Új privát üzeneted érkezett!

Andalka! Nekem sokmindent mondott, hogy mit ne egyek, szerintem túl sokat is, úgyhogy azzal inkább nem paráztatnék senkit, mert hülyeség. De én is kíványcsi lennék, hátha valakinek klassz védőnénije van. :)

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Én a spenótot hallottam, hogy nem lehet enni. Meg eper, citrus gyümölcs, kivi, ezek allergizálnak.
Ma 10 percenként azt énekeltem neki, hogy csiga biga told ki szarvadat...de nem hallgat rám.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tusimi, Nyafi!
Legyetek türelemmel!
Pihenjetek és koncentráljatok!
Vissza fogjátok még kívánni ezeket a napokat! :P

SZép szülést nektek!!!

PUSZI!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

 
 

Nyafi!
Érdekes, nekem ugyanez a dal jutott eszembe, csak én úgy énekelm, hogy "Kicsi Zita gyere ki..." :)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Mi is már nagyon várjuk a nagy napot. Múlt heti uh alapján már 3450 g a kisasszony.... Nagyon sokat és erősen keményedik a hasam minen nap, de ennyi.
Tusimi,
már naponta jársz ctg-re? és mikor indítják be a szülést, meddig várnak ilyenkor, hogy magától meginduljon?
Drukkolok!

Szika
Kép
szika
 
 


Egyetértek Eszterrel: pihenjetek,amíg lehet, szülés után jön csak a munka oroszlán része :lol: most alszotok egyhuzamban utoljára ennyit :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Szia Szika!
Igen naponta járok ctg-re. Nem beszéltük még meg a dokimmal, hogy meddig várunk, de én úgy tudom, ha minden rendben odabent, akkor 1 hetet simán várni szoktak. Nekem olyan érzésem van, hogy a hét végére azért meglesz... vagy csak remélem?

Lányok olyan könnyű mondani, hogy legyen az ember türelemmel, de beláthatjátok, hogy 9 hónap várakozás után már igen nehéz. A terhességet megelőző több hónapios próbálkozásról, és a még azt is megelőző évekről, amikor az emberben a dolog megérik (csak mondjuk lehetőség nincs) már nem is beszélve. Szóval ez egy hosszú folyamat, arról nem is beszélve, hogy mindketten túl vagyunk már a harmincon bőven. Persze tudom én, ez a pár nap már tényleg nem számít, ez a gyerek bent nem marad, és a lényeg úgyis az, hogy minden rendben legyen vele. egyébként ma már sokkal jobban vagyok, beletörődtem, hogy várnunk kell még kb. 1 hetet.

Az a borzasztó érdekes érzés töltött el már néhány napja, hogy hiányzik a kislány. Nem fura? Sohasem láttam, vagy fogtam őt, mégis mostmár hiányzik nekem. Meg nagyon-nagyon szeretném a férjem kezébe adni, hiszen ő még annyit sem érez belőle, mint én, várni viszont ugyanúgy várja.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Ma voltam Ctg-n. Jól sikerült, hála a fél liter Colának. Meglátta a doki,hogy hogy fáj a lábam. Leegyszerűsítve. Úgy néz ki, ha nem múlik el akkor császár jövő kedden. Nem nagyon tudják mitől van, de összefügg a terhességgel. Kaptam homeos bogyókat, amiben sztem a doki nem nagyon hisz, de mást már nem tud felírni. Ma kiváltottam az egyiket, holnap megyek vissza a másikért, mert azt rendelik. Ja és ha elöbb elindulna a szülés és még mindig fáj, akkor is császár, mert nem tudnám a vajúdást végigcsinálni.

Kép
nyafi
 
 


Hú Nyafi, nem is gondoltam, hogy ez ilyen komoly.
Mi van pontosan a lábaddal?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Fáj a lágyékom és estére át is sugárzik az egész lábamba. Ha megyek, ha ülök, mozdulok. Fekvésnél nem.

Kép
nyafi
 
 


Jaj Nyafi! Megy a drukk ezerrel!

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Köszike. Lányok bejöhet a férjem császárra?

Kép
nyafi
 
 


sziasztok

Aztán egyből írjatok :tusimi, nyafi, ha hazaértetek a babával már mindenki nagyon várja :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Nyafi,

Fel a fejjel, s kitartast kivanok! Nem lesz semmi gond. A csaszarrol anno egy szuleszno azt mondta, hogy a helyszuke miatt nem mehet be a ferj a mutobe... de tenyt nem tudok. Kerdezz ra a dokinktol. Abban azonban biztos lehetsz, hogy jo kezekben vagy... :) Ma amugy bementem Annammal a terhesrendelesre, s megmutattam neki a kicsi lanyt... nagyon kedvesen fogadta.

Tusimi,
Gondolok Ratok sokat... olyan, mintha ujraelnem kicsit a sajat turelmetlensegemet es varakozasomat. :D

Kép
andalka
 
 


Sziasztok!

Eddig csak bele-belekukucskáltam a fórumba, de úgy éreztem, ideje nekem is megszólalni. December 9-re vagyok kiírva.

Sokmindent megtudtam a fórumból, de egy kérdésem lenne:

"Papírbugyiból" mennyit érdemes csomagolni?

Köszi

Cake

[Kép
cake
 
 


Én egy csomagot vettem, asszem abban 3 db van, de úgy tudom mosható, vagyis lötykölhető.

Kép
nyafi
 
 


én csak kettöt használtam, a tena betét az ,amiből több kell, mert azt cserélgeted...és az a hálós bugyi,ami megfogja,abból nem kell sok.

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Sziasztok!

Nyafi!!! Hát egy jó nagy kalappal neked!!! Sajnálom, hogy ennyire durva lett ez a láb-dolog. :cry:
Vigyázz magatokra!!!

Tusimi! Igazad van, olyan aranyosan leírtad a várakozást!

Egészen átéltem én is. Pedig én nagyon türelmes voltam,és mivel 10-re voltunk kiírva, én 6-án még teljes nyugalommal azt gondoltam, van még jó 4-5 nap. Aztán mégsem. Szóval nem volt időm türelmetlenkedni. Most másodszorra pedig végképp türelmes leszek, mert a terhesség a legszebb időszak, és már tudom, mi jön utána. Úgyhogy én még nyújtanám, ha rajtam múlna. :lol:
Mondjuk neked nem volt semmi gondom, csak 3 hónapig rosszullét és hányás egész nap, de utána semmi. A derekam is addig fájt, amíg a baba mikroszkópikus méretű volt, amikor meg a hasam nagyobb volt, mint én, már semmi. :lol:

Cake! Én nem vittem ilyen bugyit, hanem sima "nagymami bugyit", amit már nem sajnáltam. Tényleg a betét a lényeg. Mikor én szültem, adtak betétet az egész 5 napos bentlét alatt.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Csak egy gyors bekukk.
A ma reggeli ctg-m nem volt teljesen tökéleteses, ezért vissza kellett mennem délután, hogy a saját dokim is lássa, és megnézze az áramlásokat. Nincs baj, de az értékek itt sem voltak tökéletesek, ezért ma este be kell feküdnöm megfigyelésre, és baba nélkül már ki sem engednek. A méhszájam viszont teljesen éretlen a szülésre, ezért, most várunk mi lesz, meg állandóan vizsgálgatnak. Néztek ma magzatvizet is, hát ne tudjátok meg milyen érzés volt az egy majdnem teljesen méhszájon keresztül... Azt mondogattam magamnak, hogy a szülés ennél sokkal jobban fáj, bár ez nem vígasztalt túlságosan.
SZóval csajok szorítsatok, hogy mielőbb meginduljon a szülés magától, mert akár hétfőig is várhatnak a beindítással, de én nem szeretnék 5 napot a kórházban dekkolni. És persze legfőkébb azért, hogy minden rendben legyen a pici lánnyal.
Mindenesetre mire legközelebb jövök, már babástul! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
A lábam nem javult, holnap bemegyek kivizsgálásra, a doki mondta vigyem a cuccom is. Lehet én is babával jövök. Szurkoljatok!!! Asszem megismerem Tusimit!

Kép
nyafi
 
 


Lányok! Hajrá! Várjuk az új babákat! :)

Kép
Kép
tekiroll
 
 


HAJRÁ!! HAJRÁ!!!! :wink:

NAGYON VÁRJUK A HÍREKET!!!

SZÉP SZÜLÉST!!!! :P

ÉS PERSZE LEGYEN MINDEN RENDBEN!!!

//// remélem, még látjátok, bár már valszeg nem /// :(

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


ez nagyon izgi: drokkolok nektek: jó szülést mindkettőtöknek! :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Tusimi, Nyafi

már csak utólag látjátok ,de NAGYON SZORÍTOK ! Remélem, könnyű és gyors szülésetek lesz !

puszi

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


Lanyok,

Most igy a finisben levo ket kismama varakozasat teljesen atelem. Visszagondolva, olyan csodaszep turelmetlenseg ez az utolso par nap. :)

Cake,
Az eldobhatos bugyibol en ketto csomaggal (10 db) vettem, de egy teljes csomagot visszahoztam, pedig nagyon iparkodtam, hogy elhasznaljam mindet... :) ugyhogy 3-5 db normal esetben tuti eleg. Viszont betetbol vigyel jo sokat, s jo nagyot.

Andrea

Kép
andalka
 
 


Sziasztok!

Kicsit olvasgattam a topikot, és szeretnék egy kis segitséget kérni. Elvileg karácsonykor fogok szülni, gyakorlatilag remélem előbb, mert már nagyon szeretnék túl lenni rajata.
Az volna a kérdésem, hogy a CTG előtt mennyi idővel igyak Colát vagy kávét? A Manó a pocakomban soha nem akkor mocorog amikor kéne neki :D és olvastam, hogy ezek segithetnek.

Előre is köszönöm a segitségeteket és mindenkinek kitartást kivánok!
zuzmara08
 
 


zuzmara: szerintem attól függ,milyen gyorsan ér le a pocakodba,amit megiszol,megeszel: szerintem úgy 15-percel előbb: amúgy nekem a csoki jött be, és az nem is annyira egészségtelen ,mint a cola :lol: de ne törj le, ha nem mozog,mert általában a gyerekek ilyenkor megmakacsolják magukat, nem csak te jártál így :lol: nem számít semmit, ha majd meglesz a baba, csak jót nevetsz az egésszen.

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Sziasztok kismamák!

Segítségeteket szeretném kérni, ill. jó lenne ha átadnátok tapasztalataitokat. Uzsokiban szeretnék szülni (igaz sajnos az idénről lecsúsztam) dr. Lukács Györgynél. Évek óta járok hozzá, és sajnos a 3. terhességem "műszeres befejezését" is ő csinálta. Egy gyermekem van egyébként, ebből könnyű kiszámolni, hogy kettő baba nem sikerült... De ne adom fel, Lukácsnál szeretnék szülni, mert meg vagyok vele elégedve, nagyon emberi, és rendes volt a műtét előtt-után is. De szülni még nem szültem vele! Valakinek van róla tapasztalata?
A szülőszobákról is szeretnék hallani, mert legutóbb mikor a kórházban jártam nem volt lelkierőm megnézni műtét előtt a körülményeket.
Biztosan sokszor leírtátok már de nem tudok ennyi oldalt visszaolvasni! :D

Előre is köszi!
Vendég
 


Szia Kriszta!

Nagyon köszönöm a gyors válaszodat, megpróbálom akkor első sorban a csokit :) azt nagyon szeretem...
Remélem beválik mert a dokim (Csapó) kicsit "letolt", hogy akkor menjek CTG-re ha mocorog mert ha nem akkor nem ér semmit. Mintha tehetnék róla, hogy mikor virgonckodik :D

Köszönöm mégegyszer!

Zsu
zuzmara08
 
 


szerintem ez nem szép a dokidtól, mert azt nem tudod befolyásolni: az én gyerekem direkt mindig megmakacsolta magát a CTG-n és nem akart mozogni, ne aggódj emiatt, nem te tehetsz róla :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Sziasztok!

Viki férje ill. a boldog kispapa vagyok.
3,2 kg-al 53 cm-el megszületett Abigél!

Kitartás!

Gábor Kép Abigél

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Szia Gábor!

Köszönjük a jelentkezést!
És NAGYON GRATULÁLUNK EHHEZ A GYÖNYÖRŰ KISASSZONYHOZ!!
Nagyon szép, és csinoska!
Nagyon jó egészséget nektek, kitartást és minden jót! Sok-sok boldog percet együtt!


Sziasztok!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Ami a CTG-t illeti, engem nem szúrtak le soha, hanem még rosszabb.
Ha nem mozgott, fogtak egy elektromos ütést adó toll-szerű valamit, és azzal piszkálták meg a babát a hasamon keresztül, és akkor én annyira dühös voltam, hogy nem igaz. Akkor erről már leszoktak, ezek szerint?
Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni! Szerintem eltúlozzák ezt a CTG-t.

Szép szülést nektek!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Szerencsére már úgy tudom nem használják azt az elektromos kütyüt, de az tényleg durva. Szegény baba ha alszik akkor alszik, miért kell piszkálni...
Olyan rossz, már előre stresszelem magam, hogy vajon mi lesz hétfőn a következő CTG-n. Bár inkább hallgatok Rátok és nem idegesitem magam rajta, annyit nem ér az egész. Remélem hamarabb megszületik a gyermekem, mint karácsony és akkor már nem kell olyan sokszor mennem :)

Köszi Eszty a jókivánságokat, remélem hamar túl leszek rajta, ugyanis nagyon félek a szüléstől :(

Jó éjt Mindenkinek!

Zsu
zuzmara08
 
 


Szia Zsu!

Ne félj!!! Nagyon szép élmény lesz, nagyon drukkolok!
És a természet is segít! El van minden jól tervezve, úgyhogy ne aggódj! Nem tudsz rosszul csinálni semmit, a babó akkor is megszületik, ha te semmit nem teszel! Vigyázz magatokra!
A félelem pedig elmúlik, mire eljön az idő! A hormonok ügyesek! :P

Puszi és kitartás!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Isten hozta Abigélt! :D

Gratulálunk a gyönyörű babátokhoz! Mihamarabbi regenerálódást, jó egészséget és sok boldogságot kívánok! :)

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Sziasztok!

Cake, Zsu , Zsibima! Üdv a fórumon!:)

Zsu! Esztynek igaza van. Mire eljön az ideje, nem fogsz félni! :)

CTG: Erre se félelemmel gondoljatok! Én úgy fogtam fel, ha nem mozgott a "kellő" időben, hogy már most egyénisége van a kis drágámnak, és nem hajlandó parancsszóra ficánkolni, makacs, mint az anyja! :) Hozzáteszem, hogy nagyon jó tapasztalataim vannak a szülésznőkről, engem egyszer sem zrikáltak azért, mert nem mozgott. Próbáltak segíteni, megmozgatni, tapsolni neki, nevén szólítani, és oldani a feszültséget. :) 90%-ban bevált a módszerük.

Zsibima! Szerintem szülés előtt mindenképp érdemes megnézni a szülőszobát. Kevésbé stresszeli az embert, ha tudja hova kerül, mi hol van. Sokra nem emlékszem így utólag, legalábbis a vajúdóból. Azt hiszem, ott két ágy van, a szülőszobán három. Egy egyágyas, és egy kétágyas, ami függönnyel választható ketté. Bár más kórházakban nem jártam, de szerintem modern és tiszta. Nem tudom, mit írhatnék még róla... Kérdezz, úgy könnyebb felidézni! :)
A dokidat sajna nem ismerem.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a bíztatást, igyekszem nem félni, szerintem ha odakerülök már jobb lesz, mert nagyjából fogom látni a végét :D

Zsibima! Én 2 hete néztem meg a férjemmel a szülőszobát és a vajúdó szobát. Az utolsó vérvételen voltam amikor még volt egy kis időnk, gondoltam bekopogunk hátha szerencsénk van és épp üres. Az volt :) Beszéltünk egy szülésznővel aki nagyon kedvesen elmondott mindent, hogy mit vigyünk, mire figyeljünk stb...
A vajúdó szobában van 2 ágy, egy kissebb és egy nagyobb, olyan Franciaány féle, illetve nagy labdákat is láttam. Kellemes a környezet a színek és nagyon rugalmasak. Van hozzá egy fürdőszoba, wc-vel, zuhanyzóval, mosdóval.
Aztán van 1db egy személyes szülőszoba, nagyon kafa távirányítós ággyal. Sokféle képpen lehet állítani, úgy ahogy neked kényelmes. Aszt hiszem még a derekadat is meg tudja külön emelni. Tiszta jó :D
Aztán következik egy nagyobb helyiség, ott vannak vastag függyönnyel elválasztva a különböző "szobák" vagy nem tudom minek nevezzem őket. Legalábbis így emékszem :) ha valamit kihagytam volna akkor bocsi, kicsit bambultam időnként...
Remélem tudtam segíteni :D

Zsu
zuzmara08
 
 


NYAFI+GÁBOR Anyuka+Apuka !!!

NAGYON jó egészséget, sok örömet és boldogságot kívánok a kis családnak!

Gratulálok Abigélhez ! Isten hozta! Gyönyörű órák, napok, évek állnak előttetek!

puszi

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


Tekiroll, Zuzmara- köszönöm a segítséget, kielégítő volt. :D A lényeg, hogy pozítív a tapasztalatotok, ez már nekem elég. Még sajnos sok időm van addig, míg szülőszobát közelről láthatok, de azért jó idejében tájékozódni. Nagy pocakkal tervezem, hogy megnézem, de igazából az orvosom miatt talán akkor is ezt a kórházat választanám, ha nem lenne olyan klassz a szülőszoba, ahogy leírtátok.
14 éve szültem, azóta nagyot fordult a világ, teljesen más dolgok vannak a szülőszobán, remélem én is megtapasztalhatom hamarosan...
Mégegyszer: köszi!!! :D
Vendég
 


Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok a kis Abigélnek, gyönyörű baba, remélem az anyukája is jól van már :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Sziasztok!

Nyafi és Gábor!

Gratulálok!!!! Nagyon szép kislány! Remélem, minden simán ment!!

Puszi!!

Kép
majaeszti
 
 


Szeretnék csatlakozni én is a többiekhez: Gratulálok Gábor, majd ha pici levegő vételnyi időd lesz, szívesen olvassuk a többi beszámolót Anyukáról és a Babáról.
.ivett
 
 


Sziasztok!

Én is nagyon örülök Abigélnek!!! Tényleg gyönyörű kisbaba, és nagyon szép nevet választottatok neki! Gratulálok!

Nálunk is türelemre van most a legnagyobb szükség, de szerencsére egyébként minden rendben van.

Szika
Kép
szika
 
 


Teljes szivembol gratulalok es minden jot, boldogsagot es egeszseget kivanok az egesz csaladodnak, Nyafi! :)

Kép
andalka
 
 


Sziasztok!

Bogár!

Bocs, h még nem reagáltam....

Én kalászi vagyok, a torna meg az almafa gyerekházban van , az udvaros csárda mellett.Bánhatod, h Pestre kellett költöznötök...

Én nem tenném.

Gyere úgy látogatóba, h tudj tornázni!

Kép
majaeszti
 
 


Kedves mindenki!
Kicsit eltűnünk, hogy költözés után újult erővel térhessünk vissza, mihelyt beköttetjük a netet!

Puszi
Dolli&Gézababa


Kép

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a gratulációt!
Császárral kellett megszületni, mert nagyon fájt a lábam. Hála az égnek Abigél egészséges, mint a makk és gyönyörű. Lábfájdalom még nem múlt el, ma megyünk ortopédiára. De nem érdekel, mert tegnap már hazajöhettünk!!! Most szokjuk egymást, mindjárt jön a védőnő. Majd írok!!!Puszi

Kép
nyafi
 
 


Tusimi! Gratulálok a kislányhoz!!!! Nagyon édes! Talcsiztunk a koriban és nagyon bájos nagy kislány! Természetesen született szombaton

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!
Gyorsan jövök-megyek. Dec.1-n, 5 napos késéssel, de 2,5 óra alatt természetes úton megszületett végre pici lányunk Zita. Aznap reggel hazaengedtek a kórházból estig, de otthon a paradicsomleves kevergetés közben kezdtem furán érezni magam, 2-kor már a kórházban voltunk, f5-kor már a kezemben foghattam. Nagyon aranyos kislány, imádom, tegnap jöttünk haza. Itthon már 2x3 órát tudtunk aludni az éjszaka, remélem így is marad, és be tudom pótolni a kórházban kimaradt órákat.

Nyafial összefutottunk még a bébik születése előtt, egy kórteremben voltunk, nagyon vicces volt. Neked is nagy-nagy gratula Nyafi, és gyógyulást a lábadnak!

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?