Új privát üzeneted érkezett!

"Egyébként ez szűrhető lett volna UHval? tudom, hogy a gyomortartalom indikátor, "
Sajnos több fistula (sipolynyílás) is volt a nyelőcső-légcső között és valószínű, hogy valahogy telődött a gyomra, mert mindig láttak benne folyadékot. Próbálták többször "bestoppolni", de nem sikerült. Ez a betegség eléggé összetett, és ehhez képest a gyerekgyógyászat könyvben fél oldal.. :shock:
85-90%-ban gyógyítható, mi beleestünk a maradékba.

Kata
Én eü. szakközépben végeztem. :)

Kép
petyaanya
 
 


Zsuzsi! Írtam emilt. Látom, feleslegesen. :cry:

Hajni meg meglógott a privim elől. :cry:

Petyaanya! Tudod, az a fura, hogy nem közismeretes, hanem szakmás volt, aki furán nezett. Az, aki a gyerekeknek csecsemőgondozást meg hasonlókat tanít. Mit taníthatnak nekik?! Hogy 9 hónaposan jár a gyerek és MINDENt eszik, valamint leszokik a ciciről. Ez a tankönyv? Azért tényleg fura. Nem mérgelődöm rajta, csak nem értem. :roll:

dkata
 
 


Kata

itt írtam privit, mert az emil címemről nem megy át.

Kép
zsuzsi73
 
 

 
 

Kata, Orsi,
Bocs lányok, csak közben felébredt, játszanom kellett vele, meg a szokásos fürcsi meg etetés, altatás. :oops: Megkaptam a priviket, válaszoltam is! :(
Áruljátok már el légyszi, hogy tudtok ti ezen az ebay-en rendelni?! Most a sok tuti ruhácskára nagyon irigy lettem! 8) :lol: (De szájbarágósan, mert elég tuflák vagyok az ilyenekhez… :oops: )

Kata,
mi már lassan a 86-ost nőjük ki. Én is mindig abban bízom, hogy már nem nő olyan ütemben, de aztán majdnem olyan ütemben nő tovább... (na, jól megmondtam... :lol: ) A múlt héten megdícsért az orvosunk, mert 2 hét alatt "csak" 340 grammot hízott a gyerek. (Nem mintha tudnám befolyásolni... ) Én ha majd rendelek, inkább 1,5-2 évest, de szerintem nyárig óóóóóóó, tuti kinövi. De szerintem Bálintod is! :roll: Elég nagy fiú már, tényleg! :D
20140901102739
 
 


Hajni! A Olivér még gyorsabban nő, Ő még "fiatal" Bálinthoz képest. Csak ilyenkor a hossznövekedés kicsit lassabb. Én azt várom, hogy kicsit kerekedjen, de úgyse fog, olyan, mint az apja. De kerekedek én mondenki helyett, ma is sült szalonnát vacsiztam. Rám tegnap is meg ma is olyan falási roham tört, hogy mindent megeszek, amit találok. :oops: Remélem, nem tart sokáig.

dkata
 
 


Hajni! A Next-es egyberuhákból nekünk a 12-18 hós jó, a nagyobb az még hatalmas. Az tutira jó lesz még nyárig. :lol: Max a gatyák hosszra lesznek rövidek. A 18-24 hós body azért még nagy egy picit, így szerintem pár hónapig tuti jók lesznek azok is! :lol:

dkata
 
 


sült szalonna...nyam-nyam...megkívántam... 8) :lol:

Olivérre már a 18-24 hós nextes bodykat adom. Az ujja hosszú, de amúgy jó rá. Ruhákból azért elég eggyel kisebb méret is.
20140901102739
 
 


No, azt remélem, hogy az 12-18 hós nekünk még kitart egy ideig. Olivér hány centi?

dkata
 
 


Kata,
majd megmérem már mekkora, de ő se rövid. Itt talán látszik nagyjából...

Kép
20140901102739
 
 


De Tied Olivér kis kerek-husi! Enyém gyerek sovány, sehol egy fodor rajta. Már le kell fotóznom... Ezért mondom, hogy Bálint szélesedhetne, akkor még jók lennének a ruhák.
Nagyon cuki csupi bébi!

dkata
 
 


Hát igen, tényleg nem sovány! :lol: Azóta meg még nehezebb.... Valóban rakhatnál fel Bálintról néhány képet, rég láttuk!
20140901102739
 
 


na ezek az uh-s sztorik nagyon durvák!
nekem egy ismerősömnek gyakorlatilag arc nélkül született a babája, 6 napig tartották életben... nem vették észre az uh-n, hogy nincs orra!!!!
a doki azt mondta, hogy 1 a nemtom hányezerhez az esélye ennek a rendellenességnek, ezért nem tudta miujság... :shock: :shock:
azt hiszem én hálát adok az égieknek (meg a drnőnek), hogy Hajdu drnő volt a dokim. egy percig nem aggódtam az uh miatt....

Képzeljétek, ma Gaja kúszott!!! olyan ügyesen húzta magát a kezein, nekem lett izomlázam a nézésében.

amit meg kérdezni szeretnék, hogy Maja mostanában nagyon furcsa pózokban alszik. pl a teste hason van a feje meg oldalt, de valahogy hátrabillenve, vagy a kezei vannak kimerevedve.... elég nyugtalannak tűnik. Igaz mostanában jön a foga, szegénynek néha lángol a félarca...

láttam volt szó bébiételekről. melyikket érdemes venni? hipp, kecskeméti...stb ?

Melcsi, Hajni!

jó kis vasgyúróitok vannak! :)

katyerina
 
 



zsuzsi73 írta:Orsi,

meg van, ugyanúgy kategória van, így egyszerű. Úristen, 68-as ruhából 14000 találat.
na, csemegézek.

de az nem mind csomag.
a csomagra németen: Packet színszó alatt keress rá azon a méreten belül, vagy egyáltalán a gyerekruhán belül
angolokon meg bundle, vagy lot néven futnak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda!

Boldog szülinapot a fiúknak!!!!, hihetetlen, hogy már egy évesek! :)


Kép


Ja, amit Maja alvásával kapcsolatban akartam kérdezni, az normális, hogy ilyeneket csinál? lehet a fogától, hogy álmában is forog ideoda és ilyen furcsán kitekeredik??

a másik meg, csak este kóma voltam... pépekből mennyit adjak a csajoknak? megesznek kb 100-100 ml, de mondjuk a sütőtök sokkal sűrűbb, mint a krumpli alma pl... szóval, ha sűrűbb akkor ne akarjam őket megtömni, ha nem eszik meg a 100-at?

most se sikerült értelmesebbre, mindegy ... :oops:

katyerina
 
 


Katyerina :)
pépből szerintem mind1 mi annyit egyenek, amennyit megesznek, tömni nem kell őket.
Lili továbbra is ca. 5 kanál után tekereg, akkor én abbahagyom.

az alvással szerintem ne foglalkozz, ha neki úgy jó :) akkor aludjon úgy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


én meg épp azon gondolkoztam ma, hogy Levi ennyi idősen kezdett mászni, mint amennyi Lili ma... háááát ő még jóóóó messze van ettől :)

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda: Boldog szülinapot a fiúknak!!!

Én épp tegnap vettem Zorkának 74-s rucikat. Kicsit még nagyok, de a 68-s most pont jó. Szerintem most van rajta utoljára 68-s.

Orsi: Lili náthás még?

Zsuzsi: hogy álltok a hason fekvéssel? Van vmi változás?

tiko
 
 


[quote="tiko"]Én épp tegnap vettem Zorkának 74-s rucikat. Kicsit még nagyok, de a 68-s most pont jó. Szerintem most van rajta utoljára 68-s.

Orsi: Lili náthás még?/quote]
dem csak én :(
Lili simán 62esben nyomja még. Van 1-2 68as ruhája, nem óriási rá, de még jók a 62esek is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :lol: :lol:

hasonlítgatsz? :lol: Levi is jó mozgékony lehetett. most milyen? Szerintem Maja kicsit hiperaktív, remélem azért fog visszavenni a lendületből!

Tök jó a takaró (szőnyeg) alattuk! Te csináltad? Nemrég én is elkészültem életem első pachwork munkájával, nem egy kiállítási darab, de nagyon édesek a csajok ahogy bogarásszák a mintákat :)

varrógépet is most láttam kb először

katyerina
 
 


mi most kezdtünk 68-ast hordani... csak a nagyiknál nem létezik ez a szám, mind 74-est kaptunk :lol: :lol:

katyerina
 
 


katyerina írta:hasonlítgatsz? :lol: Levi is jó mozgékony lehetett. most milyen? Szerintem Maja kicsit hiperaktív, remélem azért fog visszavenni a lendületből!

Tök jó a takaró (szőnyeg) alattuk! Te csináltad? Nemrég én is elkészültem életem első pachwork munkájával, nem egy kiállítási darab, de nagyon édesek a csajok ahogy bogarásszák a mintákat :)

varrógépet is most láttam kb először

elméláztam inkább :)
takarót én varrtam igen. Mivel nincs ikres játszószőnyeg így varrtam egy 160x200ast (33. hetes terhesen, ezt még hozzáteszem :D )

szerintem Maja még nagyon sokat változhat. Levit a gyógytornász is meggyanúsította azzal, hogy hiperaktív lesz, mert tényleg 1 percre nem nyugodott le, még kézben is állandóan járt a keze lába... de 1 éves kora körül megváltozott.
Most pl. kifejezetten molyolós is tud lenni, sokkal jobban leköthető a figyelme, mint Mátéé

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: az jó, ha Lili már nem dáthás :) , az viszont nem, hogy te igen :(

Zorka se széltébe, se hosszába nem kis baba :lol:

Lilinek mekkora is most a súlya?

tiko
 
 


tiko írta:Lilinek mekkora is most a súlya?

6800 és 63 cm

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya írta:
tiko írta:Lilinek mekkora is most a súlya?

6800 és 63 cm


Ez érdekes, mert Zorka nincs ekkora. Ezek szerint a Kenguru-s ruhák másképp vannak számozva (én ott szoktam rucikat venni neki).

tiko
 
 


KG az kisebb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tiko

Olivér jobban bírja hason, akár 5 percet is, úgy, hogy nem kezdi el a fejét/homlokát az ágyba verni.
lenne valami tippetek, hogyan segítsek neki, hogy elkezdje magát felnyomni?
alá szoktam tenni behajlítva a kezét, de semmi, csak fekszik rajta.

Hajni,

nagyon cuki Olivér :D nem semmi a 10 kg. elbírod még?

Orsi

mennyit változtak a fiúk! Levit azonnal megismertem, de Máté most teljesen másképp néz ki - szerintem -, mint ezen a képen.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 



Kata

egy etetőszék kb. hány kg?
találtam egyet, új, 20.000 és pontosan tudja ugyanazokat, mint a PP. Prima Pappa Dinner, ami a brendonban 38000. ja, ez fischer price.

Kép
zsuzsi73
 
 



Ja a Kengurut nagyon érdekesen méretezik... Zalán 65-66 cm és már nem jók a 68as kenguruk :shock:

Orsi
Nagyon jó kép! Szemben Máté van, ugye?

Hajni
Tényleg jó husos a kis drága! 10 kg az nagyon komoly!
Azon meg akkorát nevettem, hogy a doki titeket miért dícsért meg!

Zsuzsi
Én meg csütörtökön láttam a PP Pappát fehérvári Brendonban leértékelve... Kicsit pipa voltam

Ma nekifutottunk a karácsonyi bevásárlásnak a Camponában. Másfél óránál többet nem bírtunk, 2 ajándék van meg a 20ból :?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi
Ezek a tutti anyagok a takaróhoz honnan vannak? Ilyen kellene nekem, mint a tehénke meg az elefáni, keretbe tenném, aztán tutkó lenne tesóm gyerekeinek.

Voltam a Camponában a Kreatív Hobby-ban, de magas nekem ez a téma. Tegnap csináltam életemben először a párom szülinapjára csokis muffint, erre ma a férjem a kreatív boltban mondja, drágám neked erre az évre a muffin elég kreatívkodás volt :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


dkata írta:Zsuzsi! Lili van a képen + Levi, nem? :wink: Orsi!!!

:D :D :D :D

emma1976 írta:Orsi
Nagyon jó kép! Szemben Máté van, ugye?

Igen, Máté.

[quote="emma1976"]Orsi
Ezek a tutti anyagok a takaróhoz honnan vannak? Ilyen kellene nekem, mint a tehénke meg az elefáni, keretbe tenném, aztán tutkó lenne tesóm gyerekeinek.
/quote]
mármint melyik a nagy minta??? vagy az aprómintás?
az apróminta az röltex, ami ugyanúgy néz ki csak nagyminta az sk és applikálás technikának hívják.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Camponába én is készülök, kedden talán... körbe kéne nézni kicsit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kérek képet Liliről meg Mátéról, egyforma korút!!! Ennyire hasonlítanak? :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


eléggé :)

Lili:

Kép

Máté:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Levit is megmutatom , nehogy már lemaradjon :)
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Úúúúúúúúúúúgy utálom, hogy a szomszédban állandóan ordít a gyerek, de annyira, hogy fel fogja kelteni Bálintot (aki az ütvefúróra se ébred fel). De itt 2 szobával odébb is hallom! :twisted: :twisted: :twisted:

dkata
 
 


Orsi
hú, de szép 3 gyerek!!! Egyre kíváncsibb vagyok apukára is :D
A nagyképek! Aplikálás? Írnál erről?

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:A nagyképek! Aplikálás? Írnál erről?

varrógép kell hozzá. mutatok közeli képet.
szóval darabokat ki kell vágni anyagból, rávasalós közbélés megy a hátuljára, hogy merevebb legyen. rá kell utána fércelni, majd sűrű cikk-cakkal körbemenni.

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nagyon klassz!
De nekem sok.........
Ilyesmi textilképet nem kapok vhol készen????

Kép
Kép
emma1976
 
 


patchworkös textilképet szerintem tuti lehet kapni több helyen is.
kicsit kutatok az emlékeim között, hogy merre láttam.

dekorgumis falidísz meg itt van:
interstore

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi: akkor már haladtok, ügyesek vagytok. Szerintem gyakorlással rá fog jönni...minden baba rájön. Zorka ma nagyon szépen tartotta a fejét, még a nyálát is bugyogtatta közben. :)

Akkor ezek szerint a Kenguru méret tényleg kisebb....

Orsi: nagyon jó az a takaró, nagyon ügyes vagy!

Hogy kell képet felrakni? Már elfelejtettem... :oops:

tiko
 
 


Orsi
Ez nagyon jó, köszi! Én meg a teszvesz-en olyan szalvétás képeket találtam, azok is édesek! De ha textil-t tudsz, az lenne az igazi.

Képzeljétek gyermekem a nagy apás játékban annyira túlpörgött, hogy fürcsi után nem akart cicizni! negyed órát visított, teljesen elképedve néztem, a cici eddig mindig bejött neki. Nagy meló volt rákapatni, és közben is sokáig sírt :( idegeim kicsit megtépázottak :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
akkor most egy kis pihi, lazulás... fürdő? én a múltkor délelőtt mikor aludtak beültem egy kád forróvízben egy könyvvel a kezembe és leszartam minden házi dolgot... Felért egy wellnessel!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Orsi!

akkor lili és máté ikrek??? :))))
nagyon ügyi vagy!!!! én is terveztem a figurákat sk megcsinálni, textilkönyv formátumban, csak sajna enyém varrógép csak előre hátra egyenest varr.... bár ha a vonalaimat nézzük akkor cikk-cakk görbe :)
hát enyém gyerekek az sk szőnyegen.... kb kéthétig minden este vagdostam és férceltem és a mérete azaz 500 ft-os kék ikeás pléd arra vartam rá :) Kép

kicsit összetúrták... :lol:

na hogy ne legyek kérdés nélkül...

Nagyon besűrűsödött a kakijuk... Gaja ma akkora gyurmát nyomott, mivel lehet egy kicsit lazítani? minden kezdetben adható kaja fogós... :?
meg bocs, hogy megint rákérdezek, de ezaz univer reklám állandóan villog, üveges pépet milyen márkát érdemes venni? Gondoltam, hogy valami barackot beiktatnék nekik, hátha az segít valamit....

katyerina
 
 


Katyerina :)
üvegest nézd meg mi van benne, és akkor már szerintem mind1.
ha bio akarsz akkor az van a hippnek, nesltének, humananak, unilevernek, a többi nem bio... de szerintem annyira szigorúak a bébiételre az előírások, hogy talán itt nem annyira számít, hogy bio v. nem.

az alma az nem szabályozó? meg a sütőtök is lazít?
a szilva pl. kifejezetten lazít
de ezt most fejből nyomom, nem 100%

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, és tök jó a szőnyeg :) enyém anyagára is valami hasonló nagyságrend volt :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kayterina :)
Az első körös ételekből a sütőtök, barack, cékla, meggy lazít, az alma, banán, gesztenye, répa fog, krumplis semleges. Persze lehetnek egyéni különbségek, vannak gyerekek, akiket az alma nem fog, hanem lazít, de ez az ökölszabály. A szilva lazít, de az nem első körös, hanem haramdik (8 hótól). A Sinlac is fog.

wish
 
 


Kata,
Én meg itt vártam még az este a fotókat Bálintról…. :roll: De ma sem láttam még! :?: :D Enyém fiam 78 cm! :D

Orsi,
Te meg ezt az igen korán mászó kiskomit vitted Dévényeshez?! :shock: Nahát! :!: Gyönyörűek a gyerekeid! Lili meg Máté pedig simán elmennének egypetéjűeknek, ha egykorúak lennének! :lol: Olivérnek is állandóan jár a lába, csak ha alszik, akkor nem! Szerinted ez jelenthet jót mozgásilag, vagy jelent egyáltalán vmit? (Próbálkozom nyugtatni magam dec. 12-ig…. :oops: )

Katyerina,
Előre- vagy hátrafelé kúszott Gaja? Az enyém csak hátrafelé tud. :roll: Milyen sokat esznek a lányok… :shock: A tejci megy még? Gyurma – milyen vicces szó kakira. :lol:

Andi,
Bildiboldi szülinapot a fiúknak! :D

Tiko,
Nagyon helyes az új avatarod! :D

Zsuzsi,
Elbírom persze…. Muszáj…! :roll: :D Viszont ha fel kell emelnem vagy ki kell emelnem vhonnan (pl. járókából, mérlegről – alacsonyabb helyről ), akkor tényleg nagyon nehéz. :? Rendesen fáj a hátam! :( Szerintem csak úgy tudsz neki segíteni, ha próbálod fenntartani az érdeklődését – bazseválsz neki, és majd szép lassan egyre tovább bírja.
Nekünk is FP etetőszékünk van, az esőerdős. A mérlegre nem tudom rátenni, de megemeltem, nehezebb Olivértől, úgyhogy szerintem kb. 15 kiló biztos van. Lehet, hogy kicsit több is. :roll: :D

Emma,
Mi is nekifutottunk ma a vásárlásnak, hát nem sokkal több sikerrel, mint ti! :roll: De a gyerek az olyan ügyes volt, mondjuk ő mindig az! 8) :D Zalán hogy bírta a shoppingot? Kreatívkodásban meg szerintem nálam biztos ügyesebb vagy!

Anikó,
Hogy van Ágolyó? :?:

Lányok, ti hogy oldjátok meg a kocsiba ki- beszállást alvó gyerekkel… :?: Kocsikáztok, amíg fel nem ébred, vagy felébresztitek, vagy csak elkezditek öltöztetni, aztán felébred, vagy hogy? Eddig jó volt, mert a hordozót ki- betudtuk pakolgatni, de már fix ülése van. Meg ugye öltöztetni, vetkőztetni muszáj….
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: