Új privát üzeneted érkezett!

Szia Márti
Én szedek E-vitamint, de csak azért mert ajánlották.Hogy miért szedem azt nem igazán tudom. Majd utána nézek. talán a normál ciklusért felelős.

Kép
Kép
nati80
 
 


köszi Natasa! Azért kérdem mert valahol olvastam, hogy segit a méhnyálkahártya vastagságában, mert ha nem tul vastag nincs mibe megkapaszkodnia a babónak. Vettem én is egy dobozzal, de azon nem irja, hogy nöi bajokra használna :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Köszi Márti az infót. Szóval nem hülyeségből szedem, mert valaki azt mondta. A dobozban én sem találtam semmi infót, még azt sem, hogy mennyit vegyek be. Napi egyet szedek 100mg-osból.

Kép
Kép
nati80
 
 

 
 

Aha, én is ma vettem be az elsőt, szintén 100mg.-os
Hazaért a párocskád? :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


A peteérést és tüszőrepedést szerintetek nem serkenti? Mert akkor én is szedek. Szerintetek a Gravidába amennyi van az is elég?
p__lilla
 
 


szia Lilla!

Ezt nem tudom pontosan, de mintha valamelyik topikban a lányok beszélték volna, hogy serkenti a petefészek működést. :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


na sziasztok csajszikák!
Jó éjt nektek!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Sziasztok!

Ma is kicsit besunytam, ezért csak most értem ide. Mindig kimaradok a nagy beszélgetésekből. :cry:
Lilla, ami a Gravidában van, az egy felnőtt nő napi vitamin igényének megfelelően van összeállitva. Szóval biztosan elég, ha azt szeded, nem is ajánlják, hogy mást szedj mellette, mert az már túladagolás, meg vannak ásványi anyagok, melyek nagyobb mennyiségben akadályozhatják egymás hatását, és akkor semmi értelme az egésznek.
E vitaminról itt olvashattok, akit érdekel:

http://www.hazipatika.com/topics/vitami ... amin?vid=3

http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=30

Lehet, hogy fanatikus vagyok, de már 4 helyen vezetem a görbémet, és nagyon nagyon kiváncsi vagyok, melyik hova teszi az ovulációt. Ha minden igaz, tegnap volt, akkor fájt legjobban a hasam is, meg reggel volt olyan halványrózsaszines valami is. Nektek volt már ilyen peteéréskor? Egy cikkben azt olvastam, szerencsés, akinek ezek a jelei, mert egyértelmű az ovu.
Nem volt valaki mostanában orvosnál? Pumukli, ha jól emlékszem, te mész valamelyik nap. Majd meséld ám el, mi volt!!!! Én is megyek december elején. Na csajszik, akkor jó éjszakát mindenkinek, megyek fürcsizni. Pussz!

Kép
jenny29
Mór
 
 


Egy kis érdekesség:



Gravida Elevit

A vitamin: 2000 NE 3600 NE
Béta karotin: 2000NE x
B1 vitamin: 1,5 mg 1,6 mg
B2 vitamin: 1,8 mg 1,8 mg
B3 vitamin: 20 mg 19 mg
B5 vitamin: 10 mg 10 mg
B6 vitamin: 2,6 mg 2,6 mg
B12 vitamin: 0,0026 mg 0,004 mg
C-vitamin: 125 mg 100 mg
D3 vitamin: 400 NE 500 NE
E vitamin: 20 NE 15 mg

Folsav: 0,8 mg 0,8 mg


Biotin: 0,15 mg 0,20 mg
K1 vitamin: 0,055 mg x
Cink: 15 mg 7,5 mg
Jód: 0,15 mg x
Kalcium: 250 mg 125 mg
Króm: 0,025 mg x
Magnézium: 125 mg 100 mg
Mangán: 2 mg 1 mg
Molibdén: 0,025 mg x
Réz: 1,8 mg 1 mg
Szelén: 0,025 mg x
Vas: 30 mg 60 mg
Foszfor: 96,8 mg 125 mg

1 NE E-vitamin egyenlő 1 mg úgynevezett d-alfa tokoferollal vagy 10 mg d-gamma-tokoferollal.



Asszem a folsavas vitát is kipipálhatjuk. :D

Kép
jenny29
Mór
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol:
találtam egy cikkből egy részletet:

"Magzatvédő vitaminok

C- és E-vitamin, cink, vas, jód: segítenek a ciklus beállításában és a spermiumok karbantartásában. Jelentős szerepe van a folsavnak is, melyből napi 0,4-0,8 mg-ra van szüksége a kismamának. Tanulmányok kimutatták, hogy ha a fogamzás előtti és utáni 12 hétben emeljük a folsav szintjét a szervezetben, megnő a teherbeesés valószínűsége, és csökken annak az eshetősége, hogy a baba nyitott gerinccel, nyúlszájjal vagy farkastorokkal jöjjön világra. A folsav leginkább a zöldségfélékben, a narancsban, a banánban, a tejtermékekben, a hüvelyesekben, az élesztőben található meg, de érdemes akár tabletta formájában is bevennünk a szükséges adagot. "
Azt olvastam hogy 3-4mg folsav is kellene a kismaminak, a tablettáából napi kettőt is be lehet venn ( 2*3mg) hm....
Ártani ugysem árt. :)

Pusz
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Találtam még:


Az Egészségügyi Világszervezet legújabb jelentéséből tudjuk, hogy jelenleg földünkön évente 135 millió kisbaba jön a világra. A szakértők előrejelzése szerint a megszületettek kb. 3%-ában súlyosabb fejlődési rendellenesség fordulhat elő, tehát évente akár 4 millió újszülött lehet érintett. Az adatok alapján naponta tehát 11 376 rendellenes „kis ember” látja meg a napvilágot.

A magzatvédő vitamin alkalmazásával kivédhető e fejlődési rendellenességek harmada: tehát évente 1,33 millió, azaz naponta csaknem 3500 különben rendellenes kisbaba egészségesen születését lehetne elérni. Éppen ezért sorolták a közegészségügy szakemberei az elmúlt 25 év 5 legfontosabb orvosi felfedezéseihez a magzatvédő vitaminok megismerését és hasznosítását. Az már a magyar egészségügy szégyene, hogy az európai és amerikai országokhoz képest hazánkban nagyon ritkán és rosszul (nem a fogamzás körüli időszakban) alkalmazzák e módszert, továbbá, hogy az egészségbiztosító semmiféle anyagi támogatást nem ad a fejlődési rendellenesség megelőzését célzó magzatvédő vitaminhoz.

Időben elkezdeni

A magzatvédő vitamin lényege tulajdonképpen 4 komponens, ezek között legfontosabb a folsav, de a B2-, B6- és B12-vitamin szerepe is igazolt. Éppen ezért ezek együttesét nevezzük magzatvédő vitaminnak, amit a fogamzás előtt minimum egy hónapig, majd a fogamzás után legalább három hónapig helyes szedni. A patikákban recept nélkül kapható magzatvédő vitaminnal, a több mint tízezer várandóst érintő vizsgálat szerint, az agy- és koponyahiány, valamint a nyitott gerinc 90%-a, a szív- és vese-rendellenességek fele, valamint a végtaghiányos rendellenességek egyharmada kivédhető. E kutatásainknak voltak más tanulságai is, most ezek közül a termékenységre (vagyis a fogamzás elérésére) gyakorolt hatást emelem ki.

A fogamzás valamivel hamarabb következett be a magzatvédő vitamint szedő nőknél, sőt a várandóssá válók aránya is magasabb volt. Hátterében a hormonzavarban szenvedő – ezért nehezebben teherbe eső – nők jobb fogamzási esélye állhat.

A magzatvédő vitamin termékenységet jótékonyan befolyásoló hatásának még szembetűnőbb jele volt az ikerszületések gyakoriságának mintegy 40%-os növekedése. Váratlanul ért minket ez a megfigyelés, nem is igazán hittem el. Az ember öregebb korára két dolgot megtanul. Az egyik: a véletlen is meglepő eredményeket produkálhat. A másik: – és ez kapcsolatos az előbbivel –, „egy vizsgálat, nem vizsgálat”, vagyis a meglepő eredménnyel záruló kutatások tanulsága csak akkor fogadható el, ha egy másik, független vizsgálatban is megerősítik. Az USA-ban óriási jelentőséget tulajdonítanak a fejlődési rendellenességek magzatvédő vitaminnal történő megelőzésének, ezért minden, ezzel programmal kapcsolatos esetleges „mellékhatást” azonnal ellenőriznek. Így történt ez a magyar, ún. „kettős-vak” kutatásban talált ikerszületési gyakoriság megismerése után is.

A következő kérdés az volt, hogy a magzatvédő vitamin melyik komponense felelős e hatásért. A folsav ilyen jellegű állatgyógyászati hasznosítására már utaltam. Az ún. „multivitaminok” általában A-vitamint is tartalmaznak, és ennek ikerszületést növelő hatása is igazolt. Ezen túl bizonyos, hogy a dózis is számít. Így a magzatvédő vitaminban lévő 0,8 mg-os folsavadag mellett ritkábban várható ikerszületés, mint a sok nőgyógyász-szülész szakorvos által ajánlott 3-6 mg folsav után.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A FOLSAV 3 MG TABLETTÁT?
Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:
- Felnőtteknek 4,5-6 mg/nap (1,5 - 2 tabletta) terhességi előzményben szereplő velőcsőzáródási rendellenesség megelőzésére.
- Folsavhiányos megaloblasztos anémia kezelésére naponta 6 mg (2 tabletta) 3-4 hónapig,
- Felszívódási zavarokkal járó esetekben esetleg szükség lehet napi 15 mg (5 tabletta) folsav adagolására is.
- Krónikus hemolitikus állapotokban, mint pl. thalassaemia, sarlósejtes anémia fennállásakor a táplálkozástól vagy a hemolízis mértékétől függően szükség lehet naponta ill. hetente 6 mg (2 tabletta) folsav adására.
- Egyes esetekben vesedializált betegek számára is szükség lehet a folsavhiány megelőzése érdekében hasonló dózisban folsav pótlására.

Na jó mára ennyi :) Be is telik velem az oldal :):)


Pusszantás nektek!!
Legyen szép napotok!!

Üdv:
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Jó reggelt Lányok!
Jenny, Nyuszi
Jó hogy nektek van türelmetek az ilyen kutatáshoz. Azt hiszem veszek is elevitet és beveszek belőle 2-3 naponta egyet.
Márti
Hazaért párom úgy fél kilenc körül. Semmi baja nem volt akkorra. lenyugodott. Ma egész nap vidéken van, így tudok tanulni a dolgozóasztalnál, és nem kell a kanapén bénáznom a sok könyvvel.

Ma még mindig fenn van a hőm 36.7. Tegnap is ennyi volt. Szerintem jó úton vagyok egy normális ciklus felé.

Kép
Kép
nati80
 
 


megint én vagyok. Csak egy kis érdekesség.
Most vittem be a mai hőmet és a program jelezte, hogy a 17cn-ról átkerült a pé-m a 21.cn-ra. Akkor mégiscsak jól éreztem én a hasfájást és a tojásfehérje is jókor volt.? :?
Most már csak az a kérdés, ha 33 napos a ciklusom, akkor elég e 12 nap a beágyazódáshoz?
Majd este felteszem a görbét.

Kép
Kép
nati80
 
 


Sziasztok csajszik! :wink:

Jenny, Nyuszifülű:
köszike az infót!!!!!!!!!!!!!

Natasa:
Olvastad amit Nyuszifülű irt? Syedjed a folsavat és a magzatvédő vitamint, mert megnő az esély az ikrekre :wink: :P

Rolam annyit, hogy közeleg piri... :cry: :cry:
már barnázok, mindig elötte 2 napig barnazok :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Márti
Olvastam, és veszek is valamelyik nap. Titikban elkezdem szedni. :lol:

Most olyan cuki volt reggel párom. Korán ment el itthonról (6-kor), de adott puszit még félálomban voltam. Most meg küldött egy SMS-t. Nem szokott ilyet csinálni.

Kép
Kép
nati80
 
 


na látod, szerintem hamarosan beadja a derekát :wink: :D

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Szerintem fogunk még mostanában a baba dologról beszélni, az biztos. És az is, hogy nem én fogom felhozni, hanem Ő. Tudom, hogy szeretne babát és erre ő is rá fog jönni hamar. Meg arra is, hogy nem akar 40 évesen apa lenni, mert ha nekünk több idő kell a babához, akkor már közeledik a 40-hez.

Kép
Kép
nati80
 
 


Márti
A hőd hogy áll? A barnázás lehet beágyazódás miatt is, meg a pocakfájás is. Minden ami pirire utal, utalhat babára is.
Drukk neked! Mikor is kell megjönnie?Hány nap van még hátra?

Kép
Kép
nati80
 
 


a hőm az csökken, 37,1, de mindjárt küldöm a görbém
Nekem pénteken kell megjönnie, de mindig elötte barnázok 2-3 napot

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 



Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Ha megy lefelé, akkor nincs sok esély. Sajnálom, de majd a következő hónapban összejön. Majd az elméleti részében segítünki. gyakorlatot párodra bízzuk. :D

Kép
Kép
nati80
 
 


Köszi Natasa!
Igazábol nem is számitottam rá, hogy össze fog jönni, mert nagy esély nem volt rá, csak reménykedtem hátha...
Azért örülnék egy meglepi gyereknek :oops: :)

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Elhiszem. :(
Mi most pont az aktuális 21cn pé után voltunk együtt, de mivel védekezünk (még!) kevés az esély a babára. Bár ugye ott van az elfeledett előváladék is. Abban is vannak kisfickók. :wink:
Így már sok-sok gyerek született. És most olyan szépen fenn van a hőm, hogy ajaj. :D

Kép
Kép
nati80
 
 


IIIgeeeen! :wink:
Ép ezért reménykedtem én is, de hát, nem vagyok én olyan szerencsés, hogy a reményeim teljesüljenek :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


kiváncsi vagyok a görbédre, majd tedd fel
Igaz nem sokat értek még belöle, de tanulgatom :D :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Márt
Hol lehet még hőgörbét vezetni? Ciklus.hu és fertilityfriend.com-on kívül?
Ha valaki tud még ilyet szóljon, mert én is kíváncsi volnék rá, hogy másik program mit jelöl be nálam.

Most nem értem Márti, akkor ti még védekeztek? vagy mire értetted, hogy te is abban reménykedsz? Amit írtam az előv-ról az igaz? Te mit tudsz róla?

Kép
Kép
nati80
 
 


A hőgörbét kérdezd inkább Jennytől , ő irta, hogy 4 helyen is vezeti, én csak a ciklus.hu-n és a fertility-n.

Mi még oktoberben védekeztünk, mármint megszakitásossal, ezért reménykedtem, hogy megtörténhetett volna a teherbeesés. :wink:
Igen, igaz ez a dolog, vannak akik igy maradtak terhesek. :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


· Megszakításos közösülés

Már az Ószövetség is említi. Bár mindig alkalmazható, ingyenes és semmiféle káros hatása sincs az egészségre, mégsem tekinthető túl jó módszernek. Inkább összeszokott pároknak javasolható, s nekik is inkább akkor, ha nincs más lehetőség. Nem igazán biztonságos, ugyanis már az ejakuláció előtt távozik néhány csepp a férfiak húgycsövéből, s ezek már tartalmaznak spermiumokat, tehát bekövetkezhet a megtermékenyítés.

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


· Megszakításos közösülés

Már az Ószövetség is említi. Bár mindig alkalmazható, ingyenes és semmiféle káros hatása sincs az egészségre, mégsem tekinthető túl jó módszernek. Inkább összeszokott pároknak javasolható, s nekik is inkább akkor, ha nincs más lehetőség. Nem igazán biztonságos, ugyanis már az ejakuláció előtt távozik néhány csepp a férfiak húgycsövéből, s ezek már tartalmaznak spermiumokat, tehát bekövetkezhet a megtermékenyítés.

• Megszakításos közösülés

Ez a módszer csak tapasztalt, összeszokott partnereknek ajánlható.
Biztonsági foka 60-65 százalék, ugyanis az ejakuláció előtt a férfiak húgycsövéből néhány, ún. bonjour csepp távozik, mely már tartalmaz spermiumokat. Ennek távozását a férfiak nem érzik, ám ilyenkor is bekövetkezhet megtermékenyítés, ezért nem biztonságos.

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


na bocsika, kétszer küldtem át :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Mondjuk ,mi már 3 éve védekezünk ilyen módszerrel, de még eddig egyszer sem estem teherbe

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Az ún. előejakulációs (vagy más néven vágycseppekben) is lehetnek spermiumok, amelyek még az orgazmus előtt a hüvelybe jutnak és megtermékenyíthetik a petesejtet.
Eléggé kimeritő választ adtam?(vicc) :wink: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Igen Márti kösz. Azért még nem reménykedek. Mégsem. Nem akarok megint abba a hibába esni, amiben ferbuárban voltam. Annyira szerettem volna már babát.
Nos az új gondolatom az, hogy a legutóbbi kérdése: "Kell egyáltalán gumi?" nem arra utalt, hogy már úgysem lennék terhes ha most nem védekeznénk, mert mi mindig biztosra mentünk. mensi után egy nappal is védekeztünk. Inkább annak tulajdonítom, hogy nem vetette el a baba dolgot. Ilyenekkel nem szokott viccelni. És olyan kis furcsa mosoly volt a szája sarkában. Értitek mire gondolok? Lehet nem akarja kimondani, hogy igen gyereket akarok és így akarja a tudtomra adni, hogy benne lenne?
Talán este beszél róla, teszek róla, hogy olyan helyzetbe kerüljön. Le tudom venni a lábáról, ha akarom.
talán csinálok neki somlóit. Pont valamelyik nap mondta, hogy már olyan régen csináltam neki.

Kép
Kép
nati80
 
 


Mi is volt februárban, valamit emlitettél már, de nem igazán értem.
Ha nem akarod, nem muszáj róla beszélned!
Akkor szoritok neked estére :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Márti
privi ment!

Kép
Kép
nati80
 
 


Natasa!
Privi ment!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Na, mennem kell, késöbb még benézek!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


sziasztok lányok!!!!!

most azt olvastam hogy ha a fenti tartományban mozog minimálisat a hő akkor az nem baj!!!!!lehet sokmindentől melegebb a szoba stb....
Natasa te hol olvastad hogyha a fenti tartományba kicsit lemegy mint Magdolnámnak akkor nem sikerült a beágyazódás????????az a net kivagyok mindenhol mást irnak!!!!!!

valaki tud erről a hő témáról?????????????????

mano
manocska2008
 
 


Kép

Itt a görbém! Elemezzétek!!!

Szia Manocska

Kép
Kép
nati80
 
 


halihó!
Nati: de jól esett, hogy hiányoltál!
Olvastalak ám benneteket, csak igazából ehhez a hőgörbe témához nem tudok hozzászólni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Este megyek a dokihoz... annyira izgulok! Bár mostmár ne jöjjön meg ma, mert azt a pozitívumost találtam az egészben, hogy ma kimozdulunk családilag... Még ha nődokihoz is, de végre megyünk valahová! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Olyan ritkán írsz ide. Máshol is olvasol, írsz? Én csak ide járok, olyan jó itt a lányokkal beszélgetni.
Mikor is mész orvoshoz? Pénteken?
A hőgörbe elég egyszerű és szerintem érdemes csinálni.
Miért nem lehetett spontán babátok? Tudom, hogy már írtad, de sosem találok meg visszafelé semmit.

Kép
Kép
nati80
 
 


helló!!!
mágnes szoritok érted estére,de ird meg hogy mi volt addig nem fekszem le!!!!!!!!

Natasa,nem válaszoltál nekem :( elolvasnám azt a cikket is.vagy csak hallotad??????

mano
manocska2008
 
 


Nati:
Hát a fő topicom a 2006/2007 téli babák ( bár már zárt topicunk van) ,na meg a sikeres inszemináció topic. :)

ma megyek a dokihoz, fél 6-ra.
Spontán baba azért nem sikerült, mert nekem nem volt peteérésem, a hormonjaim meg voltak zavarodva, ehhez még pajzsmirigy beteg is vagyok. :) A párom katonái is lusták és kevesek voltak. Az ő esetében ez ugye változó volt, mert ha nem volt stresszes, vagy beteg, akkor az eredmény is jó volt. Nálam viszont gyógyszerek, szuri folyamatosan.Sikerült a harmadik inszem 2005-ben, de a babát elveszítettük . Aztán újrakezdtük, és így lett nekünk Anna a 6. inszemre.
Szülés után a dokim azt mondta, hogy nagyon jó esélyünk van egy spontán babára. Remélem igaza lesz. Bár, ahogy most áll a helyzetem... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Manocska
Nem tudom hol néztem, de a fertility-n meg lehet nézni babás görbéket.

Mágnes
Hány évig próbálkoztatok? Hogy derült ki, hogy nincs pé-d?

Kép
Kép
nati80
 
 


Na dobok pár képet a csajsziról, ha nem bánjátok :)

Kép Pár percesen

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1194432872.9372.jpg[/img] És most :)

[/img] Kép Playmate.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nati:
Összesen 3 évig próbálkoztunk. Úgy derült ki, hogy a ciklusaim szabálytalanok voltak, volt 60 napos, 40 napos, 90 napos ciklusom is...:) Aztán , az sztk-s doki terhesnek nyilvánított, miközben csak a méhem nagyobb az átlagnál. Ezután megvádolt, hogy én már biztos szültem, vagy volt abortuszom, mert nagy a méhem, és én "átvertem" őt, holottt fogalmam sem volt róla, hogy nagyobb méhem van. Ne ezután kerestem magamnak egy orvost, aki elküldött vérvételre, és rögtön kiderült, hogy gond van.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes!!!nagyon tündéri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .nagyon édi!!!!!!

mano
manocska2008
 
 


Mágnes
Nagyon gyönyörű a kislányod!!! Gratulálok!

Manocska
Most néztem a babás görbéket, de tényleg azok is ingadoznak, de az átlaghő felett maradnak.

Kép
Kép
nati80
 
 


Egyébként vérvétellel úgy csinálják, hogy ciklushosszúságtól függően elküldenek 2-3 naponta vérvételre a számított peteérés idejében 3-4 alkalommal.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?