Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen az, amikor elfolyik a magzatvíz? Mennyi folyik el? Lehet olyan, hogy valaki nem veszi észre?
Azért kérdezem, mert most a híradóban mondták be, hogy egy koraszülöttnek megvágták császározásnál a hasát, de állítólag az anyja csak 3 nappal a magzatvíz elfolyása után ment be a kórházba. Lehet, hogy nem vette észre, hogy elfolyt? Mert állítólag van olyan, hogy csak szivárog. Ha csak szivárog akkor nehezebb észrevenni?
De azért minimum 1 liter elfolyik, nem?

Köszi a választ.

Sziasztok, minden jót:
Évi

Kép
evisan
 
 


Évi,

Tényleg van olyan, amikor csak szivárog a magzatvíz. Olyankor, azt hiszem, hogy felül reped meg a magzatburok. NEm tudom pontosan, de azt hiszem, hogy a magzatvíz a burokrepedés után folyamatosan újratermelődik, hiszen a babának még egy darabig szüksége van arra a közegre. Nekem Dancával olyan volt, mintha bepisiltem volna, szerencsére pont WC-n voltam...

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Én csak a mennyiségére vonatkozóan tudok hozzászólni,mert nekem repesztették a burkot. De nem volt egy liternyi, csak olyan fél liternyi maximum, szóval egy ágytálba simán belefért.
És van olyan, hogy nem veszi észre az anya, mert sokszor nem is egyszerre folyik el, mert a baba elzárja az útját, és csak ahogy odébb mozdul, úgy jön ki újabb adag.
De olyan is van, hogy pont kizúdul az egész.

Akinek meg a végén már vannak vizelettartási problémái, azt el is hiszem, hogy nem tudja megkülönböztetni.

Hát, csak ennyit tudtam segíteni.

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

 
 

Sziasztok!

Én egy 27 hetes kismama vagyok!!
Még nincs előtejem,pedig az egyik barátnőmnek 26 hetesen már volt!
Mi a véleményetek a Dél-pesti-ről?Én ott szeretnék szülni,de hallottam már róla rosszakat és jókat is!

Kati
katicca20
 
 


Szia Kati,

Az előtejjel ne foglalkozz, ez mindenkinek más. Ahogy a szoptatás is. Nekem az első gyerkőccel egy csepp sem volt szülésig, a másodikkal már a vége felé igen. Mindkettőt szoptattam.
Olvass vissza ebben ill. a másik kórházas topicban. Itt főleg jókat fogsz olvasni. Ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolunk:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Köszönöm szépen Judit!

Épp most olvasgattam vissza és tényleg főleg jók vannak a kórházról,aminek örülök!
Igaz,hogy a védőnőm is azt mnodta,hogy nem rossz kórház,mert nem rég lett felújítva és hogy az orvosok sem rosszak!
Az igaz,hogy ott már a szülésznő is végezhet burokrepesztést és gátmetszést és varrást??

Kati
katicca20
 
 


Kati,

Ebben a kórházban választhatod azt, hogy csak szülésznőt válsztassz. Ő kíséri végig a teljes szülést, egészen a legvégéig.
Persze az ügyeletes orvos bármikor riasztható, ha valami galiba adódna.
Az orvosok kifejezetten jók, nem is beszélve a szülésznőkről. Van két új szülőszoba, az egyik nagyon új. Abban van kád is. A másik, a "lila" szülőszoba (én mindkétszer ott voltam), nem annyira új, de a lehetőségekhez képest barátságos.
A gyerekágyas osztállyal teljesen OK, vannak 1, 2 és 4 ágyas szobák. Mindegyikhez van külön fördőszoba WC-vel. Az 1 ágyasért hivatalosan nem kell fizetni, mehetsz oda, ha éppen van hely. Cserébe támogathatod a kórház alapítványát, lehetőséged szerint.
A gyerekágyas osztályra nem mehetnek be a látogatók, neked kell kimenned a folyosóra. Ha egyágyasban vagy, akkor a papa bemehet, ha minden igaz. A csecsemősök vegyesek, de ha kérdezel, mindegyik segít.
Minden kórházban előfordulnak olyan esetek, amelyek miatt rossza szájízzel távozik az ember. Itt is előfordul ilyen, de szerintem, jól döntessz, ha ezt a kórházat választod. Szocreál, és a folyosói mosdók siralmasak, de az osztály OK.

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Köszi a tapasztalatokat a magzatvíz elfolyással kapcsolatban. Mindig amikor valami rossz hírt hallok, én is egy kicsit elkezdek aggódni.

Na, úgy látom sikerült az új vonalzót megcsinálni.

Minden jót, sziasztok:

évi

Kép
evisan
 
 


Judit,

Köszönöm szépne,hogy leírtad a tapasztalataidat a kórházról!!:)
így ahogy elmesélted,nem is rossz,sőt.........!!

Hogyan lehet ilyen édi vonalzót csinálni???????

Kati
katicca20
 
 


Kati,

Felmész a www.lilypie.com oldalra. Ott megcsinálod a vonalzót, a végén kapsz egy csomó féle kódot. Az url kódot bemásolod a profilodban lévő aláírásba.
Ha az angollal meggyűlne a bajod, pwóbáld meg a www.noivonal.hu oldalon.

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Hát nem sikerült a noivonal.hu-n volnalzót csinálnom,de a babafalva.hu-n igen!Ez sokkal egyszerűbb volt!!:)

Kép
katicca20
 
 


Kedves briano!
Most olvastam szüléstörténetedet, és igencsak meglepett a dolog. Szeretnék erről többet tudni. Szerintem (én így tudom) senkit sem küldünk haza, pláne nem, ha valami nincs egészen rendben. Örülnék, ha (akár priviben) elküldenéd, hogy miről ismerlek meg és utána nézek a dolognak.
csmgy@t-online.hu

dr. Csákány
gyuri
Szeged
 
 


Magzatvízről.

A szülés idejében (un. terminusban) a magzatvíz mennyisége megkevesbedik, kb 1000 ml lesz. Ha a burok megreped, ennek jelentős része elfolyik, temészetesen mind nem tud, és mivel a magzatvíz a magzat vizelete, egyrészt újra is termelődik és tovább ürül. Előfordul, hogy ez a szivárgás nem észlehető. Ha a burok megreped, akkor nagy a veszélye a magzat-méhür fertőződésének, ezért az esetek 99%-ban gyorsan törekedni kell a szülés befejezésére.
Ha ilyenkor császármetszést kell csinálni, akkor a méhfal szorosan a magzat fejére tapad, kinyitásakor kisebb vágások, amik gyorsan elmúlnak előfordulhatnak. ha farfekvés van, különösen koraszülöttnél, akkor a metszés alatt a magzat hasa van, így fordulhatott elő a sajtóban ismertetett eset, de a koraszülött állapotán ez semmit sem változtat, nem veszélyes (bár kellemetelen), a bajt a koraszülöttség és az három napos burokrepedésel járó fertőzés okozza.

gyuri
gyuri
Szeged
 
 


Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy van-e köztetek olyan, aki vérnyomás problémája van. Arra lennék kiváncsi, hogy ki mit szed, mert nekem a Dopegyn nem jött be, nem csinál semmit.

Szimó
szimó
 
 


Sziasztok!

Kedves Gyuri!
Köszi a nagyon szakszerű tájékoztatást a magzatvízzel kapcsolatban. Lehet, hogy személyedben van itt köztünk egy szakember? Netán orvos? Különben arra gondoltam a minap, hogy elvileg orvosok is miért ne olvasgathatnák az ilyen fórumokat, és milyen jó lenne, ha kiderülne, hogy tényleg van köztünk egy orvos is. Vagy szülésznő, ápoló, szóval szakember. Bár az orvosoknak több gondjuk is van annál, minthogy ilyen fórumokat olvasgassanak, nem?

Kedves Katica!
Ezt a vonalzót a noivonal.hu-n csináltam. Tényleg nagyon cukik vannak. Előtte meg volt egy sárkányos vonalzóm a babafalváról, de szerintem egyáltalán nem bonyolultabb megcsinálni a nőivonalon sem.

Évi

Kép
evisan
 
 


Szia Judit!

Köszi szépen a pü-ben az információt.

Minden jót nektek: Évi

Kép
evisan
 
 


Evisan!

Gyuri valóban szülész és a Jáhn Ferencben praktizál. A másik fórumon is szokott tanácsokat adni, és hozzászól, ha olyasmit lát, amihez érdemes. :)

Puszi mindekinek!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Helló Lányok!

Gyuri doki az osztályvezető főorvos a Jahn-ban. Régebben gyakrabban jelentkezett akkor még a másik Jahn-os topicon és nagyon is hiányzott, hiszen szerintem már több mint fél éve nem írt egy sor sem nekünk. Üdvözöljük újra köztünk, reméljük fog jelentkezni.

Evisan, írtam Neked privit!

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Szia Evisan!

A babakelengye dologhoz szeretnék hozzászólni.

Nekem Medela mellszívóm van, teljesen meg voltam vele elégedve, ha jól emlékszem, 18 ezer forint volt, hálózatról és elemmel is működik.

A cumisüveg beszerzését szerintem ne kapkodd el. Nekünk összesen 2 darab volt (az egyiket a mellszívóval adják), a másik gyakorlatilag bontatlanul áll azóta is a szekrényben. Ha szopizik a baba, akkor semmi szükség rá. Az én fiam nem is tudta használni a cumisüveget, a nyelvével kilökte a szájából. Ha teát adtunk neki (az elején párszor, akkor pohárból vagy kiskanállal kapta, gyönyörűen kiitta ezekből is. A kismanók sokkal ügyesebbek, mint sokszor azt gondolnánk.

Mi cumit sem adtunk a gyereknek, néha persze nehéz volt, könnyebb lett volna elhallgattatni, megnyugtatni vele, de kibírtuk és nem bántuk meg. Most nem kell azon trükközni, hogy hogyan szoktassuk le a cumiról és egyetlen fényképet sem rondít el a cumi a gyerek szájában. Bocsi azoktól, akik cumipártiak.

Az eszközöket én mindig kifőztem lábasban, egy kis citromsavat kell a vízbe tenni, úgy nem lesznek vízkövesek, kb. 20 percig kell forrás után még gyöngyöztetni és utána tiszta pelenkán lecsöpögtetni.

Mi orrszívó-porszívót használunk a kezdetektől, az Ariana-t, kb. 1500 forint volt.

És még egy tanács: ne vegyél meg mindent, mert akkor mit visznek nektek majd a vendégek. Az ágy fölé való forgó, a csörgők és rágókák szerintem tipikus ajándéktárgyak. Nekünk egy darab sem volt, amikor a fiút hazahoztuk a kórházból, mégis tele lett velük a ház.

És az utolsó jótanács: a kisbabákat nagyon-nagyon kell szeretni (ésszel is!) és foglalkozni velük, attól lesznek boldogok és kiegyensúlyozottak. Őket nem érdekli, hogy milyen babakocsiban tolod és új vagy használt ruhát adsz-e rá vagy mennyi pénzt költesz a játékaira. Ez csak a felnőtteknek fontos.


Boldog babavárást! Ha jól látom, két héttel vagy előttem.


Nutella

Kép

Kép
nutella
 
 


Sziasztok!

Köszönöm nektek a tapasztalatokat, segítséget, meg a priviket. Tök jó, hogy ilyen kedves, segítőkész emberekkel találkozhatok itt a fórumon.

Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Nutellának igaza van.

Én egyébként adtam neki inni cumisüvegből, mert a tápszer másképp nem ment, és cumizott is, viszont 1 éves korában szépen elhagyta: ő nem kérte, én nem adtam napközben. Aztán már alváshoz sem kellett. A fogait szépen mostuk minden nap, így szerencsére gyönyörű kis rizsszemek maradtak, és egészségesek.
De azt is megértem, ha valaki el sem akarja kezdeni a cumis mizériát, mert tényleg sok gyerek még 5 évesen is azzal rohangál.

Tényleg rengeteg játék jön majd ajándékba, és a lógós játék olyan 3 hónapos koráig nemigen érdekli, nem is nagyon látja tisztán.
A foglalkozást nagyon megjálálják: kiegyensúlyozottak lesznek. Csak meg kell találni az egyensúlt: legyen sok inger, de ne túl sok, és tudjon pihenni is. Sok babát túlterhelnek ingerekkel, és el sem tud aludni tőle szegény. De a szeretet és a nyitottság mindig megmutatja, mire is van szüksége a babónak.

Puszi nektek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!


A közeljövőben (remélhetőleg még karácsony előtt) Pesterzsébetre költözünk. Egy lányom van, aki dec. 9-én lesz 1 éves és a Margit korházban született, ahol megszünt a szülészet (a szülőorvosomat meg elbocsátották és csak magánrendelése van már). Pesterzsébet meg úgy tudom hogy a JF-hez tartozik.

Még szeretnénk újabb babát (1-2 éven belül), ezért érdeklődni szeretnék tőletek, hátha tudjátok, hogy van-e a J.F-ben olyan szülész-nőgyógyász aki nő, és ha van akkor mit tudtok róla.

Másrészt, ha van köztetek Peterzsébeti, akkor ha tudna tanácsot adni, hogy milyen gyermekorvost érdemes választani ott...

Kétlem, hogy visszajárnék Békásmegyerre a város tulsó végébe, még akkor is ha elégedett voltam mindenkivel itt.

A költözéssel megszűnik egy időre az internetelérésem, így nem tudom mikor leszek legközelebb, de válaszaitoknak azért nagyon örülnék. (Legfeljebb a férjem beszámol róla. :) )

Köszönöm a segítségeteket:

zamat
zamat
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen
 
 


Kép Kép [/img][/quote]

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mint a fenti képen is látható 14-én(szerda) beíndítás nélkül, 3-4 óra alatt(vajúdással együtt), megszületett természetes útón J. Milán Krisztián 4650 gr és 56 cm-mel :lol:
3 nap múlva, szombaton haza is engedtek minket.

A kórházról a benyomásaim nagyon vegyesek!!!

Mi nem fogadtunk sznőt, Heidinek hívták, nagyon elégedettek voltunk vele, de a mellettem levő ágyakon fogadtak egy Ildikó nevezetűt, akivel nagyon elégedettek voltak. Az orvosommal is elégedett voltam, vele egyetlenegy gond van, hogy mivel főorvos nagyon elfoglalt és nekem emiatt voltak vele pproblémáim a vége vele, amúgy nagyon profi(Dr. Csákány György)

Kép
mona1978
 
 


JA Evisan most olvastam csak vissza, hogy miket írtatok: szoptatós melltartó 3000 ft, a Baross utcai Gólya nevű baba boltban, érdemes elmenni

Kép
mona1978
 
 


:) :) :) :) Szia Mona! :)

Először is nagyon-nagyon GRATULÁLOK a gyönyörű kis újszülött babátokhoz!!! Nagyon jó egészséget neki és nektek is, és minden történjen úgy, ahogy megálmodtátok. Sok örömöd teljen ebben a pici babában, élvezzetek ki minden egyes pillanatot vele.
Milyen édes!!! :)
Szép nagy súllyal született, és ahhoz képest nagyon hamar meglett.

A szüléstörténetedet majd leírod, ha valamikor lesz egy kis időd? Van tejed? Tud szopizni a babócád?

:) :) Jééé, most esik le, hogy 14-én született. Én is nov. 14-i vagyok. :) :)

Köszi a bolt ajánlást.

Akkor még egyszer NAGYON NAGY GRATULA, és jó pihenést (már amikor lehet), meg jó egészséget, meg minden jót.

Szia: Évi

Kép
evisan
 
 


javascript:kep("/pic/kepeslapok/0000028290.jpg",499,399);

KicsiMilunak

Kép
evisan
 
 



Kép
evisan
 
 



Kép
evisan
 
 


Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.


Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft


Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 14&start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Szia Mona!

NAGYON GRATULA!!!!!
Gyönyörű Milu!!!!!!!

Ha van pici időd, leírnád, hogy ment a szülés?
Nekem még mindig nem világos teljesne, hogy megy a szülésznős szülés. Én nem szeretnék orvost fogadni, és azt sem különösebben, hogy foglalkozzon velem, csak ha gond van.

Nagyon köszi előre is!

Minden jót, jó egészséget és kitartást nektek!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Megnézem Evisan képeslapját, nagyon szép! És eszembe jutott egy nagyon szép idézet, és megosztom veletek!

"Szeress engem nagyon, akkor is, mikor nem érdemlem meg, mert akkor van a legnagyobb szükségem rá!"

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Csak az a bajom azzal a képeslappal, hogy nem tudtam úgy kitenni, mint mamacka is a fényképeket. Nem tudom hogyan kell. Valaki le tudná nekem írni?

Úgy tudom, hogy december 4-én lesz szülésfelkészítő a JF-ben. Telefonon legalábbis ezt az infót adták nekem, hogy minden hó első keddjén, az pedig dec. 4. Valaki jön közületek? Én mindenképp elmegyek, mert még sosem voltam a JF-ben.

Sziasztok: Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen a jó kívánságokat...
Szülés sztori rövidítve:
nov. 14.:
9:00: Doki megvizsgál, előtte két nappal még arról volt szó, hogy aznap beindítjuk a szülést...Megvizsgál engem, nézi a ctg-t, AZ UH-T, azt mondja várjunk mert péntekig, mondom ok.(búcsúzóul mé hozzá teszi, hogy szerinte 80%, hogy még ma talizunk)
Hazaérünk, a párom nem mer bemenni dolgozni, mert ő szerinte is ma szülök, é.anyám ebédet főz
10:30 leülök filmet nézni
10:45: elkezdek most először fájásokat érezni különböző erősséggel
11:00: erősödnek a fájások, úgy döntök visszamegyünk
11:30-12:00 kórházi felvétel, már nagyon fáááááj, és itt már a sznő veszi fel az adataimat, a dokim megvizsgál, burkot repeszt
12:00-től már nagyon fááááááááááj a két jó szoba foglalt, enyém a sima 3. szoba, egyedül vagyok(egyébként, baromira lényegtelen volt, hogy melyik szobában vajúdok) Zuhizok egy kicsit jobb
13:00 körül nagyom-nagyon fááááááj kérek edát, de a dokim azt mondja már nincs értelme...
Próbálok nyomni...meg amiket mondanak,
14:45 megszületett kicsi Milu :lol:
Utána a varrás, meg minden féle felépülési fájdalmak kutyafüle a szüléshez képest :lol:

A sznő végig ott volt a vajúdás alatt, bíztatott, mondta, hogy mit hogyan csináljak...tágított...Hogyan vegyek levegőt...stb. A dokim is elég gyakran rám nézett ő bíztatott és adta az instrukciókat..

Kép
mona1978
 
 


Szia Mona!

Ki volt a dokid,aki benn volt a szülésnél?És a szülésznő??
Gratulálok a picihez!:)
És egy kicsit tartok a szüléstől,hogy nagyon fog fájni meg ilyenek!!:(

Kati

Kép
katicca20
 
 


Sziasztok!

Úgy tudom, hogy dec. 4-én lesz a JF-ben, a nővérszállón szülésfelkészítő. Merthogy nekem azt mondták, telefonon érdeklődtem, hogy minden hónap első keddjén van, és az dec. 4. lesz.
Jön közületek valaki, aki babát vár?

És még azt szeretném ezzel kapcsolatban megkérdezni, hogy a szülésfelkészítőn tanítják azt a légzéstechnikát is?
Ti hogy szültetek? Jártatok előtte valami tanfolyamra, ahol megtanítják, hogy szülés közben hogy kell lélegezni?

Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Mona! Köszi a történetet! NAGYON ÜGYES VOLTÁL!
Tök hamar és szépen meglett a babó!
És NAGYON SZÉP!!!!!! :P

Katicca! Ne félj a fájdalomtól. Mert persze nagyon fáj, de én nem tudnám összehasonlítani semmivel. És tudva, hogy vége lesz (mert vége van, mintha elvágnák, abban a pillanatban, hogy manó kibújt), nem annyira borzasztó. Nekem sajnos a varrás jobban fájt, mint az egész szülés, mert hülye voltam, és elfelejtettem szólni, hogy a Lidocain nekem nem használ, így lényegében érzéstelenítés nélkül varrt kívül-belül, összehúzott izmokkal (a fájdalomtól), és ahogy ernyedtek el az izmok, úgy szakadt be minden varrat. De ez az én hibám. A lényeg, hogy minden túlélhető. És én nem kértem semmilyen fájdalomcsillapítást, viszont oxitocint kaptam, ami még a természetesnél is erősebb fájásokat idéz elő. Úgyhogy ne félj! Minden rendben lesz! Csak a babára koncentrálj!!

Egy kérdés azoknak, akik már szültek: gátvédelmet lehet kérni? Akkor is, ha nem fogadok orvost, és szülésznőt sem kérek előre, hanem aki bent lesz? Természetesen neki majd adok pénzt, de külön nem akarok senkit berángatni, ha már úgyis van bent valaki.

Kislányok keresztanyuja most szülte a második babót a Kútvölgyiben, és ott simán volt gátvédelem, és vágás nélkül minden tutin ment. Olyan jó lenne ... !!!! :)

És még egy: az nem világos nekem, hogy a babót hogyan lehet megnézni látogatáskor: a látogatókhoz kivihetem? Illetve, ha egyágyasban vagyok, akkor oda be is jöhetnek? Én az Uzsokiban szültem, ezért is kérdezek ilyeneket.

Köszi a válaszokat előre is!!!

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Evisan!

Nem tudom a JF-ben hogy van. Az Uzsokiban volt terhestorna, és ott tanították, de a felkészítőkön is el szokták mondani. Semmi ördöngős egyébként.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Mona!

Én is gratulálok a kismanódhoz. Nagyon ügyes voltál tényleg a szüléstörténet alapján. Nagyon sokan mondják, hogy mikor már kérnék az EDA-t már nincs értelme, mert annyira közel a "cél", és kibújik a fejecske, már nem adhatnak akkor. Képeket is kérnénk majd a kis manóról!

Boeszter! A babanézés úgy van a JF-ben, hogy este - emlékeim szerint - fél hat és fél hét között megmutatják üveg mögött a családtagoknak a babát. Ha egyágyas szobában vagy akkor sem jöhetnek be a családtagok a szobádba, talán csak az apuka, ha jól tudom, de én nem egyágyas szobában voltam.
A baba veled lehet éjjel-nappal az egyágyas szobában, de annak nem örülnek a csecsemősök ha ti viszed ki a rokonokhoz, sőt szerintem nem is engedik, mert a babát nem lehet kivinni a gyerekágyas rész folyósójáról, és oda más nem léphet be csak az anyukák és a kórháziak. A család csak üveg mögül láthatja, de hidd el, nem olyan hátrány ez!

A szülésznős dologhoz nem tudok hozzászólni, mert nekem nem volt fogadott szülésznőm, inkább az orvosomhoz ragaszkodtam most. Így nem volt téma a gátvédelem és nem is csinált gátvédelmet a szülésznő. De lehet, hogy nem is lettem volna jó alany hozzá, mert több helyen elrepedtem a vágás mellett, így aztán lehetett utána hímezni.. :-) Szóval, lehet, hogy a gátvédelemmel sem tudták volna ezt megakadályozni....

Üdv.

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Boeszter: a látogatókhoz nem viheted ki a babát.Látogatási időbe mutatják meg a babókat ablakon keresztűl.Első nap (elvileg)bár mikor megmutatják a babát.Az egyágyasba elvileg be lehet menni a látogatóknak.
Sajnos nekem nem sikerült a gátvédelem de a dokim belement volna.

KépKép
anikoh
 
 


Az egyágyast ezekszerint rosszúl tudtam.Én se abba voltam.
Volt egy szobatársam aki kivitte és szaladtak utánna, hogy nem lehet kivinni.

KépKép
anikoh
 
 


Sziasztok!

Én is kíváncsi vagyok már Bettemre!

Állandóan feljövök ide a topicba, hogy megnézzem, épp ki mit írt, de mostanában mindig csalódottan tapasztalom, hogy mindenki milyen elfoglalt. Hát, igen, akiknek gyerekük van, azok már nem érnek rá annyit a gép előtt ülni. Nekem meg az a bajom, hogy - mivel táppénzen vagyok - rengeteg időm van, amellett, hogy a lakás is a feje tetején áll (mert felújítás van), és teljesen netfüggő lettem. Állandóan a gépen lógok, pedig azért mellette csinálok mindent, amit tudok itthon, főzök, mosok, vasalok, boltba járok, stb., de mégis annyi üres idő marad.
De azért egy gyerek biztos jól kitölti ezeket az üres időket is. Már én is úgy várom, és azon lepődök meg, hogy mégis hogy telnek a hetek, és már egyre közelebb van a szülés ideje.

Bocsi ezért a kis eszmefuttatásért.

De tényleg, aki kismami, nem jön a JF-be dec. 4-én? Akkor lesz állítólag a szülésfelkészítő a nővérszállón, de azért még egyszer megkérdezem majd telefonon, hogy biztos legyek a dec. 4-ében.
Én biztos, hogy megyek.

Mazsus!
Jó az a lista, de tényleg. Kiegészítettem azokkal a dolgokkal, amiket még én is leírtam egyszer, és örömmel állapítottam meg, hogy olyan nagyon-nagyon sok dolog már nem is kell.

Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Köszi az infókat!

Drukkolok mindnekinek!

Evisan! Hú, hát ilyet nem fogsz érezni pár évig már! :lol:
Majd örülsz, ha vannak perceid magadra. Legalább is nekem így volt. :D

Puszi mindenkinek és kitartás!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok kismamik, anyukák!

Elnézést, hogy nem témábavágó hozzászólással érkezem.
A szopiparna.hu oldaltól vagyok, és szeretnék egy kis felmérést végezni azzal kapcsolatban, hogy hallott-e valaki a baba-mama dossziéról, amit elvileg a védőnők adnak automatikusan a kismamáknak. Ebbe a kis dossziéba lehet gyűjtögetni aztán a várandósság alatt kapott orvosi papírokat, ultrahang felvételeket stb.
Megkeresett minket egy cég, hogy ők adják ezt a terméket, és hirdetési lehetőséget kínáltak benne, de nem tudom, hogy ez tényleg eljut-e a kismamákhoz.

Ha tudtok valamilyen infót erről, kérlek segítsetek, akár e-mailben, akár itt a topikon.
/info@szopiparna.hu/

Előre is nagyon köszönöm.

Sok boldogságot, és minden jót kívánok mindenkinek.

Andrea
szaboandrea
 
 


SZia Andrea!

Én 2004 decemberében szültem, akkor én nem kaptam semmi ilyet.
Talán a frissebb kismamák már igen.

Szia,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Szia Andi!
Én szültem 2004-ben és idén is, és én sem kaptam semmi ilyesmit.

Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Kedves Andrea!

Én eléggé "friss", új kismamának számítok, de én sem kaptam ilyen dossziét a védőnőmtől. Kaptam egy-két baba magazint (de nem a legújabbakat), meg egy kis füzetet, amelynek az a címe, hogy Várandós Mamák (Felicitas Kiadó), meg aztán volt benne egy-két apró termékminta (asszem valami kis tisztasági betét volt), ennyi. De ilyen baba-mama dossziét nem kaptam.

Szia:
Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok Lányok!

Andrea
Sajnos én sem kaptam ilyen dossziét (csepeli vagyok), de a barátnőm kapott, nála láttam (ő erzsébeti). Én is Évi által említett dolgokat kaptam.

Mona
Nagy gratula Neked! :D Ügyes voltál! Nagyon jól leírtad a történeted, és jól illusztráltad a fájások erősödését, visszajöttek az emlékeim. :shock:

Sziasztok
Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


[quote="mugatu"]S írta:mugatuziasztok!

Az szeretném megtudni ismeri-e valaki közületek Dr.Bottyán Ferenc főorvos urat,ha igen légyszi irjatok róla.


Szia!!!
Én ismerem a Bottyán doktort!!!Anno 82ben nála születtem!!!22éves koromig hozzá is jártam a magánrendelőjébe vizsgálatokra de a barátnőm amikor a Hartmann doktorról kezdett el áradozni akkor kipróbáltam és nálaragadtam!!!Semmi bajom nem volt a Bottyán doktorral csak azt hallottam róla hogy ő csak szüléseket vezet már le a dél-pestibe és minden hónapba magándokihoz járni nekem sokba kerülne!!!Amugy 100%-osan szuper doktor szerintem!!!Ügyes és jól végzi a munkáját!!!Ha őt választod nem jársz rosszul szerintem!!!

Kép
Kép
snápi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?