Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

KicsiDávid még mindig nagyon édes :D Olyan kis ennivalóak így csukott szemmel :) Napersze máskor is :)

Ildi? Mi újs veletek? Néha azé számolj be magatokról is :)

Judit, csodásak a jányok :D Leti angolspárgázni készül? :lol:

Nekünk meg megvolt tegnap az első balesetünk :( A kocsin nem nagyon van látható nyoma, nekünk meg szerencsére semmi bajunk. Coráztunk este, oszt hazafelé belénkjött egy ótó a 100 lábú hídon- bele (vagy inkább neki) is tolt kissé az előttem lévőnek. Rendeztük a dolgokat, de én szőke nő égve hagytam a lámpát, természetesen a motort leállítottam :? Fél óra alatt lepukkadt az aksi (jó öreg már), végül azok segítettek bebikázni, akik belém jöttek. Ültem már megkoccantott kocsiban, de így, hogy én vezettem, tök szar... Nem is tudtam kezelni a helyzetet, csak az volt bennem, hogy a gyerekkel haza kell jönni. Eszembe se jutott, hogy lámpa kikapcs, vagy ha mégse, akkor legalább a motort ne állíccsam le :( Így a félórás intézkedésből másfél órás tortúra lett a hidegben. Namindegy, túlvagyunk rajta . Vihessük ótószerelőhöz a kocsit.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Szió!


Szóval elszállt............amúgy sincsen jó kedvem...de kezdem előlről......


Dávid Baba gyönyörű!!!! Nekem a mezítelen kép tetszik a legjobban! Milyen jó is ilyen pöttömöt babusgatni!!!

Judit! Örülök hg nektek nem lett semmi bajotok!!!!!!! Én biztos összep.tam volna magam főleg gyerekkel!!!!! Az meg...valszeg én is égve hagytam volna a villanyost!!!! :shock: Tényleg a Mjúzikbogyót minden nap edzitek fülhallgatóval? Vagy csak simán zene van otthon?

Judit!
Milyen jó....kicsit irígykedek hg a lányok ketten vannak!!!!!! És hogy Letinek megvan a húzóereje meg motivációja hg Gréti játszik vele!!! Biztos észre is vetted a fejlődésében...nem?Meg sokkal kiegyensúlyozottabbak ketten... Azt meg hg áll nem is mondtad!!!!! Vagy csak én voltam trehány és nem vettem észre?.... :oops: Nem is látszik a ragacs! Meg nem is nagyon zavarja ugye??
Köszi a tali jó volt. Megettem mindent! Hoztam is haza a maradékból azt meg GYurival dobtuk be éjjel... :roll:

Mindenki!
Olyan rossz kedvem van amiatt hg Nimi nem nagyon hagyja hg puszilgassam,ölelegessem...A töbi baba hogy van ezzel? Vagy csak az én gyerekem ilyen???Olyan rosszul esik!!! Meg mivel fiú gondolom ez csak egyre rosszabb lesz....

A másik meg...hg minden nap főzök neki valami újat,finomat de mostanában végig ordítja a kajálást.... :cry: Egyedül a babagríznél nem...de hát 1 dobozzal 2 napra lenne elég....nem gyűznénk anyagilag...meg nem akarom egyoldalúan táplálni....minden vitamint -ásv.anyagot meg kell hg kapjon...az meg nem nagyon elégítené ezt ki....na ezt csak úgy mondtam....

Esik az eső...pedig most indultunk volna sétafika.....

fanna3
 
 


Olyan jó volt olvasni Szilbee férjének a történetét. Érdekes a másik oldalról szemlélni az események alakulását. :D És az a kis csöppség! Főleg a hatalmas talpacskák... :oops: :lol:

Balwin, biztos, hogy a csöppségre figyeltél, s ez a lényeg, meg az, hogy semmi bajotok nem lett! Az autó meg csak beindult, nem?!

Fanna, nem tudom, mennyire vigasztal, de Máté sem olyan ölelgetős. Már kicsinek sem szerette annyira, pedig én úgy, de úgy imádtam ölelgetni... ha engedte volna :roll: Most meg néha ő mászik az ölembe, mikor már majd' akkora, mint én :lol: Bezzeg a lányok! Mint két cica! Őket mindig lehet simizni, s pont a múltkor, egy esős, nyűgös délután gondoltam rá, hogy mennyit puszilgatom, simogatom, ölelgetem Jázmint, s hogy ez láthatóan mindkettőnknek milyen jó! Szóval, mindn gyerek más, s nekik is lehetnek nyűgös napjaik.

Szerintem ez így van a kajálással is. Az elmúlt 2 napban én is csak bolti kajával etettem Jázmint, mert bármit kotyvasztottam, mindenre húzta a száját, tekergette magát evés közben, bekapta az ujját, de nem is volt hajlandó kihúzni - sztrájkolt. :roll: Most kivárok. A kedvenceiből vettem a boltban pár üveggel, aztán pár nap szünet után ismét próbálkozom a saját főztömmel. Szerintem egy-két babagrízes nap még belefér :wink:

Emeletes házban laktok, Fanna? Mert akkor egy ötlet séta helyett esős időben: felöltözteted, nagyra nyitott ablak (ha nem ver be az eső), babazene vagy van olyan, ami meditációs zene, de a természet hangjait hallani rajta, s máris olyan, mintha kirándulnátok!

Egy finom kávé, hátha jobb kedvre hangol:

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 

 
 

Sziasztok!

Dávid születéstörténete egyszerűen fantasztikus. Egyben humoros, megható és tökéletes. Apuka! Gratula!!!!!!!!

Balwin!

De sajnálom a történteket! A lényeg, hogy Ti rendben vagytok. Persze , tudom az is elég lesz, hogy megcsináltassátok az ótót.

BBj!

A csajok nagyon aranyosak, olyan szépek. :D :D :D

Fanna!

Bár nincs fiam de a környezetemben, családomban van tapasztalatom e téren. Szerintem ez most csak olyan átmeneti állapot, anyásak a fiúk nagyon is. Egyébként meg kb ebben a korban Szonja se volt bújos, nem hatotta mega puszi özönöm. Viszont most már Ő kezdeményezi sokszor a szeretgetést!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Még nem is mondtam, mi volt pénteken. Megcsinálták az EEG-vizsgálatot Máténak, s kiderült, először az idegosztály főorvosa értékeli ki az eredményt, majd ő küldi fel a gyerek neurológushoz, akihez kedden megyünk.

Túlaggódó anyuka (ez lennék én... :oops: ) nem tudja kivárni a keddet, ahogy kész a vizsgálat, megy a csúnyán néző, morcos, a fejemet már a nézésével leharapó főorvoshoz, hogy haj, de messze van még az a kedd, mondjon már pár szót, mert addig megbolondulok, s aztán egy beteggel több baja lesz az osztályon. Ez hathatott, mert pár szemüveg fel-, majd letolás után közölte a gyors diagnózist: szerinte az epilepsziára jellemző jellegzetes tüskéket nem látni (mázsás kő lezuhant...), DEEE (ajaj, gyomor összeszorult) van ott valami, aminek nem kellene ott lennie, de ezt majd a gyerekorvos elmondja, meg , hogy mi a teendő ezután, mert követni kell a gyereket (gondolom, inkább az állapotát, de úgy motyogott)... És ezzel befejezte közlendőjét :roll: Én meg naívan nem hagytam annyiban, s visszakérdeztem, mégis mi van ott? A válasz: théta szinkron (semmit nem találtam azóta róla a neten...). Majd egy gyors viszlát után úgy hagyott ott, hogy még pát se tudtam neki inteni... :roll:

Szóval, most itt tartunk. A többit majd kedden a gyerek neurológus. Nem lettem jobban a hallottaktól. Főleg, hogy erről a théta szinkronról nem találtam semmit. Vagy süket vagyok és nem is ezt mondta, bocsánat, mogyogta inkább. :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Judit!
A lényeg, hogy nem lett bajotok! Én sem hiszem, hogy tudtam volna kezelni a helyzetet. Már jöttek belém, éppen tanuló vezető voltam, amikor mögöttem a pasi cska a szeretőjével volt elfoglalva. Ki sem szálltam, az oktató intézett mindent.
Nekem csütörtökön volt halálfélelmem, ahogy mentünk angolra, szakadt az eső, az autólámpánk fénye nagyon gyengusz, az ablaktörlő, meg folyamatosan csíkot húzott az üvegen, jóformán semmit nem láttam. Azon imátkoztam, csak épségben érjünk be! Aztán vissza már jó volt, a "zsír" is eltűnt az ablaküvegről, bár a lámpa továbbra is szar, de legalább láttam, hogy mi van előttem.
Annaluca gondolom semmit sem érzékelt a dologból, max hogy állunk egy helyben.

Fanna!
nem pizskálja a ragacsát, tegnap m,eg is szabadultunk orvosi utasításra tőle. Háát, nem túl szép látvány, egy kicsit olyan sárgás-barnás valami olyan ragacs van rajta, nem szivárog, de halvány emlékeim szerint nagy sebeknél van ilyen levellés. Egyébként elég mélynek tűnik a seb.

Én is ezért untam meg Grétinek főzni, hogy sosem ette meg, a bébikaja meg lecsúszott. Akkor minek törjem magam. Letivel már meg sem próbáltam. A babagríz nálunk is nagyon megy, és kurv@ drága való igaz. 4-5 nap / doboz, vagy felváltva szoktam jó éjt papit is adni. Annak nem tudom mennyi az ára. De mondták, hogy kis vízbe áztassak darált háztartási kekszet. végülis hasonló, meg úgy is mondták, hogy reszelt almába, felfogja a levét. Lehet megpróbálom egyszer.

Leti áll már egy ideje, lehet nem is írtam. olyan egyszerre csinált mindent. Mikor elmászott, szinte egyidőben fel is állt, magától felült. Éjszaka nem tom hányszor keltünk hozzá, most már nagyon a fogá(i)ra gyanakszom. Hajnalban arra ébredek, hogy közelről jön a szuszogás, hát áll a kiságyban aztán skubizik kifele. Na mire visszaraktam, bealudt....
Ahogy írta Szamóca kb az zajlik most már nálunk is. Gréti mászik elől, Leti utána, aztán másznak egymásra...Kész a vircsaft!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


BBJ! Két ilyen falatka lányt! :lol: Látszik rajtuk, hogy sokat foglalkozol velük, nem véletlen, hogy ilyen jó testvérek!

Szerintem a mai világban nagyon megnyugtató, ha az ember érzi, tudja, hogy nincs egyedül sem az örömben, sem a bajban, mert vannak testvérei. Nekem öcsém és húgom van, s a férjem mellett tudom, hogy rájuk számíthatok, ahogy ők is rám bármikor. :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Szamóca!
kitartás keddig. Jajj, borzasztó lehet ez a bizonytalanság! Máté, hogy viseli a dolgokat? Hova mentek kedden?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Fanna, nem, az csak ecceri alkalom volt a fülessel :) Itthon a tv megy háttérzajnak, illetve néha Apa hallgat muzsikákat. Rookosakot :) Babazenénk nincs, de lehet beújítok párat :roll:

Szamóca, ez első körben jó hír :) Várakozni meg...hát marha nehéz, az tuti, főleg, ha a gyerkőcről van szó.
Théta hullámról tok neked infót adni... az agyban ugye vannak agyhullámok, a béta agyhullámok az éber állapotot hozzák létre, az alfa hullámok az ellazult állapotot, a théta hullámok pedig az alvás, a mély meditáció állapotát. (Van még egy, a delta, ez a mély, öntudatlan alvásért felelős.)
Ezek agykontrollos definíciók... Tanátam théta-frekvencia szinkron-os cuccot is, de annak neki kéne feküdnöm, hogy értsem :wink: Nyers orvosi szöveg. Itten vane:

Théta frekvencia

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ditke2007 2010.05.19 13:43-kor.

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Bocs, Ditke, kissé szétszórt vagyok... :oops: Burgmanné volt az osztályfőnököm, matek tagozatos voltam, de nagyon utáltam! Néhányan, akik tanítottak: Major Judit, Pipiczné, Gőz Sanya, Bojtosné, Garas Kálmán, Tűri Béla... szerintem közülük már nem sokan vannak ott.

Köszönöm a cikket, Balwin, én nem értek az agykontrollhoz, a beszélgetés nagy részével nem is tudtam mit kezdeni, talán ez a rész, ami érint(het) minket:

"– A hippokampuszbeli rendellenesség miatt támadhat betegség?
– Igen, az úgynevezett fokális epilepsziáknak az esetek többségében ez az agyterület a fókusza. A hippokampusz azért képes ellátni az emléknyomokat beégető és asszociáló feladatát, mert a serkentőidegsejtjeit igen gazdagon összekötik az idegrostok. Ennek köszönhetően a piramissejtek szinkrón kisüléssorozatra (éles hullámra) képesek, amely 100–120 milliszekundumig tart. Ha a serkentés és a gátlás egyensúlya megbomlik a szinkronizáló mechanizmusban, az éles hullám időtartama 40 milliszekundum körülire csökken, s ez az úgynevezett interiktális kisülés az epilepszia egyik jele... ...Kimutattuk, hogy ennek az agyterületnek bizonyos részén (magyarra fordítva a fogas tekervényben) látszólag egészségesek a meglevő idegsejtek, valójában azonban hiányzik belőlük egy kulcsfontosságú kalciumkötő fehérje, s emiatt a rendes erejű bemenetnek is túl erős kimenet lesz a következménye. Ezenkívül a serkentőidegsejteket ellensúlyozó gátlóidegsejtek egy részének pusztulását is kimutattuk. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért működik rendellenesen (miért idéz elő epilepsziás rohamokat) ez a látszólag egészséges agyterület. "

BBJ, kedden az itteni kórházba megyünk a gyerek neurológushoz. Kiderült, hogy ha a gyerekorvosunk nem protezsál be minket, akkor itt is csak januárra van időpont! :idea:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Tyűjamindenit!!!!!!!............nám olvastam végig a bevágást.... :roll: El sem hiszem hg ezt lehet érteni...... :shock: az aki írta..érti???
Rendi vagy Judit....gondolom most egy jó pár órás elfoglaltságot adtál a Szamóca családnak :lol: :lol: megpróbáltam én is...dá nám, naon nááááám.... :lol:

Szamóca!
Köszönöm a lelkesítő, gatyábafelrázó szavakat :D jó ha írsz tapasztalatot! Meg a kávét is....jó gondolatolvasó vagy....azzal ültem a gép elé :D
Namármost......a múltkor Judit kérdezte a nevedet....remélem nem én siklottam el fölötte,hg nem vettem észre amikor írtad....... :oops: ha igen bocsánat :oops: ....???Hm???Leírnád még1x.... :roll:
Háááát....én mindig is fiút akartam.....hátha MEGJAVUL A LELKEM .....próbálom kevés bőgéssel kivárni.... :wink:

Kati!
Neked is köszönöm a hozzászólást.....Hátha ha Szonja sem...akkor csak kivárok!!!

Judit!
Mikor kell kontrollra menni?
És beszélgetnek is a csajok?????? :lol:

Ja meg még Szamóca hát rendes volt a doki...és nem gondolja hg az odavetett, meg nem magyarázott szavak talán az aggódó szülőt még jobban kétségbe ejtik????????? Vagy örüljön az ember hg szóba állt??? Kegyetlen tűkön ülni!!! De ha lett volna valami vígasztaló hg akkor biztosan mondta volna.......

Ditke!
Nekem is ez a véleményem...nem merem koránra vállalni a második babát....mert mi van ha olyan személyiség lesz...bár már a mostani sem kutyus... :roll: aki egész embert kíván???És segítségem meg nincsen...mármint nagyszülői, folyamatos, állandóan riasztható....anélkül pedig nem nagyon tudom elképzelni.....megint csak azt tudom mondani hg le a kalappal aki ezt meg tudja valósítani! :D


Ja még Ádámhoz....hogy nekik milyen jó...amikor az anyukát éppen varrják...végig mehet a babuval és láthatja mit csinálnak vele...szóval az is igen nagy dolog amikor ŐK kísérhetik,vigyázhatják a csöppséget! És azért ez már rész a szülésből.... :wink:

Szóval köszönöm szépen a vígasztaló szavakat! Tudtam hogy fogtok megnyugatót írni...azért is hozakodtam elő a bajommal......

fanna3
 
 


Dorka!

Nagyon gyönyörű Dávid!!!!

Fanna!

Elküldöd az email címed priviben? Küldeni akarok képet.(most vettem észrve, hogy én nem tudom :oops: Köszike

BBJ!

gyönyörűek a csajok.


sok puszi

Kép
kbernadett
 
 


Szép estét!!!


Csak gyors kukk ide!
Voltunk Szilbbenél, hát nagyon cuki a kis Dávid! Tök furi, olyan nagy volt mellette Szabika!!! Megnézték egymást, Szabi nyúlt is felé az üvegnél, nagyon szépek voltak!
Szilbee még kis sápadtka volt, de jó volt a kedve! :)
NAgyon nem tudtunk beszélgetni, nem maradtunk sokáig, had pihenjenek még!!!


Katlina, tegnap elfeledtem boldog hófordulót kívánni nektek!!!!

Judit!! Bakker, ez kemény!

Szamóca! kitartás!!!

Fanna, mi még nem vagyunk abban a korban, mint ti, de ez bizti csak olyan átmeneti állapot, lehet, hogy nyűgösebb volt, vagy ilyesmi!! Ettől még TE vagy a legfontosabb neki! :D

Judit! Édesek a csajszik!!!

Rólunk: kész az ajtó-ablakcsere, csak a takarítás van hátra... :? :?
egy kis fogacska már kibújt!!! A másiknak sem kell sok!! :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Fanna!
Nálunk is van olyan, hogy nem akarnak puszit, ezen ne stresszeld magad! Nem olyan napjuk van! (Bár halkan megsúgom, én akkor is szoktam. Megerőszakolom a gyerekeket. Visítanak, de nem baj, én élvezem!)

persze, Gréti adja az instrukciókat, de eddig csak a kérem szóra reagál, a többi, hogy üllj le, forgás, gyere vissza, még nem. Sajnos. így nem győzök rohangálni utána. Próbálkozik felállás után a vissza huppanással, de még inkább csak a lába ereje hagyja el, és rémülten várja a következményét a lezuhanásnak.

Nem kell menni kontrollra. A varratszedéssel végeztünk. Du-án jutott eszembe, hogy azt mondta viszkethet, most be is kentem popsikrémmel. Hidratál, hámlaszt, a legtökéletesebb! Úgy vezsem észre, mintha tényleg viszketne neki.

Gréti ma megmutatta a kezén, hogy hány süti van a képen. Olyan kis semmiség, de szerintem fantasztikus. annyi ujját kinyitotta, és mondta, hogy 5. csak pislogtam, hogy ez azért nem is olyan egyszerű dolog!

Dorka!
Puszi Szilbeeéknek! Nagyon édes lehetett Szabi, már ő biztos megnyomogatta volna az uncsitesót!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Fanna, én meg jányt akartam mindég :D Legalábbis elsőre. Mosmán vágynék egy kisfijamra is :roll: De druszámék családmodellje is teccik :lol:
Én puszilgatom Annalucust, akár teccik neki, akár nem 8) Örömöt még csak nekem jelent, ő elviseli :mrgreen: Hősiesen.
Nincs még kukisom - mán gyerekméretben -, de sejtem, hogy fiús anyukáknak ez lehet a legnagyobb fájdalma...hogy a "nagyfiú" természeténél fogva nem bújós. De Nimi még kicsike, biztos csak bal lábbal kelt fel :) Te vagy neki a legfontosabb :) Ezt mán írták előttem, tom...de én is így gondolom, nah :D

Dorka, gratula a fogacskához! :D

Sírunk...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Megpróbűlta visszaolvasni, de nagyon sokat termeltetek!

Úgy látom van egy új csatlakozonk, neked üdv!

Judit! Örülök, hogy Letikétek túl van a műtéten, és nem piszkálgatja a sebet. Lehet, hogy most mélynek látszik a seb, de hátha alakul még.

Balwin Judit! Akkor kezet rázhatunk! Tegnap délután belénk is belénk jöttek (megint).

Gyorsan megpróbálok kicsinyíteni képeket. Később még bejelentkezek.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép Kép Kép Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szerintetek a vonalzóm miért írja ki ma, hogy 1 éves babó? Nov. 16. nem pont ma van... Akkor mit írt ki 16-án?

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Jó reggelt!

Hú, Olga micsoda tortaköltemény. Gyönyörű! Jól sikerült a buli?

Balwin Judit és Olga: Sajnálom, ami törént Veletek, de az a lényeg, hogy nem lett bajotok. Mi is voltunk szombaton a Corában, szerintem meg voltak őrülve az emberek.

Fanna: Nálunk Dorka nem hagyja, hogy ölelgessük, puszilgassuk, az apja volt ilyen. Én már megszoktam, de anyósomék mindig kiakadnak, hogy a gyerek nem lelkesedik jobban.

Judit: Nagyon ügyesek a csajszik. Én is már várom, hogy Kata kezdjen mászni vagy felülni vagy valami, de egyelőre még csak kúszik, mint egy kis kommandós. Már akartam írni máskor is, hogy annyira szépen öltözteted a csajokat. Sárga vagyok az irígységtől.
Egyébként Kata rendszeresen 3-4-5-ször fenn van éjjel. Már én is nagyon várom azt a fogacskát.
A lovaglás jó volt, bár nem tudom, Dorka mennyire élvezte. Mereven ült a paci hátán, kifejezéstelen arccal, de mikor megkérdeztem jöjjünk-e még, azt mondta igen.

Szamóca: Semmit nem értettem a szövegből, amit betettél, de bízom benne, hogy nincs baj. Darvas Évához mentek?

Dorka: Szilbeenek és Dávidnak puszi, Ádám története nagyon jó volt. Megsírattam. Szabinak gratula a fogacskához!
csni
 
 


Olga, nagyon klassz volt Balázs szülinapja. A torta a te krációd? Nagyon fini lehetett.
Olyan jó rátok nézni, csak úgy sugárzik rólatoka a boldogság! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Fanna, ne aggódj, van ilyen szakaszuk, hogy nem szeretik a puszikat, ne erőltesd, és előbb-utóbb magától kéri majd. Gondolom. Nimi nagyon édi a képen.
Utólagos engedelmeddel a labri kutyinkat Nimródnak neveztük el, mert nagyon tetszik nekünk ez a név. Olyan nemes, értelmes, sokat igérő.

Bbj, Leti, hogy van, Grétinek az ovi még mindig nehezen indul?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szilbee!!! BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!
Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Olga!!! nAgyon aranyosak vagytok a képen!! Mekkora tortája volt Balázsnak!!!! :shock:
Hol mentek megint belétek? Ugye nincs semmi komoly???


Judit!! Nagyon ügyesek a leányzóid!!! :)

Ditke! Várom ám a képet rólad... :D

Jaimee! Rég írtál, jól vagytok????

Évi! Mizu Ivettékkel??? És veletek???

Ildi! Ti hogy vagytok? És akutyusok sem garázdálkodnak???

Szamóca! Írj te is, rendben vagytok? Leányzók is?

Katlina!!! ezer éve nem írtál! Jól vagytok??

Szilbeenek átadom a jókívánságokat!!
Szabival meg egyszerre növesztjük a fogainkat, ugyanis nekem még nem nőtt ki egy bölcsességfogam sem, (vajon mért? :oops: ), de most nyomakodik az egyik....

Valaki tudna nekem infót adni? Most 5 hónaposan vinni kell a babát a védőnőhöz csecsemőtanácsadásra? Mert most ugye oltás nincs, de a dokinak meg a védődőnek le kell csekkolnia Szabit?? :?
Elvileg havonta kell, ugye?

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Nagyon sok boldog szülinapot, Szilbee, immár négyesben!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Olga, én figyeltem, azóta folyamatosan 1 éves Balázs. Lehet, hogy butaság, amit mondok, de ez a vonalzó nem csak egy éves korig mér? Vizsgák lesznek mostanában?
A torta hatalmas volt és nagyon fincsinek tűnt...nyam-nyam... :lol: Úgy láttam Balázs is élvezte a bulit! :D

Fanna, valamit félrenézhettem, én csak a fénykép kérésre emlékszem, de amúgy Tímea vagyok, s kicsi korom óta hívnak Szamócának a szüleim, mert annyira, de annyira imádtam (imádom) a szamócát :oops:
Ja, és képzeld, délután Jázmin megette az általam turmixolt banán-alma pürét! S elrágcsált mellé (szigorú felügyelettel :lol: ) egy egész babakekszet! Szóval, van remény! :wink: :lol:

Niki, Darvas Éva Cegléden rendel? Mert mi ott lakunk és most dr Megyeri Katalinhoz megyünk.

Ildi, kutyás képeket is kapunk? Hagy lássuk már azt a Nimród nevű új szerzeményt! :wink: Tanulással haladsz?

Tanácsadás ügyben nem tudok segíteni, mi pl. még nem is jártunk a rendelőben Jázminnal: amíg kicsi volt, a doktor bácsi hetente jött, most már havonta, van mérlegünk, mértük a hosszát is, az oltásokat is itthon kapta, így mi tanácsadáson sem voltunk még, de nem is hiányolt minket senki. A védőnő havonta felhívott, hogy a kötelező és ajánlott oltások beadásának idejét beírja, meg a súlyát és a hosszát. Összesen talán 3-szor járt nálunk (nem is hiányzik) a 8 hónap alatt. :shock:

Dorka, Jázmin már kifelé jár a taknyosságból, szinte alig kell szívni az orrát. Anna nagyon jól van, hétfőnként Gekkó fejlesztőbe járunk, ill. az apja hordja, mert Kecskeméten van. A hétvégén megjött egy új fejlesztő játékunk, a golyós sor (ovis kortól hasznos: színek, számok, formák,sorrend, analízis, szintézis megismerésére), s jó volt látni, ahogy a két nagy egymást kérdezgette, dicsérték, tapsolták a másikat.
Gratulálok Szabi fogacskájához, majd szólj Te vagy Ő győzött a versenyben! :D

Évi, volt a hétvégén foci? És mi hír Ivettről?

Katlina, ujjad jobban van már?

Szép hetet mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok!

Már megis jöttem a fogorvostól! Kihúzták az egyik fogamat! De nagyon rendes volt a fog doki. Ennek tökre örülök el is határoztam hogy megcsináltatom a többi rosz fogamat! De sajna időpontos s meg délután is max 4 ig van hát ez sajna meg nem megoldottmeg még haza se érek akkorára. Ugyhogy mos várok evvel egy picit.

olyan csúnya idő van:-( szép napot mindenkinek

Puszika

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!

Olga!
habár már biztos rájöttél, azért írja ki, hogy egy éves, mert a vonalzó csak addig van. csinálni kell másikat. Sajnos. én is most jöttem rá, grétineél. csak figyelek ki a fejemből.
Atya ég! Ti is vonzátok a marhákat! Hol mentek belétek? Itthon, vagy otthon? Csak ótónak lett baja, ugyi? De remélem az sem nagy!
Nagyon szupi torta! Hányan voltatok? Sok szeletesnek tűnik!

Judit!
Gyerekként mindig úgy gondoltam, hogy lesz egy fiam, meg egy lányom, talán két fiam. valahogy sosem merült fel bennem a két lány lehetősége. Aztán mikor megtudtuk, hogy kislány, onnantól van elcsavarva mindkettőnk nyaka. Másodiknak is nagyon azt szerettem volna, egy kicsit fájt a szívem, hogy Misinek milyen érzés lesz, de amikor megbeszéltük, azt mondta, hogy jobban örül egy kislánynak, mint egy fiúnak, de azért szeretne egy fiút.(csak férfi, na)
Bár én a mai éjszaka után NEM NEM, ÉS NEM! mindig szoktam iylenkor emlékeztetni, hogy komolyan akarod azt a harmadikat? Leti fent volt kb 12-1-ig, aztán hol én hurcoltam, hol az apja. Hol vannak már azok az átaludt éjszakák? már harmadik napja ezt csináljuk, tuti a foga! Miért nem jön egy éjszaka alatt az összes ki???????

Niki!
A ruhavásárlásom, már-már betegség. Misi szerint klinikai eset. Most le vagyok tiltva a vásárlásról, mert jön a karácsony, pedig vannak megint félrerakatott cuccok. Egyszerűen nem tudok neki ellenállni. Ilyenkor rossz a homebank, mert szeptemberben elég sokat költöttem, aztán Misi meg csak figyelt, hogy ki a Gizi, meg Mari, Erzsi, már megint, akiknek, hol ennyit, hol annyit kellett utalni.

Az jó, ha menni akar! Jó sport a lovaglás is, szépen csinosítja a lányokat! Én is kitaláltam egy sportot Grétinek, csak nem tudom megvalósítható-e. A néptánc tuti, meg valami ritmikusabbat szeretnék, valami aerobik félét. Van ilyen már ilyen kicsi korban is? Tudsz valamit, valahol?

Szilbee!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Neked!

Ildi!
Tényleg a kutyusokról nem is írtál? Rosszalkodnak? Hol vannak, kint, bent?
Ma nem sírt Gréti, sőt maga ment be a csoportba, aztán hoyg ez a hétvégei szünetnek tudható-e be, nem tom. Majd várjuk a fejleméyneket. Letinek viszket a sebe, úgyhogy kence folyamatosan.

Dorka!
Gratula a fogcsücsökhöz!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de napok óta olvasni is csak futólag volt időm. A fiúk otthon teljesen kisajátították a gépet.

Szilbee, nagyon sok boldog szülinapot kívánok! Ádám, iszonyúan tetszett a beszámolód, annyira jó volt látni egy apa szemével. És hát a humor nem szorult beléd :wink: Jó lenne ha néha írnál ide, egy apa szemszögéből érdekes lehet a gyermeknevelés is :lol:

Olga, nagggyon tuti az a torta! Hatalmas! Balázs evett belőle? Jó rátok nézni, sugárzik rólatok az öröm és a harmónia!

Fanna, meg kell, hogy cáfoljam, hogy a fiúk nem bújósak! Nálunk Csongi nagyon anyás, a mai napig megszeretget, megpuszil, "hajazik" stb. Persze ez csak az én kiváltságom, se az apját, se a mamákat nem tiszteli meg vele.
Szeritnem nálatok is csak egy ilyen időszak lehet, majd visszabújik az anyja szoknyája alá :lol:

Szamóca, szörnyű volt olvasni amit leírtál, meg azt is ami kiválthatta! Remélem holnap okosabbak lesztek és nem nagy a probléma!

Na, a kaját már nem tudom ki írta, de Csongi is imádta a tejpépet, és nagyon sokat evett. Mondjuk nálunk a tápszert is helyettesítette, mert mikor a szopiról leszokott nem volt hajlandó tápszert inni, így inkább tejpépeztem.
Megnyugtatás képpen a mai napig az a szokása, ha elkezd valamit enni, akkor este reggel azt eszi vagy két hétig. Aztán jön a következő kedvenc. Valahogy úgy vagyok vele, tudja a szervezete mire van szüksége, teli hűtő mellett éhen nem fog halni, meg ebédre úgy is változatosat eszik.

Ivettnél valószínűleg holnap lesz a császármetszés, most megy UH-ra, akkor többet fogok tudni. Szóval izgulok már nagyon értük, remélem a kis Máté jól fogja bírni a megpróbáltatásokat. Ivett nagyon erősnek tűnik, de azért bevallotta, hogy fél...

Nem volt a hétvégén focimeccs, de most szombaton megyünk Rákóczifalvára.

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasz!


Minnyá olvasok vissza....csak előbb Bettiék képeit felrakom... :D
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

fanna3
 
 


Megvagyunk csak bekakált a gépünk :twisted:

Ádámnak gratula,nem minden apuka ilyen merész hogy írjon nekünk!!

Judit,Olga nem lettem volna a helydben

Dorka!
Gratula a fogacskához nekünk még mindíg nem bújt ki csak szenved vele(láttam ám az új ablakotokat,az ótóból bekuksiztam)

szamóca!
Remélem Mátéval nem lesz semmi komolyabb probléma!az újjam még mindíg véraláfutásos!

Szilbee!
Boldog szülinapot!!!!!

És bizti legyhagytam valakit ezerbocs :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
katlina
 
 


Ja Kati!!!
Mért nincs képed??????

Kép

Kép
katlina
 
 


Na............

most értem a végére az olvasásnak......

Olga!
Aztamindenit!! Mekkora torta volt!!!!!!!! Hány szeletes??? És milyen, hg Balázs is evett belőle? Szép kis család :mrgreen: Gratulálok!!! :lol:

Szamóca!
Hehhh, szép név! Nekem unokatesómat hívják így...és ha lány lesz ha lesz következő erősen gondolkodom benne mivel rímel is a vezetéknévre: Tóka Tímea.... :D ....na nakem ez a szamóca ügy meg...lehet kicsit finnyás vagyok...de volt a kertben otthon...és mindig tele mászott a belseje bogárral...aztán azért nem ettem...pedig tényleg finom... :roll:

na mit még...elfelejtem komolyan........

Ja Ildi!
Hát inkább egy gyerekről kutyát mint kutyáról gyereket... :mrgreen: ...na dobjál képet!!! :lol:

Ja Dorka!
Nálunk ez úgy ment hg 4 hós oltáson voltunk utoljára és a doktornéni azt mondta hg ő 2 havonta szeretné majd a gyermeket látni. (amikor súly, hossz, kutacs stb)...persze azóta voltunk egy párszor betegség miatt.....
A védőnő meg 6 hóig havonta jött...aztán meg megegyezés szerint ...illetve ha akarok bemehetek mérésre...de én fölöslegesnek tartom mivel 2 havonta a drnő úgyis nézi.

Olyan égett szag van..megyek ki a konyhába...hát a krumplit lábassal együtt lehet kidobni... :evil: na ma tényleg üveges bébikaja lesz......

Ja Judit már akartam kérdezni hg van -e új szerzemény... :D

na most mással nem töltök...

fanna3
 
 


ja de...tegnap olvastam hg hogyan lejet a gyermek érzelmi életét fejleszteni...és mondókákkal, verssel,énekkel...de ez itthon elég nehéz...főleg hg miába van meg a dal szövege ha nem tudom a dallamot meg ritmust hozzá.....szóval erről a Höcögtetőről találok valahol infót?

fanna3
 
 


lehet
hiába.... :twisted:

fanna3
 
 


Sziasztok!


Judit! Drága vagy hogy kinézted belőlem, hogy egyedül is rájövök, hogy csak 1 évig mér a vonalzó! Csak mert nem jöttem rá! :mrgreen:

Szilvi! Nagyon boldog születésnapot!

Szamóca! Majd visszakeresem mit írtál, mert úgy látom valamiről nagyon lemaradtam. Minden jót kívánok nektek!

Az a nyomi pasi még Debrecenben jött nekünk. Peti belement egy sárga-halványpiros lámpába :oops: , aztán csak rá fékezett a zebrán, mert egy balfasz index nélkül befordult mellettünk, Peti meg azt hitte telizöld van annak a sávnak. Tényleg nem lehetett tudni-mivel nem indexelt- hogy egyenesen akar menni vagy befordulni. Na a lényeg, hogy már mi is sárga-piros kombinációba mentünk be, úgyhogy nem tudjuk a faszi mögöttünk már miért akart átjönni? :shock: Sérült mindkét kocsi, a fickóé jobban, de nem szarakodtunk sokáig, kézfogás, aztán jöttünk haza.

Ja, Évi! Én is akartam írni, hogy Balázs is borzasztó bújós, puszilós, én is kapok tőlle. Olvastam, hogy a fiúk nem néznek a felnöttek szemébe, stb. de ez ránk nem igaz (még). Szerintem is átmeneti állapot csajok, ugyhogy fel a fejjel!

Közel 30-an voltunk a szülinapon. A tortát szomszédasszony kreálta, és igen fincsi volt! Balázs csak egy kis nyalintányit evett belőle. Beledugta az egyik ujját a tortába, persze egyből a krémet találta meg. Aztán megkostólta. A marcipánokat csak nézegette, nem kostólta meg. A piskota részből adtam a szájába, de kétszer is kiköpte.

Evésről annyit, hogy Balázs is elég szarul adja elő. Tegnap csak 3 pogácsa, meg egy kis szopika volt benne. Ma reggel se sokat evett a vizbegrízből. Mostmár ordít ha berakom az etetőszékbe. ha megyek utánna a lakásban, akkor eszik. De erre meg nem akarom rászoktatni.

Alvás nálunk is gázabb már néhány hete. Képes 5x-8x felkelni. Ma éjszaka csak kétszer keltem fel és mentem át hozzá. Egyszer halllottam hogy sírt, valószínű elég sokáig, viszont 3/4 8-ig aludt! Az én fiam aki 6kor már fent van! Csak sajna most az apja ébresztett fel, mert tegnap este nem vasalt magának inget. :roll:

Na jó sokat írtam.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Anna! Amiket Betty írt át ovizenéket nagyon jó! Balázs imádja hallgatni!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok :)

Olvastam mindent, de írni mán nem nagyon tudok :oops: Megyünk a biztosítóba bejelenteni a balesetet, holnap meg Annalucust visszük pöstre, végülis a SOTE-ra kértem időpontot csípő uh-ra. És ha mán ott vagyunk, megnézetem a hasát, meg a kisfejét is.

Olga, nem viccnek számon, de akkor ti már rutinosak vagytok... :(

Olyan jót röhögtem nemrég :D Etettem Annalucust az etetőszékben (banános tejpéppel kezdtük, az nem nagyon ment, aztán csak a sütőtöknél ragadtunk le), oszt szépen elaludt kaja közben :lol: Ilyet még nem láttam (mástól se, nemhogy tőle), azé nyerítettem rajta :)

Nah, fel is ébredt...megyünk útrakelni.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Tudod mit, Fanna? Ha már ilyen rossz emlékeid vannak :roll: , hívj Tímeának vagy Timinek, ahogy Neked jobb :lol:

Hogy ment ma a kajálás? Jázmin benyomta a turmixolt borsó-répa-krumpli-csirkemell kreációmat szó nélkül, lehet, hogy megint megjavult?! :lol:

Az éneklés: engem kirúgtak a zeneiskolából anno, olyan borzalmas a hangom, de a gyerekek, most főleg Jázmin, imádják! Énekelj neki amennyi a torkodon kifér, meglátod, Nimi is hálás lesz érte! Amióta megszületett, a relaxáláshoz Brendonos babazenét, a játékhoz pedig az Óvodások aranyalbumát szoktuk hallgatni. Elég, ha már azt meghallja, hogy Búj, búj, zöld ág és vigyorog, rugózik, himbálja a fenekét állás közben. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Úgy látom, Betti, Nálatok is a rózsaszín a menő :lol: Anna 3 éves korától 4,5 éves koráig mást alig akart felvenni. Még mindig ilyen színű ruhákból áll a ruháinak a fele, de azért néha már mást is hajlandó magára húzni. Helyes volt a tortátok, s milyen nagy már ez a lány!

Balwin, kár, hogy nem volt fényképező a közelben, olyan édesek ilyenkor (is) :lol: Jázmin ezt a múltkor az apjával játszotta el: Csaba bement a konyhába papírtörlőért, s mire visszaért, Jázmin az etetőszék tálcájára dőlve horkolgatott szép nyugodtan :lol:

Olga, nem maradt egy kis torta? :oops: :D Küldhetnél fénypostával... :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok!


Húúúúú!!! OLga! Ez aztán torta! Szép is nagy is és gondolom finom is volt. Hú de megkivántam. Gondolom jutott mindenkinek belőle.

Szilbee!

Boldog Születésnapot Kívánok!!!

Látom írogattok erről a Höcögtetőről. Ez olyasmi lehet mint a Ringató. Mi erre járunk, kb. 5-6 hós volt Szonja mikor elkezdtük, nagyon jó. Fél órában itt is énekelünk és játszunk velük.
Ez itt van a Szecskán a Zöld Házban. Legközelebb holnap 10órától lesz. Az első alkalom ingyenes.

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


KATLINA!

Köszi, hogy szóltál a képügyben, mindjárt intézkedek.


Betti!

Aranyosak vagytok! Bettike szép kislány. Barna a hajad ugye? Itt csak melírozva van?

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Hajaj, Olga, anyósom mesélte mindig, hogy a férjemet úgy etette gyerekkorában, hogy szaladt mellette a kiskanállal.... :lol:
No, ez nem vígasztal gondolom. Csongi sem volt soha egy nagy evő, volt amikor úgy kellett belekönyörögni a kanalat. Mindig úúúgy irigyeltem aki csak beleültette a gyereket az etetőszékbe, az meg már tátotta is a száját....
Ez főleg akkor volt rá jellemző (mármint a kaja belekönyörgése), amikor megtanult mászni, és állandóan mozgásban volt. Gondolom marhára nem volt kedve az egy helyben üléshez.

Betti, édes nagyon Bettikéd! Neked meg tök jó a hajad :lol:

Jaj, a koccanásokra nem is reagáltam! Hú, én mindig attól félek, hogy akkor történik valami, amikor egyedül vagyok a gyerekkel. Végül is a lényeg, hogy nem lett senkinek baja, de akkor is nagyon bosszantó meg rémisztő az ilyen!

No, most beszéltem Ivettel. Holnap fél 9-9 kor lesz a császár. Az ő orvosa mindent rendben talált, de mivel előtte az osztályvezető főorvos UH-zta, az ő szava dönt, és már be is írták műtétre. Valszeg felmegyek a férjével, mert az anyukája meg a nagyobbikra vigyáz, úgyhogy ha tudok, akkor majd rakok fel képet.

Segítsetek már légyszi, a fejmérete a picinek 89-90-es (azt hiszem ez a BPG), az szerintetek jó? Kb. 3 kilósra tippelték...

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Nem megy a képdoldog. Nemtom feltenni mert ha lekicsinyítem akkor én se látom olyan kicsi. Mekkorára kell kicsinyíteni??? Tud valaki segíteni?? Köszi

Addig is teszek fel képeket.
a bölcsiben:
Kép

Kép

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 



phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Ez most mit csinál????
Én csak még egy képet szerettem volna feltenni.
Na majd később, mennem kell.

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Csajok na ne,annyit írtatok, hogy el sem tudom olvasni!

Olga, Judit, mi ez a nagy összhang a karambolban? Én tuti infarktus kaptam volna! Egyszer, amikor még Imikével voltam áldott állapotban Apukám nekitolatott egy roncs ladának. Én úgy megilyedtem, hogy majdnem sírógörcsöt kaptam, pedig tolatni nem szokás ezerrel. :roll: A hapsi meg azt akarta beadni, hogy letörtük az index lámpáját. Aztán kiderült, hogy nemrég ragasztotta vissza. Na erről ennyit!

SZILBEE!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok neked, jó egészséget, sok boldogságot!
Kép

Most habzsolhatod igazán az életet!Remélem ehetsz a tortádból, vagy inkább bírsz belőle enni!

A kutyik rendben vannak, köszi Fanna, hogy engedélyezed a neveteket! :lol: Kinn vannak az alsóépületben, amit csak azért nem bontottunk le, hogy nekik jó helyük legyen!
Kész a kisház is a kert végében, és tegnap már kandallóztunk, mert elkészült az ajtaja. Naggyon jó meleget ad!

Na és számomra a nap legnagyobb híre, 3-as lett a környezetvédelem vizsgám! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi! Gratulálok!!! Szép kerek jegy lett :lol:

Kati, látom Szonja élvezte a bölcsit! Tök édesen mosolyog :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Köszi Évi, ez tényleg olyan kerek jegy, tudom is meg nem is. 8) :? Na akkor most, félig üres az a pohár, vagy félig tele van......? :shock:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?