Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Azt hittem tul vagyunk lassan a betegségen de elkezdett Ágolyo köhögni! :cry:
Ilyen érdaganat Ágosotonnak is van az achillesén!Ezért hord H&M-es térdzoknit!
És sajnos elég nagy!Ugy hogy mi cipövel és magas kérgü szandival meg leszünk löve! :(
Nagyon rossz helyen van! :( Már voltunk gyerek sebésznél,elmondott mindent ha igy lesz....ha ugy....!Remélem felszivodik!!

Ha holnap alszik és tudok akkor jövök de most már csak halkan merem leirni mert nem akar fél oránál többet aludni mostanában

Kata és Katyuska!
Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


hajni777 írta:Orsi :D ,
Nekem a bárányhimlő-oltás mellett van még egy plussz érvem, ha kislány az illető. Ugye mi van, ha pont terhesen kapná el… Lili nem harapta még meg a melled a fogával?

no, nekem az pont az oltás ellen szól, mert így jó esetben átesik rajta... viszont ha az oltás csak 20-25évig véd, akkor pont akkor nem fog védeni, amikor terhes lehet...

szerencsére még harapott, remélem, nem is fog.
1 éves koráig nagyon sok dolog változhat. levi 10.5 hósan evette először normálisan kanállal, és 13 hósan már nem szopott. Ne agyalj most még ezen, totál felesleges.

munkaszelét én spec megértem... én már 2 hónapja dolgozom, most már tök fix napirendünk is van. Napi szintem 3-4 óra munka jut.

Zsuzsi :)
az értágulatok 95%a felszívódik, a többit max. lézeresen kell kezelni. De ha kicsi 1 éves kora körül majd elkezd felszívódni.
Lilinek is van haemangiómája a karján.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó,
hú, még mindig betgen? :( Ágolyónak kiáll a piros folt? Olivérnek csak a bőrfelszíne van elszíneződve egy helyen. A tiétek akkor olyan, mint egy anyajegy?
20140901102739
 
 

 
 

Nyelvtéma: ha mindkét szülő magyar, szerintem is elég kisiskolás korban elkezdeni a nyelvtanulást, addig tanulja csak a magyar dalokat és mondókákat.


Kata,
Nem fekszik egész nap, nekem ’szól’, ha éppen ülni vagy járkálni van kedve! :D
Balázs szeret hason lenni és már nagyon hamar szépen tartotta fejét sztem ezért az már nem is igen lehet, hogy véletlenül átgördüljön hasról hátra. Az elején megtörtént párszor, de aztán magától már nem fordult át. Háton fekvésből oldalra fordul és ha picit rásegítek, akkor tök szépen helyezi a kezeit és felkönyököl, de az a pici még hiányzik, hogy önállóan csinálja. Az unokatesóm fia is későn fordult, 7 hónaposan, de aztán már minden ment gyorsan és 11 hónaposan már járt.
Nekem is van ’horrortörténetem’ az etetésről: 4 hónaposan gulyásleves... :shock: :shock: ...és persze ezt büszkén meséli. Nooooormális???? :evil:
Én eszem narancsot és mandarint is. A hétvégén még egy kis chilis babot is ettem, nem bírtam ellenállni. Egyedül csak a tejet nem ittam eddig, pedig nagyon hiányzik a reggeli kakaó.
Az USAból rendeled a táskát? És a ruhákat? Én Angliából rendeltem új téli overált 4 eFt -ért, ennek is a fele a posta ktg volt.

Kismókus,
Csini lett a kis hajasbaba és annyira édes ahogy a szemével is mosolyog!

Hajni,
Még nem jött ki a fogacska, de már érzem az ínye alatt a recéket, gondolom, most már nem soká kibújik. Szegénykém ma is nyűgi volt este. :(
Fordulás: Én úgy gondoltam, hgoy 6 hónapos koráig várok, és ha utána sem megy akkor felkeresek egy gyógytornász ismerőst.(volt munkatársam, aki testnevelő tanárból pénzügyes majd gyógytornász lett :D )
Minden nap kísérleteztek a hozzátápival? Miket próbáltál? Lehet, hogy ha belejön, utána már felgyorsulnak majd az események is ki tudjátok váltani a tejcsit.
Mit dolgoztál Bukarestben? Sokáig voltatok kint?
Nekem nem hiányzik a munka, csak majd a pénz fog a jövő hónaptól :lol: :lol: vagyis inkább: :(

Melcsi,
Akkor hajrá a spontán tesóért! Vegyétek elő megint azt a labdát! :lol: :lol:

Kép
bandika
 
 


Orsi,
munka terén az a baj, hogy amit én csináltam, az nem az a napi 8 órás fajta. Sok a hétvégézés, éjszakázás nappalozással együtt. Volt, hogy elindultam reggel 8-kor, majd hajnali 4-5-re értem haza, de 10-re mentem megint. Sőt, olyan is előfordult, hogy nem aludtam, mert hajnal fél2-kor el kellett indulni Salgótarjánba, reggel kilencre viszont vissza kellett érni. Ott le akartak lőni bennünket, kint volt egy csapat rendőr is, meg ilyenek.... Nem az a gyerekbarát... :? :(
20140901102739
 
 


Bandika,
szegény Balu, akkor 2 hete van! :( De ő már átfordult, azt írtad! Akkor szerintem neked nem is kéne nagyon aggódnod! :D

Amit próbáltunk: alma, barack, sütőtök és ma a gesztenyét. Talán a tök volt az egyetlen, amitől nem öklendezett, legalábbis az elején. :? :( De nem igen vagyok optimista: nem tudom hogy lesz a 3-4 kanálhegyből főétkezés... :(
20140901102739
 
 


Óóóó, horrortörténet... Egy volt party-társnőm, óóóóó! :lol: Amint hazaértek a kórházból, Liptontea 2 kanál cukorral és 2 kanál citromlével - merthogy a kislány úgy szereti. Minden hajnalban 2,5 deci kakaó cukorral, 3,5%-os tejjel. Majd de. 11-kor a gyerek ordított és nem tudták mitől... Szerinte éhes nem lehetett, hisz annyi kakaót ivott! A főétkezés minden nap sült krumpli jól megsózva, mert úgy szereti. Majd mikor a gyerekorvos megjehógyezte, hogy miért ül a gyerek állandóan a tv előtt, akkor felháborodva mondta neki, hogy a gyerek kedvence a Barátok közt, és annyira szereti, hogyha nem lehet róla elkapcsolni! (És ez mind a hazameneteltől fogva.... )
Na, tudja még vki überelni? :lol:
20140901102739
 
 


Hajni :)
vazzzz... ezt nem lehet :evil: :evil:

nem semmi kis melód lehetett. nekem szerencsére a saját munkahellyel az időbeosztás is saját.
(ami hol előny hol hátrány)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
én egy kajával próbálkoznék huzamosabb ideig. Nálunk csak alma megy, meg ma sütőtök jött elő.
jó ideig nem is lesz más, max. még a s.répa

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Minden cuccot 3 napig adok neki. Azt hittem az elég. Akkor adjak egyfélét tovább?
20140901102739
 
 


szerintem igen... vagy hanyagold 1 hétig az egész témát, és akkor vedd elő megint ugyanazt.
Lili 5-10 kanállal eszik max. de ez engem nagyon nem izgat, Levinél jobb a helyzet, nála 3 kanál volt a max. és a technikája is rossz volt.
majd egyszer rákap... bőven ráérünk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


No, akkor ho. még gesztenyézünk, aztán ha nem, akkor 1 hétig semmi! (De 1 hét múla megeszi vmelyiket vajon? :roll: )
20140901102739
 
 


Levi 10.5 hósan ette meg.... és 6 hósan kezdtük a hozzátápit.
OK. extrém eset :) de nincs garancia arra, hogy megeszi később.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csajok!

Horrortörténetek :shock: :shock: :evil: .

Én most egy kicsit el vagyok veszve. Van 2 A4-es listám aminek a végére kéne érni és nem halad. Borkámnak meg még mindig fáj a hasa. Meg szakad a szívem érte :cry: :cry: . Voltunk gasztros dokinál de szerintem nem túl sok értelme volt :roll: Na lépek is mert ilyenkor próbálom behozni a lemaradást... :evil:

Puszilok mindenkit! Azért Klári babát még megnézem :lol: .

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Nem semmi :lol: :lol: . Nagyon csajos :)!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Azért mégiscsak van egy kis időm :oops: :lol: :lol:
http://www.elfyourself.com/?id=9614427566

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Hú, csajok, jól nyomtátok este! :lol: Én kivételesen nem voltam egyedül... :lol: :lol: :lol: :P

Anikó! Bálint is köhög, és még mindig nagyon taknyos. :cry: Nekem is fáj a torkom, nem múlik.

Hajni! Értem, miért akarod a szopit befejezni akkorra, csak én nem tudnám. A tesóm barátnője mondta egyszer, hogy "Hát én most bunkó voltam, elvettem tőle, már 1 éves, ne szopjon itt nekem..." Nekem ez elég sz@rul hangzott... Szóval én azért várok, pedig nekem már szoktatni kéne lefelé, mert már 9 hónapos? Lehet, hogy Olivér úgy rákap a sütőtökre meg az almára, hogy nem is kell majd többet neki a cici! :lol: Akkor meg majd jó szomorú leszel, hogy már nem szopik, milyen nagy... én legalábbis Ádámnál szomorkodtam, mikor már nem kérte a cicit. Ekkora volt, mint most Bálint! Úgyhogy akármi lehet. :lol: Dolgozni meg ne menj vissza ha ilyen terror-horror! :lol: Mi lesz Olivérrel? :lol:

dkata
 
 


bzsuska írta:Van 2 A4-es listám aminek a végére kéne érni és nem halad.

az én ilyen listáim mindig csak bővülnek... én már nem írok listát :wink: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Szóval én azért várok, pedig nekem már szoktatni kéne lefelé, mert már 9 hónapos? L

miért kellene??? nem kell leszoktatni róla, én tuti nem tenném.
Nekem mindkét fiúk totál magától választotta el magát, 13 hósan már 1ik sem szopott, pedig semmi presszionálás nem volt benne.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni
Húúú, te mit dolgoztál???
Ezt a horrorsztori szerintem nem lehet überelni.... Még anyáink sem nyomták ilyen durván....

SZOPI
Megmondom őszintén azt tartanám ideálisnak, ha Zalán 1 éves kora környékén hagyna fel a szopival. Kistesó miatt is, meg én nem tudom elképzelni, hogy 2 éves gyereket szoptassak (kövezzetek meg érte)....

TŰZFOLT
szerintem Zalánom vezeti a mezőnyt, szemöldökei között klasszikus folt, és homlokán nagy csík... szinte semmit nem halványodott még, ha sír akkor meg pirosból sötétlilába vált... Azt mondták, 4-5 éves korában már nem fog látszani.........

Kismóki
Bocsánat, előző oldalon pézsét írtam!!!
Nagyon cukorfalat Kláribaba mindkét képen!!

Betegeknek jobbulást!!!

Én ma Ringató-ba készültem, erre bahavazott brutál módon + apánál maradt a gyerekülés... ez szivacs..........

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi
akkor elkezdtél Lilinek almát adni?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi! Én is így gondolom, valamikor 1 és 2 éves kora között magától szokjon le a ciciről. Azért már most is van olyan, hogy kínálom és nem kér. Eddig ilyen nem volt. De most ha jól van lakva, nem kér cicit. Ez így van rendjén. Vagyis lenne. (Meg nálunk úgyse lesz kistesó, hova siessek az elválasztással? :cry: )

dkata
 
 


Emma :)
a heamangiomák 1 éves korig erősödhetnek, utána kezdenek meg felszívódni igazán. szóval még most nem is kellene halványodnia semmit.

Lili néha kap almát, ez a pontos kifejezés... napi rendszerességgel nem. Inkább az van, hogy a fiúk kitalálják, hogy kérnek, akkor kap ő is amíg kéri.
a fagyasztóba tettem el tököt meg s.répapürét, majd lassan viszünk ebbe már valami rendszert.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na ma is maradt gépem! :) és majd megint éjszaka vasalok :P

munka!? mijaza munka! nekem eszembe sem jut dolgozni... igaz először keresnem is kellene valami állást... én kb 3 éves korukig csak velük szeretnék foglalkozni, utánna csak 4 órában dolgozni és ha már nincs égető szükségük rám akkor mehet a 8 óra... ez az álom, meg az hogy apa felvenne aszisztensének... azt meg nem lehet, mert lassan neki sem lesz állás. A kutatóintézetek off, a gyógyszeripartól meg irtózm....

Hajni!

a dévényest hogy bírták? hmm rosszul! arra készüljön fel mindenki, hogy olyan baba nincs aki nem ordít. hát én néha magamban bőgtem, iszonyat nézni... nekünk néha úgy megforgatta őket, hogy a fejük csattogott a szivacson. és borzasztóan ellenkeznek... de mindig nagyon szépen beszélt velük a gyógytornász. és mivel nem jó őket teli gyomorral vinni én utánna, ott helyben meg is szoptathattam őket, így meg is vigasztalódtak és be is aludtak. eléggé elfáradtak... az elején az egész délelőttöt átaludták!

kaja: nekem a stököt, almát krumplit simán eszik. 3 naponta váltottam. most éppen krumpli alma, de a héten lesz még stök alma...
aztán sajna elfogy az almám :(. remélem anyukáméknak még sikerül szerezni... nem kifejezetten bio alma volt, de megbízható és olyan alma levet csinál az ürge, hogy én 5 litert megittam 3 nap alatt... srépa-alma levet vettünk kipróbálni, nincs benne cukor és tartósítószer, pasztörizálva van. teljesen úgy néz ki, mint amikor én csinálok itthon ilyen levet, ízre is tuti, savanykás és nem égett tőle a gyomrom és nem lettem szomjas utánna....
itt meg vettem kifejezetten bioalmát 5x annyiért és olyan szar volt, hogy azóta sem mentem vissza....

Kismókus!

nagyon helyes Klári baba! :) Majának is kb ilyen hosszú a haja, hátul már majdnem copfba fogható, de még nem okoz gondot :)

Gaja meg volt úgy hogy megharapott szopiközben... igaz akkor nem figyeltem rá, hanem beszélgettem közben és akkorát harapott, hogy majdnem ledobtam szegényt... :oops: :oops: :oops: egyébként meg nagyon ügyesen körebfogják a mellbimbót a nyelvükkel, nem is érezni, hogy van foga... :)

katyerina
 
 


Emma

tennél fel képet Zalánról, ahol látszik a folt?
én meg azt hittem, egyedül nekünk van ilyen, utálom is, amikor állandóan kérdezik csodálkozva, hogy "szegény, kikarmolta magát?"
vagy, "még mindig ott van az a piros folt?"
akinek az arcán van, nem féltek, hogy kikarmolja? nekem a dokinő azt mondta, hogy erre figyeljek, mert akkor nagyon tud vérezni.


Tiko

megnéztem az albumodat, Zorkának a szeme tövében van ugye?
amikor ujszülött volt Zorka, azokon a képeken is láttam már ezt, de azt hittem, a szülésnél megnyomódott, ezek olyan foltok.
Nálunk is kidomborodik ez a folt.

Orsi

Te mikor szoktál aludni?

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi sose alszik! :lol: :lol: :lol: És nem is függő! :lol: :lol: :lol: (Én se. :lol: )

Zsuzsi! Itt a felsorolásból látszik ,mennyi gyereknek van. A bálinté nem dudorodós, épp hogy látszik, erőssebb rózsaszín. De az Ádámé nagyon látszott, most úgy néz ki, mintha fognád, és széthúznád nagyobb területre, és meg is szűnne belőle pár ér. Szóval látszik, de én akkor is látnám, ha nem lenne ott. És képzeld, mindig nagyon vigyáztam rá, hogy meg ne nyomjam neki, mikor öltöztettem és tök fura, de Bálinttal ugyanígy bánok, pedig nincs is folt a hátán! Eltelt 15 év, és még mindig bennem van, hogy vigyázni kell a gyerek hátára. Ilyenkor mindig megrovom magam, hogy ez egy MÁSIK gyerek. :shock:

dkata
 
 


Bálinté, erősebb stb. nem sorolom, béna vagyok ma, főzök közben :lol:

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:akinek az arcán van, nem féltek, hogy kikarmolja? nekem a dokinő azt mondta, hogy erre figyeljek, mert akkor nagyon tud vérezni.

Orsi

Te mikor szoktál aludni?

azért nem olyan könnyű azt kikarmolni. Nekem van 2 heamangiómám, és még egyszer sem sérültek meg, pedig gyerekek már többször rosszul belekaptak. Elég vastag felette a hámréteg.

mikor alszom? éjjel :wink: 11-f7 között kb. általában.

quote="dkata"]Orsi sose alszik! :lol: :lol: :lol: És nem is függő! :lol: :lol: :lol: (Én se. :lol: )
[/quote]
jah, lassan fotoszintetizálok....
most kezdem érezni, hogy kezd krónikus alváshiányom lenni... na ez nem jó érzés :( (már elve fáradtan ébredek és a nap során a helyzet csak romlik :evil: )

ez, hogy Lili kel mostanában éjjel is eléggé betesz a nyugodt alvásomnak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

akkor neked nem szívódtak fel?

azért este 11-reggel fél 7-ig az nem olyan rossz :D
én ha 6-7 órát alszok, teljesen elégedett és kipihent vagyok (a kezdeti 3-4 órákhoz képest)

Kép
zsuzsi73
 
 


lehetne jobb is... meg ez idő alatt mostanában 2szer kelek.

nekem ami van később alakul ki,

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Kismokus,
nagyon édi a kislányod!

Hajni,
mivel a fiúk a 31.-ik hétre születtek,így nem aggógtam a megfordulás miatt,gondoltam még belefér a minusz 2 hónapba!Szerencsére igazam lett.Ha nem lenne mozgékony,csak feküdt volna,biztos megmutattam volna valakinek.

Kata,
tudnál címeket írni,hogy honnan rendelsz játékokat?

Katyerina,
én sem szeretnék 3 éves korukig dolgozni,de így a pénzem nagyon kevés!Ezért a biztonság kedvéért beirattam őket jövő dec-re a bölcsibe,különben nem lenne hely.Ha később viszem majd Őket,az sem baj,lényeg,hogy be legyenek iratva.

Hozzátápi téma:ismeritek a SOM-ot?Milupa termék,6 hónapos kor után adható,tehéntejmentes,gluténmentes,gyümölcsös szójapép.Nagyon finom,csak vízzel kel összekeverni,600 gramm és feliratva nincs 700 ft.
Szerintem amíg a baba nem eszik meg egy teljes adagot,addig ezzel a péppel is lehet "tanítani".

Andi
Kép
aanda
 
 


én ma próbáltam reggel egy félóra pluszt kikönyörögni tőlük, de könyörtelenek!!!! :lol: :lol: most alszanak, de napközben én nem tudok aludni....

és úgy kell nekem, hogy éjszakábanyúlóan bütykölök a gépen... de lassan feladom és karácsonyra veszek valami haszontalant....

katyerina
 
 


aanda!

háát igen a pénza az szar dolog, egyenlőre mi még bírjuk, ha már as küszöböt rágjuk akkor nincs mese nekem sem... :evil:

Anikó!

nektek meg jobbulást! remélem mostmár túl lesztek ezen az egészen és tudsz jönni...

katyerina
 
 


Lányok! :)
Köszi a dícséreteket! :) Szerencsére apájának is tetszett! Azt mondta, hogy eddig is szép volt, de most még szebb lett! :lol: (Nem elfogult egy kicsit se :lol: )

Pompomlány! :)
Te kérdezted, hogy mindig ilyen mosolygós-e. Hát, igen! Rengeteg képet csinálunk róla, és szinte mindegyiken nevet. Tényleg nagyon jókedvű. Amikor sétálunk, és megnézik az ismerősök, sokan mondják, hogy ők ilyen jókedvű kisgyereket még nem láttak. (Tudom, akik a talin voltak, ezt most nem nagyon hiszik el. :lol: :oops: )

Anikó! :)
Jobbulást Nektek!

Munka: hááát, az igazat megvallva, már én is teszek-veszek egy kicsit... :roll: Kisebb dolgokat elvállalok, ami nem azonnal kell.

Orsi! :)
Mostanában Kláribaba is fel-felkel éjszaka. Tegnap este pl. elaludt fél 8-kor, majd 11-kor felébredt. De olyan éber lett, vigyorgott, dumált, mintha vissza se akarna aludni. :? Végül bevetettük a titkos fegyert (cicike :lol: ), és így sikerült újra elaltatni.

Kép Kép
kismokus
 
 


Zsuzsi: akkor még én is azt hittem, a szülés miatt vannak azok a foltok, ma már tudom, hogy nem . De nekünk nem domborodik ki egyáltalán.
Azt én is megfigyeltem, ha sír, erősebb lesz a színe.

Nemrég ment el a dévényes lány. Kell még pár kezelés Zorkának, azt mondta jobban kéne tartania a fejét és még kicsit jobbra ferdül Zorka. :( Ez van, inkább most, mint később legyen valami gondja.

Szerintetek az hülyeség, hogy most veszek sütőtököt, megcsinálom, beteszem a fagyasztóba és ha majd Zorka 6 hónapos lesz abból adok neki? Mert akkor majd nem lehet kapni.

tiko
 
 


Tiko!

Szerintetek az hülyeség, hogy most veszek sütőtököt, megcsinálom, beteszem a fagyasztóba és ha majd Zorka 6 hónapos lesz abból adok neki? Mert akkor majd nem lehet kapni.


nem hülyeség, hanem ez a legjobb megoldás. nekem is van már a fagyasztómban, tök, répapüré, meg ilyesmi... és pont most bosszankodom, hogy barackot nem fagyasztottam le a nyáron, mert most adhatok nekik üvegeset....

katyerina
 
 


Tiko :)
jó ötlet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Katyerina: köszi. :) Már csak azt nem tudom hogy csináljam meg :) Tudtok segíteni?

tiko
 
 


én simán megsütöttem, majd kikapartam és pépesítettem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Meddig lehet még tököt kapni?
mert akkor nekem is be kell tankolnom a fagyasztóba.
ja, az engem is érdekel, hogy kell meg sütni.

Anda

a SOM mi helyett van?
tápszer helyett? vagy ezt pluszban adod nekik?

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi egészben sütöd?
vizet öntesz alá?
mennyi ideig sütöd?

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi: ez elég egyszerűnek tűnik :) köszike. És céklát? Vagy azt nem lehet 6 hósan adni még?

tiko
 
 


én picit jövök itt SOM ellen... szóval én szójaszármazékot 2 év alatt nema dnék 1 gyereknek sem ha nem muszáj.
az a gond, hogy a tejallergia meg a szójaallergia kézenfogva járnak.
és nagyon sok gyerek allergiás a szójára.

sütőtök: én cikkekre vágom (csak a sonkatököt veszem, az 90%ban édes), és 250 fokon 1 órát sütöm. Alufóliát teszek alá, hogy mi kifolyik lé ne a tepsibe follyon így nem kell mosogatni.
nem kell víz alár, meg semmi egyéb sem, lefedni sem kell.

cékla: a céklát is lehet sütni meg párolni is. sütni úgy szoktam hogy kicsiket választok (mint a kisebb hagymák), egyenként alufóliába csomagolom és jó egy órára beteszem 250 fokra.
párolni meg pici vízben lehet, vagy kuktában pl. elég gyorsan megvan.
utána meg kell pucolni, majd pürésíteni.

pürésítés: én általában nem főzővízzel pürésítek, hanem saját levétel. Tehát pl. most, hogy srépapürést csináltam, vettem egy 1.5 dls sárgarépalevet és azzal pépesítettem.
almához nem kellett, tökhöz sem jellett
körtéhez sem kell, barackhoz sem

krumplit fagyasztani nem lehet, nem is érdemes, azt főzőlével v. anyatejjel/tápszerrel lehet péperíteni. De anyatej6tápszer kajában nem tárolható.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tiko, Zsuzsi!

a tököt én úgy sütöm, hogy feldarabolom, a rácsra teszek alufóliát és simán arra teszem rá és be a sütőbe. ja egy picit meg szoktam szurkálni, azt meg már látod, meg érzed mikor sült meg...
utánna kikaparom pürésítem magában és kispoharakban lefagyasztottam... ennyi...
a céklát még nem próbáltam, de arra azt ajánlották, hogy egybe héjastól toljam be a sütőbe, utánna megpucol, pürésít...

fúúú, már kezd elegem lenni a képválogatásból....net függő vagyok, de mostmár kezd elegem lenni a gépből...

katyerina
 
 


Tiko!
Jó ötlet a fagyasztás,de nagyon finom a Kecskeméti sütőtökpüré is.Én is mindent úgy csinálok,mint Orsi,kivéve,hogy a főzőlével pépesítek.Fiúk a céklát is imádják.Kész ételt is szoktam fagyasztani,ha véletlenül többet gyártok,de a krumpli miatt felengedés után újra turmixolni kell.

Zsuzsi!
A somot én uzsira adom nekik gyümölccsel és joghurttal elkeverve,de lehet simán főétkezésre adni.Hozzátápinál azért jó,mert csak annyit keversz össze vízzel,amennyit a baba meg is eszik.
Szójaallergiáról nem tudtam,de jó,hogy Orsi igen! Köszi Orsi!

Andi
Kép
aanda
 
 


Orsi, Katyerina, Aada: köszi, már csak sütőtököt és céklát kéne beszereznem. :)

tiko
 
 


Zsuzsi, Orsi
Akkor most fogalom-tisztázásra lenne szükség. Én úgy tudtam ez a tűzfolt (ld kép), de ti másról beszéltek.........
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

szerintem ez Zalánnnak nem az, mint ami Olivérnek van. kidudorodik neki?
és nektek is azt mondták, hogy el fog múlni magától?

Kép
zsuzsi73
 
 


Szója: nekünk se adott a doktornő szójás dolgot, pont ezért. És képzeljétek, kekszport se vagyetek, abban is van!!! (Egyébként gluténmentes meg minden, csak épp szója van benne.) :cry:

Tegnap én is gyártottam fagyi kaját a hűtőbe, mert ha elmegyünk délelőtt, nem tudok úgy hazajönni, hogy még főzni is tudjak. Úgyhogy akkorra már van fagyi kaja. Amit én rendszerint nagy tételben csinálok és fagyasztok, az a cékla. 5 közepes cékla nálunk kb. 3 adag, még almát szoktam hozzá tenni, úgy még finomabb.

dkata
 
 


Zsuzsi!
Tököt februárban még lehet kapni, szóval ráérsz eltenni, addig sem foglalja a helyet és nem mulik felette az idő.
Kismokus!
A Te Picimókuskád nagyon-nagyon édes, hosszu és rövid hajjal egyaránt!
Emesém ilyen mosolyka :D
Cékla- nálunk nem jött be. Először azt gondoltam, együtt esznek Emesével. Egyik sem ette. Na, estére sütöttem tököt. Az én kislányom csufondárosan odahajolt Lukuhoz és azt mondta az arcába: CÉKLAAAA! A mult héten ketten voltunk Lukuval, gondoltam, most biztos jó lesz, csak feleannyit tettem mint ezelőtt, almával és krumplival kináltam. Nagy nehezen a felét kb megette, de egyre rosszabb lett a kedve. Akkor megigértem Neki, hogy nem kap többet.
Hozzátápi- kb. 1 hétig ugyanazt adtam nekik, igy szoktatva az uj izt.
Mennyiség- egyszer mindenki eljut a komplett ebédig. Nem egyformák a gyerekek, van akinek izlelgetni kell, van aki rögtön rákap. Nálunk most kb 3-4 hete van, hogy 1 üvegnyi mennyiség elfogy, szóval bő 1 hónap kellett. Emesével ez az idő pl. sokkal rövidebb volt.
Anikó, Kata!
Jobbulást a betegeknek! Elég elhuzódó! :(
Luku egyre mozgékonyabb, és napról napra ügyesedik. 2 napja még szép komótosan fordulgatott, ma már pillanatok alatt a járóka egyik oldalától a másikig gurul. És elkezdte a hasa alá huzogatni a lábát, ennek következtében a térde mási kiérdesedett :oops: Pedig van rajta nadrág. :shock:
Holnap leszünk 20 éves házasok :D :D :D :D :D "Megyünk panciba", Apa elvisz minket a megujult agárdi termálba, ahol gyerekparadicsomot csináltak. Érdemes megnézni: www.agarditermalfurdo.hu ha jól emlékszem. Van 1 nagy medence, élményfürdő, amiből leválasztva a gyerekmedence, csuszdával, a parton pedig habtapin hatalmas játszótér, sátorral, csuszdával.Alig várom hogy megnézzük élőben.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: