Új privát üzeneted érkezett!

Lamme! Hidd el, hogy -bár ne legyen szerencsétek hozzá!- fel fogod ismerni a hasfájásos sírást. Olyankor felhúzzák a babák a lábacskáikat, feszengenek, sehogy sem jó nekik. Lehet látni rajtuk, hogy a pocakjuk fáj.

Egyébként mindegyik babánál idővel valóban kialakul egyfajta napirend, ami nem kőbe vésett, időről időre változhat. Nagyobbacska babáknál már jobban lehet tervezni a napi programot is.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi,
Igen tök jó háromgyerekes anyának lenni, bár egyelőre azt sem tudom, hol áll a fejem. Ez nem csak a gyerekeknek köszönhető, hanem egy elmaradt munkának is, ami dec. 10-re esedékes :( de egyelőre a legnagyobbam sem hajlandó óvodába menni :? szóval eléggé zajlik az élet itthon.
Vanda eddig egész jófej, viszonylag sokat alszik.
Na megint mennem kell, de majd leirom a szülést is, és a kórházat is. Egyébként szerintem a gyermekágyas rész tényleg elég sz.r hely, de a csecsemős nővérek kedvesek voltak. A szülőszoba infrastruktúrája pedig várakozásaimmal ellentétben, tényleg nem volt zavaró.
zs
zsuzsoo
 
 


Tücsi: Sajnos én tudom, milyen a hasfájós sírás, Vivi is az volt, meg most Niki is :( Gondolom Áginak szeretted volna ezt írni :D

Ági: Megkaptam az e-mailt, köszi, csak este, amikor leültem a gép elé, hogy válaszolok, kiment a fejemből :oops: De ma délután már írtam rá egy jó hosszú választ :D

Panndi: Szerintem is tök jó név, hogy Zsófia :wink: Mi is úgy próbáltunk nevet választani, hogy legyen egyrészt kellően komoly, másrészt legyen kellően kislányos. Hogy sikerült-e azt nem tudom, szerintem igen :D Meg amúgy is bajban voltunk a lánynevekkel, mert kevés tetszik nekünk :? . Fiú név persze egy csomó :D
lamme
 
 

 
 

Lamme! Igen, Áginak szándékoztam írni, de sajnos elcímeztem. :oops:

Névválasztás: Nekünk 9 éve már, hogy változatlanul egyetlen lánynevünk van és eddig még egyszer sem sikerült bevetni. :( (Pedig már 3-szor is elég nagy, mintegy 50% esélye volt. :D ) Anno Petikém is Eszter lett volna.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Na nekünk meg fiú nevünk nem sok van, egy van, ami mindkettőnknek tetszik, a Gábor :)
Vendég
 


Nekünk is fiú nevünk volt/van befutó... remélem még használatba kerül :D Ha nem megint törhetjük a fejünket...
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi!Mikor legutóbbi csemeténk megszületett, a csecsemős nővér megkérdezte a páromat, hogy milyen nevet írjon a karszalagra? A Gábor név hallatán nagyon megörült, mert addig szinte soha nem hallott fiúneveket diktáltak a szülők. Azt mondta, hogy végre egy igazi, szép fiú név! Persze a páromat mintha hájjal kenegették volna, méginkább dagadt a büszkeségtől. :wink:

Zsuzsoo! Akkor most van segítséged bőven! :lol: És Vanda nyugisabb, mint a testvérkéi voltak? Vagy inkább még ne szóljuk el magunkat? 8)

Vicsok Anikó! A fejleményekről ha van időd tudósíts, lécci! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Emendora,köszi a cikket :wink: nem baj, ha hosszú volt, de érdekes!Viszont valóban nem minden megy ilyen papírforma szerint mert mi meg abban cáfoltuk meg, hogy én Esztinek csak cicit adtam 6-hós korig, és utána nem elválasztottam, hanem hozzátápláltam.Én nagyon szeretek, és szerettem szpotatni, úgyhogy el is húztuk, mert 2 éves koráig szoptattam, mégis újjcumis lett! :) Na, akkor?!
Most is szeretném így alakítani, hogy amíg Hannus szeretné, és igényli kap cicit :wink: természetesen a kaja mellett!


Babett,Én is szerettem volna ugyanilyen megfontoltságból, ha tudnak inni cumisüvegből, de hiába próbáltuk nekem egyik manóm sem fogadta el!Így maradt a kanalazás, és a csőrös pohárból ivás!De az nagyon bejött mi az Aventes varázsitatót használtuk, szerette nagyon Eszti :wink:
Viszont minél előbb próbáld a cumisüveget, mert abból is külön meg kell tanlniuk inni, és minél hamarabb annál nagyobb esély van, hogy meg is tanulja :)
manóci
 
 


Ujjszopást sztem nem lehet tudni, hogy ki mikor hagyja abba. Petikémnél 5 hónaposan repült a cumi, ezután csak a hüvelykujja csúszott be, de az egészen első osztályos koráig. A fogszabályzás végett mondott ill. szokott le róla. Kudarcként élte meg, hogy az ujjszopás miatt neki és még egy kislánynak adtak beutalót a fogszabályzásra, a többieknek nem kellett menniük. Korábban én is amondó voltam, hogy nem veszem el tőle, szüksége van rá, az övé, majd leszokik magától róla. Talán így még mindig szerencsésebben alakult, mintha én "elveszem" tőle. A második babám, Ádikám csak amikor már megéhezett, akkor szopta az ujját. És amikor a bátyuskáját utánozta. :lol: De ez már később, tudatosan, mások -elsősorban Peti- bosszantására történt. Gabókánál kíváncsi vagyok, hogy mi lesz cumi terén. Eddig még nem adtam neki, de talán nem is fog kelleni neki sem. Bízom benne. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, h leírta véleményét / tapasztalatát.
Tegnapi napunk lekopogom nagyon jól sikerült, a nappaliban széepn aludt a kanapén, esti szopinál apa vállán elaludt, kiságyban felébredt, majd "felváltottam" apát, mivel nekiállt csuklani, akpott egy kis cicit 1 percre, majd beraktam még ébren a kiságyba és mint a kisangyal aludt. Ez volt kb 9 körül és fél2kor ébredt. Hála Istennek, ezek a szokásai már nagyjából beálltak, esti szopi után 4,5-5 órás alvások megvannak, de a következő már 3 órára rá jön...
Napközben voltak 2 - 2,5 - 3 órás szopik, változó.. :?
Evés - változóan evett, volt 70-es, 100-as meg 130-as szopi..de az utóbbitól beájul.. :D

Én is a napirend híve lennék... :roll: de igazatok lehet, ez idő kérdése. ..
Cumi még nincs bevetve... :roll:

cumisüveg - Banduc sem tud inni belőle :shock: édeskömény teával próbálkozunk, de nagyon nem akar bejönni a cumisüveg, így marad a kiskanál..bár erőltetjük egy kicsit.. :wink: mondjuk tuti jobban menne, ha tejcsi lenne benne.. :wink:

Emendora - a cikk tök érdekes volt! köszönjük!

Nevek - hát még én is reménykedem, hogy a talonban maradt lánynevünk még felhasználásra kerül.. :roll:

Tücsi, nem tudom írtam-e, de nem csinált a doki rákszűrést, azt mondta, fél éven belül kell..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Anikó! Látod, szerencsére még vannak jobb napok is, mielőtt az ember lánya végleg feladná. :lol: És ennél csak jobb legyen!
Még nem írtad, én pedig már el is felejtettem a rákszűrésre rákérdezni. (Egyébként -most jut eszembe válaszolni- én a IV. k.-ben lakom.)

Cumisüveget mi is csak a nyári kánikulában használtuk. Kérdés, hogy idővel mi jön be? Mindenesetre pohárból már elég korán megtanulnak inni a babák, de tapasztalatom szerint később a nagyobb mennyiségű reggeli italokat nem praktikus sima pohárból adni.

Babett! Van változás tejcsi terén?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Manóci, az ujjszopizás igény szerint szoptatott babáknál is kialakulhat, attól függően, hogy mennyire erős bennük a szopizási igény (erre is tegnap leltem rá :D , de már nem másoltam be).

Blanka is nagyon jól aludt tegnap, szinte egész nap, viszont délután négytől este tizenegyig fent volt. Gondolom az esős idő is álmosítja őket.

Vicsok, én kérdezősködtem, hogy milyen a dokinknál a hat hetes kontroll. Akkor lehetséges, hgoy csak a hasamat nézné meg, mivel császáros voltam? Fel is hívhatnám persze, de ilyesmivel nem szeretném zavarni.

Ja és én is nagyon szeretném, ha lenne fix napirend. Mennem kell sír a legkisebb.

Kép

Kép
emendora
 
 


Emendora! Igen, én is alátámasztom. Petikém is igény szerint volt szoptatva és cumija is volt.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Már alszik is Blanka :D , a délelőttök nálunk egészen jól alakulnak.

Manóci, folyt.: az előbb lemaradt, elvileg az igény sz. szoptatott babák az ujjszopizásról is könnyedén lemondanak, de akkor Ti erre rácáfoltok. Én most elkezdtem cumit adni Blankának, de kizárólag a babakocsis sétához. Nem bírtam idegekkel, hogy üvölt amíg a másik gyereket öltöztetem. Két napja próbálkozunk, egész jól bejött, amint kiérünk a levegőre alszik és kiköpi a cumit. Én is sokáig szoptattam, több mint két éves koráig a lányomat, de én már nagyon szerettem volna abbahagyni :oops: . Mi is hat hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de elég nehézkesen, mert nem akart enni csak szopizni :shock: .

EGy kérdés a három gyerekesekhez, hogy lehet kettőnél több gyerkőccel boldogulni? van segítségetek? vagy ha már kettő van, a harmadikkal könnyebb?

Kép

Kép
emendora
 
 


Emendora! Nekem aránylag könnyebb dolgom van, mivel a két nagyobb gyerekem iskolás ill. óvodás korú. Napközben gyakorlatilag egyedül vagyok, így olyan mintha csak egy babám lenne. :D De a délután már nagyon pörgős. Iskolából, óvodából begyűjtöm a gyerekeket, különóra, gyakorlás, tanulás, vacsorakészítés stb., fürdésig szinte nincs megállás. Apa sokat segít, ha még időben hazaér. A meseolvasás éppen ezért az ő reszortja. De már tényleg rutinosabban teszem a dolgomat idehaza. És az is sokat segít, hogy van autónk. Nagyon jó a nagycsalád, csak egészség legyen! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


tej:
úgy tűnik, hogy már nem vészes annyira a helyzet, változó a mennyiség, de vannak nagyobb adagok is. Pár napig fejtem, és úgy néz ki, hogy beindult az is.
Ti mit csináltok éjjel, ha nem kell szoptatni??? reggelre nagyon bedurran a mellem, és a pelenka is sokszor kevés. Fejni nem akarom, mert az még többet generál...vagy nem?

emendora
:
én úgy tudom, egy sima nőgyógyászati vizsgálat van az én dokimnál (gondolom megnézi, hogy visszaállt-e a méhszáj), és felvilágosít a védekezési módokról, és elmondja, hogy 2 évig nem tanácsos császár után teherbe esni, na és 3 hónapig nem lehet hasizmozni :lol:

cumisüveg:
én úgy tervezem, hogy anyatejjel kellene kipróbálni ezt az üveget, és mihamarabb kellene - suttogó is kb egy hónapos kort javasol ennek megtanítására. Az ivópohár gondolom azért még nagyon csak korai, de szeretném, ha mielőbb majd megtanulni pohárból inni, és nem cumisüvegből. De gondolom ez mondjuk utcán, babakocsiban nem megy, inkább otthon.

név
: nekünk nem is volt lánynevünk, így teljesen kétségbe estem, amikor a doki kivette Botit a hasamból(császár volt), és azt mondta, hogy ugye lányt vártunk. És ezt még 2x eljátszotta, szóval jól "megviccelt", én meg csak ezen agyaltam, hogy "jaj de hiszen nincsen lánynevünk!!!! :shock: " Sajnos a párommal nem jutottunk közös nevezőre ebben a kérdésben, de már a 16. héten kiderült, hoyg fiú lesz, így nem is sokáig agyaltunk ezen....Remélem majd legközelebb azért töprenghetünk rajta. Nekem amúgy nagyon megtetszett itt a NADIN név! Nagyon szép, és ritkaság!
Vendég
 


Babett! Én ezért etettem meg Gábort késő este, éjjel (álometetés). Így sokkal jobbak voltak főleg a reggelek az én szempontomból. Bár tejcsi még így is folydogált néha, de ez már korántsem volt olyan nagy mennyiség.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Babett, köszi, minden kérdésemre válaszoltál :D .
Tej: én is így vagyok most, bár szopizik éjjel Blanka, de nem sokat, úgyhogy reggel fejek. Azt olvastam, hogy nem szabad teljesen lefejni. A fejés amúgy valóban több tejcit generál, óvatosan szabad csak, hogy ne feszüljön a cicid.
A Nadin név nekem is nagyon tetszik, mi nagyon nehezen választottunk lánynevet, még a 36. héten is kérdéses volt, de végül is nem maradt idő töprengeni.

Kép

Kép
emendora
 
 


Igen, a 6 hetesen megvizsgált, hogy visszaállt-e a rend odabenn, és megnézte, h felszivódtak-e a varratok. Testmozgást igazából el lehet kezdeni, de vhol olvastam ,hogy mozgáskor tejsavat termelnek az izmok (izomláz..) és más ízű lesz a tejcsi is...

Eddig sem voltam a sportolás mintaképe, munkám elég mozgalmas volt, nem számoltam, hány kilométert mentem egy nap, úgy hogy ráérek még aerobic bérletet venni.. :roll:

Azért le a kalappal előttetek, én itt "nyavalygok" 1 gyerekkel, nektek meg még ott van mellette 1-2 :roll:

Babett, azért a dokid is jó fej :lol: néztem volna egy nagyot én is a helyedben...Mondjuk én akkor néztem nagyot, mikor 18 hetesen 90% lányra mondta doki, és rá 2-3 hétre elmentünk 4d-re, és ott már fiú volt... :shock: Kinőtt neki közben :wink:
Nadin szép név :)

Sajna nem tudok segiteni éjszakai fejés ügyben, mi még szopizunk.. :roll:

Ja, tegnap összesen 800-at evett (igaz, ezt 8 szopi alatt :? ), ami megnyugtatott (most 5080 g a súly), még mérem 2-3 napot..

Most kicsit nehezen aludt el, felébredt 2x, felvettem, és akkor kijött egy nagy adag tejcsi.. :? pedig csak 70et evett, de biztos az bántotta, most el is aludt...

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Anikó! Akkor füldugó be, ha a családtagok a tejcsi mennyiségét kérdőjeleznék meg. :D A bukás nem feltétlen nagyobb mennyiségek után jelentkezik.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Éjjel én nem fejek, nyolc óra telik el két szopi között, kb két napig alig vártam reggel, hogy Zsófi felébredjen, annyira be voltak durranva a melleim, de már beállt a kereslet-kínálat egyensúlya :) Melltartóbetét kell, de az nekem nappal is kell. Kipróbáltam a Chiccosat, hát nagyon bejött :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Én a cumisüveg témához szeretnék hozzászólni. Nekem 1 hónapos volt a kisfiam amikor vizsgázni mentem és anyukámra bíztam őt. Két adag lefejt tejcsit hagytam ott neki és akkor evett életében először cumisüvegből. Nagyon izgultam, hogy mi lesz ha nem fogadja el, de simán ment minden. Persze amikor ugyanezt vízzel csináltam akkor már kilökte a szájából a cumisüveget. Szerintem ha tejcsivel megtanulja használni akkor utánna megy vízzel is. Ezt azért állítom, mert a nagyobbik fiamnál is így működött. Amikor már nem kellett pótlást adnom neki akkor csak víz jött a cumisüvegből és ő ezt így szokta meg.

Tücsi nem tudom berakni a vonalzót, mert a HTML-t nem tudom bekapcsolni.

Melinda
m.krikko
 
 


A múltkor vki dicsétre a fixies melltartóbetétet. Azt ho lehet venni?
És a chiocco milyen árkategória? én még a dm-eset használom, végülis az sem sokkal rosszabb, mint az aventes, és harmadára..

Vicsok: a 800 nem semmi :) nálunk most lecsökkent a szoptatások száma 6-ra :? , mivel nincs éjszakai kelés :lol: Ez baj? többet viszont nem eszik egy-egy alkalommal, vagyis szerintem nincs is több... :? Már pár napja én is tervezgetem, hogy nem mérem tovább az evéseket, de mindig furdal a kíváncsiság...pedig elég volna csak a súlyát mérni! azt hetente 1x mérjük, legalább ezt betartjuk! :lol:

Nálunk a hétvégi borzasztó nyügösséggel szemben ma álomkórral szenved Botika :lol: remélem ennek nem éjszaka isszuk meg a levét... :?

Tücsi: Az álometetésen én is gondolkodom, de mire nagy nehezen elalszik, nincs kedvem felkelteni újra...pedig tudom, az kellene az éjjeli jobb alváshoz. Bár bevallom volt már olyan éjszakánk is, hogy 11-12 körül megetettem, de nem aludt tovább, mint amikor nem.. :? végülis az alvásra éjjel nincs panaszom egyenlőre, már egy hete működik nála a 6-8órás alvás.
üdv
Vendég
 


Melinda: nekem a BB kódos működik, a HTLM nem, próbáld azt!
Vendég
 


Babett: Én dicsértem a Fixies-t, nálunk ezt lehet kapni a gyógyszertárban, de vettem már a Corában is, meg egy bababoltban. Kicsit drágább, mint a dm-es (450-550 Ft), de nagyon jó puha és jól szívja a nedvességet. Én úgy szoktam csinálni, hogy itthon használom a dm-est (olcsójános :oops: :D ), ha pedig megyek valahova, ahol nem árt, ha jobbfajta van a melltartóban, akkor Fixies-t. Az álometetésnél pont az a lényeg, hogy nem kelted fel a babát :wink: Odateszed magad mellé és elvileg simán bekapja a cicit, szopizik, majd ha végzett, akkor kiköpi és alszik tovább, mintha mi se történt volna. Vivinél ez nagyon bevált, én akkor csináltam, amikor már durranás határán volt az egyik vagy mindkét mellem. Nikinél eddig egy-két alkalommal működött, viszont most éjjel vicces volt, mert 3 óra alvás után nyöszörgött. Kb. 10 perc után úgy döntöttem, hogy adok neki cicit, mert biztos felkelt már. Hát nem :D Nem bírtam még szoptatni sem, annyira kóma volt :D Úgyhogy visszatettem az ágyába és aludt még két órát :D

Melinda: A HTML-t én sem tudtam bekapcsolni, ahogy Babett írta azt a BBCode-ot kell használni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 14:04-kor.
lamme
 
 


vonalzópróba

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Köszi lányok a segítséget, nagyon boldog vagyok :lol:

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Lamme,tesók nagyon szépek :)

Babett,Nem is hinnéd milyen ügyesen tudnak pohárból inni :wink: Én amikor ritkán adok neki teát az pohárból, mivel ugye cumisüveget nem fogadja el.De olyan kis ügyesen kortyoljuk, haláli :)
Álometetés:Hát nemtom, de képzeljétek nálunk az pont az ellenkezőjére fordult!Nekem is egy barátnőm javasolta, hogy próbáljam ki.Na, kipróbáltuk, és ugyanúgy megmaradt a hajnal 3 körüli kelés, de most plusszban magától még este 11, és éjfél körül is kel :evil: Tehát az átalvás reményében kipróbált keltés nálunk ilyen véggel ért :(
manóci
 
 


Ja, Emendora,elfelejtettem :oops: a 6 hetes kontrollon nem lehet rákszűrést csinálni, mert az fals eredményt mutatna!Ezt nekem is a doki mondta még az előző szülésem után.
Így most is januárban, 1/2 évvel a szülés után kell majd mennem!
manóci
 
 


Lamme! Nagyon szépek a babácskáid! Édesek, aranyosak.:D

Babett! Lamme mindent leírt az álometetésről. Én azért választottam ezt a megoldást, mert reggelre -nem egyszer 12 óra elteltével az utolsó szopi után- rettenetesen tele voltak a melleim és folyt mindenfelé a tejcsi. Rendszerint ilyenkor csak az egyik mellemből evett és legfeljebb két óra múlva-az utolsó szopi után közel 14 ! órával később- következett a másik. Féltem attól egyrészt, hogy hamar begyullad így a mellem, másrészt pedig a tejtermelés rovására történne mindez. A nagyok mindig felkeltek éjszakánként, de Gáborom nagyon jó alvó lévén nem ébred fel arra, hogy ennie kéne. A szép benne, hogy nem is kis mennyiségeket eszik ilyenkor.70-150 gr között mozog az éjjeli szopi mennyisége. Reggel kb. 1 órával később kel, mint korábban, az éjjeli etetés előtti időben. A súlyán is meglátszódott, hogy többet eszik. Ez már az én igényem szerinti szopi is egyben. :lol:

Melinda! Csak a BBCode működik nálam is.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Látom, közben már megoldódott a dolog. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Manóci, az előző dokim csinált rákszűrést a hat hetes kontrollon, még mellvizsgálatot is :evil: , csak ezért kérdeztem, nem tudtam, hogy nem szokás, most már tudom, hogy ez is felesleges votl, csak azért csinálta a fickó, hogy pénzt gomboljon le. már lehúztam a neten a topicjában :D .

Kép

Kép
emendora
 
 


emendora: én is úgy tudom, hogy csak később lehet rákszűrést csinálni... :cry:

lamme: nagyon cukik a Tesók!

hát nem tudom mi tévő legyek ezzel az álometetéssel. Boti nálunk sokszor csak 11re alszik be rendesen a kb. 9es etetés után, ha fél10-10kor leteszem. És én is attól félek, hogy akkor 3 óra múlva is felébredne. De már nagyon kevésnek tartom a 6xi étkezést.

na majd meglátjuk, köszi Lányok
Vendég
 


Babett! Ha Boti súlya szépen növekszik, akkor a 6x-i evés, etetés teljesen jó. Amúgy pedig látod, Manóciéknál pont az ellenkezője történt. Van akinél bejön, van akinél nem. Én a 6-8 órai alvást hagynám, nem kelteném fel a babát. Nálunk az éjszakai etetés után van 7-8 óra hosszú alvás a következő szopiig, reggelig. Ha "csak " ennyit aludna szundi mókus Gáborom, nem lenne bevezetve az álometetés. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


szbabett írta:emendora: én is úgy tudom, hogy csak később lehet rákszűrést csinálni... :cry:

lamme: nagyon cukik a Tesók!

hát nem tudom mi tévő legyek ezzel az álometetéssel. Boti nálunk sokszor csak 11re alszik be rendesen a kb. 9es etetés után, ha fél10-10kor leteszem. És én is attól félek, hogy akkor 3 óra múlva is felébredne. De már nagyon kevésnek tartom a 6xi étkezést.

na majd meglátjuk, köszi Lányok


Zsófi kb hat hetes kora óta naponta ötször eszik csak, és hízik ezerrel. Szerintem ne aggódj :)
Vendég
 


köszi a tanácsokat! akkor nem keltem fel, mégsem... :lol:
de egyenlőre nem változik az egyszeri evések grammja, ez sem baj? az mikor nő? már kb 2 hete hasonlókat mérek (60-140 között, de a leggyakoribb a 80-110 g) Majd a fejlődési ugráskor nő ez a mennyiség??
Vendég
 


Gáborkánkról pár kép:
popsiemelés közben Kép
Szundi Mókus Kép
Képha van aki még nem tudná :lol:

És a nagyok se maradjanak ki :D :
Peti Gabókával Kép
Ádikám Kép

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


szbabett írta:köszi a tanácsokat! akkor nem keltem fel, mégsem... :lol:
de egyenlőre nem változik az egyszeri evések grammja, ez sem baj? az mikor nő? már kb 2 hete hasonlókat mérek (60-140 között, de a leggyakoribb a 80-110 g) Majd a fejlődési ugráskor nő ez a mennyiség??


Na ezt nem tudom, én nem mérek és nem mértem soha :)

tücsi: szépek a gyerkőcök :)
Vendég
 


Babett! Nagyobb mennyiségekre ill. sűrűbb szopikra számíthatsz a fejlődési ugrásnál.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Babett! Nagyobb mennyiségekre ill. sűrűbb szopikra számíthatsz a fejlődési ugrásnál.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hello Mindenkinek!

Gyönyörűek a képek, az összes :D

Babett, szerintem se aggódj, Lilla is ennyi idősen csak hatszor burkolt! És mégis nő rendesen. Fejlődési ugrásnál meg úgy szopik, hogy csak na... sokszor és rengeteget. :D
Én nem merem az álomszopit, félek a nyugis alvást megzavarni, minden becsületem azoké, akiknek ez működik!

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszönöm a dícséreteket. :D Most mennem kell a télapónak csempészárút beszerezni. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Mtücsi, Lamme: Gyönyörűek a gyerekek! Gratulálok!
Kertikiri: Elkiabáltam az éjjeli szopi dolgot!
Péntek óta Eszti nem hajlandó visszaaludni a hajnali etetések után! Jobb esetben, csak nézelődik meg nyüszög, rosszabb esetben bömböl (ilyenkor még adok neki enni). És amikor végre elalszik, nem alszik többet másfél óránál! :cry:
Már alig várom, hogy végigaludja az éjszakákat! Marha fárasztó felkelni egyszer a fejés miatt, másodszor Eszti miatt, és utána még virrasztani is mellette, reggel meg ugye apa megy dolgozni, neki korán kell kelnie...
Sajnos a szopi mellé tápszeres pótlást is kap Eszter hétfő óta, igaz, próbálom minimális szinten tartani a pótlás mennyiségét. Az a baj, hogy Eszti nagyon rosszul szopik, így a kereslet-kínálat elve alapján kevesebb tej termelődik, mint amire szüksége van. Fejek is, amikor csak tudok, de az elég minimális, napközben 30-40 ml, éjjel 80-90. Ezt is megkapja, de még így is kevés. Pedig nagyon nem akartam tápszerezni, de az sem állapot, hogy éhezik. :cry:

Kép
waterlilly
 
 


Szaisztok!

Lamme és Tücsi! Nagyon tündéri gyerkőcök :D :D

A tegnapi mennyiség viszont jóval kevesebb volt... :cry: :cry: nem is fejek már pár napja..mondjuk amikor meg fejtem, az is kevés volt, 1 nap alatt alig 50-60 ml-t tudtam.. :cry:
Még mérek 2 napot, aztán úgyis jön a heti mérés, és ott kiderül, mennyit gyarapodott 1 hét alatt. Ha kevsé, sajna én is Lillyt követem, bepótolunk egy kicsit... :cry:
Nem értem egyébként, mert tejem van, de egyszerűen csak ennyit eszik..van amikor 2 órára már kéri, de tegnap is volt 3 - 3,5 órás szopi..
Éjszaka - este 8kor van egy maratoni szopi, mindkét cicit üresre, és utána fél2 - 2 körül ébred...én már ennek is örülök :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Lilly! A lényeg az, hogy Eszti ne maradjon éhes! És homeopátiás szerekkel próbálkoztál már az éjszakai nyugalom érdekében? Chamomillát javasolnak az anyukák -a másik topikban- a nyugtalan alvás "orvoslására. Náluk bevált, hátha segít nektek is. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Anikó! Ez nálunk is ilyen. Hol többet, hol kevesebbet eszik Gabókám is. Ha érdekel, szívesen megírom a korábban mért mennyiségeket.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi:
helyesek nagyon a srácok! Nálatok aztán férfiuralom van a javából !! :lol: Remélem észreveszem majd a fejlődési ugrást, és tudni fogom, hogy na most kell többször etetni, és nem csak nyűgösség vagy álmosság miatt sír sokat... :? :?

na én is megjártam az éjjel, 2.15kor felébredt, és amúgy már 1,5 hete 5-6 között szokott csak ébredni. :roll: ja és szopott egy óráig, majd kiverte a hisztit, hogy elveszem tőle a cicit...dehát muszáj határt húzni vhol, már csak cumizott rajta. Na aztán kb5re aludt el rendesen...hát fárasztó volt nagyon. Viszont este 9kor ügyesen, gyorsan elaludt, és vissza sem ébredt.
Hát igen, sajnos sosem lesz állandó rendszer. Az ember egyszer azt hiszi, hogy már talán sejti, hogy mi van, de aztán felborul az egész egy pillanat alatt...és ez így lesz pár év múlva is... :?

üdv.
Vendég
 


Vicsok:
lehet, tényleg semmit sem kellene mérnünk, csak a súlyát 1x hetente, és ha fejlődik, akkor tök mindegy, hogy mikor mit mutat a mérleg. Nem tudom, én mikor jutok el ide, hogy elrakom a mérleget. Sokáig nem bosszantott, mivel jó eredményeket mutatott, de mostanában én is stresszelek, hogy nehogy 50-60at mutason csak.... :oops: tudom nem kéne....
Vendég
 


Lilly egy hülye kérdésem van, előre is bocsi érte, de te honnan vetted észre, hogy Eszti éhezik? Az én kisfiam nem hízik a nagy átlag szerint, de enni is keves eszik. Egy nagy alvás után (ami délben 5 óra) nem eszik csak 100-at max. Ordítani meg csak akkor ordít, ha egyedül van és nem lát minket. Ha cicivel kínálom nem fogadja el csak ha letelt a 3-4 óra két etetés között. Már én is gondolkoztam a tápszeren, mert a védőnő bizti szóváteszi a lassú hízást. Tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek.

Melinda[/quote]

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Sziasztok!

Vicsok: Azt ne vedd alapul, hogy mennyit tudsz fejni!!!!! Én Vivinél jártam így!!! Hallottam mindenfelől, hogy szopi után milyen mennyiségeket fejnek még le, nekem meg max. 10 ml sikerült csak. Már sírtam, hogy nincs tejem, fel kéne hívni valami tanácsadót, stb., mire a nagy eszemmel rájöttem, hogy azért nem tudok többet szívni, mert Vivi "lenullázta". Kell ennél jobb? Nem. Úgyhogy az a lényeg, hogy legyen a baba kiegyensúlyozott, egyenletesen fejlődjön, stb. A szopi után lefejt mennyiség úgymond fals adat!!! Én két nap alatt tudok most is csak kb. 60-80 ml-t lefejni, de nem érdekel, a gyerek jóllakik, ő köpi ki a cicit, stb. Sőt, én már két-három napja már sokszor el is felejtek szívni :oops: Már így is többet fejtem, mint anno Vivinél, meg én is kezdek a mérleg rabjává válni, bár még uralom a helyzetet :D

Melinda: Szerintem kizárt, hogy Máté éhezzen!! Én arra tippelek, hogy nagyon jó minőségű lehet a tejed, ezért éri be "csak" 100-zal. Nekem úgy tűnik, hogy tápláló a tejem, mert fejlődnek, fejlődtek tőle szépen a csajok, és sokszor szinte sárga a színe, annyira zsírdús, és a hűtőben állva is ahogy szétválik vízre és zsíros részre, látni, hogy rengeteg az utóbbi.

Tücsi: Nagyon szépek a fiaid!!!
lamme
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: