Sziasztok!
Anyapoc:
Látom észrevetted, milyen magasan járok!
Amilyen lusta a csajom, gondoltam elég 90 cm-től kezdenem, mert kb annyi lesz mire feláll!!
8 hónapos lesz jövő héten, de még csak a hasrafordulásnál járunk
Igaz cserébe van 2 foga és be nem áll a szája
Folyton dumál! Újabban az "sz" és "ty" hangokat próbálgatja. De dumál reggel ébredéstől, este fektetésig, sőt még utána is
Imádom!!!
Tapika:
A sütikről: A sajtost lefagyasztva eddig én max 2 hónapig tároltam, de nem volt semmi baja. Tovább nem próbáltam, mindig kiettük a hűtőből
Viszont ha kisütöd zacskóban 2-3 napig marad ízletes.
A néró sütés után még kb 2 hétig fincsi, száraz, hűvös helyen tárolva (én sütis dobozba szoktam rakni, a csokinak nem jó a meleg)
Nagyon jók a lapjaid, a szivecskéd és a díszeid is!! Én is szoktam boltívet díszíteni, majd teszek fel képet, ha kész leszek vele
És a dugófigurák is nagyon ötletesek. El kell kezdenem borozni, hogy jövőre legyen elég dugóm!!
(az angyalkát szeretném majd megcsinálni)
Tavaly is "kölcsön kértem" dugókat az adventi koszorú díszítéséhez, és még azokat sem adtam vissza! Bele kell húznom
Andi:
Sajnálom Gergőt, a hányás nagyon cudar dolog tud lenni!
Még jó, hogy ilyen hamar átment rajta!
Édesek a gyerkőcök, ahogy kitúrtak Titeket az ágyból!
És akkor hol aludtatok?
Látom a gyöngy csillag Nálatok is meghatározó lett a karácsonyi díszítésben!
Örülök, hogy így sikerült megfertőzni mindenkit!!
Mi 3 napig a szüleimnél voltunk, mert a férjem elutazott.
Nagyon élvezték a nagyszülők, én meg jól haladtam a férjem karácsonyi ajándékával
Csináltam nekik egy adventi koszorút (minden évben én készítem nekik is)
Ilyen lett:
És ott is van mindig "boltív" díszítés. Íme egy részlet:
Sajnos az égőket elfelejtettem bekapcsolni, amikor fotóztam, úgy jobban néz ki.
A sajátunkat holnap csinálom, majd teszek fel képet.
Az idén, sok éve először nem csinálok adventi koszorút.
Vettem egy adventi vonatot helyette!!!
Még egy kép a mogyoró Mikulásokról, mert olyan jól néz ki, hogy ilyen sokan vannak!
Édesanyám csinálta a tanítványainak.
És búcsúzóul még egy recept karácsonyra:
Ez egy svéd süti. Évekkel ezelőtt az Ikeában volt kostoló, akkor szereztem meg a receptjét. Minden évben sütök ilyet, több mint egy hónapig eláll.
Pepperkakor
Hozzávalók:
55 dkg liszt, 30 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 10 dkg méz, 10 dkg porcukor, vagy dsrált barna cukor, fél ek. szegfűszeg, fél ek fahéj, fél kk. szerecsendió, fél kk gyömbér, 1 kk sütőpor, 4 dkg kakaó
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaóval, majd hozzámorzsoljuk a margarint. A többi hozzávalót belekeverve határozottan öátsszegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük min. 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát 2-3 mm vastagságóra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk. előmelegített sütőben 180-200 c-on 5-6 percig sütjük.
Van még egy olyan receptem is, amit mindig a karácsonyfára készítek a mézeskalács melllé, nagyon sokáig friss marad, még a férjem nagymamájától maradt meg a recept. Ha kell, azt is leírom.
Mára ennyi voltam
ps: Kinnt sül a sütőben a mostani karácsony első adag bejglije. (nem mondom, hogy az idén első, mert még áprilisban ,húsvétkor ,mielőtt mentem szülni csináltam egy adagot a férjemnek, hogy ne hiányozzak annyira