Új privát üzeneted érkezett!

sági, ágiboldi
ááá, én pont vlh úgy értettem a kérdést, ah ti megválaszoltátok.

mazsi
húúú, az a cékla n durván hangzik

lorca
látom, mindenki kap bántó megjegyzéseket. azt hittem, h csak rajtam látják, h sokszor vagyok bizonytalan :(

bella
kele is kapja a cebiont minden nap

pankaa
értem amiről írsz, de rem, nem ilyen sarkos a dolog, mert nem tudom milyen lesz kelével a kapcsolatunk, amikor hetente 2x egy órán át vigyorogva (=értsd bátorítónak szánt mosoly) nézem, ah torka szakadtából ordít a tornán :cry:

majus3

Persze, h nincs harag. Én se tudok úgy ebédelni, ráadásul sajna ha nem alszik, akkor Boldival folyamatosan foglalkozni kéne, nincs el egyedül, most is itt ül az ölemben és pakol :roll:

Május, nálam van a krumplinyomód! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Május!
nem ilyen sarkos, perzse, és én is végig néztem 2 hétig,amint a tornán üvölt egy órát, és néz rám a nagy szemeivel, és még fogom is 2 hétig nézi decemberben.Sajan ez van, akkor nem tehetek semmi, ez az ő érdeke(a torna).
Az a baj ezzel a netes fórumozással, hogy sokszor félreérthető így írásban az ember,mintha személyesen beszélnénk meg a dolgokat(ezért is jók a talik!), és mivel nem ismerjük egymást, így teljesen másképp jön le a dolog.
Na de ha most ezért a véleménynyilvánításért, és nem bírálatért!!!! megharagszatok rám,a kkor ez van.Sajna nem mindig tudom jólmegfogalmazni a gondoloataimat.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Timi
Nagyon köszönjük a vendéglátást! Nagyon jól éreztük magunkat. És annak is örülök, hogy a te általad leírt útvonalon jöttem, mentem. Nem is tudom eddig miért nem arra mentem! :wink:

Mazsi
Ne aggódj, már velem is fordult elő hasonló. Remélem azért kijön a nacidból! :wink:
Én múltkor a sütit égettem oda. Az bezzeg bent volt a sütőben. Azt hittem, hogy kikapcsoltam, közbe meg a kétkezességemnek hála csak takarékra vettem. És otthagytam a sütőben! Persze szénné égett! :evil:
Jó az új séró! :)

Bella
Cebion újszülöttkortól adható! De asszem van homeopátiás immunerősítő is, de a nevét sajna nem tudom.

Sírnihagyás
Volt már rá példa. Nekem egy örökkévalóságnak tűnt. A telken a család nem hagyta, hogy bemenjek hozzá. Sz@r volt. Egyébként rövidebb időre most is néha hagyom, főleg este. De csak mert ha sír egy kicsit rendesen, utána el tudom altatni. Előtte nem, max szopival.

Bozotka
Én is sokszor úgy vagyok, ahogy te is írtad. Csak húzom az időt a szopimegvonással. A végén úgyis beadom a derekam. Most már nem is csinálom, mert látom nincs értelme.

Lorca
Hogy vagytok?

Nanica
Nálunk én vagyok ill. voltam a bulizósabb. Úh. nagyon megértem a férjedet, csak nekem még nehezebb elmenni. De majd egyszer!!! :twisted:

Tudom, hogy a talisok tudják, de azért leírom. Olyan büszke vagyok Brigire, a talin megállt vagy 5 mp-ig teljesen egyedül kapaszkodás nélkül! Szegény nem tudta utána, hogy miért puszilgatom őt halálra! :oops: :lol:

Képeket majd a hétvégén teszek fel, most a párom itt ül a sarkamban a gépre várva! :twisted:
lora7

vagyok csak apa elzavart a géptől :twisted: :lol:

szóval szép kis napunk volt :lol: de 4 adag nyavalyás cékla+krumpli a fagyóban :lol: :lol: :lol:

sági,ágiboldi
nem vagytok sz@r anyák!!!!

én spec nem vagyok képes sírni hagyni azt hiszem 7 perc volt a amx mert azért próbálkoztam :wink: :lol:
bár Lea leginkább az elalvásnál igényli a dajkálást egyébként meg elvan csak ott legyek a közelben :lol:

de a barátnőm kezdettől fogva letette hagyta kicsit sírni a lányát és Sugi megtanulta h egyedül alszik...nincs hurcolászás babusgatás...most persze h jön a tesó és látja h Lea milyen kicsit tart tőle h kap egy ilyen bébit...
de azt azért bevallota h benne kb 3 hónap elteltével jelentkeztek először az anyai érzések, addig egy tejgyárnak tartotta magát... :shock: :lol: lehet h így könnyebb volt? nekem nem ment az elején sem :lol:

majus
ne foglalkozz az "okos " tanácsokkal :wink: nem minősíteném ezt a fantasztikus eméletet :lol:

Kele későn érő tipus :lol: :wink: és ennyi :lol: a drnő mit mondott a fejlődésére (merth 1 hónapot adott neki legutóbb)

nanica
mi sem bio cuccot adunk Leának
bár mi sokmindent kapunk anyáéktól és apukám megrögzött "kertész" még neki sem sikerül bio cuccot előállítani :roll: de legalább tudjuk mivel permetezett :lol: egyébként pedig nem bízom a biopiacosokban sem mert bki bmit mondhat :lol:

gesztenyét még én sem főztem de szerintem semmi extra megfőzöd lemáozod és kész

pároló edény
egy mezei, noname két párolószintes lábaskészlet 4600 Ftért vettem a vasedény boltban.
Alma 5 perc ,krupli , répa 5-10 perc cékla sok perc :twisted: mire kész :lol: Tudok a két szint miatt egyszerre többfélét is párolni és teljesen más íze van a főzött dolgokhoz képest

bella
Vitacolan vagy Cebion az első alán komplexebb és több vitamint is tartalmaz a Cebion csak Cvitamin

bárányhimlő mellékhatás
azt nem kérdeztem meg pontosan a drnő melyik mh-al találkozott de a bárányhimlő mellékhatásai lehetnek: agyvelőgyulladás,vérmérgezés, ill különböző idegrendszeri elváltozások izomhypotonia stb súlyos esetben halál :shock: (ez utóbbi persze főleg az immunhiányos babáknál fordul elő)

mi mindenesetre beadatjuk de van olyan ismerős is akik szintén beadatták és mégis megbetegedett a gyerkőc :shock: :shock:

sno
én nem vennék még cipőt ki tudja mekkora lesz tavasszal a lába :shock: egyébként most láttam egy cipőboltban h már van
16-os kiscipő (Lea lába kb most ekkora) Siesta 7900Ft :shock: :shock: :twisted:

lin,sági
apa honnan tudja h nem néznétek ki dögösen egy klassz rövid frizivel :?: :lol: :lol: meg kell lepni őket
Ati is jobban szerette a hosszút addig amíg nem csináltak egy jó kis rövid frizit nekem :lol: :wink:

sági
milyen ülés mellett döntöttetek és miért? gyűjtöm az infokat januárra :lol: :wink:

pankaa
Ati vette meg magának ezt a labdát ami gyerekkora egyik kedvence volt műanyag kis bizbaszok tartják a gömböt össze és tudod össze lehet csukni a lasztit aztán szétnyílik stb...

"Én nem látok szatyrokat, még pipere tatyót sem " na ezen kb 20 percig :shock: gondolkoztam h mit akarsz ezzel üzenni :shock: :lol: :lol: :lol: látszik mennyire toppon vagyok ma :lol:

csörgő
na ne már!!!
FP-ben sem lehet megbízni? :shock: :twisted: :twisted: eddig nem hinyzik a festék de akkor majd sasolok

a gyöngykészletet hallottátok? ha lenyeli a gyerek droggá alakul :shock: :shock: :shock:

tejtermék
ha nincs allergiás a családban akkor esetleg el lehet kezdeni 10 hónapos korban ha van akkor 1 éves korban érdemes
mi csak akkor fogjuk...mármint 1 évesen

napi foly menny 7-9 hónapos korig 125-145 ml/tskg 10hónapos kortól 110-125ml

az ajánlott étkezési mennyiség 8-10hós korban 210-240ml /4-5x naponta

na ettől mi még messze vagyunk a 4-5 kajcsitól is és a 240ml-től is :lol:

de persze Leán ez nem látszik :lol: most hetente váltakozik egyik héten 200-230g-t másik héten 50-60g-t hízik

timo
ha Lillus jókedvű , mozog rendesen szerintem ne foglalkozz a gyarapodással

most mennem kell apa elzavart :cry: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Még annyi, hoyg edig 2x volt olyan, hogy 4 órán át üvöltött, és nem lehetett semmit kezdeni vele!Nagyon rossz volt, sírtam én is.És jött indenki a tanácsaival, pedig én sem tudtam,mit kéne már tenni.
És sírós volt egészen addig, amig meg nem tanult mászni!!!!Azóta tényleg csak akkor sír, habaja van.Elvan magában, estefelé, már nyűgibb, de nem sír, csak jön utánnam mindenhová. :lol:
Mászsás előtt nagyon frusztrált volt, hogy enm tudja azt, amit akar fizikailag.Még ygerekpszichológushoz is elvittem, hogy mit lehet kezdeni egy hisztis gyerekkel, mert gondoltam, hogy ez okozza a nyűgjét.És amikor a pszichológus mondta amit gyanítottam, akkor kicsit megnyugodtam.Ezen át kellett esnie, nem tehettem semmit.
Próbáltuk éjjel is kezdfetben sírni hagyni, hátha magátólis megynugszik, de ez nekünk nem jött be, mert csak jobban belelovalta magát.Így jött az, hogy ugrottam az első pisszenésre.És ez ma is így van, és így nincs nagy jelenet.Fel sem ébred teljesen, nyekkent egyet, bemegyek, iszik, cumi betesz, falnak fordul és alszik tovább.
Más gyereke megynugszik 2 perc után, és visszaalszik magától, Emili nem ilyen.Talán ezért is nem hagyon sírni, mert már megtanultam, hogy nála ez nem jön be.De ez gyerek függö is, nem azt mondom ezzel, hogy ez a helyes, és követendő!!!!Csak nálunk így működik a dolog. :wink:
Egy a lényeg, hogy szeressük a gyerekünket, és szívből, szeretettel cselekedjünk!És biztos vagyok benne, hogy ez mindenkinél így működik!!!! :wink:

Kép
pankaa

Na apa elment zuhanyozni! :lol:

Panka
Te se vedd a szívedre, szerintem Sági nem az a sértődős fajta. Ugye Sági? Látod Ágiboldi sem haragszik.

Sági
Engem is érdekel, hogy milyen ülést vettetek és miért. Ma már azzal voltatok Timonál, igaz? Kár hogy nem néztem meg. Na majd az uszinál!

Mazsi
A napi folyadékmennyiséggel mi van ha még szopik? Brigi még mindig nem iszik semmit. De min. 6x szopik. Persze fogalmam sincs hogy mennyit. :roll:

Nanica
Én sem bio cuccot adok Brigónak. Csak ha kapok innen-onnan. Max. igyekszem a piacról néniktől vásárolni és nem a bevásárlóközpontból. Bár szerintem uazt árulják nagyjából. :roll:
lora7

Lora!
Ok, nem veszem a szívmre, én sem vagyok sértődős.Csak szerettem volna tisztázni a dolgokat, nem szeretem, ha félreismernek/értenek! :wink:
Briginek gratula!Nagoyn ügyes!!!Emili is bepróbálkozott már az egyedül állással, de mindig fenéke tottyant. :lol: Ez még nekünk messze van.Vagy ki tudja. 8)

Kép
pankaa

Panka,
Nyugi, semmi gond nincs, csak érzékenyebb vagyok a kelleténél. Szerencsére Peti nem egy nagy sírós, természetesen neki is vannak rossz napjai és nekem is!

Ilyen ülést vettünk:
http://www.roemer.hu/termek/roemerkingt ... plus.html#

Törésteszten a legjobb, viszont meggyőztem magam, hogy 20 ezer forintot nem ér az isofix. Ma volt éles bevetés és Peti nagyon élvezte a kilátást előre meg oldalra. Hazafelé simán elaludt benne és menet közben is sikerült az ülést hátradöntenem úgy, hogy a Peti jobb hátul ült én meg term. elöl.
Vendég

Na, még nem végeztem az olvasással, de írok gyorsan, mert Linusapu rágja a fülemet! :D

Köszi a biokajás és a gesztifőzős tippeket! Megnyugodtam, amit tudok, azt én is inkább a piacon veszek, mint a hiperben. Van még pár kiló "bio" almám anyuéktól, de más nem termett a kertben, igy csak ez maradt!

A gesztenéyt ki kellett dobnom, a hét elején kaptam és a hűtőben tartottam eddig és valószínű megromlott a párás helyen. Főzés után derült ki a biibi: ízre olyan volt, mint ami már megerjedt kicsit.

Mazsi: cékla :? Én kimostam mindent rögvest és nem maradt nyoma, hálistennek. De az erkélyajtómon találtam még ma is céklapöttyöt!
Jól hangzik ez a párolóedény, lehet, hogy én is szétnézek.

Kétnyelvűség: a párom anyukája német (nem sváb!), apukája magyar. A sogórom még németországban született, és itthon az oviban kezdett magyarul tanulni, nincs vele semmi baja, mindkét nyelvet tökéletesen beszéli. (jópár éve visszaköltözött) A párom már itthon született, és csak az anyukájától hallotta a németet, illetve a suliban tanították neki. Konyhanyelven beszél, anyanyelven ért, írni, olvasni utál németül. Középiskola végéig szinte ebből a tudásából élt, nem tanult semmi újat! A nyelvizsgánál az írásbeli volt a legnehezebb! Ha anyukájuk németül is szólt hozzájuk, leggyakrabban magyarul válaszoltak, talán mert az volt a dominánsabb nyelv a környezetben.

nanica

azt hiszem Lea fodrász lesz... :shock: megint csak hajszárító mellett hajlandó elaludni úgy h közben persze dajkálom :lol:

kijöttek a foltok a farmerből is és a rongyszőnyegből is :lol:

lora
Lea sem iszik semmit plusszban 7-8x szopizik a 2xi kajcsi mellett

vmit még akartam de inkább elteszem magam holnapra :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Bocs, ha régi témákat vetek fel újra!

Tényleg, szepa ellen nem jó a hordozás? Az ok, hogy nem lehet mindig cipelni a popójukat, de egy egy nyűgösebb alkalomkor talán.

Én ma hátihordtam Linust, amig mostam a gesztenyét, de le kellett raknom, mert nézni akarta mit csinálok és majd kitekredett a kendőből!

Panki: halról az olvastam, hogy 10 hósan már lehet próbálkozni, de csak kis (kiskanálnyi) adaggal, 2-3 napon át, hogy érzékeny e rá. Majd fokozatosan növelni. Ha biztosra akarsz menni 1 éves kortól javasolják. A könyv a lazacot ajánlotta, igaz kicsit drágább alapanyag, de sok jó van benne, és kevéske kell belőle.

A hülyülés szerintem kismamajelenség. Én pocakosan nagyon szétszórt voltam, most mégjobban.
Lelkesen szoktam meséni anyunak, mi történt velünk a napokban, mikor már mosolyog előre a csattanón,akkor már tudom, hogy ezt egyszer már elmeséltem... de van, hogy galád módon hagyja végigmondani... :roll:

Házi májkrém: nagypapám csinált hasonlót, de azt sertésmájból. Emlékszem mindig kis tormás üvegbe tette, nagyon szerettem az ilyen májast is, annak ellenére, hogy a májat csak felnőtt fejjel szerettem meg!

Timo: ne aggódj Lillus súlya miatt, ráérsz, ha esetleg tényleg a dokid, védőnőd aggódik, de ilyen nem lesz! 8)

BCG: ha a megeredés alatt azt érted Dinyus, hogy nem fakad ki? Nekünk csak a göb érződött, de mostanra szinte teljesen elhalványult. Megkérdeztem a védőbőt, hogy nem e kell újra oltani, és azt mondta, hogy 3 hósan ellenőrzik és ha akkor nincs nyoma, akkor 6 hó után újraoltanak. Nálatok is így volt? Vagy később tűnt el? ( Nem nyugtatott meg a védőnő! Bár tudom, hogy pl németországban már nem is adják! Sőt a Vigantol helyett mást adnak, az olaj mellékhatási miatt!)

Dinyus: most megilyedtem: Linus is hasonlóan van az üléssel, de én (most kövezzetek meg) elég sokszor ültetem az etetőszékbe! Napi kb fél -1 órát van benne ( nem egyhuzamban.)
Az ölemben ülve ...

feláébredt

nanica

pankaa
sztm jól vetted az akadályt, mi "régiek" már megtapasztaltuk, h van ami érdekes módon nem olyan olvasva, mint leírva :?

mazsi
nem a mi dokinőnk volt, de sztm ezek uolyanok. szerinte sincs lemaradva kele, mert szépen tartja a fejét hason (ez nem igaz, úszáson még én is láttam, h folyton belelóg a vízbe az orra :( ), de azért adott beutalót a dévényhez, 16-ra van időpontunk...
tényszerűen a hasáról azonnal átfordul a hátára, ezen kívül _semmit_ nem csinál. mindenki nézze meg a vonalzónkat és ítélje meg, h ez rendjén van-e így? én már nem mondok semmit.....

drogos játékot láttuk a hiradóban, apa aggitált is, h biztos lehet még kapni, ő kipróbálná :lol:

lora
szopimegvonást már régen feladtam. gyakorlatilag most már tényleg igény szerinti szopi van nálunk, ha nyűglődik, először azt próbálom be. ezért is lepett meg, h nem hízott eleget :roll:
inni kele is csak random iszik, ha eszembe jut néhanapján odaadni neki az aventes csőrös itatót. tud belőle inni egyébként

ágiboldi
krumplinyomót átveszem, számold a kamatokat :lol:
hátha ezzel én is tudok majd ragacsos krumplit csinálni, mert az enyém nem az bibibiiiiii :lol: :lol: :lol:

sági
gratu az új üléshez. unokatesóméknak maxi cosi van, de még kele is befogta a száját a "felnőttes" ülésben :lol:
ja és felszereltük mi is a hintánkat! kele elfehéredő ujjakkal kapaszkodott, irtó cuki volt :lol:

majus3

nanica
hordozás sztm okés, ha bírod :wink: h tudod a hátadra rakni kendőben???

majus3

Mindenki tudja mia siesta? :shock: Miaz?

Mazsi, de ugye a folyadékmennyiség csak akkor ennyi ha nem kap kaját? Ha a kajából megvan az előírt akkor nyilván nem kell ennyi, ugye?
Sztem már kevés a tejem, úgyhogy lehet, h jobban kéne nyomnom a teát?

Valaki mondja már, h a "nem bírom sírni hagyni" az nem mindenkinél azért nem bírom mert annyira aranyos kedves szegény ártatlan gyermek akit megsajnálok, hanem azért nem bírom, mert kitépődik az idegem a bőgéstől és inkább felveszem hogy csend legyen... :oops: Nálam azért ez a két indok fifti-fifti :wink:

Boldi se biot eszik. Az elején krumpliból azt vettem, de aztán a nyúlósság miatt többet semmilyet :lol:

Szepa és hordozás: Boldi ruhástul 10 kg! Inkább a gyatyámnak ordítson (ahogy Sno fogalmazott :lol: ), próbálom ülve-fekve szeretgetni :wink:

Május, egyszer szeretném személyesen végignézni, h hogy csinálsz nem ragacsos krumplit!

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
A gyereksírás az elején teljesen kiborított, frusztrált. Az alapból kimutathatatlanul alacsony vérnyomásom kb 200 lett, pedig Nati is olyan 20 perc/nap sírást produkált. Terhesen nagy rettegés volt, hogy mi lesz, ha egyszerre kettő ordító gyerek küld a plafonra. Szabi megszületett, azután rájöttem, hogy nem zavar, nem idegesít és nem küld a gyereksírás két tonna adrenalint az agyamba. Azt hiszem, Szabi egyedül még nem is érte el a szintet, amitkor úgy kattan az agyam és ... azt csak ketten együtt. :twisted: Az, hogy felveszem, amikor sír, az én választásom. Szabi 8 kg, Nati 13, és tény, hogy együtt már lődözik a teljesítőképességem felső határát. :wink: Pláne, amikor felveszem mindkettőt és elkezdik rugdosni egymást. :D Én is próbálom azért ülve megoldani a hurcibálás és szeretgetés nagy részét. :lol:
Siesta: gyerekcipőmárka, van benne döntött sarkú, magasított szárral, amit a gyerekorvosok szoktak ajánlgatni. Ilyen még a Dr Leo. Erre gondoltál?

Kép KépKép
lorca

Lorca, köszi, cipőmárkában még nem vagyok otthon.

Kép
Kép
agiboldi

Apa hazajön, Nati meg szereti kibontani a teásfiltert, ezért mindig lerohanja, hogy csináljon egy teát. Robi nem volt elég gyors, csak beköszönt, mire Nat rohan a konyhába.
Nati: Ne menj el, most csinálom neked a teát, huncut-muncut!

Anyukámnak is mond jó dolgokat. Találtunk pár hajcsatot, beletettük a hajába, anyukám kiküldte, hogy nézze meg, milyen szép! Visszajött, betette az enyémbe, majd mondta, hogy anya, menj ki, nézd meg magad, hogy milyen szép vagy. Visszajöttem, mire kitépi a hajamból és anyukám hajába nyomja. Elgondolkodva ránéz, majd mondja, Mama, menj ki nézd meg magad a tükörben. Kimentünk, majd anyukám: Natikám, mama szép?
Nat elgondolkodva ránézett. Majd: "Melyik?" (anyós is mama)
Szegénykémet egy kicsit zavarba hoztuk, ahogy nevettünk :wink:

Nanica,
Szabit és Natit is ültettem, mielőtt fel tudtak volna ülni maguktól. Nati különösen ügyetlen volt felülés terén, nem jött rá a technikára, pedig már mászni is rég tudott. Nem bírtam kivárni.

Sági,
Melyik színben vettétek? Nagyon tetszik, az isofix még a mellette lévő ár plusz 20 lett volna?

Kép KépKép
lorca

Mazsi,
Olyan jó, hogy mindig új érveket kapok arra, hogy ne csináljak céklát. :oops: :lol: De azért jó, hogy Lea szereti! Enyémgyerek attól tartok, hogy csak az étteremben fog vele találkozni, köret címszó alatt. :wink:

Bella,
Jobbulást mihamarabb! :( Hogy van Berci? Luca is nagyon beteg, vagy ő könnyebben viseli?
Szabi már jól van, még köhög időnként, meg szörcsög, de a láz az jött és ment. Nemigazán tudom mire vélni. Ez a nagy hazahozza dolog gondolom nem vígasztal. :? Nekünk dokinéni mondta, hogy a Pneumoc. ellen érdemes oltatni Natit, mert azzal Szabit védem. Annyira azért nem jött be, mert tőle kaphatta el Szabi. Nem tudtunk elmenni a fülészetre a dinnye gázos miatt. Persze lehet, hogy ő sem tudna jobbat mondani. Lehet, hogy Natinak van egy gyulladt góc valahol, talán orrmandula, azért ne gyógyul ki teljesen. Vagy csak peches. Nati még csak közösségbe se jár igazán. Tavaly is végig ilyen nem egészséges de nem is beteg állapotban volt egész ősszel.

Nanica,
Nati 19 hónapos korában költözött saját szobába, saját ágyba. Nem volt gond egyszer sem, nem jött át, pedig nyitva volt az ajtó a két szoba között. Addig fokozatosan vonultam vissza. A családi ágy mellett volt egy roggyant szakadtka, azon aludt Robi és éjszaka az első szopi vagy simi után még visszamentem hozzá. Nem tűnt fel neki igazán. Most persze visszaesés van, mert Szabi kitúrta Robit és ő is átkerült a másik szobába. :wink:
Mi sem bio..

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Május!
Köszi.Itt én még ugyan újnak számítok, de másik topikban is volt már hasonló, hogy vmit nem úgy értett a tásaság, ahgy azt az illető gondolta.Ez az írott szöveg hátránya sajna.Ezért szeretem tisztába tenni a dolgokat. :D

Ágiboldi!
Biztis én nagyon érzékeny vagyok a gyereksírásra, már kislánykoromban sem tudtam elviselni ,ha sírt egy baba,mindig azt hittem, hogy bántják, vagy fáj vmije. :roll: És én is sírni tudtam volna vele együtt. :oops: Mikor megszületett Emili, akkor eleinte sajnáltam, és tudtam, hogy vmi baja van azért sír, így igyekeztem mielőbb orvosolni.Utánna már tudatosan nem hagytam, mivel rájöttem, hogy annál rosszabb,miné tovább hagyom.Nálam a sírás hangja maga az nagyon zavar, de szerintem csak a mögötte rejlő tartalom miatt, nem a hang miatt.Pl. ha beteszem a járókába, mrt nem tudok tőle elmosogatni, és sír, akkor nem zavar a sírása, mert tudom, hogy csak nem tetszik neki a helyzet, és én is gyorsan végzek.Na ezt jól megfogalmaztam, de talán érthető.
De szerencsére mostanában tényleg alig sír, csak ha orrabukik :lol: .Tudom ikor éhes, és nem jut el a sírásig, mert előtte kap már enni.De ehez kellett pár hónap tapasztalat, na meg Emili közreműködése is.De az elején annyira rapszódikus volt a viselkedése, hogy nem tudtunk rájönni melyik sírás mit jelent, mert nem volt következetes.Amit neki is meg kellett tanulnia, hiszen hogyan is lett voklna az egy pár hónapos baba.
Én azt modnom, nekünk kellett egy fél év mire rendesen összeszoktunk, és megismertük egymást.Mostmár Emili is tudja, hogy nem kell sírnia, hogy bemenjek hozzá ha felébred, elég csak szólnia egy nyekketéssel, hogy ébren van.Régen úgy ordított ha felébredt, mint akit ölnek!!!!Semmi éberedezés vagy ilyesmi, kinyilt a szeme, és teli torokból!
De pl. itt van a szomszéd kisgyerek, aki már 2 éves elmúlt, és állandóan sír!Este órákon át!És még csak most kezdte átaludni az éjszakákat.Persze az anyja gondolom mindnet megtesz hogy ne sírjon, de vhogy csak nem sikerül neki megnyugtatnia, nem tudom mi lehet a baja, de már nagyon sajnálom a kissrácot.De lehet ő ilyen.>szóval a gyereken is sok múlik.

Kép
pankaa

Sziasztok,

Ezt most elküldöm, és majd folytatom a visszaolvasást, meg a képeket is megnézem, amint lehet, mert megöl a kíváncsiság, csak most bolt és ebéd.

Nanica,
8 hós adat: 9820g (apa kerek 10-esre számított).
Homokmanó: ha összecsukja szorosan a száját, akkor még jobban kikerekednek a pofizacskói, plusz nagyra nyitott szemek, olyan kis manós (a homok már nem tudom honnan származik, de mi így használjuk).
Esti/éjszakai menetrend pontosan ugyanez, annyi többlettel, hogy reggel még n8-ig visszaalszik.
És pont ue akartam kérdezni Lorcától, de aztán eszembe jutott, hogy Nati most apával alszik.
Nálunk van saját termesztésű zöldség, gyümölcs, ami szintén nem nevezhető bionak, de legalább nem volt permetezve (valahogy elmaradt idén). Amúgy pedig a sima zöldségesnél veszek. Most már nem görcsölök rajta, csak az elején akartam egy vegyszermentes átmenetet.

Dinyus,
A Weleda az nem valami természetes összetevős dolog? Mert mintha olvastam volna egy másik fórumon róla (életmód/környezet tudatos mamik).

Hozzátápi,
Működni látszik a turmixolás elhagyása. A kapros, paradicsomos cukkíni és a krumpli „főzeléket” is megette. A cukkínit a Ria-féle szeletelővel (nem akarok reklámozni) gyufa méretűre vágtam, a krumplit pedig szétnyomkodtam kevergetés közben. Volt amit szépen szétnyámmogott az ínyével, de láttam guvadt szemű nyeléseket is, sőt volt amit leszopogatott és kiköpött, de a lényeg, hogy semmi köhögés-fuldoklás.
És tegnap egy barátságosan mosolygó kenyércsücsök megtörte a gluténmentességet (teljeskiőrlésű tönkölybúza), pedig a táblázat csak 12 hónapos korban javasolja. De hát ezt mondtam, hogy nálam mindig a kínálat határozza meg a hozzátápi menetét. Most pl. a spenóton és a padlizsánon gondolkodom, mert olyan szépek vannak a zöldségesnél, de csak 10 hós kortól javasolt, akkor már nem lesz semmilyen.

Fogmosás,
Abból kiindulva, hogy egy répa elrágcsálása mennyire letisztítja a fogakat, úgy döntöttem, hogy ezen a vonalon fogok elindulni, csak még meg kell találni a megfelelő rágcsálnivalót, amibe bele tud harapdálni, de nem tud belőle leharapni nagyot. A káposzta torzsa nagyon bevált a fogak előcsalogatásához, de nem eszünk annyi káposztát. Az egész almát is jól tudja reszelni a fogaival, de nem az igazi. Na majd még keresgélek. Nem akarok erőszakkal a szájában turkálni, ha nem muszáj, ezért akarom kiváltani a fogkefét, pelust, meg aztán a rágás amúgy is hasznos.

Panki,
Ez a kezeslábasos sztori nagyon ott van a szeren! Eddig nálunk csak fordított zokni és nadrág volt (tiszteletben tartva apa érzéseit, az utóbbit nem fordítottuk vissza, így egész nap hátul volt a slicce, de még úgysem használja).

Május,
Sírni hagyás, ha érzem, hogy elfogyott a türelmem, akkor beteszem a kiságyba, és valami mást csinálok, valahol máshol, aztán amikor úgy érzem, hogy visszatért a hidegvérem, akkor felveszem. Szerintem jobban jár egy kiságyas üvöltéssel, mintha elkezdeném rázogatni, vagy felszólítanám a sürgős abbahagyásra idegességemben. De, ha oké vagyok, akkor nevelő és mozgásfejlesztő célzattal sosem hagyom sírni.

Sírás és az ősbizalom: előfordult már (kisebb korában), hogy miközben mi a konyhában vacsoráztunk, ő a kiságyban sírt (néha nekünk is kellett enni), és tök lelkiismeret furdalásom volt. Aztán végiggondoltam, hogy ő nem tudja, hogy mi akár oda is mehetnénk felvenni, tehát nem fog ránk megsértődni, és ettől a néhány alkalomtól szerintem az ősbizalom sem sérül, hiszen a többi ezer esetben pedig megyünk és felvesszük, ha sír.

Mazsi,
Lea átnéz a játékon kép szuper jó, mindenképp legyen benne a nagyiknak szánt naptárban! Az új frizura is csinos!
Ez a nap egy önuralom tréning volt, oklevelet kaptál a végén?

Panka,
Vargabéles, imádom!!!

Lorca,
Szerintem sem lehet semmire azt mondani, hogy ez a jó módszer, ez meg a rossz (mert akkor teljes generációknak kellett volna kihalni), ami a gyerek-mama párosnak jó az a jó. Tényleg csak a tuti megmondásáról kéne már mindenkinek leszokni, én is tréningezem magam, hogy a környezetünkben, ha születik majd baba, szemrebbenés nélkül tudjam támogatni az anyukát akkor is, ha homokegyenest mást csinál, mint ami nálunk bevált. Persze tapasztalatokat lehet átadni, de el kell fogadni, ha nem fogadják meg, sőt…Mi pl. ha valaki megdícséri a Sebit, hogy milyen ügyes, kiegyensúlyozott, vidám, stb. azonnal rávágjuk az apjával, hogy hát persze az éjszakai szopi! Mert nekünk is jönnek a nálunk 3 hónaposan már átaludta szöveggel.
Az jutott eszembe, hogy téged a babanet tart fitten: fel a galériára, le a galériáról!

Orsi
Kép Kép
sno

ismét szívatom magamat :shock: :lol:
Lea ma kap először zöldborsót.Na ha vmi akkor ennek az elkészítése az gáz :twisted: Átpasszírozni :shock: :shock: :shock:
Azt hiszem ezt a 2 kiskanyálnyit megkapja ma és sürgősen beszerzem üvegesben :lol:
SOS tippeket szeretnék kérni melyik a legfinomabb :lol: :lol: :lol:
Az üvegesek héjjal együtt vannak készítve? Meddig nem ehetik a héjával együtt?

na most megyek majd igyekszem du visszajönni :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Csak egy pillanatra, Mazsi, Univer, a csupajó-tenyeres fajta, abból bio is van meg nem bio is, finom mind a kettő.

Kép
Kép
agiboldi

Na jó, feltettem a cékláját főni, visszatértem.
Ria, szuper ez a hámozókütyü (hogy csatlakozzak a Sno féle reklámhoz).

Orsi, de pont azér mondják, h direkt be kell fogkefeszerűvel nyúlkálni a szájába, h szépen megszokja, h fogat kell mosni.. (mondjuk most még én sem teszem :wink: )

Panka, engem sztem az befolyásol a sírni hagyás pártolásban, h a húgom 6 évvel fiatalabb, tehát láttam milyen hisztiket nyomott. Pl. este ugye le kell feküdni. Ha a család többi tagja tévét néz, akkor is. Namost a gyerek nyilván sír az ágyában 2 évesen, de némi vigasztalás után egyszerűen nincs más megoldás, hiszen tévét nem nézhet, de az sem megoldható, h mindenki abbahagyja a tévénézést szolidaritásból (természetesen altatás és meseolvasás megvolt). Nem tudok elképzelni olyan életformát, hogy a sírások nagy részét kiküszöböljük. Tehát nagyon gyerekfüggő: amelyik akaratos az sírni fog.. amelyik megérti, h neki aludni kell, az nem. És gondolom ráadásul ez egy gyereken belül is havonta változhat.

Kép
Kép
agiboldi

Nyilván a sírnihagyást ilyen helyzetekre értem, mert ha éhes akkor evidens, h nem hagyom sírni :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok! :)

Csak egy mondat erejéig ugrottam fel, délután moziba megyünk apával! :)

Mazsi!
Csatlakozom borsó ügyileg Ágiboldihoz, Unilveres tök fincsi és héj nélkül van! :)

A fényképezőgép nem kell senkinek???

Timi
Kép Kép
timocska

mazsi
kele a tenyeres bio zöldborsót n utálta, most vettem neki másikat, meglátjuk...
sztm azok át vannak passzírozva, nincs benne a héja

sno
most úgy csinálom, h kap bolti üvegeset (legink olyat, amiben hús van), ami egyértelműen pépes, de ha én adok banánt, azt csak szétnyomom úgy-ah kézzel. de már a kölesgolyót is simán megeszi, sztm az nagy teljesítmény (mármint nem kelétől, hanem általában, tudom, h minden baba tudja már itt), pl apa látványosan fuldoklott tőle :lol:

ha már az üveges kajáknál tartunk, basszus egy fél órát válogattam a dm-ben. n résen kell lenni, egy csomó mindenben van alma pl, amiről nem is gondolnám..

tupi
na megyek megnézem már a katalógusomat milyen is az a szeletelő :lol:
ágiboldi
te milyen hámozóizét vettél?

csere-tupi-reklám
az uborkalift is n tuti, apa igazán örült neki, pedig azt hittem, az ára miatt dorgálásban lesz részem

majus3

Sziasztok!

Timocska!

Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást! Nagyon jól éreztük magunkat!!

Nanica!

Na pont ezért beszélünk mi mindketten angulol Zsuzsával ill a lányokkal, mert szerintem egy szülő nem elég hogy a gyerek tényleg elég magas szinten megtanuljon egy nyelven. Persze konyhanyelvhez elég, de ehhez meg túl sznobok vagyunk az angollal kapcsolatban mindketten, ennél magasabbra raktuk a mércét.

Május:

No para, én ma adtam először Szilvinek kölesgolyót és majd megfulladt rajta. Azt hiszem, ezt még gyakorolni kell. :) Úgyhogy még nem tudja mindenki.

Talis lányok!

Nincsenek képek? Én elfelejtettem gépet vinni, de nagyon reméltem hogy más majd feltesz. Vagy rossz helyen keresem? Hol kell nézni őket? :oops:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki
A picasán vannak a képek. Van jelszavad hozzá?

Május
Brigi is majd belefullad a kölesgolyóba. Vagy a ruhájába keni az egészet. Úgyhogy tényleg nem tudja mindenki. :wink:

Darabos kaja
Brigi még belefullad a darabos kajába. Max. nagyon pici darabokkal bírkózik meg, de azzal is csak úgy, hogy lenyeli mint a pépes kaját. De azért sokszor van, hogy csak krumplinyomóval pépesítek.

Mazsi
Mi is az Univer borsót szeretjük! :)

Ma főztem egy csomót Briginek. :wink: Voltunk a Cédrusba és nagybevásároltunk. Kivételesen most nagyrészt biot, mert szép árujuk volt, jó áron. Csak az a bosszantó, hogy egy csomó zöldségből alig lesz valami pépesítve. :evil: Azért most kb. két hétig csak gyümit kell reszelni, mert azt mindig frissen kap.
Ja és csináltam neki spenótot krumplival, és meglepően nagyon szerette. Megevett egy nagy aventes pohárral. :shock: Fagyasztottam is neki belőle.

Sno
A Ria féle szeletelő ezek közül a C495-ös? Vagy meg van neked mindegyik?
http://tupperware.extra.hu/katalogus/ko ... 1&root=../
lora7

Ja és én is feltettem a talis képeket a picasára! :wink:

Sno, Ágiboldi
Nem semmi súlyúak a fiúk! :shock: Majd 10kg! :shock: :shock: Azért nem semmi hogy akár 2kg különbség is lehet két egykorú gyerkőc között és mindkettő jól fejlődőnek mondható! :lol:
lora7

Majdnem elfelejtettem, pedig már tegnap is eszembe volt:
Lillusnak boldog 8. hót!!! :D :D :D
lora7

hali!

Leának ízlik a zöldborsó is :lol: rájöttem h a gyümit párolva sokkal szívesebben eszi...ma bevágott 220 párolt almakörtét :lol: ja és majd ugyanennyit n6 körül is :shock: délben pedig kb180g céklát krumplival úh nem feltétlenül az édes kell neki
persze emellett úgyanúgy szopizik 7-8x :shock:

májat hetente 1x ajánlják én még nem adtam
a spenótot tudjuk már miért csak 10-12 hónaposan ajánlják?

darabos kaja
Lea egy kis darab almától is fullákolni kezd ha csak reszelem és benne marad váéletlenül :shock: Kölesgolyót még meg sem próbáltam úh mi sem tudjuk :lol:

ültetés
nekem az ortopédus a lelkemre kötötte az 5 hónapos kontrollon h ne erőltessük! majd ha egyedül felül lehet ültetni...én betartom :oops: ezért szeretnék mindenképpen dönthető etetőszéket mert kicsi Leám bár nagyon szeretne, nem tud ülni ha felhúzom (a tornánál) és elengedem eldől mint egy krumplis zsák :lol:

sírni hagyás
nekem iszonyú lekiismeretfurdalásom lesz tőle :oops: :oops: :oops: úh képtelen vagyok hallgatni :oops: eddig 1x 7 perc volt a max de miután csak még jobban üvöltött beadtam a derekam :lol: úgysem tudom csinálni a dolgomat és ált tényleg csak akkor sír ha baja van vagy egyszerűen társaságot igényel :oops: ilyenkor bele a hordozóba és van h így szírírok hajat vagy így főzünk egy gyors (30-60 perc) ebédet :lol: nyáron pl leterítettem a konyhába a játszószőnyegét és ott játszott míg én tettem vettem de most már hideg a konyha ilyesmire...

pann
nekünk is le kell cserélni mert a zipzárok most már tropák :cry: egyébként Leának sem lehet jól a lábára húzni vhogy nem ér le benne a sarka :shock:
a jövőhéten kell a követségre mennünk úh majd nézünk vmit az etetőszék vadászat közben

panki
apa vicc :lol: :lol: :lol: :lol: :P

ágiboldi
h haladsz a Sinlacos receptekkel, keveréssel? :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Lillus baba!
Boldog 8.-at! :D

Szerintem is az Univeres a fini borsó, ma azt evett Emili is.Múltkor főztem répát hozzá, és tettem bele tápit is, így feljavítva még finibb.De ma csak magában kapta, és volt fintorgás. :? Mondjuk előtte a fini karcsifőzimet ette, hát így már érthető :wink: :lol:

Ágiboldi!
Gondoltam, hogy szoktad etetni :D .Egyébként én is olyan voltam, hogyha anyáék még tv-ztek, és nekem aludnom kellett volna, akkor cseleztek:kikapcs. a tv, takaró fel az ajtóra(hogy ne lássam a tv fényét).Igen ám, de egyszer belülre tették a takarót, és én meg kilestem mögülé, és kirohantam, hogy dehát ti még tv-ztek!!!!! :x :lol:
És azt sem türtem, hogy nélkülem menjenek moziba:megfenyegettem őket a barátaim jelenlétében, hogy ha elmennek, akkor be fogok pisilni(már szobatiszta voltam).Elmentek.Be is pisiltem :oops: :lol:
Vagy az erkélyen ordítottam torkom szakadtából, hogy gyertek haza!!!!!Közben a szomszéd vigyázott rá, és szegény nagyon leizzadt.
:lol: Ezt leszámítv jó gyerek voltam :lol:

Gyerekszáj:(férjem uncsitesójának a gyereke)
3 éves gyrek az óvodában az óvónéninek wc-zéskor:
-Hát te se a kanalamat, se a pipisemet nem fogod meg???? :lol:
(talpra esett gyerek :lol: )
Másik:(nem kapja meg amit akar)
-ha nem adod ide, üvöltök sakál!!! :lol:

Anyósszáj:
Tegnap telefonált, szóba kerültek a babakocsik, mire ő a férjemnek:
-Tomikám neked volt a legjob babakocsid, abból lett a fűnyíró! :lol:

Megvolt ma avendégeskedés is, usziba is voltunk, de holnapra megint bejelentkezett egy régi osztálytársam.
Emili már nagyon ügyin merül, már ott tarunk, hogy eelengedjük a víz alatt, és a másikunk veszi ki.És azt sem bánja, ha benyeli a vizet :? :lol: Csak a hátúszást nem kedveli :lol:

M amegvettük a Chicco ülést is, nagyo szupi, jól elfér benne a kisasszony. :lol:

Kép
pankaa

Ja, a gyerekszáj után nem ezt akartam: :( Csak félrepötyögtem :oops: :D

Kép
pankaa

köszi az Univeres infot hétfőn a tettek mezejére lépek :lol:

Lillus
Boldog 8.-at! :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most olvasom szirírok :shock: hajat azaz szárítok hajat :oops: :lol:

de egyébként fél-1 órát is elvan egyedül ha jókedve van :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Panka
Chiccoból milyen ülést vettetek? És miért? Holnap mi is ülésnézőben leszünk.
lora7

Május, én krumplihámozót vettem, és ma szuperül meghámozta a céklát!! Megnyugodtam, mert alapból tényleg kicsit drága egy hámozónak, viszont látok különbséget, régen már próbáltam olcsó verziót is..

Lillus, boldog 8.-at!!! :lol: Bolditól nyálas kekszes puszi! Sági Boldiapunak annyira bejött a Boldi keksz evése (amit Petitől kapott azt együtt ették meg), hogy ma az Ő indítványozására elmentünk a Brendonba és vettünk. Ami még nagyobb szó, kibírtam és nem vettem mást is, csak amit akartunk, azaz kekszet, meg néhány HIPP babakaját, aminek nagyobb az üvege, hátha elég lesz :D

Mazsi, ma Főztem céklát, és a Sinlacos recepttel megcsináltam sinlacal, kis olaj, só, irtó finom lett!! És Boldi is megette, bár nem volt egyértelműen a kedvenc. Kis hálátlan :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Lillus,
Boldog 8-at!

Május,
Akkor azért vigyázni apának a drogos gyönggyel is, nehogy fuldoklás legyen belőle!
Ami pépes abból már én sem gyúrok gombócokat, de a frissen készülő cuccokat nem turmixolom, ha nem muszáj.
Ma adtam neki gabonatallért is, ezért jók ezek az étkezési táblázatok, hogy jó lelkiismeret furdalásom legyen most (4 hónappal korábban!!!).
A legfontosabb a szeletelővel kapcsolatban: éles! (nálunk volt „ugye most viccelsz” nézés az ára hallatán).

Lora,
Igen, a C495 van. Tud vastag és vékony szeletet, plusz a gyufaszálat.
Azért én remélem, hogy valami normál súlynál fog megállapodni, mert nem szeretném, hogy tényleg godzi legyen.

Nanica,
Végül is nálam nem a súly a fő visszatartó erő az itthoni cipelésnél, hanem hogy olyan nagy a mozgásigénye, hogy már az etetőszékben sem szeretem sokáig ültetni (eddig a főzés jelenlétet kívánó részét onnan szurkolta végig), hanem ha lehet, akkor hagyom mászkálni (még a hideg kövön is), mert megvadul, ha benne szorul a mozgás.

Megnéztem a képeket,
Ria,
Azt mondtad, hogy mész hajat vágatni, de nem újságoltad, hogy ennyire levágattad. Teszel fel még képet, mert azt látom, hogy valami tuti kis frizura, de elég távoli a kép. Meg sötétebb is lett, igaz? És működött mint jobb kedvre derítő csoda fegyver?
Ágiboldi,
Úgy látom Te szőkültél, igaz?
Timo,
Azon a képen, ahol Szilvivel vagy nagyon vékony vagy. Ennyire gyors ez a diéta?
Sebit Gergő képviselte, ahogy a mászós képére néztem, hirtelen azt hittem, hogy ez a gyerek elment nélkülem.

Orsi
Kép Kép
sno

Lora!

Nincs jelszavam! Küldene nekem valaki? Meg hogy mi a pontos cím? Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Orsi, igen, szőkébb! :wink:

Ja igen, ez a másik, h valójában nem akar ő ölben lenni, mert mozogna, csak vegyem fel, és már abban a pillanatban tépi ki magát és menne, de ha lerakom akkor megint nyíg!

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Nemrég ébredt a lányom először és már nem tudok visszaaludni, mert apjok iszonyatosan horkol! :evil: :evil: :evil:
Tegnap moziban voltunk, nagyon jól esett kimozdulni, Lillus anyóssal volt! :)

Sírni hagyás:
Én is képtelen vagyok, de Lorához hasonlóan azt tapasztaltam, ha elalvás előtt nyűglődik, sír pár percet, utána pillanatok alatt egy-két simivel nagyon gyorsan elalszik. :wink:

Tényleg, Lora!
Brigiről nem csináltál álldogálós képet? Mert annyira cukin támasztotta a könyvespolcot! Tegyél fel légyszi, ha van! :D

Nanica!
Mi sem bio! :)
Én a gesztit főzés előtt kicsit bevágom a tetején, így utána könnyebb meghámozni!

Mazsi!
Nagyon klassz az új frizi! :) Ilyenkor úgy irigykedem és mindig elhatározom, hogy én is megyek fodrászhoz. Persze tényleg mehetnék, csak valahogy alig jutok el! :(
Jó kis mennyiségeket eszik Lea! :)
Most miben eteted? A mi etetőszékünk dönthető.. :wink: Amúgy kinéztetek már vmi konkrétat vagy csak nézelődtetek?

Darabos kaja:
Lillus kezd boldogulni vele, igaz, nem sokszor adtam még neki. De pl. a főtt krumplit sütőtökkel csak villával töröm meg, simán megeszi. Kölesgolyó dettó. :)

Orsi!
Köszi a bókot, nem is tudod milyen jól esett a lelkemnek! :lol: :lol: De a valóságban a helyzet nem ilyen fényes, a kép csal! :( :( Bár az egy heti diétának köszönhetően már 1 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg! :D
És ma van szénhidrát nap, alig várom az ebédet!!! :) :)

Lillus nevében köszi a kösziket! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ági:

Köszi a jelszót! :)

Nem lehet hogy Boldi unatkozik? Tudom, nem egészen aktuális az időjárás, de ha ilyenkor elmentek sétálni vagy bevásárolni, akkor is nyűgi?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nanica!

Neked is köszi a jelszót! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Csak gyorsan dokok képet az ülésről, meg a hunyorgó lyányról, mert ostanság nemlehet fényképezni a vaku miatt.Ha már meglátja a gépet, akkor beszorítja a szemét :evil: :lol:
Ja, és a multkor fürcsi közben felállt a kádban, majd pisilni kezdett, és gyorsan lenézett, hogy mi is csorog a lába közt :lol: Kitört belőlem a röhögés, olyan édes volt!Most látta magát először pisilni :lol: Én már 3x is láttam, szerencsére mindig vízben 8)
Na megyek is készülődni, megyünk a babaexpóra, remélem lesz zsákmány is. :lol:
Kép Kép Kép

Lora!
Azért ezt vettük, mert:
1:ebben fért el kényelmesen, látod van benne hely bőven,
2:az ára miatt(47000 volt, 50 volt a felső határ)
3:szerintem biztonságos is, nem tud többet a drágábbtól, és kevesebbet sem.
4:könnyen állítható az öve a fejtámlával együtt, csak egy mozdulat az egséz, és dönthető is rendesen a háttámla, de van róla egy demó film, nézd meg ha érdekel:
http://key1.chicco.com/

Kép
pankaa

jó reggelt!

Lea kirúgdosott az ágyból :twisted: :lol: az éjjel többször ébredt nem tudom h a borsónak vagy a sok gyüminek köszönhetően de küzdött a pukikkal :cry: gyanítom mindkettő szerepet játszott :wink: bár most is pukizik de vhogy ha feljön a nap akkor már semmi gond nincs :shock: :shock: :lol:

timo
mit néztetek?
nekünk esélyünk nincs kimozdulni mostanság :cry:
most a bébihordóban etetem de a konkrét menüsor rajta van a huzaton :twisted: és bár mosható de azért mindennap nem húzom le és mosom ki :oops: :lol:

etetőszék
én nézelődtem a neten mert apa azt mondta neki mindegy erre szerdán Kecskeméten elmentünk a boltba körülnézni és kiderült h a Neonato és a Graco is teljesen műanyag amit Ati szerint nem szabad megvenni :twisted: szóval ennyire mindegy mit veszünk meg :twisted: hiába mondtam h ezek már bírják a súlyt nem szimpla műanyagok úh most a Brevi, Pierre Cardin legújabb és a Graco Contempo van versenyben (ezek fémvázasak) de ezeket csak Pesten tudjuk megnézni úh majd szerdán kiderül :lol:

sno
köszi a jelszót ! a felére jól emlékeztem :oops: :wink:

ergos csajok
Lea úgy tűnik kinövi (kihízza :shock: :oops: :lol: ) a kenguruját :shock: már elég nehezen tudom felöltöztetni és a kezei olyan idétlenül állnak benne :shock: hiába elvileg 12kg-ig jó szerintem ez olyan mint a bébihordók 13kg-ig :shock: :twisted:
az Ergoban kényelmesen fel lehet öltöztetni a gyereket? mi van rajtuk ha sétáltok ebben a zimában?

ágiboldi
Te még kenguruzol Boldival? mert a Hauck is 12kg-t javasolt ha jól emlékszem ...elfér még benne Boldi?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

megnéztem a talis képeket...nagyon jók mint mindig :lol:
az utolsó képnél esett le h Gergő és nem Sebi van állandóan pann kezében :shock: :shock: :oops: :oops: :lol:

pann szerintem Gergő kerekedett :lol: úh tuti hízott vmennyit legalábbis mióta nem láttam :lol:

ágiboldi
Boldi is kis szöszke lesz?

róki
Szilvi is rengeteeget változott olyan nagylányosanül timo lábai előtt :lol:

ria
klassz az új frizi :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ria
Te miért is szidtad a Brevi etetőszéket a talin? én a Jupitert néztem ki...

elérkeztünk a zoknit felhúzom ő lehúzza játékhoz :evil: :evil: :lol:
eddig vhogy nem érdekelte de most mindent bepótol :lol:

jajj főznöm kellene de annyira nincs kedvem :shock: apa persze az igazak álmát alussza :twisted: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Helló Mazsi :D ,
Hát a téli szállítás ergoval nálam még nincs kidolgozva, sem az a része, hogy rajtam mi legyen, sem az hogy rajta. Kicsit idegenedem a gondolattól, hogy kabátra rávegyem és őt is kabátba tuszkoljam bele (nála az overal szerintem jó lesz bele, legalább is a szín passzol 8)), de eddig én inkább felvettem az összes pulóverem, csak kabátot ne kelljen...

Taliképek még,
állati jók a harisnyák!!! és a pulttámasztós kép is (Boldi, Brigó)!
Szilvi tényleg nagyon jól néz ki.
Timo,
megnéztem mégegyszer a képet, és lehet, hogy csal, de akkor is igen jó formában vagy rajta.

Orsi
Kép Kép
sno

na most már én is megnéztem taliképeket

timo, menj már, tényleg n vékony vagy! nem bírom elhinni, h ez csak 1 kg! gratula! a végén még belekezdek én is :oops:

ria
tényleg jó rövid a hajad, üdv a táborban :wink:

ágiboldi
látom boldi megkapta azt a hundm felsőt, amivel én nem álltam ki a sort tegnap :lol:

minden gyerkőc tök sokat nőtt/változott, így még feltünőbb, h csak a képeket látom

majus3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?