Új privát üzeneted érkezett!

Szegény Lafi, nem irigylem, minek ez a huza-vona, én már kész lennék idegileg, otthagytam volna őket a francba.

Csajok, nekem ma még nem mozgott a babuci, pedig ilyenkor már szokott. :shock:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hát én ezt mos nem értem? Mirét nem engedik a császárt a betöltött 36. hét előtt? És ha spontán indulna meg a szülés, akkor mi lenne? Egyébként Hunorka jól érzi még magát a pociban? Erre mit mondanak? Bár gondolom azért az orvosok (biztosan több is megnézte) tudják mit miért csinálnak, csak olyan rossz, hogy nem tudják biztosan megmondani mi a jobb a gyereknek.

Kép
andi1975

Andi,
Nem hiszem hogy jól érzi magát a pociban ha néha aritmiája van és nem fejlődik :(
Vendég

Kitartás Lafi!!!!!!! Nem lesz itt semmi gond. Mennek a drukkok ezerrel!!!
Teljesen egyet kell értenem Pandival, hogy ha nem fejlődik és aritmiája van, nyílván oka van, ami utalhat arra, hogy esetleg jobb lenne idekint....
egyébként Pandi, azt tudjuk, hogy miért határolódnak el ennyire attól, hogy 36. hét előtt történjen a császár? Az agyvérzés lehetőségével indokolják, vagy azt mondják nincs akkor baj, hogy amíg lehet ne tartsák bent?? Nem értem....
DE drukkoljunk Lafinak, hiszen ma már 35+1 hetes, úgyhogy nem kell sok a 36. héthez!!! Nagyon együttérzek vele, borzalmas lehet, amiken most átmegy :(

KépKép
lorcsi

Blongyi: tök jó, hogy jobban vagy! :) És a köhögés is elmúlt már?

Csibe: fog ő mozogni, biztos most lustizik, ne izgulj!

KépKép
lorcsi

Hát igen, ezért kérdeztem, hogy egyáltalán érdekel valakit a gyerek állapota? Vagy azért annyira nem veszélyes ez a helyzet? Egyébként tényleg miért zárkózank el ennyire a 36. hét előtti császártól? Különben mit mond Lafi orvosa, mivel nyugtatja őt? Mit tud arra mondani, hogy aritmiája van a gyereknek, nem baj anyuka nyugodjon meg ez nem számít :twisted: ? Vagy mit? Egyébként tényleg a cukor miatt vajon most felvették a kapcsolatot Tűű-vel?

Kép
andi1975

Helloka
Igen a Komaromi ipariparkban dolgoztam.
Bogya nincs messze tolunk,szuleimhez megkozellebb van,innen olyan 20km,anyumektol olyan 10km kb.

Kép

Kép
marcsitita

Szegeny Lafi,en mar tok ideges lennek,ami hat egyikojuknek sem jo.
A tajkartyat megkerdem munkaba,vagy a dokitol,azert koszike.

Megint volt latogatom es tokre felhuztam magam.

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi,ki volt a látogatód?Ne idegeskedj,nem tesz jót neked se meg a babának se!
Én is ott dolgoztam,kicsi a világ:)Akkor te is otthon vagy kezdetek óta?
Szegény Lafi,remélem jó vége lesz ennek a hercehurcának!Lehet át kéne mennie egy másik kórházba,ha lehet egyáltalán ilyet!?

KépKép
pocok81

Szioka
Igen kicsi a vilag.En az otodik honapban jartam mikor bevallotam a dokinak hol dolgozom.Le is cseszett.Nem latszott rajtam,munkaba nemvettek eszre.Hat nagyon rossz itthon.Foleg egyedul vagyok sokat.
Sogoromek,mindig kiboritnak.

Kép

Kép
marcsitita

Hát bocsi,de igaza volt hogy lecseszett!
Nem kismamanak való a 12 óra munka,éjjelezés,plusz nem tudom milyen részlegen dolgoztál,de veszélyes is!
Szerencse hogy nem lett baj!

KépKép
pocok81

Köszi, az sms-t, Vörösbegy, megkaptam, délután, mikor lefeküdtem aludni, beindult a kiscsibém. Annyira jól vagyok, hogy ma este két barátnőmmel szülinapozni megyek. Da asszem, csak salátát eszek, a cukrom miatt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csak anyit kerdet tolem a doki mit dolgozom,hat mondtam ulomunkat,kerdezte ki-e irjon,mondtam meg ne.Hat aztan a sorvezetom is lecseszett.Osszeszerelobe voltam,ha festobe lettem volna rogton kiiratom magam.Azert fogytam le 8kg-ot,mert nemtudtam megenni az ottani kajat,hordtam othonrol,de az sem kellet.Nem banom,hogy dolgoztam de azert feltem,nehogy baja legyen a picinek.

Kép

Kép
marcsitita

Hát én festőbe voltam,de ha máshol lettem volna akkor is kiiratom magam.
Ha mondtad volna bent,akkor biztos nem engedték volna h dolgozzál.
Én is sokat vagyok egyedül,elején nagyon lassan ment az idő,de mostmár felgyorsult szerencsére.Fura volt megszokni,h nem kell dolgozni menni.De nem hiányzik túlzottan,olyan jó azért nem volt.

KépKép
pocok81

Hat nekem se a munka hianyzik,inkabb a tarsasag,nekunk nagyon jo partink volt.Szerintem jol tetted.Egyik csaj a festobe dolgozoot o is mindjart kiiratta magat,december 17-re van kiirva.Ott azert veszelyesebb.
En is szerettem volna karacsonyi babat.En felse fogtam,hogy baba lesz,csak amikor elkezett mocorogni.Mikor eloszor voltam dokinal anyit mondott az a tojas alaku fekete valami az on terhessege.Sohase felejtem el.
Milyen eltunt mindenki

Kép

Kép
marcsitita

Melyik gyárba dolgoztál?Perlos?

KépKép
pocok81

Ismerek egy Tatabanyai sracot,munkabol.Suhajda Jozsef

Kép

Kép
marcsitita

Nem ismerem igy név alapján,nem rég vagyok tatabányai.
Volt egy csaj a műszakba,aki előttem ment el betegállományba,Egyegova Andi,nem ismered?Vagy róla beszéltél?

KépKép
pocok81

Nem ot Evanak hivjak,a vezeteknevet sajna nemtudom

Kép

Kép
marcsitita

Jó reggelt, mi már fent vagyunk egy órája, most mikor nem kellenne felkelni, mindíg sikerül jó korán. :wink: Ma lusti napom lesz, asszem, csak vasalnom kell. Remélem, mindenki jól van, főleg Lafi. Éjjel álmomban én is kórházban voltam, nem volt valami jó élmény.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jó reggelt!
Én ma aludhattam fél 8-ig :lol:
Tegnap a párom kikötötte,hogy dec 21-éig nem szülhetek :shock: Csak utána van szabin. Ez az időpont Anyumnak is jól jönne, mert akkor nem neki kell szenvedni az ügyfélkapus bevallásokkal.
Na, és akkor én erre mit mondhatok? Anyum kitalálta,hogy a Vini apósom névnapján született, akkor Milán az én Apum szülinapján jön majd. :lol: 27-én.
Néha annyira jól vagyok, hogy ez teljesen reálisnak tűnik. Csak mostanában esik le nekem, hogy van olyan 3 hetem???? :D

Viszont Lányok! Párommal nem lrtünk egyet a szülésznő dolgában. Én már választanék a jövő héten. Szerinte meg majd ha odakerülök, akkor aki ott lesz, azt fogadjam meg. Szerintetek?
Vendég

Blongyi,
Ahogy neked jó nem a párod fog szülni :wink: én választottam mert most láttam igazán milyen fontos egy szülésznő és jó lesz hogy már elötte megismerem nem a szülésnél kell bemutatkozni.
Vendég

Blongyi én is választok, én valahol fontosabbnak érzem, mint a dokit. Egy jó szülésznő szerintem marha sokat segíthet lelkileg is.

Pandi, te nem érzed totál gyengének magad a sok fekvéstől? Jó lenne kihúzni a 37. hétig és utána még egy kicsit jönni-menni, energiát gyűjteni a szüléshez :D

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Ja, szerintem is. meg arra gondoltam, ha csak úgy beesek és van ott mondjuk 2 szülésznő, akiknek még rajtam kívül el kell látni min. 2 kismamit...?
És ráadásul azért is érdekes, mert a Zoli szerint melegfront miatt több kismamival együtt ott fogunk tömörülni, akkor nekem nyert ügyem lesz egy saját bejáratú szülésznővel. :roll:

Lafiról tudtok valamit? Szerintem most a hétvégén nem macerálják annyira.
Vendég

Cső Csajok!

Hulla fáradt vagyok! mármint Marcus tájékon... szerencsére nem kemény. Megvolt a karácsonyi vásárlás... tegnap a piacon vettünk egy csomó Merci csokit... sajna csak fél kilósok voltak és csak 14 db, ezért ma elmentem vásárolni a nagyobbik kishugommal. A férjem amúgy is aludt, mert éjszakás volt, így nem is zöröghettem itthon. Így aztán irány a tesco, auchan, cora... mindenkinek még egy kis ezt-azt venni... :shock: jól elfáradtam, annyit mentünk. De rendi volt a tesóm, mert ő csak kísért és segített. Aminek leginkább örülök, hogy vettünk az urainknak és apunak mikulásra egy-egy másfél literes heinekent, és hogy vettem Marcusnak újabb rucikat, de ezeket már 3 hónap utánra vettem. 3 pizsi rugit (1500 ft volt a 3db), két tréning nacit (1500 volt a kettő) és ehhez 3 felsőt (1900 volt a 3db). Én úgy tudok örüni, ha találok valami jó minőségű rucit olcsó áron.
Amúgy látom megy a pangás ma ezerrel. remélem, hogy azért bármennyire is fekvére vagytok ítélve, ebből a mai jó kis melegből jutott mindenkinek.
Lafiról vannak újabb hírek?
Úgy neteznék most, hogy egyedül vagyok, de nem tudom, hogy mit nézzek, mert semmi friss dolgot nem találok... és senki sincs bejelentkezve... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Blongyi!
Én is támogatom a saját szülésznő fogadását, ha van rá lehetőséged és van olyan, aki szimpatikus... Kérdezd meg a férjed, hogy milyen érv szól amellett, hogy ne és amellett hogy fogadjatok.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hello Konkri!
Neki csak az a baja, hogyha mondjuk a fogadott szülésznő már ledolgozta a 8-12 óráját,és ezek után esem be, akkor még "megcsinál" engem. Nem tud hazamenni ugye, és jön esetleg a következő műszak?!
Na, most nyilván nem a szülésznő pihenőideje érdekli, hanem az, hogy engem a napi munka után hogyan tud ellátni?!
Vendég

Sziasztok!

Én is választok szülésznőt, már csak azért is,mert szerintem abban is tud segíteni, hogy mit vigyek a kórházba, mi az amit kapuk, meg tudom vele előre beszélni a gátvédelemmel, érzéstelenítéssel kapcsolatos dolgokat stb. Attól nem félek, hogy el tudja-e látni egy ledolgozott műszak után az én szülésemet,mert tuti edzettek és nem véletlenül van nekik is megszabva, hogy egy hónapban hány szülést vállalhatnak.

bingii

sziasztok csajok!
most beszéltem Lafival és olyan jó volt a hangja...rendszeresen ctg és UH van, minden rendben, a köldökzsinór keringés is jó, nem értik miért nem nő Hunor...most abbahagyatták vele a diétát, hátha attól... most bármit ehet, nyomatják neki a szénhidrátot...36. hétig, ami csütörtökön lesz, nem akarnak császárt...
puszil mindenkit és köszöni a drukkokat!!!

:lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Beszéltem Lafival jól vannak ctg jó sokat eszik lehet ha így marad akkor nem veszik ki 36 hetesen Hunort. Viszont még mindig nem mozog de nem tudják hogy miért :roll: Puszil mindenkit!

Blongyi,
Tényleg jó a saját szülésznő pont most beszéltem az enyémmel jó hogy van valaki akit felhívhatok persze ott a dokim de az más. Arra viszont gondolni kell hogyha éppen ügyeletes a saját akkor a többi kismamival is törődnie kell. Legjobb ha úgy fogja ki az ember hogy éppen szabin van szóval kell hozzá szerencse is. Szerintem munka után és simán levezeti a szülésed hiszen profik.

Marina,
De gyenge lettem már 6 hete fekszem és van még elöttem 5 hét :? kondizni kell az ágyban :wink: :lol: vagy nem tudom mi lesz :roll:
Vendég

Na, látod ezzel sem voltunk tisztában,hogy mennyit dolgozhatnak :oops:
Egyébként amikor a szülésfelkészítőn voltunk,akkor mondta a nő,hogy már jóval a szülés előtt tartják a kapcsolatot a kismamával. Tehát, ha kérdésed, vagy aggályod van, akkor nyudogtan lehet hívni. De hallottam már azt is, hogy a szülésznő jelentkezett telefonon.
Vendég

jaj, de jó hírek Lafiékról!!! Szívből örülök!! :D
Vendég

na, LÁnyok! Pár napja engem is elért a vízesedés. Pontosabban azért vitettem le a vízeletet a védőnőhöz,, mert kiváncsi voltam,hogy van-e benne fehérje.
Az az igazság,hogy nem pánikolok(kivételesen) emiatt, szerintem ez már az utsó hetek "gyönyörei" közé tartozik.
Vendég

Örülök, Lafinak. És látom, mindenki jól van. Mi is, babauci most egy csomót mocorog, nem tudom, mi volt vele. Én is vizesedek egy kicsit, vissza is csúszott egy kiló, de még így is -3.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jajj de örülök Lafiéknak!!!!!! Remélem most, hogy ehet bármit Hunorka is növésnek indul!
Ha mindent ehet, hogyan, mivel tartják szintben ilyenkor a cukrát??

bingii

[quote="bingii"]J írta:bingiiajj de örülök Lafiéknak!!!!!! Remélem most, hogy ehet bármit Hunorka is növésnek indul!
Ha mindent ehet, hogyan, mivel tartják szintben ilyenkor a cukrát??

Szerintem most már nem gond a cukor, mert bármi baj van, megszülethet Hunor, érett baba már, csak biztos próbálják még hízlalni, hátha sikerül. Mondjuk nem értem, miért erőltetik...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jó reggelt,

De jó, hogy Lafival rendeződnek a dolgok. Mostmár akkor biztosan nem lesz semmi baj velük, végre odafigyelnek rájuk.

Pandi megkérdezhetetm, hogy Te hogy tudod, hogy minden szülésznő átmegy a MÁV-ba? És ha nem titok akkor elárulod, hogy ki a te szülésznőd. Én mindenképpen szeretnék választani, és már hallottam/olvastam egy két nagyon jó szülésznőről, meg még a dokimat is megkérdezem, hogy ő kit ajánl, de kíváncsi vagyok hogy te kit fogadtál meg, persze csak akkor ha nem gond. Egyébként hogy megy az ilyesmi, csak felhívom telefonom, vagy oda megyek hozzá és megkérdezem, hogy elvállal- e?

Kép
andi1975

Sziasztok!

Hajrá Lafi! Nagyon örülök, hogy jól vagytok! Szerintem egyébként azért nem veszik ki, mert ha nem is hízik a baba súlyra benn jobban fejlődik a tüdeje, idegrendszere. Ha meg jó a keringés meg minden akkor tényleg nem lehet baj!

Még a múltkor írtátok csak nem tudtam reagálni, hogy szokott ajándékot hozni a kistestvér. Ami állítólag tényleg nagyon jó, de mit mondjak egy 5 évesnek ha megkérdezi, hogy hogyan hozta? Mert hát eddig benn volt a pocakban, különben is a kórházban honnan szerzi egy csecsemő? Van valakinek erre valami jó meséje?

Csajok a betöltött 36. héttől lehet kezdeni a málnalevél teát meg a gátmasszázst ugye? Ki csinálja majd? Én homeósokat is vettem méhszáj puhításra, hát majd meglátjuk.

Ja már nekem is látszik este a zokni helye a lábamon! De az is igaz, hogy nem pihenek egy szemet sem sajnos.

Jó hétvégét!

Kép
barbi5

Barbi: igen, minden szülésre felkészítő cuccot csak a betöltött 36. héttől szabad elkezdeni. Méhszájad mennyi, hogy ennyire puhítani akarod? Én erre homeóst nem fogok szedni, sztem már most ki vagyok nyílva :? . Én majd kitolásos homeost akarok szedni.

Megkérdezi, hogy hogyan hozta? Lehet akkor nem is kéne hozzon semmit a tesó, nem? Hiszen akkor tök érti az egészet.

Kép
Kép
normajeane

Andi,
Nem tudom pontosan ki megy át de az én szülésznőm igen. Szamos Julcsi nagyon kedves nő most a Kismama újságban a hónap kismamája is nála szült(ügyeletben) és jókat írtak róla. Vagy telefonon vagy személyesen megbeszéled hogy megakarod fogadni(akit választasz) és hozzá fogsz ctg-re járni. Én megyek elötte is egy beszélgetésre hogy a kérdéseimet feltegyem neki.

Barbi,
Én a gátmasszást csinálni fogom kaptam is hozzá olajat és van egy csomó homeos bogyóm méhszájra amit szedni fogok a 36. héttől és szülés alatt is.
Vendég

Sziasztok!
Én is fogok homeosat szedni, de én már nem érem el a gátamat :oops: :lol:
Vendég

Lányok!

Ti mit tudtok a babakötvényről? Fogtok nyitni vagy van aki már esetleg nyitott ilyen számlát??

bingii

Bingii: ezt nézzd meg!
http://www.babakotveny.info/
Vendég

No belenéztem :shock: Biztosan jó szándék vezérelte a Kormányt, de hogy ezt egy mezei ember nem érti az tuti. Klassz lehet a portfóliókat böngészni :roll:
Vendég

Jó reggelt

Pandi köszi az információt. Majd 20-án megyek a dokihoz, megkérdezem őt is, hogy kit ajánl, utána pdig felkeresem személyesen. Remélem akkor már a MÁV-ba kell menni.

Nekem a doki adott egy papírt amin fel vannak sorolva a homes bogyók amiket lehet/kell szedni pontosan megadva, hogy hanyadik héten kell elkezdeni, de úgy emlékszem, hogy mindegyiket, úgy ahogy Norma írta, csak a 36. héttől lehet szedni. Ha valakit érdekel szívesen leírom, hogy melyik bogyó mire való.

Ti a gátmasszás olajat honnan szerzitek be?

Kép
andi1975

Andi,
Én majdnem minden betegséghez homeopátiát használok és sokat segített mindig. Kivéve terhességi hányás ott semmi nem volt jó :D Olajat vehetsz a Dm-be vagy egyszerű búzacsíraolaj (magas E vitamin tartalma táplálja és lazítja a bőrt) és orbáncfűolaj ezeket 1:1 arányba keverjed össze. Szülés elött 6 héttel már lehet kezdeni.

Akit érdekel:

Szülés elött:
Caulophyllum 5CH: napi 1*5 golyó ez améhnaykat puhítja.
Arnica 9CH: napi 1*5 golyó ez vérzésmegelőző és olyanonak is jó akiknek visszerük van.
Ignatia 15CH: 2*5golyó ez akkor jó ha valaki nagyon izgul a szülés miatt vagy más miatt esetleg gyors a szívverése.
Ezeket a 36. héttől szabad eszegetni. Mellé lehet málnalevél teát inni ez is jó a méhnyakra.

Szülés:
Caullophyllum 5CH 5 gólyó felváltva Cicimifuga Racemosa 5CH ezek méhnyak lazítók lerövidíti a vajúdást.
Nővérem ezeket szedte a második szülésnél és nagyon hamar kibújt a baba szinte repült :D

Szülés után:
Arnica 15 CH: 2*5golyó vérzést csillapítja, sebgyógyító, fájdalomcsillapító.
Staphysagria 30 CH: 2*5 golyó ez jó gátmetszésre vagy császárra sebgyógyulást serkenti.
Vendég

Blongyi, ezt böngésztem tegnap én is, de nem volt annyira egyértelmű számomra se :lol:

bingii

Lafi:
Flow jó, ctg aluszékony de jó uh semmi két hete egy nem változik a mérete. Lényegesen kevesebb magzatvíz doki próbálja intézni hogy kivegyék.
Vendég

Csütörtökön végre kiveszik Hunort :lol:
Vendég

Végre!!! Az már csak 3 nap. A vize sztem azért kevés mert nem termelődik már neki, a bébi elhasználja a készletet ezek szerint.

Kép
Kép
normajeane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?