Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy! Szerintem a tegnapi nap valami lebegett a levegőben........... Reggel fél 11-kor ettem először, no mert akkor keltem, akkor is lekváros kenyeret, de csak azért, mert már remegtem nagyon, nem volt erőm lábon lenni. Aztán megfőztem egy heti kaját egyszerre, chilis babot, aszaltszilvás-sajtos-szalonnás pulykahusit kolompérral, levest is csináltam, és rétest, túróst meg mákost..................
És mindenből ettem. A cukrom este a joghurt vacsora után mertem megmérni, akkor volt 5,7.

Rambóka! Isten éltessen sokáig! Gergőnek millió puszi és ölelés, remélem hamarosan meggyóultok. A hűtőfürdő nálunk is így zajlott, azzal a különbséggel, hogy még én is bent ültem a kádban, és úgy hűtőztünk. Viszont remekül elfárad a játéktól+láztól, én meg összafagytam.............. :) :lol:

Kavicska! Eddig teljesen odavoltam, hogy babakocsi kell....... Mostmeg napok óta még beszélni sem vagyok hajlandó itthon erről a témáról, annyira meguntam. Tiszta nem normális vagyok......

Lafi! Nekem az is bevált, hogy napközben beágyztam, és nem voltam takaróba kényszerítve! Párodat pusszantom, csak így tovább, szokja csak, hogy segítségre van szükséged! Büszke vagyok rád, hogy el is fogadod! :) Sok ölelés Nektek!
Vendég
 


Tényleg, 10 hét. Szalad az idő :) Egyébként szerencsésnek mondhatom magam, mert néha (kb. hetente 1x) van émelygés és ennyi... Anyumat kérdeztem nála hogy volt, mondta, hogy ő sem szendvedett, pedig 4x volt terhes ;) Viszont 10 hetes korára ő már hízott néhány kilót. Én még nem, koppp-koppp.

Monácska: Én is elkezdtem nézegetni a babcuccokat. Kocsi, bútor, stb. Na, amikor megláttam az árát, akkor mondtam, hogy majd később foglalkozom vele :lol: Meglátjuk mit kapunk és mit kell venni majd. Szerencsére vannak olyan dolgok, amikkel nem kell foglalkoznunk, mert szinte újat fogunk kapni. Ettől függetlenük hihetetlen, milyen árak vannak... :(

Hmm, valami édeskés illatot érzek megint. Persze nem tudom honnan jön :roll: Páromnak már meg sem merem említeni :lol: Na, megyek kiderítem mostmár, hogy honnan származik ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


hűűűű, mi van ma...mindenki eltünt délutánra? itt nyűgi vót

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

na.........mindenütt front? :D
én ma 45 percig altattam.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Mi most raktuk le másodszorra! És még most sem biztos! :twisted:
Megpróbáltuk letenni 8-kor, apa küzdött vele egy darabig a franciaágyon, aztán berakta az ágyába és csak őrizte. 9-kor mikor már egy ideje nagy volt a csend, benéztem: apa már húzta a lóbőrt :lol: , a ded viszont egyből felpattant. Na onnantól itt virgonckodott.

Ma voltunk dokinéninél délben, mondta, h. nagyon nincs mit tenni, vírusos hasmenés, lehet, h. éppen az a rotavírus, ami ellen nem oltattam be a gyereket. :? Folyadékpótlás, lázcsillapítás.
Délelőtt még nagyon döglött volt, de már akkor is jobban volt, mint tegnap, amikoris a délutánt apám mellén heverve töltötte és járni nem volt ereje szegénykémnek. :cry:
Most estére már egészen jól volt, hozta a játékait, kicsit rohangászott is, bár még nincs formában.
Nagyon bújós lett! Annyira aranyos, szinte rálapul az emberre! Én mindig ilyen gyereket szerettem volna, ilyen kis bújósat, akit lehet szeretgetni, de nem ilyen áron! Akkor inkább legyen kis pimasz csirkefogó, de ne legyen beteg! :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rotavírus oltás sajna bazidrága. ugye mi is gondolkoztunk rajta....de rem. nem lesz vele gond.

úgy hozzászoktam már a korakeléshez,hogy itt malmoztam megint negyed 5től, negyed 6ig a gyerek mellett.....kis aranyos. felkelt, evett és 5 perc altatás után vissza is aludt. (bezzeg este.....szerintem akkor már annyira fáradt,hogy azért nem bír elaludni. mindegy ha ma sem alszik du.,akkor bedobom a babakocsiba és kimegyünk. rem. nem fog esni az eső)

rami, na, hogy aludtatok?szegényke. végül mikor aludt el?

többiek? kismamik? hogy vagytok?
ja, vettem vitamint. az eurovitnek jelent meg terheseknek és szptatós anyukáknak vitaminja. 30 db 1500 Ft.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Este végül elaludt, de kb. fél 1-től pörgött az ágyában, mint a búgócsiga, aztán 3-kor kipattant a szeme és onnantól nem akart aludni. Végül apa átvette 4-kor, mondván, h. 5-kor úgyis kelnie kellene, legalább én aludjak. Fél 6-kor visszahozta, akkor bealudt a kis csirkefogó, de 8-kor már állt az ágyában és szövegelt!
Kész vagyok! :(
Ha le tudom tenni délelőtt, megyek én is aludni!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziazstok!
Kis gyereknevelési sztory, csak hogy lássátok a jövőt............
Tegnap rám zuhant az érzés, mennyire vénségesen vén vagyok, mikor is a fiam továbbtanulási szülőién ültem, és az összes anyuka engem bámult. Ugye a kettősség........... Mire az első sokkon és a héthatárra szóló unalmon túltettem magam, amibe az igazgatóbácsi előadása nagyban besegített, jött a szülői értekezlet az ofővel. Nos, itt elég rendesen mérges lettem vagy háromszor.
1., az igen tájékozott és felkészült ofő, aki mellesleg a majdnem anyósommal együtt volt annó ebben az iskolában pedagógus, tehát ismeri a családot, megkérdezte, hogy miért közlekedési szakközépiskolába iratom a fiamat. Mondom az apja kamionsofőr Írországban, a nevelőapja futár a GLS-nél, a vérszerinti nagyapja kamionsofőrként halt meg az M1-en anno, a nevelő nagyapja buszsofőr a volánnál, és ezt rázzuk össze, és spékeljük meg azzal, hogy anyuka közlekedési mérnök....... Bizony, hiába tanult a gyerek szolfézst, és jártunk ezerszer az állatkertbe, és ismeri, szereti, kezeli a számítógépet, istenien mondd verset, nem és nem akar másfelé tendálni, ő sofőr akar lenni......... Kompromisszum itthon, amíg tanul, fizetem a vezetéisi sulikat, ahogy nem tanul, oldja meg magának. :roll:
2., Ballagási hacacáré............ Egy anyuka benyögi lazán, hogy az ő lánya "sokkot és rohamot" kapott, mikor kiderült, hogy fehérben akarnak a többiek ballagni. :shock: :x Mondom és????? Gondolatban magamat korbácsoltam nagyon, hogy 14 évig elnyomásban neveltem a gyereket, nem hagytam kibontakozni, nem döntheti el a szerencsétlen, hogy miben akar ballagni! :wink: Aztán mikor meghallottam a bordó blúz és rózsakitűző gondolatot közöltem, hogy az én fiam nem fog bordóban ballagni. Persze a többi fiús anyuka is egyből helyeselni kezdett, na ja, mikor már megszólaltam............ Most én vagyok az "igénytelen" szülő, aki a gyerekét is erre neveli, és elég baj, hogy az én fiamnak totál mindegy, miben ballag, mert............. Itt vettem egy hatalmas levegőt, hogy valszeg vége, elharapom a orkát a ribancnak, de az ofő beleszólt, egyből magamhoz tértem. Kiderült, hogy az ominózus anyuka lánya az egyik azok közül, akik karácsonyfaként járnak iskolába, és mivel ez teljesen nem normális jelenség, amit nemhogy pártolni, hanem kicsit visszafogni kellene, nem ért egyet azzal, hogy a gyerkek döntik el, miben ballagnak. Így maradt a fehér ing és blúz, feket szoknya és nadrág....... Pfffffffffffff
3., Már kifelé megyünk, vége mindennek, fizetem az osztálypénzt, előre, hogy ne legyen gond a ballagásnál, mikor körbevesznek....... Jajjjj, de édes poci, és én mennyire imádtam terhes lenni, és olyan nagyon szülnék még, és nem félsz??? Ennyi idős korban már azért.... Hm, meggondolandó..... Meg ajjjajjj, a fogdosással és simizéssel együtt......... Egyik sem kérdezte hogy vagyok, esetleg Ákos hogy fogadta a hírt. Naggggyon fáradt voltam már, nem tudtam túl udvarias lenni, 16 órakor kezdődött a szülői, és 20 óra után volt ez az egész, ennyi időt ültem az elsősökre méretezett székeken pocival, Nóra ki akart már jönni a végére a számon, annyira összenyomtam......... Nagyon elegem volt, még jópofiztam kicsit, és leléptem.

Megváltás volt hazafelé gyalogolni..............

Szóval. Gatyát felkötni csajok!
Vendég
 


fúú, mona..szegényke. de remélem pihiztél nagyot este.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rami, te alszol? :)
hátha gergő is alszik egy nagyot.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


unatokozom, netezek már régóta...pfff.
azt hittem a gyerek felkel 11:40kor, de nem. még mindig alszik. nem értem.....de nem merek belekezdeni semmiba sem,mert akkor tuti felkel:)

igaz semmi dolgom. csak teregetni kéne.
édességundorom lett!!! éljen....

már írtam ezer emilt legalább, meg megnézegettem mindent a net-en. elvagyok. és elbeszélgetek itt magamban.
bocs....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Na hallika!
Csak megfőztem gyorsba............. De már mindentől ég a gyomrom, kivéve a tejterméktől, amit persze meg nem lehet agyba-főbe enni/inni. Grrrrrrrrrrrr
Felébredt már Zsuzsus?
Vendég
 


sziasztok, reggel 8 óta ültem dokinál...sikerült 11re végeznem. Hetente kell kontroll, nem nyíltam tovább, a gyógyikat a betöltött 36. hétig kell szednem, utána 1 héten belül szülök! 36. héttől nem engedi szedni a gyógyszereket és szte amint elhagyom, nem lesz ami visszatartsa!Pedig én a MÁV-ban akarok szülni!!!!!!!!!!!!!De nem baj....

bpd 89
fl 65
hc 300
ac 310

becsült súly 2500 gr és azt modta a hastapintásból, hogy marha hosszú gyerek!!!

koponyavégű!

(érdekes, hogy a Szabolcsban 1 héttel korábban bpd 89, fl 62 volt...)

A dokim szt az fl-je kevés... :shock: Én úgy láttam a neten, hogy kb ennyinek kell lennie. Szrintetek????
Vendég
 


Lafim, ne aggódj! Engem is azzal paráztatott a dokim, hogy Dorka combcsontja rövid... És látod! :wink: No para!!!!!!!!!!!!!
Hű, akkor már csak 3 hét?! De izgi!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Szia Mindenkinek!

Olvaslak benneteket ám!

Lafi!
Meséltem, hogy nekem is ilyen gyógyszerrel tartották vissza, és én még az ágyból is alig keltem fel a 36. hétig, annyira görcsöltem, bármit csináltam. (pl. megfordultam az egyik oldalamról a másikra)

A magzatvíz elment, így indult a szülés, mégsem nyíltam, kézzel tágított a doki + EDÁ-t kaptam a toxémia miatt. (a doki szerint fájdalomcsillapító nélkül nem tudtam volna megszülni, mert nem tágultam és a könyöke együtt jött a fejével)

Én is a 36. héttől hagytam abba a gyógyszert fokozatosan, és a doki előre figyelmeztetett, hogy a bogyó jól bekeményítette a méhszájat, nehezen fog nyílni. Hát igaza lett.

Szóval azért nyugodtan reménykedhetsz, hogy a Máv kórház nyitásáig kihúzod!!!!
Kitartás!!!

Sziasztok!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati
 
 


Anyókám, Kati köszönöm az infót!!!!

(huh akkor nem lesz 1xű a szülés.... :roll: )
Vendég
 


lafi, ne!!! kérlek ne készülj így fel, hogy nem lesz egyszerű. szerintem (szerintem) 35. héttől málnalevéltea. a 36. héttől caullyphyllum. és honnan tudod, hogy nem lesz könnyű szülésed??? he? de, az lesz. készülj fel,hogy fájni fog. de jó lesz. és szép lesz. jó lesz a végtermék :)
ráérsz, így gondolkodj el a szülésen. éld át minden percét, és pozitívan. nem akarok okoskodni, de én sokat csináltam ezt. mosolyogva gondoltam rá. persze csak a vége felé. én előtte nagyon féltem. teherbeesés előtt meg meg voltam győződve arról,hogy én csak császárral szülök,mert belehalok a fájdalomba :)
ha nem megy, akkor hívj fel nyugodtan. de tényleg :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet aranyos vagy, majd azokat a teákat azért el kezdem inni, de asszem császár lesz, eddig csak ezt hajtogatta.....
azért mert a nyomim össze-vissza ugrál, eddig magas volt most meg 90/45 és a pulzus 130-140 között van....ez mind a gyógyik miatt van....és szte ez elég kockázatos, minden nap zombi vagyok....
Vendég
 


jaj, szegények. mindegy a végeredmény a lényeg. akármi is lesz, akárhogyan szülsz!!

gyerek ma álomkóros.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


szegények=szegényke

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


zsuzsi még mindig alszik...én nemtom mi van. ma csak ülök és várok :) lehet este nem lesz alvás. délelőtt 2 óra, mostmeg már lassan 3 órája alszik.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Gergő is aludt 11-13-ig, aztán 14,30-kor kidőlt. Azóta alszik.
Az is igaz, h. éjjel nem sokat aludt, de tuti melegfront is van. Én haldoklom, de nem tudok aludni. :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Látom nem egyszerű az altatással az élet! :?
Drukk hegyek mennek felétek! :)

Monácska!
Könnyesre röhöhgtem :lol: :lol: magam, még akkor is ha nem vicces! :lol:


Élek virulok. Ez az a mai nap, hosszú idők óta, amikor semmit sem csináltam!
Semmit. Felkeltem, ettem, neteztem, TVztem, aludtam, ettem és így tovább!

Lányok tudom már sokszor elhangzott, de én még mindig nem tudom pontosan a babakelengye listát. Találtam a neten egy párat, felteszem ide, írjátok le, hogy mivel értetek egyet és mivel nem.

Meg kérdésem lenne a légzésfigyelővel, meg bébiőrzővel kapcsolatban is, hogy milyet érdemes megvásárolni, mert mi láttunk a brendonban 30-40 ezres légzésfigyelőt is! :shock: (persze nem gondolom komolyan, hogy meg kell venni)

Cumit, cumisüveget, mellszívót előre vegyünk egyet jó minőségűt (de melyiket?) vagy ráérünk akkor venni, ha a baba megszületett.

Most ennyi jut eszembe, de még lesznek kérdések.

Fürdetőkád az mindegy ugye? Vagy abból is van spéci?
Én 2000-4000 árban láttam eddig őket. Állványosat nem veszünk! Eszembe sincs! Azt ne is javasoljátok! :lol:

http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... cle&sid=26

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... =1&thold=0

Kavics
23+0
Vendég
 


Sziasztok!

Rambóka!
Utólag is: Boldog szülinapot!!! Gergőnek jobbulást!!!

Lafi!

Ne aggódj!! Minden rendben lesz!!!
-a mai eredményünk:
bpd:9,3cm
hc:32cm
ac:32cm
fl:6,95cm
ofd:10,8cm
becsült súly:2850g
koponyavégű fekvésü

Kép
lara26
 
 


Szió!

lafi, lara!

jók azok az eredmények, gratula! Szép babóitok lesznek. Lafi...császár? ez sosem bizti! Ne parázz...nyugi kislány! Küldöm a + energiákat!

Rólam( rólunk:) )
Ma voltam UH-n, holnap 3Dre megyek. csinike fotókat kaptam ma is. A babó mérete megfelelő, él, mozog. Mindene megvan :) (kéz, láb) Anyuci (azaz ÉN :!: ) +0 kg-t hízott eddig, vérnyomim okés :)
Rakok fel sztárfotót csinibabáról:
( ha mást nem is a fejecskét egyértelműen látni)
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1195578952.4044.jpg[/img]
Vendég
 


Kép
Vendég
 


upssz..ezt akartam : :oops:
Kép
Vendég
 


Lafi, Lara!

Gratulálok a babócákhoz! :)

Összevetettem a méreteket!
És megállapítottam, hogy minden OK! :)

Mostmár annyira izgi, hogy ki fog hamarabb szülni! :)

Lesz két Karácsonyi babánk? Vagy két ünnep közé időzítik magukat?

Lafi!
Ha vérnyomás és pulzus miatt gondol a doki császárra, akkor érthető. De lehet, hogy megtréfál benneteket ez a gyerek és mire az anesztes hozzáérne már bujik is ki! De csak 4 hét múlva.
Hajtogasd csak nyugodtan, hogy Te a MÁVban akarsz szülni! :lol: Hátha Hunor is hallja! :lol: :lol:

Lara!
Ránéztem a tickeredre! :) Hihetetlen, hogy eltelt az idő! :)

Lányok ez olyan izgi! :)

Pedig csak nemrég izgultunk Krisztáért és máris rajtatok a topik szeme! :shock: :lol: :lol: Nagyon JÓ! :)

Kriszta drága!
Ti hogy vagytok?
Ma láttalak de nem jelentkeztél be! :)
Vendég
 


Gina!
Nagyon drága! :D

Gratulálok!

Örülök, hogy teljesen rendben vagy! Így illik! :D
Vendég
 


Gine, fantasztikus kép!!!!3d-ről is felraksz, ugyi???

Lara, néztem a méreteid, sztem az enyémmel nincs gond a tiéd tükrében! :lol:

Kavicskám, igen, az ugrándozó nyomi és magas pulzus miatt, de persze majd kiderül, nem fogok kétségbeesni, ha mégis csaszi lesz, az a lényeg, hogy szép okos és egészséges legyen!!!
Vendég
 


Kavicskám, én olyan 2000 Ft-ért vettem kádat, persze volt 20.000-ért is...És mi sem álványosat vettünk.
Angelcare figyelő és bébiörző!!!!

Nagyjából azokat vettem, amket belinkeltél!!!
Vendég
 


Hú, Lara de jó, már Ti is finishben lassan... :roll:

Lafi: Tényleg az a lényeg, hogy minden rendben legyen. Ha ezt csaszival tudják megoldani, akkor azzal. Persze kívánom, hogy gyors természetes szülésetek legyen!!!

Gina: Nagyon szépek vagytok. ;) És nagyon ügyi is, hogy nem híztál.
Reménykedem benne, hogy én sem fogok ilyen idősen 1 dekával sem többet nyomni, mint most. :) Vigyázz magatokra Te is!

Van olyan köztetek, aki panelban lakik? Hogy oldotta meg a fürdetést? Nálunk van egy kis fürdőszoba, de hát oda nem tudok egy kis kádat sehogy letenni úgy, hogy megfelelő magasságban legyen. Ha a szobában lenne a fürdetés, akkor meg állvány kell, persze azt én sem szeretnék (hova teszem, ha nincs éppen használva).
Szóval ötletek jöhetnek ;) Na, jó kicsit korai még ezen gondolkodni, de amit Kavicska írt kérdéseket, azok már bennem is felmerültek. Mondjuk szerintem a légzésfigyelőt kölcsönözni fogjuk, azt hiszem 1500ért lehet 1 hónapra kölcsönözni... Talán 8 hónapig lesz rá szükség?

Valaki járt már a SOTE II-n tarkóredő vizsgálaton a 12. héten? Állítólag másik UH-val néznek, mint általában, ezért érdekel, hogy miben különbözik a többitől. Lehet, hogy az 3D lesz?

Na, nem fárasztalak benneteket a kérdésekkel.

Pihenős, kellemes estét!

Puszi

Kép

Kép
bettica
 
 


Ja, még valami! A múltkor nem is mondtam nektek! Képzeljétek el, hogy a múltkor, mikor mentem EKG-ra, közölték, hogy most már a kismamáknak is fizetni kell vízitdíjat (Kb. egy hónapja), mindegy hogy mivel kapcsolatos a vizsgálat (csak a védőnői látogatásért nem kell fizetni). :shock: Nekem nem jelent különösebb gondot kifizetni azt a 300Ft-ot, de mi van azokkal a családokkal, akik ezt nem tudják megtenni??? Inkább nem végezteti el a vizsgálatot a kismama, a gyerekkel meg lesz, ami lesz? Aztán ezt említettem a védőnőnek, aki mondta, hogy Ő ilyenről nem tud és szerinte ez nagyon meggondolatlan tett lenne a kormánytól. Az a baj, hogy én kinézem belőlük... Persze sehol nem láttam semmi ilyesmit kiírva, szóval a kérdés még mindig kérdés. A héten mennem kellene fogászatra is. Brrr... Semmi baja nincs a fogaimnak, rendszeresen járok a fogdokihoz, de persze sosem árt. Csak hát fogorvoshoz nem szívesen megy az ember...

No, eldugulok végre ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica

1. a kismamiknak nincs vizitdíj!!!!!!!!!!!!!!!ezt hol mondták????????????Jézus, szemetek!

2. panelban lakunk és hát nekünk sem fér be, mi étkező asztalra tesszük

3. én máshol voltam, de tarkóredőnél szoktak nézni 3dt, azt hogy a sotén is, nem tudomn, nekünk volt
Vendég
 


http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=mind&akcio=1

Kavicska, mi itt vásároltunk be szinte mindent, a 240-es terméket vettük pl. légzésfigyelőnek, babaörző és captiva peenktároló!
Vendég
 


Lafi!

Olvasgattam mi minden történt veled az utóbbi időben..hmm hát elég izgi, gondolom neked kevésbé :P , már elég megterhelő lehet a terhességed vége. Nekem legalábbis az volt. A kórház meg gáz, hogy ennyire beléd akarták erőszakolni az inzulint..betegjogok nincsenek??
Jó, hogy ilyen talpraesett vagy és kiállsz az érdekeid mellett. Minden elismerésem a Tiéd.
A szülésen ne gondolkozz sokat. Gyerek még senkiben sem maradt benne. :) A császár sem vészes, sőt..műtét után másnap már lazán sétáltam a WC-re, míg láttam természetes szülés utáni anyukát meggörnyedve menni. 1 héttel császár után már vezettem, meg ügyeket intéztem az önkormányzatnál (én hülye :lol: ).

Tényleg magas vérnyomásnál amúgy meg kell EDA nem? Vagy hogy van ez, ha valaki természetes úton szül?

Lara! Ginuska!

Gratulálok a jó eredményekhez!
Ginuska nagyon klassz az UH-felvétel!

Kavics!

Mi a kádat ajándékba kaptuk..állványos, úgyhogy nem is merem dícsérni. :oops: Mondjuk nekünk baromira bevált..nem értem mi vele a gond. Bár nekünk jó nagy fürdőszobánk van (7 nm), így helyhiány nem volt. Összecsukható, a teteje pelenkázó, a kiskád kivehető, alul tartjuk a mérleget, pelenkát stb. Szóval nekem nem lehet rá rossz szavam.
Cumisüveg: először dm-es babylove-osat használtam, meg NUK-ot, Mam-ot, ma már AVENT-osat.
cumi: Avent, csak a szilikonos jó, a latex tönkremegy sterilizálással
mellszívó: AVENT kézi, nekem nagyon bejött.
légzésfigyelő: Angelcare monitor+. Van rajta éjjeli fény, hőmérséklet kijelzés, van hozzá bébiőrző. Az elején sokszor jelzett tévesen, állítólag 3 kg alatt ez gyakori (?), a szenzorpadok tényleg kicsik, de átlósan téve a gyerek alá jól működik.

Bettica!

Ez a vizitdíj-dolog elég durva. Én anno úgy tudtam, hogy szülés után 6 héttel sem kell fizetni vizitdíjat, de mindenhol elkérték.
Most meg még a terheseknek is (?).
Ja én ma voltam fogorvosnál, gyökérkezelés. :lol: 300 ft vizitdíj. És sztk-ba mentem, én nem fizetek maszekorvosnak 7ezret vagy mégtöbbet egy tömésért. :twisted:

Rambóka!

Boldog szülinapot utólag is!
Gergő hogy van?

Domi náthás, szívogatom az orrát, nagyon utálja az orrporszívót.
Én meg a nem javuló pajzsmirigy-értékeim miatt filózom a pajzsmirigy-gondok végleges leszámolásán :) , már amennyire ez lehet izotópos kezeléssel vagy műtéttel. Előbbi elég ciki, mert radioaktív jódot kell meginni és 10 napig nem mehetek a gyerek közelébe a sugárzás miatt (teljes karantén). Az izotópos kezelésnek lehet olyan hatása, hogy károsodik a petefészek, így nehéz utána teherbeesni. A műtét meg.. a dokim esztétikai okok miatt javasolta (szte vastag a nyakam..), na de egy 7 cm-es vágással esztétikusabb lenne? :lol: Ja és mindkét megoldás miatt életem végéig pajzsmirigy-alulműködővé válhatok, amire muszáj szintén gyógyszert szedni. Mondjuk a pm. túlműködés tüneteitől igen szívesen megszabadulnék. A pulzusom 120-130, és mindenhol melegem van.

Kép
babancs
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! :)

Bettica!
Olvasd el! Kiknek kell és mennyit fizetni, ill. kiknek NEM KELL fizetni!
http://www.ebf.hu/index.php?t=dijak

Nyugodtan panaszt tehetsz az Egészségbiztosítási felügyeletnél: www.ebf.hu
Vendég
 


Kavicska


hely hiány miatt,,,mi igy oldotuk meg: Kép
Kép
Netes kelenye alapján vásároltunk mi is.
lényeg(sztem),amik tudod h kellenek(pl mellszivó) és nem veszed meg....pároddal együtt nézzétek ki ,h ha te már otthon leszel babócával tudja melyiket vegye meg.
Cumisüveg..avent...nekünk is az jött be(vettem,mindenféle formájú,szilikon stb....avent...
babaáploás...gyógyszertári....teljesen jó

Cumi...aventet vettem,,,de nem tudta szivni :lol: :lol: ,,,áttértünk a Nukra,,,az nem egyenes,,,,jobban betudja kapni.


mosószoda+ecet nekünk már nem kell :lol: ,ott az eldobható pelus...

Ginuska
gyönyörű a babócád :D

Lafi
csak jóra gondolni,, :!:

Betti
Kismamáknak Nem kell vizitdíjat fizetni :!: :!: :!:
Ha legközelebb kérnek,,nefizess,,,,az már csak zsebre megy
.

Lara
Már itt jársz?? :shock: :lol: akkor érted is izgulhatunk.

Lányok pocis képek???????????

babancs
Dominak jobbulást. :)

pussz
Vendég
 


hali
kád: mindnekinek ajánlom,mert tuti...mi csináltattunk fából rácsot a kádra. arra tesszük rá a kiskádat. pont tökéletes, és a fürcsiszobához is hozzászokott. kádunk olyan, hogy van benne egy tartó a popsi alatt (plusz van leengedő csöve, ami szerintem jó nagyon!!!!). nem olyan, ami a brendonban van, hogy a vállánál is van tartó, az túl szoros. viszont mikor gyulán voltunk, ottanra anyukám hagyományos kiskádat vett. és barátnőm kölcsönadott egy cuccost, amit bele kell tenni a kádba és "beleül" a baba. na, az nagyon tetszett neki!!!!!! de azt hamar kinövik. szerintem ezekbe akádakba, tartókba sokkal jobb és biztonságosabb fürcsizetni a gyereket. és mivel mi is biztosnak éreztük és nyugodtak voltunk sosem sírt mazsi. érezte a biztonságot ő is.

gina, nagyon tuti a kép!!! és látszanak a kezecskék is!!
lara, neked is gratula!

mellszívó: én kölcsön kaptam az aventosat, elektromosat. nekem jó. kézivel semmi sem jött ki. (de ugye nekem nehezen ment ez a dolog :) ) de 100%ig biztos vagyok benne, hogy legközelebb venni fogok. max. majd eladom.

igen, vizitdíjat szülés után 6 hétig nem kell még fizetni.

szoptatós csajok :) akármit csinálok nem kell a jobb cicim a csajomnak!!! és egyre kevesebb benne a tejcsi emiatt szerintem. már mindent kipróbáltam. rami, neked mikor gergő szopisztrájkot tartott mit csináltál?????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


cumisüveg: habermann!!!!!! (köszi rejo....) nekem anno ugye elkezdett leszokni a sima cumi miatt....szóval, drága, de megéri.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Én kezdettől fogva fekve szoptattam. Lényegében elég volt előrébb hajolnom, h. a másik ciciből is meg tudjam szoptatni ugyanazon oldalon fekve. Úgyhogy nálunk nem ilyen jellegű volt a gond, ő alapban szopizni nem akart. Cummogott 5 percig, aztán ment játszani. Én azt hittem, h. ennyi elég neki, közben meg éhezett. :oops:
Az egész valószínűleg egy mensis tejmennyiség csökkenéssel kezdődött.
Kevesebb volt a tej, hiába dolgozott nem jött több. Este ordított, h. éhes, de mi ráfogtuk a fognövesztésre. :oops: Valószínűleg akkor kellett volna rásegítenem fejéssel és akkor megmaradt volna a tejmennyiség, vagy sűrűbben mellre tenni, így viszont átált a gyerek egy alacsonyabb anyagcserére és nem ordított, csak éppen nem hízott. A tejem viszont lecsökkent, idővel muszáj volt hozzátáplálni, aztán a hozzátápival megismert ízeket és azok sokkal érdekesebbek voltak, mint a tejcsi. Végül azért majdnem 1 éves koráig húztuk, igaz az utolsó hónapban már csak esti szopi volt, mert reggel már nem akart szopizni, sokkal fontosabb volt a játék, aztán 1 héttel az 1. szülinapja előtt egyszerűen nem volt hajlandó rácuppanni este sem. Próbálkoztam még pár napig, de nem változott a dolog. Még hetekkel később is volt, h. érdeklődve nézte, oda is hívtam, de csak megböködte az ujjával és elégedett volt, amikor mondtam, h. "cici". Mintha azt mondaná: " Hogy is hívják ezt az izét? Ja, cici! Hmm.. jó volt, de most más dolgom van!" :D
Sosem gondoltam, h. magától fog leszokni, arra készültem, h. majd nagy sírás-rívások, polótépkedések lesznek, de nem.
Kicsit furcsa, de végülis nem bánom. Sokkal jobb, mint az amikor az ember pólóját tépkedik visítva (a múltkor egy kislány a dokinéni várójában az anyja köldökéig húzta le a polót cicit követelve, kamasz fiúk előtt, nem volt ciki! :oops: )


Nálatok nincs ciklusfüggő dolog a háttérben?
Vagy esetleg az a cici nehezebben indul?
Erre azt olvastam, h. elő kell fejni, és mindig azzal kell kezdeni.
Vagy rá sem cuppan?
Fekve nem próbáltad még?
Kedvelt cici oldalára feküdni, abból kezdeni a szopit, de aztán áttérni a felső, előfejt-bejáratott cicire egy kicsit előredőlve. Hátha be lehet csapni.
Ja a fekve szopinál én nem a leírásokban szereplő félkönyéken támaszkodós verzióban szoptattam (próbálja meg, aki kitalálta, félóráig úgy támaszkodni! :evil: ), hanem oldalt fekve, alul lévő kar derékszögben a lepedőn, fej alatt párna, gyerek poci a pocihoz pozícióban. (Ez talán bármilyen mellméretnél megfelelő, a könyöklős inkább csak nagyobb mellnél, ami leér a gyerekig.)
De van vhol egy "Szopissztrájkból kigyógyult babák..." topik is. Hátha ők jobb tanácsokat tudnak adni.
Sok sikert!

Ded ma sem akart elmenni aludni, most apával alszanak a franciaágyon, keresztben. Vissza kéne rakni az ágyába vhogy! :?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


köszi rami. kezdem azt gyanítani, hogy kevesebb a tej, nehezebben is jön ki és azért. meg azért is lehet, mert iszonyat gyorsan szopizik a gyerek és nincs türelme ahhoz a kicsi mennyiséghez. (ja, végre megnéztem. ma fél 6kor, az első szopijánál két cici kiszopizása és 100 milli táp kiszívása a habermannból 5 percet vett igénybe....) de most azt csinálom, hogy először jobb cici, aztán bal, aztán megint jobb. de az esti szopinál már annyira fáradt és éhes volt,hogy nem is szopott belőle. de ezt az előfejést megpróbálom. fekve én is úgy szoptattam,mint te. de mostmár az sem jön be.
szerintem csinálok egy fejős napot. kíváncsiságból. csak fejek. 2 óránként. sajna gyakrabban nem tudom mellre rakni,mert annyira hozzászokott már a napiritmushoz és a kaja mennyiséghez,hogy nemtok neki kevesebbet adni és gyakrabban szoptatni. nem akarom szenvedtetni :oops: :) inkább fejek. de tegnap a késő esti fejésemnél a jobb cicimben már feltünően kevesebb volt!!! úgyhogy ma minden szopi után fejés.

végül visszatettétek a gyerkőcöt? vagy te aludtál külön? :)

megyünk ma ikeázni. első ikeázása :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rejo, hova tüntél?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Na, én lebetegedtem és az összes bánatom eszembe jutott, nem vagyok éppen a legjobb kedvemben :(

Ha megengeditek, h kicsit panaszkodjak: a kedves férjem elutazott a haverjaival Budapestre, pénteken, Helloween és GammaRay koncertre. Szombaton még ott háváj-kodtak, havert látogattak, stb., aztán vasárnap hazajöttek. Hétfőn elment dolgozni és szóltak, h kedd-szerdára el kell menniük Budapestre, megbeszélésre. Azt hittem lehidalok, amikor meghallottam. Ami mégis jó, hogy repülővel mentek, a cég kifizeti a jegyeiket, így nem neki kell vezetnie (sokszor a mi kocsinkkal mennek és az én férjem vezet). És persze nem mindegy, h 6 óra vezetés vagy egyetlen óra repülés.
Ha tudtam volna, hogy ez így lesz, akkor még a múlt héten hazavonultam volna Tibikéstől anyukámékhoz. De ha eddig nem mentem, hát mostmár nincsen értelme, ma éjfél tájban ugyanis hazaérkezik a kedves uracskám :) Remélem mostmár nem küldözgetik, mert meguntam z egyedüllétet :(

És fáj a torkom már vagy 2 napja, de mostmár be is rekedtem, taknyolok, könnyezek, mindent csinálok, de legfőképpen idegeskedek, h a fiamra fogom ragasztani ezt a szart. :evil:

Tegnap elvágtam az újjamat. A jobb kezemen a hüvelykújjam begyét, így aztán megfogni sem tudok semmit jóformán, nagyon fáj, de leginkább csíp, ha valami olyansmi ér hozzá.

Na, ennyi bajom van!
Tegnap rámüvöltött egyik idióta szomszéd és elkezdtem bőgni dühömben. Nem ismerek magamra, máskor ilyen esetben leüvöltöttem volna a fejit. Na mindegy, nem vagyok én nacionalista, vagy rasszista, de tipikus román paraszt módon viselkedett. Az volt a baja, h igen felparkoltam a járdára. Igaza volt. Csakhogy a parkolóhelyünk messzébb van a bejárattól, a gyerek aludt, tudtam, h hordozóstól fel kell cibáljam a negyedik emeletre, gondoltam, h itthagyom a kocsit, és ha a fiam elaludt, akkor lemegyek és helyreteszem. Ez este 8 volt és max egy órát állt volna ott, na jó na, legyen másfél. Persze nem úgy jön, hogy "nézze asszonyom, ez így nem lesz jó", hanem egyből ordítva érkezik, hogy én hogy képzelem?????... annyira bedühdtem, h elkezdtem bőgni. Elvittem a kocsit helyre, bőgve és aztán majd bőgve hoztam Tibikét a hordozóban az összes majdnem 9 kilójával fel a negyedik emeletre. Liftünk nincsen.

Na, ez volt az önzőzés, ne haragudjatok, de muszáj volt kipanaszkodnom magam.

Kép
k.ir
 
 


Sziasztok!

Na, én lebetegedtem és az összes bánatom eszembe jutott, nem vagyok éppen a legjobb kedvemben :(

Ha megengeditek, h kicsit panaszkodjak: a kedves férjem elutazott a haverjaival Budapestre, pénteken, Helloween és GammaRay koncertre. Szombaton még ott háváj-kodtak, havert látogattak, stb., aztán vasárnap hazajöttek. Hétfőn elment dolgozni és szóltak, h kedd-szerdára el kell menniük Budapestre, megbeszélésre. Azt hittem lehidalok, amikor meghallottam. Ami mégis jó, hogy repülővel mentek, a cég kifizeti a jegyeiket, így nem neki kell vezetnie (sokszor a mi kocsinkkal mennek és az én férjem vezet). És persze nem mindegy, h 6 óra vezetés vagy egyetlen óra repülés.
Ha tudtam volna, hogy ez így lesz, akkor még a múlt héten hazavonultam volna Tibikéstől anyukámékhoz. De ha eddig nem mentem, hát mostmár nincsen értelme, ma éjfél tájban ugyanis hazaérkezik a kedves uracskám :) Remélem mostmár nem küldözgetik, mert meguntam z egyedüllétet :(

És fáj a torkom már vagy 2 napja, de mostmár be is rekedtem, taknyolok, könnyezek, mindent csinálok, de legfőképpen idegeskedek, h a fiamra fogom ragasztani ezt a szart. :evil:

Tegnap elvágtam az újjamat. A jobb kezemen a hüvelykújjam begyét, így aztán megfogni sem tudok semmit jóformán, nagyon fáj, de leginkább csíp, ha valami olyansmi ér hozzá.

Na, ennyi bajom van!
Tegnap rámüvöltött egyik idióta szomszéd és elkezdtem bőgni dühömben. Nem ismerek magamra, máskor ilyen esetben leüvöltöttem volna a fejit. Na mindegy, nem vagyok én nacionalista, vagy rasszista, de tipikus román paraszt módon viselkedett. Az volt a baja, h igen felparkoltam a járdára. Igaza volt. Csakhogy a parkolóhelyünk messzébb van a bejárattól, a gyerek aludt, tudtam, h hordozóstól fel kell cibáljam a negyedik emeletre, gondoltam, h itthagyom a kocsit, és ha a fiam elaludt, akkor lemegyek és helyreteszem. Ez este 8 volt és max egy órát állt volna ott, na jó na, legyen másfél. Persze nem úgy jön, hogy "nézze asszonyom, ez így nem lesz jó", hanem egyből ordítva érkezik, hogy én hogy képzelem?????... annyira bedühdtem, h elkezdtem bőgni. Elvittem a kocsit helyre, bőgve és aztán majd bőgve hoztam Tibikét a hordozóban az összes majdnem 9 kilójával fel a negyedik emeletre. Liftünk nincsen.

Na, ez volt az önzőzés, ne haragudjatok, de muszáj volt kipanaszkodnom magam.

Kép
k.ir
 
 


Na, és még bénázok is :evil:

Ne haragudjatok rám, plíííz.

Lafaed: ha császár lesz, akkor császár lesz, nehogymár emiat aggódj. Ez a legkevesebb. A baba legyen rendben, ez a legfontosabb, hát nem? Nehogymár ezért problémázz!!! Olvastam a kórházi viszontagságaidat, hát nem irígyellek. De mindenképpen hatalmas dícséretet érdemelsz! Mert kitartottál, mert mindent jól csináltál! Ügyes vagy, nagyon!!!

Gina: olyan édeske pocaklakód van! Mindig olvadozok az ilyen képektől. És lehet látni a kezecskéket is, nemcsak a fejet :)

Olyan jó olvasni a pocakosainkat, Aranykavics, Bettica, Monácska (és akiket még kifelejtek innen, ezért elnézést, szóval MINDED pocakost!)... olyan kellemesen elnosztalgiázok a pocaknövesztő időszakomról :D Azért most sem rossz, dehogyis! :)))))))

Kádacska: nekünk egy sima kis műanyag fürösztötekenőnk van, olyanszerű, amilyen Ella mutatott, csak kék. Panelben lakunk, sőt nagyon picikében. Úgy fürösztöttünk első 2 hónapban, hogy a kádacskát feltettük két székre az asztal mellé. Ott fürösztöttünk és az asztalra előkészítettünk minden marhaságot ami kellett: törülközőt, pelenkát, stbstb, tiszta ruhácskáit, amiben majd alszik (merthogy a fürösztés az mindig este volt) és akkor nem kellett a vizes babát hurcolni körbekörbe a házba, hanem csak egy fél mozdulattal vízből ki, száraz rongyokba be. Aztán 2 hónapos korától hazaköltöztünk a szüleimhez, ott is ilyen-szerűen folyt az esti ceremónia.
4 hónapos korától újra itthon, de mostmár a nagy kádban fürdik. A két Tibim beül a kádba és így igazán kényelmes a dolog. Én beadom a kicsit a nagynak, aztán kijövök, előkészítek midnen kelléket, addig ők ott heherésznek, megrágják a halacskákat, récéket :twisted: akkor jövök, lecsutakolom a fiamat és kiveszem egy törülközőbe... Igazán élvezetes a fürdés, Tibike nagyon élvezi és ez az egyetlen "családi program" jóformán, mert a férjem az csak aludni jár haza.
Na, ez volt a fürösztésről szóló részletes beszámoló. :D

Bébiőr, légzésfigyelő... ilyen ketyeréink nincsenek.

Na, má minnyár jobban vagyok, h írkáltam Nektek egy hosszút.

Dimet, sajnos szopis tanácsot én igazán nem tudok adni.
Rambóka: Tibike is saját jószántából szokott le a ciciről, csak sajnos már 4 hónapos korban :( :( :( :( Még mindig nagyon bánkódok, ha erre gondolok. De annyiszor átgondoltam, hogy is volt és mindig azt a következtetést vonom le, hogy én nem érzem hibásnak magamat, sokat kínlódtam, rengeteg midnent kipróbáltam... nem tudom, hol rontottam el :(

Na, eldugulok, szépen süt a nap, őgyhogy ha Tibike megébred akkor megtízóraiztatom és elvonulunk sétafikálni.

Pusszok.
Kir

Kép
k.ir
 
 


Hééé, mégiscsak kifelejtettem valamiket:

Monácska: van egy ismerősöm itthon, akinek januárban tölti a lánya a 18-at és márciusban születik a kistesó. Nem értem, mit kell ezen csodálkozni.

Vagy ott van Zsuka, emlékszell rá, mostanában nem jár az nlc-re. Neki 15 éves a lánya és azóta is várják a tesót. És ha összejön, akkor majd rajta is csodálkozni fognak, hogy "ilyenkor tesót?"

Ama-mamáról nem is beszélve...

Nyugi, nem vagy egyedül, de ha egyedül is lennél, senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mikor vállal gyermeket, milyen idős korban, stb.

Más FONTOS DOLOG!!!

Egy csomó leányzónak, innen közületek, hiányzik a honlapról a sztorija!!! Kérem szépen megírni az igaz történeteket!!! Szülés után nem lesz idő és kedv ilyensmire, úgyhogy most kell!!!
Már rég akartam követelőzni, csak valahgy mindig elfelejtem.

Remélem nem jut megint valami nagyon fontos az eszembe és el tudok húzni a gép elől...

Kép
k.ir
 
 


Kir, szegénykém, ezt úgy hívják, csőstől jön a baj!De aztán jön a jó!
Én egyálalán nemparázok a császár miatt...lehet,félreérthető voltam. Nekem egy a lényeg, szép, okos, egészséges baba legyen!!!Hogy hogy jön ki, tökre mindegy!!!!
Vendég
 


K.ir!

Szegény, nagyon rádjárt a rúd mostanában.. :? .
A fogalmazásodon viszont halálra röhögtem magam :D , pl. ezen:

[quote]A írta: két Tibim beül a kádba és így igazán kényelmes a dolog. Én beadom a kicsit a nagynak, aztán kijövök, előkészítek midnen kelléket, addig ők ott heherésznek, megrágják a halacskákat, récéket


Képzeljétek, Domi még mindig alszik. Ma még reggelizni sem kelt fel. Az előbb megnéztem, él-e. :lol:

Kép
babancs
 
 


Köszi a vigasztalást!

Lafi, mi is ezt kívántuk, csak fordított sorrendben :D
egészséges, okos, szép :))

Eddig úgy tűnik bejött, de lehet, h csak nekem tűnik, tudjátok, az "objektív" anyai vélemény :twisted:

Bánatomban rendeltem egy pizzát. Eszembe nem jutott volna, de Csakegy mesélt erről nemrégiben...

Lényeg, h mostmár jobb.

Kép
k.ir
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?