Új privát üzeneted érkezett!

Szerencsére én nem vagyok elég precíz a méregetéshez :lol: Havonta egyszer lemérik Zsófit, nekem ez elég. Amúgy meg látom a fején, hogy hízik eleget, jó kerek ;) :)
Vendég
 


panndi: Te csinálod jól, nekünk is ezt kéne!

Melinda: délben 5 órát hagyod aludni? nem semmi! és éjjel mit csinál? akkor is ilyen jó alvó???
Vendég
 


Most függetlenül attól, hogy nem is kellene méricskélni, amúgy hogy kellene számolni ezt az evést?
a súlynak hány százalkát kellene ennie egy nap? 10 vagy 15%?
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Van egy kis szusszanásnyi idő, írok egy kis élménybeszámolót.

Múlt kedden kellett befeküdnöm a kórházba, és úgy döntöttek, hogy másnap megindítják a szülést, mivel túlláptem a terminusom, meg a cukrom miatt. Ekkor már 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Szerda reggel már 8 perces fájásokkal keltem. 8-kor felmentünk a szülőszobára, 1/2 9-kor az orvosom megrepesztette a burkot. Kaptam oxitocint, és jöttek is jó erősen a fájások. Olyan 10 óra után valamivel már éreztem, hogy nyomni kell. 10 óra 40-kor pedig megszületett Barnabás 4000 gramm-mal és 58 cm-vel.

A szülőszobán nagyüzem volt, minden ágyon volt kismama és volt, akinek kint a szülőszoba előtti széken kellett ágyra várnia...
A szülésznő (Ildikó) nem választott volt, hanem az ügyeletes, de le a kalappal előtte!! Maximálisan megtett mindent, amit lehetett.


A kórház..hát azt gondolom, hogy az ott dolgozók kevesen vannak ennyi gyerekre és kismamára. Rossz, és bizonytalan helyzetben kell dolgozniuk. Úgy láttam, nem az ő hibájuk, ha problémák vannak, hanem ez az egészségügyi rendszer egy jó nagy kalap sz...r. A csecsemősők segítettek, amennyit tudtak. Voltak nagyon normálisak és voltak kevésbé normálisak. Összességében nem bántam meg, hogy itt szültem!!

KépKép
kutyfül
 
 


Babett! Ez a 150 gr/testsúlykg csak a néhány hetes babáknál igaz. 8 kg-os 5-6 hónapos babáknál már nem. Korábban írtam, hogy a Gyermekegészségügyi kiskönyvben középen található a táplálási útmutató, amiben az 5., 6., 7. hónapra írja a mennyiséget.
De -ahogyan Lamme is írta- a tej minősége is sokat számít. Hiába van valakinek bőségesen teje, ha a babája nem fejlődik a nagyobb mennyiség dacára sem. A sógornőm volt erre az élő példa. Bár sztem ő nem táplálkozott úgy, ahogyan kellett volna. Zöldségeket, gyümölcsöket, leveseket eleve nem igazán evett. Viszont édesszájú lévén az édességeknek nem tudott ellenállni. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Babett eddig aludt este is, bár kicsit furcsán, mert 7-től hajnal 2-ig, de most egy pár napja nem alszik el csak 9 és 10 között (a hajnal 2-es ébredés megmaradt) reggel meg a fél 6-os kelés átcsúszott fél 8-ra. Kíváncsi vagyok meddig lesz ez így? Vagy talán ez lesz az új rendszerünk? Majd elválik.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Sziasztok Lányok!

Panndiékhoz hasonlóan mi sem mérünk!!! :D Pedig az elején nekünk aztán voltak szopi gondjaink, de a védőnővel és az orvossal megegyeztem, hogy hetente ők lemázsálhatják LillaBabát és ha hízik, akkor itthon nem kell mérnem és békén hagynak. A kórházban nekem az idegemre ment az állandó mérlegelési para és persze mi mindig azok között voltunk, akikkel baj volt.

3x voltunk így hetente a tanácsadáson, azóta csak hónaponként járunk.

Nekem normális védőnők mondták, hogy a kakis-pisis pelust számolod, az is elegendő infót ad, hogy nem éhezik a baba.

A lefejt mennyiség szerintem sem mérvadó. Nekem rengeteg tejem van, mégis van, hogy alig tudunk fejni valamit, mert Lillu mindent kieszik. Azért meg nem fejek, hogy kész tejraktárat állítsak elő itthon.
:oops:

Nem statisztikai pontosságú, de barátnőim között megfigyeltük, sokkal több esetben kapnak tápszert azok a gyerekek, akiket állandóan mérnek, mert az anyukát bizonytalanná teszik a kis számú kudarcok is.

Szóval én mindenkit bíztatnék a mérleg elhagyásra.

Ha meg kell a tápi, akkor kell... Én nem vagyok a híve, de van olyan helyzet, amikor tényleg az a megoldás! Ha bajba kerültünk volna ilyen téren, én is adtam volna Lillunak!

Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Kutyfül: Neked is gyors szülésed volt :wink: Örülök, hogy összességében neked is pozitív véleményed van a kórházról.

Beneildi: Vivinél mi sem mértünk, csak napi egyszer a fürcsi előtt és amennyit mutatott, annyit mutatott, nem hasonlítgattuk össze az előző napival meg ilyesmi, aztán már sokszor el is felejtettük mérni őt. Éppen ezért nem is akartunk most mérleget kölcsönözni, de aztán mivel nehezen indult be a tejem, úgy gondoltam, hogy mégis kölcsönözzünk, legalább egy-két hónapra. Szóval a nehéz tejbeindulás miatt kezdtem el méregetni, hogy mennyit eszik, mennyit hízik, de mivel totál az elveim ellen van, mert én sem vagyok egy mérlegelős fajta alapból, így próbálom kihagyni a napi dolgokból. Olyan szinten könnyű a dolgom, hogy merül benne az elem, és össze-vissza mér sokszor, így nem is mérvadó teljesen :D
lamme
 
 


Kutyfül Bea! Még csak most olvastalak. Valóban gyorsan jött a "pici" fiad, szerencsére ti is hamar túl voltatok a nehezén. :D A méretek nagyon szépek. Gátseb kezelést te kaptál? Tejecskéd jól beindult?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Köszönöm a gratulációkat!!

Tücsi! Gátseb kezelést nem kaptam. Rá sem nézett senki, csak a dokim. A tejem szépen beindult szerencsére.
Mindenhol azt olvasom, hogy különböző helyzetekben kell szoptatni, hogy minden csatorna kiürüljön, de én csak úgy tudok, ha a karomban van előttem, szemben a cicivel. Próbáltunk ma másképp, de elég béna vagyok, nem ment:(

Lamme Igen, jó gyors volt, mondta is a szőlésznő, hogy nekem még kötelező szülni, ha ez ilyen gyorsan ment :wink:


Nektek ajánlotta a gyerekorvos a ROTA vírus elleni oltást? Beadatjátok?

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! Én a nagyok miatt beadattam Gábornak a rota ellenit. Nagyon drága, de inkább ezt választom, mint a kórházat. Mi ugyanis 2 helyre járunk, 2 helyról kapjuk a bacikat, vírusokat. Az oviban az egyik anyuka mesélte, hogy májusban született a kislánya és 3 hónaposan hazavitték a nagyok a vírust. A kisbabával egy hétig naponta kellett mennie a gyermekorvosukhoz, hogy nem száradt-e ki a baba. És elég sokat fogyott is a kicsi. Hiába, hogy az anyuka nem kapta el, az anyatej önmagában nem nyújtott kellő védelmet, a baba is megbetegedett. Én a fiúkkal már végigcsináltam egyszer és ez így nagyon elég volt. Szerencsére nem kellett kórházba mennünk, de talán nem sok híja volt. :?
Szopit mi oldaltfekve csináljuk. Nekem kényelmesebb, mint ülve. Igaz, néha elszundítok közben én is, de ez jól esik. :D Segítséged nincsen, aki esetleg megmutatna több helyzetet is?[/b]

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Kutyfül!
Az elején mi is csak egy helyzetben tudtunk szopizni. Most már bárhogy megy Lillának is. Ha eltelik egy-két hét sokkal ügyesebb lesz a babád és szerintem menni fog más póz is... Ha van olyan, aki megmutatja az bizti sokat segít. Én önfejű vagyok, mindig akkor próbálkoztam, ha csak ketten voltunk itthon, nem szerettem, ha beleszólnak. De ez valószínű azért van, mert mi az elején annyi tanácsot kaptunk, hogy kicsit elegem lett belőle...
Lilla még ilyenkor rendesen szopizni sem tudott, nem hogy több pózban :oops: .

Lamme! Lehet, hogy ebben a helyzetben rám is rám jött volna a mérlegelési kényszer. :D Nálunk fordított helyzet volt, volt tejcsi, csak Lilla nem akart/nem tudott szopizni. :( Hiába mértem volna, látszott, éreztem, hogy nem eszik...

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


m.krikko írta:Lilly egy hülye kérdésem van, előre is bocsi érte, de te honnan vetted észre, hogy Eszti éhezik? Az én kisfiam nem hízik a nagy átlag szerint, de enni is keves eszik. Egy nagy alvás után (ami délben 5 óra) nem eszik csak 100-at max. Ordítani meg csak akkor ordít, ha egyedül van és nem lát minket. Ha cicivel kínálom nem fogadja el csak ha letelt a 3-4 óra két etetés között. Már én is gondolkoztam a tápszeren, mert a védőnő bizti szóváteszi a lassú hízást. Tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek.

Melinda
[/quote]

Szia,

Egyáltalán nem hülye a kérdés, nekem is hetekbe tellett, amíg rájöttem, mi a fő oka a sok sírásnak, meg a nem-alvásnak!
Eszter nem hogy hízott, hanem fogyott 3 és 4 hetes korában! Ekkor kezdtem el az etetések előtt és után is mérni, és bizony kiderült, hogy jóval kevesebbet szopizik a kelleténél. Sokszor sírva fakadt a cicin, mert már nem jött belőle úgy, ahogy azt szerette volna. Vagy evés után kb. egy órával az istennek se akart elaludni, bőgött ezerrel a következő etetésig!Szegény kölyök!
Most ha jóllakik, evés után egy-másfél órával szépen elalszik (hiszti nélkül). Ha mégis nyüglődik, akkor tudom, hogy nem volt elég az előző szopi, gyorsan kap egy kis tápszert, és lenyugszik, elalszik.
Ma hajnalban pl. nemcsak szopi vot, hanem kapott tápszert is nyomban. Azonnal visszaaludt (bealudt a cumisüvegen) (pedig napok óta nem volt hajlandó) , és már négy órája húzza a lóbőrt!
Ja, és 4 nap alatt hízott 19 dekát. Eddig egy hét alatt 17 dkg volt a rekord!

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok, boldog Mikulást mindenkinek, már ha lehet ilyet kivánni...

Na, a mérlegből elég volt, olyan hülyeségeket mér, hogy elájulok tőle. Pedig egy tefal digitális, az előző mért súlyt memóriában tartja, és különbséget számol. Csak azt nem értem, hogy két szopi közt honnan szed magára +20 g-ot, át sem öltöztettem, pelust sem cseréltem, és nem akasztottam a nyakába súlyt se... :roll: Na, szóval elég volt, ma este mérem, és akkor meglátjuk az 1 hetes "termést"

Kutyfül, és fekve kezdtem, ahogy Tücsi is írta, de én a felénél kb. büfizettem, és akkor felültem, mert éreztem, hogy benne maradt a tejcsi alul. Mostmár meg szinte csak ülve.. :roll: csak ritkán "fekszek neki" a dolognak..

Lilly, széepn hízik Eszter mostmár... :roll:

Én nem gondolkodtam még ezeken az oltásokon.. :oops: majd egy kicsit utána olvasok ...

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Köszönöm a szopis tanácsokat, a következőnél megpróbáljuk fekve. Ma jön a védőnő, majd őt is megkérem, hogy mutasson más szopis helyzetet is.

Ezen az oltáson én is azért gondolkodom, mert egyrészt nagyon drága, másrészt meg nálunk nincs nagyobb gyerek. Nem tudom, még rágódok rajta egy kicsit...

Megyek, megjött a védőnéni

KépKép
kutyfül
 
 


kuytfül:
hát gartulálok a gyors szüléshez! és a nagy méretekhez ! :lol:
A szoptatási pózokat (és mindent) én egy könyvből tanultam meg (Kismama: Szoptatás), még a terhesség alatt. Ennek köszönhetően nem is lett sebes a mellem, mert figyeltem a baba pozíciójára is. Bár előtte kételkedtem, hogy menni fog-e ez így olvasás után, de ment. Én ülve bölcsőtartásban ill. fekve szoptatok, mikor melyik kénylemesebb. A hónalj alattit még nem próbáltam, de tény, hogy állítólag jobb a tejtermelésnek, ha több irányból jön az inger.
Erre még nem gondoltam, hogy egy szoptatáskor is váltsak pozíciót, de lehet hogy nem rossz ötlet!

Rotavírus: én is épp ma akartam bedobni ezt a témát, hogy mi a véleményetek. Bár én már eldöntöttem, hogy adatok Botinak, csak a hsz-ekre voltam kíváncsi. De azt hiszem Tücsi ismételten meggyőzött! :lol:
Tücsi
: sajna az édességek hihetetlen mennyiségben csúsznak nálam is... :shock: nem is értem miért, előtte nem voltam túl édesszájú. Most szinte minden nap kell ennem vmi édeset. DE én nagy salátafaló vagyok azért...és levest is eszem minden nap (na persze hétköznap csak instant főleg.. ) Még szerencse, hogy a kilók leröpültek rólam, már csak 3kg van rajtam, és a régi gatyóim is már 1-2 hét után jók voltak :lol: :lol:
Vendég
 


Én a kórházból már az egyik régi gatyóban jöttem haza, és tök jó érzés volt :lol: Most meg már négy kilóval alatta vagyok a terhesség előtti súlyomnak, Zsófi fogyaszt :D
Vendég
 


Lamme köszi a bíztató választ, eddig eszembe sem jutott megnézni a tejcsi összetételét, de igazad van tényleg van rajta zsír rendesen.

Lilly neked is köszönöm a kimerítő választ. Azt hiszem az én fiam tényleg nem éhezik, mert alszik szépen, azzal nincs gond és a cicit is mindig nyugodtan mosolyogva engedi el. Csak azért paráztam be, mert olyan nagy mennyiségekkel indítottunk (az elsőhöz képest), azt hittem többeket fog enni és jobban hízni, de úgy látszik az én fiaim nem hozzák az átlagot. Na puff neki, csak betegek ne legyenek. Még egyszer köszi.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


szerintetek ha a szoptatás vége felé Boti nem eszik (nem nyel) csak cumizik a cicin, akkor már nincs benne tej? vagy csak nyugtatgatja magát vele??? nekem nem mindig ér úgy véget a szoptatás, hogy elengedi a cicit.....és van, hogy ebből sírás is lesz, mert elveszem tőle egy bizonyos idő után. De ezt megcsinálja úgy is, hogy tuti full tele volt a mellem, mert mondjuk egy hajnali szoptatás után vagyunk, és hallottam is, hogy rengeteget nyelt. Tippek?
Panndi: a -4kg nem semmi :))) A szoptatás tényleg fogyaszt! még jó, hogy ez nálam is igaz :lol:
Vendég
 


Hát én is alatta vagyok a terhességem előtti súlyomnak.. :) mondjuk amúgy is csak +10 jött fel össz-vissz, az is a vége felé, tiszta víz voltam...a lábaim olyan bucik voltak, hogy nem voltam biztos benne, hogy a "boka" szó nálam ismét értelmet nyer valaha.. :)
Babett, szopi vége felé én is észre szoktam ezt venni, de ő apró piciket nyel még, és a végén magától elengedi...de valószinű, hogy ez már csak "nyugtató"

Sajna az édességek nálam is nagyon bejönnek mostanában, pedig terhesség előtt is ilyen voltam, aztán rá se birtam nézni, max 1 kocka csoki lecsúszott, és ennyi..Mostmeg.. :oops: Én meg gyümölcsfaló vagyok mellette...Remélem, ez így egálba hozza.. :roll:

Mégis, mennyibe kerül ez a rota oltás?

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


vicsok írta:Hát én is alatta vagyok a terhességem előtti súlyomnak.. :) mondjuk amúgy is csak +10 jött fel össz-vissz, az is a vége felé, tiszta víz voltam...a lábaim olyan bucik voltak, hogy nem voltam biztos benne, hogy a "boka" szó nálam ismét értelmet nyer valaha.. :)
Babett, szopi vége felé én is észre szoktam ezt venni, de ő apró piciket nyel még, és a végén magától elengedi...de valószinű, hogy ez már csak "nyugtató"

Sajna az édességek nálam is nagyon bejönnek mostanában, pedig terhesség előtt is ilyen voltam, aztán rá se birtam nézni, max 1 kocka csoki lecsúszott, és ennyi..Mostmeg.. :oops: Én meg gyümölcsfaló vagyok mellette...Remélem, ez így egálba hozza.. :roll:

Mégis, mennyibe kerül ez a rota oltás?


2-szer 18 ezer forint... :shock:
Vendég
 


vicsok írta:Hát én is alatta vagyok a terhességem előtti súlyomnak.. :) mondjuk amúgy is csak +10 jött fel össz-vissz, az is a vége felé, tiszta víz voltam...a lábaim olyan bucik voltak, hogy nem voltam biztos benne, hogy a "boka" szó nálam ismét értelmet nyer valaha.. :)
Babett, szopi vége felé én is észre szoktam ezt venni, de ő apró piciket nyel még, és a végén magától elengedi...de valószinű, hogy ez már csak "nyugtató"

Sajna az édességek nálam is nagyon bejönnek mostanában, pedig terhesség előtt is ilyen voltam, aztán rá se birtam nézni, max 1 kocka csoki lecsúszott, és ennyi..Mostmeg.. :oops: Én meg gyümölcsfaló vagyok mellette...Remélem, ez így egálba hozza.. :roll:

Jaj, amúgy én is a terhesség végén húztam bele a hízásba, kilenc kilót híztam összesen, de a végén a nutella igencsak fogyóeszköz volt :lol:
Most a tejberizsre vagyok rákattanva :)

Mégis, mennyibe kerül ez a rota oltás?
Vendég
 


Lányok! Rota elleni védőoltással kapcsolatban csak a saját álláspontomat írtam. Ugye nem értettetek félre? :roll:

Anikó! És mindenki !:D Ez az oltást 6 hónapos korig meg kell kapniuk a babáknak és mivel 2 szájon át adandó vakcináról-oltásról- van szó, a beadások között min. 4 hétnek kell eltelnie. Túlságosan sok idő nincsen a gondolkdásra, legkésőbb az 5. hónapban be kell adatni az elsőt! A mi doktorunk 2 receptre írta fel, hogy a havi ktgvetésben ne szerepeljen duplán ez az amúgy is tekintélyes összeg.
Tefal mérlegről már mások is panaszkodtak. Szopikat mérni vele nem szavahihető-állítólag.

Babett! Gáborom mind a mai napig szokott cumizgatni a cicin. Elaludni is így szokott.Korábban sokkal tovább tartott, mostanra már lerövidült ez az idő is. Néha én is látom rajta, hogy szíve szerint cumizgatna tovább, de már jóllakott és a még mindig szivárgó tejcsi már kapacitáson felüli. Olyankor csak tartja a szájában a cicit és gondolkodik, mi tévő is legyen? De győz a teli pocak, cumizgatás így elhalasztódik későbbre.

Lilly! Ne legyen egy pillanatig sem lelkiismereti problémád az elmúlt néhány hét miatt! A lényeg, hogy időben észrevetted a probléma okát és most Eszti nagyon jól gyarapszik és kiegyensúlyozottabb is. Szerencsére bőven van tápszerkínálat és így mindenki elégedett, nyugodtabb. Ez hihetetlenül sokat jelent a család életében.

Súly: Engem mindjárt megesz a sárga irígység! :D Nekem még mindig Tonna Madonna a fedőnevem. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

ÁÁÁÁ lányok én irigylek mindenkit aki ilyen hamar lefogyott, sőt aláfogyott a szülés előtti súlyának.... Én világ életemben hízékony voltam és most is kapaszkodnak belém a kilók. Pedig csokit sem eszem és ezerrel szoptatok... :cry: Tücsi legalább Te átérzed a problémám, sovány vigasz ez kettőnknek....
Én már egy hónapja sanyargatom magam, mert egyszerűen már utálok tükörbe nézni.
Gyors és drasztikus diétáról ugye szó sem lehet, mert a szopit nem akarom veszélyeztetni... Ugyanakkor sietnem is kell, mert hamarosan kezdjük a kistesó projektet és ennyi kilóval belekezdeni életveszély a jövőmre nézve!!!!
Kevés vigasz, de legalább orvosok szerint egészséges mértékben fogyok, kb. heti fél kilót. Közben a finomabbnál finomabb Mikulások ott röhögnek rajtam az ablakban. :evil: :evil: :evil:
Na mindegy, valahogy majd csak leküzdöm azt a 10 kilót :oops: ...
Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


ÓÓÓ, ne izguljatok már a kilók miatt, bár még nem találkoztunk, szerintem tuti csinosak vagytok :lol: és jól áll nektek az a +10 kiló (bár szerintem nincs is annyi ... :wink: )

Tegnap olyan szép napot zártunk, hogy el sem hiszem :shock: napközben volt 3,5 órás szünet szopik közt, mondjuk azt átaludta, este is zépen aludt immáron 6 órát !! :D Szóval szépen alakulunk.
Bár most ma megyünk anyuékhoz, 4 óra autóút, remélem, nem fogja megboritani a kis rendünket :?

Pár napja úgy veszem észre, sokkal figyelmesebb, mosolygósabb :) A hizása + 200 g volt 1 hét alatt, szóval nincs itt probléma a kajával sem, csak kicsit lassult (előtte volt, hogy +240 g és +290 g :shock: ) de még ez is oké..ugye?

Köszi az infot a rota oltásról..még meggondolom..
Jövő hét kedden megyünk ortopédiára, én nem hiszem, hogy bármi gond lenne, remélem, a doki is úgy látja majd.. :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Anikó! Nekem több -majdnem a duplájával- a súlyfeleslegem. Szal majdnem kettessel kezdődik. :? De remélhetőleg lesz ez még a múlté is.:wink:

Ildi! Ez az ideális fogyás! Heti 1/2 kg a legjobb!!!! :D Ez egy hónap alatt 2 kg. Még fél év és már nyárra újból csini leszel. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!
Én a szoptatás alatt legalább 5 kg híztam. Szó sem volt fogyásról, pedig nekem is volt legalább +15 amúgy is. Viszont, szülés után 11 hónappal jött meg először és utánna kapásból 3 hónap alatt 10kg leugrott.
Tücsi, lehet, hogy majd Neked is besegít.
Képzeljétek én nem is tudtam, hogy a szülészet már nem zartozik az OGYK-hoz. :shock:
Mentem ma be a munkaügyre, hogy akkor megkapom a pénzem, ha megszűnik a szülészet is? Erre közlik, hogy semmi köze hozzá. Én pedig azt hittem, hogy csak az miatt van még hivatalosan az intézmény. De nem. Két külön dolog.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


vicsok adatati megijesztettek, nekünk a múlt heti gyarapodás csak 100 g volt :oops: :oops: de szerintem ez köszönhető a sok bukásnak és a 6xi étkezésnek.... :cry:
most mit csináljak másképp???? vagy ilyen kevés Nálatok is volt? )előtte héten 190g volt)
Vendég
 


Sziasztok!

Súly: Én még nem álltam mérlegre a szülés óta :oops: Viszont csak egy szülés előtti farmer jön rám, úgyhogy sürgősen be kell szerezni valamit még télire :oops: De amúgy nem érzem sokkal kövérebbnek magam. Amúgy Vivinél én is hiába szoptattam ezerrel, csak az első egy hónapban fogytam, de az meg szerintem csak a zombilét miatt volt :D :D

Oltások: Mi Vivinek az agyhártyagyulladás ellenit és a kullancs okozta agyvelőgyulladás ellenit adattuk be a nem kötelezőek közül. A rotáról lekéstünk, legalábbis jó későn hallottunk róla, viszont valószínűleg nem is adattuk volna be, mert baromi drága és sajnos nem volt rá keret :( Valószínűleg most sem lesz :( Viszont a dokinőnk azt mondta, hogy ez nem olyan fontos, mert bár ha megkapja a gyerek, az nagyon szar, de kezelhető. A bárányhimlőst nem ajánlották, mert nem 100%-os, a pneumo-t szintén nem ajánlották, mert állítólag ennek nagyobb a füstje mint a lángja, szóval nagyon reklámszagú a dolog, vagyis inkább pénzszagú... Szóval majd meglátjuk, de valószínűleg Nikinek is csak azokat fogjuk adatni, amit Vivinek. DE!!!!! Nem mindegy, hogy kinek milyen a helyzete, akár anyagiakra gondolunk, akár arra, hogy van(nak) nagyobb testvér(ek), akik hazahozhatják a betegségeket oviból, suliból. Szóval mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy mi fér bele a költségvetésbe és az életvitelükbe, életkörülményeikbe.

Más: Úgy néz ki, hogy elmegy a tejem :cry: Tiszta depi vagyok emiatt, mert Vivinél az első 4 hónapban tejcsárda voltam :( Most minden szopi után még fejem is a nagy semmit (legalább kis plusz inger éri), meg újra elkezdtem a Laktoherbet, meg folytatom az Urticát. Meglátjuk mi lesz. Mindenestre ma megrendeltük a gyógyszertárban a kórházi gy. orvos által felírt tápszert, hogy a biztonság kedvéért legyen itthon :( Holnap lesz meg.
lamme
 
 


Babett, ne izgulj, Banduc elejétől fogva szinte "túl sokat" hizott, kérdezte is a védőnő, mivel tömöm ezt a gyereket..:)) és mikor a gyerekrovos meglátta 1 hónaposan, ő is megkérdezte, hogy csak anyatejet eszik-e... :wink: Meg ő napközben még most is 2 óránként enni kér..szóval 7-8x eszik egy nap...

A gyerekorvos az első látogatáskor azt mondta, hogy +150 g hetente az ideális, de igazából a havi értékek számitanak.. :roll:

Kisani, ez érdekes :shock:

Na, megyek csajok, pakolok, öltözök, bár Banduc bealudt, nem tudom, hogy fogunk így elindulni, még ennie is kellene, hogy kibirja az utat... :? Hétfőn próbálok jönni. Jó hétvégét mindenkinek!

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Ja, Vicsok: Neked akartam még írni, hogy ez a nagymértékű hízás mindenkinél szépen lelassul, emiatt ne aggódj!! Bőven a normális mértékben vagytok a 200-zal :wink: Jó óriás bébik lennének a gyerkőcök, ha az első hetek ütemében híznának hónapokig :D :wink:

Kissani: Nekem a záróra már azt írták, hogy ÁEK. Tök fura, hogy mindkét gyerek ugyanott született és az egyiknek még OGYK az intézmény, a másiknál meg ÁEK :D
lamme
 
 


Lányok, ne izguljatok, én a szoptatás alatt híztam meg, nem is kicsit :):)
És amint abbahagytuk, repültek lefelé a kilók, csak éppen 1 hónap múlva újra babát vártam :):)
Beneildi: dehogy életveszély!!!!! Én sem haldoklom, pedig sokkal kövérebben kezdtem Bulcsúval, és már most többet híztam vele, mint Rékussal! Ki lehet bírni :):) És Rékusból kiindulva, még számítok plussz 8-10 kilóra a szopizás alatt, szal képzelhetitek mekkora vagyok :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Kissani! Köszi a vígaszt. :D Már -ezek szerint- jó úton haladok, lassan a 2. nagylánykodásomra készülök. Persze egy kis tornával mégtöbbet tehetek az ügy érdekében....

Babett! A babák súlygyarapodása is ingadozó. Az idő előrehaladtával pedig -a mozgásfejlődés véget- csökken a havi súlygyarapodásuk. Mindig az egy havi gyarapodást kell nézni. (A fentiek alapján sztem nincs okod aggódni.) :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lamme, privi ment :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Köszi a megnyugtatást Lányok,
Azt hiszem azért ma elkezdjük az álometetést, 2-3 éjszakát szánok rá, azt ha nem jön be, abbahagyjuk. Remélem nem rontok semmit a jelenlegi helyzeten, hogy fél10től-fél5ig alszik. Így legalább lesz +1 szoptatás, és hátha elnyúlnak az alvások 7-8ig. De jó is lenne! NA és így az estéinket a párommal meghosszabbíthatjuk talán, ha előbbre hozzuk a fektetést. Bár még nem tudom elképzelni, hogy fog Boti álmában szopni, mert eddig egyenlőre amikor bealudt, akkor sosem történt semmi a szájában... :? És nagyon félek, hogy utána meg majd altatni kell, akkor marhára szidni fogom majd magam, hogy felkeltettem.Na majd beszámolok...

mindenkinek jó hétvégét, és jó karácsonyi készülődést! :lol:
Vendég
 


Jó sokat írtatok :)
Mi 17-én megyünk 3 hós oltásra, kíváncsi vagyok, mennyit hízott Zsófi, kinézetre sokat :lol:
Vendég
 


Súly: én nem panaszkodom, annyi kg vagyok, mint amennyivel teherbe estem. Remélem nem fordul át ez a dolog, és nem kezdek el hízni.

ROTA: olvasgattam utána, és elég csúnyán el tud bánni a picikkel ez a vírus :cry: de bennem is felmerül a kétség, hogy melyik doki milyen plusz oltást javasol és miért..ismerve milyen erős a gyógyszeriparban is a marketing...És nálunk a doktornéni gyakorlatilag rögtön ezzel kezdte.

Barna nálunk is bealszik a szopik végére, de nem engedi el a cicit. Már nem cumizik csak tartja a szájában, és ha ki akarom venni, olyan erővel tartja, hogy nem tudom.
Ja, kipróbáltam a fekve szopit, jól ment nagyon:) Most felváltva csinálom, egyik szopi fekve, másik ülve.

KépKép
kutyfül
 
 


Ja, még egy kérdés. Ti mennyire véreztetek a szülés után másfél héttel? Tartok tőle, hogy jobban vérzek a kelleténél. Olyan mint a menstruáció közepe táján. Ha nem enyhül, felhívom a dokim.

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! Nálam is elég intenzív volt ilyenkor még a vérzés. Később pedig változó volt a mennyisége. Hol több volt, hol kevesebb. De szépen lassan egyre kevesebb lett és a 6. héten már semmi sem volt.

Rota: Tavaly a családban mindkét kisgyerek elkapta, a nagyobbik gyerek akkor már 3 éves múlt, a kicsi 8 hónapos volt. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!
Azért, mert nem írtam, olvastalak ám Benneteket!!
Sok okos dolgot írtatok, úgyhogy most én kérdeznék még, hátha tudtok megoldást:
Benő nekem eddig csak 5ször evett, kb össz 400 gr-ot egy nap, ezt most kinyújtottuk 6-ra, így fölá megyünk a napi 400nak, de az 500-at még nem érjük el. Szerintetek ez elég? Most 3 hetes, 3700-gr-mal született, 3500-zal jöttünk ki, és durván két hét alatt 3780 lett, tehát olyan 280 gr-ot hízott az első két hétben. A védőnéni szerint ez kevés, de én meg nem gondolom, hogy felkelteném etetni, amikor az éjjelt átalussza (5-8 órákat) és délutánonként is megvan a 3 órás szundi. Így mi nem tudunk 3 óránként enni, csak néha. De gondolom még nem kell kétségbe esnem. Mit gondoltok?

Ja, és most nem tudtam fejni pár napig (egyrészt mert tök sebes a bimbóm, hiába garmastan, neogranormon meg aloe vera lipstick - ezekkel kenegetem) és ma újra elkezdtem, de alig jön 10 ml szopi után kb 15 perccel.. Jó mérges vagyok, mert mi van, ha hirtelen megnő az igénye a babónak? Most megint elkezdem inni a laktoherb-et. Szerintetek van értelme?
Plusz van egyéb ötletetek kisebesedésre? Szellőztetni nem tudom, m anyós nálunk parkol 2 hétig :? és pozíciót sem tudok váltani, mert mindig el kell vonulnunk szopizni (fenti okok miatt szintén) és a hálóban csak fekve tudok..
Kicsit kivagyok.

Egyébként én 20kg-ot híztam a terhesség alatt és jó 7 hét ment le szüléssel, azóta még vagy 4-5 kg itthon (csak víz) de a többi még rajtam van... :cry: Nem tudom reménykedjek-e, de kb 2 hete nem mozdult a súlyom...70kg-ról--- és mindössze 163 cm vagyok...
De a csokikat tegnap nem hagytam ki :wink: kell valami örömforrás is... (még 6 héten belül vagyunk... :oops: )

Apropo, nektek meddig tartott a szülés utáni tisztulás? Nekem még mindig tart, bár enyhén... :cry:
még ez is..
Ha van ötletetetek írjatok léci!!!

Kutyfül!
Még nem is gratuláltam!!! Sok szeretettel most megteszem! A legjobbakat kívánom Nektek!
Sok puszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Jó egyidőben írtunk.... ráadásul ugyanazt a kérdést tettük fel!!!
:lol:
Ez vicces, csodálkoztam is, hogy hogy olvashatom egy korábbi hsz-ban a választ a kérdésemre, ráadásul "Bea" megszólítással...
:lol:

Kép
nyulcsi
 
 


Nyulcsi! Köszönöm a gartulációt! Benőnek a sárgasága teljesen elmúlt?
Azt olvastam, hogy a 3. hétre kell visszanyerni a születéskori súlyát, szóval szerintem ne aggódj! Főleg, ha 5-8 úrákat végigalszik! :wink:

Tücsi! Nagyon durva volt a fertőzés? Ők is kórházba kerültek?

KépKép
kutyfül
 
 


Beák és Anikók)! :lol: Már én is gondolkodtam ezen a dolgon és ugye nem veszitek zokon, ha mostantól kezdve a felhasználó neveteken szólítalak meg benneteket.

Nyulcsi! Én sem kelteném fel a babát, ha minden rendben egyébként. Egy vagy két mellből etetsz?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Nyulcsi! Ha elfogadsz egy tanácsot: amíg van súlygyarapodás (és tökmindegy mennyi, de nő a súly), addig szerintem ne keltsd fel, örülj, hogy ilyen jól alszik, és gyarapszik is. Minden baba máshogy fejlődik, és a kevés mihez képest kevés??? Én mindig ezt kérdezem, amikor ilyenekt hallok! Ha láthatóan nem éhes a Manócska (márpedig ha így alszik és nyugodt baba, akkor kétlem...), akkor minek csesztetni szegényt a statisztikákkal??? Nekem is mondták mindig Rékussal, hogy 3 óra után, de max. 4 legkésőbb fel kell kelteni, és mégis volt, hogy 5-6 órát aludt, és semmi baja nem lett!
Ez persze csak az én véleményem :) De minden baba más, szerintem amíg alapból hízik, addig semmi gond sincs :)
Sőt, Rékusnál volt olyan is, hogy nem változott a súlya, de azt mondta a dokinéni, majd ha legközelebb sincs változás, ráérünk aggódni.
Egyéblként meg meg fogod látni, hogy a babák olyanok mint a hernyó mozgása csak vízszintesen :) Egyszer látványosan ducik lesznek, aztán meg megnyúlnak :) Én nem hittem a sógornőmnek, de télleg így van :)
Szóval szerintem ne aggódj :)
Lányok: szülés alatt használható homeopata bogyókról tudtok valamit? hatásos? van értelme szedni vajúdás alatt?

Kép
Kép
agica123
 
 


Kia írt a MÁV-os topikba, hogy megszületett a kisbabája. Kértem, hogy ha ideje engedi, látogasson el ide is. És most ki lesz/lenne a soronkövetkező, akinek drukkolhatunk? Ágica te lennél az? :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


kutyfül írta:Ja, még egy kérdés. Ti mennyire véreztetek a szülés után másfél héttel? Tartok tőle, hogy jobban vérzek a kelleténél. Olyan mint a menstruáció közepe táján. Ha nem enyhül, felhívom a dokim.


Én is nagyon erősen véreztem utána, még három héttel is, aztán elmúlt a 4. hétre, lett helyette nagyon erős folyás. Azt mondta a dokim, hogy hat hétig minden belefér.
Vendég
 


Kutyfül: Másfél héttel még simán lehet "erős" vérzés :wink: Ahogy írják a többiek is, hat hétig bármi lehet. Én Niki születése után 3 héttel tudtam rátérni a tisztasági betétre. Addig szükségem volt egy "normál" betétre. Ennek ellenére nem aggódtam, mert már rögtön szülés után észrevehetően kevesebb vérzésem volt, mint Vivinél. Ha látsz némi enyhülést az erősségében, már jó! :wink:

Tücsi: Nem vagyok nagyon képben, de szerintem is Ágica van soron a szülésben :D

Ágica: Egy másik fórumon olvastam nagy MÁV barát kismamáktól, hogy igazából nem használt nekik sem a málnalevél tea, sem a homeos bogyók. Szerintem ez alkat kérdése. Én egyik terhességnél sem szedtem semmi ilyet, mégis rendesen és gyorsan tágultam, főleg most másodjára. Mondjuk úgy észre se vettem (pedig de :D ) és 3 ujjnyival vett fel a dokim :D Szóval ártani nem ártanak ezek a dolgok, úgyhogy ha hiszel bennük, akkor szedd őket, de szerintem (én véleményem) feleslegesek. Ja, annyit írtak még a MÁV-os csajok, hogy voltak valami MÁV-os előadáson, ahol egy doki azt mondta, hogy max. 5%-ban hatnak ezek a szerek, gyakorlatilag nulla mértékben. Fel voltak háborodva, hogy na a nagy Szabolcsos doki jó lefikázta a baba-mama barát MÁV-os hozzáállást, és szülés után bevallották, hogy tényleg lehet benne valami, mert egyiknek sem volt látványos eredménye, sőt többnek császár is lett, mert nem tágultak eléggé......
lamme
 
 


Én jan. 5-re vagyok kiírva :) de már nagyon várom, mert a bálnaeffekt kezd erőteljes lenni :) Eddig 14 kilót híztam, de lehet, hogy többet és mind a pocakomon van :) Csak azt csodálom, hogy nem estem még orra :)
A karácsonyt szeretném még egyben tölteni :) De utána jöhetnek a drukkok ezerrel :)

A vérzéssel kapcsolatban: 6 hétig én is úgy tudom, bármi ilyesmi normál, kivéve ha erős fájdalmak kísérik, akkor érdemes elmenni dokihoz!

Lamme: köszi az infókat, meglássuk milesz a bogyókkal :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Vérzés: Köszi a hozzászólásokat. Engem azért nem hagy nyugodni ez a dolog, mert egyre erősebb, úgyhogy holnap reggel randizok a dokimmal és megnézi. Biztos, ami biztos :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


Igazad van :) Inkább egy "felesleges" randi, minthogy baj legyen :)

Kép
Kép
agica123
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: