Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi,
Szerintem nem sértődünk meg… :D A húgom kisfia még 6 hetes se volt, máris átaludta az éjszakát, és a nappal nagy részét is még mindig, pedig már lassan 4 hónapos! :D

Bandika,
Én is csak gyerekkel veszek cipőt (mondjuk én mindenhová cipelem magammal… :lol: ) Ja, és csak tépőzárast! Az a rüszt miatt is megoldás! Zoknikkal én is így vagyok, nekünk egyedül a h&m hosszú zoknijai jöttek be (csak visszahajtva ), de kicsit azért az is határeset. :roll:

Zsuzsi,
Pedig már gondolkodunk, hogy a hintát járókára cseréljük. :roll: Mivel Olivérnek állandóan jár a lába, a hinta annyira nyekereg meg olyan labilis, hogy szinte már félek beletenni. :? Ja, és már vége nálunk is a jó világnak, régóta nem alszik már el benne… :( :wink:

Emma,
Nálunk éjszaka sincs rendszer, van, hogy csak 2x kel, de van, hogy 5x. :shock: Először cumival próbálkozom, hátha visszaalszik, de legtöbbször nem. Én is örülnék, ha csak max. 2x kelne, de ötletem ezen kívül nekem sincs. Terror meg nem lesz. Bár azt azért szeretném vhogy elkerülni, hogy 2-3 évesen is így legyen…. :?

Zsuska,
Hogy előre gondolkodsz! :D Mi holnap próbálunk meg beszerezni néhány kaját Olivérnek, holnap adunk neki először hozzátápit: almát. Nem is mértem már rég, de biztos nőtt. Azért kicsit még vasgyúró… :lol: De már elkezdett csecsemőfejűből kisgyerekfejűvé válni… :lol:

Kata,
Mi az a halacskázás? Úgy bírom, ahogy dumálnak, Olivér is szinte mindig! :D Talán a beszéde az egyetlen, ami miatt nem nagyon aggódom! Mit csinál a férjed, hogy annyit vagy egyedül? Hogy bírod?

Pompi,
A zeneiskola majd nagyon jó lesz szerintem, ha nagyobbak lesznek. Én 6 évet jártam! :shock: :D Az Orsi által ajánlott szemészeten jártál? Nálunk mindenki tudja (és nem csak azért, mert szopik ): gyerek vagy velem, vagy senki mással!!! Nem is tervezek ezen változtatni, max., ha majd iskolás lesz!

Orsi,
Télleg nagyon jók ezek a táskák, de tök drágák! A Lacoste-om került ennyibe! :shock: :D

Pézsé,
Te még nálam is parább anya vagy! :o Én már elfogadtam, hogy ha nem kell neki, akkor nem kell! Ma evett reggel fél 6-kor, du. fél 1-kor, és este 7-kor 120-akat. Szerinted?! :twisted: Petra tök jól eszik! :!:

És bocs mááá, hogy megint ennyi…. (pedig egyáltalán nem vagyok grafomán, a beszéd mindig is erősebb oldalam volt… 8) :D )
20140901102739
 
 


Bioptron lámpa: szerintem hülyeség! Bár én nehezen meggyőzhető vagyok a nem túl tudományos dolgokkal, úgyhogy ha te nem, akkor ne hallgass rám! :D Én csak a tudományos statisztikáknak hiszek, meg a piruláknak. :lol:
iwiw: bal oldalon van egy olyan, hogy ismerősei, arra kattints. Szerintem csak üzit tudsz írni, illetve akinél van feltüntetve skype vagy messenger (vagy mik :roll: ), akkor azokkal tudsz közvetlenül is. :D De majd biztos jön vki, aki ügyesebben elmondja... 8) :D
20140901102739
 
 


Hajni: ÉN inkább egy aggodalomnak élem meg, mint parának! Igenis bosszat a gyermek nem évése. Most elég ez neki? Most éhes? Most talán kellene neki? Elindulhatok vele valahová? Soha nem kéri a kaját! Szerintem ha nem adnék neki, vagy nem lennék 1 kicsit erőszakosabb az elején,Ő talán 1 nap 1-szer enne (max 2-szer!

Melcsi: Próbálom én elfogadni, de néha anniyra bosszant. Persze hogy rosszul vagyok ha már etetni kell, kit nem viselne meg ez a helyzet.

Na, már megint keserű az írásom, ezt nem akartam. :cry:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 

 
 

Pézsé
Elhiszem, hogy nehéz. Anyukámék a tesómmal így voltak. Száj összeszorít, fej elfordít, ha a kaja a közelébe került. Később kiderült hogy: 1. kevés a gyomorsava - ezért nemvolt az éhségérzet) 2. laktózérzékeny (ez meg a f@sza felestejes meg később kakaós időszakban reggel már tönkrevágra a pociját). Anyu is mondja, hogy idegörlő volt, aztán nem győztek örülni, hogy én mindent befaltam (nagymamám mondta: Eszterke mindent megeszik, ami őt nem eszi meg :D )

Nagymámázás: nekünk 2 hónapos kortól van az, hogy 2 szopi között anyukámék vannak, vagy este alvás után itthagytuk néha. Mindig itt nálunk vigyáznak rá. Szerintem 1-másfél éves kor között (szopifüggő) fogunk csinálni olyat, hogy egy szombat délutántól vasárnap délelőttig otthagyjuk, aztán egyre hosszabban. Jó, ha elvan mással is a gyerek, és minél korábban kezdjük, annál természetesebb lesz neki.

Bioptron lámpa
tudtam, hogy Hajni hülyeségnek tartja :lol: Szerintem sok esetben jó (nátha, sebek ilyesmi)- Melcsi te mire szeretnéd használni?

Kép
Kép
emma1976
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Télleg nagyon jók ezek a táskák, de tök drágák! A Lacoste-om került ennyibe! :shock: :D

no, de ez is olyan minőség, mint a lacoste és amerikában pont annyira felkapott a kismamák körében :) szóval ezért lett oda beárazva.

nekem mondjuk nem ez a legdrágább táskám :oops: nagyon szeretem a szép és minőségi táskákat, meg cipőket... meg tollakat :oops: :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Bioptron lámpa: szerintem hülyeség! Bár én nehezen meggyőzhető vagyok a nem túl tudományos dolgokkal,

no, de a bioptron az teljesen mechanikus elven működik, abban semmi humbug meg mellébeszélés nincs nincs :lol: az egy infralámpa és azzal fejti ki hatását, hogy az infrafény az mélyebben bejut a bőrfelszín alá a hosszabb hullámhossz miatt, így mélyebben tud melegíteni mintha pl. a fülnél kívülről melegítenéd csak.
rheumatikus problémára is ezért jó.

jah, 2 szopi között már én jópárszor hagytam Lilit anyunál, de nekem az nem számít "nagymamázás"-nak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pézsé

ha megpróbálnád elfogadni ezt a helyzetet, sokkal nyugodtabb lennél, s lehet, hogy Petra is jobban enne.
Nálunk csütörtökön volt a 3 hónapos oltás, azóta sokkal kevesebbet eszik Olivér (max 90/alkalom), de nem foglalkozok vele, mert így volt a 2 hónapos oltásnál is kb. 1 hétig, s mégis hízott 4 hét alatt 1 kg-t.
Csak akkor aggódnék ezen, ha nem gyerapodna a súlya.

Melcsi

nálunk is ugyanígy volt, mint nálatok, sokáig hajnali 3-kor ébredt Olivér, aztán 4-kor, 5-kor, most ott tartunk, hogy 6-fél 7 körül kel.
Ha éjjel fel is ébred, nem veszem ki a kiságyból, ott nyugtatom, simogatom s 2-3 percen belül visszaalszik.

Hajni

Olivér se alszik a hintában, de már nincs is szükség, mert déltől 4-ig alszik, addig én minden dolgomat meg tudom csinálni.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


orsi,
hát ez az, amiért frászt kapok... én is úgy gondoltam, hogy 1 éves koruk előtt semmiképp se, ezek meg már 6 hónaposan ezt kérdezik, mikor még úgyis bőg náluk a gyerek, mikor csak látogatóba jönnek hozzánk. Olyan hihetetlenül önző a gondolkodásuk! Pont emiatt még csak gondolni se szívesen gondolok rá, hogy odaadjam nekik. Ráadásul mindig olyan hülye dumákkal jönnek, állandóan rájuk akarnak húzni valamit, ami nem is igaz - mondván, hogy az anyósom dajka volt (száz éve szerintem csak 1-2 évig, azóta otthon), és semmi közük a gyerekekhez. Pl. mikor sír: biztos fáj a hasa( pedig soha nem voltak hasfájósak), én meg tudom, hogy azért riadt a gyerek, mert olyan rohadt hangosan beszél. Nnnna... borzasztóak!

melcsi,
nem tudok örülni a nagyon ronda előkének, ha van nem ronda, akkor úgyis azt adom rá, a rondát meg csak tologatom hátra a szekrényben a többi ronda és bazinagy ruhával együtt, amit hoznak - még sose hoztak olyat, amit rá tudok adni a gyerekre, mindig kétszer akkorát, hogy nyócszor is végigér rajta, ők meg hozzámérik és felkiáltanak: na, ez jó lesz! :shock: Nagyon gáz... annyira nem figyelnek senkire.

KépKép
pompomlány
 
 


Maja most próbálkozik a mászással, többnyire négykézlábra áll előre hátra hintázik és orrabukik, néha sikerül neki előbbre rakni a kezét... nagyon kitartó! mint a duracell nyuszi! :lol: :lol: Gaja viszont stabilan fekszik háton, de azt jól csinálja... :lol: egyszer-egyszer már láttam, hogy hajlandó volt hátról hasra fordulni, de akkor már nagyon unatkozott és nem volt a környezetében semmi játék, úgyhogy muszáj volt neki.... neki már nem jutott tartós elemből. :lol: :lol: Viszont Maja helyett is ő növeszt fogacskát, egyszerre nő neki a két alsó! :lol:

Orsi!

nagyon szépek a táskák! Ezt amerikából rendelitek?
nekem pierre cardin táskám van, sajna csak olajzöldben kaptam, de nagyon szeretem és jó nagy!

Pompi!

a nagymama probléma sok helyen fenn áll! nálunk el is szabadult a pokol emiatt!
Szerintem sokszor anya függő, hogy mikortól vannak jól el a babák!
Magamról tudom, hogy én most nem igénylem, hogy más vigyázzon rájuk, nekem nem kikapcsolódás, hogy menjek el vásárolni, csináljam nyugodtan ezt azt.... és az agyamra megy mindenki aki fel akarja őket kapkodni...
:oops: :oops:
más meg alig várja, hogy valaki végre vigyázzon a babára és kikapcsolódjon kicsit!

katyerina
 
 


pompomlány írta:Pl. mikor sír: biztos fáj a hasa( pedig soha nem voltak hasfájósak)

:lol: :lol: :lol: ettől most szó szerint fetrengek a röhögéstől :)
anyóséknál voltunk múlt héten. Fiúk udvaron játszottak, én kint voltam velük, Lili bent aludt. Megyek be, Lili anyósom kezében -ezzel még nincs is semmi gond-, felvette, mert sírt, OK. erre azt mondja: olyan keservesen sír, biztosan fáj a hasa, meg érzi, hogy szélgörcsei vannak :wink:
Lilinek... aki csak akkor sír ha éhes, éssosem fájt a hasa :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katyerina :D
Németországban vettem én a táskákat, mert onnan postáztak Mo-ra.
Levi ennyi idősen kezdett el mászni, amennyi idős most Majád, jó fürge ő is akkor. Máté meg feküdt és max. hasra fordult :lol:
de 1 évesen teljesen egyforma volt a mozgásuk.

Lili érdekes ebből a szempontból, mert ugyan tegnap fordult meg először, de előtte sem volt olyan passzív háton fekvő, mint Máté, tekeredett, keze lába járt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Most olvasva, azt hiszem lemaradt az előző hozzászólásom eleje. :shock:

Orsi! :lol:
kíváncsi vagyok nálunk hogy alakul majd! :)

nekem nagyon nehéz néha megállnom, hogy ne kezdjek el aggódni azon, ha az egyik csinál valamit akkor a másik még miért nem! próbálok nem hasonlítgatni, ilyen szempontból jó, hogy külsőre sem hasonlítanak egymásra...

ma itthon maradt a gép és sehol senki, ezt már többször megfigyeltem...ez olyan murphy-s... :oops:

katyerina
 
 


Na de csend lett....
Képzeljétek, ma tök készültem, hogy megyünk Zalánnal babusgatóra a Szülők Házába a 11.ker-be, de szerencsére előbb felhívtam őket, kiderült, hogy csak 6 hónapos kortól várják a babákat. Pedig úgy beleéltem magam!!!
Hétvégén még folytatódtak a babalátogatások. A szombat jól is ment, sajna vasárnap n7kor viszont kicsikém beadta az unalmast... Torkaszakadtából panaszkodni kezdett. Látogatók gyorsan elmentek, mi megfürdettük, és már 7től aludt.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok csajok!

Gondoltam beköszönök Nektek!
Mostanában sokat alszanak a fiúk délelőtt,így több időm van leülni a gép elé.NAgyon hiányoznak a dumcsizások,ha van időm,akkor be szoktam nézni a topicra.
Remélem,hogy Mindenki jól van!

Hihetetlen,hogy milyen gyorsan repül az idő!Bár a terhesség hónapjai teltek volna ilyen gyorsan!
Fiaim lassan 1 évesek lesznek,már szervezzük a bulit,ami 2 napos lesz.Muszály 2 napra tervezni,mert így tud eljönni az egész család.

Majd írok még,mindenkit puszilok,mennem kell.

Andi
Kép
aanda
 
 


katyerina írta:
ma itthon maradt a gép és sehol senki, ezt már többször megfigyeltem...ez olyan murphy-s... :oops:


Katyerina! Én itt vagyok / leszek, csak még most ébredtünk fel. :oops: Szaladunk fénymásolni, meg másik gyereket versenyre vinni, aztán megint itt... (Én már úgy szeretnék vagy 3 nap egymás után sehova se menni!!!)

dkata
 
 


Katyerina :D
nehéz megállni a hasonlítgatást, de bele lehet jönni idővel :)

Andi :)
de jó, hogy látunk! :) Képek?
hihetetlen, hogy már 1 évesek lesznek a fiúk!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma!
Emesének van egy kis ekcémája, hallottam, hogy arra jó (Orsi?), nekem talán kezdődő reuma vagy mifene a térdemben, kis visszér, és azt hallottam, hogy annyi mindenre jó.
Orsi!
Ez egy sima infralámpa??? Akkor mi a fenéért kerül 100 ezer Ft-ba???
Pézsé!
Értem, ez világos, hogy Neked komoly probléma, nehéz is kikerülni, hogy ne érezd annak. De ez egy olyan ördögi kör, hogy érzi a gyerek Rajtad, hogy az evéssel manipulálható, zsarolható vagy. Valahogy tudatosan kellene lazán kezelni a dolgot. Pl: ha egyszer ugysem kiabál soha ételért, nyugodtan elindulhatsz vele sétálni, egy bizonytalanság kilőve.Mondjuk evés után 1-2 órával, nem 3-4-gyel, mert Murphy törvénye az is ,hogy tuti séta közben fog megéhezni :wink:
Aanda!
Már 1 évesek lesztek? Képeket kérhetünk?
Ez a "biztos fáj a hasa" szöveg engem is kiborit!!! Hogy semmi másra nem lehet gondolni, ha sir egy baba!!! Mért fájna biztosan! Pláne egy 4-5 hónaposnak!
Pompika!
Gyere és panaszkodj! Az anyósok alapból :? Ne haragudj hogy meg akartam védeni szegényt! Dehát az az előke ugyis nyakig zöld meg sárga lesz, olyan mindegy hogy szép vagy csunya, sőt én a szépeket kifejezetten sajnálom! Nem mintha lehetne bármi másra használni egy előkét, na jó, 5 év mulva portörlőnek :lol: Kössél alkut! Mondd azt, hogy adják oda azt a pénzt, amit a gyerekeknek szánnak, mindegy mennyit, és majd Te veszel azt amire szükség van, hiszen Te tudod mi kell! Aztán ha jönnek legközelebb, mutogathatod mit vettél és azzal is telik az idő :wink: Addig sem veszik fel a babákat :wink: Asszony, sakkozni tudni kell! Az ember nem lehet mindig mindenkivel egyenes őszinte!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Ez egy sima infralámpa??? Akkor mi a fenéért kerül 100 ezer Ft-ba???

nem egészen, de az elv kb. ugyanaz :)
nekünk nincs, de én is sok jót hallottam róla.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi1967 írta:Lányok!
Kinek van bioptron lámpája? Ki hallott róla, használja-e valaki, véleményeket várok, minden érdekel ezzel kapcsolatban.


Melcsi! :)
Anyuéknak van! Amikor még otthon laktam én gyakran használtam, mert velem "mindig történik valami" (síelésnél könyöktörés :oops: , a lakásban nagylábujjtörés :oops: :lol: , és hasonlók), és szerintem nekem segített, hogy gyorsabban gyógyuljon. Azt hiszem egyszer-kétszer megfázásnál is használtam (bár én igen ritkán vagyok beteg). Meg pl. a kozmetikusnál is egy-egy komolyabb arckezelés után is mindig beültet a kozmetikus csaj a lámpa alá (mondjuk az a nagy álló fajta volt), és viszonylag hamar elmúlik a kínzás nyoma.
Szóval összegezve én nem tartom rossz dolognak.
Ja! Bejelöltelek az iwiw-en!!! :lol:

Katyerina! Aanda!
De jó hallani felőletek! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


Aanda!

de jó, hogy te is vagy! Tényleg már 1 évesek a fiúk! :shock: hihetetlen!

Képzeljétek, amíg kijöttem a szobából bealudtak a lányok, de úgy hogy Gaja hanyatt, Maja meg hason, Gaja lábára hajtva a fejét! :lol: :lol: zabálnivalóak! Nem tudom, hogy az idő miatt-e vagy a hétvégi nagy szociális élet miatt, de ma egésznap bealszanak... :?

nálam meg beindultak a hormonok szerintem, pár napja fájogat a hasam, néhány mozdulatnál olyan, mintha szét akarna pukkani bent valami... lehet hogy megjön??? :shock: pedig nem hiányzik.. :oops:

katyerina
 
 


Katyerina! :)
Kláribaba is szokatlanul sokat alszik ma, pedig ő aztán napközben tényleg nem szokott sokat aludni!

Kép Kép
kismokus
 
 


katyerina írta:lehet hogy megjön??? :shock: pedig nem hiányzik.. :oops:

nekem is megjött... nem hiányzott :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na nekünk meg semmi alvás nem volt délelőtt! 1kor a babakocsiban dőlt el :oops: Tudom, hogy nem kellene, de3x próbáltam az ágyát, 3x üvöltött. Nem tudom miért, néhány hete még simán aludt ott.

Én is bírnám, ha 6 hónapos koráig nem jönne meg... De már annak is nagyon örülök, hogy eddig nem, tesómnál és anyunál a szoptatás ellenére 6 hetesen jelentkezett

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Csatlakozom! Semmi alvás! :cry: Be kellet vetnem a nagy ágyat :? !De legalább aludt picit...
Vegyes front van...

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Lili is elég kínlódós, ha ez megnyugtat titeket :)
elég sokat volt karon ma.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


úúútálom ezt a viharos szelet, a hideget meg a fagyot! :x

Kép
Kép
emma1976
 
 


Csajok!

Ajánlom figyelmetekbe! 40%-kal van leárazva!

http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... d=baba%20móka&SrcField=sfMegNev&SrcCategory=&CategoryID=IG&BookID=166865&GotoBook=True&CBStock=Checked&LastDays=7

És minden más Alexandra kiadvány is.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Csajok, most csak röviden:

Anda,
de jó, hogy előkerültél! Képek?

Anikó,
tegnap, amikor megpróbáltam ráadni az előkét, hát jól fojtogatta szegényt... :twisted: Tényleg van kicsi előke..... :? :D

Nekem még mindig nem jött meg, de én annyira azért nem örülök... :cry: :twisted: Csak nehogy a prolaktinómám szétnyomja az agyam is! :evil:


Lányok! Kéne egy kis segítség, akinek van tapasztalata:

1. Ki tud vmit a Camomilla CH15 homeopátiás nyugtatóról? :?:

2. Volt-e már vkinek könnycsatorna-átmosása? Hogy csinálják és fáj-e? (Nagyon úgy tűnik, hogy a tesóm kisfiának muszáj lesz... :evil: ):?: :?: :?:
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Lányok! Kéne egy kis segítség, akinek van tapasztalata:

1. Ki tud vmit a Camomilla CH15 homeopátiás nyugtatóról? :?:

2. Volt-e már vkinek könnycsatorna-átmosása? Hogy csinálják és fáj-e? (Nagyon úgy tűnik, hogy a tesóm kisfiának muszáj lesz... :evil: ):?: :?: :?:

a chamomilla vulgaris nem nyugtató :wink:
mi érdekel konkrétan?

könnycsatorna-átmosás nem fáj, de a gyerek ordítani fog, mert macerálják.
masszírozták? és az sem segít?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi!
Mintha régebben te irtál volna egy pár uzsis receptet?!
Megismételnéd????
Mi sokszor használunk bioptron lámpát mert jobban feloldja az arcüregböl a váladékot és hamar kitisztul igy nincs egy bagatel náthábol arcüreggyulladás!És tényleg 100 ezer! :evil:

Pézsé!
Igaza van Melcsinek,nekem Marcikám volt ilyen kis rosszevö! :(
Én ugy gondolom ök ilyen tipusu gyerekek!
Ezen változtatni nem tudsz lesznek periodusok hol jol fog enni hol meg rosszul,csak azt fogod észrevenni egy idö után hogy már nem görcsölsz rajta!Nekem a férjem mondta egyszer hogy nézzek tükörbe amikor leülök a gyerek elé az etetöszékhez!El van torzulva a fejem!Attol kezdve ugy voltam vele ez van és kész,mert tényleg igaza volt!Viszont az oviba minden meg fog változni jo irányba! :D Tudom,hogy még messze van de csak azért irom,hogy lesz ez másképp is! :wink:
Jol is teszitek hogy apával lazitotok és koccintgattok!!! :D

Hajni!
Nálunk is a H&M-es zokni jo csak mivel Ágostonnak van egy érdaganat az achillese fölött és boka zokni szoba sem jöhet! :(
A bioptron lámpára lett volna egy ötösöm!!!! :lol: :lol:

Anda!
De jo hogy jöttél!!
Hu de elrepült ez az egy év!!!
Gondolom már milyen nagyok a fiuk!!!

Katyerina!
Édesek lehettek ahogy elaludtak!
Szépek vagytok a képeken!
Én is megéreztem,hogy meg fog jönni és csütörtökön meg is jött! :?

Zsuzsi!
Ugy látom nektek bejött ez az altatos könyv! :D

Pompi!
Mi két évesen hagytuk elöször itt Marcit 3-om napra!
Romába mentünk romantikázni! :D
Az elsö nap olyan volt mint szerelmünk hajnalán,a második nap már azért sokat beszéltünk Marcikámrol a harmadik nap reggelén én már el is bögtem magam! :roll:
Marci viszont ugy élvezte hogy nem vagyunk,hogy egyszer meg sem emlitett minket! :?
Mert a mamáékkal mindent lehet(a mai napig)! :evil:

Orsi!
Anyosod nem piskota diagnozist állitott fel! :shock: :lol:
Gratulálok a megforduláshoz!! :D

Kata!
Ma adtam Ágostonnak céklát! Kép
Háááát egy idöre „c” vágányra tesszük!

Kismokus!
Hogy van a picike náthája?

Zsuska!
Mit tettél el végül?

Emma!
Aludt valamennyit szegény Zalán?
Ma Ágoston sem volt a toppon! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni!
Én is bevásároltam a hozzátápi elött! :?
A tépözáras elöke jo de azt is kiveszi mire a végére érünk a kajának! :)
Abbol nekem a bebe comfort vált be és kanálbol a nuk mivel van egy kis iv benne és becsorog a kaja a szájába! :D
Nekünk a camomillát éjjszakára fogzás idejére ajánlotta a doktornö és ha esetleg fáj a hasa ha jol emlékszem!
A könnycsatorna mosás nem fáj csak lefogják öket és attol a pillanattol orditanak!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok :)


Bandika :D emlékszem ám Rád :wink: :wink: :) :) a gyerekágyon is lttalak 1x,de Te korábban hazamehettél,mint én :roll: és ezért nem találkoztunk!
Én utánnad egy nappal szültem császárral :)


Pészsé,nálam is fennál,az a kérdés,hogy elég volt a hami vagy sem :!: :?: :idea:
Emlékszem 3 hónapos korukban zabáltak,a szó szoros értelmében :shock: és amikor mondtam a doktornőnek,akkor Ő azt mondta,hogy majd megáll ez a nagy evészet :!:
Így is lett!
1 hónapja kezdtük el a tejpépet és a Sinlacot+ a 4 hónaps kórtól adható ivóleveket+ gyümit.
Sinlac nem vált be,mert valamiért kihánnyák szegények,így maradt a tejpép amit imádnak.
Most már főzelékezünk is :wink:
Na nálunk így alakul a hami rend :wink:
Éjjel 2-3 körül kelnek,akkor 150ml tápit esznek,reggel 7-8 körül kelnek,de akkor nem adok semmit nekik,csa8:30-9 felé,mert a 140-150ml tápit nem hajlandók megenni,csak 100-110gr-at.
11 óra felé kapnak almát vagy 50ml levecskét.12-kor főzelék,és utánna csak 16-kor esznek tápit 135ml.Közben nagy séta a parkban,és alszanak a kocsiban és ha kérnek,akkor babkocsizás közben is van levecske,amit megmelegítek egy picit és cumisüveg tersmoszba viszek le nekeik.
Köv. evés 19 óra,akkor kapnak tejpépet üvegből.
Alvás. :)

Lányok,nagyon aranyosak a babák a képeken :lol: olyan érdekes,hogy most születtek,és már lassan félévesek lesznek :wink:

Melcsi,ez nem iker kád,hanem az az anatómiai kád,amiről Te is beszéltél.
Nem fürdenek egyszerre,csak már nagyon fáradtak,éhesek voltak és a férjem betette Barnus Nóri mellé.
Ha már stabilan ülnek,akkor szeretnék nekik venni a brendonba Ok babay biztonsái fürdetőt és majd akkor együtt fürdenek :wink:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

Másrahagyás témában én is tanácstalan vagyok :?: :!:
Szertnénk a férjemmel elmenni dec.-ben egy pár napra aludni :P és a babákat az anyura hagyni.
Miért nem hagyjátok a nagyszülőkre a babákat?

További szép estét kívánok 8)

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi írta:Másrahagyás témában én is tanácstalan vagyok :?: :!:
Szertnénk a férjemmel elmenni dec.-ben egy pár napra aludni :P és a babákat az anyura hagyni.
Miért nem hagyjátok a nagyszülőkre a babákat?

nálam ennek most és akkor is elég egyszerű oka volt... csak szoptak a gyerekeim, cumisüvegből egyik sem tudott inni, levi 13 hósan tanult meg. Lilivel 2szer próbáltam, ő sem tud.

másrész én akkora korban még úgy gondolom, hogy kell az én gyerekemnek az anyja, hogy ott legyen, hogy megvigasztalja, ha gond van.

de ez tényleg egyéni mérlegelés kérdése, hogy ki hogy áll hozzá.
Enyémek 1 évesen már mentek játszóházba, ott maradtak 1 napot, de az éjszaka szerintem más kérdés, legalábbis én másnak érzem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Anikó,
köszi a válaszokat! :D A camomillát egy barátnőm használja, fogzásra ajánlotta neki egy orvos. Megígértem neki, hogy megkérdezlek titeket is, mivel én megpróbáltam lebeszélni. Méghozzá azért, mert szerintem hozzászoktatja a fiát, és leszedálja. Cáfoljatok meg, hogy hülyeség, amit gondolok!
A tények: 2 hete használja minden nap, bár nem előírás szerinti adagot, hanem jóval kevesebbet. Szerinte nagyon fáj a fia foga (most kezdtek el jönni neki: 6 hónapos ), nagyon nyűgös állandóan, és aludni sem tud. Amióta adja neki ezt a készítményt, a gyerek nyugodt, kezelhető. A napokban abbahagyta egy napra (erőszakoskodtam :wink: ), és éjszaka egyfolytában fönt volt, sírt, majd amint megkapta az adagját, bealudt egész éjszakára. A barátnőm pedig azt vallja, hogy nem akarja nézni a fia kínját, azért adja neki. Szerintetek meddig lehet adni, és tényleg kialakulhat-e függés? Orsi, Anikó,
köszi a válaszokat! :D A camomillát egy barátnőm használja, fogzásra ajánlotta neki egy orvos. Megígértem neki, hogy megkérdezlek titeket is, mivel én megpróbáltam lebeszélni. Méghozzá azért, mert szerintem hozzászoktatja a fiát, és leszedálja. Cáfoljatok meg, hogy hülyeség, amit gondolok!
A tények: 2 hete használja minden nap, bár nem előírás szerinti adagot, hanem jóval kevesebbet. Szerinte nagyon fáj a fia foga (most kezdtek el jönni neki: 6 hónapos ), nagyon nyűgös állandóan, és aludni sem tud. Amióta adja neki ezt a készítményt, a gyerek nyugodt, kezelhető. A napokban abbahagyta egy napra (erőszakoskodtam :wink: ), és éjszaka egyfolytában fönt volt, sírt, majd amint megkapta az adagját, bealudt egész éjszakára. A barátnőm pedig azt vallja, hogy nem akarja nézni a fia kínját, azért adja neki. Szerintetek meddig lehet adni, és tényleg kialakulhat-e függés? (Vagy egyszerűen csak bunkó vagyok, és tényleg ne szóljak bele?! :oops: )
20140901102739
 
 


Orsi,
nem masszírozták. Most hallottunk erről a könnycsatorna-gyulladásról először. :oops: Egyszerűen csak nyomkodják meg? És honnan tudják, hogy kidugult-e?

Napszemcsi,
az enyém is csak szopik, de nemcsak ezért nem hagynám egy jó darabig másra. Én vagyok az anyja, rám van szüksége. És nem biztos, hogy nem lesz maradandó személyiség-zavara, ha akár még a szüleimre is otthagyom.
Egy volt legjobb barátnőm is otthonhagyta egy teljes hétre a lányát, mert ők síelni mentek. 4 hónaposan megint otthonhagyta 1 hétre. Meg neki az volt a mottója is, hogy ne szokjon hozzá, hogy had tudjon független maradni. Azalatt az 1 hónap alatt, amíg szoptatott is végig cigizett (persze a terhessége alatt is végig, mert: "az orvos is azt mondta, hogy inkább szívjon el pár szálat, minthogy ideges legyen" ). Ugyan lett volna még teje, de abbahagyta a szoptatást, mert félt, hogy lógós lesz a melle. Már nem a barátnőm.
(Bocs, hogy ezt most neked írom, csak erről az otthonhagyásról ilyen emlékek ugrottak be. )
20140901102739
 
 


A kislány először 3 hónapos se volt!
20140901102739
 
 


Hajni :D
most kezdjem az elejétől???? vagy röviden?

röviden: nem lehet hozzászokni, nem nyugtató, egészen máshogy hat.
ha érdekel bővebben, akkor leírom holnap... de az tényleg hosszú.
(anyu homeopata orvos)

könnycsatorna: ha folyik a könnye, akkor nincs elzáródva.
masszázs: körkörös mozdulatokkal a szemzugban, az orrcsontnak nyomva, ált. bejön.

otthagyás témában szerintem a személyiségzavar és a szülő-gyerek bizalom kérdése vallom, hogy nem ezen múlik.
én 5 hótól bölcsibe jártam és mégis úgy gondolom kivételes kapcsolatom van a szüleimmel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :P ,
tök jó! :D Leírnád? Jöhet priviben is, köszi! :D
Nincs neki könnye. Akkor megpróbáljuk a masszírozást!
A bölcsiben ott is aludtál? Én nem tudom elképzelni, hogy használjon egy gyerek lelkivilágának, ha magára hagyja az anyja, mégha csak 3-4 napra is. Szerintem ennek még nem itt van az ideje. Talán már óvodáskorban nem gáz. Szerintem.
20140901102739
 
 


du. leírom.
(a chamomilla vulgaris, amúgy sima mezei kamilla, abban pdig nem sok nyugtató van :wink: de a dolognak nem is ez a lényege, mert a homeopátiában arzént is használnak mégsem mérgeznek meg vele senkit)

persze, hogy ott is aludtam, különben minek vittek volna el :wink:
de a 2 öcsém is így volt. én egyetem alatt születtem.

nem azt mondtam, hogy használ, hanem azt, hogy a gyerek-szülő kapcsolatot nem ez határozza meg, és a gyerek kiegyensúlyozottsága nem ezen múlik.
A fiúk is ottalszanak a bölcsiben 1 éves koruktól, akkor 1 napot jártak, ami 2 éves korukra lett folyamatosan 5 napra emelve.

9-10 hó alatt elég sok helyen leírják gondot okozhat a huzamosabb idejű magárahagyás, mivel ott még nincs meg az önálló éntudat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!!!!

Meli vagyok,Hajni barátnő-unokatesója és én adom a fiamnak a Chamomillát!!!!!!
Ne haragudjatok,h idejövök,de tényleg szükségem lenne a véleményetekre,mert Hajni alaposan elbizonytalanított,de Dénesnek tényleg jóval kevesebbet adok az előírtnál(ill.ajánlottnál)és amióta Hajni szerint ne adjam,mert függőséget okoz,azóta meg csak este!!!!!
Egyébként nagyon jó gyerek,természetesen sír,ha van valami baja,de mosolygós,vidám,de a fogzás miatt sokat szenved.Látom,ez nem hiszti,tényleg fájdalmai vannak.Szerintem még mindig jobb a közönséges kamilla,mint a panadol baby.
Orsi,kérlek írd le nekem is a véleményed részletesen,jöhet priviben is!
Nagyon köszönöm!
Hajni,nehogy azt hidd,h neheztelek rád,tudom,h csak jót akarsz!!!!
Puszillak

Szép napot nektek!

Kép Kép
meli1118
 
 


A homeopátiás szerek nem okoznak függőséget, úgy tudom! én inkább ahhoz nyúlnék mint antibiotikumhoz, vagy fájdalom csillapítóhoz, ha meg használ is akkor meg pláne!

bár Orsi!!! :lol: szerintem járatosabb benne!!!
és részemről én örülnék, ha nem csak priviben menne homeopatia :)

addigis egy link róla:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... RIS&step=2

szerintem nagyon jó kis oldal, nem szakembereknek, itt tudsz böngészni, ha valamit nem ismersz!

katyerina
 
 


meli1118 írta:Ne haragudjatok,h idejövök,de tényleg szükségem lenne a véleményetekre,mert Hajni alaposan elbizonytalanított,de Dénesnek tényleg jóval kevesebbet adok az előírtnál(ill.ajánlottnál)és amióta Hajni szerint ne adjam,mert függőséget okoz,azóta meg csak este!!!!!

még egyszer nem okoz függőséget
gondoljátok már picit végig! a kamillatea okoz függőséget?? hogyan okozna?

Jövök másik példával. Ha menstráció alatt görcsölsz én nospát veszel be rá, akkor Te nospafüggő vagy??? vagy ha fáj a fejed és gyógyszert veszel rá akkor gyógyszerföggő vagy?
NEM :) fájdalomcsillapításra használod.
A babának fáj valamije ergo míg fáj addig kapnia kell a chamomillát, hogy ne fájjon, ha nem adod, megint fájni a fog, de nem azért mert kamillafüggő lett, hanem mert fája neki.

nem kell az adagot sem csökkenteni.
"krónikus" hasfájásra/fogfájásra én úgy adnám, hogy napi 3szor 2 golyó.
akkut dolgokra pl. láz, óránként 2 golyó az első napon, második nap 3 óránként 2 golyó, utána napi 3szor 3 golyó, míg el nem múlik.
lázra: atropia belladonna ch15 v. ch9 v. d10-15
a lényeg, hogy közepes potenciál legyen

tényleg most dolgoznom kell, de este szívesen írok a homeopátiáról

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,köszikösziköszi!!!!
Nem akarlak zavarni a munkádban,de amikor lesz időd,szívesen meghallgatnám részletes véleményed!!!!!
Meli

Kép Kép
meli1118
 
 


meli,
cuki ez a mackós számláló!

Látom, vihart kavart picit az otthagyás-kérdés. Persze, vannak bátrabb szülők is, de az az igazság, én is Hajnival értek egyet, pl. azért, mert én már akkor is látom a gyerekeken az elbizonytalanodást, mikor anyósomék a járóka fölé hajolnak.

Aztán meg van egy csomó olyan dolog, ami nekik természetes, én viszont ordítanék, hogy ezt ne csinálja. Így nem merem rájuk hagyni, mert akkor aztán tudom, hogy szabadon csinálná a hülyeségeit. Pl. mikor még picik voltak, náluk voltunk. Sütizni akartak, és aszonták: vigyem be a gyerekeket, tegyem le a hálószobájukba a nagyágyra. Kb. ötször elmondta ugyanezt és én ötször azt válaszoltam, hogy nem hagyom őket egyedül egy másik szobában. Ezek után úgy tudom elképzelni, hogy ha náluk lennének, tuti magukra hagyná őket, ha úgy van kedve. De akkor még nagyon picik is voltak, buktak is. Nem beszélve arról, hogy itthon ugye mosunk mindent nagy gonddal a babamosószerrel. Én meg rakjam le őket az ő kutyaszőrös, használt paplanjára. Lehet, hogy ez apróság, de nekem meg nem, mert mindent így kezelnek.

Meg nyomatta nyáron, hogy majd kiterítünk pokrócot a kertjükbe és akkor le lehet rakni őket. Azt is úgy képzelem, hogy otthagyja őket egyedül a kertben, jöhet macska, bogár, madár. És egyébként azért utálom a hozzáállásukat, mert rohadt erőszakosan nyomatják a szövegeiket. Kérdeznek valamit, én válaszolok, ők meg megkérdezik még 20x ugyanazt, hogy zavarba hozzanak. Pl. múltkor a "mikor vihetjük el őket?" - "hát az még sokára lesz!" 10 perc múlva: "Mikor vihetjük el őket?" Vagy... (még a kórházban, pár naposan): "hol a cumijuk?" - "Nem lesz cumijuk." Pár nappal később: - "Hol a cumijuk?" Vagy... "Mikor lesz már a Norinának fülbevalója?" - mondom, majd ha már ő el tudja dönteni, hogy akar-e vagy nem. Ezt még kb. 3 másik alkalommal is megkérdezték. Na, hát ilyen "kedvesen" figyelnek az emberre... mondhatok én bármit. Ezek után elképzelem, a gyerekekre mennyire tudnak figyelni. Rájuk húzzák a hülyeségeiket, fáj a hasa...stb.stb.

Gondolom, ez sok mindentől függ, hogy okoz-e kárt a magára hagyás... mindenesetre bennem él egy nagyon-nagyon rossz érzés azzal kapcs.ban, mikor otthagytak gyerekkoromban nagymamáméknál. Pedig nem voltak rossz emberek, sőt engem is szerettek... de mégis nagyon MÁS volt.

Néha ugye azzal védekeznek emberek, hogy úgysem emlékeznek vissza a gyerekek az első időkre, szerintem meg pont ez a veszélyesebb időszak, merthogy a tudatalattijukban rögzül ez a rossz érzés, aztán majd szegény felnőttként találgathatja a pszich. rendelőben, miért utálja magát vagy miért nem működik az élete...

orsi,
lécci ne kezdj el velem most veszekedni azé' amit írtam!

Melcsi,
bocs, tényleg panaszkodom anyósékkal kapcs.ban. Próbálom mondogatni nekik is, de falrahányt borsó. Ami lepereg, azt ide... Bocs.

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:orsi,
lécci ne kezdj el velem most veszekedni azé' amit írtam!

szoktam én veszekedni? :shock: :oops: :oops:
maximum a véleményem írom le....

azt meg amit írsz maximálisan meg tudom érteni. Úgy gondolom, hogy ez a hevességed és tiltakozásod idővel meg fog változni, és idővel Te is rájössz arra, hogy a nagyszülő nagyszülő marad, ha te meggebedsz akkor is.
Igen anno én is jókat dühöngtem anyósékon, hogy etetések között nassoltatják a gyereket, meg ez meg az meg amaz... de rá kellett jönnöm, hogy ha 100szor mondom is el, akkor is azt fogják csinálni, amit ők akarnak, akkor is ha nekem ez nem tetszik, és az is nagyon igaz, hogy nem ezen a 3-4 napon fog múlni a nevelésük, mert az itthon dől el.
Én most úgy állok ehhez, hogy a nagyszülőknél szabad a pálya, egyrészt ha pl. két etetés között nassolnak, akkor neki nem fogja megenni az ebédet, másrészt itthon megeszi, így nem nagyon izgat, hogy ott mit csinál.

A másik, hogy én továbbra is úgy gondolom, hogy elbeszélünk egymás mellett:
- sosem álíltottam, hogy a gyereknek mind1, hogy ott van-e az anyja vagy nem
- és sosem mondtam, hogy nem emlékszik rá
- azt sem mondtam, hogy használ a gyereknek ha mással van
....
amit én mondtam, hogy nem ezen múlik a szülő gyerek kapcsolat, és az ősbizamon sem sérül, ha a gyerek 1-2-3-4 órára mással van.
Mert az ősbizalom alapja az a sok-sok dolog, amit tőleg kap, amikor együtt vagytok. Ha a gyerek érzi, hogy rád mindig számíthat, akkor ő akkor is magabiztos, és kiegyensúlyozott lesz, amikor nem vagy vele.

uts. gondolat... sosem mondtam, hogy 1 év alatt huzamosabb időre nagyszülőkkel kellene hagyni a gyereket, én sem hagyom/hagynám max. 2-3 órára.
viszont úgy gondolom, hogy 1.5-2 évesen el lehet már kezdeni a köldökzsinór hosszabbra engedését.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! Hát, az otthagyáshoz hozzá tudnék szólni, csak hosszú lenne... majd jövök még később. Most rohanok mosni, vasalni, de előtte csináltam egy képet nektek a Next-es csomagomról, egyszerűen szuper!!!
Kép

Ezt a másikat meg ma csináltam, a kép a nyugalom megzavarására is alkalmas, csak erős idegzetűek vessék rá pillantásukat... :lol: :lol: :lol:

Kép

dkata
 
 


Sziasztok!

Néhány héttel ezelőtt már jelentkeztem, akkor Zorka hasfájásval kapcsolatban kértem tanácsot tőletek. Akkor megígértem, hogy jönni fogok....most jutottam el idáig. Ha még befogadtok, akkor szívesen jönnék rendszeresen, igyekszem minél előbb képben lenni...bár olvasni napi rendszerességgel szoktalak titeket, úgyhogy menni fog remélem. :)

tiko
 
 


Kata: nagyon művészi ez a kép és nagyon tetszik! Gyönyörű szempillája van Bálintnak! Tényleg tök jó kép...és a Mex-es ruhák is jók!

Én egyszer már otthagytam anyóséknál Zorkát 3 órára...de rohantam érte :)

tiko
 
 


Szia Tikoooooooooo!
Agrave :wink:

Hogy áll a hasfájás??????? Nálunk talán most kezd múlni... talán :roll: de már le se merem írni mert akkor mindig visszajön :? . Én személyszerint nagyon örülnék ha visszajönnél :lol: :lol: ! Talán kezdhetnél egy képpel :wink: :lol: !

Nagyszülők...
Csajok örüljetek hogy vannak... :cry:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Kata!

Csudaszép ez a gyermek! Gyönyörű szempillák!!! :D

Anikó!

Végül maradt a sütőtök meg a gesztenye. Húúúúú mire megpucoltam a fél kiló gesztenyét.... :evil: . Szóval azokat egészben fagyasztottam a tököt meg pürésítettem és úgy. Ezeket azért raktam el mert nem tudom hogy lesznek-e még februárban. Én úgy tudom hogy nem. Cékla lesz még akkor?

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: