Új privát üzeneted érkezett!

Tüncsi :)
Nekem most egyelőre kocsim sincs. A csajszi jól bekavart. A fiúk árnyékra mentek hozzá, aztán később telefonált, hogy mégsem kelt el, de már 3000-ért küldené le Pécsre. Persze az ár még így is jó lenne, de a fiúk nem tudták tüzetesen megnézni és a férjem nagyon beidegesedett, így nem akarja ettől az eladótól megvenni. A történet hosszú, de ez a lényeg. Most keresek a neten. Németből idehozva tudnék pár ezer ft-tal többért egy 2005/2006-os modellt. Lehet, hogy az lesz.
Most jól ki vagyok akadva.

Kép
Kép
tiza
 
 


Szia Csajok!

Mona, Emma, Nelli, Tiza....

Bocs akit kihagytam hirtelejében. Ti beoltattátok a Manókat agyhártya-gyulladás ellen?
Tegnap kapta meg Anna a 3 hónapos oltást, és dokinő mondta, hogy jó lenne most beadni az agyhártya-gyulladás elleni oltás első részét. Úgyhogy 2 hét múlva megint kap szegény oltást. Aztán rá 2 hétre megint kapja a 4 hónapost. Én már besokallok ettől a sok oltástól. Nem viseli meg a szervezetét ez a sok hülye szuri?
Arany bogaram csak alszik az oltás óta egyfolgytában. Reméllem nem fog belázasodni.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Én semmi pluszt nem adattam be. Így is sok az oltás. Úgy tudom Tüncsi se.

Kép
Kép
tiza
 
 

 
 

Timi
Eddig én sem adattam be plusz szurit. majd a kullancsosat fogom, de az később van

Tegnap Zalánnak nagyon jó napja volt, alig panaszkodott, agyondícsérgettem :) na ma ugyanez nem mondható el

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulákat. NOs, közben kiderült, a név még nem biztos, hogy Dávid lesz. Párom sokat gondolkodik, melyik lenne a legszebb nekünk. Ha megszületik a baba, megmondom, mi a neve. Szedem a gyógyikat, hogy ne legyen baj.
Gergő este belázasodott, és éjjel 1szer hányt is. Ma párom elvitte dokihoz: vírusos gyomorhurutja van. Nehogy nyugodt lehessek. Pedig Dani tegnap óta anyuméknál van, hogy tudjak pihizni kicsit. Ennyit erről.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Timi, az agyhártyást adattuk be mi a kötelezőkön kívül, de egy éves korban amikor már egy oltással adják. Kullancsost se még és a bárányhimlőn pedig a nagyok túlvannak, nem bánnám ha Ágnes is picikorban elkapná, de nem nagyon van kitől...

Kismok,
Ágnes még a szülőszobán is mozgott :lol:

Szilvi,
nem tudom miért fontos az EDA, persze lehet, hgy olyan tapasztalataid vannak ami miatt szeretnéd, én egyszer sem kaptam. Remélem sikerül jól döntenetek :wink:

Tüncsi, Tiza, üdv :D

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


amica

Nekünk azért most ajánlja, hogy adassuk be, mert hogy jön a tél, meg utánna az influenza-időszak, és ugye nagytesó van. Ha egyedüli gyerek lenne, lehet, hogy én sem adatnám be, de így félek, hogy Anett hazahoz valamit a suliból. Így is egyfolytában folyik az orra, hát még ha jön valami járvány-féle.

britta :)

Reméllem a fiúk minél hamarabb meggyógyulnak, és te meg tényleg tudsz egy kicsit pihenni. Bár megmondom őszintén veled egy kicsit bajban vagyok. A vonlzód ugye csak a terhességedet mutatja, és tök nem voltam képben, hogy neked már van két fiad is. :oops:

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


sziasztok!

britta!
akkor nagy valószínűséggel pocaklaló is kisfiú?
nem baj a lényeg hogy egészséges legyen!!!!
vigyázz magatokra!

kismok!
pedig már nagyon várom az sms-t!

na majd még jövök csak a kicsi éhes!!!!!

sziasztok!

tündi23
 
 


Timi!

Sajnos, nem tudtam feltenni a fiúk vonalzóit, mert nem fér el 3.

Tündi!

Igen, úgy tűnik 3 a fiú lesz nálunk. Még nem biztos, majd kiderül.


Gergő már jobban van. Dani nem kapta el. Talán jókor vitte el anyu. Nem bánnám, ha nem is esne bele. Pihenni is igyekszem. Hétvégén pedig párom is itthon lesz, akkor nagyobb esélyem van a pihire.


Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Timi,
érthető, nálunk is az oviból kapott el minden nyavalyát Ágnes az első évben :?

Britta,
Nellinek és nekem elférnek 3-an :P
Gratulálok az egészséges babához, mert ez a lényeg :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Amica!

Köszönöm a hozzászólást. Valóban a baba egészsége a lényeg.


Szia!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Timi, Dani sem kapott még semmi pluszt. A rotáról már lemaradtunk, a többivel pedig csak 1 éves korban foglalkozik a dokinénink. A kullancsost azt szeretnénk, mert közvetlen az erdő mellett lakunk.
Daninak is folyik az orra, naponta 3* pórszívozunk, de azt mondta a doki, ez természetes, főleg ha kintről behozzuk, akkor egy felnőttnek is folyik.

Kép
mona76
 
 


Tiza
Na, sikerült a német ismerősünkkel megrendeltetni a lábzsákot. Ha hamar küldik, akkor már jövő héten el tudja vki hozni; ha nem, akkor majd valszeg csak karácsonyra lesz itt. Nem is kérdeztem, hogy Neked is kellett volna??
Nem csodálom, hogy kiakadtál. Nem tudott volna szólni? Mégsem két házzal odébbról ugrott át a férjed. :evil:

Timi
Én nem adattam be tegnapig semmi pluszt. Megbeszéltem a dokival, és ő azt mondta, hogy mivel nem jár közösségbe, nem szükséges beadatni. Meg tesója sincs még, aki hazahozná.
Hát, szegényke tényleg sok oltást kapna gyors egymásutánban. Mondjuk Fici is fog még kb. 1,5 hónap múlva bárányhimlő ellenit kapni, aztán megint 1,5 hónap múlva a kötelező 18. havit. Tegnap meg kettőt kapott! :? De olyan ügyes volt!! A kullancs ellenit a popsijába kapta, akkor alig sírt. A kötelezőt a vállába. Na, akkor volt egy kicsit erősebb sírás, de nagyon hamar abbahagyta. Meg is dícsértem. Szerencsére egész nap jól volt, semmi láz stb. Sőt, hazafelé elaludt, de ahogy felértünk és levetkőztettük, felébredt. Utána már nem is aludt délután sem. :shock: Szóval, nem is látszott, hogy 2 oltást kapott. Mondjuk a kötelezőnek a hatása kicsit későbbre várható. Akkor előfordulhat, hogy a betegségek enyhe tünetei kijönnek rajta.

Britta
Jaj, szegény Gergő! Jobbulást neki!! Te meg vigyázz magadra!!

Amica
Szia! :)

Mona
Én is elég orrfolyós vagyok, főleg télen. Állandóan zsepizek. :)

Fici meg, úgy néz ki, tud orrot fújni. :shock: Amikor mondogattuk neki, hogy melyik állat hogy csinál, akkor a nyuszit úgy tanítottam neki, hogy fújtat a nózijával. Ezt mindig lelkesen utánozta. Vmelyik nap meg sírt és folyt az orra, én vittem a zsepit, ő meg elkezdett "nyuszizni", mutattam neki, hogy hogyan fújja és csinálta. Hú, remélem nem csak egyszeri volt. Olyan jó lenne, ha hamar megtanulná. Ja, és olyan ügyesen rakja egymásra a kis építőkockáit. Eddig főleg lerombolta, amit Apa épített, de már kb. 1 hete ő is épít. Teljesen magától. Leül, kiveszi a zacsiból a kockákat és rakja egymásra. Olyan édi! Na, persze mindig megdícsérem, meg tapsot is szokott kapni. :)
gtünde
 
 


Tüncsi,
Ágnes is épít, meg ellesi a nagyok játékát és megtapsolja magát ha siekrül neki amit csinál :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen
 
 


Szilvi
Ezt írtad:...Nagyon jól bírod az otthonlétet!!! Őszíntén én sem kívánkozok most dolgozni, emberek közé, de azért az a "magány" sem feltétlen hangzik jól, amiről Te írsz....nem sikerül gyerekes anyukákat "felszedni" a játszótéren???? Bár én kérdezek ilyet, amikor én magam képtelen vagyok valakivel csak azért "barátkozni", szóba állni, mert neki is gyereke van, vagy mert ő is babát vár.... :oops:

Hát ez az!! Olyan jól leírtad. Én is képtelen vagyok csak ezért barátkozni. :?

Szilcsike
Mintha az előbb láttam volna a jelenlévő fórumozók közt a neved!! És nem is írsz?!? :( :(
gtünde
 
 


Szia Tüncsi,
én is itt vagyok kicsit:)
Tenap estére elvittük anyukámhoz a gyerekeket, már annyira kipurcantunk, hogy ajjajjjj...
Már itthon vannak, apa kidőlt és a kanapén szunyál, nekem is 1cn, de én nem számlálom :lol: , akkor van gáz ha piri nem jön :oops:
Délután bevásároltunk, gondoltam Ágnessel meglehet még nézni a játékokat is, hát tévedtem. Akkora visításba kezdett valami ocsmi póniért és ponnan már minden kelett volna, szépen el is oldalogtunk :lol:
Az egyedddüllét és a folyton csak a gyerekekkel levés engem is megzakkant időnként, hiszen már 6éve megy a verkli :oops:



Boboka,
merre vagytok?
Írj csak egy sort :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Annyit írtam, és az egész eltűnt :x :x
Sziasztok!

Költözködünk végre, bár még nincs teljesen kész a lakás, de már alakúl :roll: . Esténként már alig várom hogy leülhessek a fenekemre. Szegény Danus a napokban csak a pihiszékben, és a játszószőnyegén tengeti óráit :oops: :?
Kedden megyünk dokihoz, mert pár napja nagyon híg a kakija, vettem rá normaflort, de nem használt.
Még olyan sokmindent akartam, de majd délután jövök.

Kép
mona76
 
 


sziasztok!

olvaslak ám titeket csak mire írni is tudnék addigra valami mindig közbejön!!!!
pénteken meg kellett írnom 5 esszét amit szombaton le kellett adni úgyhogy eléggé kivoltam ráadásul még zh-t is írtunk szombaton szóval eléggé fáradt vagyok de majdcsak túlleszünk ezen valahogy!!!!!

manócska jól van szépen gyarapszik bár tegnap pótlást kellett neki adnom mert teljesen kiszívta mind a két cicimet és mégis éhes volt de azóta nem kellett a pótlás így megnyugodtam hogy ez talán nem lesz rendszeres!!!!
3 óránként eszik napközben viszont éjszaka csak egyszer kel fel de nekem ez nem fúrcsa mivel Bence is ilyen volt hamar átaludta az éjszakákat!!!!
egyre többet mosolyog és már figyelget is nagyon édes!!!!!

mona!
szuper hogy költöztök gratula hozzá!!!!

kismok!
hol vagy merre jársz????
mi újság veletek????

szilvi!
már te is a finisben vagy nemsokára tis is találkoztok Marci babával !!!!
és készen vagytok már mindennel????
na és hogy vagytok a nagyfiad várja már a tesót????

szilva!
nagyon el vagy veszve remélem jól vagytok!!!????

boboka!
gratulálok hogy hazamehettetek!!!!!
és hogy vagytok milyen baba a kismanótok????

tündi!
hát Fici egyre ügyesebb lesz biztos nagyon fog örülni majd a kistesónak!!!!

ha valakit kihagytam bocsika de most megyek pihizek egy kicsit amíg a gyerköcök nem kelnek fel!!!!!!

azért rakok egy-két képet nektek!!!
Kép
Kép
Kép
Kép

szép napot!!!!

tündi23
 
 


Tündi, nagyon szép Balázs, na és Bence is :húú, micsoda kispasi, nagyon helyes :wink: Biztosan már írtad, jár már oviba?

Szóval hasmenéses a drágám, és szegénynek a popsija is már nagyon piros, pedig sudokrémet használunk. Aztán a napokban már kipróbáltuk a garmastant, és a neogramont is.
Nekem a tejem drasztikusan lecsökkent, lehet hogy elítéltek, de már annyira belefáradtam, hogy majdnem 4 hónapja ezen idegelem magam. Persze nagyon szeretnék legalább 6 hónapig szoptatni. Eddig 180-240között evett a Dani, és utána még fejtem 140-160körül. Pár napig nem fejtem, Dani étvágya is nagyon lecsökkent /remélem nem függ össze a hasmenéssel :? / 120-160körül eszik, és ezt követően már csak 40-50ml-t tudok fejni. :?
Remélem nincs komoly baja, mert ezidáig 1hónap alatt 1kg fejlődött, most pedig 3hét alatt 40dkg-t. :?
Na már megyek is.

Amica írta:" Az egyedddüllét és a folyton csak a gyerekekkel levés engem is megzakkant időnként, hiszen már 6éve megy a verkli"
Én még csak december óta vagyok itthon, de néha úgy érzem, hogy feltétlen valahová mennem kell :oops: De ha meg elmegyek, állandóan rohanok, kapkodok, felét elfelejtem amit akartam :oops: pedig tudom, hogy Dani jó helyen van anyuéknál, vagy a párommal.
Azt szeretem mikor hárman megyünk valahová, de az meg nagyon ritka :cry:
Nekem sincsenek babás barátnőim :?

Kép
mona76
 
 


Mona
Most ugye nem írtad komolyan, hogy gond, hogy 200 ml van a cicidben??? Szerintem nekem sose volt ennyi

Mi megtettük az első lépést a hozzátápi ügyében: etetőszéket vettünk! Nagyon tutkó! Peg perego prima pappa diner. Még nem eszik Zalán, de 2 napja imád benne ücsörögni. Totál dönthető, és lát mindent, nem unatkozik

Elég rossz éjszakáink voltak. Én most a teliholdra fogom.... baromira ki vagyok merülve

Kép
Kép
emma1976
 
 


Képzeljétek csajok, szerda éjjel Brigi fulladásosan elkezdett köhögni, nagyon megijedtünk, bevittük a kórházba :( Tegnap délután jöttünk haza. A hörhurut nagyon eldurvult, a sok nyák letapadt :( Kapott sós-paxirasolos inhalálást, és mivel a vérvétel bacit is kimutatott, kapott AB-t :( :( :(
Teljesen kész vagyok. Kórháztól kórházig járok. Csütörtökön viszem Domit.
Szegény Brigi nem is evett úgy mostanában. A kórházi mérlegen kevesebbet mutatott, mint a dokink mérlegén több mint 2 hete :roll: Kiváncsi vagyok, majd a mi mérlegünk mit mutat. Hízni bizti nem hízott sokat. Viszont nőtt 3,5 cm-t 1,5 hó alatt.

Most már eléggé görcsös lettem, mert szegényre örökké rá fogják hozni a betegséget, és nem szeretném az egész telet a kórházban tölteni. A fül-orr-gégész szerint ha ez gyakran ismétődne, meg kellene nézni, nincs-e valami szűkülete.

Egy jó dolog volt: nagyon büszke voltam magamra, hogy mikor kérdezték bent, mit eszik, azt mondhattam, hogy MÉG CSAK SZOPIK :lol: :lol: :lol:
Tegnap igaz egy kicsit megcsappant a tej, de talán mára rendbetettem.

És a nagy hír: kibújt a kórházban az első foga :( Én nem örülök neki, hogy ilyen hamar jött, viszont észre sem vetem, csak ráharapott a kezemre. meg előtte sokat matatott a szájába és nyáladzott.

Mona, én nem ítéllek el, ugyanezt éltem át a két csajomnál, tudom, milyen szar a tej körüli mizéria. Attól még nagyon jó anya leszek, ha tápszert adsz a babádnak!!!!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Emma, nem az a gond, hogy "csak" 200 van benne, hanem Dani csak addig hajlandó enni, amíg spriccel neki, ez kb.60ml, utána már csak sír, nem hajlandó jobban szívni, és jön a cumisüveg. Tuti megszokta hogy mindig dagadt a cici, és nem kellett erőlködnie. De már nem igy van, igy minden evésnél kell a cumisüveg :roll: :?

Nelli, hű de sajnálom Brigit. Gyors gyógyúlást neki, neked pedig sok türelmet.

Kép
mona76
 
 


Mona :)
És ha visszateszed mellre mikor már lenyugodott? Nekem is szokott olyat csinálni Brigi, hogy amig nagyon jön, szív, utána nem kell neki, de később megint megpróbálom. Az biztos, hogy Dani megszokta, hgy nem kell küzdenie a tejért, de talán türelemmel még hozzá lehetne szoktatni, hogy a maradékot is szívja ki. Ha meg nem, akkor fejsz, amig bírsz.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Mona
OK, értem, a fiatalúr nem akar küzdeni..........
A hízás-lelassulás teljesen nomrális, azon ne aggódj. Zalán az első 3 hónapban 200g felett hízott hetente, a 4.ben 150g-ot hetente, legutóbb meg 30g-ot. De hát elérték azt a súlyt, aminél már aggódásra semmi ok, és vmikor vissza kell venni a havi 1 kg hízásból........

Nelli
Sajnálom a kórházat.
Szopi-ügyben szuperügyes vagy!
Én kicsit már várom azt az időszakot, mikor Zalán cicin kívül mást is el fog fogadni :oops:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Én is csak azért nem várom a hozzátápit, mert végre 3. gyereknél sikerült a szopi :oops: Jó érzés. Ha az első gyerek lenne, bizti várnám, hogy ne legyen ennyire küzdelmes az etetés.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Mona :)
Nekem sosem volt ennyi. Csak elhülve olvaslak, hogy ezzel elégedetlen vagy. A hízás nálunk is lelassult, de ez természetes. Ne aggódj már. Nekem is lusta volt Marci, de mivel egy időben már nem dőlt úgy a tej, megszokta. Most megint sok tejem van, csak úgy dagad a cicim, de így sem szopizza ki az egészet.

Emma :)
Én is ezt néztem ki, mennyiért vetted? Én azt hiszem Ausztriából rendelem meg.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza
Egy vagyon volt :shock: Brendonban vettük.
Egy kép róla :D
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mona :D

Te jó ég! Nekem állítom a két mellemben együtt nem volt soha annyi tej, mint neked az egyikben ezek szerint. Csak hüledezek, hogy miket írsz. És szerintem nem a havi 1 kg hízás az átlag. Ez jóval afölött van. 600 g körüli már bőven jó.. És gondolj bele, hogy mi lenne a fiacskádból, ha minden hónap hízna 1 kilot. :shock:
Szerintem simán nyugodj meg. Amint visszajön a Dani étvágya, a tejed is újra rendeződik.

Emma

Tök szuper ez az etetőszék. Az a "vagyonba kerül" dolgot nem akarod konkretizálni? :D Vagy nem publikus? Én is kiváncsi lennék rá, ha szabad. Már üdteted Zalánt? Vagy ez is olyan félig döntötthelyzet? Nem egészen látszik jól a képen, vagy én vagyok vak.
Azt hiszem,hogy ha a tejem kitart addig, akkor is én az 5. hónapban már szeretnék gyümit adni a Picúrnak. Aztán majd meglátom addig még van egy-két hetünk.

Kismok

Mi van veled?

Szilvi

És te merre jársz?

Nelli

Én is élvezem, hogy tudom szoptatni a kicsit. Még mindig két óránként eszik a kis drága. Mondjuk az én hülye okfejtésem miatt. Nem azért mert ő sír a kajáért. Csak úgy gondolom, hogy mivel kicsi a mellem, és Anna is nagyon rövid ideig szopizik, ezért gondolom, hogy nincs annyi tej benne, hogy az neki 3 óráig kitartana. Másrészt meg ha hamarabb kiszopizza, akkor hamarabb termelődik megint. Jó hülye vagyok mi? De eddig bejött. Tudom szopiztatni, és még este is van tejem, ami neki elég. Ja,. és éjszaka még mindig megébresztem, ugyanezen okok miatt. Szóval még mindig szopizik 2-szer. Olyan hajnali 2-3 óra körül, meg 5 óra körül.

Tiza

Múltkor írtál valamit amit magamévá tettem :D Ugye én lustaságból. meg ügyetlenkedésből sosem fejtem magam. Aztán írtad, hogy változik az idő múlásával a tej össztétele. Szóval itt az indok, hogy miért nem fejem magam. Hozzátápinak egy idő után úgysem jó az a tej. Más kaját meg még úgysem kap reméllem egy jó darabig.

Egyébként az én Annámnak az egész ökle bent van a szájában egész nap. Reméllem nem a foga miatt. Az durva lenne, ha már most jönne a foga.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Brigi is ekkor kezdett el matatni a szájába, és most ki is jött az első foga :roll:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi
35900,-Ft. 5 fokozatban dönthető, és namcsak a hátrésze dől, hanem az alja is meg a lábtartó is, szinte úgy ül benne, mint a hordozóban, nem terheli a gerincét.
Én csak a 6. hónaptól akarok neki hozzátápit adni.... Bár néhány nappal lehet, hogy előbb lesz.........

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma, nagyon jó az etetőszék, mi is ezt néztük ki, de Ausztriába vesszük.
Ülteted már Zalánt? Egyem meg, milyen édes, mosolygós kiskrapek :D Ő már megfordúl? Dani még a jelét sem mutatja, hogy hajlandó lenne forogni :D . Egy ismerősöm ismerősénél :lol: 2 héttel idősebb a baba mint Danus, és már felült :shock:
Daninak is mindig a szájába van az ökle, és nagyon nyáladzik, ezért körbe a szája piros pötyis :?

Kép
mona76
 
 


Emma

Én ilyen árakat láttam a Brendonban. Még nem tudom hogy veszünk-e mi. Még meg van a nagylányom etetőszéke. Az a hagyományos fa, amit utánna kisasztallá és székké lehet átalakítani. De Őt hamarabb kezdtem el hozzátaplálni. Majd attól függ, hogy mikor kezdek el kozzátaplálni. Nekem is tetszenek ezek a székek.

Mona

Kint Ausztriában olcsóbb? Mert a sógornőm kint dolgozik, tudnék vele hozatni, ha ott olcsóbban adják.
Anna is ezerrel rágja az egész öklét, meg mindent ami a keze ügyébe kerül. A ruháját is állandóan felhózza, és azt is rágja. Meg a kispárna a kedvence a kiságyban. Csak azt veszem észre, hogy csurom egy nyál az egész párna. Nem beszélve a mi pólóinkról. Ha cipeljük, akkor a pólónk ujja, tiszta nyál.
Anna össz tudománya, hogy mindkét oldalra elfordul, de még hasra nem sikerült neki, csak az oldalára.
Szerintem hülyeség ilyen korán ültetni, ha azt nem igényli még a baba. Anna szeretne már ülni, állandóan húzózkodni akar ha mindkét kezét megfogjuk. Csipi nagyon, ha egy picit ülőhelyzetben lehet az ölünkban, de nem engedjük sokáig.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Sziasztok!

Egyelőre még mindig teljes életnagyságomban "pompázom", de már nagyon-nagyon várjuk a kishugi születését és minden gondolat e körül forog. Ja, meg a szülésemet szervezem... :lol:
Ugyebár már említettem az izomgyengeséggel járó immunbetegségemet és sikerült találnom a kórházban egy ugyanilyen betegséggel bíró szülésznőt, aki nagy örömmel vállalta a segítésemet. Ennek nagyon örültem, mert országos szinten is 5-600-an vagyunk, de hogy pont a Szabolcs utcában és pont egy szülésznőben is sorstársra leltem, arra nem számítottam. Felkerestem Julcsi születésénél segítkező neonatológus doktornőt is, aki annak idején borzasztóan lelkiismeretesen patronálta Julit és igyekezett mindent megtudni a miasthenia gravis újszülöttkori állapotáról (ugye az én antitestjeim az ő vérében is jelen vannak vagy 3 hétig, utána a baba egészséges lesz, csak az eleje nagyon döcögős...). Most megpróbálják már rögtön a szülés után adni neki a babaadagos én gyógyszeremet, hátha sikerül elérni már másnapra a szopóreflexet, mert annyira jó volna, ha másodjára szopis babám lenne nekem is, mert ez a fejés-cumitejcsi anno nagyon kikészített. :?
Tegnap ráadásul kaptunk anyukámtól egy pihinapot (ő Julcsizott), mi meg elmentünk a férjecskémmel egy jót túrázni a Budai-hegyekbe. Úgy kb. 7-8 km-t teljesítettünk, ennek ellenére Sára!remekül éldegél még mindig bennem... :lol: bááár, nagyon gyakran járok pisilni és már vagy egy hete nem rugdossa a bordáimat (gondolom lejjebb tartózkodik).

Na, ennyi önzőzés után mostmár nektek, rólatok:

Nelli :)
nem irigyellek ezért a gyerekbetegeskedésért. Én az egyem miatt is kivagyok mindig, hát még ha kettővel-hárommal van baj. Remélem a kicsi Brigi gyorsan rendbe jön, szerencsére bővel el van látva immunglobulinnal vagy mivel az anyatejcsi által. :D

Emma :)
Zalán igazi kis királyként ül az etetős trónján. NAgyon helyes kicsi fiú!

Tiza és mások, akiket a Peg Perego etető szék érdekel :) ,
éppen vagy két napja láttam vagy a teszveszen vagy a vaterán ilyet kb. ha jól emlékszem 15000-ért. Persze nem tudom, használtan érdekel-e benneteket.

Mona :)
hát a szopi miatt tényleg nincs aggódni valód! Ha "csak" 150 körül eszik, az is bőven az átlag felett van, a hízáslassulásnak meg csak örülhetsz 4 hós korban. Láttam én már 9,5 kilós 4 hónapos kisfiút (aki 2,5 kilóval született) és az anyukája háta már teljesen odavolt az állandó cipelésétől. Remélem Dani kakija is gyorsan helyrejön és utána meglátod többet fog enni is mint korábban, mert ilyenkor gyorsan be akarják pótolni az elvesztegetett időt a kisbabák. :D

Tündi :)
gyönyörűek a fiaid, te meg továbbra is szuperügyes vagy tanulásilag.
Délutáni alvásilag meg irigyellek ám! :D Julcsit jó ha egyszer-kétszer sikerül már csak elaltatnom heti szinten... De ő legalább jól bírja... :lol:

Tüncsi :)
Fici nagyon ügyes, hogy már ilyen hamar megtanult orrot fújni, nálunk ez kb. vagy két hónapja megy csak, de azóta nagyon és folyton csak egyedül akarja. És ez nem mindig marad meg nyomtalanul az arcán... :lol:

Na, megyek kaját csinálni!
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Amica
Szerintem Fici is hasonlóképp fog majd viselkedni. Minden baromira érdekli. Pl. arra is felkapja a fejét, ha az utcán elhúz vmi hangosabb autó. :shock:
Van egy nagyon jó könyvünk, tele képekkel. Annyi mindent megismer már, és ha van nekünk is belőle (pl. párna, labda, ajtó, WC stb.), akkor megmutatja a könyvben, majd a lakásban is. :D

Tündi
Én csak ámulok-bámulok, hogy mennyi energiád van! :shock: Tök jó, hogy ilyen rendes Balázs baba. Tündéri pofa a képeken. Bence meg igazi nagyfiú már. Én többnek nézném, mint ahány éves. :)

Mona
Jesszum! Ne már hogy izgulsz! Nekem soha nem evett ennyit Réka. Nálunk a max. 120 volt!! Annak is a felét visszabukta. A „normál” adagja 70-90 között volt. Úgyhogy semmi okod izgulni!! Ebben a korban meg már nem is híznak annyit.
Mi is volt, hogy már elmentünk kettesben, de akkor meg folyton azon izgultam, nehogy addig vmi baja legyen Ficinek. :? De nemsokára jön Anyukám egy hétre, majd vele kiruccanok egyik este. Beülünk vhova dumcsizni. Addig Apa ügyel majd. :)

Emma
Szupi az etetőszék! Látom, Zalán is szereti. :) Én asszem nem fogok másikat venni. Ebben az IKEA-sban jól elvan. 1 év múlva meg szerintem már gyerekszék is jó lesz neki. Amíg nem tudott ülni, addig meg a hordozóban etettem.

Nelli
Jaj, szegénykém! Hát rátok jár a rúd rendesen! Ne izgulj, ha nem sokat hízott, mert ált. vagy hízik vagy nő a gyerek. Tehát, ha ennyit nőtt, akkor valszeg nem hízott túl sokat. Csütörtökön gondolok majd Rátok!!
Ejha, hát nem aprózza el Brigi a dolgokat! Ficinek 1 éves korára volt 8 foga, azóta nem nőtt új. Viszont Apa tegnap fedezte fel, hogy a jobb oldalon az alsó és felső első rágó fogai már eléggé kidudorodnak. Szerencsére, eddig nem voltak rossz éjszakáink tőle. Kopp kopp kopp….

Timi
Hú, nem semmi ez a 2 óránkénti szopi. :shock: De látom, jól bírod. :) Én kb. Fici ilyen idős korában tojtam be, hogy nem elég a tej. És egy okos gyerekorvos azt mondta, hogy ebben a korban már 5ször szabadna csak szopiznia, és 4 óránként!! :shock:

Kismok
Látom, végül Sára lett a befutó! :D Tényleg jól érezheti magát odabent, ha még nem akar kibújni. Azért még nem mondanám, hogy tud orrot fújni, de látok esélyt rá, hogy nem lesz nehéz neki megtanítani. :)
Ficinek meg újabban az a szokása, hogy állandóan az orrába dugja az ujjait. Volt, hogy mindkettő benne volt mindkettő lukban, közben meg fújta ki a levegőt, aztán mikor kivette a kezét, akkor az ujja végén ott díszelgett egy szép pucok. :lol:

Barbi, Rejtjel, Szilcsi, Boboka merre vagytok?!?!?
gtünde
 
 


Mona :D
Fordulás: tegnap volt 2 hasról hátra :D :D húú, mennyire örültünk :D :D :D de előtte nálunk sem semmi

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Gratula a forgáshoz!
nekem meg pont fordítva csinálja: már majd 2 hónapja hasra vágja magát, de vissza nem tud.

A változatosság kedvéért most Dorka gyengélkedik :evil:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Tüncsi :)
Tényleg vagyok néha, de csak olvasni tudok :( Mire hozzászólnék valamihez már rég nem aktuális.
Különben meg sajnos már elég sokat kell dolgoznom. Kilépett az a kolleganőm, akivel váltottuk volna majd egymást. Most én csinálom helyette is a munkát. Szóval nincs sok szabadidőm. Azért nagyjából képben vagyok ám!

Puszi minden anyukának és leendő anyukának!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Emma, gratúla a forgáshoz :wink:

csajok végig megy a hasmars az egész családon :? Majdnem 1 hétig Dani, tegnap én, ma meg apa :?

Kép
mona76
 
 


Szilcsikém
OK, értem. :)

Mona
Jobbulást Nektek! Daninak meg boldog 4-et!!!!
gtünde
 
 


Tüncsianyu!
Készülsz????????? Te mindig szoktál :wink:
Idén vonatos koszorút csináltam a kölyköknek, mert "Thomas" őrület van :lol: :lol: :lol:

Üdv mindenkinek! Próbálok majd jönni, de újabban Ágnes kinyomja folyton a gépet...


Kép

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Sziasztok!

Megint kevés időm van az írásra. Épp főzök. Bár lassan készen van a kaja. Dani alszik. Gergő oviban van. Szerencsére rendbejött a múlt hét után. Picit köhög, de Sinupret-tel kezelem, és múlik neki szépen. Tegnap voltam védőnőnél és tanácsadáson. NOs, a toxoplasma ismétlésem is poz lett, de alacsonyabb, mint az első, így nem kell aggódnom. Manó is egyre többet mocorog, de még nem az igazi, hisz pici. Két hét alatt híztam 1,5 kg-ot. Nem is olyan kevés. Mi lesz később? Danival tegnap bementünk az oviba, amikor végeztünk a védőnőnél, és megbszéltem a vezető óvónővel, hogy januártól ő is megkezdi az ovit. Legalább az utsó hónapokban tudjak pihenni. Nem is ellenkeztek, mert ők is várják már nagyon az én pici fiamat. Jövő héten el kell mennem vásárolni neki az ovihoz szükséges dolgokat, mert jan 8-al kezd. És karácsonyra is kellen néhány dolgot vennem még. Egyébként jól vagyunk. Még gyakoriak a görcsök, de igyekszem pihenni, és a gyógyikat is szedem.

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Hali Mindenkinek!

Britta :D
Jó, hogy javul az állapotod, s a fiúk is jól vannak...csak így tovább, reméljük, hogy mindig csak jobb lesz :lol:

Kismok :D
Ez már nagyon a finish...kíváncsi vagyok, hogy mikor indulnak kifelé a manók :shock: Köszönöm a múltkori bíztató szavakat, nagyon jól estek!!! :wink: Az ilyen hozzászólások húztak ki a nagyon mély gödörből...kimondottan féltem a másik dokitól, én aki szinte "szívesen" járt nőgyógyászhoz előtte (nem félreérteni, csak nekem eddig nagyrészt szerencsém vol velük :lol: )

Az az igazság, hogy a babás témákhoz nem nagyon tudok (még :lol: :wink: ) hozzászólni, s az elmúlt hét új lehetőségek keresésével telt, de úgy néz ki, hogy végre én is megnyugszom...itt a közelben fogok szülni (ma már nem is mentem a másik dokihoz), tegnap sikerült bejutnom a szülőszobát megnézni, mely nagyon kicsi (egy három ágyas - függönnyel elválasztott - vajúdó, egy "elvileg" vizsgáló, ahol, ha muszáj lehet szülni, s egy egy ágyas szülőszoba, melyek szintén picik) a folyosón, mely zár egyébként, van zuhanyzó, s nagyon kedves volt a szülésznő, de hát itt választani sem orvost, sem szülésznőt nem lehet...szombaton még megyek a "régi", megszokott dokimhoz, s miután ő elmegy szabira, itt a déli kórházban van időpontom megint vadidegen dokival, hogy ő kövessen minket végig, s cselekedjen, ha kell...de nem lesz rá szükség, mert Marci "tudja", hogy jövő hétvégén kell megszületnie :wink:

A babók nagyon drágák, imádom nézegetni a fényképeket, s szinte el sem hiszem, hogy hogy megy az idő....

Tündi23 :D
Tündéri "pasijaid" vannak, hihetetlen, hogy Balázs is milyen nagy már...

Nelli :D
A három gyerkőccel - gondolom - , nehéz kifogni igazán betegség mentes időszakot, de kívánom, hogy a Mikulás, s a Karácsony hozzon számotokra egészséget, s Brigivel is legyen minden rendben gyorsan!

Szilva :D
Akkor már előbb dolgozol, mint gondoltad!! Szegénykém :cry:

Mindenkitől bocsi, akihez nem írtam név szerint, de megint mennem kell egy kicsit ledölni...már minden mozdulat nehéz :oops: de gondolom, hogy még sokatok emlékszik ezekre a szép időkre :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


gTünde :D
Barátkozás - hááát igen, nem egyszerű, amikor kiszakadsz a megszokott környezetből....már sokszor gondoltam, hogy nagyon nem lehet egyszerű dolgod :cry:
Itt is vannak babás/kisgyerekes anyukák, de inkább itt "beszéletek" Veletek....bár néha (főleg eleinte), hogy őszinte legyek kicsi családom enyhén furán nézett rám, de kezdik "megszokni", hogy a babanetes "barátnőimet" emlegetem....
Ha 20 éve ilyet láttam filmen, akkor az már sci-fi volt :lol:
Kitartás!! De arra azért vigyázz, hogy nehogy túl sok legyen! Pl. ha anyud ott lesz, akkor inkább hagyd anyudra Ficit - szerintem - s Gáborral lógjatok el egy kicsit!! Vagy is-is :roll: Bocsi, nem akarok belepofázni így "ismeretlenül" :oops:
Fici már orrot fúj(dogál :wink: )..nagyon ügyes kiscsaj, csak így tovább!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok lányok!

Most jöttem meg a dokimtól. Ctg-eredmény még mindig oksi: szuper szivecskeműködés, fájások kb. a 20-as kategóriában... :lol:
Uh: úgy néz ki teljesen normál méretű a kis Sára, kb. 3300 g, a buksija nagyon lenn van és a magzatvíz is kevesebb már. Méhszáj 2 cm. Nagyon kíváncsi leszek erre a hétre. Két napja olyan nyűgös vagyok, pedig vasárnap még lenyomtunk egy hegyi túrát a párommal és kutya bajom se volt. Az alfelem igen csak sajog :oops: :lol: , aludni sem valami jó, mert egyrészt utálok oldalt feküdni, másrészt Julcsi és apa között 40 cm-en nem találok semmilyen kényelmes pozíciót.
Sztem nem keményedik olyan sokat a pocim, de néha fájdogál. Hogy ez már jósló fájás-e... én még mindig nem tudom. Mindenesetre Juli babakori gumilepedőjét magam alá teszem holnaptól, mert nem szeretném kidobni az ágybetétet, ha Sára mégiscsak burkot repesztene a napokban... :lol:
Bocsánat, h most nem reagálok, de kissé álomkóros vagyok és Julcsi is most aludt el, mert már reggel 6 óta fenn volt, így pihenni térek én is.
Holnap írok nektek is!
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Amica
Szupi a koszorúd!! Az alapot is Te csináltad?? Én még nem csináltam semmit. :? Hoztam mindenféle cuccost otthonról, de eddig még nem volt erőm nekiállni a gyártásnak. Koszorút csak az ajtóra fogok csinálni.

Britta
Örülök, hogy gyógyulgattok! Dani is szeretne már oviba menni??

Szilvi
Jó, hogy végre tudod már, hova fogsz menni. Így azért nyugodtabb vagy, nem??

Kismok
Még egyben?! :) Még a végén Szilvi beelőz. :) Julcsi még mindig nem alszik napközben? :shock: Ficit is elég nehéz lerakni délután. Eddig ált. 2 óra körül le tudtam fektetni, ma meg negyed 4 lett, mire ágyba került. Ha meg délelőtt alszik egy órát, akkor délután nincs szundi. Szerencsére ez ritka.
40 cm nem sok! :)
Jó ötlet ez a lepedő dolog. Majd én is bevetem. :D
gtünde
 
 


Sziasztok lányok!

Na, végre mindent elolvastam.

Amica :)
nagyon szép koszorút készítettél és milyen ötletes! Jövőre én is bevetem az advent előtti kézműves hetünkön. A koszorú alap különösen tetszik!

Tüncsi :)
Idén én is csak ajtókoszorút készítettem tobozalapra. Tavaly egy piszok egyszerű és majdnem 0 Ft-os alapot csináltam, ami nagyon látványos: veszel kb. 50 cm "csirkedrótnak" nevezett vékony drótzsinegből álló szövetszerű anyagot (barkácsboltban kapható). Feltekered párizsi alakúra, aztán ebből kört csinálsz és a lyukakat teletűzdeled mindenféle örökzöld ágakkal, a végén fixálod egy színben hozzáillő vékony dróttal. Nagyon dús és profi hatású, akkor is ha alig díszíted csak mondjuk egy szalaggal körbetekered.
Az adventi koszorúm meg most egy szép üvegtálcán 4 db ikeás üvegmécses, köré bogyókat szórtam, meg szárított narancskarikát. :roll: Ennyire tellett! :lol:

Julcsi egyébként kb. 2 hónapja nem akar aludni napközben, csak akkor ha 6 körül kel, mert akkor 1-re elfárad. 3 után meg már én nem akarom lefektetni, mert akkor éjfélig bírná... :shock:

Britta :)
örülök, hogy minden rendben nálatok! Pihenj, amennyit csak tudsz. Nem is tudtam, hogy már a kisebbik fiad is ilyen nagylegény...

Szilvi :)
bizony már nagyon a finisben járunk! Van valami előérzeted? Nagyon örülök, hogy most már nyugodtabb vagy! Minden rendben lesz meglátod! Te már RUTINOS anyuka vagy! :D

Mona :) Nelli :)
Jobban vagytok már? Küldök sok-sok gyógyenergiát!

Emma :)
Zalán szuperügyes, hogy már ilyen hamar megfordult!

Nekem reggel 7 óta piszkosul fáj a derekam, meg a hátam, meg pár perces megszakításokkal határozottan mensisen a hasim. Furcsa előérzeteim vannak! :lol: Remélem nem múlik el! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Húúúú - Kismok :D
Szurkolok nagyon++++majd jelentkezz, adj hírt magatokról!!!++++++ :lol: Ez már nagyon gyanús!!! :wink:

gtünde :D
Igen, sokkal nyugisabb érzéseim vannak, így, hogy tudom, hogy hova megyek :wink: hogy mi vár rám, az a jövő zenéje, de ez így normális... :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!


Igen, jól vagyunk. Lekopogom, második napja nincs görcsöm, aminek nagyon örülök.
Dani még nem emlegeti az ovit, de szeret ott lenni, ha esetleg lemegyek vele valamiért. Decemberben már betölti a 3. évét, így januártól mehet is oviba. Hát... nagyfiú lett a drágám.


Kismok!

Nagyon ügyik vagytok, hogy még egészben vagy.


Szilvi!

Látom, neked sem sok van vissza. Azért kicsit irigyellek ám benneteket. Valamilyen szinten én is szeretnék a végén lenni, de nagyon jó érzés, hogy Manó egyre többet ficánkol.


Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


sziasztok!

szilvi!
örülök hogy végre megnyugodtál egy kicsit és az is szuper hogy tudod hol fogsz szülni!!!!
már nagyon a végén vagy és Marci baba mostmár nemsokára meg is érkezik! Lehet hogy mikulási ajándék lesz??? :D
amúgy hogy vagy???
gondolom élvezed még ezt a pár pocakos hetet!!!???
azért az furcsa hogy ott nálatok nem lehet orvost és szülésznőt fogadni!! de bizti nem lesz semmi gond és hamar otthon is lesztek a picurral!!!
köszike a bókokat a fiúk nevében is és hát igen telnek a hetek mert már Balázs is elmúlt egy hónapos!!! :D
rohan az idő!!!!

kismok!
akkor várom az sms-t! és kívánom hogy ne múljanak el a fájások és akkor minél hamarabb meglesz az a babó!!!
:D tényleg jó ötlet a lepedő de lehet hogy már nem lesz rá nagyon szükség!!!
neked is köszke a bókokata fiúknak begyüjtögetetm!!!
hát szerencsére Bence betartja a délutáni alvást amit egyáltalán nem bánok mert legalább nem olyan nyügös estére!!!!
tanulásilag meg muszáj pedig sok kedvem nincs hozzá!!!de ez a fránya vizsgaidőszak most van és nem szertnék kihagyni évet!!!
Balázs is egész jó baba sajnos erősödik nála ez a pocakfájás de remélem nem tart már sokáig!!! ja azt meg még nem is írtam hogy már most nagyon anyás!!! :D

szilva!
akkor már értem miért nem jelentkezel annyit te szegény akkor jó sok munkád lehet!!!
de Boldi remélem jól van??!!!
azért ha lesz egy kis időd írjál és kérünk képeket is!!!!

tündi!
hát fici nem semmi hogy már próbál orrot fújni!!! nagyon ügyes már!!!!
az megy egyenesen szuper hogy ilyen jól felismeri már a képeket!!!
és várja már a mikulást????
de jó akkor nem csak én vagyok lemaradva az adventi készülődéssel mert még nálam sincs semmi pedig én időben meg szoktam csinálni mindent de most valahogy nincs rá időm!!!
hát igen Bence már tényleg nagy és egyre csak nő!!! Balázs is szépen fejlődik és olyan jó hogy Bence egyáltalán nem féltékeny a kicsire!!!!
tanulni meg muszáj pedig sokszor mire nekiülök már nagyon fáradt vagyok!!!!!

emma!
nagyon szép a nagyfiad és nagyon ügyes is!!!!

mona!
köszönjük a bókokat!
igen jár már oviba szeptembertől és nagyon szereti is!!!!
örülök is neki hogy nem volt semmi gond bár most már 2. hete itthon van mert beteg!!!!
és ti hogy vagytok??? meggyógyultatok már????

nelli!
az szomorú hogy kórházban kötöttetek és most hogy vagytok???
nagyon ügyi vagy hogy ilyen jól és ügyesen szopizik Brigi!!!
és a nagyok hogy vannak???

timi!
ti hogy vagytok???
képeket meg olyan régen láttunk már Anna babáról!!!???

amica!
nagyon szép lett a koszorúd!!! nálunk is thomasos őrület van nem is néz másik mesét csak azt még jó hogy az apja meg tudja neki szerezni!!!!

rólunk!
mi jól vagyunk kivéve a nagyot mert tegnap este mindent kihányt és hiába jött ki az ügyelet nem tudta megmondani mitől van ez csak arra gondolt hogy valószínűleg a megfázástól!! na ma sincs még olyan jól de már legalább a sóskrumpli benne maradt és ez már valami!!! szóval jól elvagyunk ja és már ez a 2. hete hogy nem megyünk oviba sem de remélem jövőhétre már meggyógyul!!!
Balázs jól van de teljesen tanácstalan vagyok úgyhogy a véleményetekre lennék kíváncsi ha lehet!!!
szóval voltunk tanácsadáson kedden és a manó 5100gramm és 58 sm amire azt mondták vagyis a kilóra hogy sok!!! szóval diátáznia kellene vagyis nem szabadna annyit ennie!!
de kérdezem én hogy bírjam azt ki hogy ne szoptassam meg ha egyszer éhes?????
mondjuk betartja mostmár a 4 óránként evést és éjszaka is csak egyszer kell fel szerintem ez jó és ennyit meg ennie kell!!! vagy vegyem ki a szájából a cicit mikor a legjobban eszik hát erre nem vagyok képes!!!!

szívesen veszem a tanácsaitokat!!!ja egyébként azért mondták hogy sok a kiló mert 1 hónap alatt hízott 1.5 kg-t!!!

na további szép napot mindenkinek akinek nem írtam bocsika!!!

tündi23
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: