Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó sokat íratok, de sikerült elolvasnom:)

Én is Karácsonyné Cserép Virág leszek :):):) nekem tetszik a saját nevem is, és a vőlegényem neve is nagyon tetszik, ezért mindkettő kell :):) Meg nekem végül is tetszik, hogy a nevemből is kiderülne hogy férjnél vagyok :) Úgyhogy nálunk ez már régen eldőlt :)
encsike87
 
 


Encsike, az arcbőröd is jobban zsírosodik, amióta babahagytad a tablettát? Nekem az is jobban. Nem tudom, hogy ez csak átmeneti lesz-e, amig a szervezet magához nem tér, vagy így marad. Ezt kétlem, mert régen se volt vele bajom.
A hajamat most már mindenképpen háromnaponta mosom, amíg kicsit vissza nem áll a régi kerékvágásba.
Tudod, mit vettem még észre? Hogy a melleim is érzékenyebbek, amióta természetesen vagyok. A gyógyszer mellett szinte semmit nem éreztem, mert akkor ugye a Meliane szabályozott mindent. Most azonban ilyen menstruáció előtti érzékenységem van. Már el is felejtettem, milyen ez, az öt év alatt. :shock:
Vendég
 


Mi ez a nagy pangás?

Képzeljétek, nézegettem a cikluson csak úgy kivábcsiságból azt, hogy milyen nemű gyerekünk fogan majd valószínűleg jövőre. Erre a rendszer az összes, peteérésem napjára fiút jósol. :D Vagy ez mindenkinek így van? Előtte ha pár nappal együtt leszünk, akkor végig lányt mutat, de a peteérés napján fiút. Komolyan mondom, olyan jót bevettem!
Vendég
 

 
 

...közben rájöttem. :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi hogy nem jövök valami sokat, totál lefáraszt a Ricsi. :D Leteszem valahova, alig egyenesedem ki már valami rosszban töri a fejét :lol:

Alig jut időm bármire is. Egy másodpercre sem tudom magára hagyni.

Haláli kölök. Elmentem fürödni és betettem a járókába. Apa gépezett mellette így szemmel tartotta. A kis bestia tudjátok mit csinált? Kivett egy halom popsitörlőt a dobozból (beadtam neki mert szereti nyitogatni meg csukogatni) és amit elért, szekrény, tv, elkezdte törölgetni :D :D :D


Egyszer ha lefogyok és lesz esküvőnk :roll: akkor én Karácsony Virág szeretnék lenni :D Dehogy is, Garai Mónika a Tóthból :wink: :D :D úgy utálom hogy tóth :twisted:

Nem tudom hogy írtam e de nekem is zsírosodik a hajam, de nagyon mióta leálltam a bogyival. Pedig az nagyon alacsony hormontartalmú volt állítólag :shock: :x


Na sír a Ricsim egyek megnézem mi van. Ha nem jönnék jó éjszakát :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Nekem sincs túl sok időm mostanság, de azért amikor ráérek olvasgatlak titeket :)

Ósió, igen mindenkinek fiú, én ezért is fogom megpróbáni akkor összehozni a lurkót...már ha tudni fogom mikor van peteérésem...:roll:

Momi, Kyra a popsitörlőt inkább enni szokta! Kinyitja a dobozt, kirángatja és tömi a szájába! Hihetetlen! Nem tudom mi a jó benne mert kererű...na de ha neki ízlik... :lol:

Én egyébként "Karácsonyné Cserép Virág" vagyok :lol:
Azt akartam hogy látszódjon van férjem, de maradjon meg a nevem is mert az is tetszik! De ha gyorsba kell bemutatkozni csak Karácsonyné Virágnak szoktam mondani, mert kézrázva végigmondani... :lol:
Meg aláírni is csak Karácsonynénak szoktam, nem fogom leírni a kilómétereket :D
A Bankkártyámra nekem se fért rá a nevem :D
Jó dolog ez a házasság buli :D

Na megyek mert Kyra nyugtalanul alszik, benézek rá!
Jó éjt mindenkinek :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Momi, olyan ügyes a kisfiad! Ennyi idősen már tudja, hogyan kell takarítani!
Hiába, mindig az erősödik meg bennem, hogy most már nekünk is kell nagyon gyorsan egy kisgyerek. 8)
Nem értem, hogy miért most állt neki zsírosodni a hajam. Ennek majd konkrétan utána nézek, hogy milyen hormonok válthatják ki ez. nem mintha így sokat tehetnék majd ellene.

Akíra, a tüszőrepedés napján és onnantól számított pár napig állítólag fiú lesz az utód, előtte pár nappal meg kislány. Szóval, esetleg lehet ez alapján tervezgetni. De ha mi ott leszünk, akkor tuti, hogy előtte pár nappal már szeretkezni fogunk, szóval, nagy az esély a lányra nálunk. Persze, tudományosan ennek olyan nagy alapja nem lehet. Abból indulnak ki, hogy a fiúspermiumok gyorsabbak, a lányok életképesebbek.

Én megtartom a nevemet az esküvő után. Akinek fontos, úgyis tudja, hogy férjnél vagyok, na, meg ott fog csillogni a jobb kezem gyűrűsujján a gyűrű.
Vendég
 


Sziasztok!

Látom bejött ez a névtéma mindenkinek! :lol: Én is megijedtem, hogy egy vezetéknévvel hosszabb lesz a nevem, és majd annyit kell írnom stb. De párom megnyugtatott, hogy az aláírásom akár egy x is lehet. :lol: Úgyhogy azon még gondolkodom, hogyan írok majd alá, talán marad a régi...

momi!

Ez igen!! Jó kis takarító személyzeted lesz. Anyósom mesélte, hogy az ő fia mindenben megpróbált segíteni neki, ablakmosás, felmosás. Felmosásból az lett, hogy szivattyúzni kellett a vizet vissza a vödörbe, az ablakmosás pedig úgy nézett ki, hogy a délutáni alvás alatt anyósom állhatott neki újra. :lol:
Úgyhogy hajrá!! :wink:

akíra!

És a kutyi hogy van? Nekünk általában a kertben vannak, de ha nagyon hideg van (és ha apósom vágyik rá, hogy babusgassa őket) akkor bejöhetnek, de csak az előszobába. Egyik este jövünk haza a párommal, apósom alszik, anyósom szintén, csak ő a TV előtt, drága kutyánk meg spurizik ki a nappaliból. :evil: Na mondanom sem kell, hogy aznap éjjel kinn aludt a kertben (pedig már jön a hideg, benn szoktak) De a pici aranyos volt, mert nem ment a nagy után. Persze aztán ő is kinn aludt, mert sírt a másik után. Egyedül nem szeret lenni. Na, őt azért sajnáltam, de ha már egyszer megbüntettük a nagyot, akkor már következetesek leszünk. Mármint mi, a párommal. Apósom... külön történet... :lol: szerintem ő még az ágyába is bevinné őket. :lol:
tabati
 
 


Csak azt akartam ezzel írni, hogy vigyázzatok a kutyák nagyon rafináltak ám. És nem nyugszanak, mindig bepróbálkoznak. Nagyobbik kutyánk már a kezdetektől vágyott a nappaliba közénk, mindig megkapja a magáét ha csak a lába is belóg, de azért mindig próbálkozik. :lol: De nagggyon aranyosak!! :D
tabati
 
 


Ez a névviselés és -használat számomra nem teljesen evidens.Hallottam már oylanról, akinek két keresztneve volt, de csak az egyiket használta. na, ebből aztán lett is baja (külföldi munkavállalás során). Nem hitték el neki Olaszországban, hogy az érettségi bizonyítvány az övé, mert ott csak az egyik nevét használta, más papírjain viszont ott volt a két neve. hallottam oylat is, hogy azt se mindegy, hogy Valaki Nikolett vagy Nikoletta, Henriett vagy Henrietta, stb.
Nálam úgy néz ki, hogy a jogsimban benne van a dr, mivel azt idén kellett meghosszabítanom, de más iratomban nincs benne, mivel azokat még nem aktuális kicserélni. De pl. a doktorit nemcsak akkor lehet használni, ha benne van a személyiben, hiszen a doktori cím használatára az egyetem elvágeztével vagyunk jogosultak, és nem az iratok kicserélésvel. Ehhez képest pl. nem követlezetesek az ügyintézők. Múltkor az APEH-nál ügyintéztem, és a doktorival írtam alá a nevemet. A papíron mégis a sima nevem szerepelt, mivel az van az adókártyámon is. Pedig: a polgmest. hiv.-ban átirattattam a nevemet, amit bevittek a központi rendszerbe a BM-be. Az otthoni hivatal meg is kapta erről a papírt. Akkor miért nem kap minden közigazgatási szerv ilyenről papírt? Én ugyan sorban nem fogok állni azért, hogy az adókártyán dr. legyen a nevem előtt... olyan bénák.

Tabati, már nekem is nagyon hiányzik egy kiskutya. remélem, hamarosan lesz házunk és akkor kutyánk is. Imádom a tacskókat és keverék kiskutyákat. Amíg otthon éltünk, volt kutyánk. Anyuéknak most is van két palotapincsi.
Ti hogy vagytok vele? Engeditek, hogy a gyerek játsszon a kutyával? Én mindent engedni fogok, mert szerintem semmi baja nem lesz tőle.
Volt az évfolyamtársaim között olyan lány, aki azt mondta, már attól sikítani tudott volna, ha egy kutya farka a babakocsihoz hozzáért... majdnem elnevettem magam, mikor ezt mondta. De meg is lepődtem. Szerintetek érdemes a gyereket steril körülmények között nevelni? Nem árt vele az anya többet, mint amennyit használ?
Vendég
 


Dehogynem!!! Abból lesz csak az igazán beteges gyerek, akit steril körülmények között nevelnek. ÁÁÁ, én egyáltalán nem vagyok ilyen!! Persze azért túlzásba sem vinném a nagy barátkozást az álllatokkal. Pl. van akinek az ágyában alszik kutya, vagy macska. Nekem ez már sok. De már az is, hogy az egész lakásban mászkáljon, mert mi sem cipőben járkálunk a lakásban, és nem véletlen. Meg mondjuk hullik a szőre annak az állatnak, és jobban, mint a mi hajunk.

Viszont ha babunk lesz, akkor már a hazajövetelkor megszagoltatjuk őt a kutyikkal, hadd szokják. És persze közel engedem őt a kutyákhoz, de mindig ott leszek a babakocsi körül, hogy rájuk szóljak, ha esetleg túlzásokba esnének (szokásuk az ugrálás mindenkire) De ha már járni fog, simán hozzájuk engedem, aztán játszanak. Semmi baja nem lesz a babunak. Teljesen szelíd kutyák, de azért mindig ott leszek ha még nagyon pici a babu, mert az ördög nem alszik. Szerintem egy kutyában sosem lehet teljesen megbízni. Elég ha csak valami hirtelen dolog történik, vagy csak ha épp ott van, amikor egymásnak megy a két kutya (szoktak a kaja miatt veszekedni, de sosem bántják igazán egymást, csak ijesztgetik) Lehet, hogy nem is bántásból harap, csak véletlen odakap, mert megijed valamitől. Aztán abból is nagy baj lehet, ha pont a szeme van ott a babának.
Meg régen volt egy olyan kutyánk, akinek daganata lett a fejében. Egyik napról a másikra a teljesen szelíd kutya nekiment még annak is akitől mindig a kaját kapta.

Úgyhogy barátkozzanak csak betegségektől nem félek, de felügyelet lesz még egy darabig. Egyébként meg nagyon jót tesz egy gyereknek egy kis barát. Még engem is sokszor megnyugtatnak, ha ideges vagyok valamiért.

Csak azt sajnálom, hogy macskánk nem lehet, mert a kutyáink nekimennek mindnek. Voltak már próbálkozásaink kóbor macskákkal...
tabati
 
 


Ugyanígy gondolom én is. Egyszerűen oylan öröm nézni, mikor egy kisgyerek nagyokat kacag egy kutyán és játszik vele, nem? Az ágyba én se negedném a kutyákat, esetleg a kályha közelében lehetnek majd télen, éjszakára pedig majd a garázsban, ahogyan anyuéknál is vannak. De steril körülmények között sose nevelném a gyerekemet, mert meggyőződésem, hogy csak ártok vele. Ráadásul mi is miket csináltunk a tesómmal... :roll: és mégis itt vagyunk egészségesen.
Na, persze, azért én is ott leszek, amikor a kutya felugorva a babakocsiba, meg szeretné nézni, hogy ki nyöszörög odabent. :D
Vendég
 


Amikor visszük őket sétálni, akkor úgy húznak, hogy már el is határoztuk, hogy befogjuk majd őket, hogy húzzák a szánkót. (tegnap esett a hó!!! :D csak kár, hogy mára már csak a latyak marad belőle... :evil: ) Persze ezzel az a baj, hogy ketten kétfelé húznak majd.
tabati
 
 


Tabati, addig be kell őket idomítani, hogy csak egyfelé húzzanak! De ha szeretik egymást, akkor úgyis egyfelé fognak menni.

Hát, én nem értem, mi nem Magyarországon élünk? Úgy látszik, mindenhol esett a hó tegnap, csak itt nem. Itt nyoma se volt. Tavaly egy szem hó se esett, de idén már nagyon vágyok rá!!! :x
Vendég
 


Pedig annyira szupi volt! :D Teljesen karácsonyi hangulatom lett tőle. Úgy fél öt körül kimozdultunk itthonról, és rendesen megmaradt az úton, meg mindenhol. Aztán a hóesésből átment esőbe, és jött a latyak. :evil: Az már nem volt olyan romantikus...

Ahol te élsz, ott nyár van, tengerpart, pálmafák...nemdebár? 8)
tabati
 
 


Ja! A kutyik meg azért húznak kétfelé, mert mindkét oldalon akad egy ellenfél a kerítés mögött akiket meg kell ugatni, mert beszóltak nekik. :lol: Megosztják a feladatot. Egyik a jobb oldalt ugatja, másik a balt, így semelyik kutya nem marad ki a jóból az utcában. :lol:
tabati
 
 


Tabati, nem jársz messze az igazságtól! De: sajnos itt elég párás a levegő, és sokszor van, hogy máshol esik a hó, Siófokon meg nyoma sincsen. Ez a fránya Balaton betesz nekünk. Nyáron viszont nem rossz. :-) Mondjuk télen se, mindig megyünk etetni a vadkacsákat meg a hattyúket. Olyan haspókok, hogy csak na!
Azért remélem, idén leesik egy kis hó, ami meg is marad, főleg karácsony környékén a hangulat miatt. Én sem csak mesélni szeretnék a gyerekeimnek arról az időről, amikor még volt hó.

Ismerős helyzet a kutyákat illetően. Én oltásra annak idején mindig csak az egyiket vittem, utána a másikat. Egy kis tacskóba annyi erő képes szorulni, hogy gyakorlatilag az húzott engem, és nem én őt. :roll:
Vendég
 


Na, ezt a szóösszetételt még sosem olvastam sehol: fránya Balaton :lol:

Mi ketten visszük őket a párommal. Először én vittem a picit, de a pici már nem is olyan pici és jobban húz, mint a nagy, úgyhogy cseréltünk. Már tervezzük is, hogy ha babát várok, vagy babával, majd párom fogja mind a kettőt... :? Szegény, már előre sajnálom! :roll: De imádnak sétálni. Kivisszük a mezőre ott meg szétrohangálják magukat. :lol:
tabati
 
 


Vigyázzatok ám! Ilyenkor a rókáknak mindenfajta veszettség elleni fnomságot kihelyeznek! Vagy nehogy valamilyen mérget egyenek, ki tudja, miket nem tesznek ki a természetbe. mamám egyik kutyája így pusztult el. Elengedték unokatesómék a Sió-parton, belakott valamivel, aztán hamar el is ment szegény.

Fránya Balaton...azért a Balcsi se csak arról szól, ami a köztudatban van. :? Sok probléma van itt is, amivel kellene foglalkozni, de az illetékesek sokszor nem teszik ezt meg. Egyébként sokszor van olyan, hogy aki nem itt lakik, többet fürdött a Balatonban, mint az, aki mondjuk egy ugrásra lakik. :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk is nagy hó volt!!! Vagy 5 órán keresztül olyan szép nagy pelyhekben esett, hogy rá is vettem a férjemet, hogy menjünk el sétálni. Mire rávettem elkezdett esni az eső... :( :( :( :(
Majd legközelebb...

Én sem szeretem a túlzásokat babahigiénia ügyben... Ha a széltől is óvom, akkor hamarabb lesz beteg... Állatot a lakásban viszont nem tudok elképzelni. Az más, ha néha - néha bejön mondjuk az előszobába, de hogy bent éljen az nekem nem menne. Ráadásul allergiás vagyok a kutya, macska szőrre, amit nagyon sajnálok, mert nagyon szeretem őket. Pont tegnap láttam az egyik csatornán egy műsort, amiben kutyákat próbáltak megnevelni. Az egyik család előre megrágta a falatot a Yori kutyának, mert csak így volt hajlandó enni... Az asztalon evett a tányérból és villával... Hát, majdnem kifordult a gyomrom. Na ez túlzás. Szeretem nagyon a kutyákat, de ez sokkk volt!

Jaj, el kell mesélnem, hogy annyira belelkesedett a férjem a babóra, hogy az csak na!
Eddig is sokat beszéltünk róla, de most nagyon tervezget...Olyan aranyos. Már terhességi tesztet akart venni, pedig még csak most volt meg a mensim...
Valamelyik este már a lánynevet is kitalálta... Meglep, mert ő egy elég racionális ember. Mindig akkor foglalkozik dolgokkal, ha már tényleg ott van az ideje.
Mondtam neki, hogy félek, hogy nem jön össze. Erre jól letolt, hogy ne is gondoljak ilyenekre. Miért ne jönne össze? Megbeszéltük, hogy ha jövő karácsonykor sem lesz még semmi, akkor majd aggódunk, (szerinte akkor se nagyon) és keresünk valami megoldást!
Bocsi, hogy így kitörtem, de nagyon BOLDOG vagyok! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ósió!
Azért összességében nagyon jó lehet a Balaton mellett lakni!
Édesanyám balatoni és teljesen oda van, ha megyünk. Mindig vissza húz a szíve!
znikusz
 
 


Bocsi, csak csináltam egy vonalzót és kíváncsi vagyok, hogy sikerült - e.
znikusz
 
 


Znikusz, nem ugrott a férjed egy kicsit nagyot az időben? Még idén is visszavan a Karácsony, hát hol van akkor a jövő évi? :o
Szerintem nem szabad annyira aggódni. Ha mindketten egészségesek vagytok, akkor miért ne jönne össze egy év alatt a baba, főleg, ha tervezitek is, és készülsz a peteérés nagy napjára! :-)
Én már nem is tudom, ki mikor óhajt nekiállni a babacsinálásnak, mert beleszédültem ebbe a sok tervezésbe. :D
Szóval most akkor kinek kell drukkolni? Znikusz, Tabati, ugye? Encsikéék?
Akírával mi kitartunk, igaz, Akíra? Tarcsuk a frontot!
Vendég
 


Sziasztok!

Kutya! Nálunk ugye benn van a lakásba a kutya, és még két macska is, ugyhogy steril környezetről nem lehet beszélni! :lol:
Én takarítok minden nap, de hát a szőr és minden azért itt van bármit teszek is! Én nem tiltom a gyereket se a kutyától se a macskától! Mondjuk a macskák ha nem kívánják Kyrus társaságát elrohannak és felülnek az ablakba, Kyrabiztos helyre :lol: De a kutya nem ennyire szerencsés, ha nem akarja is eléri őt a lányzó :D
De nem szokta zavarni! Szeretik egymást! Csak azt nem hagyom a kutyának, hogy megnyalja a Kyra kezét és arcát! Nem a sterilségről van szó de hát ugye a keze folyton a szájába van, ugyhogy nem épp a legjobb ha a kutya nyalogatja (miután odakinn felevett egy két nem túl steril dolgot... :oops: ) Szóval én csak ennyire tartok távot a kutya és a gyerek között! Na meg ne a macskaalomba homokozzon a gyerek! :lol: :wink:

Babacsinálás...hát igen, mi kivárjuk! Nekem addig még hátra van a két bölcsességfogam kihuzatása és két fogam betömetése! :? :roll:
Meg egy májvizsgálat decemberbe! Ha ezek megvannak és a májamnál is mindent rendben találnak, akkor mehet a babaproject :D
Bár tegnap este romantikázásra került a sor és összenéztünk, hogy miért ne, de végül győzött az eszünk és maradtunk a guminál :) Na meg eldöntöttük, hogy szilveszterkor van az évfordulónk és ha minden igaz peteérés is (de majd tesztelem :wink: ) és akkor bepróbálkozunk :lol:
Hátha évfordulós babánk lesz :wink:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


akíra!

A bölcsességfogam kihúzásán én már túl vagyok, de még van pár fogam, amit be kell tömni, és két amalgám tömés, amit ki kéne cserélni... Viszont még mindig nem hívtak a fogorvostól, hogy lenne időpontja péntekre... :roll: Elmehetnék máshova, csak nekem a fogorvos az, amit nem variálok. Azt olvastam, hogy a terhesség 12. hete után már nyugodtan el lehet menni tömetni, még a fájdalomcsillapító szuri sem gáz. Viszont az amalgámtömést nem ajánlják megpiszkálni. Meglátjuk... Ha időközben sikerül a babu, akkor úgyis elmegyek a 12. hét után nehogy valami gáz legyen, mert állítólag egy gyulladás még vetélést is okozhat. Viszont én már most szedek kálciumtablettát, mert nekem alapból romlékonyabbak a fogaim. Ja! És a múltkor csináltattam panorámaröntgent, biztos ami biztos, mert azt ugye babásan nem lehet.

znikusz!

Jó a vonalzód! Megnéztem azt a honlapot, csak még nem láttam a többi vonalzót, mert csak most regisztráltam és nem kaptam még e-mailt. Vannak várandós vonalzók is? Amúgy is jónak tűnik, lehet benézek néha.

ósió!

Látod rókaméregre nem is gondoltam még soha. A mi kutyáink a lótrágyát szokták falni. :x Sőt a nagyobbik bele is szokott fetrengeni (igazi vadászkutya) .
tabati
 
 


Tabati!
Igen vannak várandós vonalzók is! Nekem nagyon tetszenek!
Én július eleje óta járkálok fogorvoshoz és vár még rám két gyökérkezelés. Lehet ilyet pocakosan csinálni?

Akíra!
Tényleg klassz lenne az évfordulós baba!

Lorca! Nagyon el vagy tűnve.... :twisted:
znikusz
 
 


tabati!

Milyen volt a bölcsesség fog húzás? Mert nekem most lesz előszőr és meg kell hogy mondjam parázok rendesen! Már május óta halogatom, de most már nem lehet tovább! És mennyit kell várni a két húzás között? Már persze ha neked is többet húztak... :roll:
Énis el fogok kezdeni kálciumot szedni mert nekem rettenetesen leamortizálta a fogaimat a gyerek! Ugyhogy ebbe a csapdába nem esek mégegyszer :D

Ki szed magzatvédő vitamint?

Na és akkor ki próbálkozik már? :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Tabati, ne is mondd! A lócitromot imádják a szájukba venni, úgy kell őket a pórázzal nyakuknál fogva cibálni szó szerint, de még akkor is inkább leszakad a fejük, de ők azt megeszik...
Nekem volt két amalgámtömése, de hallottam én is a kártékony hatásáról a szervezetre, ezért két évvel ezelőtt mindkettőt kicseréltettem.
Én most úgy tervezem, hogy az újév elején elmegyek valamikor fogászati ellenőrzésre. Ha lesz valami baj, akkor megcsináltatom. Júliusban voltam, akkor minden rendben volt. Nőgyógyászhoz viszont nem megyek, mivel nemrég voltam, és ha minden rendben lesz, akkor amúgy sem szükséges. Folyton a nőgyógyász van előttem, mikor megkérdeztem, kell-e valami különlegeset tenni, ha babát szeretnénk, és ő a fejét rázta mosolyogva.
Én semmit nem szedek, megmondom őszintén. Viszont minden nap megiszok egy kis pohár bort, és cickafarkteát iszok.
Biztosan van egyfajta egészséges vitaminfogyasztás, és van egyfatja túlzó is. Habár még sose szedtem ilyen céllal vitaminokat, de ahogyan elnézem itt a fórumokan a lányokat, egyszerűen nem jutok szóhoz. Gyereket akarnak, és automatikusan Elevitet, Gravidát szednek, tömik magukba hónapokon át. Gondoltam, majd megkérdezem a mamámat, hogy ő hogyan esett teherbe és hogyan szült három makkegészséges babát? :wink:
Vendég
 


Akíra, igen, erről a kálciumhiányról én is hallottam már. Majd utána fogok nézni, hogy milyen természetes élelmiszerekben van sok. A fogaimat én is okvetlenül védeni szeretném.
Miért kell kihúzatni a bölcsességfogadat? Rosszak? Vagy nem jól nőttek? Nekem szerencsére jól nőttek, és nincsenek is olyan hátul, így tudom tisztítani őket rendesen.

Akíra, jelentem, mi még nem próbálkozunk! :P
Vendég
 


Ja, egyébként ez a vitaminfogyasztásos véleményem teljesen szubjektív, senkit nem akarok megbántani. Aki jónak látja, természetesen szedje. :!:
Vendég
 


Ósió, hát én szedtem mondjuk Kyrával az első 3 hónapba vitamint! Nem szedtem előre, mert azt hülyeségnek találtam, de én tudom magamról, hogy sajnos messzemenően nem táplálkozom egészségesen, szóval én jónak tartottam de csak a rizikós 12 hétbe! Utána nem! Szóval szerintem én most is fogom majd! :)

A bölcsességfogaim meg el vannak laposodva és nyomják a másik mellette lévőket! :cry:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Vonalzópróba 1, 2 :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Jók az új vonalzók :D
Már annyi van hogy válogatni se lehet közülük :D
Én ha nem lenne hülyeség nap mint nap cserélgetném :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Mi most kezdünk próbálkozni... :D :D :D :D
Én szedek Elevitet és Folsavat, de váltogatva és 1 nap szünettel.
Tudom, hogy nagyon nem táplálkozom egészségesen és kell valami vitamin. Eddig a Lenkei vitamincsomagot szedtem. Egyébként csak 3 napja szedem ezeket...
A Folsavval le fogok állni 1-2 hónap után, az Elevitet majd a vérvizsgálat eldönti...
znikusz
 
 


Cserélgesd Akíra! Bár szerintem nem ezzel fogsz foglalkozni szabadidődben.... :D :D :D
znikusz
 
 


akíra

Biztos, hogy hallani akarod a két bölcsességfogam kihúzásának történetét? :lol: Már egyszer leírtam itt a fórumon, de tömören mégegyszer. Elsőnél semmi probléma, csak kicsit kellemetlen volt amikor húzták. Nem fájt, de kellemetlen. Utána még legalább egy hétig fájt a helye, aznap pedig be kellett szednem éjszakára fájdalomcsillapítót, de egyáltalán nem vészes. A húzásnál az volt a problémám, hogy sok szurit kaptam, mert nem akart hatni a fájdalomcsillapító, és a végére rendesen pánikrohamom volt, mert már a sokadikat adták be, és az meg már annyira hatott, hogy úgy éreztem a torkomat sem érzem és levegőt sem kapok. De ez elmúlt és különben semmi probléma nem volt, ez meg egyéni hülyeség.
A második fogamnak viszont nagy volt a gyökere, az jobban fájt és jobban is vérzett, mint az első, akkor meg a fájdalomtól lettem rosszil utána.
Sajnos azt kell, hogy írjam, nekem elég rossz élmény volt mindkettő, de túléltem látod! :wink: Sajnos még van egy, ami még ki se nőtt, de már látszik a röntgenen, hogy rosszul fog kinőni, úgyhogy azt is ki kell majd húzni. Ja! Nekem az elsőnél fájdalmaim voltak, azért kellett kihúzni, mert már nagyon szuvas volt. A második is az volt, de még nem fájt. Állítólag azért is volt nehezebb kihúzni, mert mmég nem volt annyira rossz a fog. Túl kell esni rajta, csak azt tudom írni. Nekem egymás utáni napon akarták kihúni, volt is időpontom, de megfutamodtam és csak hónapok múltán húzták ki a másodikat. :roll:

ósió

Azért kell kihúzni a bölcsességfogat, mert könnyebben szuvasodik, mint a többi fog, és ráadásul sokaknak nehezen tisztítható annyira hátul van. Van akinek eleve szuvasan nő ki. Plusz szokott furán nőni. Nekem is oldalra nőtt, nem lefele. Plusz azt mondták még, hogy inkább kihúzzák, mint gyökérkezelés, aztán lehet, hogy utána is begyullad, az rámegy a mellette levő fogamra és csak rosszabbul járhatok.

vitaminok

Ahhoz képest, hogy nem akartam semmit szedni, már szedek folsavat, meg kálciumot. Amúgy meg megpróbálok sok gyümit meg zöldséget enni. Kálcium a tejben, meg a tejtermékekben van sok, de én a tejet nem nagyon szeretem sajnos. (bár mostanában egyre többször kívánom meg, de akkor is kakaó formájában) Joghurtot szoktam enni általában esténként, sajtot is bár ritkábban. Viszont ha sikerül a babu, akkor úgyis választok egy dokit és tőle megkérdezem mit gondol a vitaminokról. Ha azt mondja, hogy valameddig szedjem (általában az első pár hónapban szokták javasolni) akkor már hajlok rá. De nem az Elevitre meg a többire, hanem a Hipp Natal-ra, mert úgy hallottam, hogy az természetesebb. Bár ki tudja... :roll:

No, milyenek a vonalzóim? :D Jó az az oldal nézzétek meg, jó kis vonalzók vannak. Végre valami új!

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja, és mi próbálkozunk már ez az első ciklus! :D Viszont szeretném kérni tőletek, hogy ne kérdezgessétek, hogy megjött e már, vagy ilyesmi, mert direkt azért nem vagyok olyan topicokban, az engem nagyon frusztrál. :oops: Ígérem ha tesztelek egy pozitívat, azt ti fogjátok legelőször megtudni (persze a párom után), addig meg vásárolgatom majd magamnak az ajándékokat! :wink: Persze ne értsétek félre :oops: , biztos, hogy fogok róla beszélni, csak azt nem szeretném, ha sorra mindenki sírna, meg részvétét fejezné ki, ha megint megjön. Épp azért nem szerettem volna feltennni ovulációs vonalzót, de ez nagyon tetszett! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió

Ha kiderül az esküvő időpontja, akkor én is rakok fel olyan vonalzót is. :D (amúgy azon az oldalon van a z a cica is, ami neked megy a vonalzódon)

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!
Klasszak a vonalzóid!!! :) :) :) :)
Én is úgy voltam vele, hogy nem szedek semmit, nem készülök rá, nem veszek peteérést vizsgáló tesztet... Ehhez képest szedek vitaminokat, szinte minden gondolatom ekörül forog, (ld.: ilyenkor is a babanet előtt ülök :D :D :D ) és azon gondolkozom, hogy azért kéne venni egy olyan Ósió féle tesztet, hogy tudjam, hogy mikor és egyáltalán van- e peteérésem....
Egyre jobban megfertőz a babláz... Nagyon rákészültünk.... :D :D :D
Azért is jó a vonalzó, mert tudjuk, hogy mikor kell a másiknak drukkolni!!!!
Elevit: Nagyon sokat olvastam róla mielőtt szedni kezdtem volna /nem a babaneten/ és engem Czeizel Endre meggyőzött...
De ez szerintem is szubjektív!!! :) :) :) :)
znikusz
 
 


Tabati!
Egyetértek! Ezt én is akartam írni, de Te nagyon szépen megfogalmaztad!
Azért én drukkolok mindenkinek, amikor kell!!! :oops: :oops: :oops:
znikusz
 
 


Én mindenkinek tiszteletben tartom a kérését!
Lehet, ha nekiállunk majd próbálkozni, akkor nekem lesz ciklusos vonalzóm, de még nem biztos. Bár, az is inkább csak magam miatt.
Természetesen, ha más nem akarja, valóban nem fogom kérdezgetni, hiszen úgyis megtudjuk, hogy összejött-e a baba vagy sem. Mondjuk ezek a részévétnyilvánítások elég szánalmasak, mert bumm, mi van akkor, ha nem jött össze a baba pár hónapig?

Znikusz, én is eléggé benne vagyok a témában, nagyon szeretném már, de hát már párszor elrészleteztem a visszatartó okokat a gyerünk, minent bele típusú hozzáállástól. Pedig már nagyon jó lenne. De ha eddig vártunk, akkor várunk ezek után is.
Szerintem is érdemes egyszer-kétszer venni ilyen ovutesztet. Állítólag a kazetta érzékenyebb, mint a csík. Én a DM-ben vettem a múltkor. Ebből még egy tesztem van, de akarok még venni. És most már konkrétan tudom is, hogyan kell használni, tudok spórolni is vele. Ha akarod, nagyon szívesen segítek neked.

Jók a vonalzók! Nekem a tickerfactory.com-on tetszenek nagyon azok, amik vannak. Ezen a női oldalon még nem voltam, illetve nem regisztráltam magamat. Ez a kis esküvőis cica nagyon hűséges hozzám :-)
Most egy ciklusos vonalzón gondolkodom, de még nem tudom, tegyek-e fel. Illetve egy áprilisig tartó vonalzón is gondolkodtam, mikor fejestugrunk a babába, csak akkor meg folyton arra emlékeztetne, mennyi idő van már hátra... :roll: Bár, igaz, ehhez az esküvőishez annyira hozzászoktam már, hogy nem is nézem. Pedig ez is több, mint 9 hónappal indult, most meg már nemsoká csak fél év lesz vissza. :)
Vendég
 


Én egyszerűen csak művinek találom, azokat a topicokat. Mind arról szól, hogy együtt örülünk vagy sírunk. Nekik tényleg csak e körül forog a nap minden percében az agyuk. Én így is túl sokat gondolok a témára, hát még úgy... :roll: Nyilván azért vagyunk itt, hogy erről essen szó közöttünk, de olyan jó, hogy mi másról is tudunk beszélgetni. :wink:

ósió

Olvastam valahol, hogy van másfajta ovulációt jelző készülék. Állítólag ez egy mikroszkóphoz hasonló készülék, amire nyálat kell csepegtetni, utána belenézni, és ha jégvirág formát látunk akkor van tüszőrepedés. Nem tudom pontosan mennyibe kerül, de olcsóbbnak tűnt, mint a tesztek, már csak azért is, mert ezt egyszer megveszed, aztán mindig tudod használni. Szerintem érdemes utánakérdezni itt a fórumon, csak már nem emlékszem, hol olvastam.

Amúgy a vonalzóval úgy vagyok, hogy magam miatt is jó, mert így rögtön látom a dolgokat. :wink: És szimpi a várandós vonalzójuk is, mert kipróbáltam, azt a szöveget írja ki, hogy : 4 hetes kismama vagyok, Babuka mittudoménhány nap múlva fog megszületni. Ilyen megfogalmazást még nem láttam sehol, és szimpi. :)

Kép
Kép
tabati
 
 


Amúgy onnan látjátok majd, hogy megjött, hogy minden hónapban más ovulációs vonalzót csinálok majd! :wink: Úgyis muszáj variálni, mert nálam nem biztos, hogy pont a 28. napon fog megjönni, és akkor rosszul fog számolni. Ennyi rossz van a dologban az oldalon, hogy van ilyen opció, hogy vonalzó karbantartása. Örültem, hogy akkor tudom mindig variálni, de a karbantartás csak annyi, hogy ki tudom törölni, és újat tudok csinálni... :roll: Úgyhogy ha új, akkor már változatosság! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Kép

:D

Kép
Kép
tabati
 
 


De már nem fért be az aláírásokhoz. :(

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Eltűntem egy kicsit... Jó sokat írtatok, megpróbálok azért hozzászólni :)

Kuyák téma: Nálunk egy tacsi van... ő sokat van bent de nyáron végig kint van... amúgy az ágyba én sem engedném be, még azt sem nagyon szeretem amikor a szobába bejön, de hát hogy magyarázzam el neki hogy oda nem szabad?! :) A macskánk az kint van, csak én hozom be néha ha megsajnálom a kuporgásást az ablakban :) de max 1-2 óra :)

Bölcsességfog: Nekem nem olyan régen, 1 hónapja "műtötték ki" ,azért mert nyomta a többit és nem volt helye kinőni, viszont már iszonyatosan fájt...végül is nem éreztem közben semmit, utána be volt dagadva az arcom, de elmúlt 1 hét alatt. De a legrosszabb az volt az egészben, hogy mire végeztünk és mentünk a kocsihoz rátették a kerékbilincset :twisted: :twisted: :twisted: Úgyhogy akkor séta a postára stb... Pedig szabályosan álltunk!!!!
Na mindegy!

Babadolog :) Nálunk úgy van a helyzet éppen, hogy nincs semmi ami miatt nem jöhetne össze, de nem nézzük azt sem hogy most akkor mikor is kéne dolgozni rajta :) Úgyhogy ha jön jön, ha nem akkor meg később jön :) Bár nincsen ellene kifogásunk!

Akinek meg kell, drukkolok én is :)
encsike87
 
 


Tabati, én is tapasztaltam más topicokban ezeket az álszent szövegeket. Lehet, hogy nem azok, de annak tűnnek. "jaaaj, de sajnálom", a következő mondatban meg már fülig ér a szája valami miatt. A másik, mikor egyetlen mondattal reagálnak a másikra, pl. "drukkolok", "szorítok", "puszika", stb. Semmirevaló beszélgetések. Jó ez a kis topic, mert mi már itt elég sok mindenről beszélgettünk, a szó szoros értelmében beszélgettünk.
Egyszer egy topicban valaki leszidta a másikat, hogy olvassa el a topic címét, és csak utána írjon, mert miért tér el a témától, ugyanis az egy babás topic volt. De könyörgöm, mit lehet egyetlen témáról éjjel-nappal éveken át több száz embernek csevegni?? Szóval, sok helyen megvan a színvonal.
Jók a vonalzóid, tetszenek!
Én majd lehet, hogy egy tickerfactorysat csinálok, sőt, bizti is. Egy sima ciklusosat. Ha beelégedek, rápattanok a kedvesemre, és máris lesz indok kreálgatni. :D

Encsike, imádom a tacsikat. Neketk miylen színű és nemű van? Mi a neve? Nekünk régen két tacsink volt, sajnos már egyik sem él. Nagyon sokat gondolok rájuk, sokszor könny szökik a szemembe az emléküktől.
Egyébként mintha kicsit kezdene regenerálódni a szervezetem. Talán az arcomon már érezni, és lassan a hajamon is a változást. Ha minden igaz, pénteken fog megjönni, legalábbis melegen ajánlom neki.

Akartam venni ovutesztet megint, de helyette színházegyre költöttem a mánit. :D Decemberben megnézzük a Legyetek jók, ha tudtok c. darabot. Ismeritek a filmet? Én egyszerűen imádom.
Vendég
 


Igaz, hogy múltkor már beszélgettünk róla, de nektek úgy alapjában véve, mi a véleményetek az otthonszülésről? Most hallottam a hírekben, hogy nemsoká döntés születik az otthonszülséről.
Ti szülnétek otthon? Igaz, a média nagyon felkapja az ilyen híreket, hiszen ha valaki a kórházban hal meg szülés közben (anya vagy baba), az talán annyira nem kerül ki a nyilvánosságba.
Nem szültem még soha, de mondjátok már el nekem, hogy vajon szüléskor miért ragaszkodnak egyes nők ahhoz, hogy otthon legyenek? Nektek van erről valami elképzelésetek? Kilenc hónapon át jár az orvoshoz, uh, stb, ha valami baj van, befekszik a kórházba, de a szüléskor nem képes ezt megtenni. Miért van ez?
Én egész egyszerűen úgy rendezném a témát, hogy megtiltanám az otthon szülést, és punktum.
Vendég
 


Háát, nekem már csak két nap van vissza ebből a ciklusból, de nem bírtam megállni, hogy ne készítsek egy ilyen vonalzót is. Csodásak! 8)
Vendég
 


Igen ezzel a pillangóval én is szemeztem! :wink:

otthonszülés

Én egyszerűen nem mernék otthon szülni. Mi van ha komplikáció van? Amúgy meg semmi sincs amiért ragaszkodnék az otthonszüléshez. Ha párommal kettesben laknánk, akkor esetleg el tudom hinni, hogy milyen jó otthon kettesben, plusz egy dokival. De mivel én paráznék, ezért nekem egy komplett szülészetet kéne berendezni a lakásomban, akkor meg már nem mindegy?

Nekünk is a nagyobbik kutyánk tacskó keverék, azért is kell télen benn lennie, nehogy beteg legyen, mert állítólag ez a fajta könnyebben betegszik meg hidegben. A pici ma elég csendes meg szomorú volt...remélem nem lesz beteg... :(

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Ósió, nekünk egy ilyen barnás színű tacskónk van (szerintem vörösesbarna, de ilyennek még sosem hallottam senkitől:) ) Egyébként lány, de ivartalanított mert amúgy ellógna ha épp rá is rájön a babázhatnék :):) azt hiszem 5 éves lesz januárban. Igazából a vőlegényem vette még mielőtt megismerkedtünk, de azóta én lettem a szive csücske :):) Fifinek hívják és iszonyatosan rossz, állandóan ugat :)

Otthonszülés: Én semmi pénzért sem mernék otthon szülni... Egyrészt ott nem lehet szerintem olyan hátteret biztosítani, hogy ha bármi gond lenne akkor minden kéznél legyen stb... A másik meg hogy ismerem magam annyira, hogy tudjam hogy otthon sokkal jobban nyavalyognék mint a kórházban, úgy értem hogy a kórházban valahogy összeszedettebb tudnék lenni, mert mégis csak orvosok vannak körülöttem akiknek nem mondhatom másodpercenként, hogy jaj de fáj :) De a legfőbb oka az hogy otthon az mégsem kórház és nincsenek felszerelések stb.
Tényleg, azon gondolkodtam, hogy mi van ha esetleg rosszul fekszik a gyerek és császározni kell? azt is otthon csinálják?

Apás szüléssel hogy álltok? :) Úgy szülnétek vagy inkább "egyedül"?[/url]
encsike87
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?