Új privát üzeneted érkezett!

Próbálok feltenni egy képet, kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e. Ha igen, akkor egy nagyon friss szülőszobai kép lesz, egy kicsit lila babával :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.10 09:33-kor.
lamme
 
 


Sikerült :D :D
lamme
 
 


Na még egyet :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.10 09:34-kor.
lamme
 
 

 
 

És egy utolsót a két csajsziról, ami akkor készült, amikor hazaértünk a kórházból :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.10 09:35-kor.
lamme
 
 


Lamme: Hogy telnek napjaitok?

Kertikiri: Szerintem mindent jól csinálsz! És megnyugtató olvasni, hogy kísértetiesen hasonló problémákkal küzdünk...

Panndi: Nekem Te vagy az "etalon". Olyan jó tanácsokat tudsz adni, és olyan tapasztaltnak tűnsz!!!

Szerintem nagyon jó kis csapat állt itt össze, és nagyon jó tanácsokat, ötleteket kapunk egymástól. No meg sok-sok megnyugtatást! :D

Mi tegnap először utaztunk vidékre a babával. Végig aludt a másfél órás autóút alatt és egy tündér volt egész délután, amíg a nővéreméknél voltunk. Evés után egy óra hosszat nézelődött a mózeskosarában fekve, amikor pedig kicsit nyűgösebb lett, percek alatt elaludt a kezemben, ahogy a hintaszékben ülve ringattam. Délután újabb szopi, utána ismét tündérien viselte a büfiztetést, pelenkázást, öltöztetést (eddig még mindig sírás lett belőle...), és ismét végigaludta az autóutat.
Ma szegényke elég nyűgös volt délelőtt, és sajnos az eső is esik, így ki sem tudom vinni. Pedig hiányzik a friss levegő mindkettőnknek.

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
waterlilly
 
 


sziasztok

köszi a D vitaminos infokat
megpróbálom ezt a kiskanalas módszert, csak még nem tudom hogy fejek bele tejet... :? ilyet még nem csináltam.....

nálunk egyre rosszabbak az éjszakai kelések, nem hajlandó egyedül utána visszaaludni. Babusgatni kell, ki kell venni az ágyából, vagy büfipóz ban kell hagyni...ez így nagyon fárasztó...mikor lesz végre vmi rendszer?
még nem merem sokáig sírni hagyni, nem hiszem hogy már tanulna belőle, még olyan kicsi....nem tudatosak a cselekedetei

üdv
Vendég
 


Vicsok, Lamme, édesek a babák a képen! Lamme, Vivi nem féltékeny?
Lilly, nálunk is ez volt tegnap, férjem szüleinél voltunk, már az öltöztetésnél elaludt, aztán végig a kocsiban, és még 3! órát mikor odaértünk a teraszon. Aztán megismételte ugyanezt hazafelé.
Cserébe ma megint csak félórás ölbenszunyák vannak, a mózeskosaras bugyolálós módszerem sem tartott tovább :cry:
Az éjszakák meg....... az éjfél körüli ébredés még rendben van, szépen visszaalszik,igaz a kezemben. De hajnalban ?! Ma már nem bírtam, és 3-kor átvittem a férjemnek (eddig őt próbáltam azért kímélni az éjszakáktól, legalább egyikünk aludjon), de persze előtte megszopiztattam. Mondtam neki, hogy most én csukom magamra a hálószoba ajtót, és majd 3 óra múlva hozza csak Nadint :-) Persze fél órát bírta, utána kellettem én is, meg a komfortszopi, nagy nehezen elaludt, de megint mellettem. Viszont csak 7.20-kor ébredt :-) Innentől viszont nincs nagy alvás. A baj az, hogy ilyenkor a kaja is össze-vissza van, 1,5-2 óránként kéredzkedik, de alig eszik, látom hogy csak aludni szeretne a cicin végre, kicsit sikerül is, de mivel nincs tele a poci, nincs alvás sem :oops:, és ez a tejcinek sem tesz jót.

Azt én is nagyon szeretném tudni, hogy milyen módszerrel lehet rávezetni a babót, hogy magától elaludjon ill. visszaaludjon, ha itt az ideje. Persze a sírni hagyást nem fogom kipróbálni. Hallottam olyat, hogy apuka megelégelte, hogy anyuka órákig ringatja a babát, és persze ki van rendesen purcanva. Egyszer rácsukta az ajtót, anyukát sem engedte be, a gyerek meg lilára sírta magát, persze végül elaludt. Hát én ezt nem tudnám megcsinálni. Nem hagynám magára az utánam síró gyereket...

KépKép
kertikiri
 
 


Kertikiri! Ez a hálózsák olyan mint egy pólya, nem? Legalábbis így ránézésre nekem úgy tűnik.

Nagyon helyesek a babók. Nadin, Kisvicsok és Niki! És persze Vivi! Olyan mint egy cuki kis angyal!! :lol:

Akkor nem aggódom, hogy esetleg nem venném észre, hogy elment a magzatvíz.

Nálam még semmi, bár anyukám azt mondja meg van vastagodva a szám. Remélem ez jelent valamit :wink: Reggel megyek UH-ra.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Kertikiri, Lilly: Köszi a kérdésetek. Lekopogom, Vivi egyelőre nem féltékeny, imádja a kicsit. Kéri sokszor, hogy tegyük az ölébe, ilyenkor első mozdulata, hogy egyik kezével megfogja Niki egyik kezét :D Sokszor el akarja tőlem venni, és mondja, hogy Vivié :D Ma délután együtt aludtak a szobájukban és hallottam a bébiőrben, hogy Niki elkezdett nyöszörögni. Halkan benyitottam, erre látom, hogy Vivi napozó pózban hasal az ágyán, állát megtámasztva, és vigyorogva mondja nekem, hogy baba, baba :D Igaz vannak hisztis percei, de ezek tűrhetőek, ráadásul ez már a kétévesek jellemzője is, szóval nem feltétlen a tesó hatása. Természetesen várunk azért némi féltékenységet, de nagyon ügyelünk rá, hogy ne érezze magát hátrányban. Sokszor foglalkozunk csak vele, párom viszi őt ide-oda, hatalmasakat kacagunk vele, főleg az esti hancúr alatt. Amúgy egyelőre könnyebb dolgom van, mert a párom még két hétig szabin lesz, és rengeteget segít. De utána szerintem ki fogok purcanni :D :o

Kertikiri: Vivivel nagyon nehezek voltak az első idők elalvás szempontjából, mert ő is vagy csak cicin tudott elaludni vagy úgy, hogy fogtuk a karunkban és ráztuk a kis seggét :D A feje ingott mint egy rongybabának, de az tetszett neki. Ezzel nem is volt gond, pár perc és aludt, de ahogy letettük az ágyába rögtön megébredt. Aztán valahogy csak sikerült letenni őt a helyére és ott kelt fel ugye, és így "rájött", hogy az ágyban aludni nem is olyan rossz. Aztán volt, hogy félálomban tettük be az ágyba és borzasztó boldogok voltunk, amikor ott sikerült elaludnia. Ébredéskor jó alaposan megdicsértük. Végül pár hét alatt megtanult ott elaludni, ő azóta is egyedül alszik el.

Ezt most elküldöm, aztán írok még az altatással kapcsolatban.
lamme
 
 


Kertikiri: Természetesen este az elalvási rituáléhoz hozzátartoztak azok a dolgok is, amiket Panndinak is írtam, hogy elkülönítjük az estét a nappaloktól.
Aztán persze vannak "lázadozások", amiket egy eddig jól bevált módszerrel kb. 2 este alatt "letörünk" :D Ennek az a lényege, hogy tényleg csak néhány percig (!) hagyom nyüsszögni, majd bemegyek, megnyugtatom, hogy itt vagyok, nincsen semmi gond, majd, amikor megnyugodott, kimegyek a szobából. Határozottan, semmi flinc-flanc. Ha újrakezdi, akkor újra ez az eljárás. Sír-bemegyek-megnyugtatom-kijövök. Egyre hosszabb lesz a két bemenetel közötti időszak, végül elalszik. Ennek a módszernek szerintem az a jó oldala, hogy a gyerek bizalma nem törik meg bennünk, hiszen sírására jelentkezünk, megnyugtatjuk őt, azonban a határozott távozásunkkal az ő önbizalmát tudjuk növelni. Állatólag fontos, hogy ne ugorjunk rögtön az első nyöszörgésre, meg kell adni nekik az esélyt az önálló elalvásra, ezzel az önbizalmát, önértékelését nem törjük le, különben azt tanulja meg, hogy anya megoldja helyettem.

Remélem tudtam segíteni valamit.
lamme
 
 


Sziasztok :)

Gyors leszek, nagy vendégjárás volt nálunk hétvégén, fáradt vagyok :shock:

lamme: hát gáz, de nem tudom, hogy volt, de szerintem egyikünk sem kapott antibiotikumot szülésnél, én előtte szedtem egy hétig, és annyi. És szerintem kenetet sem vettek Zsófitól. vagy ha igen, akkor nekem nem mondták :? Az a kép, amin a két csajszi van... hát valami tündéri :lol:

Alvás: Zsófi hálózsákban alszik, és azóta jobban alszik. Az elején takarózott, de mindig lerúgta, aztán sírt, mert hát ugye betakarózni már nem tudott. Most két éjjel is ébredt, aztán rájöttem, hogy lehet, hogy az esti Infacol piszkálja, így azt elhagytuk, azóta megint megvolt a 7 óra alvás egyben :) Én viszont ennek ellenére hulla fáradt vagyok, a férjem szerint azért, mert jön a kistesó, hisz a terhességem elején voltam ilyen. Hááát, azért az picit gyors lenne :lol:

Kor: én 24 vagyok, és én végig azt hallgattam a terhességem alatt, hogy húú, milyen fiatal vagyok, máris szülök? :shock: Amúgy szerintem mindenkinél máskor jön el a babázhatnék, és ez így van jól :)

Holnap megyünk a két hós oltásra, remélem minden okés lesz :)
Vendég
 


lamme írta:Kertikiri: Természetesen este az elalvási rituáléhoz hozzátartoztak azok a dolgok is, amiket Panndinak is írtam, hogy elkülönítjük az estét a nappaloktól.
Aztán persze vannak "lázadozások", amiket egy eddig jól bevált módszerrel kb. 2 este alatt "letörünk" :D Ennek az a lényege, hogy tényleg csak néhány percig (!) hagyom nyüsszögni, majd bemegyek, megnyugtatom, hogy itt vagyok, nincsen semmi gond, majd, amikor megnyugodott, kimegyek a szobából. Határozottan, semmi flinc-flanc. Ha újrakezdi, akkor újra ez az eljárás. Sír-bemegyek-megnyugtatom-kijövök. Egyre hosszabb lesz a két bemenetel közötti időszak, végül elalszik. Ennek a módszernek szerintem az a jó oldala, hogy a gyerek bizalma nem törik meg bennünk, hiszen sírására jelentkezünk, megnyugtatjuk őt, azonban a határozott távozásunkkal az ő önbizalmát tudjuk növelni. Állatólag fontos, hogy ne ugorjunk rögtön az első nyöszörgésre, meg kell adni nekik az esélyt az önálló elalvásra, ezzel az önbizalmát, önértékelését nem törjük le, különben azt tanulja meg, hogy anya megoldja helyettem.

Remélem tudtam segíteni valamit.


Ja igen: Zsófi hajnalban elkezd nyöszörögni. Nagy detektív munkával kifigyeltem, hogy felébred, de ha nem vagyok ott, vissza is alszik 10 percen belül. Ha ott vagyok, és meglát, akkor sír, amíg fel nem veszem. Szóval mi sem ugrunk elsőre, főleg, hogy csak nyöszörög. Este is ébren teszem le, kicsit még beszél magában, aztán egyik pillanatról a másikra elalszik :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Annyira édesek a babák! És Vivi a kistesóval, na ők főleg! :lol: Nekem is kell még egy babó. :wink:

Altatás. Nálunk is bevált a hálózsák és sajna nekünk este kell az Infacol... már csak akkor, de akkor nagyon. Nekem a leglényegesebb pont, hogy alvás előtt Lillu nagyon jól beszopizzon. Van amikor 1-1,5 órát eszik. Ő a cicin alszik el, magától soha. Napközben, ha nagyon fáradt esetleg a babakocsiban.
Szóval ő beeszik nagyon. Mostanában azt látom, hogy a babamasszás segít neki megnyugodni, de ez az eredmény sem száz százalék.
Én nekem a sírni hagyás nagyon nem tetszik, lehet később megbánom, de most ezt gondolom. Nekem nincs szívem hozzá.

Lilla veszélyesen anyás lett. :oops: Kapom is a hideget-meleget érte, hogy azért mert elkényeztettem stb. Pedig ez a szakkönyvek szerint természetes. Szeparációs szorongásnak hívják. Csak ezt nehéz dolog beadni a rokonainknak.
Majd valamit próbálok ellene kitalálni.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


sziasztok, én is itt! Milyen ari a két kiscsaj!!! kicsit irigykedem.. :D Azért egy kiscsajt még én is bevállalnék.. :wink:

Alvás - szerencsére elalszik a kiságyban, de a reggeli szopi után én is alkalmazom a "kimegyek a szobából" módszert, ha meg nyüszög, bemegyek, megsimogatom, és kimegyek ismét..beválik!!!
csak a hétvégék után nehéz, mert apa első nyüsszre felveszi, nem birja, ha sir...mondjuk én sem, de tudom, hogy nincs semmi baja (evett, büfizett, trotyi is volt, tisztában van stb) és így elviselem.

Eléggé szörcsög a gyerek egyébként, szivjuk az orrát minden nap, lehet, hogy érdemes lenne dokinak szólnom? :? Szerdán mindenképp mennünk kell mondjuk...

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok :)

Túl vagyunk a 2 hónapos oltáson. Végig nézelődött, aranyos volt, mindenki kedvesen beszélt hozzá, és szegénykém olyan felháborodott fejet vágott, amikor megszúrták, és nagyon szemrehányóan sírt :(

De most békésen szuszog a kiságyban :)
Vendég
 


sziasztok

hát örömmel (vagyis megnyugvással) olvasom, hogy azért nem csak a mi Botondunkkal van gond altatáskor....remélem mihamarabb belejön majd az egyedül elalvásba. Néha megy neki, néha nem. Tegnap pl 9-11ig este nézelődött, persze, mert délután bombával sem lehetett felkelteni, így nem volt álmos a fürdetés után. Az éjszakai etetések utn viszont szinte egyedül eladludt. Annyira jó volt, hogy mi is aludtunk 2 evés között. Nekem szerencsére a párom átveszi a babusgatást éjjel 2 evés között, hogy vmit én is pihenjek. Ez nagy segítség. Kialvatlanul annyira nyűgös és türelmetlen vagyok...

A kanalas D vitaminbeadás sikerrel járt reggel, köszi :lol:

Nem tudom ez az infacol jó-e este. Mi is adjuk, hogy ne fájjon a pocakja. A sok pukizás szerintetek hagyja aludni a babát, mert ugye ez a hatása...?

Kertikiri
: mi két etés között a cumival próbálkozunk, az jól lenyugtatja, csak ha kiesik a szájából és még nem alszik mélyen, akkor felébred. DE most éjjel mindkét evés után egyszer kellett beadni a szájába, és elauldt a következő etetésig :lol:

lamme: ez a kimegyek-bemegyek módszer már egy hetesen működik?? ezzel akkor van gond, ha nem álmos...

Ildi: nem sok az a 1-1,5 óra egy etetésre? vagy ebben már alvásidő is van az öledben? én azt olvastam, hogy max 40-45 perc, de inkább 30 körül legyen egy etetés. ÉS a mellnek sem túl jó, ha annyi ideig áztatva van, nem? A masszást tegnap mi is elkezdtük próbálgatni, egész jól bírta némelyik részét. Állítólag az lefárasztja este, és el is lazítja.

üdv
Vendég
 


Babett, hát lehet, hogy ennyi idősen még nem megy a kimegyek-bemegyek módszer...de egyszer el kell kezdeni..
Lassan mi is beállunk az időkkel, van egy fél3 körüli szopi, utána egy fél6-6 körüli szopi, ezek után gond nélkül visszaalszik, és az utána levő szopinál jön a kimegyek módzser...álmos még.. :wink:

Ez után viszont nem lehet tudni estig, hogy melyik szopi után alszik vagy nem...totálisan változó.. :?

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


vicsok:
tudom, hogy egyszer el kell kezdeni, próbálkozunk is, csak még
sajna biztos kell még jó pár hét, amíg jobban működnek ezek a dolgok. Remélem azért a lélektani 3 hónapos korig majd eljutunk "vhova"... :? csak bírjuk addig cérnával... :?
azért szólj, ha rájöttél a tutira :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Anikó! Akkor lehet, hogy anyukád is tudna a korkülönbséggel szülésről mesélni. :lol: Nem lehet, hogy száraz a levegőtök és azért szörcsög Andris?

Oltás: A 2. hónaposon nálunk is üvöltés volt, én beborogattam az oltás helyét egy kis zsebkendővel. Másnap csak kis nyűgösség volt és rengeteg bukás és még néhány napig nem volt a régi a babókám. A 3. hós oltás után fél napig hőemelkedése volt és természetesen akkor is nyugtalan, sírós hangulatú volt a napja. Néhány nap múlva minden rendben volt. Most a héten szerdán megyünk -eldöntöttem- a 4. hós oltásra. Már vértezem magam, de picit reménykedem is, hogy talán mostanra már jobban viseli babókám az újabb oltást.

Lamme!Nagyon édesek a babák, szépek a gyerekek!:D

Babatt! Gábor nekem is nem ritkán 1 óra hosszat evett az elején. Mostanra már lerövidült jelentősen, de este tovább szeret lenni a cicimen. Én pedig hagyom, mivel ő nem cumizik és ez az igénye elalvás előtt megvan. Van úgy, hogy ő hagyja abba, de van úgy, hogy elalszik és én szedem ki a cicimet a szájából. Szerencsére jóalvó, nemébred fel rá. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy tetszenek a képek és Vivikém is :D Bár ez még nem is egy előnyös kép róla, mert éppen ébredés után nemsokkal van, totál kócosan :oops: :D

Babett: Megmondom őszintén, hogy még nem alkalmazzuk Nikin a módszert :oops: :D De ahogy Vicsok is írja, el kell kezdeni egyszer... Szóval amint látjuk ennek szükségét, már kezdem is, ez nem vitás.

Panndi: Örülök, hogy Zsófi jól viselte a szurit :wink: Ja, már akartam írni, hogy a Babylove-os bimbóápoló krém tényleg tök jó!! Ritkán használtam, használom, de akkor jó vastagon, és inkább lemosom a következő szopi előtt, viszont már néhány óra után is érezhetően jobb a helyzet. Igazából már nem is fáj, csak néha érzékeny, amikor egy-egy éjszakai ébrenlét alatt már kb.kétórát nyüstölte :D

Szopiidő: Az első egy-két napon Vivi és Niki is képes volt akár egy órát cicin lógni. Most már kb. 12-15 perc. Vivi alig volt kb. 3 hónapos, amikor nem hazudok 3-4 perc (!) szopikat produkált. Mondtuk is a védőnőnek, de mivel közel egykilós hízásokat produkált egy hónap alatt, így nem aggódtunk. Valószínűleg baromi jó minőségű lehetett a tejem, ill. ő alakíthatott ki valami nagyon szuper szívási technikát és a kettő együtt hozta, hogy ilyen rövid idő alatt jóllakott. :o
lamme
 
 


Tücsi: Köszi a gyerkőc dicsit :)

Babett: Én tudok bíztató mondani. Már írtam, hogyan történt, úgyhogy most csak röviden: egyik napról a másikra változott meg Vivi alvása. Minden átmenet és látható jel nélkül!!! Nem véletlen szerintem, hogy kb. három hónapos kort mondanak, hogy addigra alakul ki ez a dolog, szerintem valami agyi érettség is kell hozzá. Vivi is kb. 2,5 hós volt ekkor.

Alvási szokásokhoz: Szerintem mind a gyereknek, mind a szülőknek fontos, hogy legyen egy alvási rendszer. Ez a gyereknek biztonságot jelent, nem beszélve arról, hogy boldogan megy aludni, nem egy szükséges rossz dolognak tartja, stb. Nekünk szülőknek is fontos, hogy a gyerekünk nem műsorozik, nem kell másfél-két órán keresztül küzdenünk vele, stb. Nem beszélve olyan "apróságokról" sem, hogy szerintem fontos, hogy tudom, hogy x órakor vége a "műszaknak", tudok egy kicsit magammal, a párommal foglalkozni. Olyan egyszerű dolgokra gondolok, hogy pl. nálunk tudom, hogy Vivi kb. 3/4 8-kor elmegy aludni (vidáman, futva), és aztán van időm vacsorázni, zuhanyozni, hajat mosni, stb., nem kell még 10-kor is az ágya mellett ülnöm és azon idegeskednem, hogy jaj, mikor alszik már el és jaj, még mennyi tennivalóm van.... Ez nálunk azért is fontos, mert a párom 24/48 órás munkarendben dolgozik, tehát minden harmadik napon egyedül vagyok, leszek a gyerekekkel, tehát szükségem van arra a másfél-két órára, hogy rendbe tegyem magam, a lakást, leágyazzak, stb. Remélem értitek, hogy mit akarok mondani. És bátran fel tudom ajánlani bárkinek, hogy nézze meg egy esténket, Vivi van, hogy maga szól, hogy aludni menne, de ha mi szólunk neki,akkor is vidáman megy (szalad), adja a jóéjt puszikat, vigyorog, meg integet az ágyból, szóval semmi lelki törés nincs rajta!!!!
lamme
 
 


Ja, még annyit az előbbi alvásos dologhoz, hogy ez a nagyiéknál is működik, már többször aludt ott Vivi, ott is külön szobában, egyedül. Nem mondom, hogy nincsenek esték, amikor bepróbálkozna (kb. 2-3 havonta), de ahogy írtam, azok max. 2 estét jelentenek és aztán minden visszaáll a régi kerékvágásba. De ezekre a próbálkozásokra meg szükség van, hiszen nem lenne gyerek, nem fejlődne rendesen, ha nem próbálná meg átvenni az uralmat a szülők felett :D
lamme
 
 


Hello Mindenkinek!

Babett! Így kimondva kicsit soknak tűnik Lillu esti maratoni szopija. De ez az egyedüli alkalom, hogy két mellből eszik, szóval kb. 30-40 percet van egy cicin. Közben nincs alvás, csak néha büfiztetem (nekünk ebben segített az Infacol). Nekem eddig nem okozott problémát az idő, nem sebesedik ki a mellem. Lehet szerencsém van. Ja és Lilla sem cumizik, szóval ennyi szopikedv belefér.
Nappal mi is kb. 20 perc alatt belakunk.

Nekem Lilla egész jól viselte eddig az oltásokat, a három hós helye dagadt be egyedül egy picit.
Viszont mi lassan újra kapjuk a BCG-t is, mivel a kórházitól semmi reakció nem látható Lillán. :(

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

ezer éve nem jártam erre :( , azért olvasgatni próbáltalak Benneteket. Blanka hasfájós lett, nagyon szenvedünk, délutántól egész éjszakáig. Tegnap este nyolctól hajnali kettőig üvöltött, ha letettem vagy nem szopizhatott :cry: . A Grippewaterrel próbálkoztunk eddig, most a gyerekdoki az Espumisan cseppet ajánlotta, nektek mi vált be?

Látom írtatok arról, hogy gyerekvállalás 30 fölött. Én 35 éves vagyok és egyáltalán nem lettem türelmetlenebb, mint 32 évesen voltam (akkor született az első babánk), abban meg egészen biztos vagyok, hogy huszonévesen még kevésbé bírtam volna az éjszakázásokat meg az itthonlétet. Mi is szeretnénk még 3. babát a korom ellenére, bár most ez a pocakfájós időszak eléggé elbizonytalanított. Eddig úgy gondoltam, hogy két év múlva jönne is a következő, de most úgy látom nem lesz rá energiánk, inkább majd csak öt év múlva. Úgy látom Tücsiéknek bejött ez a korkülönbség, nálunk ugyanennyi idősek lennének a gyerkőcök addigra :D .

A D vitamint én egyszerűen belecseppentem a baba szájába, ez nem jó így??? Dorka egy idő után magától nyitotta a száját :D . Fejni kézzel nem tudok, géppel meg nem szeretnék, nehogy mellgyulladáshoz vezessen (első babánkkal vagy ötször kaptam mellgyulladást, akkor sokat fejtem, hogy elég legyen a tejci).

Kép

Kép
emendora
 
 


Lamme, nagyon ügyes vagy az alvás kialakitásával :D
hát igen, nem az igazi, amikor rohanva kell zuhanyozni, és arra nincs az embernek kapacitása, hogy bekenje a lábát testápolóval... :?

Tücsi, van a radiátoron víz feltéve párologtatni, nem hiszem, hogy száraz lenne a levegő...sokkal inkább apára gyanakszom, ő fujja az orrát mostanság.. :cry: De semmi más nincs, csak az orra van tele állandóan, nincs se hőemelkedése, se láza...Szerdán majd mondom a dokinak, remélem, ő is így látja majd..

Kérdezte tőlem is a védőnő. látom-e a szuri helyét, de sajna nem nagyon...van egy pici piros folt, ami akár melegkiütés is lehet.. :? Majd ma jól megfigyelem.. :shock:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Szia Emendora, tényleg ezer éve... 8) Sajnálom a pocifájást...mi nem használunk semmit, megoldja magának szerencsére..Nem mondom, hogy nem nyöszörög, de nincsenek orditások... :roll:

A D vitamin beadás tök jó :D mi kanalas módszernél maradunk...

Szopiidő - változó...van, amikor 10 perc után nem kell neki, de van hogy 25 percig ...Azért a 3-4 perc nem semmi :shock:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Babett, Vicsok, Nektek még nem is gratuláltam a bébikhez :shock: . Nagyon sok boldogságot kívánok a Picurokhoz és sok tejcit!!!!

Kép

Kép
emendora
 
 


Első bébinél mi sem használtunk semmit pocakfájás ellen, Dorka egyszerűen csak nem aludt, ilyen szintű üvöltés nem volt, mint amit Blanka produkál :cry: .

A szopiidő nálunk is változó, de emiatt nem aggódom, úgyis eljön az ideje annak is, amikor már nem lesz ideje szopizni, minden más jobban érdekli :D .

Kép

Kép
emendora
 
 


ja a tb kártyát pénteken kaptuk meg postán, november 12-én állították ki.

Kép

Kép
emendora
 
 


A szopiidő nálunk is változó, épp most evett meg 12-13 perc alatt 120 grammot, előtte meg 30 perc alatt 80-at....szóval az időt semmi értelme mérni, mert nem mérvadó....

emedora: tényleg jól eltűntél...a belecseppentés tökéletes lenne, csak nekem nem ment, mindig elfordította a fejét, mire végre kicseppent az az egy csepp....
Vendég
 


kertikiri írta:Cserébe ma megint csak félórás ölbenszunyák vannak, a mózeskosaras bugyolálós módszerem sem tartott tovább :cry:
Az éjszakák meg....... az éjfél körüli ébredés még rendben van, szépen visszaalszik,igaz a kezemben. De hajnalban ?! Ma már nem bírtam, és 3-kor átvittem a férjemnek (eddig őt próbáltam azért kímélni az éjszakáktól, legalább egyikünk aludjon), de persze előtte megszopiztattam. Mondtam neki, hogy most én csukom magamra a hálószoba ajtót, és majd 3 óra múlva hozza csak Nadint :-) Persze fél órát bírta, utána kellettem én is, meg a komfortszopi, nagy nehezen elaludt, de megint mellettem. Viszont csak 7.20-kor ébredt :-) Innentől viszont nincs nagy alvás. A baj az, hogy ilyenkor a kaja is össze-vissza van, 1,5-2 óránként kéredzkedik, de alig eszik, látom hogy csak aludni szeretne a cicin végre, kicsit sikerül is, de mivel nincs tele a poci, nincs alvás sem :oops:, és ez a tejcinek sem tesz jót.

Azt én is nagyon szeretném tudni, hogy milyen módszerrel lehet rávezetni a babót, hogy magától elaludjon ill. visszaaludjon, ha itt az ideje. Persze a sírni hagyást nem fogom kipróbálni. Hallottam olyat, hogy apuka megelégelte, hogy anyuka órákig ringatja a babát, és persze ki van rendesen purcanva. Egyszer rácsukta az ajtót, anyukát sem engedte be, a gyerek meg lilára sírta magát, persze végül elaludt. Hát én ezt nem tudnám megcsinálni. Nem hagynám magára az utánam síró gyereket...


Jaj, lányok, ez őrület! Nálunk ugyanez a helyzet!
Tegnap este több, mint egy órába került Esztert elaltatni, végül 10 órakor nagy nehezen elaltatta a férjem. De már 1 órakor felébredt, pedig általában 5-6 órát szokott aludni! Cumival még aludt 40 percet, utána megetettem, és nem volt hajlandó visszaaludni. A férjem volt vele, végül 4-kor felkeltett. Megettem ismét, na ekkor elaludt végre, és 3/4 5-től 8-ig aludt. De egész délelőtt nem aludt, másfél óránként cicire kéredzkedett, közben meg csak nyüglődött.
A riasztó az, hogy a 2. héttől nagyon jól aludt éjszaka, általában ste 9-től másnap 9-ig 2 szopival megszakítva (amik után rögtön vissza is aludt), de újabban már este is, éjjel is műsorozik, hiába próbálom álometetésként "eladni" neki a dolgot: bebugyolálom, csak kevéske fény van, nem beszélek hozzá. Eddig működött, de kb. egy hete megy a műsorozgatás átlag minden 2. éjjel.

Leginkább amiatt aggódom, hogy a férjem tegnap éjjel kibukott! Eddig ő volt az erősebb, ő tartotta bennem is a lelket, és virrasztott a gyerekkel, ha kellett. Tegnap éjjel viszont iszonyatos fejfájás tört rá, és majdnem elsírta magát, hogy ő aludni szeretne. Hajnali 4-kor kiparancsoltam a nappaliba, és ott aludt 7-ig, és ma nem fogom hagyni éjszakázni, muszáj nekem csinálnom. Nagyon rémisztő volt látni, hogy az én higgadt, nyugodt, erős férjem kiborult. Mert ugye én nem a lelkierőmről vagyok híres, de ha már ő sem bírja, akkor nagy gáz lesz itt hamarosan! :(

Ja egyszer én is rácsuktam az ajtót Eszterre, másfél órán át bömbölt, ekkor bementem hozzá, és megfogadtam, hogy soha többet... :(

Kép
waterlilly
 
 


Waterlilly:
húúú, azért a 1,5 óra nem semmi, vannak idegeid... :? nálunk ez még nem volt, egyenlőre nem hagyjuk sírni, nem értené meg úgy sem...

és ez vár az apukákra??? éjjel bennem is a párom tartja egyenlőre a lelket, és a gyerekkel van, hogy én tudjak töltődni két szoptatás között. Remélem nem borul ki, na és Nálatok is hamar rendeződik a dolog. Bár ez elkeserít, hogy visszafele is alakulhatnak az események....??
azt hittem ha egyszer eljutunk az éjszakatudatig, onnantól - legalább azzal - nem lesz gond. Bár ezt sok tapasztalt szülőtől hallottam, hogy minden gyerek folyamatosan változik, még 2-3 évesen is néha átalakulnak a szokásaik, és ezzel haladni kell nekünk is.
Vendég
 


Nálunk Apa nagyon jól alszik éjjel :lol: Egyik éjjel Zsófi nagyon nyűgös volt, fájt a hasa, és felébredt, akkor még kapta este az Infacolt. Fél óra sírás után bementem Zsófival együtt a hálóba, felkeltettem a férjemet, és mondtam neki, hogy Zsófi fél órája sír, nem tudom megnyugtatni. Ő meg egyik oldaláról a másikra fordult, és azt mondta: "Jajj, szegények!" :lol: Nagyon sokat segít itthon különben, de éjszaka nehéz felébreszteni :) Amíg nehezen keltem a gátsebem és a varratok miatt, addig ő hozta oda nekem Zsófit, de az sem volt egyszerű menet, volt, hogy az ajtóból visszafordult, és megkérdezte, hogy ő most hova is megy? A gyerek meg közben sírt :) Szóval az éjszaka az enyém. De a reggeli szopi után általában vissza tudok aludni még egy kicsit, akkor már tud vele lenni :)

Kitartás Lányok, egyszer vége lesz ennek is, ma éjjel én is virrasztottam 45 percet a hasfájás miatt. (Holott tegnap este nem kapta az Infacolt, szóval megdőlt az elméletem. Ha kapja, azért ébred fel, ha nem, azért. Enni nem kért, szóval akár aludhattunk is volna majdnem nyolc órát egyben, ha nincs a hasfájás :? )
Vendég
 


Húúú, Lilly, ez az éjszakázás nagyon rosszul hangzik :shock: lekopogom, nálunk nincs ilyen..
Apa felébred, de leginkább arra, hogy nem vagyok mellette.. :? egyébként ő alszik

Ma nem tudom mi van, alszik a gyerek :shock: és 3,5-4 óránként eszik...Lehet, hogy ma én éjszakázom??? :?

Emendora, köszi a gratulációt!! :D Mi is pénteken kaptuk meg a taj kártyát :wink:

Na, megyek, nézem a vacsit! Szép, pocifájástól mentes estét mindenkinek!

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!
Először is gratula a babákhoz, a képek tök jók, nagyon tündéri Mindenki, már irigykedem rendesen. :D :D :D :D
Kitartás mindenkinek ezekhez a nehéz időszakokhoz! :?

Azon gondolkodtam, miközben olvastam, amiket írtatok a szopizásról meg alvásról, hogy nem biztos, hogy ezek az ún. komfortszopik jók...
Persze, hogy megnyugszik a ciciden, ez természetes, de gondolj bele, 1,5-2 óránként szopizik, lehet, hogy pont azért fáj a hasa, mert tele van! Én jártam így 1-2x Rékussal, és persze, mikor cicire tettem, azonnal megnyugodott, hiszen ez alapból a legjobb szitu neki, de aztán kezdődött elölről...:( Végül kisakkoztam, hogy mivan, ha sokat evet?? Így nyugtatással meg pocimasszázzsal ritkítottam az evést, ekkor legalább 4, de volt hogy 5 órát is vártam, míg megetettem (esetleg kicsi vizet adtam neki inni pohárból), aztán szépen visszaállt a rend! :):)
Persze, lehet, hogy ez másnál nem válik be, de mindig arra gondolok, bakker olyan kicsik még, a pocijuk is olyan kicsi, és bár ilyenkor fejlődnek a legtöbbet, elég megterhelő lehet a kis gyomruknak néha az a mennyiség, amit mohón beszopiznak!

Vigyázzatok Magatokra!

Kép
Kép
agica123
 
 


Ági, a mi babánk napközben minta baba, három-négy óránként eszik, közben alszik és ma néztem az órát, általában 20 percet szopizik. délután, este meg mégis elkezd üvölteni, amíg nem sikerül kakilnia :cry: . Az első kislányunk rengeteget komfortszopizott, tényleg volt, hgoy másfél órán át evett és neki sosem fájt a pocija. én inkább arra gyanakszom Blankánál, hogy túl sokat eszik egyszerre, illetve neki túl sok, mert valójában 80-120 gramm között eszik, teljesen normális, de a tesója kevesebbet evett, inkább csak 80akat többször és semmi baja nem votl. csak találgatni lehet :( .

Lilly, sajnálom, hogy már a párod is kiborult, ez tényleg nagyon rossz lehet :( . az én férjem már a nappaliban alszik :( , de ott is hallani az üvöltést, kicsit tud csak többet aludni, mint én :( .

Kép

Kép
emendora
 
 


Emendora, az is lehet ám, illetve biztos, hogy a tejci is más összetételű, és van valami, ami Blanka pocijának nem tetszik! Túl zsíros neki, vagy épp nincs benne elég olyan tápanyag, ami neki kell, és ezért hiába eszik 1,5 óránként, nem lakik jól...
Nekem pl. elég híg volt a tej, így mi gyakran szopiztunk 1 órán keresztül, mert az utolsó 10-20 percben jött ki a lényeg! És az 1 órában volt, hogy a középső 20 perc pl. csak alvás volt, vagy szendergés, vagy nyámmogás.
Ha nehezen kakil, próbáld ki, hogy a térdecskéjét megfogos, és fel-le tolod, hogy "nyomást gyakorolj a pocijára", hátha egy nagy puki is segít már!:) Persze, ne rögtön evés után :)
Drukkolok Mindenkinek, hogy mielőbb túllegyetek ezeken a nehézségeken! :)
Lilly! Azért a nők szülik az utánpótlást, mert sokkal erősebbek a férfiaknál! (És ezt úgy mondom, hogy én nem vagyok női emancipáció hívő!) Hidd el, bírni fogod a strapát! Bízz magadban!

Kép
Kép
agica123
 
 


Ágica: Ezt a túlevést már én is tapasztaltam Vivinél és Nikinél is. Nikinél pont múlt éjszaka. És az a baj, hogy ez egy ördögi kör. Ő még cicizne, te adsz neki, aztán fáj a gyomra, esetleg bukik egy nagyot, majd újra cicit szeretne, hogy megnyugodjon és kezdődik elölről az egész. Van egy pont, ahol megálljt kell mondani ebben is. Nem beszélve a te, vagyis az anya oldaláról. Te is tök ideg leszel emiatt, egyre feszültebb, és szépen gerjesztődik az egész dolog. Szóval egyetértek veled, vigyázni kell ezzel a sok szopival is :wink:
lamme
 
 


Túlevéshez nekem is volt -szerencsére nem Gáboromnál- szerencsém. Ádikám rengeteget evett és ha nem azonnal folytattuk egyik cici után a másikkal, akkor ő is sakál üvöltésbe kezdett. Pedig jó lett volna, ha a két cici között kis szünetet tart és büfizik, mert akkor talán nem, vagy nem olyan sokat bukik, stb. Mára már amúgy is mindegy. Lényeg, hogy ő alaposan beevett, bukott és fájt a hasa. Már kamilla teát kezdtem adni neki, mert a széklete is túrós-zöldes színű lett. Túlette magát, amit később is megismételt párszor. Nem tudtam vele mit csinálni. Ha nem kapta meg azt, ami kellet neki üvöltött, ha pedig odaadtam, akkor elől-hátul folyt minden és a hasfájástól szintén üvöltött.

Apukák pénzt keresnek és kevésbé türelmesek. A kialvatlanság miatt sztem ők hamarabb kidőlnek. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lilly,
őszinte részvétem, mi nagyon hasonlókat csináltunk végig az első babával. Semmi okosat nem tudok mondani, csak, hogy mentesitsétek egymást, amikor csak lehet, és próbáljátok humorral kezelni...
Kitartás!

Belém úgy tűnik, belém ragadt a gyerek. Tök jól elvan, semmi jele annak, hogy ki szeretne bújni, pedig holnap már elmondhatom, hogy bennem gyerek ilyen sokáig még nem volt :? :)
zs
zsuzsoo
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is kitartás mindenkinek! Olvastam, hogy egy picit nyűgösködnek a babák. Nem tudom, nálunk hogy lesz, de amilyen aggódós vagyok, valószínűleg nálunk is Apa fogja bennem tartani a lelket.
A terhességemre igazán nem panaszkodhatom, mert minden gondja-baja elkerült, de ki tudja, kire mi vár. Mostanában el-elkap néha a pánik, a "nem fogok tudni semmit" érzés :oops: :cry: :wink: , de igyekszem úrrá lenni rajta és arra gondolni, hogy a lehető legtöbbet úgyis meg fogom tenni, hogy a kicsinek jó legyen, a többi pedig majd jön valahogy. Ugye? Nem én leszek az egyedüli, aki felnevel egy gyereket és honnan is tudhatnám, vagy sejthetném az érzést, ha eddig még nem volt kisbabám... :oops: :lol:
Szóval! Irigykedve és csodálattal olvaslak Titeket, hogy ilyen ügyesen veszitek az akadályokat. Igyekszem tanulni a leírtakból!

Mindenkinek köszönöm a babakocsis hozzászólást. Hétvégén egy kicsit körbenéztünk :shock: , jelen pillanatban a "babakocsi" szót sem hallom szívesen. :mrgreen:
Átgondoltuk, mi az amire nekünk szükségünk van. Mindenképpen esernyőre csukható kell, mert kicsi a kocsi. Néztük a Peg-Peregot és az Inglesina típusokat. Ez a kettő jött be a leginkább. Voltunk az Outletben is. Nem érzem úgy, hogy nagy igényeink lennének, de azért fekete babakocsit nem szeretnék venni. (jó lenne valami köztes szín, ha összejön egy második baba és netalán fiú lesz, arra is számítani kell!) Lehet, hogy a mózesről le is mondunk, mert kb. 5 hónapos korig lehet használni, amiből kb. az első hónap el is telik otthon, ennél a két márkánál pedig eléggé vízszintesig lehet lehajtani a sportrészt. Néztünk együttest, külön-külön darabokat, stb...Van ahol így éri meg, van ahol úgy. Lehet, hogy karácsonykor lesznek akciók??? Remélem. Azért érdekes árakat tudnak elkérni egyik másikért.

Vicsok:le tudnád írni, annak a bécsi üzletnek a címét??? Még az sem kizárt, hogy megnézzük. Csak, hogy legyen még nagyobb kavalkád a fejemben és lássak még vagy ezer babakocsit. :lol: Előre is köszönöm!
Most lassan leteszem magam pihenőbe. Mégegyszer mindenkinek jó éjszakát és sok erőt a babázáshoz! Gondolok Rátok!
Móni

Kép
szemoncsika
 
 


Én is csak gyors bekukk, tényleg nem volt szép éjszakánk...
negyed8kor evett este, utána már nem mertem elaludni, hogy vajon mikor eszik majd...de éjfélig húzta, akkor is már én mentem be, annyira nyöszörgött, még álmában megetettem :roll:
De aztán 3kor ébresztő, fájt a poci, szopizott egy kicsit, majd trotyi és aludtunk tovább, és most 6kor ismét pocifájásra ébredtünk, szopizott egy kicsit, volt egy nagy büfi és alszik, de elég keveset evett, szóval hamarosan újra idő lesz...
Én meg hulla vagyok.. :cry:

Móni, a cim: www.kinderwagen-cindy.at Hétfőtől-péntekig 9-12,30 és 14-18 ó között, szombat 9-13 van nyitva, de ezeket megtalálod a honlapon. Jó ha van németül beszélő veled, én csak angolul tudok, kicsit nehezen, de megértettük egymást..::))

Megyek, próbálok még pihenni, ma még jön az unokatesóm, neki van egy 15 hónapos kislánya. Még mindig szopizik! :shock: De viszont mesélte, hogy nem volt se cumi, se cumisüveg, így van, amikor éjszaka is átmegy, és cicit kér :shock:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!
Remélem mindenki jól van, babók is alszanak meg esznek szépen :-)

Mindenki használ valamit pocakfájás ellen? Mi eddig még nem, de nálunk is vannak nyűgősebb időszakok, de nem este szerencsére, ill. egyelőre :)

Lilly, nálunk is 6 hetes kora körül volt az ilyen mélypont, hogy se alvás, se tej. Lekopogom, most visszaállt, a "rend", sőt, javult a helyzet. Beállítottuk fixre a fürdést (7 óra), előtte masszázs, délután max 5-ig hagyom aludni, és így este 8-tól reggel 7-8-ig alszik szépen két kajával megszakítva, de mindkettő álometetés. Volt, hogy már 4 órát tudtam egyben aludni! Igaz, ez most 3. napja megy így, de bizakodom :lol: Bár eddig bármit fixnek hittem, az azonnal változott.....

Panndi, este sem látszott Zsófin az oltás hatása? Nem lázasodott be, vagy ilyesmi?

KépKép
kertikiri
 
 


Sziasztok!

A ma éjszakánk szuper volt :D , kétszer ébredt csak Blanka és simán visszaaludt :D .

Ági, Blanka 300 grammokat hízik hetente, a hétvégén meg 200 grammot hízott, a védőnő azzal macerál, hogy túl sokat eszik, túl sokat hízik :D . De persze fütyülök rá, elvileg anyatejes baba nem eheti magát túl ciciből és napközben tényleg csak 3-4 óránként eszik este szopizik többet, amikor fáj a pocija de akkor sem eszik nagy adagokat (mérem). Összeségében is kb. 600-650 grammokat eszik naponta, tényleg nem túl sokat. Valószínűleg valamit nagyon nem tolerál, megpróbálok teljesen leállni a tejtermékekkel, hátha... szoktam a pociját is tornáztatni amikor látom hogy szenved, úgy ahogy írod. Talán az Espumisan is segít most, este adtunk már egy adagot. Azért köszi a tippeket :D .

Tücsi, ilyen zöldes-túrós kakija Blankának is volt, ez a túlevés jele? Szerencsére már elmúlt.

Kertikiri, mi sem adtunk semmit az első babánknak, simán kihúztuk a pocakfájásos időszakot, viszont Blanka annyira üvölt, mint Dorka soha és kézben sem nyugszik meg egy idő után, tényleg rémes ilyenkor a helyzet, olyan hangosan sír, hogy nem értjük egymás szavát a párommal :shock: :shock: :shock: . Tegnap este a lakás másik végében alvó három évesünk is felébredt az ordításra, pedig ő annyira tud aludni, hogy szilveszterkor a tüzijáték sem zavarta :shock: .

Kép

Kép
emendora
 
 


kertikiri írta:Sziasztok!
Remélem mindenki jól van, babók is alszanak meg esznek szépen :-)

Mindenki használ valamit pocakfájás ellen? Mi eddig még nem, de nálunk is vannak nyűgősebb időszakok, de nem este szerencsére, ill. egyelőre :)

Lilly, nálunk is 6 hetes kora körül volt az ilyen mélypont, hogy se alvás, se tej. Lekopogom, most visszaállt, a "rend", sőt, javult a helyzet. Beállítottuk fixre a fürdést (7 óra), előtte masszázs, délután max 5-ig hagyom aludni, és így este 8-tól reggel 7-8-ig alszik szépen két kajával megszakítva, de mindkettő álometetés. Volt, hogy már 4 órát tudtam egyben aludni! Igaz, ez most 3. napja megy így, de bizakodom :lol: Bár eddig bármit fixnek hittem, az azonnal változott.....

Panndi, este sem látszott Zsófin az oltás hatása? Nem lázasodott be, vagy ilyesmi?


Nem, szerencsére nem, annyi, hogy délelőtt nem nagyon aludt, ezért este többet aludt, de így is kellett vele játszani egy fél órát, szóval semmi hatását nem láttuk szerencsére. Az oltás után pár órával volt egy félórás erős sírás, de ennyi.
Éjszaka meg aludt ezerrel :)

Zsófi is sokat hízik állítólag, két hónap alatt két kilót, de nálunk inkább örült neki a védőnő :lol:
Vendég
 


Látod Vicsok, kinek mi a szörnyű :-) Nekem amit leírtál a ma éjszakátokról, már szuper, hiszen minden kaja után visszaaludt Kisvicsok :-) Én erre várok Nadinnál már 7 hete :-)

KépKép
kertikiri
 
 


Általában egy baba akkor fejlődik jól, ha legalább 150 gr-ot hizik hetente. Ez viszont csak egy körülbelüli meghatározás, és minden babánál egyénileg változhat. Ha a 150 gr körüli hizás megvan , nincs gond, és akkor sincs baj, ha ettől többet hizik.
Emendorának igaza van , egy kizárólag szoptatott, anyatejjel táplált babát nem lehet túletetni, ugyanis a felesleget vissza bukja. Ezért nincs újszülött és pici csecsemőkorban gyomorrontás ( szoptatott baba esetén ).
A hizás mértéke nagyban függ a tej minőségétöl, illetve a felszivódásától. Ezért van az , hogy nem kell nagy menniségü tejet kiszivnia a babának ha az a tej jó és felszivódik . Akkor jól hizik a pici.
Gyakran előfordul , hogy a pici nem kakil hosszabb ideig , ez azért van , mert a tejet annyira felhasználja, hogy nem marad szinte semmi salakanyag a szervezetében. Nem kell megijedni. Az is normális, ha minden pelusban van termés :oops:
a zöld székletnek több oka is lehet. A leggyakoribb, ha a baba csak a cukros első tejet szivja ki a ciciből, és nem jut megfelelően a hátsó, zsirosabb-táplálóbb tejcsihez. Vagy akkor is előfordul, ha megterheli a pociját és átmenetileg nehezebb az emésztése. Mindkét esetben szopizhat nyugodtan tovább, ahogy a tej felszivódik elmúlik a probléma is. A zöldes székletnél előfordulhat nagyobb gázképződés, hasfájás, ezt masszirozással, stb enyhithetjük.
Arra azért jó odafigyelni , hogy megpróbáljuk legalább a 2 h , de inkább a 3 h-át kivárni a két szopi között, hogy legyen ideje a pici gyomrának megemészteni a tejcsit, és felkészülhessen az újjabb adag befogadására. Ráadásul a ciciknek is kell legalább ennyi, hogy visszatermelje a tejet. Igy elkerülhetőek vagy lecsökkenthetőek a széklet és hasi problémák.
:wink:
nadimo
 
 


Szia Nadimo!

Köszi a sok-sok infót!!!! :D :D :D
A védőnők (illetve az a kettő, akit én ismerek), sokszor annyira ellentmondó dolgokat mondanak mind a gyerekdokinak, mind annak, amit a neten olvasok a szopis tanácsadóktól. De most Te is megnyugtattál :D .
Sajnos este nem igazán sikerül kivárni a 2órát két szopi között, de akkor már nagyon kevés tejci jön és sokszor csakis kizárólag cicin nyugszik meg a bébink. Meg ő cumizni sem hajlandó :D , mondjuk nem is erőltetem, párszor kínáltam csak neki.
Most éppen édesen alszik :D , délelőtt, kora délután semmi baja.

Kép

Kép
emendora
 
 


Sziasztok!
Alvás & éjszaka problémákra:
Eleinte én is jártam úgy, hogy teljes kétségbeesésembe felkeltettem Apát hajnalban, hogy azt csinál a gyerekkel amit akar, de én aludni akarok.
Aztán rájöttem, hogy mindannnyiunknak jobb, ha az éjszakákat kihúzom egyedül Lillával. A férjem inkább fürdés előtt játszik többet Lilluval, reggel odahozza az ágyunkba vagy ha ko vagyok, csinál reggelit.
Így, hogy Apa alszik (legalább próbál - ennek érdekében én mindig becsukom a hálószobát és Lilluval is csukott bébiszobában randalírozunk! :D) - legalább egy higgadt ember marad a családban.
Nekem is sokszor nem alszik vissza Lilla, csak a második etetetés után. Mi ekkor azt csináljuk, hogy őt visszateszem a kiságyba, ott mondjuk nem sír csak dumálgat, én meg matracon pihenek mellette. Ez nem alvás, de engem a cipelése hullára fárasztott, így legalább vízszintesen pihenek. Kb. 30-60 perc után megunja Lilla a banánt, ekkor felveszem és újabb szopi után elalszik. Nem biztos, hogy síró babával is megtudod csinálni, de a fenntlétekre valami relaxot nem árt kidolgozni, mert sokkal jobban leszel, mégha nem alszol is. Egyik barátnőm babástól a fotelba üldögélve pihen.
Amikor elalszik Lillu akkor nesztelen próbálok kisurranni, ez legtöbbször sikerül.

Napközben szerintem sem árt vigyázni, mert nálunk is volt olyan ördögi kör, hogy fájt a hasa, csak a szopi kellett, utána viszont jobban sírt, mert túl sok volt a pocijában, de közben nyugtatásként újból szopizni akart. Itt szerintem minde gyereknél más az egyensúlyi helyzet, valahogy azt kell kitapasztalni.

Kertikiri! Szerintem örülj, amíg nem kell semmi hasfájásra, a nyűgösség nem azonos a hasfájással! Nagyon ügyi babád van!

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


emendora :
higgy magadban, jól csinálod.
Sajnos van hogy az anya a sok egymásnak ellentmondó infoktól, már azt sem tudja mi a helyes.... a lényeg hogy a megérzéseidre hallgass a leginkább, és a sok info közül mindig csak azt szürd ki és próbáld megvalósitani ami neked és a babádnak a legjobban megfelel.

a nagyobb hizásról :
Képzeld az én kisfiam egy hónap alatt hizta meg a 2 teljes kilót !!
Azt hittem rosszul leszek mikor megláttam a mérleget a tanácsadóban. :shock:
Azt láttam hogy jól szopizik, (rengeteg volt a tejem is, ráadásul majdnem narancssárga volt annyira dús tej volt :lol: ), de azért ez még engem is mellbe vágott. Már azt hittem hormon bajos.

Az orvosunk tök jó fej volt, mondta hogy ha csak kizárólag cicis a gyerek nincs gond. Mondjuk ezt én is igy gondoltam, ráadásul mivel szakmába vágó volt a kérdés, jobban biztam a saját tanulmányaimban és tapasztalataimban mint mások véleményében.
Egy idő után beállt a súlya.
A rokonok körében viszont nagy érdekesség számba ment, hogy az újszülött ( 3 kilós ) gyereket 1 hónap alatt kicseréltük egy jóllakott napközisre. :?

Alfi most már 4 éves, de kicsinek és most nagyobbnak sem volt soha túlsúlyos.


Úgy hogy mindent bele ! Jó étvágyat ! :wink:
nadimo
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: