Új privát üzeneted érkezett!

Babuci gyönyörű a baba, hatalmas gratula hozzá! :)
Kicsit el is pityeredtem a sztorid végén... Remélem én is hasonlóan fogok érezni utána!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Gratula,az összes kisbabóhoz,újhoz és picit régebbihez!Mindenkinek jó egészséget!
Annyira gyönyörű az összes babi,majd elolvadok!

A szüléstörténeteket köszi,aranyosak vagytok,hogy időt szakítottatok rá!Megkönnyeztem őket....egyébként is mindenen bőgök :roll:

Én tegnapelőtt voltam uh.-n,aszonta a dokibácsi,hony nyilván kosaras lesz Barni.BPD:93,7 FRONTO:111,2 THORAX:97,1 FEMUR:75,7 becsült súly:3400gr

Hétfőn kell mennem CTG-re,mindent rendben talált!

Én is ma takarításba fogtam+főzés.Előszedtem végre a kiságyatt.,meg kimostam a maradékot!Ha kész teszek képet fel!

Tegnap hívtam a szülésznőmet,de nem tudtunk beszélni,mert teltház volt a szülőszobán! :lol:

Barni is jól elvan még bent a hasam keményedget ezerrel,oszt annyi!Bár tegnap azt hittem lesz valami,mert este vmi szivárgott vagy nemtom,de átáztam.Azóta semmi,de rámilyesztett,mert még elakarok intézni pár dolgot! :roll:

Tegnap egyébként fél egész délelőtt a fogorvosnál voltam,jól megkínozott!

Na megyek,felébredt Lizi,folytatjuk a takarítást!

Ja,Jahra az én hasam is pont így néz ki tök sűrűn! :lol:

Szép hétvégét!

Barnusanyus szorítunk ++++++++

Ja lányok én kinek küldhetnék sms.-t ha van valami???

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


bocsi

kiságyat

egész délelőtt

áááá,írni sem tudok :roll:

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 

 
 

Csajok,

bocsi, csak most értem haza, nem tudtam előbb bejelentkezni, mindjárt vissza is olvaslak titeket, de a lényeg.

!!!FIGYELEM, MANÓHÍRADÓ!!!

BALÁZS VAGYOK. ÖRÖMMEL TUDATOM VELETEK, HOGY OO:31-KOR, 35OO GR, 53 CM-EL MEGÉRKEZTEM ÉS MIND A KETTEN JÓL VAGYUNK. PUSZI: BARNUSANYUS

Szívből gratulálunk!

:D

Kép
jahra
 
 


Most hívott Barnusanyus (meg azóta Balázsanyus) és nagyon jól vannak, hallottam a telefonban a Balázs hangját, igazi, férfias baritonja van :-) Császár volt, érzéstelenítéssel. Hajnali fél 6-kor elment a magzatvíz, de sajnos egész nap nem tágult ugyanúgy mint a Barninál. Most beszéltünk telefonon először, de olyan volt, mintha millió éve ismernénk egymást. Szuper dolog ez a fórum :lol:

Kép
jahra
 
 


Anika, nálatok ezekszerint nem várnak plussz 1 hetet? Nálunk 1 hét túlhordást engednek, aztán nincs mese...

Lilith, én is pörögtem tegnap egész nap, de semmi. Komolyan még az ekevas elé is beköthetnének, attól sem indulna meg a szülés. Ráadásul tele vagyok energiával. Úgy tűnik tényleg igaz, hogy a fiúk lustibbak a lányoknál. Csak nézd meg a táblázatot. 7:3-ra a lányok vezetnek. Ez azért komoly különbség. Nade hamarosan eljön a mi időnk 

Gili, szerintem az tutira a nyákdugó volt. Állítólag mennyiségileg is elég számottevő...amúgy engem is foglalkoztat ez az indított szülés téma. Nem tudom mi a jobb, vagyis a kevésbé rossz. A túlhordás vagy az indítás?

Babuci, Hanna babának tudok egy korban hozzá illő jóképű kismacsót  Mondjuk személyesen MÉG nem találkoztam vele, csak azt tudom hogy Lackónak fogják hívni 

Lizoka, nekem küldhetsz majd sms-t, remélem addigra itthon leszek. Ha nem akkor majd megkérem Barnusanyust hogy tegye ő fel az üzenetedet. Küldöm a számom priviben!

Képzeljétek, nálunk a megyei lapban ilyenkor szombaton megjelenik egy lista az azon a héten született babók keresztnevével, súlyával, hosszával. A múlt héten két és félszer annyi baba született a kórházunkban mint átlag 1 héten szokott!!! Volt olyan nap, hogy 4-5 is. Azért aggódom emiatt, mert nálunk csak egy szülőszék van és ha már van ott valaki akkor marad az ágy és ha ott is akkor a folyosó. És most ráadásul váltogatja egymást a hideg és a melegfront.......pedig én mindenképpen szeretnék a székbe kerülni. Nálunk ez jelenti az alternatív szülést.....

Kép
jahra
 
 


Sziasztok,

gratula minden új kisbabának és mamikának!

Hát igen. November van. :)

Szüléstörténet:
Szombat éjszaka először voltak olyan fájásaim, hogy férjjel együtt vártuk induljunk –e a kórházba. Hajnali 3 körül elaludtam…
Vasárnap megbeszéltük, hogy már nem alszunk otthon hanem beköltözünk Bp-re a nagyihoz.
Délután elmentünk a kórházba mert folyamatosan jöttek a méhösszehúzódások.
1 órán keresztül CTG-t néztek, majd elküldtek, hogy menjünk egyet sétálni és egy óra múlva vissza.
Visszamentünk. 5 perszenként 90-es fájások… Felvettek. Ezeket a fájásokat érdekes módon én egyáltalán nem éreztem vészesnek csak, hogy jönnek mennek. Kézi vizsgálat. 1 ujjnyi, mint ami már két hete is vagyok. Nem túl bíztató.
23-kor aláírok egy papírt, hogy saját felelőségre hazamegyek. Elbúcsúzok a szülésznőktől és mondják, hogy szeretettel várnak vissza.
Éjjel semmit nem alszok, csak nézem a fájásokat. Már egyáltalán nem tudok tőlük aludni. Férjet keltem. Fél kettőre visszamegyünk ahol mosolyogva fogadnak.
Kézi vizsgálat. 2 ujjnyi. Juhéj. Végre haladunk. Fájások jönnek. Beöntés.
Lefekszem, folyamatos CTG. EDÁt szeretnék. Jön a doki. Beadja. El is sötétül velem a világ egy jó percre, majdnem leugrok az ágyról, de nem szabad mozogni. Doki elnézést kér, gyököt ért a tű. Ilyen is előfordul, ha egy kicsit mélyebbre megy. 
Nem baj, megkapom az első adagomat.
Az idő telik, de semmi nincs. Fájások vannak, de kérem az EDAt így elviselhető. Kb. 1,5-2 óránként kapom az adagomat. Délelőtt már annyira nem hatnak. Kb már az 5,nél tartok.
Bejön reggel fél kilencre dokim.
Burokrepesztést csinál. Magzatvizbe belekakilt kislányom, már nem érzi olyan jól bent magát. Én egyre rosszabbul.
Vizsgálat, még mindig 2 ujjnyi. Ááááááááááá. Még várunk, majd jön az oxitocin bekötése.
EDÁk már csak a lelkemnek nyújtanak segítséget, de én kérem kb 7-nél tartok …
Cukrot néznek (többször is néztek) már csak 3,3. Jaaa, ilyen cukornál nincsen tágulás. Újabb infulziót bekötnek. Csepp-csepp. Cukrot néznek. 8,7. Ez már sok. Leszedik rólam.
Kapok egy méhszájlazító szurit. Megvizsgálnak. 2 ujjnyi. Ezt már nehezen viselem. Jön egy kis manuális tágítás. Sírok mert fáj, fáradt vagyok és látni akarom a babámat. Doki kérdezi mit szeretne Krisztina? Én meg, hogy császározzanak meg. Már nem bírom.
Újabb méhszájlazító szuri. Dokim elmegy, majd később visszajön a Professzorral. (császár előtt kell a véleménye, hogy lehet e) Megvizsgál, már 4 ujjnyi. Szóval sima szülés lesz. Rendben legalább haladtunk már. Elmennek.
Jönnek az ingerek, szólok a szülésznőnek (aki már mióta ott vagyok a harmadik) megnéz. Jön a baba. Dokit hívja. Jön a fájás, nyomok. Megint nyomok. Szünet. Gátvédelemmel szülök bár nem is akartam. Kb. negyedik nyomásra ki is jön a kislányom. Gyönyörűen szép. Tiszta magzatmáz. Férj nem vághatta el a ködökzsinórt mert csomó van rajta és sietnek vele. Hasamra teszik, jó hogy végre megérkezett.
Kislányomra már a bent is angyalok vigyáznak, hogy nem okozott nagy bajt a zsinór. Doki szerint a császár se lett volna elég gyors ha leáll a szívhangja.
Nagyon fáradtak vagyunk férjjel, így babát elviszik engem meg le az osztályra.
Végül is a 24 óráig tartó vajúdás ellenére(ebből fekve 14 et kellett töltenem) nagyon boldog vagyok hogy megszületett az én kicsi lányom.

Puszi: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Köszönöm a gratulációkat, átadom a kicsi lányomnak is, hogy milyen szépnek tartják :)

Jahra! Beszélhetünk a macsó-Lackó dologról :) :) :)

Húúú Csikken, azért ez nem semmi! Én azt hittem, hogy a 14,5 órás szülésemmel hosszú voltam, de azért szép volt a kitartásod! :) Mondjuk a felénél mikor megkaptam az oxitocint én is orvosért kiabáltam és sírtam, hogy császárt akarok, de utána hirtelen kitágultam.
Egy dolgot nem értek a dokiknál. Nálam is az volt a baj, hogy nem tágultam, mikor bementem 1 ujjnyi voltam és 11-ig homeos bogyókkal is csak 2 ujjnyi lettem.
(bár felhívnám a figyelmet, hogy tágulásra nagyon jó a homeos bogyó, csak én nagyon gyengét kaptam. Most nem tudom mi a neve, valami "Call...." valami és én 5CH-sat kaptam, de mondta a szülésznő, hogy van belőle 30 CH-s is és talán még erősebb is!!!! Ugyhogy aki erre készül, figyeljen rá, hogy jó erősségűt vigyen!!!)
Szóval azt nem értem, hogy ha ennyi időn kereszül nem tágul az anyuka, miért nem kötik be hamarabb az oxitocint?? Ahogy látom, utána te is pikk-pakk kitágultál és én is, csak a baj az volt, hogy addigra már elfáradtam...

Húú, megyek, mert felébredt a drágám :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Most is csak gyors bekukk, visszaolvasni most sem tudtam mindent, csak nagyjából belenéztem, miket irtatok.
Gratulálok az új babáknak, és friss anyukáknak! A szüléstörténetek meghatóak!!!! Most ébredek rá, hogy nekem ehhez képest tényleg simán ment a dolog. :lol: Remélhetőleg még lesznek olyan kismamik, akik könnyen szülhetnek.

Mi jól vagyunk, már elég jól összeszoktunk. Janka is efogadta a babát, de néha még vannak féltékenységi jelenetecskéi, amik szerencsére hamar el is múlnak. :wink: Én jelenleg csak fáradtságot érzek, mivel nem sokat tudok aludni. Nem sirós baba, de minden szopi után belealszik, és rá egy órára ébredezik, hogy bökizne, megemelem, visszahány, csuklani kezd....stb. Kb igy telnek az éjszakáink. Szerencsére, nem mindenapos jelenség, vagyis nem minden nap egyforma.

Kitartást a még pocakosoknak!!!!!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Huuuuu Csikken, ahogy olvastam a beszámolódat komolyan még én is kimerültem a nagy koncentrációban. A Roli könnyebb szülés volt? Hülye vagyok, nyilván az kellett hogy legyen, mert ezt a mostanit nehéz lenne felül(alul)múlni.....

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Babuci gyönyörű a kisbabád! Nagyon meghatódtam a szüléstörténeteken is, bár az utóbbi napokban hamar könnybe lábad a szemem.
Az én kis babácskám is rám ilyesztett, azt hittem megyünk szülni, de valószínű csak a front kavart be. Bár most még egy kicsit várhatnánk, mert a múlt héten még nagyon kopácsoltak a szegedi klinikán, még nincs kész az átalakítás. Jutka Te tudsz valamit a klinikáról?

A kis tündérekkel jó babázást, a várakozóknak pedig kitartást.
Vendég
 


Sziasztok!

Még mindig egyben, néha az az érzésem, hogy ,már mindenki meg fog szülni én még akkor is pocimmal (ami most már hatalmas)itt fogunk ülni és más történeteit fogjuk olvasni! :lol:
A tegnapi ctg-, 10% volt, jó mi? :twisted: Ma is megyünk, holnap is(holnap már lesz az orvosom és kiderül , hogy hogyan tovább)Benn a nővérek azt mondták, hogy egy hetet szokták várni,és utána dönt a doki, hogy mi legyen, ami az én esetemben jövő héte szerda vagy csütörtököt fog jelenteni :twisted:
Ezek a fiúk!!!Jahra lehet, hogy te hamarabb fogsz javítani a fiú arányon, mint én :lol:
Szülésbeindításról: Én csak, azért mert elutazik az orvosom nem indítanám be, tényleg csak akkor, amikor orvosilag már egyértelműen javasolt.
Sikee: tök jó már neked :lol: bár mi is jól összeszoktunk már :lol:
Tusimi jött az asztalos végül?
Gili, akkor neked már nincs sok hátra :lol: Ezért már ne is törödj a vonalzóval!! :lol:
Anikó miért csak ilyen keveset várnak?
Meli nem akarsz küldeni inkább a sütiből? :lol:
Babuci:A kislányod nagyon szépke!! :lol: És tetszik,hogy van fülbevalója :lol: ugye jól láttam?).Illetve érdekes,hogy hiába pár napos azon a képen,
egyértelműen látszik,hogy kislány.
Szüléstörtének(Babuci, Csikken): Lehet, hogy furának fogtok nézni, de én örülök, hogy hallok nehezebb szüléstörténetekről is, mert, így ha az enyém az lesz, nem fogom magam emiatt földönkívülinek érezni :lol: Megható volt a vége a mindkettőnek, majdnem elpityeregtem magam, de csak majdnem :lol:

Na várom a további babaesőt, illetve főleg az enyémet! :lol:

Kép
mona1978
 
 


Mona,

pont ugyanezt mondtam tegnap, hogy én csak itt majd ülök, olvasgatok, lesz akinek már talán az éjszakát is át fogja aludni a babája, de én még mindíg csak olvasok, aztán mehetek a decemberesekhez, hogy sorry, de én mamut vagyok és 12 hónapra szülök :lol:

Nekem is kiírta, hogy lehet hogy ma születek? Ha túllépjük az emberi terminust, akkor mit fog kiírni? Hogy Lehet hogy meggondoltam magam???

Mona, nem akarsz egy pocakfotót betenni? Mint korelnök, a tekintély miatt, érted.....

:roll: :wink:

Kép
jahra
 
 


Lafie, ha majd frissíted a táblázatot, akkor megtennéd, hogy a 2o.-ai meg a 18.-ai babókat sorrendbe rakod? Mert mi a Dundussal bekeveredtünk mögéjük. Lehet hogy a Lackó ezt a sorrendet érti félre és ezért hiszi hogy még ráérünk..... :lol: Köszi és boccs a hülyeségért :wink:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Aranyér problémája van valakinek??? Tegnap kijött... (csak hogy ne menjen simán a vége) . Pedig már úgy örültem, hogy nincs ilyen problémám!
Valami jó praktika??

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép

Barnusanyus! Gratulálok a kisbabádhoz!

Jahra! Bocsika a hibáért, ezt tényleg elbénáztam. Remélem azért Lackó most már tudja, hol a helye és elindul a nagy úton. Mégegyszer bocsi, és szóljatok, ha még valamit javítani kell!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma este megyek a kórházba, ha minden jól megy akkor holnap már meglesz a baba. Nagyon várom már.

Megindítás: valóban keveset várnak. Itt az a szokás, hogy a kiírt nap környékén befektetik az embert és megindítják. Akkor várnak egy hetet, ha a méhlepény még nem meszesedik túlzottan és a baba sem túl nagy, van hogy a mértetek alapján fiatalabbnak minősítik a terhesség vége felé. Nekem állítólag már eléggé meszes a lepényem, a baba pedig 3,5 kiló biztosan megvan, így nincs miért várni.
Ma délután egy nagyobb sétára indulunk, hátha lesz eredménye, ha nem akkor holnap hajnalban infúzió. Szorítsatok! Azt hallottam, hogy nem mindig sikeres.

aranyér: nem tudok erre írni semmit, mert nincsen. Nekem visszereim vannak, de mintha néhány hete visszahúzódtak volna. El azért még nem tűntek.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Viki!

Sajnos semmi praktika nincs rá, reparon krémmal kordában tartható, vagy súlyosabb esetben reparon kúppal. Nekem szülés után durvult el, most már kezd helyre jönni talán. Próbálkoztam egy másik kúppal, ami csak gyógyhatású kúp, nem gyógyszer de nem ért semmit. Ha nem fáj nagyon akkor kipróbálhatsz ilyet is, nekem is a gyógyszertárban ajánlották.

Anita!

De szuper, akkor drukkok mennek holnapra!

Eddig senki sem szült időre, te leszel az első :D

Jahra!

Nektek meg van még egy hetetek, ne tessék türelmetlenkedni :D Mondom én :lol: De az elsőt én is végighordtam :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

És biztos hogy infúzióval indítanak? Engem burokrepesztéssel indítottak volna, állítólag ha valamennyire is nyitva a méhszáj, akkor az "életszerűbb" módszer, olyan mintha elfolyna a magzatvíz. Az infúziós indítás az oxytocin gondolom és az tényleg durvább tud lenni :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csikken!

Szüléstörténet nem egyszerű, ugye hogy a nem túl nagy baba is tud durva lenni? :( De a lényeg hogy végül mindketten okésak vagytok. Nekem is hasonló volt Emmával, engem is majdnem megcsasziztak amikor hirtelen megindult. Egyébként az EDA nekem sem volt olyan mint amilyennek képzeltem. Fájdalommentes szülés, ha-ha, ahogy én azt elképzeltem :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Igen, mindenképpen infúzióval indítanak. Reggel 6-kor. :)
Halottam olyan esetekről, amikor ettől sem indult meg, olyanról is hogy lassú szülésre kell számítani emiatt, de valakinek mégis gyorsan megszületett a babája. Szóval én már nem tudok semmit. Remélem megindul és holnap estére már túl is vagyunk rajta.

Talán, ha eredménytelen az infúzió, akkor másnap burokrepesztés, nem tudom. Megkérdezem majd az orvosomat.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Barnianyuséknak hatalmas gratula,nőjetek nagyra és jó egészséget mindannyiotoknak!


Anita!Szorítok nagyon.....hátha meghozza a hó a babucit! :lol: Nálunk esik!Ha meg mégsem akkor remélem sikeres lesz az indítás és nem lesz emiatt semmi gond!

Egyébként azért mert a dokim szabira megy én sem indítattnám meg,csak orvosi indokkal mindenképp.

Hú Csikken,ez nem volt semmi,még olvasni sem.Annó Lizinél én is kaptam EDA-t de nekem nem hatott abszolút,vszínű későn kötötték be...

Jahra köszi a számot,élek vele ha itt az idő,elküldöm én is enyémet!

Babus!Már hiányoltalak,jó hogy itt vagy újra!Tudod,mi megbeszéltük,hogy egyszerre leszünk a klinikán! :lol: Nem elfelejteni!!!Egyébként nemrég beszéltem a szülésznőmmel,az átalakítások még folynak jó ideig.3 szülőszoba működik viszont a kórházbezárás miatt jóval több a szülés,na meg a frontok...Szóval azt mondta vigyeg vmi olyan hálóinget amit nem sajnálok,mert nem biztos,hogy jut....de azt mondják semmi sincs a klinikán mióta bezárt a kórházi szülészet....Nem tudom.Valahogy majd lesz.
Most azon aggódom épp,mi lesz Lizivel,mert ugye nem engedik be látogatni!Ilyen baromságot,azért a tesókat beengedhetnék! :evil:

Viki nekem sincs,így nem tudok semmit mondani csak,hogy jobbulást!Na ezzel ki vagy segítve!

Na legyetek jók!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Tegnap voltam a Tescoban, 6x mentem vissza a babaruhákhoz, mert megláttam egy tündéri aranyos plüss rugit, mikulás gunyának álcázva, hát alig bírtam otthagyni. Mikulássityak is van hozzá, meg kis szakáll, meg van kis öv is, áááááá kész voltam tőle. De most komolyan hányszor tudnám ráadni? Egyszer, kétszer max. Még alszom rá egyet. :wink:

Kép

Kép
jahra
 
 


Szisztok!

Jutka az én szülésznőm is azt mondta, hogy káosz van a klinikán, de arról nem tudtam, hogy hálóinget sem kapunk és egyébként is hiány van mindenből. Mi apás szülést szeretnénk, remélem lesz elég szoba. A frontok sajnos ránk is hatnak így valószínű, hogy telve lesznek a szülőágyak. Már csak az lenne poén, ha egyszerre szülnénk és ráadásul ugyanannál a szülésznőnél!

Jahra ez a ruci tényleg nagyon eredeti.

Babus
Vendég
 


Sziasztok!

Manó: köszi a tippet, én is ezt a krémet használtam ma, a családban volt valakinek egy bontatlan doboz és gyorsan átkerült hozzám. Csak azt nem tudom naponta hányszor lehet használni. Szerencsére reggelre visszahúzódott, de azóta meg fáj az altestem (farcsont, ilyenek) nagyon! ÁÁÁÁÁ! Remélem használ majd a krém...

Anita hajrá holnapra!

Jahra én a rénszarvasos kombidresszel voltam így ..... (szintén Tesco)

Nálunk már olvad is a hó... :(

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok lanyok!

Koszi a meginditott szulesrol a velemenyeket.
Hat, ez a bekotott infuzio nekem eszembe sem jutott, hogy ettol az ember nem mozoghat :( foleg hogy jartam szulesfelkeszitore, es ott pont azt gyakoroltuk, hogy mennyit tudunk mi magunk segiteni a vajudas alatt azzal, hogy setalunk, mozgunk, mig akkor tart legtovabb az egesz, ha passzivan vegigfekusszuk
szoval ez most elegge elgondolkodtatott, hogy lehet inkabb egy masik dokinal szulok, csak ne kelljen vegigfekudni az egeszet :(
annyira jo lenne, ha megindulna magatol jovo szerdaig, de hiaba tornaszom, setalok csomot, semmi hatasa..

Kép
gili
 
 


Hát Viki ez se semmi hallod. Ezt nem is láttam. De ha 8OO Ft akkor lehet hogy ezt megveszem. Annyira várom már a karácsonyt hogy el sem tudom mondani

:P


Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok,


Gratula a megszületett bébiknek! :)


Homeos bogyót én szinte végig kaptam a szülésznőtől. Kétfélét is etetett velem, de nekem nem használt semmit. Pedig ez nagy potenciál volt. (emlékeim szerint)

Jahra, nagyon édes a ruha. Én is néztem. Ez a 2500 Ft-os? De szerintem annyiszor adhatod rá mint a többit. Nem csak 6-án :)

Lizoka, nekem meg túl korán kötötték be. Szóval el kell találni a megfelelő időpontot.

Rolival 5 és fél órás volt a szülésem. Mintaszülés volt és én olyanra (vagy még könnyebbre) számítottam.

Viki, nekem is előjött- szülés előtt 2 nappal kb. aztán a szüléstől mégjobban kijött. Egyenlőre nem csinálok vele semmit. Nem merek.
Mivel szanaszét repedtem, még a végbelemnél is kaptam öltéseket nem merek oda betenni semmit. Nekem Reparon kúpom van itthon, majd jövő héten elkezdem.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Csikken, én kezdek kétségbeesni de komolyan. Még a végbél környékén is vannak varrataid? Mert ha Kitti 4 kilós lett volna azt mondom előfordulhat, dehát nem volt egy óriás.... :roll: :?

Kép
jahra
 
 


Jahra azért sem vettem meg, mert közben rájöttem, hogy csak én látnám öltöztetéskor rajta ezt a szupi kis bodyt és hát úgy nem az igazi. De hihetetlenül jó fej a cucc! :)

Csikken: ki volt a szülésznőd végül? A Szabolcsban szültél ugye? Én is ott fogok, csak azért kérdem. Milyen volt a szülés utáni pár nap (mármint a csecsemősök, stb szempontjából)?

Aranyér: számomra nagyon kellemetlen, félek is tőle, hogy szülésnél mi lesz. Főleg meg hogy utána gátsebbel együtt.... Így sem tudok ülni, nemhogyha ez még gátvarrással is párosul... Pedig úgy örültem eddig, hogy nem jött elő. De ez a fránya cukordiéta óta szenvedek az emésztéssel, hiába igyekeztem sok rostot enni, de a tej és a korlátlan gyümölcs nagyon hiányzik az étrendemből. No mindegy, valahogy most már kibírom. Most használom ezt a reparon krémet, aztán majd holnap kérdezek orvost, hogy kell-e kúp.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Olvasom, hogy aranyérproblémák vannak. Nekem is a terhesség vége fele jött elő, s hiába kentem bármivel, nem múlt. Olvastam a könyvben, hogy a szülés után magától megszünik. Nos, a szüéskor tényleg jobban kijött, de semmi vész, néhány nap után már annyira heylrejött, hogy el is felejtem néha. Én Hemosan kenőcsöt használtam, használok, nem tudom, ha létezik ez Magyarországon. Lehet, hogy van egyéb, a lényeg, hogy tartalmazza a vadgesztenyét, (ez a kenőcs még tartalmaz körömvirágot, palástfűvet, kamillát). A fitotékákban kapható agyagpor vagy agyagkészitmények is megteszik a hatást.

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok Csajok :-)

Hát nem is tudom.........mintha lenne valami :wink:

Éjjel 1-nél előbb el sem álmosodtam, aztán amikor meg végre elaludhattam, abban sem volt sok köszönet. Olyan hajnali 4 óta hellyel-közzel ébren vagyok a folyamatos "keményedések" miatt. Háromnegyed 5-kor kimentem klotyóra és akkor vettem észre, hogy elment a nyákdugó! :shock: :D Ez szuper gondoltam, akkor mégiscsak totál pontos lesz a kisfiam, mert azt szokták mondani, hogyha elmegy, akkor kb még 1 hét/5 nap és indul a dolog magától. Gondolatban meg is dicsértem a Lackót, és kértem hogy ne haragudjon hogy az elmúlt napokban méltatlankodtam hogy mire vár még, igaza van, ha egyszer 18.-át mondott a doki, akkor az még 6 nap. Hiszen amúgy is imádom a pontos pasikat :lol:
Na a lényeg hogy visszafeküdtem, de negyed 6-kor kipattant a szemem. Basszus rendszeres "keményedéseim" vannak, az elmúlt 2O percben kétszer is. Akkor ez most 1O perces fájás lenne? :roll: Mondjuk a falat éppen nem kaparom (még), de gondolom nem is azzal indul, hanem szépen fokozatosan durvul majd be. Mindenesetre elkezdtem nézni az órát és a 8-1O perces tartós "keményedéseket" simán hozom, amik kb 1 perc hosszúságúak. Tudom hogy ez még azért messze van attól, hogy legyen is valami, de én bíztató előjelnek veszem. :lol:
Lényeg hogy nem aszaltam tovább magam, felkeltem és most még iszok egy csésze málnalevélteát, biztos ami biztos alapon. :wink:
8-ra úgyis mennem kell a kórházba NST-re, addig elleszek itthon. Szuper lenne az időzítés amúgy, apa 8-kor adja le a szolgálatot (nem volt itthon ma éjjel), milyen szuper lenne ha hívhatnám is, hogy szaladjon haza letenni az egyenruhát aztán jöhet is. :roll:
Aztán az is lehet, hogy 1 óra múlva elmúlik az egész. De hamarosan kiderül.

Szorítsatok hogy végre találkozhassak a kispasimmal. :lol:

Szép napot :P

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így ismeretlenül belekotyogok a társalgásba, de látom mások is üzdenek az aranyérrel. Nekem is kijött.. egyik napról a másikra, viszont sikerült kezelnem, így megosztanám veletek a tapasztalataimat, ha nem gond.

1. Ha kitüremkedő, az aranyér és nem sebes, akkor naponta 2-3 alkalommal érdemes meleg ülőfürdőt (lehet gyógynövényeket is beletenni... kamilla...stb.) venni. 32 fokos vízet emged az ember a kádba, hogy a kényes részt elfedje, majd lassan 40 fokra melegíti a vizet (én baba-vízhőmérővel néztem a melegedést). Aztán jöt a Reparon krém kívül és belül is.

2. Ha kirepedezett, sebes az aranyér, akkor meg pont a hideg ülőfürő a jó, de sokkal rövidebb ideig... vagy a jegelés jöhet még szóba és után szintén a Reparonos kezelés.

+ Én szedtem még mellé a homopátiás Arnica Montanat is... bár nem hiszem, hogy sokat segített volna... :roll:

Remélem tudtam segíteni!

Szép Napot! :)

Szilbee!
szilbee
 
 


Jahra!

Hogy vagy?Drukkolok, hogy már csak a kishapiddal térj haza.:)

Mindenkinek szép napot

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Jahra hajrá,ügyik legyetek!Lackó ne gondold meg magad!!! :lol:

Én tegnap kivasaltam mindent,cuccok összekészítve,kiságy stb. kész.Lefotóztam csak még fel kell töltenem.

Lányom folyton bele akar mászni a kiságyba,járókába,babakocsiba.Kipróbálhatta mindent,de csak takarítás előtt,de az ugye nem elég.ááááá

Babus!Ki a szülésznőd?Egyébként azt mondta van hálóing de nem sok szóval vagy jut,vagy inkább nem. :roll: Én vettem jó kis kínaisakat,irtó jól néznek ki :wink: Meg tennás bugyit-betétet!
Nálunk is apás szülés lesz,azt mondta a dokim,1 apás szülőszoba van,de a többibe is beengedik apát.Egyébként Lizi is síma szülőszobában született,apával,na és persze front volt.Villámlás-hószakadás ilyesmik.

Na megyek a kozmetikushoz,mostanában utoljára asszem.Ha megszülök egy darabig nem kell ilyeneken gondolkodni :lol:

Na kitartás mindenkinek ,aranyereseknek jobbulást!!!

Ezek a Mikulásos rucik,tényleg édesek,de a rugit tényleg nem lehet kihasználni szerintem.A kombidresszt azért többször is szerintem.Nekem egyébként Liziről maradt egy drapp-piros csíkos rugi ami rénszarvasos!Azt is használtuk,sőt mivel Lizi februári így karácsonykor véletlen sem volt rajta! :lol:

Szép napot!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Jahra, ez tok izgalmas :)
nagyon drukkolok!!! :)

Kép
gili
 
 


Jahra, hat ez oriasi.
Egyebkent en is csak ejjel 1-kor aludtam el, szerintem a hidegfront hatasa.
Remelem, hogy nalatok kibujik mar az a kis pasi.
Nalam meg semmi.
Szoritok!

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Hajrá Jahra, mindannyian veled vagyunk!

Jutka én Zsókánál szülök, ha Babus is úgy akarja és nem nő nagyra a kis buksija. Egyébként én is felpakoltam jó kis kínai hálóingekkel, szóval nem sajnálom őket. Tegnap a családom rám szállt, hogy most már aztán bepakolni a kórházi cuccot, de izibe, mert mi van ha szaladni kell és én nem raktam még táskába? Egyébként már nagyjából össze volt pakolva. Te mit tudsz mit lehet bevinni a szülőszobára?

Lányok nekem nem az elalvással van a gondom, hanem azzal, hogy képes vagyok hajnal 3-kor felébredni és utána csak forgolódok. Bár a végeredmény ugyanaz, nem alusszuk ki magunkat.
Vendég
 


Sziasztok!

Gratula Barnusanyusnak!!!!! :lol: Képeket majd várjuk:)

Nagyon izgi Anikó, Jahra!Várjuk a híreket!Bár nektek csak utánam kellene jönni :lol:

Képzeljétek most már mi is látjuk a végét!!!
Ma voltunk Ctg-n, minden ok, kétujjnyira ki is vagyok tágulva. Rámnéz a dokim és azt kérdezi,hogy szüljünk ma? Szerintetek mennyire paráztam be? :lol:
Végül, abban egyeztünk meg, hogy mivel van reális esély,hogy magától beinduljon+ jók a leletek+ tágulok is szerdáig várunk!Holnap a CtG-n megbeszéljük, hogy szerdán hányra kell menni befeküdni, de azt mondta a doki, hogy nem biztos, hogy kihúzom addig. :lol:
Persze fájásokat nem érzek semmit, talán egy kicsit többszöt keményedek, lehet, hogy elkezdem majd mérni:)

Olyan furcsa, belegondolok, várom is, félek is, meghatodóm is.... Szóval érzelmek tömege van most rajtam....

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok,


hello Szilbee, hiányoltalak is a novemberiektől :)

Köszi a tanácsot, szerintem majd a homeost kipróbálom, hátha segít. Nekem is ajánlották a jegelést. Ülőfürdőzni nem lehet szülés után, de aki még előtte van az nyugodtan.

Jahra, hát eléggé megszenvedtem a pici babámmal. A fejje úgy kicsusszant, hogy csak na, de a válla repesztett eléggé-
Szülésznő, valami Andi volt, de megkérdezem a férjemet.

Drukkolok, hogy legyen valami.

Mona, neked is!

Sziasztok, Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Csikken!
Írnék én ide is, csak nem bírnám egyszerre az 5 topikot vinni...mert hát most is ugye 4 topikba írogatok... :oops: De olvasgatlak benneteket, amikor van egy pici időm...
Tényleg... szülés után nem lehet ülőfürdőzni... :?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Gyars gyors bekukk,mert mennem kell az oviba a csajért!

MANÓHÍRADÓ!

Ezt most kaptam Jahráéktól!

"MINT A SZÉLVÉSZ MEGÉRKEZETT LACKÓ 3200GR,54 CM.2 ÓRA ALATT!"

Nagy nagy gratula nekik és minden jót!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Jahra!!!!!

Hát nagy nagy gratula!!!! :) Pihend gyorsan ki magad és gyere mesélj milyen volt és képeket is szeretnénk!!!! :))))
GRATULA még 1x!!! Nagyon ügyes voltál!! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!
Csak gyors benézés.
Nálunk is megszületett a babánk. 2007.11.06-án Vilmosunk úgy döntött megunta a pocaklakást, és kibéz a nagyvilágba.
Súlya:3150 gr, 50 cm hosszú

A szülésemről gyorsan annyit, hogy 6-án 0:15-kor elfolyt a magzatvíz, és 1/2 2 től 11:30-ig vajúdtam elég kemény fájdalmak közt.
Amikor már a doki is tanácstalan volt, összehívták a konziliumot, és gyorsan megcsászároztak.........még időben..
Nekem sajnos nem volt valami nagy élmény a szülés, de a végeredmény csodállatos.
Próbálok feltenni képet.
üdv mindenkinek.
Remélem akinek még nincs babája nem rémísztettem meg.....ezért sem szeretném túl részletesen leírni a szülést, mert nem akarok ijjesztegetni.
Nekünk sajnos a kis fejecskéje nem fordult be a medencébe, ezért volt a kínlódás.
üdv:
Szdona
Kép Kép Kép



Kép
szdona
 
 


Jahra!!!!

Gratulálok a kispasidhoz. :D
Minden jót nektek.

Puszi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok,

gratula Jahranak és Szdonanak is!

Csikken

Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk, hogy van -e vmi hír(jól éreztem én, hogy be kell néznem :lol: )
Meg próbáltam aludni, de vmi miatt túl vagyok most pörögve :lol:
Gratula Jahra!!Képeket majd várunk!!
Szdona ari a baba, gratula:)Nem ijesztesz meg vele senkit, sőt szerintem jobb , ha az ember töb mindenre felkészül :lol:
Kíváncsi vagyok Anikóra, neki is ma indították be, nem?

Pont azt néztem, hogy eredetileg 5. helyen voltam a táblázatban, ha most szülök, akkor is csak 14. leszek :lol: Hát nem lehet azt mondani, hogy nem kitartó a fiam :twisted:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a kis jövevények!Gratulálok mindenkinek,nagyon ügyik voltatok.
Én ma voltam NSTn.Lapos,mint az Alföld...Az UH szerint pici a babám 3050g,de nem baj,majd kint megnő.A lepény II fokban érett,szóval nagyon jó neki odabent.
Ma arra gondoltam,lehet sosem szülök meg.Mintha más lenne a 40. hétben,nem én. :( Tuti én leszek az utolsó!



Sziasztok!

Én is megkaptam Jahrától az üzenetet, de látom más már gyorsabb volt :).
Gratula neki is és Szdonának is nagyon!

Aranyeres tippeket köszönöm, úgy néz ki használ a reparon. Tegnap este fürdőztem is, majd ma kipróbálom kamillával meg a vízfok melegítéssel is...

Ma voltam dokinál, ctg: egy darab árva összehúzódás volt csak, szívhang tökéletes. Az uh is jó volt, úgyhogy amennyire féltem, hogy koraszülött lesz a baba, annyira jól elvan most odabent. Pedig lassan szeretném már, ha megszületne! De messze még a 40. hét, majd akkor panaszkodom. :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Hát azt sem tudom kinek gratuláljak előszőr!
Barnusanyus! Te utánam voltál kiírva 1 nappal, nem ér, hogy beleőztél, így is én leszek az utolsó tutibiztos. (Kif fogad velem?) Természetesn gratulálok a kisfiadhoz, várjuk majd a történetet! :D

Jahra! Hát ez aztán egy igazi on-line közvetítés volt! Tiszta izgalomban voltam, ahogy olvastam. Most aztán jól lemaradtál a mikulásos, rénszarvasos rugikról! Remélem jól vagytok, én is ilyen gyorsan szeretnék majd szülni. Hátha a jobb oldali fekvés teszi... :wink: Mindenesetre örömmel láttam, hogy a nagy várakozásban nem veszítetted el a humorérzékedet :D :D Gratulálok, jöhetnek majd a fotók.

Manó! Igazi kiskrapek a fiad, nagyon férfias, írtó helyes!

Mona! Itt vagy még? Szóval holnap ilyenkor lehet, hogy már nem leszel egyben...? Ez annyira izgi. Szurkolok neked! :)


Meli
! Nem ér étvágyat csinálni, egy kismama-klubban... De vicces, ez tényleg egy kismama-klub, ez csak most jutott eszembe :wink: Szóval én még sosem csináltam almás pitét, de ha ilyen egyszerű, muszáj lesz kipróbálnom. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy a töltelékbe nem kell cukor? És meddig kell sütni kb? (elektromos sütőben)

Gili! Én biztos, hogy nem engedném azért beindítani előbb a szülést, mert szabira megy a dokim. A baba biztos érzi mikor kell jönnie, nem beszélve arról, hogy az ilyen beindított szülések nem arról híresek, hogy pikkpakk lezajlanának... szerintem.

Csikken! Hát nem kaptam kedvet a szüléshez... Mindenestre nagyon köszi, hogy leírtad, hiszen erre is fel kell készülni. Az ember nem tudhatja, könnyen-gyorsan szülő nőkhöz tartozik -e, csak reménykedik persze. Mindenesetre gratulálok, kemény csaj vagy.
Az EDA-t én eddig is elleneztem, én aztán nem akarom, hogy a gerincemet szurkálják, de hogy ráadásul ne is nagyon hasson... szóval ez csak megerősített.

Épp ma beszélgettem az orvosommal a szülésről, és megerősített az elhatározásomban, hogy nem nagyon szeretnék semmi komolyabb fájdalomcsillapítót. Azt mondják, hogy nélkülük intenzívebb, de gyorsabb is a szülés. Valahogy úgy vagyok, hogy essünk túl rajta mielőbb. A kéjgáz viszont szimpatikus nekem. Enyhén bódit, és csak abban a pár másodpercben hat, amikor belélegzed, aztán kimegy. Használta közületek valaki? Férjem már jelezte, hogy majd ő is kér belőle :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: