Halihó Lányok!
Először is mindenkinek gratula a szép Babához!!!
Az én pici Fiam is hasonló korú, ezért bátorkodtam írni, bár én egy másik topic oszlopos tagja vagyok
Csillának írnék elsősorban, hogy megnyugtassam:
Csongi 6770 gramm volt a múlt héten. 3460-nal született, és 67 cm most már (56-ról nyúlt meg a Drága). Na most Ő egy kicsit idősebb.
A doki az ég világon nem szólt semmit. Nem húzogat görbéket, ám teljesen tökéletesen elégedett Csongi fejlődésével. Csongi inkább nyúlánk, mint dundi, és ezzel az égvilágon semmi baj nincs.
Ha a Fiad jókedélyű, fejlődik (értelmileg), nem sír állandóan, akkor nem kell izgulni. Ő tudja a legjobban, mennyi kell neki.
Engem is sokszor cseszegettek (család egy-két tagja, még a mai napig pedzegetik a témát), hogy ennak, meg annak mennyi a teje, utalva arra, hogy nekem kevés van (2 ciciből eszik, és nem fél perc alatt szívja ki a tejet, hanem szépen komótosan), és szegény pici Babám nem eszik eleget.
Na ilyenkor fel tudok robbanni.
Csemetém szépen fejlődik, sokat nevetgél, ennél több bizonyíték nekem nem kell.
Nem beszélve a nővérem kisfiáról, aki most 7700 gramm (10 hónapos múlt), 3940-nel született. Ő is vékonka, kis léptékben halad (holott már kap mindent, 3x kiegészítést), de a doki nem paráztat azzal, hogy keveset eszik.
Szóval a alényeg a lényeg, szerintem ha a Kisfiad nem mutatja az állandó éhség jeleit, normálisan 3-4 óránként szopizik, és nem ordít egy álló nap, akkor szerintem nem érdemes már most kiváltani egy szopit. Egész életében ilyen vacak kajákat fog enni, minek azt sürgetni???!!! A dokit meg váltsd le szerintem.
Kedves Erika, szerintem, hogy meddig tudsz szoptatni, az a hozzáállásodon múlik (legalábbis én így gondolom). Bízz Magadban, és a cickóidban!!!. Miért ne tudnál szoptatni, miért ne lenne elég. Tapasztalatból mondom. Az elején állandóan paráztam, jesszus, elég lesz estére, eleget eszik, stb., ennek megfelelően vészesen kezdett apadni a tejem (mint az imént említettem, voltak ezt erősítő hozzáállások a környezetemben). Aztán átírtam a gondolataimat. Persze, hogy elég lesz, nincs ok, amiért ne tudnék annyi tejet adni a babámnak, amennyire szüksége van. Ő hozzám jött, engem választott, tehát én képes vagyok ellátni Őt. Csak ennyi. A 6 hónapot simán, sőt még azon túl is biztos bírják a cickóid (én speciell, lehet, hogy hülyének néztek, bár hiszek benne nagyon, meg szoktam köszönni nekik, hogy segítenek ellátni a babánkat), a hozzátápit pedig nem kell sürgetni, elég macera van vele. A szopi a legeslegeslegkényelmesebb.
Adri, minden tiszteletem a Tiéd, anyóssal kapcsolatban...ez szörnyű, asszem én sem bírnám szó nélkül. Nekem szerencsére szerencsém van Anyósékkal.
Bocsi, hogy így ismeretlenül beleszóltam a dolgokba, de hátha segít egy másik ember tapasztalata is.
Pusza Mindenkinek
Ág