Új privát üzeneted érkezett!

zsuzsi73 írta:Orsi,

teszel valamit az alma alá, amikor párolod?

na, én vettem egy Zepter botmixert (50 ezerért), hogy azzal turmixolom majd a zöldséget, gyümölcsöt.
de nem pépesít rendesen - almát próbáltam -, tele van darabkákkal.
nyugodtan vehettem volna 5 ezerért is botmixert, szerintem az se lenne rosszabb semmivel.

a nyers almát semmivel sem tudod pépesíteni! csak az üvegreszelővel. Amúgy semmi nyers dolgot nem lehet pépesíteni! ez nem árfüggő, hanem tény :wink:

nem teszek semmit az alma alá, teflomban teszem fel, de 1 perc alatt levet enged.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


nekem még van 1 eladó pp eretőszékem :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bandika!
Nem válaszoltam a fontos kérdésedre!
Mi nem védekezünk, a dokim azt mondta, azért 8-10 hónap általában eltelik babásodás nélkül. Igy hát- jöjjön amikor jönni akar. Még nem akart eddig. Én viszont egyre jobban szeretném. :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Kismókus :D
még azt akartam. nyugodtan vidd el fodrászhoz KláriBabát!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm a köszöntést! Tegnap volt Bálint is 9 hónapos! (Ez nagyobb ünnep, nekem. :lol: )

Katyerina! Neked is boldog névnapot! :lol:

Pépesítés: hát én botmixerrel pépesítek mindent. Almát, barackot, körtét, meggyet. Nyersek és mégis pépesek lesznek. :shock: Úgyhogy nem értem a problémát.
Nálam az alma párolva: abból almaszósz lesz, alma nyersen: az meg gyümi uzsonnára.
Almát én ritkán adok magában, próbáljátok más gyümivel pépesíteni, pl. barack vagy maggy, mindkettő mehet az elejétől és azok leves gyümölcsök.

Mozgás: én ezt sem értem. Akkor a gyerkőcök mit csinálnak egész nap? Fekszenek? Azért nem értem, mert az enyém gyerek 5 hónaposan már kiskutya pózban nyomta. Nem 5 hó 3 hetesen, 5 hósan. Én azért azt nem várnám meg, hogy 9 hónapos korig ne forduljon meg. :oops:

Nálunk még mindig tart a takonykór, egyre gázabb. Jó sűrű, szívni se nagyon tudom. Ki szabad ilyenkor vinni a gyereket?

Joghurtból túróból mennyit szabad adni egyszerre? És egy héten hányszor? Ismerve a gyerekemet, befal egy egész tehenet, azt meg azért nem kéne még. :lol: a joghurtot is szereti. :lol:

Melcsi! Nagyon ügyi Luku! Hajrá a kistesóért! :lol: A szopit azért írtam a múltkor, hogy a lányokat biztassam, lehet szaporitani a tejet. Csak ezt lehagytam, a lényeget. Most meg hirtelen sok lett, hajnalban ébredek, hogy hú de fáj... :twisted:

Bandika! Csomag még remélem 3 jön, majd kiderül: ebayről: fürdőköpeny és ruhák Bálintnak, meg pelustáska nekem, amit még nem döntöttem el mindig, hogy piros vagy farmer. :roll:

Fogacskához gratula Lilinek!

Zsuzsi! Köszi a képeslapot! :P Olivér óriásit nőtt!

Kismókus! Én is vágtam Ádám haját. Este, fürdéskor. Fel se tűnt neki. :lol:

Emma! Hozzátápiba majd belejössz, de most van tejcsi, és az jó!!!

Anikó, Wish! Remélem mindenki gyógyul, tessék hamar jönni hozzánk!

Pompi! Nehogy kimaradj, Neked is írok. :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Mozgás: én ezt sem értem. Akkor a gyerkőcök mit csinálnak egész nap? Fekszenek? Azért nem értem, mert az enyém gyerek 5 hónaposan már kiskutya pózban nyomta. Nem 5 hó 3 hetesen, 5 hósan. Én azért azt nem várnám meg, hogy 9 hónapos korig ne forduljon meg. :oops:

5 hósan a kutyapóz nagyon korai, egyáltalán nem általános.
Máté igen 5 hósan csak feküdt, hipotón is volt, azért nem forgott.

attól, hogy egy gyerek nem forog még nem fekszik egész nap. PL. Lili is tök kevest forog, ettől még helyet változtat, kitekeredik, hason óramutózik... stb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!

dévényeshez azért jártunk/járunk, mert elfeküdték magukat a lányok a pocakomban. Majának volt egy enyhe torticollisa, Gajának meg nagyon gyenge volt az izomtónusa. kb 2 hetes koruktól jártunk 5 hós korukig minden héten dévényeshez, most csak kontrollra kellett vinni őket, de Gaját még kell egy kicsit turbózni, és még decemberben ránéznek, addig próbálom stimulálni itthon a talicskázással.

Kata!


Mozgás: én ezt sem értem. Akkor a gyerkőcök mit csinálnak egész nap? Fekszenek?


hát Gaja kb igen. Ha hanyatt teszem le akkor hanyatt játszik, összeszed mindent amit elér és úgy, ha hason akkor hason játszik, összehúzza a szönyeget és úgy szerzi meg a cuccokat, de nem akaródzik neki kúszni, fordulni ilyesmi....
közben Maja ideoda pörög, kiskutyázik, vetődik :) kb már egy hónapja...

Zsuzsi!

írom én, hogy mit csinálok hozzátápival, de nem vagyok egy nagy ágyú, a "nagy öregektől" tudsz tapasztalatot szerezni. én ösztönszerűen csinálom, szerencsére még nem nyírtam ki őket :oops:
pár hete még én is paráztam ezerrel... szerintem ha tudod a szopit húzni akkor húzzad sokáig, iszonyat kényelmes!!!!
most meg mindent előkészíteni, utánna rom takarítás brrrrr :twisted:
de ennek ellenére én nem törölgetem őket, mert kiakadnak, inkább egyenek aztán majd a végén kimosomőket. A ülést meg körberakom pelenkával, meg ha rövid az előke az ölükbe is rakok...

etetőszéket én végül a fp székreszerelhetőset rendelem...

katyerina
 
 


Orsi! Tudom, hogy korai. De nekem egész pici korától tartotta a fejét hason, szeretett is úgy lenni. Ezért írtam, én nem tudom, mit tennék akkor, ha nem szeretné, nem csinálná, stb. Biztos megnézetném szakemberrel. No ezért írtam, h nem értem, mert nem voltam ebben a helyzetben. (A másik gyerekem pl. későn kezdett járni, 1 éves kora után valamivel, de annak pl. volt oka. A pocakomban kényszertartásban volt a lába, gipszsín, ortopédia... Mikor születése után megláttam a gyerek lábát, azt hittem, soha nem fog járni. :cry: ) Szóval tudom, hogy nem minden gyerek egyforma.

dkata
 
 


Orsi

a dondolino miben különbözik a dinertől?

Kép
zsuzsi73
 
 


Melcsi: Hajrá! :lol: Szuper a vonalzód! Ez a homorítás nálunk is gyakori.Néha művészet bepelenkázni és felöltöztetni. Na de inkább így legyen! :lol:

Zsuzsi: Sajnálom a mixert, nekem csak 4000 volt, de szuper. Nem is gondoltam hogy lehet venni 50e-ért. :shock: :roll:

Orsi: Gratula a fogacskához! Milyen az a "hason óratumató"? Miért kell Lilit gyógytornászhoz vinni?


Nálunk már kétszer történt hasra forgás, csak a keze mindig beragad, ezért pár másokperc múlva vissza is löki magát. Igaz a hasról hátra fordulás már 3 hete nem volt. :shock:

Na, már ilyen ügyesek vagyunk, ha kevés a víz az üvegben, akkor képes teljesen magában inni. :lol:
Kép [img]

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Kérdés: Lehet-e enni narancsot, mandarint, mogyorót? Szoptatás alatt, nem a gyereknek akarom adni, hanem magamnak. :wink: Nem egy tonnára gondoltam, csak úgy megennék néhanapján egy narancsot.

Pézsé! De kis ügyes Petra! :lol:

Ja és még a mozgáshoz: azért kérdeztem, hogy csak fekszenek-e, mert vki írta, hogy csak fekszik egész nap. Nyilván más a helyzet, ha épp nem fordul meg, de mindenféle mást csinál, mozog a gyerek. Van aki tanulja a mozgást is, van aki meg izomból nyomja (mint a kakóscsigás szomszédgyerek :lol: - eljátszottam a gondolattal, hogy írok egy regényt Szomszédok címmel - nem tudom, sírás vagy nevetés lenne-e a vége.) Zsuzsi, a tiszteletpéldánnyal mindenképpen megcélozlak! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Kata :)
jah, én meg csak azért írtam, hogy az, hogy 5 hósan egy gyerek még nem csinálja, az nem feltétlenül kóros.

Zsuzsi :)
nemtom milyen a dinet :oops:
ez: hintázik, zenél - fontos funkciók evésnél :wink: -, van egy kicsi és egy nagy tálcája, dönthető, újszülött szűkítővel.

PéZsé :)
tehát, gyerek hason v. háton és egy pont körül - mondjuk a köldöke ahol van - mint az óramutató forog... nem tengelyében, hanem a síkban. (na vazz előjött belőlem a matek)

gyógytornász: meg akarom nézetni, egyáltalán nem biztos, hogy járunk is.

ha aláfordul a keze, akkor annyit csinálj, hogy a vállát ici-picit emeld meg, ezzel tudod tanítani neki, hogy hogyan vegye ki.

Kata :)
szerintem edd meg nyugodtan, én ettem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Azé' is írok még, aztán eldugulok: Orsi, gondoltam, hogy az apróbetűs részt sasolod ki azonnal! A joghurtos kérdésre meg semmit nem mondasz?

Hajni! Neked akartam még az előbb: szóval én a rövidujjú kombidresszre vagy egyberészes hosszúujjút adok, vagy hosszú ujjú pólót+nadrágot. A padlón a földszinten elég hideg van, akárhogy fűtök. Ezért kevés, ha csak body+ gatya van rajta. A gyereknek le van téve paplan, de persze mindig ott dekkol, ahol épp a puszta parketta van. Mit tanulok: leginkább semmit, csak próbálok úgy csinálni, meg járok 2 tanfolyamra, mert nem vagyok egészen komplett. Most megyek is tanulni, amíg alszik a gyerek. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Azé' is írok még, aztán eldugulok: Orsi, gondoltam, hogy az apróbetűs részt sasolod ki azonnal! A joghurtos kérdésre meg semmit nem mondasz?

szóval én a rövidujjú kombidresszre vagy egyberészes hosszúujjút adok, vagy hosszú ujjú pólót+nadrágot.

:oops: :oops:
nemtom.... :? :shock: tök őszintén, nincsenek ilyen irányú emlékeim.
szerintem én amikortól adtam a joghurtot onnantól ment kb. 1 hét után simán az egész doboz.

én is ugyanígy öltöztetek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


kata,
aranyos volt a nekem-hozzászólásod!!! :lol: :lol: :lol: köszi!
Engem is érdekelne: mit (nem) tanulsz, milyen tf-ra jársz (persze csak ha nem titok)?

Mozgás: Norina nálunk most már tud hátról hasra fordulni, nagyon mozgékony, egész nap tekereg. A hasról hátra viszont nem jellemző, inkább megpihen és újra nekirugaszkodik.
Bencsi meg egy nagy hasdobáló, nyomja a pocakját felfelé. Forogni csak segítséggel forog.
Az egész nap hátont a gyerekek se tűrik (még ha mást nem is igen tudnak), pakolgatni kell őket ide-oda, ölben ül, cipeld magaddal, hinta, dobálás...stb.

KépKép
pompomlány
 
 


Lányok! :)
Séta közben benéztünk a fodrásznénihez, aki rögtön le is vágta Kláribaba haját! :lol: Szóval megoldódott a kérdés. Nagyon csini lett! :) Már csak arra vagyok kíváncsi apa mit szól hozzá! :roll:

Kép Kép
kismokus
 
 


Kata!

én simán eszem ezeket, tonnaszám is... :oops: apránként ki kell próbálni, hogy nem gond-e... én eszem zöldbabot, borsót is...
anyám rögtön egyhetes szoptatós kismamaként megtömött ezekkel hiába ellenkeztem, szerencsére nem okozott gondott...
még cseresznyét is ettem, igaz hogy úgy durrogtak tőle mint a tüzijáték, de ezt is jól vették...

mozgás: igazán Gaja sincs lemaradva a korához képest, óramutatózást is csinál és tud szabályosan fordulni, hasról hátra, meg hátról hasra, de valamiért kényelmes... a gyógytornász azt mondta fejben fordul :)

katyerina
 
 


Kismókus!

képet!!!!!

miért vágattad kláribaba haját? bocsánat, csak valamiért lemaradtam.... :oops: :oops:

katyerina
 
 


Kismókus

szeretnénk képet is látni az új frizuráról :D

Kata

írtam valami sértőt a szomszédodról?

Lányok

keresek egy játékot, aki hallott már róla, hogy létezik ilyen valahol, kérem segítsen.
külföldön láttam, hasonlít egy laptophoz kinézetre. a gombok megnyomásával 1-1 tárgy megjelenik a "monitoron" és 2 nyelven kiírja (meg úgy emlékszem mondja is) a tárgy nevét.
szeretnék magyar-idegennyelvűt, de eddig még nem találkoztam ilyen játékkal.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Dehogy! Pont azt írtad, hogy jókat nevetsz azokon, amiket írok. Sértőt írni én szoktam róluk, nem? :wink: Bocsánat, olyan gonosz vagyok, de én még soha nem voltam rosszban egy szomszéddal se, még azzal se, aki fölöttem emeleten hajnali kettőkor késsel üldözte a családját és engem pedig eláztatott özönvízszerűen, ő meg közben részeg-békésen szundikált. Szóval új nekem ez a rossz szomszédi (v)iszony, így próbálok nevetni a magam nyomorán. :wink:
Játék: Én inkább szoftvert keresnék, illetve egy hasonlóm van, 8 nyelven tanít formákat, színeket, alap szavakat. Okosbaba oldalon csomó minden van, illetve tudok adni linket, akit érdekel.

Pompi! Adótanácsadó és mérlegképes könyvelő tanfolyam. Egyszerre, hogy szebb legyen az élet. A mérlegképesből még a fele hátra van, az adőtanácsadóból már csak 1 vizsga, de ahhoz meg kell a mérlegképes előbb... :twisted: Így egyiket se tudom még befejezni. :cry:

dkata
 
 


Még a játékhoz: én korainak tartom még Bálintnak ezeket, gyűjtöm, de nem használjuk. Ha nem eredeti idegen anyanyelvű az egyik szülő, akkor szerintem a nyelvtanulás is tanulás. Akkor pedig először magyarul tanulunk. Egyébként cartoon NEtwork és társaiból is sok ragad a gyerekre, látom a nagyobbikon. Vagyis akkor ezek a "játékok" is hasznosak lehetnek, vagy az idegen nyelvű rajzfilmek? Ez kérdés...
Ennyit a tanulásról. :cry:

dkata
 
 


én semmiféle szinten nem vagyok az idegennyelv mellett.
Ha az egyik szülőnek más az anyanyelve és más nyelven is beszél állandóan, az egy másik dolog.
az oviban sem járnak a fiúk gyerekangolra, pedig lenne, de nem hagyom őket menni, mert én korainak gondolom még ebben a korban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katyerina! :)

Egész egyszerűen azért vágattam le, mert hosszú volt neki! :lol:
Akik voltak a talin, azok látták. Nagy hajjal született, és nem is hullott ki neki, hanem jól megnőtt. Belelógott a szemébe/nyakába.

Szerintem aranyos lett. (A fodrász poénosan megjegyezte, hogy fazonra azért nem tudja vágni! :lol: )
Este lesz kép is!!! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Én másképp látom az idegennyelvet.
A barátnőm a gyerekéhez fél éves kora óta csak németül beszélt (mindkét szülő magyar anyanyelvű), a gyerek most 3 éves és azt lehet mondani, hogy 2 nyelven nő fel. 3 évesen gyönyörűen beszél a gyerek magyarul és németül is.
Azzal, ha én a gyerekemhez csak idegennyelven beszélnék, egy lehetőséget adnék a kezébe, amivel, ha akar él a későbbiekben, ha akar nem, de kezdettől fogva lenne számára a legkönnyebb.

Kép
zsuzsi73
 
 


háát ha én a gyerekeimhez idegen nyelven beszélnék akkor azt hiszem előidézném újra a bábeli zűrzavart! Írott angolt beszélek! :) Németül meg szókincsem van, de pocsék nyelvtan.
a múltkor a férjem német kollégájához úgy beszéltem, hogy kevertem a németet az angollal.... :oops: na és persze helyesírást sem tőlem tanulnak magyarul... valószínű ezért végeztem műszaki egyetemet... de jelen állapotomban reáltárgyakból is nulla vagyok... na jó nem ragozom...

katyerina
 
 


ja még annyi, hogy mi hallgatunk német és angol (eredeti) gyerek dalokat... de e nnél több nem... majd ha kimegyünk amerikába, de én bízom benne, hogy az még nagyon messze van.... tényleg léptem....

katyerina
 
 


Katyerina! :)
Én is BME-s voltam! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


Orsi, Zsuzsi! Ha az egyik állandóan idegen nyelven beszél... akkor ugyanazt mondtátok/mondtuk, nem? :lol: Megfelelő szülői következetesség kell, ha az a nyelv nem az anyanyelv. De én úgy nem tudnám felvállalni, hogy az "csak" beszélt nyelvem. Mert akkor hogy énekelném neki a Bóbitát, vagy mesélném a Sün Balázst? Szóval, ha idegen anyanyelvű, akkor működik, ha nem, akkor nem tudom. Láttam már elhatározást, de megvalósulást nem.
Viszont én jól szórakozom, mikor kiderítem, hogy van pl. olaszul a háromszög. :lol:

dkata
 
 


Pézsé
Fodrász? :D behalok :D :D ezek szerint Kláribaba nem hullatta ki a bébihaját? mert nálunk úgy oldódott meg ez a kérdés.........

Mozgás:
én el fogom vinni Zalánt megmutatni dévényes gy.tornászhoz. Fő a biztonság :) Ő egyébként nem fordul még, de a lábait aranyosan feldobálja, és oldalra fordulva teszi le, meg kiságyában simán keresztbepörög. Hason ügyesen könyököl, de max. 5 percig, utána nyög, aztán ha semmi reakció részemről, sírni kezd

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata,

bármikor ránézek a vonalzódra, Bálint 1 hónappal mindig öregebb :D
hogy repül az idő! nemrég írtam, hogy jé, már 8 hónapos. erre most meg már 9.
ja, a szomszédotokon azért nevetek jókat, mert nagyon extrém példákat írsz.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!
Bocs a belekottyért "nyelv" témában.
Az én legjobb barátnőm Hollandiában él, a férje francia, ő pedig magyar. Így a gyereke 3 nyelven hallja az infokat csecsemő korától folyamatosan és már 2,5 évesen mindhárom nyelven értett és beszélt. És még csak nem is keveri a nyelveket, egyedül a "tej" szó minden nyelven tej neki :D
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Zsuzsi :)
én nem tudnék csak idegen nyelven beszélni a gyerekkel, hiszen nem az az anyanyelvem :)
2 felsőfokúval a zsebemben sem érzem, hogy erre bármi szükség lenne.
Én nem hiszek abban, hogy ilyen korán el kell kezdeni nyelveket tanítani a gyereknek, mert semmivel sem lesz előrébb ahhoz képest, aki iskolában 2. osztályban kezdi. 5.ben mindkét gyerek csontra ugyanúgy fog idegen nyelven beszélni.
de ez tényleg csak az én véleményem.

Fanni :)
nem azt mondom, hogy egy gyerek nem bírkózik meg a feladattal, de én tudatosan ha nem kell nem hoznám ilyen szituba.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni! Ott is mindenki az anyanyelvén nyomja neki, nem? :lol:

Zsuzsi! A kiemelt szomszédos példák nem a legextrémebbek, vannak durvább és szomorúbb dolgok, amik maguk között mennek, csak "áthallani". :cry: Amiket írok, az mindig úgy megy, h szomszédasszony elmeséli: kakaóscsigát eszik Oli. Másnap kérdem: mit eszik ma a gyerek? "Bébiételt. De nem akarja megenni a 8 hónaposoknak valót, pedig már tegnap volt 8 hónapos."
És egy másik, ezt még nem írtam. Átjön, mert tudja, hogy jön aznap a doktornő hozzám (aki ugye nem a két szép szememért, hanem ellenszolgáltatás fejében látogat) - kérdezzem már meg tőle, miért pöttyös az ő gyereke. (El akarta vinni a dokihoz, de nem ért rá, stb. :roll: ):shock: Megkérdezem, persze simán allergiára gondolunk a doktornővel. Ennek ellenére ő távozáskor még elkapja az utcán a doktornőt, és kikérdezi :shock: . Szerintem ez pofátlan dolog, a teteje meg az, hogy utána közölte velem, hogy ja, azt elfelejtette mondani a doktornőnek, hogy kiflicsücsköt MINDIG szokott adni a gyereknek rágni... Jaaaaaaaaa............ esetleg egy kis pacalpöri kéne még, lehet h az jobb lenne.
Ezeken már nem mérgelődöm, csak sajnálom a gyerekeket. :cry:

dkata
 
 


Kata :P
De igen. Na ez mondjuk azért nagyon jó, mert tökéletes kiejtést tanul meg :D

Orsi :P
Őszintén szólva nem is tudom. Ahol a két szülő különböző nyelven beszél, vagy nem otthon élnek, ott adottság. De szerintem én sem erőltetém a sajátjaimat, amíg nem "muszáj" :)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok,
bocsi lanyok en is a nyelvtemahoz szolnek:
Mi Brusszelben elunk(francia/flamand nyelvterulet),en magyar,ferjem nemet/olasz(mindketto anyanyelve) megis ugy dontottunk hogy a babahoz en csak magyarul o csak nemetul fog beszelni,az olaszt ejtjuk mert nagyon sok peldat lattunk mar itt hogy a szegeny gyerek teljesen megzavarodik..Lehet hogy erti a sok nyelvet de egyik sem lesz anyanyelve es szeritnem ez szomoru..Pl szomszed:mindket szulo portugal,a gyerek beszel nemetul,angolul,franciaul,luxemburgiul,es eleg gyengen portugalul :shock:
Bocsi a belekottyert :oops:

Kép
petitpois
 
 


Kata

én is a gyereket sajnálom.
lehet, hogy már kapja is a pacalpörit.
nekem is van egy hasonló ismerősöm, fél éves a gxerek, s amikor elmennek pl. étterembe (terészetesen a dohányzó részen ülnek), a gyerek kezébe adnak egy szelet kenyeret. nem győztem csodálkozni.

Orsi

a gyerek kb. 3 éves koráig fel sem fogja, hogy 2 nyelven beszél, addig csak személyhez köti a nyelveket.
az én keresztlányom 13 éves, tanítom, mert tanulja az iskolában is mostmár. de anno, amikor 2 évesen elkezdtem hozzá beszélni, azt mondta mindenki a környezetemben, hogy "ne erőltesd már ezt a ronda németet"
ma már a keresztlányom tesz szemrehányást, hogy miért nem akkor kezdtem el tanítani.

Fanni

remélem átköltözöl mostmár ide :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Képzeljétek! Bálint olyan kis ügyesen leül, mikor elfáradt! Olyan jó, hogy nem fordítva volt ez az ülés-állás dolog, akkor biztos sokkal többet esett volna.

Kismókus! Várjuk a képet! Olyat is tegyél, ami nemrég készült hosszú hajú! Egyébként Bálintnak se hullott ki a haja, vagy azonnal nőtt helyette másik, mert születése óta van haja.

És a legnagyobb hírt még nem is írtam: Kb. 2 hete nem hány a gyerek!!!Max. bukik egy kis tejet, de nem számottevő. Mosások száma napi 1ről heti kb. kettőre csökkent, én meg boldog vagyok, hogy nem kell utána menni és törölni folyamatosan. (Pedig nem adom neki a rendelt gyógyikat! :oops: )

Petitpois: azért én az olaszt sajnálnám... :cry: de majd később. Nekem minden vágyam, hogy olaszul tanuljak. :lol:

dkata
 
 


Zsuzsi! Egyébként én szeretem a pacalt, azért írtam pont azt.... :oops: :lol:

dkata
 
 


Zsuzsi :)
nem mondtam, hogy felfogja, és tudom, hogy személyhez köti, én csak annyit mondtam, hogy én a saját gyerekeimmel nem. Ovis angolra sem járnak, pont ezért.

Kata :D
ez nagyon jó. Elhiszem, hogy örülsz, hogy nem kell utána törölgetni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! :)
Ilyen volt fodrász előtt:
Kép

És ilyen lett fodrász után:
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


nekem az "ELŐTTE" is tetszett :) de elhiszem, hogy nem volt túl praktikus.

Levi haja ilyen. szuper, amikor hosszabb, mert kunkorodik, de nem praktikus igazán.
meg olyan babás lesz tőle... pedig már nagyfiú

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


móki,
hát ez nagyon cuki!!! :D Ez a lyány ilyen mindig-mosolygós? Nekem még egy ilyen telibe-mosolyt nem sikerült elkapnom, nem hogy kettőt!

KépKép
pompomlány
 
 



Orsi :D ,
Nekem a bárányhimlő-oltás mellett van még egy plussz érvem, ha kislány az illető. Ugye mi van, ha pont terhesen kapná el… Lili nem harapta még meg a melled a fogával?

Zsuzsi :D ,
Tényleg jó nagy a különbség a képek között! :D Az a pici piros folt az orra tövében, születésétől ott van? Olivérnek a combja tövében, a fenekénél van egy ugyanilyen. Azt mondták, lehet, hogy elmúlik... :roll:

Kata :D ,
Kicsit késve, de boldog névnapot kívánok én is! :D Bálintnak meg boldog 9. hónapot! :D Jól belejöttél ebbe a rendelősdibe! :D Bálintnak honnan rendeltél ruhákat? Én is mindig kutatom, hogy ruhát, játékot honnan lehetne. Én a hosszú ujjú bodyra adok vagy mellényt, vagy egy pulcsit. Nekünk nem hasznos a rövid ujjú body. Tényleg lökött vagy, hogy még mindig tanulsz! :lol: Nekem még mindig hátra van egy államvizsga, de már rosszul vagyok attól is, ha rágondolok! :oops: :? Tök jó, hogy nem hány!

Bandika :D ,
Ezek szerint nektek is van fogatok? De jó! Olivér már tök régóta csavarodik mindenfelé, már a lábujja is a szájában van, kúszik hátrafelé, de NEM fordul!!!! :( Kész vagyok tőle. :? A konduktorhoz 12-én megyünk, ez volt a legkorábbi időpont. Te is megnézeted Balázst? Bár nektek lehet, hogy még korai… Nem jelentkeztem még be a Kaáliba. Az a baj, hogy egyszerűen nem látom a szopi végét. Lényegében semmi mást nem hajlandó megenni a tejcin kívül. És ugye még a napi 1-2 szopi se fér bele, ha kezdeni akarunk. Már most kezdem azon törni a fejem, hogy szoktassam le a szopiról. Persze nem azonnal, de mondjuk úgy 1 éves korára. :roll:

Kismókus :D ,
Nekem is az lett volna a tanácsom, hogy nyírd le neki te. De nagyon ügyes volt, hogy nem sírt a fodrásztól! :D

Katyerina :D ,
Boldog névnapot neked is! :D A lányok hogy bírják/ták a dévényes módszert? (Csak mert pár hete pont erről cseréltünk eszmét a lányokkal. ) Lehet, hogy nekünk is aktuális lesz – de csak ha nincs más megoldás! :?

Andi :D ,
Neked mit mondtak a 9 hós fordulásra? Nem aggódtál? Kihez vitted megmutatni?

Pézsé :D ,
Tök ügyes Petra! :D

Pompi :D ,
Kb. én is ezt csinálom Oivérrel, amit te a manókkal! Ide oda pakolom egész nap! :D Jól értem, Bencsi sem fordult még meg? Ő is elég nehéz, nem? (Én legalábbis ezzel vígasztalom magam… Már csak 60 gramm hiányzik a 10 kg-hoz…! )

Emma :D ,
Ismerős ez az „utál hason lenni”! De erőltesd, én is azt teszem. Már elvan akár 8-10 percig is! :lol: És azóta kúszik hátrafelé, meg helyet is változtat (nemcsak helyzetet ) minden irányban. :D Csak nem fordul….! :( :twisted:

Nyelv: szerintem sincs előrébb az a gyerek, aki oviban elkezdi a nyelvtanulást. Lényegében olyan, mintha nem is tanult volna sose. Az viszont valóban más, ha az egyik szülő csak idegen nyelven beszél hozzá. Bár azt is el lehet felejteni, ha egyszer csak abbamarad. Legalábbis az egyik unokaöcsém anyukája orosz, ő csak oroszul beszélt hozzá kisiskolás koráig, mikor is elváltak. A fiú az apjával maradt, az anyja visszaköltözött Oroszországba, a fiú meg elfelejtett oroszul. :?

Lányok, ma megcsapott a munka szele. :oops: 8) Beszéltem néhány volt kolléganőmmel, és kicsit elmerengtem, hogy milyen lenne visszamenni. (Na nem mintha itthon lenne hová, újra be kéne nyomulnom vhová. :oops: :? ) Főleg, hogy egy másik kollégám is hívott, hogy menjünk ki újra Bukarestbe dolgozni apával. Csak az a baj, hogy nem lenne szívem Olivért bölcsibe adnom, mikor megtehetjük, hogy itthon maradok vele. Meg hát ugye testvért is szeretnénk, amint lehet…. Pedig dolgozni se lenne rossz…. 8)
20140901102739
 
 


Hajni

Olivérnek 2 hetes korában jött ki az értágulat.
jobban örülnék, ha neki is a combján lenne, mert az legalább nem látszik. meg nekem 2-3 naponta vágnom kell a körmét, hogy ki ne karmolja.
hát, én nem is gondolok arra, hogy esetleg nem múlik el. fel kell szívódnia.
én is erőltetem a hason fekvést, kb. 2-3 percig el van, aztán jön az üvöltés.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni! Szerintem még dolgozhazsz... Olivér meg olyan gyorsan megnő, visszasírod még, milyen jó volt. :lol: Te le akarod szoktatni 1 éves korára a ciciről? Én abban a hitben élek,hogy az első életévben az anyatej legyen a fő táplálék. Akkor 1 éves korára én nem szoktatom le - nem is akarom. Vagy ez hülyeség?
Rendelés: még játékot most fogok rendelni: oka egyszerű - nem megyek olyat kajtatni amit szeretnék, mert itt nem nagyon van választék, ahol meg láttam, kb. 20-30 %kal drágább, mint a neten. Így rendelek. :lol:

dkata
 
 


Kismókus: annyira jó ez a két kép. Szinte egyformán mosolyog, tündéri! :)

Zsuzsi: hasra fordítást olyankor próbáltad, amikor Olivérnek jó kedve van? Zorka már egész jól elvan, igaz nem sokáig. Holnap jön a dévényes csaj, kíváncsi vagyok mit mond rá.

Zorkának a szeménél van ilyen piros folt, nekem azt mondták 1 éves korára elmúlik...remélem.

Már én is akartam kérdezni. MIkor kinő a babák foga, nem harapják a mellbimbót szopinál?

tiko
 
 


Fogas kérdés: egy-két baleset előfordulhat, de Bálint eddig nem bántotta a cicimet. Nagyobb baj, hogy most a szakértő korszakát éli, és a cicit is meg akarta szakérteni, mint mindent: azaz megpiszkálta az ujjával, aztán meg marokra fogta.... :oops: :twisted:

Piros folt: tűzfolt vagy hemangióma (védaganat)? Ezt találtam: "tűzfolt - Szabálytalan alakú, vörös, lilás bőrelváltozás amit a kapillárisok tágulata okoz. Egy fejlődési maradvány. A velőcső záródási vonala mentén alakulhat ki (orrnyereg, szemhéjak, homlok, tarkó nyak, hát középvonala főleg a keresztcsonti rész). Általában a születéskor már látható és néhány több hónapig, néha egy két évig tart, amíg a kiserek lassan elzáródnak ás elhalványulnak, a bőr megvastagszik, és általában eltűnik."
Ádámnak a hátán volt hemangióma, azt mondták, ovis korára elmúlik. Még mindig látszik neki! Nőtt a gyerekkel együtt, és elkezdett halványodni, de még mindig látszik, és elég nagy. :cry:
Bálintnak kis halvány van a tarkójánál.

dkata
 
 


Kata: ilyen lehet Zorkának is asszem. Majd sminkeli magát :) De viccet félre téve, remélem elmúlik. Már sokat halványodott. De érdekes, ha pl sír, akkor megint erősebben látszik.

tiko
 
 


Nekünk azt mondta a 6 hetes kontrollon a doktornő a piros foltra, hogy vagy elmúlik, vagy nem! :shock: :? :lol: (jó, mi? :lol: ) Eddig még ugyanolyan, sőt, nő a bőrével!

Kata,
azért akarom leszoktatni addigra(szeretném ), hogy minél előbb mehessünk a Kaáliba, hátha sikerülne egy kistesó! :roll:
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: