Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szandra!
Én is úgy szeretnék menni! De nem tudom hogy összejön-e. :(

Bettem!
Én Jázmint 2,5évig szoptattam.Flórcit még most is.
Soha nem kelltett szednem semmit(szerencsés vagyok),ezért nem ismerem hogy milyen bogyókat kell ilyenkor.
A különféle étel-italokban pedig nem hiszek,amik állítólag gyarapítják.Szerintem mende-monda.
Egyet biztosan ajánlhatok:minél gyakrabban próbálj szoptatni! A legtöbb baba nem nagyon szokott ellenkezni! :wink:
A legfontosabb pedig hogy éjjel is legalább egyszer! Kutatások bizonyítják hogy az éjszakai szoptatás serkenti a legjobban a tejtermelést!
Tudom fárasztó,de megéri. 8)
Sok sikert kívánok hozzá!

Szép napot!
Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Bettem!

Még eszembe jutott valami:
Ne nézd az órát soha szoptatás közben. Ha a picúr fél órán keresztül cicizik,akkor annyi ideig kell hagyni. Ettől csak még több ingert kap a cici és több lesz a tejecske! :D

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Rékucinak Boldog Hatodik Hónapot kívánunk! :lol:

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Bettem!

Igaza van Dalmának, két dolgot baromira felejts el szopi ügyben az pedig az óra és a mérleg! Ha ezekkel nem foglalkozól akkor menni fog. Azért a te szervezetednek igencsak sok mindenben kell alkalmazkodnia légy türelemmel. A baba első 6 hetében ne nagyon keress rendszerességet, ha kéri adj! Utána már be fog állni ő is te is. Én sem szedtem semmit, nem ittam semmit csak adtam és még most is adom, sőt az étkezései 60%át még mindig én teszem ki :) .
Csak ügyesen.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok!

Flórának és Rékának is Boldog Hónapfordulót kívánok.

Nutella! Nagyon szép Andris kisfiad. Lehet, hogy tényleg mindegy milyen nemű a második, de titkon én is kislányra vágyom (majd), de persze ha fiú lesz akkor sem fog összedőlni a világ. :wink:

Bettem! Misike is tündéri a képen. Még, még, még képet! :)

Hexina! Hanna Sára tündéri a kis ruhácskájaban! Egyébként a neve is nagyon tetszik, még a végén ihletet kapok, bár lehet hogy én csak az egyik nevet adom majdani kislányomnak :wink: , mert mind a kettő tetszik.... :)

Evisan! Akkor ezek szerint választottál dokit? Priviben írhatnál a dologról ha akarsz. Én kiváncsi vagyok... :wink: A súly miatt pedig ne aggódj. Nekem egy négy kilós babát jósoltak az ultrahang és a hasam nagysága alapján, és egy teljesen átlagos súlyú babám született. (3350 gr.)

Finike, Szandra, K.Judit, Dalmacska, Sidney.... Járt nálatok a Mikulás? :D

Olvasgattam amit szopi ügyben írtatok. Nekem az a véleményem, hogy a szoptatást teljesen másként látja az akinek megy, mint az akinek nem megy.
Akinek megy, az azt mondja, hogy nagyon egyszerű, könnyű....stb.
Szerintem nem fejben dől el, ezt csak azok mondják akiknek sikerült.
Gondolkodtam, hogy leírjam-e ezt a véleményem, nem szeretnék megsérteni senkit, de engem még mindig nagyon bánt, hogy nekem nem sikerült, és kicsit félek is, hogy mi lesz a második babánál (ha lesz) ez ügyben. Szerintem nagyon sok minden kihat a szopira és a lelki tényezők - az anya lelkiállapota) sem mellékesek. Én mindenesetre sok sikert kívánok a leendő anyukáknak e téren, és már előre is bocsánatot kérek azoktól akiket esetleg megsértettem a pár mondatommal, nem ez volt a célom.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!
Ne viccelj, szerintem semmi bántó nem volt abban amit írtál de szerintem valahol te is a mi véleményünket osztod mert mikor azt írtuk, hogy fejben dől el akkor természetesen az anya lelki állapotára is gondoltunk, legalábbis én de gondolom a többiek is. Persze vannak olyanok akiknem ez nem megy, de akkor sincs semmi mert igenis tudni kell elfogadni a dolgokat mert ha emészted magad akkor a másodikra is kihathat holott lehet, hogy tényleg nem rajtad bukott el a dolog. A probléma nem azzal van aki megpróbálja (ez nem olyan dolog ami csak úgy simán megy én ezt belátom) hanem azzal aki nem. De látod foglalkoztat téged is a második gyerkőc szopizása és ezt a fejedben kell letisztázni, hogy túltedd magad az elsőn.

Szerintem nem baj, ha mindenki leírja a gondolatát mert ahány ember annyi féle és annyi tapasztalat. :)

Szandra

szandrakiss

Mazsuzs!

Szerintem idővel el fog múlni ez a rossz érzésed. Nem ezen múlik. Azért írtam én is, hogy bár Andrist 13 hónapos koráig szoptattam, simán elkapott minden betegséget. Nem attól leszel jó vagy rossz anya, hogy tudtál-e szoptatni.

Én a szüléssel kapcsolatban jártam végig ezt az utat, fél év kellett, mire elhittem, hogy lehet szoros a kapcsolatom a gyerekemmel attól függetlenül, hogy császármetszéssel született (farfekvéses volt, nem is vajúdtam) és a születése után csak 8 órával kaptam meg. Ma már azt mondom, nem múlt ezen semmi, így is nagyon ragaszkodunk egymáshoz, szoros az egész kis családunk kapcsolata.

A "fejben dől el" lehet, hogy rossz szókapcsolat, azt értettem rajta, hogy kitartónak kell lenni. Nekünk is volt itthon tápszer, de én nem engedtem, hogy adjunk neki, inkább sűrűn tettem cicire. Kb. 3 hetes volt Andris, amikor igazán beindult a tejem, addig pengeélen táncoltunk. A kórházból is úgy engedett haza a gyerekorvos, hogy ez a mennyiség nem lesz elég a gyereknek. A képeken azért remélem látszik, hogy nem éheztetjük :D .

Egyébként szerintem pont a szoptatás miatt lenne fontos, hogy a csecsemősök is normálisak és segítőkészek legyenek, mert ez rajtuk, az ő hozzáállásukon, segítségükön (is) múlik.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok,

Minden hónapfordulós manócskának sok-sok virtuális puszi!

Finike,

Igaza van Szandrának, nem szabad erőltetni a bilit. (Mi rögtön a WC-vel kezdtük, szűkítővel. Nem volt kedvem bilit takarítani :? )
Én Dancával tavassal kinéztem egy hetet, amikor nagyjából végig otthon vagyunk. Reggel nem adtam rá pelust, és kb. fél óránként elvittem pisilni. Aztán egy ritkábban. Pisilni egy hét után a WC-be pisilt. A kaki viszont még sokáig a bugyiba ment. Nem értettem, hogy miért. Aztán egyik napról a másikra már a kakival sem volt baj.
Ha elmentünk valahova, és féltem, hogy baleset lehet, akkor a pelust a bugyira adtam rá, de soha nem csurgott be.
Szerintem minél korábban kezded, annál tovább tart, így a végén nagyjából ugyanoda jutsz.

Dalma,

Gyertek,gyertek!

Szandra,

Ha Danca végre meggyógyul, akkor biztos, hogy oviban lesz, így csak a királylánnyal megyek.

Nutella,

Meg tudlak érteni a császárral kapcsolatban. Én is nagyon nehezen dolgoztam fel, hogy Danca császárral született. Én nem is készültem rá, a kitolási szakasz előtt derült ki, hogy muszáj. Szonjuskánál már könnyebb volt, mert ott már benne volt a pakliban. Vele is megpróbáltuk a hüvelyi szülést, de megint nem jött össze :( Valahol megírták, hogy én csak császárral szülhetek...

Én sem vagyok 100%-os, fáj a torkom, hangom egyáltalán nincs (a férjem egy napja ezen röhög :lol: ), de remélem, szerdára már jól leszek!

Ja, és jött a Télapó! Ma reggel korán keltünk, ami Dancának nehezen szokott sikerülni. Hát, ma reggel 1 másodperc alatt felébredt:-) Nagyon örült!!!

Puszik

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Végre, ÉLET A BABANETEN! :) :) :) Nem semmi, mennyi vélemény összegyűlt itt tegnap óta. Jó ezeket olvasgatni, főleg a szoptatásról is. Nagyon érdekel ez a téma.

Köszi a megnyugtató válaszokat. Megbízom Hartman doktorban, csak magamban vagyok sokszor bizonytalan. Állandóan stresszelek valamin, és főleg emiatt aggódom, hogy a stressz nehogy kihasson rá.
:? :) Hát ez jó. A stressz miatt stresszelek. Ördögi kör.

Egyébként testmagasságban én vagyok a statisztika legalján az 158 cm-mel. :D

De tényleg tök jó fej ez a Hartman doktor, már ránézni is olyan jó, meg tényleg szakít időt az emberre, és meghallgatja. :)

Mazsus!
írok privit.

Na, jó. Most nem sok értelmeset tudtam írni, de azért köszi mégegyszer a megnyugtató válaszokat.

Minden jót a babáknak és a mamáknak ....
...és Bettem!
Sok sikert a szopizáshoz. Biztos nagyon nehéz lehet, de csak arra gondolj, hogy nemsokára te fogsz tanácsot adni nekünk, akik még nem szültek, hogy hogyan kell.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Sziasztok Lányok!

Talán most sikerül két képet feltennem Szofiról. Jó lenne mert olyan édes rajtuk!

Szami Kép Kép

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Még két kép. Bocsi! Kép Tükröm... Kép Tükröm.

szamikám

Sziasztok!

Húúúúú tényleg jól belendült a topik.

Na Bettem, jól belenyúltál a témába. Ez aztán felpörgette az anyukákat rendesen!

Egyetértek veletek, de valahol Mazsuzzsal is. Az igaz, hogy sok minden fejben dől el, és Szandra veled abban is egyetértek, hogy nem kell semmilyen bogyó, tea, leves stb. Szerintem az csak a tudatunknak kell, hogy valamit beszedtél/megittál amitől úgy gondolod, hogy több tejed lesz. Abban viszont Mazsuzssal értek egyet, hogy akinek sikerült a szoptatás, annak könnyű úgy beszélnie a szoptatásról, hogy könnyű "feladat". (Hát a mai világban ez a sok stressz, idegeskedés, megfelelés, ez teljesen tönkretesz minket.) Úgy látom még Mazsuzs benned is él ez a rossz érzés ami még bennem is.
De viszont én próbáltam igény szerint szoptatni és nem ment.
Lányok én megvallom nektek őszintén, hogy félek a második baba szoptatásától, ezért most már vannak telefonszámaim, és ha már az elején észreveszem, hogy valami "gond" van azonnal hívok segítséget, hogy még az elején tudjak a jó irány felé menni. Na erre kellenének nagyon a csecsemősök. :? :x Nekem annyit mondtak, hogy nem lesz könnyű dolgom otthon szoptatás ügyileg a Vikivel. Hát kösz szépen! :evil:
Szóval Bettem! Ne törd a fejed azon, hogy kevesebb vagy hogy nem elég. Hidd el elég lesz neki. Ha ő jól csinálja amit kell, akkor nem lesz semmi gond. Még fejél rá és tuti lesz. Ezen ne törd a kis buksidat.( Tudom pont jó mondja neked ezt. :oops: )Elméletben én is tudom, de gyakorlatban nagyon nehéz. Kitartás, az első hat hét a legnehezebb! KITARTÁS! Ja és ha van egy kis időd nappal (ami ilyenkor a legkevesebb) próbálj meg pihenni. Ez is nagyon fontos szerintem.

Szami,
Szofi tüneményesen pozól a gépnek! És hát az a mosoly! :lol:

Judit, Szandra, Dalma
Köszike a tanácsokat. Nem is most akartam elkezdeni a bilizést, csak érdekelt, hogy Ti mikor kezdtétek el. Majd tavasszal szeretném megpróbálni, talán az a legjobb idő rá korban is.

Akkor felrakok én is képet a kishölgyről:
Kép Így eszünk villával :lol: Kép Ez egy picit homályos, de annyira édes rajta még így is!!! :D :D

Kép

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Édesek ezek a picinyek. :)

Hogy kell ilyen jópofa dolgokat feltenni ide, mint ez a Good Night-os felirat is??? Múltkor szerettem volna feltenni egy édes képet egy angyali babáról, olyan képeslaposat, de csak a hivatkozást másolta be.

Évi

Kép
evisan

Sziasztok lányok!

Szandra, Eszti, Nutella, Dalma, Mazsuzs, Finike, Judit! Köszönöm, hogy őszintén leírtátok a véleményeteket!! Látom egész lavinát indítottam szopi ügyben. :D

Szóval okolunk..
Biztos baj volt, hogy tényleg néztem az órát. Közben rájöttem, hogyha abbahagyta a szopit, fájt a pici hasa, meg kell várnom a pukikat. Utána még adok neki még cicit. Szegénykém elég hasfájós, adom neki a csöpit. Éjjel is szopizunk, reggelre mindig van tejci. Este fejek is. Minenesetre a teát és a bogyót is megvettem (kellenek a mankók csak a saját megnyugtatásomra ), a folyadék amúgy is kell, a teát így lefőzőm aznapra.
A védőnő azt mondta, hogy 2 hetes korára kell visszanyerni a születési súlyát, szerintem megleszünk. Nem vagyok hajlandó grammokon stresszelni magam! :x Mióta anyuka vagyok, hajlamos lettem túlaggódni mindent. Még jó, hogy a férjem elpoénkodja! Nagyon jó apuka! :lol: Egészséges a bébi, ez a lényeg! És a nyugalom!

Judit!

A császár miatt nekem is voltak fenntartásaim. Hasonló okokból. Igazán a ti hozzászólásaitok itt a babaneten!!!!! nyugtatott meg, hogy nem leszek rossz anyuka!Nagyon igyekszem :D

Kép
bettem3

Szia Bettem!

Biztos írtad előzőleg, de elfelejtettem. Megkérdezhetem, hogy ki volt a szülészorvosod? Vagy volt egyáltalán fogadott doki? És a szülésznő? Bocs, hogy nem emlékszem, de annyi téma van.

Köszi szépen, és jó egészséget nektek.

Évi

Kép
evisan

Szasztok!

Azért én nem gondolom, hogy ez egy lavina lett volna, csak mindneki elmondta a véleményét.
Egyébként érdekes, mert én pl. Réka születése előtt folyamatosan azon ténykedtem, hogy minden info-t gyűjtöttem a szopival kapcsolatban, és fel sem merült bennem, hogy Bence rossz szopija után Rékát nem tudom majd szoptatni.

Mazsuzs, Finike!
Higgyétek el, a második gyerek tényleg úgy van, ahogy anyáink mesélik.
Közel sem annyira aggódásos, sokkal nyugisabban vevős a dolog. Legalábbis nálam :wink:

Szami, Finike, Hexina, bettem!
Tündériek a gyerkőcök, de ugyebár ez itt nem ritka :lol: :wink:

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket, minden velünk "egy cipőben járót" is Isten éltesse sokáig!

6 hós paraméterek: 6,94 kg, 68 cm. És felültünk! Még csak amolyan slendrián félig támaszkodva, de ülünk!
És elkezdtük az ebédet is kiváltani, már főzi megy. Így maradt 3 szopi, 2 gyümi-főzi.

Most megyek, megérkezett a zuram, csinálok fini vacsikát!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Eszti!
Szép kis paraméterek és hát a felülés!! Szuper!!!!

Bettem!
Igen az apák sokkal könnyebben tudják felfogni a dolgokat de ez így jó mert sokat tompít a mi paránkon. Nálunk volt mikor pancsihoz készülődésnék apa a fürdetőkrém helyett a popsikrémet tette oda (ez akkor volt mikor a Tami csak pár napos volt) néztem, hogy olyan furcsán kenődik el ez a fürdető mire rájöttem, hogy apa tévedett egy kicsit :) erre kegyetlenül elkezdtünk röhögni mire közölte apa, hogy tök jó akkor a fenekéről ne is mossam le a krémet mert az úgyis be kellett volna kenni. :lol: :lol:

Finike!
Nagyon édes Viki, nem semmi mekkora lett pedig nem is olyan régen találkoztunk.

Szami!
Szofi is kegyetlen tündéri! Nálatok is napi program a tükörben nézegetés?

Hát mindenkinek szép hétvégét

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandra! hát mi is füredettük JOhannát popsikenőccsel. és most itt röhögök magamban, mert mi oly ügyik voltunk, hogy a haját is sikerült azzal mosni. Akkor vette észre, hogy vmi nem stimmel. És most ez a TE sztoridról jutott eszembe.

Hát nálam parásabb sztem nincs. Szóval én olyan "tragikusan" éltem meg Johanna babáskodását, hogy az szörnyű!!!!!!!! Azóta mindenkinek mondom, hogyha kiegyensúlyozott a baba és nem sírós stb akkor biztos jól lakott és minden oké!!!!
Én mérleg párti vagyok. Persze csak ellenőrzés miatt. Én sztem tudni mennyit evett. Mondjuk Johannánál ez sem volt egyszerű. Bulcsúnál már sokkal jobban ment.
Johanna 6 hónaposan kezdte tápszert, Bulcsú nem is ivott tápszert, őt alig tudtam leválasztani a ciciről. Sőt a mai napig szereti simogatni a hasamat és ráfeküdni :oops:

Frickynek igaza van abban, hogy a második gyerekkel mindent egyszerűbben, könnyedebben él meg az ember. Én mindig azt mondom a másodikkal kéne kezdeni az anyaságot.

Sztem érdemes már most azon stresszelni, hogy lesz majd a szoptatás a tesónál. Végülis, ha nem lesz szopi akkor lesz tápi és kész. Legalább éjszaka nem csak TE kellhetsz fel a bébihez 8)

Johanna lebetegedett :cry: Középfülgyalladása van, és lázas is.
Szerda reggel már fájt a torka. Akkor még nem vettem olyan komolyan a dolgot, de tegnap délelőtt belázasodott. Szerencsére nem csak ezt hozta Nekik a MIkulás :lol:
Holnap viszont lemarad a családi Mikulásozásról. Viszont megbeszéltem a Mikulással és eljön Hozzá külön holnap du. Szegény annyira készült rá. hát legalább teljesen ne maradjon le róla.
Oviba sem volt ott, anyósom munkahelyén sem volt idén Miku ünnepély.

Remélem szerdáig meggyógyul.

Dórival beszéltem. Jól vannak és jönnek ők is szerdán.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Bettem: gyönyörű baba Misike :)

A többi manó is nagyon édes: Szofi és Vicus egyszerűen tündériek, kész kishölgy mindkettő :)

Lányok! Lenne egy kérdésem babakocsival kapcsolatosan.

Ezek a paraméterei:

Ajánlott kor: újszülöttkortól 15 kg-ig

Travel System rendszerre felkészítve .

Tartozék: tálca, tető, kosár, 5 pontos biztonsági öv

Vásárolható tartozék: hordozó, esővédő, játék, napernyő, pelenkázótáska, szúnyogháló

Ülőrész jellemzői: 150° alá, nem vízszintesig dönthető, több fokozatban dönthető

Tető jellemzői: kupolás, ablakos

Tálca jellemzői: levehető, gyermek előtt, pohártartóval

Lábtartó jellemzői: nem állítható

Kosár jellemzői: textil, nagy

Huzat anyaga: pamut es poliészter

Huzat kezelése: levehető, 30 fokon mosható, kézzel mosható

Váz anyaga: acél

Váz jellemzői: teleszkópos rugózás

Kerekek tulajdonságai: közepes méretű, 6 db, bolygosítható első kerék, fékezhető, habosított műanyag futófelület

Összecsukhatóság: egy kézzel, lapalakúra

Méret nyitva H-SZ-M (cm): 92.5-49-103

Ülőrész vázzal súlya (kg): 7,3

Egész jó tulajdonságokkal bír sztem,de nem dönthető teljesen vízszintesig,csak 150°-ig. Állítólag ez nem annyira jó. Szerintetek?? Én ehhez sajnos nem értek :(

Köszi!

Szép napot Mindenkinek!

Üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Mesi,

Szerintem elsőre senki nem azt a babakocsit veszi, amit másodikra venne. Mindig használat közben derül ki, hogy kinek mi a praktikus. Az fontos, hogy teljesen vízszintesre dönthető legyen, mert amíg nagyon picurka, csak úgy jó neki. Nekünk csak néhány fok hiányzott a vízszinteseig, azt takaróval kikorrigáltam. Kellett is, mert mindkét manó hason aludt, és azt nehéz lett volna homorú szögben :?
Annak szerintem nem sok jelentősége van, hogy egy többfunkciós babakocsi sportkocsikénet is használható. Sajnát, és barátnőim tapasztalata alapján sportkocsinak ezek a kocsik már nehezek és nehézkesek. Amikor Szonja már stabilan ült, és nem sokat aludt már séta közben, inkább nézelődött, eladtam a többfunkciós kocsit, és vettem egy dönthető sportkocsit. Egy mozdulat összecsukni, könnyű. Ha kell, aludni is tud benne, mert valamennyire dönthető.
Amit én még sezrettem a mi többfunkciós darabunkon, hogy változtatható volt a tolásiránya.
Na jó, nem okoskodom többet:-)

Puszik.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Mesi,
Szerintem azt is nézd, hogy Te kocsival vagy gyalog jársz-e. Csak sétákra fogod használni, vagy közlekedsz BKV-val is. Ha BKV-zol akkor minél könnyebb legyen. Mi nagy kerekűt vettünk állítható tolásirányú, olcsót, mivel ez elég rövid ideig kell. Ezután úgyis kell venned egy nyári kocsit, amit picire össze lehet csukni. Gondolj bele, ha pl. mentek nyaralni annyi mindent kell majd vinnetek és egy nagy babakocsi annyi helyet foglal, hogy más már alig fér be a kocsiba. Az a kocsi amiről írtál nem rossz, de szerintem is nem jó, hogy nem lehet teljesen ledönteni. Közepes kerekűt nézz, amit teljesen le lehet dönteni, vagy 170 fokban (ezt, ahogy Judit írta egy pokróccal ki lehet egyenlíteni), mivel ahogy látom, hogy téli babátok lesz, így fontos szerintem, hogy lehessen téliesíteni. Most nem jut eszembe, hogy mi az amit rá lehet húzni a lábára talán lábvédő. Nem tudom pontosan. Szél ellen nagyon jó. (Nem mindig a legdrágább a legjobb).
Remélem én is tudtam valamit segíteni.

Gyógyulást a gyerkőcöknek!!!!!!!!
Kép

Kép
Kép
finike

Mesi!
Judit és Finike tök jól leírták a lényeget így nem is tudok nagyon mit írni hozzá. Én csak annyit tudnék hozzátenni, pontosabban ajánlani, hogy a Hungária körúton a Kőbányai úti nagy kereszteződés után az Üllői út felé (ez most egy kicsit bonyolúltnak tűnik de térképen tök jól be fogod tudni azonosítani) van egy babakocsis ami elég jó árakkal és nagy választékkal dolgozik. Én ott vettem a babakocsinkat és 3 gyereket kiszolgált (ebből kettő volt csak az enyém :lol: :wink: ) és még mindig jó állapotban van pedig nem volt drága. Érdemes megnézni az a boltot még akkor is ha nem ott vélasztasz de a bababoltos árakhoz képest a felébe kerülnek.
Remélem tudtam segíteni.

Szandra

szandrakiss

Szaisztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat lányok! Nagyon sokat segített :) Nagyon aranyosak vagytok :D

Szandra: meg tudnád adni az üzlet nevét? Megnéznénk :)

Köszönöm!

Szép estét mindenkinek!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Mesi! Könyves Kálmán krt-n van a bolt amiről Szandra beszél. Még az Üllői út előtt a jobb oldalon /ha az Üllői felé mész/ Lengyel babakocsit. Van még egy jó kis bababolt, ahol sztem jó árban vannak a babakocsik XVIII.ker. Petőfi u. Elefáni diszkont.És még a Babyoutletben is ki lehet fogni akciós kifutó modellt. sztem is jobban jársz, ha olyat veszel ami mindkétirányból tolható!!! És az is jó, ha vízszintesig fektethető. Én így két gyerköc után csakis használt babakocsit vennék!!!

Szami! Szofi nagyon ügyi!!! grat!!!

Finike! tényleg nagyon édi Vicus!!!

és mindegyik kicsi manó szépséges.

Na végül Johannát is vittük Mikulásozni. Ma már nem volt láza. Nagyon örültek az ajándékoknak. Bulcsú kapott targoncát, és még karira is kap egyet. Szóval már egy egész targonca parkja lesz a gyereknek. JOhanna kapott sok kézműveskedős "játékot".
jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Hű! Holnap megyek 4D-re. Úgy várom már, hogy milyen lesz! Azon izgulok, hogy vajon 5 nap alatt mennyit hízott. Merthogy szerdán csinált Hartman doktor egy uh-t, és most holnap is kiderül. A szerdai uh-n 660 gr volt a súlya. Remélem, hogy sokat hízott, de holnap megtudom.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Kép :!:

Tegnap este annyit írtam és mind elszállt! :evil:

Most csak röviden, mert annyi dolgom van, hogy ki sem látszom belőle. :roll:

Évi!
Kérünk szépen beszámolót a 4D-ről és képet is ha sikerült.

Mesi,
Mi a Babyoutlet-ben vettük a téli babakocsit épp akciós volt, érdemes oda is benézni minél gyakrabban. Egy picit feljebb van egy Astikids bababolt is ott is van néhány olcsóbb babakocsi. Nem tudom a XVIII. kerületben mennyire vagy ismerős, de van még egy bolt, amit merek ajánlani neve BIPPA KFT ("babaholmi olcsón") nézd meg a neten is fenn vannak (Nagykőrösi úton van a bolt). Ott vettük az autós ülésünket, és nekik is van sok szép babakocsijuk olcsóbban. Körül kell nézned sok helyen. A nyári kocsinkat a neten vettem alig használt szinte újonnan, és sokkal olcsóbban, mint ha boltban vettem volna.

Lányok lenne egy-két kérdésem: :?:
Nincs valakinek egy eladó Angelcare babaörzője? Újonnan olyan drága, nekünk bedöglött mi egy olcsó sz..t vettünk és már 4 hónap után bedöglött. Most vennék valami jobbat, de ezek olyan drágák, de muszáj, hisz a második babához majd feltétlenül kell. Tehát ha valamelyikkötöknek van és eladná, én megvenném (persze, ha jó áron van és működik is :oops: :) ) Ja és utazóágyat is vennék majd jövőre, mert mi az Auchanban megvettük a legolcsóbbat és már az egyik kinyitógombja kezdi megadni magát. Kinek milyen van, ki milyet ajánl? Ebből is szeretnék valami jobbat venni elegem van az olcsó rossz minőségű dolgokból (csak hát anyukám volt emellett, hogy jó ez is kislányom...) Ja, csak most vehetek még egyet, király!!!! :? Nem mindig a legolcsóbb a legjobb. Van amiben igen, de ezekben nem! Ebben kérném tőletek a tapasztalatokat, hogy kinek mi vált be. Minél könnyebben kinyithatót - és összecsukhatót keresek és olyat ami nem megy tönkre egy év után. Utazóágyat csak jövőre szeretnék venni, mert mostmár nincs pénzem a karácsonyi bevásárlás után, de azért az örzőt szeretném az idén megvenni, persze csak ha találok.
Előre is köszönöm a segítséget!

Kép
Kép
finike

HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ tényleg.... :oops:

JUDIT!

Nagyon Sok Boldog Névnapot kívánunk!
Kép

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Én is Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Judit! :)

Finike: köszi az infót! mindenképp szétnézünk több helyen. A babyoutlet és az Asti nincs is messze tőlünk :) a bippa-t pedig megkeressük :)

Evisan: én is várom a képeket :)

Szép napot mindenkinek!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Boldog névnapot Judit!

Megvolt a 4D. Teszek fel majd képet, bár még nem tudom hogyan kell, de majdcsak rájövök. A lényeg, hogy szerencsére mindent rendben találtak a drágámnál, és végre megnyugodhatok a téren is, hogy hízott. Mostmár 870 GRAMM Egyébként az orvos, aki a 4D-t csinálta, mondta, hogy az ultrahang készülékek között is lehet különbség. De az a lényeg, hogy hízik, fejlődik a babám.

Habár egy kicsit csalódtam is, mert Zsófia baba végig aludt, amíg a 4D-t csinálta a doktor bácsi. :? Persze, mert mindig este, meg hajnalban diszkózik a hasamban, a nappalt meg átalussza. :lol: :lol: Pedig beszéltem vele, hogy ma jelenése lesz, és legyen szíves nem aludni, de mégcsak fel sem lehetett ébreszteni. A karja meg végig az arcocskája előtt volt, de azért néha lehetett látni a pofiját. :) :lol: :lol:
Na mindegy, a lényeg, hogy egészséges. :)

Megpróbálok képet feltenni róla.

Évi

Kép
evisan

Szandra, Finike,

Köszönöm szépen!!!!

Finike,

Nekünk Angelcare légzésfigyelőnk van, de a bébiőr részét még sokat használom, ezért még nem tudom neked eladni:-(
Utazóágy: valószínűleg egy rosszabb darabot fogtatok ki, mert én is az Auchanban vettem anno 8 ezer forintért, és még mindig tökéletesen működik. Szerintem a drágábbon csak több a macis minta. Én 3 éve agyonhasználom, és tökéletesen működik:-)

Puszik,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1197292190.2003.jpg[/img] [/img]

Kép
evisan

:) :) :) :) :) :) :)
Jujjjjdejóóó!!!! Sikerüüüült!!!!!!!!!

Íme Zsófi baba. Ez egy szerencsés kép lett, mert ezen pont nem takarja a pofiját. :) :)

Kép
evisan

Sziasztok!

Judit nagyon boldog névnapot kívánok!

Finike, Szami a lánykáitok már kész hölgyek! :D Nagyon tündériek és csoda fotogének! :D :wink:

Mesi a Bippa-t csak ajánlani tudom, nekünk is onnan van a babakocsink és nagyon elégedett vagyok vele. Ja és nem mellékesen lényegesen olcsóbb volt, mint máshol. Téliesíthető, stb. Szóval szerintem nagyon ok, még Hanna sem panaszkodott. :D
Van még egy jó bolt Vecsésen is, Kati bababoltja, netes is fenn vannak, ott is érdemes nézelődni. Mi ott is jártunk, szintén ajánlom!

Evisan nagyon édes Zsófia, nagyon jól látszik. Mi anno kétszer is voltunk, mert a kiscsaj mindig kettős fedezékbe vonta az arcát! :D :D

Mazsuzs Nándiról rég tettél fel képet, remélem látjuk hamarosan. Örülök, hogy tetszik a név, én gyakorlatilag kislánykorom óta (na jó, kis túlzással) ezt szerettem volna adni a leendő gyermekemnek.
Ráadásul mindkettő jelentése nagyon szép, az egyik fejedelemasszonyt jelent, a másik Isten kegyeltjét. (A fejedelemasszonyt egyébként gyakorolja is! :D :D )

A taliról tudtok valamit mondani? Azt tudom, hogy a Lurdyban lesz, de hogy hánykor, meg hogy mennyi a beugró a játszóházba? Biztosan mondtátok, valószínűleg nem figyeltem, bocsi!

Bettem mi újság? Hogy vagytok? Remélem minden a legnagyobb rendben, és élvezed az anyaságot!

Mindenkinek üdvözlet:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Judit!
Boldog névnapot kívánunk mi is!

Evisan!
Nagyon édi a kiscsajszi!
Mi is így voltunk, meg a 34. hét környékén is egyen.

Finike!
Nekünk is bébiőrös Angelcare van, nagyon szeretem, de még mi is ezerrel használjuk. Az utazóágyunk meg anyuéknál van, nekünk ABC Design van, kb. 12 ezerért vettük még Bencénél, de az égegyadta semmi baja nincs. Egyébként a vatera-n meg a babaszobán állandóan hírdetnek eladó légzésfigyelőket.

Mesi!
Célszerű még itt a neten is keresgélned, pl. a babaszobán, vagy a vatera-n, mert ott is lehet tök jó (akár új) kocsikat is kifogni.

Hexina!
Szerdán lesz a "randi" a Lurdy-ban 10kor. A játszóház pedig fönt van a felső szinten, átköltözött arra az oldalra, ahol a McDonald's is van. Ott a kínai étterem mellett van egy folyósó, ahol a klotyók is vannak, arra kell menni, és szemben a falon már ki is lesz táblázva, hogy merre van (lila-sárga varázslós tábla). A tai masszázs-szalon után jobbra kell befordulni, és már látod is.

Most mennem kell, mert a fiacskám kitúrt a géptől :shock:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Judit! Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!!!

Hexina! 10-től lesz a tali, és picurkáknak nem kell fizetni. Eljöttök? Jó lenne Titeket is megismerni.

Evisan! ha van kedved gyere Te is.

Voltunk ma a fülészeten /JF-ben/ és annyi babát vittek haza, szinte minden második ember hordozóval, mózeskosárral jött:)

Finike! nekünk Pierre Cardin utazóágyunk van. Csak nem tudom merre jár, azt hiszem a barátnőmnél van kölcsön. Bébiőr még használjuk mi is, mert ha alszanak fent és én lent vagyok akkor bekapcsolom, hogy halljam őket.

Csajok én egyre jobban szeretnék majd még egy gyerköcöt. Lehet ez a fórum van rám ilyen "rossz"hatással. :lol:

ki hogy áll a karácsonyi készülődéssel? én a gyerekeknek azt hiszem bevásároltam már, de az egész családot én szolgálom ki ajándékkal:)

Edina

Kép
Kép
sidney

Judit!
Holnap a talin szólj már rám mert akarok valamit kérdezni az építkezésetekkel kapcsolatban, csak félek elfelejtem és akkor hmmmm.. mérges leszek magamra :wink: .

Csajok!
Holnap tali!!!!!!!!! Már várom, nekünk jön apa is de csak a Lurdyba mert kari ajándékokat kajtat. Olyan fél 12ig tudunk ott lenni mert a Tamiért menni kell az oviba negyed 1re, de ott leszünk és az a lényeg.

Ja és Dóri!
Te pedig szólj rám a tablópénz miatt. De tényleg nehogy ne szólj.

Sőt!
Sid!
Szólj már nekem te is!

Köszönöm, akkor holnap 10kor.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok!

Most egy kicsit irigykedem, hogy holnap taliztok! Tegyetek majd fel sok, sok képet!

Judit!

Nagyon boldog névnapot kívánok Neked!

Jó szorakozást holnapra!

Sok ,sok puszi Szami

szamikám

Sziasztok!
Bocsi lányok, sajna nem tudom beválalni a talit.:( :oops:

Érezzétek jól magatokat és sok-sok képet csináljatok.

Judit!
Utólag kívánok Boldog névnapot. :D

Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Hűűű, köszi a meghívást holnapra. :) Nagyon lenne kedvem elmenni, de lehet, hogy nem tudok. Bár ha hazajön az uram, megbeszélem vele, mert ha ő holnap de. itthon lesz, akkor el tudok menni, viszont ha valahova el kell mennie szerelni, akkor viszont nem tudok. Csak ettől függ, de elég nagy esélyt látok rá, hogy el tudok menni.
10-kor? Hol is? A játszóháznál a Lurdyban?

Köszi még egyszer. De jóóó!!! :) :) :)

Sziasztok,
Évi

Kép
evisan

Kedves Mindenki!

A holnapi tali meghívó mindenkinek szól, nemcsak a régieknek!!! Külön-külön nem tudunk meghívni mindenkit de mivel ez egy Jahn Ferences buli így minden ott született baba/babák és anyukájuk (apukák, nagymamák stb. sincsenek kizárva) megjelenése szuper jó lenne. Ja és persze még a meg nem született babók is beleértendők :lol: :lol:

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Kellemes időtöltést Nektek holnapra! tényleg tegyetek majd fel képeket,olyan édesek a Manócskák :)

Meg tudná mondani vmelyikőtök,hogy hogyan lehet erzsébetről a gyáli piacra eljutni? Mármint BKV-val :)

előre is köszi!

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Sajnos nem tudtam elmenni a talira, pedig nagyon szerettem volna, de sajna a férjecskémnek el kellett menni szerelnie, a festő meg ma jött utoljára és ki kell fizetni. :(
Pedig olyan jó lett volna, de majd a legközelebbire.

Mesi!
Igaz, hogy én Erzsébetet nem ismerem, de mióta járok a JF-be, azt tudom, hogy a 19-es busz onnan indul a kórház elől a Szent Lőrinci lakótelep felé. Így is van kiírva a buszmegállóba, hogy Szent Lőrinci ltp. felé. Tehát ott a kórház előtt felszállsz a 19-esre, és a Nagykőrösi útnál szállsz le róla (ez a Tesco utáni megálló), a második felüljáró tetején van ez a buszmegálló. De a buszon így is van kiírva, hogy Nagykőrösi út. Tehát ott leszállsz, lemész a felüljáróról a lépcsőn, és ahogy leértél, nem kell átmenni a zebrán, hanem balra fordulva kb. 20-30 m-re van egy buszmegálló (felüljáró alatt). Onnan indulnak a következő buszok, csak ezekkel menj: 89, 94, 55.
A buszon meg szerintem mondd, hogy a gyáli piacra szeretnél menni, és szóljanak, hol kell majd leszállni.

Ez a két jelzésű busz NEM JÓ: 54-es, és a 84-es. Ezekre ne szállj fel, amikor átszállsz a Nagykőrösi útnál a másik buszra.

Nnnna..., remélem érthetően írtam le. :)

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Remélem, megbocsátjátok, hogy esőben nem volt nagy kedvem elindulni BKV-val a Lurdy felderítésére... :oops:

De: nem tétlenkedtünk, mézest sütöttünk a csemetével. Íme pár képi "bizonyíték".

Nutella

Ui: Kíváncsian várom a találkozóról készült beszámolókat, fényképeket.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nutella

Sziasztok,

Jó volt látni benneteket:-) A legközelebb a többieknek is kötelező:-)
Gyorsan a képek:
Kép
Fricky Rékával. Egy kicsi homályos lett:-(
Kép
Vicuska
Kép
Szandra Edóval
Kép
Bence

Kép

Kép
karpijudit

Kép
Edó
Kép
Szonjuska
Kép
Adri Zétivel
Kép
Adri anyukája Zsófival

Kép

Kép
karpijudit

Kép
Viki
Kép
Zétibaba
Kép
a tesók
Kép
Bulcsu

Kép

Kép
karpijudit

Kép
Rékababa
Kép
Blanka
Kép
Réka
Kép
még Réka
Kép
Ági

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Visszautalva még az előző oldalra:

Szamikám! Szofi kis tündér. A tükrös képek nagyon tetszenek. Az egyiken olyan mintha fésülködne, de ha jól látom nem fésű van a kezében.

Finike! Vicus kajás képei is aranyosak. Vacsora volt ? Van egy ismerősöm, még őt megkérdezem légzésfigyelő ügyben, mert neki ikrei vannak de az egyiket el akarják adni mert csak egy babára számítanak ha jön a tesó :lol:
De nem tudom pontosan mikor akarják feltenni valamelyik hirdetőoldalra.

Sidney! Johannának jobbulást. Néha ezért gondolkodom ez a Prevenar oltáson mert az véd középfülgyulladás ellen is. De egyenlőre a dokinéni nem szólt róla.

Evisan! Jó lett a 4D uh kép. Jól ki lehet venni Zsófi képét. Mikor nekünk csináltak ilyen képet akkor fekete-fehér volt, de az utóbbi időben mindenkinek ilyen színeset látok itt a topicon és az ismerőseim körében is. De így jobban ki lehet venni a babát mint a fekete-fehéren.

Nutella! Látom van egy kis cukrászod. Azt hiszem el kell szakadnom attól a gondolattól, hogy csak a lányok szeretnek anyával sütni a konyhában... :D

Jók lettek a taliról készült képek is. Minden babuka és anyuka jól néz kia képeken. Végre Dórit is lehetett látni az ikrekkel. Mind a kettő gyönyörű baba, gyönyörű kék szemekkel. Dóri nem mondta, hogy mikortól tud majd újra babanetezni?
Remélem hamarosan tényleg eljutunk mi is egy talira, már Nándi is szeretné hiszen az utóbbi két napban már magától felül. Olyan aranyos... :oops:

Pociló, veletek mi újság? Nem vagytok betegek? Állítólag van valami járvány... Igaz ma Nándinak is megy a hasa..nem tudom miért.

Végül pedig itt egy kép, mert azt hiszen Hexina hiányolt újatőlem. Ezek egy hónaposak. Valamiért nem enged többet beszúrni ide csak egyet, de majd még próbálkozom. Nálunk az utóbbi egy hétben nagyon lassú a net..

Kép

Üdv. mazsuzs

Kép
mazsuzs

Kép

Végre engedett még egy képet. Most nézem, hogy a légzésfigyelős résznél úgy sikerült fogalmaznom, mintha az ismerősöm az egyik gyereket szeretné eladni.... :lol: Legközelebb majd jobban figyelek....

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: