Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma bekukkantottam délután, és láttam pont az etetőszékek a téma.

Tiza :)
Én egy hete vettem a lányoknak, mert már nagyon nehéz volt őket ölben etetni, én a hordozóinkat nagyon sajnáltam volna összekenni, meg abban nem is tudnak olyan kényelmesen enni. Nekem unokatesóm ajánlotta a Peg Perego Prima Pappa etetőszéket, de bevallom rettenetesen sokalltam az árát, pláne duplán!!! Aztán körülnéztem a neten is, áruházakban is, és úgy döntöttem inkább veszek ilyet, mégha drága is, ezeket ha megkíméljük tök jó áron el lehet adni.

Azért döntöttem emellett, mert ennek dönthető a háttámlája több fokozatba, most pl. úgy esznek benne, hogy teljesen hátra van döntve, így a legkényelmesebb. Amelyik nem dönthető, azok 6 hónapos kortól jók, és abban tök merőlegesen ülnek a gyerkőcök, ahhoz még Marci is pici sztem. 7 fokozatba állítható a magassága, dupla tálcás, levehető a tálca, és ami nekem nagyon fontos, 4 kereke van, odagurítom gyerekestől, ahova akarom. A lányok nagyon szeretnek benne ücsörögni, jobban mint a hordozóban, jobban kilátnak belőle. Kaja után begurítom őket a nappaliba a tv elé, imádják abból nézni, meg a lakásban mindig odagurítom őket, ahol én teszek-veszek, így tök jól elvannak, nézik ahogy mosogatok, vasalok...stb.

Mákom volt, mert pont most nyílt Brendon Siófokon, és ez alkalomból ezt a fajtát 36-ról 29-re akciózták, hát nem éppen a legkislányosabb színt, de én örülök hogy megvettem, igaz így is egy vagyon volt, de bízom benne, hogy el tudom majd jó áron adni.

Amúgy látom Marci is szépen kigömbölyödött, nagyon helyes kis legény.

Mindegyik babó nagyon szép, akiket most hirtelenjében megtudtam nézni. Hihetetlen, hogy már ekkora gyerekeink vannak. Én csak lesek, hogy a lányok mikuláskor már félévesek lesznek, én meg még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy van két gyerekem! :lol:

Olyan jó lenne többször jönni hozzátok, de ha be tudok nézni, mire elolvasgatok egy-két oldalt, írni már sosem tudok, mert tuti magához szólít valamelyik kis rabszolgatartóm. :D

Egyébként a lányok írtó jó fejek, imádom, hogy ketten vannak, minden fáradtságot kárpótol egyrészt az, ahogy egymásnak tudnak örülni, amilyen huncutságokat csinálnak egymással, másrészt meg az, ha megyek velük vhova, gyerekektől az öregekig ember nincs, aki egy-egy kedves mondat nélkül elmenne mellettük. Én meg ilyenkor 1 méterrel a föld felett járok. :D

Most megyek, indul a fürdető-etető szalagsor.

Puszi mindenkinek!

Ja, azért még pár kép:

Kép imádnak fényképezkedni

Kép Petra gyakran ellenőrzi Lillának van-e foga

Kép mindegy, kinek a mancsát rágják

Kép egymást is megennék, kis kannibálok

Kép Lilla az etetőszékben

Bocs, ha sok voltam, sziasztok. :)
mary78
 
 


Most jöttünk haza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Boboka! - GRATULÁLOK!! Majd adj hírt magatokról!! Tényleg nagyon örülök nektek!!!!

Mary - hááát én csak ájuldozom a két gyönyörű csajtól!! Biztos, hogy nem egyszerű, de dupla élvezet is az biztos, két ilyen tüneményes kiscsaj! :wink: Nem csodálom, hogy odáig vagy, s vissza velük :wink:

Tiza - mensi :oops: hmm tényleg....az kell a tesóhoz :wink: esküszöm, hogy ez most nem jutott el az agyamig :oops: :oops:

Kismok - jó pihenést nektek! páromnak tetszett a Csanád, nekem valahogy nem jött be :oops: s a másik, hogy ő is mindig Csengét mondott helyette (egy barátjának hívják így a kislányát, szerintem azért) - mondtam, hogy ha neki sem jut eszébe, hogy milyen nevet akar adni a fiának, akkor hagyjuk :lol:

Britta - bírom ám az okos családtagokat...engem ez nagyon dühített az elején, hogy rólam mindenki tudta, hogy nagyon szeretnék egy kislányt, s olyan áhítattal tudták mondani, üzenni, hogy biztos, hogy megint fiú lesz, mintha tényleg örömmel töltötte volna őket ez el....

Amica - köszi :wink: igyekszünk :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 

 
 

Amica
Értem már. :) Mármint a rucikat. Amúgy Ficinek is van pár fiús cucca. :)

Tiza
Ma láttam az IKEA-ban báránybőrt 9ezerért.
Marci holnap lesz 5 hónapos, igaz?! Hú, pedig még csak most született. :shock: Lassan kezdhetitek a babaprojektet. :) Ja, és hogy nincs menzi, az nem jelent semmit. Lásd Norwell a babaprojektes topikból. Lábzsák az nekünk is kellene. Ez a KIKA-s a ti babakocsitokba jó vagy univerzális??

Szilvi
Miért nem jó dec. 2.??
Én egyáltalán nem ettem magnéziumot. Most nézem, hogy már 36+1?! Fici ilyenkor már 1 napos volt. :)

Kismok
Ti még egyben?? :) A tálca nálunk is veszélyben van, mert azon szokott lógaszkodni Fici. Egyelőre bírja! :lol:

Mary
Jaj de jó, hogy jelentkeztél!! Annyira szépek, édesek és kis kerek pofisak!!! És milyen csini kis ruhácskáik vannak! Tényleg hihetetlen, hogy már 6 hónaposak lesznek. És Te hogy vagy??

Boboka
Jaj de jó!!!! :D :D :D Annyira örülök. Gondolom, Ti is. Majd azért írj, hogy mi volt!
gtünde
 
 


Kép
Kép
Kép

Emma
Boldog 4. hónapot!!
gtünde
 
 


Amica :)
Köszi az infót. Pont ilyet keresek, de sehol sem találom a babaszobán. Be tudnád linkelni?

Tüncsi :)
A lábzsák univerzális. Kétfajta van a Kikában. Az egyik polárbéléses, szétcipzárolható T alakban. Alul ki lehet nyitni a lábnál. Babahempergőnek, pelenkázónak is jó, mert teljesen kiteríthető, a fejnél pedig kapucniként összehúzható. 5 ponton lehet bekötni. Ez az Eckert és most 6500 a Kikában. Van Fillikid annyiban különbözik, hogy csúzsásgátló van az alján és pamutszőrme a bélése, az 10.000. Van ilyen az Eckertben is, a neten 8200-ért lehet rendelni Ausztriából, de 1650 a pktg. Mondjuk 2-nél is. Így ha érdekel megrendelhetjük, mert akkor kb. 9000-ből kijön. Nekem ezek azért tetszenek, mert alá nem kell beöltöztetni annyira a gyerkőcöt és csak szétcipzárolod elől és már kint is van. Egészen 3 éves korig használhatók.

Mary :)
De jó, hogy írtál. Milyen gyönyörűek a lányok. Azt az etetőszéket már én is néztem és talán 29-ért megvenném, de 38 az iszonyat sok. Ennyit nem szánok rá. Majd azért körülnézek, hátha akcióznak még máshol is.

Kép
Kép
tiza
 
 


Amica :)
Egyet találtam, Hunorka árulja, de az bébihordóba való és nem babakocsiba. Van másik is?

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok!

Amica, gyönyörűek a lányok :wink:
Tiza, az augusztusi topicban egy lány árúl zsákokat, én tőle vettem, és nagyon bevált. Zsáknak is használható, de össze is zipzáraszható, és jó sokáig jó lesz :D
Mutatok képeket, miénk a kék :D
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
mona76
 
 


8ezer ft +a postaköltség volt 550.-

Kép
mona76
 
 


Tiza :) A www.babaholmiolcson.hu -n elég sok féle babakocsiba tehető/szerelhető lábzsák/bundazsák stb. van, szerintem nézz szét a honlapon. Sajnos Ők csak Bp.-en vannak, nem tudom, mennyit jártok erre. Ha szoktatok, érdemes lenne megnézni.

Boboka!!!!! Szuper, hogy itthon vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!! Végre együtt a család otthon!!!! :D

A babák egyszerűen gyönyörűek!!! :D Élmény Őket nézni, mennyit nőnek és milyen kis formásak. Észrevettétek, hogy a topikon az összes baba gyöbnyörű??? Nemhiába szerelemgyerek az összes! Akik ennyit küzdöttek értük! :) (Hú de csöpögős lettem...)

Puszi Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
sleepin
 
 


mary

Ezek a kiscsajok valami csudaszépek. Zabálnivaló mindkét csöppség. Nincs volnalzód, ők most mennyi idősek? Bár mondjuk a táblázatból meg tudnám nézni. Sok boldogságot kívánok a két tündérhez.

Bobóka

Jaj de örülök nektek. Végre együtt mind a hárman. És, hogy telt az első éjszakátok?
Képzeld, írtam az uncsitesómról, megcsászározták a 33. héten. 2060 g lett a kiscsaj, de állítólag jól van. Még nem tudtam megnézni, mert pont nem akkor voltam bent a kórházban, amilor meg lehetett nézni. Most egy kicsit visszaesett a súlya, de jól van. Nálunk 2300 g-mal engedik haza a babákat, ha nincs gond.
Majd rakj fel képeket Kristófról ha tudsz.
Sok boldgságot mindhármatoknak.
Ja még valami. Valahol olvastam, hogy állítólag a szopiztatás, azaz a tejci még akkor is visszahozható, ha már elapadt a tej, csak sok türelem kell hozzá. Állítólag ingerre a szervezet előbb-utóbb beindítja a tejtermelést. Mondjuk azt nem tudom, hogy mi van ha a babánál már nem működik a szopóreflex.
Aztán lehet, hogy hülyeség.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


sziasztok!
nincs időm írni, de mary lányait nem lehet kihagyni. gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!

mona, nem az enyémek :lol: :lol: :lol: , az már 5gyerek lenne :lol: :lol: :lol:

tiza, küldtem privit a lábzsákról.

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Óóó, bocsi Amica :oops:
Szóval Mary gyönyörűek a lányaid :wink:
Boboka, nagyon örülök hogy otthon vagytok :D Majd kérünk képeket :wink:
Tünde, nagyon szép a tábla :wink:
Haga, miért nem jössz gyakrabban? Hogy vagytok?

Kép
mona76
 
 


csajok, több helyen is olvastam, hogy mennyire sajnálják Rolikát :(
Tud valaki segíteni, hogy hol találom meg a történetüket?
Köszi.

Kép
mona76
 
 


Vendég
 


Tiza
Ha nem találsz másik lábzsákot, akkor érdekelne a rendelősdi. Képet nem tudnál küldeni róla??
Jó volt "talizni". Már várom, hogy hazaköltözzünk, akkor többet tudunk találkozni, és jókat dumcsizni.
gtünde
 
 


Rákerestem a neten az Eckert-re, és bejött egy ebay-es oldal, ahol már 5 Euro körül is árulnak lábzsákot. Kár, hogy nem vagyok jártas ebay-ezésben. :(
gtünde
 
 


Gyugyi, most jöttem rá, hogy Tündi30-at ismerem még a régi időkből...
:cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Boboka,
egy csoda van a kiságyatokban!!!!!!!!!!!
Öleljétek és szeressétek egymást! :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Babóka :D
Éljen!!! De jó, hogy végre ott szuszog a kisfiad!

Tiza
Nekem se jött még meg. És az én fiam is rémes öltöztetés közben.... Mindig úgy lépünk ki, hogy telitorokból kiabál, és idő kell, míg megnyugszik

Tündi Rolikáját én is megsirattam :cry: :cry: :cry:

Mary
Szép csajok! És annyit nevettem, hogy ugyanazt csinálják, mint Zalán, csak nem saját szájjal :)

Babámnak szerintem foga készülődik, 4 napja 3szor sír fel éjszakánként, és nagyon fájdalmas a kiabálás. Úgy sajnálom.... én meg zombisodom... túl jó dolgunk volt eddig, és azt hittem, csak jobb lesz

Házzátáplálás: én 5 hónapos kortól szeretném kezdeni. Ti tartjátok a 6 hónapot?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tiza, Emma,
nekem sem jött meg az első két gyerek között :lol: :lol: :lol: :lol:
Szoptatás alatt egy év után az első pé-kor lettem terhes Jankával :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Emma :)
Én tartom a 6 hót. Végre sikerült a szopi, nem is várom a hpozzátápit :lol:
Szegénykének így is az első hozzátápija most a spiropent és a stodal szirup, mert beteg :(

Timi :)
Mi van veled? Ritkán írsz :(

Boboka :)
Végre otthon! Gondolom, nagyon csodás érzés!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli :D

Kinek írjak? Szinte sosincs itt senki :D Mindenki elfoglalt kismami.
Különben köszi a kérdést jól vagyunk. Szerdán viszem a Picúrt a 3 hónapos oltásra. Megint van miért izgulni: belázasodik-e vagy sem?

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi
Hát azért én be-benézek. Mi meg csütörtökön megyünk a 15 hós oltásra, plusz kullancs ellenit is kap. Hát, nem tudom, hogy fogja viselni, mert már jó régen kapott. :?

Emma
Szerintem, ha van elég tejed, fölösleges 6 hó előtt elkezdeni. Lekopogom, nekünk eddig még nem volt gond fogzáskor. De még az örlőink visszavannak. :?

Amica
Szerinted, ha Fici szopik még este és reggel, akkor az nem gátolja a teherbeesést vagy a megtapadást??

Nelli
Szegénykém! Jobbulást Briginek!! Domcsi meggyógyult már??
gtünde
 
 


Sziasztok!
Háát én is jövök, amikor tudok (illetve, tényleg, ha van miért :oops: ) De hát a sok kis manó mellett érthető, hogy nem a net az első dolgotok....nekem még van időm ilyesmire, már persze ha éppen nem vagyok "lekvár"

Voltunk dokinál szombaton, kaptunk még egy utsó "benti" képet. Párom bejött velem (még eddig soha sem nem) először ctg/fájásmérés volt, s után uh. S ami érdekes, hogy dec 29-re rendelt vissza...persze nem nála szülök :wink:
A másikhoz (ctg+beszélgetés) szerdán reggel megyünk....ekkor már talán tud esetleg egy időpontot mondani.
Tényleg a másik topikban volt róla szó, de ti is nagyon tapasztaltak vagytok...a fájásmérésen jelent valamit a 20-25ös, illetve az egyszeri 50-60-as kilengés??? A dokit nem is kérdeztem, mert érezni ugyan ilyenkor érzek valamit, de ezt nem igazán tudom be még "fájásnak" :oops:
Nektek hogyan volt ezidőtájt????

Minden kisbabónak sok erőt kívánok az oltásokhoz! Reméljük, hogy jól viselik, mint az előzőeket, s nem lesz semmi gond!

gtünde - nincs baj a dec 2-vel, csak ugye nekem 18 éves korom óta volt " mániám" , hogy ha lányom lesz, akkor Vivien lesz, s ezért írtam, hogy milyen fura érdekesség lenne, hogy Marcus (98%, hogy ez lesz a neve :wink: )Vivien napon születne :wink:

s végül a kép, amit kaptunk, kíváncsi leszek, hogy mennyire hasonlít majd a kis pofija ezekre a képekre :roll: hihetetlen ez a technika :shock:
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!
Reggel benéztem, kapásból Gyugyi bloglinkjével találkoztam. Én hülye még végig is olvastam. Istenem, ezt ép ésszel kibírni! Énis találkoztam Tündi30-cal pár hsz erejéig még régen, nagyon sajnálom, ami velük történt.
Tündi! A szülős fórumomon nagyon sokan vannak, akik így estek teherbe. Még terhesen is egy ideig szoptattak.

Gyerekek, annyi ilyen overálunk volt a boltban, hogy azt sem tudtam, hová pakoljam őket!! 2000,-ért adtuk őket, a kutyának sem kellett, ezért nemrég meghirdettem kilóra, és elvitték zsákostól mindet. Ha előbb beszéltek erről, már mindenkinek lenne, és énis kerestem volna egy kis pénzt. :cry:

Ritkán tudok ide írni, de igyekszem képben lenni, babák egytől egyig nagyon édesek!
Léna 2 hét múlva egy éves lesz, hihetetlen, hogy megy az idő. Öregszik a gyerek. :lol: Már megy,mint a golyó, most már könnyebb egy kicsit, van neki 5 foga, nagyjából jól viseli.
A fostosságot túléltük, énis bekaptam egy hétvégére, nem tudjuk, mitől volt, elmúlt, ez a lényeg. Lepasszolt kicsit, de most eszik mint a gép. Most én vagyok taknyos, meg ő is egy picit, de nem vészes, ne legyen rosszabb, múljon gyorsan, mert dec.4-én megyünk tanácsadásra, és szeretném beadatni a bárányhimlős oltást.
Emma! Én 5 hónaposan kezdtem a hozzátápit, pár kanál gyümivel szopi után. Elég hamar igényelte a többet belőle. Tejem még mindig van bőven, most hogy fostos volt nagyon sokat szopizott, és 1év alatt sosem spriccelt az egyikből amikor a másikból szopott, hát most igen. :o
Rakok pár képet.
Kép Kép Kép Kép

tynus12
 
 


Tünde

Benézni én is benézek rendszeresen, csak írni nem írok, mert nincs mihez hozzászólni :D
Szerintem nem lesz semmi gond nálatok az oltásnál, Fici olyan stram kis csaj.
Akartam kérdezni, hogy nálad Fici minden hónapban meghízta az "előírt" 600 g-ot. Anna most ezen a héten szinte alig hízott. Tudom volt már ilyen.

Szilvia
Tök aranyos a Pocaklakód. Nem igazán értem a dec. 29-et. Hiszen jó ha 3 heted hátravan.
A fájásokról annyit, hogy én mikor szültem, aznap reggel 50-60-as fájásaim voltak, ami mint kiderült kutya füle sem volt a későbbi 100 valahányas fájásnak.
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de még mindig nem tudjátok biztosan, hogy fiú lesz-e? Nem kérdeztétek, vagy ott ennyire profik a dokik? Má' bocs.
A teherbeesésről: tudod hány anyucit ismerek akik nagy bátran huncutkodtak szoptatás alatt, hogy még ugysem lehetnek terhesek, aztán hoppá lett a vége.

Nelli

De bunkó vagyok. Tegnap elfelejtettem írni, hogy reméllem Brigi minál hamarabb meggyógyul. Én is ettől rettegek egyfolytában, hogy beteg lesz. Nincs annál szörnyűbb mint amikor ilyen kicsi korban betegek, amikor még azt sem tudják megmondani, hogy mi fáj.
Van egy kérdésem. Szerintetek a tej mennyisége igazodik a baba növekedéséhez? Mert lehet, hogy eddig elég volt a tejem a babának, de azért most már nagyobb étvágya van. Követi a tejtermelődés a keresletet?


Tynus

De édes ez a kis leányzó. Tényleg hihetetlen hogy mennyire gyorsan megy az idő. Én is csak lesek, hogy most szültem, aztán holnap már 3 hónapos a kicsi. De jó hogy még mindig tudsz szoptatni. Nálam hullámokban tör rám a pánik, hogy nincs elég tejem. Én meg a kezdetektől fogva azért vagyok pipa, hogy eszik az egyikből, a másikból meg potyára csöpög, folyik el a tej. Mert hiába gyűjtöm össze, csak ciciből issza meg.
Én is elolvastam Tündi blogját. Utólag már bánom. Tök nem tudom most meg kiberni a fejemből. Aztán ha eszembe jut akkor meg csak bőgök, és nézem az én Kincsemet, hogy nehogy velünk is történjen ilyen. Én belepusztulnék az biztos.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Tüncsi :)
Bocs, eddig nem néztem be ide. Melyik e-bay-t nézted? Nagyon olcsón lehet egy csomó mindent venni, de 2 problémám van. Nem tudok németül (Neked ez nem probléma) és még Ausztriából v. Németországból sem nagyon küldenek Mo-ra csomit, de ha igen, akkor meg nagy a postaktg. Mondjuk körül lehetne járni a témát, mert az eladókkal meg lehet beszélni a dolgot, csak nálam a nyelvtudás az akadály. (Angolul menne.)
Rendelhetnénk is lábzsákot, akkor fele lenne a postaktg. Csak egy kicsit most ezzel várni kell, mert képzeld eladtam a kocsimat és most másik lábzsák kell, de még nincs másik kocsim sem. Kinéztem egyet a neten, de a férjem csak szerdán megy Pestre, addigra lehet, hogy eladják, de látatlanban nem akarom megvenni. Igaz, egy hónapja vették, de mégis félek, hátha van valami bibi. Még visszatérünk erre. E-bayen meg nézelődj. Én babakocsikat szoktam nézni. Kár, hogy nálunk nem így mennek a dolgok. Iszonyú olcsón meg lehet szerezni jó állapotúakat, de az újak is olcsóbbak.

Tynus :)
Léna szuper édes. Tündi Roliján én is sokat sírtam. Még régen taliztam is Tündivel, nagyon sajnálom.

Szilvi :)
Nagyon édes a kiscsávó. Most azért már finiselsz.

Timi :)
Marci sem hízott az elmúlt héten semmit, de nem aggódok.

Emma :)
Hát a zombiság nálam is játszik, Marcival is volt pár hasonló éjszaka. Ráadásul ma reggel 49,3 kg voltam a mérlegen (51-gyel lettem terhes). Tiszta nyúzott vagyok, a testem meg szörnyű. Hiába panaszkodok a férjemnek, hogy szeretnék sportolni, meg akkor talán más kajákat ennék és nem az édességet nyomatnám ezerrel. Tegnap is lecseszett, hogy este tízkor miért a sonkaszalámit ettem és nem a zsíros tarját.

Boboka :)
Milyen együtt? Ugye klassz.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon édesek a babák! És tényleg olyan gyorsan nőnek! Szeretek ide bekukucskálni, és megnézni a fotókat. :wink:

Szilva :)
Ritkán jelentkezel. Hogy vagytok? Mostanában nem készülsz dokinkhoz? Megyek a héten szerdán, pénteken, és jövő héten is. A vérvétel eredmények miatt ott dekkolok vagy 1/2 2-ig.

Kép
mofly
 
 


Tüncsi,
napi 5-6 alkalommal szotattam és akkoriban kezdett Márton még csak enni mást is.
A 15-hós oltás elég húzós. A két nagy csak nyűgös volt, de Ágnes lázas lett és kicsiben kijöttek rajta a betegségek tünetei. 10-14 napig lehet mellékhatásokra számítani. De már egy oltásban fogja kapni, régen nem így volt.

Timi,
természetesen alkalmazkodik a szervezeted a megnövekedett igényekhez, ne izgulj emiatt egy csöppet sem!!!!!!!!!!!!!!!

Szaladok főzni...

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Annyira nyugtalan, nyűgös most Brigi, hogy beteg. Éhes is lehet, de nem eszik úgy, álmos is, de nehezen alszik el, és most is rajtam. Alig lesz elkényeztetve, mire meggyógyul :lol:
Szegény annyira hőrgött, köhögött éjjel, olyan fuldokolva :( Egész megijedtem.

Timi :)
nekem írjál!
Most már aztán tessék megnyugodni a tej miatt! Én ilyenkor nyugodtam meg, és nagyon sokat számít, ha azt feltételezed, hogy van tej, és kész, mert akkor tényleg rendeződik a termelés. És igen, alkalmazkodik a babához.
Én még most is úgy fejek, ha tudok, mint az elején, hogy miél több legyen a hűtőben :lol:

Tynus :)
gyönyörű a kislányod, és milyen nagy :lol: Sajnos nagyon megy az idő, pedig én most megállítanám.

Boboka :)
Milyen édes hármasban?

Tiza :)
Tessék már most nem az izomzatoddal foglalkozni, így is nagyon csini mami vagy! Most a baba az első, utána pikk-pakk visszaszeded az izomzatodat! És ha az édességet kívánod, azt is egyél, mert megérdemled :lol: Én is ezt teszem.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Tüncsi,
azt el is felejtettem, hogy Ágnessel is szopi alatt lettem terhes, csak akkor Janka már elmúlt kettő. Attól még szopizott rendesen és az első terhesség előtt meg magas prolaktinra szedtem bogyót :roll: :roll: :roll:
A két következő meg szopi alatt jött, szóval minden összejöhet :lol:


Kismok,
szülni készülsz?...
Olyan csendben vagy :wink:

Nelli, nekem is jöhetne egykis csoki :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Nelli :)
Igazad van, nem a külsőmmel kéne folglalkozni, de olyan száraz kórónak érzem magam, amikor tükörbenézek. Igazából nem sokat foglalkozom magammal. Kozmetikusnál egy éve nem voltam, fodrásznál az elmúlt évben kétszer (de minek?). Ruhát csak néhány sportos, babakocsi tologató gatyót és felsőt vettem. Nincs egy csinos darabom se, de hát hova venném fel? És hát erőnlétem egy szál se. Félek is, hogy majd könnyen megbetegszem. Szerencsére Marcit még nem érte el nyavaja. Én már nem fejek. Meguntam a macerát. A hűtőben van kb. 6 adag (ennyit mindig tartok). Nem akarom felhalmozni, mert mit csináljak vele. Később meg már úgysem jó az a tej, mert nem a kicsi korának megfelelő az összetétele. Persze főzésre biztos jó.

Mofly :)
Majd írd meg mi volt uh-n. Anya topicunkat már olvasni sincs időm.

Kép
Kép
tiza
 
 


sziasztok!

hát én is el vagyok veszve na nem Balázs miatt nincs időm írni hanem a főiskola miatt!
nagyon sokat kellene tanulni de nem sok kedvem van hozzá na meg sok esszét is le kellene adni szombatig és még egy sincs készen!!! na de majd lesz valahogy!!!!

szilvi!
ha jól emlékszem te kérdezted hogy hogy sikerült a vizsgám hát remélem hogy jól de írásbeli volt így még nem tudom!!!
de szombaton is megyek és még arra sem tanultam de majcsak lesz valahogy!!!
örülök hogy veletek minden oké és nagyon kis helyes Marci baba a képen!!!
de már te is a finisben vagy és szerintem a december 2-a szuper jó lenne képzeld az én keresztlányomat Viviennek hívják úgyhogy nektek meg igazi meglepi lenne!!!
és hogy jött ki aza 29-e a dokinak????
na és van már kép a bababirodalomról már nagyon kíváncsi vagyok!!!

tiza!
egyetértek nellivel ne foglalkozz az izmokkal majdcsak kialakul előbb vagy utóbb!!!
nagyon helyes a kisfiad és most nézem hogy már 5 hónapos hogy telik az idő!!!
nemsokára lehet tervezni a kistesót vagy még nem?????

nelli!
nektek meg jobbulást nálunk a nagy beteg remélem a kicsi nem kapja el!!!!

kismok!
mi újság veletek már neked sincs sok hátra nagyon el vagy veszve de gondolom még egészben vagy mivel nem jött még az sms tőled!!!!
Julcsi várja már a tesót???
és hogy birod a végét?? fájások????

tynus!
nagyon szép Léna baba!!!!

szilva!
veletek mi újság régen láttalak már errefelé na nem mintha én mostanában sűrűbben jönnék!!!!
hogy van Boldi baba????

velünk minden oké Balázs jó baba /kopp-kopp/ éjszaka nagyon jókat alszik és a tejcsi is elég neki szerencsére!!!!
igaz van hogy néha kevesebb van de akkor hamarabb eszünk nem várjuk ki a 3 órát és akkor minden rendben van!!!
sajnos a pocakfájásunk az nem nagyon akar múlni de remélem a 6. hét majd meghozza a változást!!!!
szeretünk fürcsizni csak öltözni ne kelljen!!! azt szereti legjobban ha ringatjuk a seggét persze apuka elkapatta de sebaj!!!!
Bence is aranyosan foglalkozik vele olyan jó hogy nem olyan féltékeny bár most itthon van mert beteg de azért az ovit is nagyon szereti és semmi pénzért nem hagyná ki egyik nap sem!!!
én is jól vagyok szépen gyógyul a sebem bár most az időváltozást nagyon megéreztem!!!!
na jó abbahagyom!!!

szép napot mindenkinek!!!
akit kihagytam bocsika!!!

tündi23
 
 


Tünde :)
Már nem :( Ő a legbetegebb.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvi
Ez a dec. 29. nagyon gáz!! Nem tud számolni a doki vagy mi?!? :shock:
Nagyon jó a kép! Szerintem hasonlítani fog rá. Én úgy vettem észre, hogy Fici is eléggé „magára” ütött. :lol: Fájásokhoz nem igazán konyítok.
Fici ilyen volt 33 hetesen:
Kép

Kismok
????

Tynus
Látod, gyakrabban kell benézned. Meg rá is kérdezhetsz, nem kell-e vmi. Léna szép nagylány lett. Jól látom, hogy a Sterimar-t dugdossa az orrába?! Akkor, gondolom, nálatok sem volt gond az orrspray-zéssel. Hú, ez most jó hülyén néz ki! :shock:
Én most kullancs ellenit adatok be a 15 hós oltással, és a 18 hós előtt vmikor kapja a bárányhimlő ellenit.

Timi
Pár héttel ezelőtt beírtam Fici súlyait, de majd visszakeresem Neked. Akkor a szopi miatt nem izgulok. Az igazság az, hogy nem is tudom, hogy jön-e még vmi a cicimből. De valszeg igen, mivel egy idő után lecuppan és kéri a cumiját, úgyhogy nem a dudlizás miatt kell neki.
A mennyiséget nem tudom, de az összetétele tuti. De a mennyiséget meg ők tudják szabályozni, beállítni azzal, hogy ha nem elég, többször szopiznak.
Hát igen, Tündi sztoriját olvasva értékeli az ember még inkább, hogy egészséges a babája és vele van.

Tiza
Gábor mondta, hogy segít, ha németül kell lebeszélni vmit. Meg még az jutott eszembe, hogy van kint ismerős, esetleg őt meg lehetne kérni, hogy intézze el, és majd eljuttatja ide. Még megkérdezem Gábort. Még majd nézelődök tovább az e-bay-en, ha lesz erőm. És akkor már rákeresek Quinny lábzsákra, mert az jobb lenne. Nem is mondtad, hogy el akarod adni a kocsit. Miért?? És milyet szeretnél??
Pont ma beszéltük Gáborral, hogy vmennyire meg tudom érteni azokat is, akik hamar visszamennek dolgozni. Ma egész nap szédültem, nem tudtam felkelni, így Gábor Ficizett. Hát, nem mondta, hogy hú de izgalmas, eseménydús egy nap volt. :) Biztos én vagyok béna, de szinte egész nap kettesben vagyunk és néha elég uncsi. Pedig játszunk, nézegetjük a könyveket stb., de elég monoton a dolog. Na de majd ha hazaköltöztünk!
Most már nem is érdemes fejni. Én asszem csak az első 2 hónapban fejtem. Miután már nem feszített a cici, nem is nagyon volt mit fejnem szopi után.

Mofly
Holnap UH?! Drukkok mennek!!!

Amica
Védőnő mondta, hogy kijöhetnek enyhébb formában a betegségek tünetei. Hát, nagyon remélem, hogy uolyan jól viseli majd, mint az eddigi oltásokat. Én is magas prolaktinra szedtem bogyót, ezért is kérdeztem. De akkor egyelőre nem szoktatom le róla.

Nelli
Hú, ez a fuldoklás ismerős. Mikor Fici beteg volt, első éjszaka ő is így járt. Sőt, majdnem hányt is a torkába lecsorgó váladék miatt. :(
Szegény Domcsi. :(

Tündi
Te aztán nem semmi csaj vagy! :shock: Nekem nem lenne erőm ennyit tanulni. Szombatra mennek a drukkok!!
gtünde
 
 


Timi
Megtaláltam. Az 53. oldalon írtam:
Itt vannak Fici súlyai az első 6. hónapban, hátha segít:
Születéskor: 2620 gramm
1. hó: 3580 gramm
2. hó: 4680 gramm
3. hó: 5440 gramm
4. hó: 6080 gramm
5. hó: 6520 gramm
6. hó: 6740 gramm
gtünde
 
 


Tynus
Cuki ez a kislány! Az anorákos vigyori kép a kedvencem :D

Timi
Szuri: 2 és 3 hósnál hőemelkedés lett estére kicsit több aluszékonyság, semmi extra. Viszont a 4 hós annyira megviselte! 4 napra lett sírós-nyűgös-nemalvós utána :?
Tejcsi: nekem kb 2-3 hetente jött egy mélypont, de mindig visszajött a sok tejcsi. Sajna most már kb. másfél hete érzem úgy, hogy nem elég. Hétfőn próbálkoztam tápszerrel, de Zalán nem fogadja el. Ez ám a patthelyzet
Súlyokat nem írok, mert nekünk brutál hízás volt az első 3 hónapban, utána a 4.ben átlag 150g hetente, most volt az első hét, hogy csak 30g-ot gyarapodott.

Tüncsi
Hát igen, néha a napi rutin kicsit unalmas.... Mert a babának az a legjobb, ha mindig ugyanaz van, de nekünk meg kellene a változatosság...

Szilvia
Aranyos kép!
Mondjuk Zalánnak csak a szája lett olyan, mint a 4d-n. A gépük akkora orrot mutatott, aztán nem is lett olyan

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tündi

Fici is rengeteget hízott az első 3 hónapban a születési súlyához képest. Az én Annám totál a átlagot teljesíti csak:
3540-nel jöttünk haza a kórházból
1. hónap: 4400 g
2. hónap: 5000 g
3. hónap: 5700 g
Semmi kiugró súlygyarapodás. De végül is nem is tudnák neki tápszert sem adni, mert még a cicit is kiköpi egy idő után, hiába kínálom neki,hogy egyen még, nem kell neki. Ez van.

Most visszafelé számolok, hogy már csak 90 napot kéne kibírni a cicijeimnek. :D A 6. hónap után már nem érdekelne, hogy mondjuk csak naponta 3-szor tudnám csak megszoptatni.

Emma :D

Épp a ti súlygyarapodásaitok ejtenek engem kétségbe,mert hogy nálatok, meg Monánál is eszméletlenül megy a súlyuk a babáknak. Az én kis csöpetem meg produkálja a mimimumot. :D
Egyébként nekem is kb. 3 hete volt az előző pánikrohamom. Aztán tök megnyugodtam, és most megint rámjött, mert ezen a héten nem akart előremenni a súlya. De azért 100 g-ot most is hízott.

Szeretem mikor Tiza bejelentkezik, mert ő egy kicsit megnyugtat, hogy náluk sem mennek azért a kilok havonta.

Nelli

Hogy van Brigi? Javult már az állapota. Én azt is nehezen tudom elviselni (hallgatni), hogy a nagylányom hogy köhécsel éjszaka, ha beteg, nem még egy ilyen kicsi emberke. Szörnyű lhet hallgatni, és igazából csak a gyógyszerekben tud bízni az ember, hogy minél előbb hassanak.

Tündi

Hogy tudsz ilyen pici baba mellett tanulni? Biztos jó gyerek, ha hagyja, hogy tanulj. És már ő is 1 hónapos.

Tiza

Én is szörnyűlködöm mikor blenézek a tükörbe, de ez van. Majd talán később jut idő magamra is. Rámférne egy kis kozmetika, fodrász stb. A testemről ne is beszéljünk. Méghogy szoptatás közben jobban lemegy az ember súlya. Hát én vagyok a "kivétel erősíti a szabályt". Én nem is tudom, hogy fogok-e tudni segíteni ezen a brutál testalkaton. Sosem éreztem magam ilyen ormótlannak. Majd tavasszal bevetek mindent. Addig a szopi miatt nem is akarok. Nehogy ezen múljon, hogy elapad a tejem. Addig meg ugyis csak nagykabátban megyek utcára. Itthon meg nem számít. A férjemnek így is jó vagyok (gondolom). Ő sem az a délceg, deli legény már :D

Na befejezem, mert kezdek sok lenni.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
A tesóprojekt indulna nem sokára, ha lenne mensim. Így csak esetleg reménykedhetünk majd, hogy anélkül is sikerül, mint Amicának. Viszont én nem nagyon akarom a véletlenre bízni, úgyhogy 6 hó után szépen lassan csökketnjük a szopit, nézünk prolaktint és elkezdjük az inszemeket. Persze ez még jó pár hónap múlva lesz és még nem foglalkozom vele.

Tüncsi :)
Erre a lábzsák kérdésre visszatérünk, ha meglesz az új kocsim. Az osztrák ebayen láttam Quinny lábzsákokat, szerintem találsz. A németen nem néztem, de majdnem ugyanazok a termékek vannak, szóval mindkét helyen hírdetik. Ez az eladom a babakocsit hirtelen jött és talán nem is gondoltam komolyan, de találtam egy egy hónapos Jané Slalom Pro-t, amit nagyon jó áron akarnak eladni. A hordozóját még nem használták, a kocsit is állítólag 5-ször. A férjem ma megy Pestre és meg tudja nézni, ha jó elhozza. Viszont azt mondta, hogy csak akkor vehetem meg, ha a régit eladom. És képzeld két csajnak írtam, akik ilyet keresnek és néhány órán belül el is kelt, jobb áron, mint ahogy vettem. Ügyi vagyok? Ehhez mondjuk nincs mózes, de majd ha újra terhes leszek elkezdek keresni használtat, mert egyébként 67 ezer lenne újonnan és tényleg max fél évig lehet használni.
Nehogy már lelekiismeretfurdalásod legyen, hogy rossz otthon lenni. Ezzel mindannyian így vagyunk, mert beszűkül a tér. Néha én is úgy érzem, hogy kitörnék. Ilyenkor fogom Marcit, babakocsit és megyek plázázni. Tudom, hogy sekélyes szórakozás és azelőtt sosem tettem volna, de ott legalább sok ember van, lehet nézelődni, beszélgetni az eladókkal. Marcit már egyes helyeken ismerősnek tekintik.

Emma :)
Én is úgy érzem, hogy most nincs elég tejem, bár Marci nem reklamál, csak elég puha a mellem. Viszont más napokon meg sok van benne. Nem tudom mitől függ, de ha 2 nap egymás után sok van, akkor utána 2 napig nincsen sok. Szerintem ez a kereslet-kínálat áll be. Inkább adj Zalánnak 2 óránként cicit, mint tápit, ha nem akarja megenni. Szerintem igaza van. Egyébként Marci is kapott a kórházban másfél napig tápit, utálta.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy mostanság elég ritka vendég vagyok a fórumban, de minden nap olvasgatok, csak valahogy írnom nincs mit. Már eléggé foglalkoztat a szülés gondolata, de ha ezt írogatnám minden nap, az elég unalmas téma lenne, nem? :lol:

Tynus,
jaj, de édes a kislányod! És nagyon ügyi, hogy ilyen pöttömként már a saját lábán jár! :D

Timi,
szerintem egy csajszi növekedési görbuszát nem érdemes összevetni a kissrácokéval, mert akkor tényleg frászt kap az ember. Lényeg, hogy tuti van elég tejcsije Annának és hát ő már most igyekszik a vonalaira vigyázni, a fickóknak meg emberesedniük kell... :lol:

Tüncsi,
nagyon gyakori anyuka-tünetről írtál! Szerintem az a ritka holló, aki nem érez így! Nálam már úgy 3 hónap után alakult ki ez a "egyforma minden nap" érzés és kb. 5 hónapos lehetett Juli, mire azt mondtam, ha nem találok ki magunknak valamit, tényleg zizi leszek. Így szerveztem baba-mama klubot, ami azért nem rossz elfoglaltság sem az anyukáknak, sem a lurkóknak. Hetente egyszer összejövünk, beszélgetünk, mindenki kiönti a kiöntenivalóját, a gyerkőcök már tök jól fogják egymást ismerni, mire oviba mennek, szervezünk masszázs, szopi és egyéb tanfolyamot, most a Mikulás-projektet szervezem, mert remélem addigra mi egy időre már kivonódunk a forgalomból (az ünnepségre meg apa is el tudja vinni Julit :lol: ). Ja, meg egy héten egyszer muszáj valahová (kirándulni, nyáron állatkert, kisvasút stb.) kimozdulnom (mivel itthon - falu lévén - nem túl sok nézelődési lehetőség van, meg hát elég mobilok is vagyunk), különben az agyára megyek mindenkinek... :lol: Úgyhogy emiatt aztán tényleg nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen ám... :wink:

Nelli,
remélem a lányok hamar gyógyulnak! Mi is ilyen időket élünk: két hét nátha után egy hét tünetmentes időszak... Még szerencse, hogy Julcsi időközben szuperügyesen megtanulta kifújni az orrát, így már nem kell a porszívóhoz láncolva lennünk. :D

Tündi,
mindig csak álmélkodom a tanulásbeli elszántságodon és kalapot emelek! Kíváncsi vagyok nálunk hogy fognak telni az első hetek! Meg merném előlegezni, hogy az őskáosz az kutyafüle volt ahhoz képest, ami nálunk várható! Remélem, nem kell már sokáig várnod a picurjelző sms-re! :lol:

Hétvégén kirándultunk egy nagyot a Bükkben, ami nagyon-nagyon jól esett. Gyalogoltunk úgy 6km-t, bár kicsit kalandosan indult, mert Juli - még sosem csinált ilyet - ahogy felfelé kanyarogtunk a szerpentineken, a kocsiban jól hátbataccsantotta az apukáját, az ülést, a ruháját, és úgy nézett ki ugrik az egész program. Mivel csak alsóruciból hoztunk neki két váltást (hátha kifolyik a pisi alapon), vissza kellett autóznunk a legközelebbi településig, ahol tudtunk neki még pulcsit venni... :lol: Így kezdődött. De nagyon jól végződött. Végül a Szalajka-völgyben jól bepisztrángoztunk!

Tegnap voltam ctg-n és dokinál is. előbbi szerint minden ok, jó szívhangok, szegény végig rugdosott mert nem bírja elviselni a hasamra rakott izéket! Doki mondta, hogy még tovább puhult a méhszáj és rövidülnek az ilyenkor szokásos alkatrészek is :lol: . Tehát várunk és várunk...
Még a hétvégén szeretnénk egyet kettesben kirándulni a Cserhátban, aztán jöhet a baba, mert végre már mindent elkészítettem - kisrucit, kórházi csomit... :lol:
Ja, és nyomatom a málnalevélteát. Szerintem nagyon fini! :P

Pusz nektek
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Minden kisbabás izgulós anyuci!!!!!!!!!!
A cici puha lesz pár hónap után és akkor is van benne tej!!!!!!!!!!!
Mindjárt előkeresem hogy híztak a gyerekek.
Hát Ágnes egy kis pille :lol:

M: 3250
1. 4410
2. 6260
3. 7280
4. 8000
5. 8440
6. 8820
1év 10.300

J: 2750
1. 3870
2. 5220
3. 6200
4. 6830
5. 7340
6. 7700
1év 8840

Á: 2400
1. 3670
2. 4510
3. 5570
4. 5920
5. 6510
6. 6640
1év 8040

Pedig ugyanaz az anyuci, ha nem lettek volna tapasztalataim akkor Ágnes tuti tápszeres vbébi lett volna mert annyit paráztam volna...
Az egyik kölyök 4hónaposan annyi mint a másik egy évesen :oops:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Sajnos Bigi nagyon nincs jól :( Csecsemőkori hörghurutja lett. Egész éjjel ment a köhögés, fuldokolva. Éjjel kellett orrporszívóznom is, meg ölben sétáltam vele. Annyira sajnáltam. Sokszor összerázkódott, megfeszítette magát. Szerintem a hurut a gyomrára is ment.
Bocsi az önzőségért, de azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány, és még pont most van itthon Domcsi is.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

Tündi23 - ügyi vagy nagyon! Le a kalappal! Szorítok a szóbelire, biztos, hogy minden simán menni fog! Csak azt kell tudnod, amit kérdeznek, a többivel ne foglalkozz :wink: :lol:

gTünde - nagyon édes volt Fici, s tényleg úgy veszem ki, hogy hasonlít....már nagyon várom, hogy lássam az én Drágámat!
Kristóf előkeresett neki egy Mici Mackót, s egy Csacsit, hogy hozta az "Öcsinek", mert ő Marcinak (egyenlőre) nem hajlandó szólítani :lol: Imádom, s annyira bújós lett ismét 14 és fél évesen :D Mindjárt megyek is érte a suliba....
Nagyon jól bírod az otthonlétet!!! Őszíntén én sem kívánkozok most dolgozni, emberek közé, de azért az a "magány" sem feltétlen hangzik jól, amiről Te írsz....nem sikerül gyerekes anyukákat "felszedni" a játszótéren???? Bár én kérdezek ilyet, amikor én magam képtelen vagyok valakivel csak azért "barátkozni", szóba állni, mert neki is gyereke van, vagy mert ő is babát vár.... :oops:

dec 29-e, mint időpont: a déli doki, akihez tuképpen négy éve járok, s ő az akinek "nincs ideje" szülni, na ő adta ezt az időpontot...mindent precízen megnézett Marcin, van streptococcus eredményem, s azt mondta, hogy már akármikor jöhet a babó....közben neki mondtam, hogy megyek a másikhoz, az északi dilidokihoz (már nem is tudom másképp hívni :twisted: ), s így gondolom úgy volt vele, hogy a köv három hétben rá már nincs szükség....pedig, hogy őszínte legyek az itteniek közül benne bízom :roll:

Timi - ne izgulj, biztos, hogy minden rendben van a tejcsiddel, s szerintem karácsonyra ajándékozd meg magad egy "szépségkúrával"!!! Szerintem nincs nő, akinek nem tesz jót, ha két-három órát / mondjuk hetente / magával foglalkozhat :oops:

Emma - nekünk is volt olyan képünk, aminek nagyon nagynak láttam a picuri orrát, de az egyenlőre minden kép alapján az apja fajta....ha az enyém lenne, akkor bizony jó nagy lenne :lol: de azzal nyugtatom magam, hogy babát még nagy orral nem láttam :wink:

Nelli - nagyon sajnálom Brigit!! Ez a betegség átmeneti vagy jól értem, hogy valami állandó, vagy legalábbis hosszútávú probléma??? :roll:

Amica - tényleg hihetetlen, de a számok nem csalnak....ahány emberke, annyi féle, s ez tényleg igaz, hogy nem szabad hasonlítgatni...de akkor is annyira nehéz ezt betartani :oops:
De ez már - szerintem - egy tipikus női szokás...

Tiza - Hajrá kistestvér!!!! Nem tudom elképzelni rólad, hogy elhagyod magad!!! Mivel nem jársz nap, mint nap "emberek" közé, azaz nem dolgozol (MUNKAHELYEN), s nem kell felöltöznöd minden nap, talán ezért érzed ezt.....én úgy gondolom, hogy ez teljesen normális....Emlékszel amikor a szülinapodon te is szépségkúrát tartottál!!! Most is tessék ezt tenni!!!!
Olyan könnyű másnak tanácsot adni, mert arról nem írok, hogy én is képes vagyok három napig szakadt melegítőben jönni-menni :oops:

Kismok - már nagyon a végén vagyunk :lol: Most én is azt érzem, hogy csak a szülés körüli gondolatok foglalkoztatnak, de azt hiszem, hogy ez normális!! :roll: Jó kikapcsolódást nektek a hétvégére, biztos, hogy megvárja Janka/Sára baba, hogy anyáék még kikapcsolódjanak egyet :wink:

Voltunk ma dokinál, nagyon kiborított, de most nincs időm leírni, mert megyek a Kristófért a suliba....majd még jövök, s röviden leírom :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam genetikai uh-n. MInden ok. Én is leírom az eredményem. AFP mom: 0,44. Úgy néz ki, megint fiam lesz. Bár nem 100%. Méretek:
BPD: 44 mm
HC: 149 mm
FL: 31 mm
AC: 132 mm
Magzati súly: 273 gr.

Mellékelek képet is. Ja, még annyi, hogy a gyakori görcsök miatt naponta 3*2 No-Spa, és 3*2 Magne B6.

Kép

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Britta :D
a Dávid igazán szép név lenne... :wink:
Örülök, hogy egyébként minden rendben a kisbabával. Nem tudom, te hogy vagy vele, de az elején, mivel én is nagyon sokat görcsöltem, sőt nyílt is vele picit a méhszáj a magneB mellett én drasztikusan megemeltem a folyadék - főleg ásványvíz - bevitelemet és úgy a 22. hét környékére egész jól helyrejött a pocim. Hogy ennek hatására-e, nem tudom, nekem a védőnőm tanácsolta (mondjuk én alapból nagyon keveset iszom) :roll:

Csajok!
Az mennyire igaz sztetek a szülés előtti nap már nem mocorog annyit a babó? És vajúdás közben? Addig csak várakozik vagy rugizik is időnként?
Nekem most egész rendszeresen fájdogál a pocim, de közben folyamatosan megy a buli is odabenn... :roll: :D

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok :D
Fogalmam sincs, reméljük, hogy jönnek a többiek, s mondanak okosat is...nem emlékszel, hogy hog volt Julcsinál???

Britta :D
Gratula a jó eredményekhez, s a "nagyon úgy néz ki, de nem biztos" Dávidhoz :wink: Te is láttál valamit a lába között???
Hogy miből lesz a cserebogár :shock: Én is visszanéztem az UH felvételeket a fél centis petezsáktól a 2800 grammos emberkéig...hihetetlen (de igaz :wink: )

Az orvos ma sem tett ki magáért, eddig ő nem volt szimpi nekem, ma tettem érte, hogy én se legyek neki :wink: mivel hozzá "csak" szülni készülök nem gondoltam, hogy nem fog tetszeni neki, hogy viszem az eredményeket a másik(régi) dokimtól...hát nem tetszett...majd nagyon durván megvizsgált, s közölte, hogy minden rendben eddig, nincs jele szülésnek (minhta azért mentem volna, hogy ma akarok szülni...a hülyéje :twisted: - párom szerint, aki bent volt, ő tényleg úgy értett engem, mintha ma meg akartam volna szülni), majd abban az alsó vizites "kiterített állapotban uh elő, nagyon "szimpatikus" nővérke beküldte a páromat (lábam kifelé), aminek nagyon nem örültem, sőőőőt...kb 15mp-es vizsgálat, láttam egy kört (fej, vagy poci), majd kikapcsolta, s közölte, hogy jövő héten talizunk....na még átöltöztem addig megfogalmaztam a mondandómat, amiben benne volt, hogy azért vagyok ott, mert eddig jót hallottam, s hogy EDA-val szüljek, s a múltkor azt mondta, hogy talán tud mondani valami időpont félét, ehhez képest most közölte, hogy szeretné, ha úgy mennék, amikor úgy gondolom, hogy szülni kell...erre én, hogy ezt a közeli klinikán is meg tudom tenni, s ezért nem jövök ide :twisted: hááát párom büszke volt rám, mert amit utána rendeztem (sírás, üvöltés, méregkiadás) legalább nem bent "jött ki". Hozzá kell tegyem, hogya ctg-n előtte, bár a szülésznő nagyon aranyos volt, végre kaptam infokat, hogy mit kell vinni (mindent, még popsikrémet is a babónak), de ő nem abban a kórházban "segédkezik" :cry: ctg rövidebb, s kínlódosabb volt, mint szombaton itt a déli kórházban :cry:
Most ott tartok, hogy nem bízom a dokiban, akihez szülni készülök...egyáltalán semmilyen szinten, nem tudom, hogy érdemes-e egy eda miatt felmenni, ha hosszú lesz a szülés - amit előre nem tudhatok- akkor igen, de közben félek attól, hogy gyors lesz, s akkor meg nem érünk fel időben, s akkor megint minek megyek oda, mert akkor már úgysem adnak eda-t :roll:
Megint nagyon sz-rul érzem magam, s azt hiszem, hogy ezt én szúrtam el, de majd a következőnél már okosabb leszek.
S ahogy a másik topikban javasolták, nekem kell eldöntenem, hogy minden infot összevetve, hallgatok-e a megérzésemre vagy nem....

Bocsi, mint mindig, megint hosszú volt....de higgyétek el tényleg nagyon nehéz idegenben, idegen nyelven, körülméyek között, más eü rendszerben végigcsinálni....s közben csak az jár az eszemben, hogy otthon mi lenne, az otthoni dokim mennyire más....stb..

hááát ez az én sztorim :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi,
nagyon sajnálom! Nem is tudom, én mit tennék ilyen helyzetben. Az biztos, hogy egy ismeretlen eü. rendszer nem könnyít a helyzeteden. Milyen emlékeid vannak az előző szülésedről? Azért a nagy átlag azt mutatja, a 2. könnyebb és gyorsabb lefolyású szokott általában lenni... :roll: De hát így - nagyon nehéz valami okosat mondani. Talán tényleg csak azt lehet: hallgass a megérzéseidre. Egy eda miatt talán tényleg nem érdemes végigizgulni a következő alig 3 hetet (ha lesz annyi) s egy ismeretlen és bizalmatlan dokinál vállalni a szülést, az ismert kórház helyett... De nem tudom... Ha a helyedben lennék (de persze ilyet könnyű mondani, tudom), én a közelebbi kórházat választanám. Nekem Julival a kórház messzesége miatt kellett anno hamarabb befeküdnöm, aztán mire szülésre került volna a sor, már majdnem elhittem, hogy beteg is vagyok, meg szétizgultam magam, hogy mi lesz ha nem a dokimnál szülök (mert ő pont a kiírt napra jött vissza szabiról). Most úgy szeretném, hogy csak az utolsó órá(k)ban legyek kórházközelben, és ezért mindent elkövetek.
Sok-sok energiát, pozitív gondolatot és "megvilágosodást" :D kívánok neked, hogy úgy dönts, hogy később is örülj ennek. Az meg butaság, hogy te bármit is elszúrtál volna. :) :wink: A helyzetből a legjobbat próbálod kihozni és ez természetes... :wink:

Kép
Kép
kismok
 
 



Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza
Köszi!!! Jól leárazták! Remélem, sikerül vennünk.
gtünde
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: