Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Éva!
Gratulálok Máté születéséhez!!!
Irigyellek az átélt élmények miatt. Régi vágyam hogy egyszer segédkezhessek egy szülésben. De eddig még sajna :( körülöttem nem tartott erre igényt senki. Igaz érthető,hisz általában az apukák az elsődlegesek.
Sajnálom hogy Peti lemaradt a nagy eseményről. Pont tegnap mikor itt volt nálunk kérdeztem tőle,hogy mi van ha megindul a szülés és ő az egyetemen van,azt mondta semmi gáz hamar ideér,nem zajlik le olyan gyorsan a dolog. Hát nem így lett :)
Küldött nekem képet a babáról,nagyon szép nagy baba.

Bea
beátab
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

A www.pszichologia.multiply.com oldalon letölthető kincseket találtok. Klasszikus zenék "babafülre" átdolgozva, melyek mellett a (leendő) szülők is ellazulhatnak, kellemesen tölthetik az időt 14. Baby Einstein zenealbum, Babazene 1-4 és még sok más. Majd lesz gyerekzene magyarul és angolul is.

Letölthetők készésgfejelsztők, játékok, kifestők is - a feltöltés folyamatos.

Már van néhány rajzfilm (Thomas, a gőzmozdony angolul, magyarul), és lesz oktatóprogram is!

Felnőttek részére könyvek.

A www.pszichologia.mlap.hu oldalon pedig lehetőség van tanácsadás kérésre. A levelekre szakképzett pszichológus válaszol. Ajánlom olyan személyek részére, akiknek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de személyesen felkeresni egy szakembert valamilyen okból mégsem szeretne.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen
 
 


Sziasztok!

Éva!

nagy-nagy gratula a mamának, papának és az amatőr dúlának is! Tényleg életreszóló élmény lehetett. Kitüntető ez a bizalom, de meg is érdemled, megnyugtató személyiség vagy.

Maminti! Ez igen, horgolás és hosszas írásművek. Nagyon nyugis gyerkőceid vannak. Mikor ismerhetjük meg a kis Mini Babintit (Mimintit)? A képeken gyönyörű, mint Marcus. Jó helyen dolgoztatsz :wink:

Luca! Hiányoltunk a talin. Szerintem ha egyszer a babák közé jössz, rögtön megpocakosodsz a látványtól. Persze az is igaz, hoyg egy mama-talin talán még szóhoz is jutsz :lol:

Bea, Nicsi! Személyes házhozszállítást tervezek hosszasabb látogatás keretében, csak azt nem tudom még mikor. De ami késik, nem múlik.

Nálunk minden rendben, bár a 4 itthoni nap után nehezen indultak ma oviba/bölcsibe a kicsik. Főleg Dávidon tört ki a maradhatnék. Amúgy is zavaros korban van. Nem akar szót fogadni, de még bőven igényli az irányítást is, mert csak addig jut el, hogy tiltakozzon az általam mondottak ellen, de ötlete sincs, hogy mit csinálna helyette. nem könnyű beadni neki, hoyg tulképpen ő találta ki, amit meg kell tenni

:)

Kép

Kép

Kép
piros
 
 

 
 

Sziasztok!

Piros!
Köszönjük a vendéglátást így egy héttel később...nagyon jól éreztük magunkat. Krisz most többet volt magában mint a többiekkel, de hazajönni így sem akart, ugye, úgyhogy jó volt a buli! :lol:

Éva!
Örülök hogy találkoztunk, és gratulálok az új családnak, és neked is! Biztosan nagy élmény volt bent lenni! Nemsokára én is megyek, már csak 7 hét van hátra!

Maminti!
Na, most aztán adtál hírt magatokról! Hát irigyellek a nyugis horgolgatás miatt, az én hobbijaim valamikor réges rég elszálltak, és csak egy egy gyorsan megszervezett kozmetikai kezelés emlékeztet arra, hogy én is vagyok, létezem. Na de, nem ezt akartam írni, hanem hogy tök jó, hogy ilyen jólszervezett vagy, és a gyerkőcök tényleg csodaszépek!! Most úgy néz ki, Krisz is imádja a pici babákat, legalábbis a Dia öccsét nagyon, remélem majd a saját hugicáját is ennyit ajnározza majd!! Alvásgondokról feljebb olvashatsz sokat, jó páran megszenvedtünk vele mostanság. Én is mire ott tartottam, hogy nem érdekel ha leszokik róla Krisz, addigra abbamaradt ez a gond. Azóta ha előfordul mégis, akkor nem erőltetem neki.

Csajok, később még írok, de a fiam még mindig 2 éves és épp kitört rajta valami. Addig is, gondolkodjatok egy lehetséges mama talin!!!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Mama tali: én is,én is, én is!!!!!!!
Nagyon jó lenne!!!!
Én készülök az Erzsihez a héten,de még nem tudta ,megmondani mikor lesz ott.
Mikor kávézunk végre gyerekek nélkül?????

Piros!
Ok,csak szólj előtte! Jövő héttől elvileg dolgozom,de nem kiabálom el...... :wink:

Hol vannak a többiek?????

Bea
beátab
 
 


Jelentkezem! :)

Ha van némi időm, akkor a honlapkészítésen töröm az agyam. Nehéz dió, de mind1. /Babahonlapot is tudok ám csinálni ;)/

Bea!
Ne szóld el, de hol? :) Én szorítok neked nagyon, remélem jó hely és tényleg összejön.

Maminti!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök, nagyon jó, hogy ilyen jó gyermekeid vannak! Én is sokminden kézimunka kreatív hobbi dolgot csináltam régebben, de ma már gondolni sincs rá időm.

Csak csajok tali jó lenne, de félő, hogy nekem nem jön össze, mert a férjem már újra délutános.

Zsu!
Hogy repül az idő!!! Mintha csak tegnap lett volna hogy bejelented kistesó közeletét! Lehet kezdeni izgulni :)

Piros!
Hát tiltakozni Zalán is tud, aztán én meg próbáljam meg neki elmagyarázni mi van :D
Nekünk a négy napos ünnep két hét volt (táppénzen volt a párom), na még nehezebb volt visszaszokni.

Éva!
Gratulálok a köldöksinor elvágáshoz és Máté érkezéséhez!

Bogi!
Csak hogy te se maradj ki, jók legyetek! ;)

Aki meg mégis kimarad annak szépp estét! Üdv Niki

kancellárka
 
 


Bea!
Holnap Annának délután 4-5 között németen lesz Csanakon, akkor be tudnánk ugrani a tállal, ha neked is jó. Még hívlak előtte.

Mennék én is mama talira. Mikor, mikor?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok Lányok!
Na végre volt annyi időm, hogy el tudtalak olvasni titeket, és most kiélvezem az írást is :twisted:

Judit
először is neked kívánok sok boldogságot ehhez a pifi-pufi nyugodt szépséghez! Vigyázzatok magatokra, gyorsan épülj fel a szülési finomságokból, és szopikáztassad csipetkédet sokáig örömmel :D

Klári
én könnyű helyzetben voltam "felismerésed" tekintetében a babatalin, ugyanis láttam rólad képet a régebbi írások egyikében :D Amit Beniről mondtál oviügyben, szinte hihetetlennek tűnt, hiszen Piroséknál egy csöndes, anyu biztonságába húzodó komoly kisfiú volt, minden rosszcsontosság nélkül. A róla küldött göndörhajú képnél először átfutva nem értettem, honnan van képed neked Gergőről :lol: Aztán persze visszatekertem gyorsan, és akkor jöttem rá, hogy Beni az! Tudod az jutott eszembe, hogy engem mindenki azzal piszkál, hogy vágassam már le picúrom haját, mert "kislánynak nézik, melege van tőle, nem fog besűrüsödni .." és így tovább,és így tovább. Most már van egy példám - nevezetesen ti - hogy igen is fiú lesz a szentemből kinézetre is, igenis be fog sűrüsödni és szép haja lesz. Szóval emlegetve lesztek ezek után - csak szólok előre a csuklások miatt :lol:
Amúgy a kifliképedről annyit, hogy ez felér egy óriási mézesmadzaggal! Ahányszor csak megnéztem, csorgott a nyálam (bocsi :? ), egyből mennem kellett valamit ennem, és ez most is így van! Szégyen-gyalázat, hogy csak a képét mutogatod :evil: Élőben kérem... !

Babinti
szerintem a horgoláson kívül az írást is választhatod hobbidnak! Ezt most komolyan mondon, olyan ízesen, a szavakat megropogtatva írsz, hogy élvezet olvasni :D Az a nyugi és idilli babázós élet amit sajátodként bemutatsz ..., hát tudod csak irigyelni tudlak érte! Mondd, hogy csinálod?! Én az ilyenről csak álmodozom, pedig Gergő is nagyon jó kisfiú, de nálam - főleg az utóbbi pár hónapban - a nyugalom csak vágyálom :roll: Amúgy a képeiteket nézve is átjön az, amit írsz. Arcra valahonnan nagyon ismerősnek is tűnsz, de nem tudnám megmondani, hogy honnan. Na majd egyszer veled is találkozom személyesen is :wink:
dórége
 
 


Most ellopom Babinti folytonírását, így talán nem száll el megint a teljes oldalnyi írásom :oops:

Zsu
Krisz olyan tündéri pofikás kisfiú, hogy az embernek le kell fognia magát, nehogy megcsipkedje arcocskáját :D A babatalin Gergővel bekvártélyozták magukat Pirosék egyik gyerekszobájában az ágyba, és föl-alá tologatták a játékautókat. Olyan édesek voltak, megpróbáltam róluk csinálni fényképet, ha sikerült majd felteszem ide. Biztosan már sokan mondták neked, de csudaszép kismama vagy! Ja, és sem rajtad, sem Kriszen nem látszottak az általad sokszor emlegetett kiborulós napjaid. Még egy kis kitartás pocaklakóddal együtt, hiszen olyan gyorsan el fog rohanni az idő karácsonyig. Ha amúgy elfoglaltságbeli hiányod van, csak szólj, könnyen fogom tudni orvosolni :lol: :lol: Férjednek meg üzenem, ha esetleg vaccillálna a papás szülésen, ne fossza meg magát attól a felemelő érzéstől, amit átélhet! Én már csak tudom :wink:

Bea
csudajók lettek a babatalis képek! Nem tanultál te véletlenül fotózást? :wink: A képeidet nézve nem csak látni, hanem hallani is a gyerekek önfeledt sikogatását, futkosását.
Peti nem tudom milyen képet küldött Mátéról, de csalóka lehetett. Épp a mai napon dícsértem meg csöpikét, hogy a karocskái és a lábacskái már egy teljes mikropikszernyivel (mérhetetlenül kicsi) vastagabbak a szúnyogéinál :D Incifincinek becézem, olyan apróka, de egészen elképesztő a kötés, amit irányába érzek.
Ha nem titkos az infó, milyen a talált állás? Majd írsz róla, ugye?
dórége
 
 


Piros
hogy dúla? Az én segítségem a fizikai jelenléten kívül inkább csak abban merült ki, hogy Csilla az én kezembe tudott kapaszkodni. A lábtartó kapaszkodója teljesen ki volt lazulva, így akárhányszor megfogta, egyúttal felemelte saját lábát is. Ez így nevetségesen hangzik, de sajnos ez is a mai magyar egészségügy, és szülés közben nehéz rajta nevetni. Amúgy - milyen a véletlen - ugyanaz volt a bábája, mint nekem Gergő születésekor, no és persze a doki is ugyanaz volt. Talán ezért is tűnik tudathasadásosnak a visszaemlékezés.
Te nem is tudod elképzelni, hogy milyen nagyon kenegette a hájamat amit írtál, nevezetesen hogy "megnyugtató személyiség" vagyok! El is mondtam férjemnek és nagylányomnak, hogy más ilyennek lát - na ne tudd meg, mit kaptam válaszként tőlük! A legenyhébb reagálásuk egy-egy gúnyos mosoly, majdhogynem röhögés :evil: De én neked hiszek ám!!
A babataliról még egy kis szösszenet: neked mondtam épp, hogy a kisgyermekeket már egészen jól meg tudom különböztetni, mert ők képileg is ismerősek. Ennek megfelelően amikor Zsu kereste kisfiát rá is vágtam, hogy a harmadik gyerekszobában van egy Réka nevű kislánnyal és Bea kislányával Kyrával. Vele nem - jött a válasz a mellettem álló Beától -, ő ugyanis itt játszik a zongoránál. :? :oops: :lol: Még jó, hogy az arcmemóriám legalább jó, ha már a neveket nem is bírom megjegyezni :lol: :lol:

Eszter, neked kitartást erre a röpke 7 hétre, talán még van olyan póz, amiben aludni is tudsz. A legszebb ajándék a fa alatt egy apróság, akár piros masnit is lehet rá kötni :wink:

Orsi, remélem Zselyke már meggyógyult, te pedig bírod még a mindennapok taposómalmát. A napirend kialakul majd magától is, az éjszakai alvás már kissé más tészta. Ezt mi is ismerjük, Réka két éves koráig nem aludt át egyetlen - valóban egyetlen - éjszakát sem. Megvettünk végső elkeseredésünkben egy könyvet, ami a babák altatásáról szólt - a kipróbálásától számított harmadik naptól kezdve aludt éjszaka, mint a bunda. Szívesen kölcsönadom ha már nem bírjátok tovább.

Na, mára befejezem, mindenki mást is puszilok akit nem szólítottam meg külön - Bogi, Ági, Niki, Lituka, bocsi ha valaki kimaradt. A mamatali szuper ötlet, csak ne jövő hét péntekjén legyen :) Wellneselünk!!!! Alszunk-eszünk-fürdőzünk-alszunk-alszunk...

Pusz
Éva
dórége
 
 


Sziasztok!

Piros!
Bocsi a délutániért. Majd összehozunk valamit.
Holnap hívom a férjedet,remélem tudni fogja ki vagyok :wink:
Csabi pda-jával van gond,meg akarom tudni lehet-e vele kezdeni valamit,vagy nem érdemes a javítással foglalkozni.
Mostanában ahogy tudom nem érdemes már semmit javíttatni,mert annyira drága.

Niki!
Még nem akarok elkiabálni semmit,majd ha már valóban dolgozok és be is leszek jelentve, elmondom.
Sok sikert Neked a vállalkozásod beindításához!!!
El is felejtettem írni,hogy néztem a múltkori honlapodat,nekem tetszik :wink:

Éva!
Fotózás: Te asszem nem tudod,hogy nekünk fotóüzletünk volt,és régebben fotóztam esküvőkön,iskolákban,óvódákban. De nem állítom hogy tudok fotózni. Viszont imádom. És hiányzik az üzlet :(
Nem az idegeskedés ami a vállalkozással járt,hanem maga a fotólabori munka. Nagyon szerettem....
Munka: még nem beszélek róla inkább :lol:
A Petiét is csinálom ám. Mondta is hogy forduljak majd Hozzád,Te tudsz majd nekem segíteni. Elküldenéd a vezetékes számodat nekem?
Mennyivel született Máté? Mobillal készült fotót küldött,azon nagynak látszik :)
Mikor mehetnek haza?

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Sajnálom a talit, a következőt nem hagyom ki. Anyukám volt Zsezsével, ő itélte vészesnek a helyzetet, igy utólag simán mehettünk volna. :) Most már kap immunerősítőt. :lol: Jó sokat nőttek a gyerekek

Garatulálok az új babákhoz!!

Mamataliba benne vagyok, jó lenne, ha nem pénteki napra tennénk, mert akkor Zselykét nem tudom kire bizni.

Évi
Lehet, hogy elkérem majd a könyvet, de ha megirnád a címét, megnézném a könyvtárban. Most már kicsivel jobb a dolog, mert csak átjönn, és már nem sír.

Maminti
Nagyon szépek a babák. A napközbeni alvással Zsezse úgy van, hogy itthon néha kihagyja, a bölcsiben pedig volt 1 hét, hogy 20 perceket aludt. Én nem adatok neki most oltást.

Most gyorsan ennyit. Próbálok majd sűrűbben jönni.

Még adós vagyok Katica, Lili és zsezse képekkel. Ime:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
sorsoly
 
 


Nekem is csak visszaolvasni volt időm :)

Gratula a bébikhez :)
Kép


itt a képecske csöppecskéről
64 mm és nagyon sokat nőtt a multhéthez képest.
Nem tudom hogy a csoki hatása e de megsem állt..folyton mocorgott alig birták lemérni..először fejjel lefelé volt majd vízszintesbe ment és hátat fordított A dokinéni már ugy könyörgött neki hogy legyen jó és ne mozogjon és mutassa magát
Mindent rendben találtak :)

Szép napot mindenkinek :)
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap beszélgettünk Orsival és Ő mondta, hogy Erzsi akart a Kaffának egyszer valamikor honlapot. Hát ma ráértem és beindult a fantáziám :)

Tehát csak úgy:
Kép

kancellárka
 
 


Szia mindenkinek

Lituka
tényleg nagyot nőtt a kis cserebogár egy hét alatt, majd 2 cm-t! Hol fog elférni, ha így folytatja? Már most is olyan kis simogatnivaló, formás a kis buksija :)

Luca
mi volt a dokinál és az ultrahangon?

Niki
bár mazsola vagyok minden számítástechnikai dolgot illetően ( pedig pár évig a város egyik első számtech cégénél dolgoztam :? ), de nekem - csak így ránézve a főoldali tervedre - nagyon tetszik. Főleg az egész színezése jól eltalált, olyan meleg-bensőséges érzést kelt, ami a képeken látható belső térhez abszolút illő. Ebben a kávézóban lenne a mamatali? Máris jól érzem magam :D

Orsi
a könyvről: Dr Eduard Estivill - Sylvia De Béjar: Aludj jól, gyermekem! Elég nagy lelki kitartást követel a módszer, de végül szerintem megéri. Persze már másoknak is odaadtam, de még egyikük sem próbálta ki a fenti ok miatt. Igaz, mindegyiküknél napokban ill. pár hétben volt mérhető gyermekük nem alvása. Mi már ott tartottunk, hogy mi szülők kaptunk a gyermekorvostól feszültségcsökkentőt, hogy legalább a naponkénti végkimerülést mosolyogva fogadjuk :cry:

Bea
hihi!! A fórumnyitó írásodtól kezdve arra rájöttem a visszautalásokból, hogy a Tescoban volt fotóboltod, de azt nem tudtam, hogy te is fotóztál :D Én viszont bizton állítom, hogy tudsz fotózni! A számomat sms-ben elküldtem, nyugodtan hívj. Petitől megkaptam az engedélyt, hogy Mátéról "személye adatok"-at is kiadhatok :lol: Szóval 2530 g-mal és 48cm-rel született a 37. héten. Ugye, hogy Incifinci?! Csilla családjában ez normálisnak számít, mindegyik anyuka korábban szült eddig. Az elején sajnálkoztam Mátén, hogy szegényem az apukájától (a kukiján kívül :lol: :lol: ) egyedül a sasorrát örökölte, de mostanra már egyenesedik és fitosodik ez a testrésze is. Illetve csak ez :oops: Nagyon ügyesen szopik, sokat alszik, és már a tegnapi napon haza is mehetett!

Most gyorsan elküldöm, hátha megint elszáll!!
Puszi
Éva
dórége
 
 


Dórége: Köszi... :oops: arany szívem engem is meglepett hogy igy összeszedte magát :)

Sajna egy másik topicban ahol vagyok egy anyuci nagyon nem volt jó véleménnyel a Petzel kapcsolatban de én még mindig ugy gondolom hogy a környék messze legjobban felszerelt kórháza...és az hogy futószalagon születnek a babák...én örülök neki hogy enniy csöppségnek adnak életet...
Én csak azt várom hogy egészségesen fogjam a kezemben..a bent töltött napokat pedig át fogjuk vészelni ebben is biztos vagyok...
Lenne pénzünk arra is hogy magánklinikán szüljek és 200 ezer Ftot fizessek ki a szülésésrt mert előteremtenénk ha muszáj lenne de én ugy érzem a győri kórház nem egy lepukkadt nyomornegyed ahol ne merjen szülni egy kismama...

mindenkinek szép napot..mégha ilyne esős is :S
Vendég
 


Sziasztok!
Az ultrahangon minden rendben volt.Van tüsző, most a 13. napon 21 mm.Tehát nem kell rásegíteni gyógyszerrel.
Kaptam Norcolutot, a 12-től 21. napig kell szedni, mert lehet, hogy alacsony a progeszteron..Attól félek, ez be fog keverni kicsit a dolgokba.Mert eddig aki ezt szedte, annak megjött tőle miután abbahagyta.Engem meg elkerülhetne kb 9 hónapra...De én annyira nem értek hozzá, majd meglátjuk.

Éva, gratulálok Máté érkezéséhez! :lol: :lol: :lol:

Lituka, hányadik hétben jársz?Bocs, hirtelen nem találom, ahol leírtad...
Vendég
 


Luca: huu hirtelen én sem tudom..beillesztem a vonalzóm :)
és biztosan minden rendben lesz :)
Vendég
 


Sziasztok!

Orsi!
Köszi a képeket nagyon jók lettek.

Lányok!
Kicsit hadd panaszkodjak nektek, mert már teljesen kivagyok.

Kezdjük péntekkel:
Reggel 9-kor elindultam a Tesco parkolóba, hogy pelenkát vigyek egy csajszinak, akinek útban volt a Tesco, ne kelljen kimennem Nagyszentpálra. Minden oké is volt, amíg el nem akartam indítani az autómat. Elindult és azonnal lefulladt. Párszor megismételtem az indítást, hátha megszívta magát.
Nem indult. A töltésjelző, a szervízjelző, meg az olajjelző is égve maradt, úgyhogy gondoltam nagyobb baj lehet.
Felhívtam apukámat, aki szerencsére autószerelő, mondta, hogy mindjárt jönnek.
Ja, Katica velem volt természetesen, és nem is volt az a húde jó idő, esett az eső is.
Apuék megnézték az autót, benzinpumpa csere. 15000 Ft, alkatrészért elrohanni, vissza, a parkolóban kicserélni. Mindez másfél óra volt csupán, persze én úgy éreztem az egész délelőttöt ott töltöttük.
Pirost hívtam fel panaszkodni kicsit, ő meg épp Győrben volt, hazafelé odaugrott, elvitte magával Katicát, hamarosan az autóm is kész lett.
Ettől a kis kalandtól azért a kedvem jócskán megromlott.

A tegnapi nap nem volt szerencsére semmi különös.

De ma volt eddig a csúcs.

Képzeljétek, Ati annyira felhúzta magát, hogy tört zúzott.
Szó szerint a gyerekek DVD-it törte-zúzta, mert felhúzta magát azon, hogy Katica hozzájuk nyúlt, és kiszedte őket a DVD állványról. Én mondtam, hogy ő még nem fogja megérteni, hogy ne nyúljon hozzá, de csak kipakolta őket az állványra.
Na mindegy, lassan én is megnyugszom.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok !

Sikerült visszaolvasni titeket.Mielött elfelejteném: szeretettel meghívok mindenkit 2007 november 14-én (szerdán)17 órakor a Gyirmóti Általános Művelődési Központ nagytermébe férjem kiállításának megnyitójára.
Szerdán Csanakra megyek baba-mama klubba rongybabázni,ha jól értettem a férjem.
Péter a héten hétfőn ment Hollandiába kiállítást vittek kistérségi összefogásban.Csütörtökön este jöttek haza,én nagy örömömre :D .Nagyon hiányzott nemcsak azért mert a 3 gyerek kicsit szétszedte az idegeimet,hanem... ugye ezt mindenki tudja :wink: .
Tudom hogy nem szoktatok üzleti dolgokat előhozni,én had kérdezzek egy kicsit.Használt valaki valaha amway termékeket?Ha igen milyennek tartotta?Köszi.
Kenyérsütést olvastam valakinél.Én szoktam szinte naponta,ha valakit érdekelnek jól bevált receptek szivesen leírok néhányat.

Úgy néz ki,hogy a falunkba új internet szolgáltató fejleszti a hálozatát(meg egyáltalán kiépíti) talán velük normálisabb lesz a kapcsolat és én is jobban be tudok kapcsolódni a "beszélgetéseitekbe".
Mama tali engem is érdekel!!!

Írtam,hogy Ráhel milyen simán beszokott az oviba.Hát ez némiképp változott.Voltak ezek a hosszú hétvégék és azóta sírva hagyom az oviba.Borzasztó :cry: Már azon gondolkodom,hogy egy csoportba rakatom Árminnal hátha így könnyebb lenne neki.

Bogi!
Ezek ismerős dolgok.Mi azt szoktuk mondani a férjemmel,hogy a gyerekeinknek az az egy szerencséjük,hogy nem egyszerre vagyunk mérgesek rájuk így van aki kiszedje a másik kezéből a rosszcsontot.kitartást nektek. Meg mindenkinek .
Puszi Samu Eszter

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Köszönjük a meghívást!

Én használok Amway termékeket, mert egy nagyon kedves barátom foglalkozik vele. Beszervezni nem engedem magam semmiképp, bár próbálkozott vele, de kipróbáltam pár dolgot, persze lightosan, ahogy a kedvem engedte.
Eddig az L.O.C-t próbáltam ki, attól nem vagyok elájulva, persze lehet, hogy rosszul használom.
A fürdőszobai tisztítót: az nagyon tutkó, a vízkövet baromira jól leszedi
A szőnyegtisztítót: az eddig a csúcs nálam. A Vanish egyszerűen sz@ar ahhoz képest.
A kárpittisztító kefét: hát ez az első használatkor beadta a kulcsot, a belsejében lévő szivacs kapásból lejött róla.
Azt hiszem mást nem próbáltam ki.
Most hívott valami rendezvényre is, de kihagyom :)

Megmondom őszintén, annak ellenére vettem meg ezeket, hogy nagyon nem szeretem magát az értékesítési módszert (MLM).

Ja, meg a szomszédaim mondják, hogy a mosópor és a folttisztítójuk is nagyon jó.

Na csá: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Halihó!!!

Bogi!
Sajnálom a családi balhét, mindig lehangoloó egy ilyen sztori. Remélem azóta kibékültetek és a lányok is elfelejtették a történteket!

Eszter!
Sajnálom, hogy Ráhel kiszeretett az oviból, de ne add fel a reményt, biztos visszarázódik majd!

Luca!
Megy a drukk!

Lituka!
Jó neked, hogy ilyen jó véleménnyel vagy a győri kórházról, pedig tényleg lepukkadt, mégcsak nem is tiszta, szerintem káosz az egész. Én ha megtehetném, bizony magánkórházban szülnék, de egyenlőre nagyon nem reális az az ár, amit elkérnek érte. Ami (szerintem) 500ezernél kezdődik...

Éva!
Köszönöm kedves soraidat, nagyon jólestek! Gergő is tündéri kisfiú, és én is kissé képzavarban voltam, amikor Klári felrakta Beniről a göndör fürtös fotót!! :) Krisznek sajna még most is vannak hisztis percei, de mostanában sokszor vissza tudom fogni magam és nem leszek ideges, hanem arrébmegyek és megvárom amíg abbahagyja. Ma pl úgy csináltam, mintha otthonhagynám, kimentem az ajtón, ő meg az előszobában maradt a hisztijével együtt. De egyből abbahagyta, mikor azt hitte elmegyek nélküle. Még bocsánatot is kért gyorsan!!

Alvásdolog: Nálunk a nappali rendbejött teljesen, bár én vele vagyok, amíg elalszik, de lehet ezt már írtam is, hadd fogjam ezt a kismamaságomra. :oops: Az éjszakai nálunk is még csak mostanság rendeződött, de így is előfordul hogy felébred, és órákig nem tud visszaaludni.. De ez ritka. Hát, azt nem tudom, hogy a hugának az ébredéseit majd hogy fogja aranyom viselni...

(Kannás) Eszti!
Nekünk igazán nagy dolog már csak a babakocsi, amit be kell szereznünk. Kriszé megvan, de az annyira keskeny, hogy úgy döntöttünk, lecseréljük. Szegényem kisbaba korában jól beöltöztetve nem fért el. Lányos ágyneműt és pár rucit vettem már, és Kriszről is félreraktam a sárga, zöld, piros ruhákat. Azért még overál kéne. Kiságy ugye megvan, ki sem került a szobából, pelenkázó meg kiskád szintén. Kórházi csomagot kéne lassan összekészítenem. Tényleg, ti mit csináltok Annával, ha indul a dolog? Tud rá valaki vigyázni? Nálunk Anyu lesz riasztva.

Bea!
Remélem beindult a meló, és tetszik is neked! És kiderülhetne, mikor leszel szabad, hogy te is eljöhess egy mama talira!!

Hú, hagyok helyet most már nektek is, oké?

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Én csak olvasok olvasok olvasok...:)

Bogi: Jobban vagy már? Biztos mára már minden kiborulós helyzet rendbejött..remélem :)

DeakneZsu:
A környékünkön meglátogattam az összes szóba jöhető kórházat...messze a legszebb és jobb a győri mégha igy is átlagon aluli a fővárosiakhoz vagy pl a sopronihoz képest...
Jobb hiján marad a kozepes kórház ahol azt gondolom hogy ugyis a dokimon és az ott dolgozokon vmint magamon fog mulni hogy élem meg a szülést...én próbálok pizitívan hozzáállni és bízom benne hogy akkor minden jobban rendben lesz..nem azon agyalni hogy mennyire koszos vagy éppen mennyire lepukkant a kórház..a magyar egészségügy jelenleg ezen a szinten tart fenn kórházakat..sztem félmillió alatt is lehet magánkórházban szülni de én ragszkodom a dokihoz is...
Majd meglátom de az legyen a legkevesebb gondom milyen a kórház..csak a pici legyen egészséges és jöjjön világra minden gond nélkül..

Na annyit olvastam vissza benneteket hogy el is álmosodtam..szép estét Babák és mamák :)
Vendég
 


Sziasztok!

csak egy gyors bekukkantás.

Seszter! Mikor lesz szerdán ez a rongybabázás Csanakon? Benéznénk mi is.

Zsu! Nálunk Dávid születésekor még albérletben zajlott az élet és mindhárom gyerek egy szobában aludt. Egyik lányt sem zavarta az éjszakai műsor. Igaz, igyekeztem is résen lenni, hamar felvenni és minimális ébresztéssel, szinte félálomban szoptatni és hamar visszatenni. Szerencsére általában jó alvó volt, de ha néha hisztikézett, akkor sem zavarta a csajokat. És Dávidot sem zavarta, ha a lányok még játszottak, amikor őt már letettem. Sőt, jól elaltatta a csajok dünnyögése.

Lituka! Egyetértek veled, leginkább a hozzáállásodon múlik az elégedettséged. Nem mondom, hoyg Győrben nincs min javítania a kórháznak, de nem a legrosszabb, ahol megfordultam. Szültem kettőt az Uzsokiban is 4 év különbséggel és bizton állíthatom, hogy az ottani régi szárnyban sem voltak jobbak az állapotok. A személyzet viszont itt Győrben is kedves. Főleg, ha Te is így viszonyulsz hozzájuk. Azért a papír WC ülőkét ne felejtsd itthon (DM-ben kapható) :D
A Gregus név keresztnév vagy vezetéknév? Öcsém egyik régi barátját is így hívják,azért kérdezem.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Már lecsengett a dolog, bár én tegnap még kicsit feszült voltam, de Atival már minden oké volt.

Lituka!
Szerintem (legalábbis ez az én tapasztalatom a győri kórházzal), az ember hozzáállásával és viselkedésével nagyban befolyásolhatja azt, hogy hozzá hogy viszonyulnak ott.
Az igazság az, hogy én Lili előtt sem támasztottam túl nagy elvárásokat, és nem voltak illúzióim sem a kórházzal kapcsolatban. Talán pont ezért kellemes élményekkel jöttem ki, annak ellenére, hogy császárral szültem végül.
A természetedtől függ persze, de adnék pár viselkedési tanácsot, ami egyébként tök általános, de ide is igaz:
Ha valamit szeretnél a nővérektől, csecsemősöktől, vagy bárkitől, akkor kedvesen, mosolyogva és határozottan kell kérni. Nem kell félős nyusziként. Igaz, hogy először szülsz, még csak ismerkedsz a babáddal, de lehetnek elképzeléseid azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnél, mit nem, és a babádnak mi a jó.
Ragaszkodj hozzá, és ne is engedj abból, hogy Ne adjanak pótlást a babának. Ha nehezen indul is be a tejed (ezt még nem tudhatod), akkor se adjanak neki semmit, majd Te gyakran mellre teszed. (Nem csak a szoptatás és a tejtermelés miatt mondom ezt, de sajnos a kórházban olyan gyakorlatok alakultak ki, ami nem teljesen szabályszerű, és sajnos sok kisbaba eleve szájpenésszel jut haza).
Ha érdekel még pár dolgot tudok írni, mert én elég sokat foglalkoztam a kórházi helyzettel, kampányoltam is ott a helyzet javításáért a profnál, a nyakukra jártam, de ahogy hallom, sajnos visszaesett néhány dolog.

A magánkórházi tarifákról Erzsi többet tudna mondani, mert ő két gyerekét is a Telkiben szülte, talán kérdezd meg tőle mik a tarifák, de erősen gyanítom, hogy Zsunak van igaza, és fél millió közel sem takarja be a költségeket.

Lányok!
Akinek kell téli bundás Florens cipő, az árak kicsit feljebb mentek, a minőséget ismeritek:
18-24-ig 5600
25-30-ig 6000 lett a cipő.

Kismamik: 3 db szopipárnám van eladó, ha érdekel
Kép

Vadi új fajta, saját elképzelés alapján készíttetett pelenkázólap is van, arról teszek fel képet:
Kép

Na rohanok.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Ez a kórházas dolog nagyon érdekes, akkor kezdtem mélyebben belegondolni, mikor kitört ez az otthonszülős mizéria.
Osztom mindenki véleményét, miszerint fontos a hozzáállás.
Én például annyira boldog voltam, hogy azt se láttam már milyen színű a csempe a falon, nem zavart, hogy mellettem szinte ordított egy anyuka, hogy aznap jól eláztatott virsli volt a reggeli, de nekem már a szülőszobába behozták, akkor az hihetetlen, de nekem nagyon válogatósnak is marha jól esett, és az volt a lényeg, hogy ott volt a kisfiam és a férjem, és a többi nem számított.
Tény, hogy a személyzet is kell hozzá, és tényleg jó volt, mert akkor amikor kellett ott voltak, amikor meg az kellett sziinte észrevétlenek voltak.
Ez csak a szülés része, az utána napokat azt tényleg át kell vészelni, de az meg mind a baba mind a mama érdeke. és hiába lepukkant és higéniátlan (főleg miattunk is, de valamilyen szinten ez is érthető), akkor sem értek azzal egyet, hogy lecsökkentsék a négy napot egyre.

Ez az én véleményem, na most jól kiírtam magamat :)

JA még azt elmesélem, hogy ma voltunk Zalánnal a Pamacs Játszóházban foglalkozáson és jó volt. Ugyan vvolt egy fáradsági holtpont, de azért minden egybevetve és azt nézve, hogy ez volt az első, szerintem nagyon tetszett neki. Még biztos megyünk majd.

Na eldugulok, van még elég dolgom, szép napot mindenkinek (és még havat!!! :))

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Samu Eszter
A múlt hete zsezsének is sírással telt, de a héten már nem volt semmi baj. Ha tudnál valami jó kalácsreceptet, azt szivesen fogadnám. :) Mond már meg újra a férjed honlapjának a címét. Köszi

Bogi
Fel a fejjel. Jön a karácsony gondolj a szeretetre.

Évi
Köszi a könyv címet, Csütörtökön megyünk könyvtárba megnézem, hátha megvan. Ha drasztikus, ha nem, valamit muszáj kitalálnom, mert sajna én nem alhatok a munkahelyemen ebéd után. :cry:

Zsu
Nálunk is mennek a hisztik, főleg azért, hogy ne segítsek, majd ő egyedül megoldja. Utána meg azon dühöng, hogy egyedül nem tudja megcsinálni. Hogy birod az időjárás változásokat? Apás szülés lesz ezek szerint?

Niki
Jó, hogy Zalán jól érezte magát a Pamacsban. Biztos egyre jobban fog majd neki tetszeni a társasösszejövetel. Jövő héten szerintem elnézünk majd felétek.

Lituka
Csak pozitivan. Olyankor az ember kevésbé veszi észre a hibákat. Én is úgy emlékszem, hogy kedves volt velünk mindenki.

Bea
Munka milyen?

Szép napokat!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Nagyon el vagyok kenődve :cry: :cry: :cry: Tegnap voltam dokinál, és mivel a 32. hetes UH-n Dóri medencevégű volt, ezért kértem hogy kukkantson rá a Krekó doktor úr a pocakomra. Már teljesen úgy éreztem, hogy átfordult, és lent csuklik, de sajnos nem.... 35. hét, és még mindig csücsül... Nincs valakinek valami tuti jó átfordítós praktikája?

Sokan mondják hogy még van időm, megfordulhat, meg farosan is megszülhetem, de hát a franc akar aggódni... A császártól meg rettegek...

Hívtam Timit is, a szülésznőmet, mondta a lámpázást, a baba számára kedvezőtlen pozíciót amiben tutira mozgolódik (nálunk ilyen nincs, annyira bebetonozta már magát, a 28. hét óta nem is nagyon mozgolódott el onnan ahol van). Nagyon aranyos volt, bíztatott, de azért én még parázok...
Tegnap este itthon bőgtem, Ani látta sajnos, és iszonyatos éjszakánk volt, nagyon sokat volt fent, nem lehetett megnyugtatni.

Tudom ám hogy nem olyan nagy tragédia a dolog, csak engem annyira mélyen érint ez az egész, és ezt az egészet katasztrófaként élem meg.
Ani is faros volt a 32. hétig, akkor is aggódtam ezen. De aztán ő legalább hallgatott rám...

Mostanában iszonyatosan összejöttek a dolgok. Anyuéknál otthon komoly gondok vannak, ráadásul Apukám beteg és nem nagyon javul, sok teendőm van itthon is, civil szervezetet akarunk létrehozni, barátnőm nemrég szült oxitocinnal és neki is gondja volt a szülés után, műteni kellett, így aggódhatok érte is...
A karácsonyi ajándékokat is meg kéne venni, és nem csak az a baj hogy miből, hanem hogy kinek mit...

Bocs hogy ilyen negatív és panaszkodós vagyok, de sajnos nem tudom kiverni a fejemből az egészet....

Bíztassatok lécci, meséljetek valami jó dolgot!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Piros: Gregus a keresztneve a férjemnek...:)

http://www.alommennyegzo.hu/album/index_weddings.php

itt a fotóalbumban a legfelső házaspárocska vagyunk :)

Bogi és mindenki : köszi a tippeket :)
Hála égneke elég nagy a szám hogy rendet tegyek magam körül ugyh azt hiszem menni fog a határozottság normál kereteken belül :)

Esthernek pedig drukk hogy átforduljon a pici...

Nekem meg a szurik miatt ami a hematologiai bajomra van a terhesség alatt..folyamatosan vérszegény vagyok..nem javul :S és emiatt mindennap fáj a fejem..állitolag a vérszegénység miatt..olyan szédülős fejfájás :S :S
ma ráadásul 2 csillagos lett a véremben vmi. (Eosinophyl) amire azt mondta az orvos h allergia...azt mondta ne törődjek vele..habár én kicsit azért megijedtem :)

És ugy érzem magam mint amikor megszokott lenni a bajom..tiszta dilis voltam ma...grrrrrrrrrrrrr :) :)
Vendég
 


Sziasztok!

Már nem is tudom, hol kezdjem, sajnos mindíg csak olvasni volt időm, pl. ma is mire visszaolvastam elfoglalták a helyem! :D

Még adósotok vagyok egy kifli recepttel is!

Babinti!
Természetesen kenyérsütő nélkül is el lehet készíteni, azt csak a dagasztáshoz használom ebben az esetben. Persze,nagyon szívesen megadom a receptet, különben nem reklámoztam volna! :lol:
Egyébként tényleg jó lett volna beszélgetni, hisz Veled még nem is találkoztunk! De ha a helyedbe képzelem magam, tudom hogy nekem pl. semmire nem lenne időm 2 ekkora gyerkőc mellett...

Képzeljétek!!-épp amikor feltettem a képet, rá 2 napra elromlott a kenyérsütőm. Megadta magát a fűtőszál. Szóval dagasztani azért lehet vele...

Leírom a receptet úgy ahogy a könyvben van, aztán elmesélem én hogy szoktam készíteni...

REGGELI KIFLI

Hozzávalók:
-360 ml víz
-1 teáskanál só
-1 evőkanál cukor
-10 dkg puha vaj
-1 tojás
-60 dkg liszt
-3 evőkanál sovány tejpor
- 1 tk szárított élesztő
Ezenkívül:
-liszt a munkafelületre
-1 tojássárgája a megkenéshez

Amikor a tészta megkelt kivesszük a gépből, kicsit átgyúrjuk és 2 egyforma cipót formázunk. 5 percig pihentetjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (én csak enyhén zsírozni szoktam). A sütőt 200 fokra melegítjük. A cipóka 30 cm átmérőjűre nyújtjuk. Mindegyik tésztakört 8 felé vágjuk, a háromszögeket egyenként kicsit nagyobbra nyújtjuk, és a rövid oldal felől kiflivé csavarjuk. Tepsire tesszük, 20 percig pihentetjük. Megkenjük tojássárgájával és a sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Változatok:
A kifliket formázáskor ízlés szerint megtölthetjük csokoládédarabokkal, vagy hogy kiadósak legyenek virslivel, és megszórhatjuk egy kis szezámmaggal vagy mákkal.

Hát én úgy szoktam, hogy melegszendvicskrémmel töltöm meg (konzervdobozban lehet kapni többféle ízben), és a tetejét megszórom sajttal. Isteni finom!

Eszti!
Ha gondolod, még vannak ilyen "csábító" képeim, csak a Te kedvedért készítettem őket! :lol:

Kép
anyacuka
 
 


Éva!
Gratulálok a keresztfiad érkezéséhez, sok boldogságot kívánok a Mamának és a Babának!!!
Hát igen, már más is mondta, hogy Beni milyen jó gyerek! :) Én meg mondtam, persze, ha nem otthon van, hanem idegen környezetben. Látnád akkor, amikor itt van az unokatestvére! Majdnem egyidősek, igaz hogy Ő kislány, de hihetetlen rosszak együtt! Persze ehhez hozzá tartozik az is hogy ők majdhogynem együtt nőttek fel.
Engem nem piszkáltak anno, hogy vágassam le a haját, de volt aki Benit is kislánynak nézte. Pedig szerintem egyáltalán nem volt kislányos!
Szóval örülök, hogy jó példával járunk előttetek :lol: , és bocsi mindenkinek, akit megzavartam a képpel!!! :)
Itt a kiflirecept, most már Te is el tudod készíteni, nagyon egyszerű! :)

Samu Eszter!
Szívesen fogadnám a recepteket! Igaz most a gépem pihen, de majd csak megoldódik a dolog! :)
Egy kalácsreceptem nekem is van, ami nagyon finom, ha esetleg valakit érdekel!

Bea!
Örülök, hogy találtál munkát, remélem hamarosan örömmel számolsz be a sikerről!

Eszti (újból :D )!
Nálam Beni végig harántfekvéses volt, mire megindult a szülés befordult a helyére. Az már más dolog, hogy mégis császárral szültem, de ez így is volt tervezve, mert csípficamos vagyok és nem mertünk kockáztatni. Bár mint utólag kiderül amúgy is kockázatos lett volna, mivel a köldökzsinór kétszer a nyakára volt tekeredve szegénykémnek.
Szóval ne aggódj még van ideje átfordulni!

Rólunk röviden:
Beni megint beteg, hétfő délutánra belázasodott. Tegnap elvittem orvoshoz, de ma már kutya baja sem volt szerencsére. Most már mindegy, a hétre kiírták, de ha tudom, hogy ilyen hamar rendbejön...Igaz ha nem viszem el és rosszabbul lesz, akkor meg magamat hibáztatom.

Mindenkit üdvözlünk! A kismamáknak kitartást és minden jót kívánunk!

Kép
anyacuka
 
 


Hahó!

Üdv Mindenkinek!

Lituka! Nagyon csinos menyasszony voltál! Az öcsém barátja G. András. Lehet, hogy rokon? Ti milyen neveken gondolkodtok? Mármint a Baba vezetéknév mellé :-)

Anyacuka!

Nagyon jól hangzik a recept, biztosan kipróbáom. Csak tejporom nincs hozzá itthon, de talán megy anélkül is. Kérem a kalácsreceptet is!
Képzeld, nálunk meg a Sárámat nézik állandóan kisfiúnak a tüsi hajával. Néha még akkor is , ha szoknyában van...

Most futok, mert nyílt nap van a suliban és megnézhetjük a gyerekeket tanulás közben.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Eszter!

A másodszülöttek mindig makacsabbak, ne csodálkozz, hogy Dóra baba nem akar hallgatni rád. De azért ne is aggódj, biztosan minden rendben lesz, jó kezekben vagy.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Még egy szó erejéig a kórházról: NEKEM SEM a csempe színével vagy az ott dolgozók stílusával van bajom, hanem hogy igenis lepukkadt. Nálam ehhez elég az bőven, hogy ha mosakodni akartam a kórteremben, akkor reggelre tekintélyes tócsára kellett számítani, mert folyamatosan csöpögött a csap, vagy az hogy az 5 nap alatt folyamatosan össze volt kenve vérrel a zuhany fala, mert nem sikerült azt onnan eltakarítaniuk...na de sebaj, vágjunk jó képet hozzá... Persze ki lehet bírni, a kaja is tökmindegy, milyen, mert az embernek jó esetben úgyis hoz a családja valami finomat, ......csak ne mondjuk hogy nem lepukkadt a kórház.

Lituka!
Ez az Eosinophil amit írtál, nálam is kiérdemelt egy csillagot, most utoljára 0,09-es volt, előtte 0,04. De nekem erre semmit nem mondtak!! Ez az allergia dolog nekem új! Megkérdezhetem neked mennyi volt ez az érték? Én is vérszegény vagyok, nekem is sokat fáj a fejem és szédülök is, úgyhogy átérzem a gondodat. Én szoktam bevenni Algopyrint, persze nem túl sűrűn. Nekem a Hemoglobin érték 104 és 108-as érték közt mozog. Én most a Ferrocomp Forte nevű tablettát szedem rá, holnap megyek az utolsó vérvételre, talán jövő héten kiderül, hogy mennyire volt hatásos. De csak javasolni tudom, semmi mellékhatást nem tapasztaltam. Te amúgy erre kapsz szurikat? Fel a fejjel, légy vidám, kiegyensúlyozott kismama!

Eszter!
Semmi tuti tippem nincs az átfordulásra, pedig mintha mostanában lett volna a Kismama újságban erről valami. Valami rémlik a guggolásról, mert ugye a gravitáció segít a bébinek, de ez gyanús, mert ha aztán meg a szülés indul meg... Kicsit azért majd utánanézek, hátha találok valami praktikát a neten.
Többi gondodat én is átélem. Családi gond is akad, ami tök jó így karácsony előtt, és hát az ajándékok, igen. Én is szeretném pedig időben elintézni a vásárlást, épp csak ötletem nincs, hogy kinek mit, és persze nem túl drágán. Szaloncukrot is mindennap venni és kötözni akarok, előre is kéne főzni, de mindennap akad valami más. Na, annyi ötlet azért van ajándék ügyben, hogy inkább a család gyerkőceire koncentrálunk majd. Kitartás és ne szomorkodj!!

Most ennyi, többieknek később, addig is puszi!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Eszter!

Ezt az oldalt találtam: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1567

Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek a támogatást, aranyosak vagytok!

Már egy kicsit jobb, most azon az állásponton vagyok, hogy maximum ha nagyon makacskodik, akkor farosan megszülöm Dórit, de császár semmiképpen sem lesz :D

Zsu, köszi a linket, sajnos újat nem ír, már olvastam a Születés Hete portálon. Képzeld, lámpázunk is esténként neki a pocak aljára, hogy hátha a fényre befordul :D :lol: Mindent kipróbálunk!
Nem semmi, hogy Karácsonyra még főzni is akarsz, meg szaloncukrot kötözni. Én már most mindent lepasszoltam a családnak :lol: Pont azon gondolkodtam, hogy lehet hogy együtt szülünk majd! milyen jó lenne! Egyébként én a kórházban nem tapasztaltam ennyire durva dolgokat, bár tényleg penészes volt néhol a zuhanyzó, és a WC sem volt az igazi, de vért nem láttam sehol... Mindegy, igazából nincs sok választásunk, meg aztán legalább rendesek a szülésznők és a csecsemősök.

Anyacuka, köszi a receptet, de könyörgöm, képet csak linkbe tegyél fel, mert már a gondolattól híztam 2 kilót :lol:

Sok puszi Nektek!!!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Piros: Hát ha lányka lesz akkor Hanna lesz vagy Lili Anna
ha fiú akkor én szeretném ha Máté vagy Ábel lenne de sajan a férjem a fiúnevekkel nincs kibékülve:S és sajna nem tudom miben fogunk tudni megegyezni :S
Már vettem neki egy utónévkönyvet is :)
És köszi szépen a esküvős képeink dicséretét :) pedig csak 25en voltunk de szerettem volna fehér ruhában férjhez menni :)

Zsu: nekem a Eosinophyl : 7% nekem a határérték pedig 0 és 6 között van
előtte 5 hétig csak 5% volt..én a neten néztem h mi lehet ott is irják az allergiát...a háziorvos is azt mondta ne törődjek vel..lehet vmi olyat ettem elöző napokban amitől kicsit allergiás lettem csak nem vettem észre de a szervezetemben ez a sejt megnövekedett tőle.. a hemoglobinom 124 g/l a legmagasabb 128 volt a legkevesebb 123 6 hét alatt...igazából a hemoglobinom rendbe nvan nekem az orvos szerint a hematokrit képződés nincs rendbe namiatt hogy higíják a vérem igy gyorsabb az utja és nem tud rendesen beépülni a véráramba...
Trombofiliás vagyok ezért a szurik..magyarul nagy az esélye hogy vérrög keletkezik a lábamban a tüdőmben vagy a babánál és ezért sűritik a vérem hogy ne legyen gond..

Holnap pedig megyünk szépen megvizsgáltatni magunk a nődokibácsihoz :)

Szép estét mindenkinek :)
Vendég
 


Sziasztok!

Van valakinek reflexológus ismerőse, aki kismamákat is masszíroz? Ugye a talpmasszírozókat hívják reflexológusnak :oops:

Ausztriában állítólag sokszor használnak faros babák megfordításánál olyan módszert, hogy a (most ne röhögjetek) a kislábujjhoz tesznek valamilyen gyertyát és elégetik, ezzel ingerelnek valamilyen meridiánt... Zsu, neked Ausztriában lakik a tesód ha jól emlékszem, nem hallott még róla? Még a szülésznőm is mondta ezt a módszert, most kutatom, hogy ha gyertyásan nem is, de masszázzsal is el lehet-e érni hasonló eredményt. Maximum kapok egy jó kis talpmasszázst :)))

Piros, Te meg lécci ne idegelj, hogy a második gyerek mindig makacsabb! :lol: Ani is az, de ha Dóri még "rosszabb" lesz, akkor lehet hogy Seduxenen fogok élni :))) Ani mostanában kiakasztó, nem hajlandó öltözni és pelusozni... Iszonyú!!!!

Lituka, mi volt a vizsgálaton? nekem teljesen kínai amit írtál a vérértékeidről, de én már meg sem nézem, mert nem akarom kiidegelni magam még ettől is.

Pusszantalak Benneteket!!!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Sziasztok!

esther ha nem indokolt ne is nézegesd az értékeket :) sajna nekem nézegetnem kell..nem nagy örömmel.

minden rendben volt a főorvosúrnál...rendben vagyok én is a pici is..2 hét mulva afp...4 hét mulva UH..addig pedig nyugi van :)

most pedig jön a jól megérdemelt gyümisali :)

kellemes hétvégét mindenkinek..
Vendég
 


Kedves Édesanyák!

Újabb ingyen letölthető érdekességek kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra Látogassatok el.

A lenti linken az "Érdekességek" menüpontnál találtok egy listát a feltöltött darabokról.

Sokak kérésére sikerült kedvezőbb feltételeket kialakítani a pszichologiai tanácsadásban: www.pszichologia.mlap.hu

barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Sziasztok!

Nekem nagyon frissek az élményeim a győri kórházról.
Így összességében nem jöttem el rossz szájízzel. a legnagyobb gondok valóban a fürdők, wc-k tisztaságával vannak. De erről az a véleményem, hogy az ott fekvő kismamák felelőssége, hogy hogyan hagyja ott maga után a wc-t. Azért kiváncsi lennék, aki ennyire igénytelen a közös helységekre, vajon otthon hogy nézhet ki a fürdőszobája. :o
A zuhanyzók állapota valóban szörnyű, legalább függönyöket tehetnének fel...

A nővérek, csecsemősök munkája nem semmi. Sajnos nagyon kevesen vannak, a munka meg nagyon sok. Így nem csoda, ha nem érnek mindenhova oda. Pedig főleg az első gyerekes anyukáknak nagy szükségük van ilyenkor a segítségre.

Na, de erről ennyit.

Amúgy mi jól vagyunk. Hilda már 4300g. :D
Mondjuk szeret is enni. Meg kézben lenni... Csak így elég nehéz haladni a házimunkával.
Hanna nagyon szereti a tesót, s mindenben szívesen segít.

Eszter!
Mi lámpáztunk, s zenével csalogattuk lefelé Hannát. S sikerült is, de ennek ellenére császár lett akkor.


Puszi mindenkinek!

Judit
juditta2
 
 


esther: Az eggyik ismerősöm Antalfiné Fonyó Katalinnál volt a száma: 0630325-9787
Ő azt mondja nagyon kedves hölgy...

Ahová fodrászhoz járok ott is van reflexlógia..győrben a belvárosban az angol használturi melett..avantgarde szalon vagy nem is tudom pontosan..lenn szolik vannak fenn a fodrászat..oda ki is van irva...

De utána néztem neked ha beütöd googleba hogy reflexológus győr..kidob jópárat..én is kiszeretném próbálni állítólag a terhes mamiknak amugy is jót tesz...

kiderült hogy győrben is van szüléselőkészítőtanfolyam amiről nem is tudtam :) ugyh majd ha itt az idő értesítenek és megyünk..járt vki közületek? vélemény?
Vendég
 


Jaj nem akarok belekötni senkibe és semmibe félre ne értsétek a következőket, az tény, hogy az ottani kismamák/anyukák felelőssége IS a kialakult nemtisztaság, de ugyanmár nem hiszem, hogy frissen szült anyuka képes túlságosan takarítani maga után. Én könnyen szültem, mégis örültem, hogy kijutottam a wc-re egyátalán. És akkor én még vittem papír ülőkét és domestost magammal, de a földet nem bírtam volna pl felnyalni.
Megoldást azt tudnék, de ahhoz pénz kéne, pl megfizetett, óránként körbejáró takarítónő. De amíg spórolás van, addig tőlük is csak azt kapjuk, hogy már megint tele van pelenkával (!) a kuka és földözvágja mikor visszahozza!!!
Ezeket tényleg csak túlélni kell, és mást nem én így utólag jót mosolygok rajta.

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Érdekes,hogy megint fellángolt a kórház téma, bár ez érthető, mert megint van friss kismamánk.

Nem tudom, nekem a kórházban nem volt gondom a mellékhelyiségek tisztaságával, vagy mocskosságával. Rövid diőn belül kétszer volt lehetőségem tapasztalatot gyűjetni róla.
Nagyon nagyon nagyon SZÖRNYEN lepukkadtak a kórházi mellékhelyiségek a szülészeten, ez tény.
A takarítónők nem képesek csodákra, ez is tény. Az is, hogy leginkább a bentlévők mocskolnak. Én az átlagnál tovább voltam bent mindkét alkalommal a császár miatt, de kirívóan nagy mocsokkal soha nem találkoztam.

Niki!
Azt hiszem mi sem arra gondoltunk, hogy az esetleg több sebből vérző kismama törölgessen el maga után, pláne aki lehajolni sem tud. De az alapvető dolog, hogy pl. lehúzni magad után a WC-t, nem olyan nagy erőfeszítés, akármekkora sebe is van az embernek. Vagy a betétet a szemetesbe és nem mellé dobni, az sem egy nagy ördöngősség.
Egyébként én azt tapasztaltam, hogy a takarítónők igenis sokszor takarítanak, és nekik is lehet rossz napjuk. Uram bocsá, akár a szaros pelenkákra is kiakadhatnak.
Egyszer, ha lesz annyi pénzem.....
Na de inkább nem álmodozok, mert bizony nekem a prof elmesélte, hogy mi történik egy-egy felújítás után. Olyankor egy-egy családban odahaza is felújítás van, mert ami mozdítható vagy leszerelhető, azt el is viszik. Ha új WC deszka kerül fel, leszerelik, ha új lehúzólánc kerül fel, leszerelik, ha új csapok kerülnek fel, akkor a tekerőt leszedik.
Szóval nagyon összetett dologról van szó.

De ahogy mondod!
TÚLÉLNI és MOSOLYOGNI kell.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!


Eszti
Én is tudok egy reflexologust, aki természetgyógyász is és elég sokféle módszerrel foglalkozik. Még Zselyke is élvezte a talpmasszázst. :) A munkahelyemen van a száma, majd holnap megirom.

Piros
Milyen volt a nyilt nap az iskolában?

Zsu
Azért vigyázz magadra, a szaloncukor jó a fa mellett egy kosárban is.

Klári
Jöhet a kalácsrecept. :)

Bogi
Voltam cipőért. Szép, és Zsezsére is jó. Köszi mégegyszer.

Én meg nagyon el vagyok szomorodva, csütörtök reggel karamboloztam, az 1 hónapja vásárolt autónkat jól összetörtem. :cry: A kedves még szinte nem is vezette, mert nincs itthon, én meg összetöröm neki. Úgy néz ki, hogy 2 hétig szerelőnél lesz.
Zsezsi jól van. Kijött alul a 2 rágófoga és felül is az egyik már áttört. Az alvása is rendeződik, úgy látszik a fogzás bántotta szegényt.

További szép hétvégét!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Helló csajok!

Épp most beszéltem Beával, ő meg egyeztetett Erzsivel, mit szólnátok szerdán úgy fél 5-től egy mama talihoz Erzsiék kávézójában?!

Írjatok, puszi:

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Szombaton voltunk Pirosékkal bálba, ami fantasztikus volt. Az utolsók közt voltunk, akik eljöttek, már 4 óra után!
Nagyon jól éreztük magunkat, a társaság szuper volt, a zene is nagyon jó volt.
Vasárnap reggel már ennek ellenére 8 után ébren voltunk, Ati még visszafeküdt ( a bor ugye), nekem meg anyu telefonált, hogy Katicának 39 fokos láza van, vigyek lázcsillapítót. Megijedtem, egyből rohantam értük, mentük orvoshoz, torokgyuszi egy kis hörghuruttal megfűszerezve, mindegyik gyereknél.
Gyógyszert is kaptak, Lili nem mehet oviba a héten. Köhögnek is már, úgyhogy most is alig alszom.

Sajnos a szerdai mamatali ezért tárgytalan lesz számomra, pedig nagyon mennék.

Orsi!
A cipőnek örülök, a karambolnak nem. Mi volt? Mesélj!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

A bál tényleg nagyon jó volt. Emlékezetes :-).

A nyílt nap is érdekes volt. Német órát néztem meg és Annánka sikerült engem is meglepnie. Azt tudtam, hogy németből jó, de ő volt az egyetlen, aki azt is tudta mi a Tell Vilmos legenda. Büszke is voltam rendesen :-)

Sajnos szerdától egyedül vagyok a gyerekekkel, így nem tudok menni a mamatalira. talán legközelebb.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Orsi!

sajnálom az autód. Úgy tűnik a csütörtök rossz nap volt az autóknak, mert az enyémet is összetörték. Igaz, az egy régebbi kiadású. A párom ki is találta, hogy ne is szereltessük meg, inkább adjuk el és vegyünk másikat... ja, már csak az a másfél-kétmillió hiányzik, amibe ez a mutatvány kerülne. Ha valaki tudja hol a pénztermő fa, szóljon!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Erzsi
Boldog névnapot!!!

A mamatalira egy órára be tudok ugrani, de 6-kor már dolgom van.

Piros
A kocsitörés sose jó. Ha megtaláltad a pénztermő fát, én is mennék szüretelni.

Bogi
sokat nem tudok róla mondani. Kikanyarodtam, jöttek oldalról, én meg útban voltam, persze én vagyok a hibás, mert nekem volt elsőbbségadási táblám. :( Eggyel több nap, amit jó lenne megnemtörténté tenni. Most meg járhatok busszal, meg gyalog, ami Zsezse bölcsiben tartózkodását hosszabbitja meg. :( Szóval most megint ott tartok, hogy mikor lesz már ennek az évnek vége, és remélem, hogy soha többé nem lesz ilyen hullámvasutas évünk.

Jó éjt!!

Orsi

Kép
sorsoly
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?