Új privát üzeneted érkezett!

kir!

ha kézimunkákról gondoltad a fényképet, keress, légyszi, engem nagyon érdekel! Én is meg szeretnék még tanulni újra horgolni, mert elfelejtettem. meg patchwork tanfolyamra is el akarok menni.

Rami! lányok!

A gyerekpszicho könyvek azt írják, azért nagyon fontos, hogy a gyereket hagyjuk, hogy ő csinálja a dolgokat, mert ezzel alakul ki az énképe.

mikor tanulja, ő egy külön személyiség, ő "ő", akkor úgy szerez bizonyságot arról, hogy az "én" létezik, hogy meg bír csinálni valamit. az "én" csinálom, tehát "én" vagyok, létezem elven tanul. meg az "edeül" :lol: egyedül csinálom is ezért fontos neki. ami nem életveszélyes, azt éppen ezért hagyni kell neki, hogy ő csinálhassa. és akkor nem lesz dackorszak.

hiszti ellen pedig legjobb módszer a tudomásul se veszem. rá se hederítek. akkor nem érdemes hisztizni, ezt is meg fogja nagyon hamar tanulni.

Kép

Kép
rejo
 
 


Akkor akit érdekel leírom, mi volt a kórházban, jellemzi a magyar egészségügyet.

Én MÁV-os lennék, de csak dec 15-tel készül el a kórház, így OGYK-ba kellett mennem.
Szombaton nem volt itthon a férjem, így a mentő bevitt.
A ctg rendszertelen fájásokat mutatott és mégis haza akartak engedni.Nem engedtem és végül épp jött egy erősebb, így kaptam infúziót.
A szülőszoba katasztrofális. Kis termek egymás mellett, hallod ahogy vajúdbak, ahogy szülnek, volt is benne részem 6x is...egy nőnek vált le a méhlepénye és húzta végig, ezt is végignéztem, mert a függönyöm nem húzták el, én félmesztelen szétterpesztett lábbal és el nem húzott függönnyel feküdtem,a boldog kispapik meg be-bekukakkantottak miközben mobilon közölték a jóhíreket.
Na de másnap fél órás alvást követően lekerültem osztályra.
Előbb egy négyágyasba de onnan átkértrem magam, mert az ablakot nem lehet csukni és én ablak mellett feküdtem és széjjel fáztam.
Na bekerültem egy hatágyasba.....A társaság hellyel-közzel jó is volt leszámítva az éjjeli horkolásokat, amit füldugóval el lehetett viselni, de azt nem hogy az egyik kismami éjjel még olvasott és 5kor már kelt is, nagyjából napi 4 óráékat aludtunk.
Ez legyen a legkevesebb.
Kaptam 6 óránként szteroidokat, ami tüdőérlelő. És innen indult a bonyodalom.

Felment a cukrom kemény 7 egészre ill kaják után 6,8 volt az átlag, 7 egész csak egyszer volt.
Metformin miatt ugattak velem és mindent elmondtak mi baja lesz a gyereknek és koraszülött lesz stb...
A diéta amit csinálok szar, csináljam az övékét...(hiába mondtam, hogy azok amiket nekem felírtak, nem jók, felviszik a cukrom, nem mellesleg a tejtől hányok, nem számított nekik)

Innentől, másnap jött a hazudozásom.

Hazudtam, hogy nem szedem a metet, hazudtam, hogy átálltam az ő diétájukra....

Amint a szteroid kiment, érdekes mód, csináltak egy cukorprofilt 24 órásat, és a legkisebb éhomi 3,4 a legnagyobb kaja utáni 5 egész lett. Én tök öürltem, nem adnak inzulint.

És mégis.

A drnő szt ezek magas!!! értékek!!!Azonnali inzulin!!!Na ekkor estem össze, és bőgtem, persze ekkor a cukorm és qa vérnyomim az egekben, a csajok nyugtatttak, hogy hagyjam abba, mert ezzel őket igazolom.

Szóval összeszedtem magam, felhívtam T dokit és lenyugtatott, és mondta, hogy mondjam meg nekik, hogy ő akarja velem véggicsinálnia a diabambulanciát, mert ő kezdte el.

Eljött a csütörtök.Elküldtek a Honvédba mentővel diabetológishoz.
Elmondtam, mit eszem miért és hogyan és persze a metet abbahagytam, mondtam neki, hogy a kórházi diéta nekem szar.
Megmértek, fogytam 2 kg-t megint, mondtam, hogy a terhességem alatt nem híztam egy dekát sem,a gatyáimat már a hasam semtudja megtartani, valószínűleg annyit fogyhattam.

Ő belátta, hogy itt minden rendben van, a fogyás bizonyíték ara, hogy jól tartom a diétát és azt mondta, döntsem el, ki kezeljen. És természetesen ragaszkodtam T-hez...

Este jön egy másik drnő. Adni akart inzulint!!!! :shock: Mondtam neki, hogy mit beszéltem a diabetológussal és mondtam neki, hogy elutasítom az inzulint.nem adta be végül.
Nem tudom, azt akarták hogy az 5ös cukromból 3as legyen és remegjek vagy mit???

Másnap reggel, pénteken jött a drnő aki szt magas a cukrom és kell inzulin és fogyatékos beteg gyerekem lesz ha egyáltalán lesz a met miatt....szóva ljött és elmondtam neki, hogy mi van mit beszéltem stb. és azt mondta, jó, ha kezel más, legyen az!!!!!!!!!!!!!!!

Aztán megkaptam a zárómat és itthon vagyok....Megúsztam a kalandot, de rájöttem, hogy vannak dolgok, amiket el kell titkolnom, mert rosszabbul járok, ha elmondom....
Vendég
 


Ja és még valami:
a gyógyszereim magam vettem, adtak receptet, akkor kaptam gyógyit, ha volt nekik, a 3000 Ft/50 dbos vércukortesztcsík az enyém volt, el is fogyott....asszem ez nonszensz.Miért is fizetek tbt???Tudom...tudom, hogyne tudnám, miért, de akkor is nonszensz, hogy én viszem a kórházba a gyógyszereket!!!

Na nem baj, szedem a metet tovább és leszarom őket, ha kell hazudok és kész!
Fogyok és ez a lényeg, használ a diéta, jól vagyok és nem vagyok hajlandó CSAK a MÁV-ban szülni, azaz dec 15-e után!
Vendég
 

 
 

Fú Lafi... ahogy ezt olvastam, szó szerint ökölbe szorult néha a kezem...

Ez nagyon durva :((((((((((((((

Hát én ezért fogom elutasítani a következő babánál a terheléses cukrot és fogok össze-vissza hazudozni.

Mit akartak ezek az 5-ös cukroddal???? Nekem nem terhesen sem szokott olyan szuper lenni!!!!!!!!

Egyébként meg ha annyira paráztak akkor miért nem csináltak HgA1C-t?????????

Szerintem ez is csak a pénzről szól, ha diabos kismamit fognak akkor az sok-sok pénzt jelent... ha inzulinos akkor még annál is több pénzt... ha meg nincs elég inzulinos kismami akkor gyártanak...

Nem értem ezt az egészet... ez mire jó ??????????

Skacok... nem kéne ezzel kezdeni valamit??????? Ld. nem lehetne szervezni egy diabos dokit aki a terhes PCO-sokra kiemelten figyelne? Kórházi körümények között persze, nem privátban (én nem lennék hajlandó ezért külön fizetni...elég drága a terhesség önmagában is, a cukorkontrollról nem is beszélve - ld. tesztcsíkok dögivel stb.)

Nincs erre valakinek valami ötlete?

Vagy össze kéne gyűjteni azoknak a diabetológusoknak a listáját akik korrektek a terhes nőkkel, nem akarják őket ok nélkül inzulinra rakni, nem kezelik őket gyengeelméjűnek stb. Ja, és nem kezdenek el parázni egy 7-es cukorszint mellett (ld. egyértelmű, hogy még semmi baja nem lesz a gyereknek ha az anyának naponta egyszer 7-8 körül van a cukra kb. 20 percre.... ha egyébként a HgA1c rendben van)... Egyébként az se lenne rossz ha a terhességi diabról is nyitnánk egy topikot - KIFEJEZETTEN PCO-soknak... ld. egy olyat ami köszönőviszonyban sincs Gyurika topkjával... azt elolvastam és néha felállt a hátamona szőr... főleg attól ahogy a sleppje visszhangozta a tőle hallottakat...)
Vendég
 


Egyébként tudjátok mi a legnagyobb parám? Ami ráadásul sajnos valszeg teljese jogos is...

Ott volt ugye a diétám a talán 32. héttől... onnantól kezdve Lilla kevesebb kajához jutott, nem is hízott veszettül... Mi van ha én most ezzel lényegében belekódoltam, hogy kevesebb CH-hoz legyen szokva a szervezete és amiatt lesz hajlamos a diabéteszre és társaira?????

Egyszer olvastam, hogy már az anyaméhben eldől ez adolog - ha az anya "éhezik" akkor a gyerek már erre az éhező környezetre rendezkedik be -visszafordíthatatlanul- ezért megtanulja, hogy kevesebb kaja is elég a szervezetének, így ha a ma divatos mennyiségben eszik akkro elkerülhetetlen, hogy bazira elhízzon, diabos legyen stb...

És ezért az anya kajálása a felelős a terhesség alatt.

Hát nekem ez a dilemmám.

Évtizedekig xartak a terhességi diabra, 11-es cukornál is csak intettek, hoyg ne egyen cukrot, külföldn sincs ez a para... na ehhez képest ami ma itthon van az rémálom. Nem azt mondom, hogy baj, ha nézik a cukrot csak valahogy mintha az egész CSAK a paráztatásról és az érzelmi terrorról szólna és bár a dokik ezt hangoztatják lényegéen elfeledkeznek magáról a bent lapuló babáról...
Vendég
 


Na azért nyomok egy kis helyzetjelentést is.

Lilla ma majdnem 10-ig aludt. Utoljára este 8-kor evett. Durva. Egyszer ébredt hajnali 1-kor (amikor az apja hazaért... gondolom meghallotta a hangját)... na akkro vagy fél órán át kukorékolt, aztán 5 körül ébredt - tej nélkül visszaaludt max. 5 perc alatt... aztán 1/2 10 körül ébredtem, ránéztem az órára és bepánikoltam... hogy úristen, mi van a Lillával... nézem, hátha itt van az ágyban mert félálomban magunk mellé vettem... nem volt sehol... a mellem meg beton kemény. Roham a kisszobába... Lilla meg csak húzza a lóbőrt... Visszafeküdtem... aztán nemsokára hallom, hogy Lilla dumál az ágyában. Gondolom épp a rendszert szídta.

Hát... nem akarom elkiabálni, de kezdem látni az alagút végét :)))))))

(most is alszik... ja, nem... most ébredezik...)
Vendég
 


CSakegy, érdekes amit írtál....elméletileg lehet benne valami, főleg hogy én már a 12. héttől diétázom.
Amúgy néztek HbA1c-t, és tudod mennyi lett??? 5,2
Asszem nem rossz....de nem reagáltak rá semmit sem...

Néha aggódom, hogy nem hízok, tudom, van miből fogyni meg ilyesmi, de Rambóka, ez nem gond???
Semmit sem híztam, ami egy kg feljött, már rég lement.
Vendég
 


Lafi!

Nyugi!
Ez nem lesz gond!
Mérd a cukrod, próbáld meg úgy beállítani, h. normál vércukraid legyenek (nem a 3 körüli, hanem a 4 körüli a cél! Éheztetni sem kell azt a gyereket! :lol: )! És pihenj jó sokat!
Simaizomlazítókat szedsz még?
Dokidat kérd meg, h. kicsit sűrűbben ellenőrizze a méhszájadat UH-gal. Csak a biztonság kedvéért.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, szedek még mindig és most szedek valami cordaflex retardot azt nem tudom mire és 5 napig semicillint.
A 3-as érték éhomi, kaja utáni 4 fölött van.
Akkor jó, ha nem gond, csak hirtelen bekattant, hogy mi van ha a baba nem fejlődik ha én fogyok.
Vendég
 


Lafi: a baba elveszi ami neki kell, te azért is fogysz... csak szerintem a normális az lenne ha hízna az ember, hogy legyenek tartalékai a szoptatásra. mondjuk ha rajtad van túlsúly az más, akkor vannak tartalékok :)

(én most látom, hogy bizony többet kellett volna híznom... 6 hónap szoptatás után ugyanis eljutottam oda, hogy direkt eszek hízlaló kajákat is különben elfogyok... fene a pofájukba amiért a terhesség alatt folyton méricskélik az embert... Elég lenne ha csak a hirtelen hízást figyelnék a toxémia miatt... )

(egyébként én amikor elkezdtem a diétát egy hét alatt többet híztam mint korábban egy hónap alatt... állat... nem?)
Vendég
 


lafead: Szerintem se aggódj a hízás miatt. Amikor anyukám a hugommal volt terhes, akkor ő 30 dekát hízott csak és 3,5 kilóval született. Még ennél is durvább a szomszédunk, aki 45! dekát hízott és 4,5 kilós lett a gyerek. Jelentem mind a ketten jól vannak, most múltak 18 évesek.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Jajjjjj Lafi!
De örülök Neked!! Végre!

Amit írtál, az egy rémálom, annyira nagyon örülök, hogy itthon vagy, ne foglalkozz kérlek semmivel!

Két okból: 1., Ha valamit nem jól csináltál volna, azt T. doki már rég elmondta volna.....
2., Ha gond lenne abból, hogy nem hízol, és diétázol, akkor babácska nem fejlődött volna rendesen, és már régesrégen szóltak volna uh után!!!!

Na jó, akkor itt a harmadik ok is: Ösztönösen érzed, hogy babácska rendben van, semmi baja, és Te magad is jól érzed magad a bőrödben a diétával együtt. Ne stresszelj......... Eddig annyira jól csináltad, sosem hagytad magad, most se hagyd. Már itthon vagy, akik a kórházban rosszakat mondtak, azok kapják be. És hidd el, hogy vissza fogják ezt ők még kapni, tudom, nem vigasz! A legjobban azzal lehet egy nőt és kismamát beparáztatni, hogy a "gyerek érdeke..." De Te tudod, hogy mi a baba és a mama érdeke is egyben.
Pihenj sokat, amit lehet mondj le, és hagyd, hogy most NEKED segítsenek, bármilyen nagyon nehéz is elfogadni.

Rengeteget gondoltam Rád! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Lafi, nagyon örülök, hogy jól vagy és végre otthon vagy! :)

Pussz
Vendég
 


[quote="monácska"] írta:monácskasztönösen érzed, hogy babácska rendben van, semmi baja, és Te magad is jól érzed magad a bőrödben a diétával együtt. ..... akik a kórházban rosszakat mondtak, azok kapják be.


Mona, nagyon kedves vagy, köszönöm. Igen, ösztönösen tudtam, mit kell és hogyan , ha éreztem volna hogy kell az inzulin belementem volna, de tudtam, nem szabad és tudtam, hogy nekem kell a metformin, és ha kell végighazudom a maradék 7 hetet és leszarom marha magas ívből a hülyéket!

És pihizek ezerrel, annyi sorozat van, csak bírjam követni... :lol: A férjem már nagyon ügyes háziasszony, a ruhákat még nem tudja öszehajtogatni( ebben segítek még neki), de egyebeket megtanult már. :lol:
Vendég
 


Lafi!

Én már elkezdtem kételkedni magamban, h. én tudom rosszul a cukor határértékeket, ezért előkerestem a belgyógyászat tankönyvet.
Idézem:
"Az egészséges egyén éhomi vércukorértéke nem haladja meg a 7 mmol/l-t (normális határértékei: 4,2-6,7 mmol/l, 75-120mg/dl) 75 g glukóz elfogyasztása után(OGTT) 2 óra múlva a vércukorszint 8 mmol/l alá csökken.
Diabetes mellitusban az éhomi vércukorszint meghaladja a 7,8 mmol/l-t....... a kétórás érték nagyobb 11 mmol/l-nél.

Hipoglikémia 3,1 mmol/l alatt jelentkezik."

Ez pedig a Szőnyi féle ajánlás GDM-ben:

"A családorvosi gyakorlat szempontjából fontos a szűrés megfelelő protokolljának ismerete és egységesítése. A minden terhesre kötelező érvényű GDM (gestatios diabetes mellitus) szűrés jelentősége a perinatális mortalitásra és morbiditásra gyakorolt kedvezőtlen hatása miatt van.

A szűrőmódszer illetve a diagnózis alapja a vércukorvizsgálat. A vizeletből történő cukormeghatározás nem alkalmas szűrőmódszer a sok álpozitív eset miatt.

Éhgyomri vércukor-meghatározás önmagában szintén nem megfelelő szűrőmódszer. Azonban ha értéke 7,8 mmol/l, elegendő a GDM diagnózisának felállításához. Ilyenkor cukorterhelést nem indokolt és nem is javasolt végezni. Hasonlóan értékelhető és kóros a 11,1 mmol/l-es étkezés utáni vércukorérték is.

Fontos a terhes családi és terhességi anamnézise is. Cukorbeteg szülők, ikertestvér, előző terhességből származó nagy magzat (4000 gr), intrauterin elhalás, fejlődési rendellenesség anamnesztikusan felveti a GDM lehetőségét.

Szűrésre a következő lehetőségek vannak:

1. Tesztreggeli:

40 gr szénhidrátot tartalmazó tesztreggeli után 1 órával mért vércukorérték 7,0 mmol/l felett van: oGTT végzendő, vagy

50 gr glukózoldat itatása után 1 órával mért vércukorérték 7,8 mmol/l felett van: oGGT végzendő.

Javasolt időpont: koraterhesség

24-28 gestatios hét között
32-34 gestatios hét között
2. oGTT végzése:

Amennyiben szűrővizsgálatunk pozitív eredménnyel végződött, orális glukózterhelés végzése indokolt.

75 gr-os oGTT: reggel 10 órás éhezés után 75 g glükóz itatása után éhgyomri, 0,5-1-1,5-2 órás időpontokban vércukor-meghatározás történik.

GDM diagnózisa: a 2 órás érték eléri a 7,8 mmol/l-t vagy bármely köztes érték 11,1 mmol/l felett van.

100 gr-os OGTT: határértékei éhgyomri 5,8 mmol/l, 1 órás 10,6 mmol/l, 1,5 órás 9,2 mmol/l, 2 órás 8,1 mmol/l.

GDM diagnózisa: bármely két érték eléri vagy meghaladja a fenti értékeket.

3. Postprandiális profil:

GDM diagnózisának felállítása után napi ötszöri étkezéssel 160-200 g/nap szénhidrát bevitel mellett az étkezések után 1 órával ellenőrizzük a vércukorszintet. Amennyiben a kapott értékek bármelyike meghaladja a 7 mmol/l-t, inzulin (humán) terápia bevezetése indokolt! Emiatt akartak téged inzulinozni!
Amennyiben GDM állt fenn, a beteget szülés után követni kell és a későbbiekben, nem terhes állapotban, szénhidrát anyagcseréjét rendezni kell. Következő terhessége pedig preconcepcionális gondozást igényel.

Diabeteses terhes gondozása:

A terhességet tervező cukorbeteg nőt a terhesség vállalása előtt praeconcepcionális gondozásban kell részesíteni.Fő feladat a legjobb egészségi állapot elérése,így a normoglycaemia biztosítása.

Paraméterei a következők:

Az éhgyomori vércukorszint 3,5-5,0 mmol/liter
Az étkezés után egy órával mért érték 4,0-8,0 mmol/liter
Az étkezések után két órával mért érték 4,0-7,0 mmol/liter
A napi átlag ne haladja meg a 6,0 mmol/l-t,ne legyen glycosuria, acetonuria.

Vizsgálataink során legoptimálisabb, ha a beteg otthoni körülmények között, megszokott táplálkozása mellett 24 órára kiterjedő vércukorprofilt tud elvégezni. Ezt 2-4 hetes ciklusokban érdemes ellenőriznünk. Optimális, ha az anyagcsere paraméterek normál paramétereken belül vannak, így a tervezett terhességnek nincs akadálya. Ritka eset, ha olyan eltéréseket találunk (proliferativ retinopathia, súlyos, kezelhetetlen hypertonia, nephropathia, ischaemiás szívbetegség), melyek fennállása esetén a terhesség vállalása nem tanácsos.

Praeconceptionális időszakban orális antidiabetikumok adása ellenjavalt. Ha diétával a normál paraméterek nem állíthatók be, mindenképpen humán insulinnal történő vércukorbeállítás javasolt.

Cukorbeteg terhes kezelése és gondozása:

Étrend:

Legfontosabb feladat a mennyiségi étrend beállítása. Ez napi 5-6-szori étkezést jelent, grammban megadott szénhidrát és kJ-ban kiszámított energiabevitellel. Ajánlott a napi 140-180 gramm szénhidrát, 1,5 g/tskg fehérjebevitel.

Insulin therápia:

Ajánlott határ a 3,0-7,0 mmol/liter közötti szint. A terhesség folyamán szükséges a vércukorszintek folyamatos monitorizálása, mivel a különböző terhességi hónapokban az insulinérzékenység változik, a terhesség második felétől a kialakuló insulin resistentia miatt napi többszöri insulin adására van szükség. A beállítást gyors és közepes hatású készítményekkel célszerű elvégezni.

Amennyiben kezdeti beállításra van szükség, mindenképpen hospitalizáció javasolt, illetve a továbbiakban - ha bármely szövődmény fellép - kórházi ellenőrzés célszerű (terhességi hányás, fenyegető vetélés, fenyegető koraszülés, praeclampsia, pyelonephritis, polyhydramnion, macrosomia, intrauterin retardatio).

A szénhidrát tolerancia ellenőrzése hetente végzett vércukorprofil formájában történjen. Az első trimesterben HbA1c vizsgálat mindenképpen javasolt. A későbbiekben fruktózamin meghatározása jöhet szóba.

Fontos a vesefunkció, a szemfenék, valamint a vizelet bakterológiai vizsgálata. Ezekre havonta kerüljön sor.

A magzat intrauterin állapotát a 28-34. hét között hetente végezzük. 35-38. hét között hetente kétszer, a 38. héttől naponta. A monitorizálás NST, UH, illetve flowmetriás vizsgálatokat jelent.

A szülés időpontja:

A sikeres praeconcepcionális beállítás, illetve optimális gondozás mellett a normoglycaemia elérhető, így az anyai és magzati szövődmények a minimálisra csökkenthetők. Ebben az esetben a szülés terminus körül a legoptimálisabb. A fellépő szövődmények mindenképpen kórházi observatiot igényelnek és a szülés terminálása egyedileg mérlegelendő.

Általánosságban követhető elv, hogy a szülés per vias naturales történjen. Természetesen, ha a császármetszésnek megfelelő indikációja van, a műtéttel nem szabad késlekedni. Szülés alatt is fontos a megfelelő normoglycaemia fenntartása, melyet a vajúdás alatt adott glukóz infúzió, illetve óránként történő vércukorszint meghatározása biztosít. Mindezek mellett a folyamatos magzati monitorizálás elengedhetetlen. Szülés után a tápanyag - és insulinigény változik, ezt ennek megfelelően módosítani kell. Fontos a szülés utáni követéses vizsgálat, illetve a megfelelő fogamzásgátlási módszer időben történő alkalmazása."

Szóval a dokid csak a protokollt próbálta követni, de nem vette figyelembe a szteroid hatást.
Hálistennek végül mégsem kellett inzulin, és remélhetőleg te simán kordában fogod tudni tartani a diétával a cukrodat.
Az éhomi 3 egy kicsit kevés, de ezen tudom, h. nehezen tudsz változtatni. Ha a kaja utánit 7 alatt tudod tartani, akkor senki nem köthet beléd!!!!
Ha mégy UH-okra a placenta működésre és a köldökzsinór áramlásra kérdezz rá mindig! (csak, h. nehogy elfelejtsék megnézni! :wink: )


Rólunk:
Gergő délutánra 40 fokos lázzal kidőlt.
Még sosem láttuk ennyire levertnek. Csak bújt, lapult az emberre. :(
Kapott Germicid C-t és többször hűtőfürdőztük így 18 órától 21 órára 40-ről 38,3-ra sikerült levinni a lázát. Közben aludt egy fél órát a hátán fekve, vizes ruhával a pociján, egyszerűen hanyatt fekve képes volt elaludni, ill. inkább úgy mondanám, h. képtelen volt ébren maradni. :(
A 2. hűtőfürdő után leraktuk aludni, most már szépen egyenletesen szuszog, bár még tuti lázas.
Ma visszaköltözünk a hálóba őrizni az álmát, nem szeretném, ha vmi baj lenne.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: a cukorbeteg terhes kezelése című dolog nem sima cukorbetegekre vonatkozik véletlenül? Mert én náluk olvastam ezt a protokollt, a terhességi diabnál máshogy csinálják (pl. nincs annyi UH, vizsgálat, befektetés stb.)...
Vendég
 


Szegény Gergő :((( Akkor a hasmenés ennek az előhírnöke lehetett :( Mit kaphatott el szegényke???? Jobbulást neki!!!!! (hogy kell hűtőfürdőztetni? a borogatást csak a hasra kell rakni?)
Vendég
 


Csakegy!

Nem tudom mi ez. Valószínűleg két külön dolog, mert a párom is lázas, de neki nem megy a hasa. Mostmár Gergőnek sem, ma egészen jól volt, jól bekajált a szülinapi kajából (megint öregebb vagyok egy évvel :oops: ), virgonckodott, aztán estére lelassult és hirtelen felment a láza. Majd kiderül hogy holnap mi lesz.

Hűtőfürdő kivitelezése:
Megtöltöd a kádat finom meleg vizecskével, úgy, h. a ded mellbimbójáig érjen. Célszerű csúszásgátló gumiszőnyeget és jó sok játékot bepakolni, h. ülve maradjon.
Aztán szépen lassan elkezded hűvösebb vízzel tölteni és közben le-le engedni. Kb. 30-32 fokra kell hűteni és ezután még 10-15 percig benntartani a gyereket. Közben locsolgathatod a vállát, fejét, de ha nem szereti, akkor inkább ne, mert az a cél, h. ne üvöltse végig és ne akarjon kijönni 5 perc után.

Priznic:
Langyos vizes törölközőbe kell betekerni a gyerek törzsét, majd egy szárazzal is körbetekerni. Ha felmelegítette, akkor kicserélni.
Én csak egy vizes Ikeás minitörölközőt tettem a pocijára az első hűtőfürdő után, mert az még nem volt túl hatásos. Közben elaludt. A törölközőt időnként meglobogtattam, h. lehűljön, majd visszatettem. Nem zavarta.

Most felsírt, megint 39 fokos, kapott kúpot. Remélem ez segít.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


lafi, bicskanyitogató amit vele dműveltek. örülök,hogy végre megoldódott, és minden rendben! manóbébi még marad a pocidban egy darabig :) de tényleg menj uh-ra, hetente legalább (bocs,nem emlékszem írtad-e mikor kell menned). ás az áramlásokat nézzék,ahogy rambóka mondta.
de most akkor eszel "rendesen" vagy diétázol????? akkor nem lesz zabálós terhességes időszakod?

csakegy, na...csak lesz ebből az alvásból vmi.

rami, szegény gergő!!! :( remélem most reggelre már lement a láza.
jó,hogy leírtad hogy kell ülőfürőztetni. köszi! sosem lehet tudni....

rólunk: voltunk anyóség. észrevettem a gyerek pár napja megszeppen az idegenektől, vagyis akiket nem lát nap mint nap (akik meg mi vagyunk ketten :) ). pedig eddig nem volt ez. vagy az ismeretlne környezet. odaértünk anyósékhoz, és a lakásban annyira keservesen sírt,hogy inkább bedobtuk a babakocsiba, aztán elmentünk sétálni vele. a déli kajálás után meg elmentünk férjemmel kettesben ebédelni egy tök jó olasz kajáldába. addig gyerekre vigyáztak anyósomék. de mir evisszaértünk elaludt. igaz sírt, hiába mondtuk anyósomnak,hogy rázza....ő ért hozzá, és finoman, légiesen próbált gyereket altatni...hát....na, mindegy :)
megyke visszabújok az ágyba. ma 9től 6ig aludt. este nem fejtme, mert már kiba....unom. na, meg is lett az eredménye....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


[quote="rambóka"]( írta:rambókamegint öregebb vagyok egy évvel :oops: )


Boldog születésnapot kívánok Neked! :D
Nem lettél öregebb csak a korral haladsz előre!!! :lol:

Ha megnyugtat benneteket én is hasmegyek.
A héten többször is, tegnap szintén többször, de az már elég brutális volt. Én a kajára fogtam, a párom szerint a kaja nem lehetett, mert ő is ugyanazt ette és neki semmi baja nincs tőle.

De azért minden kisbabának gyógypuszit küldök. :D

Kincs!
Én babakocsiban nem vagyok penge!
Mostmár nagyjából tudom, hogy mit miért és miért nem! Az a legfontosabb, hogy a neked legmegfelelőbbet találjátok meg! :)

Az utóbbi időben annyi féle kocsit toligáltam! :roll:
Újakat, használtakat. Ilyen-olyan márkákat!

Döbbenetes a különbség! Komolyan. Ilyesztő!

Van ami annyira sz.r! Van ami kifejezett élvezetet nyújt!

Kipróbáltuk a Stokke márkát is! Csekély 230 ezer ft-ért prédálják. Ingyé van! :lol: :lol:
Kissé gátlástalan vagyok mostanság a babakocsi boltokban, de mindez csak arra jó, hogy egyre jobban tudom, hogy nekem egy féle kocsi KELL! :roll: De nagyon! :shock: :oops:

A párom is annyira jó kezd lenni a szakszavakban: bolygosítható kerekek, állítható tolókarmagasság, átfordítható tolókar, vízszintesig dönthető háttámla, stb. Profi! Csak lesek!
Pedig csak tőlem tudja, bár igaz, hogy már többször azon kaptam, hogy kocsikat nézeget a neten! Babakocsikat!
Sőt már a munkahelyén is!
És a kollegák (akiknek gyereke van) hihetetlenül képben vannak! :shock: A párom meséli! :D
Szóval azt látom, hogy sok pasi szintén nagyon érdeklődik.
Szerintem mindez csak azért van, hogy megtudják, mi a franc kerül annyiba egy-egy kocsiban! :shock:

Dimet!
Neked köszönöm a véleménynyílvánítást! :)

Kellemes vasárnapot Nektek!


22+5
Vendég
 


Rambók, boldog szülinapot!!!!Köszi a leírást, hát azért érdekes, hm 5-ös cukor...mintha nem 7 lenne kivéve amikor igen, a szteroidkor....basszus, ezek tényleg állatok voltak!Na nem baj, most magam csinálom és T doki!!!Ez nekem elég!

Dimet, ha nem is zaba de nem is diéta. Van annyi inzulintartalékom már (T szerint legalábbis) hogy ne legyen gond a kisebb zaba!!!!Most már a babát is hízlalni akarom!
Vendég
 


mi az a streptoccoccus b?????Mitől lehet megfertőződni????A dokim nem mondta, hogy nézetni kellene....olvastam, hogy a 36. héten nézik, mi van, ha meg sem érem????
Vendég
 


Hali lányok!

Lafi ezt én is kérdeztem a védőnőmtől,hogy szokták e felénk nézni az orvosok...azt mondta nem de az ő 40éves munkája alatt soha nem is volt gond belőle... nem tudom, azért a dokimnál is rákérdezek majd...a TORCH tesztre is ezt válaszolta,hogy nem szokták nézetni és soha nem volt semmi gond..
Lehet néha sokat olvasunk és aggódunk feleslegesen?
Puszi nektek!

Rambóka jobbulást Gergőnek , Téged pedig Ísten éltessen sokáig!!!! (torta volt?)

Kavics akkor ti már nagyon képben vagytok!
Mi 3boltban voltunk eddig, én is tologattam pár kocsit de kialakult véleményem nincs..csak annyi,hogy használtat nem akarok..és jó lenne 50-ért mindent megkapni :lol:
Priviben leírhatod ha van kedved mi az ami nektek nagyon nem tetszett..
Jobbulást neked is!!!

Kellemes vasárnapot!!
Vendég
 


Sziasztok!

Döglött vagyok. Kettőnk közt aludt a franciaágyon, óránként felsírt, nem sokat aludtunk. A láza lement, mostmár csak 37,5, de nagyon nyűgös, enni sem akar. :(
Ráadásul leszakadt a hó. 10 centi. Gyönyörű, de most nem hiányzott. :(

Lafi!

A fenyegető vetélés veszélye miatt bármikor nézethetsz Streptót. Ha van, akkor antibiotikum kúra. 36. héten célszerű megnézetni, h. sikerült-e kiirtani. Ha nem sikerült, akkor a szülés során neked antibiotikumot adnak infúzióban, meg a babának is szülés után 5 napig.
Mivel a szűrés még nem elterjedt (hiába a szülészeti kollégium ajánlása :evil: ), a kismamák jelentős része nem is tud róla, h. neki ilyen fertőzése van, mivel nem okoz jelentős tüneteket. Így nem is kapnak kezelést rá, a babák nagy része mégsem lesz beteg.
Ugyanakkor ha te vagy az a kis százalék, akinél súlyos beteg lesz a baba, akkor nem fog érdekelni, h. a többségnél nem okoz gondot.
Szóval ne hagyd magad lerázni! Egy hüvelykenet szükséges hozzá, semmi több.
Ha jól tudom Ella is küzdött eleget a dokijával ez ügyben! :evil:

Kincs!

Totál nem éri meg új kocsit venni! Egy jó kocsi nem harcolódik le egy, de akár két gyerek alatt sem! Ami meg leharcolódik, azért nem érdemes pénzt kiadni!
A neten néha vadiúj kocsikat is árulnak, mert van aki mindkét nagyszülőtől kap babakocsit v. vett egy félét, de aztán elköltöztek és a megváltozott viszonyokhoz más kocsi kell. Ki lehet fogni, csak szorgalmasan kell nézegetni!

Kavics!

Emilt megkaptad?
Stokkéval mi volt a tapasztalat?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, köszi, kedden megyek hozzá, mondom neki. Szóval egy hüvelykenet és kész. Oké.Nekem is úgy rémlett, hogy Ellával volt ilyen....
Vendég
 


Lafi ne hagyd magad..nem hiszem el h 40 éves pályafutása alatt ne történt ilyen(kincs),,,vagy csak nem tudták h pl.az újszülöttnek mért van tüdőgyulladása,vagy 4 hét múlva mért viszik vissza,,,vérmérgezéssel..szóval hagyjuk :twisted:
Ja meg azt mondták, nekem csak strpto A volt,,,áááá az pláne nem okozz gondot,,,nem hát..azért kapot a Miron 14 napos antibiotikum kúrát...érdekes a korás orvos akkor csak viccből kezelte????
Hiába mentem fel pestre(sote)nem válaltak,mert h nem körzet,,tényleg??.....magánba...sem :x
Vendég
 


Köszi Ella, mindenféleképp levetetem kedden!!!!!
Rémlett,hogy ez volt veletek, sajnálom!!!!

Adj egy puszit Miron pocinak a nevemben!
Vendég
 


Egy valamit magyarázzatok el, ha valaki nem jár utána a dolgoknak pl. pcos miatt vagy a terhességével kapcsolatban avagy egyéb miatt, akkor mi van?Leszarják a dokik???Nem értem, most komolyan. Az én munkám az, hogy mindenről tájékoztasaam az ügyfelet, én úgy gondolom,a dokiké is ez lenne....Tévedek?
És mi van azzal, ki nem rámenős???Annál mennek a protokoll szerint oszt jó napot????

Marha dühös tudok ilyenkor lenni.....

És akkor ezek várnak hálapénzt....(tisztelet a kivételnek, mert hálistennek olyan is van)
Vendég
 


Lafi

ahogy mondod :!:

A nyőgyógysz pedig egy külön állatfaj.

Tájékozatás :?: :?: ,ja....mindent úgy kell kihuzni belőlük,,,mintha semmi közünk nem lenne hozzá,h mi a bajunk.

itt részemről lezárom a hozzászólást....nem merülök bele inkább....mindenki tudja h miújsi :? :D

szép vasárnapot
Vendég
 


Igen lafi az van,hogy nem tájékoztatnak..amit tudok én is itt tanultam a tipikon vagy a neten olvastam..a kérdésemet ennyivel elintézték..
És az a szörnyű,hogy ahol én lakom volt 2-3terhesség amit az anyukák eltitkoltak, senki sem tudta látta,hogy növekszik a pocak...felettéb dühítő és érdekes (hogy bír ki egy "anya " 9hónapot hogy nem beszél a terhességről senkinek és a babára sem kiváncsi??).. ezek az anyukák egy vizsgálaton, egy orvosnál, egy uh-n nem voltak, és gondolhatjátok nem minta kismamik voltak..és otthon született az egyik baba, tök egyedül csinálta a szülést az anyuka..mikor a védőnő több óra után értesítve lett a baba már szopott stb...és mindegyik baba egészséges...na mindegy csak kibuggyant belőlem.
Van aki mindenre figyel és mégis van gond, van aki semmire és még így is egészséges
Vendég
 


Sziasztok!

Hú akkor az én dokim lelkiismeretes. Nekem elmondta, hogy mikor mit kellene és azokon kívűl mit érdemes megcsináltatni.
Kincs: Nekem is pont az jutott eszembe, ami neked. A sors néha elég szemtelen tud lenni...
Hát igen, az a legjobb, ha az ember maga néz utána a dolgoknak, csak azt nem értem, hogy miért kell harcolni, hogy el is végezzék azokat a vizsgálatokat, amiket elvileg nem kötelező, de ajánlanak?

Minden beteg gyerkőcnek jobbulást és a szülőknek nyugodt napot, estét!

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Boldog szülinapot kívánok!
Gergőnek pedig jobbulást!

Ma itt volt előszőr nálunk tesómék 2 és fél hetes kislánya.Olyan picúrkának tűnt.Gergő meg érdeklődve figyelte, hogy van valaki, aki még rajta kívül tud bőgni :lol: Zabálnivaló volt mindkettő gyerek.

Na lépek, mert foglalkozni kell vele,utál egyedül feküdni.A felültetős tornát szereti, úgy látszik, már szeretne függőlegesben lenni, úgy többet lát a világból...
ezoterike
 
 


rambóka boldog szülinapot!!! 25? :) jó, legyen 28. mindenki annyi, amennyinek érzi magát. de gondolom te amstani éjszaka után kicsit többnek...jobban van már betegmókuska?
hóóóó? de jó. itt csak szürkeség egész nap.

zsuzsi elkezdett hangosan nevetni. :) eddig csak vigyorgott. de azt állandóan. én nemtom, hogy lehet ilyen egy gyerek. amikor felkel rögötn vigyorog ezerrel. ja, és kezd ügyesedni hason. már nem olyan gyenge a válla. mert a fejét tök pici kora óta tudja tartani, de bicepsz próblémák voltak eddig. de gyúrunk, vazze... :D

lafi, hogy vagy? miket néztél meg eddig? :)

rejo, lehet nem jön össze a randi a héten. jön anyukám. (ismét fel lesz töltve a hűtő főtt kajával :) ...) de utána héten okés.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


probléma :) írni sem tudok mán.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet el sem hittem, mennyi szar sorozat van a tv-ben, de totál képben vgyok függetlenül attól hanyadik résznél tartunk...

Fáj a gerincem a sok fekvéstől, oldara nem tudok fordulni mert a baba jelez, szóval marha jó...és ma egész nap csokit, lekváros kenyeret ettem...mitől lehet ez???Vc értéket nem mertem mérni, gondolom, egekben volt, lehet, hogy a migrénem kívánta a csokikat, chkat???
Vendég
 


Sziasztok!

Kavics!

Küldtem neked pár kocsit emilben, hátha vmelyik bejön! :wink:

Lafi!

Szegénykém! :(

Dimet!

A második számjegye eggyel több, mint az első és nem 23. :twisted:
Egy vigyorogva kelő gyerek sokkal jobb, mint egy sírva ébredő! :D


Gergőce nagyon kivan.
Az egész délutánt apu mellkasán töltötte. Kókadozik, bágyadt rettenetesen. Én még sosem láttam ilyennek. :cry: Hasa megint megy, de szerencsére inni iszik. Holnap felhívom reggel a dokinénit, h. mit tudunk még tenni a javulásért.
Félő, h. ma is a tegnapihoz hasonló éjszaka elé nézünk. :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


hát.....lafi...ez lehet így lesz ezután. nálam is ekörül szakadt el vmi :D
nincsen szopipárnád? én azzal aludtam nagyon jókat. férjem is próbálta elkunyizni :)
háton már ne nagyon feküdj. mondjuk,ha az esik jól. akkor nincs baj :)
na, lépek. kaja.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet az a baj, hogy nem marad más csak a háton fkvés....oldalt nem jön be, pedig eddig jó volt, a szopipárna kényelmetelen....

elkövettem egy bakit: megmértem a cukrom, pedig tudtam,nem szabad, 10 volt és másfél órával is 8, bevettem metet még egy felet az estin kívül....nem szabad megkívánnom semmit, tudtam, csak nem bírtam megállni....most beparáztam, remélem, nem lesz baj....
Vendég
 


Lafi!
Írtam privit!!!!

Rambóka!
Írtam privit és emailt!

Cupp csajok. Jóccakát mindenkinek!
Vendég
 


jóccakát

lafi, nyugi...ez a legfontosabb.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Most már nyugi vagyok!!!!Köszi nektek!!!!!!!!!!Lement kaja után 2 órával...jó kis tanuópénz volt. Szégyenlem magam, elgyengültem...Gondolom, a plusz fél met meggyorsította a vc érték csökkentését....
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Lafi: tarts ki!!!!!!!!!

Tudom, hogy iszonyú nehéz, én néha a falat vakartam kínomban de az éltetett, hogy előre megrendeltem a somlóival töltött palacsintát szülés utánra a kórházba!!!

A metet pedig nem kéne össze-vissza szedni... inkább önuralom.... (ha nagyon édes kell akkor pedig szerezz Steviát! A bioboltokban árulják! Természetes édesítőszer, terhesen is mehet, akár sütibe is pakolhatod!!!!!!!!!!! Csak bazi drága... de elvileg a 2-es diabot kifejezetten kezeli!!!!!! Hoxa (asszem) oldalán vannak egészséges diabetikus sütireceptek (gugli)! Zabkorpával liszt helyett stb. Azokból csemegézz, kevés CH, ha steviával csinálod akkor meg tiszta lelkiismerettel nyomhatod!!!!!!!!)

Kitartás!!!!

(fekvés: megértelek... nekem is a kórházban töltött idő után ment szét mindenem - beleértve a vesémet amire sikeresen ráült Lilla... szerintem rendezkedj be az ülve alvásra! Hátad mögé és köréd rentgeteg párna, hogy kényelmes legyen. Túlélhető és legalább jobban alszol...)
Vendég
 


Ja igen... ha pedig csoki kell akkor koromfeketes csoki... abban alig van CH... (bár nekem leüvöltötték miatta a fejem a sotén... a dietetikusom meg csak röhögött, hogy ezek nem normálisak, egy kocka miatt ami kb. 1,5 CH ekkora hisztit csapni...)
Vendég
 


Rambóka: Boldog szülinapot és kitartást ma estére!!!! Gergőnek meg mennek a pozitív energiák, hogy holnapra sokkal jobban legyen!

(nekem ma állandó zabálhatnékom van... egész nap... úgy indult, hogy fél egykor keltem (persze megszakításokkal, de egyszerűen képtelen voltam kikelni az ágyból...)...csokit ettem, ovomaltinos kávét ittam (szép reggeli)... aztán nem tudom mit ettem... csokit.. és mandarint... aztán pipilevest és egy mikroadag kölest... aztán csokipudingot (spéci zabpehelylisztes)... most répát rágok, nehogy megint becsokizzak... és néha a hátam is fáj... és jönnek a ragyáim... Állat. Nem? Ha 2 héten belül megjön akkor lement egy PÉ... ha nem, akkor újabb cisztát növesztettem...)

Ja... tök gáz vagyok. Egyszerűen nem tudom reggel Lilla meddig üvöltött az ágyában. Eljutott az agyamig, hogy kiabál, de visszaaludtam... aztán valahogy valamikor az is eljutott, hogy jajj, tényleg sír és akkor felkeltem megetetni... addigra meg szétázott a pólóm a sok tejtől. 1/4 9 volt. Lehet, hogy csak 5 percig üvöltött de nem tudom.

Ráadásul Lilla nap közben nem igazán kajál, eszik egy picit és megy tovább... éjjel már én nem adok neki. Szerintem elkezdte mgát leválasztani. Pedig tejem az van különben nem akarna reggelre szétrobbanni a mellem.

Viszont végre kezdem kialudni magam. Még néhány nap és OK leszek :)
Vendég
 


csakegy, aludjá ám!!! :)
lafi, egyél azért néha kis bűnöket, de mértékkel. vagy nemtom. nemtok okos lenni. még 2 hétig bírd ki vhogy, utána mehet a zaba...nagyjából.... :) de én is meghülyülnék az ehetnéktől otthon, sorozatok és párnák közt. vagy vegyél jégkrémet. azok között lehet találni nagyon alacsony ch tartalmúakat!

itt: jobb cici egyszerűen egyre jobban el van hanyagolva, akármit is próbálok cselezni.....ha így haladunk nem lesz már sokáig szopi....azt látom zsuzsin,hogy unja....lehet hülyeség :)

reggel 7 óta fúrnak, kopácsolnak.....már unom. a gyerek még alszik. de forgolódik ő is 7 óta,mint a grillcsirke.

na, kelés

rami, éjszaka milyen volt???

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Csakegy, köszi, asszem épp eléggé megijedtem tegnap ahhoz, hogy mégegyszer ilyet csináljak, csak asszem így közel 6 hónap diéta után most kezd betelni a pohár....de még néhány hét, és bepótolom, ha eddig kibírtam, majd csak kibírom még ezt a néhány hetet. Tudom, a metet hülység volt, mindegy, de hirtelen nem volt más ötletem....

Most kipróbáltam valami más módszert éjszakára, a lábam közé raktam a szopipárnát, és az valahogy engedte az oldalfekvést...eddig.

Dimet, húúúú de utálom, ha kalapának meg fúrnak, részvétem. A kedvencem az, amikor fúr 2 percig fél óra szünet, megint 2 prc és így tovább, ahelyett, hogy egyszerre fúrna... :evil:
Vendég
 


lafi, én is úgy aludtam. lábam közé kaptam. úgy elég jó volt.

jaj, összemézeztem a laptopot.........

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Lafi: Annyira megértelek és becsüllek, hogy eddig ennyire bírtad, tartottad a diétát. Nagyon nagy akaraterő kellhet ehhez. Tarts ki még pár hétig, aztán bűnőzhetsz kedvedre ;)

Dimet: Csodálom, hogy alszik a gyerkőcöd, miközben kopácsolnak. Én is azon szoktam kiakadni, hogy fúrnak egyet majd szünet, majd ismét fúrnak. Mikor az ember már végre örülne, hogy abbahagyták, akkor újra kezdik. Ez mondjuk egy kisgyermekes családnál lehet nagyon gáz. És mi a fenéért kell reggel 7-kor elkezdeni? Nálunk a házirendben meg van szabva, hogy mikor lehet hangoskodni pl. fúrással. Ha jól emlékszem, akkor 8 órától vagy 9-től...

Rambóka: Hogy van Gergő? Tudtatok aludni az éjjel?

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
bettica
 
 


bettica, már 10. hét??? hogy vagy/tok? émelygés, ilyenek?

az a baj,hogy pont mindig akkor fúrnak, kopácsolnak mikor alvás idő van.......reggel, 1től. meg 5től.....nemtom, egybe nem tudják lerendezni? :)

nem értem, egyre több ch-t kívánok. és éhes is vagyok. éjszaka is. reggeli után is hamar....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?