Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

Cscsi, nekem a doktornő azt javasolta, hogy édes mandarin levével próbáljam az almát adni, bár azóta pont nem jutottam el a zöldségesünkhöz. Aztán ha az nem jön be akkor a barack. Mondta még, hogy esetleg egy kis vizes főtt krumplit tegyek almába, hátha....a mandarin a legszimpatikusabb. Megpróbálom.
A mandarin egyébként citrus félébe tartozik?

Köszi Bogy, akkor asszem anyuval benevezek majd egy ilyenre felesben, mert a papírban mindig megromlik a szalámi, ha nem esszük meg 2 nap alatt....

Csajok az édességkajálásom nem mult el, bevágtam még pár kocka csokit és túróhabot....jajj és még éhes vagyok.....

Torna: én megkérdeztem a védőnőtől, azt mondta nincs kihatása a tejcire, 2,5 hónapja járok nem vettem észre változást, úgyhogy szerintem lehet azért.

Pussz.
Melcsi

Kép
melcsi6

hát csajok Zsófi is tönkrement :( hajnal 3kor szoptattam!!! asszem nagyon durván jön ez a második fog...már napok óta mindent megrág, csak a rütyvedt rágókát nem dugja a szájába.... :roll:
és napközben ma csak fél órákat alszik :? és nyüszi. Sajnálom nagyon szegényt (meg magamat is :oops: )

Doo, 46 kiló? J! És hány centi vagy? én rajtam most plussz 2-3 kiló van, de úgy gondolom a szopi után simán lemegy ... muszáj neki, mert hiú vagyok :oops:
Hát tényleg a diéta amit csinálsz... le a kalappal előtted!
Ági, ezek nem éppen királynős képek :lol: de annál aranyosabbak :)

Most volt itt a védőnő, jövő héten kezdema zöldségeket. Sok újat mondjuk nem mondott, de azt tanácsolta ne pempősítsem darálóval a zöldségeket , mert nagyon megszokja a pempőt, csak törjem át egy fém szűrőn. Asszem megfogadom.

Zsófi is kutya nélkül fog felnőni, legalábbis ilyen tanulós kutya nélkül... ugyanis valamelyik nap kapott anyóséktól egy másfél méteres szőrös kutyát!!! Mondom nekik hát ez mi? Azt mondják olyan cuki, tegyük rá hogy meglovagolja... hát no comment. MOndtam nekik, maradjon ott náluk, majd ott játszik rajta, itt nálunk elfoglalná kb a fél nappalit vagy a fél gyerekszobát. Nem bírom hogy ekkora vackokat vásárolnak én meg tároljam... bunkón hangzik, de mit csináljak egy ekkora döggel??? egy szekrénybe sem fér be!

Csilla, próbáltad már, hogy fejsz egy kis anyatejet az almába?
Én bevallom szooktam kaját hozatni magamnak néha. Nincs minden nap kedvem főzni... Jokerfood most a menő...
De egyébként szeretem a főziket. Borsó, tökfőzi, spenót, sóska. Mind gyors! Egy rántottával. Ami gyors még, zöldséget felszelni, (cukkini, padlizsán,) vagy megpárolni (karfiol, brokkoli) és letenni egy jénaiba. Húsevőknek rá lehet tenni bacont , aztán ráönteni két tojás és két kanál liszt keverékét , amibe bele kell reszelni vagy 10 deka sajtot. Be a sütőbe fél órára. Nyami!!! Jó kiadós! Na és baconnel feltúrbózott rakott krumpli? Pipimelles rizottó? Én vega vagyok, de a férjemnek gyakran csirkemellet sütök aztán nekiállok keverni :oops: Lerakom jénaiba, és nekiállok mindent rászórni. Pár karika paradicsom, esetleg fagyasztott zöldség keverék, tetejére sajt, oszt kész, magától megsül:-) Vagy, csülkös bableves, mondjk az hosszú ideig fő, de mindent csak bele szoktam egybe dobálni egy jó nagy fazékba :lol:

Nekem is van tupis muffinsütőm, én semmi mást nem sütök csak muffint. Édeset és sósat is. Kedvenceim: Rafaello bonbonos csoki muffin , meggyes tejszínes muffin, almás fahéjas muffin, és a szárított paradicsomos sajtos muffin, a burgonyás sajtos muffin, és a hagymás burgonyás muffin. Van egy írtó jó muffinos könyvem. 20 perc minden muffin előkészítése, és 2*20 perc alatt kisül. Bocs :oops:
pici76

Csajok, tegnap kérdeztem az adventi koszorún a gyertyák színeit, találtam rá magyarázatot:

"A keresztény tanítás szerint az advent hagyományos színe a lila a bűnbánat és a megtérés jelképe miatt. A koszorú négy gyertyája közül - a meggyújtás sorrendjében - az első, a második és a negyedik lila, míg a harmadik, a közelgő ünnepet szimbolizálva: rózsaszín.

Létezik egy másik színmagyarázat is, e szerint a gyertyák színe - a meggyújtás sorrendjében - kék, piros, fehér és lila. A gyertyák egy-egy, vasárnaponként érkező angyalt szimbolizálnak. A karácsony előtti negyedik vasárnap érkezik egy kék köpenybe öltözött angyal, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A következő vasárnap piros palástú angyala már a tiszta szeretetet sugárzó embereket keresi. A harmadik vasárnap fehér angyal jön, kezében fénysugarat tartva. Megérinti a sugárral azt, akinek tiszta szeretet lakik a szívében. A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, s a béke dalát énekli. E daltól a földben szunnyadó valamennyi mag felébred, így újul meg tavasszal az élet."

Kép
melcsi6

Melcsi!

Ti hívők vagytok? Vagy csak nagy szakértelemmel szeretnél koszorút csinálni? Amúgy igazad van, vaamit vagy jól csináljuk vagy sehogy....

Nekem az adventi koszorú már csak lakásdísz...most el is szégyeltem magam... mert valójában nem az. Mi már 20 éve csinálunk minden évben, akkoriban még nem volt divat, de én nagyon kis vallásos voltam régen...

Mostmár igazodik a koszorúm a fenyőhöz illetve a terítékhez. És biztos megfigyeltétek nálam a bordó visszaköszön mindig.
lényegében ez egy ekrü szinő koszoró de van benne itt ott bordó a teríték bordó lesz, mikor asztalra kerül a koszorú akkor a közepébe bordó karifa díszeket teszek majd.

KépKépKép
bogyra

Cscsi, hat igen boltira gondoltam, mert most csak az lehetseges.

A vedonom a fruttapura nevut javasolta, dm-ben vasarolhato, nagyon jok, es az nem olyan sok mennyisegre, ket napra elosztva siman adhatod, az egy nap csak par kanal.

KépKép
horilda

Bogy, csak érdekességként írtam :wink: , de egyébként hiszek igen :wink:

Kép
melcsi6

Agi szuper jok a kepek, ilyen jol lekapni a pillanatot es sosem tudom. :lol:

KépKép
horilda

Melcsi!

Muta majd a tiéteket is! :)közénk már leszálltak az angyalkák és ott ülnek a gyertyák között! :)

Tudom már melyik a tupis almapépelő.... olyat akarok már rég, de citrom miatt!! :) Nah de most meglepem magam olyannal.

KépKépKép
bogyra

Melcsi, a mandarin citrusféle.
És valaki kérdezte, h. a sütőtök mi. Zöldség.

Kép
niki30

Bogy :D :D :D , akkor ti "tiszta szeretetet sugárzó emberek vagytok"

Ági, a kisfiamnak is van egy olyan arckifejezése, amikor lebiggyeszti a kis szájacskáját, amikor se ilyen se olyan, mintha sírni akarna....na ezt eddig még nem sikerült elkapnom....csúcsok a képek :wink:

Kép
melcsi6

Köszi Niki!!!! :wink: Akkor nem értem, mert valamelyik nap pont azt olvastam, hogy citrusfélét 1 éves korig nem szabad adni. Akkor most mi van :shock: jajj.

Kép
melcsi6

Melcsi, szerintem ezt lehet lazábban is venni. Tudod, sokmindenről sokmindent mondanak. Meglátásom szerint azt adj a gyermekednek, amit gondolsz, érzel. Ha úgy érzed baja lehet tőle, allergia, bármi, akkor inkább várj vele. Én megkóstoltattam már Emmával, bár túlzottan nem csipázta.
Szóval írják azt h. egy éves kor után, a dokinő meg mondja, h. citrom helyett adjak neki mandarint, narancsot, almát, mert abban is van c vitamin.
Ahány ház annyi szokás.

Kép
niki30

Ági, csúcs Zitáról ez a sorozat. Köszi, h. megosztottad velünk, így utólag is:) :lol:

Kép
niki30

Én már sok mindent nem értek, annak idején gergőnek citromot KELLETT adni a csuklásra... levi is kapott már!!!
Nagy menniységben neem szeretem mert kicsipi a popsijukat, de nem allergiás rá eghyik sem! :)

kilókról nem szállok be a társalgásba... khm khm. Niki, Pici látott én vagyok csak az igazi bálna vadász! :)

És akkor szeretnék felvilágosítani mindenkit, hogy a zöldség mint olyan nincs. Ez egy műszó. A zöldség is annak a bizonyos növénynek a gyümölcse általában! Wikipédiában néztük nem rég! :)
Úgyhogy a sütőtök is gyümölcs! :) De az a jolly joker, mert ashatot csak gyümölcsként és adhatod főzelékként is.

Nha miket tudok??? :D

KépKépKép
bogyra

Melcsi, de jó ötlet a mandarin! Megpróbálom :)
És az anyatej is, köszi Pici. sten hozta Zsófit is az elromlott gyerekek táborában :) :D :lol: És ezek a kaják! Téynleg egyszerű, és finomnak is tűnnek.
Ilda, holnap megyek dm-be, megnézem ezt a fruttaizét, ilyet még nem láttam.

Csilla
Vendég

Bogyra, köszönjük a tájékoztatást. Jó tudni! :lol:

Pici, nem tudnál megosztani pár muffin receptet ezek közül.
Én is szoktam sütni, de én csak mezei, narancsosat vagy mákosat, túrósat.
Különösképpen ez a raffaello bonbonos csokis, meggyes, tejszínes, paradicsomos, sajtos érdekel.
Na oda a "megállom az édességet" időszaknak. :roll: :oops:

Kép
niki30

Citromot már én is adtam Zsófinak csuklásra, nem lett semmi baja...
meg a teáb is tettem régebben ,mondjuk abból alig ivott.

Fruttapurát én is vettem egyszer, és Zsófi szépen behamizta, úgy kellett sunyiba megkóstolnom :lol: ízlett neki

Csajok! Bogyra egyáltalán nem bálna!!! Ne higgyetek neki!

Niki leírom őket priviben!
pici76

Sziasztok!

Hú micsoda kaják étvágy sajna nekem is van sőt!!! Rajtam még mindíg van 10 kiló de torna -diéta á egyenlőre nem biztos lusta vagyok. Enni meg csak este mikor van idő de akkor bőven. Én is szoktam rendelni kaját mint pici vagy csak összeütök valami egyszerűt. Szeretjük a sült pisztrángot csak paprikás lisztbe átforgatom és sütöm. A nagy kedvenc a csirkemell sajttal barackkal és mézes gyümölcsel + krumplikrokett. Ezt grillezni kéne de én sütőbe csinálom. A csirkemellet szoktam még fokhagymával és gombával, juhtúróval és paradicsommal. És még finom a sertéskarajt megtöltöm füstölt sajttal-hagymával és baconnal. Vegetáriánus ételek közül is szoktam párat csinálni camember sajtot panírozom, kisütöm hozzá áfonyalekvár és ananászos rizs, na meg néha csak többféle sajtot panírozok -sütök. Desszernek meg jó az áfogyástúróval töltött palacsinta. Ezeket egy volt kollégámtól tanúltam el ő mellékállásban szakács és nagyon fincsi. Sütni hát csak pite, mézeskalácsfigurák reszelt túrós abba annyira nem vagyok otthon. Balázs egész nap nem hajlandó tápszert enni, csak éjszaka. A főzi, gyümi pép jöhet, ez van.

KépKépKép
rena10

Ne csináljátok már, h. a babák mellett ti ilyen kajákat tudtok csinálni?
Ezt nem akarom elhinni. :shock:

Kép
niki30

Pici, ezeket a muffin recepteket nekem is írd meg! Meg a hagymás krulmplisat is. Nyammm :)
Köszi!!!
Vendég

Melcsi én csak akkor ha anyu is itt van de főleg este 19:00-kor szoktam mikor Balázs már alszik, vagy ha a párom is itthon van. Ha egyedül vagyunk hozzá se fogok.

KépKépKép
rena10

Niki privi ment
pici76

Pici, köszi :D :D :D

Kép
niki30

Csilla, neked is ment!
pici76

valaki kérdezte a fa etetőszéket

mi ilyet kérünk Karira:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... aetetoszek
vagy a Floridát, vagy a Kaliforniát (az dönthető)
pici76

Pici: Nekem nem küldesz privit? ;) Én is akaroook muffintot!!!!!! :)

Rena te miekt főzől?? Tök jó!! Én mindig snassz mezei kajákat nyomatok, de lám még erre is milyen jó ez a fórum, és hogy ti itt vagytok nekem! :)

Kép

Kép
lorcika

Pici, megnéztem az etetőszékeket. Hallod, van áruk. Majdnem lefordultam a székről. :shock: :shock:

Kép
niki30

Lorcika én is inkább hétvégén ügyködök hétközbe megteszi a paprikáskrumplitól a főzelékekig bármi. Egy időbe minden hétvégén húsleves volt meg rántott hús, na meg töltöttcsirkecomb már untam. De könnyen elkészíthető és nem időígényes csak a neve tűnik annak.

KépKépKép
rena10

bocs, bemásolom ide a recepteket, akit nem érdekel ugorja át

Meggyes tejszínes:
Hozzávalók:
25dkg liszt
10 dkg cukor
2 zacskó vanilíás cukor
15 dkg olvasztott vaj
20 dkg meggy (mirelit vagy befőtt is jó)
1 citrom héja
1 tojás
2dl főző tejszín
3 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
Sütőt melegítsd fel 180 fokra.
Lisztet keverd össze sütőporral, és reszeld bele a citromhéjat.
Egy másik edénybe keverd össze a tojást, cukrot, vanilíás cukrot. vajat, tejszínt.
Ebbe a masszába keverd bele a lisztes egyveleget villával,és amikor egynemű az anyag, forgasd bele a meggyet.
20-25 perc alatt kész:-)

Bonbonos muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg őrölt mandula, vagy mogyoró
1 tábla tortabevonó (én az ét Katicára esküszöm)
12 bonbon (Rafaellóval csináltam, de más is lehet)
2 tojás
1 dl olaj
3 dl tej
3 evőkanál kakaópor
3 teáskanál sütőpor

Egy tálba keverd össze a lisztet, mandulát/mogyorót, kakaóport, sütőport.
Egy másik tálba keverd össze a tojást, cukrot, olajat, tejet.
Ebbe forgasd bele a lisztes keveréket.
A muffinformába tegyél félig tésztát, nyomj bele egy muffint, majd tegyél rá még tésztát, hogy ellepje.
15-20 percig süsd.

Olasz fűszeres muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dl tej
1 dl olivaolaj
1 tojás
10 dkg szárított paradicsom
5-10 dkg sajt
1 teáskanál sütőpor
fűszerek: fokhagyma, oregánó, só, bors

Sütőt melegítsd 200 fokra.
Egy tálba keverd össze a lisztet és sütőport
Másik tálba keverd el a tejet, olivaolajat, tojást.
Ebbe keverd bele a lisztes egyveleget.
Vágd apróra a szárított paradicsomot, és kockázd apróra a sajtot.
Keverd bele. Sózd meg, egy csipet bors, 1 fej fokhagyma, és oregánó kell bele . Jó a szárított oregánó is, vagy helyette bazsalikom, és én fokhagyma port rakok bele friss helyett.
10-12 perc alatt kész.

Sajtos Burgonyás
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
3 apró vagy egy nagy burgonya
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl étolaj
4 teáskanál sütőpor
őrölt fehérbors

Lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval borssal.
Egy másik tálban összekeverjük a az összetört főtt burgonyát a sajttal, tojással, tejföllel, olajjal.
Ebbe belforgatjuk a lisztes egyveleget.
180 fokon 20-25 percig sütni.

Egyébként a muffinos könyv Alexandra kiadvány:
Korpádi Péter, Patyi Árpád: Muffinok

Nagyon jók az arányok, és vannak benne extra muffinok is mint kínai csirkés muffin meg ilyenek:-) Nagyon jók!
pici76

Niki! Hidd el ezek még az olcsóbbak....
pici76

Pici, köszi! Ki fogom próbálni őket szépen sorban :)
Vendég

Sziasztok!

Én este szoktam főzni, olyankor a kicsi- este 5 után- elvan 1 órát egyedül és akkor van időm előkésziteni a dolgokat.

Ma pl. lasagnet csináltam, de nem ám porból.... nagyon fincsós lett!

Nekem is van csomó muffin receptem meg van karácsonyi receptgyűjteményem. Ha esetleg valaki igényt tart rá, akkor szivesen átküldöm, de csak privibe, mert van egypár oldal az tuti.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Az első "sztárfotó".

SZIASZTOK CSAJOK! Ugye bejövök nektek???? :lol: 8) Kép

Kép

Kép
precious
Budapest

pici, sztem nem hangzik bunkón. én is utálom az ilyesmit. pláne h ki se lehet mosni és csak porfogó. különben a gyerekeket sztem közel nem érdekli annyira az ilyesmi, mint a nagyszülőket :roll: 164 cm vagyok.

ági, tornázom, de nem azért hogy fogyjak :roll: hasizmot kell reprodukálnom, különben asszem pisloghatok a lógó beleimmel. :roll: :oops: az h rendesen, hogy értendő? időnként abbhagyom, mikor gyerkőt mentem meg az elzúgástól v a tévékapcsolót a gyerkőtől v egy-egy papírfecnit húzok ki a szájából :roll: :wink: de azért heti kétszer megcsinálom. szeretném másnaponta, de az még nem jött össze. különben érthetetlen módon pont a hasizom a leggyengébb láncszeme a kazinak, nem? legalábbis a 6 hónaposkori tornának.

vanda, köszi a recipéket!! naggyon rendes vagy :D nagyon tutkó ez a fotó Bálintról! :) mosható pelusban nyomjátok?

csilla, nekem is az anyatejes alma jött be. és a krumplis se hülyeség!! írd majd meg h mi van a fruttapuraban. ha nincs benne adalék, akkor veszek én is. ja, meg cukor se.

különben mi végül mégis műanyagszéket vettünk, de én is olyat akartam eredetileg, mint piciék. a műanyag azzal győzőtt h asszem majd toligálnom kell konyha és a nagyszoba-ebédlő-részleg között - ennek meg van kereke, meg a magassággállítás és az összecsukhatóság volt még. de baromi nagy... tegnap vettük meg. ja, és mi hoztuk el a budaörsi brendonból az autósülést :wink: mondhattam volna, mi? :roll:

etetőszéknél használja vki a biztonsági övet? van annak vmi értelme? gondolom majd akkor lesz inkább, ha már nincs előtte a tálva, nem?
Vendég

Vanda, tuti a kép Bálintró, jó kis husis baba ő is. :wink: :D

Dóri,
én használom a bizt. övet, Marci trónol benne, ha próbálkozom a kanállal :wink: , és be is csatolom, tálca nincs előtte. Viki is bekötöttem, mikor benne ült, mert én úgy használtam, hogy tálca nélkül és odatoltam az asztalunkhoz (és asztalról a tányérjából evett, mint a nagyok :)). Meg ha felállsz vmiért, egy perc alatt kiugorhat belőle a gyerek, kell az az öv.

Este beszipkázott reggel éefejt tejet 50 ml-t a kis drágám, és aludt reggelig. Úgyhogy most amíg van ennyi, addig így teszek. És nyomatom a krumpli-répát, az bejön neki.

na ébredtek..
Vendég

Bálint nagyon csábító!! Ha lányom lenne....de így csak vetélytárs szegény fiacskámnak... :lol:

Ilyen fruttapurát anyu is vett neki. Hát nem tudom. Mivel sztem árban ugyanot vagy mint kecskeméti ügyben, nem értem, mért nem eszitek meg ti, amit meghagy?? Mi apával verekednénk érte, csakhát ugye megeszi az egészet....tök fini.
Mondjuk én frissen szoktam neki csinálni. Lehet ezen vitázni, hogy mi a jobb, elhinni, hogy az iso9002, bolti kész a jó, vagy a szupermarketes-vegyszeres gyümiből a friss...Mondjuk az is igaz, hogy 2 kiskanálnál nem érdemes, azaz csinálnék egy adagot és lefagyasztanám. Persze van aki ellene van.. Én mostanában 2 napra csinálom egyik megesz másik hűtőbe holnapig. De az adagja kb 100-150g. (egy banán egy körte egy mandarinmost a sláger).

A citrusfélékkel (meg úgy általában midnennel) én úgy voltam, hogy próba cseresznye. Nem lett semmi gond, hát adom tovább. (Persze fene tudja, ha a trópusokon laknánk nem kérdés, de igy nem tudok állást foglalni. Inkább adom, de mindenki döntse el maga.)

Az almával küzdőknek meg annyi, hogy én NEM almával kezdtem, hanem -tengerentúli és suttogó módra és mert abból volt épp dögivel- körtével. IMÁDTA. Aztán szőlő, amit utólag olvastam nem is lett volna szabad? De nagyon szerette és most is adnám. És utána jött a sütötök meg az alma. Az igazi vilmoskörte (vajpuha lédús édes fajta) nem savas, imádni fogják.
Én pépesitek mindent, majd ha lesz foga, akkor jön a darabosabb, amit akár a kezébenyomhatok (piskóta, almadarab, banán) de igazából kényelmi okok miatt van ez igy. (turmixgéppel ugye gyorsabbmint reszelgetni)

Pici, a bonbonosnál mármint bonbont raksz a közepébe...
A nagy játékokkal é is ugyanezt csináltam, sőt tegnap már a kicsivel is, mert már nem birom őket állandóan egy helyre összegyűjteni :evil: mindenhol játék hever!! (persze azért ez aranyos érzés...diákkromban mindenhol jegyzet hevert..ez azért jobb! :D )

Kép
kriemhild

Ja, nemtom irtam-e, mi teszkós etetőszéket vettünk akcióban 5500ért. Műanyag, csővázas és abszolút megfelel. Szóval csóri anyukáknak ajánlom. Én is mindig bekötöm az övet. (Most mondjuk még párna van a háta mögött , mert nagy a szék rése. felhajtható a tálcája, odaültetheted az asztalhoz.)

Kép
kriemhild

Egyszer joghurt, egyszer szilvalekvár Kép Kép

Kép
kriemhild

Szia Doo,

Igen, mosható pelust használok, de csak nappal. Egy pár hónapja megváltozott a pisi összetevője és mivel éjszaka nem pelenkázok, a sok ammónia nagyon kipirositotta az ágyékát. Igy éjszaka eldobhatósban van, nappal meg moshatósban. Mi elsősorban környezetvédelmi szempontok miatt döntöttünk igy, a megtakaritás másodlagos indok volt. A 1. évtől a pelenka ingyen van (az eldobhatóshoz képest). Arról nem is beszélve, hogy a 2 és 3. gyereknek pedig teljesen ingyen van.
Egyáltalán nem nagy fáradság és semmilyen plusz munkát nem igényel. Mosni úgy is mindig kell. Nem is vasalom.

És a mellszivón kivül semmit sem sterilizálok. (talán Doo vagy Pici irta, hogy Ő sem). Hadd szokja!!!! :D

Damján is nagyon csinos. Miért kapott szilvalekvárt? Kaki probléma?

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Doo, a rendesent úgy értettem, hogy rendszeresen. A heti2 jó! Jobb, mint nekem a semmi :oops: én a 6 hós részt meg sem néztem még :oops: :D

Micsoda pasik, hűhaa!!! 8) 8)
Cscsi, én benne vagyok, h összehozzuk a gyerkőket, csak van egy vetélytárs! Benedek a neve, 2 éves, és azt mondta, ő elviszi ZItuskát PÁRIZSBA!!! És vesz neki a Sparban vizet...aztán mondta anyukája, vizet, az olyan snassz..erre, hogy akkor KUBUT!! :lol: :lol: Olyan romantikus! :P

Kép
ági_bp

Jajj de szépek ezek a fiúkák!
Nézd Emma!
:lol:
Bálint, igen, nagyon bejössz! :wink: :wink:

Kép
niki30

Képzeljétek, ma megkóstoltattam Emmával az univernek ezt a bió vegyes zöldfőzelékét. Adott már valaki ilyet?
Úgy ízlett neki, h. alig hagyott az üvegben. Nem is hittem volna.
Remélem ez nem volt még túl korai, mert ahogy néztem, ebben zöldborsó, brokkoli is volt. No mindegy. Majd meglátjuk, van e mellékhatás.

Kép
niki30

Ja, és alma levét összekevertem pici vízzel, de nem issza. (gondoltam ne csak mindig vizet kapjon). De nem kőő neki.:(

Kép
niki30

Sziasztok,

Azta ezek,a fiúk!!!!!!!!! Nagyon dögösek!! ;) :) Bálintnak azok a szempillák!!!!!!!!! :)

Me ebédre én saját magam gyártott sütötök-krumpli-répát adtam, amibe belekevertem a tegnapi csirke-zöldséget. Immel ámmal ette, de egy fél adagot evett. Aztán na mondom bepróbálkozom a csokis tejpéppel. Tátotta a száját, de amikor lenyelte, összerázkódott. :shock: Aztán tátotta megint..de összerázkódott, úgyhogy ez nem jött be (vagy idegrángása van a gyereknek???? :shock: ).
Úgyhogy jobb híján 120 táppal kísértem le a kaját. Mármint Ricsi! :D
Pill..beakadt a járókába...na gyerek kiszabadítva!
Amúgy torkaszakadtából sikítozik!! :? Füldugót valaki!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
lorcika

Melcsi! A mandarinos alma úgy tűnik sikerült :wink: :lol: Az anyatejes nem annyira :( , és csak a legutolsó kanálra csöpögtettem mandarint. Meglepődött, de asszem ízlett neki, mert ezt nem köpte az arcomba.
Csilla
Vendég

Jah Lorci, nálunk is ez a téma. Tetszik neki a hangja.. az a nagyon hangos és nagyon éles hangja.
Vendég

Sziasztok!

Azt mondjátok meg, hogy Ti már kiváltottatok legalább egy cicizést a kajával? Mert én nem tudom, hogy hogyan csináljam. Mivel hozzátápi, ezért cici után van kaja. De cici után mindig tele van a kicsi pocakja, igy nem kell neki a kaja. Volt már úgy, hogy cici után 1 órával próbáltam, de igy sem fogyott túl sok.
3 hete próbálkozunk az ebéddel, de valszeg nem túl jó a technikám.
Próbáljam meg kihagyni a cicit szerintetek? Vagy adjam csak kaja után iszinek?

ÁGI! Micsoda lovagja van a királynőnek....Remélem,hogy apjuk már beszerzett nektek egy légycsapót, hogy majd azzal hessegessétek a "párizsi" kérőket... :lol:
Hogyan jut ilyen az eszébe egy 2évesnek, most mondjátok!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Vanda, én már próbálom kiváltani, de sokszor, azért mint ma is, tápot kell neki adni vagy cicit a kaja után. Attól függ mennyit fogyaszt a fiatalember! :) De nem megy egyik napról a másikra. Én azt hittem már tök jól eszik, de amit egyik nap szeret, azt nem mindg szereti egy másik nap!!!!!!! :shock: :shock: A tejpéppel meg eddig a sárgabarackos jött be a legjobban, de újat akartam próbálni. A sima rizspép nem ízlik, a csokis se ahogy elnézem. Úgyhogy ma uzsira alma-banánt kap.....remelem MA is megeszi! :)

Már mondani sem merem......de ismét fogzunk!! Az alsó kismetszők jönnek kifele, az egyik már áttört! Éjjel fél 12-kor felsírt Ricsi, de ivás után visszaaludt, aztán majdnem 5-kor indult a nap, de nagy nehezen cicizér közben csak visszaaludt! :) Van a konektorban ilyen világító smile,és ilyenkor a sötétben, szopi közben azt nézné örökké!! :D Anyja meg a szemét se bírja kinyitni!!!! :oops: :roll: :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok, olyan gyönyörű napsütés van, hogy sutba dobtam lustaságom és két órát sétáltunk :) (tudom van akinek ez alap :oops: :roll: )

Nem semmi milyen macsó csávó ez a Bálint, nagy szívtipró lesz az tuti... de Damján maci szemei nálam az ász :)
még így lekváros túros pofival is :lol:

Vanda, a mosható pelusba valami betét kell, amit azért eldobsz? Vagy hogy működik?
Én mindig előbb a gyümit adom, aztán kap cicit. A főzeléket is így szeretném majd addig, míg meg nem eszik egy rendes adagot, akkor elhagyom majd utána a cicit és csak valami iszit kap.
Ez a terv :wink:

Csilla , Lorci, tudom miről beszéltek, néha este én is úgy érzem kifolyik már az agyam az ordítástól... :x

Jézusom Lorci, hány foga is van akkor már Ricsinek?

Niki, vegyes zöldség??? áááá , ma próbálkoztam először krumplival. Az első adagot leégettem :oops: pedig ott álltam mellette... igyekeztem kevés vízben párolni :roll: kicsit túl kevés lett :? :lol:
Ti mit csináltok a krumplival? Turmixoljátok? Nekem azt ajánlotta a védőnő, csak törjem át szűrőn, úgy is tettem, és még anyatejcit is tettem bele, mégis úgy fuldokolt Zsófi, hogy 3 kanál után megesett rajta szívem és megciciztettem.... nem tudom hogy lesz ebből főzelék :roll: valaki írja már le hogy lehet ebből ehetőt csinálni!!!! Tele volt mini krumpli darabokkal a nyelve... vagy majd megtanulja lassan lenyelni így is???
pici76

Kösz Doo :) így már kevésbé érzem magam bunkónak :)
Figyu, nagyon kéne magadra vigyázni bakker. 164 cm és 46 kiló???
Vitamint szedsz valamit?
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?