Új privát üzeneted érkezett!

Emma: az ébredés nálunk is szó szerint van, csak az az érdekes benne, hogy éjjel és reggel nem így ébred. Csak napközben,ha alszik, illetve este elalszik és kb. 1 óra múlva ébred így. Keservesen sír, aztán 1 mp múlva már nevet....

Orsi: a tej lehet, hogy nem csappan, de nálunk pl.annyira megnőtt Zorka igénye,hogy a cici nem tudja követni. Hiába tettem sűrűn cicire, nem lett több...igaz, kevesebb sem. Előfordul, hogy pótolnom kell, de max. 2x egy nap. Zorka 200 mili alatt meg sem áll, estére már nincs annyi tejcsim.

tiko
 
 


Sziasztok!

Most én jövök a nyűgömmel :cry: ! Kicsit ki vagyok akadva :cry: . Minden rendszer amit kőkemény munkával kiépítettem borult. És nem értem mitől hiszen minden ugyanaz mint régen. Gondolom csak a gyerek lett más :) . Régen magától elaludt a kiságyban, most félórát órát ülök mellette és altatok... A gyerek szószerint remeg a kiságyban... Kiveszem megnyugszik visszateszem remeg. Nagyágyban könnyebben elalszik de tulképp ott is megy a nyííg. Esti altatás: masszír, fürcsi, masszír, szopi, alvás, fél óra múlva kezdődik a végnélküli üvöltés... semmi nem jó neki :cry: semmivel nem nyugszik meg. Valszeg visszajött a hasfájás :evil: . 2-3 óra múlva hatalmas puki és elalszik... De ezt sem értem... Semmi logika nincs az egészben. Kajákat ugyanazokat eszem... Kb 5 szoptatási módszert kipróbáltam. Mindegik úgy nézett ki hogy bevállik...tökre örültem aztán 2 hét múlva ugyanúgy hasfájás. Már lassan 4 hónaposak leszünk:(:(:(:( és nagyon szomorú vagyok hogy játék helyett a fenekét kell ringatni....Férjem új munkahelyen dolgozik és nagyon nehéz munkát végez. Tegnap eltört a mécses és kiborultunk. Hulla fáradt és egész este gyereküvöltést kell hallgatnia.
Altatással kapcsolatban arra a bölcs dologra jutottam hogy túl sokat alszik és nem fárad el vagy túl keveset és túlpörög... :lol: . Van egy csomószor hogy dörzsöli a szemeit ásítozik. Elszeretném altatni akkor jön az üvöltés. Próbálkozok mindennel.... Nem megy... kiveszem és röhög meg viháncol mint akinek semmi baja :evil: :lol: Nem ismerem a saját gyerekemet :? Ha ritkábban altatom többet fog aludni 1 óránál?Vagy ilyen típus és kész? Egyébként úgy alszunk hogy 7 körül kelés aztán 8-9 majd 10-11 meg 13-14ig aztán utána már nem hajlandó. Van azért néha hogy ennél többet alszik. Na jó néha 15-16ig is alszik.
Na jól kipanaszkodtam magam... És még tudnék írni... Ha van valami jó tanács és ha nem túl triviális akkor azt szívesen venném...
Bocs hogy rontom a topic hangulatot :oops: . És itt jelzem hogy nem fogok megsértődni senkire akinek jobb sorsa van :lol: . Nekünk ez jutott és hiszem hogy ÉN mindent megpróbáltam/ok...

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu: hasonló a helyzet nálunk is, én sem értem,mi történt.... Bár nálunk azért ennél jobb a helyzet (eddig), nem tart órákig a sírás. Zorka iszonyat keveset alszik napközben, tegnap pl. 2x fél órát aludt.... Mondjuk ha elalszik, akkor meg sokat alszik. Ma pl. este 9-fél10-től reggel 7ig, aztán evett és azóta még alszik....
Ötletem nekem sincs sajna.... :(

tiko
 
 

 
 

Orsi: Lili még mindig olyan sokat alszik?

tiko
 
 


Tiko!
Bocsi hogy belepof :oops: ! szerény véleményem szerint a tápszerrel csak rontasz a helyzeten. Több tejcsinek kell lennie ha többször szoptatsz... Ha kell akkor 20 percenként rakd cicire. Én ezen végig mentem. Nekem majdnem elapadta a tejem. Vártam hogy megteljenek a cickók :oops: és ezzel ugye majdnem ki is végeztem a szopit. Barátnőm segített . Az elején amikor elkezdtem a tejcsit szaporítani tényleg úgy tűnik az embernek hogy ez így nem jó mert csak azt látja az ember hogy elfogyott és nem marad estére stb. Na olyankor kell többször mellre tenni, még akkor is ha úgy érzed nem fog jönni. Jönni fog csak ki kell várni . És ha ezt követed 2 nap múlva 100% hogy dőlni fog a tej. Ha a hiányzó mennyiséget tápszerrel pótolod akkor honnan tudná a szervezeted hogy több tej kell?
Bocsi ha véletlen kioktató volt a stílus. Nem állt szándékomban :oops: Csak segíteni szeretnék... :wink:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Tiko!

Most olvastalak.Azért köszi :)
Ja és azért írom le hátha megoldódik magától :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


tiko írta:Orsi: Lili még mindig olyan sokat alszik?

annyira már nem sokat, de még mindig sokat alszik.
3-4 órát már nem, de de. általában alszik 2 órát meg délben 1-t meg du is még 1-1.5 órát mikor hogy.

szopi és tej témában én egyetértek Zsuval, csak én ezt már annyiszor leírtam és annyiszor kaptam ezért, hogy már nem szoktam hangoztatni.

Nekem is van, hogy csak 60at szopik lili (mert ennyi van) és van, hogy tök lapos a mellem, olyankor 1-1.5-2 óránként eszik és max. 2 nap alatt visszaáll a rend és szopik akár 200at is... bár mérlegen ca. 2 hónapja nem volt, de sacc/kb. így gondolom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsu: nem vettem kioktatásnak!!! :)
Én tényleg próbáltam napokig. Na akkor leírom hogy van. Reggel elég a tejcsi, köv. etetésnél is. Aztán ha nem elég, van lefejt tej, mert az esti etetés után mégegyszer fejek (8kor eszik, 11 körül fejek), aztán a délutáni és az esti etetésnél kb. 140-150 mili van a 2 ciciben, ez Zorkának marhára nem elég. Ilyenkor kell pótolni, ha van még tejcsi azzal, ha nincs tápszerrel.
Amikor nagyon sűrűn cicire tettem, Zorka egész nap üvöltött, mert éhes volt....nem is hízott, nem is kakilt.
Szóval nincs kevés tejem igazából..... Neked is így volt?

tiko
 
 


Orsi: tudod, én a te javaslatodra csináltam így és most sem szóllak le érte :D (lehet,hogy nem rám gondoltál...)
Lehet, hogy nem jól csináltam, vagy nem voltam elég türelmes, nem tudom.....

Tényleg jó sokat alszik még mindig.:) És éjjel mennyit? Ébred enni?

tiko
 
 


Zsuzska,

amikor 1-1 órát alszik napközben Borka, hogy ébred? Biztos, hogy 1 óra múlva már felébred?
Leírom, hogy miért kérdeztem:
ugyanez volt nálunk is a helyzet, de még 1-1 órát se aludt napközben egyszerre. Aztán már én is annyira kibuktam (mi akkor éjjel is alig aludtunk), hogy lefeküdtem Olivér mellé egyik délben. Ő kb fél óra múlva már nyöszörgött. Na, korábban ilyenkor mindig felvettem,de azon a napon annyira fáradt voltam, hogy semmit nem tudtam csinálni (félálomban voltam). Kb 2 pecig nyekergett-sirdogált, aztán visszaaludt. akkor jöttem rá, hogy lehet, ő még aludna többet is, csak én teljesen felébresztem. pár hete beállt, hogy déltől 4-ig alszik. ez is fokozatosan ment, eleinte felébredt közben, ma már fel se ébred.
Megjött tegnap a hordozókendő, a legegyszerűbb kötéssel sikerült magamra kötni Olivért, tetszett neki :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


tiko írta: (lehet,hogy nem rám gondoltál...)

Tényleg jó sokat alszik még mindig.:) És éjjel mennyit? Ébred enni?

nem rád gondoltam... 3 éve szoptatok, 3 éve van róla egy elképzelésem és viszonylag sok dolgot láttam már... meg kaptam is a "nézeteim" miatt :)

Lili most 3 hete megint kel éjjel egyszer, előtte 1-1,5 hónapig nem kelt. Eszik olyan 1-2 óra felé, utána meg 5-6 között és 7 körül kel véglegesen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: tudom, hogy tapasztalt vagy és mindenhez értesz, félre ne érts! Nem kételkedni akarok benned. Eddig is és ezután is megfogadom a tanácsaidat...nálunk egyszerűen nem jött be. És télleg lehet, hogy én nem csináltam jól.... :) Szted? :D

Akkor Zorka sem alszik keveset, csak máskor. Ő napközben 2x fél órát alszik max. Meg az éjjelt végig, még ha kel is enni egyszer, utána alszik 9-10-ig.

Zsuzsi: örülök,hogy Olivérnek tetszett. Hátad hogy bírta?
Erre már én is gondoltam, hogy csak felébred és aludna vissza, csakhogy Zorka nem nyöszörög, hanem iszonyat keservesen sír....

tiko
 
 


Tiko :)
nálatok már kialakult egyrendszer, nektek így jó.

nem mondom, hogy 100%ban mindenkinél működik, mert nem, de nagyon sokszor igen.
Én azt az állításom fenntartom, hogy ha 4 hónapig elég volt a tej, akkor utána is elég lesz akármeddig, amíg a baba igényli.
(de ti ugye nem vagytok 4 hónaposak, és már eddig is pótoltál néha)

Lili amikor reggel kel f7-7 körül utána olyan 9 körül alszik vissza, tehát akkor többet ébren van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tiko

a hátamra nem kötöttem fel, csak a kengurut próbáltam ki eddig, számomra az volt a legegyszerűbb. majd délben, ha alszik Olivér, egy párnán gyakorolok.
A könyvekben az áll, hogy egy 3-6 hónapos csecsemőnek 15 órát kell aludnia. Ahol napközben csak fél fél órát alszanak, ott nincs meg ez a 15 óra.
Nálunk az elején 8-10 órát aludt összesen Olivér. De ez miattam volt, én csináltam rosszul. Ahogy megnyekkent, azt hittem, hogy vége az alvásnak, s mindig felvettem. Pedig épp ezzel ébresztettem fel. de hát ki kellett tapasztalni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni: Azt írtad hogy keveset eszik Olivér, ezért kérdeztem.Vagy nem Te voltál? :oops: :roll:

Tiko: Sajnálom a tejcsi ügyet. Sajnos én ebben nem tudok segíteni.

Köszönöm a "jobbulást"! Már alakulok! :wink:

Ma délelőtt megint megtömtem a gyermeket! MÁr ehhez a kevés kajához hozzá is szoknék, de hogy még azt is bele kell dugni (dugdosni) a szájába! Az etetés után mindig rosszul érzem magam. Pedig megfogadtam,hogy amig nem kéri nem adok neki, de Petra egész nap nem kéri. Sajnálom! :?
Nem tudom hogy mit adhatnék neki a pép helyet, mert már azt is unja.

Létezik ilyen ínyenc gyermek? Mit csinálok rosszul.
Sajnos egyre inkább hiszem hogy én csinálok valamit rosszul.

Szép napot!
Itt még mindig nem hullott egy szem hó sem! :evil:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi
Én örömmel hallom, hogy szerinted nem lesz gáz :D Csak nem 2 napja, hanem másfél hete tart a lapicici állapot :? De még reménykedem...

Hízás: összefügghet azzal, hogy kaki miatt itteni tanácsra 2 kiskanál kamillateát kap egy nap, és úgy tűnik szuper, 1-2 gyönyörű folyós kaki van naponta, nem az a sűrű kenőcs, amit alig bír kinyomni. Csak lehet, hogy ha gyorsabban végigfut a kaja, akkor nem szívódik fel annyi... Vagy ez hülyeség???

Zsú
Kezet foghatunk. Nekem is Zalán 4 hónapos kora előtt kb. 10 nappal kezdődött egy nagy felborulás. Borult a nappal, és ami rosszabb a szuper éjszakáink is. Tomboltam, hogy mi a fenéért mondják, hogy 3-6 hónap a szuper???!! Zalán éjszakáival 6 hetes kora óta semmi probléma nem volt, most meg tessék. Mi is fáradtabbak, nyűgösebbek voltunk Urammal (aki - mint a férjed - agyondolgozza magát), jókat vitatkoztunk is, meg én néha ordítani tudtam volna, mikor 3x is felsírt, és akkor meg tök szar anyának éreztem magam. Na szóval tanács az nincs, de bíztatás van: MOST MÁR JAVUL a helyzet :D Szerintem 4 hónapos kor körül van egy nagy fejlődési ugrás: a külvilág már nagyon izgatja, és szerintem ez bezavarhat evésbe alvásba egyaránt.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
kamillateához nem tudok hozzászólni, bár szerintem nem hajtja meg annyira, hogy az a felszívódásra hatással lenne.

éjjel azért néha én is ébredek válogatott káromkodásokkal a fejemben :)
de azért tudja mindenki, hogy ez normálsi -legalábbis én ezzelk bíztatom magam -.
Apával nálunk nincs gond... mert újabban nincs is itthon (ca. 2-3 hete), most is majd pénteken jön csak. :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsú,
Nálunk Olivér akkor ordít, mikor lefektetem, hogy aludjon, de nem álmos. Néha elfogadja a cumit és befejezi a hisztit, de ha nagyon nem álmos (pedig én azt hiszem, hogy az ), akkor üvölt. A férjeddel kapcsolatban nem tudok túl empatikus lenni. (Ugye nem baj? ) Ha zavarja, hogy ordít a gyerek, akkor próbálja meg Ő megnyugtatni. Nyilván nem azért sír, hogy őt bosszantsa!

Tiko,
Biztos, hogy nincs elég tejed? Bocs, ha triviálisnak hangzik a kérdés, de miből gondolod? Az a hiányzó 30-40 olyan kevés, annyit szerintem mindig ki lehet még préselni! Nem lehet, hogy csak megszokta Zorka, hogy cici után még mindig van vmi? Olivér például sose tudna jóllakni csak a jobb mellemből (én egy evésre két cickót adok Olivérnek ), mert tudja, hogy a jobb után mindig megkapja a balt!

Zsuzsi,
Örülök, hogy bejött Olivérnek a hordozókendő!

Emma,
Lapicici nem mindig azt jelenti, hogy nincs benne tej! Nekem a jobb mellem szinte mindig lapos, és azért 120-140 simán kijön belőle! Örülök, hogy bevált a hordozókendő!

Pézsé,
Ja igen. A kajcsi nálunk nagyon rapszodikus. Van, hogy 60-120-at eszik egy nap 3x, de már nem borulok ki rajta, mert van olyan nap is, hogy 200-akat is eszik egy nap többször is! Sajnálom, hogy nincs nagyon olyan kajcsi, ami Petra foga alá való. Az az igazság, hogy Olivér se szeret enni semmi mást az anyatejen kívül. Hátha találsz egyszer olyan pépet vagy vmit, ami bejön neki. Te a Sinlac-ot próbáltad? Az állítólag szokott ízleni a babáknak!

Bocs a hiányzó hangulatjelekért, felébredt!
20140901102739
 
 


Hajni!

Próbálja... Nála tündérebb férfi embert nem ismerek...Nagyon jó apa. Hogy bosszantja az nem azt jelenti hogy nem is foglalkozik vele. Tegnap is hulla fáradtan 1 órát mászkált vele föl-alá a lakásban. Úgyhogy légyszíves legyél egy kicsit empatikus :? :wink: .

Tiko!
Na ugyanezt írtam :lol: ! Először úgy fog tűnni hogy éhes a leányzó és nem kap elég tejet. És ordít... Én is ugyanebbe a hibába estem. Azt hittem hogy ez nem jó módszer. Nekem végül úgy sikerült hogy a barátnőm szó szerint ott ült mellettem és mondta hogy oké most megint rakd cicre. De mondom nincs benne tej. De van csak el kell indulnia. Én meg raktam és semmi a gyerek csak üvölt... Aztán raktunk meleg vizes borogatást a cicre és beindult és jé a gyerek megnyugodott picit... Aztán ugyanez másik cicivel és ezt játszottam addig amíg föl nem tornáztuk a tejcit elégre. Szóval 2 napig eljátszottam vele és mostanra tök beállt. Ahyogy Orsi is írta néha kevesebb van akkor többször kerül mellre és visszaáll megint minden. De már nem hagyom addig fajulni a dolgokat mint legelőször. Nappal nekem is volt tejem:) estére meg egyre kevesebb. Ez így normális. Ha elég kitartó vagy és nem ijedsz meg attól hogy este lehet sírás lesz két napig akkor hidd el hogy visszajön a tejcike. :wink:

Emma!
Köszönöm a szurkolást :lol: :wink:

Zsuzsi!
Ige én is szoktam próbálni visszaaltatni de nem mindig jön be :? . Ha vigyorogva kel akkor tudom hogy minden ok. Ha morcos akkor ált visszaaltatom.
Egyébként nekem az esti kelésekkel nincs gondom. Ez a dolgom szívesen etetem HA nem óránként ébred... Olyan is volt már :? . Most megint 2-3 szor kel ez szerintem teljesen bírható. Nekem az altatás a nyűg...

Hajni!
Igen erre én is kezdek rájönni hogy nem mindig álmos amikor én azt gondolom... Köszi hogy írod, mert ez most megerősített. Fárasztom tovább :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuzsi!

Tök jó hogy bevállt a hordozókendő!!!! Én is úgy szeretném.... :roll:

Emma!
A tejcsi lapos ciciből is jön :lol: . Ha nem lapos azt csak azt jelenti hogy már annyi van hogy a szövetekben tárolja.

Csajok!!!!!

Ti még mindig méregetitek a gyerkőcöt???? Hogy bírjátok??? Én már azt se tudom hogy 20-at vagy 500-at eszik a gyerekem :oops: . De növöget szépen :lol: . Előző hónapban kemény 23 dekát hízott :? Viszont hosszra nagyon sokat nyúlt.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Nekem mániám lett a heti egy -hétfőnkénti -méricskélés. Majd igyekszem 6 hónapos kora körül leszokni róla. Kajákat nem mérem, csak kb havonta 1 nap, kb. 6-7 hete volt utoljára, lehet, hogy a héten is csinálom 1-2 kajánál.... de lehet, hogy jobb nem látni... ahogy Hajni is írja, olyan különbözőek a mennyiségek
Én azt az időszakot szerettem, mikor az aktuális cici már etetés előtt fél órával dolgozni kezdett :) éreztem, hogy gyűlik a tejcsi, és dőlt Zalán szájába... de jóvilág volt :)
Álmosság: Zalánomnak 2 óra ébrenlét után majdnem mindig aludnia kell. Tehát kel, szeretgetés, kaja, büfi, önálló játék, együtt játék, és ha eltelt másfél óra, erősen figyelem, ha ásítozik, vagy elbambul akkor lassan irány az ágy, hasra teszem, takaróval bebugyolálom, 5 perc kb míg altatja magát, max. egyszer kell bemennem egy kis popsipacskolásra

Kép
Kép
emma1976
 
 


bzsuska írta:Ti még mindig méregetitek a gyerkőcöt???? Hogy bírjátok??? É

Előző hónapban kemény 23 dekát hízott :? Viszont hosszra nagyon sokat nyúlt.

jah, heti egyszer pénteken fürdés előtt :) :)
Lili asszem 280at hízott most hónapban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! :)
Kicsit eltűntem (és csak nagyvonalkban olvastam vissza), mert kinyúlt a laptopom :evil: , és csak mostanra sikerült megjavítani. :?

Hajni! :)
Daubner-es tökmagos pogácsa? :lol: Azt én is szívesen megenném! Isteni! :lol:

Emma! :)
Klári babánál is kb. 2 óra ébrenlét után alvás jön! Nálunk ugyan kicsit nehezebb az elalvás (sokszor hosszabb, mint maga az alvás) Kellékek: zenélő forgó (1-5 menet), cumi, és anya, akik rakosgatja vissza a cumit, amit a kisasszony állandóan kipöcköl a szájából. :evil:

Kép Kép
kismokus
 
 


Nem a heti egyszeri mérésre gondoltam :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


huhh csajok!

azt hiszem nekem a lányoknál a gyári beállítás nagyon jó, igyekszem őket nem átállítani. nekem kb 2 hós koruktól átalusszák az éjszakát és soha nem keltek fel. imádkozom is rendesen, nehogy elkiabáljam. napközben meg hagyom őket igény szerint szundizni, nagyjából ezt is pontosan csinálják. szerintem napi renddel a kezükben születtek.

a hozzátáp is megy eddig zökkenő mentesen a tököt is befalták szónélkül, őszintén eszembe se jutott, hogy ez esetleg nem működne...

remélem nem kiabálok el semmit...

a tejcsi apadásnál nekem is bejött a többszöri mellre rakás.

a mérleget meg 4 hós korukig minden szopi előtt és után használtam, aztán annyira stresszeltem tőle, hogy utánna már csak heti mérés és mostanra már nincs is.
egyébként maja 40g-okat hízott hetente,

most voltunk dokinál, oltást jól viselték, a mérési adatok:

Maja: 5980g 63cm
Gaja: 6360g 65cm



fúúú, visszaolvastam magam, nagyon elszálltnak tűnök, de nem direkt, bocsi... :oops:

katyerina
 
 


Zsu: :) Hát erőt kell gyűjtenem....de én már éheztettem szegényt 2x......
Csak nem a hasa fáj megint Borkának.

Hajni: nem hinném, hogy megszokta, mert szó szerint utál cumis üvegből enni. Amúgy estére nem 30-40 mili pótlás kell általában... ma pl 100 mili kellett....

Ma tök simán elaludt, de másképp is csináltam valamit. Eddig úgy evett este, hogy cici és a pótlás cumis üvegből (általában lefejt tejci), de cumis üvegnél nagyon hisztizett....Ma előbb cumis üveg, utána cici....és 2 perc alatt elaludt. :)

Katyerina: egy biztos, ügyesek vagytok! :)

tiko
 
 


Emma,
bocs :oops: , nálad természetesen a kamillateának örülök, hogy használt! :D

Zsuska,
értettem, akkor empatikus vagyok! :lol: Igen, én szinte mindig mérek. Szeretem tudni, hogy mennyi az annyi. Értelme lehet, hogy nincs, de engem megnyugtat. :wink:

Kismóki,
Klári baba ismét jókedvű kis mosolygós? :D

Katyerina,
tök jó, hogy ilyen kiszámíthatóan ügyesek a lányok! :D Szerintem az meg egyáltalán nem baj,, hogy ilyen büszke vagy rájuk, sőt! :D Szerintem tutira nem te vagy itt az egyetlen büszke anyuka! :oops: 8) :lol:

Itt egy csajozós búcsúzóul:
Kép
20140901102739
 
 


Sziasztok,

Nálunk nagy vendégvárás zajlott a hétvégén, péntektől vasárnapig. Kicsit zűrös-zajos,de jó volt. Hétfőn a nagytakarítás közben mindenhonnan legok meg babaház kellékek kerültek elő, mert a vendégek között volt két négyéves és egy 15 hónapos pakolós :lol: . Nem semmik voltak a skacok, szombat este miután gyanús csend volt odafent a barátnőm megnézte őket és rajtakapta amint a lánya egy másik bnőm fián fekszik az ágyunkban, mindezt meztelenül! :oops: :oops: Háááát, ezek a mai fiatalok. :roll:

Anikó,
Nagyon szépek a gyerkőcök és hogy hasonlít rád Ágoston!

Hajni,
Az utóbbi időben megint beállt a tejcsi, nem hiszem hogy éhes és 11kor még vissza is alszik egy kis ringatás után. Hétvégén csak háromkor kelt, tegnap már megint 11kor. Ez van, egyelőre ringatom aztán majd meglátjuk, meddig bírjuk.
Szegény Olivér, Daubneres pogival ingerled?! Ez nem fer (írjuk ezt így magyarul :?: )! :lol:
Egyébként én a cukrászdával szemben dolgoztam és sajnos sűrűn látogattuk az intézményt, főleg fagyiszezonban.

Tiko,
Balázs is sírva ébred általában. :( Pedig olyan jó gügyögésre ébredni reggel, de ilyen még csak kétszer fordult elő.
Én már rég nem mérem, hogy mennyit eszik a gyerkőc, mert általában keveseltem a mennyiséget és adtam hozzá lefelt tejcsit, aztán 1xcsak abbahgytam a méregetést és valahogy nem is hiányzott a pótlás. Annyi történt, hogy nem négy hanem három óránként van szopi azóta. 1 hónaposan 6x, most meg 8x eszik a Drága. :? Ja, és az esti tejcsi az állítólag táplálóbb és kevesebbtől is jól laknak!

Pézsé,
Én még mindig csak drukkolni tudok, hogy rendeződjön a kajatéma, sajnos tanácsot nem tudok adni.

Wish,
Jobbulást! Sőt remélem már meg is gyógyultál!

Zsuzsi,
Igen, fisherprice a pihenőnk.

Zsu,
Nálunk is hasonló a helyzet altatás terén. Ha én úgy látom, hogy fáradt, de mégsem alszik akkor kiveszem, beültetem a pihiszékbe és olyan tevékenységbe kezdek, amit szeret bambulni (pl. vasalás) aztán mikor már sokat ásítozik megint megpróbáljuk az alvást. A másik megoldás a séta vagy az autó, ott tuti elalszik.

Katyerina,
Nagyon ügyesek a lányaid! :D

Orsi,
Milyen kocsid lesz?

Kata,
Megkaptam a pénzet! Köszi! Sajnos nem jött össze ma sem a posta, mert egy óriási dugóban csücsültünk és nem értünk haza időben. Viszont a holnap az tuti!

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült!

Kép
bandika
 
 


subaru forester.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hűűű, az nem kispiskóta! Gratulálok!

Ma sikerült visszaaltatni Balut, úgy hogy nem vettem ki a kiságyból. Kb. egy percig sírt, utána csak hangosan eeeeeeeeeezett meg ööööööööööözött aztán elaludt. :D

A.

Kép
bandika
 
 


édes lehetett a fiad.

Lilinek folyik az orra és nem százas valahogy... kiváncsi leszek mi lesz ebből. f6 óta fenn van, most nyomtam vissza.

kocsi: azt már elég rég eldöntöttem, hogy 4kerékmeghajtású lesz, mert ide a hegyre kell. K. kocsija az, de ő sokat utazik sokra nem megyek az ő kocsijával. A típuson vacilláltam jó sokáig, aztán ez lett. Jövő hét végére elvileg meg is van, el tudom hozni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: remélem nem lesztek betegek!!! Nekem meg fáj a torkom :(

tiko
 
 


nos, mi előkaptuk a kanalat ma. Lili nem kap levegőt, így kanállal kpott tejet. Egész ügyesen eszik.
Íratok fel sinlacot, így tejjel készített sinlacot fog enni
no meg fejek 3 órénként.

nagyon keveset szopik, mert semmi levegőt nem kap, az orrából sem semmit sem lehet szívni sem. Persze óránként mellen van, de 5-10 szívásnál több nem megy bele, mert elfogy a türelme egyszerűen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


fúúú Orsi, ez nem hangzik jól! :( valami vírus?

sinlac, miért kell?

nekem ma úgy sikerült, az etetés, hogy Maja bealudt közben, láttam rajta, hogy nyűgös, de azt gondoltam, hogy csak éhes. de kétgyerekből egyet legalább sikerült egész tisztán megetetnem :)

tényleg ti, hogy boldogultok a pelenkázással? én már sportszerűen üzőm Majával a kötöttfogású bírkózást. Már mindent lepakoltam a pelenkázóról, de állandóan hasravágja magát és a törlőkendős dobozt megakarja enni...
ugy talán nyugton marad párpercig amig a doboz sarkát szopogatja... :?
még jó, hogy Gajusz nyugis gyerek...

katyerina
 
 


Orsi

Fluimare vagy más sós oldatot nem próbálsz meg?
én azzal szoktam Olivér orrába cseppenteni, az szépen feloldja a dugulást, utána le tudom szívni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!
Hú de sokat írtatok!

Hajni,Katyerina!
Milyen szurit kaptak a babáitok?Katyi,nem akartam rádijeszteni,bocsi!

Kata!

Én minden zöldséghez rakok krumplit,nekik az a habarás,rántás.Én így tudom.A sütőtök nagyon finom túróval is,mert én nem adok minden nap húst nekik.

Hajni!
Nekem néha még most is öklendeznek,fontos,hogy ne legyen túl sűrű a kaja.Én fiaim 2 hét alatt tanultak meg enni.

Fiaim még most is néha sírva ébrednek!Nem jöttem rá az okára,talán még aludnának,csak felijedtek valamire.

Zsuska!
Enyémek is néha össze-vissza alszanak,valamikor 1 perc alatt elalszanak,de néha altatni kell őket,ölben ringatni,ha túlpörögnek.Erre szerintem nincs recept,türelmesnek kell lennünk és higgadtnak,mert a gyerek megérzi,ha idegesek vagyunk.Ha altatnom kell valamelyik gyereket,akkor először magamat kell megnyugtatni.

Emma!
Kaki téma:Arnoldomnak gyors az emésztése,nem szorulásos,Márk pont az ellenkezője,pedig mindig ugyanazt a kaját eszik.
A Sinlac nagyon jó,normalizálja az emésztést.

Kiskorukban én is beleestem abba a hibába,hogy állandóan mértem őket,de ennek csak idegeskedés lett a vége.Most már havi 1x méretem őket le,ha jókedvűek,fejlődnek,nőnek,nem lehet baj.
Én sosem felejtem el,hogy nekem is változik az étvágyam,vannak rossz napjaim és éjszakáim,akkor a gyerekek miért lennének mások?
A tengervizes orrspayt és az orrszívó-pórszívót minden reggel és este használom,sok trutyi kijön.

Andi
Kép
aanda
 
 


katyerina írta:fúúú Orsi, ez nem hangzik jól! :( valami vírus?

sinlac, miért kell?

tényleg ti, hogy boldogultok a pelenkázással?


nem tudom mi ez, csak az orra, semmi más baja nincs.
sinlac? azért, mert azzal csinálok pépet az anyatejből, így meglesz a tápérték meg az anyatej is.
így, hogy nem szopik a gyümölcs nem lenne jó, mert abban nagyon kevés anyag van, meg abból azért mennyiséget nem fog enni itt nekem 1 nap alatt, akkor legalább amit ebből a pépből eszik az tápláló.

pelusozás: kezébe adok csörgőt, akkor elvan.

Zsuzsi :D
az átmosásos technikával sem jön ki semmi. Most nasivint kap, hogy idővel meginduljon az ürülés.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: jobbulást nektek, remélem hamar kidugul Lili orrocskája!

Pelenkázás: Zorka még nem fordul hasra, viszont tekereg ezerrel, meg lerúg mindent :)

tiko
 
 


Orsi! Együttérzek! Mi dettó... Nekem a torkom, a fejem, fülem. Bálintot látta ma a doki, piros a torka, és iszonyúan folyik az orra. Olyan szinten szörcsög, hogy aludni sem tud tőle. Ma vagy 9x szopott. :shock: Bekészültem az eddigi leghosszabb éjszakánkra (persze egyedül vagyok én is...)

Aanda! Értem a krumpli dolgot (egy gyereket már felhizlaltam vagy 185 centi/75 kilóra :P ). Csak a sütőtök eleve sűrű, azt minek sűríteni? Én azt inkább hígítottam az elején egy kis anyatejjel, vagy párolt almával tettem hígabbá (az külön fincsi). Egyém gyerkőc se szereti a sűrű dolgokat, akkor öklendezik.

dkata
 
 


dkata írta:(persze egyedül vagyok én is...)

detto...
jobbulást nektek!

Lilinek semmije sem piros, tüdő tiszta... stb. csak az orra folyik

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata: nektek jobbulást!

Fáj a torkom, tudnátok segíteni mit vehetek be? Csak a szopi miatt...
Van rá esély, hogy Zorka nem kapja el?

tiko
 
 


Tiko :)
simán van rá esély.
Mézes tea?
homeopátiásból a corizalia, ha krákogós akkor esetleg még a homeovox

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


bocs, nem coryzalia, hanem homeogene 9

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: igyekszem nem puszilgatni, de annyira szereti...és persze én is :)
A homeogene 9-et hogy kell szedni? Nem krákogós, csak simán fáj.

tiko
 
 


naponta 6-7 alkalommal 1 tabletta.

Az alkalmazás gyakorisága ritkítható a tünetek enyhülésének megfelelően.

Az alkalmazás módja:
A tablettákat az étkezések közötti időpontban (legalább ½ óra elteltével, az étkezés után vagy előtt) kell bevenni és lassan elszopogatni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: nagyon köszi! Holnap veszek is, egyre jobban fáj :(

tiko
 
 


Hű, beteg lett mindenki? :( Akkor szerintem tőlünk kaptátok el, nekünk ugyanis már elmúlt! :wink: Kitartás, csak rövid ideig tart! :twisted: (Remélhetőleg… :wink: )

Bandika,
Te adtál már Balázsnak vmi kajcsit az anyatejen kívül? Mikor kezditek a hozzátápit?

Andi,
Ma megkapta az első menjugate-ot, majd 1 hónap múlva prevenar, majd megint menjugate, majd megint prevenar, majd egy utolsó prevenar kb. 7-9 hónap múlva. Meg persze majd a 1,5 éves…..stb. Szegény kicsi Olivérem! :? :cry: Te miket adatsz be a fiúknak?

Orsi,
Hogy ízlett Lilinek a Sinlac? Jobban van már?

Kata és kicsi Bálintja,
Gyógyuljatok meg!

Tiko,
Neked is jobbulást! Most ajánlanám neked, hogy szoptass maszkban, meg szellőztess gyakran, de Olivér így is elkapta tőlem…. :?

Anikó,
Hol vagy? Írjáá máááá! :!: :lol:
20140901102739
 
 


Hajni: hát ettől félek én is.... Örülök, hogy Ti már meggyógyultatok!

tiko
 
 


Na, még azt elfelejtettem leírni, hogy tök dühös vagyok a majom gyerekorvosunkra! :twisted: Ezerszer a szájába rágtam már, hogy hagyja békén a fiam kukiját, erre csak egy pillanatra fordultam el, máris azt hallom, hogy felsír a gyerek, és látom, hogy vérzik a kukija! :twisted: :evil: :( Hát olyan mérges lettem, majdnem elzavartam azt a ribancot! :twisted: Azt mondta elfelejtette, reflexből nyúlt hozzá! :twisted: Mostmár a füzetébe is felírta, hogy nem nyúlhat a kukihoz! Remélem, még nem késő, és hogy megússzuk a letapadást, kenem szegénynek, mint állat! :? :( Fúú, de mérges lettem most megint! :twisted: :twisted: :twisted:

Ma adtam Olivérnek először főtt tököt, szerintem ízlett neki. Megvolt ma az első színes (sárga ) büfink! :D
20140901102739
 
 


Lili evett a sinlacos anyatejből olyan 10 kanállal kb. Ezt egész jó mennyiségnek gondolom, majd holnap is kap.
nyöszörögve alszik, remélem, holnap már jobban lesz, és tud rendesen szopni is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: