Új privát üzeneted érkezett!

Pocóka, Pocóka... Janka baba nem kiváncsi még a Világra??? Kép Mi viszont kivik vagyunk rá, úgyhogy hajra TI, mit szólnál a 7végéhez?
Szorítunk nektek!!!
annann
 
 


Lányok, én decemberben szültem a MÁV-ban. Mi külön szobában voltunk. Akkor 7500Ft/éj volt plusz 2500, ha valaki más is bent alszik.
Nagyon nagy élmány volt. Tényleg majdnem olyan volt, mint otthon lenni. A férjem az első pillanattól (na jó, a második, mert császáros voltam) velünk lehetett. MI nem akartunk pont ezekben a napokban külön lenni.
A csecsemősök tényleg nem voltak túl kedvesek, mbár nekünk konfliktusunk sem volt velük. A szülészeten dolgozó nővérek nagyon jófejek voltak. Engem ők tanítottak meg fejni, talán nekik is köszönhető, hogy a kislányom nagyon jól kezdett szopni és nagyon hamar beindult a tejem.
Szóval nekem nagyon jó élmény volt. A külön szoba előnye, hogy apuka, nagyszülők stb. az jön be, akit te szeretnél, továbbá nem kell neked fájó hassal vagy gátsebbel a folyosón ücsörögnöd, hogy együtt lehess a családoddal.

Én is Herczegh doktorhoz jártam. A 36. hétig ritkán kellett menni (amit nem is bántam ennyi pénzért), utána elvileg két hetente - máshol hetente hívnak CTG-re. Akkor is ugyanannyit kellett fizetni, mint előtte, de én megúsztam, mert a kislányom a 38. héten megszületett.
Azt hiszem túlhordásnál a kórházban vizsgál meg és azért nem kell fizetni.
Mindenkinek sok szerencsét kívánok és csak ajánlani tudom a külön szobát!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Köszi Zsuzsó az információt! Akkor csak az utolsó négy hétre kell anyagilag jobban odafigyelniKép
Én mindenképpen lemondok a külön szobáról, mert a férjem lesz itthon a két másik gyerekkel, hogy azért ne változzon meg körülöttük se nagyon a világ.

Timi
johitimi
 
 

 
 

AnnAnn,

esetleg holnap ? Már csak az van hátra a hétvégéből...
Beszerveztünk egy kis utazást, hátha keresztülhúzza a számításainkat ez a lány. Még nagyon sokat mozog, szerintem ki kell várnom ezt a hetet is.

Zsuzsó, mi is pont ezért szeretnénk a külön szobát, amióta ismerjük egymást a férjemmel, nem aludtunk külön 1 éjszakánál többet, pont most miért tennénk?

Pocóka
Pocóka
 


SziasztokKép

Lenne egy kérdésem.. a Herczegh dokihoz járunk, és a héten is jelenésünk van nála Kép

Eddig a szülésről még nem beszéltünk, de most a 30. héten már lehet hogy előjön a téma.

Szóval az a gondom, hogy hogyan kérdezzek rá arra, mennyit kér a szülésért. Ti ezt hogyan kérdeztétek meg? És mikor?

köszi

Bera
bera3
 
 


Szia Bera!

Sajnos én is ezzel a problémával küzdök, mert eddig még én sem tudtam rákérdezni. Valahogy soha nem úgy jön össze a dolog, és általában az asszisztensnő is ott van. Nekem annyi könnyebbség van a dologban, hogy hallottam egy kismamától hogy ő megkérdezte és a doki azt mondta hogy amennyit ő gondol, neki nincs konkrét szülésára.

Viszont a barátnőm még az első találkozáskor megkérdezte az orvosát(ő csinálta jólKép), hogy mennyi a vizsgálatok és persze a szülés tarifája. Sőt, mikor bementek a választott szülésznőhöz a kórházba, őt is. Azt tudom hogy a doki 50ezret mondott, a szülésznő 20ezret.
Hát nem kevés kiadás, de én hallottam már "drágább" orvosról is. Kép

Azt hiszem épp ezért fogok lemondani a különszobáról... Inkább a babára költjük azt a pénzt.

Azért majd írd meg, hogy sikerült! Kép
Üdv:
Vera (29+4)

KépKép Kép
76vera
 
 


Lányok, no ezt még én sem intéztem el, de szó sem volt még a szülésről - csak egyszer beírta a naptárjába.

De nekem meg az a könnyebbség, hogy itt van Vera Kép, aki 5 héttel előttem jár - ugyanahhoz a dokinénihez - remélem, fog tudni segíteni ebben, ugye??? Kép Kép Kép Mi azért elég keményen fizetünk a magánrendelésért is... kivi vagyok, azért h mi lesz Mert a magánrendelésen olyan tiszta - csinál vmit, megmondja az árát és annyi. De ez???

Kivi vagyok, h a többieknek mi a tapasztalatuk!!
Ann (24+5)
annann
 
 


Sziasztok,

én nem kérdeztem rá az árra, szerintem van annyira úriember, hogy ránk bízza a döntést. Valahogy ez amúgy is olyan kínos, legszívesebben vmi ajándékot adnék, de lehet, hogy ez furán venné ki magát, mert nem ez a szokás.

Pocóka
Pocóka
 


Sziasztok!

Szerintem nyugodtan kérdezzetek rá az anyagi dolgokra. Higyjétek el úriember Kép!
Mi már az elején, azaz a 6. hét környékén rákérdeztünk, nehogy meglepetés érjen minket Kép.

Üdv, Virág
virga
 
 


Ann!

Te kis mázlista KépKépKép
Hát persze hogy segítek! Hamarosan azt hiszem rátérünk a témára.
Én már hallottam mindenféle összeget ezt az orvost illetően, a minimum 50 volt a max.90!
Kicsit húzósnak találom, mert ha a magánrendeléses látogatásokat összeszámolom, akkor már jóval 50 felett járunk. És a végén mikor kéthetente-hetente kell menni?!
Mondjuk ettől eltekintve nagyon-nagyon meg vagyok elégedve a doktornővel, velem mindig nagyon kedves és szerintem alapos is. A szülésről meg majd beszámolok...Kép
Ann, neked is ő csinál minden laborvizsgálatot, vagy a kórházba jársz? Szerintem ez is rendkívül kényelmes, hogy nem kell hat helyre rohangálni. És bár az ár húzós, nekem megériKép

Üdv:
Vera (29+4)

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!
Igen, ez kényes kérdés. Én öt évvel ezelőtt sem kérdeztem meg, mert hiába mondja nekem valaki, hogy százezer, nem tudok annyi pénzt összegyűjteni. Szerintem ezt is azok az emberek rontották el, akik azt gondolták, hogy pénzzel meg lehet vásárolni az egészséget. A barátnőm anyukája tömte az orvosba a pénzt, és mégis embertelenül bántak vele (mármint a barátnőmmel) a szülés alatt (nem a MÁV-ban). Különböző MÁV-os topicokban néztem utánna és ott azt írták az anyukák, hogy aki rákérdezett, annak azt mondta, hogy 30-40 ezer között szoktak adni. Ez még szerintem is összegyűjthető összeg, a szülésznőnek meg nem fogok 10.000-nél többet adni. Végülis szülni csak én fogok, nem? A többi spórolt pénzünket meg a gyerekeinkre költjük.
De én eddig nagyon rendes embernek ismertem meg, amikor a fiammal voltam terhes, az utolsó hónapban vett át, mert elegem lett abból a kórházból, meg az orvosból, akihez terhesrendelésre jártam és akkor sem kötötte ezt a döntését pénzösszeghez, pedig ahogy én hallottam, az orvosok nem igazán szeretik átvenni ilyenkor a kismamákat. Azért kíváncsi vagyok, mi a véleményetek és a tapasztalatotok!
Egyébként remélem, mindannyian jól vagytok és a soron következő babák is előbújnak végre!

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok !

Mi 4 éve megkérdeztük az elején a dokit, hog mennyibe kerül a vizsgálat és mennyibe a szülés, akkor ez volt a válasz: "vizsgálatonként 2000 Ft (persze külön hívott UH-ra, ahol szintén 2000 Ft) és a szülésért 30.000 Ft körül szoktam kapni". Mivel nem voltam megelégedve a dokival, ezért a szülés után nagyon soknak találtam a 30.000 Ft-ot, de nem mertünk keesebbet adni, hogy nehogy máshol kelljen megfizetnünk az árát (ez egy kis babona).

Most úgy döntöttem, hogy egyrészt a Herczegh szerintem is uriember és nem mondana konkrét összeget, másrészt pedig mi szeretnénk majd eldönteni, hogy anyagilag mennyire vagyunk hálásak a segítségéért, ez kb. 30.000-50.000 Ft-ig fog terjedni.

Üdv: Edit
redit
 
 


Edit! Én egyet értek veled, ha ez számít valamit!

Üdv: Timi
johitimi
 
 


Halihó!
No 50nél többet akkor se fog kapni, ha a feje tetejére áll, illetve, ha nagyon kedves, merthogy nincsen miből. És tényleg nagyon szép összeg lesz az is, amit a magánrendelésén összesen megkap, úgyhogy ...
Egyébként leginkább Pocókával értek egyet, én is legszívesebben ajándékot adnék! De úgyse az lesz belőle... No mindegy. Ezen valahogy túl kell esnünk.
Vera, nekem a laborokat nem ő csinálja, mert itthon kényelmesebb, így a védő néni küld (mindeg, vmi itteni doki kódjával megyek, eddig 3 labornál 3 különböző doki volt :oPPPP) De én is meg vagyok vele elégedve, jó kezekben érzem magam. (Ld. pl kenetvétel alapból - ami itthon nem is lett volna, pedig nálam nagyon is volt értelme!!!) Eddig mondjuk velem nem sok baja volt, a minimális dolgokat kellett csinálnia (szerencsére) és nem is vagyok egy nyavalygós. Kép
Szerintem maga a pénzösszeg amit a végén fog kapni (persze a pénztárcánkon túl) nagyon fog attól függeni, hogy konkrétan a szülés alatt hogyan áll hozzánk. Végül is a terhesgondozást azt alkalmanként szépen megfizetem... és nem szoktam hivogatni közben mobilon, hogy ez meg az bajom van, szóval semi plusz szívességet nem tesz.
Egyébként ez nekem különösen kellemetlen, nem szeretem az ilyet. Azért is tartom jónak a magánrendelést, mert ott adok-kapok van, nincs ilyen .. így szokták, úgy szokták... kínos téma. Nem vagyok ügyes benne.
Azért remélem, túlélem valahogy. Ne ez legyen a legnagyobb gondom - vagy inkább ez legyen? Kép nem is tudom :oPPP

Most én eltűnök egy rövid időre a Balcsira, ha lesz lehetőségem rá, onnan is benézek hozzátok!
Addig is vigyázzatok magatokra, növesszétek nagyra a pocitokat, Pocóka, Jankáról már képet szeretnék látni, mire hazaérek :oPPP
Pusssz nektek:
Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Nekem az a bajom az ajándékkal, hogy nem tudnám eldönteni, mit vegyek. Nem ismerem annyira, hogy tudjam, minek örül, a személytelen ajándékokat meg nem szeretem. Amikor a kisfiamat megvizsgálta egy szemész orvos, akkor tudtunk ilyen ajándékot venni, mert volt egy közös ismerősünk, aki megmondta, hogy minek örülne a doki és tényleg jól sült el a dolog. De most nem így van, úgyhogy marad a pénz. Én sem szeretem, tök kellemetlen helyzet, de ez van. Egyébként én sem vagyok nyavalygós páciens, nincsenek rigojáim és a szülésnél is igyekszem kevés gondot okozni bárkinek (meg írtam nektek, hogy viszem magammal a húgomat, aki igencsak tehermentesítette a szülésznőt az előző szülésem alatt is).
De ezek a dolgok engem is kevésbé érdekelnek, az számít csak, hogy a kisfiam egészségesen jöjjön a világra, mert már be vagyok sózva, hogy ölbe vehessem.
Jövő héten hétfőn megyek ultrahangra, már alig várom, hogy lássam a kis büdöst Kép

Egyébként jó nyaralást a Balcsin, mindenki vigyázzon magára és a babájára!

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok !

Timi
Persze, hogy számít a véleményed,egyébként nem írnám le.

Virág
Olvastam a februári szüléstörténetedet. Kívánom neked is és magamnak is, hogy legközelebb szerencsésebbek legyünk. Egyébként a dokim szerint még júliusban meg fog születni a babócám (aug.11-re vagyok kiírva), úgyhogy "vágom a centit".

Üdv: Edit
36+2
redit
 
 


BEra, 76Vera,
mi kb. félidőben megkérdeztük a Herczeghet a szülés áráról, amire azt mondta, hogy ez rajtunk múlik, a hozzá járó párok 30-40EFt-ot szoktak fizetni (ez decemberben volt). Ebből ő állja az aneszteziológust (5E Ft), ha Eda-t kérsz, vagy ha szükséges a császárt (10EFt(
zsuzso
 
 


Szia Zsuzsó!

Örülök, hogy leírtad a pénz dolgot, én is ennyire gondoltam, úgyhogy megnyugodtam.

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Meglátjuk ma hogy adódik a helyzet, jó lenne rákérdezni.

bera
bera3
 
 


Sziasztok!

Van egy kis (NAGY!!!) problémám, azért írom le, hátha valaki már hallott ilyenről, és meg tud nyugtatni.
Reggel arra ébredtem hogy valami folyik belőlem, hát vér volt sajna. A férjem épp elindult Szegedre (egy héten egy napot mindig oda kell mennie, hát miért is ne most?), úgyhogy hívtam hogy forduljon vissza.
Hívtam a dokimat, kikapcsolva, épp szabin, úgyhogy maradt a szülőszoba, aminek a számát 2 hete kértem el a dokimtól, hátha egyszer szükség lesz rá...
Berohantunk a kórházba, ahol épp nem volt orvos, közölték hogy üljünk le!
Na, végül csak megkerült az ügyeletes doki(Szabó Gergely), életemben nem láttam, de kedves volt.
Megvizsgált, majd egy 20perces ultrahangot csinált, felhívott még két! másik orvost(Mészáros főorvos, Tindrenczel Zsolt), végül annyit mondtak hogy a lepény egyik széle hozzáér a méhszájhoz, és ez okozza a vérzést.
Ez javulhat, de rosszabbodhat is, akkor azonnal menjünk vissza. Ha jobban vérzek, vagy görcsölök, vagy ha nem múlik el most a vérzés, menjünk. De honnan tudjam hogy mennyire kell vérezni, meg görcsölni???
Mindenesetre pihenni kell, szigorú fekvés. Akár a szülésig is kihúzhatom ennyivel, legfeljebb ha nem megy arrébb a lepény, akkor császár lesz belőle.Kép De mindegy, ez nem nagyon érdekel, fő hogy a babánk ne legyen veszélyben.
Ja, még azt mondták, hogy már nem annyira vészes a dolog, mert a baba 1 kiló fölötti. Na de azért nem szeretnék 30 hetesen szülni, még olyan pindurka.

Hát ennyi röviden, ha valakivel történt már ilyen (remélem nem, csak esetleg hallottatok róla), akkor légyszi írja meg! És drukkoljatok hogy ne legyen semmi baj!

Köszi!
Vera(30)

KépKép Kép
76vera
 
 


Szia Vera Kép,
Szegényke, jól megijedhettél! Most akkor lustizol a kicsike megszületéséig? Van azért némi kis pozitívum is ebben... Kép. Még mindig vérzel? Ha görcs nincs, azért az már egy jó jel...
Ha ez megvígasztal, nekem is volt egy ilyen reggelem a 12. héten! Az én dokim se vette fel jó darabig a telefont, aztán csak sikerült, és lóhalálában vágtattam az ambulanciára, ott UH és kiderült, hogy az én lepényem is közel volt a méhszájhoz. Azóta is pironkodva gondolok az előző esti redőnyrángatásra. Te nem erőltetted meg magad esetleg? Én azt az infot kaptam, hogy egy ér megrepedt emiatt, és az látszott a vérzés formájában a közeli kijárat miatt frissen-pirosan.
A jó hír, hogy még aznap elmúlt a gond, és nem is görcsölt a pocim, sőt a múltkori UH szerint feljebb ment a lepény Kép. Még nő a te pocid is, úgyhogy miért ne alakulna jól a dolog?
Nagyonnagyonnagyon drukkolok! Írd meg majd, hogy vagytok, jó?

Ditke
Ditke
 


Edit,
úriembernek úriember a Hercegh, de én úgy tudom, hogy nem szégyellős. Kép Konkrét árat fog valószínűleg mondani, és 50 fölött. Kép Ne legyen igazam. Kép

Vera,
nekem volt ilyen, félidőben, el is múlt nyomtalanul. Ha egyáltalán görcsölsz és/vagy vérzel, akkor menj vissza. Minden jót. Kép

Virág
Virág
 


Sziasztok!

Edit!
Nekünk nem mondott konkrét árat (vmi olyasmit mondott, hogy amennyit gondolunk, és ha elégedettek, akkor általában 40-50 körül szoktak adni), és van jópár ismerősöm, aki 50 alatt adott és nem dobta ki őket Kép.
Egyébként jövő szombaton megyek hozzá, nem lesz ott valaki innen Kép?

Üdv, Virág/Virga
virga
 
 


Ditke, Virág!

Köszi a bíztatást, mára úgy néz ki hogy elmúlt a vérzés. LekopogomKép
Nem tudom mitől lehetett, elég sűrű volt az előző napom, jó sokat mentünk, lehet attól? Mindenesetre nagyon megijedtem.
A doki is azt mondta hogy addig jó, amíg görcsölés nincs.
A hasam elég furán feszül, de ma is feküdni fogok, remélem elmúlik. A baba egyébként remekül van, nagyon aktív. Kép
Bízom benne, hogy tényleg feljebb megy a lepény, és kihúzzuk szeptemberig. A lényeg hogy 2-2,5 kiló legyen a baba legalább, akkor már nem izgulnék.

Egyébként tegnap fogtam fel igazán hogy mi is vár rám (és mindannyiunkra, akik itt vagyunkKép )
Ahogy mentünk a kórházba, belémnyilalt, hogy mi van ha meg kell szülnöm?! Még annyira nem vagyok rá felkészülve. És nem tudom mikor is leszek valójában? Szerintem mikor majd tudatosul bennünk hogy beindult a vajúdás, mindenki izgul, nem?

Na megyek feküdni, üdv mindenkinek:
Vera (30+1)

KépKép Kép
76vera
 
 


SziasztokKép

Vera Kép
Remélem most már javul a helyzet a vérzéssel, drukkolok, hogy együtt szüljünk Kép és szeptember végén Kép

Tegnap megkérdeztük a szülés "tartifáját" nem is volt annyira kínos, sőt egyáltalán nem... 30-50 között, amennyit gondolunk. KOrábban is efféléket olvastam itt, úgyhogy egy gonddal kevesebb... Kérdeztük a dokit a szülésznőről is,a jánlott is egy szülésznőt :Gusztinét (sajnos a keresztevét nem tudom, így meg elég személytelen most). Van valakinek infója róla?

sziasztok
bera
bera3
 
 


76VEra,
Aze gyik barátnőmnek volt hasonló problámája 7. hónapban lepényi vérzés. Őt befeketették egy hétre kórházba. Ha otthon is vagy, vedd komolyan a szigorú ágy nyugalmat legalább 1 hétig még akkor is, ha nem vérzel.
Sokkal jobb "fölöslegesen" óvatoskodni egy kicsit, mint koraszülött babát a világra hozni.
Vigyázz magadra és nagyon drukkolok!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!

Bera!
Hát remélem tényleg csak szeptemberben szülünk, még a végén tényleg együttKép
Erről a szülésznőről még nem hallottam, de kíváncsi lennék rá, mert még mi sem választottunk. Majd írd meg milyen, ha találkoztok vele.

Zsuzsó!
Szerencsére engem nem fektettek be, de megfordult a fejemben, hogy mi van ha bent kell maradnom. Itthon azért jobb. És be is tartom a fekvést, nem lennék nyugodt egy ilyen picurka babával. Remélem minden rendben lesz!

Üdv mindenkinek és jó éjt:
Vera (30+1)

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Én a Herczegh asszisztensétől kérdeztem meg a szülés tarifáját, úgyis mindig nála fizettünk. 2001-ben 35000 ft -ot mondott. Viszont nagyon meg voltunk elégedve a dokival, és ezt szerettük volna valahogyan kifejezni. Gondolkodtunk, hogy több pénzt adjunk-e, vagy valamilyen ajándékot a pénz mellé. Végül az utóbbi mellett döntöttünk, és jól tettük, mert komolyan meglepődött, és örült neki (egy üveg minőségi bort, és egy doboz különleges desszertet kapott).

További jó egészséget minden mamának és babának

Anikó
Anikó
 


Sziasztok!
Szívesen csatlakoznék "kis" csapatotokhoz, remélve, hogy sok hasznos infót tudok itt meg. Múlt héten derült ki, hogy terhes vagyok, 3-4. hétben vagyok és én is a MÁV kórházat választottam, jórészt az itt található hozzászólások miatt. Pont ma beszéltem le egy időpontot Tidrenczel Zsolttal, így látatlanban őt választottam orvosomnak. Elég nehéz volt őt elcsípni telefonon a kórházban, de végül sikerült.

Hogy őszinte legyek, még elég zöldfülű vagyok (nem a korom miatt, merthogy már 30 leszek szeptemberben), hanem a kevés infó miatt, ami a terhességet, szülést, stb. illeti.
Első kérdésem is ez lenne: tudtok egy jó könyvet ajánlani, amiben érthetően (nem amerikai stílusban, stb.) le van írva a terhesség minden "csínja-bínja", az egyes vizsgálatok, mi mit jelent, mikor milyen vizsgálat következik és így tovább? Ez nagy segítség lenne nekem, mert az ultrahangon kívül másról nem nagyon tudok...:-(

Tidrenczel dokinál fog mostanság valaki szülni vagy jár it valaki közületek hozzá? Mennyibe kerül nála egy vizsgálat, hogy készüljek szerdán?
Előre is köszi minden infót!!!
bagandre
 
 


Sziasztok
Én tavaly novemberben szültem a Máv kórházban, és maximálisan elégedett voltam mindennel és Mindenkivel. Talán egyedül a csecsemősök voltak kicsit elhavazva, de ha kérdeztem, akkor jöttek, és segítettek mindenben.

Andrea
Én a nagy terheskönyvet nézegettem, meg amit a védőnő adott könyvecskét. Egyébként pedig itt a babaneten vagy egy Friss kismamák topic, ott sokan segítenek bármilyen kérdésed is van. Én velük (illetve az akkor kismamákkal) csináltam végig a terhességet, és most is egy topicba vagyunk a kisbabáinkkal.

felkészülés a szülésre?
hát én még előző este is azt mondtam, hogy félek, és nem tudom mi lesz velem, ha megindul a szülés. Aztán hajnali fél egykor kezdődtek a fájások, és tudtam, hogy kész vagyok rá. Akár azonnal mentem volna szülni, és a szülés után minden fájdalom ellenére rögtön szültem volna újra. Életem legcsodálatosabb élménye volt, és azóta is csak csodálni tudom a kicsimet.

Pénz
Mi 40000-et adtunk az orvosnak, és 10-et a szülésznőnek. Nem kérdeztünk tarifát, azt mondtuk hogy 30-40 között, attól függően, mennyire leszünk elégedettek. Hát maximálisan, így kapott ennyit. A szülésznőnek pedig nem is akartunk adni, aztán a szülés után mégis adtunk.

Szilcsike
szilcsike
 
 


Andrea!

Én a Tidrenczel Zsoltnál szültem mindkét babámat (2001. nov. 15. és 2003. máj. 29.). Mindkét alkalommal maximálisan elégedett voltam vele, mind a terhesgondozás, mind a szülés alatt KépKépKép Érdemes átnézned a topik archívumát kb. 2002. márciusától, akkortól vannak fenn írások a dokinkkal kapcsolatban! Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok! Pénz: ha rákérdezel, valószínűleg azt fogja mondani, hogy amennyit gondolsz.

Nagyon boldog babavárást! Kép

Márti
márti
 
 


Sziasztok lányok!

Csak bekukkantottam, hogy járt-e erre fele valaki.
Andrea, üdv a MÁV-os anyukák között, csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz és boldog babavárást kívánok. Szerintem a net-en rengeteg kérdésedre találsz választ és szerezhetsz be információkat. Ahogy Szilcsike mondta, a védőnőtől is fogsz kapni egy könyvet, amiben sok minden le van írva. Ha ezeket mind elolvasod, nagyon tájékozott leszel Kép
Nemsokárs indulok az orvoshoz, megyünk ultrahangra.

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszokat és igyekszem átrágni magam a rengeteg hozzászóláson, nem egyszerű, ráadásul dolgozni is kellene, de inkább a topikokat bújom...:-)

Lehet, hogy hülye kérdés, de mikortól érdemes/lehet/kell bejelenteni a maunkahelyen a terhességet? Van ilyen tapasztalatotok?

Márti!
Van a dokinak mobilja is vagy csak a csipogoján vagy a melléken lehet majd elérni pl. időpontegyeztetésre?
bagandre
 


kicsit eltér ez a fórum a megszokottaktól, ha nem írom a jelszót, akkor regisztrálatlanként jelenek meg...

Még egy kérdés lenne azért: el merjek még menni fogorvosi kezelésre (pont mostanra terveztem még egy ellenőrzést, remélem, nem is találnak semmit már, de ha mégis....)?
bagandre
 
 


Bagandre!

Van mobilja, biztosan meg is fogja adni Kép

Fogászatra mindenképp érdemes elmenni a terhesség alatt, csak szólj a fogdokinak!

Könyvek: nekem az "Az a 9 hónap" című vált be nagyon, a Park kiadó adta ki, elég sok helyen kapható!

Megértem, hogy munka mellett nincs sok időd olvasni - de még kb. 8 hónapig terhes leszel, van időd! Kép És jó sok ideig a szülés után csak kevesebb lesz ennél! A Tidrenczelről szóló dolgok kb. 75 %-át én írtam, ezért mondtam, hogy olvasd el, és ha még van kérdésed, válaszolok - mert nekem sincs túl sok időm írni a két kicsi mellett! Kép

Márti
márti
 
 


Sziasztok!

Bagandre!
Én vártam a terhesség bejelentésével a 12. hétig, mert akkor már biztos(abb) a dolog, de nekem volt egy vetélésem előtte, ezért gondoltam, jobb, ha kivárom a kritikus három hónapot.
Fogorvoshoz nyugodtan mehetsz, sőt kismamaként ajánlott is megnézetni a fogakat és az ínyt. Szólj a fogdokinak, hogy terhes vagy. Ne aggódj az érzéstelenítő miatt sem, nem árthat a babának, mert a vérkeringésbe nem kerül bele, én úgy tudom!

A 'Friss kismamákhoz' szerintem is érdemes benézned, jó kis társaság van, kispocakostól finiselőig Kép! Bármilyen kérdésed van, vagy csak egy kis biztatásra vágysz, itt megkapod!

Boldog pocakosodást!
Üdv, Virág
virga
 
 


Megint sziasztok!

Bagandre!
Látom Márti is írt már Kép!
A Friss kismamákban a táblázat első helyén szereplő Saci is a dokidnál fog szülni pár héten/napon belül.

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Remélem tud valaki segíteni! A csütörtöki vérzés óta bepánikoltam. Elég rendesen.

Hogy néz ki a nyákdugó? És milyen a magzatvízszivárgás?

Tegnap este tusoláskor valami kijött belőlem (bocsi, de kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok erről). Remélem csak a vérzésből maradt vissza, mert azóta semmi nem volt.
Illetve ma még történt valami: színtelen vízszerű dolog folyt egy pici, nem sok, de ahhoz elég volt hogy megijedjek. Persze a dokim még mindig szabin, ma 2szer beszéltem az asszisztensnőjével, egyszer a szülőszobávalKép Ők ugyan nyugtatgattak, de azt mondták hogy ha engem az megnyugtat, akkor menjek be az ügyeletre és megnéznek. De ezt nem igazán szeretném, ha nem muszáj, mert félek hogy benttartanak.
Mire odakerülök, szerintem névről fognak ismerni.Kép

Kérlek titeket, ha valaki tud, nyugtasson megKép
Üdv mindenkinek:
Vera (30+4)

KépKép Kép
76vera
 
 


Szia Bagandre!
Te a maldivos Bagandre vagy?
Cs
cloud
 


Sziasztok!

Vera!
Szerintem inkább tartsanak bent, mint hogy bármi gond legyen. A baba egészsége a lényeg, nem? Feleslegesen nem fognak benttartani, hidd el!
Így a neten keresztül szerintem egyikünk sem tudna megbízható választ adni, legalábbis felelőtlenség lenne otthon maradni azért, mert X.Y azt írta, hogy nem kell aggódni. A nyákdugó tudtommal többféle is lehet, a szintelentől a rózsaszínen át egy kicsit véresig. A hozzáértők (szülőszoba) sem tudtak telefonon teljesen megnyugtató választ adni, hiszen itt vagy és választ vársz Kép.
Szerintem irány az ügyelet és legalább nyugodtan alszotok. Lehet, hogy más mást fog mondani, én bemennék, biztos, ami biztos alapon.
És nem biztos, hogy hátrány, ha névről ismernek, amikor mentek szülni Kép.

Majd jelentkezz, hogy mi újság Kép!
Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Andrea! A terheskönyvben megvan a helye a fogorvosi vizsgálatnak, úgyhogy elméletileg el is kell menni (nekem is lepecsételte a fogorvos), de tényleg szólj előtte neki, hogy állapotos vagy, mert akkor fájdalomcsillapítóból is mást fog adni, és nekem szólt, hogy csak Algopyrint vehetek be Demalgon helyett.
Hogy mikor mondod meg a munkahelyeden, az szerintem attól is függ, hogy milyen a főnököd. Én csak a harmadik hónap körül mondtam meg, mert előtte örültek háza volt az oviban, egy csomó mindenre készültünk és nem akartam hergelni a főnöknőt (aki egyébként is ideges volt). Meg persze az is számít, hogy milyen munkakörben dolgozol, nem vagy-e veszélyeztetve, mert akkor egy idő után kérheted, hogy helyezzenek át könnyebb munkakörbe.

Vera! Szerintem igaza van Virágnak, ha idegesít a dolog, inkább menj be az ügyeletre! Rosszat ott sem akarnak neked és nem túl jó kórházban lenni az igaz, de ha benntartanak, ki fogod bírni. Aztán meg csak visszajön a dokid szabadságról.

Képzeljétek, tegnap voltunk ultrahangon. A doki nagyon rendes volt, mint mindig, alaposan megnézte a babát, megvan mindene, már 30-40 dkg között van és 30-35 cm (komoly méretek Kép ). És biztos, hogy fiú, úgyhogy marad Kristóf. Vasárnap elmegyünk néhány napra nyaralni, úgyhogy nemsokára jön egy kis pihi, már alig várjuk.
Ti hogy bírjátok, ezt az iszonyú meleget? Mert én nagyon rosszul.

Mindenki vigyázzon magára és a babájára, jók legyetek!
Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Virág, Timi!

Köszi hogy írtatok!
Hát tényleg nem mondtak semmit a telefonban a szülőszobások semKép Gondolom, ők sem akarnak felelőtlenül állítani bármit is. Tegnap nagyon jól voltam, úgyhogy végül nem mentünk be. Egyébként a Kisfalvi doktor vette át a Koós-Hutás kismamáit, úgyhogy őt kéne keresnem, ő viszont csak délelőttönként van bent.
Most úgy vagyok vele, hogy ha jövő hét szerdáig nem történik semmi (akkor megyek ugyanis a doktornőmhöz a havi kontrollra), akkor nem megyek be a kórházba, majd a saját dokim megnéz. Ha meg lesz, akkor azonnal indulunk.
De egész nap fekszem, görcsölni sem szoktam, úgyhogy bízom benne, hogy több ilyen nem fordul elő.

Most már nyugodtabb vagyok, mert azóta megint nem volt semmi, aludni is egész jót aludtam, a baba pedig igazán aktívKép
Mostanában azt játszuk hogy kidugja valamilyét, elkezdem ott simogatni, és ha elveszem a kezem, odarúg hogy simogassam tovább. Nagyon édes, bár a testrészeit én még mindig nem tudom megkülönböztetni egymástól. Talán csak a lábacskáját, mert az olyan picikeKép

Még egyszer köszi!
Üdv:
Vera (30+5)

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Vera, örülök, hogy jobban vagy már; édes, ahogy játszik veled a csöpp - nálunk is ilyen kis simiszerető lett a babuka mostanában.

Andrea, én is T. Zsolthoz járok, és tényleg mindig azt mondja, hogy annyit adjak, amennyit gondolok. Látom rajta, hogy neki is olyan izé a helyzet Kép Úgyhogy én úgy adok, hogy 2 egy rövid interjú, 3 egy hosszabb, pl. UH-s verzió. Úgy tűnt, eddig elégedettek voltunk így egymással Kép.

Timi, gratula a méretekhez és jó nyaralást!
Lányok, ez a meleg megbolondított engem is, a férjem egyből látja, ha 30 fok felett van a hőmérséklet, teljesen meghibbanok, vihorászok és idétlen dalokkal zaklatom, még a hőmérőt se kell megnéznie Kép!
Más: Mondjátok el kérlek, milyen egy keményedés! Én bizony néha féloldalasan akkora dudort-feszülést érzek, hogy jól megijeszt a 21. héten. Vagy a keményedés egész pocira kiterjed és csak a tökmag bújik nálam ilyen erősen?

Pusz, Ditke
Ditke
 


Szia Csilla!:-)

Igen, a maldívos bagandre vagyok..:-)
Most járok a 6. hétben és próbálok infókat gyűjteni itt, ami igazán jól megy, köszönhetően a többieknek!:-)
bagandre
 
 


76Vera
Te is Koós-Hutás Piroskánál fogsz szülni? Én nála szültem :-))))))) Végre elment a dokinéni nyaralni? Már nagyon készült rá tavaly novemberben is :-)))))

Szilcsike
szilcsike
 
 


Sziasztok lányok!

Vera! Örülök, hogy jobban vagy, pihenj sokat és vigyázzatok magatokra!

Ditke! Nekem már nagyon régóta vannak keményedéseim. Ilyenkor az egész alhasam befeszül és néhány másodperc múlva abbamarad. Nem érzek fájdalmat, csak feszülést. Nekem a második szülésem kezdődött így, csak akkor rendszeresebbé vált és sűrűbbé, és sokáig egyáltalán nem éreztem fájdalmat (mármint a szülés alatt). A 15. heti ultrahangon kérdeztem a doki, hogy ez normális-e, és azt mondta, hogy normális, a méhemnek nagyon intenzíven kell nőnie és ezért van ez. Meg könyvekben is olvastam, hogy a többedik terhességnél hamarabb jelentkeznek a jósló fájások, úgyhogy nem idegeskedem miatta.
Ha neked csak egy oldalon van, akkor lehet, hogy tényleg csak a bébid nyomja ki valamelyik testrészét Kép. Én akkor szoktam ilyet érezni, ha átmászik egyik oldalról a másikra, vagy megfeszíti magát, ez teljesen más érzés, mint amikor rúg egyet. De persze nem értek hozzá, nem vagyok orvos, ezeket csak én gondolom így.

Na, legyetek jók, vigyázzatok magatokra, megyek ebédet főzni!

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!

Még egy fontos kérdéssorozat lenne itt, biztos rre is tudtok vaalmit mondani: lehet járni tornázni illetve olyan órákra elmenni, ami nem step vagy "ugrálós". Vannak esetleg olyan gyakorlatok, amiket egy sima alakformáló tornán is jobb kihagyni, mert árthat? Már vettem tegnap este könyveket és elég jól megijesztik az embert benne...:-(

Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy a haspuffadás hányadik hétig tart, mikor fog megszűnni? Szerencsére ezen az problémán kívül nincs semmi panaszom, max. annyi, hogy nem nagyon kívánom a kajt és nem is bírok sokat enni (4 kg felesleggel kezdtem a terhességet, amit pont most nyáron szerettem volna leadni, de rre már nem nagyon lesz módom...)

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
bagandre
 
 


Sziasztok!

Szilcsike!
Végre valaki aki nála szültKép És milyenek a tapasztalataid? Írhatnál róla, mert nagyon-nagyon érdekelKépKép
Van konkrét szüléstarifája, vagy annyit adunk amennyit gondolunk? Mert ezt még nem kérdeztük meg...

Bagandre!
Szerintem nem érdemes kockáztatni, hogy ugyanúgy tornázz, mint eddig. Én úgy tudom, hogy az olyan gyakorlatokat mindenképp kerülni kell, ami súlypontváltoztatással jár, tehát futás, lépcsőzés, mindenféle ugrálás. Persze combra és fenékre lehet dolgozni.
Miért nem mész el kismama tornára? Én a 18. hét körül kezdtem el járni Kriston Andrea egészségműhelyébe (Király u., 5 percre van a Deáktól, ha pesti vagy egyáltalánKép). A tornát Szabó Ágnes tartja (azt hiszem legalábbis hogy így hívják) és elmondhatom nagyon jó. Még izomlázam is volt az elején. Ne ilyen légzéses, fújtatós tornára gondolj, amit a filmeken látsz Kép, ilyen része is van, de leginkább minden izmot megmozgató, mégis nagyon biztonságos tornagyakorlatokat végzünk. A torna végére mindenkinek a háta kiegyenesedik, teljesen megújulva jössz ki.
Sajnos én már nem mehetek többet, mert feküdnöm kell. De tényleg tudom ajánlani.

Üdv mindenkinek:
Vera (30+6)

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Tegnap jártam a Tidrenczel dokinál, szimpatikus volt (habár tényleg fiatal, ahogy mondtátok is), korrektnek néz ki, úgyhogy megkértem őt, hogy legyen a választott orvosom. Jövő pénteken kell visszamenni hozzá újabb UH-ra akkor már állítólag lesz szívműködés is, nem csak petezsák (ami most kb. 6 mm-es)..:-)

És mivel rákérdeztem nála a tornára is és ő azt mondta, hogy lehet, csak óvatosan, nem kimerítően, ezért elmentem egy lightos alakformálóra, ami rendkívül jólesett, a hasazást nem ajánlották, így helyette maradt más gyakorlat.

Azt ígérte a doki, hogy jövő héten megmutogatja tüzetesebben is a kórházat, kíváncsi vagyok. Az Uzsokival összehasonlítva biztos jobb, illetve itt sokkal több fiatal doki van, ott tele van 50-60 közötti dokikkal, akik eléggé felületesek (sajnos saját tapasztalat, mert zuglói vagyok egyébként és volt hozzájuk szerencsém a körzeti rendelőben).

Most egyelőre ki kell várni azt a pár hetet a doki szerint is, hogy 100%-osan megbizonyodhassunk, hogy megmarad a terhesség, utána jöhet a többi dolog...
bagandre
 
 


Andrea!

Nagy gratula neked. :o)))

Magi
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?