Új privát üzeneted érkezett!

Hát sajnos nagyon 2009-nek tűnik :lol: De majd hátha januárban megváltozik a kiállítás hatására :):):)
encsike87
 
 


Itt minden egy évvel hamarabb van mint a tervek :lol:
Mindenki hamar próbálkozik, tehát valószínűleg inkább 2008as topik lesz ez! És hát aki 2009re tervezi az esküvőt...kis ráhatással lesz az is 2008 :D
Szóval tiszta izgi itt :D
Egyébként meg nagyon szép a pocakos kismama! :wink:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


igen, tényleg hamarabb vagyunk mint a tervek:) egyedül csak te vagy türelmes akíra :) hogy bírod? :)
encsike87
 
 

 
 

Hát nekem egy gyerekem már van, ugyhogy kicsit türelmesebb tudok lenni, de hidd el nem könnyű még így se :D
Látod, Kyránál nem bírtam!
De azért most nekem azt is kell mérlegelnem, hogy császáros voltam, és leszek, és hát ugye el kell telni egy kis időnek a kettő közt, hogy ne legyek veszélyeztetett terhes! Meg hát szeretném ha Kyra már saját lábán menne mire nekem nagy hasam lesz, mert nem szeretném folyton cipelni, mert az már sok lenne :D
Tudom persze, így is kell majd cipelni meg emelgetni, de azért jobb ha már megy magától! :)
Szóval nekem van sok sok indokom :D

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Igen, igy kicsit könnyebb lehet! A császárnál is van olyan mint a spinális érzéstelenítésnél, hogy 24 óráig nem kelhetsz fel utána? a vőlegényemet műtötték ilyen érzéstelenítéssel, de műtét után emelgette a fejét és 3napig iszonyatosan fájt neki a feje....
encsike87
 
 


Gyermekek, mi pénteken megyünk a paphoz, nemsoká meg az anykönyvvezetőhöz az időpontokat lefixálni. Aztán megcsináltatjuk a meghívókat, onnan pedig nincs visszaút, május 31-én esküszünk. :-)
Nehéz kivárni, de azt hiszem, megéri.
Tényleg, át kellene keresztelni a topicot, ilyen 2008-2009-es tervezgetős, bármilehetalaponmenő topicra. :shock:
Vendég
 


Nem rossz a névválasztás :D

Tényleg, kinek milyen babanevei vannak? Fiú/lány vagy ikrek? :D

Ósió ez olyan izgi :)

Encsike, én 6 órás érzéstelenítést kaptam! Este 9kor műtöttek, tehát szerencsém volt, nem rángattak ki éjjel 3kor az ágyból, sőt aranyos volt a nővérke, még reggel 6kor se keltett fel, csak 11 körül :)
De a legritkábban adnak már 24 órásat!
Viszont a fejmozgatás nem ajánlott :lol:
Nekem szerencsére szóltak, ugyhogy énnekem nem fájt! Viszont láttam ott pár anyukát akinek ugyan szóltak, de felemelte a fejét mégis...hát ők szenvedtek rendesen!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Nekem már vannak nevek, amik tetszenek. De valahogy a nevekben eltér az ízlésünk. Nekem alapjában véve a mély hangzású nevek tetszenek, mint fiúban, mind lányban. Van ugyan néhány közös név, amit el tudnék névnek képzelni, de olyan, amiért mindketten egyformén rajongunk, nincs. :-) Egy időben a Lara volt a biztos, de már nem. Nekem nagyon tetszik a Pandóra lányban, fiúban a Dalton. Ami biztos, hogy két nevet szeretnék adni a gyerekeinknek. Nálatok?
Vendég
 


Nekünk még nincs név... Nekem tetszenek az arab hangzású nevek, de azt sajnos fiú névben nem találtam, azt meg nem szeretném hogy esetleg a lánynak adunk valami különlegesebb nevet a fiúnak meg egy hétköznapibbat:) Egyébként a Botond tetszik nekünk fiúnak, lányra még nem gondoltunk :)

Tehát akkor a szülésnél nem elég az "alapfájdalom" még a fejed is fájhat :lol: :lol:
encsike87
 
 


Én azért szeretnék két nevet adni, hogy legyen benne valami egyediség. Bár, amilyen keresztnevek tetszenek, már önmagukban egyediek. A lényeg, hogy félreérthetetlenül lehessen tudni, hogy xy kicsoda. Egyébként nekem is elég egyszerű nevem van, szerencsére azonban ott a második nevem, s láss csodát, ez megkülönböztet mindenki mástól, akinek alapban olyan neve van, mint nekem. :-)
Vendég
 


megkérdezhetem az igazi nevedet? Nekem nagyon bonyolult kitalálni :lol: Enikő :):)
encsike87
 
 


Megírtam privátban!
Vendég
 


oké:)
encsike87
 
 


Na itt vagyok! Ilyen különleges neved van? Én is megtudhatom? :)
Persze csak ha nem titok...ha igen akkor nem szóltam! :oops:

Nekünk van két lánynevünk a Dalma és a Fanni és fiúnév meg az Iván és a Kristóf!
Mi nagyon gyorsan egyetértettünk szerencsére :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!

Babakocsi: szégyen, de nekünk már a 3. van. És azt hiszem ráleltem a tökéletesre. Könnyű, közepes méretű, teljesen fektethető és ültethető is, téliesíthető és nyáron sem fő meg benne a gyerek, két irányból tólható és bolygókerekes. Akkor lenne az álomkocsink ha felfújható kerekei is lennének. :roll: :lol: Pár hete cseréltem le az előző kocsit mert kinőtte a Ricsi :shock: lelógott a kocsiról a lába :lol: :lol: :lol: És csak 9000 ft volt a kocsi, a bolti ár töredéke. Ha gondoljátok, a tesz-veszen meg a vaterán érdemes majd körülnézni, sok olcsó alig használt kocsi meg egyéb dolog van. Nagyon szeretünk onnan vásárolni, nekünk bejött.


Móninak hívnak :D


Doki téma :evil: anno megjártam, de nagyon :evil:
A helyi sztk-shoz jártam és mikor leesett neki hogy nem fogom felkérni a szülésre nagyon bunkó lett :evil: a végére totál kikészített a nem törődömségével meg a bunkóságával meg ahova tartoztam kórhába, ott is hanyagoltak mert nem volt dokim. a 36. héten váltottam orvost. Magánra jártam, 4000-7000 között kellett fizetni. A szülésre kapott 75ezret.
Úgy tudom hogy 50ezernél kezdődnek a dokik és a szülésznők meg 20-30 ezret "kérnek".


Spinál: 5 órát kellett feküdni fej emelés nélkül és utána felkeltettek.


Akíra!

Miért lesz tuti császi a kövi is?? Bocsi ha már írtad, nem emlékszem :oops:





Felkelt a Ricsi, mennem kell.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Amúgy a császárosok automatikusan veszélyeztetettnek minősülnek a kövi terhességél, nem? Így tudom :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi!
Nem tudom írtam-e vagy sem, sok topikba megfordulok, szóval néha már én se tudom hova mit írok! :oops: :lol:
De több oka is van annak, hogy tuti császár lesz!
Előszöris, mert ezt jobban kedvelik így a dokik, mert biztonságosabb, kettő mert én is azt szeretném! Nekem nem okoz ez problémát, hisz egyet túléltem, tudom milyen érzés, simán vállalom a következőt is, és hát én eleve se rajongtam a szülés gondolatáért! És nem akarok sok gyereket, csak kettőt, ugyhogy :wink:

Azt, hogy nem rajongtam a szülés gondolatáért úgy kell érteni, hogy elzárkóztam tőle! Pszichésen nem akartam szülni! Gyerek korom óta mióta tudom, hogy nekem egyszer szülnöm kell arra programoztam az agyam, hogy NEM AKAROK SZÜLNI!
Tudom, ez borzasztó egoista hozzáállás, de így van! :oops:
Aznap mikor mondta a doki, hogy megindítja a szülést (8 nappal túlhordtam) én folyamatosan csak azt mondogattam magamba, hogy nem szülök! :oops:
Valószínűleg tehát pszichésen történtek nálam a dolgok (én hiszek az ilyenekbe) ! Tuti, Kyra ezt tudta, és ezért nem jött ki még az oxitocin hatására se!!!!
És hát a helyzet azóta se változott, nem akartok továbbra se szülni! Tudom van aki ezért most elítél...de sajnos én ilyen vagyok! Parapiri! :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Én úgy tudom, hogyha egy éven vagy másfél éven belül lesznek megint terhesek csak akkor veszélyeztetett...de lehet neked van igazad, nem tudom! :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Egyáltalán nem ítéllek el :!: :wink:

Barátnőm is retteg a szüléstől pedig még tervben sincs a baba. Ő is tuti császit akar, addig fog menni dokit vadászni míg talál egyett aki tutira megcsászizza.

Akkor nem lettünk okosabbak a veszélyeztetés kapcsán :lol:

Amúgy én is megnyugtatóbbnak érzem ha a kövi császi lenne, de adnék esélyt a normálnak is. Bár attól én is para ezerrel, ugye még ezt nem éltem át. De jó lenne, talán :roll: hát igen, majd lesz ahogy lesz :D

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Hülyesség bármelyikre is rábeszélni és lebeszélni. A lényeg hogy mindenki rendben legyen, ha ezt császárral lehet elérni akkor azzal. Örüljünk hogy van rá mód, nem? :D

Te is elárulod a neved? :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi, igazad van, és örülök, hogy nem ítélsz el! Remélem mások se fognak! De a félreértések elkerülése végett hozzáteszem, hogy én nem kértem a dokimat! A dokim császár ellenes! Csak Kyra nem akart kijönni sehogyse! És már szennyezett volt a magzatvíz ezért kellett gyorsan kikapni! És csak ott derült ki, hogy köré volt teljesen tekeredve a köldökzsinór a dereka köré! Szóval ezért nem jött ki még oxitocinra se! Pedig nem kis dózist kaptam :lol:

Egyébként meg a nevem Orsi :)
A nick név teljesen nem engem tükröz :D
De ezt a nicket használom azóta hogy eldöntöttem a lányom neve csak és kizárólag Kyra lehet, ha a férjem feje tetejére áll akkor is :lol:
Ezt úgy 5 éve döntöttem el, mikor párommal nem voltunk együtt :D
De szerencsére neki tetszett rögtön :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra, a vőlegényemnek is tetszik a Fanni név!
Egyébként ha a pocimban lesz a baba, biztosan sokkal könnyebben egyet fogunk érteni a névkérdésben. Az ember csak addig vacillál, amíg konkrétan nem kell döntenie.
Én mindenképpen természetes úton szeretnék szülni. Persze, ha oylan lesz a helyzet, akkor császározzanak meg, de amíg csak lehet, addig normális úton szeretnék.
Vendég
 


Én komolyan úgy tisztelem az olyan bátor embereket mint te Ósió!
Komolyan!!! :oops:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


De miért? Mármint te miért nem mernél természetes úton szülni?
Én valahogy úgy érzem, hogy csak úgy akarok, hacsak nem lesz valami probléma. Sose választanám a császárt. De különbözőek vagyunk, ezt megértem.
Vendég
 


Nem igen tudom én ezt megmagyarázni! Persze ha nem lett volna gond akkor én se kértem volna a császárt, hisz a babának mindenféleképpen jobb a természetes születés, de hát így jött ki!

Én valahogy nem tudom, és sose tudtam elképzelni, hogy szülök! Talán sok hülye film az oka...ahol a nők üvöltöttek a fájdalomtól és mindenki kántálta, hogy nyomjon nyomjon...hát nekem ez nagyon idegen...
Szóval egyszerűen egy pillanatig se tudtam elképzelni, hogy én szülök! Még aznap se amikor tudtam, hogy meg fog születni! Nem tudom hogy mondjam el ezt az érzést, egy blokk van bennem! Mint mondjuk egy aratnofóbiás sose fog megfogni egy pókot, vagy egy tériszonyos lenézni a 10.ről...
Én szülésfóbiába, iszonyba szenvedek :roll: :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra, azt hiszem, megértem ezt a viszolygást.
Illetőleg el tudom képzelni, milyen lehet, ha valamitől viszolyog az ember, de mégse tud rá magyarázatot adni. Mert ha tudna, akkor talán nem viszolyogna tőle.
Vendég
 


Sziasztok!

Most talán kicsit bővebb is lehetek. Bár parázok, mert most a munkahelyemről írok, hogy nehogy valaki bejöjjön és meglássa, hogy babanetezek... :roll:

encsike

Sajnálom...nem egy könnyű eset a "családod". Nálunk úgy áll a helyzet, hogy a párom szülei már nagyon szeretnének unokát (mondjuk már elég idősek) tudják, hogy hamarosan próbálkozni fogunk, de többet nem kötünk az orrukra. Anyunak viszont mondtam, hogy már nem védekezünk. Ő azt mondta, hogy meg kellett volna várni vele az esküvőt. De egyáltalán nem azért mondott ilyet, mert ő nem szeretne unokát, csak ez valami régi beidegződés lehet. Régen nem volt divat házasság előtt szülni. Apum már nehezebb eset... Még mindig én vagyok a pici lánya, szerintem szívrohamot kap, ha megtudja, hogy babát várok. Nem azért, mert nem fog neki örülni, csak hogy elszállt az idő...nemrég még ő pelenkázott engem...stb. Plusz ő még mindig nyomatja nekem, hogy menjek doktoriskolába, nem hiszi el, hogy nem szeretném. Szóval ő későbbre tervezi az én családalapításomat... :lol: Ezért inkább akkor szólunk neki, ha teszteltem már egy pozitívat.

Szülés

Én így látatlanban természetes módon szeretnék szülni, de nem mindenáron.
tabati
 
 


Én általában túlélem az ilyen fájdalmas dolgokat (bár még ennyire fájdalmas biztos nem volt), de akkor is nagy túlélő vagyok. :lol:

akíra

Bár nem érzem át a problémád, de teljesen megértem, szerintem
tabati
 
 


Huhh, ez necces volt!! :shock: Vajon miért nem fordítják úgy a gépet, hogy ne lássa rögtön aki belép, hogy mi van a képernyőn... :roll:

Szóval akíra

Szerintem senki nem fog elítélni, bár ha sikerül kyrát természetes úton megszülnöd, lehet, hogy elmúlik ez a nagy félelem. Persze az is lehet, hogy másképp lett volna...nem lehet tudni. :roll:

ósió

Azért hihetetlen, hogy mennyire pontos a szervezeted. Nekem sem túl pontatlan, de azért van, hogy a vártnál 1,2 nappal később jön meg, de olyan is volt már, hogy előbb. De csakis 1-2 nap, nem több. Viszont ez a pár nap épp elég ahhoz, hogy ne tudjam hónapokra megjósolni az ovulációmat. Úgyhogy én hónapról hónapra izgulok mindenen. :D
tabati
 
 


Már csak picit írok, mert már állandóan bejárkálnak. Én ezt nem bírom idegekkel! :lol:

Szóval elhatároztam, hogy ha ebben a ciklusban megjön, akkor megajándékozom magam egy szép melltartóval. Következő ciklusom végén pedig nadrágot veszek. :lol: Úgyhogy mindig meg fogom vigasztalni magam, hogy nem baj, majd legközelebb sikerül, de addig is. És semmiképpen sem veszek olyan dolgot, ami babával összefüggő. Bár ahogy magamat ismerem, az első lesz nagy csalódás, ha megjön, aztán egyre kevésbé. A végén meg lehet, hogy már meg is lepődök, hogy nem jött meg. :lol:

Na, megyek még fél 8ig igázom. :lol:
tabati
 
 


Tabati, te hol tanítasz? Milyen iskolában, hogy ilyen sokáig bent vagy?

Hát, remélem, hogy tényleg pontosan fog megjönni, és 16-án. Mert ha előbb vagy később, akkor nem tudom, hogy mi van. De a lényeg, hogy a teszt mutatja az aktuális napot, és ugyebár nem az a lényeg, hogy mikor jön meg vagy sem, hanem hogy mikor van peteérés. :D A többi mellékes. Szval, várom már a 16-át!

Nagyon jó ötlet ez a megajándékozás, ha nem sikerül. Egy kis vásárlás, nézelődés szerintem csodákra képes. Olyan, mintha megújulna az ember.

Volna egy kérdésem ahhoz, aki szedett foggátlót.
Szerintetek létezik az, hogy a gyógyszer abbahagyása után jobban zsírosodik a hajam? nem tudom, mitől van, de három nap után oylan, mint az okádék. Szerdán és vasárnap szoktam mosni, de ma már például úgy néz ki, mintha egy hete nem látott volna vizet. És ez kb három hete van. Csak ezért kérdezem, mert azóta ilyen, hogy nem szedem a gyógyszert. Nem tudom, mi lenne rá jó.

Amúgy képzeljétek, intimtornát is végzek. Elhatároztam, hogy ezentúl minden nap szánok rá pár percet.
ha már nem néznék vissza, szép estét mindannyiótoknak!
Vendég
 


Hát az már nem a tanítás része volt... :evil: És holnap is mehetek be még tanítás előtt, mert mindenfélét le kell adnom, stb. :evil:

Az intimtorna jó!!! :D Akár a buszmegállóban is lehet csinálni! :lol: Én is tornáztatom, bár azt mondják, hogy a leghatásosabb torna az orgazmus! :D

ósió

Ma jobban fáj a pocim... De ismerős fájdalom, csak eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Kibírható nem különösen kellemetlen, de most egy picit aggódom. Remélem, hogy tényleg csak tüszőrepedés... Te már rendben vagy? Írtad, hogy többször volt már petefészek gyulladásod. Az nagyon fáj? És mindig együtt jár a hólyaggyulladással? Vagy legalábbis ilyenkor azzal is bajok vannak? Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de picit aggódom. :oops: Remélem nekem nem ez a bajom, mert ha igen akkor ezek szerint máskor is volt csak nem kezeltettem...? :shock: De ha valami nem fáj annyira, akkor nem szzoktam jelentőséget tulajdonítani neki. Csak most, hogy babát szeretnénk...
tabati
 
 


Sziasztok!

ósió, ezt én is észrevettem, hogy amióta abbahagytam, azóta jobban zsírosodik a hajam...de nem tudtam mihez kötni, de igy hogy te is mondod tényleg azóta van nekem is :) azt nem tudom mit lehetne ellene tenni, annyit tudok hogy pl a csalán sampon az jót tesz, van olyan is ami nem büdös még a tescoban is lehet kapni normálisat. Melyik fogigátlót szedted?

Tabati, nekem is fájdogál a hasam, de mivel a teszt szerint már volt tüszőrepedésem igy nem tudom hogy akkor most mitől fáj... Azt olvastam hogy a terhességtől is fájhat :lol: :lol: :lol:
encsike87
 
 


Jó reggelt!

Encsike, én Meliane drazsét szedtem. Okt. 14-én vettem be az utolsó szemet, és azóta borzalmas a hajam. tegnap megmostam. Most úgy ahogy kinéz, és még max. holnap lesz elviselhető. Olyan igénytelen érzés hatását kelti, pedig ápolom. A fene figye el. Mondjuk mindig összefogom, de akkor is. Olyan sampon lenne jó, ami eléggé szárítaná. Tudsz te ilyen sampont? Mert amúgy házi készítésű csalántinktúrával szoktam mosás utén dörzsölni a fejbőrömet, és imádta a hajam. Most meg, amióta nem szedem a tablettát, olyan, mintha nem is foglalkoznék vele. :?

Tabati!
Köszönöm, már rendbe jöttem. Nagyon figyelek magamra, vastag angórazoknikat hordok, és meleg cipőket, tusolás után pedig frottírzoknit. Isten őrizz, hogy a közeljövőben vagy bármikor máskor újra megbetegedjek.
Nálam a petefészekgyulladást most felfázás okozta, mert pisilni is irgalmatlanul sokat jártam. Amúgy is ilyen típus vagyok, de most szó szerint öt percenként.
Most már nem kell menni, de kellemetlen volt.
A petefészekgyulladás olyan, hogy érzed alul vagy mindkét oldalon, vagy csak az egyik odlalon, hogy szúr a petefészked, és ha leülsz, felállsz, mész, arra is érzékeny. Attól függ, mennyire van begyulladva, lehet enyhe és erős. Ha nőgyógyász megvizsgál, félreérthetetlenül kiderül, mert mikor kézzel megnyomja a petefészkedet, annyira fáj, hogy felszisszensz. ha meg egészséges vagy, semmit nem érzel a nyomkodásból.
Attól is függ, hogyan kapod el. Ha felfázás része, akkor pisilned is sokat kell. De nekem volt már nyár kellős közepén is. Azt mondta a doki, hogy ez hajlam kérdése: elég, ha a mandulád gyulladásban van picit. A baci bekerül a véráramba, és a tested gyenge pontján fészket rak (nekem pont a petefészkem ilyen). A mamimtól örökölhettem, ő is elég érzékeny. Szerintem ha pár nap múlva is fáj, elmehetnél orvoshoz. De te érzed, hogy fájt-e már máskor is így. Pl. a menstruációs teljesen más a gyulladástól.
Vendég
 


Régebben nekem is volt már petefészek gyulladásom, nekem is nyáron, de akkor én azt éreztem hogy akárhol hozzáérek a hasamhoz akkor nagyon fáj....
Tabati, mióta fáj a hasad?

Régebben én is a Melianet szedtem, de nekem az valahogy nem volt jó, és utána kaptam a Yadinet. Az jó volt de már lassan 6 éve szedtem volna és a vége felé már minden bajom volt. Annyira fájt amikor megjött hogy nem tudtam kiegyenesedni és a fejem is rendszeresen fájt. Sőt néha előtte a mellem annyira feszült meg fájt, hogy legalább 1 hétig hasra sem tudtam feküdni. A többiről ne is beszéljünk....

Visszatérve a tegnapi sima szülés császáros szüléshez....Én is természetes úton szeretnék szülni, ha lehet. De én nagyon nem bírom a fájdalmat és félek minden orvosnál, ettől valahogy mégsem félek...Csak a gátmetszéstől :lol:
encsike87
 
 


Encsi, attól én is! De tudod, úgy vagyok vele, hogy ha már csak percek fognak elválasztani a babaától, akkor kit fog érdekelni??? 8)
Sőt, nem is biztos, hogy kell a gátmetszés, csak akkor, ha nagyon szükséges.
A tabletta abbahagyásának én is nagyon örülök. Ha esetleg azt mondanánk, hogy mégse akarunk most gyereket, már akkor se állnék vissza. Ilyet persze nem mondunk. Lassan körvonalazódnak a terveink, tök szupi.
Vendég
 


Én ma már csak este leszek, de ti azért termeljetek ám! Majd elolvasom, ha a gép előtt leszek megint! :-)
Vendég
 


jól van:):) Én is dolgozom néha egy kicsit:)

Hát akkor már szerintem engem sem fog érdekelni csak csinálja gyorsan :) had babázzak :lol:
encsike87
 
 


Közben megfejtettem, hogy a beleimmel voltak (vannak még picit) bajok. :oops: Nemtom mitől, de azért ez nem akkora probléma, szerencsére.

A gátmetszést meg állítólag nem is lehet érezni, mert akkor csinálják, amikor fájásod van. Anyum mondjuk szidta aput rendesen, mert pont akkor kellett telefonálnia a dokinak, hogy mi van velünk, amikor épp varrta össze. Mire visszaért a telefonálásból addigra elmúlt a fájdalomcsillapító és mindent érzett. :shock:
tabati
 
 


Én is azt hallottam hogy a varrás fáj, de szerintem ha olyan iszonyatosan fáj akkor kérni lehet fájdalom csillapítót!

Reméljük akkor gyorsan rendbejössz! Az én hasamra még mindig nincs magyarázat.... :)
encsike87
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, bocsi... Olvastalak Titeket, de nem volt időm írni. Igazából most sincs nagyon, de rengeteget írtok!

Én is Meliane drazsét szedtem 5 évig!!! :D :D
Nekem teljesen bevált!
Nekünk a fiú név már megvan, de a lánynévben nem tudunk megegyezni! Sebaj, végül is még ráérünk... :D :D :D
Férjem nagyon lánypárti... Meg van róla győződve, hogy neki csak lánya lehet elsőre... :) :) A többi lehet fiú is.

Nekem mindegy, hogy császár, vagy természetes. Amire akkor szükség lesz!

Na majd még írok, de vár 3 töri óratervezet.. :x :x :x :x :evil: :evil: :evil:
znikusz
 
 


Znikusz, nekem is bevált ez a Meliane drazsé! De most már örülök, hogy nem szedem.
Az én kedvesem elsőra alán inkább fiút akar. Végülis mindegy, de ha lehetne választani, azt akar. Nekem is mindegy, de nekem meg egy kislány felé húz a szivem jelenleg. Igaz, az ő családjában négyen vannak fiútesók, és a bátyjának is két fia és csak egy kislánya van. Szóval, ez a vonal elg erősen inkább fiúkat tud csinálni. :-) Ezért lenne jó minálunk egy kislány. A legjobb úgy lenne, hogy egy fiú, egy lány. Mi majd úgyis csak akkor állunk neki a neveket egyeztetni, ha már aktuális lesz. Addig változhat is.
Vendég
 


Csak bekukk... :wink:

Sajna az idő elég pocsék... :evil:

Nálunk is páromnak fiútesója van, meg unokatesók is mind fiúk. A mi családunkban viszont abszolút egyensúlyban van a két nem. Majd meglátjuk... Párom szerintem elsőre fiút (csak, hogy meglegyen a trónörökös 8) :lol: ) én meg inkább lányt szeretnék. De csak ha nagyon kell választani. Amúgy meg naggyon ari minkét nem piciben!! A fütyis is, meg a nunis is. :lol:
tabati
 
 


Az már igaz, hogy aranyosak! Párom is szeretne trónörököst. A fiúk valahogy így vannak ezzel, hogy a nevüket vigye valaki tovább. De amennyire manapság nem veszik fel a lányok a fiúk nevét házasságkötés után, a lányok is viszik tovább a nevet.

Aprópó, ti felveszitek a vőlegényetek nevét majd? Ha igen, milyen megoldással? Mi úgy vagyunk vele, hogy én nem veszem fel a kedvesem nevét.

Ma voltunk a papnál. Egy 30 éves embert kell elképzelni, aki nagyon aranyos és rendes volt. Tavasszal megyünk majd jegyesoktatásra is. :-) Úgy várom már, olyan jófej volt, lehet nevetni vele, stb. Az időpontot lefixáltuk vele, minden teendőt megbeszéltünk. Szuper.
Vendég
 


Én felveszem a párom nevét, és a kötőjeles megoldást választom. Az, hogy valamilyenné túl öregesen hangzik (már bocsánat akinek ez a neve) és örülök, hogy már más lehetőségek is vannak. Mindenképp szerettem volna, ha tudják már a nevemből, hogy férjezett vagyok, én büszke leszek rá. :D Az is tetszett volna, ha csak a férjem vezetéknevét használom (illik nagyon a keresztnevemhez) csak azzal meg aput nem akarom megbántani, hogy "lecserélem" a nevem. Tán meg sem bántódna, de nekem mégis rossz érzés lenne.

Én mindenféle esküvői dologgal várok még pár hónapot...
tabati
 
 


Most olvasom a megoldást egy intim torna könyvben.

Felizguláskor a hüvely felső része kitágul, s a méhszáj alatt egy "üreg" keletkezik, ide kerül az ondó. Ha a medencefenék és a PC izom tónusa jó, akkor a hüvelyfal megduzzadása, ill. a hüvelyt összehúzó izmok működése biztosítja, hogy az anyag nem folyik ki azonnal.

Ezek szerint nekem jól működnek ezek az izmok! :D
tabati
 
 


Én úgy vagyok a névviseléssel, hogy eleve két keresztnevem van, és használom is mindkettőt, olykor a doktorit is, és így más nagyon hosszú lenne, ha bármilyen formában változtatnék rajta. A másik ok, és ez a fontosabb, nálunk az, hogy több mint 12 éve ismerjük egymást és vagyunk együtt, ennyi idő alatt is a saját nevünket használtunk, akkor ezek után is.
Én most már egész biztosan várni szeretnék tavaszig.... (persze, a várás csak egy dolog:-) Ma Pest felé menet annyi beszélgettünk az esküvőről, milyen legyen a meghívó, kire osszuk a vőfély szerepét, stb. Szeretnék már ott járni nagyon! :D
Ja, ma még egy csomó harisnyakötőt láttam egy fehérnemű boltban...mőltkor meg egyet se láttam, és a legelsőt megvettem. Mondjuk az is nagyon szép, változtatni már nem fogok.

Ebben az orgazmusos dologban lehet valami. Én is úgy tudom, hogy az izmok összehúzódása jót tesz a spermának, mert "szívja" befelé. Ehhez szükséges, hogy pont egyidőben legyen mindettőnek orgazmus, legalábbis így logikus.
Vendég
 


Ja! Tényleg el is felejtettem, neked még ott van a doktor is. Igazad van, az úgy már tényleg hosszú, plusz két keresztnév... :?

De azt sem tudom, hogy a te esetedben hogy nézne ki a kötőjeles megoldás...

Ha a férjed KArácsony Szilveszter, te meg Cserép Virág ( :lol: ) akkor vagy Karácsony-Cserép Virág dr. (egyre jobb :lol: ), vagy dr. Karácsony- CSerép Virág lennél, nem tudom melyik a helyes...

Én csak simán Karácsony- Cserép Virág leszek, hiába dr. a férjem, azt így nem használhatom, csak úgy ha dr. Karácsony Szilveszterné lennék, vagy dr. Karácsony Szilveszterné Cserép Virág, esetleg dr. Karácsonyné Cserép Virág. (na, ezt nektek, folytassam? :lol: Nem mert még kiutáltok, aztán mehetek új társaságot keresni :lol: )
tabati
 
 


Lehetnék még Karácsony Virág is, csak úgy doktor nélkül... na jó most már tényleg abbahagytam. :x
tabati
 
 


Tabati!

De lehetne a férjed Cserép Szilveszter is, sőt Karácsony Cserép Szilveszter vagy :D :D Cserép Karácsony Szilveszter :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Én csak pislogtam, amikor megkérdezték a leendő férjemtől, hogy szeretné-e felvenni a nevemet :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Én amúgy "Karácsonyné Cserép Virág" vagyok :oops: :oops: :oops:
Mindenképpen viselni akartam valamilyen formában a férjem nevét, de neki (sajnos) nagyon hosszú a vezetékneve, így nem jött szóba a kötőjeles megoldás. Én is úgy voltam vele, hogy szeretném megtartani a nevemet Édesapám miatt. (No meg persze szeretem a nevemet) :)
De ha valahol úgy kell bemutatkoznom, hogy ott áll mellettem a férjem, akkor Karácsony Virág-ként mutatkozok be.
Egyébként elég sok gondot okozott, mert már említettem elég hosszú a nevem/nevünk. Pl. Esküvő után, amikor átírattam az irataimat, akkor a bankkártyámra nem fért rá a nevem... :D :D :D
A főiskolán mire aláírom a katalógust vége az előadásnak... :oops: :oops: :oops: :oops:
Mostanra már megszoktam! :D :D
znikusz
 
 


Gondoljátok ehhez hozzá mindazt, hogy én külföldön születtem, így az egyik nevem külföldi, anyukám neve és a születési helyem is, így aztán nekem nincs olyan iratom, ahol minden nevem jól szerepel. Na, most kedvesem vezetéknevében van y, amit szeretettel írnak sokszor j-val, ly-el, esetleg i-vel is. Szóval, akkor már végképp kész káósz lenne minden. Barátnőm Karcsányi virágné, ezért ő a doktoriját így használhatja: Karácsony Virágné doktor.
Több variáció is a névviselést illetően, de mi maradunk a status quo-nál. :D
Akkor szoktam bajban lenni, ha mikor kérik az adataimat. Kérik a nevemet, az még hagyján. Ekkor kérik a születési helyem. Ekkor szoktam mondani, hogy majd inkább én. Utána visszaadom. Ekkor megkérdezik anyu lánykori nevét. Ekkor megint visszakérem a papírt....
Képzeljétek, mielőtt a diplomát megkaptuk volna, aláirattak velünk egy papírt, hogy minden adatunk jó lesz-e a diplomában. Valahogy az én összes adatom is jól szerepelt, de azt írták, hogy Magyarországon születtem! Pedig félreérthetetlenül külföldi csengése van a városnak... :-)
Volt, hogy minden adatomat jól írtk, de akkor meg a lakcímemet ontották el.
Anyu pl. be se tudja bizonyítani, hogy a személyiében rosszul szerepel a neve, mert azt a magyarok szentnek tartják. Egyszer rosszul írták, és azóta akárhányszor hosszabbíttatta meg anyu, és hiába töltött ki új formanyomtatványt, a régi személyiéből vették az adatait, így a nevét is. :shock:
Szóval, én egy egész nap tudnék mesélni ezekről a dolgokról. Én is folyton akadályokba ütközök
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?