Új privát üzeneted érkezett!


[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsuzsi
nem ,egyáltalán nem dudorodik ki, ezért írtam, hogy mást nevezzünk úgy tűnik tűzfoltanak

Melcsi
Szívből gratulálok a 20 évhez! Nagyon szép!
Mi 10 és fél éve vagyunk együtt, ebből 6 és fél a házasság :D 10 év múlva remélem mi is 3 gyerkőccel ünnepelünk :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


hmmm... szóval....

a haemangioma (érdaganat más néven) az ált. kidudorodik, és éles a pereme, egy érhez köthető

tűzfolt: A kis csecsemők egy részénél az orr, a szemhéjak, homlok, fejtető, tarkó, hát, keresztcsont területén igen gyakran észlelünk a bőrből nem kiemelkedő, általában szabálytalan szélű, világos- sötétpiros foltot. Ez az ún. velőcső záródási vonala mentén található fejlődési maradvány. Ezek kapilláris (pici erek) tágulatok, amelyek az idő előrehaladtával elzáródnak, zsugorodnak a bőrben, szemmel láthatóan halványodnak, majd általában eltűnnek. Ez lehet fél- 2 év, vagy nagyon erős, kiterjedt foltoknál több is, ill. később ezek megtelhetnek vérrel sírás, erőlködés esetén, és olyankor átmenetileg újra látszanak.

a kettő nem ugyanaz...

Lilinek haemangiomája van, meg nekem is

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Ezt írtam tegnap én is. :lol: Vagyis kérdeztem, hogy tűzfolt vagy hemangióma? Nálunk Ádámnak hemangiómája van, kb. 20 ft-os nagyságú volt, most kb. 3x akkora. Olyan pókháló-szerűen húzódott vissza. (Végül is a gyerek is már több mint 3x akkora, mint volt, nőtt vele a bunda is.) Bálinté szerencsére tűzfolt, de elég nagy.

Játék: AAnda, még nem rendeltem meg, így nem tudom, milyenek, csak itt találtam meg a nekem tetszőket:
http://www.jatekfutar.hu

dkata
 
 


Lányok, meg tudná nekem valaki adni a Next-es kontakt elérhetőségét??? :roll:
Mennyi idő alatt szokott megjönni a rendelés? Ha most rendelek, vajon karácsonyig ideér?

Köszi,köszi, köszi.

Jud

Kép
jud71
 
 


Jud!
nextrendeles@gmail.com
Nekem hamar itt volt, azt hiszem hétfőn utaltam, és köv. hétfőn hozta a posta. Hogy vagytok?

dkata
 
 


Kata :)
a 20 ftos nagyság tényleg nem kicsi már. És arra is azt mondták anno, hogy nem kell kezelni? bár nem tudom, hogy akkor volt-e már ez a lézeres kezelési mód, ennyire nem ismerem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Azt mondták, ovis korára elmúlik. Aztán mindig későbbre mondták... Persze engem rettentően "zavart" mert a gyerek úszni jár, féltettem a napsütéstől meg ilyenek.
Most megnéztem, kb. 8 centi átmérőjű, az már épphogy látszik, a közepén van még pár vastagabb piros ér.

dkata
 
 


akkor már tényleg szépen visszahúzódott.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Olivérnek is haemangiomája van. engem zavar nagyon, s ha magától mégse múlna el, biztosan csináltatnék vele valamit, de már jó ideje nem nő (kb 1 hónapja) ettől lehet, hogy még újra elkezd nőni?

Melcsi

gratulálok a 20 éves évfordulóhoz!
Ti mennyit csavarogtok!ráadásul 2 picivel.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Szerintem a gyerekkel együtt nőhet. De ahogy nő, remélhetőleg oszlik is szét. Kérdezz meg valami orvost.

Melcsi! Tényleg (de bunkó vagyok :oops: )... én is sok szeretettel gratulálok!

dkata
 
 


Melcsi: GRATULÁLOK! :)

Vettem sütőtököt és céklát, holnap nagy befőzés lesz. :D Szerintetek ha eldobható műanyag pohárba tesszük el, az jó?

tiko
 
 


Kata, köszönöm szépen! :D

Mi jól vagyunk, egyre jobban! Dani hasfájása is sokat javult, nagyon bevált a Gripe Water, naponta talán egyszer van gond a pocakjával. Ja és lekopogom az éjszakák is szuper jól kezdenek alakulni, egy hete már 7-8 óra is kimarad két evés között. (kopp,kopp,kopp)

Sajnos még mindig ritkán tudok jönni, mert nálunk is "mindig szarik valamit a kutya". Tegnap pl. a férjemnek volt iszonyú vesegörcse, még a vízet is kihányta. (bocsi) A sürgősségi H hozzáállással kapcsolatban pedig no comment. :evil:
Azért próbállak olvasni Benneteket.

Dani-képet is akarok feltenni, de mindig elbénázom.

Jud

Kép
jud71
 
 


Tiko :)
jó a pohár, csak valamivel tudd lezárni, hogy ne legyen fagyasztóíze.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)
Hú, mire mindent visszaolvastam (több mint egy hét), el is felejtettem a felét annak, amit írni akartam. Mindegy, az egy héttel ezelötti témák már úgysem aktuálisak :D

Melcsi :)
Gratulálok az évfordulótokhoz, igazán szép idő és remlem még sokszor ennyi lesz :)

Kata :)
Boldog névnapot utólagosan is. Örülök, hogy Bálint már kevesebbet bukik :)

Olivéreknek is boldog névnapot így utólag! :)

Katyerina :) Kismókus :)
Én is BME :D

Tiko :)
Én is műanyag pohárba fagyasztottam le sok mindent. Szerintem teljesen jó. Alaposan ki kell mosni elötte, amit kiolvasztok belőle azt meg felforralom mielött odaadom Balázsnak. Eddig nem lett beteg :)

Én már majdnem meggyógyultam, már csak csepegteteni kell a fülembe. Jó is mert kezdtem unni, hogy minden nap leszívják/kimossák. Hazamentünk anyuékhoz, hogy Balázsra tudjanak vigyázni, amíg én beteg vagyok (többek között ezért nem jöttem). Jól el is lett kapatva Balázs, minden nyikkra felkapták. Tisztára porosz kiképzőtisztnek éreztem magamat, hogy állandóan rájuk kell szólni, hogy "nem állítjuk a gyereket", "nem kell állandóan ölbe venni" stb. Most meg én szívok vele itthon :twisted: De azért persze jó volt, hogy segítettek. Jó lenne, ha nem 60 km-re laknának.

Balázs nemigen forog hasról hátra. Ez baj? Nagyon ritkán visszfordul a hátára, de nem sűrűn, kb 2 hetente egyszer. Hátról azonnal hasravágja magát és úgy szeret tolatni, meg játszani. Én azt gondoltam jól van ez így, izgalmasabb neki hason, mint háton. Ezek szerint vissza is kellene forduljon többször? Ha azt mondjátok kellene, akkor elkezdem edzeni rá.

Sokminden volt kajatémában. Én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert Balázs mindent megeszik nagyon lelekesen. Még semmit nem utasított vissza, az viszont többször előfordult, hoyg sírt mikor elfogyott a kaja. Sőt mindent meg akar kóstolni, egyszerűen nem lehet elötte enni. Pár napja önállóan eszi az almát. Odaadom neki egészben, és szépen lereszelgeti magának a fogaival. Egy fél almát elcsócsál. Tök jó, remélem megmarad ez a jó szokása és késöbb is megeszi a héját is :D
Szereti a narancsot és a citromot is :oops: Pedig azt még nem is ehetne, de a keresztanyám adott neki narancsot és nagyon ízlett neki. Nem lett baja tőle, de azóta is gondolkodom, hogy adjak neki, vagy sem.

Én inni vizet adok neki és pohárból, nem cumisüvegezik egyáltalán. A legkisebb jana bébivizet veszem (2,5 deci), de nem forralgatom akkor sem ha több napja van nyitva. ÁLatlában 2-3 napig adok egy üvegből, aztán ami marad, abban megpárolom a kajáját és inni újat bontok fel. De alapvetően cicizik és csak ebéd után iszik pár korty vizet. Ebédre és vacsira eszik szilárdat, demég mindig 6-7 alkalommal szopik mellette. Neki kaja is kell meg cici is :D
Az almát én nem párolom, csak pürésítem, nekem Braun botmixerem van és teljesen pürés lesz tőle. A tököt is szoktam párolni úgy sokkal hamarabb (10 perc) készem van, mint sütve.

Na kb ennyi voltam, remélem most sűrűbben tudok jönni megint :)

wish
 
 


Wish :D
ha forog visszafele, de ritkán csinálja azzal semmi gond. Levi hason élte le az életét amíg nem mászott :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish: örülök,hogy jobban vagy!

Te mivel takartad le a poharat?

Orsi: te miben tetted el amit előre megcsináltál?

tiko
 
 


tiko írta:Orsi: te miben tetted el amit előre megcsináltál?

nekem vannak 1 dls fedeles kis poharaim, angliában vettem azokat.
Sokat nem akartam 1ben lefagyasztani, mert annyit úgysem eszik meg egyszerre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tiko :)
Én folpackba csomagoltam a poharakat. Én féldecisekbe fagyasztottam, mert úgy jól adagolható más ételekhez, ha meg pl csak céklát akarok adni, akkor többet olvasztok ki.

wish
 
 


Melcsi,
Gratulálok!!!! És jó 'pancizást' kívánok Nektek!

Wish!
Örülök hogy már majdnem meggyógyultál, elég sz@r lehetett.

Nagy nap ez a mai számunkra: kibújt a mi első Balázsunk első foga és végre megmutatt, hogy tud ő hátról hasra fordulni! Na nem kezdett óriási pörgésbe, de azért 3x sikerült a mutatvány.

Kép
bandika
 
 


Hello Lányok!

Megprobálok bekapcsolodni! :D

Tiko!
Én aventes pohárba!
Annak van teteje!

Wish!
De jo hogy már jobban vagy!

Orsi!
Én nem is tudom végül milye van Ágolyonak de legalább egy 50 ft-os nagyságu és három ér van csunyán feldagadva benne!
Azt mondta a gyereksebész hogy vigyázzunk a zoknival nehogy bevágja és ha nem mulik el akkor lézer!De ö is mondta hogy elöször csunyább lesz!Azt nem kell hogy mondjam amikor kimondta hogy érdaganat....a viz levert! :shock:

Melcsi!
Nem semmi....20 év!!!
Nagyon boldog évfordulot nektek!
És Emesének meg: Kép

Kismoki!
De édes kis bestia!! :D
Ne viccelj,láttuk hogy kis duma gép volt és mosolygott, de ki az aki toppon van ha el van dugulva a nozija!Tudjuk hogy egy kis tündér bogár nöcili!! :D

Katyuska!
Én az ebio-tol rendelek minden héten(most már)és nagyon szép árut hoznak mindig!
www.ebio.hu

Hajni!
Jo huzos munkád lehetett! :shock:
Én vendéglátoztam ami szintén éjjszakai müszak igy az abszolut nem kivitelezhetö gyerek mellett(számomra)!
Én megint rendeltem a nextes lánytol!
Tegyél már egy pár linket honnan rendelsz játékot?!

Kata!
És te is ha tennél nagyon megköszönném! Kép Már rájöttem hogy Ágosoton is tud ám tátogni de csak a cicitejre(kanállal orrdugulás miatt) és a paradicsomos krumplira! :roll:
Adtam tegnap elött hust Ágolyonak!
Hányszor kell?Minden nap?
Itt volt a doktornö és kérdezte hogy miért nem adok már tejfölt,joghurtot és kefirt(kaukázusit) a gyereknek.....?Ezt mondta:-öreg gyerek jo husban van nincs baja mehet minden! :shock: Gonodoltam:-na jo majd én eldöntöm hogy mit mikor,ne szaladjunk ennyire elöre!
És még kérdeznék :oops: :
cukkini,karfiol,brokkoli mikor mehet?És a sajtot mikor kezdted adni?
A másik(bocsánat hogy ennyit kérdezek)hogy mivel süritem vagy engedem fel a fözeléket(kérdezte az orvos)mondtam hogy semmivel vagyis vizzel és krumplival süritek mert a fagyasztott tejet nem eszi meg!Azt mondta akkor tápszert tegyek bele!Szerinted?Fel is irt egy dobozzal!De nem váltottam még ki mert megakartam kérdezni töletek!

Megyek,megnézem a született feleségeket(szeretem) :D !

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi, Wish:köszi :)

Bandika: gratula a fogacskához és az átforduláshoz is! :)

tiko
 
 


Bandika!!!

Gratulálok! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó: az nekem is van, de csak 4 db, az meg baromira kevés.
Született feleségeket én is szeretem :)

tiko
 
 


Anikó :)
én tuti nem tennék bele tápszert. Szopik, szerintem tök felesleges.
Aztán majd lassan jönnek a tejtermékek.
szóval szerintem nem kell

az érdaganat a haemangioma.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


az aventes poharakra én nagyon rászoktam, egy csomó mindent abban fagyasztok.
Nekem az még gyereknek nagy, mert a kicsi is 180 ml-s, és egy jó darabig annyi kaja még nem kell Lilinek ahogy elnézem a fogyasztását.

Érdekes, hogy a hozzátápiban van a két elmélet, hogy hozzátápi vs elválasztás. (tehát szopi előtt v. után)
Lili pl. ha éhes volt akkor hisztizett és ki sem nyitja a száját a kanálra, szóval egyelőre csak szopi után kapott 2-3-5 kanál kaját.

kiváncsi vagyok, ő mikor fog teljes étkezést kanálból enni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :P ,
Elvenni nem fogom tőle a cicit, az tuti! Azt azért nem tudom elképzelni, hogy ott sír nekem, hogy éhes, én meg nem adom oda neki, áááááááá, soha! Nem tudom hogy lesz, hátha majd egyszer csak ő dönt úgy, hogy elég. Tényleg jó étvágya lehet Bálintnak, ha 5 cékla 3 evés! :lol:

Katyerina :P ,
Hú de rossz ezt hallani – ettől tartottam! :cry: :evil: (dévény )

Tiko :P ,
A te lányod is sír a tornától?

Andi :P ,
www.tulli.hu – ezt nemrég találtam. Anyukám rendelt tőlük vasárnap délután, és ma délelőtt már ott volt a csomag! :D (pedig vidék )

Melcsi :P ,
Gratulálok nektek! Luku nagyon ügyes! :D

Wish,
Az én szüleim is 60 km-re laknak. :D Üdv újra itt! Húú, egy fél almát megeszik?! :shock: Csak úgy magában?! :shock: De ügyes! :D

Bandika :P ,
Gratulálok foghoz és forgáshoz detto! :D

Anikó,
Durva ez az orvos! :twisted: Nem a miénk jár felétek is? :lol: Ágolyónak boldog hófordulót! Én eddig az árzuhanásról, a játékfutártól és a tullitól rendeltem játékot! Mind jó, az árzuhanásnál arra kell vigyázni, hogy a beszélő játékok németül nyomják! A többinél ált. van bennük magyar szoftver. Ja, és még van a jatsszvelem.hu is.(3w nélkül )!

Orsi :P ,
te miket fagyasztasz az Avent-poharakban?

Aventes pohár még nekünk is ölég nagy! Meg azokban tejcsi van. Tényleg, nem is tudom, megeszi-e a gyerek?
20140901102739
 
 


Hajni: igen, sír. :( Bár már egyre kevésbé. Viszont rengeteget javult, aminek nagyon örülünk! :)

tiko
 
 


petrezselyem aprítva, kapor aprítva, levessűrítmény

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


aztán abba megy a csokipuding- hűtőbe, vaníliapuding, gyümölcsjoghurt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tiko,
köszi :(

Orsi,
tudtam, hogy éjszakázásban rád számíthatok! :lol: Nahát, nekem ilyen pudingfélék eszembe se jutottak volna fagyasztani... Mondjuk fűszerek se.... :oops: :o :D
20140901102739
 
 


Játékügyben:
www.quelle.hu - nagyon jók vannak itt is!
20140901102739
 
 


puding a hűtőben van :) nem a fagyasztóban.
Fiúk nagyon szeretik én meg nem szeretném, hogy xarságokat egyenek, ezért főzöm sk, mindenféle adalék nélkül (mondhatnám, hogy bio puding lesz, mert a tej, keményítő, cukor és kakaópor is bio).

fűszert meg én sokat használok, és a fagyasztott sokkal ízletesebb, mint a szárított.
jah, bazsalikom is van a fagyasztóban.

éjszakázás. letettem a nagyesküt, hogy ma f11kor megyek aludni :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pudingot azért sem lehet fagyasztani, mert a keményítő a fagyás hatására bomlik (ezért lesz édes a fagyott krumpli is), ergo megszűníik a pudingossága :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


tényleg, kaptam tőlük ma egy e-mailt, hogy aki ma rendel, 30%kedvezményt kap. (Bocs, hogy csak most írom, most jutott eszembe :oops: )
20140901102739
 
 


Orsi,
akkor jóféle asszony vagyok én! :lol: Lehet kapni keményítőt? :oops: (komolyan kérdezem, ne nézz hülyének... :lol: )
20140901102739
 
 


:lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Lehet kapni keményítőt? :oops:

aha :) biot (bauer a márka pl.) is meg simát is
a sima pl. az ötkernek is van. kukoricakeményítő. és mindenhol lehet kapni, de Haas is van.

a puddingpor meg keményítő+ízanyag meg adalékok... de az nem kell

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
nahát! :o Akkor majd egyszer lehet, rászánom magam a pudingfőzésre! Szeretem ám! Csak mindig úgy izgulok, ha vmit főzni vagy sütni kell. Félek, hogy elrontom. Aztán persze mindig igen! :oops: :lol:
20140901102739
 
 


pedig ha nem próbálod nem jutsz egyről a kettőre.
a puding egyáltalán nem bonyás, meg van egy csomó cucc, ami elronthatatlan.

minap én is alkottam... nem is tudom, hogy sikerült a f.hagymás húst úgy elcseszni minap.
de ez belefér.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Akkor már csak Kiskomit kéne megfűznöd, hogy ne ríjjon, ha nem vele foglalkozom... :lol:
20140901102739
 
 


kicsit megnő és lehet együt főzni :) az jó móka :)

ilyenek az én kuktáim
Kép

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jaj, de jó fejek! :D Nem csinálnak nagy rumlit?
20140901102739
 
 


de :lol: persze, hogy igen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na, tépek aludni, mert kikapok :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ok :D
20140901102739
 
 


Orsi
Két ilyen kiskuktával azért vidámamabb a főzés! :D

Írtam, hogy volt 2 db hasról hátra fordulás??? Jaj, úgy örülök!!!!!!!!!

Tegnap meg RINGATÓ -ban voltunk! Hát ez vmi szuper dolog, Zalánnak is tetszett :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


húúúú... eltelt a délelőtt, mire behoztam az egy nap kiesést... most bezzeg szundizik mindenki! :D

orsi! :D :D :D :D :D Hát ez nagyon édi!!!

zsuzsi,
okulva a példádból, tegnap vettünk egy Tesco botmixert 4500-ért. Még nem próbáltam, de jónak néz ki.

hajni,
én is parázok a főzéstől. Gyűlölöm, mikor órákig pacsmagolok (vagy akár csak fél óráig), aztán használhatatlan. Én pl. nem mertem megkérdezni, hogy kell sütni a tököt, de asszem maradok a főzésnél, az már bevált.
Hát igen, még Bencsi se fordul. Mondta is még régebben a dr.nő, hogy a súlyából kifolyólag ez lesz... csak ezért nem aggódom. Viszont imádja a mozgásos játékokat, vagyis ha mi dobáljuk, gyúrjuk, hajigáljuk... Szeretne már állni is, néha lelógatom a földre... vagy ezt nagyon nem szabad???
Norina viszont most nagyon rákapott a hátról hasra fordulásra. Bárhová letesszük, egyből hasra vágja magát!

Hogy lehet amúgy kapcs.ba lépni a dévényesekkel?

Tűzfolt: jaj, ne is beszéljetek róla!!! Gyűlölöm! Nekem van két elég nagy foltom (ruhában nem látszik) de még így is végigszenvedtem az életemet a tornaöltözőkbe meg az orvosoknál, mikor sajnálkozva néznek, hogy mi az, megégetted magad? Neeeem, így születtem. Senki nem tudja mitől. Az anyukám állítja, hogy azt mondják az orvosok, hogy attól lehet, hogy megijedhetett valamitől, mikor terhes volt velem. Elég hülyeségnek hangzik.
Gondolhatjátok, ez volt kb. a 2. dolog, amit a szülésnél megnéztem, hogy nem-e örökölték a gyerekeim. De hál' Istennek nem.
Van is egyébként itt fönt ilyen topic valahol. Olvasgattam eccer... ott írta egy apuka, hogy ő is már kivolt attól hogy állandóan kérdezgették tőle vadidegenek, h szegény gyerek miért ilyen piros az arca, hogy egyszer már azt találta válaszolni, hogy mer' sokat üvöltött és jól szájon vágta. :?

Munka:
hú, nekem olyanokat mesélnek a volt kollegáim, hogy inkább csak elmegy tőle a kedvem, nemhogy megjön. Főleg attól irtózom, hogy idióta főnökök dirigáljanak. A'sszem, én ki fogom használni az ikreseknek járó 6 évet. Közben meg azon gondolkozom, mit fogok mondani 42 évesen 2 gyerekkel, hogy miért engem válasszanak a munkáltatók (merthogy a régi sz... helyre már nagyon gáz lenne visszamenni).

Most olvasom amúgy a Csernus új könyvét a nőkről, azon is jól felidegesítettem magam. Szerinte minden nő csak ürügynek használja a gyerekszülést.... Kár... aszittem, ez egy jó fej pasi.

katyerina,
háát, furdal a lelkiism., de nem merem megígérni az előke-küldést, nemtom, mikor jutok el egy postáig. Bocsánat! :oops:

wish,
végre rólad is hallani! :P

KépKép
pompomlány
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: