Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs, hogy csak így "betörök" közétek, de azt szeretném kérdezni, hogy mostanában (az utóbbi hónapokban) szült valaki közületek Hartmann doktornál, vagy Weidnernél, vagy Csütörtökinél?

Róluk mondtatok/írtatok nagyon jókat, telefonszámaim is vannak már, csak még az érdekelne, hogy mennyibe kerül a magánrendelésük, illetve mennyit kérnek a szülésért, mert ezt nem szeretném tőlük úgy szemtől szemben megkérdezni.

Jó lenne már úgy menni valamelyikőjükhöz, hogy tudom, mire számíthatok anyagiakban.
Nekem nem mindegy, hogy 40.000-et adok oda, és annak is örül, vagy a 100.000-et is kevesli.

Köszi: Évi

Kép
evisan

Helló Csajok!

Szandra!
Első ránézésre a kocsi tudja azokat amiket szerintem tudnia kell. Azt gondolom, hogy iker kocsi választásnál több dologra is oda kell figyelni. Pl.: mennyit szeretne vele közlekedni és hol, az egymás melletti ülésű ikerkocsik biztos, hogy könnyebben kezelhetőek és sok helyre be lehet vele férni, azonban nem biztos, hogy a közértbe el tud vele menni bevásárolni, mert a legtöbb helyen a kasszák között nincs elég hely. Az is fontos szempont, hogy ők mennyit fognak autóval közlekedni, és a babakocsi befér-e, ill. hogyan férbe a csomagtartóba. (Itt azzal is kell kalkulálni, hogy egy több napos utazás során sok cuccok kell vinni, amit a babakocsira nem lehet pakolni, mert akkor annak annyi.) Arra sem árt figyelni, hogy könnyen nyitható, ill. csukható legyen.
Még egy fontos dolog, hogy milyen helyen laknak, ha van egy-két lépcsőfok amin le kell vinni a babakocsit, akkor a séta már eleve két emberes, mert egy ikerkocsit benne két gyerkőccel egyedül nem tud úgy megfogni, hogy levigye a lépcsőkön. Ilyen esetben érdemes minél kisebb súlyú kocsit venni.
Nekem ezek jutottak eszembe, de lehet, hogy Dóri még hozzá tud tenni.

Most mennem kell, mert a betyárok szétszedik a szobát!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Anyukák!

Olyan hihetetlen!!!! :shock: Holnap de. 9-re megyek a kórházba, és pár perc múlva ÉN IS ANYUKA LESZEK! :oops: :lol: Azt mondta a dokibácsi, hogy "nagy ez a gyerek" holnapig várunk csak, szinte hihetetlen, hogy a sok várakozásnak itt a vége, és valami csodadolog kezdődik azután! Végre a karomban tarthatom majd a kis jövevényt, akire annyit vártunk! :lol: Szorítsatok értünk, én már nagyon várom a nagy pillanatot! Nem hiszem, hogy aludni fogok az éjjel :oops:

Finike! Majd jelentkezem! 8)

Kép
bettem3

Bettem!

Hát .. eljött a nap! Nagyon-nagyon szorítok és drukkolok Nektek! :oops: :D
Nagyon várjuk a híreket!

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Lányok!

Néha bele-belenézek a másik topicba és a tartalom szerint meg lehetne fordítani a két topic címét mert már nem fedik a valóságot. :-)
Ja, és láttátok? Gyuri doki írt pár sort, pedig már nagyon régóta nem jelentkezett.

Bettem! Nagyon szurkolunk Neked! Várjuk a beszámolódat!

Finike, Pociló, Mesi, köszi a hónapfordulós köszöntést.
Finike, az angolt magánszorgalomból tanulod, vagy munkahelyi követelmény?
Adra, köszi az érdeklődésedet, majd igyekszem felrakni új képeket is.
Nándi egyenlőre stagnál, bár a felülést nagyon erőlteti, de ő háton fekvésből akar felülni.Van olyan, hogy könyéktámasszal félig felnyomja magát. Pedig éppen most néztem valahol, hogy nem ez a szabályos felülés, dehát mi ilyen szabálytalanok vagyunk :D .

Nagyon eltünt mindenki. Hé, hol vagytok ?

Mindenkinek jó hétvégét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Bettem! Nagyon gratula és kitartás!
Biztos, hogy nagyon ügyes leszel!
Nagyon szép emléket kívánok neked, és annál is szebb együtt töltött éveket utána!

Puszi mindenkinek!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Mazsuzs! Minden jó, ami működik! :lol:
Nem kell a szabályosságra adni. Mindennel fejlődnek. Orsi nagyon sokára ült fel, előbb állt, mint ült. :o

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

A másik topicba szoktam írni, de ez aktívabbnak tűnik. Bekapcsolódhatok közétek? Bár a másiknál nem kérdeztem meg, csak itt mégis úgy tűnik, hogy már olyan összeszokott csapat van.
Szóval nem baj, ha így "betörök" közétek?

Bettem,
De jó már neked!!! Irigyellek, én is szeretnék már ott tartani. Milyen jó érzés lehet ez a tudat!
Hát, ez tényleg nagy nap lesz. Aztán .... nem is tudom, ilyenkor mit szokás kívánni. Talán azt, hogy minden menjen a legnagyobb rendben, meg makkegészséges csemetét tarthass a karodban, meg minden úgy legyen, ahogy szeretnéd.

Majd ha túl vagy rajta, és újra a net elé tudsz ülni, leírod a szüléstörténetedet, és hogy ki volt az orvosod, milyen volt, meg minden?

Előre is köszi, minden jót, kitartást és könnyű szülést:

Évi

Kép
evisan

Bettem!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Szia Evisan!

Üdvözöllek közöttünk, remélem gyakran jelentkezel és majd a szüléstörténetedet is megosztod velünk!

Finike! Visszanéztem a topic februári részéhez és láttam Vicus akkori képeit.
Már akkor is tüneményes volt! Annyira tündéri kis szépség.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szimó, írtam privit!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

BETTEM!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Húúúúúúú várom nagyon az sms-t!
Ügyi legyél, kívánom, hogy jó élményként maradjon meg benned a szülésed, sok egészséget, örömöt és anyatejcit kívánok!
Engem is így indítottak, csak engem reggel nyolcra hívtak és fél kilenckor indítottak. Ez olyan izgi, visszatért belém az az érzés, az az izgalom. Az nap reggel nekem úgy dobogott a szívem a torkomban, hogy majd kiugrott. Mikor megrepesztették a burkot és megkaptam a beöntést és oxitocynt, akkor már csak várakozni kellett és akkor már egyáltalán nem voltam ideges, inkább hihetetlennek tűnt, hogy épp egy szülőszobában vagyok és várom a fájásokat az életem párjával és a kedves szülésznőnkkel. Úgy irigyellek!
Jaj, bocsánat hogy ennyit írtam, csak elragadtak az érzések. Sorry. :oops:

Mazsuzs,
2006-ban lediplomáztam,de a nyelvizsgát nem tudtam letenni határidőre, így a diplomámat nem adták oda. Most hajtok, hogy végre enyém legyen amiért annyit küzdöttem.
Köszönjük a bókót Vicus nevében. :oops: :)

Evisan,
Üdv közöttünk, és gratulálok a babátokhoz. Tudjátok már, hogy fiú vagy lány? Nevet nem választottatok még?
Persze, hogy nem baj, hogy csatlakozol hozzánk. Szívesen látunk új kismamákat, leendő kismamákat, és anyukákat. Nekem Farkasinszky Tibor volt az orvosom, de ezen a topikon vannak anyukák akik az általad írt orvosoknál szültek, ők majd biztos írnak, vagy már írtak is neked priviben.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Köszi. Persze, gyakran fogok majd jelentkezni, egy idő óta minden nap feljövök ide a babanetre, és természetesen majd a szüléstörténetemet is megosztom. Jaaj, csak már lennék ott. Nagyon várom már, de még jó sok idő telik el addig. Tegnap olvastam egy olyan szép szüléstörténetet itt a babaneten, de egy másik topicban. Asszem a neve is az a topicnak, hogy szüléstörténetek. El is bőgtem magam. Pedig csak azóta vagyok ilyen érzelgős, mióta terhes vagyok. Képes vagyok az Elevit reklámon is elérzékenyülni. :)

Finike,
Köszi. Valószínűleg kislány lesz, de a doki még nem mondta 100%-ra, ezért nem is írtam még be a vonalzóba. Ennek ellenére én is úgy érzem, hogy lány lesz. A neveket már kiválasztottuk. A neve Bacsa Zsófia Lilla lesz. A fiúnév az meg László Zsolt. Hogy a két név közül melyiket fogjuk használni, az még vita tárgya a családban. Ugyanis mi, a szülei, és az egyik nagyszülőpáros Zsófinak fogjuk hívni, viszont a másik nagyszülőpáros (az én szüleim) meg akkor is Lilikézni fogják, ha fiú lesz. :lol: :lol: Persze ez csak vicc. Apukám ezzel viccel, hogy ő akkor is Lilinek fogja hívni, ha fiú lesz. :lol:

Igen, orvost már sokan ajánlottatok priviben is, úgyhogy köszi. Már meg is van a kiválasztott, hogy kihez fogok menni. Bár kettő is van, és még bizonytalan vagyok, hogy melyiket válasszam. Mindkettőt kb. egyformán dícsértétek. Az egyik Csütörtöki dr, a másik meg Hartmann.

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Üdv köztünk minden kismamit, anyukát na és a kis cseppségeket.

Bettem!
Gyönyörű találkozást Misikével! :D
Nagyon" irigykedem" a csodálatos pillanatért amit át fosz élni.(nem lenne ilyen a világ szülnék még)

Finike!
Nagy kalappal a tanuláshoz és a vizsgához. Nem lehet könnyű egy örökmozgó mellet, de sikerülni fog.
Mazsuzs!
Nálunk is igy kezdte hasizomból erőlködött, de rájött, hogy van könnyebb módja a felülésnek és secperc alatt megtanulta, de mint
Boeszter írta lehet, hogy előbb áll mint ül.

Jó hétvégét mindenkinek!
Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Én nem ezt a topicot szoktam látogatni, de most felmerült bennem egy kérdés.
Tudnátok segíteni?
Annyi, hogy azt olvastam egy babamagazinban, hogy a túl gyakori ultrahangozás nem jó.
Azt írják, hogy ezekben a terhességi hetekben kell csinálni: 8., 12., 18., 30., és a 38-39. Ezeken kívül csak indokolt esetben.

Most 24 hetes vagyok, de én eddig minden hónapban csináltattam. Ezeken a heteken uh-ztak eddig: 7., 12., 16., 18., 21. héten. Sőt, volt hogy két hét telt csak el. Nem túl gyakori ez? Nem lehet ettől valami baja a babának szerintetek?

Köszi a tanácsot.

Sziasztok: Évi

Kép
evisan

De hülye vagyok!

Az első mondatot elfelejtettem kivenni, mert először ezt egy másik topicban kérdeztem meg. :oops: :lol:

Évi

Kép
evisan

Évi,

Én ugyan nem vagyok szakember, de szerintem nem árt a babábak az UH. Nekem is minden hónapban volt, hol a kórházban, hol a magánrendelésen. Lehet, hogy arra gondoltak a magazinban, hogy zavarhatja a babát, ezért nem jó sokszor. Ártani nem árt, szerintem.
Én már nem szeretem ezeket a magazinokat. Sok hasznos dolgot lehet bennük olvasni, de a sorok között mindig ott van: ha nem gyertyák között, a kádban szülsz, persze otthon, és nem szoptatsz legalább két éves koráig, lehetőleg 0-24 óráig, akkor nem vagy igazi anya. A császárosok felett is sokszor pálcát törnek. Mintha mi válaszottuk volna...persze van, aki választja a császárt, de sokszor általánosítanak.

A lényeg: szerintem ne izgulj!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy nem árt a babának az ultrahang.
A sógoromék most várnak babát és a sógorom mondta a múltkor, hogy ők azt olvasták, hogy a 4D-s ultrahangot nem nagyon ajánlják egy-két alkalomnál többször mert az más mint a sima ultrahang.
Hogy aztán igaz-e?

Bettem! Várjuk a híreket!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Ja, és Évi!

Tökéletesen egyetértek veled a magazinokkal kapcsolatban! Tényleg ezt lehet kiolvasni a sorok között. Biztosan azért van, mert régen két sor kukorica kapálása között kipottyant a gyerek és a nők mentek vissza kapálni és főzni. :-) Erősebbek (?) voltak a nők, birták a strapát? Akkoriban még mindenki (?) tudott szoptatni mert különben éhen halt volna az újszülött?? Ez a világ már annyira más mit az akkori, teljesen mások a körülmények....ez talán egyrészben jó, másrészben viszont nem.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Ugye minden rendben van Bettemmel?
Remélem...

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Bettem,én is izgulok érted!
Remélem én is hogy minden rendben van veletek!
Szorítok!!! Várjuk a híreket!

Évi!
Ultrahang:szerintem nem ártalmas,én havonta egyszer jártam. Bár hallottam már azt is hogy állítólag túl sokáig egyhuzamban nem jó(pl.4D-n,ahol akár 30-40 percig is tart),mert egy kicsit felmelegszik a magzatvíz . :roll: De én nem hiszem ,ha így is van hogy ártana a babáknak,mert bizonyíték erre nincs.

Finike!
Sok sikert a vizsgához!

Mazsuzs!
Utólag is boldog hónapfordulót kívánunk Nándinak! :D
Akkor hasizomra gyúr a kiskrapek? :wink:
Olyan édesek amikor különböző "produkciókkal" próbálkoznak! :lol:
Flórikámmal meg nem bírok lassan. Egész nap a nyomában kell lenni. Imád mindenhová felkapaszkodni,felállni. Jókat esik.... :roll:
Tiszta kék-zöld a két térde.
Legalább két fiú veszett el benne. 8) :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Bettem, húúúúúúúúúú nagyon izgulok és várom a híreket felőled! Nagyon jó ami most történik veled/veletek, bennem még friss az élmény, tudom. Szép találkozást kívánok a manókáddal!
Finike, még nem is gartuláltam neked a dátumhoz! :D Lehet szervezkedni ezerrel innen! A ruhára van már elképzelésed? A vizsgára pedig kívánok neked egy nagy kalappal!
Mazsuzs, nem semmi amit Nándi hasizmozik! :D Remélem hamar rátalál a felülés vagy akár a felállás ízére! :D
Evisan, üdvözöllek!
Pocilo, nincsenek képek a fiúkról? Már nézegetjük a lehetséges udvarlókat. :D :D :D
Nálunk minden ok, kiscsaj nagyon szeret levegőn lenni, ha esik ha fúj napi program a séta. Továbbra is egyszer ébred éjszaka, igaz az egész sokáig tart, de azért egy szavam sem lehet!
Eddig (míg vártam Őt) és olvastalak titeket, el sem tudtam képzelni milyen csodálatos dolog anyának lenni! Néha nyújtanám a napokat, hogy több legyen mint 24 óra, mert egyiket sem lehet visszahozni, és mindben történik valami megismételhetetlen!

Hamarosan megint teszek majd fel képet.
Szép vasárnapot mindenkinek!

Üdözlet:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. A másik topicon jelentkezett Mona1978, kb. 1 hetes a pici babája, és tett fel róla képeket is. :)

Évi

Kép
evisan

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 14&start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Helló Csajok!

Bettem!
Remélem minden ok veletek! Nagyon várom már a híreket Rólatok!

Évi!
Én is úgy tudom, hogy az UH nem árt a babának. Nekem is volt minden hónapban, az utolsó másfélben meg szinte hetente.
Szerintem nem kell aggódnod!

Hexina!
Nagyon várjuk az újabb képeket a pici lányról!

További szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Bettem eddig még nem írt sms-t, remélem nincs semmi baj, csak lehet, hogy nem vitte el a tel. számomat, ahogy Szandra is írta. (bár azt írta, hogy elmentette). :shock:
Bettem! Nagyon várjuk, hogy jelentkezz!!!! :!: Izgulunk érted/értetek!

Hexina,
Örülök, hogy így élvezed az anyaságot! Nagyon ügyik vagytok! Csak így tovább! Ruháról van már elképzelésem, de nem tudom, hogy mi állna nekem jól, ehhez fel kell próbáljak egy párat. Lesz majd január vagy február végén esküvőkiállítás, és majd arra megyek anyukámmal és egy jó barátnőmmel majd ott megpróbálom kiválasztani a ruhát és lefoglalózni, mert ott olcsóbb lesz valamivel.

Ki hogy áll a karácsonyi vásárlással? Én sehogy. :? Már irogattam a listát, hogy kinek mit veszek, csak időm nem volt elmenni megvenni.
Ma megyek angolra, de úgy nincs kedvem kimozdulni ebben a csúnya időben. :x

Nem kéne még Karácsony előtt talcsizni? Mit szóltok hozzá? Jövőhét közepe pl. szerda? Lurdy Ház?

Kép
Kép
finike

Sziasztok Lányok!

Már ezer éve nem jelentkeztem, de van mentségem: november 8-án egy komoly vizsgám volt, azóta szakvizsgázott jogásznak mondhatom magam! Olyan boldog vagyok, mert most már semmilyen kötelező vizsga nem nyomja a vállalmat, lehet babázni!!!

Most hétvégén pedig anyukámmal és Andrissal Németországban voltunk, a nővéremet meglátogatni. Nagyon jó volt.

Andris még mindig egy imádnivaló kisfickó, a repülőgépen is olyan aranyosan viselkedett, olyan büszke voltam Rá. Tesóm és a sógorom is teljesen odavoltak érte.

Pocaklakó is jól van, szerencsére már sokat mozog. Nagyon paráztam, mert a vizsgáig nem volt nagyon aktív. De a vizsga előtti este 3 aprót rugott és akkor teljesen megnyugodtam, tudtam, hogy minden rendben. Egyébként érdekes, hogy azóta nagyon aktív és a pocakom is nagyot nőtt. Pedig a tanulás alatt nagyon odafigyeltem Rá, hiszen a gyermek mindenek előtt. December 1-jén megyünk 4D-s ultrahangra, de még nem döntöttük el, hogy kibírjuk-e, hogy ne tudjuk meg a nemét. Jó lenne azt is kipróbálni, hogy milyen lehetett a szüleinknek, amikor ők csak a szülésnél tudták meg a gyerekek nemét. De persze kíváncsi is vagyok nagyon. Szóval, nem tudom, szombatig lehet dönteni. Aztán persze az is simán lehet, hogy nem is fog semmi látszani. Amúgy kb. 3 hete azt éreztem meg, hogy kislány, de aznap rózsaszín tollal tanultam :D . A férjem 1 %-kal jobban kislányt szeretne, nekem pedig teljesen mindegy, egészséges legyen.

Egy kérdés: a terheléses vércukor vizsgálatot melyik héten csinálják???

Na, megyek, mert felébredt a nagyfiú!

Nutella

Ui: Én meg selejtes vagyok "fogilag", összesen 6 fogam hiányzik (az összes bölcs is) és csíra sincsen. Ez sem jó.

Kép

Kép
nutella

Finike!

Én tudok egy nagyon-nagyon jó ruhást! És tök közel is van nekünk! Gyálon van, és méretre is varr, ha nem találnál a készek között olyat amit elképzeltél. Nekem is ő csinálta a ruhámat, és annyira nagyon szépen dolgozik!
http://www.eskuvoiruham.hu/
és nagyon "olcsó"!!!

Bettem!

Már nagyon izgulunk :wink:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Finike!
Megnyugtatlak én még azt sem tudom, hogy kinek mit vegyünk :oops: , semmi ötletem, lehet ha tele lenne a tárcám akkor több ötletem lenne, na majd fizu után meglátjuk. Nekem is csak 90%os a diplomám mert a nyelvvizsgám (igaz már csak a szóbeli) hiányzik, de te legalább már tanulsz rá, ügyes vagy.

Nutella!
Én egyik gyerekemnél sem tudtam, hogy mi a neme JÓ VOLT!!! Én úgy bírtam ki, hogy mikor bementem az volt az első kérésem, hogy semmi képpen ne mondják meg még akkor sem ha kérem!!! Így kibírtam :lol: :wink: , szerintem jó móka!!!

Hexina!
További sok boldogságot, ne izgulj nyáron hosszabbak a nappalok :lol: :wink: , így tovább élvezheted!! :lol:

Sziasztok

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Úgy tudom, hogy dec. 4-én lesz a JF-ben, a nővérszállón szülésfelkészítő. Merthogy nekem azt mondták, telefonon érdeklődtem, hogy minden hónap első keddjén van, és az dec. 4. lesz.
Jön közületek valaki, aki babát vár?

És még azt szeretném ezzel kapcsolatban megkérdezni, hogy a szülésfelkészítőn tanítják azt a légzéstechnikát is?
Ti hogy szültetek? Jártatok előtte valami tanfolyamra, ahol megtanítják, hogy szülés közben hogy kell lélegezni?

Évi

Kép
evisan

Évi!
Én szülésfelkészítőn voltam ami jó volt mert nem volt ismeretlen a szülésnél a szülőszoba. Légzést azt nem magyaráztak nálunk de szüléskor a szülésznők nagyon sokat segítenek így a légzést is megmutatják és hát szerintem sz bőven elég volt, nem éreztem, hogy hiányos lett volna a tudásom mert nem mentem ilyen tanfolyamra.

Benettke!!!!!!!!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Csajok! Bettemről semmi hír?

Finike! kicsit megkésve Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából.

Minden este van vmi dolgom és már csak olvasok vagy van mikor még azt sem :oops:

Most csak gyorsan átfutottam, hogy Bettemről van e vmi hír, de látom még semmi.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Hát Bettem-ről még mindig semmi hír. Remélem minden ok. vele!

Évi! Szerintem sem kell nagyon légzéstechnikát "tanulni", mert a szülésznők nagyon kedvesek és segítenek. És ott a finisbe meg úgyis elfelejted a mit tanultál :lol:
Válaszolva a múltkori leveledre, itt nálunk is mindig akkor van a legnagyobb füst mikor szellőztetném a lakást vagy a gyereket rakom ki levegőzni. Már nem igaz a mondás, hogy milyen jó a falusi levegő (igaz nem is vagyunk falun). :)
Nem csodálom hogy sokan azzal fűtenek amivel tudnak mert a gázszámla horribilis összegekre rúghat (lsd. nálunk majd a jövő héten mikor megkapjuk), de azért elég környezetszennyező is ha mindenféle éghető anyagokat bedobnak a kazánba.

Finike! Én is voltam esküvői kiállításon tavaly az esküvőm előtt. De nagyot csalódtam. Nagyon drága volt minden. A ruháknál sorban álltak, hogy fel tudják próbálni őket...Nagyon sokan voltak. Szóval ne csúcsidőben menj, hanem inkább délelőtt mert különben csak tolongani lehet...
De Fricky javaslata nagyon jó mert az "eldugott" helyeken kincsekre lehet lelni akár ruha, akár varrrónő személyében.

Üdv. mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok Lányok!

Lehetne egy kérdésem?
A másik JF-es fórumban is megkérdeztem, de tőletek is meg szeretném.
A Jahn Ferencben hogy lehet megmutatni, kivinni a babót az alatt a 3 nap alatt, amíg bent vagyunk? Rokonokhoz ki lehet vinni?
Az egyágyasba sem jöhet be senki?
Apa bejöhet és láthatja, nem csak üveg mögött?
És ha este/éjjel szülnék, Apa ott maradhat velem, ha egyágyasban vagyok?

Előre is köszönöm.

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Finike!

Mazsuzsnak igaza van. Én Lőrincen vettem annó a ruhám (2004) 50.000 Ft-ért, de bent a körúti üzletekben bérelni nem lehetett ennyiért. Egyszer volt kiadva a ruha, előző évi modell.
Nagyon szép volt, és megmaradt. Előtte nem akartam venni ruhát, de a körúti kölcsönzőkben olyan bunkók voltak, hogy közölték, túl alacsony vagyok (153 cm), úgyhogy semmijük nincs a számomra, fel se próbáljak semmit. Ott is hagytam őket.

Hát, ennyit a ruhákról.

Puszi!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Finike!
Az az esküvőiruhás, akit Fricky ajánlott, tényleg olcsó, érdemes oda ellátogatni. Egyébként abban az utcában lakom, ahol ez a szóban forgó kölcsönző van, csak 4 házzal lakunk arrébb. :)
Én is majdnem ott kölcsönöztem ruhát, nekünk idén májusban volt az esküvőnk. 40-50 ezerért már tényleg nagyon szépeket lehet kölcsönözni, és nagy a választék.
Aztán végülis benn, Pesten, a körútról kölcsönöztem ruhát, sajnos duplájáért. :? :?
Nekem csak annyi bajom volt ezzel a menyasszonyi ruhással, hogy elég modortalan volt velem, én meg nehezen viselem a modortalan embereket. Habár már mástól is hallottam, hogy ilyen a stílusa, tehát nemcsak velem volt bunkó. De mindegy, szerintem azért ettől függetlenül érdemes megnézni, és onnan kölcsönözni ruhát. Vannak olyan szépek, mint máshol. Nem mintha az üzletét akarnám reklámozni, mert semmi közöm nincs hozzá, csak ez a tapasztalatom.

Évi

Kép
evisan

Eszer,

Hivatalosan a gyermekágyas osztályon töltött idő alatt mindenki (a papa is) csak az üvegen keresztül láthatja a manót. nem hivatalosan az egyáagyas szobába az apa bemehet. kivinni nem lehet a gyekőcöt az osztályról.
sokaknak nem tetszik ez a rendszer, de szerintem sokkal jobb, mint pl. az Istvánban, ahol boldog-boldogtalan bemehet a szobába. a sógornőm 5 ágyas szobában volt. előfordult, hogy egyszerre 15-20 látogató volt a szobában.

üdv,
judit

Kép

Kép
karpijudit

Szia Judit!

Köszönöm az infót!
Nekem azért újdonság ez, mert az Uzsokiban szültem Orsit, és ott teljesen más a rendszer. A kórterembe nem jöhet be látogató, de a folyosóra ki lehet vinni a babót bárkihez. Sőt, muszáj is, mert nem hagyhatod egyedül a kórteremben, amíg kimész, mert egész nap kint van veled. Ezért érdeklődtem.
De mondjuk annyira nem gond, mert itt csak 3 napot kell bent lenni, ott 5-öt kellett.

Köszi az infókat!

Egyébként az üveg mögött az mit jelent? Hogy az ajtóhoz odaviszed megmutatni? Vagy hogy a csecsemősök megmutatják, ha kérik? És tényleg csak a látogatási időben este fél 6 és fél 7 között? És amíg a látogatókkal vagy, a baba bent van a csecsemősöknél? Nem teljesen tiszta nekem a koreográfia. :)

Köszönöm a segítséget!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia Eszti!
Egy nap a gyermekágyon :wink:
Reggel fél 7kor hozzák a piciket, megfürdetve, átöltöztetve. Ekkor meg kell szoptasd, hogy fél 9kor mikor visszaviszik vizitre tudjanak mérni. Kb. 9kor hozzák vissza őket a vizsgálatok után, és egész nap veled van kint a szobában. Fél 5kor viszik őket vissza az osztályra, amikor kezdődik a látogatás. Ekkor őket a csecsemő osztály üvegajtaján keresztül a nővérkék mutogatják a látogatóknak, amíg te velük kint tudsz cseverészni. Fél 7kor vége a látogatásnak, hozzák őket ki a szobákba, és egészen este fél 11ig kint vannak megint. Ekkor éjszakára beviszik őket az osztályra.
Ha egy v. kétágyas szobában vagy, kérheted, hogy éjszakára is kint legyen veled, de hidd el nekünk jól esik amikor este elviszik, tudsz kicsit magaddal foglalkozni (fürdés, stb) és aludni. Otthon úgyis megszűnik az éjszakai alvás :roll:
Én egyágyasban voltam, ahova a férjem gyakorlatilag bármikor bejött, és maradt is, úgy hogy Réka is ott volt. Szóval ez egy kis "privilégiuma" az egyágyasnak.

Még kérdezted valamikor a gátvédelmet. Természetesen van rá lehetőség, csak mondani kell a dokinak, meg a szülésznőnek. Viszont ha bármi van, inkább vágjanak!
Nekem majdnem sikerült a másodiknál a gátvédelem, de olyan gyorsan jött Réka, hogy félő volt, hogy az első vágásom bereped, így egy picit megmetszettek. Össz-vissz két öltést kaptam.

Remélem tudtam segíteni: Eszti

Kép Kép
fricky

Kép Csajok!

Látom jól elindítottam a lavinát az esküvői ruha témában. Hát még én sem tudom, hogy hova is rohanjak e témában. Szívesebben bérelnék, ha lehet itt a közelben.

Boeszter,
Köszi a tippeket. Megkérdezhetem, hogy Lőrincen hol van ez az esküvői ruhabolt? Én imrei vagyok, és hátha tudom hol van és szívesen megnézném, ha még megvan. A Gyálit néztem már neten. A menyecskeruhám valószínűleg onnan lesz, mert a neten kinéztem az egyiket csak majd fel kell próbálnom, hogy egyáltalán rámjön-e, meg hogy hogy áll rajtam. Ezzel még várok, hisz van bőven időm. A nyelvvizsgámat eltolták áprilisra, úgyhogy jan-feb.-márc. erről fog szólni, hogy keresem az igazi ruhát, zenészt, vőfélyt. Most zenészeket keresek, de ami fenn van a neten az borzalom. Olyan hamis mindegyik, hogy csak na. Mi 2 fős "együttest" szeretnénk, de ez nagyon nehéz dolog. Valamelyikőtök nem tudna nekem ajánlani valakit? Olyanokat keresünk, akik játszanak mulatóst, magyar slágereket pl. Neoton számokat, régi operák közül is az idősebbeknek, szóval vegyes felvágottat. Ez számunkra a második legfontosabb egy esküvőn.

Nemsokára kész a konyhám, úgy hogy a karácsonyi beiglimet már ott süthetem(ha minden jól alakul)! :lol: óóóóóóó már nagyon várom!

Na jó túllépek ezeken a témákon, hisz ez a topik a babákról, kismamákról, anyukákról szól. Bocsi, hogy eltértem. :oops:

Képzeljétek olyan erős a kislány, hogy a félig megrakott bevásárlókocsit simán elhúzza. :shock: Eszméletlen milyen erős.
Olyan dühös vagyok az áruházakra! Pl. KIKA. Az újságjukban felfedeztem egy szivacsból készült fotelt, (épp le volt akciózva) amit a játszóházakban imád Vicus, gondoltam karácsonyra kap egyet. El is mentünk tegnap erre kiderül, hogy a képen csak fel van nyagyítva, és egy olyan pici fotel volt, hogy Vicus már most kinőtte. :shock: :? Potyára mentünk. Ez a vásárlók megtévesztése, ha nem tévedek!!! Annyi ilyen üres járatot mentem mostanában, hogy teljesen lemerültem. Akkor elmentem a Tescoba, hogy megvegyem a kislánynak azt a könyvet, ami zénél és most le is van akciózva. Hát az meg elfogyott. Megint üres járat. :x Ez olyan fárasztó! De most már mindenkinek meg van minden. Én többet karácsonyi ajándékért nem járkálok. Maximum, majd a főzöcskézéshez kell vásárolnom, de azt majd frissen a piacról.

AKKOR TALI JÖVŐHÉTEN???????

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Fricky! Nagyon köszönöm! Így már teljesen érthető, hogy megy!
Jó is lesz így!
Igen, a pihenésben igazad van. AZ Uzsokiban is olyan jó volt, mikor elvitték picit, és pihenni tudtam, mert nekem nagyon fájtak a beszakadt varratok, úgyhogy elég szenvedés volt az még további 2 hétig a hazamenetel után is. :-( És utána tényleg nem volt alvás 3 hónapig. :shock:

Finike! Az a ruhás Lőrincen már sajnos nincs meg, beköltöztek a körútra és ott már körúti árakkal dolgoznak. :?

Köszi mindenkinek!

Puszi!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Hát mi nem tudunk menni a jövő héten talira mert annyi télapós ünnepségre megyünk hogy csak na. Csak a péntekünk szabad de akkor meg karis vásárlás mert csak akkor tudjuk megoldani ha a Tami oviban van mert ő már nagyon vágja a dolgokat :) .

Finike!
Hát nem irigyellek, lesz programod az elkövetkező fél évben.

Ma nagyon zizi vagyok, semmi kedvem semmihez kicsit szét vagyok csúszva bocsi hogy csak ennyi.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Mikor lesz tali és hol? tudom hogy mostanában ritkán jövök, de olyan rövidek a napok:)
Viszont a tali jó lenne. megint találkozni Veletek.

Szandra! kár hogy nem tudtok jönni. Nekünk a hétfőn nem jó, a többi sztem jó lesz.

Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Csajok!

Bettemről semmi hír? :?:

A tali nagyon jó lenne, de a jövő hét nekünk sem jó! Inkább az azt követő hétre beszéljünk meg valamit!

Most csak ennyi időm volt, de megpróbálok ma még jönni!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Holnap lesz egy hete, hogy Bettem bent van.
Semmi hír róla?
Reméljük, nincs semmi baj!
Ha valaki tud valamit, írjon hamar!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Drága Finike!

10000000000bocs+1 anyamedve! Aksit cseréltem a telcsibe, és ellszállt a számod :evil: :evil: :evil: :evil:
Úgy szégyelem magam! :oops:

De még ez a kis allűr sem homályosítja el azt a nagyszerű érzést, hogy az én kis szuszogó csomagom a karomban tarthatom!
Jelentem Misike 2007.11.24-én 10:46 perckor megszületett, 3500g-mal és 50cm-rel! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerdán jöttünk haza a kórházból, de csak ma jutottam a géphez, még vissza sem tudtalak olvasni titeket, de ami késik, nem múlik!Köszönjük, hogy gondoltatok Ránk, ahogy Péli Barna mondaná: ÁTJÖTT!

Szülésem története:

Mint már tudjátok, reggel 9-re kellett bemenni. Még mindig zárt volt a méhszáj, de a baba fejecskéje már túl nagy, nem vártunk, indult a császár!A dokim addigra már kerített altatóorvost , 10:10-kor már bennt voltam a műtőbe. A férjem sajna nem jöhetett be, de nyitva volt a műtőajtó, egy kispadról követhette az eseményeket, előbb látta a babánkat, mint én!(erre nagyon büszke) 8)
Spinális érzéstelenítést kaptam, nagyon profi volt az összmunka, mintha egy hangversenyt vezényelt volna le az én doktorom. Amikor Misike felsírt, kicsit pityeregtem :oops: ,aztán odahozták, össze-vissza puszilgattam, de Ő csak szopizni akart volna! Azóta is kis zabagép, bár amikor kiadták, "nem volt mérhető gyarapodás", csak azt felejtették elmondani a csecsemősök, hogy a reggeli szopi után ne tegyem tisztába. A tejci is csak a 3. napon indult meg rendesen. A műtőben legelább 5-en voltak, biztonságérzetet adott. Aztán a párom bejöhetett az örzőbe, megkaptuk a babánkat, de hagytam apát babázni, tudtam, hogy ő úgyis csak napok múlva tarthatja a karjában. Én csak annyit kértem, hogy egy kicsit rakja rám, hogy megszaglásszam a kisfiam.Csaszi után nem
volt semmi a lábadozás, de már 2 nap itthonlét után megszépütek ezek a dolgok.Az örzőben voltam 1 napig, aztán 5 ágyas szobába kerültem, amit nem bántam, jó volt a hangulat, a körülményekhez képest. A "mumus" csecsemős nővérek egy párszor eligazítottak, mint elsőszülő anyuka, nyilván nem csináltam mindent vér profin, de nem zavartattam magam, mindig kérdeztem, és mindig megvártam a normális választ. Attól függetlenül nekik sem lehet könnyű, még egy napig biztos visszacsengett a fülembe az az örületes gyereksírás, non stop ezt hallgatni nem semmi! Szerintem már alig várták, hogy végre hazajöjjek, Misi babám az utolsó nap kicsit előbb is kaptam meg, mint más, mert balhézott bent. Pesze egy cseppet sem bántam 8) .

Kismamák! Kitartás a szülésig! Szakértő kezekben lesztek, mégha nincs választott orvos, akkor is!

Anyukák! Már én is érzem a csodát, beléptem a klubba, remélem a továbbiakban majd elláttok sok sok jó tanáccsal!

SZiasztok!

Betti és Misike

Kép
bettem3

Szia Bettem!
Már aggódtunk érted!!!
De nagyon-nagyon sok tejcsit, és egészséget kívánunk Nektek! És persze gyere gyakran, mesélni, hogy hogy haladtok, és persze ha van kérdésed!

Csajok!
Nekünk is a kövi hét utáni hét lenne jó a dec.10i hét. Amelyik napot megdumáljuk, aznap.
Sőt egy ötlet, ha jó esetleg mindenkinek: a Lurdy-házban lévő játszóházat átköltöztették másik helyiségbe, egy nagyobba, és több játék is van! És a szerda még mindig akciós nap! Ha gondoljátok.

Most menek: Eszti

Kép Kép
fricky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?