Új privát üzeneted érkezett!

Panndi, e-mail címem: kertikiri@gmail.com. Köszi hogy elküldöd a tornát.
Nekem anyukámék laknak Pestimrén, ettől az üzlettől kb. két utcányira, de még sosem voltam ott. Hétvégén megyünk haza, lehet h. akkor benézek.

KépKép
kertikiri
 
 


Kata: én átvettem anno azt a csomagot, meg kaptunk is cumikat, teke vagyunk velük, mert Zsófi nem cumizik. Szülés után viszont két ajándékcsomagot is kaptunk a kórházban, na azok hasznosak voltak :lol:

kertikiri: ment a mail :)
Vendég
 


Sziasztok!

Kata! Mi is megkaptuk a csomagot, tök örültem neki, most Panndiékhoz hasonlóan mi sem használjuk. :D Lilla nem fogadott el semmi cumit.

Kertikiri! Szerintem érdemes benézned, ha anyudék ilyen közel laknak a bolthoz!

Kutyfül... Igen én gyakorlatilag hol ide-hol oda viszem (főleg főzés, vasalás ill. számítógép - ha tanulnom kell). Szóval így nézünk ki, ahogy elképzelted. Bár a macsekunk nekünk a kertben lakik.

Elegem van az esőből, itt benn kell ülni egész délután.

A mérést nem tudom ki kérdezte, de MI NEM MÉRÜNK, csak a védőnéni egy, majd két hetente, most már csak havonta. Nekem Lilla nagyon nem evett az elején, a kórházban is tiszta kudarc volt a mindenalkalmas mérés. Ott eldöntöttem, itthon szó sem lehet róla. Nem idegesítem magam. És mivel növünk, a védőnő sem idegesít vele engem. Én az elején a szopi perceket írtam, de kb. két hónap után feladtam.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Köszi az infókat a pihenőszékről! Azt hiszem mi is beszerzünk egyet. A nagyszülők úgyis el voltak keseredve, hogy nem tudnak mit venni. Hát most itt a lehetőség:)

Én a héten tervezem kiváltani ezt a Felicitasos csomagot. Kata, te hol vetted át?
Úgy tudom a DM-ben is van valami ajándékcsomag, ebben a bababónusz programban.

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül írta:Köszi az infókat a pihenőszékről! Azt hiszem mi is beszerzünk egyet. A nagyszülők úgyis el voltak keseredve, hogy nem tudnak mit venni. Hát most itt a lehetőség:)

Én a héten tervezem kiváltani ezt a Felicitasos csomagot. Kata, te hol vetted át?
Úgy tudom a DM-ben is van valami ajándékcsomag, ebben a bababónusz programban.


Van, a DM-es csomagot ma vettem át, de nem egy nagy szám :?

Én cumit nem is próbáltam adni neki, remélem így is maradunk.
Vendég
 


Ja, és mi nem is mérjük. Mindig volt elég kakis pelenka, elégedett ábrázat, kerekedő pocak :)
Vendég
 


kutyfül: én Dunakeszin lakok és a Kenguru Goldban vettem át itt Dunakeszin. A DM-est úgy tudom azt csak akkor lehet igényelni, ha meg van a baba, legalábbis eddig így volt. Azon a honlapon úgy láttam, hogy 5500 a pihenőszék, egész baráti az ára. Csak nem tudom mennyire friss az árlistájuk. Most volt bababörze, ott is láttam használtan.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a MÁV-ban diabetológián, ott hallottam, hogy valószínű december elején átadják a szülészetet. :P
Én azért hiszem ha látom!!! Inkább nem élem bele magam!

Üdv. mindenkinek

Kép
lenilady
 
 


Hello Lányok!

Kata! Ha a Nagykőrősi úti honlapra gondolsz, az mindig aktuális árat tartalmaz.

A DM-es bababónusz ajándékcsomag szerintem a kuponfüzet miatt éri meg nagyon, amúgy szerintem csak katalógus. Én amúgy is DM párti vagyok, sokat spóroltam a kuponfüzettel (van benne olcsóbban pelus, popsitörlő, ajándék cumi, ajándék laktoherb tea, meg valami ajándék bébikaja is). Van benne két 50% C&A utalvány, én abból vettem féláron, azaz 2700 Ft-ért egy tök jó bundazsákot Lillunak. Másikból meg kap majd valami tuti tavaszi kocsikabátos együttest. Szóval ha DM vagy C&A vásárló vagy megéri résztvenni, a baba születése után lehet ehhez a bababónusz programhoz csatlakozni.

Mi a nagy sírások közepette próbáltuk a kiscumit :oops: , de Lilla nem kérte. Üveget meg szándékosan nem adtam egy ilyen nehezen szopizni tanuló babának.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam ctg-n, meg vizsgálaton, és úgy tűnik, hogy nálunk beindult már a folyamat, ugyanis a méhszájam már elkezdett kinyílni :oops: :D A ctg-n viszont csak néhány 40-es fájást produkáltam, úgyhogy majd meglátjuk, hogy mi lesz :D

Mérlegelés: Szerintem is felejtsétek el a minden szopi utáni mérést, az olyan felesleges!! Max. naponta egyszer fürcsi előtt mérjétek le és kész. Ha már hízott az előző naphoz képest valamennyit, már jó. De az is bőven elég, ha csak hetente egyszer méritek. Ne essetek a mérleg és a számok csapdájába!!! Mi sem eszünk mindig egyformán, ill. mindig egyre nagyobb mértékben. Nekik is van, hogy 30 ml-rel jól laknak, máskor meg 120 ml a szükséges. Nincs ebben semmi gond, főleg, amíg jókedvű, kiegyensúlyozott és szépen fejlődik :wink:
lamme
 
 


Sziasztok,
Mérlegeléshez: nálunk tegnap volt az öthetes mázsálás, és Nadin 4950 gr! :-) Az az előző héthez képest +270. Szóval azt hiszem én is leállok a minden egyes szopi mérésével, mert az utóbbi napokban megint azon idegeskedtem, hogy biztosan kevés a tejem megint, mert volt hogy csak 60-akar szopizott, és minden este ott figyelt bekészítve a tápszer a hűtőben. Még szerencse, hogy nem adtam oda neki :cry: Tényleg csak idegesíti az embert a mérleg. Az elején viszont nagyon kellett, mert akkor is azt hittem, hogy nincs tej, és a mérleggel pont arról tudtam meggyőzni magam, hogy de van!!!
Viszont fejni egyáltalán nem tudok :cry: , pedig kétféle mellszívót is beszereztünk már, tiszta pénzkidobás volt. Egyszerűen nem tudom őket használni, kézzel meg csak minimálisakat sikerül.

Lamme, hajrá! :-)

KépKép
kertikiri
 
 


Végre rászántam magam, hogy képet is rakjak fel Lilluról, bocsánat, hogy ilyenekkel untatlak Titeteket, de most úgy örülök, hogy sikerült :D Ezt tettük a keresztelő meghívójára.

Kép

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme, akkor lehet beelőzől :lol: Szurkolok!

Lillu nagyon helyes, jó ez a kép!!

KépKép
kutyfül
 
 


Kertikiri: Örülök, hogy te is azt mondod, egyre könnyebb lesz. Mindenki ezzel biztat, ez tartja bennem a lelket.... Mert amikor Eszterke sír, azt nagyon nehéz kibírni mosolyogva. Olyan jó lenne tudni, hogy mi baja van!
Te is sírtál? Mert én is, olyan sokat, hogy a védőnő pszichológushoz akart küldeni. Azt hittem, csak én vagyok ilyen gyenge és kiborulós...

Sajnos a képeket nem tudom felrakni, túl nagy a méretük. :( Van valakinek tippje, hogyan lehet őket kisebbre szabni?

Egyébként van valaki, aki a 13. kerületben, esetleg a Duna Pláza vonzáskörzetében lakik? Nagyon egyedü érzem magam, amikor Esztert tologatom a babkocsijában, és nincs kihez szólni...

Puszi mindenkinek:

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


kata55 írta:Lilly: bevallok valamit, amit még magamnak is nehezen hiszek, hittem el, hogy megcsináltam, de a muszáj nagy úr. Tomink is nagyon rosszul aludt napközben, még az elején nem is annyira, ott nyüzsgött mellette a nővére és ő simán elaludt mellette. Aztán később megváltozott, és ha el is aludt nagy nehezen napközben, akkor max. 10 percet aludt. Na én azt csináltam és nem követendő a példa, de muszáj volt, hogy babakocsiba raktam bent a lakásban és ha 10 perc után felébredt, tologattam rajta egy kicsit és aludt tovább, tél volt egyébként és nem mertem órákon keresztül kint hagyni. Kint ő is aludt 2-3 órákat is. De bent, azt már nem. Később pedig szépen átszokott az ágyikójába és napközben alszik 2-3 órát is egyhuzamba. És ha bent tudott aludni akár már 1 órát, akkor az egész napjára hatással volt, nyugodtabb, jobb kedvű volt és persze én is.

Kata


Szia Kata!

Hát, erősen gondolkodom ezen a megoldáson! Jobb, mint a bömbölés...

Kép
waterlilly
 
 


nyulcsi írta:Sziasztok!!!
Először is, Babaett!! Nagyon nagy gratula!! Jól megszenvedtél. Én mindig ettől félek, hogy hosszú órákat vajúdok és az utolsó pillanatban még a császárt is el kell szenvedni : (
Nagyon bátor vagy! És mindenki aki már túl van a szülésen. Én most kezdek beparázni! De legjobban attól félek, hogy a gyermekkel minden ok legyen!

anyukák, akik pedig gyűritek az anyaság első megpróbáltatásait, nektek sok kitartást kívánokk és sokat tanulok tőletek így előzetesen is. Majd ne haragudjatok, ha olyat kérdezek később, amiről már egyszer írtatok. Igyekszem utánanézni eéőbb :lol:

Kutyfül, majd írd meg mit mondott a dokid! Hátha találkozunk bent!

Lilly, engem a férjem mindig azzal vígasztal, hogy majd milyen jó lesz szülés után, meglátom, fogok tudni rendesen mozogni, kikelni az ágyból stb... Most Te azt mondod, az az állapot volt jobb... De akkor Neked nem voltak ilyen mozgásbeli problémáid, vagy tényleg ennyire megviselős az első pár hét?!? Kíváncsi lennék a véleményedre! Millió puszi nektek és kevesebb sírdogálást!

Sziasztok,Bea


Szia Bea!

Hát nekem nagyon jól telt a terhességem, annyira hozzászoktam a pocakhoz, hogy egyáltalán nem zavart, még futni is tudtam volna az utolsó napokban is. Nem szedtem fel túl sokat, így annyira nem volt megterhelő a pluszsúly. Persze azért már vártam, hogy pocak nélkül lássam magam ismét. Meg magas is vagyok, eloszlott rajtam az a plusz 13 kiló
De: az első két hét a babával itthon maga volt a rémálom! A legeslegrosszabb rémálom! Azt hittem, minden menni fog, mint a karikacsapás, és max. egy hét alatt olyan napirendünk lesz, hogy ihaj. Na, ahogy azt Móricka elképzeli.. :( Ehelyett a gyerek egész álló nap bömbölt, csak addig volt csendben, amíg szopott, és az első 2 hétben még sétálni se tudtam kivinni, a négy fal között majd megőrültem. Folyton sírtam, minden apróságon ki tudtam borulni, nem volt türelmem a babához. Egyetlen segítségem a férjem volt, aki ugye szintén zéró tapasztalattal bírt, és aki még azon is stresszelt, hogy nem halad a munkájával... Ha lóhalálában elmentem vásárolni, még az utcán is Eszter sírását hallottam a fülemben. Éjszaka hiába aludt, mint a bunda, én félóránként felriadtam, hogy most már biztos sír!
Jó tanács: legyen segítséged már az első perctől, olyan közeli női rokon, aki több gyereket felnevelt már, és akiben megbízol, nem feszélyez. Beszéljétek meg a nevelési elveket, már a baba születése előtt, és ezeket betartva ketten sokkal könnyebb boldogulni. Most is anyósom csitítja a bömbölő Esztert - én sem tudnék mást csinálni vele.

Üdv:

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


Én is végigsírtam az első négy hetet kb, aztán egyik pillanatról a másikra elmúlt. De mindenen sírtam: ha Zsófi sírt, ha evett, ha aludt, ha nem aludt, tényleg mindenen :) Fura, de én meg nem tudtam volna elviselni senkit itt a közelemben az elején a férjemen kívül. Nálunk is jöttek volna a nagymamák, de nekem kellett, hogy csak hárman legyünk és szokjuk egymást :?
Vendég
 


Lilly, photoshopban le lehet kicsinyíteni, ha akarod megcsinálom, küld át az e-mailemre, kertikiri@gmail.com

Sajnos én nagyon messze lakom Tőled, pedig én sem szívesen sétálok egyedül :cry:

Panndi, köszönöm a tornát és a masszázst. Remélem fog menni. Zsófinak miért kell tornáznia? Nadinnak nem mondták, hogy kell, de gondolom nem árt, és talán kis időt el tudunk tölteni vele, addig sincs kézben.

Lilly, zenére táncolni próbáltatok? Nekünk van amikor csak az segít.

KépKép
kertikiri
 
 


Én a kórházban éreztem magam totál hülyének az állandó bőgés miatt. Ki sem mertem lépni a folyosóra, az meg rémálom volt, ha látogatók jöttek, pláne ha vizit jött. Itthon aztán nem vettem fel telefont, mert csak bőgni tudtam volna bele. Annyira be voltam tojva, hogy mit fogok csinálni ezzel a gyerekkel, és - őszintén bevallom - sajnáltam magamat, hogy ennyire megváltozik az életünk. Eléggé el voltunk már kényelmesedve mindketten a férjemmel, úgy értem, hogy megszoktunk egy bizonyos életformát. Sokat utaztunk, jöttünk-mentünk, kutyáztunk.. Aztán egyszer csak wc-re sem akkor megyek, amikor akarok. Meg nálunk eléggé későn is jött a baba, én most voltam 31, a férjem meg 39, szóval nehéz feladni a "szabadságot". Viszont ez az, aminek a világon a leginkább értelme van. Megfogadtam, hogy ha kérdezik hogy vagyunk, mindig csak a jó dolgokról fogok beszámolni, hiszen ez akkora boldogság, hogy leírni sem lehet. A nehézségek pedig természetesen együtt járnak a gyerekneveléssel.

KépKép
kertikiri
 
 


Ildi, Lillu egy kis Tünemény :lol: :lol:

KépKép
kertikiri
 
 


kertikiri írta:Lilly, photoshopban le lehet kicsinyíteni, ha akarod megcsinálom, küld át az e-mailemre, kertikiri@gmail.com

Sajnos én nagyon messze lakom Tőled, pedig én sem szívesen sétálok egyedül :cry:

Panndi, köszönöm a tornát és a masszázst. Remélem fog menni. Zsófinak miért kell tornáznia? Nadinnak nem mondták, hogy kell, de gondolom nem árt, és talán kis időt el tudunk tölteni vele, addig sincs kézben.

Lilly, zenére táncolni próbáltatok? Nekünk van amikor csak az segít.


Én is messze lakom, pedig én sem szeretek egyedül sétálni :(
Azért kell tornáznia, mert kinn is abban a pozícióban fekszik legszívesebben, ahogy a pocimban is feküdt: feje balra fordítva, jobb lába felhúzva. Most már sokat fejéődött, most is épp jobbra van a feje, de azt mondták, inkább tornáztassuk, ártani meg tuti nem árt :)
Vendég
 


kertikiri írta:Én a kórházban éreztem magam totál hülyének az állandó bőgés miatt. Ki sem mertem lépni a folyosóra, az meg rémálom volt, ha látogatók jöttek, pláne ha vizit jött. Itthon aztán nem vettem fel telefont, mert csak bőgni tudtam volna bele. Annyira be voltam tojva, hogy mit fogok csinálni ezzel a gyerekkel, és - őszintén bevallom - sajnáltam magamat, hogy ennyire megváltozik az életünk. Eléggé el voltunk már kényelmesedve mindketten a férjemmel, úgy értem, hogy megszoktunk egy bizonyos életformát. Sokat utaztunk, jöttünk-mentünk, kutyáztunk.. Aztán egyszer csak wc-re sem akkor megyek, amikor akarok. Meg nálunk eléggé későn is jött a baba, én most voltam 31, a férjem meg 39, szóval nehéz feladni a "szabadságot". Viszont ez az, aminek a világon a leginkább értelme van. Megfogadtam, hogy ha kérdezik hogy vagyunk, mindig csak a jó dolgokról fogok beszámolni, hiszen ez akkora boldogság, hogy leírni sem lehet. A nehézségek pedig természetesen együtt járnak a gyerekneveléssel.

Ja, a kórházban is bőgtem :) Mondta egy csecsemősnővér, hogy hát ne sírjak, mehetünk haza. Mondtam, tudom, azért sírok. Megkérdezte, hogy maradnék még? Na erre még jobban rákezdtem :)
Vendég
 


panndi írta:
kertikiri írta:Én a kórházban éreztem magam totál hülyének az állandó bőgés miatt. Ki sem mertem lépni a folyosóra, az meg rémálom volt, ha látogatók jöttek, pláne ha vizit jött. Itthon aztán nem vettem fel telefont, mert csak bőgni tudtam volna bele. Annyira be voltam tojva, hogy mit fogok csinálni ezzel a gyerekkel, és - őszintén bevallom - sajnáltam magamat, hogy ennyire megváltozik az életünk. Eléggé el voltunk már kényelmesedve mindketten a férjemmel, úgy értem, hogy megszoktunk egy bizonyos életformát. Sokat utaztunk, jöttünk-mentünk, kutyáztunk.. Aztán egyszer csak wc-re sem akkor megyek, amikor akarok. Meg nálunk eléggé későn is jött a baba, én most voltam 31, a férjem meg 39, szóval nehéz feladni a "szabadságot". Viszont ez az, aminek a világon a leginkább értelme van. Megfogadtam, hogy ha kérdezik hogy vagyunk, mindig csak a jó dolgokról fogok beszámolni, hiszen ez akkora boldogság, hogy leírni sem lehet. A nehézségek pedig természetesen együtt járnak a gyerekneveléssel.

Ja, a kórházban is bőgtem :) Mondta egy csecsemősnővér, hogy hát ne sírjak, mehetünk haza. Mondtam, tudom, azért sírok. Megkérdezte, hogy maradnék még? Na erre még jobban rákezdtem :)


Amúgy szerintem a kórházban megszokták a frissen szült síró anyukákat :lol:
Vendég
 


Hát amikor én szültem, ott úgy néztek rám, mint a fehér hollóra :-) És én sem láttam más kisírt szemű anyukát a folyosón :-)
Pedig tutira voltak, hiszen minden könyv azt írja, hogy a friss anyukák bőgnek, és az összes ismerősöm és családtagom is bögött szülés után :-) utólag mindenkit lekádereztem ugyanis :-)

KépKép
kertikiri
 
 


kertikiri írta:Hát amikor én szültem, ott úgy néztek rám, mint a fehér hollóra :-) És én sem láttam más kisírt szemű anyukát a folyosón :-)
Pedig tutira voltak, hiszen minden könyv azt írja, hogy a friss anyukák bőgnek, és az összes ismerősöm és családtagom is bögött szülés után :-) utólag mindenkit lekádereztem ugyanis :-)


Biztos nem mertek kimenni a folyosóra :lol: Én azt hittem, úgy maradok, és mostantól mindenen sírni fogok, de nem ;)
Vendég
 


sziasztok

hát jó olvasni, hogy nem csak mi vagyunk ilyen bénák a párommal! vagyis inkább tudatlanok, sosem tudjuk, mint kellene másképp csinálni, a még csak épp 6 napos babánkkal... :? pl miért sír át egy 3 órát két kaja között...
tudom mindenkinek ilyen az első pár hét, de mi is azt hittük, hogy majd minden megy, ahogy elképzeltük, de nem igazán.
Érzelmi hullámok nálam is vannak, de depisnek szerencsére nem érzem még magam, remélem ez kimarad, bár még van rá sanszom.
Már várom a sétálós napokat, épp most mondtaa sokinéni, hogy már lehet kezdeni a levegőztetést, akár most is.

A mérlegelős infoitokat én is köszi, most épp nálunk is aktuális ez a téma...persze még mérek majdnem minden szoptatást, kiv. az éjszakait, akkor nem kapcsolok inkább villanyt, annyit nem ér.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a Lilla dicséreteket.
Én Irfan View képszerkesztőt használok egyébként, de a fórumokhoz inkább ezt ajánlom, az index fotószerkesztős oldala, viszonylag új, nem kell hozzá műszaki zseninek lenni:

http://indafoto.hu

Tök jól lehet vágni, kicsinyíteni, ráadásul ott tárolhatod és rögtön az img-s url bemásolva itt a kép a fórumon.

Lilly mi sajna nagyon messze lakunk. Fel a fejjel, ettől a hülye időjárástól minden barátnőm babája sírós-hisztis.

Ja és szerintem minden kezdő szülő amatőr. Mi is. Én még pánikolós is vagyok, még szerencse, hogy a férjem higgadtabb.

Ma voltunk babamasszást tanulni, Lillu nagyon élvezte. :D

Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!
Kata55, nekem azt tanácsolta egy orvos barátnőm, h legyek nagyon-nagyon határozott a babás szobával kapcsolatban :o Csak rossz így nekiindulni, h úgy megyek szülni, mint egy vaddisznó :D
Tegnap megnéztük a Szabolcsot, megálltunk egy kapu előtt, mert ott láttunk vkit mozogni, berohantam, megkérdeztem a hapsit (ővolt a portást), h hol van a szülészet, azt válaszolta, h itt, előttünk, megköszöntem a segítséget és elrobogtunk :D
Mtücsi, az a bajom a dokimmal, h olyan nyers :( De a tegnapi ctgn már egész szimpatikus volt, tiszta hülye vagyok :-D
Sírás: amikor hoztuk haza a khból a lányomat, egész hazáig bőgtem, h jaj, mi lesz velünk :o Szegény párom meg tök jókedvű volt, készült vacsorával, virággal stb...én meg ott zokogtam :oops:
Jó éjt mindenkinek!
Petra
tpetra_
 
 


Petra, ki a dokid? Zokogni én is tudok. Én akkor is zokogtam, mikor Tomival beindult a szülés. Egy 22 hónapos hercegnőtől kellett néhány napra elvállnom. Akiről azt hittem, hogy fél óránál nem bírja tovább nélkülem. Hát kiderült, hogy ő bírja, én nem. :D
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Kedves Mindenki!
Kérlek Benneteket,hogy segítsetek e kissé késői info terjesztésében!


Szülők iskolája!!!!!

November 14. , szerda 18 h 00


volt MÁV Kórház, II.emeleti tanterem

téma:
- A szülés utáni napok, korai gyermekágy
- Szülés alatti fájdalomcsillapítás
- Az őssejtről elsőkézből…

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Köszönöm
Vojőr
vojõr
 
 


Sziasztok!
Még itt és 2 in 1.. : )
Holnap megyünk dokihoz, de a magánrendelőbe- nekem mindig ott néz ctg-t, de nem mér méhösszehúzódásokat... Az baj?
NEkem már 3 hete 1 ujjnyiranyitva a felső méhszáj, remélem holnap azt mondja, hoyg már 2-re...bár semmi jóslóm nem volt... Dehát az 1 ujjnyi előtt sem.
Vasárnap ha lejár a tterminus, akkor megyek már a szabolcsba ctg-re, ott biztos mérnek már fájásokat, nem?
LAmme!!! NA, hátha találkozunk akkor bent! Jó lenne kötődni vmi ismerőshöz!! (így ismeretlenül is)
Nem tudom, de én annyira nyomi voltam - Lilly, írtad, hogy Te mennyire mozgékony voltál, hát én már mostanában nem. Kicsi is vagyok, nagyon vizes, és 20 kg van rajtam amúgy. :cry:
Jó, ok, vezetek, kiruccanunk a férjemmel vacsizni, bevásárolok, főzök, de azért ha este leülök a kanapéra (főleg hátradőlt állapotban) akkor már nem nagyon bírok egyedül felállni. Mondjuk ez a csípő-derék fájdalom miatt van-

MEgijesztetek azzal, hogy milyen nehezek az első hetek. De biztos így van - én gondolati szinten mindig csak a szülésig jutok el... Aztán majd kérdezzetek meg egy jó 3 hét múlva..

Pihenőszék: szerintem nagyon praktikus lehet, én vettem, mert elég nagy a lakás ahhoz, hogy a nappali közepére tett járókából mindig halljon , lásson énegem és én őt!

Lányok, szép napokat kívánok!
ui: NEm lakik valaki közületek a XVI. ker. környékén?
Puszi mindenkinek!
Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Sziasztok!

Engem ebből a topikból nemigen ismertek, mivel a Máv kórházban dolgoztam újszülöttes nővérként 16 évig.
Mikor a kórházunk átszervezésre került, kényszerpihenőre kerültem. Szerencsére a sors úgy hozta hogy a családban és a baráti körben több kisbaba is érkezett, igy ott tudtam segiteni az anyuciknak.
Azt tapasztaltam, hogy bár a kórházban megpróbálnak mindent megmutatni az anyukáknak , mégis elkel a segitség az első napokban, hetekben. A kórházban eltöltött pár nap nem mindig elég .
Késöbb a baráti körön kivül is felkértek , igy a kör kiszélesedett. Úgy érzem lenne rá igény másnál is.
Szeretnélek benneteket értesiteni, hogy szivesen kimegyek házhoz, hogy ha szükségét érzitek. Segitek a baba ellátásában, ( köldök stb ), illetve megmutatom - megtanitom a fejést, mellretételt, vagy amiben segitségre szorultok.
Remélem nem veszitek tolakodásnak a hozzászólásomat.
Mindekinek szép napot, jó babázást , a pocakosoknak pedig jó egészséget és könnyű szülést kivánok.
Üdv: :wink: :lol:
nadimo
 
 


Sziasztok!

Lilly, Nyulcsi: Én csak nagyjából lakom hozzátok közel (XV. ker.), ami nem is lenne gond egy közös sétánál, ha nem lenne már a "nagy". Legalábbis egyelőre nem tudom elképzelni, hogy szófogadóan jön mellettem és a babakocsi mellett :D De ha mégis, akkor bevállalok vele, velük egyet próbaképpen :wink:

Nyulcsi: Nekem is jó lenne, ha lenne a kórházban egy "ismerős". Ki kéne találni valamit, hogy tudjuk azonosítani magunkat :D Tök vicces lenne, ha hazajönnénk és akkor jönnénk rá, hogy a másik volt a szobatársunk :D :D Nekem már annyira lent van a baba, hogy sokszor meg kell állnom menés közben, mert baromira befájdul ott.... Meg többször van olyan érzésem, mint anno a kitolási szak előtt néhány perccel, amikor még csak a pisilési ingerem volt (de az jó erős) :o
lamme
 
 


Nadimo,

Nagyon jó lett volna, ha én ezt akkor tudom, amikor Nadin megszületett! Annyit mondtam a férjemnek, hogy olyan jó lenne egy profi, aki kijön, megnézi hogy hogy szoptatok, ellát tanácsokkal, megmutatja a fejést, fürdetést, pelizést stb..... Aztán Lilly itt írta, hogy ő hívott. Nekünk akkor már késő volt :-(

A 2 in 1 lányokat csak bíztatni tudom, hogy éljenek a lehetőséggel, mert biztosan nagyon nagy segítség lehetsz, és mindenképpen megéri az elején, hogy biztosabb alapokkal induljunk.

KépKép
kertikiri
 
 


lamme írta:Sziasztok!

Lilly, Nyulcsi: Én csak nagyjából lakom hozzátok közel (XV. ker.), ami nem is lenne gond egy közös sétánál, ha nem lenne már a "nagy". Legalábbis egyelőre nem tudom elképzelni, hogy szófogadóan jön mellettem és a babakocsi mellett :D De ha mégis, akkor bevállalok vele, velük egyet próbaképpen :wink:

Nyulcsi: Nekem is jó lenne, ha lenne a kórházban egy "ismerős". Ki kéne találni valamit, hogy tudjuk azonosítani magunkat :D Tök vicces lenne, ha hazajönnénk és akkor jönnénk rá, hogy a másik volt a szobatársunk :D :D Nekem már annyira lent van a baba, hogy sokszor meg kell állnom menés közben, mert baromira befájdul ott.... Meg többször van olyan érzésem, mint anno a kitolási szak előtt néhány perccel, amikor még csak a pisilési ingerem volt (de az jó erős) :o


lamme: mi a 15. kerületből költöztünk Dunakeszire, kocsival 10 perc tőlünk a pólus, mi ott laktunk :)

Amúgy én is mozgékony voltam a terhesség végéig, kilenc kilóval voltam nehezebb a végére, nem nagyon akadályozott semmiben (na jó, utolsó héten a szabolcs utcában nekitolattam a betonfalnak CTG-re menet, mert nem tudtam teljesen hátrafordulni :) ), ezért is viseltem szerintem rosszul a szülés utáni egy-két hetet, amikor a gátsebem, meg egyéb sérülések miatt mozogni is alig tudtam.
Vendég
 


Nadimo: Köszönjük a lehetőséget!!! Elképzelhető, hogy élünk vele !!! Bár én még nem tudom mi lesz, hogy lesz. Bár némi biztonságot nekem azért az nyújt, hogy az anyukámék pár percnyire laknak és anyu bölcsödei gondozónő volt régen.

Lamme: Beazonosítás- én biztos rá fogok kérdezni minden kismamánál, aki a közelbe kerül, hogy nem fórumozott-e valahol?
: ) Ez nem ciki, akkor sem, ha nem.. Ha meg igen, akkor rövid úton kiderül!
De az én nevem tudjátok is: Bea

Puszi Nektek,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Kata: Szabó György, az előző ifj. Kelemen Csaba volt. Neked?

Nyulcsi, sztem a khi ctg-k általában kevesebbet tudnak, mint a magánrendelősök; az első szülésemnél a MÁV ctgre jártam, akkor nem mértek, most magánrendelésen ctg-zem és mérnek. De jelentőséget nem tulajdonítanak a fájásoknak, vagy legalábbis soha nem térnek ki rá. Szóval sztem nincs túl nagy jelentősége. Az ő szempontjukból, az mienkből viszont óriási, ez a legfontosabb adat :D
tpetra_
 
 


Nyulcsi, Lamme nem vártok meg? :lol: :lol:


Hétfőn én sem éreztem túl jól magam, alig tudtam menni. De aztán keddre már kutya bajom sem volt. Rajtam is csak 9 kg van, de én a hasam miatt nem tudok rendesen mozogni. Elég ügyetlennek érzem már magam, nehezen kapok levegőt, stb. De azért megcsinálok mindent, jövök-megyek, tegnap pl. szőnyeget pucoltam, csak minden sokkal lasabban megy.

Nadimo, én evidenciában tartom a lehetőséget!! Megnyugtató a tudat, hogy van kihez fordulni, ha segítségre van szükség.

KépKép
kutyfül
 
 


Nyulcsi, egyébként én is Bea vagyok :)

KépKép
kutyfül
 
 


Petra: Kisfalvi István. Szülésznőt választottál? Ha jól tudom ő is Fazekas Zsuzsival szokott együtt dolgozni általában. Őt ajánlja. Nekem mindkettőnél ő volt. Igaz, mint ügyeletes, de tényleg nagyon nagy segítség volt.

Nekem a ctg-t a MÁV-ban szokták csinálni. Nem mér fájást, de nem is kell szerintem. Majd a szülésnél mérni fogják.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Lányok, a szabolcsos ctg méri a fájásokat is. Az alagsori is, meg fent a szülőszobai is. (Ez utóbbi akkor kellhet, ha túlhordjátok, és mindennap menni kell ctg-re, mert akkor hétvégén a szülőszobán csinálják, nem lent az ambulancián. Az izgi :-)

KépKép
kertikiri
 
 


Sziasztok!

Már régóta olvaslak benneteket és egyre inkább úgy néz ki mi is a Szabolcsba megyünk hacsak valami csoda nem történik addig. December elejére- közepére vagyunk kiírva. Az én orvosom is Kisfalvi és ha minden igaz hétfőn az első CTG-n már ott lesz a leendő szülésznöm is...ez még nem 100%.

Kata leírnád milyen a szülés a doktorúrnál akár priviben mert nálunk az első baba lesz és kicsit izgulok.
Előre is köszönöm :)

Mi a XIV ker lakunk és lassanként kész leszünk a baba fogadására.

Remélem nem bánjátok hogy írtam.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi: Üdv. itt a topikon :wink: Neked már jó esélyed van a vadi új MÁV-ra :wink: Tudjátok már, hogy kisfiatok vagy kislányotok lesz?

Nyulcsi, Kutyfül: Oké Beák, keresssük egymást :D Én Reni vagyok :) Kutyfül, jól van, megvárunk, de ne kelljen már sokáig :D :D

Panndi: Kár, hogy már nem laktok itt a XV. kerben. Vagy inkább az kár, hogy mi nem lakunk Dunakeszin :D Mi is közel vagyunk a Pólus Centerhez, a 73-as busszal 4 megálló vagy kocsival 5 perc.

Lányok, én már nagyon nehezen viselem a terhességet :? Komolyan mondom, hogy mindenhol szúr, fáj, nyom, feszít. Nagyon várom már a nagy napot :wink: :D
lamme
 
 


Sziasztok!

Lilly, Bea! Én a IV. ker.-ben lakom. :wink:

Lilly! Milyen jó, hogy van kire számítani a családotokban! Ádikám is sírós kisbaba volt, már a végén UH-ra is mentem vele, mert azt hittem, hogy fáj valamije. De szerencsére minden rendben volt. Ami az alvást illeti én 2 éves koráig minden éjjel 1x, de inkább 2x (de nem egyszer volt, hogy 6x-7x is)felkeltem hozzá éjjel, mivel sírt, később pedig szólongatott. (Élő zombi voltam. )Nem mindegyik kisbaba ilyen. Petikém is jó alvó volt és Gáborom is az. Később csodálkozni fogtok, hogy a kis bőgő masina milyen eszes kislány valójában. Már korábban javasoltam a trapézt. Sokaknál nagyon bevált, nálunk is. Sokáig leköti a babát és mozgásra ösztönzi. A másik jó dolog a kenguru. Ha estefelé nyafogás van, Gábort berakom a kenguruba és csinálom a dolgomat tovább. Ő meg nagyon jól érzi magát rajtam. Puszika, simike, becézgetés eközben is van, amit nagy mosolyokkal díjaz. Kicsit lazábban veszem én is a dolgokat. Hagyom őt is kicsit sírni, nem azonnal veszem fel. Sokszor hamar abbamarad a sírása, elfoglalja magát valamivel. Csak ötletet szeretnék adni, mert amiket írtam, nálunk nagyon bevált. (Még egy: nem lehet, hogy a tejfehérje vagy a tejcukor okozza Eszti nyugtalanságát? Erről is egyre többet hall, olvas az ember.)

Zsuzsi! Üdv itt a topicban! :D Kisfiút vagy kislányt vártok?

Kata! Nálunk a 3. baba nagyon gyorsan jött, igaz az előző szülésekre sem panaszkodhatok. Örültünk, hogy beértünk a kórházba. Te szintén gyors szülésre számítasz?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!
Kutyfül (Bea!).... ha megígéred, hogy 1 héten belül szülsz én megvárlak :wink: de tovább már nem bírom..
Mondjuk a megindítást nem akarom... de tovább cipekedni a kényes kis seggét sem.. :lol:
Mtücsi, ez jó, hogy ilyen lazán tudtad csinálni, én is szeretnék ilyen kreatív anyuka lenni.
MOndjuk én alapból nagyon aggódós vagyok és kicsit pánikbeteg...ehhez képest a környezetem meglepve tapasztalja, hoyg a terhességre tökre nem görcsöltem rá, közben sose paráztam, pedig előtte kb 50szer naponta meghallgatták tőlem, hogy jaj mi lesz, ha nem jön össze a bébi... Ehhez képest az első hónapban teherbe estem... :oops:
Talán ez adhatott vmi önbizalmat, ami miatt nem paráztam be egyszer sem a terhesség folyamán. Most meg jöhet majd a neheze.. Nem tudom előre, hogy hogy fogok reagálni.
Na, lelövöm magam!
Zsuzsi, Isten hozott a topicban! Írj majd részleteket!
Jóéjt, Bea and "Benedek in belly" (ezt egy angol anyanyelvű barátnőm írta egyik e-mailjében megszólításkor - "Benedek a hasban"- vicces)

Kép
nyulcsi
 
 


Zsuzsi, azt kell, hogy mondjam, hogy túl sok feladata a szülésnél nem volt. Zsuzsi, a szülésznő volt velünk szinte végig. Varrni sem kellett. Persze, amikor bementünk fogadott minket, megvizsgált, nagyon kíméletes, soha nem szokott fájni, figyelte a ctg-t, megrepesztette a burkot, folyamatosan kérdezgette, mi újság, a szülésznő még sűrűbben. Aztán lesték a méhszájat, hogy mennyire van kinyílva, aztán lesték a babát és nagyjából ennyi. Vele sajnos egy vetélés miatt is találkoznom kellett, műtét, lelkem pátyolgatása. Szóval csak jókat mondhatok. A műtétem karácsonykor volt, nem sokáig maradtam bent a kórházban utána szerencsére, az ünnepre való tekintettel hamar kienegedtek. Kb. 4 órát maradtam bent, de legalább 3x bejött hozzám utána. És előtte is többször. És tényleg úgy éreztem, hogy törődik velem. Szülésnél azonban tényleg a szülésznőn múlik nagyon sok minden. A doki igazából szerintem egy biztonságot adó, aki ha valami gond van, azonnal közbe tud lépni. Gondolom neked is Zsuzsit ajánlotta.

Tücsi: az előző kettő a kórházba érkezéstől számítva 3 óra múlva meg lett. 2 ujjnyival érkeztem be mindkét alkalommal. A burokrepesztések után, szinte alig telt el egy kis idő és már jöttek a tolófájások. Egyenlőre a harmadiknál is erre számítok, remélem nem viccel meg minket.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Hát, úgy tűnik, mi is befordultunk a célegyenesbe. Lepény kezd elég meszes lenni. Dokibácsi szerint jövő héten még egyben leszek, de 20-ra már nem venne mérget. Kezd izgi lenni :lol:
zs
zsuzsoo
 
 


sziasztok, én is itt, bár kicsit ritkán jövök..

Kertikiri és Lilly - nagyon jó látni ill hallani, hogy nem csak nekem voltak / vannak problémáink az első napokban. Szinte ugyanezt éltem/élem át a sírással, és a régi élet siratásával.. :( Férjemmel örökmozgók vagyunk (voltunk?) még 2 héttel szülés előtt a budakeszi vadasparkban kilómétereket sétáltunk az erdőn keresztül, minden hétvégén mentünk valahová, soha nem ültünk itthon.
Ehez képest most engem nem lehet kirobbantani a lakásból, és tudom, hogy a párom ezt rosszul tűri, cserébe őt küldöm mindenhová (vásárolni, gyógyszertárba stb.). 3 hetes babával nem mozdulok ki ilyen időben, és ráadásul tök macera elindulni itthonról, ráadásul nincs rampa a lépcsőházban, így a babakocsit is cipelnem kell .. :cry: szóval inkább el sem indulok.

Nyulcsi, én is mindig gondolatba a szülésig jutottam, és onnantól nem tovább, úgy voltam vele, azt is megoldjuk..Hát végül is megoldjuk.. :? ,igazából engem a fáradtság gyűr le, a nem-alvások :cry:

Az első napokban tényleg jó, ha van melletted valaki, akiben bizol és nem okoskodik. Nadimo, nagyon jó ötlet, hogy így tudsz segiteni, aki igényli!
Nálunk a sógornőm volt itt, 2 gyereket felnevelt, és hát áldom a sorsot, hogy itt tudott lenni velünk 3 napot :roll: Utána jött anyu is 1 hétre, de hát ő jobban kiakasztott a 30 éves elveivel, és hogy "nem elég a tejed" kijelentéseivel...mit ne mondjak, jót tett abban az időszakban... :(

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Pocisoknak kitartás!!!
tudom, ezerszer hallottátok már, hogy most pihenjetek, mig tudtok.. :D óóó, de visszasirom most ... :wink: bár én könnyen viseltem a terhességet, utolsó 2 - 3 hétben már vizesedtem rendesen, de attól még jó volt.. :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Hello Vicsok!
Nálunk is voltak/vannak régi elvű jóakarók - de én mindig azt mondom, hééééé Anyu, 2007 van!
Most már ő oktatja az új elvekre a kolléga ás barátnőket. :D szóval fejlődőképes. Ha majd látják, minden rendben, mindenki lenyugszik. :wink: Nálunk is így volt.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: