Új privát üzeneted érkezett!

Nekem azt mondta a nőgyógyász, hogy amíg szoptatok, nem jön meg.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!
Nagyon szépek a babák -egyik sem tűnik éhező művésznek :) - én azóta nem méregetem őket amióta megnyugtattatok a súlyukat illetően.
Edit én kezdetektől csak a teához forraltam- Jana vagy Óbudai babavizet használok- a tápihoz sosem :oops:
Mikegirl biztos valami front lehet mert a lányok is nagyon nyugtalanok azt sem tudom melyik popóját rázzam hogy csend legyen végre.. :?
Délelőtt gyorsan megsütöttem a töknapra a sütiket szigorúan sütőtök bevonásával-nagyon jó kis recepteket találtam -nagyobb gyerkőcösök érdemes kipróbálni -a manók meg jövő ilyenkor már szintén ehetnek ilyet (jobb mint a bolti)
Sütőtökös kekszek

Hozzávalók: 300 g margarin, 400 g barna cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 DB tojás, 400 g Liszt, 250 g zabpehely, 2 teáskanál szódabikarbóna, 100 g csokoládé, 1 csomag (10 dkg) mazsola, 100 g dió, 400 g megsütött sütőtök hús, egy csipet só

Egy keverőedénybe keverjük habosra a margarint, adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot, egy kis idő elteltével a tojást és a tököt is. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót fűszereket, csokoládét, diót, mazsolát. Óvatosan, apránként adagoljuk a tökös keverékhez. Keverjük alaposan össze. Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, evőkanál segítségével diónyi halmokat tegyünk a tésztából. Forró sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni, jól zárható dobozban, üvegben hetekig El tudjuk tárolni a tökös kekszeket.
Sütőtök-golyó

A megsütött sütőtök kikapart belsejét kekszmorzsával - ajánlom a mandulás kekszet - (vagy ha van baba a családban, használjunk inkább babapiskótát); ízlés szerinti mézzel összedolgozzuk, amíg formázható masszát nem kapunk. Diónyi golyókat kanyarítunk, kókuszreszelékbe hentergetve kínáljuk

...és megint sírnak ..ez egy ilyen nap :(
Sziasztok

Kép
Kép
panni7
 
 


Kép ..elég sok lesz a leírt hozzávalókból..és nagyon fincsi!

Kép
Kép
panni7
 
 

 
 

Mikegirl, Sziszike?: Milyen volt az uszás? Élvezték a babók?

mamiblue
 
 


még csak a megbeszélés volt, Kalovits féle úszás ez és képzeljétek pont ő fogja a babákat úsztatni :D, azt mondja hogy azok a babák akik ilyen programon vesznek részt, 4-5 hónap fejlődési előnyre tesznek szert a többi babákhoz képest (fejlődésbeli). Először csak játék a vizben, majd később egyfajta rendszerezés kialakitása a fő célja, mellette meg megtanulnak úszni a babók.
Megnézhettünk egy csoportot is, ők a haladó csoport, nagyonédesek voltak a babák. úgy néz ki hogy 5en leszünk egy csoportba (3 fiú és 2 lány) és szerdánként fogunk menni. Ez amúgy egy babaház ahol az úszás után ottlehet maradni még beszélgetni, játszani a babákkal.

Kép
sziszike77
 
 


Sziszike!

Hol is van ez az úszás? és mikortól indul új csoport? És mennyibe kerül? (több kérdésem nincs :D )

horvviki
 
 


Edit
Valentin valahogy bekeverte magát a kiságy alá... addig ficánkolt... :lol:

Masszír
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz2.htm

Menses
Általában nem jön meg addíg, amíg az ember folyamatosan szoptat... gyakorlatilag ez nem mindig igaz...
Nekem 6 héttel szülés után megjött... :cry:
Vendég
 


Én már egy hónapja nem szoptatok és még mindig semmi.Mostmár kezdek aggódni,pedig védekezünk.De mondjuk semmi tünet.
Tényleg innét rögtön átválthatnék a 2008 nyarán szülőkbe..brrrr :cry:
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Annak ellenére ,hogy sajnos én csak kb. 2-3hétig tudtam szoptatni ,csak 1hónapja jött meg először. Azóta gyógyszer szedek, és tegnap látogatott meg újra.

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


sziszike, talán ide jártok?
http://www.babauszi.hu/
Nekem ez nagyon szimpi, csak tőlünk messze van :(

Kép
mona76
 
 


Sziszike
Ja, nyáltenger.....nem győzöm Ati pofiját kenegetni, szerintem attól piros.....
csinike... :oops: :oops: :oops: ...apa mondta múltkor, hogy nagy a hasam.....
úszi tájékoztató - apának és nekem is szimpi volt a hely, tetszett!!! Kicsit messze van, de Atiért mindent!!! A nagy havas téltől tartok..... :?
Sziszike, vettünk úszó pelust. Édes :) Viszek olajat meg krémet is, mert arról nem volt szó, hogy masszírhoz mi kell......

menzesz...nekem nem hiányzik :lol: :lol:
Kíváncsi vagyok, megjön-e magától....hormon bogyók tucatjait tettem magamévá a próbálkozás röpke négy éve alatt :lol: :lol:

mikegirl
 
 


Sabine
Aggódom...pontosabban szétaggódom magam.....
Ati sokat bukik, plusz ha játszunk, és elkezd nevetni, akkor elkezd csuklani, a kaja jön fel, és az arcából ítélve - szerintem - marhatja (???) a torkát.....de ez csak szerintem.....
És nincs olyan nevetés, ami ne csuklásba végződne.....
Normális ez?

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Remélem, jól vagytok - én uuuuuuuuuuuuuuutálom az ilyen napokat, amikor egész nap ború meg eső van. Merthogy ez azt jelenti, hogy nem tudunk sétálni. :(

Viki, Huni,
a két hónapos oltás nekünk is szörnyű üvöltős volt, így már előre rettegtem a következőtől. Ehhez képest épp csak megnyekkent egy kicsit, szóval ez kiszámíthatatlan, lehet, hogy ti is így jártok.

Mona, Mikegirl - tévériport a kórházban? Még a gondolata is elborzaszt. Abban a zombi állapotban? :shock: Természetesen csak a magam nevében beszélek, de én halálra rémültem, valahányszor a tükörbe néztem.

Pattogó,
nagyon édi a két egyidős kép! :) Sok a hasonlóság is rajtuk a csajok között.

Mensi: úgy tudom, a szoptatás sokáig kitolja, de azt hallottam, azért fél éven belül illik megjönnie. :( Remélem, minél később, a frásznak sem hiányzik.

Panni,
én nem vagyok épp sütőtökrajongó, de ezek a kekszek istenien néznek ki.
Kép

Márkanyuka,
tényleg egyéves lesz lassan a fórum, hála neked!
Kép

italoman
 
 


Üdv mindenkinek!!!

Nyálzás-fogzás:
Igen, nálunk már volt 1 kör, aztán a nagy esti üvöltözések egyenlőre szünetelnek, de nyálzás az megy ezerrel folyamatosan nálunk is. Az alsó első 2 foga nagyjából áttört. De ez a nyálzás és nyüglődés állandósul egy- másfél éves korukig. :shock:

Mensi:
Benu után nekem több, mint 1 évig nem jött meg. Remélem, most is így lesz.

Úszásra
mi tuti nem megyünk 1 éves korig. Tudom, hogy annyira nem könnyű fertőzéseket összeszedni... de nekünk elég volt az elején (születéskor), így inkább nem reckíroznám...

Panny!
Tényleg jól néz ki :)

Rajtam kitört a téli depresszió. Nincs mindig elég türelmem a gyerkőcökhöz sem. Mi is 1 órát voltunk kint, de teljesen átfagytunk :)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Hello!

Mikegirl: Nekünk Matilda volt ilyen, sokáig..., ha nevetett mindig csuklott utánna. Sebi meg egyszerűen az espumisant és az anyatejet kivéve mindent kihány! Szóval ne aggódj, nem vagytok egyedi esetek, ettől függetlenül én az ilyen dolgokra rá szoktam kérdezni a dokinál...biztos mond vmi okosat vagy legalább megynyugtat!

Franciska: Uszival kapcsolatban én is tartok kicsit, hogy beteg lesz, főleg a fülét féltem. De annyira tetszik neki a víz...Matilda kifejezetten utálta a vizet, ezért nem mentünk, Tamarával meg kocsi hiányában nem volt lehetőségünk...

Csajokat felkészítettem, hogy Sebike költözik a szobájukba...:)

Mikegirl: Nekünk vizhatlan alátétet, 3 db textilpelust és olajat kell vinni a masszihoz. Sajna nekünk már csak 1 alkalom lesz, pedig olyan jó kis társaság jött össze. Majd lesz baba masszázs klub is...havonta 1-szer összejövünk.

Csajok borostyán nyakláncot v. karkötőt ismeri, használja esetleg vki? Kiváncsi lennék, hogy bejött-e....

mamiblue
 
 


JÓ REGGELT LÁNYOK!!!!

A lányom este 10 órától megállás nélkül reggel 7ig aludt!!! CSODA történt, igaz a mellemet kétszer is ki kellett ezért fejnem, de úgy látszik hogy kibirják a babák ha nem esznek 9 órán keresztül.

http://www.babauszas.hu/

horvviki: ez a X.kerület Borsika utcában van. Nem messze az Örs vezér tértől.
Mona te merre felé laksz?

Ez heti 1 alkalom, ha még egy picit messzinek is tűnik azt mondom hogy egy nap elmegy a hétből úgy hogy egész végig a gyerekkel foglalkoztál és mégsem fáradtál le, meg nem sirdogált, mert vagy kocsiban vagytok, vagy úsztok, vagy pedig masszir van.
Én még azt akarom ott megkérdezni hogy vmi kismama torna (baba-mama) tornát nem-e akarnak inditani.

Mikegirl: mindig is voltak bukós babák, ezen ne aggódj! Tesóm is bukós volt, szegény anyukám napi 3x ruhát cserélt rajta, legfeljebb azt próbáld ki hogy kaja után itatsz vele egy kis kamilla teát (cukor nélkül) vagy pedig jó sokáig tartson a büfiztetés! én mindig mindent kipróbálok és ami beválik azt alkalmazom.

szép napot mindenkinek

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!

Sziszike: az nekünk nagyon messze van :(

Fanni eddig végig aludta az éjszakákat, de kb. egy hete most már mindig felébred éjjel 3-4 körül enni. És mintha napközben is azt venném észre, hogy többször kér enni, vagyis rövidebb idők telnek el 2 evés között. Főleg késő délután, este fele. Lehetséges lenne, hogy kezd kevesebb lenni a tejem? Olvasom Sziszike, hogy neked fejned kell, ha sokáig nem eszik. Nekem soha nem kell... ha végig is alussza az éjszakát akkor sem kell fejnem... kevés a tejcsim már? :(

Egy barátnőm babája is nehezen kakilós. Nekik az orvos a Laevolac szirupot javasolta, és az nekik bevált. Nem ismerem ezt a szirupot. Valamelyikőtök ismeri, használta már? Hétfőn ugyis megyünk az oltásra, akkor rákérdezek a mi dokinknál erre, de addig nem merem neki adni...

horvviki
 
 


Jó reggelit!

Köszönöm az információkat, megnyugtattatok a sulygyarapodást illetően! A drágám már most vigyáz a vonalaira :o

Annyira irígyellek Sziszike, hogy ennyit alszik a kis Hanga! Mi még mindig nem bírunk 4 óránál többet aludni! Most már, hogy 3 hónapos és elérte az 5kg-ot, nem kéne már hosszabb ideig aludnia? Esetleg este ki kell fárasztani, sokat kell vele játszani??

Kamilla tea: én azt olvastam, hogy a csecsemők bélflóráját tönkreteszi, szinte kifertőtleníti, ezért nem ajánlott ilyen kicsi korban. Nem állítom, hogy 100%, csak azt mondom amit olvastam, de majd prof.dr.phd. Sabine megmondja a frankót!

Bálint nagyon formás kiskrapek! Van már párja?? Ha nincs, lestipi-stopiznánk Szaffinak. Bár múltkor már Sabine csemetéibe is beleszerelmesedtünk, de azóta nem láttunk friss képeket.

Pattogo, hírtelen azt hittem, hogy ugyanarról a két gengszterről készült a kép :lol: Nagyon hasonlítanak! Jó húsban van, lehet már dögönyözni, harapdálni a kis húrkáit :D

Hiszti: napi egyszer bepróbálkozik és már tényleg teljesen kivehető, hogy mikor hisztizik. Akkor olyan útálatosan sír és vörösödik, belelovallja magát és nem lehet mit kezdeni vele. Felemelem, leteszem.forgatom, mint a grillcsirkét, de csukott szemmel üvölt. Na, kitaláltam valamit. Letépem róla a rugdalózót és a pocakjára puccantok. Nem puszi, hanem úgy belefújom a levegőt. Ekkor azonnal abbahagyja, nagyot csodálkozik, majd rötyögni kezd.
Ti mit csináltok hiszti ellen??

Kép
h.bogesz
 
 


hiszti ellen: hagyjom h sirjon, de beszélek hozzá h tudja nen vagyok semleges feléje

eddig nálunk is 4 óra volt az alvás, sztem az időjárástól aludt ma ennyit

én csak akkor fejem mostmár ha nem én etettem /nem voltam itthon/ vagy ha sokat aludt, vagy ha érzem h maradt benne /feszit/, ilyenkor kb 200ml jön ezek szerint a dagikám ennyit szoikott benyomni

horvviki: próbáld meg a tejedet tartalmassá tenni, úgy h sok halat egyél /heti2x/ sok fehérjét és folyadékot.
nézd meg h mennyire zsiros a tejed /belefejed egy pohárba/ és ha a széléretapad elég tartalmas én igy szoktam nézni

Kép
sziszike77
 
 


sziszike, Fejér megyében lakunk, 80km-re Bp-től :roll: :?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok csajok!!

Köszi a vígasztalást :) Már nem is írom....persze hogy keltünk az éjszaka, nem is egyszer. Lehet, hogy szimplán éhes....de egy ekkora babucinak nem kellene már éjszaka legalább egy szopit kihagyni?

Edit
Amióta írtad, hogy talán fogzás, mást se csinálok, mint a szájában böngészek :) De nem találok semmit. De ezenkívül nyáladzik ezerrel és az ökle a szájában, szinte állandóan.......
Ami gyanús, hogy ahányszor kel, mindig szopizik valamennyit. Kínjában is enne? :shock:

Mamiblue
Köszi az infót. Picit nyugodtabb lettem. Amióta olvastam a csecsemőkori refluxról, nem tudok szabadulni a gondolatától....(remélem Sabine most jó nagyokat hahotázik, hogy ugyanmár, itt szó nincs ilyesmiről.....) Talán inkább mást kellene olvasnom.... :shock:

Sziszike
Ok, kipróbálom.
Ráadásul az uszi miatt még át is kell programoznom szegénykét....akármennyire is össze - vissza eszik éjszaka, nagyjából állandónak tűnik a de 10-kor és du 2-kor a szopi.... Hát majd meglátjuk, mi sikeredik.

mikegirl
 
 


Sziasztok

No nászasszony akkor kösse fela gyatyáját,mert a veje kieszi majd a gatyájából. :D :D :D
Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Mikegirl: szegénykém, átérzem hogy most milyen fáradt lehetsz.
Lehet hogy Ati hidegfront érzékeny? lehet hogy fáj a feje?
Kitaláltam még valamit? én ezt már kipróbáltam amikor Hanga nem nagyon birt aludni (nekem fájt akkor a fejem) este lefekvés előtt (szoptatás előtt) bevettem egy Algopyrint és fürdés után mindkét mellemet kiszivattam vele, mégha bele is aludt és ott szuszogtam mellette, nem raktam vissza a kiságyába. hátha? próbáld ki
van még egy drasztikusabb is, nálunk itt "faluhelyen" a Vajákos Piri nénik javasolták, hogy egy csepp pálinkát a tejcsibe és nyomja tőle egész este (ezt még nem próbáltam kicsit ijesztő :D)
meg hát a mentolos kenegetőt is kipróbálhatod az inyére, hátha az van bedurranva. jár az agyam mindenen hátha tudok segiteni

De azért tudd hogy veled vagyunk, kitartás! napközben próbálj meg pihengetni puszi

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!
Most kapta meg Lili a 3 hós oltást és a prevenar első adagját egyszerre.Szegénykém üvöltött is rendesen.Most bealudt úgyhogy tudok pár sort írni. Képzeljétek mégsem kell gyógytornászhoz járnunk,mert helyrejött magától a kis nyaka.Már teljesen egyenesen tartja a drága! Viszont lehet hogy pótlást kell adnom neki,mert nem gyarapszik úgy a súlya ahogy kellene. Valószínű,hogy fogy el a tejcsi!
Nagyon szépek a babucik! Mi most vagyunk 4960grammosak és 59,5 cm-esek! Hosszra most nagyon sokat nőttünk,de a súlyunk egy kicsit lemaradt! De sebaj majd behozzuk!Mi is nyálzunk ezerrel meg rágjuk az öklünket folyamatosan.Meg mintha látnám már én is a fehérlő fogacskákat.De nem tudom neki rendesen megnézni,mert ha matatok a szájában egyből rágcsálni akarja az ujjam!
Puszi mindenkinek :D

KépKép
dudu_84
 
 


horvviki: ne egyből a gyógyszert add már a babának, figyi próbáld ki a Hippes édeskömény teát, éppen hogy csak megijesztve a forralt viz. Én két etetés között ezt itattom vele, kaka és puki is van rendesen, felnőtteket megszégyenitő puki.próbáld még ezt is ki, mielőtt adod neki

Kép
sziszike77
 
 


Sziszike
Algopyrint beveszem, ok. De hogy szivassam ki a két cicit? Ha úgy határoz, hogy elég, akkor ha közelítek a cicivel, veszettül el kezd sírni. Nem hagyja, hogy erőszakoskodjam. És még meg is sértődik. És ha alszik, akkor sem hajlandó enni. Próbáltam a 11 órás ráetetést is, az sem ment.
Pálinka - és ha én innám meg? :lol: Úgy kevésbé hangzik drasztikusan. Félek, hogy a szesz árthat Atinak....bár biztosan alszik tőle, ezt aláírom. Megjegyzem én is :lol:
Mentolos kenegető - az mi?

És nem tudom minek örüljek. Ha fogzás, akkor egyhuzamban másfél éves koráig kell kitartanom. Hidegfront pedig mindig van, bár nem folyamatosan.... :)

mikegirl
 
 


Sziszike!

Nem adtam még neki semmiféle gyógyszert. Ezt a szirupot csak ajánlották, de nem mertem kipróbálni. A lázmérőzést, kúpozást, kamillateáztatást próbáltam eddig. De semmi sem hatásos. Illetve a kúpozás bejött múltkor, de hát mindig azt csinálni? Már teljesen ki vagyok, hogy állandóan a kakin jár az agyam. Egyébként Fanni mosolygós, nem nyügös, nem hisztis, tehát szerintem őt nem zavarja hogy nincs kaki. Csak mégis mennyit várjak? A Hippesről már hallottam, de én nekem azt mondták hogy azt csak 4 hós kortól lehet. Kipróbáljam? Nálatok nincs semmi baja Hangának tőle?
És még az is gond, hogy Fanni nem nagyon akar cumisüvegből inni. Egyszerüen nem szivja. A kamillateát is kanállal adogatom neki.

horvviki
 
 


igen azt irják hogy a hippes csak 4 hónapostól jó, de én kevesebb mennyiséget teszek a vizbe.
semmi gondja nincs tőle, nekem a kamilla annyira nem jött be, visszatértem inkább az édesköményre és a hatás: tetőtől talpig kaka

amúgy pedig ha 3-4 napig nem kakil, és anyatejes az a szakkönyvek szerint nem gáz, főleg ha még jó kedve is van akkor tutti nem

mikegirl: megkérdezem este a mentolos kenegető nevét, reggel és este kell bekenni

Kép
sziszike77
 
 


[quote="agnesgoboly"]N írta:agnesgobolyekem azt mondta a nőgyógyász, hogy amíg szoptatok, nem jön meg.


:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nem ártana másik doki után nézni.... :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="dudu_84"]S írta:dudu_84ziasztok!
Viszont lehet hogy pótlást kell adnom neki,mert nem gyarapszik úgy a súlya ahogy kellene. Valószínű,hogy fogy el a tejcsi!
Nagyon szépek a babucik! Mi most vagyunk 4960grammosak és 59,5 cm-esek! Hosszra most nagyon sokat nőttünk,de a súlyunk egy kicsit lemaradt! De sebaj majd behozzuk!


Ne pótlást adj neki, hanem tedd cicire gyakrabban! :) a 4960 g sztem nem olyan rossz...
Mesike jó ha 4500 lesz a jövő heti mázsán... :( Mondjuk akkor én már örülök! Nem egy vasgyúró alkat! A héten mégsem mentünk oltásra.. doki bácsink szabin. Helyetteshez ha nem muszáj nem viszem, inkább a jövő héten... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="sziszike77"]h írta:sziszike77orvviki: ne egyből a gyógyszert add már a babának, figyi próbáld ki a Hippes édeskömény teát, éppen hogy csak megijesztve a forralt viz. Én két etetés között ezt itattom vele, kaka és puki is van rendesen, felnőtteket megszégyenitő puki.próbáld még ezt is ki, mielőtt adod neki


Ez jó ötlet, az édeskömény anno Danusnál nekünk is bevált. Amúgy a gyógyszertári sztem olcsóbb és talán kevesebb "feldolgozáson" megy keresztül, mint az instant.... vagy a Hippes nem instant? :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


a hippes instant, igy olcsóbb mintha rendes édesköményt használnék

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!

Megvagyok ám, csak 2 napig itt volt anyósom, ezért nem jöttem, igaz azért elolvastalak benneteket, mert nem bírnám ki egy napig sem, hogy ne tudjak rólatok semmit. (Kiváncsi Fáncsi).

Na szóval szerdán megvolt a 3 hónapos oltás, csak éppen felsírt, gyorsan felvettem és nyoma sem volt sírásnak. Szerencsére láza sem lett Ádámnak. Súly: 6300 gramm, hossz: 61 cm.

A szerdai napom csupa rohangálásból állt, mert délelőtt pedig a Márkot vittem az ortopédiára, a drágám lúdtalpas, ugyanúgy mint az édesanyja. Szerencsére nem kaptunk leb@szást, hogy tavaly nem vittem vissza. Amúgy egy szimpatikus doki volt. Írt fel lúdtalpbetétet és minden nap 10 perc lábtorna (majd én csinálom vele, hátha nem fáj annyit a lábam).

Pattogó: Először azt hittem, hogy a két gyerek egy és ugyanaz. Olyan mintha ikrek lennének, csak ha jobban megnézi az ember, akkor látja, hogy nem egy gyerek lett fényképezve, hanem kettő. Édesek.

Hát igen, nemsokára 1 éves lesz a topic. Majd megünnepeljük. Amikor megnyitottam nem gondoltam, hogy ilyen népszerű lesz és hogy ilyen sokan csatlakoztok hozzám. Nagyon örülök hogy ilyen jó kis csapat jött össze. Amúgy az előbb beleolvastam az 1. oldalba, ne tudjátok meg, hogy libabőrös lettem, nagyon jó érzés volt, főleg úgy, hogy itt szuszog mellettem Ádám, aki egy tündér, úgy imádom.

Na befejezem, mert mindjárt elbőgöm magam.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Naptár - sk
Hátha valakit érdekel.....

naptárkészítő szoftver
http://www.ingyencenter.hu/modules.php? ... le&sid=682

Én kisméretű asztalit készítek - tul.képpen már meg is csináltam :) (fekvő naptár, balra kép, jobbra a hónap, lent pedig a családi ünnep feltüntetése: szülinap, névnap). Xls-be megcsináltam, fotópapírra kinyomtatom, és ebbe teszem bele. Sokat dob rajta, szerintem :)
Ikea - "naptár" keret :)
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90036207

mikegirl
 
 


Szóval a lényeg az volt, hogy én nem használtam a szoftvert :lol:

mikegirl
 
 


Viki,
nálunk is ez van: kb. három héten át a kisasszony már végigaludta az éjszakákat (általában 6 körül ébredt, de 5 előtt sosem), mostanság viszont megint felébred egyszer korábban is. Bár nála ez nem az éhségtől van, hanem mindig a pukkolás zargatja fel. :oops: De hogy eddig miért nem, most meg miért? :( Ettől függetlenül én nem veszem észre, hogy kevesebb volna a tejem, pedig én sem szoktam fejni. Mondjuk amikor először aludt reggelig, akkor már én is alig vártam, hogy megszabadítson egy kicsit a tejecskétől, de utána szépen megszokta a mellem, és alkalmazkodott hozzá. Most meg tessék... Másnál is volt már ilyen alvási visszaesés?
Egyébként szerintem ne aggódj annyira a kaki miatt, ha jól van a baba. Nem mindenki egyforma, lehet, hogy ő majd erre áll be. Talán már írtam, hogy a doktornő említette egy szélsőséges esetét is: volt egy baba a praxisában, aki pontosan 11 naponként kakilt. Mindig. És tök egészséges volt.

Bogesz,
"felemelem, leteszem.forgatom, mint a grillcsirkét, de csukott szemmel üvölt" - ez ismerős, én is hasonlókat szoktam művelni. :D De a módszered ötletes, lehet, hogy kipróbálom. Bár én úgy veszem észre, nálunk mindig van valami alapja (általában hamarosan jön egy nagy puki, vagy kaki készülődik), csak épp ha nagyon nekikeseredik, akkor bele tudja lovallni magát. Egyébként én is azt vettem észre, hogy valamivel meg kell lepni, és akkor annyira meghökken, hogy elfelejt sírni, vagy akár rötyög is. Mi egyébként mostanság próbálkozunk a hangos rötyögéssel - ennyire édeset! :lol:

Sziszike,
pálinka??? :shock: Hát ez azért tényleg elég vajákos... :lol:

Dudu,
én is azt akartam javasolni, hogy inkább gyakrabban tedd mellre. Az gyarapítja a tejecskét... :) A pótlástól inkább csak fogyni kezd.

Lányok,
aki otthoni szoftverrel maga készít naptárt: hol nyomtatjátok ki és fűzetitek össze?

italoman
 
 


Naptár

Van ilyen is, ebben az esetben ki kell valahol nyomtatni, és a többit magatok is intézhetitek:
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 429&page=1

Nyomtatás - itt van üzletválasztó is:
http://www.copygeneral.hu/index.php?m=activity&i=11

mikegirl
 
 


Nekem is kb 3 hete felkel enni. 8-kor elalszik,általában 1-kor és utána 1/2 6 kor kel,de akkor máe nem alszik vissza.

Öröm az ürömben,nekem nem kell görcsölnöm,hogy mit kap a nagyszülő.Anyósommal nem beszélek egyáltalán,a papa meg megsértődik,ha bármit veszek,a gyerekek rajzolnak esetleg,de már annyira meszes,hogy azt sem értékeli.Tegnap vittem be a kórházba szegényt megint.
tuza edit
 
 


köszi mandala,de már próbáltam.az a helyzet hogy nem kell neki a cici.
most egy napig mérnem kell minden egyes evésnél hogy mennyit eszik és ha 600 -nál kevesebb lesz akkor sajnos muszály lesz neki adnom .Nem nagyon szeretnék neki adni de ha muszály lesz akkor adok. amúg nem értem én ezt,mert tök kiegyensúlyozott baba nem sír és mindíg annyit eszik amennyi neki kell.van hogy 3 óránként eszik van hogy 2,de nem vettem észre hogy kevés lenne neki a tej,mert mindígolyan elégedett szopi után.ez az egész pótlás onnan jött,hogy az egy hónap alatt nem hízott 600-at csak 460-at és a doki szerint ez kevés.de kérdem én ,ha a cici sem kell neki akkor miért enne a tápiból?na mindegy még próbálkozunk aztán majd meglátjuk.
puszika!

KépKép
dudu_84
 
 


Hello!

Mikegirl: Nem adják olyan könnyen azokat a fogacskákat! Először jön a nyál...akár több hónapig is, aztán jön a fogacska. Legtöbb babának 6 hónaposan, nálunk Matinak kicsit elöbb jött, Taminak meg csak 7 hónaposan...Masszázson majd lesz olyan is ami a fogzási fájdalomra jó...ez a fogzás amúgy nagyon gáz tud lenni, nálunk mind a 2 csajnál volt, hogy ment a hasuk, lázasak is lehetnek 1-1 fog kibújása elött:( Én már fel voltam készülve rá, hogyha elmúlik a hasfájásunk, akkor jön a fogzási nyugtalanság, fájdalom. :cry:

Szóval, ez a borostyánkő nyaklánc, ez fogzási fájdalomra van és nyugtató is! Gondoltam, hátha már vki használja, nekünk hétfőn jön postával!

Mi a HUmana köményes teát "isszuk" , 1-1 kortyot...:)

Dudu: Mi sem érjük el a havi 600 gr hízást:((( én aggódom is ,de doki azt mondja elég...fene se tudja...elég vékonyka a drágám! Remélem nálatok megoldódik a kaja gond! Sebi szerintem eszik eleget, de már most lemozogja...:)

Bogesz: Nálunk a nagy üvöltés nem hiszti..olyankor fáradt...és be is alszik 2-3 percen belül. Vagy ha mégis akkor én le szoktam vetkőztetni, imád meztelenkedni...nagy kopé lesz, a masszázson is úgy kukkolja a csajokat! Kép

mamiblue
 
 


[quote="dudu_84"]k írta:dudu_84öszi mandala,de már próbáltam.az a helyzet hogy nem kell neki a cici.
most egy napig mérnem kell minden egyes evésnél hogy mennyit eszik és ha 600 -nál kevesebb lesz akkor sajnos muszály lesz neki adnom .Nem nagyon szeretnék neki adni de ha muszály lesz akkor adok. amúg nem értem én ezt,mert tök kiegyensúlyozott baba nem sír és mindíg annyit eszik amennyi neki kell.van hogy 3 óránként eszik van hogy 2,de nem vettem észre hogy kevés lenne neki a tej,mert mindígolyan elégedett szopi után.ez az egész pótlás onnan jött,hogy az egy hónap alatt nem hízott 600-at csak 460-at és a doki szerint ez kevés.de kérdem én ,ha a cici sem kell neki akkor miért enne a tápiból?na mindegy még próbálkozunk aztán majd meglátjuk.
puszika!


Nem az én gyerekeim akármelyikét nevelgeted? :lol: Anno Gergőnél próbáltam tápit adni, mert úgy ítéltem meg, hogy nem evett eleget... 10 ml-t bírt magába erőltetni fél óra alatt.... aztán maradt a cici.
Sztem ha meghízza a heti 14-15 dkg-ot akkor ne erőltesd! Éhen nem hal! Hidd el, itt a körzetben van egy baba aki heti rendszerességgel csupán 10 dekát hízik. Azt mondta a védőnőnk, hogy ha ezt a tendenciát hozza (nem stagnál, nem fogy, kiegyensúlyozott, stb...) akkor nem gáz. Ő ilyen és kész! Nézd meg a fiamat. Gergő így gyarapodott anno, akkor még mérleg mérleg-pánikom volt, állandóan méricskéltem, mert Encsinél megijesztettek..
febr. 8.: születési súly: 3080
febr. 15.: 2850
márc. 22.: 3760
ápr. 19.: 4360
máj. 17.: 4900
jún. 20.: 5200

Na, ez sem akkora hűha óriási súlygyarapodás... de növekedett és pont!

Nézd meg, Encsi kapott kiegészítést és mégsem fejlődött olyan óriási tempóban ő sem...:
aug. 11.: 2580
szept. 11.: 3060
okt. 13.: 3700
nov. 10.: 4570
dec. 15.: 5750

Nálunk is rezeg a léc sztem. Most ugye nem tudom mennyi a súlya Mesinek, de tartok tőle,hogy nem annyi mint kéne. Olyan 4,10-4,20-ra saccolom. De igazából fogalmam sincs. Jövő szerdán kiderül. Lehet, hogy mi is tápi recepttel jövünk haza...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Dudu: egyébként totál megértelek! CSak az a baj, hogy félő ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fog kelleni a cici. Danusom anno pont így tett. Annyira előttem van az a kép, amikor a karomon tarottam és szoptatni próbáltam... ordított, mint a sakál, vörös volt a feje... spriccelt a tejcsi a szájába és mégsem volt hajlandó a cicit bekapni. A cumisüveg, az kellett neki! Cici... az NEM!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala írta
[quote]a írta:kkor még mérleg mérleg-pánikom

Na én pont ilyen vagyok most!!! :lol: :lol:

Egyébként meg jó reggelt!!!
Ma délelőtt kimenőm van, megyek fallabdázni. Előtte irány a gyógyszertár, urticat veszek, mert tejci nem nagyon van. Ati megcsappant étvágya betett..... :(
Apával mindketten úgy látjuk, hogy nincs formában. Nem olyan élénk, mint korábban. Este már sírni sem volt kedve - a szokásos hatos bőgés is elmaradt, és a fürdésnél sem pancsolt annyit, mint szokott :shock:

mikegirl
 
 


[quote="mikegirl"]M írta:mikegirlandala írta
[quote]a írta:kkor még mérleg mérleg-pánikom

Na én pont ilyen vagyok most!!! :lol: :lol:


Na én is, ezért mindennap kell aggódni valamiért, vagy mert túl sokat evett, vagy mert keveset. Kölcsönözzük a mérleget, és már csak 1 hónapig lesz :D
Már én is csak akkor fejek, ha nem én etetek, vagy ha keveset evett a Dani.
Tegnap olyan sírás volt nálunk, mint még soha :cry:
Képzeljétek teljesen kitátotta a száját, mintha fogorvosnál lenne, megfeszítette magát, és ordított. De torkaszakadtából, de ez olyan hirtelen jött, hogy fogalmam sem volt mi baja lehetett :? Totál belevörösödött. Aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt. :roll:
Megint annyi mindent szerettem volna, de mire leülök, elfelejtem :oops: Úristen, ez nagy gáz, ugye? :oops: :lol:

Kép
mona76
 
 


Bogesz, szaffinak boldog hófordúlót :wink:

Kép
mona76
 
 


Hello!

Biztos ami biztos...beszereztem ezt a homeopátiás fogzáskönnyítőt is! Azt mondja a gyógyszertáros, attól adhatok neki nurofen szirupot is...hát köszi!!! Pont azért vettem homeopátiásat, hogy ne keljen neki fájdalomcsillapítót adni!!! Bár mi még egyenlőre alszunk éjjel, de ki tudja mikor fogja annyira zavarni, hogy felébred!

Mikegirl: De jó neked! Jó kikapcsolódást! Néztem a fotóitokat, nagyon édi a kis Ati!

Szép hétvégét mindenkinek!
Kép

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Mint írtam már,az én lányzóm sem egy kaja evő bajnok.Most 2 hét alatt hízott 30dkg.Védnő is mondta,hogy ne aggódjak.Jó kedvű,kiegyensúlyozott,ilyen és kész.Az első gyerkőcnél biztos halálra izgultam volna magam,hogy miért nem eszik eleget,de most lazábban fogom már fel a dolgokat.

Nekem ma jött meg először a mensim :? .Úgy nem hiányzott :( .Ági nőgyógyászát én is cáfolni tudom.Barátnőm a kislányát 6 hónapig kizárólag csak szoptatta,és szülés után 3 hónapra meg is jött neki.

Mandala,az én Gáborom is így volt a cicivel.Mivel pótolni kellett,kapott üveget,és onnantól kezdve az istennek nem kapta be a cicit.

Zsófi nekem is visszaeső az éjjeli alvást illetően.Eddig 4-5 között ébredt elször,de pár napja már 2-kor ébred.PEdig úgy bekajál este(220-at),hogy azt hinné az ember alszik reggelig.DE így sem panaszkodom,jó alvókája van neki(kop-kop-kop)

Kép
Kép
huni
 
 


[quote="mona76"]
írta:
mona76Képzeljétek teljesen kitátotta a száját, mintha fogorvosnál lenne, megfeszítette magát, és ordított. De torkaszakadtából, de ez olyan hirtelen jött, hogy fogalmam sem volt mi baja lehetett :? Totál belevörösödött. Aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt. :roll:


Nem a pocakja? Csak találgatok. Nálunk Mesi az utóbbi napokban soxor csinált ilyet. Ment a hasa, és erősen görcsölt.. akkor csinált ilyet. Ahogy a görcs elmúlt, rögtön vigyorgott. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="huni"]
írta:
huniMint írtam már,az én lányzóm sem egy kaja evő bajnok.Most 2 hét alatt hízott 30dkg.Védnő is mondta,hogy ne aggódjak.Jó kedvű,kiegyensúlyozott,ilyen és kész.Az első gyerkőcnél biztos halálra izgultam volna magam,hogy miért nem eszik eleget,de most lazábban fogom már fel a dolgokat.


Hát én az elsőnél tényleg halálra izgultam magam, és pont ezzel rontottam el. 17-20 dkg-ot hízott hetente a Danus és a védőnő (azóta már nincs ott) azt mondta, hogy az kevés, mert 25-30-at kéne hetente... Most már másként látom a dolgokat, de akkor azonnal rohantam a patikába, hiába mondta az orvos, hogy ne aggódjak... a gyerek sokat sírt és úgy éreztem éhes, adjunk neki.... négy hétig szopott, akkor kezdtük a mellétáplálást... elértük nagyon ügyesen, hogy a 3. hónap végére már csak üvege volt hajlandó elfogadni... akkor még a szoptanítról nem is hallottam....!
Encsinél a doki mondta, hogy ki van száradva, így két hónaposan kezdtük a tápit sns-sel. Így elértem, hogy 5 hónapig mellétáplálással szopizott (a tápi sosem volt 50 g/alkalomnál több a szopi alatt), 5 hósan meg elkezdtük a főzeléket, és onnan elég volt csak a cici. De ő nem kapott cumisüveget, így le sem szokott a ciciről.
Gergő csak szopott 6 hónapig. Mesi.... hát, ő meg mos ordít, úgyhogy megyek... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Ja, ezt most találtam... közkinccsé teszem:

http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=10795

Puszi!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?