Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tücsi, majd elmondom, mi volt a 6 hetesen... :) Rákszűrésem januárban volt...de hát majd kiderül.. :)
Nem semmi, hogy neked szoptatás mellett máris megjött :shock: én remélem, húzom még egy jó darabig nélküle... :wink:

Réka, ahogy többiek mondták, Tena betét+bugyi jó, plusz adnak gézlapba csomagolt vatta betétet, ezt a nővérszoba mellett egy fémdobozban fogod megtalálni. Én használtam, főleg gátsebnél jó, mert jó puha...(Ten betét+még ez is, kicsit furcsa a nagy "csomag" a lábad között, de kényelmes...)
apának papucs, bár mi vittünk, lenn maradt a kocsiban, már nem volt idő lemenni érte..Kap még műtösköpenyt + hajára egy "zacskót", és ha nincs papucsa, akkor a lábára is. Készüljön, nagyon meleg lesz!!!!!


Kaja, jó ha viszel felvágottat, sajtot, joghurtot, téynleg 2 zsemle + 1 felvágott lesz csak...Innivalót sokat, plusz én még csokit és szőlőcukrot faltam, szülés után elég gyenge voltam, örültem, hogy le birtam zuhanyozni, a végére majdnem elájultam, olyan gyenge voltam.. :?

Hálóing - én is sajátban.. :roll:

Én most vettem Garmastant, nincs kisebesedve a bimbó, meg semmi, csak kicsit érzékenyebb lett. Gyanakszom a melltartóbetétre... :? Ti milyet használtok? Én dm-ben vettem most babylove-ot, kb 400 Ft egy doboz. Mikor apának mondtam, hogy hozzon, vett nekem Chicco-t 1500ért 1 dobozzal.. :? Jó volt, de azért ezt nem győznénk...

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Hello Vicsok!
Mi Aventes melltartóbetéttel kezdtük, aztán annyira sokalltam érte a pénzt, hogy maradt nekünk is a Babylove... nekem bevált. De a gyógyszertárban van a Fixies is, az szerintem a Babylovesnál egy kicsit jobb. :D
Már alig használok ilyesmit, korábban meg nem győztem cserélni :D
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok Lányok!

Én még mindig egyben vagyok...Minden este úgy fekszem le, hogy na majd talán mostmár lesz valami, de semmi.
És persze már nem tudunk rendesen aludni az izgalomtól. Mondtam a páromnak, jó hogy most alhatnánk, de nem tudunk, egy hét múlva meg aludnánk, de akkor meg már nem lesz nyugi :?

Én anyukámnak odaadtam a teát, ő szállítja majd nekem minden nap, meg a kaját is:))

KépKép
kutyfül
 
 

 
 

Köszi Ildi! Én a babyloveosnak kicsit "műszálasnak" érzem a boritását (nem tudok rá jobb szót, olyan, amikor műszálas a póló, nem pamut.. :? ) és ettől kicsit érzékenyebbek..
De megnézem a gyógyszertárban, köszi :) én még "fogyasztom"...

Kutyfül, kitartás!! tényleg most aludj... :D nem vicc..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!

Melltartóbetét: Én a Fixies-re esküszöm :wink: A Babylove sem rossz, de kevésbé szívja a nedvességet. Az Avent szerintem baromi drága és nem is olyan jó, mint gondolná az ember.

Kutyfül: Én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás!!! Nem sok van már hátra :wink: Bocsi, ha írtad, de kislányt vagy kisfiút vártok?

Az éjszakánk, ill. a hajnalunk ma elég gáz volt. Niki nyöszörgött a hasfájástól, aztán tisztába kellett rakni, mert vagy egy kiló volt a pelusa a rengeteg pisitől, ettől persze totál felébredt, úgyhogy ÁÁÁÁÁ. Szerencsére a párom hagyott reggel aludni, Vivivel elmentek vásárolni, így egy kicsit tudtam pihenni én is. Ja, nekünk most tudjátok mi vált be a hasfájásra? A Mecsek baby tea. Kb. 10 ml-t iszik meg, aztán kiköpi a cumisüveget és utána még cicizik egyet, és pukizgat meg sokszor ő maga is meg tud bírkózni a görcsökkel egyedül. Persze most hajnalban nem...
lamme
 
 


Én is Aventes betéttel kezdtem, aztán babylove-s, mpost baby bruinosat használok, nekem eddig ez a legjobb. Nincs rajta ragasztócsík, de olyan alakja van, hogy nem mozog el a melltartóban. Sajnos nekem még mindig kell, különben átázom :(
Vendég
 


Bea! Én már azt hittem, hogy..... :lol: De akkor Zsuzsával még találkozhattok is a kh.-ban.

Anikó! Tegnap óta sokat gondolkodom a csütörtökön. :roll: Már egy okkal több, hogy elmenjek a dokihoz (végre). Talán a bőrfoteles-kanapés váróban még dumcsizni is tudnánk. (Én vinném magammal Gábort.) :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Vonalzócsere...bocsi! :lol:

Kép
nyulcsi
 
 


Lamme, kisfiúnk lesz (ill. nem is olyan kicsi, mert a doki szerint 4 kg körül van), ha egyszer úgy dönt, hogy megszületik :wink:

Nyulcsi! A kórházi rémségek alatt leírod mit értesz? És teszel majd fel képet Benőről?

Folyamatosan olvaslak titeket, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy most kéne még aludni:)))
Köszi a biztatást, remélem hamarosan én is csatlakozhatok a mamák táborába!

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül:
ne aggódj, én sem tudtam azért aludni, mert akkor még lehetett volna...és én is minden éjjel úgy feküdtem le, hogy hátha...szóval kitartás, hamarosan babázhatsz :lol: én is túllhordtam 3 napot, na az már tényleg idegesítő....!!!

vicsok:
én egyenlőre a dm-est használom, az aventes állandóra nagyon drága. Ezt a fixiest nem ismerem, de akkor kipróbálom, ha a többiek ajánlják. Nekem amúgy semmit nem érnek a ragsztócsíkok, nem is használom, csak simán berakom.
Vendég
 


Én egy héttel hordtam túl, és az utolsó hetet már nagyon nehezen viseltem, szóval kitartás :) Szerintem Zsófi még mindig benn lenne, ha a dokim hagyta volna :lol:
Vendég
 


Kutyfül Bea! (Jól emlékszem, ugye te is Bea vagy? :D ) Mi már itt nosztalgiázunk, hogy milyen jó is pocakosnak lenni stb. Te pedig -persze teljesen érthető módon- már babázni szeretnél. :lol: Eljön az ideje. Kicsit idegesítő, hogy még mindig 2in1, de már egyre közelebb van a nagy nap. Én a betöltött 41. héten "futottam be" a kórházba. Addig minden olyan ráérősen alakult. De a végén nagyon begyorsult minden. Mit mond a doktor? Méhszáj, méhlepény,CTG mit mutat?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


mtücsi írta:Kutyfül Bea! (Jól emlékszem, ugye te is Bea vagy? :D ) Mi már itt nosztalgiázunk, hogy milyen jó is pocakosnak lenni stb. Te pedig -persze teljesen érthető módon- már babázni szeretnél. :lol: Eljön az ideje. Kicsit idegesítő, hogy még mindig 2in1, de már egyre közelebb van a nagy nap. Én a betöltött 41. héten "futottam be" a kórházba. Addig minden olyan ráérősen alakult. De a végén nagyon begyorsult minden. Mit mond a doktor? Méhszáj, méhlepény,CTG mit mutat?

Jaa, és én az utolsó négy hétben minden este úgy feküdtem le, hogy biztos most fogok szülni, aztán tessék, úgy kellett kikergetni a kiscsajt :lol:
És ugye lőző nap be kellett feküdnöm a kórházba az indítás miatt, és az a nap volt a legrosszabb, mert körülöttem veszélyeztetett terhesek, illetve abortuszosok voltak :? Hűű, nagyon lassan telt el az az egy nap :shock:
Vendég
 


Tücsi!
Nagyon jó ötlet!!! :D :D 3/4 4-re kell mennem, tehát az pont a rendelés eleje, meg a babásokat amúgy is előre szokták engedni... :) Mondjuk apával megyek, ő meg rohanna állandóan, meg szerintem szopizni is kell akkortájt, szóval túl sok időnk nem lenne egymásra, de nagyon örülnék!!!! Merre laksz egyébként?

Nagyon jók a vonalzóid!

Melltartóbetét - ragasztót én sem használom benne, ha lefekszem, akkor úgyis máshogy kell állnia...

Mecsek tea- szerintem megpróbálkozom a témával, tegnap este fél8kor szopizott, letettem ,aludt kb 20 percet (épp megfürödtem, apa elment squasholni...) felébredt, még szopizott egy kicsit, letettem aludni, majd fél10 körül megint felébredt, apa kezelésbe vette, de annyira nyöszörgött, hogy 11kor még fenn voltak, (én közben aludtam 1 órácskát) majd negyed12kor felébredtem, és szopiztunk. Utána elaludt.. :shock: De reggel megint nyöszörgésére ébredtem... :cry: Szegényt annyira sajnálom, nem tud nyugodtan aludni! (meg én sem, így magamat is sajnálom.. :roll: ) Napközben nincs ilyen, ez mindig csak az esti és éjszakai szopik után...

Ma megyünk anyósomékhoz, és anyuékhoz, holnap vissza, 500 km..Hétfőn jövök, jó hétvégét mindenkinek!! :D

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


nyulcsi: nyugodtan keress :lol: :lol:


Lányok :

igy olvasgatva a mostani hozászólásokat, látom hogy szóbakerült a Lactoherb tejelválasztó tea is.

Annyit megemlitenék ezzel kapcsolatban, hogy vigyázni kell vele az elején. A szülést követően a tejbeindulás általában a 2-3 napon várható, de elképzelhető az is hogy igazából csak az 5. nap körül indul be . A tejelválasztó teák mesterségesen inditanak rá a mirigyekre és igy a természetes beindulást nagyon bezavarhatja.
Érdemes megvárni hogy magától beinduljon a tej, és aztán ha úgy érzitek nincs elég, akkor lehet elkezdeni. Ezért mi a kórházban nem is igen engedtük hogy már ott igyák a mamik. Sajnos sokszor okozott komoly problémát cici téren ez a tea. :cry:

Inkább a gyakori mellretétel ( az első pár napban előtej esetén - ami egyszerre nem több 10 percnél ) , illetve késöbbiekben a kézi fejés-mell kiüritése jobban szaporitja a tejet.
+ inkább a homeopatias golyó javasolt.

Ez csak egy tanács, ha valakinél bevált a Lactoherb vagy más tejelválasztó tea ihatja, de azért ezt is jó talán észbe tartani a késöbbi gondok elkerülése miatt.
:wink:
nadimo
 
 


[b]Nadimo vagy vki[/b]:

Ti esetleg hallottatok már olyat, hogy a szoptatós tea (fitolachot iszom most) gázosíthatja az embert?? mióta hazajöttem a kórházból ezzel szenvedek, és a tea az egyetlen állandó dolog, amit eszem-iszom. Nem eszek egyenlőre semmi k-betűset vagy ilyesmit..

köszi
Vendég
 


Babett! Nekem is ugyanez volt a problémám. Most már ott tartok, hogy csak este iszom szoptatós teát, mert napközben.......szerencsére a nap nagyobb részét itthon töltöm. Amit még megfigyeltem, hogy a DM-es szoptatós tea (Babylove) nem annyira puffaszt, mint a többi, beleértve a Naturlandos Fitolacot is. Többen is észlelték magukon ezt a problémát, nem vagyunk egyedi esetek. Én még citromfű teát is iszom, gyümölcs teákat és amit mostanában nagyon megkívántam a reggeli tej helyett, az a szójatej. Természetesen napközben vizet is iszom és kis mennyiségben gyümölcslevet is.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Köszi a biztatást!! :)
Igen Tücsi jól emlékszel, én is Bea vagyok. Ettől a túlhordástól már csak a méretei miatt is félek.
Kedden voltam dokinál, akkor 1 ujjnyira már nyitva voltam és azt mondta a doki, hogy már nagyon lent van a feje, ez jó indulásnak. A CTG nem igazán mutatott fájást. Majd hétfőn megyek megint.

Nadimo! Azt mondod, hogy ne kezdjem el a kórházban inni a laktoherb teát? Mikor érdemes elkezdeni? Vagy lehet annyi teje lesz az embernek magától, hogy nem is érdemes inni?
Ott a nővérek megmutatják a kézi fejést?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!
ÚÚÚ, én ittam a Laktoherb teát a kórházban, de a kutya nem szólt, hogy ne tegyem... Most mindig nagyon teli érzem a cicimet, de kifejni nem mindig tudom.. (Aventos gépi mellszívót használok, de egy-egy szopi után 10-20 ml-nél több nem jön. Az nem kevés?
MOndjuk Benő 40-90 gr közötti adagokat szopizik.
De a fő problémám az, hogy csak napi 5-6 alkalommal mindössze . A többi alvás... Még mindig sárga.. HA felkeltem, akkor meg annyira sértődött, alig eszik (csak 50 körül) cumizik a cicin, aztán két óra nyűglődés, mire újra elalszik... s máris kelthetném újra... :?
Úgyhogy a keltegetésnek semmi értelme...
NEm mintha bánnám, hogy 11 naposan már harmadszorra átaludta az éjszakát, csak félek, hogy a sárgaság meg kevés szopi veszélyes lehet. A vizet meg nem kéri :?
Én nem iszom már semmi teát meg tejképzőt.. sok vizet , leveseket meg kevés gyümilevet.

Kutyfül, nem akarlak a kórháztól eltántorítani... a személyzet (szülészek, orvosok, anesztesek) - nagyon profik, biztonságban leszel... A gyermekágyas rész már kevésbé szuper...
Szólsz egyik nap, hogy átmennél baba-mama szobába, mondják, aznap nem lehet, majd másnap. Másnap megint szólsz, közlik, ők nem tudták, tegnap nem ők voltak, de az aznapi felszabadulókat már szétosztották... Köszi.
Csecsemősök, általában rendesek, lehet velük beszélni (némelyikkel) , de olyan is volt, hogy kérdés nélkül benyomták a gyerekem szájába a barna szétrágott öreg cumit,merthogy sírt....
Kérdezze meg, hogy akarom-e, éés ha igen kérdezze meg, hogy hoztam-e sajátot... Merthogy vittem... De senki semmit nem kérdezettt, csak észrevetem, amikor bementem egyszer a csecsemőszobába... MAjd közölték, hogy ne reklamáljak, mert felesleges...
(mondjuk ez egy bizonyos csaj volt.. de nekem elég volt a kiakadáshoz) Egyébként olyan szájpenésszel jöttünk haza, h Benőnek az egész kis szája csupa fehér volt.... no comment)
A kórházközönség meg egyszerűen fenomenális... Kevés normális kivétellel.... román (magyarul nem beszélő!)nagy szoknyás 17 év körüli csaj, (büdös volt, olvasni sem tudott - egyszer engem kért meg, hogy tárcsázzak fel neki egy számot a telefonon, m nem tud olvasni....) - idejött szülni (mint álítólag skan mások) és le szoktak lépni fizetés nélkül mikor kihozzák a babát (nekik ugye nincs itt TB-jk) aztán ment a balhé, mert elvették az útlevelét stb...
A zuhanyzóban (1 db van az egész folyosóra) soha szinte senkivel nem találkoztam... Én pedig mentem mindenféle napszakban, mert úgy éreztem..... de sehol senki.
A lázmérő olyan büdös, mintha hypoban ázott volna.... a székletre meg inkább aztmondtam van, mert ha nem volt nyomattak vmi szirupot, ami úgy megtekerte a szobatársamat, majd belehalt, így én inkább nem próbáltam be....
05:30-kor ébresztő (néha 4:30-kor, ha úgy jött ki...)
Aztán Benőnek súlyos sárgasága volt, de senki semmit nem mondott... A dokinéni oda nem jött volna elmondani, mi a pálya, hány nap kékfény, milyen bilirubin szint, mi a terápia, meddig... semmi... Én értem, hogy ez nekik rutin, de nekem életem legfontosabb dolga... Aztán a dokim odaszólt és mindjárt mindenki jött és beszámolt... :roll: de ehhez ki kellett buknom... nem természetes...
Csak ilyenek... De lehet, hogy nekem voltak magasak az elvárásaim..
(mivel Benő kék fény alatt volt úgy kellett könyörögnöm, hogy hadd kaphassam meg éjszaka is szopzni, mert szüksége van rá. Aztán kihozták 2 alkalommal is)
NA, nem akarok kiakasztani senkit. Alapjában véve a körülmények voltak gázok a személyzet csak 1-2 esetben..és ezen is lehetett kardoskodni, erőszakoskodni..
No megyek! Mindenkinek szép estét!
NAdimo, jövő héten, lehet, hogy felkereslek, ha Benő nem sárgul ki.. szopi, keltés, alvás ügyben!
Sziasztok!
Puszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Sziasztok!

Nadimo: Ebben a Laktoherbes dologban, amit írsz, lehet valami :o Vivi sokat aludt, keveset cicizett a kórházban, a fél csecsemősosztály őt próbálta keltegetni :D (Szerencsére nem volt kóros az alvása, nem is sárgult be, nem kellett fényezni, 3 nap után hazajöhettünk.) Ennek ellenére már a második nap elég szépen volt tejem, a harmadik naptól ömlött belőlem. Most Niki már a szülőszobán szopizott, menetrendszerint 3 óránként ébredt és cicizett, én meg elkezdtem inni a kórházban a Laktoherbet, hogy milyen jót teszek magunknak. Erre csak az 5-6. napon mondhattam el azt, hogy van tejem.... Aztán míg Vivinél csak napi egyet ittam és már focilabda méretű lett a mellem a sok tejtől, addig most Nikinél napi 6 teával tudom csak szinten tartani a tejtermelést.... Mondjuk nem panaszkodom, mert egyrészt szeretem az ízét, másrészt egy mellből szopizik Niki 90-110-et.

Nyulcsi: Ez brutális, amiket írsz a csecsemős részlegről :o Nem csodálom, hogy nem jó rá visszaemlékezni. Nekem egy "kellemetlen" élményem volt, egyszer délután elvitték Nikit, hogy megnézze a gy. orvos. Kérdeztem, hogy van-e annyi időm, hogy lezuhanyozzak, míg visszahozzák. MOndta a nővérke, hogy persze, majd akkor egy kicsit később hozza vissza. Ez volt valamikor 6 óra körül (este). Aztán 8-kor kimentem, hogy még mindig vizsgálják? Ó, dehogy, mindjárt kiviszi őt a koleganő. Vártam újabb fél-háromnegyed órát, már kicsit ideges lettem, hogy valami baj van? Kimentem megint, erre mondták, hogy bocsi, elfelejtették. De legalább nem győztek bocsánatot kérni..... Nálunk fél 6-kor volt ébresztő, de mivel a méhösszehúzó görcsöktől már fél 5-től fent voltunk a szobatársammal, így nem volt gáz. A lázmérő könnyen lehetett hypo (fertőtlenítő) szagú, mert abban áztatják, hogy lehessen használni.
lamme
 
 


Na, mik ki nem derülnek....... hmmmm. Akkor én tényleg szerencsés voltam júliusban. Bár én bizony kimentem a babámért és nem azonnal, rögtön adtam oda a nővérnek, amikor "begyűjtötték" őket a vizitre. Mindig szopiztunk és én minden alkalommal azt mondtam, hogy majd ha befejezzük, beviszem Gábort. Így is volt, amikor befejeztük, szépen beslattyogtam vele. És érte is így mentem. Jó, a helyzet kicsit más volt, mert a szobatársammal együtt mi éjszakára is megkaphattuk a babákat. Csak fürdeni és a vizitre vitték el. Viszont a reggeli lázmérés az bizony a 4 nap alatt mindössze 2x sikeredett. Állítólag nem volt elég a lázmérő, olyan sokan voltak a kismamák és fogyó cikk, hamar eltörik. Volt úgy is, hogy egyszerűen megkérdezték, hogy ki érzi magát lázasnak? A 40 fokos kánikulai hőségben szülés után. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


nyulcsi: én kértem ilyen szirupot, de semmi sem történt a hatására... már beöntést akartak adni, na abból már nem kértem friss gátsebbel :lol:
Vendég
 


A tejelválasztó teák sajnos okozhatnak puffadást, gázosodást a mamáknál . Az össszetevője olyan gyógynövényekből áll, amik önmagukban is puffasztóak lehetnek, és itt ráadásul több hasonszörű növényt kevernek össze, a hatás kedvéért. Na a hatást meghozza.. :? elég ha csak az egyikre vagy érzékenyebb, és már baj van. A másik fele pedig az, hogy a tejcsivel ugyanezt a baba is megkapja igy nála is okozthat gondokat.
A legtöbb esetben ( amire szándékom volt a figyelmeteket felhivni az elöző hsz-ban ), hogy nagyon befolyásolja a normális tejtermelést, gyakran úgy ráindit a tejre, hogy a mell oedemás illetve kö kemény -fejhetetlen lesz. Ha isszátok is, csak pár pohárral tegyétek, ne ez tegye ki a napi 2-3 liter folyadék fő részét.
Inkább levesek, ásványviz, leves gyümölcs ( alma ) fogyasztása javasolt ahogy nyulcsi is irta.

kutyfül: én szerintem a kórházban még felesleges inni, szoptass inkább gyakrabban az első pár napban ( cicinként 10 perc max. - mert felázhat a bimbó ha még kevesebb az előtej )
Aztán ha hazamész és az 5. napig sem indul úgy be mint kellene, ráérsz inni.
Ha mindenképp beakarod magad biztositani, a homeopatias golyót lehet szedni, mert az legalább ha nem használ nem is árt...
én azt tanácsolnám, hogy várj a szülés után egy pár napot aztán meglátod :D


nyulcsi : egy baba ha besárgul, általában a 2.3. napon kezdi. Igy gyakran ha olyan fokú a sárgasága csúszik a hazaadás.
Mielött hazaadják , megnézik a se- bi értékét, és ha az jó akkor elengedik.
Mivel gyakran még a hazaadás után is szinileg sárgák maradnak, célszerü figyelni őket. A baba a fején kezd sárgulni, majd halad lefelé. Amikor "kifelé " sárgul, akkor lentről fakul és a feje sárgul ki a legutoljára. ( bocs az egyszerü megfogalmazásért, de talán igy érthetőbb ..
:oops:

Figyelni kell arra hogy a baba megfelelő folyadékot kapjon, tudjon pisilni, kakilni, hiszen ez a módja annak, hogy a bilirubin kitudjon ürülni a szervezetéből. Szokták javasolni a gyakori szoptatást, ébresztést is, amiben van igazság ... de inkább az első napokban érünk el vele eredményt. Akkor még keveseket eszik, és gyakrabban tudunk beletöltelteni egy kis tejcsit. Késöbb amikor már többet akár 100 -akat is eszik nem ébresztjük, de azért ügyelünk arra hogy max 4 h-ánként egyen.
Jó hatású a napfény. Ha besüt a szobába a napocska, ( ma mondjuk nem úgy néz ki ) :cry: oda kell tolni az ablakba hogy érje őt a napsugár. A napfény ugyanis segit a bilirubin feloldásában .. ennak a megfelelője a kórházban a kékfény lámpa.
Egyébként általában 14 nap alatt elmúlik a sárgasás, ha nem akkor az már egy más témakör...
Nyugodtan hivj ha kérdésed van, segitek amiben tudok. :lol:

Üdv
nadimo
 
 


Sziasztok!

Hol lehet venni Mecsek baby teát? A DM-ben kerestem, de nem láttam.

Nekem a Chicco melltartóbetét vált be, Tesco-ban is lehet kapni.

Kutyfül: én Esztert 10 nappal hordtam túl, és már több, mint 4200 grammra becsülték a súlyát. Erre úgy megijedtem, hogy inkább kértem a szülésindítást. Meg is született négy és fél óra alatt, 3710 grammal...

Kép
waterlilly
 
 


waterlilly írta:Sziasztok!

Hol lehet venni Mecsek baby teát? A DM-ben kerestem, de nem láttam.

Nekem a Chicco melltartóbetét vált be, Tesco-ban is lehet kapni.

Kutyfül: én Esztert 10 nappal hordtam túl, és már több, mint 4200 grammra becsülték a súlyát. Erre úgy megijedtem, hogy inkább kértem a szülésindítást. Meg is született négy és fél óra alatt, 3710 grammal...

10 nappal? Nekem annyit nem engedtek :(
Vendég
 


Nyulcsi!! Nem semmi, amiket leírtál!!! :cry: Megpróbálom magam felvértezni!!! Hát ha ilyen sokszoknyás szobatársaim lesznek, hazajövök!!!
A fürdetést, köldökápolást, pelusozást megmutattják a nővérek?

Nadimo! Köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsod, és akkor nem kezdem el a kórházban a teát. Aztán lehet majd én is kereslek, ha nem boldogulunk itthon egymással.

Lilly! Holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond majd a túlhordásról, meddig várnak! Remélem nálunk is ilyen "elmérés" lesz a súlyában :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


Köszi a teás infokat, valszeg akkor ez a gond. Én ittam eddig naponta 1-1,5 litert belőle, 3 filterrel csináltam meg...MOst kipróbálom a Lactoherbet, hátha az jobb. De lehet, hogy simán átállok a kamillára, vagy ilyesmire. Az nem árthat, nem? Babylove-osnál sem érteztem másképp...
Vendég
 


Sziasztok!

Lilly: Mi kaptuk a Mecsek teát, de gondolom gyógynövényboltokban, gyógyszertárakban lehet kapni. Nem mondom, hogy 100%-os a hatása, de nálunk javított a helyzeten.

Kutyfül: Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mond holnap a dokid. Nekem olyan fura, hogy valaki túlhordja a babát :D Vivi és Niki is betöltött 37. hétre született, a harmadik gyerkőc (ha lesz) vajon mikor fog? Még a végén "hivatalosan" koraszülött lesz? :o :D
lamme
 
 


Lamme! Én Gábort hordtam a legtovább a pocakomban. Lehet, hogy ha a 3. bébitek kisfiú lesz, akkor ő talán kicsit tovább lesz pocaklakó, mint a nővérkéi. :wink:

Kutyfül Bea! A súly miatt ne aggódj! A lényeg, hogy kitolásnál adj bele anyait, apait! Ha a buksi átfér, akkor már olyan mindegy, hogy mennyi a babácska súlya. :D

Lylli! A Mecsek teáról én is csak jót hallottam. Gyógyszertárban láttam.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.


Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft


Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 14&start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Adjatok valami tanácsot csajok, légyszi :? Miért van az, hogy Niki napközben alszik 3-4 órákat, éjszaka meg másfél-két óránként kér cicit. Holott ugyanúgy ő hagyja abba a szopit, gondolom jól lakik, azért, szóval akkor mitől éhezhet meg ilyen hamar? :o Ráadásul akkor is ilyen keveset aludt éjszaka, amikor a szétrobbanás előtt álló,totál teli mellemet nullázta le, így az éhséget kizártam. Ettől függetlenül jól éjszakánk volt, mert bár sűrűn kelt, de szopi végeztével elaludt. Igaz még néhány percig simiztem a pociját és tornáztattam a lábait, de nem volt vészes a hasfájása. Tegnap nem ettem mandarint és nem ittam tejet, ma is így csinálom, kiváncsi vagyok, hogy ezek okozhatták-e eddig a pocifájást.
lamme
 
 


Lamme, szerintem hasfájás. Blankánál is ugyanígy volt. Délelőtt magától elaludt, napközben 3-4 óránként szopizott, aztán este mintha kicserélték volna bömbölt, ha nem cicizhetett aztán meg a fáradtságtól túlpörgött, azért nem tudott aludni. Éjszaka több a tejci, kizárt, hogy éhes lenne Niki, meg kell szoknia a kinti világot a pocakjának, át kell állnia, szerintem nagy csodát egyelőre ne várj, ha kihagyod a tejtermékeket, citrusféléket. Két hetes korban kezdődik a pocakfájás általában.

Kép

Kép
emendora
 
 


Nyulcsi, nekem nem voltak ilyen negatív tapasztalataim, de lehet, akkor kevesebb baba, mama volt és nem voltak leterheltek, meg mi sem voltunk sokáig bent, amint lehetett hazajöttem. A csecsemősök is nagyon segítőkészek voltak, annak ellenére, hogy második babás voltam ők ajánlották fel, hogy megmutatják a köldökcsonkápolást stb... lázmérés is volt mindig. A szobatársaim is teljesen normálisak voltak. Dokinéni meg elmondta minden reggel, hogy minden okés a bébinkkel, ha valami gond lett volna, lehetett kérdezni.

Kép

Kép
emendora
 
 


4:30-kor meg soha nem ébresztettek minket :shock: , ezek szerint szerencsénk volt.

Kép

Kép
emendora
 
 


Sziasztok!

Lamme! Szerintem sem éhes, inkább hasfájás lehet, de hátha csak vaklárma és nem lesz mégsem hasfájós.
Szerintem ő még elég pici ahhoz, hogy akkor kapjon szopit, amikor csak akar... hátha magától is rendeződik. Ha a kajára odafigyelsz, az biztos nem árt, bár én a túl nagy szigorban ezen a téren nem hiszek.
Én nem trükköznék egyelőre, csak szopiztatnám. Lilla is hathetesen teljesen kicserélődött, megnyugodott! Drukkolunk neki, hogy nálatok is így legyen.
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Emendora, Beneildi: Köszi a válaszokat. Remélem igazatok van, lesz és max. néhány héten belül rendeződik a dolog. Amúgy nem csinálok én sem semmi extrát, a tegnapi tej és citrusféle kihagyás sem volt szándékos, csak így jött ki. Meg aztán állítólag még abban sem biztosak a tudósok, hogy hasfájást okoznak a babáknál a puffasztós, fűszeres, "k" betűs ételek, csak tippelnek ők is....
Sajnos vannak dolgok, amikben ugyanolyan béna vagyok, mint az első babánál :oops: :)
lamme
 
 


lamme írta:Sziasztok!

Adjatok valami tanácsot csajok, légyszi :? Miért van az, hogy Niki napközben alszik 3-4 órákat, éjszaka meg másfél-két óránként kér cicit. Holott ugyanúgy ő hagyja abba a szopit, gondolom jól lakik, azért, szóval akkor mitől éhezhet meg ilyen hamar? :o Ráadásul akkor is ilyen keveset aludt éjszaka, amikor a szétrobbanás előtt álló,totál teli mellemet nullázta le, így az éhséget kizártam. Ettől függetlenül jól éjszakánk volt, mert bár sűrűn kelt, de szopi végeztével elaludt. Igaz még néhány percig simiztem a pociját és tornáztattam a lábait, de nem volt vészes a hasfájása. Tegnap nem ettem mandarint és nem ittam tejet, ma is így csinálom, kiváncsi vagyok, hogy ezek okozhatták-e eddig a pocifájást.


Szia Lamme!

Hát, úgy tűnik, hogy felcserélte a nappalt és az éjszakát. Megoldás lehet, ha nappal gyakrabban szopiztatod. Igen, ez azt jelenti, hogy ne hagyd 3-4 órát aludni nappal, legalább háromóránként etesd meg, kicsit próbáld meg ébren tartani szopi előtt vagy után (pl. tedd tisztába, öltöztesd át). De ez csak tipp, amivel pl. én próbálkoznék hasonló helyzetben. Alvó csecsemőt felébreszteni halált megvető bátoság kell!

Eszter, ha éjjel felébred (és tudom, hogy nem éhes, mert nincs szopi-idő), cumival általában visszaalszik. Hangsúlyozom: általában...

De kb. másfél hete elkezdte azt, hogy éjjel többször is felébredt, rumlizott, és a megoldás az volt, hogy nappal gyakrabban (két és fél óránként) és/vagy hosszabb ideig, váltott ciciből etettem. Lefekvés előtt még egy kis lefejt tejet is kapott cumisüvegből, biztos, ami biztos alapon... (Ugye hat hetesen van egy fejlődési ugrás, plusz nekem szülés után 5 héttel megjött a mensesem, ami kedvezőtlenül befolyásolta a tej mennyiségét és minőségét. )Csak 3 napig volt erre szükség, és helyre állt a rend. És hízni kezdett szépen.

A hasfájás is szóba jöhet, de akkor nappal nem lenne el ilyen jól (Eszter nappal is sokat bömböl, ha a hasa fáj). Ha mégis hasfájás (hallod, hogy pukizik, vagy kakil sírás közben/után) az a jó hír, hogy kb. 5-6 hetes korára már sokkal kevesebbet fáj a hasuk! Ajánlom az Infacolt és az édeskömény teát, és én ma fogom kipróbálni a Mecsek baby-t.

Nálunk háromhetes korában érkezett el az a minőségi változás, hogy éjjel, az esti lefekvéstől, azaz az utolsó szopitól számítva 5-6 órát aludt egyhuzamban.

Most meg már nappal is rá lehet bírni némi alvásra. Most nem t'om mi van, másfél órája húzza a lóbőrt a kiságyban... Fényes nappal!!! :D

Kép
waterlilly
 
 


Lilly! Hidegfront nálunk is ilyen hatással van a babákra. Jókat alszanak. Csak ugye ilyenkor az éjszakai alvás kérdéses. Szóval te is újból szülés után nem sokkal......? Akkor te sem élvezhetted sokáig a kimaradását.:?

Anikó! Milyen volt a hétvégétek? Andris hogy viselte az utazást?

Lamme! Sztem is a hasfájás lehet az éjszakai sűrű ébredés, sírdogálás oka. Ki kell tapasztalni, hogy mi esik jól Nikinek. A nagyon gázos babáknál (erőlködnek, de nem jön ki semmi) legvégső esetben a szélcső oldja meg a problémát. A masszírozás és a meleg néha önmagában is elég. Esetleg meglazítva a pelust egy kis torna is jó hatással lehet.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Holnap reggel be kell feküdnöm a kórházba, mivel cukros vagyok és túlléptem a terminusom ez a rend:(( Valahogy erre nem készültem, el is keserdtem, de majdcsak túlélem.


Ha hazajöttünk jelentkezem. Addig is mindenkinek jó babázást, nyugis, szép éjszakákat! :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül írta:Sziasztok!

Holnap reggel be kell feküdnöm a kórházba, mivel cukros vagyok és túlléptem a terminusom ez a rend:(( Valahogy erre nem készültem, el is keserdtem, de majdcsak túlélem.


Ha hazajöttünk jelentkezem. Addig is mindenkinek jó babázást, nyugis, szép éjszakákat! :wink:

Vigyázz Magadra, és ügyesek legyetek, ha eljön az idő ;) Készülj olvasnivaló, mert én a benn töltött egy nap alatt halálra untam magam, holott volt könyvem, de mégis. Kitartás, nemsokára kapjuk a hírt Tőled, hogy megszületett a baba :)
Vendég
 


Sziasztok, visszatértem.
Korábban nem tudtam jönni, a mosnivaló betemetett..meg takaritani is kellett...

Banduc nagyon jól viselte, pedig azt hittem, meg kell állnunk visszafelé szopizni, de kibirt 4 órát!! el sem hittem...De aztán már volt bömbi, ahogy beestem a lkaásba, már mentünk is szopizni...:)

Viszont a hasfájás durva méreteket öltött...Szopi után 1-1,5 órával erőlködéses sirásra ébredtünk, már 2. éjszaka. Ennyire nem volt gáz...
Voltam a gyógyszertárban Mecsek teáért, a gyógyszerész csaj azt mondta, teákat 3 hónapos kor alatt nem ajánlanak :shock: allergiák miatt, de édesköményt vettem, mondta, hogy épp csak mártsam bele a filtert, szinte vízszerű legyen...illetve igyam én, tejszaporitó, és átmegy az anyatejjel..

De mostmár végképp nem tudom az alapján, amit irtatok, hogy mi van, én napközben megiszom 3-4 x 0,5l teát laktoherbből (elvileg 2 dl vizben kell áztatni, én fél literes bögrében áztatok ki 1 filtert). Lehet, hogy ő is ettől puffad??? Meg amit mostanában keveset iszok, az kamilla tea (eddig azt is ittam 1-2x), lehet, hogy az is közrejátszik???
De szinte egész nap egyfolytában azt hallom, hogy erőlködik..Próbálom tartani a 3 órákat, eddig napközben 2 óránként is szopizott, hogy ne terheljem a pocit annyira...
Tücsi, ahogy irtad, a pelusból kibontás, masszirozást nagyon szereti, de már végső esetben bontom ki, eléggé rászokott...már 5ből 3x így jön a cucc...ez is elég gáz már így.. :shock:


Tücsi, jössz végül csütörtökön??

Kutyfül, drukkolok neked!! :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Anikó! Szervezni kell a csütörtököt, mert az iskolából és az óvodából elviekben nekem kell hazahoznom a gyerekeket. Sokat én sem tudnék várni a doktornál a rendelőben, páromon múlik a dolog java része. Talán ma már jobban látja a heti terminusait. De csütörtökig mindenféleképpen megírom a fejleményeket.

A hasfájásos puki-kaki dolognál pedig az a lényeg, hogy kijön és megoldódik gyógyszer, kúp, hőmérő nélkül. Én is tornáztattam, maszíroztam Gábor hasát néhányszor a legelején. Amikor már többet mozognak a babák könnyebb lesz a helyzet, mert a mozgás az emésztést is segíti. Amit Nadimo írt korábban, azt érdemes mégegyszer átolvasni. Sztem nagyon hasznos tanácsokkal látott el bennünket.

Kutyfül Bea! Holnap én is gondolok rád. Nagyon sok erőt, energiát, kitartást kívánok nektek és csakis a legjobbakat! :wink: Ha vannak fejlemények feltétlenül értesítsél bennünket! Mennek a drukkok!+++++++++++++ :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hello Vicsok!
Mi ennél a durva helyzetnél kezdtük el az Infacolt... ekkor már Lilla úgy sírt, hogy majd megszakadt a szívem. Szegény addig tekergett, amíg nem "kakilta össze" teljesen a pelust, nagyon sajnáltam. De nekünk az Infacol segített, tudott utána szépen büfizni, pukizni is :oops: .
Remélem nálatok is megoldódik a dolog. Előbb a természetes módszereket próbáld ki, aztán meglátod kell-e egyáltalán az Infacol.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kezdek teljesen kétségbe esni. Szerdára vagyok kiirva, és semmi. Eddig kettő ill. egy héttel előbb mindig megszültem. Nagyon félek a túlhordástól a korábbi csaszim miatt, ennél jobban csak az inditástól. Egyáltalán nem kimélem magam, és mégis baromi jól érzi magát bent a babácska - lehet, hogy tudja, hogy kint két nővérrel még durvább a helyzet? :roll:
zs
zsuzsoo
 
 


Sziasztok,
Vicsok, én is hallottam, hogy a Laktoherb egyes babáknál okozhat hasgondokat. Próbáld meg a Fitolac-ot (nem mintha nem hasonló összetétele lenne, de pl. a Laktoherb-től nekem is fájt a hasam, a Fitolac-tól nem), vagy egy pár napig ne igyál egyáltalán.
Mecsek Baby-t én gyógyszertárban vettem, direkt úgy kértem teát, hogy újszülöttnek kell, és ezt adták. Nekünk használ (kopp-kopp)
Nekem is csak egy hét túlhordást engedélyezett annó az orvosom. De Nadin így is 4100 gr-mal született.
Kutyfül, ügyes legyél! Kép

KépKép
kertikiri
 
 


Még egy dolog, amit korábban nem írtam le (elfelejtettem), pedig szerettem volna veletek is megosztani. Nagyon brutál hasfájásnál még a szélcső használata is felmerülhet. Nekünk szerencsére nem volt szükségünk rá, de egy másik topikban több anyuka is kipróbálta és ők jó tapasztalatokról számoltak be. Fontos, hogy ne rendszeresen legyen használva, csak szükség esetén. Gyógyszertárban kapható, nem vényköteles.

Kertikiri! Nadin nagyon kis husi! Már nem sokára ő is 2 hónapos!!!! Iszonyúan rohan az idő. :wink:

Zsuzsoo! A császáros heg a 2. hüvelyi szülés után is okozhat bonyodalmakat? Nem csak a császár utáni hüvelyi szülésnél? Én úgy tudtam -bár ebben a dologban abszolút laikus vagyok-, hogy csak az első hüvelyi szülés a rizikós.
Igen, ez a várakozás tényleg nagyon türelmetlenné tesz mindenkit. Én is így voltam vele. Aztán kaptam egy kisbabát, aki nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott már az első perctől fogva. Megérte kivárnom, hogy ő induljon el. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


sziasztok !

Tudtok vmi megoldást arra, hogy az negyik mellemben miért kevesebb a tej?? alig 50-60 ml van benne, legalábbis nem tudok fejni szoptatás után belőle, ez meg kevés Botinak szerintem. A másikban tök sok van, ma egyszer 140-et evett. Fejegessem minden szoptatás után? vagy mit tegyek? mától nem iszom a teát sem, ne gázosítson. Én úgy tudom, a kamilla tea sem ajánlatos, és semmilyen gyógytea nagy mennyiségben.
Vendég
 


Babett! Próbálj meg pár napig először a kevesebb tejet termelő ciciből eteni Botit és utána kínáld meg a másikkal. Fontos, hogy a jobb tejhozamú melledet is kiürítsed, mert csak akkor fogja tartani a mennyiséget. Teát én -mint írtam korábban- csak este iszom, 1 filtert 1/2 l vízzel leöntve. Nagyon rossz volt lufinak éreznem magam. :wink: De sztem, ha elegendő a folyadékbeviteled és rendszeresen kiüríted a melleidet, akkor már mindent megtettél a tejtermelésed érdekében.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Emlékeztek még rám? Írtam ide néhányszor, aztán átmentem a II. Női klinikára.
Szóval: 2007. 11. 20-án villámgyorsan megszületett Júlia. 2900g, 57 centivel. Péntek óta itthon vagyunk. Szokjuk a nagycsaládos életet.
Remélem mindenki jól van.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Kata: Gratulálunk Julcsihoz!!! Sok boldogságot nektek!!! Pár szóban mesélj majd légyszi, hogy milyen volt a szülés a II. Női-n.
lamme
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: