Új privát üzeneted érkezett!

Bigsis, mekkorát nőtt Roli! Ilyenkor látom igazán (akiről nem látok gyakran képet, és nem találkozunk), hogy mekkorát nőttek mindannyian! :D

Tesó: hát én nem kétlem, hogy a gyererkeknek a kis korkülönbség a jó, de itt jövök a képbe én, mert erről pechükre nem ők döntenek... nekem ugyanis nem hiszem hogy jó lenne a kis korkülönbség, nekik meg egy őrjöngő anyuka nem lenne jó :wink: (amúgy köztünk a húgommal 6 év van, ami sok, és mégis nagyon jó barátnők vagyunk, míg ismerek olyat, ahol csak 1-2 év, és abszolút nem értik meg egymást) Mi is 4 évre gondoltunk kb.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Én is pont így gondolom. :wink:

KépKép
csongria

Megnéztem a közös albumunkat, de látom, nem töltődik... :cry: :cry:

Én is a 4 év körüli korkülönbség híve lennék, de mindamellett, amiket írtam, nálam még az is bejátszik, hogyha egyszer visszamegyek dolgozni, nem biztos, hogy lesz újra kedvem kizökkenni és visszatérni babázni.. :oops:

Bigsis!
Szép nagy fiú lett Roli! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Lora!
De, hónap akart lenni :oops: :lol: Csak siettem az írással.
Nálunk is az a cél, hogy megszokja a vízi közeget, és ne féljen, később jön az úszni tanulás.De meglepő módon az első alkalommal sem sírt, még a merülés után sem :shock: Pncsolt tovább,meg sem kottyant neki, pedig számítottunk nagy sírásra, de semmi :lol: Igazi halak baba, kívül belül szereti a vizet :wink:

Betoppant a védőnő, pont az ebédem közepén. :evil: Nagyon raranyos, csak nem szokott bejenetkezni előre :x

És most nagyo szépen süt a nap, így megyünk sétálni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Mi is 4-5 év korkülönbséget tervezünk. Brigiapu és a nővére között is ennyi és tök jóba vannak, ill. voltak is saját és szüleik bevallása szerint. De pl. a barátnőm és nővére között csak 2 év van és sose voltak együtt kicsinek. Csak most, hogy már felnőttek, de még így is csak tisztes távolból közelednek egymás felé. Szerintem ez abszolut gyerek/ember függő.
Pl. a bátyáim 8 és 10 évvel idősebbek nálam. A fiatalabbik sokat foglalkozott velem mikor kicsi voltam. Az idősebbikkel, meg már tinédzserként bulizni jártam. Pedig igen nagy a korkülönbség köztünk. Ők ketten meg mindig is jól el voltak.

Bigsis
De jó, hogy jelentkeztél! Látom Roli is szépen fejlődik. Ezek szerint még ti is szopiztok. Éjjel nálunk is hasonló, úgyhogy már rég nem próbálkoztam szopi nélkül visszaaltatni, mert csak annál többször kell kelnem. Majd egyszer csak leszokik róla... :D
lora7

Lányok! Adott már valaki túrórudit a csoki nélkül??? Ikres bnőm most mondta hogy ő ilyenkor már adott. Meg vaniliás krémtúrót is! A krémtúró szerintem nagyon édes... :roll:

KépKép
csongria

Ria
A krémtúróban minden van ami nem egészséges! Nézd csak meg, mi van benne. Pl. rengeteg E betű. Túrorudit sztem ha már egyébként is adsz neki ilyesmit, nem árthat. Bár azért azt is el kell olvasni mi van benne. :roll: De mit ér a túrórudi csoki nélkül? :oops:
lora7

Sziasztok!
Szia Bigsister :D :D :D
Roli már nem is bébi hanem kisgyerek!!!!

Mindenki
Nincs valami tippetek hová lehetne beadni "sportolni" a 3 éveseket? Ami nem annyira kötött mégis rendszeres?

Kép
Kép
bendegúz30

Lora! Hát igen csak nem nagyon szoktunk túrókrémet venni ezért nem is tudom mi van benne! :oops: de majd elolvasom... Én a túrórudit a csoki miatt nem szeretem :lol:

KépKép
csongria

Na, ma régi-új cselt vetettem be alvásra. Hálószoba ablaka nyitva, fütés levéve Gergő overállban az ágyikójában alszik, magától aludt el :shock: Kiváncsi vagyok mennyit fog így aludni. :?

Kép
Kép
bendegúz30

Itt vagyok én is, csak apa szabin volt egy pár napot, és ez nagyon visszavetett a netezésben, úgyhogy most kapaszkodok az olvasással. Pedig képeket is akarnék tölteni, de az végképp esélytelen.

A protokolláris résszel kezdem: Boldog hófordulót Boldi (aszem másnak nem volt, ha igen akkor neki is)! Boldog névnapot Kelemac! És háromszoros hipp-hipp-hurrá minden táltosnak! Valamint gyógyulás a betegeknek!

Lin-t nem láttam már egy ideje. Hol vagy?

Ágiboldi,
A pá-pá helyett esetleg próbálhatnátok az „ég önnel”-t, szerintem leverné a biztit sokaknál.

Pá-pá-zás (mármint a kézmozdulat), csak utánzásra megy, mostanában kezdtük egyáltalán mondani neki. Tapsolás, nála szerintem olyan, mint a fejrázás, ösztönös, és mikor látta a reakciónkat, akkor belelkesült, de még messze van a tudatostól. Akárcsak a „mem”.

Most a sláger a mutatóujjal mutogatás. Mindig mutatja, hogy merre menjünk, és mit nézzünk meg. Meg tudja mutatni a lámpát, a bogi kutyát, és a békáját.
Nem rég csengett le a nyelvvel klattyogás.

Szóval most nagyon rövid idő alatt sokat fejlődött szellemileg, és hihetetlen, hogy megérti, amit mondunk neki, benne van a mókában, stb.

Dana,
Szia!
Sebi először mászott, aztán felállt, aztán mászásból megtanult FELülni, és végül állásból LEülni.

Lorca,
Én is csak vízforralózok, de azt meg hűtögetni kell, úgyhogy inkább Jana, de az meg nem mindig van itthon, meg alig iszik belőle, szóval macera.
Szabi miből is iszik? Pohár, csőrös, cumisüveg?
Éjszaka ki miből itat? Kéne egy vályú, a fürdőkádból olyan ügyesen iszik/inna.

Timo,
Tegnap először fordult elő, hogy már az esti altatásból is felkelt és távozott a matracról (ezredik nekifutásra is), pedig hatkor már rosszul volt az álmosságtól, úgyhogy ringatva, énekelve sétáltam vele a sötét szobába, hogy le tudjon nyugodni, és utána vissza, szopizni a matracra. Napközben az izgágaság miatti nem alvás már általános, félálomból is felpattan. Egyre többet sétálunk mi is (Nanica!).

Bigsis,
De jó, hogy benéztél? Roli már igazi kisfiú, nagyon nyúlánknak látszik a kép alapján (persze Ottó is helyes, sértődés ne essék).
Teljesen kész van a házatok? (nyilván nem, mert olyan nincs) Mesélj a tapasztalataitokról légyszi! Nagyon érdekelne, mert tavasszal mi is kezdenénk.

Pann,
Mennyi foga van már Gergőnek!!!

Sági,
Én nem bízom a játékgyártókban, elég komoly hiányosságok csúsznak át szerintem az ellenőrzéseken, szabályzásokon, de mondjuk amikor megláttam, hogy a HABA fa rágókán is megkopott a festék, az egy kicsit fájt. Sajnos Sebinek a kedvenc fa békája ereszti a színét, és emiatt nem is merem odaadni neki.

Tesó,
Nálunk 7-13 év korkülönbség van, az már megint elég jó, én az 5-7 évet tartom neccesnek, 4 év korkülönbségre szép példák vannak az ismerősi körben báty-húg viszonyban. Mi 2,5-3 évet tervezünk, tehát majd csak 2009 elején rajtolunk. De ez nincs kőbe vésve.

Bendegúz,
Bravó az új altatási módszerhez! Tök jót röhögtem.

Orsi
Kép Kép
sno

Hú mennyit írtatok!

Telejesen kivagyok,délbe a férjem feljött munkából mondtam is 16 után Laura vele lesz. :D Megírtam a hsz-t azóta a földön feküdtem vele és 10 cm-re játszót csak, messzebb nem is ment,ha meg felkeltem jött az üvöltés. :( Negyed órája tudtam csak lefektetni!

Panka

"Törner"/sajnos ahogy ejtik úgy tudom csak leírni/szindrómája volt.Ha jól tudom a társaságba van szülésznő/Ria :?: /ő tudja miről beszélek.MI választhattunk hogy megtartjuk vagy ne de egy egészséges gyerek mellé szerintem nem lett volna jó.Meg az orvosok hozzáállása se volt egyforma.

Ria

Én szombathelyi vagyok és itt is szültem. :) nyugodtan kérdezz hiszen alig ismertek én meg csak visszalapozok és többet tudok meg.
Én se adnék még krémtúrót,de ha már adtál tejes dolgot neki akkor túrórudi mehet.Vagy inkább próbáld meg a natur túrót az nem olyan édes és abba rakhatsz gyümit is. :)

Lora

De jó hogy ennyi tejed van még,jó lenne ha nekem is több lenne,de már nehéz rászedni hogy többet szopizzon.Főleg ha mindenki itthon van.
Szerintem is emberfüggő hogy melyik korosztály jön ki jól.Nekem 2 évvel fiatalabb hugom van és mi teljesen mások vagyunk,még külsőleg is. :D Meg az én véleményem szerint nem mindegy hogy neveled a gyerköcöket meg mit lát hogy beszéltek egymással.Fiam annyira figyel ha a férjemmel akarunk beszélgetni.Egyszer kimentünk a fürdőbe hogy ne hallja mit mondunk ő addig legozot és tv-t nézett,erre meg válaszolt a kéedésre amit én felraktam a férjemnek. :shock: Nagyon jó fülük van.
Nekem nagy szerencsém van Danival mert inkább túl sokat akar segíteni./mosogat,poszívozza a szobáját stb.../pedig én soha nem kértem tőle.Nagyon jó természete van /nem azért mert az enyém/inkább ad mint kér.pl:megkérdeztem tőle mit hozzon a jézuska erre ő mondja amit gondol. :shock: /Hát jó nehéz megoldanom mit vegyek/ :?

Szia Bigsister! :lol:

Timi

Szerintem majd a jövő tél lesz nehéz lefoglalni őket mivel minden érdekelni fogja,de csak 5-10 percig.Mire meg már 2 éves mindenhová menni tudtok akkor meg alig akarsz majd elmenni dolgozni.Ha mondókákat is tanultok raknál fel egypárat meg hozzá a kezével hogy mutatja? :) Köszi előre is.

Bendegúz

Nálunk volt olyan, hogy mi is ott lehettünk és ők addig ugrabugráltak.Ez nem olyan mint egy torna óra ahol mindig csak azt lehet csinálni amit mondanak, hanem alagúton másznak át,zsámolyon ugrálnak fel-le,tranbuliznak.stb...Szerintem ők még 1 órát nem tudnak figyelni.Inkább ilyet keress.

KépKép
KépKép
dana 1

Megjöttünka sétából, és a kis krampuszom nem aludt!De most igen, úgyhogy tudok írni :wink: :lol: Pdig vasalni is kéne, de az megvár :wink:

Este megyek fogdokihoz, így a fürdetés, lefektetés apára marad!Hát majd látom hogy boldogulnak! :roll:

Ria!
Szerintem a túrórudi helyet adj neki általad kikevert túrót, pici vaníliás cukorral.Én is gondoltam már hogy adok, de az adalékanyagok miatt nem mertem :?
Krémtúró:osztom Lora véleményét.Nestlé Yogo-t próbáltad már?Állat finom, nekünk legalábbis ízlik :wink:

Bendegúz!
Vannak gyereltornák is, úgy mint a felnőtteknek, vagy kismamáknak.Vagy esetleg viheted úszni is, ha van kedve megtanulni úszni :roll: Más most nem jut eszembe.

Sno!
Én Aventes csőrösből iatatok, és este a fürdőkádból :twisted: :lol:
A szivacsból is szeret szűrcsölni, de csak a meleg vizet, ha tiszta hideget teszek rá, az már nem kell :lol:

Dana!
Turner-nek írják, és pont most néztem utánna, mert egy másik topikban van egy lány, akinek ez a betegsége van, és most lett terhes.Hogy derült ki, hogy ez a baja a babátoknak?És miért vizsgálták ez irányba?Tudtommal nem élettel összeegyeztethetetlen betegség, de gondolom volt más gond is?
Bocsi, nem akarlak felkavarni, csak kíváncsi vagyok :oops: Nem fontos válaszolni.

Kép
pankaa

Orsi!
Jó, hogy jelentkeztél, már kezdtünk aggódni értetek! De örülök, hogy jól vagytok és hogy Sebi is ilyen szépen fejlődik! :)

Ria!
Krémtúró ügyben egyet értek az előttem szólókkal! :)

Panka!
Irigy-irigy a fodrász miatt! :) :)

Most ment el a védőnő. Ezeket mondta: citrusféléket (mandarin, nari) már most adhatom neki. Tejterméket csak 10 hótól, tojássárgáját már most lehet. Főve belekeverni főzibe. Lencse, bab, sárgaborsó csak 1 éves kor után. Máj csak heti vagy kétheti 1 alkalommal. Hal mehet. Spenót, sóska szintén.

Timi
Kép Kép
timocska

Panka

Írtam pivit.
Szívesen leírom ide is ha valaki akarja tudni,de elöbb megkérdem,mert tudom nem idevaló.

Timi

Nálunk citrusféléket csak 1 éves kor után ajánlják.Allergia miatt.Akkor ez hogy van? :shock:

KépKép
KépKép
dana 1

Dana!
Ahány ház, annyi szokás. Gondolom! :wink:
Itt ahány védőnő szinte annyi vélemény van! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Hal:1 éves kor után, citrusfélék is, de Emili már kapott narancsos Frutarura formájában, nem volt gond.Spenya, sóska már régóta mehet.Szóval tényleg ahány ház...
Fodrász????Fogdoki! :lol: Gondolom ezt nem irígyled :lol:

A Zone reality-n szüléseket mutatnak, Emili is nézi, főleg amikor sírnak a babák :lol:

Kép
pankaa

Panka!
:oops: :oops: :oops: Akkor nem irigy! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nagy gratula minden ügyeskedőnek! :)
Nem semmi, hogy ha jól olvasom, szinte mindenki le tudja már írni, hogy hogyan jutott el a gyerkőc a felálláshoz illetve felüléshez.
Hát Laura még mindig le van maradva ezek szerint, mert Ő még csak a kúszásnál tart. Mondjuk a napokban kezdte emelgetni a popsiát kutya pózba, de nem mászik még.

Ja és még fogacska sincs! Van még valaki, akinek nincs foga? Olvasom, hogy egyesek már a negyediket növesztik? ;)

Kipróbáltam a kölesgolyót, a kezemből elszopogatja, de mivel nincs foga nem merem odaadni neki. Pedig már nagyon várom, hogy kiflicsücsköt vagy babakekszet adjak Laurinak.

Na most mennem is kell sajnos, mert Laurám beteg, folyik az orra, köhög, prüszköl, nyűgösködik!
:cry:

A vizet én még minig forralom, 5percig... :oops:

Timi!
Megnéztem a 90napos könyvet:
Szepessy Vilma: Alakformálás szétválasztó diétával
Közben az interneten is megtaláltam:
http://www.libri.hu/hu/book/egeszseg_te ... o_dietaval

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyuska!
Emilinek sincs foga, de én adok neki kölesgolyót, már nyár óta, és mostmár babakexet is, szépen elcsócsálgatja fog nélkül is.Golyót próbáld először csak a szájába tartani, hogy nyalogassa, és ha szétázott, akkor tedd a szájába.Én párszor csináltam így, utánna betettem a szájába, és maga szopogatta el, de közben izzadva figyeletem, nehogy gond legyen. :wink: :D

Kép
pankaa

Pankaa!

Na, én is így csinálom, hogy hagyom, hogy elszopogassa a kezemből, én nem merem berakni a szájába! Azt elhiszem, hogy izzadtál! ;)
Mondjuk biztos jót tesz ez a rágcsálás nekik.
Lehet, hogy azt gondolja Emili, hogy így is jól elboldogul a rágcsával, minek szenvedjen fognövesztéssel?! :D Laura dettó. :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok!

Rókica,
Örülök, hogy minden rendben van a párod szemével! Ha esetleg piszkálná a kötést vagy a szemét, mond meg neki, hogy Mo-on szokás hátrakötni az emberek kezét! :wink:

Lorca,
Tudom gyerek függő, de Petinek majd egy hónapig volt puha dudor az ínyén mire kibújt a foga. :(

Timo,
Nem mentünk mint észrevetted, mert Peti elaludt indulás előtt. :?

Mazsi,
Halihó! Gratula a kisasszonynak!!! :D Sajnálom a rossz éjszakákat, tuti a sok pörgés, izomláz az oka. Na meg most a takonykór, sajnálom. Jobbulást is Leának!

Nanica,
Nektek is nagy gratula. Bámulatos milyen gyorsan fejlődnek ezek a babók! Napról napra!!! :D

Dana,
Fejed? Sajnálom a történteket! Elküldöd nekem is, ha nem gond?!
Jobbulást nektek is!

Hello Bigsis!!!
Ez a Roli kész nagyfiú!!! Nagyon ügyes!!! Örülök, hogy jól vagytok, ha tudsz gyre gyakrabban! Építkezés?

Ági,
Tesó ügyben teljesen egyetértek veled! (de még mindig nem jött meg nekem, prapara)

Ria,
Még nem adtam túrórudit és nem is tervezem, meg túrókrémet sem. Szerintem csinálj neki inkább te, de végülis a te döntésed, baja tuti nem lesz tőle! Na, segítettem? :wink: Fodrász napolódott péntekre. Már alig várom.

Bendegúz,
Hogy jött be az altatás? Nálunk nagyon menő volt ez amikor a Peti megszületett. Sportolás? Passz! Sima torna?

Sno,
Szia! kicsit nem jössz és mennyi mindenről lemaradunk a Sebi tudományaiból! Gratu neki is! :D

Dinyuska,
Kölesgolyót én felet adtam először mindig. Mondjuk én rögtön beraktam a szájába és szerencsére nem volt gond vele.

Május,
Hol vagy???????????????????

Nekünk is van két új "tudományunk". Pontosabban egyik sem nevezhető tudománynak. Az egyik, amitől totál kész vagyok és ráz a hideg az a fogcsikorgatás. Nagyon durva! A másik, az este történt, fürcsi után ránézett a Szabolcsra és tisztán, határozottan azt mondta, hogy APA! Természetesen elállt a lélegzetünk annyira jó volt. Ismétlés nuku, de meggyőződésünk, hogy ez az volt aminek mi értettük! :D
Jó hosszú lett, bocsika!
Vendég

Orsi,
Főként cumisüveg, de a csőrös is megy. Csak azt macerásabb elmosni. :wink:
Hűtésnek én bele szoktam tenni a mosogatóba, rá a hideg víz. Pillanatok alatt meghül.
Nekünk a 7 év különbség tesómmal bejött. :D

Bendegúz,
http://www.postastorna.hu/webset32.cgi? ... @852525964
Még nem voltam, de ide szeretném Natit vinni. Azt persze nem tudom, ti mere laktok.
http://menomanotorna.hu/
Ide meg járunk. Ez együtt van a szülővel, az elsőnél van csak gyereknek is foglalkozás.

Dana,
Engem is érdekel. De túl kíváncsi sem akarok lenni. Csak ha neked nem gond.

Túrórudi:
Ez volt dokinénink No.1 tippje Nati ekcémájával kapcsolatban. Szerintem ha tehetné, betiltaná.
Nati n ritkán kap és kb 2 éves koráig csoki nélkül kapta.

Sági,
Én is attól tartok, hogy ezt a jó kis állapotot még húzhatjuk egy ideig. Érdekes, hogy az első kettővel nem volt ilyen gond. Bár jobb, akár azzal is lehetett volna.
Apa meg gondolom a büszkeségtől elalélt. :D Naná, hogy nem azt mondják, hogy anya. :twisted: Nati még az autó szót is előbb mondta. 8)

Mazsi,
A sz.éjszaka mozgalomban én is részt veszek, egy héten belül vagy 5öt benevezhetek. Nem is merek elaludni, valahogy mindig akkor kezdődik a dolog. :twisted:

Bendegúz,
Az MMR oltást valahogy tojáson tenyésztik, de ha a szervezet akkor találkozik vele először, akkor biztos nincs allergiás reakció. Csak másodjára. :wink: Persze attól még lehet egyéb oltási szövődmény, de attól nem véd meg a próba.
(Csak nagyon halkan szeretném hozzátenni: Régebben beszéltünk a gyerek nemének megválasztásáról. Azóta is többször nézegettem ezzel kapcsolatban dolgokat, így bukkantam a következőre. 1997ben Magyarország aláírta az Ovidói egyezményt, amely szerint mi nem is kísérletezhetünk ilyesmivel. Azaz a "vita" teljesen elméleti szintű, még akkor sem lehetne, ha orvosilag lenne tuti működő módszer. Mo-on nem választhatunk nemet, hacsak nem szigorúan orvosi indokkal.)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csak beköszönni jöttem, mert elfelejtettem, hogy ma megyünk anyukámékhoz és ott leszünk vasárnapig! :)
Délelőtt meg olaszórám lesz, úgyhogy már nem hiszem, hogy jövök!
Puszi, vigyázzatok magatokra! :)

Ja, boldog 9-et Szabinak, Szilvinek és Laurának is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok! Elkezdek visszaolvasni és bocs, ha olyanra reagálok, ami már lerágott csont.

A súlyos táblákat tartalmazó excelt küldtem a közös mailre, sztem ott jobban lehet molyolni rajta, jobban lehet látni, ki hogy áll. Ha lesz egy kis időm elküldöm képben is. :oops:

Orsi: mem-mem fejrázással nagyon aranyos lehet. :wink: Milyen párologtatótok van végül? Vályú éjjelre, hmm nem is rossz ötlet! A kádból Linus is tud inni…

Sétálva altatás: most úgy tűnik beáll valamiféle rendszer, amit persze szokatlan időpontokban, szokatlan hosszú (csakis sétás) alvások tűzdelnek. Délelőtt alszik fél 10, 10 körül max 1 órát, majd fél kettő körül szopival háromnegyedet és délután újabb sétával még fél-háromnegyed órát. Na ebből van, mikor az utolsó kimarad és akkor már nehezen bírok vele este. A délelőtti sétával szoktam az éthordót elvinni, és utána ébren megyünk az ebédért, a délutáni sétával meg bevásárolunk.

Ágiboldi: kérdezni is akartam, hogy hány fok van nálatok.

Nálunk 20-21 fok van és hosszú body, hosszú póló, pulcsi és így is néha hideg a keze…

Bigsis: Ha küldesz újra adatokat Rolandról, beteszem a súlyos táblába, és kicsit jobban tudjuk követni a fejlődését.

Timi: köszi a gratut. Amikor Lillus lelassult a hízásban, majd újra nekilódult, akkor mi adott neki lendületet, mi hozott áttörést?? Miből és mennyiket eszik most?

Bendegúz: mennyit aludt Gergő a régi-új módszerrel? Néha én is bevetném, ha működik. Bár szerintem Linus a babakocsiban nem a popórázást szereti a legjobban, hanem a szűk helyet. Sajna a mózesét már rég kinőtte, mást meg eltúr maga mellől.

Szopi: most sajnálom, hogy nem mérem Linust, nem tudom mennyit szopizik, de képzeljétek van úgy, hogy hajnali 4 és 12-13 között szinte semmit nem szopizik. Én néha megkínálom, de mire beindul a reflex, addigra otthagy. Bezzeg este 8 és 12 között, miután elaludt van, hogy óránként szopizik.

Közben rájöttem, hogy néha azért nem akar szopizni, mert az egyik ciciből nagyon jön a tej, a másikból alig, és én mindig az elsőt kínáltam neki, az nem kellett, aztán a másikra rácuppant, majd egy óvatlan pillanatban csere…

Ria, ha jól emlékszem Beni volt valahogy így. Mi lett végül? Előbbrehozta az evését?

Szilvivinek, Szaszának, és Laurának boldog 9.-et!

Dana: a vidéki szekciónak a hátránya a taliról lemaradás és a jó kis beszerzőhelyek hiánya.

Éjjeli altatás: Lorca segíts, azthiszem a nagykönyvben van valami, hogy 9 hós körül érdemes az esti rutint kialakítani, ha addig nem volt, mert az nagyon sokat segít majd később.

Lora: mi is laktunk olyan panelban, ahol egész télen nyitva volt egy kis bukó ablak, mert annyira meleg volt. Lehet, hogy babával is bevállaltam volna az abalaknyitást, mert mi is csak úgy tudtunk aludni.

Ki mit tud: Linus is nagyon figyel mostanában. Hétvégén a mozgásfejlődés mellé megtanulta a pápát. Akkor integet csak, ha tényleg elmegy valaki (apa, mi a szomszédból haza) Itthon nekem csak úgy nem csinálta.
Pár napja pedig az ujjaival „pengeti” az ajkát és brümmög hozzá (nem tudom, máshogy leírni) Főleg, amikor apukáját meglátja! Tőle tanulta!

Róki: jobbulást a lányoknak! Aranyos ez a „legelés”… remélem eszembe jut majd, ha nem akar enni a Linus :D

Na közben elszállt a net, még jó, hogy nem ott írtam ezt a hszt!
Éjjel 1 óra van. 8-11ig aludtam Linussal, most megyek újra aludni…

nanica

Jó reggelt!
Reggel: Linus óránként felébredt!!! Zombi vagyok! :shock:

Akik most reggeliznek a gép előtt ugorják át a következő pár sort!

Linus rengeteget nyomott a pelusba reggel. Alapvetően mustár színű, de vannak benne sötétzöld, majdnem fekete darabok, foszlányok. Szerintetek ez kóros?

Tapasztaltabb anyukák, mi volt eddig a legmeglepőbb, amit pelsuban találtatok?

(Nem akarok paramami lenni túlzottan, nem szeretném feleslegesen hívni a dokinénit!)

nanica

ja az előzőhöz hozzátartozik, hogy szombat, kis céklát evett, vasárnap sütőtök, hétfőr répa alma, kedd cékla...

nanica

Nanica!
Az "áttörést" a Sinlac hozta meg. Aztán magától elkezdett a zöldségekből is a 60 ml helyett 120-140-ket megenni. De lehet, hogy ez beindult volna magától is, rájött, hogy enni jó! :)
Lillus meg este fél 6-tól reggel 4-5-ig nem szopizik. A fél 6-os vacsi után este lefekvés előtt egyáltalán nem kér cicit, pedig próbálkozom! :roll: :roll:
A pelusban már jó sokmindent találtam: cékla után szinte fekete-lila kaki, sütőtök-répa után szép sárga, borsó után zöld és így tovább. Szerintem ne aggódj! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, most Lillus a kajálásával idegel ki: eddig tök szépen tátogatta a száját. Most meg rájött, hogy milyen jó kocogtatni a fogait a kanálhoz és mikor beraknám a szájába, összezárja és így a kaja fele kinn marad a száján kívül! :roll: :roll: Borzasztó idegesítő! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok

Nanica
2 napja mi is óránként kelünk és nekünk is sokszor össze-vissza színű a kaki :shock: , de én nem foglalkoztam vele :oops: . Az altatás bejött, :D aludt majdnem 2 órát

Dinnyuska
Nálunk sincs se fog se mászás :shock:

Köszönöm a segítséget körülnézek torna ügyben a tőletek kapott linkeken, más sportféléhez még kicsi sztem is.

mennem kell, hulla vagyok :(

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok,
Bigsister,
Jó hogy jelentkeztél, tedd máskor is. Rolli nagyon aranyos és ügyes olvasó. Zsófit is nagyon érdeklik a könyvek, de azért még elfogyasztani minden formában szeretné.

Dana, Dinyuska,
Nálunk sincs még mászás, pedig a kiságy mellett már végiglépeget Zsófi. A sorrend a következő volt: ülés, kúszás, felülés, felállás, lépegetés jobbra-balra.

Dinyuska,
A kölesgolyót rágcsálához egyébként a többség szerintem nem a fél fogát használja. Zsófi biztos nem és előbb ette már mint, ahigy foga volt (csak kemény lett tőle nálunk a kaki).

Taps,
Telejsen tudatosan tapsol, még csattog is és mindig amikor produkálni akarja magát akkor műveli, tehát igen gyakran. :D Ezen kívül akkor is csinálja, ha mondom, hogy tapsi-tapsi, vagy elkezdek tapsolni.

Nanica,
Nagyon ügyes Linus a "Pá-pá"val. Kaki mindenféle színben és szagban tündökölt már. Különben délelőtt Zsófi sem sokat eszik (pl. próbálkoztunk most egy kicsit, de alig fogyott valami, pedig hajnal 6 körül szopizott)

Pann,
Mi lesz a talival?

Bendegúz,
Nagyon jó ez az Olaszo.

Pankaa,
Fürdőkádból itatás nálunk is megy. :lol:

Különben én már adtam glutént, tésztás bébiétel formájában is. Meg kapott már mandarint és narancsot is (igaz keveset). Ezektől valahogy nem parázok(a tejjel azért még kicsit várok) . Egyébként van egy ilyen nézet is:
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kfec/0/28325/1

KépKép
bozotka

Szisztok!

Lorca!
Szabinak boldog 9.-et!

Nanica!
Jó későn írtál, el is hiszem, hogy zombi vagy! :(
Pengetés nálunk is megy, de Emili az öklével csinálja, és ilyen hangja van:blába-blába-blába :lol:
Kaki:szerintem az anyatej keverve a cékla-répával :wink:

Este egész jól elvolt apával, játszottak, megfürdette, etette, lefktette(és még a ruhát is jól ata rá, és 2x kiporszívózta az orrát!!!).Presze Emili hozta a formáját, fél óra alvás után bömbi, apa be, víz+cumi, visszafektet, majd pár perc múlva ismét, de akkor kivette, és beült vele a hintaszékbe.Na ott elaludt, és csak 1x ébredt éjjel is, 1kor, akkor én adtam neki vizet, majd aludtunk 7ig!
Fogdokinál csak" 1 órát kellett várni :twisted: , majd leszedte afogkövet, szerencsére nagyon kevés volt(szerinte), és talált egy lukas fogat, bal felső 7es, és pont a 2 fog közt van, így elég nehéz lesz betömni :? .De már csak jövő keddre vállalta, mivel 9kor jöttem el tőle, és még voltak utánnam 2en! :shock:
Úgyhogy kedden megint apás nap lesz. :D

Kép
pankaa

Új fog nincs, de a mai éjszakát tendenciának tekintem és úgy gondolom, hogy a javulás útjára lépünk. Ha már nem zaklat túl gyakran éjjel, az már nekem ok.
Megyek dokihoz, miómanézőbe. Végülis ez is egy gyerekmentes program. :lol: Kinek Nápoly, kinek uh. :twisted:

Nanica,
Az esti rutin szerintem mindig jól jön. :D Tud hozzá alkalmazkodni és könnyebb.
Nálunk úgy szokott kezddődni, hogy van egy kis vadulás apával, utána nézegetjük, ahogy Natival megy ugyanez. Kb 7-8 között. Itt már kezdődik a szemdörzsi. :wink: Gyorsan be a fürdőkádba, hancúr apával, picit Natival is. Öltözködés már csendben és kettesben, a villanyokat szép lassan oltogatom, egyre sötétebb. Végül ágyba be, reménykedem, hogy magától elalszik. Miután ez szinte törvényszerűen nem következik be, mellé fekszem és végső esetben (kb 10ből 9x 8) ) lezárom egy kis szopival a dolgot. A mese, simi, séta nekem macerás, azt azért nem teszem bele.
Nati már maga alakítja kicsit a rutint, ott van mese is. Szigorúan "csak kettő" könyv. Ezt minden este jól megbeszéljük. Őt Robi altatja, én csak beugró vagyok. :roll: Villanyoltás után nála kötelező program még egy kis ivás, akár szomjas, akár nem. A villanyoltás utáni pisilni menést azt letörtük. :twisted:
Pelusban? Egy fütyi :twisted: Ugyanis a születés előtti uh-n Szabi még Dorka volt. :wink:
Natival már minden kaját találtam egyben is a pelusban. Amit nem szeretek, az a nyákos, zöldes trutymány, az többnyire valami betetgség jele nálunk. Ami leginkább megijesztett, az a banán volt, mert a rostjai pici barna gilisztákra emlékeztettek. A cékla tud érdekes lenni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Boldogságos hófordulót Szilvine, Laurának és Szabinak!!! :D

Bozotka,
Amerikai nézet a hozzátáplálásról: :shock: :shock: :shock:
Ők már csak értenek a táplálkozáshoz! Végülis minden gyerek kövér hamburgerzabáló!

Timi,
Jó utat nektek! Milyen napod lesz a diétában hétvégén? Azért ehetsz majd valami finomságot???

Panka,
Nekem is mennem kell fogorvoshoz, elhatározás az van csak még elszántság nincs.

Nanica,
Szerintem se izgulj a kaki miatt. A cékla lehet a bűnös. Számomra is a legrémisztőbb a banán okozta cérnák voltak a kakiban.
Vendég

Túlvagyunk az olaszórán, Lillus szinte végig az ölemben ült és feszülten figyelt! :lol: :lol: Közben megrágta a tollat és a könyvet, de nagyon jól viselkedett, olyan büszke vagyok rá! :) :) Most kidőlt, alszik! :)

Nekem is kéne fogdokihoz menni.. :oops: :oops: :oops:

Sági!
Szombat szénhidrát (nesze neked jó kis disznótoros), vasárnap gyümi! :roll: :roll: :roll: Nem túl jó elosztás, de ez van! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Az éjszakáink még rosszabak, mint eddig, úh tegnap olyan voltam, mint akit agyonvertek + tologathattam egész nap a bútorokat, h kikeveredjünk a bútorraktár "fíling"-ből, de most már egész jól néz ki. Már csak két napi házimunkával vagyok elmaradva. :(

Szóval tali: Jelentem, a meghirdetett Nagy Talira eddig 8-an jelentkeztek + én. Hát mit mondjak? Ez nem egészen nagy tali, de azért szervezzük meg. Szerintem. :roll:

Nálunk nincs se taps, se pá-pá, se "Apa", se "mem", se mutogatás. Bár az is igaz, h eszünkbe sem jutott ilyeneket tanítani neki ( kiv. "Mondd, hogy Apa! A-pa! stb.") és nem is látja tőlünk sem az integetést, sem a tapsolást. :oops: Azért majd most megmutatom neki. :wink:

Lorca! Mióma? Szuper program! :shock:

Hozzátápi: Mivel az én védőnőm eltűnt, utánaolvasni meg lusta vagyok :oops: :oops: teljesen ad hoc a hozzátáplálásunk. Pl. kapott már mandarint, de csak a rostokat, hártyák nélkül, mert emlékeztem, h láttam ilyen bébiételt, h akármi mandarinnal. :roll: Aztán a mandarin rostok szépen meg is jelentek a kakiban, gyakorlatilag érintetlenül, úh úgy döntöttem, h "kár belé", legalábbis ebben a formában. Esetleg mint mandarin-levet lehetne adni, de annyira nem fontos. :roll:

Dana! Hű. Nem lehetett egyszerű meghozni ezt a döntést, nem irigyellek!

Tudom, hogy Ágiboldinak akartam még írni vmit, de mit???

Bigsis! Üdv újra itt!:D
Vendég

Szasza, Szilvi, Laura boldog 9-et!

Timo,
Csak így itt hagysz bennünket?!

Sági,
Fogcsikorgatás Sebi szerencsére egy nap alatt letudta! Van remény.
Apa…el tudom képzelni azt a boldogságot.

Nanica,
Macisat vettünk, mert remélem jövőre már nem itt töltjük a telet, és szerintem egy téglaházban nem lesz rá szükség, úgyhogy a legoccsóbra mentünk.

Nálunk drasztikusan csökkentek az alvások, 2 óráról 1-3/4 órásra, és sajnos a harmadik nappali alvás is elmaradt. Sajna az altatós sétáltatást nem tudom összekötni semmivel, mert rögtön felébred, úgyhogy jobb híján alaposan áttanulmányozom a kertes házakat, és ötleteket gyűjtök.

Linus akkor nem csak mozgás terén indult be! Két ünnep között megyünk Bajára, remélem megtekinthetjük az új tudományait!

Én mindig analizálom a kakiját, hogy beazonosítsam, hogy mit mennyire emésztett meg, meg mennyi idő alatt. A paradicsom pl. egész sokára köszön vissza, a körte meg szinte azonnal. Na, ezzel nem válaszoltam a kérdésedre.

Orsi
Kép Kép
sno

Ági! Tudom már: csak azt akartam írni, h egyet értünk pá-pá/szia ügyben.
Vendég

Sno! Nappali alvás nálunk is ilyenné vált, és a babakocsiban is csak addig alszik, amíg mozgásban vagyunk, úh nekem is megvannak már a kedvenc házaim a környéken! :lol: :wink:
Vendég

Nálunk az alvással csak a lefekvésig van gond, de addig elég nehéz! :cry: :cry: Úgy félek, hogy hanyatt esik a kiságyban és megüti magát! :oops: :oops:

Pann!
Végeredményben a tejen kívül lassan majd mindent ehetnek már a manók. Ja, a gombát is mondta a v.nő, hogy azt még ne.

Orsi!
Alvásgondok: :cry: :cry: :cry: :cry: Megintcsak a védőnőt tudom idézni, aki szerint a 8 hónapos babák többsége már csak 2-szer alszik napközben. Egy rövidebbet és egy hosszabbat. Sebit rá kell venni valahogy, hogy csak az egyik szundi legyen 1 órás, a másik legyen legalább 1,5! :lol: Segítettem? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Szasztok!
Nagyon aranyosak vagytok!Köszönjük a köszöntéseket.Pedig még csak kezdő vagyok.Na Laura nem szüli napos kedvbe van.Már tegnap elkezdte ha nem vagyok mellette akkor csak nyafog.

Bozotka

Legalább fel áll és mendegél.Lehet hogy nem is mászik.Sajnos ez a gond nálunk,hogy nem csinál semmit. :twisted: Hason nyújtogatja a kezét és jó esetbe csak nyög,hogy add ide már! :shock:

Timi

De jó neked.Legalább ilyenkor van egy kis pihi.Megkérdezhetem merre laknak szüleid?Jó kikapcsolódást!

Nanica

Hát ez a baj.Jó lenne találkozni,meg egy kicsit beszélgetni is.Mikor elöször jelentkeztem akkor volt téma,hogy csipő-,és hasi uh-t csinálnak minden gyereknél.Nálunk az orvost kétdeztem megnézte és azt mondta,semmi baja nem kell sehová menni. :shock: Látszik ahány ház annyi szokás/Timi után/
Kaki ügybe csatlakozok a többiekhez.Nem kell megijjedni.

Bendeguz,Dinnyuska

sajnálom az éjszakát.Nálunk sincs mászásés van negyed fogunk :!: :D

Lorca

Én se szívesen mennék dokihoz pedig kellene már.

Sági

Már kérdezni akartam Peti rád hasonlít úgye?

Nálunk az esti szokás az általába 7 körül kezdődik.Dani mindig a Laurával akar fürdeni és ez akkor a legjobb mikor egyedül vagyok 2 gyerekkel :twisted: Azért az jó benne hogy a fiam elszorakoztatja,de figyelni is kell mivel sokszor fröcskölés megy.fürcsi után szopizunk addig Dani tv-t néz és bunyózik Apával.Majd 1 órai szopival alszik el,és jön a nagyobbik mese olvasás.Néha örülök ha ágyba már mind a kettő,mert Dani azért már kitalál dolgokat.

Csajok mekkora méretbe rakjátok fel a képeket,nem akarok egész oldalt betöltőt.
Május merre vagy?Mióta Sági kérdezte furdal a lelki ismeret.Ugye nem miattam?
Na megyek egyfolytába sír.Próbálok délután jönni.

KépKép
KépKép
dana 1

sno
az ég önnel n n jó! :lol: nálunk is szia van, de most elgondolkodtam az ötleteden :wink:
(ja, mármint, h mi mondjuk, és rázzuk a karját, ő nem integet)

a tapsolások, mutogatások kapcsán előszedtem az anya, taníts engem-et. hát jól le vagyunk maradva :oops:

pann
minden elismerésem! én asszem mostanában elégeltem meg az éjszakákat (pedig most megint "csak" 2x kel), én aludni akarok!!!!!

viszont a foga tutira beindult, olyan mértékben nyálzik mint egy kutya, és két napja kizárólag kézben elviselhető, különben min nyíg, de ink bőg, lehetőleg torkaszakadtából

nanica
sztm ránk gondolsz, kele volt az, aki totál kihagyta a délelőtti szopit. most se jeleskedik, de azért javult a helyzet vlmelyest. sztm az a gáz, h éjszaka jól bekajál.

dana
sztm a dolog fordított. minden ide tartozik, amit te annak ítélsz meg, nem hiszem, h bármi gyerekkel kapcsolatos dolog off lenne.

timo
még jó, h az olasztanárnak nem jutott eszébe dupla pénzt kérni, mivel lillus is tanul :lol: (reméljük, nem olvassa a fórumot :wink: )
sztm mi is iratunk fel sinlacot, mert semmiből nem akar normális mennyiséget enni. még egy fél üveg kaját se eszik meg. a max az egy frutapura, de a zöldséges-húsos kaják nem kellenek neki.

sági
apa -hát igen, sztm ebből nálunk bőgés lesz :)

majus3

bocsi az elírásért,de 2 mondatok se tudok leírni sírása miatt.most is az ölembe nyafog.

KépKép
KépKép
dana 1

Lorca de szép neved van :!:

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Túrórudi, túrókrém! Én is úgy döntöttem ahogy ti felesleges nem adok neki. Én magam már csináltam neki túrót, megette de nem volt oda érte. :roll: Azért köszi mindenki hozzászólását! :)

Timi! Jó szórakozást és pihenést kívánok nektek. :D

Fog! Beni 4 hónapos volt amikor elkezdett a fogával nyüglődni tépni az innyét nyálazni ,pirospopsi, hasmenés, nyüglődés stb... Akkor egy hét alatt megjelent a foga csücske alul még Lorca is látta a temitalin! Akkor mentem fogorvoshoz és megmutattam neki a fehér csücsköt és az ínnyét azt mondta igen az már az legkésőbb egy hónap múlva kibújik. Ez volt 5 és fél hónapja és még mindig NINCS foga!!! :evil: :evil: :evil: Lehet hogy nincs fog gyökere??? Mondjuk későn érő tipus lehet hogy azért van ez. :roll: Biztos az apja fogát örökölte!!! Nincs lyukas foga csak egyet ki kellett húzni. Azt mondják minnél később jön annál tartósabb.

Pann! Azért megynyugtató számomra hogy egyidősek a fiúk és nem pápáznak... :)

KépKép
csongria

Sági! Ez nagyon szupi, biztos jó érzés volt. Beni azt mondja hogy annnya de nem nekem hanam csak úgy mint a nemet. :?

Május! Azt a könyvet keresem én is állitólag nagyon jó. De ahonnan szoktam rendelni ott nincs. :( Voltatok már a kp-ba tornán? Milyen volt? Jobban hatott? Keményebb?

KépKép
csongria

tadadadamm

kétszer hasrafordult a fp kockatornyért! :lol:

(sajnos nem 3, így nem igazolt a kísérlet, de n örülünk így is :wink: )

majus3

ria
én a bookline-on vettem még n rég, de alexandrában is láttam már.

hétfőn voltun dtornán, hát összességében tök más volt, mint itthon. nem a masszírozáson volt a fő hangsúly, hanem a kúszatáson (szinte egész órán gyakoroltatta vele a csaj). volt sírás itt is, de közelsem annyira, mint az itthonin. de mondom (írom - majd élőszóban egyszer jól átbeszéljük) vlh az egész alapból más. hangsúlyozom, h nem jobb (főleg én mint laikus azt meg sem ítélhetem), de tökmás.
a csaj szerint is max hipotón, de az is csak n enyhén, ink csak el van maradva a mozgásfejlődése, mert nincs hason, pedig minden onnan indul el. szerinte nem szabad erőszakkal nekünk hason tartani, mi ink legyünk a "szerető szülők", a piszkos munkát majd elvégzi ő :lol:
meglátjuk.....

majus3

Május! Na azért a konduktor és a mostani tornász véleménye már közelít! :wink:

KépKép
csongria

Nanica!
elfelejtettem írni, hogy egyszer plusozás közben látom vmi lóg ki Emili popójából!Nagyon negrémültem, láttam hogy egy vékony vmi.Na mondom ez egy giliszta, és kihúzom. :lol: Húztam is, és csak jött-jött a hosszú vmi.Közben már rosszul voltam, csak bele ne szakadjon az a gilinyó, gondoltam, de kb. 20 cm után kijött.Látom narancssárga a színe :shock: Viszem az ablakhoz, nézem közelről(befogott orral :lol: ), és rájöttem ez egy cérna! :oops: :lol: Vhol találhatta, vagy esetleg a zoknijából tépte ki, és lenyelhette,gombolyag állapotában. :roll: :D
Más "érdekes" nem volt még. :wink: :lol:

Dana!
Boldog 9.-et Laurának is! :D
Én képet 400xvmennyibe szoktam felrakni, a második értéket nem tudom, mert azt a gép számolja ki, így mindig más.

Lorca!
Hát a tiéd sem lesz leányálom program, de ahogy mondtad, gyrekmentes! :lol: És én nagyon élveztem tegnap este, hogy egyedül járkálok a városban!de ugyanakkaor ijjesztő is volt, így teljesen másképp viselkednek az emberek :( Olyan taplók.1x még féltem is, sötét alak jött utánnam a sötét utcán.Brrrr...
Bezeg ha Emilivel vagyok, akkor kedves mindenki.Még szerencse!!!

Ria!
Emilinek is 2-3 hósan dőlt a nyála, óránként cseréltem előkét.Na ez elmúlt, fog pedig sehol. :roll:

Sági!
Ez igen, gratulálok!Na majd ha azt mondja hogy ANYA!!!! :wink:
Én azt biztos nem bírom ki bőgés nélkül! :oops:
Emili is mondogat a-pa a-pa féléket, de én ezt neki még nem tulajdoníto tudatosnak, mert össze-vissza mondja, és nem konkrétan az apjának. :roll:
Bezzeg a mama mama nagyon megy, nem is értem miért várom, hogy anyát mondjon :lol:

Május!
Gratula!
Akkor már megérte a torony. :wink: :lol:
Még jó hogy nem nektek kell a "piszkos munkát" elvégezni
:lol:
Én is ezért nem szerettem itthon nyúzni, nem akartam hogy megútáljon. :roll:

Panki!
Hogy vagytok?Nagyon eltüntél!

Kép
pankaa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint