Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Nem megy közületek valaki jövő héten UH-ra a kórházba? Nem tudjátok mikor lesz az UH-ban a Varga doki, vagy a Bakó?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

[quote="christell"]L írta:christellányok!
Nem megy közületek valaki jövő héten UH-ra a kórházba? Nem tudjátok mikor lesz az UH-ban a Varga doki, vagy a Bakó?

Még az sem biztos, hogy egyik vagy másik lesz. Amikor én voltam (4D-n), egy Szokodi Róbert nevű fiatal doki csinálta az UH-zást, de nagyon kedves volt, és mindent elmagyarázott, és bár a baba nem fordult úgy, hogy az arca rendesen látszott volna, olyan szépen láthattunk minden egyebet a 2D-n, hogy nekem az is hatalmas élmény volt.

Kép

Kép
enahma

Christell! Telefonon meg tudod érdeklődni, hogy melyik nap ki van UH-n, biztos megmondják.

Enahma! Örülök, hogy szimpi volt az a doki neked, nekem teljesen más a véleményem róla, és akinek volt már hozzá "szerencséje", hasonlóképp vélekedik, mint én. Elég b...ó a stílusa, és túlságosan lexikális a gondolkodása, ez alatt azt értem, hogy nagyon nem tud elszakadni az egyetemi könyveitől, elméletben lehet, hogy tudja a dolgokat, de a gyakorlat néha fontosabb, és abban ő még nem igazán profi. Ha érdekel, hogy milyen priviben leírom, ide nem akarom, de aki kéri elküldöm másnak is priviben. Nem bizti, hogy most azonnal, de ha elaltattam Danit, akkor még visszanézek.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

dadomi,egyetértek,én egyszer voltam a Szokodinál,szerencsére többször nem. Azt sem értettem,mit mond,olyan halkan beszélt ráadásul.
Ha jól emlékszem,ő írta mindig Timesznek,hogy nem vizualizálható...
Vendég

Szokodi Barnát se tudta vizualizálni :lol: pontosabban áramlásmérést csinált volna csak nem ment neki... :P És tényleg nagyon halkan beszél, én 3x kérdeztem vissza azt a kevés mondatot amit hozzám intézett.
Emma,
nekem műtöttek a hátamról egy begyulladt gyennyes kinövést épp Enikőt szoptattam akkor. Konkrétan rettenetes volt pedig körbeinjekciózták rendesen. A varratot is 2 részletben szedték ki hogy ne nyíljon szét a seb mégis szétnyílt, azt mondták ez a háton gyakori, végülis meggyógyul úgy is csak nagyon vastag heggel, majd megmutatom.
Vendég

Csajszik, Szokodiról én se hallottam semmi jót; barátnőmnél ugyan vizualizálta a kislányát, de nagyon elvizualizálta, leküldte őket Pécsre, merhogy kicsinek találta a baba fejét. Hát, nem volt kicsi. ÉLs amikor megnézték a csajszi papírján, hogy ki küldte őket, csak bólogattak... :P
Áfi, köszi, hogy leírtad... Nem bánom én, akármennyire fáj is, csak tényleg, a szövettan legyen jó... Rondának rondák, de évek óta, és nem változtak, nem nőttek, nem véreznek, nem fájnak és nem viszketnek, sötöbösötöbö, csak idegesítenek, meg Damoklész kardja az egész cucc, hiszen bármikor "beindulhatnak", úhogy szeretnék megszabadulni tőlük - a szoptatást már tényleg kivárom, mert nagyon nekidőlni se fogok tudni semminek (úgyértem nem tudok majd rendesen támaszkodva ülni), ha kioperálják, addig meg csak nem rosszabbodnak...
Vendég

Emma ez a történet ismerős Szokodiról. Nekem is ugyan ezt mondta. Mikor bent voltam visszatartáson azt mondta, hogy kórosan kicsi a gyerek feje Pécsre kell menni. Mikor a Bakó dokit megkérdeztem, hogy most tényleg baj van-e, mivel addig minden hó-ban azt mondta, hogy rendben a baba. Annyi volt a válasza, hogy nem érti a dolgát, ne törődjek vele. Nem szólva arról, hogy az nap már vajúdtam más nap meglett Réka. Velem olyan hangnemben beszélt, hogy el tudtam volna küldeni melegebb éghajlatra. Az ismerősömnek pedig azt mondta, hogy nincsen a babájának végtagjai 12 hetesen. Ők is Pécsen kötöttek ki, az ottaniak már csak szinte nevettek rajta. Enahma örülök, hogy neked szimpi volt.

Azt hiszem most már tényleg nagyon fogtok utálni. Az én lányaim átaluszák az éjszakát. Igaz, hogy Réka velünk alszik. Még egyszer szopizik de azt is félálomban. Ja és legkésőbb kilenckor alvás.
Vendég

nekem is szedtek le már egyet a nyakamról,de azt lézerrel.Nem is éreztem semmit,viszont a hangok elég szörnyüek voltak :?
Vendég

Anyajegyet a nővéremnek szedtek le, neki legalább 5-6 db-ot. Kapott érzéstelenítőt és úgy vágták ki. Nála minden rendben ment, pedig elég csúnyák voltak. Azt mondta, hogy egyetlen egy fájt utána, de az óriási volt (kb. mint egy öt forintos, v. egy picit nagyobb is). A mamámnak is szedtek le és ő nála rossz lett a szövettan. Újra kezdett nőni, kiderült azért, mert nem szedte ki az orvos a gyökerét. Miután azt is eltávolították minden rendben lett vele. Pedig Ő már 78 éves.

Emma a hízáson fölösleges aggódni. Én már rájöttem. Amíg az én lányom vidám, kiegyensúlyozott, alszik rendesen, nem nyűgös addig nem is aggódom ezen.
Vendég

Voltunk védőnőnél, Barnus nem egész 1 hónap alatt hízott másfél kilót, most 5700 gramm (4200al jöttünk haza 6 naposan) :D
Vendég

jól van Áfi,neked is van egy kis bélpoklosod :D
Eliza 19 nap alatt hízott 890 g-t. :?
Ezért fájt annyit Barnus pocakja is :cry:
Vendég

Christell az afp szerint Kristóf kislány lenne,Eliza meg kisfiú... :lol:
Vendég

igaz,a kínai akármilyen csillagállás szerint is,mikor Eliza fogant-meg a korom,meg stb...,Eliza kisfiúnak kellene,hogy legyen :?
Vendég

Köszi, Rékababa, kicsit megnyugtattál anyajegyügyben (mámint amelyik randa az még nem biztos, hogy gázos is); köszi! Fájdalomtól, hegektől változatlanul nem félek. Tényleg, emlékszem a sztorira, amit anno meséltél a Szokodiról! Hát, asse volt semmi.
Áfi, gratula a kis vasgyúróhoz! :lol: Ügyes! Cseriani, a te Elizád se semmi... Jóvan, kezet foghatnak az enyimekkel.
Így van, Rékababa, jól gondolkozol hízás/nemhízás ügyben!
Cseriani, én is néztem a kínai horoszkópot, Andris és Hanna begyött, de Árminnak is lánynak kellett vón lennie (márciusban és decemberben foganhatott volna fiunk), oszt tessék. :lol: Mondjuk, örültünk neki, mer most fiúra "gyúrtunk"! 8)
Vendég

na,megvan az időpontom,nov.21-én kell mennem 9.20-ra.Pont aznap műtötték annak idején apukámat :cry:
Még jó,hogy ez nem altatásos dolog lesz nálam,különben kérnék másik időpontot.
Azon tanakodtunk még a doktornővel,hogy szoptatás alatt kaphatok-e lidokaint,de az okoskönyvek szerint igen. Remélem tényleg lehet...
Vendég

Cseriani!
Köszi! Kicsit megnyugtattál. :wink:

Dadomi!
Megkérdeztem telefonon, azt mondták, hogy mindig előző este dől el, így nem tudják megmondani. Napközben is változhat, ha valakinek éppen műtétje van. Így túl sokra nem mentem velük, viszont jó, hogy felhívtam őket, mert kiderült, hogy kell vinni háziorvosi beutalót, vagy a nőgyógyásszal kell iratni egyet.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Cseriani! Én terhesen jártam fogászatra, akkor is kaptam lidokaint, azt mondta a doki, hogy azt lehet nyugodtan, mert csak helyileg hat. Bár nekem volt, hogy két injekció sem zsibbasztotta el a számat, és azt mondta, hogy nem mer többet adni, elvileg nem lehet baj, de jobb félni, mint megijedni, nehogy baj legyen a babóval. Szóval ne félj, nem megy át elvileg az anyatejbe. Legfeljebb kicsit bezsibbad Eliza :wink: és még jobban alszik. :lol:

Rékababa! Ti is alszotok éjjel?????? Fúúúúú, akkor téged is uuuuuuutáááááállllllllllaaaaaaaaaaak!!!!!! Meg mindenkit, aki alszik éjjel! :P Ez így nem ér, hogy ti mind alszotok, én meg nem :cry: :cry: :cry: :cry: Na jó, azért Emmát szeressem, mert ő is éjszakai bagolyka. Látod Emma, kicsi emberek között működik a telepátia, együtt nem alszunk. :oops:

Timeszről tudtok valamit? Hogy van?

dadomi

Christell! Elárulom neked, hogy elvileg délután háromig megkapják a másnapi programot, így tudják, hogy papírforma szerint kinek kéne az UH-ban lennie. Ez viszont nagyon durva, hogy háziorvosi beutaló kell ehhez is. Hadd szedjen össze a kismama valamit a sok beteg között, marha okos volt, aki ezt is kitalálta. Ez épp olyan, mint az, hogy ha vérvételre kell mennie a kismamának ahhoz is háziorvosi beutaló kell, amit korábban a védőnő írt! Most már nem jó az, elvégre hadd mászkáljon minél többet a kismama, védőnő-háziorvos-nőgyógyász-labor, ha az eredmény is érdekel a vérvételről mehetsz megint a háziorvoshoz. Régebben szinte mindent elintézhetett a védőnő. De hát miért is lenne jó az egyszerűbb megoldás, így biztos olcsóbb a tb-nek, ha ennyi helyre mászkál a kismama.

dadomi

Dadomi!
Állítólag ez nem így volt még pár hete. Az új főorvos találta ki az új kismama gondozási program vagy mi a szösz keretében. Eddig nem kellet beutaló, csak menni kellett a kismamának UH-ra és kész. Én sem értem, hogy mire jó ez a herce-hurca.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Christell muszály a rendelőbe menned UH-ra? A Bakónak van magánrendelésén saját UH-ja. Nekem mindig ott nézte meg a babát.
Vendég

dadomi az okos internet szerint a lidocain átjut a méhlepényen,és kis mennyiségben bekerül az anyatejbe is :cry:
na mindegy,muszáj és kész..de azért beszélek még egy-két hozzáértővel :shock:
Vendég

Rékababa!
Sajnos igen. Állítólag ez is új rendelkezés. 18. héten kötelező kórházi UH van, amit csak ott csinálhatnak. Rá 1 hétre, a 19.héten megyek a Bakó magánrendelésére, és ott is gondolom megnéz. Én sem értettem, de a védőnőm rákérdezett, és azt mondták, ez így van. Ma beszéltem a Bakóval is, hogy szeretném, ha ő nézne meg jövő héten, de azt mondta nem tudja mikor lesz az UH-n, így nem tud megnézni. Azt mondta nem baj, ha másik doki is lát, több szem többet lát alapon.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Christell! Ez is az új főorvos egyik új hü...sége? Mi az, hogy kötelező kórházi UH????? Oda mész UH-ra, vizsgálatra, ahova akarsz, ha megfizeted. Már nem azért, de ha én nem vagyok hajlandó a kórházi vizsgálatokra, hanem elmegyek maszek dokihoz, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Nem hiszem, hogy kötelezhetnek bárkit is arra, hogy adott helyen vizsgálatassa meg magát. Ha fizetsz, akkor mehetsz bárhova. Meg ahogy némelyik doki UH-z, hát tuti nem bíznék a több szemben. Dominikot nem UH-zta senki más, csak a Varga, és én meg is mondtam neki, hogy nem akarom, hogy más nézzen meg. Danit nézte más is mikor egyszer befektettek vele, de megkértem a Vargát, hogy nézze meg ő is a lurkót, és másnap csinált is UH-t, persze volt eltérés, egészen mást mért ő pl combcsont hosszának, mint a másik doki. És sokkal alaposabban nézte meg ő!
Nekem egyébként a Varga azt mondta, hogy ő inkább a 20. héten csinálja azt az UH-t, és mindkét gyerkőcömnél betöltött 20. héten csinálta.

dadomi

Csajok, még a végén megérjük, hogy az új fődoki bedeszkáztatja az ablakokat, ahogy annak idején volt, mikor még én is születtem :shock:

dadomi

Hű, csajok, mikre jövök vissza!
Cseriani, ne aggódj a Lidocain miatt! Biztos bejut, de biztos nem lesz gond! Én is jártam terhesen fogorvoshoz, volt nekem mnden akkor, húztak, csonthártyagyulladás, anyámkínja, soksok Lidocaint kaptam; tuti, hogy átjutott Árminhoz is, de semmi baja nem lett. Nem lesz semmi baj, ne félj, menj el nyugodtan a műtétre. Én meg majd jóóóól irigyelni foglak, hogy túl vagy rajta! :D
Ezt a 18. heti kórházi UH-t épp a napokban olvastam egy másik topikban. Csajszi Pesten szült, és már ott is kötelező volt a kórházban megcsináltatnia, hitelesített gépen. Azért, mert ez genetikai UH, és ott kell megcsinálni. Én is csak néztem; biztos új és általános rendelkezés. Varga nekem az összeset maga csinálta a maszekjában, szó sem esett ilyesmiről.
Borzasztó, mik vannak már, de télleg. Erre meg még rájönnek a főorvos bónái, hát, nem vok boldog én sem... :?
Dadomi, törpebagoly :P -társam, mé voltak bedeszkázva az ablakok? :lol:
Vendég

Christell nekem is ez új. Szerencsére nálam még elég volt, hogy a Bakó nézte maszekba. Bár nekem is azt mondta, hogy jobb a több szem lát, de én sem szerettem. Csak vigyázz, nehogy azt a "kedves" Szokodit fogd ki. Még a végén Pécsre küldene semmi miatt.

Lenne hozzátok egy kérdésem. Okozhat a spirál hóközi kis vérzést? Ma felhívom a dokit kíváncsi vagyok mit mond, biztos be kell mennem.
Vendég

Rékababa,
spirálod van? Hormonos vagy sima?
Vendég

Sziasztok!!

Micsoda egy h....ég kötelező korházi uh.???

Minek? Mi értelme van? Azért tényleg , hogy valaki megnézzen akihez nem is tartozol és igazából semmi köze nincs hozzád?
A választott orvosodnál senki nem néz meg körültekintöbben.
Én is csak az orvosomhoz jártam uh.ra, de amikor bent voltam párszor a kórházban akkor esetleg más is megnézett+ a sajátdokim is.
Itt meg csak küldözgetik a kismamák erre-arra. Nem hogy hagynák őket pihenni még jobban stresszeltetik őket.

Dadomi: Éjszakánként én is fent vagyok, pedig már 3 évessek vagyunk és külön szobában alszik manó. Általában 3 vagy 4 körül átjön bebújik közénk, de így nem igazán megy az alvás ezért áttértünk arra, hogy ha oda jön akkor vissza viszem a helyére, betakarom, át viszem a cuccomat és az ágya melett szivacson próbálok reggelig tovább aludni. Ha, tudok.

Timesz!!! Hogy vagytok???

Christel: Merre laktok? ha nem vagyok túl indiszkrét?

Kép

móni
bedmona

Sima spirálom van. Nekem szülés után 2 hónappal tette fel a doki. Kérdeztem, hogy mi jobb megoldás gyógyszer v. spirál. Azt válaszolta, hogy nincs különbség. Mivel nem akarom magam hormonnal tömni ezért maradtam a spirálnál. Nincs úgy semmi bajom vele, sőt hasi görcseim se olyan erősek mint előtte.
Vendég

Rékababa!

Ma van Evelin szülinapja?

Kép

Gratulálok és sok Boldogságot Kívánok!!

Kép

móni
bedmona

Rékababa,
nem tántorított el a spiráltól hogy (ha nem hormonos) nem a fogamzást gátolja hanem a beágyazódást? Akár minden hónapban foganhat gyermeked aki aztán meghal mert beágyazódni persze nem tud a spirál miatt. Én nem tudnék aludni ezzel a tudattal. :(
Vendég

Bedmona köszönöm a köszöntést Evelin nevében, de 11-én lesz 4 éves (vasárnap). Mártonnapi a drágám.

Áfi én ezeket nem tudtam, öszintén. Nekem a Bakó annyit mondott, hogy ott a kórházban is meg lehet venni, és ott olcsóbb. Igazán a nevét sem tudom megmondani. Viszont hallottam már olyanról, hogy valaki spirál mellett lett terhes erre az eséj 3%. Én viszont egy nehezebb eset vagyok. Mensim se az igazi volt. Spirálnak köszönhetően most egész normális. Nekem nehéz teherbe esnem, elég sokat is szenvedtünk mire Evelin jött. Szóval én amúgy se egy normál eset vagyok.
Vendég

Áfi ezt különben mondta neked valaki v. olvastad? Igaz, hogy annyira részletesen nem jártam utána a dolognak, de énúgy tudtam, hogy a spirál a kiskatonák elől zárja el az utat. Ezért is kellett volna vissza mennem egy hó-val később, hogy megnézze, hogy jó helyen van-e. Bízom benne azért, hogy egy babát sem ölök meg, nem szeretnék. Erről az orvosnak nem kellene előtte felvilágosítania? Én rákérdeztem amire csak tudtam.
Vendég

Rékababa,
etikus és felelős orvos biztosan elmondta volna...
"HOGY MŰKÖDIK A SPIRÁL?

A spirál szinte egyáltalán nem befolyásolja a spermiumok vándorlását vagy a megtermékenyítést (fogamzást). Egyes egyedül úgy fejti ki születésszabályozó hatását, hogy megakadályozza az újonnan fogant emberi élet beágyazódását a méh nyálkahártyájába (endometriumba), így tehát abortív eszköz. "

Innen szedtem:
http://www.communio.hu/meh/iud.htm

de ezer más helyen is utána tudsz nézni, írd be a google-ba hogy spirál működése.
Vendég

Köszönöm. Most néztem én is utána. Hát teljesen el vagyok keseredve. Az a baj, hogy gyógyszert nem szeretnék szedni, de ezek után nem is tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás? :( :( :(
Vendég

Szoptatós anyukák! Segítsetek,lázas vagyok mert begyulladt a mellem. Szoptatok meg fejem is melegítem is, masszírozom de 2 napja semmi javulás. Már antibiotikumot is kell szednem. Nagyon el vagyok keseredve,mert a nagylányomnál is ez volt és ott el is apadt a tejem.

Kép
Kép
josi

Josi próbáld meg a túrót. Állítólag elég hatásos. A melledre kell tenni a hideg túrót.
Vendég

Josi,
ne keseredj el, szopi előtt melegítsd és masszírozd a melled ahogy írtad is, mindig a beteg melleddel kezdd a szopit, és utána fejd teljesen üresre. Meggyógyulsz meglátod!
Rékababa,
megértem hogy tanácstalan vagy. Meg azt is hogy nem szívesen szednél hormont. De szerintem a spirál nem megoldás, lévén nem is fogamzásgátló a szó szoros értelmében. Szerintem mi hüvelykúpot fogunk használni. Hormonmentes, és az előjáték során apuka ügyesen fel tudja csempészni, nem olyan illúzióromboló mint a gumi. :wink:
Vendég

Sziasztok!Elmult a hányinger azt hiszem,most csak egyfolytába üresnek érzem a gyomrom,pedig folyamatosan eszem.Hétfön megyek uh-ra,már nagyon kiváncsi vagyok mennyit nött!
Vendég

én is utánaolvastam kicsit,hogy mi a jó fogamzásgátló..hát,nem is tudom...
a hüvelykúp,krém..-nél 1:4-hez a teherbeesés aránya,ami ugye nem kicsi. Ráadásul nem a legoptimálisabb egyfolytában azt használni,inkább azoknak ajánlják,akik nem élnek rendszeres nemi életet.De nagyon ideális szoptatás alatt.
A tablettát ugye mindenki ismeri...
a spirál-hát,nem tudom,nemek is ajánlotta a dokim,azt mondta gondoljam meg,aztán úgyis kell mennem hozzá két ünnep között,akkor majd megbeszéljük...
Én szopi alatt Kristófnál tablettát használtam,két hónapig folyamatosan vérezgettem,akkor elegem lett és abbahagytam.
Vendég

Cseriani,
annál a hüvelykúpnál amit én találtam a tablettákkal megegyező a hatékonyság, szó nincs 1:4ről! Az majdnem egyenlő volna a nullával. Ha megtalálom belinkelem.
Vendég

Bocsánat, javítanék, azt írja nem éri el a hormonális fogamzásgátló tabletták hatékonyságát, de biztonságos. Hát végülis a spirál sem éri el azt a hatékonyságot, de ez nem gyilkol magzatokat...
Itt van részletesen:
http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-bete ... ?tid=12685
Vendég

Sziasztok lányok!

Köszönöm érdeklődéseteket, viszonylag jól viseltem az utolsó 2 kezelést. Ma délután jöttem haza, egyszer hánytam, az elég borzasztó volt, de azóta inkább mindjárt beveszek egy hányáscsillapítót, nem várok vele ha érzem. A kemonak így hála isten vége - de azért semmi pénzért nem csinálnám végig még egyszer - borzasztó, a vénáim össze vissza vannak szúrkálva, tiszta kék - sárga a karom, és az a szag ami odabent terjeng, brrrr....Hányingerem van ha csak rágondolok. Az éjjel sem aludtam bennt semmit, mert az egyik szobatársam egész éjjel hányt, a másiknak meg akkora fájdalmai voltak, hogy azt mondta a nővérnek, ha nem ad valami erősebb fájdalomcsillapítót (morfium) kiugrik az ablakon. Rettenetes volt látni és hallani ahogy emberek szenvednek!!!! Még 8 sugarat kapok, aztán megyek vissza a Bódis profhoz, aztán műtét - mindent kipakolnak!!!

Kép
timesz

Josi! Az első babánál nekem is folyamatosan mellgyulladásom volt. A masszírozással nagyon vigyázz, mert ha nem jól masszírozol, még többet árthatsz, mint használsz vele, mert eltömítheted a tejcsatornát. A hideg pakolás nem jó rá, meleg borogatást kell rárakni, esetleg meleg (nem forró, inkább langyos) zuhannyal szopi előtt. Én még szoptatás alatt is rajthagytam a meleg borogatást. És nagyon fontos, hogy fejjed ki mindig alaposan. Milyen mellszívód van? Nekem az Avent Isis vált be, az nagyon szupi. Hol van a gyulladás a melledben? Nagyon fontos, hogy milyen pózban szoptatsz. Írd meg, hogy hol van csomó, és megírom, hogy hogyan tartsd a babát.
Én a második gyerkőcnél elkerültem a mellgyulladást, de nem sokon múlott, hogy megint az legyen.

dadomi

Emma! Nem tudom miért voltak bedeszkázva régen az ablakok, de be voltak.

Csajok, nekem a Varga doki azt mondta a fogamzásgátló kúpról, hogy nem igazán ajánlja, mert könnyen méhszájsebet csinálhat, és a hüvely falát is felmarhatja. Azt ne kérdezzétek, hogy akkor miért árulják. Nekem ezt mondta a doki. Én egyébként majd hormontartalmú spirált szeretnék, és direkt megkérdeztem a dokitól, hogy az hogyan működik, mert én sem olyan fog.gátlót akarok, ami megöli a megfogant babát. Ez a hormonos spirál megakadályozza a peteérést, így nem a már meglévő kis életet ontja ki. Ráadásul nagyon jó a "mellékhatása": 1-2 napos mensik lesznek csak tőle :lol: Meg még azt is mondta a doki, hogy akár egyszer-kétszer ki is maradhat a vérzés, na ez mondjuk annyira nem túl jó, meg is kérdeztem akkor, hogy honnan tudjam, hogy akkor nem vagyok-e esetleg véletlen terhes. Erre dokibácsi vigyorogva mondta, hogy akkor majd úgyis megyek hozzá UH-ra :roll: . De egyébként nyugodt lehetek, mert ez nagyon tuti biztos módszer. Csak az ára is tuti biztos, kb 40 ezer forint, bár 5 évig fennt lehet (tehát nem drágább, mint a gyógyszer, csak egyszerre kell kiadni a pénzt)

Moni! Az tök jó, hogy elmúlt a hányingered!! Bár én Daninál ekkor voltam a legnagyobb pánikban, mert így semmi jele nem volt annak, hogy valaki lakik a pocakomban. Így amíg meg nem mozdult én tiszta frász voltam. :oops: DE TE NE LEGYÉL!!!!! Szerencsére nekem mindkét pasika korán megmozdult - Dani a 14. héten, Dominikot meg már 12 hetesen éreztem :lol: Azt mondta a doki, hogy van olyan, aki már ilyen korán megérzi (vékony hasfal, jobban odafigyel rá stb).

dadomi

Dadomi,
igazad van a hormonos spirállal kapcsolatban. Csak aki fogigátlót nem akar a hormontartalma miatt az ezt sem fogja szeretni ugyanamiatt. De tényleg ezerszer jobb mint a sima spirál. Bár ennek is lehetnek szövődményei, de hát minek nem.
Vendég

Dadomi,a bal mellem van begyulladva a hónaljam felé és az alsó része. Szinte csak ülve szoptatok,és mindíg addig fejem amíg már egy csepp se jön ki. Melegzuhany is volt,melegítőpárnával szoktam melegíteni az nagyon jól esik. Biztos "selejtes" ez amellem mert Noémivel is ez volt begyulladva. Meddig fog ez tartani?

Kép
Kép
josi

Ja a mellszívóm pesztonka. Van valami jelentősége?

Kép
Kép
josi

Josi! Próbáld meg a hónaljtartásban való szoptatást. Ezt úgy kell, hogy egy párnára fekteted a babát, a lábai nem az öledben vannak, mint a hagyományos bölcsőtartásban, hanem pont fordítva, nem befelé hanem kifelé állnak a lábai. Így sokkal jobban ki tudja üríteni a mellet. Nem sebesedett ki a mellbimbód? Ha igen, akkor ott is könnyen bejutnak a kórokozók, ami szintén gyulladást okoz. Legyél sokat felül meztelen, hagyd, hogy a tej rászáradjon a melledre, állítólag nagyon jó gyógyír!
A mellszívóról én annyit tudok, hogy nekem Daninál Chicco pumpás mellszívóm volt, nem volt jó, és már utólag olvastam, hogy az pl hosszabbtávon nem is jó fejésre, mivel mellgyulladást okozhat. Nekem az Aventes mellszívó tényleg nagyon jól bevált Dominiknál. Daninál én is állandóan szedtem az antibiotikumot, már azt mondta a Varga, hogy ha ez így megy tovább el kell apasztani a tejemet. Aztán szerencsére abbamaradt. De hidd el ettől nem fog elapadni, ha ügyes vagy!
Próbáld meg a hónaljtartást, nagyon sokat számít. Daninál volt, hogy a mellem felső részében volt a csomó, akkor úgy szoptattam, hogy felé térdeltem, ő az ágyon feküdt, és így szopizott. Nagyon fárasztó volt, meg elég muris, de segített.

dadomi

Ja és nem selejtes az a melled, lehet, hogy szűkebbek a tejcsatornák benne, de ha a kicsi lány ügyesen kiszívja, akkor nem lesz semmi baj. De szerintem ne nagyon masszírozd, csak épp egy kicsit, csak annyira, hogy könnyebben meginduljon a tej.
Holnap írj, hogy hogy sikerül a dolog, ha kell még további ötlet, akkor megnézem a szopis könyvemet, abban is vannak jó dolgok.

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?