Új privát üzeneted érkezett!

Na, itt vagyok, ragyogok!
Még nem érdemes izgulni, mert egy órája egyáltalán nem fáj semmim... Gondolom, csak készülődik az utazásra a kis drága! :D
Tündi :)
te jó ég! Még él olyan nézet, hogy csak anyatejcsivel túl lehet táplálni egy kisbabát... :shock: Nehogy már ne adj neki, inkább örülj, hogy szeret szopizni és van is mit. Ráadásul nagy súllyal is született! Tehát minden teljesen normális. Egyik babaklubos anyukának a 2800 g-mal született kisfia 9,5 kiló 4 hós korára, de senkinek nem jutott még eszébe fogyókúráztatnia. Az persze tök más lenne, ha tápszert kapna, mert annak mennyiségét nem tudja úgy szabályozni és könnyen beszippant többet, mint amennyi elég volna neki. Dehát anyatejcsinél!
Mindent tök jól csináltok!
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Tündi
Nem volt normális, aki azt mondta, hogy ez túl sok!!! mennyi hülye rohangál! Nagyon ügyesek vagytok, és nehogy fogyókúrára fogd a kis drágádat!

KM
milyen izgalmas!!!!!!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Túl vagyunk a tegnapi napon. 1/4 2-ra úgy kerültünk sorra, hogy 2 gyerek le lett mondva Addig nem ehetett, ihatott Domi. A végére már nagyon szomjas volt. De délelőtt úgy viselkedett, mint aki nem kórházban van. Majd a műtét után ébredt nagy hisztivel. Bizti az is közrejátszott, hogy annyira tele volt a hólyagja, hogy egy pici az ágyra csorgott, és fájhatott neki, ami rossz élményt okozott. Utána alig tudtam megpisiltetni, pedig az kellett a hazamenetelhez. Hál istennek azért korán végeztünk. A doki nagyon áradozott, hogy jól sikerült. Ma kellett visszavinni UH-ra, amiben anyósom segít.
Ha ez a beavatkozás sem sikerült, az azt jelenti, hogy a szervezete nem fogadja be ezt a zselés anyagot.
Viszont azt látták, hogy székrekedéses, így mondta a doki, hogy adjak neki valami székletlazítót.
Tudtok valami természetes dolgot, amit legalább 1/2 évig lehet adni?

Viszont picurom itthon egész nap 85 g-ot! evett Csak aludt, valószínű így lázadt. Egész vékony magához képest. Előtte a betegség miatt nem hízott.
Jövő héten viszem mérésre, mert aggódom.
És a tejem sem alakul jól, pedig mindent megteszek. Mit csináljak?

Most nagyon kivagyok. Elegem van a kórházakból, a nemalvásból, és hogy hetek óta itthon vannak a csajok.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

 
 

Nelli,
rendben lesz minden a tejcivel is és veled is!!!!!!!!!!!!
A héten kezdtek oviba járni a gyerekek, egy hónapig itthon voltak és alig éltem. Ágnes kétszer volt lázas hasmenéses, Janka napokig volt majdnem 40fokos lázas, Mártont folyton a kórházba cipeltem, én is azt hittem, hogy Ágnes "elfogy", de teljesen rendbejött.
A szoptatásért pedig ne aggódj, csak ha tudsz aludj kicsit. Semmiképp se rágódj!!!!!!!!!!!
Ahogy eddig ment ezután is fog!
Nekem nem szoktatok hinni, :lol: de a mérést, és a stresszelést mellőzni kéne.
Az altatásból való ébredés hisztit vált ki a gyerekekből, mi is meg tapasztaltuk, de nekünk előre jelezte az orvos.
Reméljük jól reagál a szervezete!!!!!!!!!!!!
Gyógyszertárban tudnak adni valailyen lekvárt, kérdezz rá!
Kitartást! Teljesen veled érzek!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Nelli :)
nagyon kemény időszakot éltek, de most már innentől csak jó jön, meglátod!
A tejcsid be fog állni pár nap alatt, ha Brigi ismét többet kér, azt meg nagyon remélem, Domcsi véglegesen meggyógyul. Küldök neki sok-sok gyógypuszit. :D
Székrekedésre én Julinak nagyon sokáig a Laevolac szirupot adtam, kb egy kis evőkanálnyi mennyiséget (ez tulajdonképp tejcukor kivonat, tehát semmi mű nincs benne), de neki nem nagyon használt, mert nagyon komoly székrekedése van továbbra is. De ált. 90%-ban bejön mindenkinél.

Kép
Kép
kismok
 
 


Nelli,
a hab a tortán, hogy ma műtik a foggyökerembe beletört tűt, az előző szavakat nem találok fogorvos "észre sem vette" :roll: :evil:

Szia Kismok :wink:

Húúúúúúúú, rohanok Ágnes rázendített...
Kép

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Nelli
Sajnálom ezt a kemény időszakot. Ennál sokkal kisebb dolgokat is megérez a tejcsi, nem csoda ha most 1-2 napig kevesebb van. Szerintem vissza fog jönni, de ilyenkor már napi 1 pótlással sem ártasz semmit

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Csak nem fogadja a lefejt tejt pótlásnak, neki a cici kell, akármilyen kevéls is van benne. Most 1-2 óránként eszik.

Amica :)
Eddig nem is aggódtam, csak most nem szeretném, ha legyengülne. Én nem szoktam mérni őt. Azt sem tudtam, mennyit eszik általában, pedig a kórházban kérdezték.
Tudom, hogy nektek sem könnyű, minden elismerésem a Tiéd!
Fogműtét :(

Kismok :)
Tényleg, a laevolac, ismerem is. Na, kipróbálom. Köszi.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,
itthon vagyok, jegelek és még csak a fájdalomcsillapítót sem szedhetem, mert a szopival összeférhetetlen.
Ágnes nálunk is demonstrál, sztrájkol. Anyuval nem evett, nem aludt...
Gyorsan szopizott és bevettem egy algo-t.
Minden rendeződni fog, ne aggódj!!!!!!!!!
Brigi teljesen visszaáll majd a régi rendre, a tejed is és nem is kell neki más. Tudja ő mikor mennyit! :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Kismok
Én meg pár éve gallyakat vágtam kb. 5-7 cm-es darabokra, és azokat ragasztópisztolyoztam egy szalma alapra. Vhol láttam egy ilyen koszorút, és megcsináltam. Otthon az van az ajtón, csak fel kéne turbóznom, mert pár ágacska már leesett róla. :?
Ezekhez hasonló, csak kerek:
Kép

Egy csomó klassz karácsonyi dekorációs képem van, amiket a netről mentettem. Ha érdekel vmi, írd meg és elküldöm!
Amúgy van otthon adventi koszorúm, amit pár éve csináltam (szalma alap fehér szalaggal betekerve, díszítés: gyöngyök gombostűvel rögzítve, kis és nagy masni tészta bronz- és arany festékkel lefestve, vastag rézdrót feltekerve, vékony rézdrót feltekerve és gyöngy ráfűzve), de nem akartam elhozni.
Itt egy kép róla:
Kép

Tavaly vettem egy összerakhatósat (van egy kerek lap, rajta 4 hely a mécseseknek, meg 4 fenyőfa, amik tkp. a lábai), ezt kellene még lefestenem, díszítenem. Vasárnapig! :shock:
Győrben nekem is hasonló volt az adventi „koszorúm”, mint a Te ideid. :) Nagy fehér tálba piros homokot szórtam, beleállítottam 4 fehér gyertyát meg vmi aranyszínű füzért raktam a tálra kör alakban. :)

Julcsi jól bírja! Szerencsére Ficit akkor is le tudom rakni, ha később alszik el délután. Most már 1-2 hónapja nem kell vele sétálni, hogy aludjon. Fürcsi után szopi, majd lefekszem mellé az ágyra, és ha elaludt, berakom az ágyába.

Tündi
Hát, Fici még nem tudja, ki az a Mikulás. :) A képeken már felismeri, de ennyi. Majd talán jövőre.
Még jó, hogy nincs időd a készülődésre!! Én már azt is csodáltam, hogy a tanulásra van időd és energiád! :shock:
Bencének jobbulást!!
Egyetértek a többi lánnyal – szerintem is szoptasd, amikor kér, hiszen nem csak szórakozásból szopizik, biztos kell neki a tej.

Nelli
Szegénykém, nem csodálom, hogy kivagy. :( Remélem, Domcsi végleg rendbe jön. Szilvát próbáltad már? A Tamarin lekvárt nem tudom, gyereknek lehet-e adni, esetleg kérdezz rá. Mást én sem tudok.
Brigit meg biztos az zavarta, hogy Anya nem volt vele, tuti vissza fog állni szépen a szopival. Amica-nak igaza van! Próbálj meg pihenni!!

Amica
Hú, ez durva!! És nem is érezted, hogy bennehagyták a tűt?!? Mióta volt benne??
Látom, megcsináltad a Wish-féle rózsacsokrot! :) Szép lett!!
gtünde
 
 


Nekem most nagy problémám a tej! Kórházi kálváriánk meghozta az eredményt: etetések között nem termelődik tej :( Mikor szopik, belövel valami, de az édes kevés. Viszont ha meg cumisüvegből próbálnék neki lefagyasztott tejet adni neki, nem fogadja. Inkább eszik 1-1,5-2 óránként, és beéri a kevéssel. Viszont ez hosszú távon nem elég. Mit tegyek? Mindent úgy csinálok, mint eddig. Ti mit tennétek? Van valami ötletetek, hogy lehetne visszahozni a tejet?
Borzalmas érzés, hogy az eddig megküzdött tej néhány napi kórház miatt elmegy, és hát tőlem kívülálló okok miatt esetleg abba kell hagynom a szoptatást.
Tudom, hogy nem kéne idegeskedni, de sajnos a nyugalom sem segít, a gyakori szopi sem segít.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli
Próbálj meg neki kiskanállal lefejt tejet adni! Zalánnak sokszor nem kellett a cumi, de kanállal nyelte! Nagyon sziszifuszi munka, de legalább eszik.
Ajánlom a More Milk kapszulát www.boldogmama.hu -n, 48 órán belül tutti nő a hozam, nekem, tesómnak és a barátnőmnek bejött

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Még az elején próbáltam a kapszulát, de nekem annyira nem jött be. Azért én is gondoltam rá, csak baromi drága, meg csak hétfőn vagy kedden hoznák ki.
A kanalat sem szereti :( , mert eddig csak gyógyszert kapott még belőle. Próbáltam adni neki, nem kellett.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,
még műanyag szuri - tesóm azzal adagolta a gyógyszert... neked baracklé, tejserkentő teák....más ötletem sajna nincs.... de ha állandóan szívja, vmikor be kellene durrani a cicinek
Drukkolok!!!!!!!!!!

Zalánom ma megint újat produkált: apjával akkorát játszottak este, egyfolytában beszélt meg röhögött, aztán fürcsi utánra kikészült, cicizés helyett negyed órát ordított :shock: utána tudtam kicsit rávenni a cicizésre, de akkor már alig evett elaludt :( idegrendszerem kicsit tropa

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nelli
Nekem még az jutott eszembe, hogy esetleg megpróbálhatnád pohárból itatni. Lehet, hogy hülyeség, de hátha bejön.
Ha meg ilyen sűrűn szopik, akkor nekem is az a véleményem, hogy egyszercsak be kell indulnia a tejnek. Drukkolok nagyon!!!
gtünde
 
 


nelli, én is a baracklevet tudom ajánlani :D
Daninak is a kórházban műanyag fecskendővel adták a lefejt tejet, már akkor sem akart megerőltető munkát végezni :lol:
Képzeljétek apa mikúlásra vett neki egy szánkót, annyira édes, pici, és keretes. Tesóm még nem vette fel a Danit, mert hogy leejti, vagy megszorítja, és ma feléjük pillantottam, és az ölébe volt. Ma ilyen érzékeny hangúlatom van. Egyedül vagyunk, apa vadászni van :cry:
Dani napközben 40-nél többet nem evett, most pedig beszippantott 200-at, és berreg, magyaráz, én naiv pedig azt hittem majd ettől a nagy adagtól gyors bealszik. :roll:

Kép
mona76
 
 


Tündi, Amica, de irigy vagyok a kézügyességetekre :D
Nekem sajnos egyáltalán nincs :oops: , még rajzolni sem tudok :oops:

Kép
mona76
 
 


Nelli!
Nem fog elmenni!!!!!!!!!
Már nem lövell be pár hónap után olyan látványosan a tej mint az elején. Van tej, hidd el!!!!!!!!!!!!!!!!! Tök puha, pici, lapos, akármilyen cicből is lehet szoptatni :wink:
A fogzás miatt is kéreszkedhet annyiszor cicire. Ilyenkor nem is híznak olyan látványosat sem. Ne aggódj, felejtsd el a tejet!!!!!!!!!!!!
Egyél egy jót és gondolj arra, hogy a szervezeted az utolsóit is odaadja az anya kárára is ha az kell, így van kiatlálva, háborúban, lágerekben is szoptattak. Sivatagban és jégkunyhóban is :wink:
Ha eddig ment menni fog ezután is!!!!!!!!!
Nagyon drukkolok, hogy túltedd magad ezen a dolgon! Nincs is annál jobb ha utaztok valahová, vagy egy sima délután a többi gyerek mellett nem kell magaddal vinni semmit, akár futva is meglehet szoptatni egy gyereket. Mi ma utaztunk 6órát, távol voltunk még hatot, váltás peluson kívül semmi sem volt nálunk, két banán röhögött még a táskában. Gyerek szopott ahol éhes lett és kész :oops:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Nelli :D

A örök probléma mi? Én már nem is merek jönni ezzel a témával. Nekem is tök ingadozó. Egyszer sok van, máskor meg tök kevésnek érzem. Elővettem a régi Kismama újságaimat, és abban olvastam, hogy ahhoz hogy a tej teljesen elapadjon szoptatás nélkül 40 napra van szükség. Hiában érzed puhának a melled, akkor is van benne, még ha te úgy látod, hogy egy szemet sem tudsz belőle kifejni. Hányszor próbáltam fejni magam, egy csepp sem jött, na mondom kész, erre mellre vettem Annát, és simán szívott belőle. Az sem kevés ami szoptatás közben termelődik. Tegnap olvastam itt a neten, hogy ha melegen tartod szoptatás közben a két karod, akkor mégjobban termelődik szopi közben, mert ott futnak valami energia vonalak. Már ha hiszel az ilyenekben. Meg szerintem szedd a homeobogyókat. A ricinus...t kombinálva azzal az agnus cactus-szal, vagy mi a túróval.
És minél többször mellre tenni, ha tudod.

Én is bajban vagyok, mert 2 hete visszavittem a kikölcsönzött mérlegem, és most nem tudom mérni a Picúrt. Tiszta beteg vagyk tőle, hogy nem tudom, hogy hízik-e. De majd most a héten ugyis kap megint szurit, akkor majd lemérem.

Különben tegnap óta át tud fordulni hátról hasra a kis ügyes. Viszont nem csipi hogy hason van, és tök beidegesedik tőle, hogy vissza nem tud fordulni. Mert ugye hason még nem tud kézen megtámaszkodni. Szóval ez az egész napi programom, hogy ő hasra fordul, én meg vissza. Jól elvagyunk.

Kismok, Szilvi

Még egyben?


Amica, Tünde

Tök ügyesek vagytok. Nekem a kézügyességem megmaradt az ovodás színvonalaon. Szoktam próbálkozni, de abból sok jó nem szokott kisülni.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Tímea, gratúlálok a hasrafordúláshoz :wink: Dani még csak nem is próbálkozik vele, neki úgy jó ahogy letesszük :? Bár hason útál lenni, kb. 2 percig bírja :?

Kép
mona76
 
 


mona :D

Anna sem szeret hason lenni. Ezért sem értem,hogy miért fordul át állandóan. Úgy belejött, hogy amint leteszem már fordul is.
Különben aludni szinte mindig hason alszik, mert úgy jobban alszik. Háton hamarabb megébred. Meg még mindig féltem háton altatni. Félek, hogy visszabukja a kaját és megfullad.
Dani megkapta a 4 hónapos oltást?

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


2 hónapos koráig, Dani is mindig hason aludt, aztán egyszer csak már nem tetszett neki úgy :roll:
Szerdán kapja a 4 hós oltást :?

"Tök ügyesek vagytok. Nekem a kézügyességem megmaradt az ovodás színvonalaon. Szoktam próbálkozni, de abból sok jó nem szokott kisülni."

Sajna ezzel én is igy vagyok. Szoktam azon gondolkozni, mit mondok majd ha Dani szeretné hogy rajzoljak neki :oops:

Kép
mona76
 
 


Köszi csajok a biztatást! Sajnos ez most más, mint az eddigi csökkenések. Ez most a sok stressz miatti egyik napról a másikra történő látványos csökkenés! Eddig már szépen kihagyott 2,5-3 néha 4 órát is, most akár óránként kérne cicit, nem lakik jól. És hát érezhető, hogy mikor bementem a kórházba, bedurrant a mellem, na most ilyen nincs. Akár egész nap nem szoptatnék, nem durrana be :( Hát kiváncsi vagyok, ebből ki lehet-e kecmeregni?

Timi, gratula a hasraforduláshoz!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Mona

Hidd el, ha pálcikaembereket rajzolsz neki akkor is odalesz, hogy anya milyen jól tud rajzolni. Én is így voltam a nagyobbik lányommal. Most meg már ugysem jön hogy rajzoljak neki.
Az énekléssel is így voltam, vagyok. Egy darabig hallgatja, mintha én lennék Pavarotti,pedig elhiheted,hogy féltem, hogy megáll a fejlődésben a hangomtól. Aztán már saját magát szórakoztattja.

Nelli

Akkor csak azt tudom mondani, hogy kitartás. Nem feladni, próbálkozni. Türelemmel lehet csak eredményt elérni. És először ha tudsz, rázódj helyre. Pihenj amennyit csak tudsz.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Kép

Kép
mona76
 
 


Mona
Nagyon helyes kissrác! És hát a súlya nem semmi!!!! Anyatejet kap csak? Na ma én is csinálok ilyen mérleges képet és holnap felteszem

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok csajok!

Lassan benevezek a kibírja tovább versenybe... :lol:
Minisára már 4 napja bohóckodik velünk. Olyan jóslóim vannak, hogy ihaj (kellett nekem hiányolni ezeket :D ), már kétszer majdnem elindultunk, mert 5 percenként 30-40mp-ig tartottak, de aztán 3-4 óra elteltével leálltak. Most az egész éjszaka erről szólt, de nem erősödnek, igazából teljesen kibírhatók (gondolom még nem szülök :lol: ) + Julcsi olyan vacakul aludt, hogy én jóformán semmit. Tök jó volt, hogy én mértem a párna alatt a fájásokat a telefonommal, ő meg mellettem hánykolódott. Ja, és fél 6-tól már végképp felvan. Na, mindegy, fitt az nem vagyok, de most buzog bennem a tettvágy :lol: , úgyhogy párolt káposztás tarjaszeleteket csinálok, mert úgy érzem, bizonyára feldobom a talpam, ha nem ehetek ilyet. :lol:

Nelli :D
nagyon drukkolok, hogy minden térjen vissza a megszokott kerékvágásba. Nagy meleg fürdő este, levendulás illóolaj, nyugalom, sok szopi és meg lesz az eredmény meglátod.

Mona :D
nagyon szép nagy baba Dani!

Timi :D
nagyon ügyi a kiscsajszid, hogy már ilyen akrobata!

Majd még írok, most rohanok, mert lesül a kaja! :D

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok,
kaját dobjál ide is :wink:
Nem aludtam én sem, most jöttem megint a fogdokitól, szerencsére gyógyulok :oops:
Puszi, a jóslók már csak ilyenek :P
Nekem is csak másodszorra volt.

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


emma, igen csak anyatejet kap :lol:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok megint!

Na, megint jövök. Kaja fincsi lett, megint jól belaktam. Remélem ez nem baj, szülés előtt... :lol:

Amica, Tüncsi :D
Nagyon ügyesek vagytok és kreatívak. Az a rózsacsokor nagyon szép, a vessző és a másik koszorút, amit képen felraktál pedig te csináltad, Tüncsi? Gyönyörű. Tegnap én is véglegesre szerkesztettem az ajtókoszorút és sztem jól sikerült, de képet most nincs kedvem felrakni, ha nem baj... :P
Amica,
hát nem tudom, hogy van ez a jósolgatás, de nekem tegnap este óta folyamatosan tart. Nem erősödik, nem gyengül, beállt olyan 5-10 p közöttire. De mivel fentebb említett dologból is látszik, hogy nem vagyok túl rosszul (kaját csináltam, Julival táncoltunk stb), nem megyek sehova. Legalább is egyelőre. Remélem, most már vmi megmutatkozik, mert már nagyon várjuk a kiscsajszit. :lol:
Gyakorlott szülő anyukák :D
nálatok hogy indult be a dolog?

ÉÉÉs: még egy kérdés, ha vletül ma du és holnap este között szülnék.
A dokimnak lemondhatatlan külföldi konferenciára kellett mennie. Ilyen esetben ugyebár az ügyeletesnél szülnék. Sztetek hogy oldjam meg ezt a "boríték kérdést"? Nem mintha túlságosan szoktam volna ilyen módon hálálkodni... De ilyen helyzetben még nem voltam. Szóval mit tanácsoltok?

Köszi mindenkinek,
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok,
az elsőnél elfolyt a víz, tehát egyértelmű volt. A másodiknál szülés előtt két héttel kezdődtek a jóslók. Mivel még csak 34-35hetes voltam nospát is kellett szednem a magnézium mellé. Éjfélkor fájásokra ébredtem, de gondoltam beveszem a gyógyit és alszom tovább, rövid idő múlva újra, akkor már nagyon erősödtek a fájások, mivel egyedül voltam az akkor másfél éves kölyökkel segítséget kértem, hogy valaki elvigye Mártont anyukámhoz, mert utazni kellett vele... Akkor már 3körül lehetett, mire megjött a segítség lezuhanyoztm és bementem taxival a kórházba,kicsit sárga volt a víz így gyorsan kellett szülni, burkot repesztettek és az érkezéstől számított 3/4óra múlva meglett Janka. Akkor voltam 37hetes. Ágnesnál megint egyértelmű volt, szivárgott a víz, 1 hete már akkor is voltak jóslóim. Csak hát kicsit várhatott volna...

Ha nincs dokid az ügyeletesnél szülsz és majd szülés után egyértelmű és világos lesz a számodra, hogy adsz-e vagy sem. Ha lehet kérj gátvédelmet. Persze ez függ a baba méretétől alkati adottságaidtól és az adott pillanattól. Harmadszorra nekem sikerült, összahsonlíthatatlanul jobb és gyorsabb volt a felépülés.

Gondolok rád! Sok szerencsét!

(Jankánk majdnem Sára lett, de lebeszétem az uram, mert a vezetéknévhez szerintem nem lenne szerencsés :lol: :lol: :lol: )


Boboka olyan sokszor eszembe jut, attól tartok valami nincs velük rendben hiszen úgy eltűnt, nem tud róla valaki? :?

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


KM :D
Mindig csodálkozok, hogy még itt pörögsz :D
Az én dokim is külföldön volt, de a helyetteséért tök odáig voltam. Így adtam neki borítékot, de azért nem annyit, amennyit a saját sokim kért

Kép
Kép
emma1976
 
 


Már többször elkezdtem írni, de vagy elszállt a net, vagy én bénáztam, s ezért nem sikerült elküldenem...

Tündi23 :D
Köszike, még egyben, de már remélem, hogy nem sokáig...bár ahogy írtad, nagyon élvezem a pocakos időszakot, de tényleg nehéz az utolsó pár hét....A természet jól megalkotta, mert hááát szerintem a hatalmas öröm, s várakozás mellett, mindenkiben van egy kis félsz a szüléstől (körülményektől függően), de a végére már annyira várjuk, hogy nem a fájdalom dominál, hanem a megismerni vágyás...s így azt érzem, hogy a félelem tompult bennem.
Persze ehhez nagyban hozzásegített a kórházi helyzet tisztázódása :wink:
Szülésznő, orvos - már nem bánom, hogy nem választhatok, remélem, hogy mind érti a dolgát, s a legfontosabb, hogy Marci egészséges lesz

Mona :D
Dani tündéri....a fotó egy kicsit torz, de nagyon szépen ki lehet venni rajta a nagylegényt :wink: szép súllya van :wink:

Kismok :D
Nem vagy ám semmi :wink: Fájások, főzés, Julcsi, sorolhatnám...háát leemelem a képzeletbeli kalapom :lol:
MOst akkor szülsz, vagy nem szülsz :wink: Lehet, hogy megvárja Sára a dokibácsit :roll:

Timi :D
Mint látod, még egyben!! Gratula Anna baba mutatványához!!! JÓ lenne egy fénykép róla!! MÁr olyan régen nem láttuk :wink:
Anett hogy van??? Élvezi a kishugit??

gTünde, Amica :D
Ügyik vagytok nagyon!!! Nekem ilyenhez régen sem volt tehetségem...most már nem kezdek hozzá :oops:
Kértem a páromat, hogy legalább az ablakba tegyük ki az éggőket, de sűrgős számítógép javítási, telepítési dolga akadt a hétvégén, így most az egyetlen kari hangulat a mászó mikulásunk :wink:
Gyerkőcök várják az ünnepeket???
Tünde, Fici még nem is tudja, hogy mi jó vár rá, igaz?? Bár Ágicának is most lesz, az első amit talán már :roll: megért
:roll:

Nelli :D
Jobbulást Nektek!!
Ne aggódj, minden rendben lesz, ügyi vagy nagyon!!!!

Megint rohannom kell, szerintem még jövök, de nagyon remélem, hogy a hét vége felé már babás hírekkel (előtt még szeretnék jelentkezni :wink: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


sziasztok!

köszönöm mindenkinek a biztatást és a véleményeket is! én továbbra is szoptatom Balázs amikor kéri és úgy gondolom hogy ha sok lenne akkor azt ő jelezné vagyis a kicsi szervezete!!!végül is eszik és alszik a drágám este szoktunk fürcsi előtt játszani azt nagyon szereti!!! már ügyesen figyel és érdeklik a fények főleg a karácsonyi dekoráció!!!

kismok!
hát akkor szurkolok neked és remélem hipp-hopp meglesz Sára!! már nagyon várom az sms-t!!!
sokat gondolok ám rád hogy nemsokára ti is babázhattok ismét!!!
nagyon finomat főztél!! na és jólesett?? lehet hogy csak egy jó kajcsi hiányzott hogy kibújjon a kismanó!!!

szilvi!
hát az biztos hogy van mindenkiben egy félsz de ahogy meglesz a baba minden rosszat elfelejtünk!!! a baba a legfontosabb!!! Kristóf várja már az öcsikét???
tényleg és őt fogod megbizni hogy megírja nekünk ha meglesz Marci??? mert ugye megtudjuk mi is ha megszületett!!!

mona!
nagyon édes a kisfiad és szuper hogy csak szopizik!!!

nelli!
gyógyuljatok meg!!!
olyan régen raktál már te is a 3 gráciáról képet!! biztos sokat nőtt már Brigi is!!!!
egyébként én is a homeósbogyókat hallottam hogy jó és visszahozza a tejcsit teljes mértékben!!!

timi!
gratula Anna mutatványához!!!
képet nem láthatunk a két lánykáról???

amica, tündi!
hogy nektek mi mindenre van időtök hát én most csak feldíszítettem a lakást a szokásos díszekkel adventi koszorút azt vettem és nem csináltam semmit saját kezűleg pedig szoktam de most nincs rá időm ráadásul egy esszét újra kell írnom mert a tanárnő nem fogadta el szóval kivagyok teljesen!!!

holnap Balázs hat hetes lesz és már kaptam is a dokimtól időpontot délután 3-ra hát kíváncs leszek mit mond mert most a cisztámat is megnézi!!!!

na szép estét mindenkinek!!!!

tündi23
 
 


Kismok

Nem semmi vagy :) A jósló fájásokról nem tudok mit mondani,ugyanis nekem mindig elkezdett folyni a magzatvizem, és utána jött csak a többi.
Én sem a saját orvosomnál szültem. Viszont aki épp bent volt, vele tökéletesen meg voltam elégedve, úgyhogy kapott borítékot. De tényleg nem annyit, amennyit a sajátom kapott volna.

Szilva

Kiváncsi leszek melyikőtök lesz a befutó Kismokkal :D Fényképet majd csak később tudok rakni, mert nekünk csak hagyományos gépünk van, és nehézkesen bűködik a dolog, amíg felkerül a szgépre.

Mona

Nem mondok semmit :) Az én lányom 3 héttel fiatalabb csak, és majdnem 2 kiloval kevesebb.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Zalán kerek 7 kg :lol: Itt a bizonyíték :) Kép Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma, nagyon édes Zalán :wink:

Szerintetek kövér, vagy túltáplált Dani? Vagy majd késöbb lesz kövér? Biztos a súlya miatt nem mocorog :? . Pedig már nagyon visszavett a kajálásából, 100-120körül eszik, este szippantja be a 160-180-at.

Kép
mona76
 
 


Húú, ma totál kivagyok :? Dani 2 óránként cicit kért, és 20percnél nem aludt többet alkalmanként. Ha már kitértem a látóköréből ordított.
Fekszem is le, pedig vasalni akartam, de az megvár.

Kép
mona76
 
 


SZIASZTOK!
MEGKAPTAM VÉGRE A VÁRVA VÁRT SMS-T KISMOKTÓL!!!

SZÓVAL IDÉZEM:

"KEDVES BABANETES CSAJOK! MA ESTE FÉL HÉTKOR RÖPKE 75 PERC ALATT GYORSVONATI SEBESSÉGGEL MEGÉRKEZETT KÖZÉNK A PICURI SÁRA 2700G ÉS 47CM ÉS ÜGYESEN SZOPIZIK!!!"

SZÍVBŐL GRATULÁLOK NEKTEK ÉS VÁRJUK A KÉPEKET ÉS A BESZÁMOLÓT!!!!

tündi23
 
 


Kismok :)
Kép
Vendég
 


Kismok!

Gratulálunk!
Sok boldogságot és örömöt!
Kép

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu
 
 


KISMOK
Hatalmas gratula!!! Nem semmi gyorsasággal lett meg Sára baba!! Tényleg csak a fini ebéd hiányzott neki. :D Remélem, szopival most nem lesznek gondok!! Sok boldogságot és puszi!

Ezeket az ágakból készült koszorúkat nem én csináltam. Amit én csináltam, az hasonlít rájuk, de az enyém kerek.
gtünde
 
 


kismok, nagyon gratúlálok!
Sok boldogságot, és tejcsit :wink:

Kép
mona76
 
 


Mona, Emma :D

Nem semmi pocakja van Daninak és Zalánnak!

Amica :D

Nincs semmi baj velünk, csak most rázódunk össze. Most már gyakrabban fogok jelentkezni, megígérem!

Kismok :D

Nagyon ügyes voltál, hogy nem hagytad ki a finom kaját a szülés előtt! Gratulálok Sára babához! Legyetek nagyon boldogok és egészségesek!

Pár friss fotó:

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Kismok

Nagyon ügyesek voltatok. Lehet, hogy tényleg az a fincsi ebéd adta meg Sárának a kezdőlöketet. Sok boldogságot, és rengeteg tejcsit. Várjuk, hogy minél előbb jelentkezz!

Szilvia

Na, rajtad a sor :D
Tegnap nem írtam a nagylányomról. Arany bogaram egyfolytában náthás. (Fogalmam sincs, hogy miért nem tud belőle kikeveredni)Már próbáltam mindent. Vitamint is szedetek vele. Na mindegy, tavasszal biztos elmúlik. Szóval ezért szegényem le van tiltva - csúnyán fogalmazva - a kistersóról. Csak messziről csodálhatja. Pedig tök odavan érte. Állandóan mondogatja, hogy neki milyen aranyos, és szép hugija van. Ja, meg mindig cipelni akarja. Én meg be vagyok sz@rva, hogy ledobja.

bobóka

De jó hallani rólatok. Irtó aranyos Kristóf. És már kis hurkái is vannak. És milyen baba?
Unokatesómék is már otthon vannak. 2200 g körül, 2 hetesen hazaengedték őket. Ők is most szokják egymást.

Emma

Zalán is nagyon aranyos. Ő is szép súlyban van. :D
Anna jó, ha fél évesen lesz ennyi. Mondjuk nem is bánom, mert sokat kell cipelni, és leszakadna a hátam, ha ekkor súlyt kellene egész nap hordozgatnom.

Mona

Biztos van összefüggés a súlya és a mozgékonysága között. Ha a gyerekorvosotok nem mondta, hogy túlsúlyos, akkor biztos nem az. Gondolom nem te előlteted, hogy egyen. Ha neki ekkora étvágya van akkor ennyit eszik amennyit. Az hogy később kövér lesz-e az pedig szerintem a szülőkön múlik. Ha te figyelsz rá, akkor nem lesz belőle kövér gyerek. Hidd el tapasztalatből tudom, mint tesitanár, hogy hacsak nem betegségből fakad a gyerek kövérsége, vagy pszichológiai okokból, akkor csak a szülőn múlik, hogy normál testalkatú legyen. De ráérsz még ezen agyalni. Egészségesen táőlálkozik, mivel csak anyatejet kap. És neki ennyi kell. Kész.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


KM
Isten hozta Sára babát! Nagyon ügyes, hogy ilyen gyorsan kipottyant!

Babó
Igen, én gondoltam, hogy minden idődet Kristófra fordítod :D Nagyon helyes baba!

Mona
Ne is mondj ilyet, hogy túltáplált! Egy anyatejes baba nem lehet túltáplált!!! Szerintem nem kövér!!! Az én családom Zalánt is dundinak tartja, mert tesóm gyerekei 1 évesen 8,5 kg-ok voltak, Zalán meg kb. 6-7 hónaposan el fogja érni ezt a súlyt.... Nekem is nagyon rosszul esik, pedig a kismamák nagykönyvében van egy görbe a fiúknak, na mindig megnyugszom, mikor azt nézem, mert Zalán teljesen átlagos a fiúk között. Egyébként az sem mindegy, hány cm... Nem lehet, csak kg alapján ítélkezni. A drnőnk azt mondta, jó ha van tartalék :lol: hát Zalánnak meg Daninak legalább van :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tündi :P
Hát igen el vagyok foglalva rendesen :P De ahogy olvasom te nem különben. Nem is értem, hogy bírod?

Rólunk:
Sokkal könnyebb az élet Boldival. Mára már napirendünk is van, sőt újabban már nap közben is szunyál 2x.
Elkezdtem 2 hete a hozzátáplálást is, és mondhatom nagyon ízlik neki a főztöm :P
Én nem írtam, de sajnos már 1 hónapja nem tudok szoptatni :(
Először nagyon letörtem, de sikerült megemésztenem, hogy ennyi volt, pedig higyjétek el mindent megpróbáltam :(
Szóval Boldi eszi az almát, sárgarépát, brokkolit, sütőtököt, krumplit. Hétvégén voltunk először bébiúszáson. Egész jól bírta a lelkem. Ő volt az egyetlen a csoportban aki nem sírt.
Boldi fordul hasról-hátra, hátról hasra. Már négykézláb egyensúlyoz, próbálja a mászás technikáját elsajátítani, de egyenlőre nem, hogy előre haladna, inkább rákban adja elő a tudományát :P
3 napja fedezte fel a hangját, azóta egyfolytában testét megfeszítve rikoltozik.

Dobok pár képet is!

Puszi mindenkinek, igyekszem jönni!
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
szilva069
 
 


Kismok :)
Hatalmas gratula! Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Sára baba olyan gyors volt, mint Brigi :lol:

Szilva :)
Ha így haladok, hasonló helyzetben leszek én is :( Méág nyűstölöm magam, meg brigi nem fogad pótlást, de nem tudom, meddig bírom.

Ő súlyban most bizti lemaradt. Holnap akarom vinni mérésre.

Szép nagy legények vannak itt, de nem túltápláltak!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kismok :D
HATALMAS GRATULA SÁRA BABÁHOZ!! SOK BOLDGOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET NEKTEK!

Nem vagy semmi, az biztos :wink:
Tegnap úgy tűnik, hogy ilyen nap volt....a másik topikban is született egy babóka rekord sebeséggel....

Timi :D
Szegény Anett :cry: Biztos, hogy nem lehet neki könnyű, hogy hugit "elkerítik" tőle. Megértelek...múlt héten Kristófnak egy napig rosszabb volt a közérzete, hányinger, hasmenés...s valahogy én sem úgy közelítettem felé, mint nem babásan....közben borzasztó mód utáltam magam, s nagyon hisztis is voltam ettől....Hú, nekem még mindig felfoghatatlan, hogy napokon belül két fiam lesz :roll: :oops: :lol: :lol: Már mindkettőt imádom, de ha Marci kint lesz :roll:
NEm is tudtam, hogy tesi tanár vagy (mi az, hogy tesi :wink: :?: testnevelés, vagy mi a szösz :wink: ) akkor jól neveltem a Kristófot, mert eddig nem hízott el :wink: pedig családban mindenkinek van "melegítő" hájacskája :lol:

Tündi23 :D
Még jó, hogy két pici gyerek, vizsgára készülés mellett még nem akarsz adventi koszorút gyártani :wink:
Így is nagyon ügyi Anyuka vagy!!!!
Ha valamelyikőtök megküldi priviben a telcsiszámát, akkor írok sms-t, természetesen....már nagyon várom, úgy gondolom/tam, hogy a héten meg kell szülessen....hát remélem,hogy Ő is így gondolkozik..
Kristóf várja már öcsikét, s úgy látom - bár nem mondja - , hogy nagyon aggódik értem :wink: Ez jól esik, de ettől még idegesebb is vagyok, mert az ő kis lelkéért is nagyon-nagyon aggódom....

Mona :D
Szerintem egy baba nem lehet kövér!!!!! Sem túltáplált, főleg nem csak anyatejtől - ahogy ezt Tündinek is írtátok!
Szerintem ne aggódj, s ne ess az "összehasonlítgatós" anyukák hibájába. Mindenkinek másképpen fejlődik a gyerkőce!!! (Timi, ez rád is igaz :wink: )
Aztán majd koppintsatok az orromra egy pár hónap múlva :wink:

Emma :D
Zalán baba is tündéri.....ezeket a képeket nem lehet megunnni...Szerintem egyenmérlegünk van :wink: Majd egy pár hét múlva már én is rakhatok ilyen képeket, be-be :wink: :lol:

Szilva :D
Boldi már igazán nagyfiú!! Nagyon ügyes, hogy már uszikál is!!!
Hogy vagytok?? Sokat dolgozol???? Nagyik segítenek???

Boboka :D
Kristóf is szépen fejlődik! Gratula!! Írj, ha van időd bővebben a nappaljaitokró, éjszakáitokról!!!

Tegnap voltam szülésfelkészítőn, fárasztó volt majdnem négy órán át spanyolul hallgatni,...de megérte :wink:
Sok mindent megtudtam, de sok mindenről volt szó, amit én már elolvastam, ilyenkor büszke voltam magamra.
Itt csak szülésznő van, akkor jön a doki, ha műszeres befejezés, vagy császár kell :shock: Hááát ez nem nyugtatott meg....én azért az orvos jelenlétének örülnék :roll:
Szinte lebeszéltek az epidurálról (végül is azért maradok itt a közelben, mer én is úgy gondoltam, hogy megleszek nélküle, ha nincs rá lehetőség), a természetes szülést emlegette nagyon a csajszi. A babót csak addig viszik el, míg rendbe teszik, s utána végig ott lehet velem...ettől egy kicsit félek, bár nagyon örülök is neki :oops: Pl. ilyen, hogy popsikrém nem kell, mert mi sem kenjük a popsinkat :wink: minden wc - zés után :roll: hááát érdkes....az a jó, hogy az ember leszűri azt, amit "magáévá" tud tenni :)
Összességében sokkal jobb tudni, hogy mi vár ránk, s természetesen folyamatosan mondogatom magamnak, hogy nem lesz semmi baj, s hipsz-hopsz itthon leszünk :wink:

Egyenlőre ennyi.....néha keményedek, görcsölgetek, dokibá szombaton azt mondta, hogy hamarosan szülünk, de ő nem jós, így nem tud többet mondani. Legközelebb - ha addig nem történik semmi, akkor dec 11-én kell dokihoz mennem, aki megint egy másik (ismeretlen) lesz, mert a régi szabin van :roll:
Marci ettől tuti, hogy meg akar kímélni :wink:

Mindenkinek további szép napot!
Szilvia

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvia :D

Igenis, értettem, nem aggódom. Egyébként, most megint a nyugodtabb korszakomat élem. Holnap viszem szurira a csüntit, majd akkor ugyis kiderül, hogy kellene-e aggódnom. Egyébként ugysem tudnék mit csinálni vele,hogy jobban hízzon, mert egyszerűen ennyit eszik. Jóllakott, akkor elengedi a cicimet. Hiába próbálom visszadugdosni neki, hogy egyél még arany bogaram, nem kér és kész.
Igen testnevelést jelent. Matek a másik szakom. És hát elég elszomorító, hogy hogy néznek ki a mai fiatalok. Én a 10-14 éves korosztályt tanítom, és tragédia. Amikor egy tizenéves lánynak már narancsbőre van, meg moccani nem tud a hájtól az kibír akasztani.

Szilva

Boldi egy gyönyörűgyermek. Meg kell zabálni, olyan aranyos. Anyukámnál van tacskó kutya. És az olyan inci-finci kis állatka. Hát az én Annám akkorákat kacarászott rajta. Cicával jól el van? Hú, én azért félteném, hogy nehogy lekarmolja, ha esetleg megcibálja a farkát :D

Nelli

Sok boldogságot kicsi Briginek az 5 hónapos szülinapján. Nem rendeződik a dolog? Sajnálom. De fel a fejjel. Figyu, 5 hónapig szoptattad. Én minden napnak örülök, amit szopival töltünk. Én azt az érzést fogom hiányolni,ha már nem fog szopni, amit a szoptatás alatt érez az ember. Azt semmihez nem lehet hasonlítani. Ilyen közel soha nem leszek többé a gyerkőcömhöz. Gondolom te is főleg ezt sajnálod.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: