Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi! :)
Rögtön észrevettem az új vonalzókat. :) Nagyon jók! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok!

Hajni!
Köszi az infót oltás ügyben.

Nagyon jók a képek,minden bébi gyönyörű!
MInden betegnek jobbulést kívánok!

Emma,Zsuzsi!
Amióta a fiúk kanalas kaját esznek,olyan ruhát adok rájuk,amit nem sajnálok.Nekem az Avent poharak nagyon beváltak,mivel 2 naponta főzök,ebben tárolom a kaját,mert csavaros a teteje és tudom ellenőrizni a mennyiséget is.
Amíg nem ültek,addig az autósülésben ettek,beleterítettem egy pelenkát,mert mindent összekentek.Fa etetőszékeket vettünk,ezeket később kisasztalnak és széknek szét lehet szedni.Csak 7 ezer a Brendonban és nagyon jó.

Azt szeretném kérdezni Tőletek,hogy hány hós korig kell a vizet forralni,mi a véleményetek az igazi tejről és hogy mikor kell cipőt adni a lábukra,mert én úgy tudom,hogy csak az utcára,addig mezítláb,vagyis csúszásmentes zokniban a legjobb.

Köszi.

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda,
én is az Aventes csavaros pohárban tettem el a fagyasztóba a maradékot :D (ha már a tej-tároláshoz feleslegesnek bizonyult :cry: )

Mi is most nézegetünk etetőszéket. Meg is akarom kérdezni, hogy mennyi idős koráig eszik abban a gyerek?

melcsi,
igen, főzöm a tököt, mert ez volt a csecsemő szakácskönyvben, + kis tápi hozzá.

KépKép
pompomlány
 
 

 
 

Aanda

én azt olvastam, hgoy tejet 2 éves kortól lehet adni, a vizet pedig 1 éves korig kell forralni.

Hajni

mekkora a jégkockatartó?
egyetlen kockát engedsz fel etetésnél?
ez tényleg jó ötletnek tűnik. hol lehet kapni ilyen szilikonos jégkockatartót?
Köszönöm a köszöntést.
Mi most tartottuk Olivér névnapját (egy halom S.Oliver ruhát kapott
:wink: ), mert én nem is tudtam, hogy márciusban is van. Pontosan mikor? Ui. megnéztem a naptárt, de nem találtam márciusban.
Jó ez az új kép Olivérről.

Melcsi

nagyon jó az új vonalzód. Aranyos Luku nagyon, szépen tartja magát. mi még ott tartunk, ha hasra akarom fektetni, üvölt Olivér és feszíti magát.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: ha most tartjátok, akkor nagyon boldog névnapot Olivérnek! :)
Hasonfekvéssel mi is kb. itt tartunk, illetve annyival előrébb, hogy Zorka már nem üvölt, pár percig elnézeget,de hamar elfárad és sírni kezd.

Te mikor tervezed kezdeni a hozzátápit?

Melcsi:nagyon jó az új vonid, mindkettő. :)

tiko
 
 


Tiko

köszönöm :D
4 hónapos korában kezdem a hozzátáplálást.
már gyűjtöm a recepteket, meg én üvegest is adni fogok, vegyesen a saját főztömet+üvegeset.

Én úgy szoktam a hasra fekvést próbálni, hogy a karomba veszem, úgy, hogy hason van, így játszunk, s aztán leteszem, de mihelyt észbe kap, hogy hason van, veri a fejét az ágyba. aztán üvöltés...

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuszi:nekünk is ez volt...de Zorkához jár Dévényes gyógytornász a nyaka miatt(nem tudta jobbra fordítani) és ő megmutatta, hogy hátról hogy kell átfordítani. Amióta így csinálom, nem üvölt, ahogy hasra kerül, csak nem bírja sokáig tartani a fejét. Arra még nem jött rá, hogy ha oldalra fordítaná még levegőt is kapna... :)

Mindjárt 4 hós Olivér. :)

tiko
 
 


Tiko

hogy kell átfordítani hátról hasra?
és mostmár tudja Zorka a fejét jobbra fordítani?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Köszi az oltás-infót. :D Bárányhimlő ellenit adatsz be majd?

örök harc bennem... még mindig nem tudom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi :D ,
Miért nem veszel inkább babavizet, amit nem kell forralni? Sokkal egyszerűbb. Én úgy tudom, hogy akkortól kell cipőt viselniük, amikortól járni tanulnak. Viszont az unokatesómék most vitték vissza a fiukat 6 hós kontrollra a Szabolcs utcába (koraszülött volt, azért a 6 hós kontroll ), és ott azt mondta nekik az orvos, hogy vegyenek a gyereknek Siesta kemény talpú cipőt, és adják rá. Állítólag azért kell neki, mert a lábujjait még sokszor behúzza.

Pompi :D ,
Én is főztem a tököt eddig, de biztos sütve is ugyanolyan jó… :D

Zsuzsi :D ,
http://hu.wikipedia.org/wiki/Oliv%C3%A9r
A Kátayban vettem a jégkockatartót, de csak mert itt van a szomszéd utcában. Ikeában biztosan van, de szerintem sima háztartási boltban is. Enyém Olivér még olyan keveset eszik, hogy igen, elég egy jégkockányi mennyiség egyelőre. Köszi a bókot! :D

Melcsi,
Jó lett a vonalzód! :D
20140901102739
 
 


Aanda!
1 éves korig kell főzni, a tejről pedig megoszlanak a vélemények. Van doki aki 1 éves kor után, van aki 3 éves kor után javasolja.
Réges-régen néháy hónapos korban már felvizezve adtuk a babáknak. De ez ma már megdőlt gondolkodás... Megjegyzem, semmi baja nem lett Máténak, nem allergiás és nem ekcémás.
Emesének nyár vége felé kezdtem adni, mondjuk rendes tehéntől származó tejet, tehát ugy 20-21 hónapos korában. Nincs probléma.
Cipő: azt mondják az okosok, hogy amikor már jobbára lépeget, onnantól kell kérges sarku cipő, ami tartja a bokát, mezitláb csak természetes talajon hasznos gyalogolni. Nos ennek ellenére az én lányom is mezitlábal, egyszerüen leveszi a cipőjét, sőt sokszor még a zoknit is. Mondjuk parkettás a lakásunk teljesen.
Pompi!
Emesém még etetőszékben eszik, szerintem azért kényelmes, mert pont az asztalhoz lehet igazitani, nem eszik kényelmetlenül ágaskodva, térdelve vagy éllva. Szóval sokáig vendég egy jó szék. Ha veszel, érdemes arra figyelni, hogy gurulós, de fékezhető legyen, a tálcáját le lehessen venni és a magassága állitható legyen. A dönthetőség szerintem nem szempont, mi soha nem döntöttük, mert akkortól használtuk, mikor már stabilan ült, addig mi is hordozóban ettünk.
Próbáld meg sütve a tököt, isteni! Ugyanugy kell hozzá egy kis tápi.
Zsuzsi!
Boldog Olivér-napot kivánok! Stilusos ajándékokat kapott a Kisherceg! :wink:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Andi :D
bár a fiúk szoptak, 6 hó utána kaptak mást is inni, vagyis Máté, mert ő elfogadta.
Én sosem forraltam.

cipő: bentre én nem adtam sosem cípőt, csúszásgátlós zokni aztán hadd szóljon.
Cipőből elég sok elmélet van, hogy milyen kell. Nekünk volt mindig 2 pár, különböző elméletek szerint. tehát egy puhatalpú - angolszász divat- meg egy keményebb bokafogós.

tej: 2 éves kor alatt magában nem adtam. Főzni 1.5 éves krtól ment. pl. borsófőzelék.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni

a babavíz elég drága szerintem, ha az ember tápszer-keverésre használja. 1 l. 300 ft felett van a humana-ból.és csak erre mondták a brendonban, h tuti nem kell forralni.
meg a humana is csak 48 óráig áll el forralás nélkül.
nem is tudtam, h ilyen sok Olivér nap van.
és a lefagyasztott sütőtökön nem érződik a hűtőíz?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Oltás: bárányhimlőt én sem tudom, hogy beadassuk-e.... Amúgy azt mennyi idős korban kéne?

Zsuzsi: kezdem az egyszerűbbel, a nyaka teljesen rendbejött szerencsére. Már az első kezelés után látszott a javulás.

Hasra fordítás (megpróbálom értelmesen leírni, nem tudom menni fog-e). Fekszik a hátán és ha jobbra akarod fordítani, akkor megfogod a bal lábát és keresztben elkezded áttolni jobbra. A jobb kezét be kell hajlítani,ha ő nem hajlítaná magától és szépen átgörgetni. Eleinte még nem tudja kihúzni maga alól a kezét, abban is segíteni kell.
Huh, nem tudom mennyire érthető.... Visszafordítást is leírom majd ha érdekel.

tiko
 
 


Zsuzsi :D ,
van többféle víz is, amit nem kell forralni: Jana, hipp, Óbudai (talán... ). Ja, eleinte lehet, hogy nem éri meg a Humana, amíg nem fogy el. De pl. a Janát te is meg tudod inni, így nem vész kárba. Meg az Óbudait is. A Janát pl. babavízként árulják a Brendonban.
Megkóstoltam, én nem éreztem rajta hűtőízt.

Orsi,
mik az érvek pro- és kontra bárányhimlő-oltással kapcsolatban?
20140901102739
 
 


Babavíz: a Jana baby való babáknak, a többi rendes ásványvíz, szerintem. A forraláson kívül az alacsony ásványi anyag tartalom is fontos, ezért nem lehet sima ásványvizet adni.
Hajni! Szerintem Zsuzsi épp sokat fogyaszt vízből, nála a tápihoz elfigyna, csak sokba kerül. A Jana olcsóbb, 140 Ft körül van a literes. Én olyan alkalmakra tartok itthon, ha mennénk valahová, és nincs idő vagy a körülmények nem adottak a forraláshoz.
Egyébként a mi dokinénink szerint se kell fél éves kor után forralni.

Katyerina! Sütőtök kommandó tündéri! :lol:

Oltás: Nálunk agyhártya gyull. elleni és kullancs elleni lesz, 1 éves kora után.

Helyzetjelentés: Bálint szörcsög, én szörcsögök, Ádám szörcsög... :twisted: A gyereknek fújom a Sterimart, utána porszívó, orrcsepp. Nem tudom, meddig tart még... :cry:

Viszont a 12 napi szopinak köszönhetően ma estére annyi tejem lett, hogy amíg a bal cicimből evett, a jobból ömlött a tej, és nem tudtam elállítani. Mindez este. Nem is tudom, nekem este sose folyt így... Mindenesetre remélem Bálint orra nem dugul el annyira, hogy ne tudjon szopizni, mert akkor irtó nagy bajban leszek, vehetem elő a mellszívót. :roll:

Gyógyulgasson mindenki, aki beteg, remélem mi is... (még boltba se tudok menni, kezd megcsappanni a zöldségkészlete a gyereknek, meg nincs mit főzni, már kiettük a fagyasztót is :lol: )

Bandika! Megjött a csomag!!! Irtó szuper mind, méretben is jó! Hát, imádom ezeket a jó kis csomagokat, még várok a napokban 2 hasonlót... :wink: Köszi még egyszer!

dkata
 
 


Sziasztok!

Megszeretném kérdezni, hogy szerintetek hogy lehet egy lassan 2 éves gyerkőcöt leszoktatni a dobálásról (állandóan dobál mindent), főleg ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, és hát ügye napjában ez jó párszor előfordul, és rugdos is.
De bármit csinálok vele, ő azt hiszi hogy játszunk. De én nagyon le szeretném rólla szoktatni - dobálás (néha életveszélyes),
És nagyon nagyon türelmetlen is, ha elsőre nem sikerül neki az amit szeretne akkor általában tűr-zúz- dobál :cry: !

Segítségeteket előre is köszönöm!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Köszönöm a sok hasznos infót hozzátápi-ügyben!!! :D
Persze mióta komolyan elkezdtem foglalkozni az üggyel, a tejhozamom megnőtt :D Nem jött be a 2 óránkénti, hanem 3 óránként etettem, csak még legalább 5 percig cicin hagytam, mikor már semmi nem volt. Ez 2 nap után hatott :D Nagyon-nagyon örülök neki. ( 2 hét szenvedés után)

Víz-téma: szentkirályit nem lehet forralás nélkül adni? Orsi, te mit adsz forralás nélkül?

Én azon is gondolkodom, hogy lehet, hogy nem fogom forszírozni ezt az etetetőcumi-témát, hanem próbálkozunk rögtön a csőröspohárral. Vélemény?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Meg is próbálhatod. Ha még 2-3 hétig tudod huzni a tejjel, utána szerintem nagyon hamar menni fog Zalánnak, lehet kapni olyat, aminek a csőrét cserélni lehet és 6 hó altti csőrü is van, láttam a dm-ben.
A Szentkirályit a dokinénink szerint lehet forralatlanul, és csecsemőnek adni, mi is azt isszuk vizből. Én a tápihoz csapvizet forralok.
Kata!
Minden rosszban van valami jó! Ugyan betegek vagytok :cry: de sokkal több tejed lett! :D A betegség elmulik, a tej reméljük marad!
Erika!
Az enyém is dobálózik. Ez valami taktika lehet. Én nem veszek róla tudomást, legfeljebb mondom, hogy szegény Zsókababa, most megütöte magát, sir. Akkor felveszi a földről, megringatja és konstatálja: "Sil" :lol:
Hogy van Áron? Olyan rég irtál, nem is tudunk Rólad semmit!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat.

Hasonfektetés:nagyon nehezen ment az elején,de erőltetni kell!Ezt még a koragondozáson tanácsolták.Fiúk kb.1 hét alatt belejöttek,napról-napra több ideig tudták tartani a fejüket.Arnoldom hamar megtanult átfordulni,a Márk nehezen,hiába segítettem neki,ahogy Tiko is írta.

A babavíz nekem is nagyon drága,napi másfél liter kéne.

Szerintetek az igazi házi tehéntej jobb lenne a gyerekeknek,mint a bolti "friss"?Persze forralva gondoltam minkettőt.

Emma,
Nekünk Avent csőröspoharunk van,nagyon jó,nem csöpög és lehet cserélni a csőrét.

Andi
Kép
aanda
 
 


hajni777 írta:Orsi,
mik az érvek pro- és kontra bárányhimlő-oltással kapcsolatban?

conrta: nem egy veszélyes betegség, ha átesik rajta védett lesz egy életre
pro: viszonylag több most a szövödményes és csúnya betegség, nem biztos, hogy egész életen át véd, tehát 20-25 év múlva lehet, hogy megint oltani kell

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


babavíz:
_szerintem_ bármelyik alacsonyabb ásványiag tartalmú víz jó.
de kifejetetten babavíz pl. a szentkirályi, óbudainak is van, jana
a hippés humana szerintem drágább.

én ásványvizet adok, ha inni adok

Erika :)
dobálásra nekem a legjobban az vált be, ogy megtanítottam nekik, hogy csak a labdát szabad dobálni. Innentől nem dobálóztal még dühükben sem.
amúgy 2 évesen tök normális, klasszikusan akkor van a dobálózós időszak.

Az, meg hogy türelmetel ugyancsak életkori ill. alkati dolog. Ilyenkor el kell előle venni azt ami a sikertelenséget okozza.
(kitartásra nevelni ilyenkor még korai).
érdemes megkérdezni, hogy ne segíts-e neki, de pl. Máté nem kért sosem segítséget. 1-2 hónap múlva lenyugodott és jött segítséget kérni, amikor valami nem sikerült.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


babvíztémához: nem újszülöttnek értem, hanem fél éves kortól mondjuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda

én majd házi tejet fogok adni Olivérnek, amikor eljön az ideje, nem boltit.

Tiko

persze, írd, le léci a visszafordítást is.
nem tudom mit csinálja, én már az elejétől próbálnám hasra fordítani. de még a kezével sem próbálja magát tartani, hanem homorít. pedig, odahasalok, gagyogok, próbálom a figyelmét elterelni.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


tejből én bio-t adok. dobozost.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Köszi szépen a válaszokat!

Melcsi
nagyon jók a vonalzók!!!!!!
De mellette a képek még sokkal sokkal jobbak!!!!!!!!!!!!!!!!!
Áron köszöni szépen jól van!!! Általában ölben szeret lenni, és sajna ritkán alszik egyszerre a két gyerek, úgyhogy ellehet képzelni hogy hogy néz ki lassan a ház! Ma is hajnalra már 4-en voltunk az ágyban. Áronka az elmúlt 2-2,5 hét alatt több mint 600g-ot hízott, így még 1hónapos (betöltött) kora előtt túllépte a 3kg-ot. És azt mondta a dokinéni hogy valszeg azért fáj a pocakja mert mindig tele van, mert ennyit elméletileg 1 hónap alatt kellett volna hízzon! De hát mindig ölben szeret lenni, és ha az én ölemben van akkor pedig cici is kell hozzá, különben balhé van. Napi rend - evés-alvás - ügyben még nincs, de remélem hogy egyszer a közeljövőben lesz!

Orsi
dobálós időszak: sajna azóta tart, hogy dobálni tud, és sajna nemcsak a kistesóra nézve életveszélyes, hanem ránk nézve is, mert ilyenkor ami a keze ügyébe kerül dobálja :cry: :cry: :cry: :cry:
türelem: sajna ez sem volt neki soha
és sajna a nevére sem hallgatott soha
ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor elszabadul a pokol!
Tudom hogy hülyén hangzik, de nem írnád le hogy hogy tanítottad meg a fiúkat, hogy ne dobáljanak! Mert én hiába beszélek - magyarázok neki bárhogy, szemberöhög - kinevet - játéknak vesz mindent! Pedig minden reggel azzal kezdődik hogy megbeszéljük szépen hogy nem dobál és nem rugdos, meg is ígéri, de ez csak kb. jó esetben is nem sokáig tart :cry:

Tej: én már jó ideje Ákosnak házi tejet adok, igaz eleinte boltit adtam higítva, majd a házit higítva, mostmár pedig simán kapja, és a nyáron pl. az anyósomnál a boltit már meg sem itta.

hasra fektetés: nálunk most Áron jóformán az esetek 80%-ában hason alszik

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lányok,

nézzétek mekkorát nőtt Olivér röpke 2 hónap alatt, teljesen kitölti a hintát. és mennyivel kevesebb haja van.
Kép
Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!
Óriásit nőtt! igy látni a legjobban, ha ugyanolyan képeket készitesz.
Ne félj, nő haja nemsokára, csak győzd fésülni! Nagyon kis aranyos! :D
Erika!
Hát el tudom képzelni, és ez a helyzet bizony fárasztó. Vigasztalásul: kb fél év és összeszoknak, legalábbis az enyémek már 1 ritmusra járnak, még a kaki terén is! :D Együtt kelnek-együtt fekszenek, annyi a különbség, hogy Luku délelőtt is alszik.
A dobálás és a mérgesség viszont aggasztó a pici miatt. Én is eléggé aggódtam emiatt, sőt a mai napig nem hagyom kettesben őket csak ha alszanak (mindenki a saját kiságyában). Emese viszonylag hamar lehiggadt és megértette hogy nem dobunk rá semmit Lukura. Néha viszont fejbekólintja :x minden átmenet nélkül. Szerencsére Luku jól tolerálja a női szeszélyeket.
Aanda!
Szerintem a házi tej, ha megbizható, akkor sokkal jobb mint a dobozos. Nem hiszem el, hogy a dobozos konkrét tejet tartalmaz. Biztos Te is érzed, hogy milyen müize van. Mi lehet benne? A házit max felvizezik kicsit, bár azt lehet látni a fölén hamar, kevesebb van akkor, és nem olyan sárga.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


erika13 írta:Tudom hogy hülyén hangzik, de nem írnád le hogy hogy tanítottad meg a fiúkat, hogy ne dobáljanak!

nekem itt amit írtam az vált be. nem azt mondom, hogy mit nem szabad, hanem, hogy mit szabad. vagyis labdát szabad dobálni.
Minden alkalommal, amikor valaki dobált megbeszéltük, hogy csak a labdát dobáljuk és adtam a kezükbe egy labdát, hogy azt szabad dobálni. Elég hamar látványos eredményt értünk el.

Azzal, hogy előre megbeszélsz dolgokat szerintem sokat nem érsz el. Ők már nagyobbak, kívülről fújják, hogy mit szabad és mit nem, adott pillanatban meg teljesen ellentétesen cselekednek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi: Én sütöm a tököt és nagyon finom!

Zsuzsi:Isten éltesse Olivért! Szuper a kép!

Andi: MI csak simán forralunk!

Kata: Jobbulást. Azért irigylem ám azt a sok tejcsit! :wink:

Emma: ÉN a leveket csak kiskanállal és pohárból adom, a vizet kapja csak most üvegből! Igaz a pohárnál minden iszik :wink: , de ki bánja :lol: Isten éltessen! :D

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


jah, nem is mondtam.
ma elkapott valami hév, és bébikaját gyártottam :)
sütőtökpürét, almapürét és sárgarépapürét :) mentek a fagyiba :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, és a nap híre :D Lilinek van 1 fogrecéje :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi: nagyon jó ez az összehasonlítós kép! Borzasztó sokat nőtt Olivér!

Hasról visszafordítás: amelyik oldalra akarod fordítani, azt a kezét kinyújtod a teste mellé és annak a lábának is nyújtva kell lennie. Aztán megfogod a másik lábát, behajlítod és elkezded tolni és ezáltal átfordítani, de lassan.

Zorka dettó ugyan ezt csinálta/csinálja.
Én azt csináltam, hogy amikor hasra fordítottam és sírt, egyből visszafordítottam, hogy ne maradjon meg neki rossz élményként. Most már nem sír, csak szerintem a korához képest nem tartja eléggé a fejét.

Orsi: :lol: Szerintem nálunk apát fogja ilyen hév elkapni, ugyanis ő szokott főzni is. :)

tiko
 
 


Zorka benyomott 250 milit és kidőlt. :)

tiko
 
 


Orsi: gratula Lilinek! EZek szerint nem viselte meg eddig. :) Meggyógyult már?

tiko
 
 


Tiko :)
picit folyik az orra. Fog nem viselte meg

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Lehet hogy a fog miatt volt a nátha! Bekem Emese szokott ilyet produkálni fogzás idején. 2-3x kihivtam a dokit de sose látott semmi kórosat. Aztán rájöttem hogy nála igy jönnek a fogak.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi: akkor gyógyuló félben van szerencsére. :)

tiko
 
 


Melcsi :D
lehet... de most szerintem nem az volt, mert teganp óta az enyém is folyik :(

de a lényeg, hgy ő már tud szopizni

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
Tök jók a képek, nagyon látványos a gyarapodás :D és nagyon édes Olivér!

Orsi,
Gratula Lilinek az első fogacskához! Jó Nektek, hogy megúsztátok balhé nélkül! Én gyanítom, hogy az én kisfiam, szegény emiatt volt nyűgös egész hétvégén, nappal :( és éjjel :cry: is.

Kata,
Örülök, hogy jók lettek a cuccok! Miket rendeltél még és honnan?

Melcsi,
Nagyon jók a vonalzók, helyesek a gyerkőcök! Hogy álltok a negyedik csemetével? Ti védekeztek? Nekem a doki legelább fél évig javasolta, ami mindjárt lejár! :D Mondjuk nekem még mindig nem jött meg, pedig most már örülnék neki.

Hajni,
Kértél már időpontot a Kaáliba?
Balázs még mindig nem tud egyedül átfordulni, pedig lassan itt a 6. hónap vége! :( Olivérnek megy már? Mikor is mentek a konduktorhoz?

Tiko,
Nagyon jó étvágya van a leányzónak! :lol:

Pénteken sütöttem tököt és tejcsivel mixeltem egy kicsit Balázsnak is, de nem evett belőle semmit, csak nézegette, hogy mi van a kanálban. Azt a kicsit, amit sikerült a szájába tenni egyből ki is köpte... azóta nem próbálkoztunk újra. :roll:
Szerintetek mennyire kell pépesíteni? Majdnem folyósra? Lehet, hogy kevés tejet tettem a tökhöz és azért nem kérte? :?: :?:

Kép
bandika
 
 


Bandika! :)
Kláribaba sem fordul még meg. Pedig már csak nagyon kevés hiányzik neki, de inkább mindig visszafordul. Pedig én itt szurkolok neki! :lol:
(Mellesleg nekem sem jött még meg.)

Lányok! :)
Remélem már minden baba és mama egészséges! :)

Lenne egy fura kérdésem. :roll: :oops: Szoktak 5 hónapos gyereket fodrászhoz vinni :?: :roll: Kláribaba haja már olyan hosszú, hogy belelóg a szemébe, ha nem simítom oldalra, meg hátul is olyan hosszú már, hogy a gombolásnál, patentolásnál sokszor becsípődik. :oops: (Arról már nem is beszélve, amikor saját haját húzza, és nyöszörög, hogy őt bántja valaki :shock: )

Kép Kép
kismokus
 
 


:)

ha még nem unjátok az etetést.... :lol: azért néznek így ki a lányok, mert hagyom őket pancsolni. egyedül elég nehéz volt a kettőt etetni, mert amíg az egyiknek adtam, addig a másik bekapta az előkét és szopogatta az ujját, innen meg már gyorsan szétkenik. Maja elveszi a kanalat és beteszi a szájába és ugy szopogatja le róla a cuccot, néha persze a szemöldökére megy, de ha nem hagynám neki akkor még a fal is maszatos lenne....
azóta meg 2 hét alatt egész jól belejöttünk, Gaja már ugy eszik, mint az úri kisasszonyok, sehol egy maszat :) Maja más tészta... :)
de az a lényeg, hogy esznek... :)

A sütőtököt én is sütöm és elég sok tej kell hozzá, vagy almával, azzal hígabb lesz...


Hasra fordítást én fokozatosan kezdtem a lányokkal, szerintem még nem baj, ha 3 hósan nem támasztja magát fel hason, az a lényeg, hogy a fejét tartja és emelgeti. Nekem először azt csinálták, hogy megpróbálták elérni a játékokat, úgy hogy nem emelték meg magukat, aztán a kezüket próbálták bevenni a szájukba hason, aztán láttam, hogy már kezdenek a könyökükön támaszkodni és innen ment minden simán...
nálunk még Gaját kell visszavinni dévényeshez. Ő nem akarózik még fordulni, csak nagyon ritkán, inkább összehúzza a szőnyeget és úgy szerzi meg amit akar. Vele most talicskáznunk kell, hogy érezze a súlyát, de úgy látom szépen halad. :)

Zsuzsi!

nagyot nőtt Olivér, tök jó a kép!

Orsi!

gratula a fogacskához!

Kata!

Boldog névnapot!
Kép

katyerina
 
 


bandika írta:Szerintetek mennyire kell pépesíteni? Majdnem folyósra? Lehet, hogy kevés tejet tettem a tökhöz és azért nem kérte? :?: :?:

a tökhöz én nem teszek semmit, ahogy van kikaparom (én sütöm), és úgy ették a fiúk is meg Lilinek is úgy fagyasztottam.
A s.répához is csak minimálisat teszek.
Egyáltalán nem folyik, megáll normálisan halomban a kanálon. Pépes teljesen, de nem folyós.
(ha folyik csak folyik mindenhova, nekem az nem vált be).
Almához sem teszek semmit, megpárolom aztán megy a turmixba.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


forgás: Lili hasról hátra forog, azt elég sűrűn, htról hasra már oldalig eljut, de onnan még előbbre nem.
mi jövő héten megyünk a gyógytornász ismerősömhöz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


katyerina,
hát te aztán nagyon bátor vagy az etetést illetően! :) Én meg egyből törlök, amint lecsöppen. :oops:
Miért vittétek a gyerekeket a dévényeshez? Mert nem forognak?

orsi,
gratula a növekvő fogacskákhoz!

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat tej ügyben!

Zsuzsi,
jó nagy lett Olivér,a haja miatt ne aggógj,a babahaj nekünk is kihullott.

Orsi,
Szerencséd van fogzás téren, mi mind a 16-ot(8-8)végigszenvedtük.

Bandika,Kismókus,
ne aggódjatok,Márkom csak 9 hósan fordult át magától,hiába próbáltam segíteni neki,erre saját magának kell rájönnie.

Kismókus,
szerintem próbáld meg ollóval levágni a haját,ha nem megy,akkor a nullásgép nagyobb fokozatával.Fiúkat már 2x megkopasztottam nullással,szépen tűrték.

Katyerina,
gratulálok at evéshez!Tipp:még kicsinek mindig azt a gyereket etettem meg először,aki éhesebb volt,így jobban oda tudtam figyelni.Később 5 perc alatt végeztem velük,úgy tátogtak,mint a kismadarak!Kb. 1 hónapja kínszenvedés az etetés,mert minden jobban érdekli őket,mint a kaja,röhögtetik egymást,dobolnak az asztalon és néha még köpködnek is.

Kata,
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Andi
Kép
aanda
 
 


Almát párolni kell? Ez új infó. Azt hittem, csak pépesítem és kész van...... Csajok, még mindig nincs sok fogalmam a hozzátápiról :D
DE: első lépést megtettük:van etetőszékünk :D Végül nem a székre tehetős lett, mert nem olsyan típusúak a székeink, hanem PP, Zalánnak nagyon tetszik :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Anda :)
nálunk szerencsére a fiúk sem kínlódtak vele, bízom benne, Lili sem fog.

Emma :)
én azért párolom, mert nincs üvegreszelőm, az apítóban meg magában elég szálkás lesz és nem pépes.
ill. 1 almát a fiúk megesznek magában pépesítve, leszakadna a karom, mire 2-t a reszelőn végignyomnék :)
ezen kívül, ha megpárolod veszít a savasságából, szerintem jobban szeretik a gyerekek, nem barnul meg és nagytételben előre el lehet készíteni :)

Kaját én sem törölgettem és együtt etetettem őket - vagyis jó darabig csak Mátét, mert Levibe max. 2 kanál ment -.
Lili az 5-10 kanalas mennyiségnél többet nem eszik, így hamar tuti nem fog 1 etetésnyi kaja belemenni. Viszont elég ügyesen nyel, nem löki előre a nyelvével a kaját, ami bíztató.
(Levi ebben vérprofi volt :) )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Boldog névnapot!
Emma!
Én sem párolom az almát.
Bandika!
Nem egyformák az izlések az állagban sem. Van aki folyósabban, van aki sürübben szereti. Lukum pl. folyósabban jobban kedveli.

Lukácsom tegnapelőtt óta gurul (na nem a kövérségtől :D ) Teljesen bejárja a járókát, amig lehet gurul, ha elakad a végében, akkor a lábával kilökdösi magát ujból középre. Már altatni is csak ugy lehet, ha beledugom a hálózsákba, mert különben egyből hasravágja magát és onnantól kezdve nem álmos. És a pelenkázás :shock: Ujabban nehezebb mint Emesével! Állandóan elfordul, és megfesziti magát, alig tudom visszaforditani. Homorit, szóval mindent elkövet hogy kialakuljon az állóháboru :D És akkor tovább meztelenkedhet :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi,

teszel valamit az alma alá, amikor párolod?

na, én vettem egy Zepter botmixert (50 ezerért), hogy azzal turmixolom majd a zöldséget, gyümölcsöt.
de nem pépesít rendesen - almát próbáltam -, tele van darabkákkal.
nyugodtan vehettem volna 5 ezerért is botmixert, szerintem az se lenne rosszabb semmivel.

Hajni

lemaradtam valamiről?
ti mentek már vissza a Kaáliba?

Katyarina

írjatok a hozzátáplálásról sokat, én nem unom, nagyon is érdekel, szerintem sokunknak aktuális ez a téma hamarosan.

Emma

melyik típusú PP etetőszéket vetted? Brendonban?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: