Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gratula az új babáknak!
Jelentem én még egyben!
Hivatalosan még kerek 1 hét van hátra. Holnap megyek fodrászhoz, hogy szép anyuka legyek, büszke lehessen a pici lányom is rám! :D

Ma megvizsgált a doki, a méhszájam még mindig zárt, bár már nagyon határeset azt mondja. Szóval mától gugolás ezerrel, meg lehet, hogy a férjemre is rávetem magam :wink: A könnyebbik végéről kell megfogni a dolgokat.
A babám viszont nagyon rendes, mert csak 90mm a buksija, a becsült súlya 3300g körül van. A pocak körfogata nőtt a legtöbbet az elmúlt 3 hétben :D Lesz egy édes, pici, duci babám!
Viszont a méhlepényem igen ronda - a dokim fogalmazott így - III. érettségű (már 3 hete is az volt), viszont az áramlások teljesen rendben vannak, így nincs teendő. Reméljük a héten megérkezik Zituska, szorítsatok!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!!!!

Szilvi17!
Gratulálok a picitekhez! Jó egészséget, sok-sok tejcit!!!

Betti

Kép
bolyszi
 
 


Tusimi irígylem ám azt a 90 mm-es buksit.... :wink:
Kiváncsi vagyok nagyon már a "maradék" babócákra! Hajrá lányok!

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Itt a beigert szulestortenet:
13-an hajnalban fel 2-kor kimentem a wc-re, de meg nem volt semmi. Fel 5-kor viszont arra ebredtem, hogy elment a magzatvizem. Szoltam a ferjemnek, meg osszepakoltam par cuccot, a nagyit athivtuk a lanyom melle, es elindultunk a korhazba. A borotvalast megusztam, mivel en itthon mar elinteztem ezt a dolgot, igy csak a beontes maradt, de a noverke olyan szepen csinalta, hogy nem is volt kellemetlen. Felmentunk a szuloszobara, kb. 6-kor megvizsgalt egy szuleszno, es azt mondta, hogy mar bo egy ujjra meg vagyok nyilva, ennek nagyon orultem, viszont azt mondta, hogy nagyon kemeny a mehszaj. 7-kor a doki is megvizsgalt, ugyan azt mondta. Kaptam egy kalcium injekciot es egy oxitocin probat, hatha elindulna valamerre. 8-kor mar 4-3 perces fajasaim voltak, de nem voltak veszesek. Ugy dontottem, hogy amig lehet setalok, nem fekszem le. 10-kor megvizsgalt a doki es annak ellenere, hogy mar elegge kezdtek fajni a gorcsok a doki azt mondta, hogy szinte semmit nem haladtunk elore, igy johet az oxitocin infuzio. Igy le kellett fekudnom, es elegge elkeseredtem, hogy nem setalhatom vegig a vajudast. Fel 11-kor mar egy perces fajasaim voltak, de olyan kemenyek, hogy az agybol szinte kiugrottam, majd fel 1-ig ez igy tartott. Kertem egy kis oxigent, mert alig kaptam levegot, persze a gep el volt romolva, igy meg erre se szamithattam. Nalunk semmilyen fajdalomcsilapitot nem adnak, ki kell birni mindent. A szuleszno egy adott percen azt mondta, hogy nem tetszik neki az hogy ilyen heves fajasai vannak, igy az nfuziot leallitottak es kaptam egy Nospat, hogy csokkenjen az intenzitasuk. Fel egykor mar jottek a tolofajasok. A szuleszno erre meg is vizsgalt es mondta, hogy nem kell leszalljak a szuloszekrol, mert hamarosan meg lesz a baba, 2 ora alatt 2 ujjrol 5-re tagultam. 4-5 nyomas utan meg is szuletett, a szuleszno, ugy dontott, hogy megprobaljuk gatvedelemmel, igy megusztam a gatmetszest is, csak egy picit repedt be a huvelyem, de nem volt szornyu. Mark 3600 g-mal es 56 cm-rel szuletett, ram is fektettek miutan ellattak. A rosszabbik dolog most kovetkezett: a placenta nem akart megszuletni. 10 perc utan kijott, de volt egy fo lepeny , meg egy melleklepeny is, amibol ugy nezett ki, hogy hianyzik egy darabka. Igy hivtak a szolgalatos dokit es ki kellett pucolja a mehemet. Hal Istennek nem volt benne semmi, igy nem kellett nagyon megdolgozzanak. Szules utan 3 oraval mar egyedul mentem ki a wc-re. Tulajdonkeppen 2 ora volt szornyu az egeszbol.
Valoszinu, hogy a malnaleveltea konnyitette meg a szulest, mert az elso gyerekemmel 18 orat toltottem a szuloszoban. A gatmasszazs is jot tett, mivel megusztam a gatmetszest.
Minden pocisnak ilyen konnyu szulest kivanok!

Kép
Kép
meli78
 
 


SZiasztok!

Csak bekukk, gratula az új mamáknak, babáknak...

Szülés: Szerda reggel ctg, fájásszerűségeket mutat, de én nem éreztem semmit, doki várjunk péntekig a beindítással inkább, (a doki mondta, hogy szerinte még aznap este vissza fogunk szerinte menni
Hazajöttünk, anyám ebédet főzött, a párom meg nem mert bemenni inkább már dolgozni
10:35-kor elkezdtem tv-t nézni..., és vmi furát érezni
11:00 mintha fájásokat éreznék, de változó erősséggel
11:35 bemegyünk a kórházba éa ,már 1-2 percesek a fájásaim
12:00: felfektetnek már 1 percesek a fájások és naaaaaaaaagyon fájnaaaaaaak ,
13:00 kérek eddddddddddddááááááát, nem kapok, mert mindjárt megszülök, hallom messziről a hangokat, fájások jönnek ordítok, szünetekben igyekszem a levegőt helyesen venni:)
14körül: toljaaaaak, nehezen jön, de igyekszem , közben úgy érzem , hogy bearok..(a tóló fájások elviselhetőbbek egy fokkal), eleinte nem is csinálom túl jó,
14:45 kijööööööööööön a kicsi Milán(4650, 56)(páromnak, a dokinak és sznőnek köszönhetően)
varrás, meg utána a fellépülési fájdalmak már kutyafüle a szüléshez:)
Anyuka vagyok hihetetlen, egy csomó minden természetes lesz, és sok mindent még szokni kell(az aggódást..., ....)De nagyoooooooon jóóóóó érzéééééééééésss
Szombat óta itthon vagyunk, jó gyerek, a szoptatás nagyon kemény meló, de hála anyám kezeinek, tegnap este nem kell pótolni tápszerrel, úgy néz ki, hogy lesz elég (persze ez még változhat)


Üzenet: Kitartás kismamáknak, nemcsak a szüléshez, hanem a tej beindítsához(akinek nem indul be nmagától):)
Rakok fel képet:Olyan gyönyőrűűűűűűűű:)(elfogult vagyok, tudom:)
Kép apával etetés után Kép

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok,

lassan kezdünk összeszokni és akkor majd jobban lesz időm jönni és írni. Tegnap 4O fokos lázam volt, mert nem tudtam megfelelően kiüríteni a cicimet, úgy be volt durranva. Fejni alig tudok, géppel egyáltalán nem, mert a mellbimbóm annyira be van gyulladva. Pedig technikailag jól szopizunk, csak az ember cicijének ehhez hozzá kell szoknia. Közben elkezdődött a hasfájás és felszakadt a gátsebem egy része, de nem tudom magam rászánni, hogy elmenjek dokihoz. Mindez tegnap. Reggel amikor magamhoztértem arra volt erőm, hogy megkérjem a férjem, hozza el a mamát, mert nem tudom ellátni a gyereket. Ezután az első emlékeim délután 5-től vannak, addig nem ment le a lázam, a Lackó lefagyasztott tejcit kapott. Azt gondoltam alapos és felkészült vagyok, de erre nem lehet. Egyébként minden a legnagyobb rendben, az első héten 4O dekát gyarapodtunk (vagy nem jó a mérleg) :lol:

Kép Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok

Mindenkinek gratulálok aki megszült.
És gyönyörűek a babák,olyan ritkán enged belépni na meg időm még mindíg nem sok.
Rozival elvagyunk jó baba egyenlőre,csak cici függő folyamatosan e mellemen lógna a cumit meg nem fogadja el,úgyhogy gondolom még egy darabig így lesz.Ma kimentünk a levegőre,de 5 perc múlva jöttünk is be mert fújt a szél nem mertem kint maradni,de már nekem is hiányzik,hétvéggére 10 fokot mond akkor viszont irány ki.

Mindenkinek minden jót!A kismamáknak még kitartás jön e front.

Kép
Kép
eszter26
 
 


Sziasztok!

Szilvi gratálulálok!!!! :) Várom a beszámolót:-)
Nagyon édesek a picúrok!!!!! :lol: Noha, Mona Milánja nem is olyan picúr:-) Nagyon jó nézegetni a sok bébi fotót, mindenki olyan kis tündéri :lol:
Ma először mi is útnak indultunk, több mint egy órát utazott Balázs a babkocsiban. Végre így Barnusnak is volt kedve kinnt lenni:-))
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen jó a Balázs, eszik-alszik, kicsit fennt van, nézelődik. Hangja nuku... No azért ez biztos nem fog örökké tartani ám:-))) 3- 4 1/2 órákat alszik. Hihetetlen számomra Barni után. Ráadásul szeret hason aludni, ettől ugyan kész vagyok, de nincs mit tennem, néha hason alszik. Van akinek hason alszik a picije???? A védőnő mondta ne parázzak, de hát én már csak ilyen vagyok:-))))
Tegnap délután akkorát durmiztam a két fiammal, hogy anyum már nézte hogy élünk e még:-))) a héten még itt van, ugyhogy most még hawajozok, utána meg kezdhetjük kialakítani a kis napirendünket.
Jahra, jobbulást Neked. Vigyázz magadra nagyon!
Mona sok tejcsit nektek, és mindenkinek.
Nálunk nagy a tejáradat, sokszor fulldoklik szegény., a fülén is tej folyik :roll: Ráadásul nagyon erősen szív. Kéne kicsit fejni, de nagyon nem visz rá a lélek, jó lenne ha beállna annyira amennyi kell neki.
na megyek kicsit csinálok valamit, mert nagyon elvagyok kényeztetve, jövőhéten meg szomorú lesz a felismerés :lol: :lol:
barnusanyus
 
 


Jahra! Jobbulást neked! Könnyű szülés után nehéz felépülés? Úgy látszik ne lehet azért megúszni.

Mona!
Mekkora a babád, jól tartottad! Nem csoda, hogy megszenvedtél vele, én világra sem tudnék hozni ekkora babucit (158cm vagyok). Te mekkora vagy? De hős vagy, és mostmár anyuka is :P :P :P És a fiad is milyen édesen bandzsít!

Barnusanyus!
Mi baj a fejéssel? Legalább lesz egy kis tartalék is. Én eldöntöttem, hogy, ha lesz bőven tejem, betárazok belőle a mélyhűtőbe...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Barnusanyus!

Na lesz ez még így sem :lol: :lol: :lol: Komolyra fordítva, nekem is így kezdte a fiatalúr, és nekem is tök fura volt Emma után. Evett aludt, 3-4 órákat, éjjel is néha még 5-öt is. Hangja mint a kismacska, az első pár napban nem volt babyphonom, és nem hallottam meg lent ha fent sírt.

Na mostanra annyit változott, hogy bemutatkozott tud ő balhézni is ha valami nem tetszik, egyre éberebb, néha már ébren van 1,5 órákat, este többet is, és a férjemnél nem marad meg amíg én fürdök, hanem sír anya után :shock: És felébred a zajokra, tehár Emmát eléggé kordában kell tartanom hogy ne ébressze az Öcsit.

De amúgy egy tündér, és hát igen, az első hisztis, állandóan sírós, csak ölben ellevős gyerkőcöm után nagyon fura, aggódtam is eleinte hogy mi baja hogy csakalszik :lol: Ő cumizik néha elalváshoz, és igen, ő is hason durmol, ami nekem is fura, mert a lányom ha csak hasra tettük üvöltött még több hónapos korában is. Ez most csak annyiban zavar hogy csak a gyerekszobában merem letenni a saját ágyában mert ott van légzésfigyelő, csak így Emma nem tud bemenni akármikor, de hát ez úgyis csak pár hónap amíg ennyit alszik.

A tejcsi nálunk is így volt hogy először ömlött belőlem, mindnet eláztattam, szopi előtt fejni kellett a vízszerű elejéből, mert fuldoklott, szopi közben a másik mellemből ömlött, elázott a ruhám, nagyon szenvedtem :roll: Na aztán kb 1 hete egyszercsak hoppá, nem feszült a mellem, pánik, biztos nem elég akkor már a tej, de nem, csak beállt. Most már nem folyik általában és nem is feszül csak ritkán. A hátulütője hogy esteére néha úgy érzem kifogy, mert délután, késő este sokkal többet szopizik mint általában, mert elég sokszor felébred ugye a nagy nyüzsiben, ami van itthon a délelőtthöz képest :roll: Így pl tegnap este is tök sokat kínlódtam vele mire elaludt, mert annyit szopizott este meg délután, hogy mire a konkrét lefekvéshez értünk (mire Emmát is sikerült ágyba dugni) addigra nem jött annyi amennyit ő elképzelt. Na 1/2 12-ig fent volt, addigra valahogylett tejci és bealudt. Viszont 5-ig aludt, egy kis szopi, aztán 8-ig szóval nem panaszkodhatok. Néha azért éjjel is rájön hogy ő fent van 1,5 órát, na azt nehezen viselem.

Picit a hasfájós időszakba is beleértünk már, de az sem olyan vészes nála mint Emmával volt, csak tekereg evés után de max egy órát, de most elkeztük az infacolt.

Jahra!

Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen gyors szülésed volt ,nagy gartula mégegyszer!

Én kezdek nagyon aggódni Anikáért, de sms, se bejelentkezés, pedig úgy ment el jó ideje hogy másnap szül :( Remélem csak nincs ideje.

Barnusanyus!

én a te történetedben azt nem értem hogy hogy adhattak oxytocynt :shock: :?: Én úgy tudom ha valakinek már volt csaszija se oxytocyn, se semmi rásegítés nem engedélyezett, mert nagy a hegszétválás esélye. Még szerencse hogy jobb belátásra tért a doki.

Jahra!

Na ezt én is eljátszottam, csak nem 40 fokos lázzal, csak 38 fokkalmegúsztam, jól lefejtem a cicit és másnapra el is múlt. Én sem hittem, de beáll, kb 3. hétre és nem lesz ekkora túlkínálat. Most meg az ellenkezőjéért parázom időnként,olyan fura a két leeresztett cici :oops: Azért néha felfújódik :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

A fejéssel nekem két bajom van: 1. minél többet fejsz, annál több tej lesz. na most az elején amikor dőlt belőlem a tj és állandóan átazott mindenem tőle, tőlem meg a gyerek, és akkor öltöztetni kellett, na szóval akkormosnták hogy csakannyit fejjek, amennyit muszáj hogy ne gyulladjon be, hogy ne szaporodjon a tej.
2. Nekem pl Emma nem itta meg a fagyasztot tejet. Dög büdös egyébként felolvasztva, azt mondják nem baj, hááát...
Nekem a védőnő azt mondta hogy ha nagyon sok van akkor érdemes fejni valamennyit, meg tartani a hűtőben 1 napos lefejt tejet , ha bármi miatt kell (naponta lehet cserélgetni), de rengeteget betárazni a fagyasztóba nem érdemes.
3. Lusta vagyok. Most olyna fejőgépem van ami tök szuper, leszívja 2 perc alatt, úgy hogy nem is csinálok semmit csak odatartom. De emmával annao egy szar pesztonkám volt, amivel kínszenvedés volt fejni, fél évig fájt az ujjam utána. Én személy szerint már csakolyannal vagyok hajlandó fejni aminél az úgynevezett pulzálás autómatikus, nem kézi.
4. szintén lustaság, de állandóan sterilizálni a fejőgép ketyeréit, a miénket pl nem lehet gőzsterilizálni, csak hideg sterilizálni, na az macera naponta. Tejes zsacsikat beszerezni, vagy tejtároló dobozokat. Amit ilyenkor az elős pár hétben lefelytem az úgyis leginkábba vizes tej volt, nem az érett tej.

Ha viszont valaki kevésnek érzi a tejét akkor érdemes fejni, mert szaporítja. Most én si próbálom rászánni magam, mert estefelé tényleg kevésnek tűnik, csak az éjjeli nagy alvása után reggelre meg megint feszül a mellem, szóval nehéz ezt eldönteni.

na kb ennyi. azt nem tudom barnusanyusnak mi a baja vele.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, és mi is voltunk sétálni ma. 1 óát kb a környéken,. Tényleg fújt kicsita szél, de egy textil pelenkát akasztottam elé, ennél sokkal jobb idő nem lesz úgysem. vasárnap voltunk kint először de akkor csak fél órát az udvaron. Ma bementünk a kisboltba is, vettem tojást, tök jó volt :lol: Végre leesett a köldökcsonkunk is, szóval már fürdetni is lehet végre rendesen. Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, nálunk még az megy nehezen, hogy este két gyereket fektessek egyszerre. Emma is ragaszkodik hozzá hogy én meséljek neki, apa nem jó, Berti sem marad meg a férjemnél. Na ez is fura nekem pl mert Emmának mindegy volt ki fogja baba korában, csak fogják. De Berti nem ilyen ölbe baba. Ő igenis engem akar, anyukám elviseli, ha sétál :!: vele. És ha nagyon fáradt már pl akkor is üvölt ölben is, akkor le kell tenni. Szóval nem is tudom eléggé visszaadni hogy mennyire más gyerek, tényleg igaz hogy nincs két egyforma.
Szóval az alatatás vége általában az hogy mesélek Emmának Bertivel a kezemben, aztán Berti szopizik, aztán vagy balszik hamar vagy nem, inkább nem mostanában, Emma meg elalszik közben, vagy ne,, ha nem akko rmég mellé fekszem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, Mona, Milán hatalmas szép babóca:) Emma is agy bandzsított elinte, főleg ha fényképeztük :D Vagy ha közel hajoltunk. Mondjam hogy berti ezt sem csinálja? Azt hiszem nagyon kutatnom kéne hogy találjak egy dolgot amiben egyformák :lol: na jó, kivéve a kinézetet, pofazacskó :D , de tulajdonságban egyenlőre nagyon nem egyformák.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viki!

Buksiméreten ne is gondolkozz, nekem azt mondták nem lesz nagy feje és nagyobb lett mint Emmának, 36-os, pedig már Emma 35-ösétől is kiakadtam. Ugyanis a BPd az a halántáknál méri, tehát a fej szélességét. na most bertikének az nem nagy, csak épp hátrafelé van hosszú feje, azt meg senki sem mérte. :roll: Szóval nem érdemes ezeken az Uh-os dolgokon agyalni. A hosszú combjain meg azóta is röhögnek, ugye 52 cm-el született.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!
Köszönöm a kimerítő elemzést a fejéssel kapcsolatban! Én is úgy tudom, hogy akkor érdemes fejni, ha kevés a tej, és akkor szaporodik. Viszont ez is gond lehet, hogy mikor? Két szopi között fél időben? Az nem vonja el a következő szoptatástól a tej egy részét...? :? Nem tudom, nem csináltam még ilyet, de hátha nem lesz ilyen problémám.

Én úgy tudom, hogy 3 hónapig lehet tárolni a tejet mélyhűtőben... vagy egy hónapig, most nem tudom hirtelen. De olyankor viszont nagyon jól jön, ha van tartalék, ha az ember utazik, vagy mászkál a picivel, és nincs lehetősége megszoptatni, vagy rá kell bízni 1-2 órára valakire, aki tud neki anyatejet adni, ha közben megéhezik.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja és szuperjó a levegőztetőd, nagyon tetszik, tök jó mintája van!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Hát ahogy írtam, ha megissza a baba az olvasztott tejet :D
Elvileg úgy kell fejni hogy etetsz egyik mellből, és utána abból kifejed a maradékot. Aztán következő szopikor a másik melledből etetsz. Aztán abból fejed ki. A nagykönyv szerint 8) Egyébként szopiban én is első gyerekes vagyok, Emmával nagyon nem mnet ugye. Ha valaki nem lusta és tud mennyiséget fejni akkor persze, tegyen el. Ha csak 10-20 ml-ek jönnek ki, akko rnem érdemes. Hűtőben 2 napig eláll, fagyasztva azt hiszem fél évig is.
Én ha itthagyom a babucit majd anyukámmal akkor frissen fejek, be a hűtőbe és majd azt kapja terveim szerint. Bár eddig még nem ivott cumisüvegből.


Lvegőztető: Köszi, de nem az én érdemem :D Barátainktól kaptuk kölcsön, Emmának mályva színű volt abba mégsem akartam tenni :D A sapit meg anyukám vette, véletlen épp megy hozzá.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,

De szépek a babikák!


Manó, én úgy örülök, hogy leírtad a tejcis dolgot. Nálam ugyanez volt. Eleinte akkora két kökemény cicim volt, hogy be se tudta kapni Kitti, most meg semmi keményedés. Néha feszülés meg nyilalgatás. Be is paráztam, hogy már el is megy a tejem. De csak beállt.

Én se fejem. Két pohárnyi van a mélyhűtőben, de többet nem fejtem. vagyis amig férjem itthon volt szabin addig estére egy adagot, hogy ő etesse meg, de már nincs értelme mivel kelek úgyis.

Azért én iszom a szopis teát és eszek homeos bogyikat tejszaporításra, de nem nagyon veszek észre nagy hatást.

Meli, én nem bírtam volna ki EDA nélkül, még ha csak az elején hatott és a végén már nem. (Egyébként hatott volna, csak nem kaptam megfelelő adagot.)

Tényleg, nem tudjátok mi van Szirommal?

Üdv: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk Csikken, a srácaink jól vannak, Ede szépen fejlődik, köszi a hiányolást. Nem jövök mostanában, mert sajnos múlt vasárnap elveszítettük az anyukámat. Megvisel, nagyon-nagyon szerettük őt. Nincs kedvem nagyon pletykálni most. A régi topikjaimba írok, de most annyi energiám nincs, hogy ide is jöjjek. Néha azért olvasok.

Edéről annyit, hogy mostanra 3490 gr, ez pont 1 kg-mal több, mint amennyivel hazahoztuk. Klasszul szopizik, szerencsére a tejem megmaradt, pedig ezek most nagyon nehéz napok. Ede aranyosan motyog most már ezt-azt, és figyelmesen nézelődik. A szívzöreje úgy tűnik, elmúlt, pont ma hallgatta meg a doktor. Éjjel 3-4-szer kel, jó esetben visszaalszik két kaja között, de volt már, hogy szinte semmit se aludtunk. Hát most ennyi, puszi mindenkinek, ügyesek legyetek!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom nagyon sajnálom! Nem is nagyon tudok mást írni...

Manó: köszi a bíztatást méretekkel kapcsolatban! Valamiért az a gondolatom, hogy a kisebb baba könnyebben kijön, persze tudom, hogy ez nem feltétlenül így van... Nagyobb babát is meg lehet szülni :wink:
Egyébként már nagyon izgatott vagyok, szerintem lassan szülünk. Rengeteget nyilallgatok alul. Tágulok vagy miért van??

üdv mindenkinek! Ja és lányok jó, hogy leírjátok a tejes sztorikat, hasznunkra lesz majd!

Kép
vargaviki
 
 


Lányok, engem most is majd szétszed a kiscsaj a hasamban. Csuklik, rúg, nyom csak épp nem harap... Nem így szokott csinálni egy épp megszületni készülő gyermek, ugye?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Olyan gyönyörű babáitok vannak, most már én is nagyon vágyom a kicsi fiamra. Kezdek türelmetlen lenni, nekem is sokszor nyilalgat a hüvelyemnél, amit nem tudok mire vélni. A jósló fájások is néha meglátogatnak, aztán semmi. Megint lefekszem úgy, hogy ma sem szültünk. Akkora a hasam már, egyre nehezebben mozgok, persze ez azért is van mert a méhlepény mellső fali.
Olyan jó volna tudni, hogy mikor szülök, akkor nem izgulnék ennyire, vagy még ennél is jobban?

Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Szirom!

Sajnálm ami történt, sajnos gondoltam :cry: hogy ez van, ezért nem is írtam hogy hol lehetsz :oops: . Az azért jó hogy a tejcsi megmaradt.
Majd gyere ha tudsz.

Tusimi!

Enyéim egyáltalán nem mozogtak a végén pl. De ki tudja :lol:

Nálunk akkora hiszti volt Emma részéről este, hogy csak úgy zengett a ház, esküszöm több energiát vesz ki belőlem mint a pici, de mad csak jobb lesz. Megint a lefektetés miatt . Nem könnyű egy heves vérmérsékletű nagytesóval :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok Lányok!

Annyira édesek a babáitok!

Hát valahogy én sem bírom már ezt a várakozást! Tegnap nekem is fájdogált a hasam, derekam, de annyira gyengén, hogy ha nem figyelném magam ennyire, szerintem észre se vettem volna. A csontom lent nekem is fáj, hát remélem, hogy tényleg helyezkedik a kijárat felé.

Azt szeretném kérdezni az anyukáktól, hogy a kórházba vittetek mellszívót? A védőnő azt mondta, hogy nem engedik használni, egy pár hónapja szült anyuka pedig azt mondta, hogy éjszakákon át fejtek, hogy beinduljon a tej. :roll:
Én elektromosat vettem, de ha vinni kell be, akkor még szereznem kell egy kézit.
Vendég
 


Sziasztok,

Szirom, nagyon sajnálom :(
Hőmérősöknél se láttalak már régen, azért is hiányoltalak.
Szépen fejlődik Ede.

Lafie, ahol én szültem engedték használni. Nem is értem miért ne lehetne. Én nem vittem most, mert 3 nap után kiraktak így nem volt értelme, de Rolinál még igen. Ott jó volt, és amit napközben lefejtem azt odaadták neki éjszaka.

Hajrá hamarossan szülők!

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Szirom!Én sem tudok mást írni...nagyon sajnálom.Nehéz lehet Nektek nagyon.Kívánom,hogy a gyerekeidból meríts sok erőt és kitartást az elkövetkező időkhöz.Biztos nagyon nehéz... :cry:

Manó.Asszem nálunk is hasonló lesz a helyzet,legalábbis reménykedem,hohy Barni legalább egy fokkal könnyebb eset lesz Lizinél.Néha annyira nincs türelmem hozzá mostanában,ő meg annyira,de annyira akaratos,meg annyit sír a mai napig ha nem az elképzelései szerint alakulnak a dolgok.....félek előre :oops:

Tegnap voltam ctg.-n.Olyan lapi volt,hogy na.Bezzeg itthon keményedek rendesen,jóslók is vannak,főként este-éjjel.Nyilalások altájon stb.Nemsokára eljön a mi időnk is.... :lol:

Tusimi,az én gyerkőcöm is hasonlóan viselkedik :roll: Olyan jót nevettem az írásodon!

Lafie!Nálunk is úgy tudom lehet használni sajátot,de a klinikán is van amit lehet használni!

Na további szép napot mindenkinek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


sziasztok!

lafie!

minden kórházban van mellszívó! és az nagyüzeni, sokkal gyorsabb és hatékonyabb mint a kézi, felesleges vinned. A beindításhoz meg a babát kell a mellen tárolni minél többet :lol:

lizoka!

mi is csak reménykedni tudtunk hogy nyugisabb lesz és bejött :D ha nem ilyen lenne azt hiszem nagyon durva lenne, így is vannak nehéz pillanatok azért. biztos a te kisfiad is nyugisabb lesz, ez nekünk jár ilyen csajok után, nem? :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

November 18-án 13.31-kor megszületett Ambrus(57cm és 3310g)!Hétfő reggel jöttünk haza,mert nagyon nehéz szülés volt.Azóta minden rendben,csak nem sok időm marad írni.
Szirom!Nagyon-nagyon sajnálom!!!
Tusimi!Ambrus végig nagyon aktív volt még a szülés alatt is mozgott ezerrel.



Sziasztok!

Lillith: gratulálok a babához! Majd gyere ha lesz erőd/időd!

Tusimi: nekem is sokat mozog a baba és mi kb egyidősek vagyunk... Én úgy érzem hamarosan el kéne indulnia. Néhány napja "nehezebb" vagyok, sokat fáj a derekam, néha egy kis hasmenés is kerülget (azt olvastam a szülés előtt szokott lenni), keményedések, nyilallások, stb. Hétvégére megjöhetne :). Bár a kamrát még nem takarítottuk ki, pedig ott akarom tárolni a babakocsit...

Már alig vagyunk néhányan baba nélkül!

Mellszívó: nálunk a kórházban van nagy gépi, de attól még lehet vinni és rá lehet csatlakoztatni az elektromosat, ha Medelád van. Én beviszem az enyémet, ki tudja, hátha kell. Nem olyan nagy csomag. Miért vinnél inkább kézit Lafie?

Csikken nagyon édes Kitti :)

Kép
vargaviki
 
 


[url]<a href="http://babafalva.hu"><img src="http://babafalva.hu/tickers/l2d.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/></a>[/url]

Kép
Kép
eszter26
 
 


Vargaviki! Nekem a gyerekorvosunk mondta, hogy a gépi mellszívó nagyon kisebesíti a mellet és ezért javasolja a kézit. Végülis most már nem vagyok benne biztos, hogy veszek kézit is, ha már megvan a másik. Manónak igaza van, hogy a kicsinek kell lennie az igazi mellszívónak...

Lilith! Gratulálok a picihez! Jól értem, hogy vasárnap megszületett a baba és hétfőn már hazamehettetek? Vagy valamit félreértettem?
Vendég
 


Mellszívót én viszek a kórházba, jól jöhet, ha kell egy kis segítség a tej beindításához. Valahol nem engedik használni? ...nem is értem. Különben sem fog ott állni fölöttem egy nővér egész nap, hogy ellenőrizzen, nem?

Vargaviki! Hasmenés féle nálam is van már, vagy egy hete, de nem fáj semmim. Néhány hete még sokkal több apró nyűgöm bajom volt, mostmár ülni és feküdni is egész kényelmesen tudok. De nem aggódom. Ez a gyerek bent nem marad az biztos!

Jelentem lányok, ma pontban déli 12kor az asztalos beverte az utolós szöget is végre-valahára. 3 hónapos együttműködésünk végre valahára végetért, így mostmár tényleg minden készen áll a első gyermekünk jövetelére. :D Még a kiságy matrac is megérkezett 1 nap alatt :!: , pedig azt mondták hétfőn, hogy két hetet kell rá várni (mert nem standard a kiságyunk mérete), szóval tök jó, nem kell pótmatracon feküdnie a kis drágámnak egy napot sem.
Mindenestere azt kitaláltam, hogy ha ma éjszaka sem szülök meg (van rá egy húszasom hogy nem fogok), akkor holnap elmegyek az Árkádba és megveszek néhány karácsonyi ajándékot, babástul úgysem lesz rá lehetőségem majd.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép
Kép

Kép
Vendég
 


Ha jól értelmezem Lafie táblázatát, akkor a jelenleg fórumozók közül Lafie a következő a sorban, és utána jövőhéten jövünk mi többiek. Ha senki nem hordja túl, akkor jövőhét végére mindenkinek meglesz a babája! :P

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Látod Tusimi lehet, hogy a Te babácskád eddig csak az asztalos miatt várt.
Tegnap mi is megkaptuk a légzésfigyelőt meg egy csomó szupi dolgot a nagyiéktól, így gyorsan ki is mostam a ruhácskákat. Már csak ki kell vasalni a legújabb szerzeményeket és jöhet a babus. Még mindig olyan hihetetlen, hogy egy pár nap és már a kezemben tarthatom a kicsi fiamat. Én nem ittam málnalevél teát eddig. Szerintetek érdemes még elkezdeni, vagy már késő?
Vendég
 


Babus!
Van még 9 napod, így szeritem nem késő, főleg, ha sokat iszol belőle. Ártani biztos nem fog, persze könnyen lehet, hogy használni sem. Én két hete iszom, mégis teljesen zárt vagyok, igaz, lehet, hogy majd szülésnél könnyebben tágulok, de azt majd senki sem tudja megmondani, hogy ezért -e.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusimi!

Hajrá Árkád, én is ott voltam október 26-án doki után és éjjel elfolyt a magzatvíz és ugye 27-én megszületett a drága :D

Lilith!

Gratulálok! Azonnali hazajövést terveztetek amúgy? Majd szüléstörténetet ha lesz időd írj, olyan jó olvasni őket:)

Mellszívó: Biztos nem szólnak ha viszed a sajátod, ránka bajcsyban pl a kutya nem nézett ránk ha nem szóltunk. Én csak azért írtam hogy felesleges, mert nagyon jók a kórháziak, általában bent van a csecsemőszobában, én most itthonra is ilyet béreltem. És nem szokott tumultus lenni a szívónál.

Látom mindnekit izgat ez a téma, ezért leírom most nálunk hogy volt: Szóval én most nem engedtem bevinni a babát ugye szülés után , végig velem volt. Ha nyöszögött, ment cicire, mert ilyenkro van pár csepp előtej és az nagyon jó nekik állítólag, soak immunanyagot tartalmaz, kalóriadús. Ezzel az első nap simán elvolt, meg első éjjel is. Aztán másnap még elvolt az előtejjel, de a 2. nap éjszakáján már írdogált, akkor kértem éjszaka cukrosvizet a csecsemőszobáról, abból kapott, szigorúan szopi próbálkozás után. Ezzel elvolt éjjel meg másnap és a harmadik napre meg lett tejem. Sőt annyira bedurrant hogy én ekkor mentem el először fejni, mert nem bírta megenni a baba amennyi lett.

Én ezt azért tartom fontosnak leírni, hogy egyrészta szopi utáni cukrosvíz nem rontott el semmit, csak nem bömbizett a babám. Másrész én a lányomnál nagyon megjártam mert ott nem voltak kint egész nap, az osztályon betápiztatták, hogy ne sírjon, kihozták, aludt én meg nem tettem mellre mert minek úgyis alszik, nem éhes stb, nem is akarta szívni (mert jól volt lakva), szóval ez volt a hiba anno, azt hiszem, jó nyilván többek között. :roll:

És jó tudni hogy a Bajcsyban is pl az első éjjelre még bevették a babákat simán, de a második naptól csak akkor ha az anyuka aláírta hogy tápszert kap a baba éjjel.

A fejőgép nekem egyébként nem szedte szét a mellbimbóm, nekem azt mondták csak akkor szedi szét ha úgy fejsz hog ymég nincs tej :!: Már csak ezért is jobb a baba mellre tételével kínlódni az elején. Nekem sem ment az első nap pl a férjem segített, úgy irányította a baba fejét, nagy nehezen sikerült, de aztán belejöttünk.

Bömbi van, megyek...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tusimi: Örülük, hogy az asztalos dolog végre megoldódott :lol:

Várandóssok szurkolok hátha a melegfront :lol:

Szoptatás: Szerintem ez a legnehezeb dolog, átszeretnék állni az egy melles dologra, de úgy néz ki, hogy az nem lesz elég neki, mert nem biztos, hogy van annyi egy mellemben, már most 70-80gr kell neki. Ezt kb. egyenlőre 2 mellem termeli kell, utána még tudok fejni kézzel 20gr-t. (de pl.: ma hajnalban egyből szopott kli 70 gr-t). Szóval elég nagy az összevisszaság. Tegnap vettük Medellát, elektromos fejőt, megfájdult tőle a mellem, egyenlőre marad kéz. Mondjuk most már 3 napja csak anyjatejet kapott. De fel vagyok készülve, arra is ha egészíteni kell, hogy ne akadjak ki nagyon. Nagyon.
Irigylem, akinek az a gondja, hogy túl sok van :lol:

Kicsi Milu: Elég jó baba, de eddig minden nap volt egy nyűgösebb időszaka, amikor nem aludt..Az éjjelek eddig okék, a tegnapi volt a legnehebb, mert 22:30 és 7:45 között kétszer illetve a 7:45 volt a 3. is felébredt :lol:
De kitartás...

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Kicsit nyomoztam a lányok után, akik még nem jelentkeztek! Van akiről sajna semmit sem sikerült kideríteni: Anika 78, Mókuska 99, Doori, Dundus.

Agizsuzsi, Gili, Szöszke a kiírásuk ideje előtt kicsivel írtak utoljára, gondolom ők a napokban jelentkezni fognak az eredménnyel.

Numato 11.20-án írt utoljára egy másik topikba, szerintem neki is lassan meglesznek az ikrek.

Amaryl tegnapelőtt feküdt be a kórházba, Vikimi pedig már egész rég bent van, ők már szerintem túl is vannak rajta.

Fricikéről találtam egyedül azt, hogy 11.15-én megszületett Bodza kislánya, 2800 - 52-vel.

Remélem nem haragszanak meg a lányok, hogy kutakodtam utánuk és ezt még közzé is tettem! Remélem azért egy üzenet erejéig majd jelentkeznek.
Vendég
 


Nem mentem ma el vásárolni, nem volt ihletem hozzá, egy csomó mindenkinek nem tudom mit vegyek, még azt se tudom én mit akarok. De holnap feltétlen elmegyek, úgysem fogok én ma éjszaka (de a héten sem) megszülni, azt súgja valami. Meg hát Manó Árkádos példája is a szemem előtt lebeg (vicces lenne, ha én is másnap szülnék...)
Ma inkább itthoni teendőket végzek, pl. bútorápolás (imádom optizni a bútorokat, szuper illat van utána napokig), meg zoknivarrás, szóval csupa izgi dolog... :?

Bocsi lányok, hogy élő tudósítást adok magamról, de őszintén szólva picit unatkozom. Ezek olyan pótcselekvések, a legszívesebben a gép előtt ülök (de mivel már nem dolgozom, itt sem tudok mit csinálni sokáig), meg hát persze már babáznék! Tegnap volt nálam a barátnőm a 8 hónapos kisfiával, hát én egyfolytában szagolgattam meg puszilgattam, annyira édespofa. 8)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Szirom, pont én is a minap gondoltam rátok! Nagyon sajnálom ami Veletek történt! :( Sok erőt kívánok a továbbiakban, tudom mindez kevés, de azért gondolunk rátok :cry:
Ha majd lesz erőd és időd és kedved majd jelentkezz!
barnusanyus
 
 


Gratulálok Lilith, jó egészséget Nektek :lol: :lol:
Már tényleg nagyon sok baba megvan, és lassan mostmár tényleg mindeki babázni fog :lol: :lol: :lol:
Tusimi el is hiszem, hogy már Te is babáznál. :lol: Belegondolok, hogy nekünk együtt kellett volna szülni..... :lol:
A féjéssel kapcsolatban annyi kínom van, hogy sokáig tart és inkább azalatt az idő alatt a nagyfiammal foglalkoznék. :lol: Viszont tegnap fejtem először az aventes kézi fejőmmel, és nagyon szupi, 10perc alatt suttty megvolt 100ml. Barnusnál kinlódással tudtam 30-40 fejni, mert fájt is az elektormossal, no meg kaptam egy szájjal szívósat, az meg még borzasztóbb. Viszont ez nagyon szupi, és nem is fáj. Ugyhogy már be is van készítve, mindjárt megyek fejni. Persze nem rendszeresítjük, de már nagyon fájok, éppen csak annyit akarok, hogy legyen tarcsiba, ha valami van. Barnussal is volt , 10hónaposan Ő mondott le, ugyhogy csak nem csap belém a mennykő, hogy egyszer csak ne lenne. A védőnő mondta, hgoy ugy jó lesz majd a főzijébe. HÁt én ezzel is úgy voltam, hogy szopik amennyi kell, a főzeléket meg anélkül is ette. Van aki egy fagyót telefej, aztán meg dobhatja ki mert nem kell, mert vagy lejárt, vagy nem eszi meg. Tényleg nagyon büdi , és rosssz izű is.
Barnus akkor kapott fagyasztott tejet, ha mentünk kutyakiállításra. Mivel nem tudtam mikor kerülünk mi sorra, és én vezettem fel a kutyákat. Akkor jól jött, de meguntam fejegetni, és vittünk tápit. No igen, abból tudta mi az elég, de pár milivel kibírta míg anya végzett a ringben, és utána elvonultam vele szopizni.
szóval nem fogok tejtartalékot felhalmozni:-)))
Apa persze kitalálta, hogy fejjek Barninak:-)) mivel ráadásul izlik is neki:-) Reggel Ő még tápit iszik. Háttt... nem is tudom.:-)

Manó, nálunk is van hangzavar. Szegény Balázsnak hozzá kell szokni. Nekem ugye Barni itthon van. Remélem megszokja, most még nincs gond vele:-)))
Az altatással nincs még gond. Balázst elaltatom, aztán Barni. Nekünk is mellé kell feküdni. :roll: De hála égnek nem csinál mostmár gondot belőle, ha az apja viszi el. Mi későn fekvős, későn kelősök vagyunk, de nekünk ez jól bevállt, nem is szeretném ha Barni 6-7 kor fennt kukorékolna. Általában 8-9 között kelünk., este 10-11 kor fekszünk.
Délben Barni még jót alszik, a héten 2*aludtam is velük. Ma kimaradt, mert itt ücsörgök:-))) és ezt már csak estefele fogom bánni, amikor leesik a hús a fejemről. Valahogy úgy akarom ütemezni a dologokat, ha jövő héten már nem lesz itt anyum, akkor is vhogy megoldjam a du sziesztát. Igazán kincset ér. Barnival szinte soha nem aludtam, és ki is voltam. Mostmár tanultam belőle:-))))) :wink:
Na megyek gyors fejek egy kicsit, aztán lassan ébredeznek a fiúk.
barnusanyus
 
 


Manó!

Igen , erről a csaszis dologról én is hallottam! Az egyik csajszinak pont emiatt nem is engedik a sima szülést, mert hogy nem rég volt az első babája. Viszont csak pár hónappal kevesebb a korkülönbség... érdekes:-(((
Egyébként egy kö.....g volt az ügyeletes doki. A szobatársam mesélte milyen bunkó volt vele. Mivel az ő dokija nem volt bennt, és ő vizsgálta meg nagyon durván, és erre egy kicsit autómatice elhúzodik az ember. Erre nyakig benne a szemébe mászva közölte vele, hogy : "mégis mit gondol kedves, a gyerek nem itt fog kijönni. És az nem ennyire fog ám fájni!!!!! hanem sokkal jobban!!" mindezt iszonyat flegmán.... ÁÁÁÁ ez a doki tuti a nők szadizását élvezi!!!!!! No és ez a fa....kalap akarta hogy szadizzanak kicsit!!! Ezekután már nem is csodálkozom!!!!!
Ma voltam egyébként varratszedésen.Minden okés, api vitt be a kórházba mert este nagyon szédültem,é s nem mertem Balázzsal így autóba ülni. Talán még az érzéstelenítő miatt lenne... mindenestre szegény még a pelenkázóig sem mertem elvinni, ugyhogy reggel jól tele is volt.... :roll:
na mostmár tényleg elpályázok :lol: :lol:
barnusanyus
 
 


Kismamák! Kivel mi van? Jelentkezzetek, ha még egyben vagytok.
Nekem azt írja ki a vonalzóm, hogy 3 nap van hátra... hihetetlen...bár még mindig úgy érzem hetek vannak hátra.

Lafie! Neked már csak egy nap! Vagy még?

Manó! Ma mostmár tényleg elmegyek az Árkádba, semmi sem tarthat vissza. Bár tegnap a férjem aggódó arccal kérdezte, mi lesz, ha ott megy el a magzatvizem. Mondtam neki bárcsak, bárcsak...!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Én már úgy érzem alakulok... (kop-kop-kop)
Tegnapelőtt már fájdogált a hasam, derekam egy nagyon kicsit, de az még folyamatos volt. Akkor megvizsgált a doki, annyit mondott, hogy mintha puhult volna a méhszáj. Tegnap nem fájt semmim. Ma hajnaltól pedig elkezdett fájni, de már nem egyfolytában, hanem 15-20 perces időszakonként, bár még ez mindig nagyon gyenge. A nyákdugó is elment tegnap, illetve még ma is vannak jelei, a hasam már lent van szemmel láthatóan, ill. a csontomat alól nyomja a babi rendesen.
Ma reggel voltam NST-n, az semmi különöset nem mutatott, holnap is mennem kell és a doki vasárnap reggelre hívott vissza. Remélem azért hamarabb mehetünk. :lol: Én már most is ott maradtam volna, de lehet, hogy még napokat elleszek ezekkel a kis fájásokkal. :roll: De legalább már érzek valamit...
Vendég
 


Sziasztok!

Jelentem én is még 2:1-ben!Igaz nekem még 8 napom van elvileg!
Kínlódok már minden bajom van itt fáj ott nyom,de Barnus jól elvan odabennt.Tegnap este is azthittem kijön oldalt,csajok olyanok csinál hogy nem igaz :lol: Szabályosan lehettett látni a talpacskáját ahogy húzogatta ide-oda!Olyan édi volt!Néha meg a bordáim,vagy épp a medencém akarja szétszedni! :roll:

Keményedések néha fájások vannak+néha hasmenés ennyi.
Kíváncsi vagyok mikor bújik elő!

Biciklizem továbbra is az oviba napi 2x,bár pár napja elég kényelmetlen lett,vmi nyomódik fáj odalenn!Persze nem nagyon,de eddig nem volt ilyen.

Na legyetek jók,kitartást a szülés előttieknek,akik meg már túl vannak rajta jó babázást!
Én is akarok,bár néha elképzelésem sincs mit kezdek 2 gyerekkel? :roll: Mármint néha így sincs időm semmire.

A babák nagyon szépek-édik egytől- egyig,puszi a talpikájára mindegyiknek!Átadjátok ám!!!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Lafie! :lol: :lol: :lol:
Ez már tényleg valami! Holnapra meg is lesz a babád, én mondom!

Lizoka!
Kifeküdtem a 2:1-ben beszólásodtól! :D :D :D Hogy ez nekem nem jutott eddig az eszembe! Egyúttal elképzelek egy 9 hónapos terhes kismamát a bicajon, ahogy naponta furikázza a gyerekét az oviba... hát nem kis látványosság lehetsz a környéken :wink: :P
A jelek szerint az állapotunk nagyon hasonló. Engem is rúg a pici lány rendesen, tegnap már mindkét talpát nekifeszítette az oldalamnak pár centire egymástól, elképesztő látvány volt. Ma reggel is arra ébredtem, hogy pakolászik odabent... Gyakori keményedésem és hasmenésfélém is van, egy hete már, még apukám is azt mondta, hogy ez már a szülés előjele, pedig ő nem nagy szakértő. Igaz nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy bárki megjósolja , hogy hamarosan szülök...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok lányok!Én még egybe :( ,sajna de remélem már nem sokáig.Gratula az uj babákhoz :D Kitartást azoknak akik még elötte vannak!Szirom Öszinte részvétem édesanyád miatt.Mindenkinek kellemes hétvégét!

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: