Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Egy kis infó :D :D Én úgy szeretem olvasgatni

25. hét
Mama:
A terhességnek ebben az időszakában minden valószínűség szerint még nagyon jól érzi magát. Nemsokára gyakrabban lesz majd ajánlatos felkeresnie az orvosát. Sok kismama érzi úgy, hogy „kezd kifutni az időből”.

Ilyenkor már nem árt gondolni a gyerekszoba berendezésére, vagy arra, hol aludjék a kicsi, bár a tapasztalatok szerint még minden megváltozhat, ha a baba megérkezik.

Sokan az első hónapokban vagy a saját ágyukba fektetik a kicsit, vagy közel magukhoz egy kiságyba vagy mózeskosárba. Ez megkönnyíti az éjszakai szoptatást és tisztába tevést, és sok szülő érzi így nagyobb biztonságban a babát. Mások külön gyerekszobában altatják, és a babafigyelő monitorán látják, ha meg kell etetni. Vannak szülők, akik úgy érzik, nekik is joguk van a magánélethez, és úgy tartják, a babának már a kezdetektől meg kell tanulnia egyedül aludni.

Gondolja át valamennyi lehetőséget, mielőtt döntene. És mindenek előtt: legyen rugalmas. Előfordulhat, hogy a kicsivel az élet teljesen más lesz, mint amilyennek elképzelte. Öné a választás lehetősége, viszont ne hagyja, hogy bárki is beleszóljon, vagy lelkifurdalást okozzon a döntéséért.

Baba:
Már 700 gramm a súlya, a csontjai egyre keményebbek lesznek

26. hét
Mama:
Eddig csak a kismama érezte a baba rúgásait, mozgását, most már mások is érzik, kívülről. Jó érzés ezt megosztani másokkal.

Új feladat az alváshoz szükséges kényelmes testhelyzet megtalálása. Minden alvásra szükség van az alatt az idő alatt, amikor épp nem járkál ki éjszaka inni, egy kicsit falatozni, vagy épp a toalettre.

A testpárnával megtámaszthatja lábait és növekvő hasát. Ha ez nincs, több párnát használjon erre a célra. A párnákkal az a probléma, hogy nemsokára már egynél több ember számára nem marad hely az ágyban.

Baba:
A baba bőrén keresztül látszanak az erek, bár a bőr az átlátszóból mostanára már áttetszővé vált.
A kicsi hallja önt, és a körülötte levőket. Bár feltételezzük, hogy a méhben csönd és nyugalom van, a babát már régóta zajok veszik körül. Hallja az ön szívverését, bélmozgását és más testfunkcióinak zaját, csakúgy, mint a külvilág hangait. Most érezheti, ahogy a kicsi egy hirtelen zajra mintha ugrana egyet.

A méhben némi fény is dereng, így a baba különbséget tud tenni a fény és a sötétség között.

Súlya közel 800 gramm, hossza 32,5 cm.

27. hét
terhesség, magzat, fejlődés
Várandósnapló 2006; InforMed

Mama:
Üdvözöljük a harmadik trimeszterben. Ebben az időben valóban elkezd gyarapodni a súlya, és ez körülbelül a 36. hétig így lesz. Bár egyes kultúrákban ez másképpen látják, a terhesség alatti súlygyarapodás nem zsír, nem is egészségtelen, hanem inkább nagyon is szükséges az egészséges terhesség és baba számára.

A pluszsúly több helyen oszlik el. A terhesség elején valószínűleg észrevette, hogy a mellei megnőttek. A terhesség előtt az átlagos emlő súlya kb. 200 gramm, és terhesség alatt ez akár 800 is lehet. A súly egy része a testnedveket szaporítja (magzatvíz, a vér mennyisége). Ne feledje, hogy vérének térfogata a terhesség alatt 30-50 százalékkal is megnőhet. És ne feledkezzünk meg a babáról és a méhlepényről se! Ha mindehhez még hozzávesszük azt a néhány kiló anyai zsírtartalékot, akkor az átlagos súlygyarapodás 11-13 kg.

Az egészséges étkezés fontosabb, mint az, hány kilót híztunk. Vannak, akik többet – mert a terhesség kezdetén soványak voltak, vagy például az ikerterhességnél –, vannak, akik kevesebbet. A terhesség nem a fogyókúra időszaka. Még ha túlsúlyos lenne is, a fogyás árt a babának, mert az anya zsírtartalékainak elégetése során bizonyos, a kicsire káros toxinok szabadulhatnak fel.

Baba:
A kicsi bőre meglehetős ráncos, hiszen vízben lebeg. Ez a születés után néhány héttel múlik majd el, ha a baba kitölti a bőrét. Kinézni már majdnem pontosan úgy néz ki, mint majd a születésekor fog.

Már 900 gramm a súlya.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok Csajszik!

A kolleganőm lelépett, most garázdálkodhatok egy kicsit a gépnél. Nagyon sokat írtatok, amióta nem jelentkeztem, képtelen lennék összefoglalást írni... :roll:

Mindenki nagyon csini pocakos volt a talin, sajnálom, hogy nem tudtam menni, de ezt az egy hónapot még ki kell bírnom, aztán már senki nem szól bele, hogy mikor hová megyek, maximum csak a KISCSAJ!!!!!! , ha nem fog neki valami tetszeni. Bizony, bizony, mostmár ez 80 %, hogy kislányunk lesz !!!! Bár azt mondta a szonográfus nőci, hogy még ne kezdjünk el rózsaszín ruhácskákat venni, de nagyon csodálkozna, ha tévedne. Ugyanis a feje búbján volt a Babuci lába (nem a csaj fején...), és hosszas tornamutatványok árán hagyott bepillantást félig-meddig a lába közé. Pedig már -minket is beleértve- az egész család beleélte magát(inkább beletörődött... :lol: ), hogy fiú...
Végre sikerült nőgyógyászt váltanom, és ha minden jól megy, akkor a Bajcsy-ban fogok szülni, és egy tündér az új dokim, a szülésznővel is beszéltem tegnap telefonon, nagyon kedves, aranyos, és irtó sokat beszél, amit én egyáltalán nem bánok... :D
Sajnos kiderült, (amit az előző doki nem vett észre), hogy nagyon mélyen fekszik a placenta, és ha ez nem változik, akkor nem szülhetek természetes úton. :cry: De azt mondta a doki, hogy még ne parázzak, csak kíméljem jobban magam. Nem cipekedhetek, ne eröltessem meg magam, és arról nem is beszélve, hogy letiltott minket a szexről... :cry: :cry: Elég érdekes, hogy ezt 24 hetesen kell megtudnom....

Bocsika, hogy ennyit írtam magamról, remélem, nem untattalak Benneteket!

pusz Mindenkinek!

Kép
pété

Szasztok lányok!!!!

Annyira jók a fotók!!!! :)
Imádlak, mert ennyi képet csináltál, annyira jó nézegetni őket!!!! Köszönöjük szépen!!

Sok puszka!

(Betöltöttem a 24. hetet is................... :shock: )
Vendég

Jim! Látom, már Te is régen jelentkeztél! A következő talira ne felejts el nekem kekszes-barackos Boci csokit hozni! :lol: :lol:
50 emberből kb. 5 jósolt nekem lányt, Te voltál az egyik... :D

Kép
pété

Szia Pété, jó téged is itt látni! Dehogy is untattál minket!
Gratula a kislányhoz!
Az új infókat olvasva: tényleg vigyázz magatokra!
Vendég

Sziasztok!
Pété, gratulálok a kislányhoz! :) Most már orvosi utasításod is van, szóval csak óvatosan a munkával! :)
Eddig nem tűnt fel, hogy ekkora a pocakom, de most hogy van viszonyítási alapom és képen látom a sajátomat... na most ledöbbentem! A cicik eddig se voltak kicsik, de már nagyobb melltartót kellett vennem. :)
Judit, szerintem is majd csak januárban fogunk menni a felkészítőkre... már ha akkor még lesznek...
Mzx, köszi a linkeket, gyorsan át is nézem, hátha találok valami hasznosat babakocsi ügyben. :)

Kép

KépKép
KépKép
mni

Jó Reggelt Minden Pocakos anyukának!!!!

Sajnos nekem nem olyan jól indul ez a nap!!!!!
Nagyon fáj ott lent! A szeméremcsont lehet megint! De most olyannyira, hogy alig bírok menni!
Minden egyes mozdulat keserves! :cry:
A lábaim bedagdnak nagyon hamar!! Jaj..... csak panaszkodom
itt nektek!
Lehetne jobb dolgom is igaz? De nagyon rossz paszba vagyok most! :cry: :cry: :cry:
Na jó el is mentem, egy kicsit megpróbálom magam feltölteni
valami energiával!!!!!!!!!! :lol:
Vendég

Talis-Mamik!
Nagyon tutik a képek! Szépek&csinosak vagytok, a nyálam meg csak úgy csorgott a sok finomság láttán! A mézeskalács gyönyörűségről meg ne is beszéljünk, csak úgy sóvárog a szívem vidéki kislányként :)

Mostanában elég rendesen keményedik a hasam, a magne se nagyon használ, főleg estére..ez lehet azzal összefüggésben, hogy "elöl, mélyen" van a méhlepény? Mindenesetre holnap megyünk doktorbácsihoz, remélem ő rendben talál majd mindent!

szépséges és vidám napot nektek!!!

KépKép
kmanna

Jó reggelt mind a közel 100-unknak :lol: !

PÉTÉ!!! JUJ DE JÓ, HOGY ELŐKERÜLTÉL!!!!!!!!!! MÁR ÚGY HIÁNYOZTÁL NEKÜNK!!!

Most még Jim (szurkolunk neki, hogy mielőbb rendeződjenek a megaköcsög exférjével a gondjai -vagyis remélhetőleg valaki agyon?üti előbb-utóbb azt a talpót) és Lexa, aki lassan megélhetne eltűnő-művészségéből, ők hiányoznak.

Márti! Azért ha ennyire nagyon fáj, nézesd meg a dolgot dokival alaposabban!!!! Lehet, hogy csak te vagy ilyen érzékeny konstrukció ott alul, de jobb a nyugalom.

Manna, vidéki csajszi!! A következő, januári talit szintén napközbenre szervezzük, és hangsúlyozottan várjuk a vidéki csapattagokat is!!!!!!! Már többször írtam, hogy Gordonnal végig iszonyat sokat keményedtem, semmi se használt. Addig nem gáz, amíg nem nyitja a méhszájat és nem rendszeresen jön. Most a másodikkal nincs ilyen gondom, heti 2-3 szor 2 szem Magne B6 elég ( :oops: Jóvanna, a vasat szedem 2 naponta már :oops: :oops: :roll: ). HA nem vagy letiltva a szexről a lepény miatt, próbáld ki, mert nekem gyanus, hogy az lazítja el... :oops:

Képzeljétek, a januári topikban megindult a babaeső. Igaz, mindkét mai baba korábbi kicsit, mint kéne. Próbáljuk meg nem utánuk csinálni. ÚJ TOPIKSZABÁLYZAT: itten senki sem szülhet február eleje előtt!!! Akkor is csak a március elejiek pedzegethetik. Megszavazzuk? :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati, én benne vagyok! Annyi dolgom lesz az új lakással, hogy nem lesz időm szülni. :D Mondjuk akkor legalább fel tudnék kúszni a harmadikra, mert már minden emeleten meg kell állni :roll:. Lehet, hogy egy idő után fel sem engednek, így is csúnyán néznek már rám a munkások, hogy mit mászkálok ott ekkora hassal.. :oops:

Az előző topikomból mindenki legalább a 35. hétig kihúzta, csak egy ikres lány nem. 1-2 szült aztán a 35-36-37. héten, a maradék a 38-41. héten. Szóval hoztuk a statisztikát :).

Kép

Kép
mzx

Hello!

Pété,
örülök, hogy jelentkeztél, kitartás ehhez az utolsó hónaphoz! Gratula a kiscsajhoz! :)

Zsu,
párom aikido edzésre jár, úgyhogy ismerős a gyakorlat bemutató szitu. Lelkesen hazajön és rajtam akar gyakorolni, mire én bágyadt arccal nézek rá. Mindig úgy kezdődik egy gyakorlat, hogy meg kell fogni valamelyik kezét, szóval a "fogjál meg" felszólítására már ki tudnék szaladni a lakásból. :oops:

Pati,
én azért drukkolok, hogy csak márciusban bújjon ki az első baba!!!

Tegnap rámjött a zabálás, annyit ettem este, hogy leírni is sok, aztán utána majdnem egész éjjel fetrengtem a hasfájástól. Így jártam. Ma szigorúan este csak kefírt meg esetleg főtt tojást fogok vacsizni.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok kismamik :)

szerintem én vagyok a legtöbbet olvasó legkevesebbet író mostanában, de talán elnézitek nekem. :)

Uramtól nem kaptam ki a body miatt :lol: de mosolygott rajta és megjegyezte, hogy milyen aranyos :) szval ez volt az én szerencsém :)

tegnap hogy jártam... :evil: ugye nekünk ez az első mindenből a férjemmel, ez az első alkalom, hogy Mikulás érkezett hozzánk. Szval kedden még a tali után kiugrottunk a METROba és mivel mindig együtt megyünk vásárolni kérdeztem, hogy meglepi legyen-e a mikulás. azt mondta igen. mondom sebaj, még ott van a szerda, 1 órám lesz rá délelőtt. De persze tudhattam volna, hogy ilyenkor már a rendes mikuláscsokik elfogytak csak a bovli ehetettlen nugátos noname csokik vannak... :? szval voltam vagy három üzletben, és nem kaptam sem olyan csokit amit nagyon szeret -csak valami hasonlót- se mikuláscsokit. viszont mind a 3 üzletből úgy jöttem ki, hogy majdnem sirva fakadtam, mert viszont vettem olyat amit nem akartam :shock: nem tudom mi lelt... este aztán majdnem sírtam a férjemnek, hogy nem kaptam mikulás csokit. persze -gondoltamén- az auchanban még tuti lett volna. persze a drága elárulta utána, hogy ő meg ott volt tegnap és ott sem volt ;) szval igy kaptunk fini csokikat én még egy kinder tojást is :) ugy szeretem összerakni, mindjárt ki is bontom :D
meg tegnap csempésztünk át a sogornőmnek is csokikat, mert szegény egyedül van most, párja messze külföldön van.

Másik, hogy elegem van az évvégi hajtásból. Jó, tudom, nekem könnyebb, mert nem írni kell a ZHkat hanem iratni majd javitani, még csak a ZHösszeállítás van. de én már fáradt vagyok.

szombaton cserélik az ablakainkat. :? remélem nem lesz nagyon hideg... mondjuk én szerencsére pont befizettem egy intenziv kétnapos intimtornatanfolyamra :) szval én nem fogok fagyoskodni. :)

Pété, örülök, hogy előkerültél, és hog kiderült hogy kiscsaj. :)

Pati, megdumáltuk, én semmiképp nem szeretnék március előtt szülni, hiszen addigra jó ha be lesz rendezve a lakásunk, szerintem még sokmindent fogok az utolsó pillanatban megvenni.

januári tali: lehet majd kicsit befolyásolni az időpontját? vagy a helyszint? ;)
az utóbbira javaslat: Zürich ;)
najó, ha ez túl hosszú utazás Nektek, akkor ugyis nekem lesz a legkisebb pocakom akkor még, lehet hogy hazajövök január végén -buta táppénzes papirokat intézni- meg talizni Veletek! várhatóan január elején tudni fogom mikor jövök, szval én is mennék majd :)
és akkor egy vidéki csaj sem panaszkodhat, én jövök majd a legmesszebbről :lol:

Judit :) én is szeretem olvasgatni ezeket, de én még "csak" a 24dikben vagyok ;) de emiatt be ne kopizd :P

Melinda, örülök, hogy bejön az új doki :) szurkoltam :)

Mzx! a fertőzés az tök rossz. szegény... gyógyulj meg mihamarabb!!
de naggyon örülök, hogy kiderült -biztosabban- hogy kiscsaj!!! gratulálok!!! Erik mit szólt hozzá, hogy huga lesz?
És sok erőt még a lakásos mindenféle ügyintézéshez!

Pumperka, nagyon édes a lányod. most kezdem furcsálni, hogy nekem fiam lesz... Amúgy mindig is azt gondoltam fiam lesz, de most "körbenéztem" a családunkban és mindenhol lány(ok) voltak az elsők. Milyen furi lesz. :) De nem baj, egy bátyó mindig jól jön majd :lol:

Éva, sajnálom, hogy lemaradt az IKEA, pedig majdnem mi is odamentünk, és még gondoltam is, hogy ott is összefutunk :) mikor mutattam a férjemnek a mézeskalácsot, teljesen el volt hülve, hogy ezt Te csináltad!!! kérdezte, hogy lett ilyen sima a teteje, a fehér része rajta!!!! köszi a receptet :)

Mni! tök jók a képek!!! nekem meg még mindig kisebb a hasam, mint Nektek... mondjuk a végén vagyok a sornak az igaz, de akkoris.... pedig mostanában annyira megdicsértek, hogy milyen szépen gömbölyödik... nembaj, talán a névvel jár ;) igaz, Zsu? ;)
A babakocsival meg nehagyd magad, Te fogod többet tologatni ;) de azért remélem találtok majd egy árban megfelelőt!

Feri, most már mi is képben vagyunk, Te ki vagy, legalábbis néhányan láttunk fényképen :P mondjuk én már korábban is láttalak képeken :)
a vicc naggyon tetszett. :)

na, jó hosszú lettem, bocsi :? tudjátok, csütörtök szabadnap :) és most ellógtam a jógát, helyette aludtam egy nagyot :) most is fél órája az ágyból netezem, mellettem üres kakaósbögre és müzlistál, és már vár rám a kindertojásom :P
mosolygós napot :)

Kép

Kép
kolyok28

ilyen még nem volt.... :lol: kibontottam a csomagolásból a kindert és elsőnek befalltam az egyik féltojást és csak utána raktam össze ami benne van. pedig régen volt, hogy az egész tojást meghagytam, csak a belseje érdekelt..l :D
és nem is tudtam, hogy újtípusú műanyag bigyóba rakják a cuccost.
:lol:

Kép

Kép
kolyok28

Nem baj, Kölyök, hamarosan meg is unod a Kindereket...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

:lol:
amúgy a férjem gyakran hiv engem kindertojásnak... :) korábban zavart, ha egy várandós nőre ezt mondta, de magamra nem érzem bántónak :)

(ez amúgy egy morbid viccből jön, de azt ugyis ismeritek gondolom.... hogy hivják a kannibálok a terhes nőt - kindertojás )

na megyek, mert szalad a lakás, és nem maradhatok -sajnos- egész nap az ágyban :oops:

Kép

Kép
kolyok28

Csajok, ez a reggelim/késő 10 óraim/ebédem ma.......

3 tükörtojás, egy rátéve egy adag krumplifőzire. Kettő egy-egy szelet VAJAS kenyérre dobva. Kitettem még a paprikás szalámit is, de aztán úgy döntöttem, hogy az mégis csak túlzás lenne................. Mindezt azért, mert tegnap hozott T. egy rakat sütit, és a maradék vigyorog a hűtőben, hogy ne azt egyek már mégis.............. Ennyit az önuralmamról! Lafika látná ezt, de lehet, hogy Kavics is kitapossa a bélésemet, ha így folytatom!!!

Pati! Tökéletesen benne vagyok, mert én februárban válok, ha minden jól megy! Addig semmiképpen nem szülhetek, a többi is majd a kórháziak jó indulatán fog múlni.........

Pété! Gratula a kislányhoz!

Kolyok! Akkor januárban tutira nem merünk "lógni", mert erre aztán már nehéz kifogást találni! :) Én örülök, hogy kislány, bár nekem is nagyon furi lesz majd...... Tudod, én fiús anyuka vagyok! :lol:
Vendég

Megszületett Lafika babája 10.52-kor!

2480 gr, 49 cm.
Mindketten jól vannak!!!

Istenke hozta Hunor babát itt köztünk! Illetve a Mikluás hozta!!!
Vendég

Sziasztok!

Manna!
A doktorbácsid MgB6ról Magnézium citrátra "állít át"! :D
Nekem is ugyanez a helyzet! De szerencsére a méhszájat nem bántja!

Most ennyi!
Ma jd még leszek.

Kölyök!
A kindertojásnagyon jÓ! Mégha morbid is. :lol: :lol:
És a kindertojás nagyon finom. A kinder bueno is! :lol: Bár a fene tudja mikor ettem olyat utoljára. :roll:

Monácska!
Egészségedre váljék! :lol:
Én a tegnap mikulás örömére benarancsoztam és túrórudiztam. Minden a nyelőcsövemben volt. Savat csinál a narancs :lol: . Eddig ez fel sem tűnt... :roll: :lol:
Vendég

Gratulálunk a babához!!!!!!!!!!!!!

Pati!
Majd csak jövőhéten fogad a doki! Most egy kicsit csillapodott!
De most sem az igazi! :shock: :shock: :shock:

Kinder tojás???????? Az nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem a Kinder Maxi King is nagyon bejön! :lol:

Szavazásba én is benne vagyok!!!!!!!! Márciustól be lehet indulni!!!
Vendég

Lafika mikorra volt kiírva?? ő is januári volt? mindenesetre gratulálok!!!

hű még nekem olyan távolinak tűnik a szülés! remélem tényleg csak márciusra jön, mert még addig ki akarom magam pihenni

Pété, gratulálok a lányhoz, nekem is inkább mindig olyan lányos anyukának tűntél :)
lányuralom lesz itt már látom!!!

most hívtam az orvost, a cukoreredményem király, így folytatom a mikuláscsokievést :)

monácska, ez egy igen szép reggelinek hangzik :) felbátorítottál, hogy kimenjek lángosért a piacra. végülis ebére nem olyan gáz, nem ??

márti, tegnap végre olvastam egy biztatót a szeméremcsontfájásról. állítólag akinek van ilyen az ugye attól van, hogy a eltávolodnak egymástól a szeméremcsontok odalent és jobban tud majd tágulni a hüvely és könnyebb a szülés. úgy legyen!!

kölyök, nekem tetszik a Zürichi kismama-tali :) keressünk egy szponzort és mehetünk! még úgysem voltam

KépKép
judit18

Judit!!
Igen, januári baba lett volna! :) De micsoda súllyal született így is! Naggggyon boldogságos vagyok!

Ebédre nem gáz a lángos! Nekem viszont így csak késő délután lesz ebéd, ezzel a mennyiséggel totálisan jóllaktam! :) Így legalább a sütikét sem kívánom!

Kavicska! Narancs....... Nyami! Majd az ünnepek alatt eszem egyet!

Márti!
Semmi ötletem nincs, hogy hogyan lehetne csillapítani. Sajnálom! :(
Vendég

Sziasztok!

PÉTÉ!

Hurrá, Te is megvagy!
Gratula a kiscsajhoz és az új orvoshoz!

Kölyök!
Annyira jó volt olvasni, hogy még a január végi talin is szeretnél velünk lenni!

Terheléses cukim szuper lett: Éhgyomri 3,8, 120'-es 4,2. Viszont a koleszterinem elég magas. Szerencsére annak semmilyen hatása nincs a babára. A túlzsíros kajákat nem szeretem, viszont az igazi vajat, a tojást nagyon. Ezekről lehet, hogy le kellene mondanom. :oops: A vasam is teljesen rendben. Annak örülök, ha nem kell szednem pótlást, mert a mellékhatása nem túl jó, ahogy hallottam.
Kislányom beteg lett, így most ő is itthon van velem. Rengeteget köhög szegény.....

Kérdésem az lenne hozzátok, hogy így várandósan milyen viszérkrémet lehet használni. Sajna elkezdtek megjelenni hajszálerek itt-ott. Arra meg nincs időm, hogy felpócolt lábbal hosszasan heverésszek. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok Lányok!
Kihasználom az alkalmat, most az egyik kollegám lelépett, úgyhogy gyorsan ideültem a gépéhez. :D

Mni! ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, MÍG A TISZA KI NEM SZÁRAD BOKÁIG!!!! (debreceni vagyok, jobban húz a szívem a Tiszához, mint a Dunához, bocsi.. :oops: )

Csoki: az előbb megettem egy pici táblácska fehér csokit, egy meggyes marcipán golyót, és most fogom felbontani a fügés kekszet. Pedig esküszöm eddig nem tudtam ennyi édességet egyszerre megenni... :oops:

Pepike! Hogyé adod a szopis párnát? És hogy van a boltod nyitvatartása? És hol van pontosan? Csak ennyi kérdésem lenne egyelőre.. :) Írd meg kérlek priviben.

Minden Drága Kismami-társamnak boldog Mikulás-napot kívánok!

Kép
pété

Pepike!!

Szopis párna ügyben én is érdeklődnék, de nagyon!
Esetleg bankon keresztül is mehet/ne az utalás és el tudod postázni???

Priviben is ledumálhatjuk..........................

Már alig vártam, hogy valaki felvesse a kérdést, nem akartam én először!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

A postázós szopispárna ügy engem is érdekelne, sőt még az is megfordult a fejemben, hogy veszek bele tölteléket és megvarrom magam. :?

Jó hír: vége a diétának, rakottkrumpli után 2 órával 1,5 volt. :shock: Hazamentem egy tábla boci le is csúszott hirtelen!!! :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

BOLDOG MIKULÁST MINDANNYIUNKNAK!!!
ez a gyerekeink első Mikulása!!!!

Kép Kép Kép

Kép
Kép

mpatr

Bosek!
1,5????? :shock:
Az nagyon kevés! Vagy elírtad? Esetleg a gépet nem állítottad be?? Az 1,5 az már az ájulás utáni kómás állapot................ Kizártnak tartom!

Pati!
Én is gondolkodtam már ezen! :) Kapott is Nóri eg mikulás figurát, egy egészen pici plüss bigyót....... Remélem fogja majd szeretni. Alig várom, hoyg lássam azt a kis pofikáját! Hogy rohan az idő..........
Vendég

Juj Télleg,

Mni, Isten éltesse sokáig!!! :)

Ezek szerint Téged anno a Mikulás hozott :D hogy örülhettek Neked a szüleid :)

Kép

Kép
kolyok28

Márti, remélem tompul majd a szeméremcsontfájásod. az annyira kellemetlen :?

örülök a vércukroknak :)

és az új jövevénynek is a másik topikból! Isten éltesse őt is sokáig! :)

most rohanok, mert fözöcskézni kéne :)
pussz

Kép

Kép
kolyok28

Mni!

Mi is Kívánunk Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!

És Minden Kismaminak Boldog Mikulásnapot!!!!!!!!!!!!!!

Judit18!
Úgy legyen! Legalábbis reménykedem!!!

Monácska!
Sajnos nekem sincs semmi ötletem fájdalomcsillapításra!!!

Pati!
Nagyon jók a képek!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mni, boldog szülinapot!
Kép

Mindenkinek szép Mikulás-napot!

Alexa tegnap kapott Apától egy világító Mikulás-figurát, kiraktuk az ajtajára. Ahányszor elmegy előtte köszön neki: Szia! :D Köszön a csokimikinek, a játékmikinek, nagyon édes! Erre ma délelőtt a Lehel piac mindhárom szintjén találkoztunk egy-egy Mikulással, nekik meg nem mert köszönni. :oops: Azért az ajándékot elfogadta. :lol: :lol: :lol:

És hogy most csak önző módon magunkról írtam egy kicsit, még mellékelek egy tavalyi Alexa-Mikulás fotót. Imádom ezt a képet!

Kép

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Monácska, nem írtam el, látod milyen hülyék ezek!!!!!! Ma bosszúból tejberizst főztem, és majdnem mindet meg is ettem egyedül :mrgreen:

Mni!! Mivel ma a szülinapod vagyon, a tarka kiskutya fosson nyakon! Boldog szülinapot!
:D :D

Na megyek, megeszem a maradék tejberizst...

Ja és akik márc. elejére vannak kiírva, azoknak ér február végén szülni ugyeeeeeeee :?: :?: :?:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kép

Boldog Mikulást mindenkinek!

Mni! Boldog szülinapot!

Képzeljétek most voltam a dokinál, és megint ledöbbent (én is). A "kis" Nimród a combcsontja és egyéb paraméterek alapján 31 hetes babának felel meg. A gép ki is írta. Persze a fejméret alapján "még csak"!!!! 28 hetes!!!Már hozzá vagyok szokva, a kiskönyvemben szerepel is hogy óriás magzat...
Még szerencse hogy nem kell kinyomnom (császár lesz). Viszont a derekam úgy fáj, hogy alig bírtam a vizsgálóasztalról lekászálódni. (segítséggel).

Nagyon kíváncsi vagyok ezek után, hogy a kötelező UH-n mi lesz? Végül is Leventével is előbb császároztak, mert nagy baba volt és érett, a derekam meg már nem bírta...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja és nem lehetett látni a fütyijét :D
Lehet, hogy mégis van remény???????!!!!!
Bár már nagyon örülök Nimikének, furcsa lenne ha lány lenne.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Hátha senki nem ír, elírogatok itt magamban.

Zsu!
Alexa nagyon szép a képeken. A Télapó sapkáson még babásabb, most meg igazi kislányos!

Holnap szurkoljatok. Vizsgázok szakpedagógiából, természet és környezettanból, és az úszást is osztályozzák.
Szombaton meg ütős sportok, mozgásprogramok, elmélet, gyakorlat.
Utána héten szakpszichológia, szakszociológia és még sorolhatnám. Olyan rossz állandóan a Karácsonyt ilyen teherrel a vállamon átélni. Januárban is végig vizsgák lesznek.. :cry: :cry: :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Biztos másnak is ismerős a dolog: mindent kitalálok, csak tanulni ne kelljen.
Pedig muszáj!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Na megyek :cry: :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!!!

Nagyon régen voltam már fent! Nagyon jók lettek a talis képek!
mindenkinek jó nagy már a pocakja! Majd el csöppen a nyálam a kajás képektől! küldhetnétek egy kis sütit! De kinyitom az ablakot, hogy nehogy úgy járjak, mint Mézgáék! :P :P :P Én lusta vagyok vele pepecselni!
Magamról: Már a 7. hetedik hete vakarózom, de már nagyon unom! Éjszaka 3*kelek pisilni és 3*másfél órán keresztül marom magam!
Jövőhéten megyek terhelésesre kedden! Szerdán 17:20-ra megyek 4D-re! Velem más különös nem történt !
Képzeljétek el tegnap egy 24 hetes kismama szült meg itt újfaluban! Egy kicsi barna folyása volt! a doki azt kérdezte tőle hogy nem fájt a hasa? De ő nem vette komolyan a fájásokat! Ez nem játék basszus! Egyből vitték be Debrecenbe, mert itt nincs inkubátor! A súlyát nem lehetett megmérni, annyira pici volt!
Puszi mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!!!!!

Kép
enikoe182

Sziasztok!

Niki,
Boldog szülinapot!

Bosek,
számomra is túl alacsony ez a cukorérték. De hát nem vagyok egészségügyis. Ha ők mondják, csak jó ez az érték...

Judit,
szorítok a vizsgáidhoz!!!

Boldog Mikulást Mindenkinek!

Kép

Melinda

Kép
melinda80

Judit!
Óriásbébi! :shock:
Nekem csak négy napot szoktak pluszba mondani! :D
Nem vagy cukros?
A családban mások is szültek óriásbébit? :roll:
Azért ez egészen különleges.... :lol: :lol: :lol:
Tanulni! Tanulni! Tanulni! Mondta Lenin! Asszem Ő mondta :? :lol: :lol: :lol:
Fel a fejjel, egyszercsak vége lesz! :)

Bosek!
1,5-ös VC értékkel már nem vagy beszámítható állapotban... .
Ha vénásan mérték, akkor elmérték, ha ujjbegy, akkor rossz a Dcontjuk. Ennyi!
Csak nem február végén szeretnél szülni??? Esetleg pont február 29-én??? :lol: :lol:

Mni!
Sok sok boldog szülinapot! ... :)

Kiszazsu!
Nagyon aranyos a kislányod! :)

Pumperka!
A lányod egyszerűen gyönyörű!!! :)
És most gyógypuszit küldök neki! Kép
Készen van a Karácsonyi nagytakarítás!! Kép
Vendég

Judit!

Komolyan 31 hetesek a méretei a picinek??Nem semmi :wink:

Sok sikert a vizsgáidhoz!!! :lol:

Enikő!

Ilyen híreket inkább ne írj ide légyszi ha lehet...legalábbis én nem szívesen olvasok ilyeneket,így is elég paramami vagyok :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! :)

Képzeljétek, ma voltunk Bécsben (nemrég értünk haza) és végre vettünk babakocsit!!! HUURRÁÁÁ!!! Most összeraktuk, de majd világosban lefotózom és feltöltöm a képeket, úgy örülök! :) Nagyon vagány és kivételesen ez volt az ami mindhármunknak tetszett, mert Anyu is jött velünk. :)

Gratulálok Lafinak, főleg, hogy velem egy napon született a babája, szóval Ő is puttonyban született, mint én. :) Mindig azt mondom, hogy engem nem a gólya hozott, hanem a Mikulás. :)
Kép

Kölyök, nekem nagyon tetszik a zürichi találkozó ötlete, de akkor több napra lenne csak érdemes menni, hogy a környéket is be tudjuk járni. :)
Én tegnap este egy Mikulás tortát kaptam, azt is lefotóztam és majd feltöltöm, nagyon jópofa volt. :)

Na most megyek zuhizni meg aludni, mert nagyon elfáradtam, olyan sok helyen jártunk ma. Holnap meg takarítanom kell, mert a villanyszerelő pont a mi szobánkban szedett szét valami elosztó dobozt, amiben elakadt a kábel... tavasszal lett festve és most leszedte a tapétát, minden tiszta por és kosz... áhhhh, majd holnap kitalálok valamit....

KépKép
KépKép
mni

Szép reggelt Kismamik!

Pati,Aranykavics,
köszi az infót poci-keményedés ügyben, este remélem a doki megnyugtat..
Pati: a szexről hál'istennek nem vagyunk letiltva, szóval próbálkozunk a homeopátiával :D

Judit,
hihetetlen, hogy ekkora baba legyen a "kis" Nimród!!!! Így tényleg lehet, hogy egyszerre leszünk bent a gyönyörűséges Izsákin!!!!! Vizsgaügyben kitartás - én el sem hittem mikor meglett mindkét diplomám, hogy nem kell tanulnom karácsonykor!!! Onnantól számolom az igazi karácsonyokat! :) nem is, de azért tényleg sokkal könnyebb suli nélkül! Szóval tanulj,tanulj, próbálj meg ne annyira maximalista lenni, és hidd el, vége lesz!

Én márc.6ra vagyok kiírva, jó lenne, ha addig bent is maradna a kis Babszlika, mert még semmivel sehogyan sem állok. Januártól nem dolgozom, szóval csak akkor tudom elkezdeni összerakni a bébicuccokat!

Tegnap a drága nagymami Mikulása hozott Pankamanónak egy tündéri rózsaszín Micimackós rugit (olyan cuki, nincs is még rózsaszín ruhája, nagyon meghatódtam!!) még meg se született, de máris értékeli a Miku, h milyen jó kislány!! :)

pusz mindenkinek!

KépKép
kmanna

Jó reggelt!

Niki,
na, kiváncsi vagyok a babakocsira!
Már megint takarítanod kell. :( Azért csak szépen lassan, ráérősen ám! :wink:

Nálunk Mami Mikulása plusz csokit hozott a babának, méghogy ne legyek bálna... :oops:

Erről jut eszembe a + 9 kg hízást Niki légyszi írd be a tábliba. Köszi!

Melinda

Kép
melinda80

Jó Reggelt Mindenkinek!!!!!!!!!

Most értem haza a kórházból! Cukros lötyit bevertem, és úgy
döntöttem, hogy haza jövök!
1/2 10-re visszamegyek!
Judit!
Én nem is tudom mit mondjak :?: :?: :?:
Tényleg nagy baba? :!: ? A cukor eredményeid milyenek????
A drukkkk pedig megy a vizsgáidhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zsu!
Olyan édi Alexa!!! Nagyon helyes csajszi!
Enikő!
Ismerősöd volt aki megszűlt? És hogy van a picike?
Mni!
Gratulálok a babakocsitokhoz!!!!!!!!!!
Látod csak összejött a sikeres választás! Csak siess azokkal a képekkel, mert már én is nagyon kíváncsi vagyok!! :lol:
Melinda!
Nyugi a nem hivatalos már nekem is 10 kg!
Mert ugyebár mikor először voltam a tanácsadóba, akkora én már híztam! De ez olyan jól jött ki, mert ezt Ők ott nem tudták! :oops: Így nem cseszegetnek!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Pumperka!
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!!! Mit adsz a kislányodnak
köhögésre?
Jim-ről tud valaki valamit????
Olyan régen volt már itt!!!! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok lányok,

megkerült az elveszett kismami...

Csak gyorsan emlékezetből reagálok,

Mártikám: ne aggódj a szemérem csont fájás miatt, mert csak pár napig fog fájni, aztán elmúlik, nekem is gyakran előfordul.

Judit: sajnálom a derékfájást, elég kellemetlen, nekem nap mint nap van benne részem.

Enikoe: csatlakozom egyidős Panni kismsmihoz, légyszi ne írj ilyeneket, mert az ilyen csak lehangolja az embert, pláne azt, aki hajlamos egy kicsit depis lenni, mint én.

Gratula a kis jövevénynek, és a kismamiknak is, akik most tudták meg, hogy mi a babóka neme.

Nagyon szépek vagytok a képeken lányok, szépek a pocakok!!!!!

Velünk annyi van, hogy állandó gyógyszeres kezelésen vagyunk, Salbutamolt és magne b6-ot szedek napi 3*2-t, mert fáj meg keményedik a pocakom, a méhszájat 2 hetente vizsgálják, hál istennek zárt, remélem még úgy a 36. hétig az is marad, minden nap ezért imátkozom!!!!!

Ma megyünk 16.00-ra 4d-re, megkuksizzuk apával Biuska babát, este hozom a képeket, meg a pocakfotót is, addig is szép napot mindenkinek.

Éva, Márti, Panni, holnap a 25. hét!!!!!!!!!

pusszi

KépKép
bnesz.eva

bnesz.Éva!
Igen ünnepelni kell!!!!!!!
A Salbutamolt miért kell szedned???
Siess majd azokkal a képekkel!!!
Vendég

A méhösszehúzódások ellen, hogy ne nyíljon ki a méhszáj.

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok, jó reggelt!

Tegnap szinte nem is olvastalak benneteket, írni meg egyáltalán nem volt időm. Na de most :lol:

Először is:

BOLDOG SZÜLINAPOT NIKI!!!!!!
A babakocsira nagyon kíváncsi vagyok, már várom a képeket.

Judit, kitartás a tanuláshoz, és igen, én is mindig valami mást csináltam, vizsgaidőszak idején jöttem rá, hogy mennyire "jó" sorozatok vannak a tévében, állandóan pisilni jártam, ja, és állandóan ettem. A vizsgák után aztán kiderült, hogy milyen szar műsorok vannak a tévében. :lol:

Enikő, a viszketéssel kapcsolatban:
írtad, hogy a rüh elmúlt, tudom, hogy terhesség alatt nagyon kiszárad a bőr, DE, nem ijeszgetésképpen mondom, de a kolléganőm a terhesség 6. hónapjától kezdődően vette észre, hogy viszket a bőre, de nagyon. Elment orvoshoz (sajnos nem azonnal), és kiderítették, hogy valami hormon nem jól működik, persze a terhesség hozta elő, és ettől van a viszketése. Gyógyszert kapott szegény és végig kellett szednie, sőt 2 héttel korábban megindították a szülést, hogy nehogy a gyógyszer miatt legyen valami baja a babának. Szülés után, mintha elvágták volna a viszketést. Talán ez olyan, mint a terhességi cukor, az is elmúlik, amikor megvan a baba. Ettől függetlenül, én nagyon bízom benne, hogy Neked nem ez a problémád!!! Azért nem priviben írtam, bocsi Panni, mert jó, ha tudunk róla, hogy van ilyen is, ugyanis én még a kolléganőm problémája előtt nem is hallottam ilyenről. Sajnos Ő sem, és nem idejében ment megfelelő orvoshoz. Lehet, ha előbb kiderül a problémája, nem kellett volna olyan nagy dózisokban szednie a gyógyszert.
Egyébként egy gyönyörű, egészséges kislánya született, aki most másfél éves!

Rólam:
tegnap reggel majdnem elájultam, még jó, hogy otthon volt Endre. Úgy leesett a cukrom vagy a vérnyomásom, hogy Endre támogatott, etetett, itatott. Valahogy jobban lettem, de elég gyenge voltam egész nap. 2 órával később tudtam csak dolgozni jönni. Állítólag volt valami a levegőben, mert elég sokan panaszkodtak körülöttem ilyen gyengeségre. Már úgy várom, hogy végre otthon maradhassak, végre tudjak egy kicsit pihenni, és végre a babukám dolgaival foglalkozzhassam. Pár napja nekem is keményedik a pocakom (Kavicska :cry: ), úgyhogy tyúklépésben közlekedem, nehogy valami baj legyen.

Kicsit hosszú lettem, úgyhogy most eltűnök...

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!

Azoknak akik kérdezték!
A szopipárna 4990.- +pk. sajna 750ft, de ha el tudsz érte jönni, vagy valahol összefutunk akkor ez nincs.
A boltom a XV. kerületben van, a Rákos út 7 szám alatt.

MNI!

Boldog szülinapot!!
:wink:

Pumperka!
Nagyon szép a kislányod!

Kiszazsu!
Neked is édi a kis mikulásod!!

Most megyek mert gőzerővel áruljuk a lakásainkat( két kicsi helyett szeretnénk venni egy nagyot) és mint kiderült jövőre változik az ingatlanadózás :shock: :shock: majdnem elájultam mikor megtudtam miket találtak ki ezek az ál...tok!
Még idén el kell hogy adjuk különben nagy szívás!
Hát erre meg nem sok esélyt látok :cry: :cry:

sok puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!
Most csak bekukk, utána rohanás Szegedre.

Cukorterhelésem még nem volt, majd jövő héten. Akkor majd kiderül...
Levi is végig 3-4 héttel nagyobb volt a koránál.
Apja 2 méter, én 176 cm, nem csoda hogy a combcsont alapján 31 hetes. A többi pl. fej méret alapján csak 28 hetes!!
Szóval a lényeg, hogy hosszú, nagy baba. A hasam is nagyon megnőtt hirtelen. Mi lesz még márciusig?
Most mennem kell, majd vasárnap jövök és visszaolvasok.
Sziasztok
(reggelre ill. már éjszaka úgy fájt a csípőm, nem hiányzott)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?