Új privát üzeneted érkezett!

Baba!

Nekem 35 napra jött meg a műtét után és a 18.napon volt a pé-m.Én nem nagyon éreztem eddig se a pé-t(lelaglábbis nem figyeltem a jeleket)most is csak a hőmérőzésből derült ki nagyon pontosan.

Kislibus!

Ne add fel,sikerülni fog!!!! :lol:

Ibm!

Nem lesz semmi gond!!!!!++++++++++++++++++ :lol:

Nálunk 10cm-res hó esett!!!! :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kislibus- lehet, hogy azért nem sikerült eddig mert annyira be voltál állva arra, hogy dec. 3-ra újra babás legyél. Annyira furcsa az emberi agy, sok mindent befolyásolnak a gondolatok. Szerintem dec. után sikerülni fog. Akkor fogsz tudni lezárni magadban dolgokat és már nem fogsz rágörcsölni. Én is úgy estem teherbe jónéhány hónap várakozás után, hogy azt mondtam magamnak: most már mindegy... (pedig nem volt mindegy) és első hónapban utána így sikerült :D

Kislibus és mindenki: Új év- új élet!!! Ezt kívánom mindenkinek, aki velünk egy cipőben jár! Egyébként meg most mindenki a karácsonnyal lesz elfoglalva, lehet hogy észre sem vesszük, nem is gondolunk rá annyira és pozitívak lesznek azok a tesztek!
Vendég

Sziasztok!

Olgo!
Kösz amit írtál. Igazság szerint pont emiatt nem írtam már régóta, mert nem akartam előttetek a babavárásról ömlengeni (Ahogy ezt Alzizának is írtam nem akartalak benneteket megbántani, tudom rossz ez még annak akinek nem jött össze, vagy még hónapokat kell várnia).
Anno én is nagyon türelmetlen voltam a vetélés után, szinte azonnal terhes szerettem volna lenni és nagyon depis voltam amikor nem jött össze először.
Szóval megértem azokat akik már a 7. hónapja próbálkoznak. (SAjnos egyik unokatesómék 1 évig próbálkoztak, végre összejött nekik, de sajna épp most tudtam meg, h. az 5. héten elvetélt :cry: )
Én nem tudom, h. minek köszönhető ez a mostani sok vetélés: a környezeti ártalmaknak (sok rákkeltő. mutagén/ teratogén anyag), vagy a sok hanyag dokinak, de régen nem volt ennyi vetélés. Az a sok okos ember (doktorok) igazán foglalkozhatnának ezzel is, mert igenis foglalkozni kellene ezzel, és nem csak a 3. vetélés után kellene a kismamát kivizsgálni (onnantól támogatja állítólag a TB a vizsgálatokat).

Kislibus!
Remélem a legszebb karácsonyi ajándék neked egy zebra teszt lesz a fa alatt, és ezt kívánom mindenkinek tiszta szívből akinek már itt az ideje.

Panni!
Hogy vagy? Pocak növöget?

Mi jól vagyunk: hasam akkora mint egy görögdinnye (sokak szerint már most úgy nézek ki mint egy 9 hónapos). Férjem ilyenkor mindig azt mondja: már megint olyan büszkén simogatod a hasad: erre én: igen mert büszke vagyok és nagyon boldog is.
Persze ebbe a boldogságban sajnos ott van az aggódás, h. jaj csak még 2 hetet bírjon ki, mert akkor már nagyobb esélye van az életben maradáshoz, meg jaj csak ki ne derüljön valami szörnyűség, de igyekszem ezeket a gondolatokat elűzni.

Alziza!
Írtam privit!

Ja és pozitív példaként mindenkinek, küldök egy múltheti pociképet:

Kép

Mindenkinek boldog babásodást és kitartást kívánok!
Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera!, Panni! Köszönöm mindkettőtöknek! Remélem igazatok lesz és használ a drukk! Lehet, hogy nagyon megzuttyanok ilyenkor, de azért olyan megnyugtató nézegetni a vonalzóitokat, meg a pocifotót! Szóval szerintem is nyugodtan írjatok, csak egyszerűen ez az a hely, ahol úgy tudok keseregni, hogy megértenek. :)

Kép
kislibus

Vera- engem személy szerint nem zavar sőt örülnék az ömlengésnek! Szerintem jó ha te és a többi lány, akinek sikerült babásodni, "lebegsz" a szemünk előtt! Így látjuk, hogy nem érdemes feladni és előbb utóbb nekünk is sikerülni fog!
Kérlek, számolj be minél többször mi történik veled! :D

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Ja és szép nagy a pocid! És ne aggódj nem 2 hetet, hanem még 13 hetet marad bennt! :D (neki ott van a legjobb dolga, minek sietne ki?)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást, remélem tényleg még jóegypár hétig bennt marad, csak alapból én vagyok ilyen parás, főleg 2 vetélés után.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Hali :lol:

Egy kicsit én is úgy gondolkodtam mint Vera,nem akartam hogy az én babás élményeimmel másnak fájdalmat okozzak....
De ha szabad...akkor írok :wink:

Mi holnap megyünk 4D-re,már annyira várom hogy kiderüljön a kicsikénk neme :wink: meg persze megnyugtató lesz látni hogy minden OK.

Méhkeményedéseim már csak naponta 2-3x vannak,segít a MagneB6.

Ja és képzeljétek a dokim vált és aláírta a szerződést a II.számú Női Klinikával,úgyhogy úgy néz ki ott szülök.Nem emlékszem már,közületek jár oda valaki?Vera te nem ott fogsz szülni?Infókat gyűjtök.Alziza,azt hiszem te is ott szültél,nem?!
Baba-barát?Vannak altarnatív szülőúszobák?Gátvédelem?..stb..
Légyszi ha tudtok írjatok infókat!Köszi! :wink:

Küldök én is egy 20.hetes pocifotót,azért hogy ti is babásodjatok!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Panni Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni, Vera!
Köszönjük a pocakfotókat! Egyetértek Zsibimával, segít nekünk hinni abban, hogy nekünk is sikerülhet!!!
Mindkettőtöknek szorítok, hogy a megfelelő időben egészséges és gyönyörű kisbabátok szülessen!
tücsökbogár

Vera- én is kétszer vetéltem, de nem fogok(!!!) idegeskedni csak azért se!!! Hidd el nem tesz jót, a gyerek érzi, ha ideges vagy, ha jókedvű vagy, (intim: még azt is ha orgazmusod van, az én lányom csak úgy ficánkolt utána), egyszóval: nyugi! Most már nem lehet baj, azt elhiszem hogy az első 12 hétben idegeskedtél, de most már felesleges, nem lesz baj!
Panny- szép a pocid! :D (mit is mondtál a műtét után mennyi időre rá estél teherbe?? lassan nekem is megjön... és talán ...)

Most még irigykedem rátok, de pár hónap múlva már nem cserélnék senkivel !! (remélem) :D :D :D
Vendég

Panny- holnap kérjük az uh. beszámolót! :D
Vendég

Zsibima!

Nekem a műtét utáni első mensi után már nem jött meg másodszor!!
Úgyhogy mindent bele neked is,látom neked is csak az lesz a gyógyír ha minél előbb babás leszel!És az leszel,hidd el!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bocs, de most negatív leszek:
Ebédidőben végig kellett hallgatnom, ahogy egy nő a liftben megbeszéli az orvosával a holnapi abortuszát, meg hogy mielőbb meg akar szabadulni a gyerektől!!!!!!!!! Olyan szívesen megtéptem volna!!! De persze nem tette, csak kiszálltam a liftből és bőgtem egy jó nagyot. De nem tudok megnyugodni! Miért ilyen igazságtalan az élet????
tücsökbogár

Tücsökbogár- gondolkozás nélkül elküldtem volna melegebb éghajlatra! Kár hogy nem tetted meg, csak magadat izgattad fel vele. Én megértek sok mindent azt is, ha valaki nem akar gyereket és véletlenül becsúszik, de hogy ennyire érzéketlen némelyik nő... Minden jóérzésű ember fél az abortusztól és nem kiabálja ki a világnak ha ilyen történik vele. Bár én most úgy érzem, nem tudnék elvetetni gyereket de soha nem tudni mit hoz az élet... de akkor is, ha tudjuk hogy több tízezer abortusz van,nekünk ezt nem jó hallani.

Én a kórházban a műtét előtt legszívesebben pofon vágtam volna 1-2 csajt, de inkább csendesen (nem jellemző rám) annyit mondtam nekik: remélem soha nem fogjátok megtudni, milyen érzés annyira akarni gyereket, mint ahogy most nem akartok! De ha nem jön össze, gondoljatok rám! (mert flegmán közölte mosolyogva az egyik, hogy a férje akar de ő NEM akar gyereket) És hülyén nézett rám, mert én AKARTAM!

Na hosszú voltam, de ne idegesítsd tovább magad!
Igenis nekünk lesz gyerekünk, neked még lehet több is, én már vén fejjel beérem mégeggyel! :D

Panny- már görcsöl a hasam, remélem megjön (holnap lesz 4 hete a műtét) és utána ezerrel ráhajtunk... :D
Vendég

Az ilyan nőktől engem is ver a víz!
Amikor nekem 2 éve a kórházban befejezték a vetélésemet ott is volt egy jó pár tini lány azt sem tudták mit beszélnek,nemhogy azt hogy mit csinálnak!
És én csak sírtam mire az egyik közölte:Ne sírj mindjárt te is túl leszel rajta!
És nem értette-de hogy is érthette volna,hogy azért sírok mert nem akartam rajta "túllenni"! :cry:
Amúgy 9 hetesek vagyunk a pirinnyóval és nagyon várom a jövőheti UH-ot,hogy lássam minden ok.!

Kép

Kép
ibm

Ibm!
Csodálatos 221 napot kívánok nektek! És utána nagyon-nagyon sok csodálatos évet!
tücsökbogár

Köszönöm szépen! :lol:
Mindenkinek hasonló jókat kívánok!

Szép napot! :lol:

Kép

Kép
ibm

Paany! Csini poci... :D

Ibm! Jövő heti UH-ról beszámolást kérünk ám!

Megzuttyanásnak vége, újra a rég :D vagyok.

Csajok! Az ilyen abortuszos csajokat meg kell tanulni magatokon kívülállóként kezelni! Mert én csak így birom ki, ugye elég sokat találkozok ilyen csajszikkal, muszáj nem leüvöltenem a fejüket....
Olyan egy kicsit, mintha burokba lennék. Látom ezeket, de nem hagyom, hogy hassanak rám, elvégzem a dolgom, tájékoztatom őket amiről kell és ennyi. És nem keresem a lépésük értelmét, miértjét, nem várom, hogy meg tudják érteni milyen csoda történt velük. Nem támasztok velük szemben érzéseket, se sajnálatot, se megértést, se haragot, se dühöt. Elfogadom, hogy vannak és kész, és asszem tőlem most ez a legtöbb amit várhat egy abortuszra készülő nő, ha hozzám kerül. Eleinte nehéz volt ezt így, de muszály volt ezt a képességet kifejleszteni magamban, ha nem akarok minden 3-4 hétben még e miatt is bőgni egy adagot....

Kép
kislibus

Kislibus- örülök, hogy pozítív vagy újra! :D

Ibm- jó lenne ha írnál néha: hogy állsz, "mekkorák" vagytok, te mekkorát nőttél stb. :D
Vendég

Sziasztok!

Kislibus: abortuszos ügyben abszolút osztom a véleményed. Örülök, h. kicsit szebben látod a világot, gondolj arra, h. így (napsütésben) a baba is könnyebben összejön.

Panni!
Írtam privit a kórházról. Méhkeményedéseim nekem is vannak időnként, a magne B6-ot én is rendszeresen szedem.

Zsibima!
Sajnos az orgazmust nálam nem érezheti a pici, mert a doki bácsi eltiltott minket tőle.... :oops: , úgyhogy majd pótolhatunk a férjemmel. :oops:

Ibm:
Neked meg boldog pocakosodást kívánok! :wink:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok! Bocsi a bepofátlankodáshoz, olvasgattalak titeket...... talán nem rúgtok ki.... :oops:

Szia Panni, szia Ibm! Nem is tudtam, hogy voltak gondjaitok a baba előtt.. dehát honnan is tudtam volna,de buta vagyok!!!!

Vetélésem nekem is volt, sajnos, idén márciusban és rettenetes érzés volt, főleg, hogy hetekig szenvedtem a vérzéstől, mire végre rájöttek, mitől. Vagyis, kb. a 6.héten kezdődött a vérzés, sztk., doki, biztos nem vagyok terhes, stb., meg nem vizsgált, kétnaponta a nyakára jártam, nem vizsgált meg. Több, mint két hét telt el igy, aztán a párom mondta, menjünk el egy másikhoz, hátha az máshogy áll hozzám. A másik doki rögtön belső vizsgálat, ultrahang, anyuka, ennek a babának nincs szivhangja, haza se menjenek, mióta vérzik? két hete? azonnal János!!!!!! Megijedni nem volt időm, mire feleszméltem, már a mütőben feküdtem. Akkor jött ki rajtam, miért is vagyok ott, alig birtak elaltatni, annyira zokogtam.
Aztán énis úgy voltam vele, minél hamarabb szeretnék újra babát tudni a pocakban, augusztusra került be a drága és most itt van.
Rettenetesen sokat idegeskedtem az első három hónapban, hetente rohangáltam uh-ra a dokihoz, ugyanis valami barna kellemesség azért elárasztott, nehogymár nyugodt lehessek! De mostanra elmúlt teljesen, bár minden apró pocakfeszüléssel már fekszem is le, talán túl parás is vagyok!!!!!!!

Megtörtem tavasszal, de nem adtam volna fel, akármeddig tart is, amig újra összejön a bébi, nagyon akartunk egy közös babát a párommal!

Mindenkinek küldök sok-sok kitartást, reményt, mert az mindig van!!!!!!!!!

Ági
Vendég

Sziasztok csajok!

Mindenkinek nagyon köszi a hozzászólásokat,aranyosak vagytok!
Ígérem jelentkezni fogok csupa-csupa jóhírrel! :lol:
Jövőhét kedd Uh-beszámolok!
Én eddig 3 kg-nál tartok,család szerint is látni már a pocakomon! :lol:
A hányinger nem csillapodik,eléggé megvisel,de a cél érdekében mindent! :lol:
Nagyon szorítok mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Én új vagyok itt. Bár ne így lenne. Vasárnap 8 hetes terhességet kellett megszakítani, mert a magzat nem volt már látható a petezsákban. Nagyon rosszul érintett, mivel már nagyon régen vártunk rá. Remélem az idő és egy következő (rendben lezajló) terhesség majd enyhít egy kicsit azon amit most érzek. Köszönöm, hogy leírhattam.

Ági
sushi

Sziasztok!

Nem jövök pár napig és újabb taggal bővülünk!

Ági!Sajnálom!Gyere és írd ki magadból a fájdalmat!
Vendég

Kislibus!

Hidd el egyszer eljön a Te időd!Tudom,hogy most azt kérdezed,hogy MIKOR????
Mindíg azt mondjuk,hogy nem szabad feladni!
De leírom én hogy lettem terhes!
Mindenkit a pokolba kívántam aki azt mondta,hogy fel kell adni és akkor sikerül! :evil:
Aztán 2005 novemberében azt mondtuk,hogy "nem is baj",ha most még 1-2 hónapig nem jön össze!Azért gondoltuk ezt,mert Zina 2006 szeptemberében kezdte a sulit és Ő elég nehezen illeszkedik be,úgy gondoltuk nem lenne jó neki,ha még egy pici baba is akkor érkezne hozzánk!(ráadásul ugye császár után nem tudok,úgy mozogni,nem tudom Őt suliba hordani stb.)
Tehát a decemberi hónapban nagyon alaposan kiszámoltam,hogy mikor lenne a peteérésem ha lenne,és akkor nem is voltunk együtt!
Karácsony előtt pár nappal baromi rosszul voltam!eszembe sem jutott,hogy terhes lehetek!Egyrészt,mert kiszámoltam,másrészt,mert túl korai lett volna,hogy jele legyen,harmadrészt pedig soha nem voltam rosszul!
De a rosszullétem csak nem múlt!A barátnőm mondogatta,hogy csináljak már egy tesztet,mondtam minek?De 31-én megcsináltam!Akkor már olyan hányingerem volt,hogy napok óta nem ettem!
És láss csodát!A teszt POZITÍV LETT! :lol:

Úgyhogy lehet,hogy tényleg én görcsöltem rá nagyon és ez volt a baj!Nem tudom!
Mindezt csak azért írom,hogy lehet,hogy akkor leszel terhes amikor nem is számítasz rá!
Kívánom,hogy minél előbb sikerüljön! :lol:
Vendég

Olgo!

Most mire gondolsz?
A hormonvizsgálatokra?Mielőtt terhes lettem?

Vera,Panny!
Szép pocakok! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ági!
:cry: , Gyere gyakran, nekem segítettek a lányok itt!

Ibm!
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a hányingeres időszak még kifog tartani egy darabig, viszont a hányinger mindig jót takar!!!

Pumpóka!
Üdv itt is! Nem tudtam, hogy te is átélted ezt a borzalmat, de a lényeg, h. már semmi baj nem lehet!

Alziza!
Elhozzátok a kiskutyát, Ő lesz a 6. családtag (vagy esetleg másról van szó? :wink: )?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Panny!

Kérdezdd meg azért azt mástól is, h. elviszik-e a babát éjjelre az újszülött osztályra, (én úgy emlékszem elviszik), de a fizetősben azt hiszem végig veled lehet, meg aztán lehet hogy van ez alól kivétel. Emiatt ne hagydd ott az orvsod, ha más is megerősít ebben akkor dönts (nekünk a látogatáson azt mondták elviszik Őket éjszakára).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera!

Most egyenlőre( :D ) a kiskutya a 6. családtag!De csak szombaton hozzuk el!

Gyere csak a klinikás topicba!De ha kérdésed van válaszolok szívesen a klinikával kapcsolatban!
Vendég

Banyek!de hülye vagyok!

Panny!
Valahogy átsiklottam a kérdéseden!Bocsi!
Igen ott szültem!
Én császárral szültem,úgyhogy gátvédelemmel kapcsolatban nem tudom mi újság!De a szülőszobák nagyon jók!
A babák maradnak éjszakára :lol: ,de aki akarja beviheti!Egész nap Veled van,csak fürdetni viszik el!Vihetsz be mindent!
Szülésznőnek nagyon jó Zsoldos Eta!a nővérek aranyosak!
Ha nem fizetős szobába mész,akkor 5 ágyasak a szobák,mindegyikben van fürdőszoba!
A babákat kivinni a látogatók közé nem lehet(szerintem ez jó!),csak üvegfalon keresztül nézhetik!
Most hirtelen ennyi!De kérdezz nyugodtan! :lol:
Vendég

Sushi- vígasznak írom, hogy nekem az első babám után, aki elhalt 12 hetesen, elsőre (!) sikerült teherbe esnem és boldog 9 hónap után egészséges kislányom született!
Sajnos nagyon sok nőnek hal el az első babája...
Ne add fel, sikerülni kell! (igaz most vén fejjel 14 évvel a szülésem után megint elvetéltem, de a következőnek sikerülnie kell már!) :D

Kislibus - Alzizához hasonlóan én is így estem teherbe augusztusban...nem is számítottam már rá, hogy összejön! Tényleg meg kell próbálni valahogy kikapcsolni az agyat és biztos vagyok benne, hogy azért sikerült mert nem görcsöltem rá abban a hónapban. Sok sikert kívánok hozzá!
Vendég

[quote="panny"]
írta:
pannyJa és képzeljétek a dokim vált és aláírta a szerződést a II.számú Női Klinikával,úgyhogy úgy néz ki ott szülök.Nem emlékszem már,közületek jár oda valaki?Vera te nem ott fogsz szülni?Infókat gyűjtök.Alziza,azt hiszem te is ott szültél,nem?!
Baba-barát?Vannak altarnatív szülőúszobák?Gátvédelem?..stb..
Légyszi ha tudtok írjatok infókat!Köszi! :wink:

Mind a négy (öt) babámat ott szültem.
A bábák nagyon aranyosak. A szülőszobák felszereltek, ha csaszid lesz, az intenzív őrző szintén nagyon modern.
Szülőszoba.. ez a 3-as, de a többi is ugyanígy néz ki, max más festmény van a falon... :)

Kép
(itt épp Enikővel kínlódom.... aztán cirka 6 órával később már babáztam... :) )

Kép
Kép

A császáros műtőről nincsenek fotóim, de végülis ott nem tartózkodtam annyit, mint a 3-as szülőszobán... :)

bábák:
én Etelka fan vagyok! Mind a három babám nála született, és amikor csasziztak Mesikével, csak miattam jött be a szabadságáról, mondván, hogy mindhárom babámat ő tarotta először a kezében, nehogy már Mesi kivétel legyen! :lol:
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ja, gátvédelem: Eta a legjobb a gátvédelemben! Én is úgy szültem Encsit is és Gergőt is.. csak Danussal vágtak, de mondjuk ott muszáj volt. Alziza is Eta-fan! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Jól van,örülök,hogy elindítottam a nyugodtan osszátok meg velünk az örömötöket lavinát. Mert ez így van rendjén!! :lol:
Mindannyian örülünk egy-egy újabb pozitív tesztenek, újabb gondtalan terhességnek és várjuk a gyönyörű, friss babás képeket is majd.

Jövő tavaszra már amúgy is sokan újra babások leszünk!! :lol: :lol:

Alziza,
én pont azt kérdeztem,hogy te milyen kivizsgálásra gondoltál?
:)
Mert én a babavárás előtt voltam vér,vizelet vizsgálaton +cyton+ progeszteron szintem is néztem és minden ok volt....

Sushi
Nagyon sajnálom. Megértjük a szomorúságotokat. Sok erőt kívánok Nektek.

Pusz,Olgo

Kép
olgo

A pocak képek pedig nagyon csinik. :) :)

Kép
olgo

Ági! sajnálom ami történt. :( Az új baba enyhit. Persze eszedbe fog jutni, mert ezt nem lehet elfelejteni. Mikor próbálkozhattok?

Alziza! Zsibima! Aranyosak vagytok, de azért van eg nagy külömbség: Nektek akkor már volt gyereketek. Nekem nincs, és még csak pocilakóm sincs. És várok rá, hogy legyen, nem tudok nem várni rá. És zavar az, hogy szemtelenül fiatal vagyok a párommal együtt, könnyenkellene menjen a teherbe esés, mégis itt vagyok 6 hónapja pocilakó nélkül... És még a munkám is, védőnő vagyok úgy nem lehet a témáról lekattanni, ha minden nap csuda édi babákhoz és nagy pocis mamákhoz járok.... Senkinek nem könnyű ez az időszak én tudom, de nekem már túl hosszúra nyúlt...
De ezt most nem negatívságból írom, nem is akarok neg. lenni, mert azzal is csak romlanak az esélyek, ha sok depihormonom termelődik.

Kép
kislibus

Kislibus! Az első fiam pöccre összejött, nem tervezett baba volt (persze, nem nemkivánt!!!)..... aztán féléves volt, amikor úgy gondoltuk, szeretnénk még egyet. Kilenc hónapig próbálkoztunk, mikor már azt mondtam, nem akarok télen szülni megint, kicsit hagyjuk abba, pozitiv lett a teszt. Persze, nagyon örültünk neki. Nekem is fura volt, hogy egy terhesség után már miért nem jön össze ennyi idő alatt? Ezt szerintem már sosem tudom meg..... de kitartás neked!!!!!

Irtatok az abortuszosokról, volt benne részem, némelyik nagyon undoritó tud lenni. Meg fogtok kövezni érte lehet, de nekem is volt egy a két fiú után. Szégyelltem is rendesen és tipródtam, az utolsó pillanatban mentem el a mütétre. Sokáig lelkiztem a barátnőkkel, hogy megtartom, és úgyis olyan sokan várnak újszülöttre.... de lebeszéltek, mert ismernek és tudták, ha kihordom és megszülöm, nincs az az ember, aki ki tudná venni a kezemből!!!
Tudom, hogy erre nincs mentség, de valóban nem voltam abban a helyzetben, hogy megtartsam, egyedül neveltem a fiúkat és egy "kedves" pasinak sikerült jól körbefonni és átverni, mintha annyira szeretne két gyerekkel is és nem őneki nem arra kellek, aztán egy buli után nem hivott többet.... kihasználta, hogy "jól éreztem" magam és lelépett. Tudom, persze, minek iszik, aki nem birja, na előtte sem, és azóta sem annyit!!!
Aztán mikor most tavasszal elment a babám, nem mondtam ugyan senkinek, mert a család nem tudott arról az abortuszról, úgy éreztem, lehet, hogy büntetés azért, mert akkor megöltem egy életet. És lehet, hogy többet nem is lehet gyerekem és megérdemlem... stb..... De igy beszélni egy életről, ahogyan irtátok, amikor énis voltam, egy csaj szintén a szomszéd ágyon a párjának ecsetelte, hogy most már mindjárt megszabadulnak tőle és jujj, de jó lesz nekik utána. Ettől hányingerem van nekem is! Legalább ne hangoztassa! Én azt sem tudtam, hogy süllyedjek bele az ágyba, hogy kevesebben lássanak és hogy sirjak úgy, hogy ne lássák, mert még kiröhögnek a végén.....
Vendég

Hali!

Megvolt a 4D-s UH és hát ........HÁROM A FIÚ!!! :lol: :wink: Elég határozottan a tudtunra adta....elsírtam magam,annyira édes,Márkra hasonlít!! :lol:
Apa nem tud hibázni...megvan a mesterhármas!! :lol:
A fiúk nagyon örülnek az öcsinek és mi is!! :wink:
Minden OK vele,teljesen egészséges a drága!

Alziza,Mandala!

Köszi a kórházas infókat!!

De most akkor nem értem?!A kórházi protokoll az ,hogy éjszakára elviszik a babákat(ezt olvastam és hallottam)de ti mást írtatok?Akkor most hogy van??Meg azt is olvastam, hogy cukros vizzel itatják a piciket.Ebből mi az igazság??
Köszi az infókat! :wink:

Jó éjt!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny: akkor kivesézzük a dógot....
tehát.... a baba veled van éjszaka is, a csecsemősök jobban szeretik ha nem ők hallgatják a visítást... :twisted: Na most komolyan. Szóval ha úgy érzed magad persze beviheted az újszülött osztályra, de ált. éjjel is veled van a baba, hogy szopizhasson. Én az első éjjel bevittem mind a négyet, gondoltam utoljára még alszom egy jót... :twisted: De onnan kezdve végig velem voltak, csak fürdetésre, vérvételre és orvosi vizsgálatra vitték el őket.

Ha kis súllyal születik a baba 2,5 kg alatt, akkor kérdés nélkül benyomják a tápszert. Ez gáz, Mesinél csinálták... és még csodálkoztam, hogy miért bukik a gyerek és miért nem kell a cici neki amikor az őrzőben voltam csaszi után.... Másnap megkérdeztem, és mondták, hogy 2,5 kg alatt nem kell a hozzájárulásom, tápizzák és pont. Erre én elvittem, mondtam kérem a tápot és odaadom neki... na persze, tudod mikor!

A normál súlyú babáknál is kiteszik a cukros vizet a frigó tetejére a társalgóban, ha gondolod adj a gyereknek, de én nem javaslom. Először is gáz a cumi amivel ellátják az üvegeket, másodszor nincs szüksége cukros vízre!!!! Tévhit, hogy hamarabb lemegy a sárgasága! Egy nagy sz...t! CSak tele lesz a hasa cukorral és nem lesz éhes, nem fog szopni! Felejtsd el a cukros gányát! Én nem adtam nekik! Gyakran cici hadd szívja! De ha beadod éjszakára és nem szólsz külön, hogy hozzák ki ha sír, akkor benyomják neki a cukros trunyót! Ez ezer százalék...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Pumpóka- én nem kövezlek meg, erre írtam hogy "sosem lehet tudni mit hoz az élet". Szerintem egy nőnek legyen joga eldönteni, hogy akar-e gyereket vagy nem. Mondjuk amondó vagyok, hogy védekezni kell, ha nem akarunk babát, de elhiszem hogy egy egész élet alatt becsúszhat véletlen baleset 1-2-szer. Pl. nagyon is el tudom képzelni, hogy majd a klimax alatt, mikor azt hiszem már nem lehet gyerek, becsúszik egy ilyen dolog. Nem hinném, hogy közel az 50-hez megtartanám...

Panny- meglesz az a focicsapat!!! :D :D Nagyon örülök, hogy örültök még egy kisfiúnak! És főleg, hogy egészséges!

Kislibus- akár hiszed-akár nem az ember ugyanúgy, tud vágyni egy gyerekre, ha már van neki, mintha még nincs. Sőt én most öreg fejemmel jobban vágyom rá, mint fiatal koromban, mert most úgy érzem, lassan bezárul a kapu előttem és nem babázhatok többé. És ez olyan félelemmel tölt el, hogy el sem hiszed. Nem tudom mi lenne velem, ha nem sikerülne, az egész további életemre rányomná a bélyegét. Hiába van egy nagy lányom, őt már nem lehet babusgatni, őt már csak az érdekli, hogy a barátja ölelgesse...De megpróbálok nagyon pozitívan gondolkozni: lesz nekünk is és kész! :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat.
Nem sok mindent írtam magamról, de most ugye nem ez volt az apropója, hogy ide írtam.
Nekem már van egy gyönyörű 8 éves kislányom, aki teljesen normális terhesség után született meg. Vele semmi problémám nem volt a 9 hónap alatt (se hányinger, se hasfeszülés,se aggodalom, stb.).
Mivel ő már 8 éves ezért szerettük volna, ha már születik egy kistestvére. Remélem előbb-utóbb ez meg is fog történni.
Ez az év nekem nagyon-nagyon zürösre sikeredett. Januárban kezdtem egy májgyulladással (Hepatítis A), augusztusban kivették a vakbelemet. Ezek után nagyon boldog és egyben ijedt is voltam attól, hogy szeptemberben pozítiv lett a terhességi tesztem. Ezzel el is kezdődött az én kálváriám. Nagyon féltem, sőt rettegtem attól, hogy valami baj lesz. Nagyon feszült voltam , fájt a hasam, többször barnásan pecsételtem a 8 hét alatt. Nagyon sokszor voltak rémálmaim, esténként nagyon nehezen tudtam elaludni, sokszor felébredtem hajnalban és már nem tudtam visszaaludni.
Szóval nem olyan volt, mint a lányommal annak idején.

Köszönöm, hogy leírhattam még ha egy kicsit hosszúra is sikeredett.

Kislibus:
Az orvosom azt mondta, hogy 3 hónapot várjunk, majd lehet probálkozni. Ez február, márciusban lesz. Nagyon lassan megy az idő. Olyan mintha visszafele menne. Tudom nem lehetek türelmetlen és még ezt kell feldolgoznom az egész 2007. évvel együtt.

Ági
sushi

Mandala!

Teljesen egyetértek a no-cukrosvíz ügyben,természetesen eszem ágában sincs a babucinak adni,aa fiaim se kaptak semmit az anyatajen kívül,még a kórházban se.Az volt a jó a MÁV-ban hogy ez fel sem merült,mivel baba-barát így cukros víz ott nincs.Sőt semmi más pótlás,mert élettanilag úgy jön a világra a pici hogy fel van készülve arra az 1-2 napra amíg beindul a rendes tej(addig meg ott a kolosztrum is)
Sajna lehet, hogy ezért sem megyek a dokimmal,maradok a MÁV-ban,mert a szülésznőm marad ott és ő nekem nagyon fontos.
Még megrágom egy párszor és köszi az infókat!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Panny!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok, minden szépet és jót kívánok a "Mesterhármas" kisfiúkhoz!

Sushi!
Én is várakozó állásponton vagyok még egy ideig, Nekünk is márciustól lehet próbálkozni újra....alig telnek a napok,de reménykedjünk együtt, hogy új év=új élet! Addig meg próbáld magad elfoglalni, kikapcsolódni néha, újra megerősödni, hogy a legjobb formádban tudd a következő babukát várni!
Üdv.Zsu
susisusi

Sziasztok!

Panny!
Ahogy én is írtam és Mandala is,a baba Veled maradhat éjszaka!
Csak fürdetni viszik el,ez kb.1,5 óra!Ha 5 ágyas szobában vagy gyorsnak kell lenni és akkor megtámadni a fürdőszobát! :lol:

Cukros víz:ez valóban kint van a hűtőn!Akkor adod ha akarod!

Tápszer:Zalán sem született nagy súllyal (2760g),de mivel én nem adtam be az osztályra,csak akkor kaptam tápszert amikor kértem és én adtam neki cumisüvegből!Sajnos nekem muszály volt mert én soha egyiket sem tudtam szoptatni,mivel nem igen van tejmirigyem!Így be sem indul a tej! :cry:
Eta tényleg nagyon jó!!!Nekem a prof asszisztense ajánlotta,bár én császárral szültem de azért jó ha olyankor is van melletted valaki akit ismersz,megbízol benne!
Vendég

Sziasztok!

Mandala!
Kösz az infókat a kórházról (SOTE 2), én mindenképp ott szülök.
A Pannynak én mondtam, h. elviszik a babákat, mert a felkészítőn ezt mondták, de lehet, h. félreértettem valamit, így viszont jó tudni, h. velem maradhat éjszakára.

Alziza/ Mandala!
Megérdeztem a dokimat (Dr. Gimes) a szülésznőről, és Dömötör Margitot (ha jól írtam le a nevét) ajánlotta, azt mondta, h. még ráérek a 34. héten felkeresni Őt!
Ismeritek esetleg, tudtok róla valami infót?

Panny!
Látod, eért jó, h. az ember megkérdez több embert! Gratula a kisfiúhoz!!!! :D

Én tegnap voltam dokinál, hál istennek teljesen zárt a méhszáj, pozíciója fejjel lefelé, mint aki tudná, h. neki így kéne feküdnie (reméljük marad is ebben a testhelyzetben), mondjuk a lelkére beszéltem, meg ígértem neki egy kis csokit, ha így tartja magát .
Megjött a vércukor terhelésem eredménye is (7.5), így hálistennek nem kell diétázni (HURRÁ)!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Kislibus!
Nem azért írtam,amit írtam,mert nem értelek meg!(És gondolom Zsibima sem!)Nem bántani szerettelek volna!Tényleg! :)
És tudom,hogy azt gondolod,hogy könnyen beszélek!
Azt is tudom,hogy nem lehet feladni!Ez nem így működik!Azért is írtam,hogy én is a pokolba kívántam mindenkit aki ezt mondta!
Viszont azt is tudom,hogy az ember bele tud ebbe hülyülni!Én a 3 év alatt sokszor vettem észre,hogy csak erről beszélek és semmi másról!Voltak jobb napok és rosszabbak,mint ahogy Nálad is!Ezzel keltem,ezzel feküdtem!erről olvastam,erről álmodtam!Tervezgettem,hogy majd milyen lesz!
Türelmes volt a férjem és nekem jutott a világ legjobb barátnője! :)
Sok mindent megpróbáltam,hogy ne foglalkozzak a baba kérdéssel!
Mielőtt terhes lettem,előtte pár hónappal elkezdtem tornázni a barátnőmmel!(step aerobic)A csaj aki az órát tartotta a lelket is kihajtotta belőlünk!És ez jó volt!Egy csomó feszültség jött ki belőlem!Lehet,sőt biztos,hogy ez is segített!
Már egy hónapja jártunk kb.amikor a barátnőmnek mondtam,hogy sokkal nyugodtabb vagyok,erre azt mondta,hogy észrevette,mert már 1 hete nem beszélek a teherbeesésrő! :)
Tehát biztos igaz,hogy a stressz nem segít,de tudom,hogy baromi nehéz oldani! :(
Vendég

sziasztok!

A topic indulásakor kapcsolódtam be néhányszor a beszélgetésbe egy középidős nagy vetélés után. Akkor összedőlt bennem a világ, úgy éreztem nem fogok könnyen átlépni az átélt élményeken. Most csak azért jöttem, hogy mindenkinek, aki most jár ebben a cipőben vígaszt nyújtsak. Össze fog jönni! Nekem 1évvel a tragédia után született meg a kisfiam, aki segít tompítani a múltban átélt szörnyűségek emlékét. Mindenkinek kitartást kívánok és amint lehet próbálkozzatok!!!! :)

Kép
Kép
tündér09

Vera!

Azt hiszem annak az ismerősömnek aki a Gimesnél szült szintén Ő volt a szülésznője!Valószínüleg a Gimes vele szeret dolgozni!Ez sem utolsó szempont!De felhívom majd és megkérdezem!
De Eta is nagyon jó4Nekem a Márti ajánlotta aki a Gimes mellett van a klinikán!
Vendég

Tündér!
Gratulálok! :lol:
Vendég

Alziza, Zsibima! Tudom én, hogy segíteni akartok, és nem kívánok senkit sehova, nem az a tipus vagyok. :D Mindazt, amit leírtok tudom is, csak... De úgyis tudjátok. Nem értem, hogy nekem mért nem... De majd folytatom, nem adom fel, mert legalább 4 gyereket akarok, és azt ép ésszel kell összehozni és felnevelni. Csakhát olyan nehezen akar beindulni ez a gyerekeső... De egyszer csak elindul, akkor remélem meg se áll. :D

Kép
kislibus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?