Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Akkor kis bemutatkozás:
Regi(na) a becses nevem :D 29 év, 1 éve vagyok férjnél kb.
Eddig egy multi cégnél dolgoztam. Hobbi minden féle, könyv/koncert/utazás (ha tudtunk)/színház/filmek (imádjuk a régi mozifilmeket pl, tv-nk nincs/. Közben suliba is járok, de azt most halasztanom kell :cry: illetve én döntöttem úgy, ez bébi több, mint amire számítottam. Képet ugye már raktam fel. Vilmos előtt eléggé önző/pörgős életünk volt, most vkivi vagyok milyen lesz.

Egyébként a 9. kerületben lakom, ahol egy megveszekedett kismamával sem találkozom!!! Tök egyedül sétálok nap mint nap.

Első kisbaba ugye, és az elején meg voltam ijedve. Most meg naponta teszem fel magamnak a kérdést: eleget foglalkozom vele? eleget fogom, eleget beszélk hozzá? (nem vagyok egy gügyögős fajta). mosoly nulla, néha hangicsál. Ezek az első hetek tényleg ilyenek? Jelenleg olyan céltalannak látom a babázást, vagy nem is tudom milyennek. Furi, h nem jelez vissza, h nem tudom mért sír... blablabla.

Jó kis bemutatkozás:)

JA, és minden nap megyünk sétálni, én is lógatok elé pelust, ha nagyon fúj a szél, irtó guszta, mert ruhaszárító csipesszel rakom oda, pedig mennyit filóztam, h milyen színű legyen a kocsija:)

KépKép
1macsek

Regi/Macsek, ha a csipesz színe megy a kocsiéhoz, akkor semmi gáz! :P
na, lépek vasalni

Kép
an°°di

ikrek mellett vasalni? :shock: :shock:

minden elismerésem!:) Nálunk ma ölben alvós, 10 percenként felsírunk nap van :?

KépKép
1macsek

Zsu, én sem tudom letenni Nadint. A kezemben jól elvan általában, de ott is csak a büfipózban. Aludni viszont alszik napközben is, csak az az 1-2 óra kb. minden második szopi után, amit ébren van, elég rossz. Egyszerűen nem tudom mit csinálhatnék vele. Jobbhíján táncolgatunk, meg énekelgetek neki, meg beszélek hozzá, és időnként megkisérlem lerakni. Hol összejön és akkor elmarad 10 percet, persze akkor is ott vagyok, és beszélek hozzá, de az esetek többségében ahogy földet ér üvölt. Biztosan én rontottam el pedig. Ilyenkor arra sem reagál egyáltalán, ha közel hajolok hozzá és megsimizem. Csak üvölt, torzul a feje. Amint felemelem abbahagyja. Még csak nagyon kicsit nézelődik, nem is konkrét tárgyakat, csak úgy a függönyt, meg a virágot, a fény felé fordul, ilyesmik. Napjában kb. 2x tudjuk azt megcsinálni, hogy arccal felém van az ölemben, éneklem neki a cirmoscicát, megérintgetem az arcát, és akkor rám néz és mosolyog. De az idő nagy részében nem néz rám, csak úgy mered a távolba.
Nagyon várom már, hogy úgy igazán érdekeljék a dolgok, és lásson rendesen, és örüljön nekem, meg tudjunk játszani a kezével, ilyesmik... Szerintetek mikor lesz ez? Mert pl. Ákos nem sokkal idősebb, és már csinálja. Meg elalszik egyedül, ez nem semmi! Mi csak cicin alszunk, néha tánc közben vállon is.

Jolka, publikusak az információim :-) Kertész Krisztinának hívnak, 31 éves vagyok, és turizmus marketinggel foglalkozom. Magyarország külföldi kiállítási megjelenéseit szerveztem a nagy nemzetközi utazás kiállításokon. Iwiw-en meg tudtok nézni, Nadin kék párnás fotója van a nyitó oldalamon.

Andi, gratula a hízáshoz!

KépKép
kertikiri

Már úgy nem szeretem, hogy nincs Nadinnal babaillata. Szerintetek mikor lehet elkezdeni normális babafürdetőt használni?
És a haját már lehet babasamponnal mosni?
Azt hiszem elkezdem a sampont, mert a gyógyszertárit le sem tudom normálisan öblíteni a fejéről.... :cry:

KépKép
kertikiri

kertikiri:
képet, képet!! :D

KépKép
1macsek

Bocs Lányok, most nem reagálok senkinek, önző dög leszek és csak kérdezek, olvastam mindent és nagyon köszönöm a válaszokat, biztatást.

Krizis van, annyit stresszeltem emiatt a hülye nem hizás miatt, alig ettem, alig ittam, keveset pihentem, egész nap cipelem Pankát, szóval kész csőd vagyok, kezd megint apadni a tejem. Na ettől tegnap Panka egész nap éhes volt, látszott rajta, sirt sokat, tömködte a kezét, ezért kérdeztem a tápit. Még nem adtam, egyelőre feléljük a lefejt-fagyasztott készletet, de már csak 1 adag van :(
Most zabálok és iszom sokat, elkezdtem újra a Lactoherb-et és etetem Pankát óránként, mert mindig éhes. Lehet, hogy ez nem jó, mert már olyan jól beállt 3 óránkénti szopira, de talán most igy nem éhezik...nem tudom.
Kérlek adjatok tanácsot, hogyan tudnám még növelni a tejhozamot?

Szörnyű anyának érzem magam :cry:

Tápszert meg már korábban irattam a dokival HA-st, hogy legyen tartalékban vész esetére.

És Andi, lehet, hogy eddig is azért sirt, mert éhes volt, én meg hasfájásnak tulajdonitottam, nem tudom. De eddig semmi jelét nem adta, hogy éhes lenne, honnan lehet ezt tudni???

Totál csőd vagyok :cry: :cry: :cry:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Engem KissNé Áginak hívnak és én utánnam kapta a nevét a lány mert apa nem volt hajlandó más nevet adni neki!25 éves vagyok.

Én egy optikai cégnél dolgoztam mint optikai kisegitő és nem rég átmentem egy konyhára dolgozni mint mindenes érdekes ott többet kerestem mint az előző cégemnél pedig ott követelmény volt az érettségi! :shock:

Párommal 8 éve vagyunk együtt és 4 éve vagyunk házasok most majdnem 5 évet probálkoztunk mire meglet a lány pedig már orvoshoz is jártunk!
Tavaly sikerült egy szép családi házat vásárolnunk és álmaink kutyusait is sikerült megvenni erre a legnagyobb álmunk is beteljesedett és megajándékoztam életem párját egy kislánnyal!(bár mindegy mi lett volna)

Nagy a családom van 3 bátyám akiket nagyon szeretek és a családjukat is!
Így anyukáméknak van 7 lány unokájuk és 1 fiú unokájuk! :lol:

Páromnak is nagy családja van neki meg 3 nővére van!ott 3 fiú unoka van meg 1 lányzó!

Kép
mogyoland

dzsuzsa nem lehet hogy híg a tejcsid és nem olyan laktató a lánynak?

Nálunk is két napja szinte állandóan éhes volt és emeltem az adagját és azóta szinte eszik alszik !Bár mi táposak vagyunk!

Kép
mogyoland

Zsu:
először is fel a fejjel!!!
Az írásodból magamra ismertem, ugyan ilyen voltam Marcinál.
Akkor rájöttem, h fontos az anyatej, de nem minden áron.
Szval én amondó vagyok, h a lényeg a kiegyensúlyozott baba és mama.
Szaporító fejést próbáltad? 7-7-5-5-3-3 legalább napi 3x.
Sok szopi ( bár hasfájásnál nem tom ez mennyire jó ötlet. :roll: )
Szval lehet érdemesebb lenne fejned sokat, Pankát 3 óránként ciciztetni és üvegből/pohárból/kanállal kiegészíteni a szopi után.
Illetve az jutott eszembe, h lehet érdemes lenni kipróbálni, h cici és utána megpróbálni a tápszert, h mennyit eszik még, vagyis, h 1 evésre mennyit eszik meg összesen. Mert ha sokat, akkor gyanítható, h éhes és azért sírt, ill. ha aludna és nem sírna akkor nem hasfájás volt, hanem éhes.
Ha meg nem kéri, nem alszik, ugyanúgy sír, akkor megnyugodnál, h elég a tejed, ő ennyit eszik és kész.

Kép
Kép
h@jni

Köszi Hajni a gyors választ!
Kifejtenéd egy kicsit a szaporitó fejést...ezt nem értem. Mi az a 775533?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
fejni jobb mell 7 perc, bal mell 7 perc, jobb mell 5 perc, bal mell 5 perc, jobb mell 3 perc, bal mell 3 perc. Akkor is ha semmi nem jön belőle. És ezt napi 3x legalább, de jobb 5x.

Kép
Kép
h@jni

Zsú, ezt egy másik fórumról szedtem, és én is hasonló helyzetben vagyok ám, mint Te, minden este ott figyel a bekevert tápszer a hűtőben, hátha kell. Mert nekem még lefejt készletem sincsen :-(
Most én is próbálkozom, nézd meg a lenti listát, hátha szimpi valami.

TEJSZAPORÍTÁS

Ennivalók:

Általános szabály, hogy érdemes jó sokat változatosan és rendszeresen táplálkozni, nem kampány-szerűen zabálni (ahogy én tettem). De azért a legjobbak:

Tészta - lehetőleg jó sok

Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi

Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális

Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiában gazdag ennivalók.

Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja, nejem a nagymamám mindazonáltal minden alkalommal elmondta, hogy amikor anyut szoptatta, jóformán csak ezen élt, és annyi teje volt, hogy még...

Innivalók:

Abban ugyebár mindenki egyetért, hogy jó sokat kell inni (de nem túl sokat). Napi 2,5-3 l bőven megteszi. De amik mégiscsak a legjobbak:

Sör - mivel "folyékony kenyér", igen hatásos.

Baracklé - hónapokig éltem rajta, pedig eleinte nem is szerettem.

Multivitamin - csak óvatosan, a citrusok allergizálhatnak, és meg is hajthatják az érzékeny babákat!

Birsalmalé - ha az ember eltekint az ízétől, egész hasznos lehet.

Macikávé - a kedvencem, a kopottas menza-feeling garantálva.

Csodateák - örök sláger! Kettő közismert, a Laktoherb és a Fitolac. A Laktoherb nekem semmit sem használt, viszont a gyerek iszonyú hasgörcsöt kapott tőle. A Fitolac részemről meggyőzőbb és szaporít is.

"Gyógyszerek":

Elsősorban természetesen a homeopátiás szerek, amik tényleg jók:

Urtica Urens D6 - napi 3x5 Óvatosan, megcsikarhatja a baba hasát.

Alfa Alfa D9 - szopi előtt 15-20 perccel 3-4 szem. Nekem a legjobban ez jött be.

Tejszaporító cseppek - Nandutól szerezhető be. Én nem tudtam rájönni, hogy haszál-e vagy sem, mások esküsznek rá.

Tejszaporító masszázsolaj - szintén Nandutól szerezhető be, én nagyon szerettem.

Életmód-beli vátoztatások:

Ez a legkevésbé kivitelezhető, de a legfontosabb:

Rengeteg pihenés-alvás - csak akkor megoldható, ha van aki segít ellátni a gyereket és a háztartást. Ha nincs, akkor is érdemes pár napra mindent elhanyagolni, és heverészni naphosszat.

Beszüntetni az aggódást és az idegeskedést - ez nagyon nehéz, de muszáj erőt venni magunkon, mert nagyon lélekromboló és a gyerek is zizi lesz tőle.

Eltávolítani a fontoskodó, idegesítő embereket - jobb ha mélyen a lelkünkbe nézünk, és megkeressük a számunkra irritáló személyt a környezetünkben (leggyakrabban anya vagy anyós), és kíméletesen eltávolítjuk (vagy eltávolíttatjuk a férjünkkel). Egy fontoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe beleszóló ember teljesen letörheti a kezdetben amúgy sem túl sok önbizalmunkat, és a segítségük nincs arányban azzal a kárral, amit a lelkünkben és az önbecsülésünkben tesznek...

Szoptatás:

A legjobb módszer a szaporításra. Lehetőleg két óránként és éjszaka is. Fontos a megfelelő mellretétel. Költözzünk a babával az ágyba 1-2 napra, és lehetőleg csak akkor szálljunk ki, ha wc-re megyünk.

Fejés:

Jó sokat és jó gyakran. A Muter-féle fejés közismert a fórumon. Lényege: felváltva fejni mindkét mellből 7-7, 5-5, 3-3 percig, akkor is ha már nem jön semmi. Így kap ingert az agy a fokozott termelésre

KépKép
kertikiri

A kommenteket nem én fűztem hozzá, hanem aki eredetileg feltette.

KépKép
kertikiri

Hajni, Kertikiri, drágák vagytok, örök hálám!
Szuper ez a lista, megpróbálok belőle minél többet alkalmazni.
A csülök pékné módra kicsit elgondolkodtatott...most akkor jó a zsiros étel??? Én eddig kerültem :shock:

És Hajni, ezt a fejést még szopi után kell? :roll:

Küszi

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
igen. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Kis segíség kéne. Verscím és szrző.

"Piciny még a kiselefánt, rózsásak a fülei,
sok tejet kell innia, hogy nagy legyen, mint szülei."

Ha valaki ismeri írjon. :) Naagyon régi vers.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép
Kép
h@jni

Hajni: köszííííííííííííííííííííííííííííííííííííí (puszidobós szmájli) :D :D :D :D

ketkiri: Lala=Lara Lala azért lett mert a nagylányom r helyett l betűt mond. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pár kép csak Nektek: Kép Kép Kép Kép

KépKép
kertikiri

Utolsó képen be van kenve olajjal a feje, mert már annyira száraz volt szegénykémnek a bőre. De most azt hallottam védőnénitől, hogy a sudocrem is jó rá. Lehet kipróbálom, az van itthon. Illetve azt néztem, hogy a Brendonban lehet kapni a BioBaby termékeket, és van kimondottan arckrém, ami ekcémás-allergiás bőrt is nyugtatja. Hétvégén talán tudok venni.

Pihiszékben vigyorgás az átverés, mert üvöltött benne, kb. 2 percig bírta, meg én is.

Nálatok a jövés-menés hogy működik? Én azt hittem, hogy majd nagy laza anyuka leszek, akinek nincs akadály, jön-megy ahova kell. Hát egyelőre nem így van, csak akkor merek elindulni sétálni is, ha alvásidő van. Ha netán felébred, akkor üvölt :cry: , cipelhetem haza őt is meg a babakocsit. Sétán kívül egyszer merészkedtünk eddig ki, amikor a babakocsiért mentünk. Azt szerencsére végig aludta. De nem tudom elképzelni mi történne mondjuk, ha a Tescoban felébred, és ott jön rá az üvöltés ?!
Kinél hogy megy ez? Egyáltalán vittétek már a babákat bárhová? Szerintem még azért korai vásárolni vinni, még nincs 6 hetes sem, de viszont szoknia kellene az autózást is, meg a mászkálást is, nem?

KépKép
kertikiri

na, lassan lefekszem a kis borsok mellé aludni. séta is megvolt ;) lakás is tiszta és rend van. állat!

Kiri, tök jók a képek! és te is nagyon csinos anyuka vagy! :)

jövés-menés: én megyek, ahová kell, de szigorúan csak két kaja között. addig nem is fogom erőltetni ezt amíg nem lesz olyan, h felébrednek, és nem éhesek... :? vagy kaja után még van nézelődés üvöltés nélkül. nem stresszelem magam fölöslegesen.
mi voltunk már metrózni, bankokban, Petrával orvosi vizsgálatokon egyedül kendővel ugye, meg a két hosszú hétvégén a szüleimnél vidéken, és a szintén vidéki barátnőméknél látogatóban, de ott szoptatóbarát környezet van (szopiztak is, és visszaaludtak egyből)

tejmennyiség növelése: Zsu, hallgass a barátnőmre és a privijeire. és ne parázz! nem attól lesz valaki jó anya, hogy szoptat-e, vagy szoptat és tápit is ad, vagy csak tápit ad. és pihenj!!!!! jó lenne, ha Móni írna, és kiderülne, neki bejött-e valamelyik tejhozamnövelő módszer :roll:

Kép
an°°di

ebédötlet: töltött hús

most nézem, h mennyire száguldunk ezen a vonalzón :shock: már jócskán bennevagyunk a harmadik hónapban :D

na, tényleg balra el, mert lebukom a székről
:arrow:

Kép
an°°di

kertikiri: szuper jók a képek! miaz hogy nincs vállalható kép??? jól festesz, Nadin is nagyon cuki. Mosolyog :lol:

Mi sem voltunk még sehol a sétáláson kívül, csak dm-ben, de az 10 perc innen... és Vilko is üvölt ha felébred, de van nálam két cumi is, eddig az használt. De 3 órán belül egyébként mit lehet elintézni??

Zsu: mindenképp írd meg a fejleményeket!! asszem Hajni mondta, h próbáld ki szoptatás után eszik-e tápszert, ez mennyire logikus:) tejpara nálam is van, mert ma két szoptatás után is üvöltés volt, pedig 10 perccel megtoldottam a dolgot + 2 óránként zaba, a 3 helyett.

an°°di: a kendőt én is ki akarom próbálni, Nincs kendős kép? és milyen nagy az a kendő, és honnan van?:)

KépKép
1macsek

Macsek, a barátnőmtől van a kendő kölcsönbe, kép (még) nincs
én a hlyedben nem etetnék 2 óránként, mert ilyen pici babák még olyan gyakran esznek, amilyen gyakran ébreszted őket, és nehogy aztán meg hasfájás legyen a vége :? te is időre etetsz??? :shock: azt hittem, csak én... és mennyi ideig "ehet" Vili?
sztem a mai nap üvöltés szempontból nem mérvadó--- ilyen szélben :?

Kép
an°°di

kb 15-20 perceket zabbant, de gyanús, hogy 10 perc alatt végez:) Aztán amikor már csak nyammog, akkor "leválasztom", néha kiköpi. A gyerekdoki mondta, h egy szoptatás kb 15 perc, utána már csak szórakozik, és eddig ez be is vált. Az elején nagy szívások, nyelések, aztán kb 10 perc után már csak delikát van, szerintem. De már nem nézem az órát, hogy élesítsem az ösztöneimet:) de azért azt írom, h mikor eszik...

A két óra szted gyakori? Mert egyszerűen így ébredt ma:( ette az öklét meg minden...8-tól délig evett két ótánként, most szerencsére alszik a babakocsiban. Szóval próbáljam húzni 3 óráig kb? Húúúú.

Remélem h a szél miatt van. Tényleg elég szar délelőtt volt.

KépKép
1macsek

ja, h ébred 2 óránként! az más! akkor én is etetnék, asszem
kednő meg van itt pl (a tavasziaknál találtam) http://www.babakozelben.hu/
többiek? :roll: babáztok?

Kép
an°°di

andi: megnéztem a honlapod megint:) annyira éééédik, meg jókat derültem. na, megyek hajat mosni :arrow:

KépKép
1macsek

Én itt, pizzát sütök. :)

Lilla dél óta kint alszik az udvaron, Marcim nemrég kelt. :)

Mi mászkálunk ide-oda. :) Bár ha nem muszáj én is inkább itthon hagyom Lillát. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Ancsi, micsoda ötlet!!!!! kösziiiiii :D :D
nálunk meg hatalmas alvás van. 4kor kellett volna kelniük éhesen. de semmi. csaka aszunya. én hagyom őket. majd ébren lesznek fürdésig...
lehet h még belefér egy tejbegrízfőzés is? :roll:

Móni, Timi?

amúgy Ebincék nem elköltöztek? mármint Angliába... :roll: vagy hülye vagyok. az is lehet.
örülök, h tetszenek a képek :wink:

Kép
an°°di

már nyomom is befelé a grízet... nyami
pizzaötlet is jó, köszi Hajni ;)
mennyit számít az alvás! mármint nekem! :D mintha egy másik bolygón lennék, mint tegnapelőtt pl

ilyenkor mindig aggódom, h alszanak-e majd éjjel. de eddig nem volt sokszor gond (koppkoppkopp). Petra néha hajnalban pörög kicsit, de nem szokott sírni. mondjuk ma a 2es kajánál volt nyüszi fél órán át, de lenyugodott. el is döntöttem, h "keltem" őket éjfélkor. hátha átaludnák akkor az éjszakát. múltkor ez bejött. az éjféli kómás kaja után csak 5kor keltek. na, majd beszámolok

Kép
an°°di

Sziasztok!

Kertikiri, nagyon édes Nadin :lol: :lol: És te is csak szerénykedsz, csini vagy! :wink:
Jövés-menés detto, mint nálatok. Én is nagy jövéseket terveztem, de mivel Panka még a sétákat is végigüvölti, már 2x én is ölben hoztam haza, nem megyek sehova, már sétálni se :oops: Tiszta stressz nekem. Csak akkor viszem, ha jön velem valaki,

Fejlemény: Panka egész nap cicin lóg, fél-egy órás szünetekkel. Igy most úgy tűnik elég, nem sirn nem eszi a kezét, elégedetten alszik...természetesen az ölemben.
Mérni nem tudom, hogy mennyit eszik, mert tényleg nincs eleje és vége a szopinak, viszont délelőtt egyszer mértem ruhában és 4250 volt :shock: Ennyit még sose mértem :lol:

Uzsi nálunk is tejbepapi volt..tegnap is. 5 perc alatt megvan, annyit még Panka is elvan egyedül :lol:

Andi, Ági barátnőd egy tündér! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi!!

Egészségedre!!!! :D :D

Hajni!!

Te meddig hagyod kint aludni??
Mert nekem is Molli fél3-tól kint aludt az erkélyen,de egy fél órája behoztam,mert félek hogy már fázik!!Pedig tuti nem,mert jól bevan öltöztetve,de mégis...
Egyébként iszonyú jókat alszik a levegőn!! :D
Minden délután kint alszik,Meli meg bent...királyság!!!! :D :D

ancsi26

Ancsi:
hát amíg felnem kel. :)
Múltkor is 2kor tettem ki és 7kor halásztam be, mert sötét volt. :wink: Meg tutinemfázik. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
ügyes vagy. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
hajrá, ha minden igaz ez igazán serkenti:)
a lelked akkor most jobban van? remélem!!:))

KépKép
1macsek

Ma ilyen alvós nap lehet. Én ma annyira beparáztam, Nadin reggel 9-kor elaludt, délben a védőnéni miatt kelt, kaja, majd indulni akartunk sétálni, amikor újból bealudt, gondoltam hagyom amíg megkajálok, de utána egyszerűen nem bírtam felébreszteni. Próbálgattam, kinyitotta a szemét, és csak meredt egy irányba, közben meg ki volt terülve, és semmire nem reagált. Végül mégis levittem, akkor végre sírt egy kicsit, aztán becsukta a szemét, és aludt. 1 órát voltunk lent. Felhoztam, levetkőztettem, aludt tovább. Gondoltam ennyit már nem lehet kaja nélkül, 4-kor felkeltettem. Tehát 9-től 16-ig gyakorlatilag egyfolytában aludt, egy kaja volt benne félkómásan. Most újra alszik. Este meg majd én nem alszom :-)

KépKép
kertikiri

Zsu, mindent bele, jó lesz ez.

Macsek, én rendeltem kendőt egy helyről ami szerintem a legolcsóbb, postaköltséggel együtt 4300 Ft volt, www.bobitaexpressz.hu
Nem használom amúgy, Nadin utálja, nem lát ki belőle, meg nem szeret annyira hozzám simulni. Csak büfipózban szeret lenni, oda meg nem tudom vele felkötni :-) Lehet, hogy sokkal korábban kellett volna kezdenem a szoktatást.

Fürdésre mondtok valamit? Mivel fürdettek?

Macsek, milyen színű a kocsid, és milyen?

Tejbegríz nagyon nyami, én viszont nem merek tejet enni egyáltalán a rút pöttyök miatt :cry:

Andi, Ikrek minden szopi között szunyálnak? Rögtön utána elalszanak, és szunya csontra a következőig? :roll: :shock:

KépKép
kertikiri

á, dehogy alszanak már minden kaja között! nézelődés is van, de általában sírás és nyüszi Petra most is nyomja az apjának :?

fürdető: én gyógyszertárit akartam, de a PICen johnsont használtak. kérdeztem, h nem allergizál-e, mert rosszakat olvastam róla. a nővér azt mondta, h ha eddig nem lett tőle semmi bajuk, akkor már nem lesz :shock: anyád. ok, tudom, közben meg nem tehet róla, h ezt kapják ingyen, de akkor is :evil: :evil:
mi most gabit használunk. érzékeny bőrre valót. fincsi illata van. vmi esti fürdető vagymi

Kép
an°°di

Andi, köszi, sztem én is elkezdek valami mást mint a gyógyszertári, mert nagyon szeretnék illatos babát.
Szopihoz: Macsek, mi általában 35-40 percet szopizunk! De én úgy szeretek, nekem ez a nap fénypontja, és végül is ráérek :-) Nadin is imád nyammogni, és én is látom, hogy az első 10 percben jóllakik, de utána szeret még kicsit cumikázni, kell a kis lelkének...:-) meg az enyémnek :-)

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Szépek a képek! És köszönjük a bemutatkozásokat!

jaj csajok, na csatlakozok a tejcsi parához... de azért már le is nyugtattam magam...

Egyrészt egyik cicimben jóval kevesebb a tej mint a másikban, de ezt már leszarom... elvből egy ciciből szoptattam, de akkor folyt, a bal hajnalban... illetve a jobb után elágedetlen volt a kiscsaj... no ha ilyenkor megkaptam a balt is, akkor a következő szopira abban volt kevés, ezért most mindig megkapja mindkettőt.
Másrészt a csaj 1 hete 450-550 között evett, de 3 napja 550-650-re emelte az adagját, ma meg evett 610-et és az utolsó kaja megkezdése után 1,5 befejezése után kevesebb mint 1 órával bejelentezett enni... :shock: :shock: :shock:
A melleim üresek, hát előkaptam a mélyhűtőből egy adag lefejt tejet (összesen 4 adag volt...) és benyomta mind a 120 milit...
Utána bealudt! :lol:

Para: kellett a plusz tej :cry:
Megnyugvás : a napi 730-ból 610-et mégiscsak én nyomtam le... tehát csak lehet ezt ennyire turbózni... :-)

De csajok a 730 mili az 200 mili/kiló!!! Nem 150, és nem is 180!!
Csak nem most karja behozni a lemaradást?

Notehát a leírt praktikákat én is bevetem!

itthonról elmenetel, no nekünk azzal eddig szerencsénk van (kopp-kopp-kopp), persze én se nagyon mertem vele nagyon császkálni, mivel folyton sírdogált, DE babakocsiban nagyon jól elvan és autóban is! :lol:
És ő is nagyokat alszik a teraszon, max én keltem enni, mert olyankor persze nem éhes, de ha kimarad a kaja, akkor meg hiszti van mert bejövetel után 1-2 órával másodszor is enne, de tejcsi annyi idő alatt nincs sok... na ilyen szempontból jobb a tápser... az sose fogy ki!

Ja és pöttyök - anya tej fogyasztása: nálunk nincs összefüggés... és a hasfájással se... 3-4 napig nem ettem tejet ill. tejterméket... nem változott semmi! Most azonban jobb a pocija... talán ezért nőtt is meg az étvágya... azért még ezt a változást is lekopogom! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti!
Te rendi vagy, én önző dög!! :oops: Na jó nemtom. Néha kiköpi azért, de 20 percnél tényleg nem tart tovább. Szeretem hamar letudni, sitty-sutty.

Kocsi pierrecardin, nari meg szürke. A pelus, ma vettem észre kissé használt, khmmm. Csipeszek zöld, piros, kék.
:shock:

Andi: nálatok hány pörc az evészet? És nézed az órát?

Képzeljétek, ma levágtam a frufrum, de tükör nélkül :oops: nagyon jól fest, mondhatom...

KépKép
1macsek

Hát mi már voltunk többször az Auchanben és a tescoban is itt Kecskon meg elmentünk egy nagyot sétálni és a Malomban nézelődtünk!
Álltalában evés után megyünk berakom az autóban addig üvölt és ekindul lás csodát úgy alszik int a bunda múltkor felkelt a Tescoban és végig nézelődte!
Már azt is észrevettem,hogy múltkor elindultunk sétálni mindig letakarom pelával sírt de ahogy felnyitottam megnyugodott!

Nállatok szoktak-e a babók köhinteni nem igazi köhögés csak valami hasonló mondjuk sírás után!

Kép
mogyoland

Sziasztok. :)

Jutta:
nemááááá... Ne parázzz...
Amugy Lilla 150 ml x 6= 900 ml-t eszik, vagyis ő 4600 g, így ő is 200 ml/kg kb. :oops:
De 3.5 kg-an is simán megevett 110-120 ml- napi 7-8x. :?

Nálunk a kaja 5-7 perc. :)
Amíg 1-es cumi volt addig simán 20-30 perc volt.

Fürdető:
én csak gyógyszertári. Lillának is kicsit szárazabb a bőre, így tuti ez kell nekünk min. 1 éves korig. :( :?

Alvás:
nekünk beállt arra, h akármikor fekszik reggel 8kor kel. :oops:
Szval tegnapaelőtt 8kor feküdt, reggel 8kor kelt, tegnap 10kor feküdt le és ma is 8kor kelt. Ez független a kajálásától.
Nappal meg alszik délelött, de csak inkább sunnyog, és délután 1-2 között alszik el és akkor kb 4-5 órát, onnét estig már fent van.

Most is épp aludna el, de Marci piszkálja. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Jutta, ügyes vagy, hogy minden szopit mérsz. Nálunk még nem volt olyan nap, hogy egy teljes napi mennyiséget tudtam volna mondani :-( De nem tudom elképzelni, hogy Nadin 750 ml-t megenne, az szopinként 100 körül van, és mindig van olyan szopi, ami 60 körüli. Igaz, tegnap volt egy 160-as is :-), de ez sztem ritka. Bár nemtudom, a sok komfortszopi is beleszámít, azokat meg sosem mérem...
Igazából az a bajom, hogy nem vagyok képes kivárni a kajaidőt. Mert ha nyüszi van, akkor - bár kipróbálom a fokozatokat a nyugtatásban - a végső megoldás mindig a cici, így ha nincs egyből bealvás, akkor egyenes út vezet a komfortszopiig, ill. az óránkénti - másfélóránkénti szoptatáshoz....
Hajni, Lilla nagyon jó kislány, illetve Te vagy nagyon ügyes anyuka. Remélem kistesónál majd én is ilyen rutinos leszek már! És akkor Te tulajdonképpen sosem teszed mellre Lillát? És ő mivel tölti az ébrenlétet, játszik Marcival? :-)

KépKép
kertikiri

Kertikiri:
ha ébren van, akkor ölben, mózesben, pihiszékben, játszószőnyegen. Nézeget, én szórakoztatom, Marci piszkálja...
De ő amugy elvan maga is, ha tele a pocija. :wink:
Nem, már egyáltalán nem szoptatom, ennek sok oka van. Gond van a vesémmel, nem indult be a tej, elvannak sorvadva a mirigyeim és azt a keveset amit szopizott azt is kihányta ( anno Marci is. :roll: ). Ez már volt itt téma, de asszem akkor még nem voltál. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Kertikiri: csini anyuka vagy! Ezt nem akartad vállalni? Ejjnye.
Köszi a bemutatkozó sorokat nektek!
Jolka: így már értem miért 68-s rucikban nyomul Ákos :wink:
Szépek vagytok. Hallod, a dokin túljutni egy gyerekkel sem egyszerű, hát még kettővel akkor tényleg. Minden elismerésem egyébként, hogy kettőjük mellett még háztartást is vezetsz és magadra is jut időd. HOGY CSINÁLJÁTOK, MONDJÁTOK MÁR MEG!
Ti kétgyerekes anyucik ( ez minden topiclakó kétgyerekes anyukára igaz)simán kenterbe vertek minket(legalábbis engem biztosan!)
Én pl akkor mosok hajat és fürdök, ha apuka itthon van. Szeretném tudni, mit csinálok rosszul!
Alvó nap a tegnapi? Ja, hát nektek lehet. Ádi egy szemhunyásnyit nem aludt, ma is eddig csak kb 1 órát :evil: . Most ébredt, anygyali mosollyal az arcán. Ez mondjuk irtó aranyos, imádom érte, csakhát a nem alvásai miatt, változatlanul SEMMIT nem tudok itthon csinálni!
És megint kezd szuttyogni az orra :evil: Bakker, hát hol fázik meg?
Ha sétálunk, nagyon beöltöztetem, itthon sincs hideg.
Fürdetés: gyógyszertárival és Johnson krémes babafürdetővel. Mikor, melyik.
Ádi szereti a sétákat, jól elalszik a babakocsiban. Az autóban is végig alussza az utat. Nálunk tegnap is és ma is nagyon szutyok idő van,nem tudunk kimenni :evil: . A kedvem is remek ettől, de gondolom ez lejött.
A tápszert én mindig frissen készítem el. Jana babavizet használok, azt nem kell forralni. Hajni és Mogyo, nem próbáltátok még? Ha bealvás van esetleg, fél óránál tovább nem hagyom állni, akkor kiöntöm és újat csinálok kajáláskor.
Tejci ügyben nem vagyok egy világbajnok, nekem elég kevés van. De nekem sem egyforma a 2 cici tejhozama.
Tejszaporításra meg a minnél többszöri mellre tétel és fejés, pihenés és rendszeres, megfelelő mennyiségű étkezés és minnél több folyadék (legalább 3 liter).
Zsu: menni fog ez neked! Gratulálok, hogy elkezdted leküzdeni ezt a parádat. Ügyes vagy és nagyon is jó anya!!!
Macsek: nekünk is pierre cardin narancs-szürke az egyik kocsink :lol:

Kép
Kép
gabcii

Móni:
jelentkezz!!!!! Mi baj?? Jöhet pü-ben is, hátha tudok segíteni. :?

Kép
Kép
h@jni

Gabcii:
rutin, megszokás, vagy nem tom :)
Emlékszem MArcinál én is volt, h délbe még pizsibe voltam, akkor mentem zuhizni, fogatmosni stb...
Most meg, komolyan unatkozom, ha csak Lilla van itthon. :lol: :lol: :lol:
Mondjuk ez biztos azért is van, mert Lilla jó baba, Marci meg hát nem éppen volt az. :wink: Vagy tényleg a rutin vagynemtom. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?