Új privát üzeneted érkezett!

ja hozzátápihoz akartam még írni...
Zsófi anyóséknál volt vmelyik nap, és utána anyós( aki mellesleg a gyerkeorvosunk is) pironkodva bevallotta hogy volt egy kis hozzátápi...
mondom mi???
ezt hallgassátok : após (szintén orvos!!!) annyira nézte a gyerek a kakaóspalacsintát!!!!! adtak neki egy picit elszopogatni!!! no comment.. asszem az orvosnak is csak addig van esze amíg nem nagyszülőként viselkedik... mondjuk hozzátették hogy ne aggódjak, mert a csülkös bablevest hiába nézte ácsingózva, azt nem adtak neki :lol: gondolkodtam mit szóljak ,de ezen már csak röhögni tudtam...
gondolom nem etettek meg vele egy egész palacsintát... de azért akkor is... tök jellemző a nagyszülőkre nem???

ja és én már hónapok óta teszek citromot Zsófi teájába és csuklás ellen is adtam neki.... anyós azt mondta jól mossam meg a héját mielőtt elvágom, aztán pár csepp mehet... mondjuk soha nem ivott sok teát... de nem is vettem észre hogy bármi gond lett volna
pici76

Melcsi, fogadd őszinte részvétem! Én 18 voltam mikor apukám meghalt... tudom milyen nagyon rossz érzés...
Örülök hogy újra itt vagy velünk, már nagyon sokat hiányoltunk!
Tegyél fel képet Áronról!
pici76

Lemaradt a lényeg, ahogy régen szoktam.

Gabi, Brendon gyönyörű!!!!! Én is sokáig Áronnal aludtam, aztán voltak olyan napjaim, amikor annyira hulla fáradt voltam, hogy nem mertem magam mellé tenni, aztán rászokott a kiságyára, ott szeret most. Azt olvastam az "éjszakai gondoskodás" c. könyvben, hogy a babáknak 18 hónapos korig (kinek mikor) fejlődik ki a tárgyhoz ragaszkodó képességük (pl. nyunyarongy, párnácska, stb.), addig az édesanyukájuk a minden és nagyon szeretnek vele és mellette aludni.

Balázsnak boldog szülinapot és minden féléves kismanónak. Ez aztán a szülinapi party. :wink:

Niki, kislányodnak jobbulást és gyógypuszi.

Megyek olvasgatok aztán alszom picit mindenkinek jó éjszakát.

Kép
melcsi6

Sziasztok!

Melcsi nagyon-nagyon sajnálom és részvétem. Tapasztalatom személyes nincs szerencsére eddig két nagyapám halt meg de az is padlóra küldött. Azért Áron gondolom sokat segít abban hogy fel tudd dolgozni.
Pici ismerős a hozzátáplálás... Anyumék is állandóan ezt csinálják /na nem minden kajával/ de csak mikor nem vagyok ott. A tortából nemevett Balázs főleg mert túrótorta volt de majd jövőre. Hát én tegnap akkorát estem a gyerek a kezembe...Kiöntöttek ilyen nyerstojást vagy mit a lépcsőre és megcsúsztam pedig mindíg olyan lassan megyek. Nem zuhantam de jól leseggeltem. Gyereknek semmi baja hála égnek ő nevetett azt hitte játszunk, de úgy fáj a valagam.
Csajok biztos én vagyok a hülye de milyen kutyáról írkátok nem értem vagy nem olvastam el mindent részletesen!!!???

KépKépKép
rena10

melcsi, jó h jössz végre - de hát megértem h eddig nem a netezés foglalkoztatott. részvétem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
rena, fisher price ktya. tbányai tescoban magyar volt. és aki tbii v jár erre, állítólag a játéknagykerben (gondolom a schenknél, a diego bolt mellett, a gerecse házzal szemben) tavaly 6ért volt - gonolom, idén is lehet kapni, nem sokkal többért. ezt egy vásárló volt szíves közölni, miután kifizettem a 10 rongyot a tescoban :evil: :evil:

pici, egész alma plusz fél banán?! :shock: :shock: hm, mi nagyon le vagyunk maradva: enyém ma egy fél répa fél krumpli kombinációt nyomott be, de azt is bioból, szal nem óriásméretű ződségre kell gondolni! magyarán úgy 60 g-nyi lett belőle leturmizva :roll: :oops: és ezt is úgy sikerül megetetnem vele h beletettem a hordozóba, a pelenkás becsavarást szabotálta (ilyenkor kifeszíti magát úgy h örülhetek, ha nem esik ki fejjel a hordozóból:shock: ), úgyh levettem róla. na, ezt követőleg egy kanál be, majd egy lábfej-szopogatás :shock: harisnyástul :roll: :? egy kanál be, majd kanál kitép kezemből és rágókaként szájba nyom, plusz minden egyes ujjával a kanálon lévő répapürébe tunkol, majd újabb kanál kaja, újabb lábszopogatás. szal ma a bodyja és a harisnyája is répapürés lett...:shock: :shock: :oops:
asszem, ha megvesszük az etetőszéket, sürgősen be is kell üzemelnünk (csak karira kapnánk anyóséktól, elvileg), mert nem szeretném, ha az összes harisunk a ilyen-olyan foltosan végezné.

már többen írtátok h ezt-azt adtok, de nem lett tőle semmi baja a gyereknek. hát nem tudom h hogy van ez pontosan, de én azért pártolom a minél később stratégiát a lehetséges allergia forrásokkal szemben, mert ad1 veszélyeztetettek vagyunk ezügyben, ad2 jobb megelőzni a bajokat, mint aztán orvosolni - sztem. én nem vagyok biztos abban h ha vmi gázos, akkor az azonnal meg is mutatkozik - legalábbis nálunk tej és tojásügyben elég egyértelműen látszik h a kis mennyiségek vhogy kumulálódnak és ha elérnek egy kritikus határt, akkor verik ki a biztosítékot.
Vendég

Szép reggelt!

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, ötleteket.
A szivacsa alá tett törölköző bevált, illetve kamillát gőzölögtettünk az ágya mellett alvásnál.

Doo, néztem a homeós bogyókat a neten, de annyi féle van, mindegyik másfajta köhögésre...szóval nem tudom melyik lenne a jó.
Anyatejet még nem cseppentettem a nóziba, de fogok.

A citrommal kapcsolatban; régen nem volt ilyen. Régen emlékszem, ha csuklott a gyerek, citromot adtak. Nem is volt olyan régen.

MELCSI! Hiányoltunk már bizony, és örülök, h. jöttél. Őszinte részvétem. Érthető, h. eltűntél.

Rena, szegényke, fenékre ültél:( Még jó, h. ügyesen estetek:)

Doo, Neked nincs szerencséd ezzel a kutyusvásárlással. De köszi a tippet, anyukámat elküldöm holnap, nézze meg ott.

Kép
niki30

Jó reggelt!

Melcsi fogadd őszinte részvétem! :( Nagyon sajnálom ami történt! :( Anyukád hogy van?
Nagyon örülök, hogy írtál, sokat gondoltam rád, és örülök, hogy Áron szépen fejlődik! :) Tegyél fel képet..na meg magadról is, mert te még mindig anonym vagy nekünk!! :shock: :D

Pici tényleg nagyon jó kis adagot benyom Zsófi az almából, nálunk max. fél alma csúszik egy picike banánnal. De már attól is olyan keményet kakil....múltkor pelus csere közben néztem végig a műveletet!!!! :lol: :oops:
Ricsike most annyira rákattant a kezére!! Állandóan azt nézegeti, forgatja...kaja közben is, eddig a hajamat cirógatta, de most már a kezét nézi egyfolytában és ha elalszik még félalomban is forgatgatja! :) Olyan édes!! :)
Tegnap miután du. aludt már jobb volt vele, de a két alvás közt napközben minden baja volt!!!! Hát néha rá tudom bízni tesómra...de nem túl sokszor.
Ababababa amammamammama...tolmácsolom Ricsikét közben! :lol:

Nálunk a tegnapi ebédhez az egész gyereket bebugyoláltam plusba, én átvettem egy rossz pólót! A csirke-almával csúszott rendesen , de hol az odaadott kanalat tömte a szájába, hol az etető kanalat, ami néha mellé ment és a szemöldöke is pépes votl!!! Aztán kiszabadult a másik keze is, így még a hajamban is csirke-alma van! :D Valami filmben volt egyszer, hogy a baba etetéséhez, beöltözött a család, kötény, kesztyű, hegesztő szemüveg!:D Azt hiszem a Három férfi és egy bébi-ben volt talán? Nem tudom, de kb. nálunk is ez van! :D

Ja Pici, palacsinta! :lol: :lol: :lol:

Na puszi mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Rena Auuuuu!!! :( :(

Kép

Kép
lorcika

Hol van Legi, Horpika, Bogyra, Dóri, Riella? Gyertek csajok!

Bringa, te tudjuk miért vagy távol. Elfogadva.

Kép
niki30

ja lorci jó ez a beöltözős verzió... :? :lol: hallottam mástól vetkőzős etetést is! :shock: az anya melltatóra vetkőzve nyomta, a kissrác meg pelusban, mert köpködött szét mindent, így kevesebb volt a mosnivaló... :wink:
Vendég

Bogyra, néztem a tutoriált, ott sem írnak a montázsról.
Az a helyzet, h. én annó csináltam ilyet, de baromira leizzadtam. Szal nem volt egyszerű. Így leírni nem is tudom és már elég rég volt.
(én ha jól emlékszem a gradient tool-lal csináltam annó).

Kép
niki30

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a részvétet, Rena igen Áron a mi kis angyalkánk, akinek az a küldetése, hogy energiát adjon nekünk a mindennapokhoz és komolyan mondom lányok annyi jót kapunk tőle, persze ő meg belőlünk táplálkozik, imádjuk,

megpróbálok írni pár sort, bár Áron a kezemben, úgyhogy nemtom meddig lesz türelemmel.
Ma reggel 5-ig aludt, aztán szopi és reggel 8-ig....nálunk ez még luxus :D

Az etetés nálunk nem ilyen beöltözős még :) , de csak azért, mert két teáskanál alma után úgy összeszorítja a kis száját, hogy képtelenség bármit is adni neki....Azért próbálgatjuk....

Doo, egyetértek a hozzátáplálással kapcsolatban, én is félek az allergiáktól, úgyhogy csak szépen lassan, amíg van tejcim nem aggódom, bár azt mondják nagy stresszhelyzetektől elmegy, hát engem ért minden mostanában, úgyhogy remélem már lesz addig amíg szeretném, de asszem 1 éves koránál tovább nem fogunk szopizni.De nem tervezgetek, majd meglátjuk.

Niki, én is emlékszem, hogy régen az öcsémnek citromot adtunk amikor csuklott, annyi minden változik....

Pici, múltkor a gyermekem háztartási kekszet szopogatott, mire visszaértem a tornáról. Anyu csipegetett az ágyban és észre sem vette, hogy a baby önkiszolgálóra vette a figurát, csak az tünt fel neki, hogy 10perce csend van. Nem lett gond, mert csak szopogatta, de azért elkerekedtek a szemeim, mikor megláttam.... :shock:

Lorci, köszi anyukám már kezd jobban lenni, én is sokat gondoltam rátok. Bringával szoktam sms-ezni, de írta, hogy ahol most laknak nincs net. El sem hiszem, hogy félévesek a porontyok, mintha most panaszkodtunk volna, hogy mikor jönnek már és most írta volna bogyra, hogy eperturmixozik......

Képzeljétek múlt héten levágattam a vállig érő hajamat, nagyon hullott és nem volt egészséges sem. Furcsa még, de nem rossz.

Mennem kell, gyermekem nyügös, leteszem egy picit, szerintem a délelőtti alvását hiányolja.

Puszi mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Rena, áúúúcs :cry: nekem is ez a heppem (az egyik) hogy elesek a lépcsőnkön a nyuszival a kezemben :shock: :shock: csak rémálmaimban orra esek nem fenékre...

Doo, na azért azt nem tettem hozzá, hogy ezek nem mega almák ám!!! dédi papa kertjéből kisebb fajta bioalmák :) de azért igen nagyon gyűri befele, sokszor az az érzésem, hogy ha még lenne a pohárban még enne. Finom édeskés az alma, a banán meg elveszi a savát. A barack meg olyan mintha lekvár lenne, na az nem csodálom hogy csúszik neki, marha édes :) Hát egy jó hónap után tartunk most itt... De a jövő héten jönnek a zöldségek.. na kíváncsi leszek az is fog csúszni -e ennyire...

képzeljétek tegnap este Zsófi annyira elkábult az esti szopinál, hogy mikor letettem a kiságyba rögtön rácuppant az ujjára, és esélyt sem adott hogy betoljam a cumiját a szájába... és.... reggel fél 7 ig aludt este fél 11 től!!! Ébredés nélkül!!! Így aztán én is :) hát ha ez kell a boldogsághoz, máglyára a cumival :lol:
pici76

sziasztok!!

Melcsi!Üdv újra itt.Fogadd részvétem.Szeptemberben mi is elveszítettük párom papiját,de mivel náluk lakott,apja helyett apja volt.Talán felnőttként tényleg igaz,ha valaki elmegy,jön "helyette"valaki más.A mi kisfiunkat,azaz a dédunokát is csak egyszer láthatta.... :cry: de legalább látta.

Rena!basszus,még jó,hogy csak te sérültél. :?

Doo!igazad van teljesen.Az allergia nem feltétlenül egyből mutatkozik.Amit én mondjuk a legkomolyabban veszek az a liszt meg a tojgli!
DE a milupa kekszes piskótás tejpép írja,hogy glutént tartalmaz.BEKAPHATJÁK!!!!!!!!

STELLA!!!!!!Boldog fél éves szülinapot a kicsinek!!!!!

BRENDONKÁM!!!Ide is írok neked!Boldog fél éves szülinapot neked is!!!És minden topicbébinek,aki volt,van,lesz fél éves!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

gabi, stella, isten éltesse a fiókáitokat! :D :D

rena, nem is értem h mit keresett a nyers tojáslé a lépcsőn?! :shock: azért az édes lehetett h balázs azt hitte h játék a dolog :)

gabi, te meddig nem akarsz adni lisztet? 1 éves koráig? asszem a zab is tartalmaz glutént, nem? mondjuk engem nem lep meg h egy kekszes, pláne piskótás cuccban van glutén. a többiben nincs? :shock:
egy kismama mintaszámban írtak néhány alapanyagot és receptet, ami nem allergizál (krumpli, alma, sütőtök, répa, cékla, gesztenye, rizs, kukoricadara, zabpehely) - én lehet h csak azokat fogom adni egy jó darabig (kivéve a zabpelyhet talán). úgyis mindegyiket be kell vezetni - az 4-5 nap, azzal elleszünk egy darabig :roll: :wink: banán biztos tetszene enyémnek is, de doki nénink azt mondta h jobb ha várok vele, mert azért ki tudja, mivel permetezik a déli gyümölcsöket... :roll:
ja hát igen, egy hónapja... igen, ahhoz képest mi is haladunk.
pici, pohárból itatásról van egy topic asszem a gyermeknevelés topicban. tegnap olvastam. van egy-két megfontolandó gondolat benne.
Vendég

Sok boldogságot a féléves csemetéknek!

Kép
niki30

Hogy eltaláltam megint ezt a színt. Fantasztikus. :lol:

(Lányok, most néztem meg a Randigurut Will Smith-szel. Hát félelmetesen jó volt. Pedig nem csípem az amerikai vígjátékokat. Ráz tőlük a hideg és nagyon ritka az, amelyiken nevetni is tudok. De ez nagyon jó volt. Nézzétek majd meg.)

Kép
niki30

Sziasztok!

Melcsi reszvetem! Sok erot kivanok Neked es csaladodnak!En is orulok, hogy koztunk vagy!

Ma keszitettem sutotok+krumpli+csirket, asszem jo lett, mert majdnem megette mindet, pedig egesz sok lett.
Azt vettem eszre, hogy mindent ugyanolyan lelkesedessel eszik, de a krumpli+banan a favorit meg mindig. Ez utobbiba is lehet husit adni, ugye?
Ma Apa etette, komolyan mondom jobban csinalta mint en, ezek a pasik minenhez ertenek, amihez hozza nyulnak? :D

Szakad a ho itt Zalaban, nalatok? Akkor is kivisszuk valahogy setalni... :roll:

Fontos kerdes:mikortol lehet valamit beletenni mar a fozelekekbe izesiteskeppen? Eddig meg csak naturba nyomtam mindent. Ti?

KépKép
horilda

és is natúrban nyomom :wink: megkeresem, amit sógornőm küldött hozzátápi ügyben, abban bennevan, de az tuti h először csak zöldfűszerek mehetnek, sót a veséjük nem tudja feldolgozni állítólag. majd jövök még.
Vendég

Csilla, Ági, Pici, Doo, Dóri és mindenki, nem tesztek fel fotót a picikről?
Olyan rég láttuk őket.

Kép
niki30

Melcsi, őszinte részvétem! :cry:

Doo, és a barack és körte? Azok is allergizálhatnak?? :shock:

Kép
ági_bp

Nagyon boldog féléves évfordulót Brendonnak és Stellának!!!
Volt, van estleg lesz még valakinél féléves party, mint Renáéknál?
Úgy néztem Balázsnak nagyon tetszett hogy belemászhatott a tortájába :wink: asszem mi ezt meghagyjuk az első szülinapra :)

Az őszibari úgy tudom nem allergizál, ugye? A körte puffaszt, az talán csak 8-9 hótól ajánlják.

Csajok, mindenki viszi minden nap a gyereket sétálni? Én bevallom néha nem :oops: :roll: Van hogy csak addig van kint amíg betesszük a kocsiba meg a végállomáson kiszállunk, de van hogy nem megyük sehova és sétálni sincs kedvem, csak bebugyolálom és rányitom az erkélyajtót :) Lusta, lusta anya :roll:
pici76

Niki, az előző oldalon van Zsófiról egy ücsörgös kép az új falvédővel :)
nem is tom ki írta, de valóban úgy van hogy ahogy idősödik a gyerek egyre kevesebb kép készül róla... mi sem nagyon csináltunk már hetek óta újat, kivéve amit már felraktam... :roll:
pici76

Jajj tényleg, bocs.
Elnézést.

Kép
niki30

niki, kérésed parancs :wink:
az egyik hozzátápis kép, a másik pedig csak simán édi sztem.
ztem mi nem fényképezünk kevesebbet. eleinte szinte csak alvósak voltak, mert azon marha helyes volt, de ha ébren volt, akkor az üvöltős képeken kevésbé volt előnyös a külseje :lol: most viszont már frankó mozgós képek vannak és tök szeretem megörökíteni h már éppen mit csinál. mondjuk ez videón még jobb. mi a harmadik hi8-as kazit nyomjuk. (azt nemtom, hány perces)

Kép Kép

na, megnéztem az etetős fájlomat: nem csípős fűszerek mehetnek 7-8 hótól, só asszem 1 évtől, ha jól értem, deutóbbi számomra nem volt teljesen világos. :roll:
gyümik közül tudtommal a meggy, őszi mehet az elején, aztán kb 8 hótól körte, cseresznye, szőlő, ananász, ezek után
sárgabarack. dinnye, kismagvasok, paradicsom csak egy év után. (mondjuk én ananászt sem fogok, mert párom allergiás rá)
meggyet majd én is akarok, mert az van fagyizva saját termésből, de őszink termett ugyan, de én ökör nem fagyóztam le
:oops: :oops: :( :evil: szupermarketest meg biztos nem fogok adni neki. körtét vszeg fogok majd, csak tényleg kicsit később. sztem héj nélkül nem hiszem h nagyon puffaszt és oolaszországban, usaban tudtommal azt adják elsőnek, nem az almát.

pici, én általában ragaszkodom ahhoz h naponta sétizzünk, min 1 órát, hidegebb napokon esetleg 50 percet, kivéve persze, ha zuhog az eső (mint itt ma szinte megállás nélkül), meg nagy szélben. de ha kicsit esik, kicsit fújdogál csak, akkor azért általában lemegyünk. de nekünk nincs teraszunk és tényleg most már olyan szépen elalszik a levegőn. ja benyomok egy olyan fotót mindjárt, amin a játszóján alszik séti után. már háromszor volt olyan h alvó állapotban fel tudtam hozni és szundizott tovább :shock: :D :D
Vendég

Sziasztok!

Melcsi! Örülök, hogy újra itt vagy, nagyon sajnálom a veled történteket, de valóban Áron fényt hoz minden napotokra. :)

Nálunk hadi állapotok vannak, azt sem tudom mihez kapjak.... pakolni, feltölteni, mosni, vasalni, csomagolni, megrendelni, befizetni....bla bla bla

Jah és van egy gyerekem is, jah nem kettő van.... :D Most épp adventi koszorút gyártunk ha kész dobok egy képet, azthittem eddig, hogy Levente kiszívta a kreatívságomat az anyatejjel, de nem....

Most fürdettük meg Levit. törölközés közben lepisilt mindent, szépen megtörölgettük, felöltöztettük.... most épp összekakkantotta magát, apa ráugrot hogy kicseréli, akkor hátha nem kell újra fürdetni... nah most összekakilta az ágyunkat, összepisilte a hálózsákját.... a harmadik kakavonatot küldi mióta levette apus a pelust! :) Nah ez lehet hogy kicsit több információ, mint amennyi t bárha is tudni szeretettetek volna Levi emésztéséről...:D

Eperturmix....nyammmm. Most tiramisuban utazunk. Kapott belőle Levente is :oops: :oops: :oops:

Levi már husit eszik, meg gyümölcsöt, meg tejpépet. De ha szoptatni tudnám, akko rén sem adnék neki semmit. ugyanis akárki akármit mond, a gyerekek nem hülyék és lássuk be az anyatej nem túl finom.. vannak attól sokkal finomabb kaják is.

ennyit rólunk... gyártjuk tovább a koszorút.

KépKépKép
bogyra

sajna, ebből nem sok látszik, de vmi talán mégis :roll:

Kép
Vendég

nem tudom bogyra, az enyémnek úgy tűnik h mégis finomabb, mint bmi más, mert a 60 g-nyi répafőzi sztem elhanyagolható mennyiség. ráadásul azt is háromszori próbálkozással tudtam beletömni :shock: :roll:
de mindenesetre jó h írsz,mert most még gyorsan megnézem a nextes oldalt, ha még belefér, OK?
Vendég

Sziasztok,
kicsit rámült a depi a kulcsos sztori óta, de látom annyira nem hiányoztam.

Tegnap először krémtúrót ettünk. Ma sajnos nincs itthon, de holnap aszem bevásárolok neki belőle, mert ette mint kacsa a nokedlit és nem is csapta ki. "csak" vanilia aroma van benne, ez a mai világban elég jó, bár sztem néhányan közületek igy is megköveznének.
Viszont anno az öcsém már 5 hónaposan nyakalta a túrókrémet, úgyhogy én nem várok tovább.

De várom, hogy megyünk a héten dokihoz és megnézik a csemetémet. Egyre jobban idegesít, hogy semmit sem csinál.
A bababa-mamama-dádádád szöveg is amilyen szépen idnult, abba is maradt.
Na megyek mert bőg.

Melcsi! Fogadd részvétemet!!! Nagoyin sajnálom, fel e fejjel!
kriemhild

Doo!egy éves korig nem javasolt a liszt,én a 10hónapot tartom inkább helyesnek.

Horilda!Főzit NEM ízesítünk nagyon sokáig fűszerrel!!!Zellerrel,petrezselyemmel IGEN!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Kriemhild!egy kanálnyit evett már Brendus is egyszer. :oops:

Én a babapiskótát adtam a kezébe,annyira nézte.szépen elázott a nyálától és megette.mikor elvettem úgy sírt.visszakapta! :oops: :oops: :roll: :oops:

Ja,a többi tejpépben nincs glutén!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Na, most tényleg kijött az első fog!!!! :lol: :lol: :lol: Yuppiyájéééé!
Viszont ma egész nap alszik! Felébred, szopizik, aztán visszaalszik. Kicsit félek az éjszakától :(

Niki, íme, két friss :)
Hmmm, finom kacsamell: Kép

Bambula: Kép
Vendég

Jé, közbe, előtte jöttek a képek, én is én is!

Nagoyn édesek mind!!!!
Csilla, ez a séró mindig ilyen vagy cska mosta fotó kedvéért?? Haláli jó! :D Édi

Doo, nagyon aranyos Viki, megkaptam az emilt is, apának is megmutattam és nagyon tetszett neki is!!

Mai fürdi: Kép Kép Kép
kriemhild

Sziasztok!

Köszönöm Doo,és Niki,hogy hiányoltatok,olvasóban voltam,igyekeztem napra kész lenni,de olyan termést produkáltatok,hogy lehetetlenség mindenre reagálni...és persze a fő témához hozzá se tudok szólni(szopi),mert én az "ördög felesége" vagyok ,szoptatási szempontból.Legalább azé,mert apával nem vagyunk házasok(valaki kérdezte vagy 8old.előrébb)
Fájó pont lesz ez amíg élek,komoly depi hullámok után sikerült feldolgoznom a dolgot,és tudjátok az segített,hogy a fiam majd kicsattan,gyönyörűen fejlődik,és még nem volt beteg(kop-kop)
hónapokon keresztül bőgtem éjjel és nappal,és ostoroztam magam,hogy még erre se vagyok képes,és egy bukott anya vagyok,aztán eljött a holt pont,és most már úgy vagyok vele,hogy a fórumon egy téma amihez nem szólok hozzá.
Mi fogzunk ezerrel,ennek ellenére a kedve nagyon jó,és hősként tűri a fájdalmakat,sokszor látom eltorzulni a kis arcát,de csak rám néz a hatalmas könnyben úszó szemeivel,és elmosolyodik....anya most nagyon rossz nekem nézéstől persze a szívem körüli szorítás egyre erősebb és a tehetetlen dühtől ordítani tudnék,ilyenkor megölelem és agyon puszilom a türelméért.
Mindent eszik,reggel tápi aztán de.gyümi ebédre főzelék uzsira tejpép este tápi,és 12 óráséjszakai alvások mellett még napközben is becsúszik egy-két másfél órás egészségügyi szundi-bundi,hami után persze.
Elégedett vagyok,azt hiszem egy fogzó babától ez a max amit ember elvárhat,igy mellette én is annyit dolgozok mint egy igás ló,közben voltam Székesfehérváron a barátnőmnél,tök jó volt kimozdulni egy kicsit,Pici gondoltam rád.
Most 7végén a másik bnőm volt nálunk,hétfő -kedden az ismerőseim voltak babázni,közben bálok amire alkalmi ruhákat varrok,függöny ezerrel(igen függöny boltom van)és mellette a többi,ja meg a háztartásom,meg még ugye nem utoljára apa.
Ez most csak a nagyja volt,részletekkel nem untatlak titeket,de baromi sok,és nem azért nem írok,mert nem esne jól,kiírni magamból a gondolataimat úgy ,mint régen terhesként,csak egyserűen 8 után ülve eldőlök az ágyon.
Szeretnék mindenkihez szólni egy szót,de most egyszerűen nem fog menni,kérlek kedves barátnőim vegyétek magatokra amit írok,MINDENKI.
Nagyon szeretlek titeket,az életem részei vagytok,rengeteget tanultam tőletek,és gyötör a lelkiismeret hogy ilyen trehány vagyok és hanyagollak titeket,jól esik ha valakinek eszébe jutok,és hiányoltok,olyankor mindíg könybe lábad a szemem,hiszen még nemis találkoztunk,de ahogy Doo én is nagyon várom már a nagy találkozást,ahol nem csak a piciket kell megünnepelnünk,hanema mi barátságunkat is,ez egy szép nagy családos buli lesz,remélem mindenki ott lesz.
Most mennem kell ,mert még meg kell írnom egy árajánlatot...
puszilok mindenkit
és a gyönyörű babákat egytől egyig.

KépKép
riella77

Kép pancsi Kép ez a kedvenc képem Kép fütyülni tanulok

KépKép
riella77

Sziasztok,

Na mire végig olvastalak titeket elfelejtettem mindent, miket akartam reagálni!! Agyam nincs ma! :) :oops:
A képek szuperek!!!!! Olyan szép babáink vannak, nem győzőm hangsúlyozni! :lol:
Ricsike fejjel kúszást nyomott egész nap. Letettünk szivacsot a földre, meg játékokat és a lábmunka már tök jó!! Popsi felhúz, lábbal nyomulás előre, de aztán fejet le és tolja maga előtt a nagy buciját!!!!! :lol:

Riella pusz pusz, jó hogy írtál! :)

Boldog fél éves évfordulót Stellának és Brendonnak! :)

Ja igen tudom mihez akartam biztosan hozzászólni. Séta. Hát az nálunk sincs minden nap, pláne így bárányhimlősen nem igazán volt. De holnap már kimozdulunk egy kicsikét. :)

Én is dobok pár képet! :)

Kép még bárányhimlő mentesen, ücsörgök

Kép mindig csak állni akarok

Kép pötyi, de már múlik!!

Kép

Kép
lorcika

Jelentem kúszik a gyerek!
Na, inkább kúszogat.

Hozzátápi megy itt is, végre sikerült a krumpli. Tegnap volt alma krumpli, ma volt körte krumpli. Megmaradt egy csomó, mondja férjem, hogy mi lesz vele, mondom kidobom. Erre Ő: Miért nem fagyasztod le? Ja, TÉNYLEG!!!!!

Azt hiszem, hogy van még mit tanulnom....

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Szia Riella!

Most, hogy költözünk érdekelne a függöny. Még nincs az ablakokon semmi, hanem lepedőt meg ágyneműt tettünk rá, szóval kell a függyöny.
Hol a boltod???? Szivesen elmennék körülnézni Hozzád!

Gyönyörűek a babák, nagyon édesek!!

Séta nincsen nálunk minden nap, sőt én azt hiszem, hogy elég kevésszer megyünk sétálni. A kocsiban sajnos nem szeret lenni és kendőben vinni órákat nem túl kényelmes dolog. Bár van terasz, de nem tudom miben kitenni, mert a babakocsi túl kicsi és ha felöltöztetem, akkor nem fér bele, moccani sem tud.
Vigyem ki a kiságyát?
Hány fokig lehet kint altatni a babát?

Vanda

Boldog Hófordulót gyerekek!!!!!

Kép

Kép
precious
Budapest

vanda, én úgy tudom, a böliben mínusz 5 fokig kiteszik a gyerkőket.

gyps, sztem téged át kellene keresztelni nem kriemhildre, hanem fülesre (vö. micimackó)! :wink: hogy lehet mán ilyet mondani h látom, annyira nem hiányoztam?! :shock: nekem feltűnt h nem vagy, sztem másoknak is, de én arra gondoltam h biztosan apizol, mivel itt a hétvége. a topicban egy csomószor nagy a pangás hétvégén, mert mindenki családozik. csak az én párom nincs itthon soha, de soha. brühühűűűű :cry: :cry: különben mi lett a kocsival?
Damján is gyönyörű. főleg a szemei!! rád hasonlít jobban, igaz? különben tényleg szép súlynak örvend a kiskrapek - lehet, ezért is szánja rá magát nehezebben a mozgásra, nem? ma enyém sem bababázott. sztem lefoglalta a mászás - ma utánam jött a szobából a konyhába!!! :lol: édi :D a tiedet meg biztos lefoglalja vmi más - lehet, éppen azon gondolkodik h holnap már talán megfordulna. :wink:

csilla, kacsamell :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hát milánnak tényleg nem semmi haja van! :shock: :lol:

riella, marhán bírom a képaláírásaidat :D nemtom, megnyugtat-e, de én a csaszival vagyok így h fájó pont. azt hittem, majd könnyebben túlteszem magam rajta, de nem :? :(

ricsike milyen nagyfiú ezekben a szerkókban! :shock: tök aranyos! meg a két kisegér fogacskája, ami kilátszik! :lol: (tudom h több van ám, de csak kettőt mutogat :wink:)

olyan kár h én nem tudok ilyen szép nagy fotókat felrakni :roll: :(
Vendég

ja lorci, enyém is így kezdte a kúszást! úgyh menni fog ez! (azelőtt nem is gondoltam h ez a sztenderd fejlődési menet :shock: )
bálintnak meg gartula az új tudományhoz!

bringa, mi van már h nem szerelik be nektek a netet?! hova költözetetek, vmi pusztára? :shock:
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

Annyira jó volt látni ennyi képet. Mindjárt reagálok mindegyikre.
Doo, Viki már olyan nagylányos. Tökre nem babás már.És ül egyedül?
És ahányszor csak látom, mindig nagyon szép szerelésben van.

Bogyra, köszönjük a részletes beszámolót Levi emésztéséről. Frankó lehetett, kicselezett titeket a kicsike.
Tényleg megnézem vannak e új cuccosok az oldalodon.
Hosszú ujjú kombidressz, nagyobb pizsik/rugik érdekelnek.

Gyps, ilyet ne írj mégegyszer, h. "de látodm, annyira nem hiányoltatok." Irgum-burgum.
Tudod itt mindenki örül, ha jön a másik.
Depid elmúlt? Elűzzük?
Krémtúró? Hm, én imádom személy szerint. Dehogy kövezünk meg, azt adsz a csemetédnek, amit Te jónak vélsz.
Én nem vagyok egyébként sem egy merev valaki, aki mindent pontosan betart. Ahogy jólesik.
Emma pénteken lesz fél éves, én már pénteken adtam neki husit, pedig elméletileg fél éves kortól lehet, szal....
Dami is milyen nagy. Micsoda pózokat vesz fel:) És ő is ül. Hjajj de jó Nektek.

Csilla, a mi sérónk ugyanilyen, csak silányabb, kevesebb. Végre másnak is ilyen taréja van. Annyira édes. Gondolom Nektek is alapból így áll be.

ezt most elküldöm aztán visszajövök és továbbolvasok...

Kép
niki30

niki, ja különösen a pelussal körbetekert szerelés jó :wink: :lol: igen, már mászik Viktória - kijött utánam a konyhába! :shock: :D és stabilan ül. és tök örülök h magától tanult meg ülni - kúszásból szép lassan feltámaszkodott, aztán hopp, egyszercsak felült! már állásba is felhúzódzkodik - bár azzal jobb lenne, ha még várna kicsit. kifejezetten ugrásszerű volt a fejlődése 7 hó betöltése körüli napokban.
Vendég

Riella, nem vagy semmi, én nem birnék még ezerrel melózni is!! :shock: Örülök, hogy a háztartást valahogy győzöm, és az az igazság, lusti is vagyok, inkább elbújok egy könyvben, mint valamit arrábbtegyek. (Épp Konsalikot olvasok, ismeri valaki? Én imádom.) Majd visszalapozok, mert nemigen értem ezt a fájó pontodat, de mivel írtad, hogy nem szólsz hozzá, nem kérdezek. Remélem egyszer majd helyrekerül benned.
Aranyos a manó, ezt a hsonfekvős pózt a kádban mi még nem próbáltuk, de látom csipázza, úgyhogy példát veszünk!

Érdekes, de Ricsike is olyan nagyfiúnak tűnik! (Brendus is.) Mért van ez? (A többiek meg még olyan babakorúnak, a ruha teszi az embert??) Helyesek a pötyik, jó hogy már múlik, gondolom anya örül, hogy kezd túllenni rajta. MI meg kezdünk irigykedni, nekünk még előttünk van! A fogakért meg én irigykedem. Nekünk csak áttörőben van az alsó 2. :?

Doo, nem úgy gondoltam. Vagy mittudomén, amikor depis hangulatom van, képes vagyok úgy gondolni.
HOgyhogy sosincs otthon apátok?
Szóval te se birkóztál még meg a császárral? Legalább nem vagyok egyedül. Próbálom magamra erőltetni a "másodiknál is jó lesz, legalább nem szabdalnak mindenhol össze" attitüdöt, de elég nehezen megy. Tudod, hogyha hamar jön a kistesó, nagy valszeggel császár lesz megint? Én emiatt szenvedek erősen. Na mindegy. Nem akarok császár miatt kesergők topikját csinálni ebből, de amig nem teszi helyre magában az ember a dolgokat, csak ki-kivánkozik belöle minduntalan.

ÉN is úgy hallottam, hogy -5ig kimehetnek. Nálunk sanja nagyon sok lépcső van az utcáig, nem szivesen viszem le a nagybabakocsit. A sport meg már sztem hideg. De imád kimenni, úgyhogy viszem is, bár sokszor csak mig kiautózunk a mamiékhoz, addig van kint, de az is élmény neki. Csak les a nagy szemeivel. Kár, hogy a kengurut kinőttük, az olyan kényelmes volt!! :(

Hát hiába hivtam a dokit, nincs még időpont, majd hiv ő, minek telefonálgatok....?? HHRRR
Ja, bizti azért se mocorog, mert 'nagy darab' szegényke...na megyek, apelláta van
kriemhild

Ja igen, erre nem is reagáltam. Hihetetlen, hogy Viki milyen ügyes! Mindenki azt mondja, sztük Damján nem is fog mászni. Úgy sajnálnám, az az egyik legédesebb, mikor 4kézláb cirkálnak a szobában!
kriemhild

Riella, de jó, h. jöttél:)
Ritkán van időd felnézni, mi?
Jól éretttem a fájó pontod, h. nem szoptatsz és h. nem vagytok házasok?
Ugyan ne viccelj. Mi sem házasodtunk még össze. De nem is ez a lényeg. Ott a gyönyörűségetek és ez (számomra) sokkal többet ér. Ezt most ne úgy értsd, h. a gyerek a minden és a párom másodlagos.
Csak számomra a közös gyerek többet jelent, mint az a papír és az az egy szép nap.
A szoptatás miatt se fájjon a fejed. Így alakult, fogadd el, ettől még ugyanolyan szépen egészségesen fog felnőni. Persze tudom könnyű annak dumálni, aki szoptat. :oops:
De próbálj meg nem ezen merengeni....

Hát várjál, most olvastam csak tovább. Hallod, nekem is könnybelábadt a szemem, ahogy rólunk/magunkról írtál. Köszönöm.
Bizony jó lesz látni egymást. Előbb utóbb ez is eljön.
Háhh, Nektek már lekonyult a taréjj ahogy látom! :lol: :lol:

Kép
niki30

Bocsesz, hogy kell ezta vonalzót berakni, mit5 kell hova másolni???
Köszi előre is!
kriemhild

Ricsike de nagy fiú már! Úr isten. Gyerekek ez annyira hihetetlen. Én mindig csak ámulok-bámulok. Nemrég még olyan aprók voltak. És ez a vagány szerelése. :D Kis pöttyös túrórudi.

Doo, Viki már tényleg kimászik utánad a konyhába? Uhh. Szerintem nálunk Emma egy hónap múlva sem fog ott tartani.

Ma elviszem Emmát a dokihoz. Bár éjszaka már nem köhögött, de azért nyugodtabb lennék, ha megnézné a torkát és a tüdejét. Nehogy visszamaradjon valami abból a náthából. Értitek? Nem vagyok para, de mégis...

Kép
niki30

Sziasztok,

Doo de ügyes Viktória!! :) Gondolom figyelni kell rá márrendesen épp merre viszi az útja!!! Cukik amikor másznak , már én is alig várom, hogy Ricskó elinduljon! :)

Már én is várom a közös találkát, óriási börszdéj party lesz!!!!! :) :)

Gyps ne aggódj, szerintem egyik napról a másikra úgy be fog indulni a babód. Szerintem van amikor egyszerűen napról napra többet produkálnak, annak ellenére, hogy előtte nem voltak aktívak! Na..ez most nem egy értelmes mondat..de értiteeeeek!! :)Hajaj visszasírjuk mi még azt a nyugalmat, amikor leteszed valahova és ott is marad. MOst meg nemsokára jön az a korszak, hogy letszed valahova, aztán 10 percen keresztül keresed, hogy hova is mászott el! :lol:

Na hisztizsák van! Mentem.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

jó rég voltam én is...

Azért nem vagyok, mert nekiálltam ezerrel még egy kisebb vállalkozásnak, de egyenlőre csak kicsiben. Meglátjuk mennyire jön be a dolog. Egyenlőre kecsegtető. :) Szóval a maradék időmet is elveszi. (Tudjátok, mindent elkövetek, hogy ne kelljen visszamenni dolgozni-no nem azért, mert nem szeretném a mhelyemet&munkámat, ráadásul visszavárnak, hívnak rendszeresen, a főnököm is épp nerég a céges karira), csak hát 3 gyerek mégiscsak 3 gyerek.

Betegeknek jobbulást kívánok :!: :!: :!:

Marcimnak kinnvan a 8. foga! :shock: :D és továbbra is jóbaba, este 8-tól reggel 7-ig nyomja az alvást (most is alszik épp a szokásos de.-i alvása ?)). Viki is rendben van veseügyileg, kontroll okés, jan-ban kell menni újra, pisi negatív, Gergő is okés. Szóval szép az élet (Mi is esőben sétáltunk tegnap :? ), de nem bírtam a szobában való tobzódást. :x

majd azért igyekszem jönni. :wink:
Vendég

ja, hozzátápi ügyben sehol sem állunk :oops: :? csak szopi van, ill. próbálkozom az almával -2-3 kiskanál még okés, aztán nem kell több, ill. délben a biorépa&krumpli egyáltalán nem... na mindegy, azért próbálkozom ..... :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?