Sziasztok!
Teljesen egyetértek azzal, hogy a kereső nagy kincs lehetne. Mint kiderült számomra, többen nem tudják, hogy a topikok cimére is lehet keresni ("tárgy sorban") (mintahogy lehet a szövegre, a szerzőre is), ami azért sokat segitene. Meg persze kell némi keresési rutin (virág, növény, kert stb stb rokon szavak
). Ezzel együtt nem jó a kereső, mert volt olyan, hogy tudtam, hogy van topik, tudtam a cimét és mégse szedte le. Én ekkor megteszem (esetleg), hogy végignézem a témákat, de csak azért mert tudom, hogy létezik. Ha valaki nem tudja, az mért is nézegetné.
A szerkesztők nem olvassák az összes hozzászólást. legalábbis Gabit anno faggattam erről, ő tuti nem (tényleg, rég láttam Gabi nevét a szerk topikban, megvan még???) Szerintem nem is lehet elvárni ilyet senkitől. Nem tudom, közöttünk ma már hányan maradtak, akik még ezt megteszik?? (Napocska, BCsKata és talán kész, én igyekszem amióta végre van adsl, de nem hiszem, hogy visszaállok a mindent olvasásra) Viszotn a topikcimek olvasása, rendszeres rendezése "elvárható" lenne a szerkesztőktől, nem? Tényleg, valamikor Gabi belekezdet egy rendezésbe, miért maradt abba? Mert az még talán segitség lenne, rendszeres rendezés cim alapján (ha meg nem azt fedi a cim, akkor a topik lakói irjanak a szerkesztőnek). Tökre belelendültem, elindult rá az agyam, ebben szivesen segitenék. Mint ahogy a disken rendet rak az ember a file-jai között. (Pl, gyereknevelésen belül összeszedni mondjuk 1, táplálás (szoptatás, hozzátáplálás, tápszeres topikok.... Ami fölül bemegy) 2, pelenkázás, szobatisztaság (...az alul kijön) 3, betegségek, oltások 4,bőrápolás, fürdetés 5, közösségek (ovi, suli, bölcsi) stb stb.
És összeraknám a nagy topikokat egy főgyűjtőbe, azokat, ahol naplószerűen egy-egy brancs megirja mi van velük éppen (osztályok, már megint, friss mamák-babák, első napok (bár kihalt), túl az (ez is) ...) Amikor modemeztem, és néha csak egy-két hetente tudtam megnézni az utolsó ellenőrzés óta levő leveleket (avagy x nap óta levő leveleket), akkor mire ezeket a topikokat lehozza, már magában a találat file-ban, hát az egy kész katasztrófa. És lehet úgy lekérni, hogy főtopikok (anyaság, erről-arról, keres-kinál, stb) szerint, de az ilyen, napló-topikok jól szétszórva vannak. Meg összeraknám egy főgyűjtőbe a település szerinti topikokat, meg a kórházakat is.
Na, lelövöm magam, de ha gondoljátok, én szivesen megirom ezeket a szerk-nek is, meg segitek is (mit tesz az adsl!), bár nyáron a szerkesztőségnek végképp nem szokott ideje lenni (szabadságok).
Ildi