Új privát üzeneted érkezett!

Lafi: :( Hát ez nagyon rossz így... A sok fekvéstől én is rosszul lennék :( De persze mindent a babáért, hogy még két hétig bent maradjon.

Dimet: Nem vagy kövér. Egy szoptatós anyukának kell a tartalék! Tessék úgy felfogni a dolgot, hogy majd Zsuzsi szépen le fogja a felesleget szopizni ;) Pizzát neked is! :lol:
Majd mi jól megölelgetünk, ha öngyűlölős hangulatban vagy, jó? :)

Lara: Te is vigyázz magatokra! Van segítséged, így közeledve a szüléshez? 35. hét... :roll: Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy mennyire szalad az idő... Nem is olyan rég még Lafi pozitív tesztjéről olvastam a topikban. :)

Rambóka: Voltatok dokinál? Mit mondott? Hogy van a nagylegény?

Kép

Kép
bettica
 
 


bettica, köszi :D
pizza jól hangzik. de magamhoz képest dundi vagyok. de tudom,most ez így van...de néha rámjön :) és eszek csokit. hihihi.......

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


[quote="lafead"]. írta:lafead..de kimenni nem mehetek, nem is tudok, le vagyok gyengülve, az ágyból is már csak úgy kelek fel ha húznak, a kádból sem tudok kilépni....a sok fekvés lazítja az izmokat, meg hát a migrén sem kedvez az energiámnak. A migrén persze megint elkezdődött mint minden nap egy hete már, mindig du. kezd neki, sztem akkor sokall be a gyógyiktól...


Lafi!
Ezt muszáj lereagáljam! Azért ez nem teljesen normális, hogy ennyire nincs erőd.
Nőgyógyászod erre mit reagált?

Az tény, hogy a sok fekvés gyengít! Na de te nem fekszel olyan régóta :roll:
Vendég
 

 
 

Kavicskám, hát ja, mondtam neki, amikor voltam nála, hogy alig megyek, kelek szb, azt mondta hogy az alcsony nyomi és a magas pulzus miatt, na meg a migrének miatt, amit a gyógyik okoznak....bírjam ki!
Vendég
 


Azt mondta, hogy bírd ki? Basszus, azért ez elég durva. Mármint az , hogy 2-3 hétig folyamatosan, minden délutánod migrénbe torkollik. Nem lehet más gyógyszert megpróbálni?

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettice, nem.Sajnos. Ezt adják mindenkinek ráadásul azok mellé szedek egy erős vérnyomáscsökkentő és gyerekvisszatartő egyben gyógyit és az csesz ki velem rendesen....de sajna ez van, nem tudnak mást adni, ezek a leghatásosabb gyógyik.
Vendég
 


Szasztok!

Visszaolvastam... már semmire sem emlékszem... volt szó kiskádról

Én 2500-ért vettem a Vaterán az állványos leeresztőst valami fura maciformájú babatartó izével... amit aztán soha nem használtuk, mert vettem egy ezresért egy fürdetődézsát amit a dohányzóasztalon - később meg a földre lerakva asználtunk... Most meg az én régi babakádam használjuk (durva, hogy már több mint 30 éves és ennél jobbat ma sem lehet kapni)... Ez a kád ugyanis bazi nagy és szögletes, randa narancssárga és pont belefér az ikeás nagyobbik fajta csúszásgátló.
(én nem fürdetem a nagykádban mert az bazi sok víz -csórók vagyunk- ráadásul hamar ki is hül benne... ezt a kisebbet meg simán belepakoltuk a nagyba. Anno a tesómmal ketten fürödtünk ebben úgyhogy valszeg jó sokáig jó lesz..)

Egyébként meg nem tudom mi a gond de valami gáz van.

Állandóan émelygek. Nem, nem vagyok terhes, ma direkt emiatt csináltam egy tesztet (pedig nem volt rá esély, de jobb volt kizárni). Én még a cukromra tippeltem, de a legutóbbi hányingernél mértem és 4,8 volt (kb. 1,5 órával kaja -tejszínhabos zabpehelylisztes puding:))) után....

Nem tudom mi van.

Ráadásul a hátam is elkezdett fájni - a veséim környékén- amit eddig a kanapéra fogtam...

Csak nehogy vesekövem legyen. Az okozhat émelygést?

Bocsi a siránkozásért, de már vagy 2 hete ez az émelygés megy kaja után és iszonyúan zavar :((((

(mondjuk Lilla sem kíméli a gyomrom, sokszor gyalogol bele... és hiába feszítem be azért csak beletapos...)
Vendég
 


Lafi: én már tényleg nem tudok erre mit mondani... szívem szerint valahogy megátkoznám a férfi nőgyógyászokat, hogy éljék át a folyamatos émelygést, migrént, görcsölést, kómázást, ijesztgetést, diétázzanak hónapokon át mialatt éhen akarnak halni és kívánósak, befektetném őket hetekre a kórházba, minden nap prosztatacsekkoltatnám őket, a veséjükre nehéz köveket köttetnék, a hólyagukra dettó... Aztán amikro panaszkodnának (haha!) akkro elküldeném őket melegebb égtájakra, hogy kitartás, már csak néhány hét-hónap és vége lesz az egésznek és különben is... vágjanak hozzá jó képet.

A szülésről nem is beszélve.

Na akkor rögtön más lenne a hozzáállásuk a dologhoz...

(vagy nem... nem tudom miért de a női nőgyógyászok ezerszer szemetebbek szoktak lenni... ráadásul durvábban is vizsgálnak)

Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tudod... ami nem öl meg az megerősít... (és tényleg...)
Vendég
 


(a mellüket is megrágatnám!!!!)
Vendég
 


Csakegy,tecccccccccccccccccettttttttttt!!!! Kép
Vendég
 


Csakegy!
Fetrengek! :lol: :lol: :lol:

A prosztata vizsgálat a legjobb! A pasik mennyire rühellik!
Szerintem az a pasi aki nem homo, vagy biszexuális, az rühelli! :lol:

Akkor nekem óriási mázlim van! :D Én dokim a megnyugtatós tipús!

És valóban, ami a vizsgálatot illeti, vannak szadista nőgyógyászok! Ezt aláírom.

Szerintem ők nem tudják, hogy szadisták, de szadisták! :roll:

Le sem merem írni engem életem során hány nőgyógyász vizsgált! Jobb ha örök titok lengi körül és eltűnik a feledés homályában. :lol: Pedig mégcsak 27 vagyok. Most összeszámoltam. Még a nevekre is emlékszem. 1 volt csak nő!
Vendég
 


Na mi van mindenkin kitört a morcos kismalac? :twisted: Én is egész nap hisztis vagyok, gyerek is.
Nem voltunk dokinéninél, mert délután rendelt, nekem meg UH-ra kellett mennem 2-re.
Egyébként köhög, de nem lázas, nem taknyos, van egy olyan érzésem, h. lehet, h. ugyanaz a vírus, ami kinyírta a bélbolyhokat a múlt héten, most kinyírta a csillókat a légutakban.
Adom neki az ACC-t meg a Calcimuscot. Azért holnap felhívom a dokinénit, h. mit lehetne még tenni.

UH:
Jelentem teljesen kész vagyok.
Ebben a ciklusban túlságosan is ráizgultunk a cikluskövetésre. Ellőttem mind a 10 LH tesztemet és lassan már 3 csíkos volt, de a hőm csak nem akart feljebb menni 36,4-36,5-nél.
Aztán végül a 23. cn-on lett 36,7.
Ma megyek UH-ra megnézetni, h. hogy is van ez, mondja a dokim, h. szép vastag a nyh (12mm), de nem látott sárgatestet.
Mondom 16-án voltam endokrinológusnál, hátha kész a laborom, egy rendszeren vannak nem nézné-e meg az eredményt, hátha abból többet megtudunk!
Megnézte, kiderült, h. 16-án, tehát 22. cn-on(!!!) 23,9 nmol/l volt a progim. Tehát volt peteérésem, és ráadásul úgy tűnik teljesen normál időben. Ennek ellenére se a hőmérőzés, se az LH teszt nem mutatta. Én meg szét idegeskedtem magamat, h. hova romlok el! :evil:
Elveszítettem a hitemet a cikluskövetésben, pedig nálam korábban olyan szép bifázisos görbék voltak, és a Babymark teszt halál pontos volt, de ez az olcsó, ez vhogy túl érzékeny azt hiszem!
A digitális hőmérőt meg le fogom csekkolni a többi higanyoshoz, mert gyanús!
De azt hiszem innentől kezdve egyiket sem fogom használni, mert csak felidegesítettem magam vele.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lehet, hogy ma mindenkire hatással van a telihold?? :shock:

Bettika!
A férjem segít mindenben (még a szülésnél is fog)! :D Kiegészítjük egymást, nagyon jól össze tudunk dolgozni!! :D Anyuékra természetesen számíthatok minden téren! :D :D

Kép
lara26
 
 


lafi!

sokáig gondolkodtam, írjak-e neked. féltelek.

nem tudom milyen gyógyit szedsz, de rengeteg féle méhlazító van. nekem is magas volt a pulzusom tőle, és iszonyú alacsony a vérnyomásom. de nem éreztem semmit, nem viselt meg.

te figyu, neked lehet már nem kéne vérnyomáscsökkentőt szedned, lehet már magától meg méhlazítók mellékhatásaként is normális lenne, nem?

Domival 15 hétig feküdtem úgy terhesen, hogy csak zuhizni kelltem fel. és nem lettem gyenge. 36. héten rohangáltam.

azt szeretném írni, sztem te az éhezéstől vagy legyengülve.

ha nekem valamitől tuti migrénem lesz estére, ha kontaktlencsét veszek, és azon a napon nem eszem, mert nem jut rá időm, vagy valami. (mensi közelében) nálam a migrén hipo, úgy tűnik.

34. héten már semmit nem csinálnának veled, ha most derülne ki a cukkerprobléma.

sztem a terhesség ilyen késői fázisában emelni kéne a ch-t. kizárt dolog, hogy a 160 gr elég ilyenkor.

én a helyedben elkezdenék enni, de nem sütit, és nem csokit. amit kívánok, egészséges kajákat, mértékkel, de annyit amennyi jólesik. szóval nem zaba, de nincs korlát, ha jól esik. csak hogy legyen erőd.és egy kicsivel több ch kéne.

ilyet még senkitől nem hallottam, hogy méhlazító, meg vérnyomicsökkentő, meg gyógyszerk miatt ne tudna kikelni az ágyból.

Kép

Kép
rejo
 
 


lafi, próbálj meg otthon sétálgatni. vagy ilyesmi. mert tényleg nem jó, ah totál legyengülsz szüléshez, hát még az utána levő hetekhez. másik dokit nem tudsz meginterjúvolni? lehet érdemes lenne....

telihold van? éreztük, éreztük...
fél 5kor megvolt az uzsi. kis játék. élveztük. ja, nagy dumálások vannak ám. meg szájcsücsörítés ezerrel. na, ez eddig rendben is vót. aztán jött a 40 perces alvás ideje. (férjem sörözni van, így egyedül néztem elé a nap legkeményebb szakaszának. én is akarok sörözni........) elkezdtem járkálni a gyerekkel, ringatni. persze esz ágában sem volt elaludni. a visszereim, amik azóta jöttke ki,hogy hurcolászom a seggét tiltakoztak hangosan fél óra múlva. lefekdüdtem vele, az nem volt jó. elkezdődött a hisztis sírás. letettem,hogy akkor játszunk még, ha nem akarsz aludni.....na, két rötyögés közben ő mégiscsak álmos, szemdörzsi. vállra fel, visszerek leterhelve, séta. semmi. sírás. szemdörzsi. sírás.....már mindenhogy ráztam,jobbra, balra, sehogysem, lassan, ygorsan....behoztam a babakocsit a folyosóról. persze előtte leterítettem a folyósón egy nagy rongyot (szegedi lakás régi függönye, ugye milyen jó,hogy nem dobtam ki...) és azon tologattam előre-hátra. 5 perc csodálkozás,hogy mi a francot sétálunk itt bent, kicsi szemlecsukás...ennyi. na, gyerek ki. babakocsi ki. fürcsi előkészítve. gyerek levetkőztet pucérra. és ott vmi megtört. elkezdett hangosan kacagni. és elvolt....basszus. ez a gyerek nemcsak plázacica, hanem pornós lesz? :lol: fürcsi után, kajcsi, kicsi bealvás, válloncipelés, visszérsztrájk...és ő....dumál a vállamon. végül elaludt. pfffffffffff......................és ezek után ne egyek csokit? férj még mindig sörözik. de jó neki.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


szerintem is kéne a több ch...most fejlődik sokat az a gyerek!! próbálkozz többet enni, lassú felszívódásúból. vagy nemtom...nemtok okos lenni...

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rejo, nem szedek vérnyomáscsökkentőt már mert a méhlazítók így is totál leviszik.
egyrészt 150 gr ch-t eszem, eddig ezzel nem volt gond, azonban amióta valami van velem, azóta -írtam is- volt hogy 10-es volt a cukrom ugyanattól a kajától, de tegnap is pl 8-as, nem is értem, ha én ezt most elmondanám bizony inzulint adnának amire végképp nem tudom hogyan reagálnék. Még jó hogy a másfél órás lemegy már teljesen.
nagyjából akkor magas a cukrom ha intenzív a fejfájás, mai nem volt az, nem ios ment fel a cukor.
nem hiszem hogy éheznék.
érdekes az is, hogy pl ma hogy nem volt intenzív a fejfájás, olyan tűrhető volt, a nyomim is csak 100/50-ig merészkedett le, a pulzus meg 105-ig fel. Azt hiszem az a helyzet, legalábbis ezt tapasztalom, hogy intenzív fejfájás-erős frontok pluszban befolyásolják a méhlazítókat és mégjobban lemegy a nyomim és felmegy a cukrom.
a 36. hétig nem kockáztatok, addig diétázok, mert ha gond van akkor a 40. hétig inzulint nyomnak belém egy kis kilengés miatt, mit nem is a kaja okoz.
amúgy ma mintha erő szállt volna meg, képes voltam mindenre, pl kis házimunka, de tényleg kicsi, többbet sétáltam bent mint eddig és többet ültem mint eddig.

azt hiszem az erős frontérzékenységemhez plusz jöttek a gyógyszerek és egymást erősíítik....ha nincs front, már el is viseltem mint ma a gyógyszereket, de hát pl, vasárnaptól hidegfronmt....
Vendég
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1195763351.7053.jpg[/img] [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


lafi nem úgy van, hogy 34. hét után már nem kezdenek inzulinozni akárhányas is a cukor, mert hosszú idő beállítani, és mire beállítják vége a terhességnek?

terhesség alatt egyre romlik az IR. lehet ez tök normális, hogy ilyenkor már kicsit magasabb a cukker. de ha másfél órás jó, akkor meg pláne nem kéne vele foglalkozni.

Azt nem hinned kell, hogy éhezel-e, hanem totál őszintén bevallani magadnak. (ha nekünk nem is). azért gondolom ezt érzed, hogy éhes vagy-e vagy sem! :wink: :lol:

szóval fejfájás cukor nálad is együtt jár...

Kép

Kép
rejo
 
 


hát elméletileg így van, de tartok tőle, hogy mint mindig eü terén, ebben is pechem lenne....

persze, hogy érzem, hogy éhes vagyok-e, ezt úgy hívják, bűnözés :wink:
Vendég
 


ne már lafi, ne éhezzz!!!!!!!!! ne érezd sosem,hogy éhes vagy, és azt sem,hogy degeszre etted magad. és úgy megmarad az egyensúly.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, ott a kádkép. a tartóval együtt.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!!

Rejo!

Köszi, hogy válaszoltál!
Azt hiszem megpróbálok nem gondolni arra, milyen lesz a második terhesség. Majd lesz ami lesz.
Egyébként ha eddig láttam egy babás kismamit, mindig az jutott eszembe, hogy "jé, ő feltud állni és kihúzni magát, és nem fáj neki, nem görcsöl". Én meg a WC-re is görnyedezve jártam. De mostanában azért már elmúlt ez az érzés, és talán másodszorra már igazi terhesruhákat válogathatok a boltban a hálóingek helyett. (jópárat beszereztem)

Lafi!
Drukkolok neked, hogy átvészeld ezt az időszakot!!!

Ez a migrénes dolog nálam is megvan, ha nem eszem bizonyos ideig, akkor fejfájás, majd migrén, ami vagy elmúlik az alvástól, vagy nem, és akkor kb. 3 napig tart.

Sziasztok!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati
 
 


hót kóma vagyok..... nemtom miért. frontok jönnek-mennek?

lafi? hogy vagy/tok?

rejo, írtam még privit tegnap.

rami? gergő?

na, kelés van. zsuzsikelés

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lafi!

Vérnyomás..110/70es vérnyomással keltem és 120as pulzussal. Úgyhogy tudom kb. milyen lehet.
Terhesen nekem is diétázni kellett, és a vérnyomásom is rossz volt már szimplán az idegességtől is, mivel a terhespatológián feküdtem és nem tudtam semmit, hogy mi lesz velem..
Aztán a császár előtti napokban elkezdtem zabálni és sokkal jobban éreztem magam. :D Sőt, már arról sem vagyok meggyőződve, hogy nekem diétáznom kellett volna..mikor elkezdtem a diétát a 25. hét körül, onnantól nem nőtt a hasam már szinte semmit.
Na mind1, csak azt akarom kihozni ebből az egészből, hogy én is nagyon gyenge voltam és a kórház egyik szárnyából a másikba sem bírtam már átgyalogolni, pedig csak 31 hetes voltam. A gyógyszerek mellékhatása meg borzasztó..simán okozhatja a problémáidat.
Kitartás!

Kép
babancs
 
 


Hát Babancs, akkor nem kell ecsetelnem neked...mondjuk én nem merek enni a cukor miatt többet...

Reggeltől 3-5 percenként keményedek, most bekaptam a gyógyikat, meglátjuk mi lesz....

Dimet, vasárnapra ér ide a hidegfront, ma még melegfront van.
Vendég
 


Lafi!!!
Akármi is lesz, Te ennél többet egyszerűen emberileg nem tudsz tenni!!! Ha Hunor ki akar a frontra jönni, ki fog. És örülni fogunk neki, tutira minden rendben lesz!

Egyébként a magas pulzusról, a fulladásról és gyengeségről én is tudnék mit mondani........ Valamiért nálam is van, de eddig mindenki csak legyintett rá. Lehet, hogy erőszakosabbnak kellene lennem??? Hümmm...... 12.11-én megyek a dokihoz, majd megkérdezem.

Rambóka! Gergő jobban van már??? Átfur rajtatok most minden gyorsan..... Egy keméyn, de tartós hideg nagyon jó lenne, hogy kisöpörje a bacikat....... Szép (szebb) napokat kívánok Nektek!
Vendég
 


Monácska!

Magas pulzus, fulladás, gyengeség..ez mondjuk jellemző a pajzsmirigy-túlműködésre, a strummára. A pajzsmirigyedet nézték már?

Kép
babancs
 
 


Még nem...................
Azt hiszem nem, talán Tűű doki tapintotta anno a nyakamat, akkor gondolom nem talált semmit.

Mindenképpen felhívom majd a figyelmét a dokinak is és a védőnőnek is, talán megint csak parázok.............. :roll:
Vendég
 


Bp TV-n Czeizel profot interjúvolják a nézők, és 2 kérdés is volt a metforminról. Támogatja a terhesség alatti szedését és elmondta, hogy pcos-ra sikeres kezelési stratégia, megoldás van rá, de nagyon nehéz a teherbeesés.
Vendég
 


Monácska!

Pajzsmirigyre mindenképpen kérdezz rá!
De a vérképedet is nézesd meg, mert a terhesség során nő a vértérfogat, emiatt "hígul" a vér, kevesebb vörösvértest jut egységnyi térfogatra, következésképpen kevesebb benne a hemoglobin, ami az oxigént szállítja. Emiatt lehet légszomjad, ami megdobja az adrenalinodat, mert a szervezeted azt érzékeli, h. kevés az oxigén, ez viszont megdolgoztatja a szívedet. Szóval ettől is lehet magas a pulzusod!
Ha vashiányos vagy, célszerű vasat szedni, így több lesz az egységnyi térfogatra jutó hemoglobin, és ezáltal javul az oxigénkötő kapacitásod is!
A másik fulladásérzéshez vezető ok az, h. ha magasan helyezkedik el a méhed és felnyomja a rekeszizmodat. Nincs savas refluxod? Mert ez a kettő együtt jár többnyire, ráadásul a reflux egy ideg ingerlésével másodlagos fulladásérzést is tud okozni.
Szóval van mitől fulladni terhesen! :twisted:
De jobb, ha rákérdezel a pajzsmirigyre is!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Czeizel támogatja a terhesség alatti metet?
Na végre vki hiteles személyiség! :D :D :D
Kár, h. csak a Bp Tv-n volt látható! :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hi!
Ez aztán a jó hír a mettel kapcsolatban!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D
Végre nem csak endos - orvos szájából hallható, de a legjobb, h ez a médiában lett közvetítve. Nem hiába alakul a molekula! :D

Milyen jó lenne, ha valamelyik kereskedelmi TV- chanel is közvetítené ezt az interjút!!

Kép
lara26
 
 


Szóval úgy volt, hogy azt mondta, hogy pcos-ra az a tapasztalat, hogy a met segít, megoldja a problémát, de azért a teherbeesés nem lesz azonnali, türelemmel várni kell rá. Erre megkérdezte a csaj, hogy szedhető-e terhesség alatt. azt mondta, hogy éppen abba is lehetne hagyni, hisz már nem cél a a teherbeesés, de ha szedik az sem baj, mert nem árt a magzatnak és ha szedi végig, nyugodt szívvel tegye. A másik betelefonáló is megkérdezte, ő cukros a terhesség alatt, és azt mondta, hogy nagyon alkalmas a met a cukorbaj csökkentésére és nem lesz semmi gond, hogy szedi végig, mert hülyeségnek tartja, hogy a dokik már félnek mindentől és nem ajánlanak egy csomó gyógyszert a terhesség alatt, nehogy baj legyen!Azt nem szabad ajánlani ami benne van valami 42-es listában, a többit lehet!
Vendég
 


Sziasztok!

Lafi!
Ez a nap híre!
Hiába Ceizel nem véletlenül genetikus, így tisztában van a gyógyszerek esetleges hatásaival/mellékhatásaival és meri vállalni a véleményét!!!
Nagyon jó! :D Fülig ér a szám tőle!

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok! :)

Szóval hétvégén hidegfront? :roll: A biztonság kedvéért, ma beszereztem 10 :!: doboz :!: Magnézium citrátot (maci tablettát :lol: )
Jöhet a hétvége....

Lafikám Te nagyon vigyázz magadra! Kép

Lara!
Te is! Kép

Monácska!
Te is szívem! Kép
Vendég
 


Rambóka!
Van bizony refluxom, naggggggyon tud égni a gyomrom. MEgnézetem amit írtál, az utolsó vérvételnél a hemoglobinom még jó volt, ez három hetes adat...... A fulladás szinte a legelejétől van a magas pulzussal együtt. Mondjuk, a "gyomorégés" is..............
Hümmmmm Most, hogy mondod, lehet, hogy itt a megoldás?? Persze zárjuk ki, hogy nincs más a háttérben........ Nagyon szépen köszönöm!

Lafika!
Hogy csókolom össze az orcádat!!! No, meg a Czeilét is! Ma ilyen hangulatban vagyok na............... :lol: :lol: :lol: :lol: Ezt milyen jó hallani! Mindjárt megnézem, hogy az archívumban nem fellelhető-e a riport esetleg, jó lenne meghallgatni legalább! De jóóóóó!

Kavicska!
Köszönöm, vigyázok nagyon!!! Szabad hétvégés vagyok, a fiam mamázik. Istenem, mennyi restanciám van bepótolni testiségből párocskával. Asszem fel sem kelünk!!! :lol: :lol: :oops: De Te is vigyázz és nézz fel néha!


Az nlc-n tegnap Koriáginak megszületett a kislánya, Eszterke! 15.55-kor, 3550g, és 55cm. Szép, egészséges babácska, mindketten jól vannak! Kir szerint, és tök igaza van, a metes babák a világ legszebb bébijei!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Az interjú ismétléséről itt:
http://bptv.hu/index.php?inc=news&sec=bptvhirek

Kép
lara26
 
 


kavics...már párszor mondtam sima magneb6.....na, mindegy :) azért ez is jó, de a citrát nehezebben szívódik fel, több kell belőle, mint a magnezium-laktátból.
figyelj erre!!

jam, én is már hallottam máshol is czeizelt erről.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rejo: hülyék a diabos dokik, ezek még a 36. héten is képesek inzulinozni... (bár a tudatlan nőgyógyásznál aki azt hiszi, hogy tud valamit nem sok rosszabb van...)

Lafi: 150 CH nagyon kevés, nekem pl. a 36. hét körül már ott könyörgött a nőgyógyászom, hogy hagyjam a cukrom, csak egyek, egyek és egyek... (persze... mialatt a többi nőgyógyász végig szekált és ha megugrik akkor inzulinra pakolt volna vagy nem engedte volna, hogy ott szüljek és mehettem volna valami sintértelepre idegen dokihoz... ). Így utólag azt mondom, hogy a végén nem lett volna szabad hagynom, hogy csekkolják a cukrom (ld. saját felelősségre meg kellett volna tagadnom a dolgot) és zabálni kellett volna, hogy hízzon a Lilla... ha ugyanis csak egy héttel korábban születik akkor nem érte volna el a 2500 grammot és ott tartották volna inkubátorban, hiába makk egészséges. Még belegondolni is rossz... (ráadásul nálam nem is azért volt pici mert rossz volt a méhlepény hanem mert én is tök pici vagyok, a természet meg nem hülye és nem pakol belém óriásbébit)...

Szóval ha a legkisebb esély is van arra, hogy a baba kisebb mint aminek lennie kellene (igen, sajna a diéta is okozhatja, hiába tagadják az orvosok... nálam tutira bejátszott az is!!!) szóval akkor vidd fel vagy 180-ra... (egyél szárazbabot és lencsét... a lencse a vas miatt is tökéletes választás! Ha csicseriborsót eszel az pedig ha jól emlékszem a fehérjetartalma miatt)
Vendég
 


Lilla lába katasztrofális és a karján is kezdenek megjelenni az ekcémás foltok... pánik... mi a fenét lehet ezzel kezdeni? Úgy tűnik nem viszket neki, viszont már legalább 2mm vastag csúnya hegszerű izé van mindkét lábán... majdnem az egész vádlit befedik...
Vendég
 


Babaváró ismétlése hétfőn reggel 9,45-kor!

Csakegy!

Nézz utána, h. hol néznek Pesten ételallergiát gyerekeknek vérvétellel. Nekem így fejből a Madarász utca rémlik, de régen olvastam Kismama magazint.

Egyébként próbáltad már bekenni Elocommal. Próbáld meg pár napig rendszeresen kenni (nálatok, lehet, h. egy hét is kell, ha ennyire súlyos a dolog), hátha rendbeteszi!
Nem a harisnyahordás hozta elő? Mintha a Brendonban láttam volna pamut harisnyát, ami nem csupa műszál, mint a többi.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: köszi a tippet!

Nem harisnyázunk (csak havonta 1-2 alkalommal), sima pamut rugdalózót szoktam alulra adni... (sokkal kényelmesebb és nem szorítja el a hasát)...

Ami dilemma: születés óta gyapjú ágyneműn alszik. Nyár közepéig semmi gond nem volt, ezért nem gondolom, hogy allergiás lenne rá... kivenni viszont nincs szívem alóla, olyan jókat alszik rajta (kettéhajtott nagy takaró van alatta, a kibelezett babapólyája meg felette...)... Mondjuk amikor megint belobbant akkor csak a pólya volt alatta, poliészter takaró felette...

Másik dilemma: hideg van a lakásban, Lilla a padlón kolbászol ezért szoktam rá egy második réteg ruhát is adni ami egy meleg kezeslábas - ami szerintem poliészter (ezek a polár cuccok szerintem mind azok)... de ez közvetlenül nem érintkezik a bőrével, az csak pamuttal találkozik...

Kajából nem kap allergizálót, még húst sem adunk neki...

Az Elocom nem szteroid???

Ma végső késégbeesésemben bekentem vitamerfennel. Az hámosít és antibakteriális... Svájcban popsikenőcsnek használják úgyhogy tutira bababarát... (itthon meg már évek óta nem árulják, külföldről kell hozatni...)

A szüleim pikkelysömörre kezdenek gyanakodni. Akkor már inkább az ekcéma... vagy inkább az sem. Tök gáz.
Vendég
 


Jó reggelt!

Koriáginak innen küldök hatalmas gratulát a picihez!

Lafi: Csakegynek igaza lehet, most már emelned kellene egy kicsit a CH mennyiségén, hogy a pici hízhasson. Pláne, ha ilyen nehezen akar bent maradni. Minden kis falat számíthat neki, sok múlhat azon a néhány dekán. Mit mondtak, milyen súlyú Hunor baba?

Csakegy: Én ugyan még nem vagyok anyuka, de sajnos elég sokszor van olyan hogy egy-egy izzadásgátlóra/tusfürdőre allergiás vagyok és kiszárad a bőrőm elég csúnyán ott, ahol használom. Szóval nekem ilyenkor sima gyógyszertári mosakodót szoktak felírni, meg vmi szteroidos krémet, de önmagában a mosakodó is segíthet, ha még nem használtátok volna. Kcisit több idő kell neki, mint ha szteroidos krémmel kombinálva használná az ember, de ártani viszont nem lehet vele. Jobbulást a kis Lillának!

Rambóka: Hogy vagytok? Dokival konzultáltál? Mit mondott?

Kép

Kép
bettica
 
 


lafi????????????????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok,

köszi a tanácsokat meg minden de emelni nem merek, most más sem hiányzik mint inzulin....(ma jönnek barátnőim és hoznak tiramisut, szóval ma emelek!!! :wink: :oops: )

Bettica, 2.5 kg-ot mértek!

Amúgy annyira aranyosak vagytok, hogy hiányoltok!
Jól vagyok, de minden de. keményedek, egyre többet, úgy ébredek már, aztán megeszem a napi adag gyógyijaimat reggel és elmúlik. Van egy sanda gyanúm, már csak azok tartják vissza.... :cry: De ha jönni akar, jöjjön!Már nem lesz gond!
Ugye?

Dimet puszi KisZsé pofijára!
Vendég
 


kORIÁGINAK NAGY GRATULA!

Lafi
Sajnálom! :cry:
Én csak 3 napot feküdtem tavaly,és alig volt erőm utánna.Otthon is leginkább aludtam,meg feküdtem.

Rambóka
A digi hőmérővel is 10 perc a mérési idő!Úgy pontos csak.

Rólunk annyi,hogy alig van időm bármire.Gyerkőök felváltva betegek,és felváltva is alszanak.Most épp Dorottya taknyos,na meg én még mindig.Igazából szülés óta egyfolytában sz.rul vagyok.Hőemelkedéssel jöttem haza,azóta is fáj aderekam,hasam..erre elkaptam Ada nátháját,újabb lázas állapot,most épp taknyolok,és az epém környéke fáj..komolyan mondom ilyen egy selejt nőcit... :evil: :evil:
Na,jól kipanaszkodtam magam.. Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Csakegy: ekcémában otthon vagyok(voltam) sajna, nekem akkor jött elő, mikor abbahagytam a szopit, de semmilyen allergiát nem mutattak ki, úgyhogy maradt az ez van, ezt kell szeretni, megszokni.Mindig azt mondta a bőrgyógyász, hogy majd ha a testem "átalakul", elmúlik.Ezt először 7 éves kor körülre mondták, nem történt semmi, aztán mondták, hogy majd a pubertás, és tényleg!Olyan 15-16 lehettem, amikor elmúlt, legalábbis a korábbi nagyon durva. Nekem minden hajlatban volt(kar, láb, nyak, csukló,a fülem tövénél(a cimpa alatt),később vádli, és az ujjaim,a z ujjperceknél).Nem egyszerre, hanem hol itt, hol ott, és nem volt nagyon nagyon vészes(persze, borzasztó volt elfogadni, de néha olyanokat láttam a bőrgyógyásznál, hogy hálát adtam az égnek, hogy én "csak"ennyit kaptam. Arra emlékszem, hogy mindig iszonyatos zsíros vacak kenőcsöket kaptam(kevert kotyvalékok) :evil: , és sosem lehetett normális szép ágyneműm, mert este ugye bekentük, és reggelre zsírfoltos volt az egész ágynemű :(
Egyébként szerintem ezek vacak zsíros krémek használtak is meg nem is, mindenesetre gyűlöltem őket!Meg volt persze mosakodókrém is, az jó volt.
Lényeg, ami lényeg:az elocom tényleg nagyon jó, most is van még, mert bár, hál istennek mondhatom, hogy úgy elmúlt, mintha sosem lett volna, egyedül az ujjaimon jön ki néha(pedig ott előtte nem volt jellemző)Egyszerűen elkezd baromira viszketni ott, ahol hajlik, és bepirosodik, sebesedik, de 1-2-szer bekenem és jó.
Szerintem egy jó bőrgyógyász pillanatok alatt megmondja, hogy mi lehet, és ekcémából is annyi féle van. Te is nyugodtabb leszel, ha tudod, mi a helyzet!Igaz engem is csak hitegettek, hogy el fog múlni, de bejött! :wink:
Mindenestre mihamarabbi jobbulást és bocsánat, hogy hosszú voltam! Zazzy

Kép
Kép
zazzy
 
 


Csakegy!

www.BioBaby.hu

Itt van ekcémára való is,meg a múltkor még láttam valamit, megpróbálom megkeresni.
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Lafi!

A világért sem szeretném Rád hozni a frászt, de a 34. hét még kevés és nagyon sok múlhat akár 20-30 dekán is.
Kérlek, megértem hogy nem szeretnél inzulint, de adj esélyt a babának a hízásra, nagyon féltelek Benneteket. Hidd el kérlek, hogy nem mániából hajtogatjuk Neked itt hogy enni kell kicsit többet... nem nem valami fatness kampány! :D
Én úgy érzem (illetve úgy látom a saját szemüvegemen keresztül) hogy emberfelettit hajtottál végre ezzel a diétával, de szerintem mostmár butaság amit csinálsz. Én is úgy hallottam hogy itt Pécsen is az a trend hogy a 34. hét után már nem adnak inzulint, mert mire beállítanák megszületne a baba, teljesen felesleges. Nálatok ha esetleg most ebben a 2-4-6 hétben magasabb lenne valamennyivel a cukrod a több CH miatt és inzulint akarnának adni, akkor azt Te a saját jogodon nem tagadhatod meg?
Nyilván nem a baba ch-val való sokkolása a cél, de pont tőletek tanultam hogy a babának a magasabb cukor kevésbé árt, mint a hypoglikémia.

(Most úgy képzelj el engem, mint aki térden állva könyörög Neked hogy egyél egy kocka csokival többet. :D)

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Csakegy megvan!

Bio-Fontana ekcéma krém.
(Írd be a keresőbe, lehet neten is rendelni,ez is használható piciknél, és dícsérik fórumokon)
ezoterike
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?