Új privát üzeneted érkezett!

Köszi csajok a tippeket! Próbálkozunk....:) édeskömény kicsit hatott, nyugodtabb volt az éjszaka...

Kata, gratulálunk, és várjuk a beszámolót! :D

Zsuzsoo, kitartás, drukkolunk neked!!! :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!

Kata! Nagyon sok gratula Julcsi babához. Legyen kedves, mosolygós, kiegyensúlyozott, boldog baba!
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én nem tudm mi van, de Eszter már második éjjel csinálja azt, hogy lefekvés után órák hosszat nyitot szemmel nézelődik. Amikor meg kimegyek a szobából, sírni kezd. Cumi nem kell neki... Tegnap is, este 9-kor fektettem le, és ehhez képest 10:45-kor aludt el végül. Pedig délután 3/4 4 óta fenn volt, azt hittem, biztosan olyan fáradt lesz, hogy szopiból beájul. De amint a feje megérinti a kiságy matracát, kipattan a szeme... :-( Ma délelőtt is csak nyüglődik a kiságyban. Van valakinek valami ötlete elalvásra?

Kép
waterlilly
 
 

 
 

Kata! Gratulálunk Julcsihoz! és üdv ismét itt!

Tücsi
: köszi az infot. Eddig nem mertem a másik mellel összezavarni, hogy nehogy bekavarjam azt is. Az eddig jól működött..... :? és ha nem iszom tovább ezt a teát, akkor szerintetek csökken a tejhozamom...?? :?
az lehet, hogy elapad az egyik, és a másik nem? egyenlőre fejem a szoptatás után, hátha Boti nem szívja ki rendesen, mert legtöbbször bealszik.

nekünk szuper éjjelünk volt, a 9-es etetés után 4kor kelt!!!!!!! ilyen még sosem volt!

Lilly: semmi ötletem, talán csak a frontok...
Vendég
 


Kata! Gratula a babácskához! Örülök, hogy minden jól alakukt. Ha van egy kis időd szüléstörténettel meglepsz minket? Tudod, ilyet mindig szívesen olvasunk. A gyors és komplikáció mentes szülésekről pedig még szívesebben. :lol: És a tesók hogyan viszonyulnak a kisbabához? Van segítséged?

Lilly! Ilyen nálunk is szokott lenni. Én égve hagyom a kislámpát. Nem zavar, ha nézelődik Gábor. Előbb-utóbb úgyis elalszik. :D Ha sírdogál, bemegyek hozzá, megsimizem vagy ölbeveszem és utána újból lerakom. Ha nagyon sokat nyöszörög, sír, akkor újból mellre veszem. Mi így csináljuk. :wink: Valószínű, hogy Eszter kevesebb alvásssal is beéri, kisebb az alvásigénye. Nekem Ádikám volt ilyen. Hát, mit ne mondjak?! Nagyon fárasztó volt az az időszak, de idővel szépen rendeződött.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok :)

Lilly: nálunk is sokszor van ilyen, felébred, ahogy leteszem, kap egy jóéjtpuszit, megsimogatom, és ilyenkor mi is csöndben vagyunk, hogy tényleg érezze, hogy most nem nappal van, aludni kell. Általában 10 perc gügyögés után bealszik. Ha sír, akkor persze nem hagyjuk ott, de szerencsére nem szokott este sírni.

Kata: gratulálok :)

Csütörtökön viszem vissza Zsófi konduktorhoz a Szabolcs utcába, remélem már azt mondják, hogy minden rendben és nem kell többet menni :lol: Hétvégén meg megyünk haza, Siófokra :)
Vendég
 


Babett! Nem hiszem, hogy a tea kihagyása miatt csökkenne a tejmennyiség. Fontos a mellek rendszeres kiürülése és a bőséges folyadékbevitel és a rendszeres változatos -nem egyoldalú- táplálkozás. A két óránkénti szoptatás a legeredményesebb, mert így éri kellő inger a melleket, a tejtermelő mirigyeket. De a fejéssel a mell teljes kiürítése valósítható meg. Így még több tej termelésére ösztönözhetjük a szervezetünket. Kitartás! Ez néhány napot biztos, hogy igényel, de megéri a fáradozás.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Lilly: Nálunk is hajlamos Lilla gügyörészni akár 1-1,5 órát is. Ha nem alszik el, én hagyom egy kicsit fáradni, magába szívesen elgagyarászik kb. 40 percet, utána újra cici és jóéjt puszi. Ennyi általában elég. Nem valami nagy találmány, de nálunk működik.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat.

szülés: mindenkinek ilyen szülést kívánok. Ennél könnyebb, gyorsabb talán már csak az lehetett volna, ha valaki az ajtónk elé letesz egy gyereket.

Szóval 20-án hajnali 2 órakkor elfolyt a magzatvíz. Egy pukkanás (épp ébren voltam, éreztem, hogy nagyon mocorog a baba) és ömlött a jó meleg víz. Szépen felöltöztünk, felhívtam a szülésznőmet, hogy elinduljunk-e egyből a kórházba. Azt mondta, nem kell kapkodni, csak nyugodtan, de induljunk be. Megbeszéltük, hogy kb. fél óra múlva érünk be, mondta, hogy addigra ő is ott lesz vár minket. Ekkor még fájásaim nem voltak. Elindultunk kocsival. Apósom pont nálunk aludt, így a gyerkőcök vigyázása is megoldódott. A kocsiban volt kb. 5 fájás (5-6 percenként). Jó messzire parkoltunk, mert nem ismertük a járást, de azért csak megtaláltuk a bejáratot. Szóval beértünk a II. Női Klinikára 3 körül, gondoltam még 1 ujjnyi sem lehetek. FElvették az adatokat, szerintem ez volt a legtöbb idő, én addig dideregtem a vizsgáló ágyon, kicsit sűrűbb fájásokkal. Megvizsgált a szülésznő, 4 Ujjnyi!!!!! Hát akkor szóljunk a dokinak. Ok. Bementünk a szülőszobába, rám tették a ctg-t és könyörögtek, hogy ne nyomjak, mert közben kakilhatnékom támadt! Doki befutott, nézzük!!!!! Megfogtam a térdecskéimet és nyomtam egyet, buksi ki 3:35-kor, nyomtam még egyet, amit azt mondták, hogy lihegjek el, mert a válla mellett a kezét is dugni akarta. De aztán simán kicsusszant a bébi. 2900 grammal, 57 centivel. A nővérére hasonlít kisbabaként.

A kórházról annyit, hogy a szülészet gyönyörű, jól felszerelt. Tökéletes. A csecsemőrészleg: hagyjuk! Rengeteg mama, senkire nincs idő, mindenki rohan, ha kérdezel mogorvák. Az első gyerekes anyukákat nagyon sajnálom, nagyon nehéz dolguk van. Senki semmit nem mond és mutat magától, úgy kell kikönyörögni mindent. Lehet, hogy ez nekem furcsa csak, de - és bocsánat, hogy megint a MÁV kórházzal jövök,- ott teljesen más volt minden.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


mtücsi: van most segítségem. Édesanyám van itt nálunk. Holnaptól apucink. Hétfőtől valószínűleg mélyvíz. Négyesben itthon. Panni nagyon várta már a babát. Nem tudta rajtam kívül senki, hogy fiú lesz vagy lány. A lányom kislányt szeretett volna. Valóra vált az álma. Még a legelején egy hintázás alkalmával, közölte velünk, hogy most neki fog születni kistestvére (aki odafér majd őmellé a hintába) aki kislány lesz és Tulipán lesz a neve. A következő pedig Tomié lesz, aki kisfiú lesz. :D :shock:
Na ezt még nem tudom, hogy hogy lesz. Egyenlőre örülök, hogy Julcsi épen egészségesen megszületett, nem kevés aggódás mellett.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!

Kata
Gratulálok Julcsihoz!
Tényleg nagyon gyors volt a szülés... :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Üdv. Mindenkinek!

Már nagyon régóta olvasom a hozzászólásaitokat a témához, kb. a 25. oldal óta. Én is a Szabolcsban szültem már több mint három hónapja.

Nadimo hozzád lenne egy kérdésem. A különböző időpontokban lefejt és lefagyasztott tejet felolvasztás után összeönthetem?

Melinda
m.krikko
 
 


Kata, tényleg gyors voltál :D (majdnem mint én..)

Hát igen, a csecsemő részleg a Szabolcsban sincs a helyzet magaslatán, felemás...Volt, aki bejött, és mondta hogy xy vagyok, ma én vagyok a csecsemős, de volt, hogy egész nap nem láttam..

Amit én nagyon hiányoltam, hogy foglamam sem volt, mi a napirend! Nem tudtam reggel mikor hozzák a babákat, mikor van vizit, mikor hozzák vissza, este mikor viszik el...stb. Mindent a szobatársam mondott el.
És itt is ha valamit akartál, rámenősnek kellett lenni...Nekem pl 2.estére beindult a tejem, még reggel mondta a védőnéni, hogy fejjem le. Este az t sem tudtam, kihez forduljak, úsztak a melóban, aztán mondta az egyik csecsemős, vigyem el a gépet, (amit nem is tudtam hogy működik.. :? ) nagyjából elmondta mit hova és hogyan, és majd ő is érkezik, de próbálkozzak egyedül..
Hát persze, hogy hiába vártam 20 percet.. :( aztán nekiálltam egyedül..
Addigra ráadásul új szobatársat kaptam, nem akarom fényezni magam, de ő még jobban meg volt ijedve a babájától, mint én...szóval ő sem tudott segiteni...

Ja, székletre én is kaptam szirupot, de nekem sem hozott hatást, én is behazudtam.. :oops:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Kata! Hát, igen rövid szülést, rövid szüléstörténettel lehet leírni.:lol: Remélhetőleg Zsuzsoo is olvassa és ő sem marad ki így 3. babás anyuka lévén a gyors és probléma mentes szülésből. Én sem gondoltam, hogy a 3. bébi már rakéta gyorsasággal startol rá, de július óta már elhiszem. És nem is bánom.:D Akkor még jó, hogy időben beértetek. Én is valahogy így voltam. Gondoltam, hogy talán már 3 ujjnyi van, mert már székelő érzés környékezett odahaza óta, aztán már sehány ujjnyi sem volt, mire a szülőszobára beértünk. Nálunk is Ádikám már a következő babácskáról beszél. :roll: Én pedig úgy vagyok vele, hogy nem gépesíteném magamat ezen a vonalon. De majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Melinda! :D Üdv itt köztünk! Az a 25.oldal akkor lehetett, amikor én is bejelentkeztem, hogy megszületett Gáborom. Nem mostanság volt. :lol: Augusztusban szültél? És kinél? Neked milyen élményeid voltak a kh.-ban?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


m.krikko :

A lefejt anyatejet normális esetben 12h -át állithatjuk a hütöben.
Lefagyasztva pedig kb. 1/2 évig érdemes tárolni.

A tejet célszerü 100- 150 -es adagokban eltenni.


-----------------------------------------------------------------------
Hiába van lefagyasztva, érheti a tejet valamilyen behatás, amitől megromolhat, figyelni kell. Minden egyes adagot külön meg kell vizsgálni mikor kiolvad, a melegitésnél nem marad -e darabos, nincs-e esetleg savanyú szaga stb. Ha mindegyik adag OK, akkor elvileg összeönthető. DE....Az anyatej összetétele gyakran változik, mindig a baba igényeihez igazodik, ezért érdemes hasonló idejű anyatejeket adni, nem pedig időben egymástól nagyon eltérőeket. ( pl: ha a babádnak mondjuk 150 kellene, és 50-esével van lefagyasztva, akkor 3 olyan tejet érdemes elővenni amely kb. hasonló időben volt lefejve. )

Egyébként mi az ilyen helyzetben nem öntöttük össze a tejeket, inkább az adagokat külön adtuk oda a babának, valahogy higénikusabbnak véltük ezt a megoldást.

Üdv
nadimo
 
 


Tücsi: Köszönöm a fogadtatást. Igen, augusztusban szültem, mégpedig 8-án. A kórházzal minden rendben volt. A szülőszobán egyedül voltam, a szülésznő segítőkész volt, de nagyon (BM-ből jött), a dokim meg Dr. Kisfalvi István volt. Ő az aki most átment a II. Női-be. Nagyon tartottam a Szabolcstól, de így utólag semmi gáz nem volt.

Nadimo köszönöm a kimerítő választ, még nem kell lefejt tejet adnom a bébimnek, csak mostanában nem hízza hetente még a minimumot sem és arra gondoltam megpróbálom ezt is. Bár ha eszik egy ciciből a másikat utánna már nem fogadja el, ebből gondolom, hogy eleget eszik. A pelusok is rendben vannak és a napjai is jól telnek. Gondolok itt arra, hogy alszik, nézelődik, nem nyűgösködik. Még várok egy pár hetet meglátjuk mi lesz.

Szép napot mindenkinek.

Melinda
m.krikko
 
 


krikko: a szülésznőd nem Rozi volt? :)
Zsófi lányom dédmamája is Szokolyán lakik :lol:
Vendég
 


Melinda! És mennyi a kislányod heti súlygyarapodása? Sztem is ha éhes, akkor biztos, hogy nyűgösködne és a másik cicit sem hagyná parkolópályán. :D Van kedved vonalzót készíteni? Szívesen segítek benne. :wink:

Anikó! Sanszos a csütörtök! :lol: Még 2 óránként kéri Andris a szopit?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!
A tegnapi napunk simán kaphatja a "katasztrofális" megnevezést :cry: Hasfájás, de olyan szinten, hohy ÉN, aki eddig mindent akadályt viszonylag könnyen és higgadtan vettem, este már a babával sírtam... :cry:

Már mindent kipróbáltam, bevetettem az édeskömény teát, az egy dolog, hogy nem ízlett neki, szopi előtt és után egy-két kiskanállal beadtam neki, cumisüveget kiköpte..
Lógattam a vállamon, alkaron fektettem, tornáztattam, hasit simogattam, hátát simogattam..Tegnap reggel fél7kor sírva ébredt, onnantól este7ig kb 1,5-2 órát aludt 3 részletben, és addig volt csöndben, míg szopizott.. :cry:
Délutántól nem adtam teát neki, utána minden szopihoz espumisan csepp..de ettől sem javult a helyzet túlságosan. Össz-vissz 1 kaka volt tegnap. Este 9kor szopizott, mindkét cici, utána elaludt, 1kor ébredt. (Halleluja, tudtam kicsit aludni!)
Viszont hajnal 1 órától idáig immár 4 kaki volt... :shock: De reggel 7kor szopi, és 1,5 óra múlva ismét sírás... :cry:
Próbálom vele húzni az időt, 2 óránként cicit kér, amikor adok, csak egyikből fogadja el, van amikor bealszik 5 perc után (5percig mint a szivattyú, úgy nyomja.. :wink: ) ébresztgetem, és utána még 10-15 percig szopizik. Büfit mindig megvárom...Lerakom, és fél óra - 1 órán belül ismét sírás.. :cry:
Most leraktam, gyors kihazsnálom ezt a kis időt, kiteregetek és eszek valamit.. :roll:

Várom tanácsaitokat... :roll:

Tücsi, remélem, összefutunk :D

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Vicsok: ez tényleg katasztrófa... :-( Őszinte részvétem! Ismerem a feelinget...
Eszter tegnap rettenetes nyűgös volt, rosszul szopizott, éhes maradt, nem aludt, bömbölt, és még a hasa is fájhatott, mert nem kakilt délután. Na ezt nem hagyhattam annyiban. Fürdés előtt fél órát tornáztattam a lábát, ez lenyugtatta, pukizott több sorozatot, majd mindent jól összekakált a környéken... :-)
Éjjel úgy aludt, mint a bunda.

Kép
waterlilly
 
 


Hello Mindenkinek!

Tisztára kiakadtam, muszáj legalább kiírni magamból. Ma úgy volt, hogy megkapjuk újra a BCG-otást, mivel nulla válaszreakciónk volt rá. :(
Erre kiderült, hogy azt nem a gyermektanácsadáson adják, hanem minden hónap uccsó péntekjén a TÜDŐGONDOZÓBAN. :shock: A védőnéni persze a pontos időpontot nem tudta mikor.
Már eleve sajnáltam magunkat, amikor odatelefonáltam, hiszen ez olyan gáz hely itt, hogy én se szívesen megyek. Erre a hölgy, bár tényleg kedves volt, megnyugtatott, hogy menjünk nyugodtan úgyis lesz pár újszülött is. :shock: :shock: :shock: És én még azt hittem, hogy a mi helyzetünk a legrosszabb...
ááááááááá elegem van a magyar egészségügyből!
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok az éjszakánkkal kapcsolatos tanácsaitokat! :) Most éjjel már kétszer 3 órát is aludt :) Meg persze hisztis is a drágám :o

Beneildi: Magyar egészségügyhöz no comment :x Elhiszem, hogy ideges vagy.

Mi a XIII. ker-i polg.mest.hivatalra lettünk pipák ma. :evil: Pénteken odatelefonáltam a születési anyakönyvi kivonat ügyében. Mondta a csaj, hogy már folyamatban van, talán hétfőre már meglesz, de inkább szerdán. Kérdeztem, hogy akkor elvileg szerdán mehetünk már érte? Erre a nő mondta, hogy nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is. Na erre párom ma odacaplat és közölték vele, hogy nincs kész, majd pénteken :evil: Vicces. Párom meg tölti már az apasági szabiját, amihez elvileg kellene az anyakönyvi.... És akkor még nem beszéltünk ugye az anyagiakról, amiket szintén csak ezzel lehet intézni.... Karácsony előtt, meg úgy amúgy is, jól jönne már a fizu......
lamme
 
 


És a TAJ kártyával mi újság? Arra mit mondtak?
Vendég
 


Ne is mondd az önkormányzatot! :evil:
A kórházban, mikor felvették az adatokat, kérték a házassági kivonatot. Áldom az eszem, hogy fénymásoltam 2- belőle, és azt adtam oda.

Bement a férjem, és a nő kérte tőle!! :shock: Hát persze hogy nem volt nála, mivel mondtam neki, hogy azt a kórházban leadtam, és így nem is adták ki neki!! Persze dugóban be és vissza a városba -- fúúú, olyan ideges volt!
Szóval ment még 1 kört köv.héten, és vitte a házassági kivonatot magával..

TAJ - postán 1 hónap alatt kapod meg

MÁS - jó hír!! Banduc aludt éjszaka 5,5 órát :)) :lol: MÁr én hamarabb felkeltem, és bementem hozzá, hogy lélegzik-e.. :wink:
De viszont a tejci meg folyt persze, átázott a melltartóbetét teljesen..hát ennyi még sosem volt 2 szopi között...
Este már nem volt Espumisan, apa belediktált tegnap édeskömény teát.. :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Vicsok, ezek szerint külön szobában alszotok Andrissal. Ha nem ébredsz Te előbb, akkor milyen "jelekre" ébredsz? Azaz mit tekintesz Andrisnál ébredésnek? Ha már sír? Ezt a többi tapasztalt anyukától is kérdezem.
Én egy szobában alszom Nadinnal, de kezdek gyanakodni, hogy én gyakorlatilag idő előtt felkeltem éjjel. Vagyis ha elkezdni forgatni a fejét (hason alszik), nyekegni, cuppogni, akkor én már veszem is ki szopizni. Ma viszont azt figyeltem meg, hogy ha ezt hagyom, akkor visszaalszik. Az más kérdés, hogy engem nagyon zavar, nem tudom jól csinálom-e, ha hagyom nyüglődni, ill. ettől én sem tudok aludni, tehát sok értelme nincsen hagyni, nem? Vagy Ti hogy csináljátok? Ha megvárnám a sírást, akkor az már nem lenne "álometetés", nem? Viszont ezeket a kis jeleket a saját hálószobánkból tutira nem hallanám meg, szerintem ott olyan mélyen bealudnék, hogy csak az üvöltésre ébredhetnék, és akkor a kaja után már biztosan nem alszik vissza...

KépKép
kertikiri
 
 


27-ére virradóan megszületett Vanda, mégsem hordtam túl :) Tegnap haza is jöttünk.
A szülőszobán mindenki nagyon kedves volt. Majd mesélek részletesen is. A gyermekágyas részlegen elég siralmasak a körülmények. Szentpétery doktornőtől (gyermekorvos) pedig óvakodjatok, mert egy bunkó paraszt (bocs).
Zsuzsó
zsuzsoo
 
 


kertikiri írta:Vicsok, ezek szerint külön szobában alszotok Andrissal. Ha nem ébredsz Te előbb, akkor milyen "jelekre" ébredsz? Azaz mit tekintesz Andrisnál ébredésnek? Ha már sír? Ezt a többi tapasztalt anyukától is kérdezem.
Én egy szobában alszom Nadinnal, de kezdek gyanakodni, hogy én gyakorlatilag idő előtt felkeltem éjjel. Vagyis ha elkezdni forgatni a fejét (hason alszik), nyekegni, cuppogni, akkor én már veszem is ki szopizni. Ma viszont azt figyeltem meg, hogy ha ezt hagyom, akkor visszaalszik. Az más kérdés, hogy engem nagyon zavar, nem tudom jól csinálom-e, ha hagyom nyüglődni, ill. ettől én sem tudok aludni, tehát sok értelme nincsen hagyni, nem? Vagy Ti hogy csináljátok? Ha megvárnám a sírást, akkor az már nem lenne "álometetés", nem? Viszont ezeket a kis jeleket a saját hálószobánkból tutira nem hallanám meg, szerintem ott olyan mélyen bealudnék, hogy csak az üvöltésre ébredhetnék, és akkor a kaja után már biztosan nem alszik vissza...


Mi külön alszunk, nyöszörgésre éjjel nem megyek be, csak reggel, ha kaja idő van. De ma reggel is öt fele nyöszörgött, de vissza is aludt hatig. Sokszor álmában nyöszög :) Aludni én sem tudok, ha nyüglődik, viszont ha nem sír, és tudom, hogy nincs semmi baja, csak egyszerűen ébren van, akkor szerintem neki is segítek, ha hagyom, mert kb 10perc alatt elalszik, ha bemennék, akkor meg kipattannának a szemei.

zsuzso: gratulálok :) :) én nála voltam hat hetes kontrollon Zsófival, ott normális volt. Mi volt a baj vele?
Vendég
 


Zsuzsoo! Gratula Vanda babához! Majd ha lesz időd gyere és mesélj!

Anikó! Ma Petim 13.30-kor jön haza az iskolából. Nődoki megint elhalasztva. :(

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


kertikiri írta:Vicsok, ezek szerint külön szobában alszotok Andrissal. Ha nem ébredsz Te előbb, akkor milyen "jelekre" ébredsz? Azaz mit tekintesz Andrisnál ébredésnek? Ha már sír? Ezt a többi tapasztalt anyukától is kérdezem.
Én egy szobában alszom Nadinnal, de kezdek gyanakodni, hogy én gyakorlatilag idő előtt felkeltem éjjel. Vagyis ha elkezdni forgatni a fejét (hason alszik), nyekegni, cuppogni, akkor én már veszem is ki szopizni. Ma viszont azt figyeltem meg, hogy ha ezt hagyom, akkor visszaalszik. Az más kérdés, hogy engem nagyon zavar, nem tudom jól csinálom-e, ha hagyom nyüglődni, ill. ettől én sem tudok aludni, tehát sok értelme nincsen hagyni, nem? Vagy Ti hogy csináljátok? Ha megvárnám a sírást, akkor az már nem lenne "álometetés", nem? Viszont ezeket a kis jeleket a saját hálószobánkból tutira nem hallanám meg, szerintem ott olyan mélyen bealudnék, hogy csak az üvöltésre ébredhetnék, és akkor a kaja után már biztosan nem alszik vissza...


De. Visszaalszik. Én Esztertől a lakás legtávolabbi sarkában alszom, apa alszik a vele szomszédos szobában. (Hát, nem vagyok egy ősanya típus, belátom...) Amikor Eszter sír, apa felébreszt. Bemegyek, visszabugyolálom, cicire teszem. Az első cupi után lehúnyja kis szemét...és úgy is marad. Tegnap is, ma is 7 és fél óra telt el az esti és a hajnali etetés között. Gyorsan lekopogom.

Kép
waterlilly
 
 


zsuzsoo írta:27-ére virradóan megszületett Vanda, mégsem hordtam túl :) Tegnap haza is jöttünk.
A szülőszobán mindenki nagyon kedves volt. Majd mesélek részletesen is. A gyermekágyas részlegen elég siralmasak a körülmények. Szentpétery doktornőtől (gyermekorvos) pedig óvakodjatok, mert egy bunkó paraszt (bocs).
Zsuzsó


Gratulálok! Nagyon várom a beszámolót!
Na ja, ahogy azt a fizikatanárom szokta mondani volt, sajnos az univerzumban hidrogénből és emberi hülyeségből van a legtöbb... :?

Kép
waterlilly
 
 


kertikiri:
szerintem mielőbb költözz vissza a saját helyedre! én is Botival aludtam egy darabig az etetések után, és hajanli evés után meg reggelig, és minden moccanásra ugrottam, felébredtem. És egyszer kifigyeltem, hogy alvás közben is mocorgós-nyöszögős tud lenni akár órákon át is. Ilyenkor ő alszik, csak én hittem azt, hogy már éppen ébred. És persze így nem tudtam mellette normálisan aludni, pihenni. És vártam, hogy mikor ébred fel.
MOst már sosem maradok a szobában, etetés után leteszem és kijövök. Ha vissza kell menni, hát akkor vissza kell menni kicsit cumiztatni, simogatni, stb.
MI a szomszéd szobában alszunk, és így is sokkal előbb meghallom, minthogy sírás lenne belőle. Ezen ne aggódj, működnek az anyai hormonok és reflexek ! Nálunk még sokszor apánál is :D .

Ja és képzeljétek! tegnap este 11től ma reggel negyed7ig aludt!
ÉS már 9-11 között is vmennyit, csak kicsit altatni kellett. Ez már a 3. éjszaka volt, hogy minimum 6 órát aludt egyben. Ja, és a változás annyi, hogy nem adunk este sem infacolt neki. Hát nem tudom ennek köszönhető-e vagy csak véletlen.

üdv
Vendég
 


babet: szerintem nem véletlen, Zsófi egy hónapja átalussza az éjszakákat, kivéve két éjjelt, akkor este kapott infacolt.

Megjöttünk Zsófi konduktoros kontrolljáról, 15-ig el kell hagyniuk a Szabolcs utcát.
Vendég
 


Sziasztok!

Zsuzsoo: Hatalmas gratula!!! Jó egészséget kívánok nektek!! Ez a Szentpétery dokinő elég szigorú, de állítólag penge a szakmájában. Gondolom ezért gondolja, hogy megengedhet magának egyfajta stílust.... Nekem mondjuk nem lehet rá rossz szavam, nekünk semmi gondunk nem volt vele, de hallottam más anyukákról nyilatkozni őt, ami nem volt valami kedves, bár tény, hogy akkor is a gyerek érdekeit tartotta szem előtt.

Panndi: Anyakönyvi nélkül a TAJ kártyát sem tudjuk intézni :evil: De holnap az önkormányzat után párom elmegy a Teve u-ba is és inkább ott vár fél órát, mint arra is várjunk egy hónapot.... Jaj, engem annyira elkeserít ez a kórház bezárás. Nekem annyira jó emlékeim vannak a kórházról, hogy kimondottan szomorú vagyok, hogy megszűnik :(

Kertikiri: Ugyanígy vagyok én is!! Pont ma mondtam a páromnak, hogy lehet, hogy én cseszem el részben az éjszakákat, mert ahogy nyöszörög Niki, már veszem is ki, hogy biztos felébredt és kajás. Viszont már két reggel észrevettem, hogyha nem ugrok rögtön a nyüsszögésre, max. csak kicsit megsimizem a hasát, hátát, de ergo nem veszem fel, nem ébresztem fel, akkor tovább alszik, akár még másfél-két órát is :o Csak nekem ez azért fura, mert Vivivel is egy szobában voltunk az elején és ő is nyüsszögött, soha egyetlen egyszer sem sírt, és ebből a forgolódásából, mocorgásából tudtam, hogy ébren van és enni kell neki adnom. A különbség csak az, hogy ő 4-5 óra alvás után csinálta ezt, Niki meg másfél-két óra után. Nem mindegy.... Úgyhogy inkább megvárom, hogy felébredjen. Veszteni nem vesztek semmit :D
lamme
 
 


Vicsok: Jó, hogy mondtad ezt a házassági másolatos dolgot, inkább elviszi a férjem az eredetit, biztos ami biztos (egy másolatot csatolt a nő a papírokhoz, de ezek szerint ez nem jelent semmit). Meg az összes zárójelentést is. Röhej, amit itt művelnek :evil:
lamme
 
 


Hello Lányok!

Először is nagy-nagy gratula Vanda babához! Isten éltesse jó egészségben!

Panndi - Zsófival ezek szerint minden rendben volt? Mert az jó hír lenne.

Panndi, Babett - tudom ez ellenkezik az elméletetekkel, de mi meg pont az Infacoltól tudunk csak aludni :oops: Remélem egyszer Lilla is lesz olyan ügyi, mint Zsófi és Boti és végleg lejön erről a fránya szerről.

Kertikiri! Szerintem is futás vissza Apa mellé, jobban tudsz majd pihenni. Én sem voltam biztos magamban, hogy meghallok mindent, ezért nekünk bébiőrös a légzésfigyelőnk. Tudom sokan feleslegesnek tartják, engem megnyugtat. Így bizti felébredek.
Persze a férjem is :roll: , na ez a hátránya a dolognak. Természetesen ő ilyenkor visszaalszik.

Ma volt nálunk a védőnéni, semmi újat nem tudtam meg. :( Úgyhogy továbbra is éljen a világháló és a fórum.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hááát, még majd valószínű kell mennünk, sokat fejlődött, de hason fekve még nem igazán tud mit kezdeni a fejével :( Úgyhogy most rányomulunk a hasonfekvéses dologra :)

Az ügyintézés tényleg gáz, most nálunk folyamatban van egy eljárás a közigazgatási hivatalnál meg az állampolgári jogok biztosánál, mert férjem felhúzta magát azon, hogy szarakodnak a papírokkal, ráadásul össze-vissza mondtak mindent :twisted: A TAJ kártyát megigényelték Nektek, vagy Ti igényeltétek magatoknak? Csak mert alapból nekik kéne...
Vendég
 


Köszönöm a tanácsokat, éreztem én, hogy semmi keresnivalóm nincs már Nadin szobájában éjszaka :-)
Megpróbálkozom ma nem rohanni az első nyekegésre.
Lilly, Nálatok sírásra ébreszt a férjed, vagy már ősapa módjára :lol: kitapasztalta a nyekegések közti különbséget, és csak a tuti miatt kelt?
Nálunk az átalvás biztosan nem valósul meg még egy darabig, mert egyszerűen nem tudom később letenni, mint 20 óra. De roppant módon örülnék egy 20 - 02 - 06 beosztásnak. Lehet, hogy a nappali alvásán kellene változtatni, és akkor tudnám tolni a fürdést, de nem merem, egyelőre a biztos alvás a biztos :-)

Kinél hogy van a nappali alvás?

Gratula Julcsi és Vanda babákhoz :-)

KépKép
kertikiri
 
 


Ildi, nálunk is van bébiőr, de az csak nappal jó nekem, éjszaka még rosszabb, mint ha bent lennék. Eleinte ezt csináltam, hogy éjfélig bébiőrrel a hálóban, de a legkisebb sóhajtásra is jelez, és rosszabb felkelni átmenni megnézni mi a helyzet, mint ha a szobájában az ágyból csak odasasolok.

KépKép
kertikiri
 
 


Sziasztok!!
MOstanában nincs olyan sok időm jönni, de azért majd igyekszem..
Benő - ahogy itt olvasok sokmindent - nagyon jókisfiú!!
Elég sokat alszik , bár napközben 1 vagy 2 alakalommal kihagyja a szopik közti alvást, de éjjel mindig alszik legalább 6 órát egyben. MA pl. 7,5-et. NA hogy azt éjjel 3-tól reggel 9-ig vagy éjféltől hajnal 6-ig, az változó, de már rájöttem, ha bealszik, rohanok én is aludni..
Ő az evéssel bánik csínján : (
Eddig a legtöbb evés max napi 7 volt, de volt, hogy csak 5 alkalom.
És 50 gr-110-ig bármi...
Infacollal én etetem őt minden szopi előtt... Eddig csak akkor voltak hasfájós átsírt órák, amikor front volt...
NA megyek is, mert kel, sok puszi mindenkinek!!
Vandához hatalmas gratula Zsuzsának!!!!
Várjuk a részleteket!!
Sok puszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Panndi: De igen Rozinak hívták a szülésznőmet.

Tücsi: Nem tűntem el, csak tegnap nem volt netünk, ma meg a kicsivel voltunk az I. Gyermekklinikán, mert a fülénél van egy vizenyős terület, amit ha nem múlik, akkor meg kell műteni. Most újabb 3 hónap haladékot kaptunk a dokitól :lol: . Remélem még javulhat a helyzet. Amúgy a súlygyarapodása két hét alatt 140 g volt, de tegnap elkezdett sűrűbben szopizni. Most 5500 g és már a négyóránkénti evésre is beállt, de most van 2-2,5ó szünet. Ez talán gyarapodáshoz vezet? Majd kiderül :shock: .Vonalzóval próbálkozom. Ha nem megy szólok. Köszi.

Melinda
m.krikko
 
 


Ildi:
biztos jó az Infacol, csak ezek szerint nekünk nem kellett. Igazából fogalmunk sem volt az elején, (néha most sem :? ) hogy hasfájós vagy nem, ezért elkezdtük neki adni. Szóval tuti jó szer annak, akinek szüksége van rá!

kertikiri
:
nekünk is van bébiőrünk, de éjjel nem kapcsoljuk be, mert nagyon hangos lenne, és sok mindenre jelez, ami csak mocorgás. ÉS éjjel úgyis a nagy csendben áthallatszik a sírás. Viszont nappal - mivel kétszintes a ház - nagyon jó hasznát vesszük!
A nappali alvás nálunk sem megy "suttogó" módjára. Van hogy 2 evés között nulla perc, és van hogy szinte végig alszik. Este sajnos elég későn van a fürdés, csak fél 9 után, és mire mindennel készen vagyok (evés, fektetés, stb) már 10 óra is van sokszor. Ezt kéne előbbre hozni, mert így nem marad másra/egymásra indőnk.
Nappal álatlában 3x alszik 1-2 órát. 5-6 után már nem nagyon hagyjuk, és többnyire délelőtt sem sokat alszik, akkor szokott nézelődni, majd sírni... :oops:

Nyulcsi
:
hát nem semmi 2 hetesen az ilyen éjszakai alvás!!!! :) de az 5 evés tényleg nem sok. Én mondjuk nem hagyom nappal sem, hogy max 3,5 óráig ne egyen. Pl most is lassan fel fogom kelteni, mert aludni estig. És akkor nem lesz jó az éjjelünk! így hogy éjjel nem kel fel, így 7 evés jön ki egy napra. Állítólag 6-8 között kell lennie.
Vendég
 


Nyulcsi:
ja és én este sűrűbben etetem, kb 2 óránként (kb. fél5, fél7, 9),
állítólag így jobban tele lesz a pocakja éjjelre.
Vendég
 


Sziasztok!

Vicsok: Andrisnak boldog névnapot kívánunk!!!

Kérdés: Az egyszeri anyasági támogatást az apa is elintézheti? Odaadok neki minden papírt, okmányt és kész? Kell meghatalmazás? Köszi a válaszokat előre is.

Ja, ma végre sikerült elintézni mindent Nikinek: születési anyakönyvi, lakcím kártya, TAJ-kártya. Úgyhogy hétfőtől rohanás lesz a párom élete, hogy minden elintéződjön már.

Képzeljétek, végre este volt egy négy órás alvása Nikinek. Mivel én rá egy órára feküdtem le, így én is tudtam pihizni kemény 3 órát egyhuzamban :D Micsoda öröm :D Aztán megint jött két kétórás alvás, ebből a második után volt egy kicsit erősebb pocifájás, de igazából nem panaszkodhatom, volt ennél rosszabb éjszakánk is.
lamme
 
 


krikko: nekem is Rozi volt a szülésznőm, hát szerintem ő egy tündér :lol: Nagyon elégedettek voltunk vele, nagyon kedves volt, nagyon aranyos volt, és rengeteget segített :) Legközelebb is így szeretnél szülni, a dokimnál, plusz nála :)

Nem tudom mi van ma Zsófival, egész nap alszik... Ilyenkor már nem annyira szokott, de még ebédelni is tudtunk nyugodtan, mert alszik. Hááát, gondolom este meg lesz ennek is a böjtje... :lol:
Vendég
 


Nálunk mindent apa intéz, vmihez kellett meghatalmazás, de azt is ő írt helyettem alá :lol:
Vendég
 


Nálunk szerencsére a munkahelyem intézett mindent :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lamme
Nekünk is a munkahely intéz majd mindent, de megkaptuk már az igénylőlapot és a meghatalmazást hozzá, hogy majd Apa intézhesse el.

Ha pl. nem IM-es dolgozó vagy, akkor igénylőlapot itt találsz:
(nekünk a cégnél másfajtát adtak - de azért ezt is kitöltöm , ha mégis ez kell, akkor Apánál lesz rögtön)

www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamog ... mtatvanyok

De ahogy nézem most valamiért nem akarja megjeleníteni :evil:
2 napja nyomtattam ki a dolgokat innen...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Nyulcsi! Az elején mi sem voltunk evőbajnokok, nálunk is kínok árán lettt max. 6. Aztán étkes-szopis baba lett mégis, volt hogy simán nyolcszor is cicizett!

Nálunk a nappali alvás max. 2 óra, kb. két-három darabban. De legalább éjjel alszik.

A bébiőr nekem is állandóan jelezgetett mindent, azóta Apa állított az érzékenységen, így legalább nem ébredünk arra, hogy a kezét arrébb rakta, csak ha tényleg fenn van.

Lilla ma kikészült az újra BCG-től. Szegény sírni akart, de hang nem jött ki a torkán - a kis kezét csípkedték már, aztán persze éktelen visítás lett a végeredmény. :(

Szép napot mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok,
Hát nekünk nem jött be a különalvás, ahogy számítottam rá csak a sírásra eszméltem, és nagyon nehezen aludt vissza, és onnantól 1,5-2 óránként kelt. Reggelre hulla lettem, meg a fejem is fájt iszonyatosan. Nem tudom mi a titkotot, úgy látom itt mi vagyunk az egyedüliek, akik nem alusszuk át az éjszakát, pedig sztem az egyik legnagyobb súlyú baba volt Nadin.
Tanácstalan vagyok :oops:

KépKép
kertikiri
 
 


Szaisztok, én is itt!

Köszönjük a névnapi kívánságokat :D

Tücsi, voltam tegnap, bár majdnem 1 órát késtünk, nem találtunk parkolóhelyet, a délutáni dugóban köröztünk.. :evil: majd beértünk, és bepofátlankodtam a kismamák elé.. :wink:

Olvasom a suttogót, és elég sok mindenre rájöttem belőle.

Alvás - Hát, elég nagy gondjaink vannak. Ez főleg napközben!! Egyszerűen nem tud magától elaludni. Szopi közben / után bealszik, büfi, és ahogy leér a feneke, kipattannak a szemei és kész. Ordit! Kiveszem, megnyugszik, ismét majdnem alszik, leteszem, ugyanez. Hát ma már teljesen kiakadtam :evil: Ha magára hagyom sirni, néha bemegyek megsimizem, otthagyom, sír még de a végén elalszik, max 15 perc :shock: és újra kezdi.
De hát látni rajta, hogy teljesen fáradt, ásit, leragadnak a szemei..

Éjszaka - Kertikiri, sajna én is így vagyok, felébredek a nyöszörgésre, és lehet, hogy ő fel sem ébredne, én megszopiztatom. Tegnap előtt volt egy 5 órás alvásunk egyben éjszaka, de ez volt a legtöbb.
Hiába szopizunk 8kor és 10kor is (láncetetés) hogy tele legyen a pocak, 2kor fenn van (illetve mostmár kipróbálom, hogy visszaaludna -e)
Tegnap éjjel meg szopi után 1 órával felébredt, puki baj volt.. :cry:

Ráadásul ma is 2 óránként enni kért...
:cry: tejem szerintem elég, mert utána vissza is bukik belőle.. :?

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: