Új privát üzeneted érkezett!

Egy kedves ismerősöm ma szült és a baba nyílt szájú. nem nyúlszáj és nem farkastorok. a doki azt modnta, nyílt száj. soha nem hallottam még ilyenről.
és nem is találok róla semmit, mert nem tudom, hogyan keressem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Má' most lemaradtam...
Most csak annyi jut eszembe: Wish, szorítok, hogy meglegyen a darabka... Hát ennyire kell figyelni. Nekem a gyerek a múlt héten elesett, asztal sarka megütötte a kis arcát, tiszta zöld, a szája meg felrepedt. 1 lépést mentem el mellőle, hogy bedugjam a porszívót, leszívni az orrát. :cry:
Nekem is Braun botmixerem van, és én 1 adag húst is mixelek vele, teljesen tökéletes pépet csinál. Almából is, akkor is, ha csak 1 alma. A tesómtól kértem tavaly karácsonyra, nagy előrelátóan, aprítója és habverője is van, szuper! Ez is olyan 10 ezer körül lehet.

dkata
 
 


Zsuzsi,
ezt találtam, de nem tudom, hogy mire gondolhatott amúgy. (Bocs, hogy csak így tudom beilleszteni )


SZÁJPADHASADÉK, AJAKHASADÉK
Palatoschisis

Szinonimák: szájpadhasadék, fissura palati, fissura uvulae, uvula bifida, faux lupina, farkastorok (ez az elnevezés kerülendő!)
Definíció: enyhébb formája csak a nyelvcsapot (uvulát) érinti, máskor a lágyszájpad különböző mértékű hasadéka alakul ki, amely a kemény szájpadra is ráterjedhet. Rejtett formánál a hasadékot (az izomzat defektusát) nyálkahártya fedi. A lágyszájpad és uvula hasadék számos szindróma részjelensége. Bár a szájpadhasadék az ajak- és szájpadhasadékosok 62,4 %-ában jelen van, az izolált hátsó szájpadhasadék súlyosabb rendellenesség.
Jellemzők: Elsősorban izoláltan jelentkezik, a társuló rendellenességek szindrómákban fordulhatnak elő. Leányoknál gyakoribb (59 %), mint fiúkban. Közel 30 %-uk 2500 g alatti súllyal születik. Multifaktoriális kóreredetű, provokáló tényezők a terhesség 7-9. hetében kedvezőtlen hatások érik a magzatot. X-kromoszómához kötött formája is van, amely csak fiúkban fordul elő.
Tünetek, kezelés: A táplálás nehéz, az ilyen újszülött többnyire nem szoptatható, mert a száj nem tud légmentesen zárni. A gyermek gyakran visszamarad a fejlődésben, gyakran van középfülgyulladása. A későbbiek folyamán hibás beszéd, nazális jellegű beszédhang alakul ki. Hasadt uvula esetén nem szükséges kezelés. Lágyszájpad-hasadék 18-20 hónapos korban operálandó. Kemény szájpad zárására 4-6 éves korban kerül sor. Műtét után logopédiai kezelés (a beszéd helyes elsajátítása) és további műtétek jönnek szóba.
Komplex kezelés mellett jó eredmény érhető el.


Cheiloschisis

Szinonimák: ajakhasadék, labium leporinum, fissura labii oris. Kerülni kell a nyúlajak, nyúlszáj kifejezést!
Definíció: különböző kiterjedésű és súlyosságú elváltozás a felső ajakon. Lehet egy- vagy kétoldali, kisebb ill. hosszabb és szélesebb hasadék. Inkomplett (orrfeneket nem érinti, csak a felső ajak alsó részletére terjed ki) és komplett (az orrfenékre is ráterjedt, orrbemenetig ér) formája ismert. A teljes hasadék a fogmedernyúlványra ill. a szájpadra is kiterjed.
Gyakoriság: gyakori rendellenesség, minden 1000. újszülöttben várható. Ajakhasadék gyakorisága szájpadhasadékkal vagy anélkül 1 ‰ körül van. Fiúkban gyakoribb (65 %), mint leányokban.
Jellemzők: Az esetek 2/3-ában szájpadhasadékkal együtt fordul elő. A féloldai megjelenés négyszer gyakoribb a kétoldali formánál. A balodali háromszor gyakrabban fordul elő, mint a jobb oldali. Fiúkban gyakoribb. Születési gyakoriság március hónapban érzékelhetően nagyobb. Több mint 20 %-uk 2500 g alatti súllyal születik. 35 év feletti anyákban kissé gyakoribb az előfordulás. Gyakran jár fülbetegséggel és hallászavarral. Gyakran fordul elő többszörös fejlődési rendellenességek részeként (150 szindróma részét képezi).
Kialakulásában szerepet játszhat az örökletesség és a magzatot a terhesség 5-7. hete között ért ártó hatás (teratogén ártalom). Ide sorolhatók bizonyos epilepszia ellenes gyógyszerek (Diphedan). Fokozott dohányzás többször szerepelt a kórelőzményben.
Nagy adag folsavval kiegészített multivitamin készítmény fogamzáskörüli időszakban való szedése révén a rendellenességek fele kivédhető.
Tünetek, kezelés: Újszölöttkorban táplálási problémákat okozhat. A komplex kezelés időigényes, a szülőktől nagy erőfeszítést kíván. Több szakember (operáló orvos, logopédus, fogszabályozó orvos, gyermekorvos, pszichológus, stb.) együttes tevékenységére van szükség. A műtétekre több lépcsőben kerül sor. A sebészeti korrekciók után még hosszú a folyamat a teljes gyógyulásig.


Palatoschisis + Cheiloschisis

Szinonima: szájpadhasadék ajakhasadékkal
Definíció: az arcfejlődés súlyosabb fejlődési zavara, amikor az ajakhasadék szájpadhasadékkal együtt fordul elő. A szájpadhasadék enyhébb formája csak a nyelvcsapot (uvulát) érinti, máskor a lágyszájpad különböző mértékű hasadéka alakul ki, amely a kemény szájpadra is ráterjedhet. Rejtett formánál a hasadékot (az izomzat defektusát) nyálkahártya fedi. Ez a típus is számos szindróma részjelensége. A szájpadhasadék az ajak- és szájpadhasadékosok 62,4 %-ában jelen van. Az izolált hátsó szájpadhasadék súlyosabb rendellenességnek tekinthető.
20140901102739
 
 

 
 

Itt egy link is: (erős idegzetűeknek :( )
http://www.heimpalkorhaz.hu/oszt_ful_hasadek.htm
20140901102739
 
 


Hajni

köszi szépen, a 2. az szerintem.
Szegény, akkor nem csak 1 műtét lesz :cry:

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! :cry: :cry: :cry: Mindig érzem, de ilyenkor főlegl ,hogy a legfontosabb dolog az, ha egészségesen születik és az is marad a gyermekünk...

dkata
 
 


ZsuzsI. :( szegények... :(

Kata: ez így van!!!!!

tiko
 
 


aanda írta:Mi a véleményed a gyerekpórázról?Félek még belegondolni is,hogy hogyan fogok 2 gyerek után szaladni!Tudom,hogy külföldön használják,de itthon még nem láttam így gyereket sétáltatni.Az enyémek nagyon elevenek,ezért félek.Te hogyan csináltad?

rohangásztam mint pók a falon és teszem most is.
vannak alapdolgok, amikre meg lehet őket tanítani és akkor már nem önveszélyesek. pl. utcán csak kézenfogva, kocsi mellől el nem mozdulunk... stb.
nem volt pórázunk, én egy kézzel meg tudom fogni a kettő kezét, ha kell, így is marad egy szabad kezem, nekem nem tűnt úgy, hogy nekem szükségem van rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :)
és ezt UHn nem látták???

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: nekem is pont ez jutott az eszembe.....
Van 1 kedves ismerősöm, lombikos, 3. lombik sikerült neki, Zorka előtt 2 héttel született, szívzöreje volt....UH....csak 3 szívkamrája volt és fő erek sem alakultak ki....megműtötték...utána már csak 1 napot élt..... :( :( :(
NA ÉS EZT HOGY NEM VETTÉK ÉSZRE???? Borzalom...bocsi, hogy leírtam.... :( :( :(

Minket is utol ért a takony kór, Zorka tiszta nátha.
Mit kell egy ekkora gyerekkel csinálni a porszívózáson kívül? Amúgy meg csak az egyik orrából jön,de abból rendesen. A kis tündér fel sem ébred, hogy porszívózzuk az orrát, alszik simán tovább. :)

tiko
 
 


Segítsen, aki tud!
Tesóm a lányzóinak fali dekorációt kért karira. Neten találtam ún. dekorgumiból készült csodákat. Hol lehet ilyet venni??? Nagyon vicces lenne, ha nekiállnék sajátkezűleg készíteni vmit... ugyanis eddig mi sem állt távolabb tőlem... csak éppen semmi olyat nem lehet kapni, amit elképzeltem nekik
Bármilyen más dekor ötletet is várok!!!!!!!!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma: nem tudom milyenre gondolt, de az Elefáni bababoltban vannak, ott láttam. Nem tudom ismered-e (azt sem,hogy Pesti vagy-e, bocsika)

tiko
 
 


Állítólag nem láttk UH-n, pedig 30 hetesen volt 4D-n.
de amúgy, ha látták volna, akkor se lehetett volna semmit tenni, nem?
és még ma vizsgálgatják tovább a babát, nincsenek-e további fejlődési rendellenességek.
hát, én is épp arra gondoltam, amikor ezt meghallottam, hogy összetesezm a 2 kezem, hogy nekem az a legnagyobb bajom, hogy Olivérnek heamangiomája van. soha nagyobb bajunk ne legyen.

Kép
zsuzsi73
 
 


tiko,
ez aranyos volt: "A kis tündér fel sem ébred, hogy porszívózzuk az orrát, alszik simán tovább"! :D

Nálunk Norina már hősiesen tűri, Bencsi torkaszakadtából ordít.
Mi még használunk Sterimar spray-t előtte, az segít feloldani kicsit, utána meg orrcseppet. Meg ők köhögtek is, arra írtak fel Fenorin cseppeket. Én felhívtam a dokit, hogy nátha esetén le kell-e vinnem őket megmutatni, mondta, hogy nem, aztán ezt javasolta.

Most olvasom, h "világméretű influenza járvány várható" - na köszi szépen... a férjemet meg hiába noszogatom, h oltassa már be magát, aszonnya nincs ideje. Persze anyukám meg beoltatta magát, aztán pár nap múlva beteg lett. Ti nem féltitek a babákat?

Na gratulálok magamnak, most égettem le a lábast a gesztenye-főzéssel! Kép Most szellőztetek... :evil:
Ilyenkor ugye ne adjam már oda a nem égett részt sem?

Gyerekek alszanak (!) :shock: , este megint nagy dorbézolás volt, Norina éjfél körül, Bencsi 1-kor aludt el. Ilyenkor meg nincs szívem felkelteni őket, meg aztán örülök, h van egy kis időm... :roll:

Tegnap beazonosítottam a HIPP-es babaételeket azzal a két táblázattal, amit ti tettetek föl. Hááát... :oops:
Spenót, ami 6 hóstól ajánlott 11 hónapostól,
borjúhús 5 helyett 9 hóstól,
paradicsom 4 helyett 7,
körte teljes kiőrlésű gabonával 6 helyett 12 hóstól
csipkebogyó és ribiszke ital (almával) 4 hós helyett 18 hóstól... illetve ezt meg akarom kérdezni, hogy ha egy gyümölcs a táblázatba be van írva, akkor az a levére is vonatkozik, nem?

melcsi,
Kép

Bocsánat, hogy a szomorú témákhoz nem szólok hozzá, de :( :cry: Szörnyű ilyenekről hallani...

KépKép
pompomlány
 
 


zsuzsi73 írta:de amúgy, ha látták volna, akkor se lehetett volna semmit tenni, nem?

nem lehetett volna, de akkor TUDNAK róla.
amúgy meg ezt egy jó UHs látja, legalábbis nekem mindig mondták, hogy a szája és szájpadlása zárt.

Tiko :)
a te történeted is rémes :cry: a szív az amit minden UHn hatszor megnéznek, hogy nem lehet észrevenni??

no, én azért vagyok úgy, hogy min. 3 orvos lássa a gyerekeim pocakban, mert annak már nagyon kicsi az esélye, hogy 3ból egy sem venné észre ha gond lenne.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi: én is beszéltem a dokivan, ugyan azokat mondta, mint te. Illetve ő nem köhög, úgyhogy annyival egyszerűbb. C vitamint, kálciumot és béres cseppet kell adnom neki még.

A kérdésem az lenne, hogy ugye annyiszor porszívózom az orrát, ahányszor hallom, hogy kell...ha ez napi 10, akkor annyiszor...jól gondolom?

Orsi: ez a lány vidéki, minden uh kb. 1 percig tartott....nekem fura is volt. AMikor mi voltunk UH-n, akkor is mindig megnézték a szívét, sőt, meg is mutatták, hogy ott mind a 4 kamra, működik rendesen....stb. stb. Rajta sem tudtak volna segíteni mondjuk, de akkor is.

tiko
 
 


Kikakilta Balázs a gumit! :D
Fúú, nagyon megkönnyebbültem :)

Zsuzsi :)
Én nemrég láttam egy babát az utcán, akinek hasadt volt a kis szája az orrüregig :( Én is pont arra gondolta, hogy szegényt ettetni sem lehet könnyű és jó sok műtét vár még rájuk.

Emma :)
Kretaív boltokban lehet venni dekorgumit. Van egy az Üllői úton a Kálvin tértől nem messze, a Pólusban, a Mammut I-ben és a Margit híd budai hídfőjétől nem messze is.
http://www.kreativhobby.hu/ Itt találsz boltokat, ahol lehet előre kialakított egységcsomagokat is venni. Meg dekorgumit is magában.

wish
 
 


wish! :D
na jól van, akkor megkönnyebbülhetünk (mi is)! :P

KépKép
pompomlány
 
 


tiko írta:A kérdésem az lenne, hogy ugye annyiszor porszívózom az orrát, ahányszor hallom, hogy kell...ha ez napi 10, akkor annyiszor...jól gondolom?

Orsi: ez a lány vidéki, minden uh kb. 1 percig tartott....nekem fura is volt. AMikor mi voltunk UH-n, akkor is mindig megnézték a szívét, sőt, meg is mutatták, hogy ott mind a 4 kamra, működik rendesen....stb. stb. Rajta sem tudtak volna segíteni mondjuk, de akkor is.

Porszívózni én alvás előtt és után szoktam ill. ha nagyon folyik, akkor sűrűbben is.
Orrcseppből van a pumpás nasivin sanft csecsemőknek, azt adom.

UH... persze, hogy segíteni akkor sem tudnak csak fel lehet rá készülni, nem derült égből villámcsapás, no, meg ha ez egy élettel összeegyezhetetlen fejlődési rendellenesség, amit a 18. héten ki kellett volna szűrni, és akkor még van lehetőség a terhességmegszakításra.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish :D
örülök, ha előjött :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish: de jóóóóó :)

Orsi: de árt, ha többször porszívózom? Nagy szörcsög....

SZerencsére nagyon jó kedvű, nevetgél, magyaráz.... :)

UH: persze, én is úgy gondolom.....akkor nem hordta volna ki végig, nem szülte volna meg, nem hitte volna azt, hogy egészséges...... borzalom :(

tiko
 
 


nem árt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszi

tiko
 
 


Tiko

ha Te szörcsögsz, Te is annyiszor fújod ki az orrod, ahányszor szükség van rá.
tehát miért ártana, ha Zorkának sokszor szívod le?

Orsi

aki nem megy el magánrendelőbe 4D-re, csak az SZTK-ba a kötelező UH-kra, ott tényleg 1 perc minden UH, de közben már ott áll a következő.
Pl a szoba, ahol feküdtem szüléskor, ott senki nem volt 4D-n, de még fogadott dokija se volt senkinek rajtam kívül.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hello lányok!

Ágoston antibiotikumot kap! :cry:
Annyi trutyi folyik le hogy félö tudö gyuszi lesz belöle! :cry:

Sajnos egy nagyon kedves ismerösünknél mult héten született egy nyulszáju kislány! :cry: És nem látták az ultrahangon! :evil:
Amikor megszületett akkor mondták hangosan:-ur Isten nyulszája van!
A lány szinte sokkot kapott! :cry:
Akartalak benneteket kérdezni hogy tudtok e jo sebészt de a Heim Pálba viszik ma egy konzultáciuora!És ha eléri az 5 kg-ot akkor megmütik!Szegényke! :cry:
Ja és kébzeljétek nagyon ügyesen szopizik!

Wish!
Hál'Isten hogy kijött!

Hajni!
Kicsit megkésve de boldog féléves fordulot nektek!! :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Gyereksebész, (szerintem a legprofibb): Dr. Verebély Tibor, l. sz gyerekklinika. Bár nem ez a betegség a fő szakterülete.

Nekem UH-n az elzáródott nyelőcsövet nem vették észre! :shock: :cry: :cry:

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya!
Igen,olvastalak! :cry:
Visszakerestem hogy mi volt! :cry:
Borzalmas! :( :cry:

Köszönöm a nevet!Azt hiszem ök egy Katona Gábor nevü orvoshoz mentek(nem biztos hogy ez a neve :oops: mert neki kifejezetten a nyulszáj a szakterülete!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsuzsi: persze, én is így gondolom, így is csinálom, csak a védőnő riogat....

Az a lány akit írtam, volt 4D-n is.....

tiko
 
 


tiko írta:Az a lány akit írtam, volt 4D-n is.....

és ott sem vették észre, hogy nem 4 üregű a baba szíve???
:shock: :shock:

Anikó :)
Jobbulást a nagyfiúnak!

Petyaanya :)
borzalmas az is, hogy nálatok sem látták. Egyébként ez szűrhető lett volna UHval? tudom, hogy a gyomortartalom indikátor, és ha épp nincs gyomortelítődés akkor kontroll javasolt, de van más is amit nézni lehetett volna?
Lánykád hogy van? végülis melyik ülés mellett döntöttetek?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: 2x is volt...nem látták....no comment...

tiko
 
 


Lányok, micsoda szörnyűséges dolgok vannak! :evil: És hogy dolgozhatnak emberek null felelősségel és ekkora hozzá nem értéssel?! Megdöbbentő! :twisted: Én is ezért mentem felváltva Istenhegyire, Praxisba vagy 4-4szer! (Nem, a Praxisban min.6x voltam :oops: ) Egyébként az az ostoba ismerősöm 1x volt a nőgyógyászánál, csak védőnőhöz járt ugye a gyes miatt. És milyen sokan vannak ilyenek! :?

Wish,
gratulálok! :lol:

Anikó,
köszönöm! :D Elégé elhúzódik nektek meg ez a betegség, szegény kicsi Ágolyó! :cry:

Petyaanya,
de durva, nem is tudtam! :cry: Hogy derült kis végül? Hogy gyógyították meg?
20140901102739
 
 


kis=ki
20140901102739
 
 


Hajni! Írtam privit... Csak hogy megnézd! :lol: Tényleg, boldog fél évet.

Wish! Gratula a szerencsés kakiláshoz! :lol:

Fagyasztáshoz akartam írni, hogy én még bébiételes üvegben is fagyasztok az Avent mellett. Persze, ahogy az Aventes poharak felszabadulnak az is megy használatba, de nekem még mindig van a fagyasztóban tej. :oops:
Tegnap az apjával volt délután a gyerek. Hát.... aludtak. Állítólag. Szerintem a gyerek nem annyira. Ugyanis az ágy végében lévő matracot eldöntötte (gondolom ahogy belekapaszkodott, mikor felállt), és a kiságy feletti forgón is lóghatott, mert az is eldőlt és kisebb sérüléseket okozott az ágyon. :twisted: :twisted: :twisted: Ennyit az itthagyásról. Én mindig anyukámmal hagyon itthon, azt hiszem ez így is marad. MAjd akkor hagyom az apjával, ha már Bálint tud vigyázni az apjára. :roll:

Megjött a ruhacsomagunk: nagrágok és hosszúujjú pólók, ebayről, nagyon szuper. Ez használt, de szuper állapotban vannak, a felsők, gatyók fele NExt-es. A postaköltség többe került, mint a cucc. :cry: De nagyon örülök neki, már ki is mostam őket! :lol: Bálint nyárig el van látva ruhákkal.
És a játékokat is megrendeltem... :oops: Nagyon gáz ez a hónap.
Orsi! Pelustáskát még mindig nem rendeltem, mert nem tudom, a farmer v a piros kprd. Neked a rózsaszín az kord? Gondolom az kényesebb, de olyan szép... Ennyit a névnapi ajándékomról.

dkata
 
 


Sziasztok!

Melcsi,Orsi
köszi a válaszokat póráz ügyben.Én valszeg fogok venni,mert a fiúk hihetetlen elevenek és beleviszik egymást a rosszalkodásba,már most négykézláb is kergetőznek!

Tikó,
én DR.THEISS tengervizes pumpás orrsprayt használok.Most voltak először betegek,de 2-3 nap alatt meggyógyultak,szerencsére csak nátha volt.

Anikó,
jobbulást kívánok Ágostonnak.

Andi
Kép
aanda
 
 


Kata,
nem jött meg! :(
Hányas ruhákkal húzzátok ki nyárig? Hányasakat rendeltél? És milyen játékokat?
20140901102739
 
 


:oops: :oops: :oops: Azért, mert nem küldtem el... :oops: :oops: :oops: Most akkor elküldtem. Mindjárt ott lesz!

dkata
 
 


Kata :)
ez a rózsaszín kord nagyon-nagyon kényes... én azt mondanám, hoyg farmer... gondolkozom is, hogy beszerzek egyet v. egy piros csíkosat.
Gyönyörű, de ha látnád hogy néz ki :cry: azon gondolkozom, hogy kimosom.

Nekem is van tej a frigóban :)


az ebayen én is vettem ruhacsomagot az ősszel, jó sok ca. 50 db volt benne, télo fiúruhákkal. 1 db volt ami nem tetszett, az összes többi szuper. Megéri onnan venni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tudod, zizi vagyok, épp tanulok :oops: .
Hát szerintem már nem fog óriási tempóban nőni a gyerek, legalábbis hosszra. Husibb lehet... :lol: Szerintem Bálint most akkora lehet, mint Olivér, 10 kiló körül van, hossza 80 centi körül lehet, azt én nem tudom mérni. 12-18 hós ruhák, van közte 18-24 is. Még bodyt kell vennem, mert a 74-80-as garnitúrát már inkább elrakom, azok már nem nagyon adhatók rá. De most,hogy nem hány annyit a gyerek, már sok a ruha. :lol: :lol: :lol: De jobb, hogy nem hány... (Ma eddig 2x hányt, de ez már negatív csúcs az elmúlt napokhoz képest, a régihez viszonyítva viszont a tizede.)

Voltunk ma a mnkahelyemen: kis drágám kikészült, annyira sok(k) volt az új arc. A rossz hír gyorsan terjed, azonnal ott termett az összes volt "gyerekem", mindenki megcsodálta. Utána a kocsiban úgy bealudt, hogy bementem vele egy boltba, és nem ébredt fel, amíg kibányásztam az ülésből, vásároltunk, aláírtam és visszacsatoltam... Most is alszik ebéd óta. :lol: Lehet, hogy többször kell társasági életet élni. Bár az álvásra nem lehet panaszom, amilyen "öreg" baba Bálint, ahhoz képest nagyon sokat alszik. Mindig azt gondolom, most pótolja be a kiskori hasfájós-nem-alvós időt. :lol:

Anikó! Ágolyónak jobbulást!!!

Andi! Mikor lesz a SZÜLINAP?

dkata
 
 


Ja, HAjni! Csak remélem, hogy kihúzzuk ezekkel, mert ha nagyot nő, akkor nem. De azért most már lassabban nőnek hosszra. És ebben a csomiban van mindenféle gatya: bélelt, vékony, kantáros, bélelt melegítőnaci meg terepgatya is, amitől a nagyfiam el fog ájulni. :lol:
(Most úgy rászoktam az ebayre, hogy le se szállok róla... Embernek mindig mondom: fizessen, rendeltem :lol: - annyira már nem értékeli, hogy "kölcsönadta" az accountját. :oops: )

Orsi! Ha kimosod, írdd már meg, mi lett vele! Látod, kérdeztem annak idején, hogy mosható-e, de én a hányás miatt kérdeztem!

dkata
 
 


80 cm????
Lili 63 :oops: most mérték :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Orsi! Ha kimosod, írdd már meg, mi lett vele! Látod, kérdeztem annak idején, hogy mosható-e, de én a hányás miatt kérdeztem!

tuti kimosom, mert tegnap sikerült a kocsi oldalán végighúznom míg a 3 gyerekkel zsonglőrködtem Pesten :(

ebay meg tényleg tök jó, én egy csomó mindent onnan veszek. No, de miért venném itthon ha ad1 olcsóbb ad2 egy csomó minden nincs?. VIszont tatyót akkor amerikából vegyél, mert olcsóbb, mint a németektől.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, 80. A munkahelyemen amíg bementem pisilni, leállították a földre, hogy ekkora gyerek már biztos szalad. :twisted: Mondtam, hogy még csak 9!!!! hónapos, most állt fel, hogy gondolták h szalad.
Másik érdekes kérdés: eszik már MINDENT? Mondom szopik, és eszik főzeléket gyümit, és nagyon jól eszik. Csodálkozás... (Egészségügyi szakközépben tanítok - szerintetek min csodálkoztak? Hogy nem eszik MINDENT vagy hogy még szopik? :twisted: )

dkata
 
 



Hajni! A kimenő fiókban csücsül a leveled, nem tudom miért nem megy el. Hát majd egyszer. Úgysem vagy már itt. Felköltöm a gyerekem, mert mindjárt le kell feküdni megint. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Postaköltséggel meg mindennel is olcsóbb?

olcsóbb :) amit Anikónak vadásztam az 65 dollár volt postával együtt, OK, hogy ez tényleg nagyon jó vétel volt, de 80 dollárból már általánosan ki lehet hozni az biztos.
A németen meg 80 eur a táska + 15-20 eur a posta... Amerikából így a felére jön ki ca. forintban. (különösen most, hogy a dollár a béka segge alatt csúszik)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Hajni! A kimenő fiókban csücsül a leveled, nem tudom miért nem megy el. Hát majd egyszer. Úgysem vagy már itt. Felköltöm a gyerekem, mert mindjárt le kell feküdni megint. :lol: :lol: :lol:

addig csücsül ott míg Hajni meg nem nyitja :)
ha megnyitja átkerül az elküldöttekbe :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Köszi! Kicsit fura... Ezt nem tudtam. A küldött nekem küldött, attól függetenül, hogy elolvasták-e. De legalább látom, hogy Hajni nem olvassa a priviket, amiket küldök. :lol: :lol: :lol:

Akkor nézegetem tovább a táskákat, és várom, mit hoz a mosás! Gyerekem alszik tovább... :roll:

dkata
 
 


Orsi, Kata,

küldenétek nekem egy linket, hogy az ebay-en hol találok pontosan gyerekcuccokat csomagban? ott is úgy kell regizni, mint a teszveszen, hogy levélben küldik ki a felhasználói nevet+jelszót, vagy vásárolhatok azonnal?
Köszi nektek, Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
ilyen linekt nem igazán tudok én neked küldeni.
regisztrálni kell, utána levél jön, azzal aktiválsz, ezzel hitelesíted a címed.

attól függ melyik nyelven nézed attól függ mire kell rákeresni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,

meg van, ugyanúgy kategória van, így egyszerű. Úristen, 68-as ruhából 14000 találat.
na, csemegézek.

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: