Új privát üzeneted érkezett!

Rékababa,
gratula a fogacskához és jobbulást a kis betegnek!
Mi éjjel már alszunk szerencsére. 10-11 között elalszik Barnus, egyszer kel enni éjszaka úgy 3 óra tájban, aztán magától visszaalszik, és reggel fél7 körül ébred de utána már nincs lustizás mert ébren is marad gyakorlatilag egész délelőtt. És sír. :? Aztán délután megint sokat alszik, este 8-10ig megen sír. Sajnos ő egy nagyon sírós, elégedetlen, pocakfájlalós baba. :( De majd elnövi (vagy legalábbis ezzel vígasztalom magam).
Vendég

Áfi vigasztald csak magad,vigasztallak én is,Eliza is elnőtte(kop-kop).
Ő is sokat van ébren,van úgy,hogy egész délután nem alszik,utána meg már annyira fáradt,hogy attól nem tud elaludni,csak sír meg nyüglődik...
Meg most kezdődött Elizánál az a korszak,hogy egyfolytában nézelődik(főleg a csillárok érdeklik :lol: ),és azért nem alszik el,mert ugye érdekli minden. emlékszem Kristófnál is volt egy ilyen időszak,csak talán egy kicsit késöbb...
Vendég

hahó,felétek is esett a hó?? :lol:
De jó lenne,ha meg is maradna :?
Kép
Kép
Vendég

Mééé szeretik az emberek a havat? Késnek a buszok, söpörni, lapátolni kell a járdáról, elolvad és állati sár lesz, csúsznak az utak, egy télen még a kenyereskocsi se tudott bejönni a faluba 3 napig.
Amúgy nálunk havaseső esik. És azt se szeretem. :D
Vendég

Áfi azt én sem szeretem,mikor olvad és latyak van,de nem szeretsz hógolyózni,szánkózni,hóembert építeni,vagy csak egyszerűen sétálni a friss ropogó hóban? Mert én nagyon :D
Vendég

Énisénis szeretem a havat, meg a hóembert, meg a fehérséget, meg a hógolyót, meg még a hólapátolást is, meg azé is szeretem, mer a gyerekeim is szeretik nagyon! Hanna szegénykém még ennek a vérszegény hóesésnek is bírt örülni reggel, ami nálunk volt...
Énse szeressem a latyakot, meg a sarat meg a redvát utána viszont....
Vendég

megjött a véreredmény,Eliza nagyon vashiányos meg vérszegény.Mindkettőnknek kell vasat szednünk. Szerencsére "csak" ennyi...
Vendég

Hello csajok!Most jöttem meg szekszárdról.Marad Faludy a dokim.Kedves volt rendes volt,aranyos volt és alapos,megvagyunk vele elégedve!Megprobálom felrakni a képet a pocaklakómról. Kép
Vendég

Jajj nagyon pici lett nem láttok rajta semmit szerintem. probálok nagyobbat.
Vendég

Kép
Vendég

moni nagyon jó kép :D
Vendég

Köszi cseriani! :lol: :lol:
Vendég

Hali mindenkinek! Nálunk is inkább a latyak meg a sár maradt meg :( ezt én se szeressem! Móni: ez a baby már most is édes :lol: lehet már tudni a nemét??Cseriani: a vérszaporítót én is elkezdetem szülés után szedni annak ellenére hogy jó volt a vérképem. Gyerekorvos javasolta,hogy megelőzzük a "bajt". Ha te is elkezded szedni biztos rendbejöttök te is meg Eliza baba is!

Kép
Kép
josi

Josi!Köszi aranyos vagy!Sajna a nemét még nem lehet tudni,a doki azt mondta 20.hét körül!Kb.5 percenként nézegetem a babót,annyira cuki volt ahogy integetett a kis kezével. :) Nem birok betelni vele. :)
Vendég

Móni,
nagyon nagyon jó kép! :D Nekem egy se lett ilyen szép tiszta és világosan kivehető.
Cseriani,
hát amiket felsoroltál a szánkózás jó móka, azt szeretem. De azt is csak egy fél órát mert ha hó van hideg is van... én úgy ki tudnám hagyni a telet az életemből. Meg a mindigesős őszt és a 42 fokos nyarat. :lol: Ha rajtam múlna mindig tavasz lenne. :lol:
Emma,
ha szeretsz havat lapátolni szeretettel látunk télvíz idején. :D Mi annak örülünk minden télen hogy az utcán nincs előttünk járda, csak az udvari járdát kell takarítani. :P
Vendég

Sziasztok!

Hát nálunk is reggelre mgérkezett a hó. Levi nagyon várta már. Most pedig a Mikulást várrja, mert régebben kérdezte mikor jön a nagyszakállú és azt mondtuk neki, ha tél lesz és esik a hó. Hát... a hó leesett......... a télatyó pedig még gyüjtögeti az ajándékokat.

A latyakot én sem szeretem, de a nagy pelyhekben hulló havat imádom, és persze sétálni a ropogó hóban......mmmmm mikor volt már olyan jó kis igazi tél?
Emlékszem, egyszer még kislánykoromban anyuékkal mentem szilveszterezni a Tejiparihoz és mikor mentünk még minden száraz volt ám éjfél után akkora hó esett hogy allig bírtunk haza menni.
Na, azt nevezem én igazi télnek.

Kép

Kép

ez volt reggel látható a konyhánkból.

Móni: Nagyon édi a bébid. Olyan tényleg mint ha integetne. Az én első uh.-on is hasonló volt csak oldalról. Én is minden nap nézegettem és az albumban az első oldalon kaptak helyet az uh. képek.
Hogy megy az idő!! Nem rég voltál 5 hetes most meg már 12?
Mikorra vagy kiírva?

Kép

móni
bedmona

Bedmona!Igen szalad az idö,de én nem bánom! :lol: Május 29.-re vagyok kiirva.Most éppen kutatom az Érdi védönöt mert szekszárdon nem adtakm kiskönyvet meg nem vetttek vért meg nem csináltak semmit,mert hiába van szekszárdi orvosom,meg hiába akarok szekszárdon szülni Érden tartozkodom ezért Érdi védönöhöz kell mennem.De nem nagyon találom a neten.Köszönöm a dicséreteket,arik vagytok.Jol esik nadon! :lol: :lol:
Vendég

na,megjöttünk a doktornénitől...Eliza vascseppeket meg folsav tablettát kell kapjon két hónapig,majd ismét vérvétel. Meg persze nekem is vasat kell szednem.
A tabletta durva dolog,napi negyedet kell összeporítanom,és belefecskendeznem a szájába. Ezt hogy fogom még nem tudom... :cry:
Vendég

Szia Cseriani!

Ez durva, de talán ha a port beleteszed kis kammilla teába és kiskanállal adod a szájába talán. :? :?
A barátnőm kisfia is vashiányos volt és talán kétszer mentek vérvételre és utánna rendbe jött a gyerköc.

Látjátok csak egy napig tartott a tél. Bár most ismét szállingózik, de sztem nem lesz belóle semmi.
Kiváncsi vagyok lessz-e hó karácsonykor, mert valahol azt hallottam hogy tavaszi idő lesz.

Na, jó hétvégét mindenkinek.

Sziasztok! Dobok nektek egy kis adventi hangulatot!

Kép

Kép

móni
bedmona

na,megvan a megoldás,a maltofer cseppekbe tegyem az összeporított negyed gyógyszart,és semmiképpen ne anyatejet adjak rá,mert az gátolja a vas felszívódását,hanem igyon pár korty csipkebogyó teát.
Hát,próbálkozom :?
Látom bedmona te is szereted a havat :D
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Cseranin: én is összekeverem a maltofert meg a folsavat, de nekem mondták, hogy néhány csepp anyatejjel oldjam fel és én kanállal adom. Zsombi kifejezetten szereti.
Vendég

Bocsi elírtam :Cseriani
Vendég

devcsa kanállal adom majd én is.
Csak nekem meg azt mondták még,hogy mivel az anyatej savas-vagy lúgos?? :oops: -na mindegy,szóval amilyen,az gátolja a vas felszívódását. :shock:
Hát,nem tudom...
Tudod,ez is olyan,hogy mindenki mást mond.
Annak idején,mikor Kristóffal hazajöttünk a kórházbó,már akkor el kellett kezdeni a kukactornáztatást,de csak épphogy. Nekünk egy éves korára teljesen jó is volt. Barátnőmnek meg csak egy évesen kellett elkezdeni a kisfiával,addig hozzá sem nyúlhatott.
Vendég

Egyébként Zsombi hogy viseli ezeket a cseppeket? Nem fájt tőle a hasa,nem volt szorulása??
Vendég

Hát én kanalazva csinálom és teljesen a vérképünk (tehát nálunk felszívodott). Csak mondta a doki, hogy a biztonság kedvéért továbra is adjam neki. (világ életembe fél vassal éltem csak a terhesség miatt kezdtem el szedni )
Én is féltem a szorulástól, de hálistennek semmi probléma nincsen.
Három cseppet adok neki reggel és este.
Nem tudom neked mennyit írtak fel, nekem két cseppet, de a háziorvos mondta, hogy lehet az három is (az üvegre azt hiszem jó sok van írva)
Először tényleg csak kettőt adtam és mikor láttam, hogy egyáltalán nincs gond vele, akkor emeltem háromra és annnyinál is maradtunk.
Vendég

Este a d vitamint is hozzá keverem, így nem kell azt se a szájába csepegtetni.
Ja és a maltofer kijön a ruhából :D
Vendég

Emmamami!
Dadomi!
Merre vagytok?
Amúgy hányinger visszajött!
Edied!Te is rég voltál erre!Hol találtál dokit szekin vagy Pécsen?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk 18 hetes UH-n. Nem volt egy nagy szám. Én többet vártam. Bruncvik doki csinálta. Ismeritek? Milyen doki? Jó? Nem tartott 5 percig. Nem látta, hogy fiú-e vagy lány.
BPD: 4,37
HC:15,68
AC:13,27
FL:2,84 cm
Mik ezek az adatok? A BPD-t tudom, a többit nem.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Christell!
HC:Fej kerülete
AC:Haskörfogat
FL:Combcsont hossza
Vendég

devcsa nekünk 1x6 csepp van felírva,a tablettából meg 1/4.
Nekem minig is jó volt a vasam,ezért nem értem a dolgot. Mindegy,remélem helyrejön Eliza.
És egyébként ha szoptatsz még,te is szedsz vasat?
Vendég

Kedves Édesanyák!

Újabb ingyen letölthető érdekességek kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra Látogassatok el.

A lenti linken az "Érdekességek" menüpontnál találtok egy listát a feltöltött darabokról.

Sokak kérésére sikerült kedvezőbb feltételeket kialakítani a pszichologiai tanácsadásban: www.pszichologia.mlap.hu

barátsággal, Nisreen
nisreen

hát,amint látom,tényleg el kellene gondolkodnunk a gyereknevelési dolgainkon. :cry:
Már másodszor ajánlanak nekünk pszichológiai akármiket-még meg sem néztem :oops:
:D :D :D :D
Vendég

Sziasztok mindenki,
ma voltunk Szekszárdon, és nekem nagyon szimpatikus volt Faludi doktor. El is vállalt, és megvizsgált - egy vasat sem kért a vizsgálatért, és a kórházba rendelt vissza köv. vizsgálatra. Amikor megpróbáltam az anyagiakat megemlíteni, azt mondta, hogy majd szülés után adok annyit, amennyit gondolom. :shock: És a kórházban mindenki nagyon kedves volt. Lehet, persze, hogy mindez csak a protekció miatt.
Faludi kérdezte azt is, hogy miért nem az Imre doki, ha eddig hozzá jártam. Mondtam, hogy az Imre azt mondta nekem, hogy 28 hetesnél "öregebb" kismamát már nem vállalhatnak a kórházban - na erre morgott valami nem túl barátságosat (a szavakat nem értettem), de nincs ilyen izé a kórházban. Simán elvállalt, pedig már a 33. hetet taposom.

A havat pedig én is NAGYON szeretem, főleg a csendet, amivel együtt jár. A netpszichológiában pedig nem hiszek. Én tanultam jó pár év pszichót az egyetemen, és szerintem *csak* élőben és *csak* jó szakemberrel szabad csinálni - ez a fajta "konyhapszichológia", amelyet innen-onnan felcsipeget az ember sokszor sokkal többet árt, mint használ, de tényleg.
Na jó, észosztás off, örülök, hogy mind így megvagytok, és kedves cseriani, remélem, Elizával minden rendben lesz. Én is beteges kölyöknek indultam, de elég jól kigömbölyödtem azóta. :)

Kép

Kép
enahma

Igen szoptatás alatt is szedem a vasat. De egy kicsit azt is felfüggesztettem csak, hogy lássam , hogy reagál a széklete.
Vendég

Sziasztok!
Vagyok ám, olvaslak titeket folyamatosan, csak arra nincs időm, hogy írjak :evil: Most is itt ugrál a nagyobbik kisfiam, hogy mikor játszhat már a géppel :?

De Nisreen hozzászólását nem tudom szó nélkül hagyni. :evil: Szóval drága Nisreen! Biztos nagyon alaposan végigolvastad, amiket írtunk, ezért gondolod úgy, hogy pszichológusra lenne szükségünk a gyereknevelésben. Hát ki kell ábrándítsalak. Valószínű elkerülte alapos figyelmedet, hogy itt többen is tanultunk pszichológiát. Jómagamnak óvodapedagógus végzettsége (is) van, tehát nem áll tőlem messzi sem elméletben, sem gyakorlatban a gyereknevelés (ez mindennapos tevékenység nálam :P ) Továbbá elkerülhette még a figyelmedet az is, hogy múltkori dili-doki ajánlónkat szép óvatosan fogalmazott hozzászólásokkal úgymond elküldtük oda, ahol jó idő van. Remélem érted a célzást. 8)
És különben is, Emmával nyitottunk már pszichosulit, az itt fórumozók pedig a mi ügyfeleink, és nem engedjük őket :P :lol: :lol: :lol: Igaz Emma kedves kis :wink: barátnőm?
Moni! Nagyon édi a kis pocaklakó. :lol: :lol: Tiszta anyukája, te is úgy látod? :wink: De az apukájának el ne áruld!!!! :P
Na megyek megpróbálom ágyba terelni a két "utánfutómat" :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

A fejkerület (AC)
A haskerület (FC)
Combcsont hossz (FL)
Vendég

Áfi: mostanába sokat eszembe jutsz.....lánykám rendszeresen este ordítással üti el az időt akármit csinálunk vele.Tegnap pl hajnali 1-ig nyomta :? ja és már napközbe se csak eszik-alszik,mondjuk legalább nem sír.

Kép
Kép
josi

Josi,
Enikő lányomnál is 2-3 hetesen kezdődött a kólika, meg is lepődtem hogy Barnafiamnál már az első naptól. Van ez így... vígasztaljon hogy 3-4 hónapos korára akkor is elmúlik ha valóban a hasfájósság a sírás oka. Ha a lábait görcsösen felrángatja, és valóban vígasztalhatatlan, esetleg pukizik is közben akkor biztosan hasfájós. Kipróbálhatsz ezer szájba cseppenthető kanalazható dolgot, van akinek bejön, nekünk egyedül a szélcső segített mindkét gyereknél.
De reméljük hogy csak pár napos nyugtalanságról van szó és hamar elmúlik a sírósság nálatok.
Vendég

Áfi köszi a vígasztalást,de itt nem hasfájósságról van szó. Egyszerűen hiszti. Tegnap csak20 percig csinálta és elaludt este 10-kor és fél 5-kor ébredt szopizni azóta még mindíg alszik. Remélem hamar "kinövi".

Kép
Kép
josi

josi,tegnap Eliza is egész nap sírdogált,este üvöltött,és alig akart elaludni.Reggel kilenctől este tízig összesen másfél órát aludt,azt is csak úg,hogy rajtam feküdt. :twisted:
Biztos a levegőben volt valami,amit éreztek. És sajnos nem a hatalmas hóesés :(
Viszont este tíztől reggel fél hatig aludt :D

Kép
Kép
Vendég

Cseriani! Jó alvókája van Elizának:) Most szeresselek téged is, mert mostanában Dominik is alszik (kopp-kopp-kopp).

Josi! Ne haragudj meg, de feláll a szőr a hátamon, amikor azt mondják pár hetes babára, hogy hisztizik :oops: Ők még nem hisztiznek. Valószínű azért sír mostanában sokat, mert ugye írtad, hogy kevesebbet alszik és nézelődik inkább. Így ő rengeteg információt kap, amit nehezen tud feldolgozni, ezért sír sokat, a kis idegrendszere még fejletlen. Nem akarok kioktatónak tűnni, bocsi, ha annak tűnik. Meg hát az anyukája jelenti neki a biztonságot ebben a számára még ismeretlen világban, persze, hogy téged követel, ezért is sír, mert még nem tudja mondani, anya! :wink:

Az én pici Dominikom már nem sír mindig:) ha kimegyek a szobából, és megunja nélkülem tök mérgesen és hangosan kiabál : ADAAAA! :lol: (ada=anya) :lol: :lol: :lol: :lol: Ja és áll, térdel, mászik, ez ennek a hétnek a legújabb történése. Mindenhol állni akar, és olyan ügyesen huppan le a popójára :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dadomi: akkor csak a te kedvedért javítok,nem hiszti hanem nyűgös :wink: ugyanis hiába fogtam én vagy az apja akkor se volt jó. Leraktuk a kiságyba és 20 perc múlva aludt. Egyébként rettentően szeret(ne) cumizni is. Ma meg egészen jó kislány volt. Azt hiszem mindenkinek vannak rossz napjai,még egy 3 hetes babának is.

Kép
Kép
josi

Szasztok!
Vagyok, vagyok, olvasok ám! Mosmeg írok is. Nekem végre, ti meg majd eldöntitek... :wink:
Nisreen-nel nekem is tele a padlás, de ő csak ír - vagyishogy reklámoz - és nem olvas, úgyhogy Dadomi, Enahma sajna nem tuggyuk neki megmondani a véleményünket... jaja, tanultam én is a 8 év alatt annyi pszichológiát, hogy ne tudjak mit kezdeni a gyerekemmel... :mrgreen:
Josi, ahogy mondod: rossz napja lehet már ilyen pici babának is, naná... Csilla meg már nem is olyan pici! Hogy megy az idő... Ki is a következő? 8)
Cseriani, örülök, hogy kiderült, mi a gond - vagyis, hogy van egy pici gond - Elizánál, és akkor ezt most így tök jól is tudják kezelni. Biztos sok ababa vérszegény/vashiányos, csak nem jutnak el idáig, mer nem elég alapos a gyerekdokijuk. Árminnál is néztek vérképet, védőnőnk mondta is, a fülén látszik, hogy kicsit vérszegény... :o De nem igényelt kezelést. Kihez kerültetek végülis a gyerekkórházban?
Klasssz, hogy Kristóf ilyen ügyes volt a moziban! Hallod, mindjárt itt a szülinapjuk...
Enahma, Moni, örülök, hogy jó választásnak találjátok Faludit! Biztos nem lesz gond.
Christell, Bruncvikdokiról nyilatkozzanka a többiek. Örülök az adataidnak! Legközelebb már biztos látják a nemét is a babádnak! Mikor mész újra dokihoz?
Na, egyelőre ennyi, aztán még gyövök... Szép vasárnapot nektek!
Vendég

Kép
Vendég

na,a szöveg megint lemaradt :oops:
Nálatok is van hó?? :D
Csak sajna most megint az eső esik :twisted:
Áfi tudom,te nem örülsz :wink:
Vendég

Cseriani,
én nem örülök valóban, de a kölkec igen, és kizavaram az apját is, építsen vele hóembert, így nekem is van hasonló képem :P
Kép
Vendég

Áfi a nyelvét enikő nekünk dugja ki?? :wink:
Vendég

bocsi,bocsi...Enikő :oops:
Vendég

Sziasztok!
Nagyon régen nem voltam, biztos már el is felejtettetek! Pedig még megvagyok, sőt egyben is vagyok, csak éppen kicsi családunk gyarapodása miatt kénytelenek voltunk költözködni egy nagyobb lakásba. Most már az új lakásból írok, bekötötték a netet.
Jól vagyunk, kislányunk becsült súlya már 3 kiló körül (egészen pontosan 2800 gramm). Már járok nst-re, Kundoki pedig szorgalmasan csinálja a flow-t minden héten:-)
Ti jól vagytok? Kisbabák rendben? Nagyobbacskák is?
Most már gyakrabban leszek, ha nem baj:-)

Kép
Kép
banoed

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?