Új privát üzeneted érkezett!

Ja májról mégis van infóm. Anyu mondta, hogy régen ő belefőzte a levesbe és úgy turmixolta össze más kajával. Gondolom akkor jó sima vízben főzve is. :roll:
lora7

Na eldugultam, mert az én lányom is éhes már.
lora7

Lora, köszi!!!! Kérdezhetsz majd legalább 3 hülyeséget!
Májjal sztem megvárom az anyukámat, addig marad a spenót!

Kép
Kép
agiboldi

bár nem leszek ott a pénteki verésnél :lol: , de azért lennének észrevételeim
1. nyugodj meg! :lol:
2. legyél nagyvonalú, nem kell patikamérleg, nyugodtan vehetsz 1 evőkanalat 10 grammnak
3. sztm vas alapból van bármilyen májban, és sertésmájas bébiétel az tutira van, már én is vettem. (kecskeméti, sütőtök sertésmájjal, megnéztem)

majus3

Május, hát ez az, rögtön megkérdeztem, h ugye a sertésmájas babakaja jó lesz, és kerekperec megtiltották! :shock: (ebben az egyben értettek ma egyet)

A sinlacnál meg csak azért izélek, mert alapjában azt nem értem, h ez egyszerűen egy (egyszerűsítek) spéci rizspor, amiből annyit öntök ameddig megfelelőnek nem találom a sűrűségét, vagy az adalékok miatt fontos az arány, nehogy elb@sszam a gyomrát. Ezér filózok, h néha csak a por kell a gyümihez, néha meg vízzel kell kikutyulni..

Különben meg a konyha ingoványos talaj, kénytelen vagyok követni a szabályokat :D

Kép
Kép
agiboldi

Ma kiidegel a gyerek! Most már nem nyíg, hanem üvölt a gatyámszárának, ezt bazi nehezen viselem. vissza akarom kapni a tündérkémet!

De a bibis ujjon azért tudtam röhögni, kösz Panka!

Május,
az eddigi 3 almás sütimből az elsőt nem raktam be a hűtőbe és szétfolyt, a másodikra nem lett jó a csokimáz, így csak két csomóban rákentem (ezeken a helyeken nem lehetett átharapni), a harmadikra nem lett elég a keksz és csak csokimáz volt itt-ott a tetején, ami ott csordogált szépen.

Ágiboldi,
a spenóttal csak csínján (?), nem ajánlják túl gyakran.

Nanica,
végre usziztatok!

Most nem tudok többet írni, megyek idegösszeroppanni...

Orsi
Kép Kép
sno

:lol: :lol: hihi, Sno, kicsit zaklatott vagy!
Na látod, Május, épp megnyugszom, az 1-es számú főszabályod szerint, és akkor jön Sno, aki ismét elbizonytalanít spenót téren! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

hát ezen n meglepődtem, h a sertésmáj nem okés. elvileg az 5 hónapos kortól adható kategóriában van. de majd jön róki, v lorca, és megmondja miért nem lehet

sno
kicsit drámai a hangvétel! mély együttérzésem! és persze fel a fejjel!

majus3

Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazva. Végül igent mondtunk amerikára és kezdődik a rohangálás. Szeretném eladni a lakást. 89nm és van egy bazi háló, meg nappali+fürdő/WC és a konyhából nyílik egy asszimetrikus, sötét ficak, mint gyerkszoba. 1-nek elég, de kettőnek kicsi... Szóval ha hazajövünk sem lesz elég. Viszont szeretnénk venni egy kisebb belvárosi lakást, amit kiadnánk addig. Szóval pont most, amikor állva elalszom, kell mindenért rohangálnom. :twisted: :twisted:

Ágiboldi!

Májat főzve vagy sütve is adhatod. Gondolom egy kis olivaolaj nem rettent vissza, lévén majd minden bébiétel tartalmaz hozzáadott olajat.
Spenótból nagyon praktikus a (hú hogy is mondjam) ilyen nagyobb gyűszű méretű darabokra fagyasztott. Csak pár ilyen "kockát" kiveszel és megpárolod. Van belőle bio is, vmi francia gyártmány 5-600Ft fél kiló. A nem bio olcsóbb.
Univerből van spenót pulykahússal. Hátha abban nincs tejszármazék.
Homeopátiás cuccokból is van vas, ha olyan mértékű a hiány. Viszont a vas adagolása hízáshoz vezet. Legalábbis a doki azt mondta, hogy a vashiány lehet ok illetve következmény.
A soványságnak lehet OKA vashiány.
A túlsúlynak pedig a következménye. Ez elég logikusnak hangzik nekem.

Én adok joghurtot meg túrót. Persze nem régóta. Kb 7 hónapos korától. De mi 5hósan kezdtük a hozzátápit. Nagyon odafigyelve, hogy nehogy bármi baja legyen. De ha ellenérzseket kelt benned a dolog, akkor várj vele. Attól semmi baja nem lesz. Zöldséggel, gyümölccsel, hússal és tejjel/péppel is teljesértékű tápanyagokhoz jut.

Kajamennyiség:
Én csak ámulok az általatok leírtakon. Timi kb fél üveggel eszik ebédre. Meg uzsira is. Ezen kívül kb 2*240ml tej/tápszer Se tízórai, se semmi más. A kedvencéből (sütőtök, spenót) megeszik max egy üveggel!
Nekem az orvos azt mondta, hogy ha üvegeset kap, semmiképp ne bontsak 2 üveget. Főzzek egy kis krumplit, vagy rizst és azzal dúsítsam. De ilyen még nem volt!!! :-)

Ja és Ági!
Ha nem eszi meg a spenótot, akkor fél üveg a kedvenc kajájából+fél adag spenót. És fokozatosan növelheted a mennyiséget. Nálunk már magában is az a favorit. Hús nélkül is! Mondjuk erre teszek pici sót, mert anélkül elégg bizarr íze van!
Vendég

Ágiboldi,
Orsival egyetértek, spenóttal óvatosan, heti max 1x ajánlatos. A májjal meg az a baj, amit Pann írt, hogy az a szervezet méregtelenítő szerve. Nem akarod tudni, mivel etetik a "gyári" sertéseket. :twisted: Előzetesnek annyi, hogy általában folyamatos antibiotikumon vannak. Növényekben a legtöbb vas a céklában, spenótban van. A többit nem tudom. :wink: A gond az, hogy a növényi vas sokkal rosszabbul hasznosul, mint az állati. A vörös húsokban és tejtermékben szintén sok vas van. A tápszereket is dúsítják vassal, ha jól emlékszem. A tiétekben van? Az anyatej minimális vastartalma hasznosul a legjobban.

Robi megsértődött, hogy leléceltem és ismét a háló rabja lettem. :twisted: Ezért fogyókúrámat áthúzva, adott egy nagy tábla csokit. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Jó sokat írtatok, igyekszem reagálni! :)

Orsi!
Részvétem Sebi miatt! Én tegnap voltam úgy, hogy komolyan elgondolkodtam, hogy megverem Lillust! :oops: :oops: :oops: (ne hívjátok a gyivit) :lol: :lol:

Panki!
Akkor hajrá Amerika! :) Mikor mentek? Részletek?
Amúgy Lillus is csak fél üveggel eszik meg max.

Bella!
Berci is igen sokat változott, mióta láttuk! :D Kis szöszi ő is! :)

Pann!
Mit mondott a doki?

Lin!
Grétának jobbulást!

Lorca!
Lillus is 3-szor alszik, kivétel ma, mert ma csak kétszer, de ebből az egyik majd 3 órásra sikeredett! Pedig nem is itthon aludt!!! :)
Édi lehet Nati a szerepjáték közben! Én is nagyon szerettem anno gyerekkoromban!
:oops:

Roki!
Elmondtam Balinak, hogy mi mi volt Zsuzsa első igazi mondata. Majd be tojt a röhögéstől, mint ahogy én is! :lol: :lol: :lol: :lol:

Pelusozás:
Nálunk még megy rendesen, Lillust teljesen lefoglalja a kiságy fölötti zenélő-forgó. Azt rángatja vadul közben! :D
Eddig a Huggies jött be nekünk legjobban, de ma reggelre abból is kifolyt a pisi! :evil:

Nem érvényes sütikről írni, miközben én meg diétázom! :lol: :lol: :lol: Bár ma szénhidrát napunk van, így ehettem kis csokit! :lol: :lol: Holnap gyüminap, a mumus! :)

Nanica!
És Linusnak hogy tetszett az uszi? Jártok majd rendszeresen?

Május!
Keksz v b.piskóta, nem mindegy? Fini mind a kettő! :)

Ágiboldi!
Nekünk a tejtermékeket 10 hótól mondta a védőnő. Túró, sajt, joghurt. Tejet csak 1 éves kora után. De Lillus már megkóstolta az én joghurtomat egyszer! :oops:
A Sinlacot én csak megérzésre mérem, ugyanúgy, mint a kölespépet. Eddig mindig folyósra sikerült valamiért! :oops: :oops:

Lillus egész nap csak magyaráz: papapapa, mamamam, babababa és közben még sziszeg is! Zabálnivaló ilyenkor!!! És ma házon kívül aludt majd 3 órát, már azt hittem vmi baja van! :)

Talisok!
Mindenki tudja a címet, hová kell jönni? Lorca, neked még lógok mindjárt küldöm! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, újra itt. Sikerült elaltatni. Apa még mindig sehol, tegnap is nagyon későn jött, lehet, hogy az a félóra tehermentesítés, amíg fürdet, számít ennyit, hogy e nélkül kinyunnyadok.

Szóval, amit még írni akrtam:

Pelus: ma először pisilt ki az Alanából napközben (de nem azért mert tele volt), és minden éjszaka kipisil a Tescos-ból. Valami változott, amit nem követtünk le a pelusokkal, csak még nem tudom, hogy mi. Kezdődik a kísérletezés, az apja liberot akar (ő is nagy szakértő), uh azt veszek legközelebb.

Ma elkezdte csikorgatni a fogait. Egész a fejem búbjáig kiráz tőle a hideg, de közben olyan édi homokmanó feje van, hogy meg kell zabálni.

Hobbi-tápi: tegnap házi paradicsomlével főztem, és adtam neki kóstolót, amitől teljesen megvadult, és addig nem nyugodott, amíg nem ihatott belőle rendesen. Ekkor kiderült, hogy simán tud inni (kis bögréből), ha akar (ma ezt vízzel is bizonyította). A másik felfedezésem, hogy elég ügyesen megrágcsálja a darabosabb cuccokat. Ez megnyugtat, mert a fuldoklástól megijednék. Tehát szeretném elkezdeni hanyagolni a botmixert (a fagyasztó úgyis tele van pürékkel). Holnapra paradicsomos, kapros cukkíni „főzeléket” csináltam, a szupi szeletelőmmel gyufa méretűre vágott cukkíniből, majd meglátjuk, hogy boldogul vele. Meg petrezselymes krumplit tervezek még (a fűszernövényekkel is beindulok).

Május,
Minél kevésbé görcsölünk rá a hozzátápira, annál nagyobb esélye van, hogy nem rettentjük el az evéstől, csak amihez kedvetek van, azt csináld. Ráadásul egy irányzat szerint ezt az egész kanalazós mizériát ki lehetne hagyni (no spooning – aszem).

Lorca,
Várjál, várjál, várjál, jól értem, az emberednél a sértettség jele, hogy csokit ad??? Akkor nálunk egész nap menne a beszólogatás.
:lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Lillus megkaparintott egy pizzaszelet szélét. Élvezettel csócsálgatta, majd mikor elvettem tőle olyan ordításba kezdett, hogy a könnye is csorgott! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Róki,
A kollégám párja Lett, és azon gondolkodik, hogy a kétnyelvű szülők gyerekei hogy tanulnak meg beszélni (ráadásul ők egymással angolul beszélnek, az már 3 nyelv). Nekem erről az egyetlen információm, amit a Nők Lapjában futó Lola sorozatban olvastam, hogy mindig a könnyebb szót választja. Mesélsz még erről, hogy Zsuzsánál hogy van. Te csak magyarul beszélsz vele, David pedig angolul, és egymással szintén angolul beszéltek?

Nanica,
Az eddigi beszámolókból nem tűnt fel, hogy Linus nehéz eset lenne, vagy csak nem akarod beárulni?
Nálatok is még együtt alvás van éjszaka?

Panki,
Erőt és kitartást! Ilyen bonyolult dolgokra én most egyáltalán nem lennék képes, és gyanítom ezen az állapoton a terhesség nem könnyít.

Timó,
Már a kiabálásig eljutottam, innen már csak egy lépés a verés… :P

Alvás: még 3 kéne ahhoz, hogy kibírja estig, de sokszor nem jön össze, meg az utóbbi időben rövidültek is sajnos.

Tejtermékek: én a sajtot várom a legjobban, szerintem egy kis reszelt sajt a főziben sokat fog dobni az ízélményen.

Orsi
Kép Kép
sno

Lillusnak van borostyán nyaklánca?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Aha, van! :D :D
A sajtot már én is várom, főleg, hogy mi is nagy ínyencek vagyunk sajtok terén! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Mit kell tudni a nyakláncról, nem tud beleakadni valamibe? Mivel magyarázzák a hatását? Hol lehet venni?

Én sima tarpistán is elélnék, de mindenfajtát imádok.

Tali...diétázva...nagyon keménynek kell lenned...szorítok

Orsi
Kép Kép
sno

www.babacsoda.hu
Innen rendeltem és itt elég sokat lehet olvasni is róla. Amúgy nem akad bele semmibe, lekerekítettek a szemek rajta. Lillust nem zavarja, néha megtapogatja, hogy van ott vmi, de ennyi. És éjszaka is hordja.

Timi
Kép Kép
timocska

Húúú most nincs időm reagálni mert húúúúúz az ágy!

Timi! Küld a pontos címet mert kitöröltem az üzik közül és nem emlékszem. Köszke! :) :oops:

KépKép
csongria

Ágiboldi,
A Sinlacos dologhoz még annyi, hogy tápszert felnőtt kajákhoz is ajánlanak, ha nagyon beteg vki és hízlalni kell. Ott is csak beleszórják.

Lora,
Nem lehet, hogy annak idején megpróbáltak átszoktatni jobb kézre, azután meg feladták?
Én már mindent odaégettem, amit emberileg lehetséges. Tojás? Naná :lol: Ha jól emlékszem utoljára akkor, amikor nálam volt a tali. :oops: A legrosszabb a zsemlemorzsának szánt mikróba tett zsemle volt. Iszonyat büdös!!! Napokig kellett a konyhát szellőztetni és a mikro több fajta tisztítószert visszaverve szaglott hosszú-hosszú ideig.

Alvás:
Az 1x-i alvást az azért még nem most szeretném, ahogy Bella is mondja. :D De ha stabil 2 lenne, meg majd ha pláne 1, akkor az életem is jobban szervezhető lenne. (Május, hasonló a problémám :wink: ) Meg onnantól kezdve kezdett rendeződni nálunk az alvás, hogy Nati 1x aludt, meg addig inkább 2-3 rövid volt, nem egy hosszú. Túl sűrűn követi egymást nekem az álmosság-nyűgösség-alvás. Az éjszakázást is jól bírom, de az éjszakai alvást azt sokkal jobban. :wink:
De ha annyit aludna, mint Emili :P , azaz akár 3-4 órát egy nap, akkor azért jobb lenne. Egyszerre nálunk ált fél-3n óra alvás van max.

Ez a galád gép ledobott, kénytelen voltam még egy fürdést is beiktatni az esti élményprogramba. Így legalább nem éjfélkor támadom meg a fürit. :twisted: Gyorsan küldöm is, aztán még a pár elmaradt üzi. :)

Kép KépKép
lorca

Én pl hiába vagyok jobb kezes, elvileg, pl középiksolában a magasugrásnál a balkezesek közé állítottak, mert az ollózást az ugrásnál csak arról az oldalról tudtam megcsinálni. Ha a másikról csináltam mindig elvétettem a lépést és levertem a lécet...

Május:
Gyorsan meg is néztem magamnak az a Linus széket :D :D :D

felébredt-....

nanica

Sági:

Örülök hogy ízlik a palacsinta! :D Már attól féltem, senkinek sem ízlett.

Pann:

Még nekem se jött meg a GYED, vajon mi lehet velük?? Általában 5.-ik szokták utalni...

Még egy tipp pelusozáshoz:

Tartsatok a pelenkázó környéken egy-két vonzó játékot vagy bármi más tárgyat amit csak akkor kap a kezébe míg a pelenkázón van. Nálunk per pillanat ez a krémes tubus Szilvinek, és a lázmérő tokja Zsuzsának. Néha váltogatni kell, ha már megunták.

Fog:

Szilvi még mindig tök fogatlan. Hiányozni fog a kis fogatlan mosolya mikor kinöveszti majd őket. Zsuzsa is relatíve későn növesztette a fogait, de már nem emlékszem pontosan mikor.

Lora:

Zsuzsa ha megkérdem, mi a neve, hol azt mondja Zsazsa, hol Szusza, de ki tudja mondani azt is hogy Zsuzsi. Nem vettem észre rendszert hogy mikor mit mond. De magyarul is érti, ha azt kérdem, hogy hívnak, meg angolul is hogy what's your name. De magyarul csak szavakat mond.

Május:

Köszi szépen, a hátam teljesen jól van. Pár hónappal ezelőtt rendeződött, pedig elég hébe-hóba csináltam csak a tornát. Tuti hogy a csontok elcsúszása volt a ludas, mert azóta pl többet nyomok a mérlegen, de a nadrágok lazábbak lettek!!! Magyarul összement a csípőm annak ellenére hogy híztam. Most már csak utána kéne fogyni. ;)

Ágiboldi:

Magas vastartalmú ételek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_defic ... es_of_Iron

Egy csomó cereáliához 100% vasat adnak (bár nehezebben szívódik fel mint az állati eredetű). Nézz szét a babapépek között, hogy melyik nem tejes. Azt hiszem a Milupának van egy mézes ízesítésű. ami nem tejpép, csak pép. Azt szerintem dúsítják vassal. És lehet a Sinlacot is. Anyatejből szívódik fel leghatékonyabban a vas. (Tehát lehet neked is megérné szedni egy multivitamint, ha esetleg te is enyhén vashiányos vagy, hogy maximalizáld a tejed vastartalmát.) Ezenkívül a vas C-vitaminnal párosítva szívódik fel legjobban, tehát érdemes azzal együtt adni a vasdús ételt. Most hogy Zsuzsa vascseppeket kap, a 20 csepp vasba belecsepegtetek 10 csepp Cebiont és úgy kapja meg.

A disznómáj egyébként még jobb forrása a vasnak mint a csirkemáj (http://www.bchealthguide.org/healthfiles/hfile68d.stm), és disznómájas bébikaját már láttam, van is belőle a spájzban. Azt hiszem, sütőtök disznómájjal.

Most olvasom hogy a sertésmájtól eltiltottak. Vajon miért?

Most olvasom Lorca hipotézisét, miszerint méregtelenítőszerv, stb. Hát most róka fogta csuka. A magas vastartalmú cuccokat nem szabad túl gyakran, viszont vasat kell pótolni a gyereknek... így legyen okos az ember. Bocs, hogy nem tudtam konkrétummal segíteni.

Timó:

:D Én már alig várom, hogy Zsuzsa még több ilyen csodamondattal álljon elő. Egyre aranyosabb ahogy egyre többet beszél. Felöltöztetve, apjára várva bekiabál neki, hogy Daddy, ready to go!!! Vagy dinner's ready. De a leggyakoribb mondat mostanában: Put floor Vivi! (Mármint hogy tegyem le a húgát és foglalkozzak vele! :evil:)

Orrszívás:

Lehet egyre többeteknél aktuális lesz, ezért elmondom a mi technikánkat, amit egy másik fórumozó anyukától plussz kórházi tapasztalatból szedtünk össze:

1. Fújj Sterimar spray-t a gyerek orrába pár perccel orrszívás előtt, hogy lazítsa bent a letapadt váladékot is.
2. Készítsd elő a FÖLDÖN a porszívót, a sprayt és az orrszívót.
3. Ülj le széttárt lábbal, a gyereket fektesd le a hátára, hogy a feje a két combod között legyen hozzád közel, a karjai pedig a combod alatt lefogva, hogy ne tudjon elugrani, a két lába meg a te két lábad között. Tartsd a fejét a comboddal.
4. Újra fújd tele az orrát spray-vel.
5. Mikor beledugod az orrlyukába az orrszívót, egyidejűleg nyomkodd az orrtövénél az arcüregét, így jobban ürül. Ismételd meg a másik oldalon is, és csináld addig amíg a befújt sprayt váladékmentesen látod visszaszívódni az orrszívó csövébe (vagy ameddig szíved van hozzá).

Se az orvos, se a kórház nem javasolta nekünk a Nasivin és hasonló orrcseppek használatát, mert szárítja belül a nyálkahártyát, és egy idő után irritál és nem ér semmit. Inkább a többszöri orrszívást javasolták. Hogy milyen gyakran kell a taknyos gyerek orrát szívni? Hát ahányszor magadnak orrot fújnál ha te lennél olyan taknyos. A gyerekek utálják. Viszont a benntmaradt váladék el tud fertőződni, áthúzódhat a fülére, tüdejére.

Sno:

Ma én is próbáltam adni Szilvinek a borsófőzelékünkből (tejmentes) úgy hogy csak a villával szétnyomkodtam egy-egy borsót és úgy adtam a szájába. Megette. :) Nem mondom, hogy mennyiséget, a harmadik borsószemnél megunta. Kár, mert Zsuzsa már majdnem vérszemet kapott, és épp elkezdte volna maga is enni. :evil:

Sno:

Nem, nálunk más a rendszer, mi a családon belül csakis angolul beszélünk, magunk között is és a gyerekekkel is. Én is majdhogynem csak angolul beszélek Zsuzsával, bár mostanában magyar környezetben próbálok magyarra váltani vele. Zsuzsa ezért szinte kizárólag angolul beszél.

De hallottam olyanról ahol a gyerek tényleg mindig a legrövidebb/könnyebb szót választotta a rendelkezésére álló nyelvek közül. Más ismerősöknél (ahol a két szülő különböző nyelvet beszél), a gyerek mindegyikükhöz a megfelelő nyelven szól, kivéve ha csak az egyik nyelven tudja a szót, akkor azt használja.

Egyébként ha mélyebben érdekel a téma, van egy könyv amiből mi informálódtunk a kétnyelvűségről, a címe The Bilingual Family és egyrészt a kétnyelvűség tudományos hátterét mutatja be, másrészt esettanulmányokat. Ebből kiderül, hogy nincs két egyforma kétnyelvű család, olyan sok variáció létezik. És a gyerekek mindegyikben megtanulnak kommunkálni. :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

máj
hát igen, lorca írásából ink az derült ki, h miért ne adjunk májat, az nem, h a dokinál miért ment át a rostán a csirkemáj és akadt fenn a sertés?

én mindezek ellenére adok majd kelének az üvegesből (8% a májtartalom). régen nem azt mondták, h kell hagyni megbarnulni a reszelt almát és attól is nő a vastartalma? v ez hülyeség?

többnyelvűség
nekem van egy magyar (1) ismerősöm, aki a török (2) férjével él svájcban (3). egymás között angolul (4) beszélnek. ráadásul ikreik vannak, akik eleve használnak egymás között egy halandzsa nyelvet. sztm ez a létező legbonyolultabb felállás :lol: a gyerekek egyébként n jól alkalmazkodtak, mindenkihez az anyanyelvén szólnak, simán megy nekik a váltás

snorsi
osztom a hozzátápis alapelveidet. mondjuk a kanalazás kihagyása nekem az ép elmém távozásával járna együtt. tegnap adtam neki egy darab banánt kézbe, hihetetlen, h egy ilyen pici gyerek (aki ugye még nem is mászik) hány helyre el bírja juttatni percek alatt a banánmaszatot

fog
kelének sincs, nem is úgy néz ki, mintha jönne. én n bírom a kis fogatlan vigyorát, biztos hiányozni fog majd

ágiboldi
este még gondolkoztam a sinlac dolgon. tuti, h nem árthatsz, ha esetleg elvéted a mennyiséget. gyakorlatilag iq teszt nélkül bárki kaphat receptet, tuti vannak olyan családok, ahol még elolvasni se tudnák (ha akarnák egyáltalán) a leírásokat, és azok a gyerekek is életben maradnak, szvl ki van ez találva :lol:

timo
már én is akartam kérdezni a nyakláncot, mikor láttam lillusnál, h rendeltél. nekem karkötőre fáj a fogam (hehehhe)
ergo? bevált? színe?

pm
amerika juhéjj! mikorra tervezitek kb a költözést?
lakásnak csinálj honlapot és mindenhova tedd fel a linket (ide is nyugodtan), ezt a fórumot n sokan olvassák :twisted:

majus3

Sziasztok!

Máj: A máj igaz, hogy méregtelenítő, de nem raktározza a mérgeket hanem átalakítja úgy, hogy az a vesén keresztül kiürülhessen. Peti már kapott csirkemájat és fog is. Természetesen nem naponta, de lagalább egy-két hetente kap majd májat. Nem gondolnám, hogy ártalmas lenne, főleg abban a mennyiségben amennyit ők kapnak!

Ági,
Sinlacot szemre csinálom. Szerintem recept nélkül is megy neked a sinlacos főzőcskézés. Ha sűrűbb a kaja akkor vízzel hígítva teszel bele, ha hígabb pl gyümik akkor csak simán.

Rokica,
Most megveregettem a vállam, mert pont így szívom a Peti orrát, szerencsére nnincs nagy tiltakozás vagyis nem tud. A sírás az meg jól jön, sokkal könnyebben ürül a váladék ha rázendít. :?

Panki,
Gratula a döntéshez!!! :D

Panka,
Szutyuri: www.jatsszvelem.hu :D

Május,
Igen,van a Brendonban babakocsi amit használhatsz. Mit szeretnétek venni?
Vendég

sági
pont ma akarunk benézni a szutyuriba, csak még fel kell hívnom őket,mert nem tudom az új címüket

brendonban semmi konkrét, csak péntek du-ra akarok házon kívüli programot csinálni és ez az egyik ötletem (n vonz a babakocsi :lol: ). v marad még a vesztend, mert oda bkocsival is el tudok menni :? szegény ember vízzel főz...

majus3

Jó délelőttöt mindenkinek!
Ma napsugaras jó kedvvel ébredtünk (sikerült 8-ig kihúzni az ágyban szopival). A reggeli konyhai tevékenységhez kapcsolódó nadrágszárcibálós ordítást népdalok éneklésével higítottam (valamennyire be is vált).

Róki,
Köszi a kétnyelvű információt, majd tovább küldöm a címet. Miért alakult úgy, hogy te is angolul beszélsz a lányokhoz?

Május,
Tegnap egy hámozott egész körtével igyekeztem lefoglalni, amíg főzök. A terv bevált, csak azt kellett még kitalálnom, hogy addig mivel kötöm le, amíg kitakarítom utána a konyhát, az etetőszéket, az előkét, plusz komplett átöltöztetés. A cukkíni kockák ilyen szempontból szerencsésebbek voltak…

Egy gyors kérdés gyors válaszokat várva: a turiban lehet most kapni használt Siesta bélelt magas szárú kiscipőt 19-es méretben 3 ezer valahányszáz forintért. Megéri megvenni? Nem növi ki túl gyorsan?

Orsi
Kép Kép
sno

sno
úgy tudom, cipőből nem szokták ajánlani a használtat, mert mindenki máshol "tapossa ki"
feltéve, h a 19 már az a méret, amikor jár (fogalmam sincs). de ha nem, akkor meg sztm még nem kell siesta

majus3

Sziasztok!
Akkor gyors válasz-

Orsi-attól függ mire akarod. Ha babakocsiba, hogy ne fázzon a lába, akkor igen, bár 2000 körül vannak babakocsicsizmák.
De ha járásra, akkor ne vásárolj, mert nem tudod, milyen méretű lesz a lába, mire oda kerülsz. Bercinek sokkal nagyobb mint Lucának. (lucának 19-es volt az első cipője, Bercinek nagyobb kell majd)

Május- Bercinek fájt a hasa az almától, csikart, aztán meg is hajtotta. A nyers.

Máj-mivel valami étel mellett csak el kell hatéározni magát az embernek, én a májat ezek közé veszem. Ez az a dolog a családi hagyományokban, amit követek.
Apa nálunk úgy megszerette bébikorában, hogy még ma is úgy eszi a húslevest, hogy pürésíti benne a májat meg a zöldségeket. :)

Bella

Kép

Kép
bella2

Jó reggelt! :D

Lorca
Nem akartak átszoktatni ez biztos. Főleg, mivel akkor az írással kezdték volna. Aput pl. átszoktatták és most jobb kézzel ír, de minden mást ballal csinál.

Róki
Érdekes amit írsz a kétnyelvű gyerekekről. Irigylem azért őket.
Gyed: valószínüleg azért nem utaltak még, mert 5-ével kezdődött a hónap. :(

Sno
Átérzem a helyzeted. Brigi is megtanulta szépen kiereszteni a hangját. Bár legalább a fogát nem csikorgatja, mert még nincs neki! :lol:
Bár!!! Ma mintha egy pici piros foltot láttam volna az ínyén felül! Mintha átszakadt volna egy pici helyen, de nem hagyja, hogy megnézzem tüzetesebben. Majd meglátjuk! :lol:
Csizmában nem tudok segíteni. Fogalmam sincs, hogymilyen ütemben nőnek a lábacskáik. :?
lora7

Sziasztok!

Köszönjük szépen! Már jobban van, sikerült tegnap jó alaposan kiszívni a nóziját, ma már nem is nagyon szortyog. Az éjszaka is aránylag jó volt. Nem volt kelés, csak kétszer egy pici sírás, hátsimi és alvás.
Végül nem mentünk el az orvoshoz, nem volt lázas, úgy se tudot volna rá adni semmit, orr nedvesítő meg még volt itthon.

Pelenka: Nekünk a Huggies vált be, nem volt még vele semmi gond.

Pelenkázás:Az valami szőrnyű, egyszerűen nem lehet vele bírni. Egy darabig lefoglalja a popsikrémes doboz. Meg mostanában egyfolytában a nunija felé nyúl,ez főleg akkor jó amikor vagy kakis vagy már be van kenve és után elkezdi dörzsölni a szemét, vagy a szájához nyúl.

Panki: Gartula a döntéshez és kitartás a szervezéshez és remélem majd onnan is jelentkezel. Mikor indultok?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Oké, tehát lábat melegíteni drága, járni meg használt. Rendben, köszönöm!

Orsi
Kép Kép
sno

Sno,
Peti pont tegnap kapott egy igazi cipőt. A boltban azt mondta a hölgy, hogy ne vegyek 19-es cipőt, ha csak a kocsiban használom, akkor inkább vegyek egy 20-ast (jaj hogy kell ezt írni) és abban tavasszal már tud lépegetni. Végülis van benne igazság. Ráadta a Peti lábára, felállította úgy nézte meg, hogy mekkora és azt mondta ez jó lesz még tavasszal. Néztem egy csomo kocsicipőt, kocsicsizmát- mindnek papírtalpa van és az oldala bundás :? :roll: , több ezerért. Akkor inkább normális kiscipő, talpbetéttel, fele annyiért mint egy siesta, ua tudással.

A boltot tudom ajánlani mindenkinek! Zugló, Nagy Lajos , Fenoménnal szemben, csak gyerekcipők, óriási választék, szakképzett eladók. Falkon márka.
Vendég

Sziasztok!

Lillus hozza a rosszabbik formáját!!! Már 2-kor kukorékolt, sehogy nem tudtam visszaaltatni, csak cicivel! Aztán 5-kor megint. Mint a kisbabák! :twisted:

Máj:
én is fogok adni Lillusnak, mert én is szeretem! :)

Ja, tegnap evett először brokkolit pulykával és ízlett neki! 80 ml lecsúszott! :D :D

Lora!
Hajrá fogacska! :) :)
Lillus is sikoltozik reggel 6tól este 7-ig majdnem folyamatosan! :) Ha én is sikoltok egyet, abbahagyja, néz rám bambán, aztán folytatja!
:lol: :lol:

Orsi!
Körte: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Május!
Ergo: kék, szupi! :) Tegnap is azzal voltunk barátnőzni (metro, busz). Csípőhordásban, és elől is bevált. Hátul még nem próbáltam! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Most sikerült megnéznem, hát piros folt az van, de nem érzek semmit sem az ínyén. Mindegy, csak nem marad fogatlan! :lol: Bár tényleg nagyon édesek így! :lol:

Timi
Ha Árkádba mész mivel szoktál menni? BKV vagy autó? És hogy?
Brigi is sokat dumál mostanában. Úgy felvenném videóra, de amint előveszem néma csend! :evil: Pedig már nagyon mondja a magáét. Mamama, bababa, papapa, dadada, gagaga, és ugyenezek "e" betűvel is. Olyan édes, néha direkt nekem mondja! Csak tudnám mit! :oops: :lol: :lol:

Sági
Megnézem majd azt a boltot. Pedig egy csomót járok arra, meg a Fenoménba is és eddig nem vettem észre. :oops: Mindegy, úgyis akarok a hétvégén Minimanózni egyet! :D
lora7

Lora!
Árkádba bkv-val megyek, mivel Bali viszi az autót minden reggel, ő azzal jár dolgozni. Busszal a Bosnyákig, onnan vili. :)
Ja, a videó nálunk is ugyanez. Ha előveszem, csak néz bele bambán! :) :)
Hátha holnap megered a nyelvük! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sno:

Azért beszélek én is angolul Zsuzsával, mert egyrészt én is anyanyelvi szinten beszélem, és megegyeztünk Daviddel, hogy annak érdekében, hogy jól beszéljen angolul, fontos hogy mindkettőnktől hallja. Magyarul meg fog tanulni, mert mindenki más magyarul beszél hozzá. De a család nyelve az angol.

Panki:

Hajrá költözés!!! Le a kalappal előtted!

Sági:

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érdemes cipőt úgy előre venni, hogy majd belenő. Zsuzsa lába teljesen rapszódikusan nőtt; hónapokig 18-as volt a mérete, majd egy nyár alatt ugrott 3 méretet...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Voltunk tanácsadáson. Lillus 7200 gramm. Kicsit aggaszt a hízása, mert 3 hónap alatt csak 400 gr-ot hízott! Szerintetek normális ez?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
És a dokinő nem mondott rá semmit?
Én is izgulok, hogy mennyi Brigi, mi jövőhéten megyünk.
lora7

A dokihoz nem jutottunk be, mert még 15-en várakoztak előttünk! :roll: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

Hány cm most Lillus? Timi kb 800g-ot hízott 3 hónap alatt. Előtte jóval többeket. Volt amikor egy hónap alatt 1400g-ot. Szóval nem mérvadó. A barátnőm kislánya 4790g-mal született. 8 hónaposan 10kg volt. Most két éves és 11-12kg. Szóval ne várj nagy súlygyarapodást.
Timi kb 7800g és 73cm. Szerintem átlagos.

Pelenka!

Lesz egy iszonyú hülye kérdésem! Előre bocs a feltételezést, mert nem először pelenkáztok gyereket, de nem lehet, hogy nem húzzátok elég szorosra??? :roll: :roll: Nálunk egyszer folyt ki kaki. Kb 1 hónapos korában amikor kinőtte a pelust.
Egyébként gyerekorvos tapasztalata szerint a vékony combú babáknak a Huggies a legjobb, mert elég szoros és magas a derékrész, hogy felül se folyjon (hű de rossz leírni) ki a cucc. Adott méretben a libero a legnagyobb.
Mi is nagy pelenkafogyasztók vagyunk. Először a Huggies volt a legszimpibb, de mivel szoros volt a combján egyszer ki is dörzsölte a hurkácskáját. Így lett papmpers. Aztán valahogy kiszerettem belőle és lett Libero. De aztán ugyanaz volt, mint Loránál. A midi már kicsi volt, a maxi meg nagy. Lett belőle Huggies. És most megint Libero.
Tényleg, aki Liberot használ! Én a legolcsóbban a Rossmann webáruházában jutok hozzá. Bár ott egyszerre rendelek 2-3 bazi csomagot, mert csak 10e Ft felett ingyenes a házhozszállítás.

Májkrém: (ilyet nem adtam Timinek!!!!!)
házilag úgy csinálom, hogy a liba(ritkán) esetleg kacsa (gyakrabban) májat liba vagy kacsazsírban megsűtöm egy kis fokhagymával. Aztán még melegen összeturmixolom. Nem robotgéppel, hanem ilyen aprítóval. Pici só meg bors kell hozzá.
Bár nem helyettesíti a májkrémet, mert sokan, akik nem szeretik a májat, a májkrémet megeszik (képzelem, mennyi máj van a konzerv májkrémben) Ez a házi változat viszont "májízű". :lol: :lol:

Tényleg, van valami álláspont a halakkal kapcsolatban? Csakis szálkamentes tengeri halra gondolok. Ti adtok már? Mikortól "lehet"? Én már szíesen adnék, mert mi sok halat eszünk!

Bocs, hogy szétszórt vagyok! Nem köszönök, nem köszöntök senkit hófordulóra (ez azért van, mert nem tudom számontartani és nem akarok diszkriminálni senkit)... Meg nem mindig válaszolok mindenkinek. Igyekszem, de mire végigolvasom a termést, már elfelejtem a felét. Hülyülök, na! Ez van! :oops: :lol: :lol:
Vendég

Panki!
Lillus is már 3 hónaposan megduplázta a súlyát, kis mislenbaba volt, a többiek tudják! :lol: :lol: Persze, most se vékony, csak hát látom, hogy már mindenki megelőzi! :oops: :roll: Tudom, tudom, nem hasonlítgatjuk a bébiket! :lol:
Én utálom a halat, Lillus sem sűrűn fog kapni! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Olyan érdekes, mert én meg az olyanokat utálom, hogy paradicsomos krumpli Eszembe nem jutna adni! Még pari levest sem.
Viszont hal legalább kétszer van egy héten...

Tényleg ne aggódj a súly miatt. Nem tűnik "etiópnak" Lillus. Már bocs! :lol: :lol: beindult a mozgás. Mostantól máshogy lesz, mint amikor még csak feküdt! Az étvágya nem lesz nagyobb, de több kalóriát éget.
Vendég

Sziasztok! :)

Húú, már megint nagyon sokat írtatok! ;)

Először is nagy-nagy gratula mindenfél ügyeskedő csemetének! :)

Bozotka!
Laura is kapott BCGt, mert neki sem eredt meg. Most szerintem ez rendben van, a göböt azóta is érzem (másfél hónapja kapta), de szerencsére nem fajadt ki, nem volt gennyes, meg semmi ilyesmi.

Május!
A hétvégén voltunk egy étteremben, és ott is pont ilyen etetőszék volt, mint amilyen nektek van. Laura soha nem ült még etetőben, most beleraktuk kipróbálni pár percre, és annyira tetszett neki, szóval a nagyiékhoz biztos ilyet veszünk majd. Ez összecsukható?

Mondjuk nem vagyok híve a mindenféle extra tulajdonságokkal felruházott székeknek, mert nem látom értelmét. Szerintem az etetőszék arra van, h egyen benne a gyerek, nem pedig arra, hogy aludjon. A speckó székeke meg nagyon negy helyet is foglalnak, szóval el sem férnénk tőle. Mi különben egy CAM széket néztünk ki, annyi extra van benne, párnázott, összecsukható és a tálca állítható. ennyi.

Laura már eljátszogat ülve, de nem emrem otthagyni, mert félek, hogy feldől és akkor megüti magát :oops: . Annak ellenére, hogy nem tud magától felülni, de ha felültetem elvan, játszik, illetve a babakocsi karfájába kapaszkodva felhúzza magát, már etethetem etetőszékben???????????????? Nm terhelem a gerincét?
:roll: :?

Költözés:
Vácra költözünk, mert én váci vagyok, ott él a családom és nagyon szeretem a várost. Szerintem gyönyörű! Mindezek mellett 2 gyerkőccel már kicsi lenne a mostani lakásunk. Ja és a Vigalmon én is mindig ott vagyok!!!!!

Nevek:
Már nekünk is van fiú/lány nevünk, elvileg. Ami a lényeg, h a szülinap és a névanp ne legyen túl közel egymáshoz, ugyanis nekem egy napon van! :wink:

Volt valaki már a Régió nagykerben??? Állítólag tök szuper, és a Bödaörsi Brendon mellett úgy láttam, hogy a budaörsi Brendon mellett hamarosan nyílik egy.

Arra a bizonyos szülinapi nagy talira én is beneveznék azért, ha lehet.

Pelus:
Mi még azóta is lila Tescosat használunk, szerintem tök jó.

Olvastam az almás süti receptjét, de nem jegyeztem fel, de úgy látom ez már alap ezen a fórumon, mindenki ezt eszi! :D Úgyhogy le tudná írni valaki? Bocsi.
:oops:

Hozzátápi:
Na, akkor eg y igen vagy nem választ kérnék: Sóska/spenót adható már? ;) Köszi! (A kismamában csak 10hónaptól ajánlják... )

Lillus nagyon édi a pizzával! :) Lehet, h lassan én is bevállalom az ilyenfajta glutént.

Ja, és végül, de nem utolsó sorban, Laurim kúszik! :) Annyira büszke és boldog vagyok. A fő motiváció nálunk a csipeszes kosár, arra indult be és ha azt meglátja úgy teper. Nagyon édes.
És folyamatosan be nem áll a szája állandóan dumál, mondja, hogy dádádádádeééeéeblallalabablaba, ma voltunk a boltban aztán tőlönk zengett az egész Plus.
:lol: :lol: :lol: :lol:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Ja, és még egy gyors kérdés:
Ismeri/használha valaki a WELEDA termékeket?

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Timocska,
Szabi belázasodott. :( Úgy látom, nem vagyok egy szerencsés tali téren. Remélem azért nem lesz semmi komoly, éjjel is csúnyán köhögött, most meg 38,1.
A hízás miatt nem kéne aggódni. Amíg a doki nem aggódik, addig biztosan nem. :wink: Nati is a fél éves 9 kilójáról csak 10,5 lett egy évesen, pedig addig szinte minden hónapban meghízta az 1 kilót. Az elmúlt 2 évben összesen hízott 4 kilót, pedig ő is egy cuki görögdinnyének indult. Most ilyen korszaka van. Vissza nem esik, valamennyit azért hízogat. Kolléganőmnek kislánya nem gyarapodott fél-egy éves kora között, azzal már bajolt a dokija. Most 3,5 éves, semmi baja nincs, jól fejlődik, de változatlanul nem egy vasgyúró.

Panki,
25% máj van a konzervben. :wink: A fele az víz. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Emili ma átaludta az éjszakát, és gyanítom, hogy már többször is, csak én nem vettem észre :oops: :lol: Már annyira megszoktam a kelést, hogy nem is emléx rá reggel, így többször is nem tudtam, hogy keltem-e vagy sem?De szerintem nem. :roll: :lol:
Ja, a mait onnan tudom, hogy est teljesen teletöltöttem az üvegét vízzel, és reggel ugyanannyi volt benne, így tuti nem keltem. 8)

Lányok!!!!
Ha vkinek van Babamagzinos Brendon kuponos babazokni kuponja, és nem tart rá igényt(bár gondolom ez esélytelen :wink: ), akkor megtenné, hogy nekem adja?én már vettm egyet, és elég jó zokni, de vennék még, most így jó áron van.Előre is köszönöm, hátha vkinek nem kell... :roll:

Ágiboldi!
Szerintem annyit adj enni neki, amennyit megeszik.Ebben a korban még nem tuidnak többet enni a kelleténél.Köztük is van nagyobb étvágyú baba, mint a felnőtteknél.Emili is sokat eszik ebédre, de nem hízik jobban.
Hippben van 7 hótól joghurtos gyümis kaja, de azt én még nem mertem adni, viszont tegnap a brokkolifőzimből, amiben tejes rántás van, evett pár kanállal.nem lett baja, de még akkor sem adok tejet.Maj előbb túrót próbálok, de még azzal is várok.De csak 7végéig, akkor sütök vargabélest, akkor majd adok a szájába egy csipet túrót, meglátjuk mit szól hozzá.
Én nem használok Sinlacot, de a kajájába atápiból csak simán beleteszem a port, nem csinálom meg a tápt rendesen vízzel, mert pint az a ényeg, hogy pépes legyen a főzi.Abban úgyis van víz.
Active baby talán hátul gumis, a másik meg oldat.Próbáld ki, dekünk a Fit jött be.
Vas:tudtommal ha pótlásra van szükség, akkor a zöldségekből főzés után már csak kevés szívódik fel, így pótlásra nem alkalmasak, de valóban a cékl,a spenót, sóska, husi lenne az.Meg a máj.Van recept nélküli babáknak való vaskészítmény, nevét nem tudom, patikában biztos tudják.
Máj:én adtm resztelt májat:hagyma olajon megdínszutelni>pirpspaprika(kihagyható)>máj kockára vágva>majoranna, SÓ NÉLKÜL! csak végén sózni, mert kemény lesz.ennyi.Ezt turmixoltam főtt krumplival.De simán főtt, vagy pirított májat is tehetsz a főzikbe, de csak keveset először, nehogy kesernyés legyen.Hippnek talán van pipimájsa kajűja.
Speót:szerintem ha már nincs friss leveles, akkor fagyasztott, azt csak fel kell főzni fokhagymával(nélküle fűízű, 1- gerezd kell bele, vagy ízléstől függ), én a fokit is beleturmixolom, pici só, késhegynyi,majd tápipor, ha még kell,akkor pici víz.De lehet bele ráéntást is, vízzelm vagy kikevert tápival.
univernek talán van spenyája, amiben nincs tej.
Hetente csak 1x, mert oxalátok vannak benne, amiből ha sok kerül a szervezetbe, akkor az arra hajlamosaknál vesekövet okozhat.De oxalát van a kakaóban is. :wink:
Ja,én csak pipimájat adtam, de csak 1x ddig.

Na aki parázni akar:férjem elmagyarázta, hogy miért nem biztonságos a házi termesztésű zöldség vidéken, ahol szénnel, fával, és főleg szeméttel fűtenek:a füstben lévéő dioxin a ze sővel, párával bekerül a földbe, onnan a zöldségekbe, főleg a zöld növényekbe>sóska, spenót, brokkoli, petrezselyem, stb. :(
Erről enniyt, lehet a bolti jobb?Ott csak egyféle mérget hasznának a növényekre, és az hamarabb lebomlik, és talán kevésbé mérgező, mint a dioxint, mert ugye mégis csak élelmiszerhz adják. :roll:

Sno!
Ez már az eldurvult szepa? :shock:
Ezt mi kihagynánk, ha lehet, de lehet nem ússzuk meg.Akkor kiegyezek egy light-osabb formával is. 8)
Hajrá főzőcske!Emilit én tanítottam pohárból inni, eleinte csak nyitva maradt a szája, és kifolyt belőle.Most sokat szív, és 2-3 kortyra nyeli le.Sajtot én is várom!Szerintem is finomabb lsz tőle egy főzi.

Panki!
Húha, ez nem lesz egy gyaloggalopp!Mwnnyi időre mentek?
lakás csere?vagy csak eladás?
Múőltkor rosszul írtam neked:az árzuhanásról vettünk hintalovat, azt keresztanyám hozta el, és fizette ki személyesen, az ülést a tullitól rendeltük volna, de már nem árulják.Vagy ezeket már írtam? :roll: :oops:

Timi!
Pizza?És még gondolkozol, hogy mit adjál enni a gyereknek? :lol:
Édes a nyakláncos Úrihölgy! :wink:

Én a gyedt acsaládival már kedden megkaptam. :roll:

Róki!
Nálunk is a krémes falkon a pelenkázós játék. :D

Tegnap volt egy riport a Fókuszban az állattartásról.Nem is nézte oda. :cry:

Május!
Az alma az oxigéntől barnul meg a levegőn, ettől töb vas nem klerül bele, hacsak nem szúrsz bele vasszöget. :wink:

Hal.csak egyéves kor után, max. ha mi eszünkl, abból, én csak a halászlét szeretem.tudtommal a hal is allergizálhat ilyen korban, bár bébiételben van.

Dinyus!
Adhatod a spenyát, sóskát.
Gratula a Kúszához!
Weledáról hallottam, talán DM-ben kapható, tapasztalatom nincs.

Képzeljétek, Emili mosónőt játszik a papírzsepivel:dörzsöli a 2 kezével, majd lenyomja alába közé, ismét fel, és így tovább.
Vizont vízbefolytós gyilkosost is játszik:fürdéskor a gumiállatokat lenomja a víz alá, majd kis idő múlva kiveszi, megint víz alá, és nézi! :roll: :? :lol:
Remélem csak a bugyborékolásukat nézi! :roll: :lol:

Na mennem kell, vacsitime van.
Ja, ma aludtunk du. 2 órát!Én is!!!!De jó volt!

Lorca!
Szabinak jobbulást!Mi baja?Nátha?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!
nekem van kuponom! ;) :D

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

druszám
kele is csak 250 gr-ot hízott az elmúlt egy hónapban, pont most mérték hétfőn és csak 7500 gr. a doki ugyan azt mondta, h nem gáz, de a védőnő ma mégis felhívott, h megnézte a kartonunkat, és látta, h mi van, és szte ez baj, és adjak többet enni kelének. igazi_szar_anyának éreztem magam, éheztetem a gyereket :cry: :oops:

pankaa
vasszög! ezt már le se mertem írni :wink:

spenya - ez n tetszik

halat kele is csak tonhalas spagetti/tonhalkrém formájában fog látni, mert nem szoktam főzni. viszont most láttam, h a brendonban 99(!) ft a nestlé zöldséges rizottó tőkehallal, majd megnézem mi is az

máj
basszus, annyit írtunk róla, h ma vettem csirkemájat és holnap az lesz ebédre, fokhagymásan, nyami

szutyuri
én is lelkes rajongó vagyok, de eléggé le volt rongyolódva a készlet, inkább kisbabáknak :lol: való cuccok voltak (rágóka, forgók, pszékek), szvl érdemes előtte telefonálni. és pl egy csomó dolog (sütifaló, kutya) nincs is, csak rendelni lehet, ja és nekik csak németül beszélő van.

dinyus
az ikeás etetőszék nem összecsukható, viszont a lábait tök simán ki lehet venni, úgy kisebb helyet foglal. a párnázottságnak a takarításnál iszod meg a levét, a behúzásokban n szépen meg tud ragadni a kaja, de most már tényleg befejezem a kampányolást :wink:

egy etetésnyi időre simán ültetheted laurit, sztm ez nem minősül terhelésnek.

régió nagyker engem nem igazán nyűgözött le (mondjuk 3 hónapos volt kele, amikor voltunk),mert ink nagyobb gyerekeknek láttam dolgokat. de azért megéri körülnézni mindenképp

almássüti
"Recept: 1 kg almát le kell reszelni és fél liter vízben szét kell főzni, ízlés szerint cukor-fahéj-szegfűszeg... Közben 3 csomag pudingot 3 deci vízben feloldani és ha már jól szétfőtt az alma hozzá kell önteni és felfőzni, hogy jól besűrűsodjön a pudingtól.
Egy tepsi alját szöletes háztartási kekszel ki kell rakni, rá a massza, tetejére megint keksz majd csokimáz!
Én este szoktam csinálni és akkor reggelre megdermed rendesen és a keksz jól megpuhul!"
(jó, h kérdezted, most látom, h én tök más arányokkal csináltam :oops: )

lorca
szegényszabi!!! jobbulást neki mielőbb! n nyűgös? volt vlmi előjele a köhögésen kívül, v csak láza lett?
sajnálom a talidat, de legalább fogsz írni holnap :wink:

majus3

Köszi a sinlacost, ma ellazultam és szemre csináltam :wink:

Lorca, gyógypuszi Szaszának, szegényke!

Pankaa, köszi a főzési tippeket elmentettem!

Timó, Május, Boldi se hízik mióta elérte a 9 kg-t, még az alváslaborban annyinak mérték 1 hónapja, és azóta semmit nem hízott (a doki azért mért tegnap 9,60-at, mert teljesen fel volt öltöztetve). Szerintem ilyenkor már nem gáz, ahogy többen is írtátok, egy 1-2 éves gyerek se több 13 kg-nál, ahhoz le kell lassulni a növekedésnek nagyon.
Na, ti is kipróbálhattátok az érzést, mikor nekem az elején azt mondta az orvos, h Boldi soványka! :lol:

Almássütit én csak felkockázott almát főztem, aztán turmix, hátha gyorsabb, nekem így rémlett a recept.

Dinyus, én Boldit 6 hónapos kore óta etetőszékben ültetem kajakor, és csak 2 hete tud felülni egyedül, úgyhogy szerintem se gond.

Timi, mikor menjünk holnap?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ma látogatóban voltunk, úh azért tűntünk el.

Bőrgyógyi: mehet a husi, mehet az uszi! :D :D :D Valszeg a szeptember végi vírusfertőzésből maradtak vissza a pöttyök, elvileg akár két hónapig is látszódhatnak :o , de kaptunk rá krémet, úh minden ok lesz. Elvileg. :roll:

Timi! Gergő sztem 1.5 hónapja SEMMIT nem hízott. A drnéni azt mondta, hogy még rendben van. :roll: Anyukám szerint én egy éves koromig 8 kg voltam, és csak aztán kezdtem újra hízni, úh minden lehetséges.

Régió? Soha nem hallottam róla... :oops:

Mazsi! Mi lecseréltük a csizmát! :wink: Állandóan elhagytuk, tegnap is úgy hozták utánunk a Tesco-ban, úh ma vettem egy "tutyi"-félét a H&M-ban. Remélem ez beválik, mert több cipőt már nem akarok venni erre a télre. :?

Darabos kaja: én is preferálom, mostanában igyekszem nem teljesen pépesíteni. Adtam már neki főtt almakockákat is, n jól elboldogult vele, csak kicsit bezavar a "nem nyúlunk a tányérba" szabályba, úh most nem tudom, "mitévő" (ezt vajon hogy írják??) legyek. :roll:

Ma bevezettem a husit: zöldborsó csirkével. :D

Pohárból ivás: na ez már nem megy annyira, n szereti, de folyik minden felé, úh naponta csak egyszer próbálkozunk.

Fogmosás: nekünk is a textil pelusos áttörlést javasolta a drnénink, de lehet, h ez vmi helyi (XV. ker.-i) szokás. Nálunk most leginkább semmi sincs. :oops: :oops: :oops: Néha a NUK-os műa. fogkefével bohóckodunk, de nem látom sok értelmét. :roll:

Azt még megírom, h tegnap összefutottunk Gergő PIC-es drnénijével, és olyan jó érzés volt újra látni és beszélgetni vele egy kicsit!:D :D

Ja, és visszamentem énekelni!!! Első lépés a civilizáció felé! :lol: :lol:

Na joccaka, holnap találkozunk! Almás sütinek már nincs erőm nekiállni, bocs. :oops: :oops:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?