Új privát üzeneted érkezett!

Hát eldölt: tp-re küldött a nődokim.

A méhszáj megrövidült, azt mondta 3 cm.esnek kéne lennie nekem meg kevesebb mint 1,5.Szte ezek fájások voltak...Ha megismétlődik, bent kell maradnom.
Csak fekvés van.Kaptam csomó gyogyit.

Felhívtam a fönök, elmondtam, ez van, héten szabi, hétfőtől tp.
Holnap férjemmel bekocsikázunk, összeszedem a holmijaim, amik itthoni dolgok és ennyi volt.
Vendég
 


Lafi! Bocs, hogy beleszólok... Nekem is így volt a 33. héten! Jobb ha bemész, kell még a babának pár hét! Én abban a pillanatban, hogy bent voltam (szülőszoba, infúzió, tüdőérlelő), megnyugodtam. 5 nap múlva hazaengedtek és a 38. héten szültem. De a fájásokat most még vissza kell fogni, picike még a baba, hadd legyen ideje kicsit még erősödni, nőni, hízni! Szerintem ha újra jelentkeznek az összehúzódások (nekem nem fájt, de ctg szerint rendes fájások voltak, ezért ez csalóka), inkább menj be. Csak azért írtam, mert Pandusnál is bántott utána, hogy nem írtam neki.
Sok szerencsét, és fájásokat csak leghamarabb 6 hét múlva!

dkata
 
 


Doki szerint normális a keményedés, lehet 10-20szor is egy nap, attól függ, hogy reagál a méh a picur mozgására...
Méhszájam teljesen zárt, 3000.
Szerdán megyek UH-ra, lényeg a lepény kérdése, ha nem mozdult asszem erősítenem kell a fekvősök táborát... :(
Ma eléggé görcsölt a hasam, sztem az esedékes mensi miatt, doki nemigen mondott semmit.. :roll:

Lafi,
hát ha megrövidült, valszeg fájások voltak, próbálj sokat feküdni :oops:
milyen gyógyikat kaptál???

Petitpois,
de jó, hogy már kezded érezni a picit.. :D
enyhe mocorgás vagy kis rúgás???
én mindennap érzem párszor a rúgásait.. :D
tényleg lemérted már, hogy befér-e a mura a csomitartódba?????
(mert akkor nekem is.. :D )

Kép
fendike
 
 

 
 

Kata , köszönöm, hogy szóltál.
Igen, ha újból előjön, akkor megyek be és bent is maradok, de most elküldött a doki...ill. felajánlotta, hgy ha gondolom, maradjak, de fölösleges (na ettől az én dokim kiakadt..szte maradni kellett volna és infúziót kapni). De amint előjön, bmegyek.

4*1 spiropent
2*1verapamil
3*2 magneb6
calcium pezsitabi
ezeket kell szednem...
Vendég
 


Lafi! Azt nem írtam, hogy persze miután kiengedtek a kórházból, feküdtem, mint a kisangyal, csak pisilni meg zuhanyozni keltem fel a 37. hétig. Én tuti, hogy a saját dokimra hallgatnék, nem az ügyeletesre! (Nekem ezzel szerencsém volt, mert a dokim síelt, az ügyeletes viszont egy tündér volt.) Pihenj sokat és vigyázz magatokra!

dkata
 
 


Lafi!
Sajnálom, ha be kell vonulnod a kh-ba, de a dokid biztos tudja mi jó neked, és Hunor babának! Lehet, hogy neked is "csak" 1 hetet kell bent lenned, és utána otthoni pihivel kihúzod a 38. hétig!
A keményedés már enyhült egyébként?

Fendike!
Nekem is fájt a hasam, emlékszel? Nekem a doki azt mondta, h magneb6, a házidokim meg azt, h a felesége pont így volt, és konyakot adtak neki, hogy ellazuljon, na azt is ittam! :wink: Hidd el a babának nem fogsz ártani!

Kép

Kép
donika
 
 


Ja és azért is menj azonnal, mert ha megkapod a tüdőérlelőt, annak még kell 24 óra, hogy hasson! Ha ilyen "keményedős" vagy, akkor meg jobb, ha megkapod, mert utána ezzel időt nyersz és a baba sokkal jobb esélyekkel indul.

dkata
 
 


Lányok!
hánykor és pontosan melyik emeleten lesz a tali?? :oops: :lol: ugye a budaörsiben?
És kik jöttök??? Kiket keressek?? :D :shock:

/priviben is jöhet/
harcimokus
 
 


Fendike!

Napi 3-5 keményedés naponta nem okoz semmi bajt :-)
Csak akkor baj ha rendszeressé válik, de mindenképpen ajánlott egy kicsi!!! alkohol ( persze tényleg csak kicsi és valami finom ) ez segiti ellazítani a méhizmokat és persze a pszichét is ;-)
bettybu
 
 


Kata!
Neked is hasonlóan a 31. héten kezdett keményedni a hasad, korábban nem?

Kép

Kép
donika
 
 


Donika! Én is konyakoztam szinte minden este, ezt tanácsolta minden orvos! De azt mondta, ha megittam két fél konyakot és még mindig keményedek, azonnal kórház! (Megjegyzem, életemben nem ittam annyit összesen, mint a terhességem alatt - egy fél üveg Napóleont bevedeltem :lol: ) - de szó szerint életet mentett. :lol:

dkata
 
 



Kata! :D
Ez jó! Én csak 2cl-t metaxát tudtam meginni, azt is úgy, h az utolsó korty teába öntöttem, egyébként nem ment volna le, előtte soha nem ittam én sem! :wink:
A házidokim felesége legalább 1 üveg konyakot megivott a terhessége alatt (ő is orvos), és a végsőkig kihúzta. Volt úgy, hogy ment be a kórházba látogatni, és a folyosón érezte az alkohol illatát, infúzióba azt adták a nejének, jó mi? :lol:
Eddig azt gondoltam, hogy a konyak csak hasfájásra jó, keményedésre nem, jó tudni, h arra is jó!

Kép

Kép
donika
 
 


Harcika! Ababáson keresd a csajokat!

Donika! Nekem sokat keményedett már hamarabb is, én 2 GRAMM Mg-ot szedtem naponta (Béresből 4x2). Mellé a konyak, és nekem eleve 1 cm volt a méhnyak (előző műtét miatt), azaz nekem nagyon kellett vigyázni, ki ne nyíljon. Sokszor ha felkeltem, azonnal kemény volt, mint a kő. végül már konyak utan ágyban is, akkor mondta a doki, hogy húzás a kh-ba,mert ha elkezd kinyílni a méhszáj, akkor már nehéz visszafogni. Az a lényeg, hogy mg, lazítás (erre kell az alkohol), ágynyugalom, de ha nem múlik, azonnal kórház (a 2 feles után én 1 órát kaptam). Menjen be az ember inkább 3x feleslegesen, mint 1x későn. Ha meg rendszeres a fájás, azonnal menni kell, akkor is, ha ritkán jön!
DE kihúztuk a 38. hétig és Bálint 4450 gr volt. :lol: (Akkor is indították a szülést.)
Vigyázzatok nagyon magatokra és a babákra!

dkata
 
 


Donika! Nekem is mondta a szülésznő, hogy régen alkoholt adtak infúzióban és hatékonyabban megfogta a fájásokat. No, mondtam neki, én 2 konyak után jöttem, adja csak azt a mg-ot (a kombinált biztos jól hat). :lol:

dkata
 
 


Kata, köszönöm....most szedem a gyógyit, ezek izomlazítók...

Vizont Orsi,
ezektől a gyógyiktól remeghetek meg olyan gyorsan veszem a levegőt vgy ilyesmi???
Viszont a görcseim, a fájásszerű keményedéseim múlnak....
Vendég
 


lafead

attól függ milyen gyógyszert szedsz mert vannak olyanok amiknek lehet a mellékhatása remegés és szapora szívverés
bettybu
 
 


Donika, Kata
csak a konyak jó?????
esetleg vörösbor???

Donika, neked is mensi szerű fájásod volt???
Nekem vhogy enyhén görcsöl és néha érzem az összehúzódást is.
Hihetetlen, hogy tényleg mindig történik valami és ez az állandó aggódás.. :oops:
Abszolút mensis tüneteim vannak, fejfájás, hasfájás, hőhullám...
Remélem holnapra elmúlik, eléggé be vagyok tojva :(

Bettybu,
köszi, kicsit ijesztő de remélem nem lesz baj, iszom egy kis vörösbort az tuti van itthon

Kép
fendike
 
 


Betty,
4*1 spiropent
2*1verapamil
3*2 magneb6
calcium pezsitabi
ezeket kell szednem...na ebből utóbbi kettő biztos nem árt....az első kettőú az új.
Vendég
 


Lafi!
Szerintem a verapamil és a spiropent az amitől esetleg remeghetsz.Mindkettő légzésre hat.lehet hogy sok egy picit így elsőre,de majd hozzászok a szervezeted.

Pihenjél jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
csiperke
 
 


a 2x1 Verapamil-t kapod a remegés csökkentésére és szokták ugy is adni hogy ha a két tbl. beétele között nagyon remegnél vagy nagyon rossz a szapora szivdobogás akkor el lehet felezni vagyis 4x1/2 tbl legyen
bettybu
 
 


persze nehogy a dokid megkérdezése nélkül csináld mert ugyan én szülésznő vagyok de csak tanácsot tudok adni ne vedd készpénznek amit irok :-)
bettybu
 
 


Betty, Csipi, köszönöm.

Tehát most bevettem egy spiropent és egy verapamilt,és most a spiropoentől remegek, amit próbál a verapamil csökkenteni. Szuper.Mondjuk reggel van a következő adag, remélem, este nem lesz szarabb.
Vendég
 


Betty, annyit segítettél, ezer köszönet!
Vendég
 


Bármikor szivesen segitek :-) én is át estem ezeken mert az én kislányom is lombik baba ( akasztották a hóhért)
bettybu
 
 


Köszönöm.Akkor csak hozzá kell szoknom.
És hol volt lombikod?Mekkora a lányod?És ha publikus, hol vagy szülészmő?
Vendég
 


természetesen a Kaáliban és Krizsa dr-nak lehetek ezért hálás elsőre sikerült már 8 éves
Publikus persze Istvánban dolgoztam 14 évig de most a lányom miatt ott hagytam mert nem szerette hogy éjszaka dolgozzak ezért baromkodok egy sztk-ban amit nagyon nem szeretek de jelenleg ez a legjobb megoldás :-)
bettybu
 
 


Gratulálok!!!Hát azt sajnálom, hogy nem szereted a munkád, nem jó az, tudom, sajnos, de hát egy 8 éves nagylány kedvéért mindent!

Szerinted mennyire van jelentősége szülésznőt választani?Én még azt sem tudom hol szülök, hogy válasszak???Dokim sem mondott erről semmit.Sztem ő az ügyeletessel dolgozik....bár mos ő sem tudja, hogy hol dolgozik....
Mert hát mávban szülnék, de az nincskész, így marad a szabolcs utca, de én ott nem vagyok hajlandő szülni, szóval ma azt beszéltük, hogy ha nekem ott nem jó, megoldja valahol....de hogy hol és hogyan oldja meg.... :?:
Vendég
 


Hát ez elég gáz rossz lehet a bizonytalanság ha ragaszkodsz az orvosodhoz akkor ez nem kérdés de ha nem akkor bármit is olvasol az István kh-ról én akkor is csak ajánlani tudom Neked mert szerintem klassz hely és sok nagyon jó szüklésznő is dolgozik ott akiket érdemes megfogadni szerintem ( és nem érhet a haza beszélés vádja mert hogy én már nem vagyok ott) a szülésznő azért fontos mert vele vagy kapcsolatba egész idő alatt ő szól az orvosnak ha ugy itéli meg hogy szükség van rá
bettybu
 
 


Hát igen, ragaszkodom a dokimhoz....apu barátja, 100000%ig megbízom benne és nem gond neki, hogy ma is, hajnali 2kor felhívtam....szóval nehéz ügy, remélem megoldja majd nekem valahogy, lassan aktuális a téma!
Vendég
 


Szerintem biztosan megoldja megkérdezhetem a nevét ha nem vagyok indiszkrét
bettybu
 
 


Fendike! Az alkohol a lényeg! Gondolom a konyak erősebb, de a vörösbor is jó, amíg nincs más. Nyugodtan ihatsz egy pohár bort. De ha BÁRMI kétséged van, akkor szülőszoba! Ott ctg-vel tudnak fájást mérni! (Mellettem volt egy 24 hetes lány, és nála is sikerült akkor visszafogni.)

dkata
 
 


Kata,
köszi, hazajött a férjem, nyitott nekem egy üveg bort, ittam 2 pohárral és teljesen ellazultam, kicsit be is szédültem, de nagyon kellemes... :D
legközelebb szerdán megyek dokihoz, ha addig nem javul akkor kérek ctg-t... :roll:
(abban reménykedem, hogy csak az esedékes mensit érzem...)

Kép
fendike
 
 


Eddig is érezted az esedékes mensit? Mert lehet, hogy a frontok miatt, meg akármitől, de nem szabad sokat keményedni. 2 pohár bor az jó, be az ágyba és egy nagy alvás! :lol: Jó éjt!

dkata
 
 


Fendike!
Hogy vagy? Este már nem olvastam a babanetet, de visszatérve a kérdésedre nekem nem mensis görcseim voltak! Én úgy éreztem (kb. 4 hete), hogy szétszakad a hasam, nem keményedtem, de sehogy sem volt jó, úgy mentem, mint egy vénasszony! :) Akkor elmentem dokihoz, végig nyomkodta a hasam, és azt mondta, h erre nincs gyógyszer, egyszerűen tágul a méhem, és az fáj így! Én azért ittam konyakot, mert az rögtön hat, és nem csinál savat. Nekem a bortól sokszor ég a gyomrom!

Remélem már jobban vagy, szerintem az is közre játszott, hogy felidegesítetted magad ezeken a storykon (Pandus, Lafi)! Egyszerűen fél az ember! :?

Lafi!
Veled mi a helyzet? Hogy érzed magad?

Kép

Kép
donika
 
 


Donika, jól vagyk, köszi. Keményedek, de szedem a gyógyikat....

Betty ment pü!
Vendég
 


Lafi!
Jól van, örülök! :D Akkor maradhatsz otthon, ugye? Csak pihenjél, és meglátod ezen is túl leszel, biztos ez a kemény front is bekavart!

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok lanyok!

Lafi,remelem javul a kemenyedes biztos hatni fognak a gyogyszerek.Meg mindig van remegesed toluk?

Fendike,
remelem te is jobban vagy ma es elmultak a kemenyedesek.Azert jo hogy holnap mesz a dokihoz.A masodik genetikaira mesz?
Mura: :lol: Sajnos meg nem probaltam a csomagtartoba be mert mindig a ferjem kocsijaval voltunk de szeritnem tuti befer osszecsukva.MOndjuk a mozes reszben mar nem vagyok biztos de az mehet a hatso ulesre is.
Rugasokat meg nem erzek inkabb olyan mocorgasszerut,kaparaszast... :shock: :lol:

Kép
petitpois
 
 


Kata,
eddig is érzékeny volt mensi idején, múltkor vérzés is volt kicsi, de az kiderült a lepény miatt... :?
mindig van valami :(
bor segített, jót aludtam, azóta semmi fájás és ma még keményedés sem volt.... :D (gyorsan lekopogom)

Donika,
köszi, tényleg lehet, hogy a front is közrejátszik
én abszolút nem szeretem a bort, férjem mindig próbálja szegény, dehát nem ízlik, max. az aszúkat tudom meginni
bontott nekem tegnap egy édes vöröset, benyakaltam :D és azóta tök jól vagyok
holnap megyek UH-ra, már nagyon várom, remélem jókat mondanak és változott a lepény helyzete
olyan nekem is szokott lenni, hogy alig merek járni épp úgy nyilall, de az tuti a szalagok, tegnap más volt.. :shock:

Lafi,
örülök, hogy jobb picit!!!!
Hunorral dumcsizd meg, hogy egyelőre jobb helye van neki mama pocakban, csak még egy pár hétig... :D

Kép
fendike
 
 


Petitpois,
köszi, ma már sokkal jobb!
igen, a 20.heti UH-ra megyek, múltkor 4D-n mindent rendben láttak, úgyhogy annyira nem izgulok, inkább csak a placenta helyzete miatt.. :oops:
Én is gondolom, hogy belefér, de elég pici a csomitartónk, lehet, hogy csak állítva, akkor viszont belógnak majd a nagy kerekek a hátsó ablakba.
Lemérem most a csomagtartót és hátha találunk hozzá összecsukott méretet.. :roll:
Kilóra tudod különben, hogy mennyi??? Jó lenne ha 10-12nél nem lenne több.. :shock:

Kép
fendike
 
 


Sziasztok!
Újra itthon vagyunk :lol: még nem olvastam vissza de szeretném megköszönni hogy drukkoltatunk nekünk nagyon jól esett!! Most fekszek és a 37. hétig végig feküdnöm kell. Na olvasgatok....
Vendég
 


Most csak röviden! :)

Pandácska drága szívem! :)
Nagyon örülök, hogy Dóra babával rendben vagytok! Kép:)
Cupp cupp!

Látod máris 28 hetes vagy! :) Már csak 9 hét pihi!

Úúúgy elrepül az az idő, de úúúgy! Kép
Vendég
 


Pandácska!
Minden jót és sok erőt, türelemt! Vigyázz magatokra!

Alkohol téma: én is ittam, konyakot, főleg egy balesetünk után,mikor a biztonsági öv áthúzta a hasamat! Szeritnem akkor életet mentet a konyak!A doki ajánlott szintúgy! Ja és semmi baja nem lett a gyerekenk, nem károsodott az alkoholtól!

Kép
anid
 
 


Pandus szia!!!!

Jól vagyok, most értem haza, melóhelyen voltam aktákat átadni, sírni-ríni-elköszönni....
hát ja, még remegek, nem tudom, mikor szokom meg....
Vendég
 


Hu lányok hihetetlenek vagytok mégegyszer köszönöm mindenkinek!!

Erika,
Gratulálok jó egészséget kívánok nektek :D

Lafi,
Ha egy picit is úgy érzed inkább kórház... Ha én nem hallgatok akkor Orsira is Harcikára akkor talán most sehol se lennénk :( :( Amikor voltál a szülőszobán írtad hogy a ctg fájást nem mutatott de a méhszájadat megnézték?

Aranykavics,
Bizony már 28. hét :D
Vendég
 


Pandacska,
de jo hogy ujra itt :lol: Pihenj nagyon sokat remelem az agybol gepezel :lol:
Fendike,
szerintem fekve is befer nem fonak a kerekek belogni.Suly 11 kg ha jol emlekszem..Mindjart bongeszek en is osszecsukott meret utan :lol:
Ma olyan ahasam mint egy luftballon nagyon nem jo sehogy sem pedig meg harom orat ki kell birnom ulve :?

Kép
petitpois
 
 


Pandus, azt mondták zárt, de azt nem mondták, hogy megrövidült, ez du derült ki,amikor dkinál voltam....
Vendég
 


Fendike,
meg is talaltam a Mura mereteit.
Osszecsukva:86 x 65 x 51 cm ,Tolokar:100-105cm,fekvoresz:71*29cm

Kép
petitpois
 
 


Lafi,
Most fáj a pocid keményedik?
Tényleg csak feküdjél jöhetsz ide mellém is :wink:
Vendég
 


Pandácska :D
szuper, hogy minden rendben van !!! mindannyian nagyon szorítottunk értetek!!!! Pihenj sokat!!! sok puszi :D

Kép

KépKép
babcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: