Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek ma milyen sokkhatások értek! Az első a ctg-n ért , azt mondták, hogy a gép szerint jóslófájásaim vannak... mondom nekem aztán nem fáj semmim, nem is keményedik hasam. A doki megvizsgált, és azt mondta, hogy most is be van keményedve a méhem, mondom jaaa, én azt hittem az a baba feneke...
Utána elmentem kozmetikushoz, aki rámcsodálkozott, hogy hűha mennyire lent van a hasam, meg hogy kikerekedett az arcom, csak nem szülök napokon belül? Aztán, hazajöttem, találkoztam a szomszéd csajjal, na az szóról-szóra ugyanazt mondta mint a kozmetikus, hogy hűha mennyire lent van a hasam, és
hogy kikerekedett az arcom (szépen fogalmazták meg, hogy tokás vagyok... barátnőm azt mondta rám, hogy érik az arcom...) Tapintatos népek ezek, nem panaszkodhatom... :?
Szóval, rádöbbentem, hogy tényleg szülhetek napokon belül, bár én még mindig nem tudom elképzelni, hogy ez két héten belül tényleg megtörténjen. Ja a méhszájam teljesen zárt.

Mondjuk én nem bánnám, ha várna még egy hetet, mert a nyavalyás asztalos még mindig nem hozta a bútorainkat (pénteken jött ugyan, de rájött, hogy a sarokszekrény nem fér be az ajtón... no comment, a lépcső alatti kisebb szekrényhez, meg még hiányzik egy két-dolog... szóval idejött, majd elment, és nincs egy csavarral sem több a lakásban. Következő időpont a mostani péntek, de ezután már napi -5% ködbér, a férjem bekeményített). Meg még azért sem kéne hogy jöjjön a pici, mert jövőhét keddre be vagyok jelentkezve fodrészhoz... :oops:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép

Kép

Szdona, Jahra gratulálok a babákhoz, sok boldogságot kívánok Nektek!
Vendég
 


Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza a kórházból, csodálatos végre édesanyának lenni!

Az én csodás férjem fantasztikus apuka lett, és köszönöm neki ezúton is, hogy olyan "belevalóan" közreműködött abban. hogy Anna Laura természetes úton világra jöhessen.

A János Kórház egész szülészete előtt fejet hajtok, csodálatos orvosom, szülésznőm volt, akik segítettek szülésem során és után is Emberileg és szakmailag is valóban a legtöbbet kaptam amit csak lehetett, szüléstörténettel is jelentkezem majd, a párom pedig a munkahelyéről jelentkezik majd képekkel, mert itthon nagyon lassú a net.

Egyúttal bár visszaolvasni még nem tustam, gratulálok szívből Jahrának és Barnaanyusnak, kívánok nekik és a babucikáknak sok egészséget és tejcsikét, valamint sok boldogságot is!!!!!!!!!

Kép
bvica
 
 

 
 

Sziasztok!

Szdona, jahra, gratulálok. Ma elromlott a jó kisfia és óránként ébred :roll: Mennek kell. ja, Anika ígért sms-t ha van valami ,eddig nem jött. :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Úgy látom Anikóról semmi hír:)
Bvica én is szeretném már érezni azt:)
Tusimi: van türemetek én már lecsapnám , az asztalost :twisted:

Nálam semmi :twisted: A mai ctg-n is rendben. Bár tegnap óta többször volt, keményedésem. Az este pontosan 2 óránként felébredtem, jó mi.Mondjuk talán ma ment el a nyákdugóm azt hiszem :lol:

Holnap 7:30 -ra kell bemenni, megvizsgál és akkor megbeszéljük a dokival, hogy mi legyen. Szurkoljatok :lol:

Képzeljétek kijött egy kis csomó a hónaljamban.Mondta a doki, hogy valószínű tejmirigy, aminek, ha nincs kivezető csöve, akkor baromira fog fájni, de majd csak a szülés után lehet vele foglakozni.

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Hat lanyok,gratulalok az uj babakhoz,nagyon ugyesek vagytok..
En tegnap voltam a csaladorvosomnal,aki azt mondta,hogy a baba feje annyira lennt van mar es be van ekelodve,hogy szerinte a heten meg fog szuletni.. hat orulnek,ha igaza lenne..Ha addig semmi,akkor penteken megyek uh-ra es kivancsi vagyok,hogy mit fog mondani az orvosom.. bar fajasaim nincsenek,de most meg gyakrabban kemenyedik a mehem es bizom benne,hogy pentekig,ha addig nem is,nyilogatok valamennyit.Mar nagyon szeretnem latni a kislanyomat es atelni azt a csodalatos erzest,amikor rarakjak a mellemre..
Mar mindenre felkeszitettem magamat,ugyhogy most mar azt varom,hogy fajjon,mert akkor minden fajassal kozelebb kerulok hozza..es vegre 9 honap utan meglathatom.. :D
En is sokat setalgatok,meg mozgok,hogy hatha..dehat ezt ugyis csak a kiscsaj donti el,hogy mikor akarja mar megismerni a nagyvilagot..
Meli,ma en is megsutottem az almas pitet,nagyon finom lett,pedig en nem vagyok nagy sutomester, de megkivantam es nekilattam es nagyon finom lett. Koszi a receptet.. Jo lenne,ha talalkoznank a szuleszeten,mit szolsz?
Na jo,megyek lassan,majd ha valami lesz,jelentkezem.. addig is mindenkinek minden jot !!!

Kép
agizsuzsi
 
 


Mona! Hihetetlen, hogy még mindig egyben vagy! Úgy látszik jól megfontolt kisfiad van neked...
Ha lecsapjuk az asztalos, akkor tuti nem lesz szekrényünk... szóval pont tegnap beszéltük meg a férjemmel, hogy inkább ne vesszünk össze vele, mert most hirtelen úgy sem tudunk máshonnan asztalos kertíeni, aki gyorsan megcsinálná a dolgainkat. Amúgy pénteken sem lesz kész, én már látom, mert elméletileg a hétvégén ki kellett volna jönnie hozzánk még egyszer lemérni a lépcsőt, (mert a jelek szerint elméretezte a kis szekrényt is...), de nem jött, se kép se hang. Próbálom nem idegesíteni magam rajta, ami persze nehéz mert mostmár aztán tényleg nagyon közeleg az idő, és nekem nagyon-nagyon kéne már pakolásznom. Fél nap alatt végeznék mindennel. Amúgy ezek ilyenek! A barátnőmék 3 hónapot csúsztak a költözéssel a házukba, az asztalos csúszása miatt. Szóval ha ez nem hatja meg őket, akkor a mi ügyünk meg pláne. Mindegy, a végén nem fog kapni pénzt, ennyi...

Csajok! Úgy látszik tényleg pszichés dolog ez a szülés. Tegnap óta, mióta mondták, hogy jóslófájásokat mutat a gép, meg lent van a hasam stb. azóta esküszöm érzek valamit. Ma folyamatosan mintha fájdogálna az alhasam, finoman de mintha. A picikém is alig mozdul egyet-kettőt, pedig máskor majd kirúgja a ház oldalát, ha órákig a gép előtt ülök (aggódtam is érte, hogy mi van vele, erre válaszul rugott egy-két nagyobbat, hogy megnyugtasson :lol: )

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi: kiváncsi vagyok lesz -e belőle valami! :)
Én is már annyira várom, hogy folyton minden apró dologról azt hiszem, hogy "ó, ez már biztosan az". Nekem is fájdogált ma egy picit a hasam, de abbahagyta :(. Igaz, nekünk még van két hetünk.

Kép
vargaviki
 
 


Csak néhány napja nem néztem be, és máris ennyit változtattatok a táblázaton....Ez igen!!!!
GRATULÁLUNK minden új babának ls mamának!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam...elszállt és már nem volt időm újraírni.

Tegnap éjjel alig aludtam...1 óra körül sikerült elaludnom,2 körül arra ébredtem fáj a hasam és ez így ment reggel fél 7-ig.10-15 perces fájásaim voltak,de nem ám olyan lightos,azt hittem szülök.Aztán elmúlt.De egész nap sokat keményedett Barni meg alig mozgott,pedig eléggé aktív volt mostanság.Aztán az este megint keményedett (viszont nem volt fájdalmas),de olyan szinten,hogy levegőt alig kaptam!!!Aztán éjjel nem volt semmi.Tegnap azért körbebicikliztem a várost,de ma is bicajjal vittem Lizit oviba.

Megyek fél 1-re ctg-re kíváncsi vagyok,bár amilyen szerencsém van tuti semmi sem lesz,sőt szerintem nem is nyíltam. :roll: Fő az optimizmus ugye!De,hétfőn lesz Lizikém névnapja hétvégén jönnek köszönteni a rokonok ,hétfőn meg az oviba ünnepelnek.Szóval addig jó lenne ha benntmaradna Barni!
Aztán lehet úgyjárok,mint Mona!Végig aggódtam,nehogy elveszítsem,nehogy korábban jöjjön,a végén meg majd úgy kell kikönyörögni :lol:

Tusimi!Egy cipőben járunk.A mi asztalosunkat is legszívesebben agyoncsapnám már :oops: De komolyan,nem is értem miért dolgoztatunk még vele(talán mert a többi sem jobb).Szóval állandóan késik,min 1 hónapot!Most Lizi névnapjára szerettem volna polcokat a szobályába,mert kevés ami van,1 hónapja ígérte,hogy nov.1-re kész.Na persze azóta semmi,A névnap meg itt....az ideg szétvet már...! :evil:

Mona!Nekem is van a hónaljamban ilyen tejmirígy!Mikor Lizit szültem be is lázasodtam tőle!Annyira nem fájt csak nagyon megduzzadt,érzékeny volt stb.Jegelnem kellett...Aztán 1-2 nap múlva már nem volt gond vele!Nekem még 20 éves korom körül kiderült,mert amikor megjött mindig megduzzadt meg fájt,aztán kivizsgálásra kerültem azt hitték leukémiám van,aztán kiderült csak ilyen tejmirígy van ott :roll:

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Itt a múltkor beígért képek,bocs kicsit sok lett!

1.Barni kapta anyuéktól,de Lizinek ugye mindent ki kell próbálni!
2. 1 héttel ezelőtti fotónk.
3.Gyerekágy a hálónkban lesz,Lizi meg köztünk alszik :roll:
4-5 babakocsink(még Lizié volt )
6.-7.Gyerekszoba (ahol senki sem alszik,ill. Lizi max. délben)

Legyetek jók,lassan készülődök!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Na tegnap nagy bűnbánó arccal beállított az asztalos este fél 8-kor, hogy még egyszer lemérje a lépcsőt. Mondta – bocsánat a zavarásért, mire a férjem, ne viccelj, örülünk hogy látunk! Szóval égre-földre esküszik, hogy péntekre minden meglesz. Mindenesetre megadtam neki a számomat, hogy hívjon föl előtte, hátha véletlenül a szülőszobán leszek addigra... csak hogy érezze mennyire sürgős a dolog.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lizoka, annyira jók a képek! Ne gondold, hogy túl sokat tettél fel. Legalábbis én nem bánom, az a jó, ha ne csak az irásaink alapján, hanem legalább képekről (ha már személyesen nem adódik meg) megismerjük egymást. Gondolom, a többieknek is ez a véleménye.... :roll: Megnyugtat, hogy még másoknál is a szülőkkel alszik a nagyobb gyerek. Nálunk is ez a helyzet. JAnka közöttünk alszik, Zselyke meg egyelőre a mózeskosárban.

Ja, akartam kérdezni tőletek, hátha kapok segitséget.....MAgyarországon milyen formában lehet kapni a D3 vitamint? Cseppek, injekció, tableta......? Nálunk elég botrány van e-körül. Vagyis a tévéből értesültünk, hogy a Vigantol és a Flour vigantoletten tablettának semmi hatása nincs. NEm káros a gyerekre, csak éppen nem használ. Természetesen felháborodást eredményezett, de akkor most mi a teendő? Hogyan pótolható a flour? Elég csak amit a fogpasztából lenyel?.....Egy csomó kérdés kering bennem, remélem tudtok segiteni. Ti hogyan csináljátok? Mi a véleménye az ottani háziorvosoknak erről?

ELőre is köszi!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Szevasztok!
November 13-an delben fel egykor megszuletett Mark kisfiam 3.6 kiloval. Mindenkinek konnyu szulest kivanok!

Kép
Kép
meli78
 
 


sZIASZTOK!

Meli gratulálok a babához. Nagyon kis pontos legényke, az én babám is remélem még vár egy-két napot. Még van egy két dolog amit szeretnék elintézni, és a kocsi kabát ujját is még meg kell kötnöm.

Jutka veled mi újság a CTG hogy sikerült? A babacuccok nagyon szépek, már csak egy gyönyörű baba hibázik onnan.

Kitartás lányok lassan mindannyian sorba kerülünk!
Vendég
 


Kedves és igentisztelt anyukák, és anyuka jelöltek, apukák, és apuka jelöltek!

Nagy büszkeséggel adok hírt az én hihetetlenül fantasztikus párom szüléséről. Ma délután 14:45 perckor, 2óra 45percnyi vajúdást követően világra hozta szerelmünk, csöppnek éppen nem nevezhető gyümölcsét. Az én nagy fiam 56cm-el és 4650g-al :shock: látta meg a mi kis bolygónk fényes napjának sugarait. A szülés természetes módon zajlott le. A részleteket majd Ő leírja, ha hazajönnek. Mind a mama mind a baba jó egészségnek örvend már amennyire egy ekkora fickó világrahozatalát követően ez lehetséges. Szépek és egészségesek. Én meg nagyon fáradt vagyok. :D

Két üzenet még...

Kedves anyuka jelöltek! Kitartás. Lehet, hogy messzinek tűnik, lehet, hogy fájni fog, de az a pillanat, amikor felsír a csöppség, higgyétek el mindenért kárpótolni fog. :wink:

Tisztelt apuka jelöltek! Ha tehetitek, menjetek be a szülésre. Segítsétek a párotokat, mert ez nagyon sokat jelent nekik. Lehet, hogy rossz lesz nézni azt ahogy a hőn szeretett kedves vajúdik, valljuk be szenved, de az a pillanat amikor felsír a csöppség, higgyétek el mindenért kárpótolni fog. :wink:

Üdvözlettel és a legnagyobb tisztelettel :!: ezen fórum anyukái, kismamái és apukái felé :
NagyMilu

Kép
mona1978_férje
 
 


Meli és Mona:Gratulálok nektek a babátokhoz, minden jót kívánok nektek. :wink:

Nekem ma lenne a nagy nap!!!!! :wink:

Mindenkienk szép napot kívánok.
Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Meli és Mona!Szívból gratulálok!Jó egészséget és sok tejcsit nektek is!
Mona férje köszönjük a szép "levelet",aranyos vagy!Jó nagy lett Milu!

Babus,múltkor elfelejtettem írni,nekem Barbi lesz a szülésznőm,őt ajánlották többen,mert ugye egyiket sem ismerem!Te mikor mész ctg.-re?

Köszi a dícséreteket!

Sikee!Én is örülök,ha ilyet hallok,bár több ismerősömnél is ilyen"túlzsúfolt" a hálószoba :roll: van aki meg h...-nek néz,de nekünk így jó és kész!
Én nem hallottam erről,hogy a vigantol nem jó,nekünk azt írják fel,ezer éve.A fluorid tablettáról azt mondják nem sokat ér,meg ilyenek.Én egy darabig adtam Lizinek aztán elvittem ismerkedni a fogorvossal 2 évesen és ő azt mondta ahogy gondolom,de ők úgy tanulták (nemrég végzett),hogy amit a fogkrémmel lenyel az elég a tabletta nem sokmindent ér,viszont ha sokat viszünk be (táplálék,fogkrém,tabletta)Elszínezi a fogakat.A védőnő is azt mondta nem kell adni,szóval mi 2 éves kor körül abbahagytuk!Egyenlőre szépek a fogacskák :lol:
Na most jó sokat segítettem! :shock: :lol:

Ctg.-tegnap Barni úgy be volt indulva,hogy a nővérkék csak ámuldoztak,hogy mit művel odabenn,na meg én is.Majd kijött a hasfalamon!A görbém...hát....nem is tudom,mint vmelyik hegység...Rengeteg 100%-os összehúzódást jelzett,gondolom a benti hadműveletek hatására!Közben nem éreztem semmit!A dokim csak annyit mondott "ez igen!"Meg,ha addig nem szülök,jövő kedden kell mennem.Méhszájat nem nézett,aszonta legközelebb.Viszont a tenyésztésból kinőtt egy baci (életemben nem hallottam a nevét),most apával egyetemben 1-1 szem antibiotikumot kell bekapnunk!

Na megyek főzni,legyetek jók!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Meli! Gratulálok a picihez! Tényleg milyen pontos volt!
Mona! Hát végre-végre! :D :D :D Most külön csodálattal adózom, hogy kiderült mekkora bébit hordtál a pocakodban, ezért külön gratulálok! :D

Lassan mindenki megszül, a végén már csak magamban fogok itt írogatni. :( Remélem 1-2 hónap elteltével mindenki visszaszokik majd a topikra, megosztani egymással a gyermeknevelés viszontagságait. Ma is azt álmodtam, hogy már megvan az apróság, és az orrát kellett éppen leszívnom, de békében tűrte, egyszer hallatta csak kicsit a hangját... nagyon édes hangja volt... Azt hiszem mostmár lassan felkészültem rá, hogy jöjjön, egyre jobban várom, annyira kiváncsi vagyok rá, a kis pofijára, a kis combijára, biztos gömbölyű már mindehol.

Lizoka! Milyen szép nagy házatok van, látszik, hogy jól elfértek! Lesz helye a gyerkőcöknek kergetőzni! :wink:

Teszek fel egy tegnap reggeli fotót magamról. Szerintetek is lent van a pocakom, szerintem nem is anniyra. Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép

Kép

Meli, Mona! Gratulálok a kicsikhez!

A fiúk lehagyták a lányokat!

Tusimi! Ne izgulj, én is úgy érzem, hogy én leszek az utolsó. Semmi jelét nem látom annak, hogy valaha is szülni fogok.
A hasam nekem is ilyesmi, mint a Tiéd, de szerintem sincs lentebb, mint előtte.

Lizoka! A 100%-os összehúzódást, hogy jelzi a ctg?
Vendég
 


Szenilla! :wink:

Hogy vagy, mi van veled?

Szép napot mindenkinek

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Jutka én nem megyek a klinikára ctg-re, mivel az orvosomnak van mindenféle gépezete. Én is voltam kukucskálni a héten, persze a fiam jól érzi magát, eszébe sincs még kibújni. Az orvos vett kenetet tőlem, attól tartok én sem úszom meg baci nélkül a terhességet, bár eredményem csak holnap lesz.
Egyébként mit láttál a klinikán, befejezték már a felújítást? Mi újság a szülőszobákkal?
Lafie ne izgulj Jutkával mi tartjuk még a frontot hátul. Ti úgyis előbb szültök!
Vendég
 


Sziasztok!

Gartulálok az újabb két babának!:)

Kicsi Milu igen nagy fiúcska lett:)

Anika azóta sem írt, nem tudom mi lehet velük, remélem csak nem vitte a számom :?

Lafie!

Pedig fogsz, hidd el :lol: Nem kell ahhoz jel, egyszercsak megindul, akár fél óra múlva is :wink:

Sikee!

Itt a vigantolt adják, napi egy cseppet kell adni 2 hetes korától. Én nem hallottam hogy ne lenne jó. Fluor tablettát viszont nem támogatják egyértelműen, nem ajánlják, aki akar ad, aki nem nem. De én is azt hallottam hogy a túl sok fluor elsárgítja a maradandó fogakat. Én nem adtam a lányomnak.Nyel ő is elég fogkrémet.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok

Gratula a két új babikához!!! :)


Sikee,
Vigantol cseppeket kell itt adni két hetes kortól napi egy cseppet. K vitamint meg 3 hetes kórtól heti egyszer.
Fluor pótlásról még nem hallottam olyat hogy muszáj lenne, úgy tudom, hogy földrajz függő is. plusz az orvos dönti el, hogy kell e.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Gratulálok nagyon lányok! NagyMilunak pedig szintén! Mona egy hős volt ekkora babával természetes úton.... :shock:

Tusimi nekem is ilyesmi a pocim, szerintem nincs lent neked. Azt mondta Anyukám, hogy akkor szokták lentnek mondani , hogyha a tenyered , amikor állsz, befér a melled és a pocakod közé. Tehát rá tudod fektetni a tenyered arra a szakaszra és az vízszintes. Remélem el tudtam magyarázni... :wink:

Lizoka: Nem vagy semmi, én mindig csak egy szem 80 %-ost produkálok, csak a rend kedvéért. :) Jelentkezz majd, ha történik valami!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap hazaérkeztünk Balázsal. Nem tudtalak vissza olvasni benneteket, de látom vannak új babók! Gratulálok Mindenkinek!
Ha már okés leszek én is beszámolok, de egyenlőre kínlódok az érzéstelenítő miatt, viszont most a császáros sebemmel úgy néz ki minden okés lesz:-))))
képet nem hiszem hogy tudok csatolni, de ha valakinek van kedve megnézheti az iwiwen a kis csöppjeimet. Páczné Gorzás ERika
Legyetek jók, és kitartást a többi anyucinak!!!
barnusanyus
 
 


Barnusanyus!
Úgy megörültem, hogy írtál. :D Gyorsan meg is néztem a fotókat az iwiwen. Halálosak! A legjobbak, ahol a Barnus fogja a kistesót. Tényleg mekkora súllyal született Balázs, olyan kis csöpp! És te is nagyon jól nézel ki, csak úgy sugárzol!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ba+Baanyus!
Én is megnéztem! Nekem az a kedvencem, amikor a két fiacskád bújik hozzád! Nagyon aranyosak! Mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszotokat!
Barnusanyus, mi is örülünk, hogy hazaértetek. Pihend ki magad (már amennyire lehet), és sok türelmet kivánok!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mi van velem:hajnali 4től 10 perces fájásaim voltak,aztán már 7,de kb. fél órája semmi.Pedig már úgy örültem :(
A hasam is megy,meg a pocakom is leszállt,szóval erre mindenki azt mondaná elkezdődött.Közben meg a babám ficánkol bennem boldogan.Hát nem értem én ezt!!!Pedig azt hittem a második gyereknél nem lesz gondom azzal,h felismerjem mikor szülök.



Sziasztok!

Lilith hajrá! Hátha lesz belőle valami!

Barnusanyus: nagyon jók a képek, édes ez a baba nagyon!

Lányok tegnap voltam uh-n:
BPD: 100 mm
THQ: 100 mm
FL: 72 mm
Becsült súlyt nem tudott mondani a gép, csak a doki: ő szerinte tuti 3600 felett van (de közben azt is mondta, hogy ehhez hozzátenné, hogy plusz/mínusz fél kiló - úgyhogy sokat segített :) ). Voltak valakinek hasonló méretei? kiváncsi lennék mekkora súllyal születik egy ekkora fejű baba. :) Remélem az 56-os rucik jók lesznek rá...

Kép
vargaviki
 
 


Vargaviki!

Nekem a 37 hét 5 napos uh-n a következő eredményeim voltak:
BPD: 96 mm
AC: 333 mm
FL: 72 mm
Súlybecslés: 3390 g
Nem tudom ez segít-e valamit, de hátha!
Vendég
 


Sziasztok!

Ba+Baanyus!Annyira jók a képek,olyan szépek vagytok mindannyian!elpityeredtem a képeiden,annyira édik!Na de újabban bőgőmasina lettem....ki érti ezt??

Ma nekem is sokat keményedik a pocim,Barni közben "dolgozik" bent ezerrel,tuti 1xcsak kilyukad az oldalam! :lol:
Lilith ebből még lesz vmi :wink: Egyébként én is így vagyok azthittem másodszorra már tudni fogom mi van,de múltkor mikor éjjel fájásaim voltak,pont annyira nemtudtam mi lesz,mint először!

Babus!Dehogy fejezték be :evil: nem lesz olyan szerencsénk,nyugi!Csak a kopácsolás,fúrás-faragás hallatszik egész nap :roll:

Lafie!Hát az úgy van,hogy van 2 görbe a papíron.Felső a baba szívműködését jelzi,alsó a méhtevékenységet!És ilyen számozott kockás,fel van sorolva alúlról felfelé haladva,hogy 10-20-30--------100%.Nekem többnyire addig ment a görbe csúcsa!Na ezt jól leírtam megint,remélem vmit ki tudsz hámozni belőle :shock:

Na megyek teregetni,vasalni,husit pácolni stb.

Szép hétvégét mindenkinek!

Lilith hajrá!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok Lányok!

Szivből gratulálok minden babucihoz!!!

Ma reggel jöttünk meg a kórházból. Kislányom Boglárka november 14-én született 3500g és 55cm.
14-én hajnali 5-kor felébredtem, hogy pisilnem kell, közben hallottam egy kis pukkanást is a hasamnál, aztán pisilés után még üldögéltem és ásitoztam aztán zutttttyyyyyyy egy kis magzatviz kijött..aztán csordogált. Gyorsan összekaptunk magunkat és 6-kor már a SOTE szülőszobáján voltam, előkészitettek és már 3 újjnyira nyivtva voltam..persze jöttek a fájások is. A szülésznőm nagyon sokat segített, majd kaptam még oxitocint, egyre jobban tágultam és 8 óra 30 perckor megszületett Boglárkám.

Bogikám nagyon hasonlit Barnus kisfiamra :-))) Most megyek mert már jelez, hogy szopit kér.

Sziasztok: Szenilla (Éva)
szenilla
 
 


Kép
Kép

Kép

Szenilla! Gratulálok a kislányodhoz!
Vendég
 


Szenilla: gratulálok a babához!

Most nézem a táblázatot és látom, hogy Szirom Edéje már több, mint egy hónapos... :)

Mi még mindig egyben, keményedéseim vannak, de nem rendszeresek, úgyhogy lehet mégiscsak nyilas lesz Bendő?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok Smile

Csak egy pillanat időm van. Smile

Tényleg lábon reggel besétáltam a szokásos NST-re reggel 8-ra. Mondtam hogy szerintem fájásaim vannak, a doki azt mondta akkor nem lennék ilyen virgonc. Tévedett...5 perces fájásokkal sétáltam végig a fél várost Smile Fél 1O-kor burkot repesztett, fél 11-kor felfeküdtem az ágyra mert addig sétágattam, 11-re meglett a Lackó, azt hiszem negyedik nyomásra. Még jó hogy apa odaért... :-) Sajnos szülőszék meg labda szóba se jött, egyrészt négyen szültünk egyszerre, másrészt meg nagyon gyorsan történ minden. Még jó hogy nem kerítettem tól nagy feneket a szülés körülményeinek, mert idő se lett volna semmit megvalósítani, a lehetőségek meg nem is voltak adottak. Nem volt steril lepedő (sokan szültek éjjel), meg hálóing, nem volt elég cérna, megfelelő tű stb.... de a szülésznőm mindent megoldott. Szülés után 5 perccel már szültem volna a következőt. Egyedül a varrás az, ami nem igazán kellemes, de az meg már nem érdekel, mire odakerülsz. Egyelőre ennyi, majd ha tudok jövök, de igyekszem olvasni Titeket. Látom beindultak a fiúk végre!!! Puszi! Jahra anyu és Lackó (becsületes nevén Sz. László György)

Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok lányok!Látom sok uj baba érkezett!! :D Mindenkinek nagyon jo egészséget,és sok tejcit kivánok!Én még egybe vagyok :( ,és nem is néz ki ugy hogy hamarosan külön lennénk.Jol érzi magát odaben.Mindenkinek szép napot!

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Sziasztok!

Gyorsan én is mesélek, amíg lehet:-) Barni elment apával, a csöppöm meg alszik.
Gratulálok én is az új babóknak. Egyszerűen gyönyörűek.
Jahra, én olyat nevettem amikor megkaptam az smst-, mondtam is a szobatársamnak, hogy látod , így kell szülni :-))) Nagyon szerencsés csajszika vagy! :lol:
Lizoka, tényleg nagyon cuki a gyerkőc rezidencia. Örömmel olvastam én is, hogy másnál is együtt van a gyerkőc az ágyikóba. Igaz nekünk már tök normális, és természetes is. Barnus az ágyunk mellett alszik, külön ágyon, de két este közénk vettem. Lázas volt tegnap, ma meg kiáltott hogy anya:-) és akkor én ugrok.. vagyis api, mert Ő alszik mellette., és máris postázta az úriembert:-) Jahra kicsinyített nekem képet a hálónkról, felteszem, habár, a kiságyat csak vissza szereltük, úgyhogy így a baldahin is vissza került rá:-))
barnusanyus
 
 


Kép Kép
barnusanyus
 
 


Jahra ezúton, is köszönöm szépen a kicsinyítést!!:-))) Egyébként tök viccces ám. VAn egy másik fórum ahol csetelek, Barnival hasonló korú anyucikkal, és idén nyáron összehoztunk egy közös hétvégét, és tényleg olyan furi volt. Mintha már ezer éve ismernénk egymást. Nem is igazán tudtunk ujjat mesélni egymásnak:-))) szóval tök szupi dolog ám ez:-)))
barnusanyus
 
 


NO és akkor a szüléstörténet:-)))

Péntek reggel fél hatkor elfolyt a magzatvíz. Gyanúsan hasonló módon kezdődött mint Barnussal, nem bokáig csurgott, de gondoltam csak nem más az....:-) Pont aznapra beszéltem meg a szülésznővel, hogy megfogadom, és elmond mindent a kórházban. Reggel hívtam is, lehet hogy akció lesz ám:-)) Mondta, hogy akkor ne kapkodjak, ha nincs fájás, ráérek 11 körül menni, vegyek homeós golyócskát, amitől tágulhatok:-)) Meg is vettük és elidultunk apával és BArnival, no meg velem null fájással. Kicsit szomorkodtam, hogy lehet megint úgy járok, mint Barnussal, hogy haza küldenek, hogy ez nem magzatvíz, és én meg már annyira szülni akarok. Beértünk megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy szerinte is az lehet. Majd délután kettőkor jön az én dokim, és elmondja mi a teendő. Mondták, hogy addig nem csináltak semmit, amíg nem indul meg a fájás magától, ha pedig nem akkor kiraknak osztályra. Erre nagyon kész lettem, nekem magától fájás??? ne vicccceljenek, a multor sem volt, és mondtam nekik, csináljanak bármit, csak fájjon, nem akarok napokat várni a semmire!!!! Aztán jött az én dokinőm, és mondta estig várunk, aztán ha végez a rendeléssel meglátjuk mi lesz. Egy ujjnyira voltam nyitva csak, és csak pici nyilalgatásaim voltak. Persze nagyon tudtuk , hogy ez megint császár lesz, de én még reménykedtem és szedtem a golyócskákat:-))) Aztán hogy nem jöttek a fájások, végül is már úgy voltam vele, mindegy, akkor császározzanak meg, legalább nem próbálnak szenvedtetni , hogy táguljak, ami sajna nálam nem műkszik. Telcsin megbeszéte a szülésznőm, hogy ha jön este, már egyből operálnak. Teljesen jól elvoltam addig, semmi bajom nem volt, jókat nevetgéltünk....de jött a fekete leves!!!! Ja, az ügyeletes doki nem egyezett bele a műtűtbe! Valszeg nem is csípték egymást a dokinőmmel. És kezdődött a kínzás, amivel mindannyian tudtuk, hogy semmit nem fogunk elérni. Méhnyakérlelő tabletta, oxitocin... Aztán fél 12kor megesett az ügyeletes doki szíve rajtam, és betolta a műtőbe.00:21 kor kiemelték Balázst. Velem 1/2 2-re végeztek. Nagyon nagy rendetlenség volt odabennt az előző csaszi után. A doki azt mondta olyan voltam, mint ahol egy atombombát robbantottak volna. Rossz helyre voltak kitapadva dolgok, meg mittomén, miket mondott, a lényeg, hogy most úgy néz ki jól összeraktak, és nem is fájok fele annyira sem mint az első után. Sőt ha tudom, akkor nem paráztam volna ennyire a műtéttől. Persze nem volt kellemes az utóhatás... de már most olyan jól érezem magam, hogy akár egy hegyet is eltudnék húzni:-))
A szobánk tuti volt, két ágyas alapítványi, a csecsemősök háttt.... az első után kicsit furi, nem igazán gyerkőcbarát kórház. Én nem is tudtam, hogy itt semmi érzéstelenítőt nem adnak. Még az algopirint is sajnálják!!! Az utolsó oxitocinnál kérdezte meg a nővérke, kérek e a szuriba.... Ja így egyáltalán nem is fájt, addig meg...na mindegy túléltük.
Azt viszont mostmár tuti, hogy ha egyszer apit befűzöm egy harmadikra, az már egyből császár lesz.
barnusanyus
 
 


Sziasztok !
Örömmel tudatom , hogy világra jöttem ma ( november 18.) 4 kilósan , 55 centivel . :lol: Nagy Bálint Levente[/img]

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik, minden hozzászólásomat azzal kell kezdjem, hogy gratulálok az új babáknak. Akkor úgy néz ki, hogy az itt levő fórumozók fele már megszült, és fele még hamarosan következik. :D Ez igen! Akik még nem szültek, ne keseredjenek el, mert biztosan hamarosan következik a nagy esemény....

Itt már délutántól havazik, most már szép hófehér lett minden..szép igy bentről nézni...

Szép álmokat!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Szilvi gratulálok a babádhoz!

Jahra neked is tündéri a fiad. Elárulhatnád a titkodat hogyan kell ilyen ügyesen szülni?
Az én fiam meg folyton csak ilyesztget, tegnap is teljesen abban a hitben voltam, hogy mindjárt indulhatunk szülni. Persze csak megint a front miatt voltak jósló fájásaim, meg a fejem is elkezdett fájni. De mégiscsak jobb lesz nekem egy hét múlva az idejében szülni, hátha nem lesz tele a klinika a frontos szülések miatt. Attól tartok nem lesz elég szülőszoba és apát nem engedik be.
Vendég
 


Sziasztok!

Szilvi nagy gratula nektek,jó egészséget és sok tejcsikét!

Én éjjel megint nem aludtam fél 2-től féll hétig 20'-ként fájt a pocim,aztán meggondolta.Tegnap egész nap folyamatosan keményedett.Ma is bicajjal vittem a csajom oviba,de már semmi ..

Nálunk is van hó,igaz nem sok és olvad,tegnap eső volt egész nap szinte.Esőben voltunk vásárban,mert Lizikémnek még nem volt téli lábbelije.Van egy ASSO cipőárús aki a boltinál olcsóbban árulja a lábbeliket,mindig tőle vesszük az épp aktuálist.Kiscsizmát vettünk
olyat amibe van ez a goretex vagy mi vízzáró réteg.9900ft volt múlt héten szegeden néztünk hasonlót,igaz az siesta volt,de 17.000ft-ért :roll:

Hétvégén névnapoztunk Lizinek ma van a névnapja!Így tök gyorsan eltelt,mostmár jöhet a tesó is azt kértem várja meg a névnapot!

Baanyus!Szép a házatok!A történeted nem semmi!Kiakadok mikor így rivalizálnak a dokik és nem a beteg az első.... szép :evil:

Na összehordtam mindent!További szép napot!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok lanyok!

Nagy gratula az uj babaknak es anyukaknak.
Ma erkeztunk haza a korhazbol, 6 nap utan, mivel kozbejott a hetvege, igy nem engedtek ki hamarabb. A babas noverek itt is szornyuek, de ezt a par napot valahogy kibirtuk. Itt van ket kep meg a korhazbol, az elso Mark szuletese utan keszult, a masodik pedig ma mielott haza jottunk volna. Hamarosan irom majd a szulestortenetet is.
Jo babavarast a pocisoknak, jo babazast az uj anyukaknak! Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok,

csak bekukkra van időm.

Gratula az új kisbabáknak és kismamáknak!

Szüléstörténeteket köszönöm, nem semmi szülések vannak. Barnusanyu, te is megszenvedtél, nem értem miért nem akartak egyből csaszizni, ha már az első is az volt.

Képek édik!
Csikken.

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a babához Szilvi! Minden jót nektek! :)

Jelentem mi is egyben vagyunk, keményedések vannak, de nem rendszeresek. Mai ctg már azért jobb volt, mint az eddigiek, úgyhogy azért van egy kis méhtevékenység. No majd a hétvégi frontra leszek kiváncsi!

Barnusanyus: szüléstörténetért köszi és kár hogy ennyit nyúztak előtte... :(

Kép
vargaviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: