Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsoo - GRATULÁLUNK :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


vicsok:
hát lehet én vagyok könyörtelen, de én napközben akár sírás árán is, de 2,5-3 óránál korábban nem adok cicit Botinak.
Napközben nálunk is ez van az alvással. Az szokott bejönni, hogy az ölemben elaltatom (cumi+lábrázogatással), majd beteszem a járókába. Illetve a sétakor van még, hogy nagyon bealszik. De magától napközben nem tudom elaludni...tud vki receptet??
na de én nem panaszkodom, mert legalább az éjszakák kezdenek beállni (kopp-kopp-kopp :? ) legalábbis remélem ma is jó lesz... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi az infót az ügyek intézéséhez :)

Kertikiri: Vígasztaljon a tudat, hogy mi sem alszunk éjjel :? :D Eddig ez a négy óra volt a maximum, de ez is csak fél 9-től fél 1-ig, szóval nem bántam volna, ha egy kicsit jobban az éjszakába nyúlt volna, de mindegy, ez is valami. Aztán ugyan két óránként fent volt, simán vissza is aludt volna, ha a második alkalommal nem jött volna rá az extra hasfájás :? :( Én egyszerűen nem értem, hogy nappal miért nem fáj a hasa, és éjjel meg miért???!!! :o

Babett: Ne értsd félre, nem bántásból írom, de a napi rutin folytán a legtöbb anyuka szépen "felhagy" az igény szerinti szoptatással és rááll a 2,5-3 órára :D :wink: Ami logikus is, hiszen ennyi idő kell ahhoz kb., hogy a baba megeméssze az előző adag kaját. Nem beszélve arról, hogy milyen sokat nyer baba és mama is, ha már az evésben is van rendszer. Szóval a gyakorlat legtöbbször mégiscsak azt bizonyítja, hogy az az igény szerinti szoptatás nem is olyan "jó"........... :wink: :D Én legalábbis Nikinél is látom, hogy fáj a pocakja, közben a vállamon keresi a cicit, jár a feje jobbra-balra nyitott szájjal. Eleinte még adtam is neki, aminek az lett az eredménye, hogy még többet bukott vissza és még jobban fájt a pocakja. Azóta, ha tudom, hogy kiadósat szopizott, nem adok neki ilyen esetben megint cicit, és láss csodát, anélkül is le tud nyugodni és még el is tud aludni!!! Ha hallgattam volna az ő "igényére", akkor mindkettőnknek csak rosszabb lett volna..... Szóval én nem vagyok biztos benne egyáltalán, hogy annyira hú de nagyon jó dolog ez az agyon hangoztatott igény szerinti szoptatás.......
lamme
 
 

 
 

Sziasztok!
Szóval nem tudom, Lamme, mert azért a babák csak igénylik. Én részemről, ha úgy véltem csak cicizni akar, akkor ugyanazt a cicit adtam neki, amit előtte kievett, hogy nagyon degeszre se zabálja magát. És ezt persze csak feleannyi ideig hagytam.
Lehet, hogy én azért sem tudtam ellenállni, mert az elsőt nem szoptattam és a másodikon akartam behozni mindent.
A harmadik még nem tudom, hogy alakul, de a két gyerekre is gondolnom kell, úgyhogy lehet, hogy hamar átállok a Te szemléletedre.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Vicsok Anikó! Kisgyerekekkel eleve nehéz előre tervezni. Később csak jobb lehet! :D Örülök, hogy jobbak az éjszakáitok.

Igény szerinti szoptatás: Sztem ez mindig is egy elég nehéz kérdés volt. Eleve ott kezdődik, hogy minden gyerek és minden anya más egyéniség és a körülmények esetleges változásáról még nem is beszéltünk. Ami működött az egyik gyereknél, nem biztos, hogy a második vagy többedik gyereknél is ugyanúgy fog működni. A másik pedig az anya hozzáállása. A legfontosabb, hogy olyan megoldást sikerüljön találni, ami mindkettejük igényének leginkább megfelel. Az aranyközépút mindenkinél más és gyerekenként is változik. Én mindegyik gyerekemet igény szerint szoptattam és éppen a különbözőségük miatt más volt a napi ritmusuk is, amihez én természetesen alkalmazkodni próbáltam. Az egyiknél nagyon jó éjszakáink voltak, a másiknál.... de szerencsére csak idő kérdése volt, megoldódott ez is.

Kissani! Te akkor már a MÁV-ban szülsz. Majd tőled informálódunk a fejleményeket illetően. OK? :D És kistesó kislány vagy kisfiú lesz?

Zsuzsoo! Hogyan veszitek az akadályokat? Biztos tőletek is már megkérdezték, hogy milyen 3 gyerekes anyának lenni? Ettől néha -főleg az elején- az égnek állt a hajam. Ma meg már nagyon egyszerű a válaszom: szuper!!!!! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Köszi csajok a tippeket. Napközben nincs is baj a 2 óránkénti etetéssel, mivel éjszaka kibir 4-5 órákat. De hát próbálom húzni az időt...tudom, hogy megterheli a pociját
Alvás - Próbálom bevetni a suttogó módszert, több-kevesebb sikerrel...Ugye a lényeg, hogy egyedül el tudjon aludni. ÖLemben megnyugszik, majd lecsukódik a szeme, zsupsz be a kiságyba. Ez eddig oké is, mostmár ott tartunk a folyamatban, hogy nem akkor nyilik ki a szeme, mikor leér a feneke, hanem alszik 5 percet...
Ma 1,5 órája keringek a kiságy körül..De most úgy néz ki, elaludt.. :roll:
Cumi??? Én nagyon ellene vagyok, de még a suttogó könyv is irta, h lehet adni, amig megnyugszik, mivel nagyon erős szopási reflexe van még..Vélemény??

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!
Tücsi, sajna nem, mert az én dokim eddig a Kanizsai doktornő volt, és mivel már nem vállalt el, így nem is maradtam a környéken. 100 méterre lakom az Uzsokitól, úgyhogy a kérdés hamar megoldódott.
Tényleg nem tud vki a doktornőről? Akár a Mávból, akár a Szabolcsból.
Ha elvállalna még utólag is, akkor biztos mennék, és szülhetnék egy szép új helyen. :D
Az Uzsokisok sokkoltak az EDA kérdésével, mert állótílag nincs igazán elterjedve a dolog. Még a dokimmal nem is beszéltem erről, remélem megcáfolja a dolgot.
Úgyhogy én már csak itt maradtam, mert nagyon vártam, hogy ez a sok baba megszülessen. :D
Vicsok, szerintem adhatsz Neki cumit, úgyis lesz egy időszak, amikor majd kiköpi, akkor lesz lehetőség eltüntetni. Persze ez csak "játszótéri" információ, mindenki beszámolt ilyen időszakról.
Ha mégis marad a cumi, akkor legközelebb érdemes újra szemfülesnek lenni, amikor totyogóként elfoglalja majd a kezeit, mert olyankor el tudnak még merülni magukban.
Az én lányom kettő és fél évesen magától elhagyta, közölte, hogy "leszokott", pedig nagy cumizós vot. Viszont az utcára már két évesen nem vihette ki, csak otthon volt szabad sutyiban, és a bölcsibe is csak kb. két hónapot vitte, szigorúan az ottalváshoz.
Ha vendégek jöttek szintén nem "csúfoskodhatott" nagyként a cumijával. És teljesen megértette ezeket dolgokat, hisz nem volt is más választása.
A kicsinek viszont már nem is adtunk, mert a Dorka akkor szokott le és nem akartuk ezzel nehezíteni a dolgot.
Nekem nem ment ilyen könnyen a cigi.
És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a pocakunkban milyen korán elkezdenek szopizni.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Vicsok: Én is megpróbáltam Vivit cumi nélkül "nevelni", de nem sikerült. Én ebben is próbáltam megtalálni a középutat, így két esetben cumizhat: alváshoz és utazáshoz (babakocsi vagy autó). A babakocsiban sokszor el is felejti vagy odaadja, hogy nem kell, igazából az autó és az alvás az, ahol nélkülözhetetlen (egyelőre). Ez meg szerintem "bevállalható". Niki ezzel szemben nem nagy cumis. Néha elfogadja, de pár perc után kiköpi (ébren vagy alvás közben). Sokszor, amikor be akarom neki adni, öklenedezik is, annyira ellenére van, ilyenkor nem is erőltetem.
lamme
 
 


Vicsok: én egyáltalán nem vagyok (lennék) cumi ellenes, valami minden gyereknek kell a megnyugváshoz, kinek a cumi, kinek az ujja, kinek valami rongy.... Én próbáltam is cumit adni Nadinnak, de kiköpte. Mostanra viszont megtalálta a hüvelykujját, és ha a kiságyba tevéskor viszonylag hamar be tudja tenni a szájába, akkor akár félig éber állapotából is nagyon szépen el tudja altatni vele magát. Ennek most nagyon örülök, én is az ujjamat szoptam kicsinek, és ez valóban csak alváskor kell majd neki, mert homokozás közben kell mindkét keze, akkor csak nem fogja már... :lol: De ha elfogadta volna a cumit, én simán adtam volna neki akár azt is. Én nem gondolom, hogy ezzel "csak a száját akarnám betömni", hanem hogy segítek neki megnyugodni. Az más kérdés, hogy mikor hagyja majd el - de ha az elején én adtam neki, akkor nagyobb korában biztosan nem akarnám megrendszabályozni, hogy ugyan én szoktattalak hozzá, de most ide nem hozhatod, meg ekkor nem veheted be.... ha elhagyja, hát elhagyja. Ha nem, akkor meg legfeljebb ovi előtt elcserélteted vele valami játékra :lol:

KépKép
kertikiri
 
 


Sziasztok!!
Hát, megmondom őszintén, hogy én jl befogom a számat azzal a napi 3-4 óra hasfájós sírással ami nálunk van....mert cserébe Benő átalussza az éjszakát (akár 7 órát is) napközben 5-6 alkalommal szopizik kb 20 percig 1 ciciből (akkor jól berámol) Alszik délelőtt 2-3 órát, délután 2-3 órát és este megy a "fáj a hasam műsor" de ez kibírható, ha után vagy 7 órát alszik...
Egyébként én adok neki cumit, de nem mindig kell neki, néha egészen sértőnek találja :lol: máskor meg órákig szívja... ha ez segít mikor fáj a poci, vagy nem tud elaludni,a kkor már megérte : )
Én 4 évesen büszkeségből hagytam abba a cumizást :oops:
Én tegnap este próbáltam meg először, hoyg nem kézben aludt el (eddig mindig annyit nyüszögött a hasa miatt, hogy meg sem próbáltam lerakni, amíg el nem alszik.) de tegnap úgy gondoltam, hogy ha már elég álmos legalább megpróbálom... 2-t sírt, aztán alvás. Ezen felbuzdulva ma du. újra megpróbáltam. 5 percet sírt és aztán alvás... Azóta is alszik 2és fél órája.. Úgyhogy én tényleg csendben vagyok... áldott jó kisfiam van, aldott jó napirenddel, és az a pár óra üvöltés (aminek a végére rendszerint én is sírok, mert 1) se apával nem tudok leülni vacsizni, se egy filmet megnézni... 2) nem tudok rajta segíteni) igazán semmi...
Sok puszi mindenkinek!
És sajna nem tudok tanácsot adni, nekünk valahogy így alakult ki.. feltéve ha két hét elteltével lehet szokásokról beszélni..
De ha bármi is alakult, azt a csemete alakította így..én max párszor keltettem fel az elején, hogy egyen a sárgaság miatt.. Azóta ő diktál..
No, megyek, puszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Sziasztok!
Régen írtam már, de annyi friss infóm van azoknak, akik hozzám hasonlóan még szülés előtt állnak, hogy hiába nincs még kész a MÁV (leállt az építkezés, mert elfogyott a pénz), dec. 15-től a Szabolcs utcát kiürítik mindenképpen. Ez nov. 29-i infó. És bár szép az új részleg a MÁV-ban, szakmailag hagy némi kivánni valót maga után, ezt a szülésznőm mesélte....

Cumi: én sem vagyok annyira híve, de az ujjszopásnál jobb, mert az ujját meglehetősen nehéz elvenni tőle, ha le akarod szoktatni...:) Rékus anno 2-3 hétig cumizott elalváskor, illetve ha éjjel felnyöszörgött, akkor azt kapta és azonnal vissza is aludt :) Aztán egyszer csak kiköpte és soha többet nem kellett neki :) Pelust gyűröget azóta :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok Lányok!
Jól eltűntem, de igazoltan, uis nov 21-én megszületett a második leánykánk, Léna 2580 grammal és 51 centisen. :)
Szóval megjártuk a Szabolcs utcát és én azt mondom, h nincs azzal a hellyel semmi gáz.
A hely maga egy kórház...a szó klasszikus értelmében vett, szocreál kórház...
A szülőszobás személyzet nagyon korrekt volt (képzeljétek, ott felejtettem a kabátomat és a kulcsaimat, amire egy hét után jöttünk rá és ugyanott volt a fogason, ahol hagytuk :-O) Nem volt választott szülésznőm, Molnár R Orsolyához kerültem és csak jót mondhatok. De egyáltalán mindenkiről; mindegyik szülésznőről és a dokiról is, aki felvett és megvizsgált.
A csecsemőrészleg: hát senki nem szaladt utánam, h megmutassa, hogy kell szoptatni, tisztába tenni stb...(szerencsére nem is volt rá szükség) De kérésre mindig készségesen segítettek. Azért örülök, h nem elsőgyerekesként kerültem oda.
A közönség: hááááát, tényleg vegyes és az egész osztályra jutó 2 db zuhanyzóban valóban nem volt tumultus :-o
De egy bnőm májusban szült a MÁVban és azt mondta, h már ott is volt pár fura szerzet; pl a szomszéd szobában volt egy anuka, akiért jöttek a rendőrök. Szabó doki csak azért nem engedte elvinni, mert császáros volt :-o Szóval nem csak a szabolcsban vannak fura alakok :)
Ami még feltűnő volt a szabolcsban: itt már nincsenek szabályok, mindenki azt csinál, amit akar...Az egyik ápoló ezt engedi meg, a másik azt. Pl bárki bejöhetett a szobába :( Persze volt nővérke, aki ingatta a fejét, de látszott, h már nem tartják magukat semmihez :( Másik példa: látogatási tumultus, 4 éves unokaöcsém szaladgálta folyosón. Bizt. őr rászólt páromra, h 14 éva latti gyerek nem tartózkodhat a kh területén!!!!! Párom: "nézzen már körül, kb 10 14 év alatti gyerek szaladgál itt." Erre a manus: "Hm...tényleg..." :-o
Akkor az sem volt letisztázva pl, h mikor láthatják a babákat a látogatók, első nap még 17 és 18 közti időintervallumot említettek, második nap már csak 17.45 és 18 köztit.
Meg furcsa volt, h nem volt kötelező kocsiban tolni a babákat, mindenki úgy hurcibálta, ahogy akarta. A MÁVban úgy lehordtak, ha nem kocsiban toltam a gyereket, h na :).
Még egy példa a szabályok hiányára: 17 éves roma lány pár órával a szülés után elindult a gyerekkel a karján a folyosón. Egyik nővérke szólt neki, h inkább tegye be a kiskocsiba, mert úgy biztonságos. A csaj: "de hát itt is biztonságban van" Nővérke: Akkor jó. Végülis a maga gyereke :-o
Baba-mama szoba: én kértem, de végülis nem oda kerültem. De máig nem tudom, mi az, mert az egyik nővérke azt mondta, h van spec baba-mama szoba, a másik meg azt, h minden szoba az, csak a szobatársakkal és a gyerekorovssal meg kell beszélni, h kint maradhasson a baba éjszakára is :-o
Tudnék még példákat sorolni, a lényeg, h nagyon érződik, h a fél lábuk már kifelé lóg.
Mindenki arról beszélt, h dec 15 és 20 közt költöznek, de még nem tudják, hogy hogyan oldják meg azt az öt nap átmenetet. Hát kíváncsi vagyok...
Egyelőre ennyi :) Én csak a túlélésre játszottam, előzetesen nem is jártam a szabolcsban ;) Ahhoz képest elégedett vagyok :) És kívánom mindenkinek ugyanezt :)
Petra
tpetra_
 
 


Petra sok szeretettel gratulálok :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Petra: Gratulálok Lénához (nagyon szép neve van), és jó egészséget kívánok nektek!!! Köszi a beszámolót is, már nálam is hasonló helyzet volt, az egyik nővérke szinte könyörögve kérdezte, hogy ugye jönnek látogatók délután segíteni, mert annyira sok dolga van :o

Költözés: Remélem hamar lerendezik, mert pont azon a héten kéne mennem a hathetes kontrollra :D :oops: :D

Ágica: Jó, hogy megint írsz nekünk :D Ez vicces, hogy még nincs kész a MÁV, de azért a Szabolcsot meg el kell hagyni.... Szegény kismamák és babák, akik pont abban az időszakban fognak szülni, születni :?
lamme
 
 


Hát, nemtom, hogy képzelik a költözést, de amennyire leamortizálták a Szabolcs utcát....a betegeken kívül nem nagyon kell mást átvinni...az újakat meg már egyből átirányítják gondolom..
Én már nem is parázom ezen...a gyerek bent nem marad, az tuti :) A szülésznő ott lesz velem, a többi meg majdnem mindegy :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Petra! Gratula Lénácskához!!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Sztem ez a költözéses dolog úgy lesz, mint a nyáron a MÁV-ban volt, csak fordítva. Az utolsó 1 napon csak szülő nőket fogadnak, akiket már nem lehet "átirányítani" a MÁV-ba, a még járóképeseket pedig átküldik. nekem is lett volna lehetőségem azon az utolsó hétvégén még a MÁV-ban szülni. De inkább kivártam a napos napját. :D Végülis nem bántam meg, mert már tudtam, hogy miről szól a dolog. Legvégső esetben pedig hazajöttem volna már a szülés után nem sokkal, mint ahogyan mások már korábban írtak róla.

Ágica! Akkor neked is van fogadott szülésznőd? Az első babádat is nála szültétek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Nyulcsi: Nálunk kb. ugyanez volt a napirend az első 4-5 hétben. Legalábbis az esti több órás üvöltés biztosra volt vehető. Valószínűleg tényleg a hasfájás teszi. De a jó hír az, hogy kb. 6 hetes kora után a hasfájásos időszaka elmúlt, és ez lett az az időszak, amikor nagyokat lehet Eszterrel játszani. Viszont továbbra sem jut idő megnézni egy filmet... Ha Eszti elalszik, spurizok én is lefeküdni minél hamarabb. Remélem, 3-4 hónapos kora után már nem kell hajnalban felkelnem etetni és/vagy tejet fejni, és akkor este tovább virgonckodhatom.
Kertikiri:Hát apa sem egy ősapa típus. Jó alvó. Szóval tényleg sírásra ébredünk fel csak... :oops: Beadom Esztinek az infacolt, megkapja a cumikáját, hogy lenyugodjon, és ne kapkodjon annyi levegőt, egy picit befűtök a hősugárzóval, visszabugyolálom a kicsi lányt, és megszoptatom, addig, amíg le nem fordul a ciciről, de legalább 40 percig (merthogy nem szopik túl hatékonyan, sajnos. )

Kép
waterlilly
 
 


Lilly! A hasfájás elmultával a fogacskák fújhatnak éjszakai riadót. De ez sem állandóan jelentkezik, megfigyelésem szerint periódikus. Hol jobb, hol nyugtalanabbak az éjszakák a fogzás idején is.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Mi is itthon.
11.28-án megszületett Barnabás, kerek 4000 gramm és 58 cm. :lol:

Majd írok részletesebben is, meg visszaolvasom a heti "termést". Mindenkinek nyugis éjszakát! :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: gratulálok :) Várjuk a beszámolót :)
Vendég
 


Kutyfül: nagyon gratulálok én is!!!!!!!!!!!!! és kitartás az első hetekben - mondom ezt én, a nagy tapasztalt anyuka a kerek1 hónapommal :lol:

lamme: nem sértettél meg, de én szerintem nem írtam igény szerinti szoptatásról. Pont, hogy nem azt követem, hanem a 2,5 - 3 óránkénti szoptatást. Így legalább azt tudom talán követni, hogy azért sír-e mert éhes vagy sem...

Hát nálunk van cumi, néha nem érünk el vele semmit, de sokszor meg pont csak az nyugtatja meg, így hát marad a cumi....egy darabig biztos. Nem vagyok se ellene se mellette. Szeritnem az ujjszopás sem jobb...
Vendég
 


Hello Mindenkinek!

Gratula az új babákhoz! Sok egészséget és boldogságot nekik! :D

Alvás: napközbeni nekünk nem megy, már beletörődtem, alszik amennyit alszik, jó keveset, de nem idegeskedem már rajta. Nálunk napközben minden altatási módszer, eljárás, suttogó megbukott. :D

Éjjel egyelőre alszunk. Mondom ezt most. Öthónapos koráig nagyszájú büszke anyuka voltam, aki tudott mindent, hogy kell a gyereknek átaludni az éjszakát. Totál biztos voltam a jó módszerben. Aztán 3 hétig állandóan felébredtünk, nem tudtunk aludni. Mosott rongy lettem, átértékeltem mindent. Most megint alszik Lilla, talán a babamaszi valamit segített, de azóta minden este elmondok egy imát, hogy így is maradjon. :oops: Azóta tudom nem úgy van, ahogy az elején elképzeltem.

Cumi: Lilla nem fogadta el először, aztán nem is adtam. Most két hete annyira elkezdett sírni a babakocsiban, hogy bűnbe estem és beadtam a cumit, hogy talán egyszer sírás nélkül sétáljunk. :oops: Mint egy kis drogos úgy szopta. Aztán felrémlett, hogy a négyéves keresztlányommal egy hónap ezelőttig mit harcoltunk a leszokásért és kikaptam a szájából. Csak nem hathónaposan fogunk rászokni. Sírás maradt, cumi nem. Nem akartam kegyetlen lenni, csináltam egy pár cumi próbát, hátha mégis kell a kis lelkének, de megint nem fogadja el. Azóta átfordultunk a babakocsiban, úgyhogy imád sétálni újra, én meg bizakodom hátha nem kell a cumi. Autóban textil pelust igényel cumi helyett Lilla kisasszony. :wink:
Recept nincs, szerintem ez a cumikérdés is elég babafüggő.
Én először nem voltam a híve, de aztán a sírás megtört, most meg nem igényli, na ez van.

Jó éjt, sok alvást mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jaj és elkezdtük a hozzátápit, úgy ette ma az almát, olyan édes volt. :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Kutyfül: Gratulálok neked is Barnabáshoz!!! Sok boldogságot kívánok nektek és jó egészséget!! Szép nagy baba :wink: Pont a szülinapomon született :D Várjuk a beszámolót!!!

Babett: Nem írtál az igény szerinti szoptatásról, csak féltem, nehogy bántásnak vedd a véleményem :oops: :wink:

Beneildi: Örülök, hogy Lillának ízlik az alma. Olyan aranyosak ilyenkor, amikor próbálgatják az ízeket :D

Alvás: Vivi nemegész három hónapos volt, amikor egyik napról a másikra átaludta az éjszakát (persze egy, vagy ritkán két alkalommal szopizott, de az semmi nem volt a kemény 5-10 percével). A mai napig mondhatom, hogy jó alvó, de folyamatosan változik az alvási szokása. Hol egy kicsit előbb indul el aludni, hol egy kicsit később, hol korábban kel néhány napig, hol tovább alszik, néha felkel háromszor is inni egy-két kortyot, utána meg napokig egyszer sem kel, stb., de a lényeg szerintem azon van, hogy TUD aludni. És ez rengeteg könnyebbséget jelent mindannyiunknak.
lamme
 
 


Lilla Baba hétvégi képe: :D

Kép

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Beneildi: Ez a kép Lilláról fantasztikus!!! :D
lamme
 
 


Köszönjük! Egyik barátunk csinálta róla :D
És ezt már előbb is akartam írni, igen tényleg drágák amikor próbálgatják ezeket az új ízeket.
Szép napot, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül: Gratulálok én is. Jó egészséget és sok tejecskét. :lol: :wink:



Mindenkinek szép napot. :P
nadimo
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok hozzászólást a cumi témához

Először is nagy-nagy gratula Kutyfülnek és Petrának a babákhoz! :D :D

Ez a költözés nem hangzik túl jól, nem irigylem akik most fognak szülni :?

Lamme- ezt az éjjeli nem alvást nem irgylem. Éjszaka mi laszunk legalább, tegnap is 5 órát nyomott egyben..

Kisani - nem semmi volt ez a cumi leszokás :shock:

Ildi, nagyon tündéri Lilla baba :D

Nyulcsi, nem akarlak rémisztgetni, mi is így kezdtük.. :D Mondtam is mindenkinek, hogy tündéri mintababánk van..csak valami "elromlott" most :roll:

Napközbeni alvások egyszerűen nem mennek!! 5 perc és kész, sírva ébred. De már olyan fáradt, hogy a szeme tiszta "üveges", és dörzsöli a szemét, és hadonászik, de egyszerűen nem megy...
Persze már totál ideges voltam tegnap is, nem tudunk apával kettesben lenni egy kicsit, nyugodtan megvacsorázni, vagy beszélgetni.

Ki is borultam egy kicsit, ettől, hogy nem alszik, meg hogy tegnap is 8-9x evett. Ma elkezdem megint mérni, mennyiket eszik egy-egy szopi alatt.. :? Ma reggel pl 70-et evett (jó, ez volt az első mérés ma... :roll: ) de ezt is 10 perc alatt, utána már nem is kellett neki, pedig volt még benne.. Szóval nem tudom, mi van.. :?
Meg én olyan hülye is vagyok mellette, hogy magamra veszek mindent, hogy biztos miattam van, és eszembe jutnak anyukám "biztató" szavai: "nincs elég tejed", "nem jó a tejed" "éehes marad a gyerek" és társai... :cry: :?

Ma elhatároztam, hogy ha kell, semmit nem csinálok, és csak a gyerekkel foglalkozom, megnézem, hogy tud elaludni, zavarják-e a fény vagy zajok stb.
Kihoztam a nappaliba, szopi, és letettem egyedül a kanapéra. Jól elnézelődött, kicsit nyüfizett, de nem vettem fel, csak odamentem és beszéltem vele. Majdnem elaudt (félig lehunyt szemek, réveteg tekintet) és egyszer cask megint jött a hadonsázás és félig sirás-nyüfögés. Ezt 2x eljátszotta...Felvettem, ölemben elaludt, lekapcsoltam a kislámpát is, és letettem a kanapéra. Most alszik kemény 6 perce...majd meglátjuk.. :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!

Kutyfül, Kata, Gratulálok a bébihez, nagyon jó egészséget és sok tejcit!

Durva, hogy még mindig nincs készen a máv :shock: .

Én igény szerint szoptattam, szoptatok és semmi bajom nincs vele, sőt... szóval nem kellene ennyire lehúzni... amúgy meg egyetértek Tücsivel, minden baba és mama más. Anyukám engem már nagyon hamar elkezdett tápszerezni, köszönhetően a 3-4 óránkénti szoptatásnak.
Meg úgy gondolom, az igény szerinti szopinak köszönhetjük azt, hogy Dorka soha nem cumizott, az ujját sem szopta és amikor nagyobbacska lett nem kellett aggódni, hogy valamit bedug a szájába és megfullad, esetleg a játszótéren kavicsot bármit, mert ilyeneket egyáltalán nem csinált.

Kép

Kép
emendora
 
 


Vicsok, nálunk is ugyanez van. Délutántól nagyon-nagyon nehezen alszik el Blanka, ha meg sikerül hamar fent van és jár keze-,lába, kapkodja a fejét. Estére meg már annyira fáradt, amiatt hogy rosszul alszik, hogy iszonyú nyügös, ha a párom veszi fel, üvölt, de sokszor már az én kezemben is. Tegnap amikor csak tudtam, altattam, délután hatkor mentünk sétálni a sötétben ennek érdekében, meg nap közben együtt aludtam kicsit vele, így jobb volt a helyzet, de ez nagy tesó mellett hétköznap nem fog menni. Ja és minden apró zajra felriad :shock: . Szerintem pocakfájástól van.
Én is gondoltam arra, hogy a tejci nem elég esetleg, de még mindig heti 300 grammokat hízik, tiszta hurka már. Ennek ellenére tegnap reggel fejtem neki tejcit estére a húzós időszakra, de nem itta meg.

Kép

Kép
emendora
 
 


Ildi, nekem nem jött le a fotó, nem látom.

Kép

Kép
emendora
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mi lett a képppel, de most megpróbálom mégegyszer:

Kép

Köszi a dicséreteket, akik látták :)

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Vicsok: Nem próbáltad bebugyolálni? Eszter is rettentő hadonászós, már a kórházban ötpercenként Moro-reflexezett, de akkor még nem ébredt fel rá. Én mindig bebugyolálom lefekvés előtt, így legalább azt tudom, hogy nem attól ébred fel, hogy orron vágja magát...
Kb. egy hete figyelek arra is nagyon, hogy mikor kezd álmosodni. Hamarabb, mint gondoltam! Csak ásítozik először, de úgy tűnik, jól elvan. És amikor már nagyon fáradt, sírni kezd - régebben csak ekkor tettem ágyba, és folyton felébredt, 10-20 percenként. Most már az első ásítás után beviszem a szobájába, behúzom a függönyt, halkan beszélek hozzá, bebugyolálom, és ágyba teszem. Így általában megúszom a bömbölést, és kb. 10-15 perc dünnyögés után elalszik (na jó, cumival). Persze kivételek akadnak, pl. ha nem lakik jól, akkor nyűgös nagyon.
Tegnap rekordot döntöttünk: délelőtt két és fél, délután két és fél, kora este egy órát aludt, majd éjszaka hat órát, aztán szopi, és reggelig még három óra alvás. Ha emlékeztek, ő volt az a kislány, aki az első hetekben napi 11-12 óra alvással beérte... :roll:
Ildi: Én sem látom a képet! :cry:

Kép
waterlilly
 
 


Ildi,

Most már látom! Tündér!!! :D

Kép
waterlilly
 
 


Emendora:) én is igény szerint szoptattam, de aztán nekem Eszti magától állt rá a 3-4 óránkéntre!Ahogy egyre nagyobb lett.Hannussal meg más a helyzet mert ő sokkal kisebb, gondolom a gyomra is, így neki most is akkor adok, ha kér, de általában ő is 3 óránként kérzdkedik cicire, ritkán előbb, de akkor természetesen kap!:)
De ami felütötte a fejem, hogy írtad, hogy nem vett semmit a szájába sose, se kavics, se semmi.Na ez nálunk is így volt, és tökre örültem, hogy nekem nem kell félni mit dugdos a szájába, orrába, fülébe stb./bár igaz újjcumi az volt, és van hannusnál is.Mindkettő tök korán megtalálta az újját, és cumit+cumisüveget sose fogadtak el/
De te honnan tudod, hogy ezek az igényszerinti szopi miatt alakultak így?Ez érdekes nem is hallottam még?!
manóci
 
 


Vicsok!
Nekünk is voltak-vannak ilyen napjaink. Ja és nekem nem anyukám, de a családban akad egy-két kéretlen táplálási tanács osztó. Én is hallgattam, nem eszik rendesen, éhes, fáj a hasa, minek ez az igényszerinti szopi (mi ugyanis ezt csináljuk, de ami érdekes a két étkezési idő egyezik Lamméék féle időintervallumokkal, úgyhogy a mi esetünkben nem igen látok különbséget a két irányzat között, kb. annyi, hogy mi gyakrabban is eszünk néha :D :D :D ), mérjem, ne mérjem.
Eleinte nagyon magamra vettem. Aztán mindig duruzsoltak, hogy miért nem eszik ezt meg azt már. Ez is rossz volt. Aztán várd ki a hozzátápit, mert nálam ott jött az igazi észosztás. Ma már a helyén tudom kezelni.
Konfliktus kerülő lévén mindenkire ráhagyok mindent, aztán saját belátás szerint cselekszem. Mivel Lilla szépen nő, már szépen eszik is, egyre több elismerőnk is akad. Majd csak átbillen a mérleg és akkor a második gyereknél majd ez lesz a természetes a családban.
Drukkolunk nektek is, bízz nagyon magadba, szerintem lesz anyatejcsi bőven. Lilla sem alszik napközben jól. :(
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nálunk Lillu minden bebugyolálós ötlettől idegrohamot kap... ezt már a kórházban is bemutatta. Nagyon akaratos, örökmozgó csajszi. :oops:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, nagyon aranyos mosolygós babátok van! Bárcsak már Blanka is hat hónapos lenne... bár akkor meg jön a fogfájás, ki tudja, hogyan tűri majd.

Lilly, Vicsok, én is bugyolálom Blankát, neki is nagyon bejön. A kórházban lestem el, első gyerkőcnél még nem próbáltam.

Manóci, Blanka is délelőttönként 3-4 óránként szopizik, meg amikor pici volt, akkor egész nap, de most már délutánonként, este többet kér, olyankor kevesebb is a tejem, teljesen érthető. A nagyobbiknak meg amikor a foga jött sokat cicizett, sajna később nem lett kevesebb a szopik száma, de ez is gyerekfüggő. Nem is tudom, honnan jön, talán olvastam valahol, hogy nem keres más lehetőséget, ha komfortszopizhat cicin. Elég sokat olvasgattam a témában, nagyon készültem a szoptatásra, mivel anyám engem nem tudott szoptatni. Az hogy a fülébe miért nem dugdosott Dorka sem semmit, azt végképp nem tudom, de nálunk is így volt :D .

Kép

Kép
emendora
 
 


Manóci,

egy LLL cikk, bocs, egy kicsit hosszú lesz!!!!


Igény szerinti szoptatás
Egy éves kor fölött


La Leche Liga
2005. december 19.



Amikor megszületik egy kisbaba, mindenki számára természetes, hogy szopik. A szopás számára több, mint egyszerű táplálék. Az igény szerinti szoptatás kielégíti a biztonság és melegség iránti vágyát is. Az első örömteli, de egyben nehéz feladat is egy anyuka számára megérteni babája jelzéseit, és megfelelően válaszolni ezekre szoptatással, ringatással, betakargatással, vagy azzal, amire éppen szükség van.


Körülbelül hat hónapos korban érkezik el az az idő, amikor az anyatejen kívül már más táplálékra is szüksége van a kicsinek. Ekkor döntenie kell az anyukának, hogy az anyatej mellett, megtartva az igény szerinti szoptatást, kezdi el más étellel is táplálni gyermekét, vagy elkezdi elválasztani: tudatosan, ő általa irányítva elhagyni a szoptatásokat. Ezzel az utóbbi döntéssel általában egyéves korra választják el a gyermeket. A mi kultúránkban és környezetünkben ez a gyakoribb, az elfogadottabb. Ugyanakkor a világ más tájain teljesen természetes az egyéves koron túli szoptatás, minimum két éves korig, de a gyermek igényétől függően négyéves korig, vagy tovább is.


Az igény szerint szoptatott babáknál az egyéves kor elérkezésekor a gyermek még láthatóan nagyon élvezi a szoptatást, és szüksége van rá. Ebben az életkorban sok anyuka döntés elé kerül. Látja, hogy gyermekének még szüksége van a szopásra, ugyanakkor a környezete sokszor csodálkozik, vagy helyteleníti ezt a gyakorlatot. Fontos, hogy az anya saját maga és ne a kívülállók nyomása döntsön. Akár az elválasztás, akár a szoptatás mellett dönt, fontos, hogy ezeket úgy valósítsa meg, hogy mindkettőjük (az anya és babája) számára jó legyen.

Az igény szerint szoptatott babák lassabban térnek át más ételre, és kevesebbet esznek, mint elválasztott társaik. Sokszor az étkezések előtt vagy után is szopnak. Az anyatej azonban a legjobb, amit kaphat, ezért nem baj, ha ez adja a táplálék legnagyobb részét, és nem más ételek. Az anyatej a baba korától függetlenül olyan mennyiségben termelődik, amennyit a gyermek szopik. Az anyatej minősége nem romlik, nem lesz kevésbé tápláló az idő elteltével. Immunizáló, betegségmegelőző hatása is ugyanúgy megmarad.

Nagyon fontos, hogy a szopások továbbra sem csak a táplálkozásra szolgálnak. Az anyához bújva tud ellazulni a kis örökmozgó, vagy éppen így merít energiát, bátorságot, magabiztosságot további felfedezéseihez. Az igény szerint szoptatott babáknál a mozgással, a világ felfedezésével fokozatosan csökken a szopások száma. Ez a természetes elválasztás, amit a gyermek maga szabályoz. Ez egy folyamat, amelynek megvan a maga üteme. Ezt siettetni ugyanúgy nem helyes, ahogy a mozgásfejlődés során a járást erőltetni.

A gyermekeknél a szopási igény velük született ösztön, amit idővel kinőnek. A megfigyelések szerint ez a 15 hónapos és a négy éves kor között következik be, alkatuktól függően. A korai elválasztástól nem növi ki a szopási igényét, ez más formában fog jelentkezni: például cumizik, szopja az ujját, párna csücskét vagy valami póttárgyat.
Az anyatej előnyös hatásai egy éves koron túl is megvannak. Az egy évesnél nagyobb gyermek szoptatása másfajta élményt jelent, mint a pár hetesé. Ekkor már jól kommunikál, egyezményes jelek vannak, és mindkét fél élvezi ezeket az intim összebújásokat. Nagy segítség, mivel a szoros kapcsolat révén könnyebb megérteni a gyermeket. Ekkor kezdi önálló akaratát próbálgatni, érvényesíteni. A világgal való találkozás feszültségeket kelt benne, melyek sokszor összegyűlnek, és már kisebb ok miatt is kitörnek. Ez megviseli a gyermeket és az anyát is. Ilyenkor nagyon megnyugtató lehet mindkettőjük számára a szoptatás. Egy fáradt, sírós gyermeket is így lehet a legjobban megnyugtatni, elaltatni. Az anya számára is felüdülés lehet ez a kis pihenő, amit összebújva, ellazulva töltenek, és amíg az örökmozgó gyermek biztosan nem dönti össze a lakást.

Érdemes felkeresni egy La Leche Liga csoportot, ahol találkozhat hasonló helyzetben levő anyukákkal, és sok hasznos tanácsot, ötletet adhatnak egymásnak. Ilyen gyakorlat például, hogy a szopásnak valamilyen közös megegyezéses nevet adjanak, így ha a gyermek idegenek elő hangosan kéri, nem kell zavarba jönni.

Egyéves kor utánra a legtöbb gyermeknek kialakul egy napi rendszere. Kialakulnak kedvenc szopási időpontok. Ezek általában az elalvásokhoz és ébredésekhez kötődnek. A programokat ezek figyelembevételével lehet szervezni.

Figyeljünk a valóban igény szerinti szoptatásra. Az elutasító magatartáshoz hasonlóan az sem jó, ha mindig megszoptatjuk, ha kell, ha nem. Nem biztos, hogy mindig szoptatásra van szüksége a babának, amikor azt kéri, mivel még másképp nem tudja elmondani, mire van szüksége. Lehet, hogy éhes, vagy szomjas, vagy csak egy kis babusgatásra van szüksége. Ahogy egyre nagyobb a baba, az igényei is változnak. Az anyukának is mindig másképp kell reagálnia. Egyre több aktív foglalkozást, játékot igényelnek a gyerekek. Sokszor egyszerűbb megszoptatni a gyermeket, mint felkelni és játszani vele. Ez persze nem elégíti ki, nyűgösebb, még többször szeretne szopni, ami idegesíti az anyát, és úgy érzi, hogy ez már sok. Ilyenkor lehet, hogy unatkozik a kicsi. Ebben a korban már nagyon élvezik az otthonon kívüli felfedező utakat. Be lehet vonni őket az otthoni tevékenységekbe. Ha odafigyelünk rájuk, azzal segítjük a függetlenedésüket.

Fiamnál másfél éves kora körül kialakult, hogy reggel ébredés után, délben elalváshoz, és este is az elalváshoz szopott. Időnként délután is, ha valami miatt nyűgösebben ébredt, így mindig meg tudtam nyugtatni. Ha valami betegség jött közbe, átalakult a napirend, sokkal többször szopott. Így én is nyugodtabb voltam, hogy hozzájut a megfelelő táplálékhoz.

Az esti szopást másfél éves kora körül az én kezdeményezésemre hagytuk abba, mivel kisbabát vártam, és tudtam, ha megszületik, az esti 45 perces, csendben és sötétben történő altatás nem lesz megvalósítható. Fokozatosan próbáltam ki, hogy mit szól mindehhez a fiam. Először megszoptattam, de nem olyan sokáig, és nem vártam meg, amíg a mellemen elaludt. A szopás után verseket olvastam, énekeltem, babusgattam, majd betettem az ágyába aludni. Ezután, amikor már ismerős volt számára a helyzet, elhagytam a szoptatást. Nem is tiltakozott miatta, tehát már nem a szopásra volt igénye, csak valami esti szertartásra az elalvás előtt.

Reggel viszont szüksége volt még a szopásra, mert ha hamarabb abba kellett hagynia, vagy valami miatt kimaradt, egész nap sokkal nyűgösebb volt. A déli szopás mindkettőnknek kellemes, ő könnyen ellazul és elalszik, és nekem is jó, mivel 5-10 perc alatt le tudom tenni aludni.

Nálunk ez így alakult ki, a családunk minden tagjának így a legjobb. A környéken lakó hasonló helyzetben lévő családban más időpontokat választottak, mivel nekik másképp volt kényelmes.

Mindenhol kialakítható a mindenki számára elfogadható, az adott családnak megfelelő megoldás.

Babó Krisztina

Kép

Kép
emendora
 
 


Köszi az ötleteket, sajna a bebugyolálásról nála szó sem lehet.. :(
De viszont ma, így, hogy rászántam az időt, ALSZIK!! Reggeli szopi után egy jó fél órát, a következő szopi óta immáron 1,5 órája, 2x megriadt, puki, aztán kis simi, és vissza...

Valószínű érezte szegény rajtam a feszültséget, ez is közrejátszhatott. Majd a holnapi napra vagyok még így kíváncsi, hogy mi lesz, mert váltakozva jönnek a "jó" és a "rossz" napok.
Ne értsetek félre, semmi bajom ha napközben ébren van, eljátszunk, és elvagyunk, de amikor már sokadjára ásit, elréved a tekintete, és nem köti le semmi, és még csak 1 órája evett, és sír..és ilyenkor nem alszik..hát ilyenkor gáz a helyzet!!
Tervezni sem tudom így a napjaim...

Tudom, hogy ez alakulni fog.. :) és persze én is "szűröm" a "jó" tanácsokat... :roll:

Más - babakötvényről értesítőt ti kaptatok már?? Elvileg 1 hónapon belül postázzák... :? de hát az már elmúlt..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!

Anikó! Már korábban is említettem a trapézt, amivel a babák leköthetik magukat. Én nagyon örülök neki még mind a mai napig, mert Gábor nagyon jól el van vele. Most, hogy már forgolódik, a trapézt a lábacskáival odébb rugdossa és úgy tűnik néha mintha kicsit útban lenne. De bizony volt már olyan is, hogy ez alatt aludt el. Én mindenféleképpen csak ajánlani tudom. Lehet kapni egyszerűbbet és full-extrásat is, amelyiken komolyabb zenélős, rezgős figurák is vannak és a figurák levehetőek, tetszés szerint felrakhatóak. Csak pénztárca függő, de most karácsonykor az 1-2 hónapos babáknak sztem szuper ajándék. :D
Tejcsi: mérjed, már csak a magad megnyugtatása végett is Andrist! Én is így tettem és engem meg is nyugtatott, mint ahogyan korábban írtam. Mindig a napi összmennyiséget kell nézni, de mint ahogyan mi felnőttek, a babák is egyik nap többet, másik nap kevesebbet esznek. Nálunk is volt olyan, hogy Gáborom sokszor kicsit evett. Azt megfigyeltem, hogy ha rendesen kikakilják magukat a babák (az enyémeknél ez így volt), akkor a szopi mennyisége is több és ritkábban ill nagyobb időközönként éheznek meg újra. De ha nem volt még termés, akkor csak sűrűbben eszegetnek. Amit pedig a család nőtagjai mondanak a szoptatással kapcsolatban -mint korábban kitárgyaltuk- nem biztos, hogy valóban úgy van, ahogyan ők látják és mondják. (Mindenesetre nagyon övön aluli ütés az önbecsülésünknek.)
Sok dolog miatt lehet nyugtalan, nyűgös egy kisbaba. Hasa fájhat, szelek kínozhatják, fogzás is lehet a háttérben és az időjárás is befolyásolhatja a közérzetüket. Néha pedig egészen egyszerűen jobban igénylik a testi közelséget, tovább ölben szeretnének lenni.:D

Ildi! Édes kis Lillácska a macik társaságában nagyon vidám, aranyos!!!! :lol: Gábor mellett már nem lehet almát enni. Egyszer raktam a kis szájához, azóta ráveti magát, ha almát eszem, miközben ő a kenguruban cipelteti magát. Megfogja a kezemet és hangos morgások közepette a szájához húzza almástól. Elvenni is nehéz, nem egy könnyen engedi. Majd a hónap végén almalevet fogok neki adni, eleinte csak pár kanállal.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Ildi:
csúcsszuper ez a kép :lol: beküldhetnéd vmi "legjobb kép" pályázatra. Olyan mókás! :lol:


Miért szenvedünk ennyien a nappali altatással????? Még terhesen azt hittem, hogy a suttógó majd ripsz-ropsz menni fog. De azt pont nem írja le, hogy ha nem úgy van- ahogy ő mondja a sorrendet, NA az miért is van?????
De most úgy képzelem, hogy a sok sírás, nehéz nappali alvás oka főleg az lehet a legtöbb babánál, hogy nem alakult még ki rendesen az emésztés-gyomor-stb rendszere. Szóval át kell vészelni ezeket az első hónapokat.

szoptatási módszerek: a lényeg, hogy mindenkinek bejöjjön az, amit választott. Nem hiszem, hogy ki kellene választanunk, melyik a jobb. :?
ezen én is megleődtem, hogy a cumi összefügg azzal, hogy mit vesz be a szájába később?? ez érdekes..

cumis üveg
: mikor lehet megtanítani neki, hogy hogy kell abból inni? Szoptatós anyuka vagyok, de mi van ha egyszer nem érek időben haza, vagy több imint 2-3 órás dolgom lenne - Szeretném, ha megtanulná azt is használni. Tapasztalatok??
Vendég
 


vicsok:
Nekem is pont ez a bajom, hogy nem tudok nekiállni semminek, mert nem tudom mennyi időm van..többnyire semennyi :oops: :oops:
Épp ezért hangzott jónak a Suttogó, hogy az ember tudná, mikor van 1-1 órája magára, vagy másra. Én most ma próbálkozom azzal, hogy kicsit (max 5-10 perc) sírni hagyom, és hátha elalszik (ezt persze akkor, amikor tuti még nem éhes, már nem játszik, szóval csak fáradt lehet). Közben meg megnyugtatom, de nem veszem ki az ágyból. Most már 2x bealudt, de visszaébredt 20 perc után :oops:
Vendég
 


Emendora: Ne értsd félre légyszi, én nem húzta le az igény szerinti szoptatást, sőt, én Vivit is így szoptattam és Nikit is, bár tény, hogy próbálom kihúzni, ha irreálisan kevés idő telt el a kettő között. De ha nem hagyja, akkor nem szadizom. Az LLL-es cikk is csak általánosságban igaz... Vivi 13 hósan maga szokott le a szopizásról, és bár cumis (már írtam, hogy alváshoz és utazáshoz használja), ő sem tett be soha semmit a szájába, fülébe, orrába (még). Szóval nálunk ez az összefüggés nem működik. Én annyit mondtam, hogy a napi rutin során szép lassan a 3-4 óránkénti evés alakul ki a legtöbb babánál-mamánál, aminek valljuk be, vannak előnyei....

Babett: Hú, nem tudom, hogy merjem-e leírni a véleményem :D Vivi nem tudott sokáig cumisüvegből inni, ha szükség volt a lefejt tejre, akkor kiskanállal adtuk neki, de erre nagyon ritkán volt szükség. De aztán úgy voltunk vele, hogy mégiscsak jobb lenne, ha tudná használni a cumisüveget és bizony megtanítottuk rá (kövezzetek meg érte :D :oops:). Persze ezzel is voltak szabályok, hogy csak vizet ivott, csak akkor, ha szomjas volt, szóval nem engedtük, hogy lógjon a szájából ha kell, ha nem, stb. Aztán vettünk neki csőrös poharat is, amit eleinte szintén nem tudott használni, majd rájött erre is és magától elhagyta a cumisüveget. Aztán most már próbálkozik a pohárból ivással és a szelep nélküli gyerekpohárral, szintén saját kezdeményezésre. Szóval nálunk ezt is Vivi oldja meg, mindenféle "erőszak" nélkül kezdi el használni a megfelelő tárgyakat. Nagyon sok dolog van Vivi életében, amit ő maga alakított, legnagyobb meglepetésünkre és csodálatunkra :D Szóval nálunk a legtöbb dolog úgy van, ahogy Vivi alakítja, mi ehhez csak kereteket adunk, amire azt hiszem minden gyereknek szüksége van.
lamme
 
 


Sziasztok :)

Cumi: mi nem használjuk. Én ellenzem is, egyszer kipróbáltuk ugyan, meg akartam nyugodni a kérdést illetően, de Zsófi kiköpte :) Én sem cumiztam anno, az ujjamat sem szoptam, hát meglátjuk nála hogy alakul.

Igény szerinti szopi: én inkább a napirend híve vagyok :oops: Az elején kapott enni, ahogy kért, bár másfél órát mindig vártam két kaja között, aztán egy hónapja beálltunk a négyóránkénti evésre. Pont utaztunk, és úgy alakult a nap, hogy négy óránként evett, így kaptam az alkalmon, és így maradtunk. Két napig kellett küzdenünk, napi két kajával várni, de le lehetett kötni a figyelmét, szóval viszonylag könnyen ment :) Most négyóránként eszik, éjjel kimarad a kaja, reggel hatkor nyöszög kettőt és nyitott szemmel vár a kiságyban :)

Babakötvény: múlt héten kaptam meg a levelet, hogy megnyitották számára a babakötvényt.

beneildi: nagyon jó a Lillus kép :)

Én is hozta, egyet, mai :) Kép
Vendég
 


Nagyon édi Zsófi Baba! :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi: Zsófi a képen nagyon cuki :D Már akartam kérdezni, hogy hivatalosan Zsófinak Zsófi vagy Zsófia a neve? Mi is gondolkoztunk még ezen a néven, talán majd a harmadik :D

Igény szerinti szopi: Látod, erről írtam én is :wink: Előbb utóbb mindenképpen kialakul egyfajta napirend, legalábbis szerintem.
lamme
 
 


Sziasztok!
Nem tudom már, ki kérdezte, de igen, van választott szülésznőm :) Rékust véletlenül szültem nála, de Bulcsút már direkt :)

Az alvással kapcsolatban csak annyit: Rékus alvásigénye napközben az elmúlt másfél év alatt többször változott. Születéstől kábé 6-8 hónapos koráig aludt napközben, de hogy mikor és mennyit, ez igen változó volt. És olyan is volt, hogy nem aludt. Aztán volt amikor a napi két alvás megvolt, délelőtt is aludt és délután is 1-1,5 órát, ez olyan 8-10 hónapos kora körül volt, aztán következett egy alvásnélküli időszak, ez több mint 1 éves koráig tartott, majd nyáron rászokott a délutáni alvásra, 1,5-3 órát aludt minden nap, egészen mostanáig :) Most újabban megint vannak napok amikor nem alszik napközben.
Persze hozzáteszem, nekem nagyon szerencsém volt, mert se hasfájás, se semmi egyéb baja nem volt hála a Jóistennek :)
Nem is tudom, honnan fogom tudni, ha Bulcsúnak valami baja lesz...:( Gőzöm sincs, milyen a hasfájós sírás :( Úhygogy mély meghajlás mindenki előtt, aki most ezeket az időket éli!

Lamme: küldtem emilt (asszem tegnapelőtt) :)

Kép
Kép
agica123
 
 


lamme írta:Panndi: Zsófi a képen nagyon cuki :D Már akartam kérdezni, hogy hivatalosan Zsófinak Zsófi vagy Zsófia a neve? Mi is gondolkoztunk még ezen a néven, talán majd a harmadik :D

Igény szerinti szopi: Látod, erről írtam én is :wink: Előbb utóbb mindenképpen kialakul egyfajta napirend, legalábbis szerintem.


Zsófia, mert úgy gondoltuk, az komolyabb, ha felnőtt lesz, jól jöhet neki, és így is lehet Zsófinak hívni :)
Igen, szerintem is kialakul a napirend, csak idő kérdése. Aztán lehet, hogy majd a második babám rácáfol az elméletemre :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: